Új privát üzeneted érkezett!

Dóri

Hát nálunk nincs padlófűtés! Az egész alsó szintünk egy tér és mindenhol kő van. Hát azt nem mondom, hogy meleg, de nem vészes. Mindenhova tettünk szőnyeget kivéve a konyhába. Nyáron szerinem egyáltalán nem hideg, sőt....

Szilbee
A kapuzárásra vissza kell szokni, mert mindig nyitva felejtem és ha Oli észreveszi turbó sebességgel mászik a lélcső felé.

Milánkám mondta: Anya, nincs zokniban vagyok! (nincsen rajtam zokni)

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Sziszike
Valószinűleg öröklött dolog. Én is vashiányos voltam, csak én injekcióban kaptam anno.

Az nagyon jó, ha van sok tejcsi. Itt
Szolnokon is elkéne sok kismamának. Két hónappal ezelőtt jött egy hatalmas front, s majd az összes szolnoki kismama lebabázott. Sokuknak nincs elég teje és hát nincs elég leadott tejcsi nekik. Kép Én is adtam volna le, de Levenete mindig úgy kiitta a bárt, hogy a végén már porzott. Még a fagyasztóba sem tudtam letenni.

Egyébként csuda nagy haja van a kislányodnak. Kép

Dóri
Beutalták Leventét vérvételre, hogy megnézzék, milyen az eredmény vasfeltöltés után. Elvileg úgy volt, hogy majd még két hónap múlva is megnézik (mert úgy gondolták egy ilyen kúra után úgyis minden rendben lesz), hogy lássák mennyire tudnak a vasraktárak maguktól töltődni. ... Hát úgy tűnik sehogy... Majd kinövi. Én is kinőttem. Csak ne vennének szegénytől 2 havonta vért. Kép
szilbee

Szilbee!

Hogy veszik tőle a vért? Csongi is vashiányos. Tőle 3 havonta az ujjából vesznek pár cseppet. még sírni sem szokott.

Flocika!

Kell-e még iwiw meghívó? Most megdobtak 10-zel.

Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian

Ana!
Micsoda motor! Én meg sem merném közelíteni, úgy félek!!!Kép

Szilbee!
Szuper kép! Tisztára, mint egy manöken!Kép

Jdora!
Már több, mint 5éve működnek, és tavaly júliusban mi voltunk a 200. örifogadás náluk!
Gratula a forgáshoz!Kép

Flocika!
Regi 2hétig kínlódott most a jobb felső metszővel, míg végre kibújt! Iszonyú nyálazás volt!Kép

Sziszike!
Nagyon szépek a gyerkőcök!Kép

köszi mindent lányok, puszi

Kép
rayo

Kmarian
Rendesen vénából 3 kémcsővel. Ha nem jön elég jól a vér, akkor megszúrják a másik karját is. Mekkora mákotok van, hogy csak az ujját szúrják meg. Rá is kérdezek holnap a dokinál, hogy miért nem lehet ezt a humánusabb módszert választani. Bár, ha jobban belegondolok, lehet azért mert nézik a fehér- és a vörösvértestek méretét is. De azért rákérdezek.

Rayo
Aranyos tőled, de azért van durva kép is rólam. Mondhatni ez az egyetlen normális. A végén akkora hasam volt, mint egy ház, a combjaim (amik között korábban elfért egy kamion is) a 8. hónapra totál összeértek. Tök kellemetlen volt. Tudod nyáron azért durva, mikor az ember lábai összetapadnak a nagy melegben. Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a tehességi csíkok még mindig nagyon látszanak... Végülis kb 3x akkora lettem mindenütt, mint korábban.
szilbee

Hahó!
Hü, milyen sokat irtatok!!!

Sziszike Kép
Üdv itt! Aranyosak a kölkök Kép Szerintem a 11 hónapig tartó szopi nagyon jó. Nándi 8 hónapig szopizott és én teljesen elégedett vagyok.

Kmarian, Szilbee Kép
Nánditól 2 féle képpen is vettem vért, a vénásat "nagyvérképhez", az ujjbegyesnél pedig csak hemoglobin, hematokrit számot néztek és vasat asszem.

