Új privát üzeneted érkezett!

Húsvét:
Nem is olyan régen, pár éve még a cigánykölykök jártak a lakótelepen, és csengettek be a lakásokba locsolkodni. Persze, pénzt vártak, gondolom. Hogy én azt hogy utáltam! Szerencsére, már elmaradtak.
A szomszéd gyerekek is csak egyszer voltak, aztán nem jöttek, mert nekem alapelvem, hogy pénzt nem adok, csak tojást. Csalódtak szegények. de erről szól a húsvét, nem? A népszokások csak hímes tojást említenek.

Pár éve nagyon kellemetlen volt, hogy direkt, előre szóltam, hogy pénzt ne adjanak a gyereknek, csak tojást. Persze, ott volt a zsebében, otthon vettük észre. Szerencsére náluk is kisfiú született, így véget ért a pénzdugdosás, mert amit az én fiam kap, annyit adnék én is az övének, és ezzel vissza is adom, amit kapnánk. Úgy meg már nincs sok értelme. Az idén már csak csokinyuszi, és tojás volt, és ez így van jól.

KépKép
simsi

Mi nem tudunk menni a találkára mert apa állandóan dolgozik,meg jövő héten megyünk Pestre egy másik ilyen talira!
Köszönöm a szurkolást,egész jól sikerült a doga!

Ági
csagi

Sziasztok!

Dóri!
Bocsi, de nekem ez a babatapi egy kicsit morbid. Olyan mintha emléket álítanánk valakinek. brrr...Nekem ez már gicses, ki nem teném a lakásba. Viszont egy papírra készített kéz/láb lenyomat az albumba még elfér. Jé, most olvasok vissza, Ildi is hasonló véleményen van. Kép

Anita!
Zolkóéknak is elmaradt tegnap a meccs, de már kedden is volt focizni. Szinte állandóan. Mindig kitalálnak egy edzőmeccset. Kép Még a fogdokit is sűrgettem, hogy siesünk, mert Zolko csak hatig vigyázz a gyerkőcre. Kép Hamar is végeztem. Hát ezek a férfiak, hogy meg értik ilyenkor egymást...
Szerencsére a nagypályát ott hagyta, ugyan ezt mindig eljátsza, és csak vissza csalogatják. Ugyan most sem én mondtam, hogy ne menjen, csak a csapatjátékosok állandóan balhéznak, Õ csak focizni akkar, nem pedig szétválasztani őket.

Csilla!
Nekünk a biciklit anyuéák Debiből hozták. De triciklit láttam a brendonba is, ugyan ott drága. de szerintem van a póniba és a guliverbe is.

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Simsi,
Tervek szerint Anyák napjára kapnak a nagymamák tőlünk kéz-láb lenyomatot és ha te csináltál ilyet só-liszt gyurmába nyomattál? Ha igen, milyen arányban kell kutyulni a vízzel? A babatapit én már láttam korábban, nekem is nagyon morbidnak tűnt az ötlet.

Ági,
Még egyáltalán nem biztos hogy a jövő héten lesz a tali. Megcsalsz bennünket?

Tünde

KépKép
tuzal

sztem, ha nem arany illetve ezüst lenne a babatapi, jobb lenne.lenyomatot én is fogok csinálni, de csak albumba, mert a falon majd biztosan lesz spontán is néhány! Kép
Egyébként én minden ismerős babának kihímeztem a születési emléket!!!Csak a sajátomnak nem, mert azt kapunk ajándékba egy kolléganőmtől, már majdnem készen van!! Már alig várom.Most egy házi áldást akarok hímezni, nyárra a barátaink esküvőjére!!!

Kép
dora1980

Tünde!
Én csak sima festékes lenyomatot csináltam, a kezéről, és a talpáról is. Beleragasztottam a babanaplóba.
A só-liszt arányt sajnos nem tudom, pedig olvastam valahol, talán az index fórumaiban. Többen is csináltak ilyen nyomatot. Vagy valamelyik hobbi oldalon.(???) Talán érdemes lenne rákeresni.

KépKép
simsi

Most nézem,hogy amit este írtam nem jelent megKép
Jolka!
Tegnap 11 körül nem sétáltatok a főtérnél?Mi épp a Fornettisbe mentünk be és mintha téged láttalak volna az Adidas bolt előtt jönni!
A telefonszámlát mentünk befizetni a Vodához,mert szokás szerint eltűnt!
Előtte bementünk a Brendonba,mert egész Ny.h.-án nem találtunk műsanyag előkét csak ott!Balázs fel is pattant rögtön az elektromos motorra,hát megint elgondolkodok rajta hogy vegyünk-e neki szülinapjára vagy nem.Pedig egyszer már lebeszéltem magam róla!
Tünde!
Áááááá,dehogy csallak meg titeketKép
Õket régebb óta "ismerem",egyidősek a gyerekeink...Már hónapok óta terveztük a találkát,mert van pl. aki Amerikában lakik és most vannak itthon 1 hónapot!Pesten lesz 30.-án az állatkertben!Már alig váromKép
Zsuzsi!
Igen az új szerint megy az érettségi már tavaly óta!Sokan amúgy azt hiszik hogy estin valami könnyített feladatsort írunk,de mi is ugyan azt írjuk mint a nappalisok!
Hát ez a matek most egy kicsit húzós volt!Volt olyan feladat amihez hozzá sem tudtam kezdeni,de a 2-es tuti megvanKép

Na remélem ezt sikerül elküldeni!
Ági
csagi

Majd' elfelejtettem!
Csillának és Flórának nagyon Boldog Névnapot Kívánunk!!!!!

