Új privát üzeneted érkezett!

Üdv!
Colett, hát igen, nálunk is, ha gond van, akkor jön az öcsém, és deríti a terepet. Kép
Juca, ne aggódj, nem kavarod fel a vizet! Igazából az a jó, ha megosztjuk egymással, amink van...kéretik nem félreérteni! Kép
Szilvi, hidd el, az sem jó, hogy "fertőtlenítik" a babát, sokan emiatt lesznek később nagyobb mértékben érzékenyek a különféle környezeti és egyéb fizikai hatásokra. És ha belegondolsz...a víz ua. minden esetben, és míg belekerül az összes víz a kádba, esetleg még hűteni is kell, mert melegre sikeredett, már közel ugyanott vagy, mintha együtt pancsoltatok volna...szerintem.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Hú csajok,dél óta ég a gyomrom,mint állat!Küldjetek tüzoltót!!!!!!!!!!!!

Szilvi:én is kedden megyek,csak mi 5 után indulunk,mert peti addig dolgozik.

Csajok:Nektek nincs nagy hangulatingadozásaitok?Én egyik órában tök jó kedvű vagyok,pár perc múlva meg iszonyú lehangolt.Dolgoznak a hormonok?

Megyek,mert nagyon szenvedek!!
Puszi.

Tjuca:aláirás nem sikerült?

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


PlichardKép

Hát nem, de rajta leszek az ügyön:-)

ExKép

Elég bikfafejű vagyok, nem nagyon lehet megsérteni, és úgyis mindenki azt teszi, amit a legjobbnak vél, gondol... :-) Az én véleményem csak egy a sok közül.

Fürdéssel kapcsolatban azért egy picit én óvatosabb lennék. Egy babának más a bőre, pl. nem jetike, nincsenek pattijai, és jó esetben nincs is annyi bacija mint a felnőtteknek. Én azért egy kicsit várnék vele, amíg egy kicsit rinocéroszosodik:-) Előbb egyen koszt, csússzon, másszon, hemperegjen, ragadjon rá, ami kell, edződjön, és utána mehet a "nagy kádba". A babauszit is csak ott, ahol tuttó a környezet, és persze minden uszi után klórtalanítani is kell valami olajjal. Ez van, vagy klór, vagy kosz a legtöbb usziban.

Lányok! SOS! Nem kaptam választ bölcső témában! Ha valaki tud ár-érték arányban megfelelő bölcsőellátóról, ne fojtsa magába az infót:-) Most néztem a neten egyet a fekvőfelülete 40*80 cm. Nem túl apró ez egy babának? Ha esetleg valakinek van ismerőse, akinek már nem kell, és eladná, az se jönne rosszul. Csak megnéztem, hogy mennyi idős is vagyok, és elfogott a pánik, más már mindent összecuccolt, Stöpszlinek meg még csak a járgánya van itt mellettem leparkolva, szóval most sebességre kapcsolok;-))))

Juca

tjuca
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, aranyosak vagytok. Titkon reménykedem, hogy most meglesz. A szóbeli eredményt nem vártuk meg, mert mentünk körülnéző útra Pestre. Valószínű holnap már ez fent lesz a neten, a labor eredménye viszont 2 hét múlva lesz. Szóval holnapig izgulok, hogy mennyit kaptam a beszédre.

Jurem: utólag is boldog szülinapot a kislányodnak. De ügyi vagy, hogy tudsz tortát sütni.

Pannamari: örülök, hogy rendben vagytok. Várjuk a képeket.

Petra: grat a vizsgádhoz. Nagyon ügyi vagy. A krumpli leves a kedvencem. Holnap főzök is Kép

Szilvi: szuper, hogy minden ok volt a dokinál. Jó nagy már a lányod Kép

Pilchard: hát a tanulás nem ment túl könnyen. Szinte oda kellett kötöznöm magam a könyvekhez. Csak az éltetett, hogy remélem ez lesz az utolsó vizsga és utána már csak a babával foglalkozhatok Kép Elküldenéd nekem is a kórházi csomag listát? Köszi.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Nem vagyok álmos!Kép
Nem segitett a Rennie sem,tejcsi sem,és senki nem küldött nekem oltóembertKépKépKép
Mindenki alszik?
persze a tv-ben sincs semmi nézhetőKépRemélem holnap csak mosolygó jeleket fogok irni.

puszi.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!!

Ahogy nézem mára enyém az aranyérem!!!

Pogi:
Baba itatáshoz itt a kórházban pl.decis kávés poharat használnak. De akár milyen pohár jó ami nem olyan nagyon vékony falú,és nem befelé forduló szájú(vagyis nem olyan mint pl. egy pezsgős pohár) Na ezt jól megmondtam. És hát nem olyan óriási szája van,hiszen úgy azért könnyebben mellé folyik.
Karodba veszed a babót, végülis majdnem függőlegesen tartod,nyakába persze előke kerül, és szépen a szájához a pohár, és csak pici folyadék menjen oda. És szépen beszürcsizi amit adsz. Mondjuk leírni bonyolultabb mint megcsinálni.

