Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Errol a bodzaszorp dologrol enis olvastam, de nekunk nincs ilyen otthon. Szerintetek hol lehet eredetit es nem agyon cukrozott hamisitvanyt venni. Mondjuk en Sz.helyi vagyok, de azert szivesen veszem otleteiteket.
Moni
Moni
 


Szia, Moncsi!

Igen, én is olvastam, hogy a bodzaszörp puhítja a méhszájat, jó tudni, hogy tényleg így van. Én is kíváncsi lennék amire Moni is, hogy hol lehet ilyet beszerezni - jó neked, hogy volt nálatok otthon elfekvõben egy nagy üveg! Állítólag a málnatea is hasonlóan könnyíti a szülést.

Én most találkoztam a bodzás zöldteával,mit gondoltok, annak is van hasonló hatása?

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!
Én a Kismamában olvastam a bodzaszörpről , ott még receptet is írtak. Azt hiszem a januári számban , az "Én történetem"-ben írta egy olvasó.
Majd utána nézek!
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba
 

 
 

Már meg is találtam!!!
10 fej bodzavirág,
2 citrom karikázva,
3 kg cukor,
5 liter víz,
borkősav,
Na-benzoát (mert megromlik).
Az egészet fel kell forralni, négy napig állni hagyni, leszűrni és vízzel higítva lehet napi fél litert inni. Persze csak akkor ha nincs koraszülésveszély!
Hát ennyi a recept!
Sziasztok
Kanga
Névtelen
 


ÍGY VAN !!!
Tényleg Ági ! Nem szabad elkeseredni túlságosan, és nem szabad rogton feladni! Nekem egy 10.heti ,egy 14.heti és egy 8-9.heti vetélés után született meg a kisfiam 39.hétre,makkegészségesen.
Utána jott mégegy vetélés ( 13-14.hét) .És -láss csodát- most ujból itt ásítozik egy 2 hónapos picilány...! Szóval az élet teljességgel kifürkészhetetlen ( mint a sors útjai...).
A kitartás meghozza a boldogságot !!! Mi legalább mégegy babát szeretnénk. Ja, és mindkettő császárral született! Csupán bátorításként írtam le Neked mindezt, nem magam akartam szembedícsérni... Puszi: Klári
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Bodzavirágot lehet venni a gyógynövény boltban, kissé összezúzva. Amíg nem fedeztem fel a kamrában a szörpöt, addig fél liter vizet felforraltam és abba áztattam 5 percig 1 teáskanál bodzavirágot és 1 teáskanál málnalevelet. Most a szörpöt iszom és este meg a málnalevél-teát. Gondolom a forrázott teának is ugyanolyan jó hatása van mint a szörpnek, de mivel mindkét növény szülés-elősegítő, ezért csak a 36. héttől mertem inni, nehogy baj legyen. A zöldteában sajnos gyanítom max. csak aroma lehet, így szerintem jobb az előbbi. Egyébként is nagy gyógynövény felhasználó vagyok, néha szedem is őket és sokat elég jól ismerek.

Kedves Gabi!

Én már nem férek a volán mögé, így furikáztatom magam. A nyákdugó még megvan, gondolom a tágulásom parányi,tehát még nem jelentős, csak az orvosnak támpont, hogy a szervezet készülődik a nagy napra. A nyákdugó távozását észre lehet venni, mert tényleg véres állítólag, de az már 1-2 cm-es tágulásnál van ha igaz. A MÁV-ban lesz a nagy esemény és febr.20-ra írtak ki, de dokinéni szerint 1 héttel korábban is lehet. Majd meglátjuk. Szerinted van annak valami érezhető jele, ha babuci feje beilleszkedett startpozícióba? Neked milyenek a jósló-fájások?

Üdv, Moncsi
PankaMama
 


Kriszta,Klári köszönöm bátorító szavaitokat-nehéz
lesz kivárni azt a fél év türelmi időt...mi a ta-pasztalatotok,milyen metódust szoktak javasolni a
védekezésre a közbenső-kritikusabb időszakra?
Ági
 


A nyákdugó ha elfolyosodik és úgy távozik nem veszed észre, mert olyan mintha folyásod lenne,
ha egybe jön ki akkor meg kb. akkora mint egy tampon na azt észre lehet venni.

A bodzaszörp és bodzatea erosen vizhajtó. Egyébként is nagyon sokszor kell az embernek pisilni menni na erre még rá is tesz a tea.
Ezt is kalkulájátok bele.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Kedves Moncsi,

Rajtam jóformán alig látszik, hogy nem vagyok egyedül. Apu szerint, ha valaki nem ismer régebbről, akkor nem mondja meg, hogy állapotos vagyok, hanem „jóltáplált” hölgyeménynek néz. Éppen ezért minden gond nélkül beférek a vezetőülésbe. Igaz nem is lenne senki, aki furikáztathatna, így ha nem akarok otthon maradni, akkor be kell, hogy üljek a volán mögé. Azt pedig, hogy teljesen egészségesen, komplikációk nélküli állapotban otthon emésszem még szülés előtt a szülési szabadságom, sajna nem engedhetem meg.
A jósló fájásaim olyan furák. Olyan mintha egy hatalmas kéz összeszorítaná az alhasamat pár másodpercre. Állítólag ezek méhkeményedések is, és a tolófájásokra a kitolásra készítik fel a méhet. Persze ez nem bizti, hiszen ezt is csak egy „tudós” lapban olvastam.
A beilleszkedést szerintem érezni nem valószínű, hogy lehet, de a poci leszállása azt jelzi, hogy a baba nekikészült.

