Sziasztok!!!
Na most jóóóóól visszaolvasok és jóóóól reagálok is!!!!(vasárnap 13.50)
Ami asszem kimaradt a legutóbbi visszaolvasós hsz-ből:
Az én pocim is meg lett locsolva, szóval Adél baba nem hervadozhat. ;).
Na akkor bele is csapok a lecsóba.
Tomi nevében köci a köszöntést!!!Képet majd a saját gépemről teszek fel.
Nagyon élvezte a partizást, meg a tortaevést, főleg hogy a nyuszi is jött előtte. De tök vicces, mert api állandóan keveri mit mire kapott, de Tomi mindig kiigazítja, hogy a nyuszi vagy nem a nyuszi hozta-e azt vagy azt.
Nyuszira sok-sok csokit kapott, meg mesekönyvet a nagyszüleitől és egy kisautót. Tőlünk meg egy kisvonatot, mert imádja a vonatokat. Most betonkeverős autót hajszolunk neki, mert azt szeretnénk, ha Adéltól kapna ajándékba, amikor haza jövünk. Mert az a másik nagy mánia.
Szülinapra, meg sok-sok kisautót kapott minden felől, meg egy másik mesekönyvet, apitól meg tőlem pedig a Sehány éves kislány című könyvet (hogy jobban felkészüljünk Adél szempontból) és egy Noddy figurás habfürdőt. Azóta azzal alszik, azzal fürdik sőőőt a hisztit is azért hagyja abba mert a Noddy nem szereti.
Okoskodók, vészmadarak:
Mondjam azt, hogy van két füled egyiken be másikon ki. A szülésből profi srácon és szerintem szétröhögtem volna magam, aki szerint meg undorító a szülés stb. Attól meg megkérdeztem volna, hogy őt talán a gólya hozta. Jó persze véres, meg hát fájdalmas is, de még az én párom is azt mondta (pedig nagyon megviselte a dolog) hogy élmény volt akkor és ott látni a fiát. És most hogy voltunk fenn Pesten, és megismerte a dokinénit meg együtt beszéltük át a szülési tervet és látta a szülőszobákat, tök nagy lelkesedéssel áll a dolog elé. Szóval
lehet be is jön.
Mézgombi:
Én meg utólag ugyan de boldog névnapot kívánok!!!
Kókusz matrac:
nekünk egyelőre csak 1,5-2 hónapja van és végül is nem is amiatt, mert a sima nem jó, csak azt Tomi felszedte mindig, és kidobta az ágyból következmény naná hogy nem aludt éjjel. Ezt meg nem tudja megemelni mert nehéz. Báááár még azóta nagyon nem néztem meg, de nem vettem jelét, annak, hogy a kicsurranó éccakai pisi-misik miatt gondok lennének(mert a legnagyobb nedvszívó képességű pelust is képes szénné hugyozni). Majd Adélnál fog igazából vizsgázni hogy sülyed-e hosszabb idő után, ha majd megkapja az ágyat.
Hello:
"Blackrose, Te nem kezded el a TGYÁS-t, most, hogy lejárt a GYED-ed? És pont 4 héttel szülés előtt el is lehet kezdeni"
De! amiatt kellett mennem intézkedni. Vagyis be a kórházba a nőgyógyászati ambulanciára (ahol poén, de nem voltam benn a sz.gépbe, vagyis eddig nem is volt jele annak, hogy babás vagyok. Se a dokim, se a védőnők nem írtak be, pedig… még a kórházi terhes gondozáson is voltam az első alkalommal, mert a dokim szabadságon volt, nekem meg beutaló kellett), onnan meg roham léptekben a munkahelyemre, mert 21-én zárás, és ha nem vittem volna be akkor csúszik az egész.
De ami pozitív, hogy kapok majd megint kaja utalványt, meg ruha pénzt is. Szóval gyüjtögethetem én is a számlákat!!
Ex:
Csúcs a macsekotok!!
Kari:
Én jó barátságban vagyok a homeopátiás szerekkel, szülésnél és után is fogom alkalmazni. A doki azt mondta, ha figyelek rájuk, akkor lehet és ők nem szólnak bele.
Meg Tominak is van hogy adok(pl. immunerősítőt: lekopp. egész télen nem volt beteg.)