Ági&Balázs
csagi

Ági és Balázs!
Ti vagytok az elsők, akik felköszöntöttetek, úgyhogy külön jól esett. Aranyosak vagytok, köszönöm szépen.
Én tegnap láttam életemben olyan elektromos kisautót először egy kisfiúnál. Csak ámultam, majdnem olyan, mint az igazai. Nagyon drága, ugye?
És bocs, hgy a húsvéti dologgal olyan vihart kavartam a lelkedben, nem akaratam senkit megbántani. Ne haragudj!

Tündi!
Kistelekiszőlő melyik részén? Közbiztonság ügyben veszély!!!!

Jolka!
Vettünk triciklit az Univerzum háta mögött. Tök jó, élvezi Flóra.

Lányok!
Azt javaslom, figyeljük az időjárást a hétvégén és ha vmelyik délutánra jó időt mond, akkor fussunk össze és ha itthon jó Ágiéknak is, akkor újabb kör. Hm?

Jó hétvégét!

Cs.

Kép
nycsilla

Csilla!

Mi is nagyon boldog névnapot kívánunk Neked!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Én is boldog névnapot kívánok!

Kicsit keresgéltem az index fórumain, a "KREATÍV ANYUKÁK" topicban rengeteg ötlet van, és másoltam ki egy pár só-liszt gyurma receptet is. Idekopizom, kicsit hosszú, bocs.

SÓGYURMA

1. változat
20 dkg finomliszt
20 dkg finomsó (vákumsó)
125 ml víz
1 evőkanál ricinusolaj (esetleg 2 evőkanál étolajjal helyettesíthető)

2. változat
2 csésze só
1 csésze liszt
1 csésze víz
1½ evőkanál tapétaragasztó (Az így elkészült sógyurma szürkésebb árnyalatú lesz.)

3. variáció
10 dkg finomliszt
10 dkg burgonyaliszt
20 dkg finomsó
125 ml víz
1 evőkanál ricinusolaj

Készítés:
Csomómentesen keverjük össze egy tálban a sót és a lisztet (a ragasztós változatnál a ragasztót is por formájában ekkor adjuk a gyurmához), majd többször kis mennyiségben adagoljuk hozzá a vizet, és az olajat. A jól kidolgozott gyurma sima tapintatú, mint a vajastészta.

Tállal vagy folpack fóliával letakarva tartjuk felhasználásig. Munka közben is csak kis mennyiséget vegyünk ki belőle. Különben a gyurmán a sótól kéreg képződik. Az anyag felülete kiszárad, használhatatlan lesz.

Az eddig felsorolt recepteknél a gyurmák a sütés közben nyerik el természetes barnaságukat.

A mű befejezésének fontos mozzanata a sütés, „égetés”. A gyurma könnyen hólyagosodik, deformálódik, törik, ha nem megfelelően kezeljük. A friss gyurmát a legalacsonyabb fokozaton, nyitott sütőajtónál fél óráig szárítjuk, hogy a nedvesség lassan, fokozatosan elpárologhasson az anyag belsejéből is. A már csukott tűzhelyajtónál fél órát 1-es fokozaton, fél órát a 2-es fokozaton, fél órát a 3-as fokozaton szárítjuk tovább. A kiemelkedő és vékonyabb részek sötétebb tónust kapnak, a melyebben fekvő, vastagabb részek világosabbak maradnak.
Ha a gondos sütés ellenére kisebb hólyag képződik, a sütés első 15 percében tűvel a hólyagos helyre szúrhatunk, vagy a kés oldalával lenyomhatjuk a deformált részt.

Akkor száradt ki mindenütt a sótészta figuránk, vagy képünk, ha fém kötőtűvel megkocogtatjuk a vékonyabb és a vastagabb részeket, s így ugyanazt a hangot halljuk.
Sógyurma, ahogy mi szoktuk használni:
30 dkg liszt, 30 dkg só, 1 evőkanál étolaj, kb. 2 dl víz. Egy tálban jól összegyúrni, használat előtt legalább egy napot érdemes állni hagyni, mert akkor könnyebben formázható. Saját tapasztalat, hogy érdemes a legfinomabb szemű sót venni hozzá, mert attól lesz a legegyenletesebb. A tészta hűtőszekrényben korlátlan ideig eláll. Színezni ételfestékkel lehet, vagy szárítás után lefesthető pl. temperával. Én eleve sokszoros adagot szoktam csinálni, de a vizet már úgy adtam hozzá, hogy feloldottam benne az ételfestéket. Kell egy adag fehér mindenképpen, mert a színesekből csak azzal lehet elővarázsolni az árnyalatokat. Én piros, sárga, barna és kék színeket szoktam csinálni, és ezekből keverjük ki a többit. Szárítás közben sokat veszít a színéből, ezt érdemes belekalkulálni a készítéskor.
A sógyurmából készült figurákat, stb. vagy szabad levegőn lehet megszárítani, így elég sokáig tart, vagy sütőben kis lángon, gyakran nézegetve. Vigyázat, könnyen megég!!! Mikroban nem lehet szárítani, mert megdagad, a só meg megég.

