Új privát üzeneted érkezett!

Aki ilyen macho állat a munkahelyén, az otthon méginkább az lehet. Sajnálom a feleségét ismeretlenül is, mert neki most szégyenkeznie kell a férje miatt és tûrnie a megaláztatást. Hab a tortán, hogy az ipse folytathatja az egészet, jobb rá se gondolni, hogy az alárendeltjei mit kapnak ezután. Csak egynéhány sértett férje legyen olyan bátor és botokkal kellõképpen felfegyverezve várja meg munka után az alezredes urat! Ha velem történne ilyen már nem lenne ép csontja a fõnökömnek, efelõl most nyugtatott meg Életem Párja. :-)
Cil

Nevtelen

Minden emberre jellemzo hogy gerinces Kép es gyenge emberi tulajdonsagokkal is elvan latva a sok jo mellett.
Nincs kivetel eme szabaly alol! Azaz Orban is ember! Tundereket es angyalokat a mesekonyvben kell keresni nem az eletbe.
A kerdes hogy jot akarjuk eszrevenni es batoritani vagy a rosszat felerositeni.
Mindenesetre a lehetoseg megvonasa nem bizonyitek a besem kovetkezett roszra.

Szerintem nem ember az aki letudta magat fagyasztani mindenesetre az utolagos hutobe menetel nem er! Kép
Egyebkent ki beszelt itt szeretetrol? Ez politika....
Bakfitty

Engem ez az egesz Fidesz dolog a Jezus Krisztus Szupersztar cimu darabra emlekeztet.
Volt ebben bevonulas, hozsanna, hiszterikusan szeretö tömeg, követhetö idol es az ö tanitvanyai akiket piedesztalra emelt az ö taboruk. Aztan eljött az utolso vacsora is, az idol 40 napra eltunt es faltamadasa utan csak a hatterböl(Fidesz mennyorszag?) szervezi az ö hiveit.
A tanitvanyok szetszeledöben. Kit elsodort az törtenelem, kit a törveny betuje szerint szamoltatnak el, ki meg csak ugy van vele, hogy mar nem bolt tanitvanynak lenni.
A szekhaz neobarokk asztalanal mar sokan ultek. Ult ott Ö es a legbelsöbb hivek. Aztan jött a legjobb tanitvany, aki apja bune(?) miatt kenyszerult felallni onnan. Jön a masodik, majd lassan a harmadik vonal. A vegen marad talan a portas, akit nem leven mas, majd faggatnak a kezdö egysoros ujsagirok, hogy volt valaha egy jobb sorsra erdemes part valami Fidesz...
A hivek pedig vagy hisznek tovabb, vagy keresnek egy uj istent akit szeretni lehet.
Igy mulik el a vilag dicsösege, mondtak a latinok sok evvel ezelött.
Totya

Nem voltam egy ideig, de rögtön itt kezdtem. Jellemzõ hogy bejött a jóslatom: a jobboldal flottul elnémult, csak egypár névtelen próbálja még Pokornit mentegetni. Elég gyengén. Láttátok a csüti vágatlan felvételeket? No persze errõl sem pattognak a jobbosok. Hú pedig hányszor titulálták itt magukat értelmiséginek!! Hát én nem sok ilyet láttam a tömegben...
Sajnálom a jobboldalt, hogy a hátulról feltüzelt csürhe alapján majd némelyek általánositani fognak..Dehát ez kellett nekik, egyék meg amit fõztek.
Bár egy dologban nagyon hasonlatosak voltak az itteni névtelen jobbosokhoz: úgy anyáztak mint a sarki kocsmában..Csak õk legalább arccal tették ezt. (De még milyennel!!!)
Névtelen

Udvozlet Mindenkinek!
A fenti temahoz roviden csak ennyit kommentalnek:
A Pokorni megtehette volna,hogy azt mondja: Apamert nem terhel felelosseg.Ami igaz is.Megis lemondott!!!
Ha Medgyessy Peterben van (lenne!) egy eszemernyi becsulet es tisztesseg,mar az (a botrany kirobbanas) elso napon lemondott volna.De mivel nincs:nem is tette meg.
A Pokorni nagyon-nagyon sokat nott a szememben,van gerince es jelleme.
NAGYSZERU EMBER!
Leegyszerusitve a dolgot: Pokorni lemondott mert egy UR,Medgyessy nem mondott le,mert egy ELVTARS.
Most csavarok egyet a gondolatmeneten: ha a Pokorni lemondott az apja miatt,akkor vajon a Medgyessy fia lemondott-e az apja melysegesen elitelendo es szegyenletes multja miatt??? :-)))))))))))
Meg annyit: itt nalunk,Amerikaban ugy tunik,hogy felso kormanykorokben teljesen hitelkeptelen,komolytalan nem igazan "partikepes" embernek itelik meg az uj kormanyfot.
Sajnos ez nagyon sokat jelent am,egy orszagot,egy nepet az ilyen miniszterelnokrol itelnek meg.....Pedig mi magyarok ugy altalaban JOK vagyunk,nem????!!!
Eldorado

Eldorado,

Azt irtad "itt nalunk,Amerikaban ugy tunik,hogy felso kormanykorokben teljesen hitelkeptelen,komolytalan nem igazan "partikepes" embernek itelik meg az uj kormanyfot."
Csak erdekelne, hogy te ezekben a felso kormanykorokben dolgozol? Vagy honnan vannak ilyen infoid?

Szimat
szimat

Eldorado

Minden nezopont kerdese. Szamodra szimpatikus es gerinces ember Pokorni mert lemondott.
Szamomra meg ezert lett meg ellenszenvesebb.
Ha nem lattam volna az interjut amikor nyilatkozott egybol azt mondanam: Az egesz egy szinjatek volt egy oltari kepmutatas.....Mert ugyan minek kene Pokorninak lemondani az apja multja miatt?
Elmondasa alapjan O azert mondott le mert elore felt hogy majd atkiabalnak neki az MSZP-es oldalrol hogy kerdezd apadat.
Szoval miert is mondott le valojaban?
-Egy besem kovetkezett dologert!?
-Gyengesegbol? Felelembol? Mert nem tudja magat megvedeni? De ha nem is felelos az apja tetteiert akkor miert kell mentegetoznie?
Ez pedig Eldorado azt jelenti hogy ha valoban eros jelleme lenne nem mondott volna le. O a konnyebbik utat valasztotta azt a megoldast ami a legkevesebb kuzdelemmel jar.