Nálunk az egész nappali kö, és én hüvösnek találtam, igy most az egészet lefedtük habtapival. Elég viccesen néz ki, és igazából csak addig szeretném, amig csak kuszik-mászik, ha már inkább jár, akkor felszedjük. Majd csinálok róla képet.

Cipö: az utóbbi napokban mi is cipötémában voltunk. Ahogy utánaolvastam, kb olyan a helyzet, mint a kukitémában: (ti: huzogatni-nemhuzogatni) ahány orvos, annyi vélemény. Van, aki siestát javasol, a boltozat miatt, hogy a csontok ilyen "jó" állapotban rögzüljenek. Van, aki abszolút nem javaolsja, mert nem készteti az izmokat mozgásra (ugyanez a helyzet a magaszárú-nem magasszárú témában). Van, aki azt mondja, tanuljon mezitláb járni, mert az a természetes, van aki pedig azt, hogy csak akkor tanuljon mezitláb, ha természetes közegben (a földön, homokon, tehát rücskös, nem sima, kemény talajon) jár. Na, ezek után mindenki döntsön belátása szerint...
Mi végülis vettünk jó minöségü, félig-meddig magas szárú cipöt, amiben van kis harántemelö, és "csak" 5000 ft volt. majd erröl is leszen kép.

Na, nyüszi van, megyek.

Kép
Kép
Kép
minyu

ja, nem én vettem vért, hanem vetteK

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Ana: érdekelne a neve, mert a dokim a spirált pedzegette, de idegenkedem az idegen testtől bennem. Kép

Dóra: szerintem nem fog felfázni a manód..csinálhatnátok azt is, hogy beállítjátok, hogy hányfokos legyen a padló(márha tudja).
Ismerősöknél láttam ilyet.
Hova költöztök?
Nekem is a 6hónap volt a célom, de most, hogy 10 hónaposok múltunk nem fogom azt mondani, ennyi. Vagy 11 hónapos nem mondom azt tesód i csak ennyit kapott nem kapsz többet.
Na ezt azért írtam, mert párom pedzegette, hogy meddig is szoptatom..Zsolti is csak 11 hónapos koráig kapott stb.
A háttérben a kilók itt is, mert addig nem vagyok hajlandó fogyózni, amíg szoptatok, viszont hajnalanta jövőhéttől járok futni. Kép
A pasik néha tökre nem érzik át mit is mondanak, pl. ellenezte, hogy tejet adjak, meg, hogy más miatt kizsigerlem a testemet.. De nekem csak az járt a fejemben, hogy ellenkező esetben én is örülnék. Beti volt az egyik baba nagyon, a másik meg tejallergiás.

Kép
sziszike1000

Mariann: a redszer mindenkinek adott meghívót?
Már nagyon régen szerettem volna én is 1-et.
Nekem is adnál? Kép
Páromat kérdeztem, de ő nemkapott. Kép

Szilbee: elsőbabánál 1 db kis csíkom volt, most meg sok lett. Halványodtak sokat, talán nyár végére nem is fog látszani, de tapintható.. Kép
De én akkor sem csinálok belőle lelki kérdést, én már anya vagyok és nem kell tökéletesnek lennem vagyis én most már így vagyok az. El kell fogadni önmagunkat.
Nem fogok plasztikáztatni, mint egyesek, mert nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás, úgy gondolom ez belefér. Kép
Szerintetek? Nektek is sok a csíkotok? Látszanak?

Cipő: Elitt cipő bolt. Dr Leo cipők! Tök ugyanaz, mint a Siesta, gyógycipő stb. Én mióta megszületett az első manóm 1 kivételével mindig ezt vettem. Semmi külömbség nincs a Siesta és e között. Kép S a cipők, szandik olyan 6000 körül vannak.

Tényleg köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, dícséreteket.Kép
Csinálunk táblázatot? gyerekek neve, születése, lakhely,anyuka neve...? Vagy van már?