Üdv:

Gabi
Gabi
 


Sziasztok!

Nyákdugóhoz tenném hozzá, hogy olykor sokkal szülés elõtt is elmegy, ez néha probléma is, de nem feltétlen. Nõvéremnél 3 hónapja a szülés elõtt valami 3 héttel ment el, a doki meg közölte, hogy ez nem jelent semmit, mert még újra is termelõdhet.
Ugyanakkor tény, amikor én az ikreket szültem, éjjel elment a nyákdugó (bent voltam, mert ikrekkel a 36. hét után nem engedett szabadlábra a doki). Mondom az ügyeletes osztályosorvosnak reggel, hogy mi van, és hogy merjek-e még reggelizni, mire õ: á maga még nem szül meg az tuti (én voltam az osztályon a legvirgoncabb). Oké, megettem a kaját. Még jóformán le se nyeltem az utolsó falatot és jött egy burokrepedés! (azért "egy" és nem "a", mert csak az egyik babáé). Szóval nálam pár órával elõzte meg a szülést a nyákdugó. Ja, és egy ujjnyira elõtte régebb óta már nyitva volt a méhszáj.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!

Szerintem a fájdalmatlan méhösszehúzódás az még nem jósló fájás. Én még csak 24 hetes vagyok, és mégis elõfordul néha nálam ez a méhösszehúzódás - a könyvek azt hiszem Braxton-Hicks összehúzódásnak nevezik, és ez tényleg a méh "edzése" a szülésre. Nekem ugyan nem voltak az elsõ babámnál jósló fájásaim, de azt hallottam, olvastam, hogy olyankor a méhösszehúzódáshoz fájdalom is társul, csak nem olyan erõs, mint szülésnél.

Szerintetek mikortól szabad/ajánlott bodzateát és málnalevélteák iszogatni a könnyû szülés érdekében? MÁr most is elkezdhetem, vagy várjak még vele?

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Ági, remélem sokat pihensz!
Fogamzásgátlás: az orvos mondott valamit? Fél év, ilyen sokat kell várnotok?
kriszta (kriszta)
 


Nyákdugó:
Már ne is haragudjatok, de az az "ha egyben jön ki, akkora mint egy tamplon" egyszerûen marhaság. Ui. a méhszáj nomál álapotában gombostûfej méretû, ez tágul aztán a szülés alatt ki. Kíváncsi lennék, tamponníyi hogy lesz belõle...
Nyákdugó eltávozása olyasmi, mintha egy kicsit véres, nyákos válasdék távozna, egy sûrûbb váladékot képzelj el. A szakirodalom szerint az eltávozása elõször szülõknél magát a szülést hetekkel megelõzheti, többedszer szülõknél gyakran órákkal elõbb távozik csak.
Névtelen
 


Igen nyughatatlan természet vagyok,nem dolgozom még,de pihenni..a vesztesség nem befolyásolhatja
a mindenapok feladatainak ellátását,a családomnak továbbra is szüksége van rám,úgy ahogy nekem rájuk
A fél év várakozás az amire azt mondják ideális,
igy minimumra csökken az újabb kudarc lehetősége.
Nőgyógyásszal még nem konzultáltam mit javasol a
védekezésre erre az időre,éppen új nőgyógyász után
nézek,csalódást okozott az előző orvosom...
Ági
 


Sziasztok!
Bár még ez a nyákdugó téma engem nem érint, nagy érdeklodéssel olvastam az eszemcseréteket, kíváncsi vagyok a végkifejletre! :-))

Tegnap voltunk ultrahangon, fantasztikus élmény volt, bár egy annyira genya ultrahangos dokihoz kerültem, hogy majdnem elsírtam magam a végére. Az ugye már megszokott, hogy a a páromat nem engedték be, de velem is olyan hangnemben beszélt, hgy meg se mertem mukkanni. Aztán amikor elkezdodött a vizsgálat, hozzám se szólt, morcos fejjel nézegette Bogyókát, a legvégén annyit mondott, hogy örüljek, hgy egészséges és ha leso baba, mit érdekel engem a neme, nem mindegy???. Pedig tutira látta, mert a videón egyértelmuen látszik, hogy Bogyóka akkorát terpeszt, mint egy akrobata, csak hát mi, laikus szemmel nem látjuk, hogy az a bizonyos ott fiús vagy lányos "eszköz". :-) Na, nem baj, most úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy magánrendelésre, ahol a párom is bejöhet és emberi hangon elmondják, hogy mi micsoda. Persze jópénzért. Lehet, hogy itt is pénzt kellene adnunk?

Utána mentem a dokimhoz, aki mindent rendben talált, a viezeltem is tökéletes, amit kitenyészetettek az is, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Ja, és meséltem a novérkének az ultrahangos élményemet, azt mondta, ettol a dokitól mindenki sírva jön ki. Egyébként Német Andrásnak hívják, oszes hajú, kb. 55 éves lehet. Aki a SOTEI-re jár, messzirol kerülje el!!!

adgj Mónika, ma nem megyek felkészítore, mert ez a téma annyira ne érdekel, inkább tornára megyek helyette! Majd a jövo héten találkozunk!!!

Üdv. Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!

