Új privát üzeneted érkezett!

Melcsi!

Gondolom nem győzöd a csajokat fogadni Kép Jó pasi a fiad Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok....

Nyanyuska ahogy olvastalak totál Magam jutottam eszembe ( na ezt jol leirtam) Kép szal Én és Kildo mert ugye Mi együtt élveztuk a Szabolcs utcai korház vendégszeretettét, pontosan ugyan ezt csináltuk.kaja idöre,mérés,szurás...hocipö tele...:D
de Mi elég sokat kint voltunk (Kildo naponta meglogott)Kép szal sose csináltam ebböl problémát mikor mit eszem,ettem ami volt megjegyzem sose hypoztam be,,,, vétkeztem is ha ugy adodott még buktát is ettem..Kép
volt egy kis naplo tod amit a baranyainak oda kellet adni minden héten még abba is beirtam ha magasabb volt a cukrom mint ami Neki tetszett hogy akkor épp mit ettemKép
de A legjobb az volt mikor aznap,hogy megcsászároznak ez akkor este derült ki , megettem egy egész sárgadinyét..Kép
hát teljesen Veled együtt érzek ebben biztos lehetc!
Arra gondolj már cak pár hétKép
Melcsi csodaszép a lánykádKép
Paga a barátnöddel totál egycipöbe járok...ördögi kör az egész beiratni bölcsibe ahol kérik a munkáltatoit ami még persze nincs mert addig hova keress melot amig a törpe nincs elhelyezve ,ha meg van melohely nem biztos hogy felveszik a bölcsibe .ha egyáltalán felveszik....nem értem a kormányt de nem akarok politizálni megadta a lehetöséget a gyesen lévö anuykáknak a melohoz,de bölcsiröl nem gondoskodik itt ahol lakom ha hiszitek ha nem 3 falu vagy városnak tok mindegy mindek hivjuk egy szem bölcsi van,jelentkezö megKép és szelektálnak felvétel ügyében aki odavalo ahol van a bölcsi azt veszik elsönek a listán,totál kilástástalan az egészKépde annyit ha segithetek mivel Mi is jelentkeztunk nem kértek munkáltatoit..itt megértették hogy elöbb a bölcsi aztán a melohelyKépGondolom idövel munkáltatoi is kell majdde magánál a jelentkezésnél még nem kell( mondom Itt) máshol nem tom hogy megy ez.
Lányok valszeg elfogok tünni egy ideig,ugyanis költözunk és az uj helyen még nincs net( de gondolom azért nem sirtok utánam)Kép

Mindenkinek kellemes Husvétot kivánok(locsoloktol menteset) brrr én nagyon nem birom ha locsolkodok jönnekKép a pasik isznak a fiuk tartják a markukat pénzért) Ijenkor lelépek itthonrolKép
na puszi Mindenkinek legyetek jok és Nyanyuska kitartásKép

Kép
zsenge

Kép

Kép
zsenge

Zsenge!
Azt a bizonyos naplót Baranyinak írom minden héten. Az a gond, ha nem tartod be, azzal elsősorban a babának ártasz. Neked mázlid volt. Én nem kockáztatok. Amúgy ha pontosan kiszámolod, még a bukta is belefér, ha házilag készített, mivel a boltiéra nincs ch tart. írva.
Balázzsal nem voltam így ki, mivel 2 hónap abszolút kibírható. Most viszont már 3-4 hónapja csinálom és még 3 hónap hátra van. Amúgy tényleg túlélhető. Ja ami még a különbség, hogy akkor végig kórházban voltam és az ebédet időre hozták kiszámolva, ezzel legalább nem volt gond. És más dolgom se volt, mint betartani az időpontokat. És otthon nem sírt a fiam, hogy hol van anya. Most viszont egy 3 éves gyerek mellett kell végigcsinálnom, aki ha úgy dönt beleeszik a pontosan kimért kajámba és agyalhatok, hogy mivel pótóljam. Na meg olyan is volt, hogy egy rövid sétához nem vittem a cukormérőt, a fiatalúr meg nem akart hazajönni és eldobta magát az út közepén. Azóta az oviig is magammal viszem a teljes felszerelést kajával együtt.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska pontosan ezért mondtam Neked hogy teljesen megértelek. Igen egy kicsi melett bizony nehéz betartani a szabályokat..amugy ha jol belegondolok azzal hogy néha "vétkezem" nem hiszem hogy nagyon ártanáék a babának,meg probálom meg magyarázni..... 89ben mikor a nagyfiamat szültem akkor is volt cukorszint mérés amit ott akkor nem találtak magasnak(4650gr) volt a fiam születési sulya rá 3 évre jött a kisebbik fiam aki nem semmi sullyal (5300gr)-mal született...na utolag az orvosok szerint vissza gondolva már akkor is magas volt a cukrom vagyis erre következtettek a gyerekek sulyábol,és hát tudod most hogy visszafogtak, vagyis inzulinra állitottak szültem egy cseppséget 2550gros babát Kép na most aztán ember legyen a talpán aki eldönti mitöl lett ijen picurkaKép Megjegyzem mind három gyermekem egézséges születettKépKép
Akkor is amondo vagyok akiket inzulinnal kezelnek azoknak sokkal kisebb sulyu a babájuk.

Vigyázz Magatokra !

még pár napig elérhetö a netem ugy hogy addig nem szabadultok meg tölemKép

Kép
zsenge

Sziasztok!

MelcsiKép! Végre, végre!!!! Semmi baj nincs a képpel, Pöri GYÖNYÖRÛ!!!! És a nagyfiad is nagyon helyes srác! És egyáltalán nem vagy ronda! Az én fiam is azért növeszti a haját, hátha megengedem ezt a frizut. Sajna Õ még ált. iskolás, a tanárok miatt inkább nem engedem.

Nyanya! Hát nem írigyellek!! Nem lehet könnyű mindent így beosztani és kiszámolni. De már tényleg nem sok idő!

RKriszta! Köszönöm jól vagyok, semmi jele nincs a terhességnek azon kívül, hogy nem jött meg és + a teszt. A lányoknak jobbulást!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Hello mindenkinek!