Nem kell sütni, de sütőben gyönyörűen ki lehet szárítani.(Alacsony fokozatra teszed be, és nem csukod be a sütő ajtaját) Ki is lehet szárítani sütő nélkül is, de az hosszú ideig tart,és a végeredmény nem oyan tartós, gyakran szétporlad. Általában elkészítéskor fele-fele arányban szokták ajánlani a sót és a lisztet, de tapasztalatból mondom, hogy akkor a legjobb a gyurma, ha kétötöd rész liszt és háromötöd rész só van benne. ( a legegyszerűbb, ha ket pohár liszttel és három pohár sóval csinálod) Ehhez kell adni a vizet, fokozatosan, mint amikor tésztát gyúrunk. Sokkal könnyebben gyúrható, ha adsz hozzá egy nagy evőkanál étolajat, vagy tapétaragasztót( por formában lehet kapni.) Színezése nagyon egyszerű, én temperát szoktam keverni a vízhez, amivel összegyúrom, de gyönyörű színeket lehet elérni természetes anyagokkal: pirosat porpaprikával, sárgát curryvel, barnát kávéval, stb.

vége.
Még azt is írják, hogy kéz és talp lenyomathoz használják ezt a gyurmát, és utána gipsszel kiöntik. De szerintem ez felesleges, mert a só-liszt gyurma is tartóssá süthető, és utána lakkal, (hajlakk??) lefújható.

KépKép
simsi

1 és fél evőkanál a tapétaragasztő. (a frac helyett Kép ) Nem másolódott át rendesen.

KépKép
simsi

Sziasztok!

Képzeljétek! Tegnap hajnalban megszületett a barátnőm kisfia! Már alig várom, hogy menjünk látogatni. Benedeknek hívják, 3200g és 49 cm.

Dóra!
Szerintem is kicsit giccses ez a babatapi, és jó drága is, de sógyurmából nagyon jó, mi karácsonyra készítettünk a nagyiknak és apának, nagyon tetszett nekik. Vagy lehet olyat, hogy gyurmába belenyomod a kezét v. lábát és kiöntöd gipszel. A Dózsa Gy. Utcán a Károlyi cukrászdánál + a Pótor optika mellett is van egy hobbibolt, ott biztos találsz hozzávalókat. A sógyurmát 1 rész só, 1 rész lisztből kell készíteni, 3-4 evőkanál olajjal és annyi vízzel, hogy jó kemény gyurmát kapjunk. Az elkészült darabokat nagyon lassan sokáig kell sütni, kb. 4-6 órán át kitámasztva a sütőajtót, hogy résnyire nyitva legyen. Ezután pedig le kell lakkozni.

Csilla!
Nagyon boldog névnapot kívánok nektek!! Ügyes lehetett Flóra, ahogy segített a tojásfestésben. Ha lányom lesz, biztos én is fogok húsvétolni, de igazából nem igazán szeretem, én is a pénzdugdosás miatt. Nem értem, miért szoktatják erre a gyerekeket. Szerencsére hozzánk már csak felnőttek jöttek, velük meg jó volt találkozni és nagyon finomakat főztünk.
Nálunk nem változott az alvás, talán korábban kel Bence (így én is)egy órával.
Én úgy tudom, hogy gyes mellett 8 órában lehet dolgozni, nem tudok feltételekről.

Tünde!
Nyári sapival én is gondban vagyok. Ami van, az lányos, vagy van kendője Bencének, az meg forog a fején. Amúgy édes, teszek fel róla képet.
Nem olyan rossz környék már Kistelekiszőlő sem, főleg a Tünde utcai oldala, ott nincsenek cigányok. Anyukám ott óvónő.

Simsi!
Most látom, hogy te is írtál sógyurma receptet. Én próbáltam hajlakkal, nem jó. Sima fa lakk kell rá.

Na megyek, mert Bence megunta a járókáját.
Petra

Kép
ppetra

Kép

Íme Bence kendőben!

Kép
ppetra

Sziasztok!
Csilla!
Nagyon sok boldog névnapot kívánunk mi isKép

Petra!
Nagyon édes Bence a képen! Hatalmas legény lett!

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!

Szupi volt a hétvégénk! Egész szombaton kint voltunk. Zolkóék uncsitesója is itthon voltak. A két gyerkőc jól eljátszott egymással. Képpen is látszik. Kép
Manó kezéből nem is lehetet kiveni a seprűt, állandóan nála volt.
Ági, pénteken valószínű, hogy minket láttál. Kár, hogy nem futottunk össze.