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Mit tervezetek húsvétra?
Ha valakinek van bevállt ötlete.. Kép
Mi eddig minden évben eldugdostuk fűbe..vagy az erkélyen. S csokikat kapott, semmi nagy dolgot.
Húsvétra szép lesz a terasz is, a virágaimat kirakom, 7 nagy ládával.

A táblázatot csak azért javasoltam, mert jobban megjegyezhetőbb lenne, kinek mikor van.., és a neveket is könnyebb lenne. Kép

Szoktatok nyaralni?

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziszike,
Üdv köztünk, nagyon szépek a lurkókKép

Rayo,
KitartásKép
Addig is az a fontos, hogy Reginek jó legyen!
Gratula a fogacskához!

Most hallottam, hogy a terhességi csíkra jó a Bioptron lámpa. Én nagyon hajlamos vagyok rá, de hála a Vichy krémnek, meg a sok olajos kenegetésnek, a hasamon nincsen egy sem. A combom viszont tele van, de nem érdekel. Van egy erősebb krém is, ami lehámlasztja a bőr felső rétegét, az is segít. ha vkinek kell a neve, megkérdezem tesómat, ő használja.

Fogamzásgátlás,
Nekem a dokim nem írja fel, mert azt mondja, hiába lehet szedni, nem ad, mert a hormonokm átmennek a tejen keresztül a gyerekbe. Spirált meg én nem szeretnék, majd a 2. gyerkő után szerintem. Addig is marad a zokniKép

Erről jut eszembe...
Ana,
nincszokniKép
Gratula Olinak a lépcsőzéshez!

Szilbee,
Honnan derült, hogy Levente vérszegény?

Minyu,
Nándi magától hagyta abba a szopit?

Cipő: Zalánnak is már van cipője, és én is olyat próbálok venni neki, ami éppenhogy csak emelős. Már van egy szandija (Falcon), és pont tegnap kapott egy Bebybell magasszárú tornacipőt. Amit most hord az egy Asso márkájú cipő, kicsit erősebb a betét benne, de még úgysem jár a fiatalúr. Ezek a cipők nem olyan drágák, és úgy tudom, hogy tornacipőből a Babybell a legjobb (ez 3700 Ft). Itthon pedig zokniban vanKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hrk
Onnan, hogy amikor mentünk féléves státusz vizsgálatra, a doki nagyon fehérnek találta a bőrét, attól függetlenül, hogy fehér bőrű baba. Gondolta a biztonság kedvéért, csak hogy kizárjuk a dolgot elküldi vérvételre. A gyerek orvos előtte egy héttel nézte meg, de semmi furcsát nem talált rajta, pedig egy nagy tapasztalattal bíró aranyos doki. Mégis a háziorvosunk szúrta ki...de még szerencse. Egyébként iszonyat ingerlékeny volt Levente abban az időszakban és nagyon sokat aludt. Nem tudott egy dologgal sokáig játszani. Olyan volt már ébredés után is mint aki egy hunyást sem aludt. Mondjuk ez a drasztikus rész csak 2-3 napig tartott. Azt hittem, hogy betegség bújkál benne, de közben meg (a vashiányt leszámítva) egészséges volt. Ezért aggódom mindig amikor többet alszik az átlagnál.
szilbee

Szilbee!
Mennyi a hemoglobinja és a vasa???

Kép
rayo

Sziszike Kép
Van egy táblink, amit én szoktam (vagyis mostanában nem szoktam Kép ) feltenni és frissiteni. Felteszek egy régebbi táblit, nem tudom, mikor frissitettem, de igy tudod,milyen adatokat irj meg.
Kép

Csikok: nekem 1 csikom sem volt, szerintem ez alkati kérdés. Igazábol engem biztos zavarna, de nem csináltatnám meg, mert több gyermeket tervezünk. a 3. után viszont, ha anyagilag is ugy állnánk, akkor megcsináltatnám. Bár fogalmam sincs,mennyibe kerül egy ilyen plasztika...