Nem friss, 5 éves infok, de talán részben még igazak: SOTE I-en UH-n a jók a Csabay (õ a legprofibb volt akkoriban) meg a Sipos(né?) ez egy nõ, csak már nem tudom, hogy volt a neve pontosan, egy szõke, fiatalosan középkorú nõ. Volt egy B. betûvel kezdõdõ nevû (talán Bakonyi) duci, idõsebb nõ, az nem volt szemét, de nem ajánlom, akkoriban nem túl profi volt ("örülök, ha kiiagzodom, mi melyik gyerekhez tartozik, nemhogy azt is meg tudjam mondani, ki fiú ki lány" mondta 28 hét körüli UH-n az ikreimre, akiket végül a Sipos(né) "határozott" meg nekem)
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szegény Kata!!!!!

Nagyon sajnállak, hogy ilyen genyó volt az ultrahangos orvosod! Akinél én voltam még a 20. héten, az se volt valami szívélyes, de legalább elárulta a baba nemét (határozott kérésemre). Kívánom,hogy a magándokinál több szerencséd legyen!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


SZiija Kata!

Azért ez nagyon durva, hogy ilyen is lehet egy doki...!Nem tudom minek megy az ilyen orvosnak, ha nem tud normálisan hozzáállni.
Magándokinál tutira rendesek lesznek..tudod ahol fizetni kell....
Szerintem mindenképp megéri, hogy fizess érte, mert igy a párod is benn lehet és még a baba nemét is megtudhatjátok, és sokkal türelmesebbek lesznek.
Azért a jó hirek, amit az orvosod mondott szerintem mindenért kárpótolt!

Szija, Lara
Lara
 


Az a jó, hogy szükségük van Rád, és persze neked is rájuk.
Én is új orvost kajtatok, többek között itt a Babaneten! kukkants be a Kórházak, szülészek, orvosok, meg a Hol és kinek szüljek topikokba! Szerintem nagyon hasznos.
Miért csalódtál az elözö dokiban?
SZia
kriszta (kriszta)
 


Kata!

Ilyen hülye orvosnak eszedbe ne jusson pénzt adni!!! Mi az, hogy nem mondja meg Bogyóka nemét? És egyáltalán, milyen stílus ez egy kismamával szemben? Én hallottam egy helyet, ahol akár két órán keresztül is felveszik neked a babát videóra, nem volt igazán borsos ára, és a párod is bemehet. Megpróbálok utánakérdezni, hogy hol is volt ez. És különben is, a párodat miért fosztják meg ettől az élménytől? Az enyém már tökre be van sózva, hogy a kicsi szívét hallja verni, pedig gyerek még sehol... vagy mégis?

Csak hogy én is meséljek valamit -merthogy mostanában nem volt sok időm megosztani veletek a mindennapok gondjait, örömeit- szóval ma kellett volna megjönnie.... És egyenlöre sehol semmi!!!
A höm ebben a hónapban elég kusza volt, nem is biztos, hogy volt peteérésem. De lehet, hogy mégis, mert nem jött ma meg. Ez volt az első hónap, hogy betartottuk a szigorú 2 napos diétát babatervezésileg, és nem vettünk forró fürdöt egyáltalán. Az utóbbi napokban folyamatosan 36,7 fok volt a hőmérséklet ébredésnél, -máskor is ilyen ebben az idöben- és ma reggel, mikor le kéne esnie a havim megjövetele miatt, felment 37,1-re. Titkon most nagyon reménykedem, ugye szerintetek is összejön végre???
4 napja csináltam tesztet, mert megvettem, és nem bírtam nézni, ahogy árválkodott a szekrényben...persze negatív lett. Tudom, hogy igazából csak mától kellene megtesztezni magam, de annyira szemezett velem az a hülye teszt a polcon. Van ám még otthon egy másik is, (betáraztam) és azt gondolom, holnap reggel az sem menekül a sorsa elől, ha addig nem jön meg.
Igazából nem is akartam ezt leírni, mert holnapra úgyis tutira megjön, de persze nem bírtam ki, muszáj volt megosztani Veletek a kis titkomat. Eddig is Ti tartottátok bennem a lelket, és annyira jól esett a támogatásotok.
Áprilisban lesz az esküvönk a párommal, és annyira jó lenne, ha mi ketten már hárman lennénk. Hárman állnánk az oltárnál a Jáki kápolnában, és az anyakönyvvezető előtt is. Három hét alatt megszerveztük az esküvöt, most két hete már csak ülök, és várok... Csak a meghívókat kell intéznem, minden más megvan már. És nagyon boldog vagyok, és nagyon szép a világ. Ugye nektek is ilyen rózsás ez a napsugaras csütörtök délután?


Niki
Niki
 


Sziasztok Lányok!

Kata, nagyon örülök, hogy minden rendben van Veletek!!! Az viszont felháborító, hogy ilyen orvosok is praktizálnak, mint akivel találkoztál. Az ilyen miért foglalkozik emberekkel? Miért nem megy el kutatónak vagy mit tudom én...!?
Niki, biztos vagyok benne, hogy hamarosan Ti is ketten lesztek, főleg ha mindig ilyen rózsásan látod a világot. Egyébként nekünk is a Jáki kápolnában volt az esküvőnk (1993-ban), és olyan gyönyörű volt, hogy még most is elérzékenyülök, ha rá gondolok.
Andrea
Andrea
 


Kedves Niki!
Nagyon feldobódtam a rózsás kedvedtol, ahogy olvastam a leveledet.
Köszi Neked,
Dóri
Dóri
 


Szija Niki!
Nagyon nagyon szorítok, hogy pozitív hirekrõl tudj holnap irni!
Nagyon kiváncsi vagyok az eredményre, azonnal irj!
Szorítok, Lara
Lara
 


Sziasztok Lányok!