Zsuzsi!
Te, hogy vagy? Nem is írsz magatokról. Pocaklakó?

CSilla!
Bocsi, de így utólag mi is [color=#ff0000]
Sziasztok

KépKép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Jolka!
Először is Márkónak meg boldog névnapotKép
Köszi, jól vagyunk, szerdán megyek a 12 hetes uh-ra, remélem minden rendben lesz Kép
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok,

Gondolom mindenki kint van a levegőn. Mi is csak ebédelni jöttünk fel. Ma megismerkedtünk Jolkáékkal. Hát Zalán kitűzhette mi a cél 1 éves korára, ugyanis Márk hatalmas fiú. Eddig én azt hittem, h. Zalán milyen nagy, de Márkot látva már tudom annyira nem is.
LÁnyok, telefonszámot kellene cserélnünk és akkor talán egyszerűbb lenne a randi megszervezése. AZ én mail-em: tunde5@citromail.hu, aki akarja küldje el a számát és én megpróbálom szétküldeni.
A telek nincs rossz helyen, mert már szinte mindenhol új ház van, kivéve a mi telkünket, de ..... A Tünde utcából nyílik, közel van a Debrecenihez is. Nem lenne rossz helyen, de valahogy még nem tudom elképzelni, h. ott lakjak.

Csilla,
Utólag, de nagyon BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk.

Petra,
Bence továbbra is gyönyörű, jó lenne már élőben is találkozni veletek.

Simsi,
Nagyon köszi a só-liszt gyurma receptet. A héten meg kell csinálnom, mert Anyák napját most tartjuk a hétvégén. A jövő héten Alsópáhokra készülünk.

Tünde

KépKép
tuzal

Én már megint itt.
Csilláékkal is összefutottunk délután. Remélem jól sikerült a belépőnk a kis mennyasszonyjelöltünkhöz, na meg nem is beszélve az anyósjelöltről. Remélem még partiban maradtunk, mert Flóra nagyon-nagyon szép és kedves kislány.
Csillával úgy beszéltük meg, h. szerdán 4-kor lehetne a találkozó a Kossuth téren. Mit szóltok? Ki tud csatlakozni?

Tünde

KépKép
tuzal

Tünde!
Ha én is érintve vagyok a találkozó ügyben, akkor elmotorozunk Kristóffal (vagyis ő motorozikKép)
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Zsuzsi,
Természetesen mindenkire vonatkozik a találkozó, sőt "mindenki hozzon magával még egy embert" :-)))). Egy nappal a választások után ez már nem minősül kampánycsendsértésnek ugye?
Amugy pár perce rájöttem és azért is vagyok itt, h. nekünk a fél 5, de talán az 5 óra még jobb lenne. Most azt várom, h. ki mit mond és annak alapján döntsünk. Ok?

Tünde

KépKép
tuzal

Hello mindenkinek!

Nekünk jó a fél öt és az öt óra is. De várjuk meg Ági véleményét is, mert ő jönne a legmesszebbről, már ha tud.

Ma kaptuk a 18 hós oltást, lázas nem lett, de mire este hazaértünk a városból már nagyon rosszul érezte magát, mindenen sírt és csak az ölemben érezte jól magát (de ott is sirdogált). A franc ezekbe az oltásokba!
Remélem, holnapra átmegy rajta, mert teljesen hulla lettem.
Ja, és 19-re bealudt. Reggel biztos 4-kor kukorékol majd.

Tündi!
Nagyon jól sikerült a belépőtök. Mindkettőnknek mindketten szimpik vagytok. Kép
És még egyszer elnézést a telefonálásért és hogy várnod kellett rám, csak éppen suli ügyben bezséltem. Nekem nagyon kellemetlen volt, ne haragudj, általában nem szoktam ilyen tuskó lenni. Vagyis remélem.
Üzenjük Zalán bébinek, hogy gyorsan tanuljon meg ülni és akkor a klubban is csatlakozhattok hozzánk.
Amúgy tényleg hasonlít rád, persze a férjed még sosem láttam. De ahogy vigyorizik, az tutira olyan, mint a tied. Nagyon tetszett, ahogy rám nevetett párszor.

Jolka!
Mekkorát nőtt ez a fiú is. Alig pár hete nem láttam és mennyit változott. Lépeget egyedül? Az enyém ilyen körül indult el.
Megnéztük Flórával az albumot. Zolkó a valóságban sokkal soványabb, mint a képeken. Vagy lefogyott?

Zsuzsi!
De jó, hogy eddig jó véleménnyel vannak Flóráról a bölcsiben. Kíváncsi vagyok mi lesz, ha előadja majd a hizstijeleneteit. Mert olyat is tud már. Kép
Amúgy Irénke nénivel már sokszor bezsélte, telefonon, de most találkoztunk először élőben és kedvesnek, szimpatikusnak tűnt. Hiába no, ezek az öregek értik a dolgukat.
Láttam Kristófot is az udvaron, akkor is éppen motorozott. Cuki volt, motorral hajtott barackléért.
Mostanában hetente 1x be fogunk járni és csatlakozunk az udvari élethez, biztosan fogom többször is látni ezt a nagy legényt.