Húsvét: Nándi elött kirándulni mentünk a szüleimmel, Csabi meg locsolkodott (már mikor házasok voltunk akkor is) Tavaly én is mentem vele locsolkodni nagypocival. Idén is elkisérem öket, Csabi nem biztos, hogy boldogulna egész nap Nándival. Pirostojást valszeg festek és azt viszek kis kosárban, hátha valaki engem is meglocsol Kép

Nyaralás: mi nem nagyon szoktunk nyaralni, tokaji hegyalja-fesztiválra viszont minden évben megyünk (nekem tavaly kimaradt), idén viszont megyünk 3 napra, ilyenkor általában elmegyünk kirándulni is (Kopaszhegy, Tállya, Szerencs, idén Sárospatak lesz a célpont) És 1 napra lenézünk a Balcsira is, mert 4 évig egy iskolával táboroztattam gyerekeket Bogláron, tavaly is hivtak, de nem mentem 1 teljes hétre, most sem megyek, de lenézünk hozzájuk.

Hrk Kép
Abban az értelemben magától hagyta abba, hogy szépen lassanIgen, bár ez relativ ugye, mert 5 hósan elkezdtük a hozzátápit, szépen lassan. Volt olyan szopi, amit én váltottam ki ugye kanalasra, aztán ö már nem akarta az esti szopit stb, végül már csak napi 1 szopi volt, általában délelött, aztán már csak 2 naponta. Végül január elején Zuram meg én elkaptunk valami fosós-hányós (bocsi) virust, akkor 2 napra teljesen elkülönültünk Nánditól (mi anyóséknál, Nándi meg anyuméknál), nehogy elkapja, mert minket nagyon leteritett, utána még 1-2 napig nem mertem szopiztatni a gyógyszerk miatt, ez pedig épp elég volt ahhoz, hogy már ne szokjon vissza. Lehet, hogy ha nagyon eröltettem volna, vissza tudtam volna édesgetni, de én nem akartam eröltetni a dolgot, mert ha próbáltam, akkor rugdosott, harapott, kapálozott... Kép De én ennek is örültem, hogy szépen fokozatosan szokott le a szopiról.
Más: a babybellcipöt hol vettétek?
Egyébként azt elfelejtettem irni, hogy van egy supergear (asszem) szandink is, de azt majd csak nyáron fogjuk bevetni, ha extra jóidö lesz.

Huuuu, jó sokat irtam
pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Rayo
vas: 4,7 (alacsony)
hemoglobin: 122 (ez normális érték, határon belül van)
MCH: 26,10 (ez egy pöttyet alacsony)
MCV: 74 ˙(alacsony)

/Az utóbbi kettő valamelyike a vörösvértestek nagyságát jelenti./
szilbee

Minyu,
A babybell-t Újpesten vettük, van a piac mellett egy cipőbolt, a nagybátyámé. Ebből a szempontból nekem könnyű dolgom vanKép
Akkor végülis magától szokott le Nándi a szopiról. Nekem a múltkor a dokinéni mondta, hogy napközben már ne nagyon adjak neki csak úgy, nassként, mert már Úgyis lassan egy éves. Hát nem tudok nem adni. Tegnap viszont a barátnőm kijelentette, hogy "beteges" egy gyereket sokáig szoptatni, mondjuk 2 évig. Hát, mit mondjak szíven ütött....

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

A palsztika ingyenes szülés után. Szerintem, ha lelki kérdés van belőle csináltatni kell, de nekem nem feltűnő, igaz most lettek, de nem olyan sok. Engem csak a tapintása zavar. Most is csak azért lettek csíkok, mert hírtelen nőtt a baba. Kép februárban még semmit nem láttak, áprilisra hatalmas lett. Kép
Majd keresek képet a pociról. Kép

Adatok: Zsolti 2001.05.21. Szaolcs utcai kórház. 3700 54 cm.
Anna 2005.05.22. Uzsoki kórház. 4400gr. 59cm.
Mi Pesten/Zuglóban lakunk.

Ha kell még adat írj.Kép

Kellemes Húsvétot mindenkinek.
Sziszike.

Kép
sziszike1000

Szisz!

Küldtem az iwiw mwghívót a profilodban levő címre!

Minyu!

Én Szegeden lakom.