Sőőőt Adélnak már eleve úgy is választok gyerekdokit, hogy aki homeos szereket ad első sorban, és nem nyomban anitbiot, mert Tomi is érzékeny. Én meg főleg(penicillin, plusz majdnem az összes láz és fájdalomcsillapító típus
) Az meg a másik, hogy aki Tomi gyerekdokija azzal nem vagyok maximálisan megelégedve(állandóan van valami ami miatt cseszeget és nem jogosan, mert ha más nem talál akkor azt hozza elő, hogy miért nem hurkásabbak Tomi lábai, mert olyan gesznyadt), így vele is váltani fogok.
Nekem a pocakméretem nem nagyon változott körfogatilag, most 114 cm. De a függőleges (vagyis amit a doki mérni szokott) az igen.
Kanyin, és akik még írtátok:
Én se szeretném, ha Adél óriás-bébi lenne. Egyrészt mert könnyebb megszülni, meg hááát…
Tomi a 3300 grammjával és 54 cm-ével a második legkisebb volt az akkori babák közt. Nála kisebb csak egy kislány volt, aki ikerpár egyik tagja volt. Igaz meg is kaptam, hogy akkora mint egy kismacska, mit jajgattam annyit, na de inkább legyen ekkora, mint 4,5 kilós, meg 60 cm, és olyan mint ha már egy hónapos lenne.
Pilchard:
Mondjuk a vérvétel az változó, mert spec. itt Keszthelyen a 32. héten van utoljára. Bár nekem az ellenanyaggal nem volt gond. Ja és kenetet nem vesznek. Azért kellett feljönnöm pénteken Pestre.
De megtörtént
.
Ja és köszi a meggyszósz ötletet. Nyammi csináltam magamnak és jóóól tele ettem magam vele.
Mosás:
Én a baba cuccokat mind max hőmérsékleten mostam Tominál, nem volt vele gond.
de lehet csak mákom volt.
Pilchard:
A bababoltos nőci: Hááát vannak érdekes emberek. Itt is van egy kicsi bababolt (asszem már írtam) ahol a tulaj/eladó elég furi. Úgy nézett rám mintha ufót látna mikor konnektorba való vakdugót kerestem pár hónapja, kedden meg tejfelfogó kagylót akartam venni, de arról sem hallottak még, sőőőőt melltartóbetétről sem. Szóval érdekes. Vagy csak nekem vannak extra igényeim?
Unatkozás: Ismerős. Vagyis amikor Tomit vártam én is úgy voltam, hogy amikor táppénzre mentem, itthon voltam egésznap és nem tudtam mit kezdeni magammal. (néha már majdnem hiányzott a munkahely ;) ) Most szerencsére ilyen nincs vagyis ló túl oldala. Vagyis most meg ha akarnék se nagyon lehetne a punyi.
Amúgy engem nem untatsz. Szóval csak szépen írjad le a kínlódásod, mert kivi vagyok kivel mi van.
Meg hát pár hét és nem fogsz unatkozni
.
Éééés én is egyre nyűgösebb vagyok, és fulladok, és nem bírok ülni, se állni, se menni, se létezni. És ahogy halad előre a nap, meg az idő egyre rosszabb vagyok Pedig...Még van vissza egy adag.. De ennek ellenére élvezem, a pocakosságot, meg az egy gyerekességet, mert kezdek belegondolni, hogy kettővel már nem lesz egyszerű...
Kanyin, Katus:
Tomival én csak a megtudást követő egy hétben hánytam (szerintem pszichésen, vagyis hogy terhes hányik, mert mikor nem tudtam semmi bajom nem volt). Adéllal 20 hétig rendszeresen(még nem is tudtam, hogy babás vagyok, de már puffadtam émelyegtem, hányam) vagyis napi szinten, de azóta is elő-elő jön.
Tomival nem éreztem magam ennyire fáradtnak meg nehézkesnek, most meg sokszor hulla vagyok.(jó ebben benne van Tomi is, hogy állandóan menni kell vele, meg elém áll: Anya fogjad gyereked!!!)
A savam akkor is végig vacakolt.
Keményedés,fájás Tomival szinte csak az utolsó hetekben, jósló fájás nem is nagyon volt. Adéllal egészen az eleje óta van keményedés,húzódás, fájások, főleg mostanában. Pl pénteken kb. 1,5 óra hosszat voltak 2 percenkén érkező fincsi kis fájásaim.
nem volt kellemes.
Tomival pisiléssel se voltak gondok, Adéllal az elején sokszor, most már hál'Isten nem annyiszor kell.