Többiek?

Kép
nycsilla

Sajnos mi nem tudunk menni szerdán,mert holnap délután megy vissza apa dolgozniKépés csak csütörtök éjszaka jön hazaKépDe azért nektek jó szórakozást kívánunkKép
Esetleg holnap 11-12 körül a téren ha jár valaki,akkor összefuthatunk,Jolkáék is ott lesznekKépIgaz csak pár percre tudunk maradni,mert készíteni kell apa cuccát!
Ági
csagi

Sziasztok!

Eddig úgy néz ki, tudunk menni szerdán, örülök, hogy végre találkozhatok veletek személyesen is.
NEkünk is jó a fél 5 és az 5 óra is. Lehet, bemegyünk a munkahelyemre is, még nem voltunk bent.

Zsuzsi!
Te két főt hozzál magaddal szerdán:-)) Örülök, hogy jól vagytok!

Ági!
Kár, hogy nem tudtok jönni, én holnap nem tudok menni, pedig kíváncsi vagyok rátok is.

Tünde!
Az nagyon jó környék, ahol a telketek van, a barátnőmék ott laknak, aki most szült. Nagyon drágák ott a telkek, ha nem tetszik a környék, jó áron el lehet adni. De ha újra fogsz vezetni, akkor szerintem nagyobb kedved lesz kiköltözni! Tényleg, haladtál valamit az ügyben?
Ma puccoskodott Bence a kertben, annyira élvezte. Ez a lányos sapi, de én nagyon szeretem, mert nem jön le a fejéről.
Kép

Kép
ppetra

Jolka: Boldog névnapot kívánunk Márkónak!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Márkó!
Boldog névnapot kívánunk neked!
Flóra és Csilla

Kép
nycsilla

Márkó!

Mi is boldog névnapot kívánunk!
Bence és Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Boldog névnapot Márkónak!

Benéztem hozzátok egy kicsit, remélem jól vagytok Mindannyian!
Hétvégére Janka elkapott valami vírust, és nagyon magas láza volt. Vigyázzatok a gyerkőcökre, mert ez a vírus most nagyon beindult!!!
Tegnap voltam dokinál, minden O.K.
Várni kellett most kb. 40 percet, jött a meleg, beindultak a szülések.

Zsuzsi! Jól vagy? Minden rendben?

Szép napot Nektek!

Kép

Kép
jurem

Sziasztok!

Köszönjük szépen mindenkinek a névnapi köszöntőt!!!!

Petra!
Nagyon cuki Bence a képeken!!!
A Csajokkal beszéltünk már róla, hogy kell-e keni a gyerkőcöket kint a napon. Mi nem, és ti?
Ha igen, akkor mivel?

Találkoztunk Ágiékkal is a téren. Balu nagyon aranyos, mozgékony kisrác. Szerzett is egy kis púpot a kobakjára, de bátor fiú lévén nem sírt.Kép

Tünde!
Ma délután, lehet nem leszek mert 4-kor jelenésem van a fogdokinál, Muti megy Manóval sétálni, de később csatlakozom én is. Sapekot sikerült venni? Zolko egy kicsit megsértődött, mert ő akart venni Márknak egy Barcásat, de még vehet.Kép

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!

Nem viszem ki Bencét nagy napsütésben, tegnap is fél 5 után voltunk kint, amúgy árnyékban vagyunk, így nem kenem.
Petra

Kép
ppetra

Lányok,
Akkor jó holnap 5 körül a tali?

Ági,
Örülök, h. tudtunk találkozni. A fiad olyan elven, h. én el sem tudom most még képzelni azt az időt, amikor ugyanígy rohangálok majd, mint te, de idővel biztos belejövök és akkor már én sem fogok azon gondolkodni, hova menjek tornázni. Nem csodálom, ha ennyi mozgás mellett nem egy kövér gyerek, de nagyon arányos (nem vékony) és a csajok biztos beájulnak majd, ha a szemeit megvillantja.
Kiszámoltam amikor te annyi idős leszel, mint én amikor szültem, már középiskolás lesz a fiad. Ez dúúúúúrva!!! Rám meg majd az oviban azt hiszik, h. a nagyanyja hordja a gyereket.

Petra,
Hurkagyurika most hány kiló? Tök jó, h. pelust sem kell rá adni, azért a lakásban ezt gondolom nem csinálod ilyen bátran. AMugy elvileg az árnyékban is vannak Uv sugarak, de a naptej témakörben még én sem tudom mitévő legyek. Én még nem tartom annyira jónak a helyet a házépítésre, ráadásul a felét simán el lehetne adni és még akkor is maradnak nekünk egy nagy rész, de.... ezügyben kivárunk. Nem vagyunk az a házaépítős fajták. Kiválasztani csak csempéből min. 10-15-félét, a munkásokkal bajlódni és sorolhatnám nagyon sokáig, h. mennyi mindent kellene intézni, venni .... azt hiszem erre nem vagyunk fekészülve. Ti bátrak vagyok, h. belevágtatok.