De az az igazssag hogy ez nem egye elore eltervezett politikai kepmutatas volt tole, hanem egy olyan ember oszinte vallomasa aki alol kihuztak a biztonsagot nyujto erzelmi hatteret. A TV-ben egy fuldoklo hatarozatlan gyenge figurat lehetett latni aki meg onmagaert se hajlando kuzdeni nemhogy masokert, es a helyzetet ugy akarta megoldani hogy a sajat szemelyes tragediajat az orszag problemajaval tette egyenlove. Azaz osszekeverte a politikat a maganeletevel.
Eldorado a gerinces emberre jellemzo hogy kihuzza magat Pokorni viszont osszeroskadt.
Nem tudom mit erezhetett Pokorni edesapja amikor fia az orszag-vilaggal tudatta hogy egy eletre tonkretette ot.
Nem tudom mit erezhet az az apuka akivel a tv-en keresztul kozlik hogy tobbe nem erkolcsi merce es igazadasi pont, es hogy a fia nem kivanja senkinek hogy 40-eves koraban tudja meg azt amit O.
Elhiszem hogy nehez most Pokorninak de nem vall gerinces viselkedesre az amit a sajat buta ideologiai miatt az apjaval tett.

Eldorado
Meg egy kerdes....Miert kene MP-nek lemondania olyan ideologiak miatt amivel nem ert egyet es soha nem is vallott magaenak?
Raadasul MP-nek nem az a feladata hogy nemzeti hos legyen hanem hogy bevaltsa az igereteit, es tobbet nyujtson mint a Fidesz.
Bakfitty

A Magyarorszagon elo emberek tobbsege nem tiszta eloeletu nemzeti host, zaszlo lobogtatast, es szep de ures szavakat szeretne hanem jobb megelhetesi felteteleket mint amit az elozo kormany nyujtott........
Bakfitty

Bakfitty ki, kik voltak azok akik ossze kevertek a politikat a csaladdal? Ki, kik voltak akik nyilvanosagra hoztak ezt a listat? Azok akik megtettek, ok felesossek azert, hogy a csala es a politika osszekeveredett! Mindenki vallalja a maga tettet! Pokorni felfogta, hogy nem tud harcolni az ellen amit az apja is megtett, tudta nelkul! Meggyesy viszont hazudott mindenkinek, es elterelte magarol a figyelmet, hogy O mit is tett akkor az orszagert! Betakarodzott az ellenfel csaladi multjaval! Nem csak gerinctelen, de aljas is! Ezek utan o nem tartja letkerdesnek a lemondasat Pokorninak! Nagy szavak moge bujik, megprobal "jol" valaszolni, de ezzel elvarja, hogy ot is hagyjak beken,ne assak tovabb a multat! Ha kiderulne mit is tett abban az idoben Meggyesy, valoszinu meglepodne mindenki (nem a foglalkozasa, hanem a tettei)
Az igazsag az, hogy o nem vallalta a gerinces szerepet, mert hazudott es ahelyett, hogy mindent elmondott volna csak makogott! Nyilvanossagra hoztak az igazsagot, ami ot erintette, nem a tobbi ugynokot, hanem ot! Engedely kellett ahhoz, hogy ezt a nyilvanossagra hozzak. Megkapta, hogy tisztazhassa magat, de rogton nyilvanossagra hoztak a tobbi ugynok nevet is! H ekkora titok, hogy napokig hazudott, akkor, hogy lehet par nap alatt az egesz listat kitenni! Minek ez a nagy titok tartas, ha egy ember tisztazasa erdekeben jo nehany nev meg nyilvanossagra kerul, akik nem ulnek a politikai szekbe! Tudta Meggyesy Pokorni apjarol az igazsagot es tisztaba volt vele, hogy ezzel el tudja hallgattatni es csitul az ellene erzett csalodas!
Kiscit gondold vegei, te mit tetel ha a te csaldodban derulne ki egy ilyen vagy hasonlo szitu! Te nem lennel megtort, hanem kihuznad magad?
Gondoltam!
Névtelen

Az elozo nevtelen hozzaszolas tolem szarmaik!
Mindenki jobb megelhetest akar, ez termeszetes, de nem az a legalkalmasabb ember arra, hogy mindezt megtegye aki hazudik, az orszag ellen dolgozott evekig! Mindenki azt hasznositja amit megtanult! Meggyesy nem rendelkezik ilyen hatterrel! Csak a kizsakmanyolas a kolcson es az ugynoki szerep amit valoszinu jol megtanult!

Leila
Névtelen

Senkinek sincs joga turkalni masok szemelyes eleteben, es ez ervenyes a FIDESZ-re is. Milyen jatekszabaly az ahol a teljes igaszsag tudatan kivul az egyik csak ugy lekopheti a masikat?
Ezt az egesz helyzetet a FIDESZ provokalta ki es ne haragudj irto vak aki ennyi helyzet utan sem latja at milyen egyszeru eszkozokkel probaljak az emberek velemenyet befolyasolni.
Szamomra az a gerinctelenseg ha valaki uszit es utana a masikra keni a vetkesseget. Nagyon jol tette az MSZP hogy nyilvanosagra hozta a listat. Pokorni meg nagyon gyenge es nem jo politikus se a csaladjaval se a hiveivel szemben ha valoban elmenekult.
Eszrevetted Pokorni is makogott es iszonyu zavarban volt.......talan rajott hogy abban az idoszakban nem voltak gonosz mumusok es igaz hosok csak szerencsetlen aldozat emberek akik nem akartak ido elott kimullani, akik feltettek a csaladjukat es megelhetesuket. Talan rajott hogy akik ellen harcol az nem is ellenseg es nem tud tovabb a FIDESZ szelsoseges es valahol igaztalan nezeteivel azonosulni.

"Kiscit gondold vegei, te mit tetel ha a te csaldodban derulne ki egy ilyen vagy hasonlo szitu! Te nem lennel megtort, hanem kihuznad magad? "

Pont ez a poen. A csaladom ugyanugy csaladom maradna es nem teregetnem ki a szennyest. Nem alaznam meg sajat szuleimet akiktol szeretet, gondviselest es torodest kaptam. Nem kopnem le oket ilyen semmisegert. Eldontenem hogy kik a fontosak a bigott eszmeim vagy a szuleim.
Ezekutan meg igenis kihuznam magam hisz nincs szegyelni valom! Hacsak nem az hogy olyan embereket biraltam es sertegettem igaztalanul akik teljesen mas korban es helyzetben eltek, es bizony barmilyen kinos beismerni de vannak szituaciok az eletben amikor az ember nem hos es isten hanem ember.

