Sziasztok!!
No most vissza-olvas reagál üzem módra kapcsolok!!! Nem jó ez így, hogy nem írok nyomban mikor olvasok, mert igencsak belendültök és lemaradok. De csak tartsátok meg jó szokásotokat!!!
Szgoron:
"Képzeljétek,a méhszájam meg van már rövidülve,és szép keményedéseim vannak!Tök jó!!! Engem már meg is vizsgált a doki, hogy nem vagyok e nyitva!
Nemsokára megszületik a babukánk!!!"
Háááát igen te már jobban is finisben vagy mint én, pedig már én is érzem a végem.
Mézgombi:
Anyós miatt
. Az enyim spec. bizonyos szinten jobb, mint anyum, de más tekintetben rosszabb. Szóval... Remélem, mi leszünk majd az ideális anyósok mind...
Pilchard:
Ha a mellnövekedés összefügg, akkor menni fog a szopi, mert nőt nem sokat de azért most szemmel is látható, Tomnál csak egyes melltartóimnál vettem észre. Meg hát most a bimbóm meg a bimbó udvarom pigmentációja is másabb lett. De pl. Tomival, mint írtam nem változott szinte és mégis lett volna tejem, csak hát egyéb okok játszottak közre. Szóval.. még akármi lehet!!
CTG:
Hááát, a nőci elég furi volt. Vagyis aki csinálta, és persze jóóóól megnyugtatott. Mert mondtam, hogy nem bírok hanyatt feküdni, mert beáll a derekam. Erre: hogy pedig a szülőszobán sokat kell feküdni, szóval ne nyavalyogjak. Vagy pesten nem? Mondtam nem, ha nem indokolt. Meg nekem csak a simán hanyattal vannak bajaim, és különben is úgy tudom, hogy nem is minden kismama tud az utcsó trimeszterben hanyatt feküdni, amiatt hogy a méh súlya nyomja az ereket. Szóval pénteken, amikor újra megyek, akkor szépen megmondom, hogy én oldalt akarok feküdni. És kész.(főleg, mert hanyatt nem is mozog Adél, mert feszül a pocakom, és keményedik... ;) De ami érdekes, hogy a fájásmérő tappancsot, azt nem tette rám. Bár lehet jobb is.
Kanyin:
Szerintem ne dőlj azért a kardodba. Szerintem, ha jól érzed magad attól, hogy azt eszel, és annyit, amennyit kívánsz, akkor nem lehet gond. Amúgy is minél nagyobb a pocak, esetleg annál kevesebb fér beléd... szóval...
Pilchard:
Rólam is már lecsúszik a gatyó...Van egy db bő szoknyám, azt veszem most már fel, meg különböző kendőkbe pompázom. ;) Szóval nem egyszerű, de legalább most jó idő van, vagyis spec ma nem de amúgy. Mert mikor Tomit vártam akkor még hűvösebb is volt, és akkor se jött rám a végén semmi.
EZT EDDIG ÍRTAM MEG CSÜTÖRTÖKÖN!!!!
Most folyt.köv. szombat reggel meg délután!!
Pogi:
Amúúúúúgy ha a dokid számolás szerint 36-37 hetesen III. a lepény érettség akkor semmi gáz, mivel pl. nekem Tomival 36+1 naposan volt ilyen Adéllal most 37+2-vel ilyen az UH szerint és nem nagyon izgatják magukat a dokik, hogy olyan.
Szóval no para!!!!
Jurem:
Szerdán Tomi is benn volt az UH-on. Ne tudjátok, meg hogy élvezte, pedig tartottam tőle, hogy félni fog, vagy hogy nem akar majd bejönni, de nem. És kommentált a dokinak. Hogy: Anya poszijába Adél!!!
És ha már UH akkor a kisasszony méretei: (37+2)
BPD:91 mm
FOD:105 mm
THQ:89 mm
FL:68 mm
RI: 0,61 (hogy e mi lehet passz, sehol nem találtam róla semmit)
Szóval alkatra totál más, mint Tomi
Mert vele a 36+1 UH szerint
BPD:87 mm
FOD:110 mm
THQ: 91 mm
FL:66 mm
Anyós téma:
Anyummal megint áll a bál. De most már csak vihar egy kanál vízben, szóval ez nudli, nem is idegesítem fel magam. Csak kicsit bánt, hogy végül is magasról leszarja, hogy mi van velem.