JOlka,
Anyukád pikk-pakk itt termett Derecskéről? Vagy ő szokott jönni amugyis hétközben neked segíteni?
Tünde

KépKép
tuzal

Tünde!
Én is örülök hogy megismertelek téged és Jolkát is!!!!
Igaz hogy nem sokat tudtunk maradni,de Balu kicsit elemében volt!Muszály mindíg rohanni utána,mert hiába tanítjuk neki hogy nem szabad kiszaladni az útra...,de szegénykém oda van a buszokért,motorokért,autókért és nem érti miért nem mehet közel hozzá!Szóval egy óvatlan pillanat és meg van a baj!Majd ha ti is ekkorák lesztek,meglátod ugyan ez leszKép
A súlyán már tényleg nem fogok rágódni,mert eszméletlen mennyit megy egy nap!
Hát a koromról már sok emberrel beszéltem,itt most nem is nagyon akarnék regényeket írni erről,de a lényeg az hogy IMÁDJUK ezt a kis huncut "babánkat"KépTudom hogy sokan elítélnek meg hasonlók,de mi így vagyunk boldogok!
Jolka!
Apa meg ma Brazil mezt+rövidnaci nézett Balázsnak,még szerencse hogy nagy volt,mert én olyan rikító sárgát még az életbe nem láttam,annyira csúnya voltKép
Baseball a Brendonban is van!
Déluán még sikerült Tokajban venni pár tuti cuccot Balunak nyárra,úgyhogy már lesz mit ráadniKépKi is mostam,erre elkezdett szakadni az eső!Ott is esett?
Petra!
Nagyon édes a pucér Bence a képenKép
Úgy látom én vagyok csak ilyen dinka hogy nem merem leöltöztetni Bazsit!Eddig 1-szer volt rajta póló+ma body+nadrág.Mindíg attól tartok hogy megfázik!

Raktam egy újjabb képet a profilomba!
Ági
csagi

Sziasztok,

Nincs nagy tolongás a tali miatt :-(((((.
Akkor marad az 5 óra? Feltéve, ha nem fog annyira esőre állni az idő, mint ma. tegnap mi is fél 6-ra hazajöttünk, végülis kár volt, de ki tudta előre.

Ági,
Kizártnak tartom, h. valaki is elitélne téged azért, mert fiatalon gyereket szültél. Én felnézek rád emiatt, mert még 30 évesen is tettem a mérlegbe, h. akkor na mi minden szól ellene és mellette és végre 31 évesen lendült át a mérleg nyelve a gyerek oldalára. Akkor is csak a korom döntött. Sokszor irtam már én is erről, na meg regényeket tudnék irni. Hidd el max. irigység szólhat az emberekből, mert rátok nézve látszik, h. Balu egy nagyon kiegyensúlyozott gyerek. Én igy utólag már bánom, h. ennyit agyaltam , mert mielőtt vállaltuk a gyereket már 11 éve együtt voltunk a férjemmel, tehát ez sem lett volna akadály, h. nincs apajelölt ..... tavalyelőtt pedig végleg elfogytak a kifogások.

Tünde

KépKép
tuzal

Szia Tünde!

Nekem jó a mai nap, remélem az idő is szép lesz.

Szerencsére Manó beájult, így délben nem lesz annyira nyafis, és még sírás nélkül haza jutunk.

Tegnap Anyu Debiből jött a munkahelyéről.2-kor lelépett és intercityvel jött át. Apu pedig este érte jött. Ez már így megy mióta MÁrk meg van. Ugyan anyunak lassan meg lesz a jogsija és egyedül is jöhet, ugyan apu akkor sem hagyná ki, hogy ne lássa az unokáját. Kép

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Oké az 5 óra.

Kép
nycsilla

Sziasztok!
Mi is megyünk, apával megbeszéltük, hogy ő is jön, és ha Kristóf nem bírja a strapát, akkor mekiznek egyet, míg én ismerkedem Kép

Mesi!
Köszönöm kérdésed, jól vagyok, este több infóval tudok jönni, ma megyek a 12 hetes genetikai uh-raKép

Csilla!
Ha találkozunk, beszélhetünk a bölcsis beszokatásról Kép Nemsokára nyári szünet, otthon leszek, míg Flóra szokik, átjössz hozzánk, beszélgetünk meg leselkedünk Kép

Ági!
Szerintem sincs semmi különös abban, hogy fiatalon szültél... régen nem volt divat a karriert építgetni, mindenki hamar férjhez ment, gyereket vállalt. Szerintem ebben a dologban az a lényeg, hogy a leendő anyuka(mindegy milyen korú) biztosnak érezze magát abban, hogy szeretne gyereket vállalni, legyen azért egy mindenre elszánt apuka a háttérben. Kép
Szép délutánt mindenkinekKép

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Én is szívesen megismernélek benneteket, mégha nem is jövök túl gyakran, de a ma nekünk kivitelezhetetlen!
Szombaton vizsga, apa vidéken...