Valahol alszent dolognak tartom hogy egyik oldalon jonnek a harmonikus csalad dumajaval a masik oldalon meg csaladokat tesznek tonkre allaspontjukkal( ld. Pokorni).
Szerintem ez a tema amit itt feszegetnek eleg sok embert es kapcsolatot erint erzekenyen ugyhogy talan jobb lenne abbahagyni es vegre a valoban FONTOS dolgokra koncentralni!
Szerintem nem vagyunk olyan gazdasagi es politikai helyzetben hogy ilyen szar dolgokon ragodjunk.
Itt az ideje hogy a jovot epitsuk es ne a multba tengodjunk.
Bakfitty

Ha MP betartja igereteit es elore viszi az orszagot engem nem erdekel hogy melyik szerencsetlen bab szerepet toltotte be a multba.
Ja igen ehez ugye meg kell adni a 4 ev eselyt ugy ahogy Orban is megkapta......es nem elore josolgatni es a multban vakon tenyek nelkul tapogatozni.
Termeszetesen a FIDESZ erre valahogy keptelen es mindenfelekeppen az utcara szeretne vinni az embereket.......mert ugye ez kell a csaladoknak Kép ....gyulolkodes, hoborges stb mint amilyet Penteken is lathattunk a TV-ben.
Ja el is felejtettem...ezert is az MSZP a felelos Kép
Bakfitty

Kedves Bakfitty!
Oszinte RESZVETEM,hogy te IGY gondolkodsz!
Szegeny csaladod!!!!:-(((((((
Az,hogy szegeny Pokoni makogott,es zavarban volt,szamomra azt bizonyitja,hogy o is emberbol van.....!
Mert o is csak egy EMBER,es most bebizonyosodott,hogy egy nagyon intelligens,erzoszivu URIEMBER!!!
En felnezek ra!
Ha az en apamrol kiderulne ilyesmi,mint a Medgyessyrol (vagy az oreg Pokornirol),en abban a pillanatban megszakitanek vele minden kapcsolatot.Mert szamomra egy besugo,kem,spicli (barminek is nevezzuk),nem maradna ember a szememben!Sajnalom.....nem vagyunk egyformak.
Az,meg hogy a ti MSZP-tek mennyire viszi elore az orszagot,arrol talan beszeljunk majd kesobb,mert egyenlore....meg semennyire.Mindenesetre kivanom nektek,hogy ne (nagyot!) csalodjatok!
Manocska

"en abban a pillanatban megszakitanek vele minden kapcsolatot.Mert szamomra egy besugo,kem,spicli (barminek is nevezzuk),nem maradna ember a szememben!"

Manócska, és ha a gyerekedrõl derülne ki? Õt is megtagadnád? Neked tényleg ennyire fekete fehér a világ?
Névtelen

Manocsak, en meg teged sajnallak. De nagyon.
Eva
Eva

Es tessek mondani,miert tetszik sajnalni a Manocskat???
Szerintem is allati jo fej a Pokorni Zoltan.Igazan peldat vehetne rola barmelyik poitikus (partra valo tekintet nelkul)!
Eva-Evi

hat csak azert, mert megtagadna a sajat apjat... erdekes lelekre vall.
Eva
Eva

Pokorni apjával az az elgondolkodtató, hogy õ maga tudta, hogy ki volt, látta, hogy a fia milyen pályára lép, hallotta, hogy a fia ellene indul ezeknek, és õ meghagyta tudatlanságában.
Ildi

Ildi
pildi

...igen,es pont ezert "kell" megtagadni az ilyen embert (meg ha a szuloapja is!) a normalis,egyenes embernek!
Nekem nagyon szimpi volt a Pokorni viselkedese!!!
Névtelen

Nevtelen es Manocska

Ti belegondoltok abba amit leirtok? Egy szulot nem lehet letagadni.
En lattam mar halatlan anyat, es halas gyereket aki minden borzalom ellenere szerette a szuleit.

Pokorni megalazta az apjat meghozza eleg gerinctelen modon de nem volt egyenes mert nem forditott hatat az apjanak, viszont a politikanak igen. Rajott valamire amit elfelejtett kozolni veletek meghozza arra hogy a szeretet es a megbocsajtas nem valogat.
Nem tudom hogy fiatalsag miatt irtok ilyen vakon vagy duhbol csak hogy igazatok legyen.

Engem meg nem kell sajnalni. Nalunk egyszeruen nem divat hogy lekopjuk azt aki letrehozott, szeret es gyerek korunk ota torodik velunk.
....es ha lett is volna barmilyen konfliktusom biztos nem tartam volna az orszag-vilag szeme ele....

Szerintem itt az ideje hogy leszalljatok a magas lorol a valos talajra, nincsenek egbe repkedo hosok es foldon jarkalo szornyek. Ebben a meseben valos emberek a szereplok akik egy mas idoben es legkorben probaltak boldogulni. Te nem eltel abban az idoben vagy gyerek voltal ergo barmi tortent is nincs jogod itelkezni. En nem tudok velemenyt mondani egy filmrol hacsak egy reszletet (filmkockat) latok belole. Talan nincs is ertelme tovabb misztifikalni a szereploket....
Bakfitty

PIldi

Szerintem Pokorni apja egyaltalan nem itelheto el sem a tetteiert sem a multjaert.
Egyszeruen nem volt hos es kesz. Ennyi volt az ossz bune. A biztos halal helyett a biztos megelhetest valasztotta, vagy nem akart egesz eletebe a bortonbe ucsorogni.
Kevesen vannak es voltak igaz hosok es meg igy is utolag is megkerdojelezheto ld: Petofi....
Mindenesetre kivancsi vagyok hogy Pokorni mi mellett dontott volna akkoriban.........abbol itelve hogy most a harc helyett a menekvest valasztotta ugygondolom O talan meg egy napot sem birt volna ki a bortonben nem hogy halalbuntetes arnyekaban kelljen eletfogytiglan raboskodnia. Hacsak nem igaz az a feltetelezes hogy az emberek elni a hosok meghalni szeretnek.....
Bakfitty

Manocska

Nem nekem hanem magadnak kivansz rosszat ugyanis en eddig sem voltam elegedet ugyhogy nekem mindegy......
En csupan annyit mondtam ne huhogjunk elore hanem adjuk meg a negy ev eselyt amit a FIDESZ-nek is.
Bakfitty

Bakfitty!
Én semmilyen véleményt nem kívántam nyílvánítani P. apjának régebbi múltjaival kapcs. Én csak az elmúlt 10-12 évet kérdezem.
Amúgy szerintem P. nem azt mondta, hogy húha,most behúzom fülem-farkam, ajaj, pá-pá politika, hanem azt, hogy most nagyon elfogult lett, és ebbõl le kell higgadni. Hiszem (remélem), hogy ez néhány hónap alatt bekövetkezik.
Ildi

Ildi
pildi

En azt irtam hogy Pokorni apja nem bunos, hanem aldozat volt.
Ha valaki nem kovetett el bunt akkor miert kell mentegetoznie?
Bakfitty

"Az MSZP is elindította mozgalmát
A „Vidék Magyarországa” Gyõrben rajtol
NOL • 2002. július 9. 16:26

Csak nem utcai politizalas esete fog fennforogni? Kedves balosok. Lekoppintottatok a jobboldal otletet, ezert civilizalt orszagokban jogdijat kene fizetni.
Névtelen

A Pokorni mióta él, nem nézett még ember szemébe, ez a gerinc nélküliséggel van összefüggésben, ami öröklõdött...
Szegény papi, 1989-ig muszály volt besúgnia.... Azért a 89, meg az 59 között volt némi különbség.
zizi
Névtelen

Kedves nevtelen!
A muszaly helyesen: MUSZAJ!!!!
Amugy en nagyon megkedveltem a Pokornit.Szerintem ....
o az egyik legjobb fej a mai magyar politikai eletben!
okostoni

Csak 38 vagy 380 milliárd forint a kormány zsebpénze?