Pár napig nem voltam gép közelében, sok intézni való összejött.
Most már letelt a műtét utáni (7-10 napos) kímélő életmód. Gondoltam, hogy ma ablakot tisztítok, de igazából csak magamnak csinálnám, mert egyáltalán nem vészes, úgyhogy ráér. Most fontosabb, hogy készüljünk az ünnepre: tojásfestés, sütés-főzés, stb.

Közben a kislányomat is elkapta valami vírus, de le a kalappal előtte, olyan jól csinálja. Arra gondolok, hogy teljesen átadja magát a betegségnek, pihen, alszik és mindig olyan hamar túl van az ilyesmin. Én pedig természetes szerekkel tömöm: sok-sok organikus C-vitamin, Echinacia, és egyéb homeopátiás szerek. Egyébként is csodálom a ritka jó természetét, amit férjemtől és anyósomtól örökölt. Reggel korábban kell, mint bárki (az ébresztő órát is megelőzi)és már nevetgél, csuda élénk, életvidám. Egész nap csupa élet és minden csupa-csupa játék körülötte. Jó nézni mindent, amit csinál.

Mandula
Kicsit megkésve, de én is gratulálok a kismamasághoz!!!

Nyanya
Minden elismerésem a napi beosztásoddal kapcsolatban!

Paga
Neked a munkahelyváltáshoz gratulálok. Engem a részletek is érdekelnek: miben jobb? Időbeosztás, közelség, bér, juttatások,a munka minősége...stb. Ha van kedved/időd, írj róla.

Fanny
Nagyon meghatónak találtam a beszámolódat. Elgondolkodtatott, hogy vajon mikor és hogyan lehet az ilyesmit elmondani a gyereknek, mert én az őszinteséget fontosnak tartom. Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, biztosan utánajárnék (szakemberek, gyermekpszichológus stb.), véleményt, tanácsot kérnék.

Egyébként kb. 1 hete a kislányom nekem szegezte a kérdést, elég aggódva, hogy ő miért született rosszul, miért volt vele baj. A dolog érdekessége, hogy a barátnőm lánya mondott neki valamit, ami a születésével kapcsolatban kissé negatív szinezetet kapott. Én ugyanis elmondtam már jóval korábban, szerintem elég jól, hogy ő kicsit másképp született (császár), mint sok más gyerek, de elég természetesen állítottam be (mert ez egyébként már elég gyakori manapság), és párszor visszakérdezett, elismételtette, és úgy tűnt, elfogadta, hogy velünk ez így történt. Aztán másoktól ugyanezt más szinezetben hallotta és az megzavarta, megérintette. Még azt is megkérdezte, hogy vele ugye nem fog ilyen történni??? Hát... érdekes dolgok ezek.

Végül mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!!! Igény szerint sok locsolót/vagy egyet se...Az idő valószínüleg jó lesz. Ha a kiscsaj helyrejön, akkor hétfőn szeretnék kirándulni, rögtön a locsolkodás után. Majd meglátjuk.

Kép
regina3

Nyanya!

Úristen! Én ezt nem tudtam, hogy neked ilyen macerás a napod, hogy ennyire oda kell figyelned a kajára meg mindenre. Nem semmi! Azért amit cserébe kapsz, az biztos gyönyörű lesz!!!

Lányok!

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

Majonéz
majonéz

Zsenge!
Nem igazán értek egyet veled. Én akkor is butaságnak tartom a "vétkezést" Súlyos következményei lehettek volna. Utólag persze meg lehet magyarázni. Sőt ha baj van akkor is lehet mondani, hogy nem is attól. Az inzulin beállítás nem gyerekjáték, nem véletlen szakember végzi és ha a diéta mellette nem megfelelő, akkor borul az egész, nincs mihez állítani. Az hogy baj lehet, ha nem tarszasz be valamit, nem azt jelenti, hogy baj is lesz. De mi van ha mégis? Csak hogy egy példáát mondjak, az otthonszülés is biztonságos, amíg nem jön közbe komplikáció. Onnantól viszont életveszélyes. Ezért felelőtlenség. Szerintem ebbe ne is mélyedjünk bele Kép

Köszi az együttérzéseket Kép Azért az tényleg jó, hogy látom a végét és van miért végigcsinálni Kép

Kép

KépKép
nyanya67

KépKépKép
Sziasztok Lányok!
Boldog Husvéti Ünnepeket kivánok mindenkinek sok szeretettel és ezekkel a képekkel.
Nyanyuska, ez bizony nem irigylésre méltó helyzet, de az egészséges baba kárpótol majd mindenért. Igazad van, az Õ egészségét nem szabad kockáztatni.
Igen, a fiamnál van 1 kis forgalom...
Kedves Paga, figyelmedbe ajánlom ezeket a képeket,mert az embernek ilyen szép gyereke születhet, ha sosem adja fel!
Melcsi
Ui: A profilba uj képet tettem.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

KépKép
Ezeket az előbb mégse rakta fel, pedig én elküldtem.

melcsi1967

Ugy látszik egyszerre csak egyet rak fel!Kép

melcsi1967

Melcsi!
Gyönyörű a kislányod. Ha ilyen lesz a lányom is, nagyon elégedett leszek Kép
Képeket elsőre sikerült felraknod, de ha nem ütsz entert a beszúrások között, akkor egymás mellé és nem egymás alá rakja. Ha az egérrel jobbra viszed a gördítősávot, akkor megtalálod az eltűntnek hitt képeket is.

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!

Nagyon belejöttél! Ügyesen rakod már fel a képeket, Pöri pedig tényleg tündér.

Nyanyus!

Ez tényleg nagyon macerás, de minden nappal kevesebbet kell kibirnod. Kitartást kívánok neked!

Mandula!

Azért gondolom nem bánod hogy nincsenek az első trimeszter kellemetlenségei. Remélem meg is úszod őket!

Regina!