Juca:
Kép tök jót mosolyogtam azon amit írtál, a csecsemős lekaratélyozásáról.
Bölcső kérdésben én sem tudok nyilatkozni. Nekünk egyenlőre mózes kosár(de mire találtam olyat ami megfelelt, mert nem olyan baba kocsis félét akartam) lesz kiságy helyett, aztán majd a nagy fiú eldönti kiszáll-e az ágyból, vagy venni kell.

Báááár ma kimászott, az ütő megállt bennem. Szóval holnap neki kezdünk a könyörtelen rács mentes ágyra szoktatáshoz, mert fosok, hogy megteszi olyankor is a szökést, amikor ne vagyunk ott és fejre esik. És féltem, nehogy nyakát szegje.

No megyek szunyálni, mert már kicsit nagyon fáj a derekam, meg a jobb alsó bordám, mert Adél annak támaszkodva aludt el.

Jó éjt!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Kisvirág, igen, elvileg átalakítható gyerekággyá, de majd meglátjuk, h szükség lesz-e rá, vagy jön majd a következő! Kép Amúgy kitartás, én is így éreztem a költözés előtt... még egy kis lelkiismeretfurdalásom is volt, hogy a költözés miatt izgulok és a baba néha eszembe sem jut...

Pilchard, remélem, már alszol! Mi most értünk haza, visszanéztünk a koliba, kicsit elnyúlt a dolog...

Na megyek aludni!

puszi, Pogi

pogacsa
 
 


Pilchard, próbáld ki a pattogatott kukoricát, nekem bejött Kép Alszol már????

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Ezek szerint Pilchard alszik Kép

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Csak hogy meg legyen a kerek 100. Kép
Aztán tényleg lenyugszom és megyek aludni!!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Jó reggelt mamik!

Pilchard!
Nagyon jó a pocaktabló!

Kisvirág!
Nagyon örülök, hogy úgy érzed sikerült a vizsga. Kinél vizsgáztál mi volt a benyomásod?
Melyik mese volt a laboron?

kórházi csomag: én biztosan nem egy hanek több nagy törölközőt fogok vinni mert az első szülésnél is elhasználtam vagy 4 db-ot.Szülés közben is tusoltam, szülés utána pedig hát akármilyen óvatosan törölközöl véres lesz. Ezért én sokszor cseréltem.

Doren!
Császár után neked sem lehetett 3 napig szilárd kaját enni?

Képzeljétek el 2 hét múlva szétverik az egész fürdőszobát és újra csempézik stb.

Na most megyek gesztenye tortát sütni.
Szoptatás: szerintem ( és a szakirodalom szerint is) a babának nincs másra szüksége anyatejen kívül még akkor sem amikor nagyon meleg van. sem vizet sem teát nem kell neki adni feltéve ha az anyukának optimális mennyiségű teje van.

Kép

Kép
katus73
 
 


Üdv!
Juca, ne aggódj, a fürcsi témát én sem úgy értettem, hogy gyerekhazahozkórházbólazonnalirányakád. Kép Szvsz így is úgy is úgy fog telni az első pár nap (esetleg hét), hogy gyönyörködünk benne, próbáljuk kitalálni a gondolatait, stb. És persze VIGYÁZUNK RÁ!
Na most átnézem a Blackrose féle listát. Aztán még jövök.
Ui. Tök szomorú vagyok, Szegeden sehol nincs habosított polisztirol gyöngy. A végén még lepostáztatom Pestről!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Nem tudok jönni mostanában, mert a kutya minden időmet leköti.
Most éppen a laptop kábelt rágja. Nagyon eleven és állandóan megeszi a cica kajáját. :-))))

Edina
edina77
 
 


Jó reggelt!!!

Tényleg a kórházi csomagról jut eszembe, hogy én valószínűleg azt fogom csinálni, hogy nappal nem pizsibe leszek, hanem viszek magammal melegítő nacikat, meg jó pár pólót. Bár így a kórházi csomim kicsit nagyobb lesz... de utána érdeklődtem mit hogyan kellene pakolni, és azt a tanácsot kaptam, hogy jobb ha csinálok egy szülőszobás tatyót, meg egy külön gyerekágyast.
Törölközőt is viszek egy párat, mert ott nem lesz lehetőség arra, hogy Balázs hoz tisztát, mert anyum ki mossa.

Na szép napot!!
Majd még bekukk, csak most neki esem a lakásnak, és jól kitakarítom Kép ! Csak vicc volt!!! De azért rendet csinálok na!!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Amúgy én se fürödnék nyomban a gyerekkel.
Arról, hogy az usziban milyen a víz.... hát ne nyissunk vitát. Annyi, hogy akkor van baba uszi amikor leeresztették és újra engdedték a medencét(vagyis itt a Kolpingban úgy van) Amúgy meg nem nagyon hírdetik, hogy mivel hogyan fertőtlenítenek.