Ellenzéki képviselõk szerint akár 380 milliárd forintos, a kormánypártok szerint "csak" 38 milliárdos a parlament ellenõrzése nélkül elkölthetõ pluszforráshoz jut a kormány, ha az Országgyûlés ma elfogadja a kabinet által támogatott költségvetési módosító javaslatokat. A Pénzügyminisztérium a hetekkel ezelõtt meghirdetett üvegzsebprogramban ígértek ellenére a pontos kimutatásokat nem hozta nyilvánosságra.

Balosok! Mikor fogtok felebredni? Elobb ki kell lopni a fejetek felol az egboltot is? Vagy meg az sem lesz eleg bizonyitek, hogy a Fidesz "lopasai" meg sem kozelitik azt, amit az MSZP keszul elvenni az orszagtol?

A kettovel elobbi hozzaszolonak: Megirnad, hogy hany altalanos iskolai osztalyt fejeztel be? Az a gyanum, nem sok iskolapadot koptattal el gerincesen leelt eleted soran.
Névtelen

Nevtelen

Az a baj hogy nincs hova felebredni Kép
Egyik csipkerozsika mesebol a masikba? Nane....
Bakfitty

Nevtelen!
Te biztosan sok padt koptattal el, mig a te gerincedet igy megedzettek, hogy ne merd vallalni a neved....
Gratula!
Eva
Eva

Bakfitty!

"Senkinek nincs joga turkalni masok szemelyes eleteben, es ez ervenyes a Fidesz-re is!" Nem a Fidesz turkalta ki Meggyesy multjat! Csak a talalgatasok mennek ki is lehetett!Meggyesy volt aki nyilvanossagra hozatta az egesz listat! Meggyesy turkalt MASOK MULTJABAN!!!!!!
"Szerintem az a gerinctelenseg ha valaki uszit es utana masra keni a vetkesseget!" Meggyesy nem uszitott, de masra kente a vetkesseget! Ez nem gerinctelenseg?!
Pokorni gyenge szerinted, szerintem viszont iszonyatosan csalodott, hogy az apja is azok koze tartozik, akik ellen o ellenszenvet erez! Pokorni eletenek ertekrendje most nagyon megvalltozott! Nyilvanosan elmondta, hogy teljesen meglepodott es csalodott az apjaban (stb), azt nem, hogy hatat fordit neki! Amiket elmondott, teljesen ertheto, mert az apjarol van szo! Pokorni is makogott, Meggyesy is, Pokorni aznap ertesult az ugynok apja multjarol, Meggyesy hetekkel azelott! Ez ido alatt se tudott kigondolni valami jo harito szoveget, csak a hazudozast! Pokorni nem vart amig valaki elmegy egy ujsagirohoz es felhivja a figyelmet Pokorni paja nevere, hanem sajat maga allt ki a nyilvanossag ele! miutan beszelt az apjaval! Nem hazudott, hanem lelkileg megsebesult!
Tudod a mumusokrol csak annyit, hogy voltak abban az idoben az altalad emlitett mumusok es hosok is, csak nem olyan kategoriaban mint a gorog mitologiaban! Ennek koszonheto emberek eltunese, bortonbe zarasa stb. Meggyesyt nem kenyszeritette senkisem az ugynoki munkara, Pokorni apjat igen. Meggyesy nagyon sok ember eletet megkeseritett a lista nyilvanossagra hozatalaval, akiknek semmi koze a politikahoz! Szerinted ez nem mas ember multjanak turkalasa? Ha szerinte nem bun az ugynoki mult, akkor miert kell a lista? Azert, mert szerinte is bun ez a mult, csak ha meg jo nehany nev felszinre kerul, nem vele fognak foglalkozni, hanem az uj nevekkel is! Elterelte magarol a figyelmet, mas NEM POLITIKUS NEVEKKEL! Ha ezt feldolgozta a kozvelemeny, es kozbe vele nem foglalkoznak annyit, akkor a sima a terep!
A jovot igaz epiteni kell, de az allampolgaroknak! Olyan ember nem tud epiteni, aki eddig csak rombolt!
Ha Meggyesy elore viszi az orszagot, akkor se lesz gerinces ember. Az uvegzsebrol most nem is beszelek, mert tul szep lett volna, ha igaz lett volna!
A multba tenyek nelkul tapogatozni, haaaat igen. Nagy igazsag! semmit se tudunk pl Meggyesy multjarol, csak szepen feldolgozta magat, a kommunista rendszerbol, mint ugynok, a miniszter elnoki poziciora! Evekkel ezelott mo ellen dolgoott, magyar szinekben, de ellene, most viszony allamfo!
Ildi gondolata igen talalo! Pokorni apja hagyta a tudatlansagba a fiat, nem szolt egy szot se a multjarol, arrol, hogy most ot is szidja, es sokan estek abba a csapda amit nem tudtak ugy kikerulni, ha nem allnak be a sorba! Megsem fordit hatat, hanem atertekeli az eletet a felfogasat! Nem azert, mert nem igy gondolja, hanem az apja multjaval nem akar harcolni! Nem Pokorni alazta meg az pajat, hanem forditva! Az orszag elott!
Bakfitty, 18. eletev betoltese utan, minden fiatalkoru felnottnek szamit!
Lehet, hogy olyan fiatal vagyok,mint amennyinek gondolsz (?) es nem eltem abban az idoben (?), de te beleptel abba korszakba, amikor az altalam gondolt evesek(?) :-) mar az idossegukkel jonnek, es csendre intenek mindenkit aki nem elte azt at amit ok! Nem engednek nekik nyilatkozast, mert egybol a tudatlansagukkal, elmenyhiany kovetkezteben, jonnek!
zizi 59 - 89, volt kulonbseg, de nem akart bortonben ulni jo par evet, es a gyereknek is enni kell! Ebbe nincs sok kulonbseg!