Azért jó szórakozást, ismerkedést Nektek! És szívesen vennék képeket a talirólKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!
Ti már biztos a talin vagytokKépEgy kicsit féltem hogy meg fogtok ázni,hirtelen olyan szél támadt meg szemerkélt az eső,de most már megint nagyon szép az időKépMi is most jöttünk haza a boltból,csak átöltözünk és megyünk homokozni!Apukám hozott a fiúknak 10 fél zsák homokot,úgyhogy lesz min játszaniKép
Gyertek majd sok-sok képpel és beszámolóval!!!!!!!!!
Kép
csagi

Ági!
Gyönyörű Balu és hallom, hogy te is nagyon jól nézel ki. Hiába nem teszel fel képet magadról. Kép
Ja, tök jó volt a randi.

Kép
nycsilla

sziasztok!
Mi is itt vagyunk, csak egyre kevesebb időt töltünk idebent, mert olyan szép az idő.Így a gép elé is ritkábban jövök!
szép estét mindenkinek!!

Kép
dora1980

Lányok,
Akinek a táblázatban, amit még anno Petra csinált benne volt a címe mindenkinek elküldtem a mai képeket.
Ági, Dóra, Anita1, Emese, Simsi ... ??? nektek nem tudtam átküldeni. Ha valakit érdekelnek a képek küldjetek címet.

A tali tényleg jó volt, végre ezután megismerjük egymást az utcán is. Enyém gyerek nem volt formában, azóta sem tudom miért, eltoltam a családi buliba és ott meg 9-ig majdnem nyikkanás nélkül elvolt. Így végképp no comment.

Tünde

KépKép
tuzal

Tünde!
Címem:csagi19@freemail.hu
Kérem szépen a képeketKépKépKép
Ági
csagi

Sziasztok!

Ági!
Szuper a kép Baluról! Tökéletes!!! Komolyan. Ki csinálta a képet? Szerintem egy fotópályázatra is belehetne küldeni. Kép

Tali jó volt, csak a háttérzene kimaradhatott volna. Nem lehetet rendesen beszélni. Nem baj remélhetőleg találkozunk még. Kép

Tünde!
Köszi, hogy elküldted a képeket! Nekem egyelőre vacakol a levelezőm, ő még alszik, de délutánra biztos itt lesznek a képek.Kép

Még ma reggel is jó idő van, pedig azt hittem mostanra elromlik. Ki is használjuk amíg lehet.

Vigyázatok a babakocsiban lévő értékekre, főleg amit az aljába tesztek, na és a gyerkőc játékaira. Anyukámat megkörnyékeztek kedden séta közben. Kocsi aljába tette a kistáskáját és ült Manóval a padnál, Benzcur téren (Jerevánnál).Egyyy házaspár körbe kapta, az asszony szóval tartotta, addig a férj tapogatta a kocsi kerekeit, hogy milyen puha. Azzal a szöveggel álltak meg, hogy mennyi idős a gyerek. Anyukám se ma esett le a falvédőről, egyből tudta mi van. Szép lassan felállt, ki vette a táskáját, de közben szépen elbeszélt velük. Hát igen Manó húsvétkor volt 1 éves és feltételezte vallásos emberekkel áll szembe(megjegyzem a többség az). Õk elmondták, hogy az övék milyen kicsi, és hogy beteg, Anyu persze szegény gyerek..., még akár igaz is lehet.
Na mind1, mivel a táskát nem tudták megszerezni és szerintem meglepődtek, hogy anyu nem ijedt meg és nem menekült, hanem elkezdett velük beszélni, így csak kértek egy kis gyümire pénzt a beteg gyereknek. Azt végül adott anyu, reméljük tényleg a gyerkőcnek megy. Bocsi, hogy egy kicsit hosszúra sikerült a beszámoló, de ha ismerős lesz a szitu (reméljük nem), akkor már tudjátok mivel áltok szembe.

Ja gyerek játékával már jártunk úgy, hogy egyszerűen vadidegen gyerek (már nagyobb) kikapta a kocsiból, persze visszakaptuk, csak jól megtapogatva.Kép Azóta rögzítem a kocsihoz. Most nehogy azt higgyétek, hogy féltem a játékot, odaadjuk mindenkinek akik ott vannak pl. a téren, de hogy csak jön valaki és csak úgy kikapja séta közben...

Szerintem olyan érzéketlenek mostanában az emberek (vannak kivételek), hogy ha baj lenne , senki sem jönn segíteni, csak bámulnának.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok Lányok!