Ezért is írtam, hogy ha 3 hónaposan viheted úszni, mert akkor ajánlják, mert akkor még benne van a pocak kori ösztönök nagyrésze akkor ha te otthon kimosod azt a nagy kádat, és nem éppen a legnagyobb izzasztó melóután csuma koszosan, hanem csak a locsi pocsi kedvéért mellé ülsz semmi baja nem lesz. Hiszen a baba kádat is kimosnád, és ugyanazt a vizet engednéd bele, mint a nagyba. És még bele is nyúlsz a kezeddel. Amúgy azt a babát fel is veszed napközben és pl. nem cserélsz mindig ruhát ha fesír a gyerek, és a ruhádra is mehet piszok úgy hogy észre se veszed.
Szóval persze, hogy az ember vigyáz arra, hogy ne koszba legyen az a kölök, de agyon félteni sem kell szerintem.

Bár lehet csak én vagyok ilyen laza. Igaz én a gyerekem öltöztetésével is közbotrányt okozok mindig. Mert az az elvem, hogy nem kell agyon öltöztetni vagyis amikor már nem újszülött elég neki annyi réteg ruha mint ami nekem vagy max eggyel több.(vagyis ha én póló pulcsi gatya akkor Tomira póló ing és egy vékonyabb pulcsi a max réteg ja és a gatya) Na ettől az utcába a vén asszonyok hülyét kapnak... mert beteg lesz az a gyerek ha 20 fokba, nincs rajta kabát meg sapka, erre szoktam nekik elmondani, hogy eddig 2 szer volt beteg, mind a kétszer a foga miatt. Ja és egyszer bárányhimlős ami szintén nem a megfázásból ered. Mondjuk most könnyebb már mert Tomi maga is mondja a sipákolóknak, hogy : Nem fászom!!! Jó éjt!!(vagyis menjen aludni)

Na most már tényleg befogom a lepcsest!!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Egy gyors vizslára bekukk Kép
Ma én megint fél 3-tól fél 6-ig fent voltam. Kép Azért nem ülök le ilyenkor a gép elé, mert ahol a gép van ott már éjszakára lekapcsoljuk a fűtést, és nincs kedvem visszakapcsolani.

Reggel megnéztem a vizsgaeredményeket Kép
A szóbelire 44-et kaptam, így SIKERÜLT Kép Kép Kép
Katus: képzeld akkora mákom volt a laboron, hogy ugyanazt a mesét kaptam, ami a múltkor is volt. Tehenes mese volt. Egy cigány tartozott egy fickónak és eladta a teheneit...
A vizsgáztatók nagyon rendesek voltak. Nem kérdeztek túl nehezeket Kép Egy idősebb őszhajú nő volt és egy fiatal srác. A nevüket nem tudom. De tényleg nagyon segítőkészek és aranyosak voltak Kép

Megyek reggelizni.
Puszi mindenkinek
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Üdv!
Kisvirág, nagyon-nagy gratula a sikeres vizsgához! Kép
Blackrose, asszem az öltöztetés terén hasonlóan vélekedünk. Én tök ellentéte vagyok az általad említett vénasszonyoknak...én sajnálom a gyerkőcöket, amikor még 25 fokban is képesek rájuk bundazsákot adni...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


És még vmi: ha befektetnek, akkor én is tutira viszek magammal "benti" ruhát...legalább legyen egy kis itthoni fílingje. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó reggelt!

Kisvirág, nagy GRATULA!!!! KépKépKép

pogacsa
 
 


Jó reggelt mindenkinek!!
Első sorban elnézést, amiért napok óta nem írok. Minden nap olvastalak, de nem volt időm írni. Hét elején nagyon furán éreztem magam és olvastam itt is, hogy nagyon sokat keményedtetek. Amint írtam a vasárnapi agárdi út sem tett jót, de utána egy-két napig nagyon feszült a pocim. Kedden szinte nem is mozgott Mayácska, így este nekikezdtem megböködni (Györfi Mátyástól tanultam), hogy legyen már szíves jelt adni magáról. Így este lefekvés után mocorgott egy keveset, de totál be voltam parázva, már-már azon voltam, hogy hívom a dokim. NO, a következő napokban bepótolta a mulesztását. Szerdán még volt egy pont a köldökömtől jobbra, kb akkora, mint egy teniszlabda, ami fájt egy picit, de nem tudom, hogy miért. Ötlet? Szóval most már jobban vagyunk, és remélem, hogy így is lesz. Csak hétfőtől egy hétre megyek dokihoz, és addig remélem nem fog ez megismétlődni. Jövő héten valamikor kell menjek terheléses cukorvizsgálatra, meg a háziorvosom elküldött EKG-ra is, mert még nem volt. Ezen a héten két napot dolgoztam is, mert van egy tervem, amit át kell tervezni. A fiók csak néztek rám, amikor megjelentem nagy pocakkal az építkezésen, amikor kimentem a terepszemlére. Jövő héten is bent leszek 1-2 napot, amig befejezem.