Ebben mákos vagyok.
A pocim most nagyobb de nem sokkal. Amúgy hízás szempontjából Tomival ilyenkorra 13 kilónál tartottam, Adéllal most csak 6 kilónál vagyok.(de kilóra ugyanannyi vagyok).
Mocorgás:Tomi mindig csak a bordáimat feszegette, Adél kifele csinálja és néha jól gyomorszájon rúg.
Encus:
Én is szívesen MSN-ezek:
brlanyka@freemail.hu Amúgy én egyszer nem tudom melyik csatornán láttam egy hasonló dok.filmet. Abban az anyuka 4 vagy 5 gyerekét nyírta ki mert bekattant. Szektások telebeszélték a fejét, hogy csak így tudja megmenteni őket a pokol tüzétől. Baromira megviselt.
Juca:
Én eddig Huggies-t vettem(minta miatt Micimacis), meg egy csomag Liberót(mert ahhoz olcsóbban hozzá tudtam jutni) Amúgy Tomival vettem minden féléből és leteszteltem melyik válik be. Amúgy a Liberó addig jó volt míg nem mocorgott annyit, mert aztán volt hogy olyan csomag került a kezembe ami hibás volt, vagyis a ragasztó csík nem volt teljesen ép és elszakadt ahogy mocorgott benne a gyerek. És hát az már még is csak röhej volt, hogy minden pelenkazáró csíkját használat előtt meg kellett celluxszal erősíteni.
De talán újszülött korban még nem lesz vele gond.
De úgy ált. a Pampers az ami minden viszonylatban bevállt. Meg hát némelyik no name márka. Vagyis Tominak már csak éjjelre van Pampers, nappalra no name-est használunk főleg Lidl-öst.( mert olcsóbb)
Melinda:
Utólagosan BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!
Baba és a vérkép:
Hála az égnek nekem mindkét gyerkőc helyre rázta a vérképemet.
Soha nem volt ilyen jó, és szerintem nem is nagyon lesz. Mivel ugye a betegségem vérképző rendszeri betegség volt így a véralkotók képzésében nem valami fényes.
de a babásság csupa jót hoz ki belőle.
Szgoron:
Akkor ezekszerint az apasági papír kérdése se ugyanúgy megy. Mert pl. itt minket már le is csesztek,hogy miért a 34. héten mentünk(jó hogy nem szültem meg eddigre mondá az okos nő). Ja és kellett hozzá igazolás.
Babaülés:
Van ahol ki sem nagyon adják a babát ha nem olyanban viszed el. Vagyis kocsiban tuti nem szálíhatod másban. Mert a rendőr ha megállít szerintem nem azt fogja kérdezni, hogy most viszed-e először haza vagy sem. Hanem, hogy nincs ülésbe, és nem biztonságos.
Én úgy vagyok ezzel, hogy az egy dolog, hogy az ember óvatos, meg odafigyel és kerüli a baleset veszélyt, de nem egyedül van az utakon következés képpen ha egy barom belénk száll, akkor nehogy már azon múljon a gyerekem élete, hogy közvetlenül a kórházból esetleg nem kötelező a babaülés.
Amúgy hazahozni én is valami ilyen szerkóban fogom a kiscsajt. Vagyis body, rugi plusz takaró, és kis sapesz, azért viszek neki vastagabbat is, mert május közepe, meg hát nem a szomszédba leszünk.
Amúgy mi is hordozóban hozzuk ki bár még nem tudni, hogy kocsival vagy vonattal jövünk-e haza(egyenlőre a vonatos verzió áll, aztán majd kiderül mi esz ha anyum meglátja a kis unokája fotóját hátha meg enyhül a szíve, és elküldi aput értünk)
Hajkefe:
Nekünk is jól jött koszmó kérdésben mert ha fésültem nem lett koszmós. Amúgy a kórházban itt is körömkefés verzió van vagyis kicsit puhább sörtéjű, de körömkefe, gondolom azért mert nem vesznek mindig újakat vagyis egy baba használja, de ha ő haza megy akkor a kefét fertőtlenítik, és egy másik baba kapja meg.
Ollót nem vettem külön. És víz hőmérőt se.