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

No megjöttünk a dokitól. Azt mondta, hogy a vas még mindig kevés, ezért tovább kell szedni az Aktiferint, de a jó hír az, hogy a vérkép azért legalább valamit javult. A vas "szemmel láthatóan" azért beépül... A hemoglobin ugyanis már normál értéket mutat. Kép Huhh... Ez azért jó.
szilbee

Szilbee!
Tényleg alacsony a vas, de ha megy felfelé, akkor jó! Nekünk Béres cseppet ajánlottak kiegészítőnek, testsúlykilónként 1cseppet lehetett naponta+ Cebion cseppek(6-8csepp),ami a C-vitamin hozzá. De erről inkább a dokit kérdezd meg!
Örülök, hogy jobban vagytok!Kép

Én is ott vagyok az iwiwen: Varga Tamásné Ancsa

Puszi

Kép
rayo

Szilbee,
örülök a jó hírnek!Kép

Sziszike,
Mi is Zuglóban lakunk. Ti merre?

Mariann,
Úgy szeretem a szegedi állatkertet!Kép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Had tegyek már fel egy körkérdést. A ti babátok 8 és 9 hónap között hány kiló volt?
szilbee

Húúú, mennyi iromány!

Ana,
Nincszokni Kép

Mariann,
honnan lett 10 meghívód? Én még egyet sem kaptam, amióta regisztráltam. Kép

Szilbee,
Nagyon durva lehet ez a kémcsős vérvétel, szegény babu! Kép De jó, hogy emelkedik! Kép
Én megúsztam csík nélkül! Kép

Sziszike,
Még nem költözünk, csak felmerült egy lehetőség családon belül. Nagyon jó lenne, mert a lakásunkat nem kéne eladni, vagy esetleg elég lenne kisebbre cserélni, mert ilyen életjáradék-szerűséggel rendeznénk... De ez még képlékeny. Egyébként Szentendrére, közel a HÉVhez. Ez azért lenne nagyon jó, mert kiskorom óta ott van nyaralónk és nagyon a szívemhez nőtt a város. Nem is tudom, hogy hova máshova tudnék Budapestről költözni, nem kötődünk sehova máshova. Ahhoz, hogy legyen egy kis kertünk pedig Budáról el kell költöznünk a horror árak miatt... Kép
Tőlem egy csajszi vitt el egyszerre úgy 6-8 liter fagyasztott tejet, nem is tudom, hova raktároztam annyit. De már egy pizza se fért a fagyasztóba, úgyhogy menniük kellett a tejeknek! Férjem mondta, hogy ha nem akarom, hogy az első kávéját is anyatejjel igya a gyerek, akkor megszabadulhatnék a feleslegtől! Kép

Nyaralás: mi tavaly nem voltunk. Viszont tavaly előtt csináltunk egy olasz körutat kocsival, lementünk egészen Pompeiig. Majdnem minden nap máshol aludtunk, mint a kamionosok. Kép Rómában azért maradtunk 4 napot. Kép Gyerekkel ilyesmi már nem hiszem, hogy menne, úgyhogy majd valami nyugodt hely kell, pl. Toscana, de ott nincs tenger. Nem tudom, hogy idén megyünk-e külföldre, még nem is gondolkodtunk rajta, pedig mindjárt itt a nyár! Kép Balatonra minden évben megyünk egy hétre Lovasra az egész család: anyumék, bátyámék, nagynénémék meg mi. Az tavaly pocósan is volt nagyon jó volt. Kép

Szopi: hát ez a reggeli szopi ez kész kabaré! Minden korty után fel akar ülni, persze bimbóval a szájában! Még jó, hogy nincs foga, szerintem abba belekönnyeznék. Kép

Körkérdés: Nóri most múlt 8 hós és 9 kiló. Kép

Na megyek, mert ma voltunk piacon, csinálok egy fini pipilevest Nórikának. Vettem salátát és salátafőzelék volt az ebéd, nagy sikere volt, mint eddig mindennek, amit én főztem. Kép Kép Kép

Na lőjetek le! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Dóri
Hogy csinálod a salátafőzeléket??
szilbee