Bundás kenyér: annyit mondogattátok, hogy én is azt ettem ma reggelire. Kép
Krumpli leves: én a sasanyó változatát szeretem, de férjem nem, így leszavazott, bár kedden azt akartam főzni. Kép

Pilchard: Írtad, hogy változó a hangulatod. Nekem nem változó, hanem kb egy hete folyamatosan sírás rohamom van. Nem sírok, de ha valaki csak csúnyán néz rám, már gyűlik a könny a szememben. Iszonyatosan idegesítő, főleg, hogy soha nem voltam egy sírós alkat, de ezt nem tudom szabályozni. Kép

Babakocsi: képzeljétek, tegnap vettem egy anyáknak szóló újságot, amiben van Brendon kupon, és azt a babakocsit amit kinéztünk, most iszonyatosan leértékelve osztogatják kupon ellenében. Szóval eldöntöttük, hogy meg is vesszük. Legfeljebb, még pótol bele a család. Mi még nem vettünk meg semmit, de hát a ház felújítása sincs még sehol, így nem kapkodjuk el. Majd szokásunkhoz híven elmegyünk és megveszünk mindent egyszerre. Kép

Alvás: én nagyon jól alszok, mostanában már 9 órakor ragad le a szemem és reggel óra nélkül 8 órakor kipattan. Én mindig is nagyalvó voltam, de amióta dolgoztam, soha nem bírtam 8.30 után aludni, mert akkor az egész napom el van rontva. Babó engem soha nem zavar az alvásban. Ha mozog is, nem érzem, csak amikor felkelek és lustizok még 5 percet az ágyban, akkor kezd el mocorogni.

Pilchard: nagyon sajnálom, hogy mostanában ilyen zaklatott éjszakáid és napjaid vannak. Próbálj meg tényleg lazítani egy kicsit. Nem fizikailag, hanem lelkileg és szellemileg. Hátha akkor jobban fogsz aludni.

Szoptatás: amint írtam, nekem álmomban is nagy élmény volt a szoptatás, és ezután az álmom után még jobban várom, hogy magamhoz ölelhessem Mayát és babusgathassam. Szóval mindenképpen szeretnék szoptatni, és meg is fogok harcolni érte, hogy legyen tejem, ha majd ez kell.

Korházi pakk: nekem még sok van addig…. (remélhetőleg).

Korházi csecsemősök: nekem elég ronda szám van, ha a szeretteimről van szó, így hamar helyre lesznek téve, ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogyan azt én szeretném. No meg aztán a férjemet sem kell félteni.

Petra: ha jól emléxem te írtad, hogy a babód neve Áron Béla lesz. Ha nem akkor bocsi. Amit írtál akár én is írhattam volna, mármint a babó névadásáról, de nálunk végül mégis el lett vetve az Áron, de még nem találtunk ki helyette másikat.

Kisvirág: őszinte elismerésem, hogy volt még lelkierőd tanulni... KépGratula a sikerhez

Nos, most írtam jó sokat, ha valaki, valami kimaradt, bocsi.

Pusza mindenkinek

Megyek pakolászni, mert a mosogatáshoz elfogyott a melegvíz Kép

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Kisvirág gratula!!!
Ügyi vagyol!!!Kép

Kép

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Kisvirág gratula!!!
Ügyi vagyol!!!Kép

Kép

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!!!


Kisvirág!!!NAGYON NAGYON GRATULÁLOK!!!Ügyes vagy!KépMost már lazíthatsz!!!Kép

Nekem azt mondták,hogy így a végefelé kevesebbet mozog a baba,mert kevés már neki a hely!
Na ezt cáfolom:az enyém többet és jobban mozog mint azelött!Csúcs,néha összegörnyedek akkorát rug rám!Kép
De jó érezni!
Nekem a szülés után nagyon fog hiányozni a pocikám szerintem!

Én paprikás krumplit csináltam,bele csipetkével!Jaj de fini!Kép
Képzeljétek maradt egy csomó Elevitem,és felraktam eladni,fél óra és el is vitték!!!Kép
Kis pénzecske!

Puszi mindenkinek!
Szép napot!