Teák:
Húúúha most nem nyálazom végig az okos könyvet, de arra emlékszem, hogy vízhajtó teát nem szabad babásan inni, ééés ha jól tévedek a menta is necces, mert méhösszehúzódásokat okozhat, így fokozza a koraszülést, meg a vetélés kockázatát. Meg a vasfű is ilyen.
Meg a fűszerekkel is óvatosan kell bánni, mert pl. a fahéj, gyömbér is ugyan ilyen hatású.
És ezt nagyanyáink idejében is így volt. Mert akkoriban a bába asszony tudta mire mi való és minek mi a hatása és azt javasolta a kismamának.
Amúgy én a Bába válaszol c. könyvre hagyatkozom ebben a témában, hiszen annak a nőcinek nem egy két éves tapasztalata van ebben.
Én egyenlőre csak málnalevél teát iszogatok, hogy könnyebben táguljak. Mondjuk már most 2 hét iszogatás után is állítólag érzik a hatása.(és nem utolsó sorban ez már magában napi fél-3/4 liter folyadék amit tuti megiszok így azért a folyadék háztartásom is rendben van, mert nem csak ezt iszom.)
Pilchard:
Tomi az imént meglátta a cicát amit Amelinek szeretnél, és jött, hogy Macika!! De mondtam, hogy cica, erre: nem baj, édes.
Encus:
Csak keményen!!!
Igazad van!!! Ne mindenki csak hozza a dolgokat, hanem vigye is aztán el. Erről most tök az Üvegtigris 2 jutott eszembe, hogy a srác minden szart oda visz a büféhez, de el nem, és tulaj végül már kiakad és elküldi a sunyiba.
Mézgombi:
Én is kiváncsi vagyok ám, hogy mi van veled, szóval majd otthonról is jelentkezz néha.
CTG:
Nekem pénteken volt Adéllal az első és minden OK volt. De mivel többen is voltunk egyszerre így igen csak zsongott a fejem a sok dibi-dobitól.
Ma megyek nőgyógyihoz itt Keszthelyen azt mondta, hogy majd ma megbeszéljük a CTG-t de azért én a bizti kedvéért már múlt kedden beírattam magam mert a franc se telefonál, ha úgy is ott vagyok
.
Pilchard:
Pont akkor hiányoltál amikor megébredtem éjjel, de nem keltem fel, mert akkor Tomi már rég itt nyüzsögne!!
Pogi:
Megy a drukk, hogy minden OK legyen.
Meg persze Szgoronnak is, hogy az ellenanyaggal, meg Exdeusnak, hogy ne kelljen befeküdni.
Akkor a péntekről:
Szóval édes párom is elkísért Pestre, aminek nagyon örültem, mert végre ketten mentünk valahova, és volt kaland.
A dokinéni mondott jó és rossz híreket egyaránt jók: hogy a méhszájam ugyanolyan mint amilyen volt, és hogy a CTG is jó lett, és a pisimbe sincs fehérje.
Rossz: a vérképem szerinte cseppet sem jó vagyis hogy azt mutatja, hogy igencsak ki vagyok száradva, és hogy sok sót eszem, szóval visszább az agarakkal, és vedeljek sokat
, a másik ami igen csak elszomorított, de majd lesz valahogy. Az az, hogy pont május 9-14 ig nem lesz vagyis vagy összpontosítok arra hogy május 7-8 án szüljek(de akkor apinak kell kéretzskedn a melóhelyről) vagy kihúzom 15-éig. Bár azt mondta átad egy másik doktornőnek, de azért még is jobb lenne, ha ő lenne. Amúgy persze azt is mondta, hogy akkor nem bizti érdemes neki vágni az útnak, de mondtam dehogy nem, mert még így is sokkal többet nyerek, mert a szülési tervem ott elfogadják, míg itt helyben nem és áááá nem is gondolok bele.
Haza felére meg volt egy jó adag rohanásunk, mert egy kicsit eltévedtünk és majdnem lekéstük a vonatot. Alig bírtam futni(nem is csoda így a kilencedikben) aztán a vonaton szépen jöttek is a fájások, de lecsendesültek. Ami roppant érdekes volt, hogy kb. 1 órával a rohanás után jöttek.
És a nap legnagyobb pozitívuma, hogy bementünk az egyik hozzánk közeli kisboltba és ott találtunk cigirágót Tominak, aki ettől fúúúúú de nagyon boldog volt!!!
No jóóó hosszú lettem!!!
(hétfő 9.30)
Szép napot!!!!
Blackrose( kerek 37)