Kedves Kata!
Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez. Ahhoz a tetü dokihoz ne menj vissza. Van egy pár hely ahol pont a babuci nemének meghatározását végzik, persze fizetős, a Kismamában szokott lenni a hírdetés.

Kedves Niki!

Olyan jó volt pozitív leveled olvasni, mert bár semmi okom nincs a szomorúságra, mostanában olyan a hangulatom mint a hullámvasút. Nagyon várom a leveled a fejleményekről, tiszta szívből szorítok a babucihoz.

Kedves Gabi!

Tudod én is szivesen dolgozgattam volna még kicsit, de olyan patkányok voltak bennt a csajok, hogy inkább a nyugit választottam.
Én olyan hasmenés előtti hasgörcsöket szoktam néha érezni, össze-vissza, de gondoltam, hogy a pocakomat rontottam el. 2 napja pedig nagyon feszül a hasam alja, ha megyek akkor fáj, nyomódik és az izületeim -belső combizmaim is feszülnek, annyira, hogy nem tudok menni sétálni. Valahogy nyújtani kellene. Mit gondolsz, befolyásol az valamit a szülésben, a medence tágulásban hogy én csipőficammal születtem?

Köszi az infókat nyákdugó ügyben, hétfőn a dokinéni ki lesz faggatva. Az ember így első terhességnél olvas mindent, de olyan kis tudatlan és nem mindig a nagykönyv szerint történnek a dolgok. Na majd a 4. gyerkőcnél....

Üdv,

Moncsi
PankaMama
 


Sziasztok,
SOTE I, UH:
Nekem a középkorú szõke nõcivel nem volt szerencsém, sose mondott semmit, ha meg mondott, nem volt bwenne köszönet. Volt viszont egy fiatal lány, õ mondta meg a kisbabám nemét, máig bennem van ahogy mondta: "Nézze anyuka, ott van a kislánysága." Nekem ez akor olyan, de olyan aranyos volt... Kép
üdv
Zsóka

ui: Tényleg disznóság, hogy az apukát nem engedik be. Az elsõ lurkómat a Schöpfoben szültem, ott mindig bejöhetett. Itt is minden feltétel megvan hozzá, csak egyszerûen disznók.
zsóka (zsók
 


Jó reggelt mindenkinek!
Már kora reggel felébredtem, azaz leginkább nagyon örültem, hogy itt a reggel és végre felkelhetek "hivatalosan" is. Úgy érzem, az éjszakáknak se vége, se hossza, mindig pisilni kell meg szomjas vagyok, vagy Kisdönci elégedetlen a testhelyzettel, szóval minimum 4-5ször kelek éjjelente. ELég kínszenvedés, na meg fárasztó. Más is van így a vége felé? Vasárnaptól már a 37. hét kezdödik! Niki! Mi a helyzet??? Gondolom te sem alszol ma túl sokáig... Remélem hamarosan megtudjuk, mi lett a teszt eredménye.
Ja, és a jósló fájásokra visszatérve: nekem is kb a 20 héttöl rendszeresen bekeményedett a pocim, de nem fájdalmasan. Viszont néhány napja elöfordul, hogy bekeményedik, és mensi szerü has és derékfájásaim vannak hosszabb-rövidebb ideig, aztán meg semmi. Ez lenne az?
Mindenkinek kellemes napot, ja, képzeljétek, itt a nagy hó mellé ma -21C van! Brrrrr!
Adri Kép
KA
 


Sziasztok Lányok!

Annyira, de annyira aranyosak vagytok, hogy így izgultok értem!
Szóval a hírek: Ma hajnali 3-tól 5-ig nem aludtam semmit. Háromkor felébredtem, és egyfolytában vigyorogtam két órán keresztül. Aztán bealudtam, mert csak 7-kor keltem megint. Persze húztam ki a fürdöszobába, hogy rávessem magam a tegnap este remegö kézzel kikészített tesztre. Pisi, cseppentés, várok-várok, és negatív lett!!! Elötte viszont megmértem a hömet, és 37,1 továbbra is. Most akkor mi van??? Mint említettem tegnap, nagyon fura volt ez a havi högörbém, nem nagyon tudtam meg, hogy mikor volt peteérés. Ebböl arra következtetek, hogy ha késöbb volt, mondjuk a 20. nap körül, akkor még lehet, hogy azért nem mutatja ki a Kiscsirkét a teszt, mert nincs elég hormon a vizeletben. Mondjatok valami okosat, mert persze továbbra sem jött meg (tegnap kellett volna), szóval ugye nem megbízhatóak a tesztek annyira? Mitöl lenne akkor ennyire magas a höm? És mitől (KITÖL) nem jött meg a havim???

Andrea!

Én még nem is voltam a Jákiban, csak mindenki meséli, milyen szép. Ki volt a papotok? A miénk nagyon YO fej. Idős bácsi, de nagyon aranyos. Asszem Tarnai Béla a neve.

Dóri!

Az én nevem is Dóri, a Nikit becenévként ragasztották rám még általánosban, mert nagyon hasonlítottam a földrajz tanár Niki lányára. Aztán valahogy rajtamragadt ez a név. Szóval üdv a Dorkáknak!

Lara!
Köszi! És nekem igenis teccik a hejesírásod!

Pankamama!
Tudom, milyenek a patkány kollégák, nálunk is ök osztják az észt. Jobban teszed, ha pihensz, és vigyázz magadra!

Adri!
Hogy bírod ezt a hideget? A kismadarak arrafelé megfagynak a fákon, vagy hogy van ez? Remélem a babával azért melegítitek egymást, a pocidat meg nagyon takard be, és nagyon szorítok Neked is!