Szilvi 36+1

Kép
szgoron
 
 


Szilvi, épp ezen gondolkoztam a minap, hogy majd hogy fog hiányozni... persze önző dolog... de attól még olyan jól megvagyunk mi kettecskén, meg az is tök jó, h egész máshogy viszonyulnak hozzánk az emberek is! Kép Nem?

pogacsa
 
 


Nekem kissé ambivalens érzéseim vannak ezzel a témával kapcsolatban, mert egyrész tök jó magamban érezni és soha nemleszünk már ennyire közel egymáshoz, de ugyanakkor meg már nagyon szeretném látni és hiányzik a rugalmasságom. Néha reggel csak úgy ki akarok pattanni az ágyból és amikor alig nekiállok nagy lendülettek, akkor esik le, hogy ez már nem megy csak úgy. Az viszont tényleg fantasztikus, hogy mennyivel előzékenyebbek és kedvesebbek az emberek. Főleg az ismerősök, de mások is. Szerdán voltam a MÁV korházban, ahol Pater Noster van és én még soha nem használtam ilyet. Egy nőcikével utaztam akinek amikor elmondtam, hogy még "szűz" vagyok megfogta a könyökömet és kisegített. Nem mintha szükség lett volna rá, de nagyon jól esett. Később kiderült, hogy orvosnő volt. Szóval... tök jó...

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Hát igen, azért a szabad mozgás nekem is hiányzik, főleg, h elvileg feküdnöm kéne...
Megyek is fexem egyet...

pogacsa
 
 


Sziasztok!

irtam reggel sokat,és amikor el akartam küldeni elment itthon a net.nem voltam morci,áá,kicsit sem.
Olvaslak ám titeket,de egyenlőre "nincs "kedvem" újrairni az egészet.
szar a gyomrom-emiatt a közérzetem-a hangulatomról nem is beszélve(babázni akarok!MOST!),szerintem az aurám most olyan negativ hullámokból áll,hogy még igy a gépen keresztül is átmenne Hozzátok.

peti 5-kor jön haza,akkor úgyis feltöltődök,és este irok.
puszi.
és bocs hogy pár napja ilyen vagyok....(megjegyzem már folyik vmi sós lé az arcomon is-pedig semmi okom rá...)

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


No merre vagytok csajok. Délután nem ment a net, ezért tünt el mindenki?

Én kitakarítottam a fél lakást, remélem nem lesz gondom belőle. Most egyelőre elvagyok, csak kifáradtam, fáj a talpam. Férjecském el akar vinni moziba Kép

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Csajok!!
Lenne egy NAGY kérdésem. Jártatokban-keltetekben nem találkoztatok olyannal, hogy járókába való matrac, mert megvan a csajoknak a régi járókája. Tök szupi, fából meg minden, meg tök nagy, de a Vivica szétszedte a matracnak a huzatját, így kellene újat venni és akkor megúsznánk egy 30000-es kiadást. Ha eddig nem láttatok, megkérhetlek, hogy ha a továbbiakban jártok olyan helyen, akkor nézzétek már meg, hogy lehet-e ilyet külön is kapni...

Köszönet

Pusza

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Üdv!
Jelentem vagyok, de nekem nemrég óta megy a babanet...ill. nem tudom, mióta van, de itt volt a barátnőm, és kb. negyed órája ment el. Kép
Először is:
Kép

Encus, szvsz próbáljatok keresgélni kárpitos boltban. Nálunk ott lehet venni táblás szivacsot. És azt akkorára vágják, amekkora kell! Szerintem még huzatot is tudnátok rá intézni helyben.
Szilvi és Pogi, jó, hogy így éreztek és mégsem. Hallottam róla, hogy aki nagyon ragaszkodik a pocijához és a benne lakóhoz, annak a lelki "trauma" (érts: elválás) miatt sokkal nehezebb lehet a szülése. Persze ne így legyen!

Képzeljétek, ma elmentem túrni a gyereknek. Szégyen vagy nem... Viszont lett 6 kicsi rucim 552 Ft-ért úgy, hogy az extra ruhák közül válogattam. És az aranyos férjem erre közölte, hogy legközelebb a kezembe nyom kétezer forintot, menjek vadászni. Kép Nagyon édi volt!
Így most már csak kiskádat kell venni. A böfiztetéshez találtam pihipuhi anyagot azok között a cuccok között, amit a babakocsihoz kaptunk, kistakaró meg a jövő héten lesz akciós a Rossmannban: 125*70-es 699 Ft. Ebből veszek rögtön kettőt.
A kiságyra való pelenkázót pedig a tatám fogja megcsinálni...végül is asztalos, és ehhez csak falap, némi szivacs és viaszos vászon szükségeltetik (az könnyen tiszítható).
A mosáshoz ma vettem Caola mosószappant, majd úgy csinálom, hogy kevesebb mosóport teszek a gépbe, és inkább áztatok fel vmennyi szappant. Az öblítőt is jobban fogom hígítani, biztos, ami biztos...

Na lelőttem magam.
Szép estét mindenkinek!
Ági és TörPeti

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon Kellemes húsvétot kívánok!

Kari
(33+4)
kari
 
 


Sziasztok!

jó sokáig nem ment a bnet!
Délután sütöttem sütikét,igy elfoglaltam magam kicsit!Meg persze megint elaludtam,igy most friss vagyok mint a harmat!
Peti hazajött jó korán,annyira örültem neki!!!
Nézni akartuk a passiót,de Õ hullafáradt,és eddig birta,elment aludni,én meg nem birtam nézni,nekem "sok"(durva,erőszakos,stb..)