Leila
Névtelen

Leila, tudatlanságban hagyta.
Cili
Névtelen

Nem a politika, hanem egyéb ok miatt dühöngöm. Tegnap a 40 literes tankomba, ami nem volt üres, 49 litert tankoltak, és amikor megpróbáltam valahogy megtudni, ez hogyan lehet, még én voltam az aljas rágalmazó. 2 alkalmazott és azt hiszem egy személyzetis széttárta akarját, de azért kedvesek voltak, erre kértem egy panaszkönyvet. Erre kirobogott a kút tulaja, úgy kezdte, miért nem kerestem meg õt, minek itt írkálni, és azt állítani, hogy megloptak, és most azonnal hitelesítik a kutat. Ez megtörtént, persze ok volt, csak az nem biztos, hogy az elõttem tankolóét lenullázták! Gondolhatjátok, megállt az élte, mindenki azt leste, hogy mi van. Gondolom ezzel a színjátékkal próbált megalázni, csak köben megtudtam, hogy a hétvégén az apámmal ugyanezt csinálták, csak õk ketten voltak, és a pénztárnál kiderült, hogy az elõzõ vevõ tankolása "véletlen" benn maradt. Mostantól ott fogok állni a kút melelt, míg le nem teszik a pisztolyt, és persze másik céget választok.
Timi
vargat

Timea, miért nem Te tankolsz?
Akkor ellenõrizhetsz mindent.
Névtelen

Cili, tied a ket pont! Kimaradt meg egy par a betu is! :-)

Timi, ugy szoktak csinalani ahogy irtad! Amikor az utas kiszall a kocsibol es esetleg beall a sorba, a kutasok jeleznek egymasnak, hogy mehet a tobblet szamlalas! Tenyleg vigyazni kell! Velem is tortent mar ilyen.

Leila
Névtelen

Leila, a Pokorni ügyet egy újságiró szellõztette meg, a papának eszébe sem jutott volna elõrukkolni vele.
Névtelen

Szerintem okostóni a Pokorni, úgy írok, ahogy akarok, direkt, vagy nem az az én dolgom. Szegény Pokorni bácsi, bizotos a gangon laktak a 9. ketrületben... Azért volt néhány EMBER aki kibírta a börtönt, vagy elment segédmunkásnak, vagy világgá, de akkor sem lett besúgó.A MP múltját már tavaly novemberben feszegette a Miépes pap-bácsi... nem volt most valami nagy durranás. De szerintem most lekvárszezonban, burogatják majd a fazekat rendesen, mint egy rossz kabaréban.
zizi
Névtelen

Gyõrben rengeteg utcai megmozduás van újabban, ezrek vannak kinn éjjel nappal. Mert jóideje tart már a Gyõri NYár, az Országos Táncfesztivál, a Triatlon EB, stb. KépÉrdemes megnézni, résztvenni benne, és ezt is teszi erre mindenki.
Itt a fõcím nem a MP,vagy az OV, hanem ma pl. az ittas vezetõ színész volt. Persze helyi kiskakasok itt is vannak a dombon, amiben elég sok a fénylõ krajcár, de a jutalmakat, fizuemeléseket gond nélkül, egyetértésben megszavazzák egymásnak a legvadabb ellenzékiek is...
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)

Nevtelen en is ezt mondtam!

Zizi, tenyleg volt nehany ember aki kibirta a bortont, de a bortonbol kicsit nehez segedmunkaskodni vagy vilagga menni! Pokorni apjanak borton vagy besugo volt a valasztasi lehetosege, Meggyesy szabad akaratabol valasztotta! Meggyesy multjat mar regebben is feszegettek, ahogy irtad ugy igaz. Ennyi ido se eleg ahhoz, hogy kigondoljon egy jo valaszt, es ne hazudjon az orszag szemebe!

Leila
Névtelen

Sziasztok! Ez nem politika, de elég dühítõ hogy ilyesmi megtörténhet. Tulajdonképpen bármikor bármelyikünkkel, hisz mi is pl. Nutella-fogyasztók vagyunk a gyerekek miatt!Kép

Nutellásüvegbe zárt pokolgép robbant Olaszországban

július 24. 15:57
[MTI]

Nutellásüvegbe rejtett pokolgép robbant az észak-olaszországi Pordenone város egyik lakásában: a detonációban senki sem sebesült meg. A hatóságok nem zárják ki, hogy a robbanásnak köze lehet az "olasz Unabomber" néven elhíresült terroristához, aki 1994 óta legalább tizenöt hasonló merényletet követett el, elsõsorban az északi tartományokban, Venetóban és Friuliban.
A kis erejû robbanószerkezetet rejtõ Nutellát egy kétgyermekes családanya vásárolta kedden egy Pordenone közeli bevásárlóközpontban. A pokolgép az üveg kinyitásakor lépett mûködésbe - jelentette az AFP. A hatóságok szerint az olasz merénylõ példaképe az Egyesült Államokban 1995-ben õrizetbe vett Theodore Kaczynski, aki csomagokba, illetve levelekbe rejtett pokolgépekkel követett el merényleteket 18 éven át. Az amerikai férfi akcióiban három ember vesztette életét és 28-an szenvedtek súlyos sérüléseket. Az "olasz Unabomber" amerikai kollégájával ellentétben nem postai küldeményekbe, hanem élelmiszerekbe rejti a robbanószerkezeteket.

Norcsi.
norcsi
Lenti

Leila

Az egesz azzal kezdodott hogy MP a rossz bacsi....(ez a szelloztetes vajon kinek allt erdekebe)
Vagy MP nem ember igy ra nem vonatkoznak a szigoru torvenyeid?

Az az igazssag hogy engem igazabol egyik szemelyiseg sem kavart fel igazan........Kép
Bakfitty

Enyém a vár, magamnak építem

2002. augusztus 14., szerda

Vállalkozási tanácsadásba fogok, szeretett lakossági kollegák: mire átrágják magukat ezen a rövidnek induló, ám vélhetõen terj- és fellengzõssé dagadó útmutatáson, önök képesek lesznek arra, hogy csekély befektetéssel sokmilliós alkalmi bevételre tegyenek szert, még az óhatatlan kúszópénzek levonása után is.

Mindenekelõtt szemeljünk ki egy forgalmas, állami ünnepélyek idején pedig különösen fontos közterületet, és építsünk beléje kocsmát. Semmiféle engedélyre nincs szükségünk, ha esetleg valami szobor vagy más efféle miatt nem férne el a hullámbádog, tolólappal vagy robbantással távolítsuk el a fölösleges objektumot. A helyszín lehetõleg mûemlék legyen, hogy a nevetségesen töketlen Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt küldhessük el flegmán az anyájába, amikor létesítményünk elé tipeg, és azt rebegi: ejnye. A vállalkozás így, a könnyû gyõzelem után önbizalmában megerõsödve folytathatja diadalmenetét.