Új munkahely kicsit szerintem közelebb, de az majd ha ténylegesen oda fogok járni, akkor derül ki, hogy ez időben mennyi megtakarítás. A fizetésem is több lesz, van ebédjegy, 13. havi fizetés, ezek a mostani helyen nincsenek. Nem építkezésen leszek, hanem irodában, ami azért egy kicsit szomorúvá tesz, a férjem szerint a cement szaga fog nekem hiányozni.Kép
Hetente 7 órával kevesebb munkaidő. Most ugyanis napi 10 órát dolgozom, ez főleg pénteken lesz érezhető, amikor már 1/2 2-kor fogok végezni 5 helyett. A munka kicsit más, de hasonló lesz, lesznek dolgok, amik most csinálok, és ott nem kell, és lesz egy pár olyan dolog is, ami most nem az én feladatom, ott pedig az lesz. Tehát kicsit izgulok, hogy meg fogok e felelni. Ha már ott leszek, akkor tudok erről bővebben is írni.

Zsenge!

Sírni talán nem fogunk, de hiányozni fogsz. Hová költözöl? Meddig nem lesz internetetek?
Nem semmi szórása van gyerekeid születési súlyának, a nagyot hogyan sikerült megszülnöd?

Én is jó húsvétot kívánok mindenkinek! Remélem mindenkinek kicsit több ideje jut a szeretteire. Mi ma a férjem, holnap az én családomat látogatjuk meg (délelőtt meg kertészkedtünk), hétfőn meg megnézzük a gödöllői kastélyt, baráti társasággal. Remélhetőleg az időjárás kegyes lesz hozzánk.

Szép álmokat mindenkinek!

Gabi
paga

Paga mind három gyermekem császáros volt.
ádámom faros volt,Daninál látták a nagysulyt,Nikim meg adta magát lásd elözö két császártKép
Harmadik után megtörtént a sterilizálás (több nem megengedett).

Dorogra költözünk ,kedden. A net ahogy tudom kb egy honap mire bekötik.

Melcsi tundéri a kis PöriKép

Pihenjetek sokat Sziasztok

Kép
zsenge

Zsenge!
1 hónap az rengeteg idő net nélkül Kép Nekem 1 hétig nem volt és majd bele haltam Kép Na azért csak eltellik valahogy, gondolom a költözködés utáni rendezkedés miatt úgy sem lenne időd a gép előtt ülni. Azért ahogy tudsz gyere.

Mit értesz sterilizálás alatt? Elköttetted? Nagyon érdekelne, mert én is tervezem, ha megszületik a lányom, mivel 3.-kat semmiképp sem szeretnék. Már így is többszörösen veszélyeztetet vagyok. Dietetikus és dokim szerint is a harmadik szülés után nálam már végleg megmaradna az inzulin. Annyit nem ér.
A Szabolcsban csinálták szülés után? Vagy külön beavatkozás volt?

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!

Gyönyörű ez a kislány, pont ilyet szeretnék én is! Levettem a mintát!!

Majonéz
majonéz

Melcsi!

Gyönyörű ez a kislány! Ilyet szeretnék én is! Levettem a mintát! :o)))))))))))

Majonéz
majonéz

Bocsi! Ez véletlenül kétszer ment el! :o)
Majonéz
majonéz

Nyanyuska igen a Szabolcsba csinálták,rögtön a császár után. még hetekkel a szulés elött kikellett egy papirt töltenem férj+aláirás nálam a barátom lépett a képbe.Ugy nevezett kérelmet.az ijen forma papirt kérheted a dokidtol akinél szülni fogsz.Nálam sima ugy volt hisz amugy is császár lett volna mindenképpen.Huvelyi szulésnél nem tom hogy muködik.Mamár törvényadta lehetöség hogy Bárki kérhesse a sterilitást.Nálam akkor két ok is mellette szolt,hogy elmultam 35 és ez volt a harmadik császár.Amugy maga a dolog abban nyilvánult meg, hogy amig egy sima császár kb 45-50 perc engem másfél oráig szabtak,vartakKép
Emlids meg a Végh dokinak Kép És ha amugy is veszélyeztetted vagy akkor simán menni fog a dolog,de ismétlem 2006.január ota minden Nönek törvényadta joga van magát elkötettni már nem kötik se korhoz se gyerekek számához. Legalábbis igy tudom

Kép
zsenge

Sziasztok!
Melcsi!

Gyönyörű a lányod, a fiad egy jóképű, vagánysrác! Jó látni őket.

Fanny!
"Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk" ez a nők lapjában egy rovat címe, amiben mindig számomra szép és bensőséges történetek szerepeltek. Nekem ez jutott eszembe a te történetedről.

Kriszta!
Mivel együtt vétkeztem Zsengével azt gondoltam én is leírom a véleményem.
Az inzulin beállítás valóban nagyon veszélyes, nagyon fontos, hogy milyen módon, és, hogy hol állítják be. Ebben a kórházban szentírásként kell tartani a leírtakat, és aki ezt nem teszi meg rögtön rámondják, hogy felelőtlen, adr.-nő mindenkitől elvárja, hogy úgy ugráljon ahogy ő fütyül, viszont, ha esetleg te kérsz valamit rögtön más helyzet áll fel. Kértem , hogy írjon fel nekem stixet, mert hogy nem tudom mérni a cukrom , mire ő megkérdezte hányszor kell mérnie? Mondom 10szer, hát mért méri annyiszor, elég 3-szor,ellőtte őállította be a 10-et. Ki itt a felelőtlen?
Más kórházakban be sem fektetik inzulin beállításra a kismamákat, hiszen jó esetben, ha csak a cukor a probléma nem fekszik otthon, élheti a hétköznapi életét, bizonyos korlátokon belül,
és így az sem történik meg, hogy mikor haza engednek valakit, már attól behypozik, hogy haza megy , mert annyira elszokott a mozgástól .Én levelezek olyan kismamákkal akik a Szabolcsban szülték az elsőt és most más kórházban várják a második babájukat, éppen amiatt mert hogy más helyen a "vétkeket" arra használják, hogy így lehessen korrigálni, ha bármi gondod van. Közel 3 hónapot feküdtem bent, sajnos láttam elég sok tragédiát, köztük hypokat is, és amikor oda hívták az ügyeletes aki közölte, hogy ő nem adja be a vénás infúziót. Ekkor szegény lányt elkezdték cukros löttyel tömni többnyire a szobatársai akik nagyon kedvesek, de mégis csak idegenek az ember számára. Én ilyen helyzetben( csorgónyállal , magatehetelenül) inkább szívesebben lennék a családtagjaim gondjaira bízva, de ez abszolút az én döntésem, nem biztos, hogy más is így gondolja, de számomra ebből az is kiderült, hogy hiába fekszem kórházba, nem mindig jön onnan a segítség. Mindezek ellenére soha nem próbáltam utólag bármit is bele magyarázni a történtekbe. Mi, talán Zsenge nevében is mondhatom, megpróbáltunk a körülményekhez képest legideálisabban eltölteni a napjainkat, és ez sokszor kiborulásokkal, néha "vétkekkel"telt el, de semmi kép nem gondolnám, hogy nagyobb kockázatot vállaltunk volna mint bárki más.