Várom a válaszaitokat, mondjatok valami okosat nekem! Én továbbra is nagyon jól vagyok, és ma is gyönyörűen süt a nap. És nagyon várjuk a párommal ezt a Kismanót, annyira szeretnénk már!!! Ugye szerintetek is beköltözik végre?

Niki
Niki
 


Kedves Niki!!!

Én csak annyit tehetek, hogy a saját tapasztalatomat osztom meg veled terhességi-teszt ügyben.

Mostmár az 5. hónapban vagyok a kisbabócámmal és a számítások szerint a tavalyi év szeptemberének utolsó hetében estem teherbe.
Október 9-én csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Ez még elfogadható lenne, mert csak 1-2 hetes volt a terhesség. De mivel továbbra sem jött meg a menstruációm, október 28-án is csináltam egy tesztet, amely szintén negatív lett! Pedig akkor már 4 hetes terhes voltam. A mellem feszült, és november eljén, azaz a második hónap kezdetén a rosszullétek, hányingerek is jelentkeztek.
Végül november 16-án, amikor már 7 hetes volt a babus, akkor mutatta ki a laborvizsgálat az orvosnál. Még ma is emlékszem, mekkorát dobbant a szívem: HCG pozitív. Ezt láttam a leletemen. Azért mentem el az orvoshoz, hogy utánnajárjunk, miért késik a menzeszem, ugyanis a negatív teszteredmények után nem is gondoltam arra, hogy baba van a dologban!!
Azóta persze tudom, hogy a teszt bizony nagyon gyakran becsapja az embert.

Üdv, és hajrá!!!

Katus
Katus
 


Szija Niki!

Én is arra gondolok, hogy túl korán csináltad még meg a tesztet. Valószinû késhetett eleve az ovulációd is, ezért a várható menstr. napja is tolódik. Különben is, ha ilyen magas a hõd...
Nagyon szoritok, és pár nap múlva próbálj ki még egy tesztet.
Novemberben nekem is csak a várható menstr. napja után 3 nappal mutatta ki csak egyértelmûen, a pozitiv eredményt!!!
És ha engem kérdezel, tényleg nemsokára be fog hozzád költözni a kismanó! Az tuti Kép
Ja és töklyó, ha neked is teccik a hejesirásom :-))

Szija, Lara
Lara
 


Sziasztok!

Kedves Niki! At tudom erezni a helyzeted, nem reg meg en is azon izgultam, hogy vajon pozitiv lesz-e a teszt. Most mar a 15. hetet kezdem. Nagyon szurkolok, hogy minel hamarabb bekoltozzon a varva-vart pocaklakotok!

Kedves Kata! Oszinten sajnalom, hogy ilyen szemet UH-s dokit fogtal ki. Amikor a Martinnal voltam kismama, akkor legalabb a ferjem bejohetett, de a nemet nem mondtak meg, pedig en lattam, hogy fiu, de a doki azt mondta nem lehet iyenkor megallapitani... Kép Most remelem kedvesebb UH-s dokit fogunk majd ki, de magan dokihoz mindenkeppen el szeretnenk menni, mert itt Szombathelyen meg videora sem veszik fel, azt mondjak rossz... Kép

Moni
Moni
 


Szia Niki!
Szerintem várj még egy pár napot a köv. tesztig.
Én most kb. a 40. nap körül tartok és 3 teszten vagyok túl, ami mind negatív lett, pedig a hom nekem is most -kivételesen- ebben a hónapban fenn maradt. Reménykedés a köbön és jövohéten orvos lesz belole. Azért várok ilyen sokáig, mert amióta abbahagytam a fogamzásgátló szedését jó hosszú lett a mensim. Egyszer volt, hogy 45 napra jött meg. Idegtépo.

Azért egy kicsit szomorú, hogy ezek a tesztek ennyire megbízhatatlanok, nem?

Szia,
Dóri
Dóri
 


Sziasztok Lányok!

Kedves Niki!

Nekem holtpontosan 28 napos ciklusaim voltak és május végén estem teherbe és 6 hetes koromig minden teszt negatív lett, pedig feszült a mellem, égett a gyomrom, és nagyon hamar fáradtam. A végén a 7. héten mégis csak csináltam még egyet és lőn pozitív. Hát ennyit ezekről a ketyerékről. Hajrá!!!!!!!!!


Kedves KAdri!

Hogy van a gyomorégésed?
Találtál rá valami szert? MOstanában én is vacakul alszom, oldalt fekve nyom, hanyatt szédülök és mostmár nyomja a rekeszizmomat is a pinduri, így néha levegőt sem kapok. És amikor jól bordánrug és közben hólyagon bokszol, na az a csúcs. De imádom, csak csinálja, szegényke már alig lehet helye. Bárcsak én is tudnék pisilni. Bennem megállt a víz mintmár írtam és csak gyűlik, gyűlik. De szomjas az vagyok nagyon. Ma kezdtük a 38. hetet. Jóslófájásban tanácstalan vagyok. Minusz 21 ? El sem tudom képzelni, de az tényleg nagyon hideg lehet. Vigyázz magatokra és mint írtad nekem, hát neked is kitartás, nincs már sok hátra.