Mert ugye anno mérgében megígérte a tesómnak (Szlovákiába lakik), hogy ha mi fel merjük vinni Tomit Pestre, akkor ő meg jól elmegy hozzájuk. Na, aztán amikor belementem, hogy Tomi maradjon, ezt már nem tudta visszaszívni, úgy volt, hogy most hétvégén mennek, de aztán meghalt egy rokon, aki arra felé lakott így voltak arra temetésen. Mondtam, hogy akkor tudják le a látogatást, de nem mert így meg úgy. Erre kitalálták, hogy maaaajd jövő héten. Vagyis május 5-7 ig.
Közben beszéltem a dúlámmal, hogy mi hogyan lesz, és kibukott, hogy mindketten attól parrantunk, hogy nem érünk fel innen időben. És hogy nem-e lenne jobb, ha felmennénk mégis. Jó erre megbeszéltem Balázzsal, hogy akkor Tomi marad, mi megyünk május 8-án.
Aztán tegnap apumnak mondtam (direkt neki, mert nem akartam veszekedést se sértődést) hogy menjenek el, mert nem kérhetem, hogy ne, de akkor szólunk Balázs anyujának, hogy jöjjön le Pécsről ide arra a hétvégére, mert nem akarok magamra maradni 3 napra Tomival. Úgy hogy a Balázs 12 órákat dolgozik (szerintem totál jogos) Apum meg is értette.
Aztán haza ment. Nem telt bele 10 perc-gondolom anyu kifaggatta miről beszéltünk- Tomi belökve az ajtón, hogy nem hajlandó enni, és különben is ő öreg már egy ilyen hisztis gyerekhez, miért hagyjuk rá. (ekkor már sejtettük Balázzsal mi van) Ledobja a kajáját az ebédlő asztalra és kiviharzik... És közben oda veti, hogy jövő héten ő nem megy sehova.
Szóval felszívta magát azon, hogy mi segítséget mertünk kérni mástól, és hogy nem maradok egyedül a gyerekkel, hogy véletlenül se induljon meg előbb a szülés, mint kellene.(szóval summa summarum nem mondta, hogy ő nem akarja, hogy pesten szüljek, de azért mindent bevet annak érdekében, hogy ne jöjjön össze). DE ez már csak röhejes, mint bántó!! Vagyis bántó is de már megszoktam!!!
Pogácsa:
Nekem minap azt mondták okosok, hogy ami nem gyomorra való tea, vagyis nem a gyomrod miatt kell inni, azt lehet ízesíteni. Mert én a málna levélteát nem bírtam ízesítés nélkül. Az már kérdés, hogy cukorral se volt jobb, de már megszoktam az ízét.
Ex:
Tetszős a szopispárnád!!!
Doren:
Ez tényleg igazi meglepetés!!
És édi a fiad!!!
Az enyim kölök a Noddy figurával volt hasonlóan.
Pilchard:
Én is szeretni sör!!!
De alk.menteset nem annyira, de háááát ennyi lemondást megér a törpim. Aztán pótlok.
Petra:
Gratu a vizsgához!!!
Gombi:
Az férjednek is gratu a 4-eshez!! Neked meg sok kitartást a kihúzásokhoz!!
Pilchard:
Nyami!! Összefutott a nyál a számban!!És asszem a sajtos csigát megcsinálom Balinak meglepiként!! Mert az Intersparba mindig sajtos csiguszt vesz. ;)
És a pocakképed is szupi!!
Pogácsa:
Ez a vasalós story tuti!!
Tandika:
Üdv itt!! És gratula a pocakossághoz!!
Tudod szerintem, azért kanyarodunk el mindig a kaják felé, mert sokan vannak, akik diétáznak, és hááááát nem szó szerint de éhes disznó makkal álmodik effektus van. Amúgy amikor kollégista voltam és szerdára már minden otthoni kaja elfogyott, meg a pénztárcánk is leapadt, mi is mindig a kajákról beszéltünk. Holott attól még éhesebbek lettünk
Encus:
Szépek a virágaid!!
Kisvirág:
Azért ha tudsz, nézz be!!!
Veráska:
Gratulálok Dávidhoz!! És minden szépet és jót kívánok nektek!!
Lufi:
Neked is üdv itt!!!
Norwell:
Passz pocak körfogat növekedés terén. Nekem az utóbbi hónapban csak 1 cm nőtt. Viszont hosszanti irányban 3 cm-t.
Bár így is 113 cm.
Pogi:
Irgum-burgum annak a galádnak, aki neki ment Piroskának! És főleg, hogy még egy cetlit se hagyott!!
Csibemanó:
Nekem is feszül a pocim, de nem vészes.