Encus:köszi a lapot,olyan jól esett!!!
Én is azt akartam javasolni hogy méretre vágass szivacsot!

Doren:kipróbáltam,sajna nem sok eredménnyel.

Pogi:jó későn értetek haza a koliból,haverokkal beszélgettetek?

Képzeljétek,a 3 házzal odébb lakó nő,ma vette észre hogy kisbabát várok,pedig számtalanszor találkozunk az utcán!!Mondtam neki hogy mindjárt szülök,erre tök ledöbbent én meg úgy röhögtem hogy még bent is alig birtam abbahagyni!!

Puszi.Kicsit szétnézek a nagyvilágban!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Úgy látom egyedül maradtam....

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Látom mindenkinek eseménydús napja volt. A lakást nekem is sikerült kitakarítanom. Sütöttem pizzát is (a tésztát is én csináltamKép) Aztán anyósommal elmentünk vásárolni. 1,5 órát mászkáltam. Na, azt már nem kellett volna. Mire hazaértünk bedagadt a lábam, de még a kezem is. De hála az égnek elmúlt 20 perc fekvés után.

Pilchard: Vicces a "szomszédasszonyod". Hogy hogy nem tűnt fel neki a dolog?

Látom szépen sorba mindenki bundás kenyeret eszik. Én is tegnap azt ebédeltem, úgy megkívántam tőletek. Ha megkívánjátok a pizzát, akkor leírom a receptjét. Nagyon egyszerű, és finomabb, mint a rendelt.

Kisvirág gratula! Irigykedem egy kicsit. Nekem május 10-17 között még van 5 vizsgám. De nagyon nem visz rá a lélek, hogy tanuljak. Nem tudom, te hogy csináltad. Kérem a receptet.Kép

Kellemes húsvétot!
Kép

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!
Pilchard, igaz, hogy én hozzád képest le vagyok maradva, mint a borra való, DE én is hozzád hasonlóan jártam. Kép Valószínűleg azért, mert tegnap csak egy nadrág+póló összeállításban mentem le a postaládához...gondolom, ha van még rajtam vmi felső, akkor nem annyira feltűnő.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó reggelt csajócák!!!

Kriszta: remélem az este 11 órás utsó üzi azt jelenti, hogy nyugodt éjszakád volt. Passiót én láttam amikor megjelent, de tegnap nekem sem bírta a gyomrom.

Köszi a tippet csajok, a matraccal, de nekem oda egy forgácslap kell, egy nagyon vékony szivacsréteggel és viaszos vászonnal. Szóval talán nem is a szivacs a lényeg, hanem a borítása. Ennek ellenére utána fogok nézni olyan helyen.

Doren:meg tudnád mondani, hogy a Jánosba szabad vinni a babónak ruhát, vagy ők adják?

Akinek már van babója: ti használtatok a kölköknél kiskesztyűt. Én igaz, hogy a Vivicát csak 1 hónapos korától nevelgetem, de én soha nem használtam ilyet és nem karmolta össze magát. Újszülöttnél tényleg kell?

Pusza

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Kellemes Húsvétot és sok locsolót mindenkinek!
Kép

Köszi mindenkinek a gratulációt Kép Jöhet a megérdemelt lazítás Kép Képzeljétek ma végig aludtam az éjszakát Kép

Szilvi: a pocak nekem is hiányozni fog. Úgy hozzám nőtt Kép

Pilchard: én a Passiót sose fogom megnézni. Láttam belőle egy-két jelenetet még régebben. Nekem az is sok volt.
A szomszéd ezek szerint nem lát a szemétől Kép

Melcsi: nagyon nehezen vettem rá magam a tanulásra. De az volt bennem, hogy még egy utolsó lendület és vége az egésznek. Meg a babóra gondoltam sokat, hogy milyen jó lesz neki, ha csak vele tudok majd foglalkozni Kép Szerintem megérte ez a pár nap tanulás Kép

Jajj csajok van egy nagy gondom. Kijött a drága aranyerem. Se ülni, se állni, se feküdni nem tudok. Iszonyatosan fáj Kép Két napja kenegetem aurobinnal, de nem múlik. Ennyire még sosem gyulladt be. Van valakinek valami hathatós tanácsa? Mikor fog ez nekem elmúlni??? Hüpp-hüpp.

Próbálok pihizni egész nap, hátha segít.
Majd később jövök.
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Gondolom, nem lesz nagy pörgés így Húsvét körül a bneten, én is legszívesebben elutaznék vhova...