Paga!
A bőlcsis témában sajna nem tudok segíteni, de számomra már az is vicces, hogy ez egyáltalán kérdés lehet. Elképzelem, hogy Új felügyeletiszerv jelenik meg Mo.-on mely azt a célt szolgálja, hogy az ámokfutó, dolgozni akaró anyukákat ellenőrzi.

Én is mindenkinek Kellemes Húsvétot Kívánok!!!
kildó

Zsenge!
Annyira várod a holnapi locsolkodókat, hogy aludni sem bírsz.Puszi
kildó

Zsenge!
Köszi. Nekem Zsirai a dokim nem Végh. Végül is jó hogy nincs korlátozva jogszabállyal, mert mindenkinek joga van eldönteni, hogy saját testével mit csinál. Amúgy nekem mindegy, mert elmúltam 35. Jövő héten meg is említem. Sajnos nekem nem császár lesz, de azért megpróbálom.

Kildó!
Fiammal én is két hónapot feküdtem ben, tehát én is sokmindent láttam. Teljesen egyet értek veled, de amit leírtál az nem vétkezés. Én néa többször mérem a cukrom, mint az előírt, mivel szobafogságon kéne lennem 11-15 óráig, mert ez időben megy le leginkább a cukor és könnyen hypozhatok az amúgy is rendszeresen 3,5-ös déli értékeimmel. Szóval délelőtt mérek és ha kell korrigálok kajával. Ez nem vétkezés. Vétkezés alatt a vércukormérés nélküli élvezetből elfogyasztott nasikat gondolom és nem az ésszel élést. Az álltalad leírt inzulinbeállításra meg én is rákérdeztem a dokimnál, mert szerintem is fura, hogy bent egy nyugalmi állapothoz állítják be, aztán kint egész más életet élek és ez nagy mértékben befolyásolja. Meg arra is rákérdeztem, hogy ahelyett, hogy nyugalomra és mozgásszegény életre intenének, miért nem vesznek vissza az inzulinból. A bentfekvéses beállításra még csak csak kielégítő választ kaptam, de az alacsony cukraimra nem. Ilyenkor persze nincs mit tenni, mint saját józan eszünkre hallgatni és ésszel csinálni a dolgunkat. Nem tudom feltűnt e nektek, de a belgyógyászaton pl teljesen hülyének nézik a terhességi cukorbetegeket. Azt gondolják, ők semmit nem tudnak a cukorbategségről és ahelyett, hogy a beteg érdekében némi magyarázatot, infót adnának, szigorú napirendet írnak, aminek betartása sokszor akár tragédiához is vezethet. Képzeld el, ha a 3,5-ös cukromra beadom az inzulint és kivárom az előírt 15 percet. Belegondolni se merek. Mikor a gyerek itt van mellettem én meg szépen behypózok. Na ehhez azért kéne egy kis magyarázat, hogy minek milyen hatása van és milyen esetekben lehet ill. kell eltérni a napirendtől. Úgy látom Te okosan csináltad, de volt olyan szobatársam, akinek fogalma nem volt az egészről, pedig előző gyerekével is inzulinozott. Azt se tudta, hogy mi a lassan és gyorsan felszívódó szénhidrát. Egyszer felhívott hétvégén este, hogy alacsony a cukra, olyan kb 3,9-4 körüli és mit csináljon. Mondtam, hogy egyen valami lassan felszívódót, hogy reggelig tartson. Erra azt mondta, jó akkor eszem egy almát. Először viccből mondtam, hogy jó, de nagyon lassan egye, de végül kijavítottam, hogy inkább kekszet Kép Most meg volt egy szobatársam aki már hosszú évek óta inzulinos és nem tudta kiszámolni, hogy mennyi ch van a mérlegen lévő kenyérben.

Kép

KépKép
nyanya67

Zsenge!
Jó ég, most látom, hogy te hajnal 4-kor már itt netezel Kép Kidobott az ágy?

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!

Gyönyörű EmeseKép

vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

Látom mindenki húsvétól, így legalább minden témához hozzá tudok szólni.

Kriszta!
Örülök, hogy végül is egyet értünk, és mivel többnyire Zsengével közös étkezéseink voltak ezért bizton állítom neki sem voltak észnélküli "vétkei".
Azt mondod, hogy hülyének néznek a belgyógyászaton, én meg azt mondom, hogy ha hülyének néztek volna, akkor legalább néztek volna valaminek. Én úgy éreztem, hogy semmibe nem néznek. Néha az volt az érzésem a dr.-nőnél, hogy én örülhetek annak, hogy beteg vagyok, Õ szegényt meg , hogy kell sajnálni azért mert gyógyít, egyszer én is összeszedtem a bátorságom megkérdeztem tőle, hogy is van az , hogy itt bent kell maradni a beállításnál na erre kimerítő válasznak azt találta mondani, hogy értsem, már meg olyan vagyok mint egy felhúzott puska. Én meg köszöntem szépen, ezzel aztán sok mindent elmondott. Ennyi erővel azt is mondhatta volna, hogy "kedves Ildikó" maga egy bálna ússzon vissza az ágyába aztán maradjon ott amíg nem hívatom. Na az meg megint egy szép kis történet mikor azonnal rohanj át, mert ő hívatott, aztán több órát üldögélsz a nagyon kényelmes műanyagszéken mire valaki kijön és csodálkozva kérdezi, hogy mért jöttél át ilyen hamar.? Sajnos ilyenkor én már nem tudtam mosolyogni a klassz kis poénokon, hogy mindegy hogy hol vagy . Hétfőnkénti kontrollban nekem csak kettőben volt részem, ami kb. cirka 4-5 órát vett igénybe, és akkor nekem még szerencsém volt mert nem zavarta meg a rendelést egy sztár cukros sem, akik miatt leállt volna a rendelés és 20-25 cukros kismama arra várhatott volna, hogy annak a nagyon fontos híres személynek, aki persze nem is kismama rendbe tegye a cukrait. Mindezt persze feltétlen kismama rendelésen, és ha valaki mert szólni akkor azt hallgathatta, hogy azért van betegállományban, hogy ráérjen.
Na jó befejezem a pufogást, de még ennyi idő elteltével is feltudom húzni magam rajta.
Szobatársaid, ha azt mondom "furák" akkor elég kedvesen fogalmazok, nekem ebben nagyon szerencsém volt, nagyon jó szobatársaim voltak. Az 1-es cukrosoktól én sok mindent tanultam, és mikor azt láttam, hogy ők, hogy állnak a dolgokhoz arra gondoltam felesleges nekem szomorkodnom, mert nekem csak egy pár hónap és vége, míg sajnos ők egész életükben azok közt a bizonyos korlátok közt élnek.
Ez jó hosszú lett, de mivel a többiek gondolom holnap is húsvétolnak lesz időd elolvasni.