Viszont a köldököm, nem tudom ti többiek, hogy vagytok ezzel, de nekem már a pocak méretemből kifolyólag elsimult, vagyis most ohne köldök(szerencsére ki még nem domborodik) és baromira érzékeny. Amúgy Tomival ilyen nem volt (végig benn is volt a köldök piercingem, csak szülés előtt vettem ki nehogy úgy alakul, hogy császár és akkor azzal is ott szenvedni kelljen)
Doren:
Ha kicsit megnyugtat, nekem is szokott nagyobb dudor lenni felül, és ennek ellenére Adél baba irányban van. Szóval lehet az egy db popsi is.
Pilchard:
Én is örülök a hűvös időnek!!! Bár sokan azzal traktálnak, hogy: Na nem hozza meg ez a hideg azt a babát! De mondom mindenkinek, hogy ilyenre ne is gondoljon senki, mert még nem aktuális. Még 9-10 napot egyben kell maradnunk.
Receptek:
Nekem is baromi sok van itt a gépemen. Már egy ideje rendezgetem őket, hogy na majd a weboldalamra felteszem, de soha nincs annyi energiám... pedig jó lenne.
Norwell:
Nem te vagy hiperszenzibil, hanem a doki köcsög. Mondjuk most szerdán én se láttam Adélt, de api, meg Tomi igen. De nem is szóltam rajta, mert amúgy a doki jó fej volt, csak sokan voltak azért nem mutogatta. De mondjuk, vannak itt is olyan dokik, aki kicsit bunkók, de pl. a 12 és 18 heti UH-ra ahhoz mentem, mert viszont róla tudom, hogy precíz, és oda figyel. És mondjuk egy genetikai UH-nál fontos.
Doren:
Mi még csak pont most szoktatjuk Tomit a "nagyágyra" szerencsére még csak egyszer esett le, vagyis egyről tudok
Nálunk nincs fellépő(igaz simán csak le van véve a rács a kiságyról) mert nem magas annyira. És az ágy mellett van dunyha párna minden egyéb meg hát a matrac, amin feküdni szoktam, amíg Tomi elalszik.
Mézgombi:
Dejó!!! Hogy benéztél.
Málnalevél teára gondolsz, és ahogy Norwell is írta cefet íze van. DE!!! Meg lehet szokni. Én spec. már nem is érzem az ízét.(pedig az elején marhára szenvedtem tőle, mert olyan műanyag vagy zsírkréta ízét éreztem és ehhez tudni kell, hogy, anno amikor citosztatikumokat kaptam ez egyik szertől is ilyen íz jött a számba, attól mindig hánytam, most a teától szerencsére nem de azért rossz élmény volt.) De elmúlt. Igaz már lassan egy hónapja iszom így volt időm megszokni.
Amúgy Tomi minden nap kér belőle egy picit, és mindig mondja, hogy fúúúúj, meg hogy büdi.
Sebaj ő is tágul velem. De utána kerestem és meghűlésre is jó izzasztó hatása van, így talán nem lesz baja attól a 2 kortytól.
Melinda:
Akkor nekem ezek szerint mákom volt, mert kapásból kaptam teát.
Amúgy még a zúzott len mag is segíti a szülést. Azt is a 34 héttől lehet enni.
Ja meg a 38 héttől szalmavirág gőz ülőfürdő is előkészíti a gátat.
Mondjuk ebből én csak teát iszom, meg néha lenmagot eszek.
Csibemanó:
Én bevallom Tomi ruháit, csak akkor mostam külön, amikor először mostam, de amúgy nem. Mert azért mos az ember lánya, hogy az a ruha tiszta legyen, ha az a ruha tiszta lesz, akkor az a picinek is tiszta. Max. kiöblítem utána még egyszer és kicentrifugázom.
Amúgy pl. nálunk pl. Tomi ruhái a legkoszosabbak, mert leeszi magát, meg csúszik-mászik a földön. Szóval...
Cipőbekötés
Én alapból is belelépős üzemmódban használom a sportcipőm, meg vettem jó kis papucsot, így ha jó idő van, abban bandukolok.
Encus:
Ne hagyd magad!!! Báááár én meg az Anemonával vagyok úgy, hogy a miatt rágtam Balázs fülét. Aztán bele is ment, csak kíváncsi leszek, mikor jön meg a vélemény. Ha szülés után, akkor gáz. De ezért még fizetni is képes vagyok. És akkor szépen Bayer Adél Anemona lesz a lyányom.
Lufi:
Jó utat!!!
Mi is megyünk majd a Balatonra (szerintem) hétfőn. Igaz nekünk nincs nehéz dolgunk. Mert csak 10 percre van gyalog
Időjárás:
Itt már 2 napja kaki idő van. Talán most kisüt a nap, de nem vagyok benne 100% pedig jó lenne, mert Tomival meg örülök, már itt benn.