Puszi Mindenkinek!
Köszönöm a taliról a képeket. Mindenki nagyopn szép és csinos. Talán egyszer mi is eljutunk egy ilyen talira. Bár valószínűleg nálunk csak hétvége jöhet szóba.........vagy majd egy vadaspark. Kép

Mostanság ritkán jövök, olyan jó idő van.
Gyerekeke jól vannak.
Dodi múlt hét szerda óta folyamatosan jár oviba. Kép Ma nyílt nap volt, szóval bemehettünk, hogy mit is csinálnak egy nap. Jó volt. Kép
Kornélka jó gyerek, leszámítva az éjszakai ébredéseket. Kép

Pusz, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!
Mivel Balázs ma nem volt hajlandó aludni,most 5 perc alatt kidőltKépCsak enni voltunk bent,mert egyszerűen nem lehet behozniKép
Nagyon jók a képekKépKépTényleg mindenki olyan jól néz ki,a babák meg imádnivalók egytől-egyigKépKép
Jolka!
Én csináltam a képetKép
Le vagyok döbbenve azon amit írtál!!!!!!!!!!
Még jó hogy anyukád olyan talpraesett volt!!
Én nem hiszem hogy tényleg olyan beteg a gyerekük(ha van egyáltalán),mert biztos nem így kéregetnének neki,meg amúgy is akkor vele lennének!A másik meg hogy még ha így is van,az nem jogosítja fel hogy lopjon!!!!!
Tünde!
Köszönöm a képeketKépKép
Anita!
Rakjál képet legközelebb Kornélról!Biztos hatalmas nagyfiú márKép

Jó éjszakát!
csagi

sziasztok! Címem: ld1980@freemail.hu

Kép
dora1980

Kép Kép
Kép Kép

Ime a fotók. Kép
Kornél az első képen a szobai hintában vigyorog, a második fotón a babakocsiban. Bár ez nem látszik, a "felesleges" részt most levágtam.
Dominik első fotója tegnap reggel készült, mikor készültünk az oviba a nyílt napra, második fotó pedig az oviban, mikor játékos tornaóra volt. Nagyon élvezte, ez látszik is a fotón.
Na majd még a profilba is cserélek.
Remélem nem haragudtok, hogy ide tettem a fotókat.
Puszi

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok! Én is kérném a képeket, ha lehet. ancsa10@hotmail.com
Azért jövök ilyen ritkán, mert ebben a jóidőben nem nagyon vagyunk itthon, inkább kimegyünk a nyaralóba. Ádám nagyon élvezi, hogy szinte egész nap jövünk megyünk. Ezért jobb a kertes ház, mert ott csak gondolok egyet, és kimegyünk. Itt meg nincs kedvem naponta többször lecihelődni, babakocsit kiszedni....
Tegnapelőtt megkaptuk az oltást (azt hiszem az 5 hóst, kicsit csúszott, mert a 2 hóst későn kaptuk), nagyon hős volt a gyerek. Csak addig sírt, amíg megszúrták, utána vigyorgott tovább. A védőnő azt mondta mérés után, hogy alig hízott. Teljesen bepánikoltam, aztán megmérte a hosszát, és kiderült, hogy négy hét alatt 2 centit nőtt! Hát így nem csodálom, hogy nem hízott, kellett a tápanyag a növekedéshez. Kép
Tegnap óta teljesen hasra fordul. Olyan aranyos. Ma reggel kitette az apja a játszószőnyegre, átfordult hasra, és magyarázott a macijának. Kép
Jövő hét kedden féléves lesz, elkezdjük az almát. Már várom, szerintem jól fogja fogadni, majd' ki nézi a szánkból a kaját, ha előtte eszünk. Kép

Petra! Az a sapis kép Bencéről irtó aranyos! Kép
Ági! Balu nagyon szép gyerek, és tényleg nagyon jól sikerült az a fotó!

Így utólag mindenkinek akinek mostanában volt, boldog szüli- vagy névnapot kívánunk mi is!

Kár, hogy lemaradtam a taliról, remélem legközelebb ott tudunk lenni.

Üdv mindenkinek, Annamari

Ádimama

Sziasztok!

Tündi!
Köszönöm a fotókat, jó, hogy legalább te nem feledkeztél el a fényképezőről.

Anita 2!
Aranyosak a gyerekeid. És látod, hogy megszokta Dodi az ovit! Mikortól lesz egész napos?

Annamari!
Hol a nyaralótok? Nagyon irigyekedek. Nekünk még egy erkélyünk sincs, nemhogy nyaraló. Sőt a rokonságnak és a barátoknak sincs családi háza, úgyhogy mi abszolut bérházas gyereket nevelünk. Kép

Hétvégén elutazunk, hajdúszoboszlón béreltünk egy házat. Minden évben van egyszer egy ilyen randi az egyetemi barátnőkkel, családostól. Szuper kis ház, uszodával, szaunával, pezsgőfürdővel és ha esik kint az eső, akkor meg van pincehelyiség berendezve billiárddal, dartssal, bárpulttal Kép, hogy anyáék is jól érezzék magukat Kép .
Tervezünk egy nagy sétát fagyival a városban, meg sütés-főzést a szabadban és a kinti kemencében. Remélem, jó lesz. Persze biztosan hullán jövünk haza.
Május 1-re mit terveztek? Mi akkor az itthoni barátokkal megyünk Kabalásra grillezni, csak közben el fogok szaladni egy fellépésre is.

Jó hétvégét mindenkinek, kedden jövök képekkel.

Csilla

Kép
nycsilla

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?