Természetesen nem arra készülünk, hogy egész életünkben vizezett sört mérjünk az eldobható fejükkel hülyén vigyorgó csíkszemû turistáknak; de azért tartsuk fenn a vendéglátóipari profilt is, mivel az igazán vastag borravalót erre hivatkozva fogjuk leakasztani. Hogy honnan? Megfúrjuk a Barátság vezetéket, onnan. Várunk türelmesen, amíg bekövetkezik az állami ünnepély. Ha jól választottunk helyszínt, akkor ott mindenképpen díszszemle, ejtõernyõsugratás, Padödõ-koncert vagy tûzijáték lesz. Ekkor kell résen lennünk, és míg a jobb vállunkat továbbra is hányavetin vonogatjuk a különös területfoglalást nehezményezõ nyárspolgárok felé, addig a ballal határozottan benyomjuk az állam ajtaját, gumicsizmánkkal az asztalra sújtunk és sztentorilag elbõdülünk: kártérítést!

Ha idejekorán fúrtuk meg a fent említett csövet, akkor nyilvánvalóan akceptálni fogják jogos igényünket. Hiszen nem vitatható, hogy egy ilyen tûzijáték alkalmával bármikor elszabadulhat egy-egy röppentyû, majd követhetetlen kunkorok után belepottyanhat a finomszeszbe, amibõl a konyakot meg a többi márkás italt keverjük a sufniban. S akkor bizony milliós károk keletkeznek magántulajdonunkban... mintegy húszmillió forint erejéig.

Nem siránkozni kell, hanem összeszedni azt a rongyos százezer forintot, lepakolni egy éjszaka a Kossuth tér vagy az Erzsébet-híd közepére a lacikonyhát...
Vagy ha ez nem elég, netán magunk is érezzük, hogy rakétakárokat nem elõre szoktak rendezni, hivatkozzunk a forgalomkiesésre. Mert igaz, hogy örömünnep lesz földön-égen, - ahogy a helyesírási hibákkal terhelt kormányzati kommunikációs laphirdetés is jelzi -, de attól még (sõt épp azért!) nyilván a szokottnál is többen ouzóznának nálunk. Egyrészt innen is látszik a körpanoráma, másrészt sokan nem akarják látni, és már elõre úgy tervezték, hogy itt fogják vakra inni magukat még a délután folyamán. Minthogy a hülye rakétázás miatt nem nyithatunk ki... az olyan húszmilliós veszteség, itt tessék aláírni.

Helyesbítsük menten a hangzatosság nevében kissé áramvonalasított folyamatot: igazából nem magának az állambácsinak a szakállát tekerjük szivarunk köré, sõt nem is az õ vezetékét fúrjuk meg. Szükségünk van egy másik cégre, aki az egész ünnepélyszervezést végzi, az úttörõcsapatok utaztatásától és betanításától a tûzijátszásig. A mi húszasunkat õ fogja kifizetni, ahogy õ osztja el a vidéki eseményekre szánt közmilliókat is. (A kevésbé tájékozottaknak ettõl is fejcsóválhatnékuk támad, de õket emlékeztetjük a választási ígéretekre: kisebb, hatékonyabb kormányzatra van szükség. Természetes, hogy a kisebb kormányzat nem ér rá olyan pimf ügyekkel múlatni az idejét, mint félmilliárd elosztogatása, ezért azt hatékonyan kiadja gebinbe.)

Mielõtt az irigység démona kezdene szalonnázni lelkünk másodosztályú kupéjában*, vegyük észre, hogy ezáltal a felelõsség is az övék, és nem nekünk kell válaszolnunk az ilyenkor untalan felmerülõ, "ki-ette-meg-a-piros-almát" típusú kérdésekre. Eltesszük a suskát, senkinek semmi köze két magáncég megállapodásához, üzleti titok, részünkrõl a happy end. S ami a legszebb: ki merné most már illegálisnak nevezni hangulatos üzemegységünket, ha az állam pénzén kártalanítanak minket?

Ez tehát Frici, a vállakozó szellem mai meséje. Nem siránkozni kell, hanem összeszedni azt a rongyos százezer forintot, lepakolni egy éjszaka a Kossuth tér vagy az Erzsébet-híd közepére a lacikonyhát vagy a perecesstandot, aztán õszinte tekintettel megsarcolni minden odaszervezõdõ eseményt. Hogy mennyi kiesésrõl írunk majd számlát, az a mi dolgunk, de ilyen szempontból a legjobb talán mégis a süteményesbodega lenne, kimustrált mentõautóból átalakítva, esetleg Fecske osztályú munkáslakókocsiból. A bejgli ára ugyanis nem publikus, s ennél szebben még soha nem fogalmazták meg, mire jó az állami ünnep.

*Szerzõ elnézést kér ezért a képért, és a felelõsséget Francois Armand Sully-Prudhomme francia költõre hárítja
Névtelen

Ezt en is olvastam es nagyon durva! Nincsen ma Magyarorszagon epitesi hatosag? Apamek kerti tarolojat majdnem lebontatta egy barom az onkormanyzattol mert garazsnak minositette, mikozben meg egy kispolski is csak szuken fert volna bele (ajto kinyitasa nuku) es volt benne 2 lepcso!!! Es kerti tarolora volt is engedelyuk!!! A Gellerthegy tetejen szabad??? Nem mintha nekem szivugyem lenne a tuzijatek, dehat ez kell a nepnek, de nehogy mar valami kvazi orszagos (a tv is kozvetiti) bulit egy barom csehos megfurhasson a gorillaival!!! Hol elunk?
idike

Sziasztok!
Tegnap a párom elvitte a kislányunkat (3 éves) moziba a Duna P.-ba.
A film elõtt gyorsan elvitte WC-re és most jön a dráma...
a nõi Wc-be vitte mert szerinte a pasi WC nem való egy kislánynak. Koszos, büdös és egyébként is a nöi kultúráltabb... viszont a nöiben egy anyuka (!) aki a kisfiával volt bent, pikirten figyelmeztette, hogy ez a nõi illemhely. Szerintetek ilyenkor mi van? Miért van az, hogy nekem elõbb jutna eszembe, hogy felajánljam az illetõnek, hogy megpisiltetem a kislányát, mint hogy beszóljak neki. Ahogy a páromat ismerem valószínûleg zavarodottan toporgott és nem úgy nézett ki mint aki élvezi a helyzetet...
Igazán az dühít, hogy egy anyuka volt aki szólt.
Üdv.
Malacka
malacka

Szia Malacka!