Akkor rólunk. Vagyis az elmúlt hét történései:
Hétfő: délután elbattyogtam a nőgyógyászhoz.
naná fel is törte a lábamat a cipő jól fáj az óta is. Kemény 45 percbe telt a 30 perces út. Sebaj. Remélem utoljára mentem.
Megvizsgált a méhszáj, méhnyak állapota változatlan, vagyis megrövidült és a külső méhszáj egy ujjnyira nyitva. De végül is 10 hete úgy van szóval, no para.
Megbeszéltük, hogy akkor szerdán megnéz UH-al(végül még se ő nézett meg, mert sokan voltak és nem akart fennakadást).
Örvendezett azon, hogy milyen kis előre látó voltam, hogy már egy hete kértem időpontot CTG-re
.
Ja meg hogy ha elfolyna a magzatvíz vagy fájásaim lennének, akkor, mint Tominál szépen be a kórházba és majd szólnak neki. (
főleg ha elérhető.......Tominál nem volt az
)
Gondoltam magamban május 8-ig kihúzom, aztán elhúzom...
de majd kiderül mi lesz.
Kedd: CTG reggel. Adél alig akart megmoccanni, de aztán sikerül felpiszkálni a kisasszonyt utána majdnem szétrúgta az oldalam. De szerencsére minden OK volt. CTG után, míg a dokimra vártam meg állapítottam, hogy babaeső volt, mert 13 csaj reggelizett a szülészeti osztály társalgóban.
Aztán felgaloppoztam az APEH kirendeltséghez, mert a múlt héten, amikor a munkahelyemen voltam a kezembe nyomtak egy papírt, ami alapján Tominak adóbevallást kell csinálni.
mert kapott kemény 21E pénzt, még valamikor tavaly.
(jó fej ám a honvédség)
No beszereztem a nyomtatványt indultam haza, út közben persze benéztem a turkálóba
és 5600 Ft-ot elturkáltam.(mert így leírva sok, de ha belegondol az ember, hogy boltban ennyiért mit kap) Jó, jó de ebből lett egy nagy szatyor gyerek ruha. Elsődleges cél az, Tominak rövid gatyesz volt (találtam is 9 db-ot) mert amik voltak, annak felét kinőtte múlt nyár óta. És hát, ha én nyáron szobatisztaságra akarom szoktatni, akkor a rövid gatyeszből kell egy pár. De azért ha már ott vagyok Adélnak is találtam cuki kis rucikat.
Ilyenkor élvezem, hogy lányom lesz. Mert fiúknak sajnos nem lehet annyira jókat találni, mint a csajoknak.
Szerda: Délelőttre beígérkezett a védőnő. Szóval igyekeztem rendet vágni Tomi tornádó után.
11-re ide is ért. De nem volt itt negyed óránál többet, naná, mert kérdezte, hogy van –e kérdésem, de mondtam, nem sok. Meg hát úgy is mentem 1 re tanácsadásra, szóval...
Na aztán tanácsadásom minden OK volt. 74 kiló vagyok szóval eddig tartok +6 kilónál. Vagyis most vagyok nullán, mert most értem el azt a súlyt, amivel augusztusban belevágtunk a baba projektbe.
UHról már írtam, hogy mi volt azt még egyszer nem írom le (így is már kisregény, amit írtam)
És hogy ne csak dokis témát írjak: délután apával kerítést festettünk, mert sikerül vennünk csónak lakkot és gyorsan, amíg Tomi aludt lekentük.(mák, mert az óta esik is az eső szóval pont meg tudott száradni
)
Csütörtök: na ezen a napon lett volna a pihi nap. Mondjuk volt is. Csak este anyám bekattant amiatt, hogy Tomi hisztis volt, meg egyéb dolgok miatt és balhézott velem. Amitől olyan fincsi fájásaim lettek, hogy azt hittem megszülök. De szerencsére abba maradtak.
Péntek:No megint CTG-vel indult a napom. Adél megint nem akart mocorogni, a nőci be is paráztatott, hogy ha nem mozog az annak a jele, hogy nincs jól, és hogy nem fognak így elengedni. De aztán idővel sikerül mozgásra bírni, és megint bugizott a pocimba. És a dokim meg volt elégedve.
szóval haza jöhettem. Majd kedden kell mennem megint. Remélem akkor már nem lesz ilyen lusti Adél, mert ha igen akkor nem tudom mi lesz.
Asszem ennyi!! Jó hosszú lettem!!
Eszemben van még hogy ígértem képeket, majd este jól elárasztlak benneteket vele.
(főleg mert ha most tenném be azokat is akkor tényleg giga mega hsz lenne ez!!!)
De most megyek, mert Tomi ébredt és csuklik
!!