Üdv: Moncsi
PankaMama
 


Sziasztok!
Szerintem a madarak hátsója ma tutira bafagy, már -23C van, de legalább ragyogó napsütés!
Moncsi! A gyomorégés valami rejtély folytán magától megszünt, azaz csak néha tör rám, azt meg túlélem. Csak ez az alvás-buli... én, aki simán legyürt akár 12 órákat is egyhuzamban! Ha úgy vesszük, szoktatásnak nem rossz az elkövetkezendökre. Én is állandóan szomjas vagyok, napi 4 liter tutira legördül, de a védönöm szerint kell is, hadd cserélödjön az a magzatvíz! A vizesedés meg... majd csak elmúlik szülés után. Remélem.
Niki! Mi a helyzet? Ha nem jött meg, akkor elég bíztató! A tesztek tényleg nem mindenkinél jönnek be! Biztos ami biztos, kíméld magad!
Zsóka! Ti hogy vagytok mostanában? Olyan keveset írsz magatokról...
Katus, te hogy bírod az 5. hónapot? Milyen a kis babóca? Sokat ficánkol?
Kata, remélem kipihented magad, várom a leveled!
Puszi mindenkinek:
Jegesmedve Adri és a kisjegesmedvéje
KAdri
 


Sziasztok!

Kata, nem sok mindent vesztettél az elõadással Kép

A SOTE I-es UH-n én eddig 2x voltam, mindig egy fiatal nõ nézett meg. Igaz, én nem kérdeztem semmit, csak azt kértem, hogy a fotoprint olyan legyen, amin én is rájövök, mi van a képen.
Lehet, hogy nem szeretik megmondani, milyen nemre tippelnek, mert tévedhetnek? Mondjuk én nem érdeklõdtem, nem is akarok, legyen ennyi meglepetés benne. Majd ha már öt fiam lesz, talán a hatodiknál ;)

Mónika
adgj
 


Sziasztok,
Adri, köszi az érdeklõdésed, megvagyunk. Kicsi lányom már nagy Kép, hét kiló körül van, féléves korára tutira megduplázza a súlyát, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Kép Szerintem (és mindenki szerint) gyönyörû kicsi lány. Rettenetesen nagyokat mosolyog, mindenkire, ha a nyakát puszilgatom, akkorákat kacag, nagyod édes.
Eljött az az idõ, amikor az éjszakákat addig átalvó babák egyre többször felébrednek... Kép. Bár tegnap nem szoptattam meg, hanem hasonfekve a hasamra tettem, úõgy aludtunk, úgy veszem észre, jó neki hason. Csak úgy magam mellé téve nem merem hasra fektetni...
Ábel és a kicsi között nagy a szerelem, Ábel mindig megy oda hozzá, puszilgatja, simohgatja, mondja, hogy szeretem Emesét, nagyon aranyos. Játszana vele már, de Emese még nem tud vele. Viszont ahogy fekszenek egymás mellett, fogják egymás kezét, és Ábel özli: "aranyosak vagytok" (ezt szoktam mondani, mikor így fekszenek együtt, zabálnivalóak).
Türelmem az nincs, szegény Ábel látja káérát, pedig igazából nem is rossz, csak egy kicsi gyerek, aki menne mindenhová, ahová nem lehet, megfog mindent, amit nem lehet... Háét ez van velünk...

Mónika,
Jó volt találkozni! Ha újra össz a klinikára, ugorj be!
Az UH-ról: szerintem ha látják,. megmondják, mit látnak. Nejem itt a sotén egyszer nem monsdták meg, azt mondta a nõ, nem látni. Kétszer viszont rákérdeztem. Úgy hallottam, az a biztos, ha lányt mondanak, emrt ha azt mondják fiú, akkor még mindig lehet lány, csak épp ott tekereg a köldökzsinór a lába közt...
üdv minden kismamának
Zsóka
zsóka (zsók
 


Sziasztok!
Köszi az együttérzést csúny, rossz dokibácsi-ügyben, már kezdek lehiggadni, mert a videófelvételen nagyon szépen látszik minden, hatalmas élmény újra és újra megnézni és látni Bogyóka lábait, kezeti, fejecskéjét, szivecskéjét, szóval ot magát. Annyira nagy élmény, hogy azóta szinte nem is tudok lehiggadni, úgy érzem, végtelenek az energiáim... Kíváncsi vagyok, meddig bírom ezt a hatalmas prögést.
Örülök, hogy nem maradtam le sok mindenrol, Mónika, mert a torna nagyon jól esett. Megvettem a videókazettát is, talán itthon is kipróbálom majd.
Zsóka, gratulálok a két tüneményhez, tényleg nagyon helyesek lehetnek!
Most megyek, mert Bogyóka negyon pörög, tanítgatom a páromat, hogy o is érezze!
Üdv. : Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!

Szia Adri!

Ez az ötödik hónap egyszerüen csodás! Kép
A rosszulléteknek már rég nyoma sincs, energiáim végtelenek, remekül érzem magam, és az én édes kis babócám már egyre erösebben rugdos odabentröl, minden nap, és egyre gyakrabban! Imádom érezni!
Itthon mintha tavaszodna és az jár az eszemben, mennyi dolgunk van még a születéséig! Festés, átalakítások az otthonunkon... és azok a fránya anyagi gondok.. de biztosan minden megoldódik majd! Már vettem néhány kis babaruhát, használtak, de nagyon édesek! Végre van mosógépünk is, az is használt, de legalább megoldódott ez a nagy gondom, mert a kádba bizony már nem nagyon tudok belehajolni hogy kézzel mossak.
Most is rugdos a baba! Még ebben a hónapban megtudjuk, hogy Péter lesz-e vagy Kiskatus Kép

Nagyon vigyázz magatokra, el ne csússz az utcán, ha ilyen hideg van, biztosan jég is van! Az éjszakai álmatlanságot pedig próbáld azzal kompenzálni, hogy nappal is pihenj le, amikor csak lehet. Kitartás! Lesz még rázósabb is a helyzet, de állunk elébe, igaz? Kép

Puszi: Katus
Katus
 


Sziasztok kedves velemizgulók!