Tényleg bunkó volt a beszólós anyuka! Teljesen igaza volt a párodnak, mégsem vihette a kislányt a férfi WC-be, ahol (ha jól tudom Kép) elég nyilvánosan pisilnek a férfiak. Szegény párod, gondolom, milyen kínos lehetett neki.

BMárti

BMárti
bmárti

A fordított Centrál-ügyrõl
www.magyarhirlap.hu
Böszörményi Gyula
"Törökbálint lakosainak egy része (tisztelet a többieknek!) vizsgát tett
emberségbõl, toleranciából, intelligenciából, és megbukott. Mi pedig
reménykedjünk, hogy ez a hátborzongató mentalitás elkerüli hazánk más
területeit.
"Nem kellenek ezek ide!
Megvallom, engem csak az emberi ostobaság tud kétségbeesett dühre ingerelni.
Az önmagáért való, vaksötétet árasztó, értelmetlen butaság. Képtelenség
vitatkozni vele, mert nincsenek érvei, s nem lehet meggyõzni, mert kizárólag
önmagára figyel. Ilyen ostobaság-pöffenetrõl értesülhettünk a közelmúltban.
A hír egyszerû: Törökbálinton mozgássérültek számára épülne lakópark, a
környék lakosai azonban tiltakoznak, sõt bírósághoz fordultak, hogy ezt
megakadályozzák.
Miért? Nincs józan ember, aki a legkevésbé is elfogadható érvet tudna
mondani arra, hogy miért félnek a törökbálintiak a mozgássérültektõl. Több
viharos lakógyûlést is tartottak a tiltakozók, de a makacs "Nem kellenek
ezek ide! ismételgetésén kívül semmilyen értékelhetõ indokolás nem hangzott
el. A tervezett lakópark mintegy százötven mozgássérültnek és családjaiknak
nyújthatna európai szintû otthont, nálunk luxusnak számító egészségügyi
ellátással. Hozzátehetnénk még, hogy az ilyen lakóparkok léte hazánkban mind
sürgetõbb igény, mert az egész társadalom szégyene, hogy aktív, szellemi
értékeket hordozó és nyújtó mozgássérültek százai kénytelenek lepusztult
szociális otthonok hálótermeiben nyomorogni. Igen, ezt is felhozhatnánk
érvként a törökbálinti lakópark mellett, de sajnos a valóságos helyzet
egészen más.
A tervezett lakópark a magyar mozgássérültek legtöbbjén semmit nem segítene,
s ezt sem hallgathatjuk el. Az Arany Alkony Kht. és az amerikai tõkével
mûködõ Medicatus Kft. által építeni kívánt lakópark ugyanis nem a segítségre
szoruló mozgássérülteknek épül. Aki megtekinti az Arany Alkony Kht.
honlapját, a következõket olvashatja: "A magyar felsõosztály és a nyugati
hazatelepülõ magyarság igényeire alapozva hozzuk létre a törökbálinti,
kertvárosi lakóparkot, ahol egy új hazánkban egyedülálló ellátási struktúrát
kívánunk megvalósítani. Egy százötven fõs, emelt szintû nyugdíjasotthon
mellett lakóparkot hozunk létre mozgássérültek, hátrányos helyzetûek
részére, a magas szintû elhelyezést és szolgáltatást igénylõ idõskorúak
számára.
A tervezett lakások ára négyzetméterenként 210 ezer forint. Mindebbõl
egyértelmûen kitûnik, hogy a lakópark semmit sem fog javítani a valóban
segítségre szoruló, fiatal, magyar mozgássérültek helyzetén. Mindezek
ismeretében elgondolkodtató, hogy az Arany Alkony Kht. adakozásra felszólító
hirdetését hónapokig láthattuk a televízió képernyõjén, s ez enyhén szólva
szemérmetlen svindlire utal. A "magyar felsõosztály" és a "nyugati
hazatelepülõ magyarság" mozgássérült tagjai, akik képesek megfizetni a
tervezett luxus lakópark árait, talán nem a legjobb alanyok arra, hogy
adakozzunk nekik.
Ennek az ügynek tehát egyik oldala sem bizalomgerjesztõ. Számomra sokkal
megdöbbentõbb a környék lakosainak reagálása a "mozgássérült" szóra.
"Nem kellenek ezek ide!" - zengik a törökbálintiak. Próbáljunk logikai úton
rábukkanni az indokokra. Alig ötven évvel korábbi szociológiai felmérések
bizonyítják, hogy Magyarországon akkoriban még szinte általános volt a hit,
hogy a fogyatékos emberen átok ül. Az úgynevezett egészségesek borzadva
fordultak el a fogyatékosság bármely formájától.
Majd jött a szocializmus, amely azt az elvet vallotta, hogy az utcákról el
kell tüntetni a koldusokat, és minden fogyatékost zárt intézetben kell
elhelyezni, mert rontják a szocializmus önképét. A vidéki kastélyokból
kialakított szociális hodályokat, az azokban megvalósított elfekvõket pedig
"szocialista egészségügyi gondoskodásnak hazudták. Akit nem zártak
intézetbe, az sem mozdult ki otthonról, hiszen munkát úgysem kaphatott,
közlekedni csak kínkeservesen lett volna képes nem volt rá szükség a
szocializmus építéséhez.
A törökbálintiak érvelésébõl az elmúlt negyven év szocialista sötétsége
árad. Mitõl félnek Törökbálint lakosai? Talán attól, hogy a mozgássérültek
elfoglalják az összes parkolót? Nem hinném: a lakóparkhoz garázsokat is
terveztek. A boltosok, vendéglõsök berzenkednek talán, mert úgy vélik, a
Centrál kávéház pervesztése után majd nekik is rámpát kell építeniük?
Érdemleges választ senki sem ad. Kapunk helyette mást: "Mibõl akarják ezt a
mozgássérültek fenntartani? Segélybõl? - teszi fel a kérdést az egyik
tiltakozó. Nos, erre kapásból azt kell válaszolni: mi köze hozzá? Ôt sem
firtatják a mozgássérültek, hogy mibõl tartja el a családját. A befektetõk
honlapján olvasható koncepció egyébként is nyilvánvalóvá teszi, hogy olyan
vásárlókat, bérlõket várnak, akiknek nagyon is van mit a tejbe aprítaniuk.
A leendõ szomszéd érdeklõdésébõl ráadásul feldereng a kérdezõ rejtett
félelme is; hogy majd az õ pénzét (segélyét?) veszik el, és adják a
mozgássérülteknek. Ez pedig sejteti, hogy a kérdezõ (s vele bizony
társadalmunk nagy része) még ott tart, hogy a fogyatékos mind segélybõl él,
nem tud pénzkeresõ foglalkozást ûzni. Valakinek fel kellene világosítania a
kérdezõt, hogy vannak jól keresõ ügyvédek, programozók, mûvészek, mérnökök
stb., akik valamilyen fogyatékkal élnek, s hogy a mai világban már nem
csupán izomerõvel lehet pénzt keresni.
A bíróság dönteni fog, hogy a lakosság tiltakozása vagy a józan ész, a
valóban civilizált emberhez méltó eszmeiség nyerjen-e teret. Én azonban a
lakópark megépítése ellen vagyok. NE kapjon Törökbálint európai színvonalú
létesítményt, NE emelkedjen ezáltal a város rangja, és NE növekedjék a
környék lakosai által birtokolt házak értéke sem. Valamint NE kényszerítsék
a mozgássérülteket (akár a felsõ osztályból, akár külföldrõl érkeznek)
ellenséges, a sötét középkorban megrekedt gondolkodású környezetbe.
Törökbálint lakosainak egy része (tisztelet a többieknek!) vizsgát tett
emberségbõl, toleranciából, intelligenciából, és megbukott. Mi pedig
reménykedjünk, hogy ez a hátborzongató mentalitás elkerüli hazánk más
területeit, különben az EU-csatlakozáskor a sérültjeivel Törökbálint-módi
szerint bánó országra joggal mondhatják a tagállamok: "Nem kellenek ezek
ide!
Névtelen