Encus, nekünk a mózeskosárba kell matrac. Úgy fogjuk megoldani, h veszünk matracboltban szivacsot és körbevágjuk méretre. Szivacsbolt pl van a 4-6 Mester u-i megállójánál! A viaszosvásznat lehet méterre kapni, a lapot pedig faáruboltban lehet méretre vágatni, pl van egy a Móricon, ahonnan kijön a hatos vili...
Bocs, ha indiszkrét vagyok, de hogyhogy 1 hónapos korától nevelgeted? Örökbefogadtátok? Kép

Ex, nem úgy értettem, h nem fogok örülni, ha végre babázhatok! Csak változás lesz, ami miatt pár dolog megszűnik, ami tuti hiányozni fog, de lesznek helyettük mások!!! Kép

Pilchard, most volt a Kolimpia, ami egy négy napos vetélkedő és rendezvénysorozat, mindig az a csapat szervezi meg, aki előző évben megnyerte. Pechünkre mi nyertük tavaly, így jó sok strapa volt, mert szponzorokat kellett vadászni, kitalálni mindent, feladatokat, honlapot, pólókat, sátrat a focipályára, blablabla... na de mostmár végre vége, és nagyon jól sikerült! Azért az utsó napjára én is mentem, nehogy kimaradjak a nagy ünneplésből Kép de persze max ültem egy széken Kép

Melinda, ügyi vagy, h a tésztát is te csináltad! Én azt inkább lustaságból mirelitet szoktam venni... de lehet, h ha leírod a tuti receptet, megpróbálom majd egyedül a tésztát is! Kép

Pogi 31+3

pogacsa
 
 


Jaj, Kisvirág, az aranyér, az valami rémes!!! Én annyira parázok most tőle, mert mióta szénhidrát diétán vagyok, és nem iszom elég tejet meg gyümit, állatira megkűzdök minden kakkantásért, és már nekem is ott lebeg a lelki szemeim előtt... Ja, és hiába eszek korpát Kép úgy tűnik, az csak a többi kajával együtt volt hatásos Kép

pogacsa
 
 


Üdv!
Pogi, fehérmályva tea? Állítólag ez nyálkásít... Egyébként én itt leszek húsvétkor, nem megyünk sehova, jönnek a rokonok öntözni. Kép
Kisvirág, kamillás ülőfürdő? Igazából saját tapasztalatom nincs (hála Istennek), de anyukámnak többek közt ez is szokott használni. Mielőbbi gyógyulást!
Encus, nekünk a kórházba mindenféleképp vinni kell, habár épp kórházlátogatáskor néztem, hogy valamelyik bébin nem volt. Én azért vettem, nehogy ezen idegeljem fel magam ott és akkor. Egyébként nem mindegyik csecsemő karmolja ki magát! A kórházba talán azért lehet fontos, mert ott nem vágják le a kicsik körmét (legalábbis nálunk nem)...de itthon ugye annak is nekiáll az ember lánya, tehát valahol elmúlik a veszély.
A járókába valónak én is azt javasolnám, amit Pogi, még így is olcsóbb, mint 30 e Ft.

Jelentem, megcsináltam a 10 kanalas sütit. Igaz, vaníliás pudingporral, mert azt találtam itthon, de a férjem kapásból beette a felét némi tejjel. Kép Konzekvencia: tényleg nem bonyulult, ha még én is képes vagyok megcsinálni. Kép

Szép napot továbbra is!

Ági és TörPeti

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Senkit sem tudtam olvasni, csak gyorsan írok.. és nem tom mikor tudok visszaolvasni... tehát majd később.. csak Anyuméknál vagyok..
MINDENKINEK KELLLEMES NYUSZÁST!!
Puszi

satuk
 
 


PogiKép

Váltott zuhany. Jéghideg, meleg. Nagyon sajnállak. Nekem is van ebből a nemesfémből, de hogy lekopp nekem nem fáj.
Gyógyszertárban kérdezz rá, még amíg nyitva van, hátha ők tudnak valami okosat. Pihizz sokat, és még nem is írtam GRATULA!

Boldog, áldott Húsvétot kívánok mindenkinek!

Juca

tjuca
 
 


Bocsi!

Kisvirág neked szántam. A memóriám a régi:-(

J.

tjuca
 
 


Pogi: Nem van vindizsgréc, a csajokat csak lízingelem, a párom szülöttei, de az előző bigének csak csalinak kellettek, de nem jött be, így én nevelem őket azóta. Lehet, hogy a matrac csak így kerül megoldásra, bár én nem nagyon vágyom ezen összeállításra, páromnak meg egyéb jellegű elfoglaltságai (lásd államvizsga és társai) miatt nem ér rá.

Ági: köszi a kesztyűs tippet.

Kisvirág: sajnos az aranyérre én nem tudok tanácsot adni, férjemnek szokott lenni vizsgaidőszakba a stressz miatt, de ő meleg fürdőn kívül semmit nem használ.

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem elszállt az irományom!Most kezdem újra.

Az előző két napom tiszta nyüzsi volt,ezért is nem írtam.
Tegnap takarítottam egy kicsit és úgy elfáradtam,hogy egész délután vízszintesen voltam.A babóca is teljesen be volt indulva,órákon keresztül rugdosot.Úgy hullámzott a pocakom,mint a tenger.