Nagyon rossz hírem van. Vasárnap este (majdnem 4 napos késéssel) iszonyatos görcsök között jött meg a havim. Ez két dolog miatt is furcsa. Pontos ciklusaim vannak 28 napra, és nem szoktam így görcsölni. Sírtam a fájdalomtól, tényleg iszonyú volt. Szóval most eléggé letörtem lelkileg Kép . Szegény párom nem győz vígasztalni, de úgy látom, őt is megviselte a dolog. Az igazság az, hogy már megint nagyon beleéltem magam a babába, és ezt nem lenne szabad. Csak ezt már nehéz egy idő után feldolgozni...


Niki
Niki
 


Sziasztok!

Kedves Niki! Ne keseredj el, nem szebad. Tudom konnyu ezt mondani, de par honappal ezelott ugyanigy kellett bennem tartani a leleket, nekem is minden ilyen nagy kudarc volt. De mondtak, hogy adjak idot magunknak. Es en aprilisig adtam idot, hogy ha addig se lenne semmi akkor teljes erovel nekialltam volna felkutatni az okokat. Es ugy alltam hozza mar a kovetkezo honapnak, hogy teljes nyugi, lesz ami lesz. Mar nem forgott minden gondolatom a baba korul ketnaponta akcioztunk a menzesz elmulta utan majdnem a ciklus vegeeig. Mertem a hom, de nem tulajdonitottam neki nagy jelentoseget. Azt mutatta egyebkent, hogy nem lesz semmi, mert majdnem vegig lent volt, talan a 20. nap korul ment fel 36.7-re, de nekem egyebkent 37 korulre szokott felmenni. Tehat ugy voltam vele, hogy most sem sikerult. Csutortokon kellett volna megjonnie, es hetfon rettenetesen rosszul voltam. Nagyon egett a gyomron es szedultem is. Kedd is hasonloan telt. Itt mindenki biztatott es nem birtam tovabb szerdan megcsinaltam a tesztet, ami pozitiv lett. Sokaig nem mertem elhinni. Csinaltattam hetfon(nov. 26.) SZTK-s tesztet(kedden lett eredmeny), es az negativ lett. Teljesen letortem. Egybol rohantam a gyogyszertarba tesztert. Mikor hazaertem rogton megcsinaltam es pozitiv lett! Nagyon boldog voltam, de meg mindig nem mertem elhinni.
Dec. 8-an voltam UH-n, ahol mar lattam a petezsakot, es akkor mar biztos voltam benne.

Moni
Moni
 


Sziasztok, gondolom, a legtöbben aktívan kommunikáltok a babócákkal a hasatokban. Az érdekelne, hogy mikor éreztétek meg eloször a babától jövo választ, akár érzelmi kisugárzás, akár mozgás formájában. Szeretném megérteni, hogy ez az érzékelheto válasz csak a baba elso általunk érezheto megmozdulása után, vagy már korábban is észlelheto? Én rendszeresen (magamban) beszélek a picikéhez, de sajnos eddig (ez a 12. hét)még nem éreztem választ. (Most nem a babanalízises kommunikációra gondolok, mert az más alapokon és más síkon jön létre.) Néha (de csak néha) elfog a kétség, hogy szinte semmilyen terhességi tünetem nincs, rosszullét, stb, mindössze a mellfeszülés, és hogy egyáltalán megvan-e még a bébim. De azt hiszem, hogy fenyegeto vérzéses és hasgörcsös tünetek nélkül nem tunhet csak úgy el, igaz. És ez a félelem szerencsére azért nem annyira gyakori - csak hát már úgy szeretnék valami jelet a babámtól.
Várom a véleményeteket.
Cili
Cili2
 


Kedves Cili!!!!

Megértem az aggodalmaidat, én is nemrég még hasonló cipöben jártam. Mikor a 14. héten megszüntek a rosszulléteim, elöször nagyon boldog voltam, hogy vége az állandó öklendezésnek! De aztán - mivel semmit nem éreztem - néha én is aggódtam, hogy minden rendben van-e odabent.
Aztán a 18. héten, február 1-jén egyszer csak megbökdösött valaki belülröl, mikor reggel a vonaton ringatóztam. Olyan egyértelmüen éreztem a mozgását, azonnal tudtam, hogy ez tényleg ö, és majdnem hangosan felnevettem és felsírtam egyszerre örömömben... a boldogságtól nem tudtam a széles mosolygást visszafogni, a többi utas pedig furcsán nézett rám. Kép Azóta minden nap érzem a mozgását, és egyre gyakrabban, egyre erösebben. Mostmár repül az idö! Neked is már csak ezt a hónapot kell türelmesen végigvárnod, és meglásd, márciustól, mikor majd megmozdul, egészen új érzések bomlanak ki benned! Kép

Elmúlik hamar ez a pár hét, majd meglátod! Türelem, az ötödik hónaptól majd felgyorsul az idö!