Jó éjszakát!
Ildikó
kildó

Sziasztok.....
Tudjátok m8i fog hiányozni? a hajnali kelés mellet a net visszaolvasásaKép
Amugy mostanába nem tom mi van velem állandoan hajnalba ébredek és nem tok visszaaludni,lehet kicsit tul vagyok pörögve magambaKép
Holnap költözunk.....brrrr
Elmesélek egy történetett,mindig hétfön kellet menni a cukroskismamáknak a dokihoz,volt egy alkalom mikor nem mentem más dolgom lévén mivel ugyanis vidéki voltam nem igen mertem egyedül neki vágni az utnak nem volt ki elkisérjen csak másnap kedden. Na meg is jelentem és olyan de olyan leszurást kaptam hát ne tudd m,egKép Persze én se hagytam magam(nagy pofám lévén) a vége az lett hogy ott ordibáltunk egymással a várobaKép Semmi megértés hogy hát tényleg közbe is jöhet bárkinek bármi,,,na nem ha Ö hivatt akkor az szentirás Gondolja ÖKép Söt mikor haza akartam menni egyszerüen közölte Én innen sehova(megjegyzem tökéletesek voltak a cukraim) na Én meg mivel egy csökönyös bige vagyok és épp a fiam ballagása volt a suliba,Önkényesen haza távoztam.Semmi megértés a dokinötölKép elkönyveltek vagyis aláirattak egy papirt (saját felelöségre),,kérdem Én hol van itt az orvosi megértés? a mindent abetegért elv?
Nyanyuska emlékszel mikor régebben irtam hogy ha szobaállt veled egy doki az nagy szenzácio volt? na pont az ijen esetekre értettem akkor .
Totál felhuztam magam, Én is ha vissza gondolok ,de mamár csak mulatok ezeken ,de ott akkor.....
Amugy megjelent a Zsiray és a Véghnek egy közös könyve "Biztonságos szerelem" ha jol emlékszem a könyv cimére (Kildonak megvan).
De még emlithetném azt is hogy aki engem császározott a mütét után kb a 8.nap Én szoltam az osztályosnak nem kéne már átkötni a sebemet? annyi fáradtságot se vett hogy megnézzen(Juhász)
Ugy felvoltam puffadva mint egy bálna a szülés elött nem volt idö beöntésre és még 8dik nap se voltam nagywcnKép már mozogni se tudtam..ezek olyan dolgok amikre szerintem egy orvosnak pláne aki mutött igenis oda kéne figyelnie, vagy kérek a növértöl gézt mert zuhanynál átázott a géz hiába vigyázol elkerülhetetlen hogy ne legyen vizes,erre mit felel? most nem ér rá(bent ült a kuckojába épp olvasott) mondtam ok akkor majd én magam átkötöm magamKépTudom nem én voltam az egyedüli beteg de mikor kitántorogatm hozzá nem kellett értem jönnie akko sem kaptamKép hát ezek elégggé lehuzzák a Szabolcsrol alkotott véleményem. Hosszan tudnám sorolni a negativumokat,de nem látom sok értelmét.Erre van egy jo közmondás Magad uram ha nincs szolgád"
Jok legyetek Locsolokat nem engedek be lévén nem leszek itthonKép Holnap még jövök
Puszi Nektek