Kedves nevtelen!
Muszaj valaszolnom a kozetett cikkedre, ugyanis itt valami oriasi FELREERTES van!!!
En Torokbalintrol szarmazom, de Amerikaban elek, viszont a regi falum esemenyeit szinte napra kovetem.
Valoban akartak/akarnak mozgasserulteknek lakoparkot epiteni,de a lakossag NEM tiltakozik a serult emberek ellen!!!! Ez olyan dolog, hogy nem mindegy, hogy Moszkvaban autokat fosztogatnak, vagy autokat osztogatnak.
A falu lakossag nagyon tolerans, tisztesseges, becsuletes emberekbol all. Hogy mennyire toleraljak es felkaroljak a fogyatekosokat arra nagyon jo pelda, hogy a Kulturotthon kereten mukodik a Mozgasserultek Egyesulete...es nem most alapitottak, mar jo regen!
Ha erdekel, a falu polgarmestere Turai Istvan mar feljelentette korabban a Nepszabadsagot, mivel hasonlo uszito cikk jelent meg ebben a temaban. Remelem azota a Nepszabadsag bocsantot is kert, illetve korrigalta a rosszindulatu cikket.
Csak ennyit akartam mondani (a hitelesseg erdekeben)!
Valley

Sziasztok!

A témáról én is olvastam egy cikket korábban, talán a Magyar Nemzetben, mindenesetre tudom, hogy egy jobbos újságban. Ott egész másképp volt tálalva a dolog. Valami olyasmi rémlik, hogy egész máshogy indult a dolog, mint ami lett belõle (talán hogy több ház épült vagy ilyesmi) meg egy csomó zûrös dolog is. Ha valakinek vannak kb decemberi mn-jei, azokat kéne megnézni (nálam kölcsön volt, nem hiszem, hogy újra meglelem)

Ildi

Ildi
pildi

Ez jó, elõkerült a jobb és baloldal, a népszabi és a magyar nemzet, miközben egy mozgássérült Törökbálinton is gond nélkül közlekedik, a sérült fogyatékos gyerek szülei gond nélkül, minden lehetséges segítséget megkapva élnek, ha a gyerek felnõtt lesz, nyugodt szívvel tudják ott hagyni valamelyik otthonban, hiszen ott "emberi" körülmények várják, blablablabla....
Hány fogyatékos gyerek jár a gyerekeitekkel egy osztályba, oviba, él a szomszédotokban?
Még jó, hogy 2003 a fogyatékosok éve.
Névtelen

Fölépül-e a rehabilitációs otthon?
Törökbálintiak tiltakoznak a mozgáskorlátozottak betelepülése ellen
NSZ • 2002. november 14. • Szerzõ: V. S.

Lakossági tiltakozás kezdõdött Törökbálinton, mert kiderült, hogy a Flóra hotel mögötti használhatatlan sportpályán mozgáskorlátozottak részére rehabilitációs otthont létesítenének. A beruházó, a Medicatus Rt. elkészíttette ugyan a terveket, de nem konzultált a szomszédos utcák lakóival, és végül a közigazgatási hivatal nem hagyta jóvá az elképzelést. Nem tettek le azonban a megvalósításról, új terveket készítettek, amely már alacsonyabb, a szomszédos utcától távolabbi épületekkel készült. Már-már úgy tûnt megszületik a megállapodás. A mozgáskorlátozott-lakópark legújabb, a gazdaságos mûködtetést még éppen biztosító, ám alaposan redukált tervei, már csak 31 apartman és 210 lakás építésével számolnak – mondta dr. Fülöp Róbert, a beruházó Medikatus Kft. ügyvezetõje, aki elfogadja a lakosság és az építési hatóság jogos kifogásait, de nem érti a jelenleg is dúló harcot.

A táblára egyetlen szót festettek a helyiek: soha (kép: Kováts Zsolt)
Turai István, Törökbálint polgármestere szerint a lakosság évek óta tudja, hogy az önkormányzat ezt a területet és a rajta lévõ szállót több mint százmillió forintért azzal a céllal vásárolta meg, hogy egészségügyi és szociális intézményt, intézményeket alakítson ki. Ide – éppen a helybeliek érdekében – sem lakóparkot, sem pedig bevásárlóközpontot nem engednek építeni. A polgármester tudja, hogy a település jelenleg még nem készült fel a mozgáskorlátozottak fogadására, nincsenek rámpák, a tömegközlekedés is nehézkes, de mindez szerinte megoldható.

A szerkesztõségünkhöz is megérkezett a környékbeliek különös tiltakozása: „Az új tervek elkészültek. Érezhetõ, hogy a beruházó újabb, a médiát is fel- és kihasználó kampányba kezdett. Az új lendületet kapó beruházó nyomulása láttán csak megismételni tudjuk a címadó gondolatot: Nem akarjuk, hogy Törökbálintból Medicatusfalva legyen!”

Az alaposan redukált tervekre kiadott építési engedély abban az esetben emelkedett volna jogerõre, ha egyetlen kifogás sem érkezik a lakosság részérõl. Korántsem így történt. A mozgássérültek, akik a budapesti VII. kerületbõl szeretnének Törökbálintra költözni, egyelõre nem mehetnek. Fülöp Róbert kérdésünkre elmondta: nem egy, hanem több lakó élt a tiltakozó bejelentés jogával, olyanok is, akik több utcával távolabb laknak.
Névtelen

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?