Puszi: Katus
Katus
 


Köszi Katus, olyan szépen írtad le. És köszi a biztatást is.
Cili
Cili2
 


Zsóka,

Ne is reménykedj, hogy kihagylak! Kép

Mónika
adgj
 


sziasztok!
Irigyellek benneteket,bár az én kislányom 15hónapos (császárral született),így egyenlőre szó sem lehet másikról.Mégis minden percét élveztem .Vigyázzatok magatokra !
Játszatok a babával, beszélgessetek vele.
Triplán meghálálja !
Névtelen
 


Szia Névtelen,
nekem mindét gyerkõcöm császárral született, 29 hónap van köztük, most megkérdeztem a dokit, mennyi idõt kell váerni a kövektezõig, azt mondta, minimum egy év, szóbval nálatok is jöhet a következõ (persze ha más akadály nincs).
fel a fejjel!
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Katus!
Annyira szépen irtad, le, hogy milyen volt, mikor elõször megmozdult! Többször is el kellett, hogy olvassalak! :-)))))
Szija, Lara
Lara
 


Szia Zsóka !!!
A dokim szerint legalább két évet kell várni a császár után. Megaztán félek is egy ici-picit.
Három rétegben varrnak, 1 méhfal, 2zsírszövet, 3 bör. Namost a börréteg legalább 3x nyílt meg.
A legszigorubb pihenések ellenére is. Így tele voltam kapcsokkal. A baba 4150g. 53cm. volt.
8 napot túlhordtam. Amugy minden más csodás.
Ismeretlen
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Képzeljétek tegnap voltunk a 38. heti CTG-n, azon minden O.K. De mivel nagyon vizesedek, doktornéni nézett vizeletet és sajna volt benne fehérje, ami a toxémia kezdetét jelenti. Szerencsére a 3. tünete a magas vérnyomás még nincs, és dokinéni nem is akarná megvárni, hogy kialakuljon, így most naponta járhatunk CTG-re és laborba vérvételre, hogy májenzimeket nézzenek. Mondta doktornéni, hogy ha valami változna, akkor burokrepesztés jön. Én meg úgy izgulok, hisz az ember a szülés elindulását nem így képzeli el. Volt már valakinek hasonló " élménye" ? Nyugtassatok meg légyszi, hogy ne idegeskedjek, mert az meg csak árt. Én azt hittam így a végére már semmi nem jöhet. Köszi, hogy meghallgattatok.

Üdv: Moncsi
PankaMama
 


Kedves Ismeretlen,
ezek után nem csoda, ha félsz... Megértelek.
Csak hogy ráduplázzak, Ábel fiam 4220 gramm volt és 56 cm. Emese (õ született most) 3900 gr és 57 cm.
(Szerintem végül is Ábelnél vaslzeg a nagy súly+méret miatt így is úgy is császár lett volna).
Gonbdolom, ilyen elõzmények mellett ha újból babát vársz majd, a doki nagyon fog rád figyelni.
Ja, mindkét gyerekemet túlhordtam, az egyiklet 8, a másikat 5 nappal (bár ki tudja, mert az elsõnél megindult a szülés, a másodiknál az ötödik napon megcsászároztak, szóval ki tudja, meddig üldögélt volna a pocakomban a kicsi).
Na, nem lehurrogni akarlak a nagy számaimmal, de tényleg Kép Kép. Hálistennek nálam semmi gond nem volt, mégis félek, inkább a mûtéttõl, nem magától a terhesség alatti gonmdoktól. És nagyon szeretné(n)k még legalább két babát...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Jó reggelt ismét - már megint nem tudok aludni...
Moncsi! Semmi okosat nem tudok mondani, mert elsö babát várok, az viszont szerintem mindenképp nyugtasson meg, hogy a kis babócád már gyakorlatilag "kész", szóval tök kedves töle, hogy eddig gond nélkül kihúzta, most meg már akár meg is születhet. Persze, hogy nem így képzelted az egészet, de akkor is milyen tuti, hogy nem a 32. hét környékén jött ez elö... és gondolj arra, hogy lehet, hogy nem is alakul ki toxémia nálad egyáltalán, és "tervek szerint" születik a lurkó. Azért olyan jó, hogy szemmel tartanak! Fel a fejjel,(meg a lábakkal), meglásd, minden oké lesz!!!
Zsóka! Örülök, hogy jól vagytok, és hogy ekkora a szerelem a gyerköcök között! Van rólatok újabb kép feltéve? Biztos (föleg Emese) jó nagyot nöhetett... biztos gyönuörü! Egyenlöre el sem tudom képzelni, milyen lesz, mikor az én kis pocakdöncim a hasamon szuszog! A türelmetlenség meg a legnormálisabb dolog az életben, akárki akármit mond! Csak legfeljebb van, aki nem vallja be magának sem. Tényleg, mütét után teljesen jól vagy? Olyan, mint elötte? (bocs, ha hülye kérdés)
Niki! Fel a fejjel! Mind idö, ami elötted van! Csak próbálj meg másra (is ) koncentrálni, meglátod, jön majd a kis pocaklakó!
Katus! Tök jó, hogy jól vagy, az idö most már olyan, de olyan gyorsan fog menni... szóval csak tervezgessetek! A mosógéppel a leglényegesebb azt hiszem nálatok is megvan, a többi meg majd csak alakul, nem igaz?? Azért az energikusság ellenére is légyszíves kíméld magad, pihenjél is! Én is bealszom délutánonként, és most tudom csak igazán díjazni, hogy ez már a 2. hét, hogy itthon lehetek. Ma pl. reggel 9-töl este 9.00-ig lennének óráim. Mindenkinek tuti jó napot, én azt hiszem, visszabújok még egy körre az ágyba!
Adri és Döncikéje Kép
KAdri
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?