Kép
zsenge

Kildó, Zsenge!
Hát igen emlékszem a kényelmetlen műanyag székeken való több órás várakozásra. Ez már azért is felháborított, mert a 3 percre lévő épületben ott volt az ágyikóm, ahol nyugodtan várakozhattam volna és egy telefon ha rám kerül a sor. Még pénzbe se kerül, csak a nővérnek fel kell állni, hogy elsétáljon a szobáig és szóljon, hogy most induljon. Most teljesen más a rendszer, mint 3 éve. Új épületben van a rendelés. Van mikró, ha valaki ebédidőben ott várakozik megmelegítheti a kajáját és nyugiban megeheti. Nem kötelező ott ülni, csak reggel bemegy az ember és kér egy sorszámot, majd órák múlva vissza. Addig az UH-on lehet 1-2 órát várni, meg Zsirai és Végh szobája előtt + 1-2 órát. Én eddig ha 8-9 óra fele odamentem délre végeztem úgy, hogy a belgyógyászaton még nem voltam. Most kezdtem el járni Baranyihoz, mert eddig engem Zsirai állított be. Ez nekem nagyon kényelmes volt. Persze mondta, hogy nincs annyira nagy tapasztalata, mint Baranyinak, de én bíztam(bízom) benne. Csak hát Õ nem írhat fel inzulint ezért mostantól Baranyi vett átt. Ami még új, hogy minden héten vért vesznek és szemészetre is sűrűn kell járni. Meg elég gyakran kell vizeletet leadni. Nekem szerencsére eddig nem kellett, csak most kezdem. A legjobbkor. Holnap reggel kell leadnom a 24 órás vizeletgyűjtést. Húsvét hétfőn gyűjtögethetek, mikor a férjem szabin, ovi nincs és jó az idő. Vihetem az üveget magammal. Szerintetek nórmálisak? Lehet, hogy kedden egy locsolóvers kíséretében kapják meg.
Szobatársakkal nekem sosem volt szerencsém. Mindig volt egy gyengeelméjű, aki alég idegesítő volt. Ezért elég egyedül éreztem magam. 1-1 nórmális csajszi jövögetett, de mindig csak átmenetileg pár napra.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Kriszta!
Most, hogy elolvastam a hozzászólásainkat, rájöttem, hogy csak a rosszakat soroltuk fel, pedig azért , ha összességben nézek mindent nem volt az olyan nagyon rossz. Arra gondolok, hogy valahol olvastam , hogy azt írtad, hogy jó kórháznak tartod, nos , ha mindent nézek szerintem sem olyan nagyon rossz a helyzet, és az biztos, hogy az is sokat számít, hogy az embert mindenféle nyavalyával kezelni tudnak, és nem küldözgetik, másik kórházakba. Ami számomra még nagyon meggyőző az a PIC-osztály , és bár kívánom, hogy soha ne legyen rá szükség, de sajna az én lányom is oda került.
24órás pisi gyűjtés miatt nagyon sajnállak, habár tudom, hogy nagyon fontos ez, de mégis számomra is a vicckategóriába tartozott. Legjobb az volt mikor már bent fekszel és egyszerre gyűjti mindenki, ha szerencséd volt még jól össze is keverték őket.
Jó hallani, hogy vannak pozitív változások, a rendszerben, gondolom így sokkal emberibb.

Tőlünk a locsolok mát elmentek, most arra várok, hogy Zsófi felébredjen és elmehessünk Veresegyházra a mackófarmra. Valaki írta innen, hogy Õk voltak ott, gondoltam mi is megnézzük, remélem gyermekeimnek is tetszeni fog.

Szép napot kívánok !
Ildikó
kildó

Kildó!
Mi is most indulunk Veresre a macikhoz. Este benézek. Lehet, hogy találkozunk, bár megismerni nem fogjuk egymást Kép Mi már többx voltunk és tényleg jó

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Jujjj! Micsoda történeteket olvastam! Remélem nekem nem lesznek ilyen cukor gondjaim! Borzasztó, hogy szegény kismamáknak min kell végigmenni! Én is sokat voltam kórházban az előző terhességem alatt, de nem volt annyira szörnyű. Majonéz
majonéz

Tényleg szerencsések akiknek nem kell a cukorral bajlódniuk! Nem vigasz, de bizony vannak akik egy életen keresztül ezt csinálják!

És milyen kicsi a világ, most olvastam, hogy ti is a medveparkba igyekeztetek. Mi voltunk ma ott! Először Gödöllőn megnéztük a Grassalkovich kastélyt, majd mivel onnan már nincs túl messze elmentünk megnézni a macikat, meg a farkasokat. SZép idő volt! Barátokkal voltunk, utánna még egy páran nálunk dumcsiztunk, most mentek el a barátaink, a gyerekek nagyot fociztak a kertben, nem csoda, hogy ahol a foci meccs szokott lenni, ott még a fű sem terem meg, mert kirúgják a fiúk, de nem baj!

Remélem mindenkinek jól telt a mai napja!

Gabi
paga

Sziasztok!
Kriszta! Paga!
Sajnálom , hogy nem írtátok előbb. Nem rég értünk haza. Zsófinak nagyon tetszett, minél tovább maradtunk annál jobban felélénkültek a macik, a végén már teljesen a kerítésnél voltak. Nekem is nagy élmény volt, mert, hogy én vezetni tudok, de tájékozódásban nincsenek nagy siker élményeim, és olyan egyszerűen oda találtam, hogy az csak na, és még hazafelé sem tévedtem el. Apró örömök az életben.

Majonéz!
Azért írtam a végén, hogy azért kibírható, és, hogy összességében azért inkább szépélményeim vannak még így is, és Isten ments, hogy bárkit is elriasszak a kórháztól, vagy bármi mástól.

Hazaérkezőknek, szerencsés haza érkezést kívánok! Mielőbbi élménybeszámolókat várjuk.
Most már tényleg a csapból is én folyok!

Sziasztok Ildikó
kildó

Ildi!

Nem riasztottál el egyáltalán! Azért nem árt tudni, hogy ilyen is van! Ki ezzel bajlódik, ki azzal! Én vagy az 5. hónapig folyamatosan hánytam, de mindent! 52 kg-ról 43-ra fogytam, az orvos semmi jóval nem biztatott. Azt mondta, hogy csoda lesz, ha a baba megmarad! Hát most 14 éves! iszonyatosan sokat voltam kórházban és rettegek a következő terhességem ezen részétől, de még így is megéri!!!!!! :o))))))Csak már lenne!

Majonéz
majonéz

Kildó, Paga!
Sajnos mi lemaradtunk a macikról, de mellette lovakat megnéztük. Sőt még Balázs kézből is etette és megsímogatta az egyiket. Nagyon élvezte. A következő történt. Induláskor még a ház előtt észrevettük, hogy egyikőnknél sincs pénz, mert táskátváltotta. Aztán mivel a mellényem zsebében találtam egy ezrest a hátizsákom meg tele volt kajával és üdítővel, gondoltam ne húzzuk az időt, hisz úgyis ingyenes. Tavaly voltunk és akkor még az volt. Az ezresért útközben tankolnunk kellet, mert világított a benzinlámpa. 700Ft lett volna hármunknak, de öszzesen 300Ft apró volt nálunk. Bankkártya persze mindkettőnknél, de azzal itt semmire se mentünk. Na sebaj, majd legközelebb a macikat is megnézzük. Azért nem volt rossz a lovacska nézés sem.
Kildó!
amúgy nem tudtam volna előre szólni, mivel épp indultunk, de nem tudtuk még hova, gondoltuk a kocsiban kitaláljuk, aztán még gyorsan benéztem ide és olvastalak Kép Gondoltam nem is rossz ötlet Kép

Majonéz!
Igaza van Ildinek, hogy nem is olyan borzasztó a mi esetünk. Sokkal rosszabb is van. A hányásos terhességnél nem is lehet rosszabb. Szerencsére azt én megúsztam, de annál jobban semmi nem tudja kikészíteni az embert. Csakhát mindig a saját problémánkat látjuk a legroszabbnak, mig nem látunk mást.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok...még most utoljára bejelentkezem

Hár kicsit irigyellek benneteket a kirándulásért,nekem csak a pakolás jutott részemülKép
de majd Kildóval közösen elmegyunk,muszály lesz Neki velunk jönnieKép(macizni)
Rengeteg dolgom van 10re itt vannak a szállitok én meg itt lopom a napot,ugy hogy lépek is csak benéztem.Mindneki vigyázzon Magára...... puszi Zsenge és Niki

Kép
zsenge

Szia Zsenge!