Gyönyörű az idő nekem pedig tételeket kéne tanulnom.Anyukám is felhívott,hogy a hugomtól örökölt kiságyat most teszik rendbe.Ez tök szupi.Egyre kíváncsibb és izgatottabb vagyok Áron érkezése miatt.Ez biztos azért van,mert közeledek lassan én is a vége felé.

Nagyon aranyos az összeállítás a pocak képekről!!

Itt a két süti recept:

Joghurtos süti:
4 pohár natúr joghurt
6 pohár liszt
4 pohár cukor
2 pohár olaj
4 cs. sütőpor
4 tojás
2 cs.vaniliáscukor
Vajazott tepsiben és előmelegített sütőben sütni.
A pohár az a joghurtos legyen.

Másik:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 tojás
1 fakanálnyi zsír
2,5dl tej
1 cs.sütőpor
2 evőkanál kakaó
Zsírozott-lisztezett tepsiben és előmelegített sütőben sütni.
Mindkettő tetejére meggyet,diót,aszalt gyümit lehet szórni.

Nálunk a kakaós a nyerőbb.

Most megyek mert fő a levesem (szárazbab füstölt husival),majd még benézek.

Teszek fel képet magunkról remélem sikerült.KépPetra és Áron(aki 28 hetes pocaklakó)
petra77
 
 


Üdv!
Vettem hozzávalókat a bögrés sütihez is, holnap azzal fogok ügyeskedni (vagy ma du.). A férjem biztos hepi lesz, nagyon édesszájú. Kép
A joghurtos süti is nyerő, de ahhoz még kéne egy pár dolog, így az már csak az ünnepek utánra marad.
Most görög salit dobtam össze...várom a férjemet, csak bizonytalan, hogy mikorra érnek haza az öcsémmel.
Petra, szép pocid van! Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!!

Hello (33+4)
hello
 
 


Exdeus!

Amennyiben az énféle bögréset csinálod, azt elfelejtettem írni, hogy lisztből inkább kicsit púpos bögre, cukorból meg kicsit kevesebb (horpadt bögre:-) na jó ilyen nincs is, de gondolom ez más receptekre is igaz.

Petra!

Én is kipróbálom majd a sütiket, nagyon jól hangoznak. És nagyon formás a pocid:-))))

Juca

tjuca
 
 


Sziasztok!

Pénteken abszolút nem működött a babanet nálam... Marha mérges voltam!

Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!!!
Kép

Encus!
Ha megveszed a forgácslapot, szerintem egy jó kárpitos is meg tudja rá csinálni a huzatot, legalábbis a tesóméknál az ágyra tehető pelenkázót egy kárpitos barátja csinálta, és tök jó lett. (És elismerésem, hogy így fogod fel a dolgokat párod gyermekével szemben!) Ja, és szerintem az a teniszlabda a gyereked valamelyik csücskös része volt!Kép

Pogi!
Csatlakozom a nemesfémes társasághoz...Kép Bár hála, egy ideje most békén hagy, az elején volt gondom, amikor naponta kellett szednem az Elevitet.

Pilchard!
Ez azért van, mert jól tartod Magad, tehát vedd bóknak!Kép

Petra!
Lehet, hogy még nem üdvözöltelek, de akkor SZIA!!!! Szép formás pocid van!

Kisvirág!!!!!!!
Nagyon ügyes vagy!!!!!
Kép

Végül rólunk pár szó: kb. egy hete eladtuk a régebbi kocsinkat. Közben elkezdtük nézegetni a neten, milyenek vannak. Ki is néztünk egyet, felhívtuk, és megvolt a kocsi!!! Úgyhogy ma délelőtt elmentünk, megnéztük és lefoglalóztuk! Ha Isten (meg a bank és a biztosítóKépKépKép) is úgy akarja, akkor jövő szombaton elhozhatjuk az autót!!! (Ne gondoljatok semmi extrára, egy sima kis "miautónk"Kép, de nekünk annál többet ér!)

Na, pusszantás mindenkinek, és jó pihenést az ünnepekre!!!

Sziasztok

Norwell+Kende baba (30+2)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!!!

Kép Gyors bekukk!! Addig is ülök.
megérkeztek "anyós pajtiék" ->ma még csa az az egyórát voltam nyugalomba amíg Tomit altattam. Kép
Nem való ez nekem már...eddig csak 10 szer görcsizett a pocim. Na de mindegy. Max egynapon lesz a két csimota szülinapja. Kép
De Balázs sajna dolgozik így nekem kell kiszolgálni őket.
Szóval majd csak este ha úgy alakul akkor ide zuhanok.
csak jeleztem, hogy élünk.

Ja meg hogy boldog húsvétot kívánjak, meg jó sok ugri-bugri nyuszikát Kép!!

Blackrose(35+5)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?