Körkérdésre: Regi 9hós múlt és 8130gramm, kicsit kevés, mert 8400grammnak kellene lennie, ezt dokinéni mondta. Ez vanKép

Kép
rayo

Szilbee,
Zalán gyarapodása szinte nulla volt 8 és 9 hó között, majd egyszercsak megint elkezdett hízni, de nem sokat. 2án múlt 9 hónapos, és most 8,5 körül mozog.
Salátafőzeléket én is csinálokKép Megpárolom, összeturmixolom krumplival, husival, almával. Én majdnem minden zöldséghez párolok egy almát is, így nagyon szereti. Ma is ezt etteKép tehetsz hozzá kicsi fokhagymát is, de én nem teszek, mert anélkül is szereti.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ádámom 9 hósan 7120g, Gergő pedig 7980g volt. Most egyévesen 8,5 és 9 kilósak, de én teljesen elégedett vagyok.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok

Körkérdés: Oli 8 és fél hónaposan 8400 g volt. Hát ez egy kicsit kevés a születési súlyához képest, és csak akkorra duplázta meg. Dokinénink azt mondta, hogy ez így jó, mert a nagy súlyú babák "bevárják" a többieket. Hozzáteszem, hogy Milcsi ilyen idősen 11kg volt és arra is azt mondta hogy jó, hiszen nagy súllyal született Kép

Mi Cegléden lakunk! Én "katonagyerek" (apukám katonatiszt) vagyok és a fél országban laktam már.

Mariann
Ha esetleg van még meghívód az iwiw-be megdobhatnál egyel. Nem lennék hálátlanKép

Sziszi
Yadine a Schering-től. Ez a gyógyszer neve.

Dóri
Engem is érdekel a salátafőzi receptjeKép

Rayo
Miért félsz a mociktól?
Mondjuk azoktól akik 200-al száguldoznak a gyerekek között nekem is hidegrázásom van, de mi lightosak vagyunk. Csak úgy nagymama tempóban megyünk. Ja, a nagymocin a gyerekeket nem szállítjuk, de azért álló helyzetben szeretnek rajta ülni. Oli biztos szerelő lesz, a tanksapka nagyon érdekli (van képem ahogy szereli, de le kéne kicsinyíteni, de nincs kedvem vele babrálni). Amúgy Milcsi imád az apjával a robogón "utazni". Csak ici-pici robó és csak a ház körül.

Képzeljétek holnap viszem Olit fogdokihoz. Szegénykének nem tud áttörni a felső foga. Egy hónapja szenved, akkora a duzzanat az ínyén mintha már kint lenne a foga, de a bőr még mindig befedi. A gyerekdoki azt mondta, hogy jobb ha megnézi egy fogorvos, mert lehet hogy rá kell segíteni, hogy kijöjjön az a fogcsi.

Na megyek, mert készülnöm kell a tornára (etetek, fürdetek, hogy apának ne legyen semmi más dolga csak az altatás)
Ma egyik gyerekem sem aludt! Biztos megkínozzák az apjukat, mert ha nem alszanak estére megőrülnek. De legalább most nem engem készítenek kiKép

Ana

Kép
gyomberana

Hrk
Megpárolod előtte a salátát?

Ana
Szegény Oli. Szurkolok, hogy a holnapot különösebb megrázkódtatás nélkül túléljétek. Remélem ez a fogtündér segít majd.
Kép

Körkérdés: Akkor Levente baba nagyon nagy súlyú. 8 és 1/2 hónaposan 9930 gr. Huhh... Hát akkor most már nem csodálom, hogy nem mászik még. Színtiszta izom ez a gyerek. Biztos a plussz vas miatt hízott ennyit. Az ugyanis nagy étvágyat csinál.
szilbee

Sziasztok!

Mariann, még nem jött meg, de biztos hamarosan meg fog jönni. Kép Köszönöm!

Nyaralni mi ezer éve nem voltunk..mi az?
Kirándulni szoktunk sokat, pihenünk, piknikezünk sütögetünk..
Idén jó lenne elmenni valahova, kimozdulni a hétköznapokból..víz mellé szeretnénk, ha van ötletetek.. Kép megköszönném.