Minden jót neked, erőt, kitartást a költözködéshez. Nem irigyellek, de biztosan jobb helyre költöztök, és megéri a kényelmetlenséget.

Aztán ahogy tudsz gyere!

Gabi
paga

Sziasztok!
Én is bejelentkezem,hogy megvagyok, ünnepek alatt csak olvastam, nem írtam. A macikért is fizetni kell már az idén (nemrég mi is voltunk), de ami még jobban meglepett, hogy hétfőn kimentünk Hollókőre, gondoltuk sétálunk egy nagyot, nézelődünk, majd hazajövünk. Többször voltunk már de az idén azt hittem elájulok, mikor ahhoz a szép utcához értünk, ami az igazi látványosság. Fejenként 1.500 Ft belépőt szedtek!!! Tulajdonképp a semmiért, mert volt egy pár kézműves aki irtó drágán árulta a portékáit,meg a mindenféle kajálós árusok. mi csak ketten voltunk, de eltudom képzelni, ahol 5-6 fős sőt még nagyobb családok, társaságok jöttek, azok hogy elképedtek. Ja, utána ettünk egy-egy kb 15 cm-es vékony kolbászt, két szelet kenyérrel, mustárral, 1 üveg ásványvízzel 2000 Ft-ért.Ja és már kora délelőtt olyan tömeg volt, hogy a múzeumokba nem lehetett bemenni. Mi már fél 12-kor visszafele jöttünk, mert elegünk volt a tömegből és képzeljétek el visszafele a 3. falunál állt a kocsisor vége akik még odafele mentek. Parkolni már csak az előző faluban engedtek a rendőrök, hosszú tömött sorokban gyalogoltak babakocsival, kisgyerekkel, öregek, fiatalok végig az országúton. Szóval el sem tudom képzelni mi volt ott később. Az este nem úgy alakult ahogy vártam ezért most igencsak le vagyok törve.(érzelmi konfliktusok a nagyobbik gyerekkel)
Most nem is írok többet, remélem holnapra elmúlik.
Üdv:Fanny
fanny01

Sziasztok!

Látom majdnem mindenki kirándult a hétvégénKép! Sajnos itt rossz idő volt, ill. délelőtt még elég elviselhető, de mire a fiúk megjöttek a locsiból, már szakadt az eső. Így itthon voltunk.

Vasárnap mindenki úgy teleette magát hússal, hogy tegnap Anyósom kénytelen volt tojáslevest főzni rizsfelfújttalKép. Én sose értettem az ilyen ünnepeken miért kell többet enni mint más napokon.

Zsenge! Remélem hamarosan tudsz jönni megint! Én 2 hónapja költöztem, de mindennel együtt egy hétvége elég volt rá! Biztos nektek is hamar fog menni!

KrisztaNyanya! Most nézem a táblázatban, hogy már tényleg nemsokára a kezedben tarthatod BlankátKép! Bár a Te napi programoddal biztos ez is soknak tűnik!

Paga! Lehet, hogy már írtad csak figyelmetlen voltam, meddig maradsz a régi helyen? Biztos Te is nagyon izgulsz, hogy milyen lesz, de én is minden nap gondolok rád, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az új hely!

Most nekünk is nagy a dilemma az életünkben! tudjátok mondtam, hogy építkezni fogunk. Na most kiderült, hogy a telekkel szemben van egy eladó ház, aminek a kertje kb. 3x akkora és gyönyörü! A miénken ugye fü is kb. 2 év múlva lenne rendes. Csak az a baj, hogy a ház csak 2 szobás, és az nekünk ugye kicsi, tehát hozzá kell építeni. Na most kalkulálgatunk, tanakodunk, hogy mi legyen. Nagyon vonz a gyönyörű kert. Ja, és ha minden igaz kb. 3 millióval olcsóbb lenne így. Csak akkor nem új a ház, vagyis nem teljesen. Hát nem könnyű dönteni...... Mit gondoltok?

Bocsi, hogy ilyen hosszan ecseteltem ezt a dolgot, de most folyton ezen agyalunk.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!

Szerintem meggondolandó! Ha jó állapotú az a 2 szobás ház, de hozzáépíthető, akkor sztem megéri a nagyobb, de gyönyörű kert. Építkeznetek meg így is, úgy is kell! Lehet, hogy ugyanannyi pénzből megvan a ház nagyobb kertel! Lehet, hogy én így döntenék, de azért látni kéne! :o)))

Majd írj, hogy döntöttél! Kíváncsi vagyok!

Majonéz
majonéz

Mandula!

Igen, ez tényleg nehéz döntés, de olcsóbb is lenne, nagyobb, szebb a kert, akkor biztosan jobb lenne. AZt viszont mindenképpen nézzétek meg, hogy műszakilag mennyire van rendben a ház. Az új csak akkor fontos, ha a kölcsönök, szocpol miatt az a kedvezőbb, de az építőanyagok, meg minden egyéb egyre silányabbak, nekem nem biztos hogy kellene új.
Új munkahelyre már mennék, de még nem kaptam rá választ, hogy mikor engednek el, pedig ott sürgősen kellene az ember.

Fanni!

Nekem is vannak hasonló "élményeim" húsvét hétfői kirándulással kapcsolatosan. Mindenhol tömeg volt, még a maciknál is. A kastélyban az volt a szerencsénk, hogy előre rendeltünk tárlatvezetést, ezért nem kellett végigvárni a sort, de ott is a kastély előtt több száz méteres sor kigyózott, akik be szerettek volna jutni.
Remélem a fiaddal nincsenek nagy gondok!Nem lehet könnyű kamasz fiúkkal!

Gabi
paga

Sziasztok!

iwiw-re meg tudna valaki hívni?

Köszi

Paga

Gabi
paga

Paga!

Sajnos nekem még nincs meghívóm!

Majonéz
majonéz

Helló LÁnyok!

Csak gyorsan benéztem, mert a csajok itt állnak a hátam mögött, várnak a gépre...

Kicsit én is padlón vagyokKép
Tegnap este Lili bejött utánam a fürdőszobába, és megkérdezte, hogy mikor találkozunk azokkal, akik meghaltak... Csak úgy, minden előzmény nélkül, komoly arccal...
Nem szoktunk erről beszélgetni. Látszott a kiscsajon, hogy nagyon felzaklatta, egész este csak szopta az ujját és hallgatott, amikor meséltünk neki, nem úgy reagált, ahogy szokott. Én hülye meg elkezdtem bőgni, erre sírt ő is, de csak pityeregve, csendben, akkor meg már azért sírtam, hogy ő miért sír, meg mit gondolhat...
Mi a fenét mondjak erről egy négyéves sincs gyereknek? Ma reggel is ezzel keltKép

Aztán délelőtt visszamentünk a fülészetre, minden rendben, de bementem a szemészetre is, mert mindent olyan furcsán közel emel a szeméhez... Holnap, pupillatágítás után mehetünk vissza, mert a műszeres vizsgálat szerint van valami probléma, de majd holnap okosabb leszek. Addig meg idegeskedekKép

Paga!
Nagyon tetszik, ahogy a ház-kérdésekhez állsz! Látszik, hopgy tényleg értesz hozzá! Majd én is kérdezek, ha lehet! (pl. kell-e építési engedély a terasz beépítéséhez és új terasz kialakításához?)
Az iwiw-re engem is ma hívott meg a Lucus, ha lesz nekem is meghívóm, gondolok rád!

KrisztaNyanya!
Kezdem megérteni, miért nem örömteli várakozás neked ez a 9 hónap! Minden elismerésem Neked, és a hasonló problémákkal küzdőknek! Az "eredmény" miatt akkor is irigyellekKép!!!

Fanny!
Eddig tart a kamaszkor? Ne idegesíts!

Melcsi!
Dorka közölte, hogy utál engem, mert én nem engedem a haját rasztázni... A fiad teljesen elnyerte tetszését, engem meg le akar cserélni - RádKép (37 éves, alig használt anyámat elcserélem...Kép)
Érdekli őt a fodrász címe is...
Engem meg az érdekel, hogy mi van, ha megunja? Le kell vágatni? Tényleg nem szabad mosni? Nem viszket, nem zsírosodik? Bocs a hülye kérdésekért, de ha Dorkát kérdezem, még azt hiszi, nyert ügye van... (De nem, fiam, ha olvasol! Ill. majd megbeszéljük... Na jó, ...Kép)
Nagyon helyes kis család vagytok, egyébkéntKépKépKép

Na, majd még jövök, mert Lili ébredezik, Luca meg az Apjával akar msn-ezni - állítólag lesz egy lovunk is (Kép vagyKép)

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Rabkri!

A terasz beépítése, átalakítása, mint minden homlokzatot megváltoztató művelet építési engedély köteles, de nem hiszem hogy ezt olyan nagyon szigorúen veszik. Szerintem zömében nem szoktak ilyenre építési engedélyt kérni az emberek, de azt ti tudjátok, hogy ott az építésügyi hatóság (önkormányzat) mennyire szigorú. Mi pár éve az egész kerítésünket építettük újra, de teljesen, új alappal együtt, és habár azt is engedélyeztetni kellett volna, de nem tettük. Mert az idő, és pénz, a tervezés sem olcsó, utána meg át kell adni, használatbavételi engedélyt kell rá kérni. Szóval macera! Ha viszont nem engedélyezteted, és "rájönnek", akkor fennmaradási engedélyt kell rá kérni, vagy rosszabb esetben lebontattatják. Persze ha rendes szomszédokkal vagytok körbevéve, akkor nincs gond, mert szerintem a hatóság csak ha bejelentés érkezik hozzá, akkor néz az ilyennek utána, vagy ha nagyon központi helyen laktok.

Nem tudom, hogy mennyire voltam értelmes! Kérdezz nyugodtan, ha bármi ilyen jellegű kérdésed van!

Paga

Gabi
paga

Ja és köszi, ha az iwiw-nél gondoltok rám! Nem sürgős, csak mert minden kollégám erről beszél, gondoltam megnézném, de nekik már nincs meghívójuk.

Gabi
paga

Rabkri!

Írtam neked e-mailt, és én is felvettelek ismerősnek a myvip-en.

Paga

Gabi
paga

Ja és Rabkri! Bocsi a Ráckevéért, most olvastam amyvip-en hogy nem, pedig valamiért arra emlékeztem, de legalább földrajzilag nem tévedtem nagyot.

Gabi
paga

Kriszta!
Az eredmény tényleg mindent megér Kép

Tandera!
A Madarász oviról végül nem írtál. Megírod a mailemre?

Paga!
Sajnos nekem sincs most meghívóm, de azt hallottam, hogy nemsokára korlátlan meghívót osztanak az iwiwre

Kép

KépKép
nyanya67

Képzeljétek voltam ma szemészeten (csak rutinellenőrzés, amúgy tök jó a szemem) és a dokinő belecsepegtetett valami pupillatágítót. Aztán az első meglepetés akkor ért, mikor írni akartam egy fél óra múlva és nem láttam a betűket. A második 1 óra múlva, mikor kimentem az épületből és nem láttam a vakító fénytől. Ha véletlen nincs a kocsiban egy napszemüveg, amit amúgy sose hordok, akkor nem tudok hazavezetni. Valahogy elfelejtett tájékoztatni a mellékhatásokról és még csak meg sem kérdezte, hogy vezetek e. Na ennyit a magyar egészségügyről Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?