9 hónaposan, mi 9 kiló körül voltunk. De ugye mindenki tudja nem ez számít. Kép A lényeg nyugodt a baba és kiegyensúllyozott. Kép

Fogra mi Dentinoxxal és maszírozóval segítettünk rá, gyógyszertárban lehet kapni. Drukkolok Olinak, ne legyen fájdalmas neki.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Rita: Ti merre laktok?
Mi Róna/Thököly kereszteződése környékén. Kép

Sziszi

Kép
sziszike1000

Gyors bekukk!
Salátafőzelék közkívánatra:
100 gr saláta + 50 gr krumpli együtt 3-4 ek. vízzel pároljuk 15 percig, tűzről levéve gőzben hagyjuk puhulni. Pépezni pici olajjal. Étkezési hőmérsékleten 5-6 csepp citromlével ízesítjük.
Forrás: Csecsemők szakácskönyve Dévics Józsefnétől.
Jó étvágyat a babuknak hozzá! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!

Elég régen jártam erre, de elég mozgalmas napjaim voltak.
Annának végre áttört a jobb alsó foga középen, de rögtön a bal középsővel és a jobb másodikkal is küzdenie kell, mert mindekettő készül kibújni. Elég nyűgös is emiatt mostanság.
Éppen hétfőn jártunk védőnőnél, 8 hósan 8320g és 71cm a kiscsaj. Eddigi lustaságához képest most beturbózott: gurul, hason csúszik, négykézlábra áll, önállóan felül, feláll, én meg csak kapkodom a fejem! Az első négykézlábra érkezés édes volt ugyanis nem tudott mit kezdeni a váratlan testhelyzettel, rámnézett könyörgő szemekkel, majd sírva fakadt. Azért én bízom benne, hogy a mászás lesz a következő produkció és nem járni akar egyből.
Nyaralás: kaptunk egy meghívást a barátnőmtől, aki Olaszországban él, de erősen gondolkodunk rajta, mert ez 1500km autózást jelent, ami nem biztos, hogy élvezetes lenne egy 10-11 hós gyerkőcnek...
Balaton hozzánk nagyon közel van (20km), így mi bringával szoktunk lejárni, valszeg ez most is menni fog, ill. Gunarason van családi nyaraló, amit tuti meglátogatunk majd. Ezen kívül elég sok kirándulóhely van a környezetünkben, így azt hiszem nem lesz gond a nyári progi.
Mariann,
kaphatnék én is egy meghívót? (schmidt.attila2@chello.hu) Előre is köszi!
Bocsi, hogy nem reagálok mindenre, de még nem is tudtam mindent visszaolvasni.

Kép
smici_robi

Jaj, bocsi, de muszáj dicsekednem: Anna egyedül eszik kanállal!! Na nem úgy, mint egy profi, de azért rettenetesen büszke vagyok. Kicsit még csálén veszi a szájába a kanalat, így a hígabb kaja az öléig jut csak el, de kezdetnek szerintem tökéletes.

Kép
smici_robi

Eltűnt, amit írtam!

Pedig meg is jelent a fórumon, láttam!

Szóval:
Teát megkaptam, nagfyon köszönöm, és bocsi, hogy eddig nem írtam.

Sziszike!
Hrk közelebb lakik hozzád, mint mi, de mi sem lakunk messze. Patak és M3 kereszteződése.

Ana!
Olinak fájdalommentes segítséget kívánok!

Most fürcsitájm, úgyhogy megyek.
Puszi
Annamari

Jaj, Kriszta!
Megkaptam a köszöntőt, nagyon szépen köszönöm a fiúk nevében is, és millió bocsánat, hogy nem reagáltam.
Hogy vagytok? Jár már a Ákos egyedül?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziszike
Tudja mindenki, hogy nem a súly a lényeg... ez csak egy körkérdés volt.
szilbee

Én is kérek szépen meghívót az iwiw-re, ha lehet. A profilomban lévő címre lehet.
És előre is köszönöm.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szisztok

Hát nem mentem ma tornázni!
Képzeljétek el az én drága férjem kórházban van. Hazaért a melóból és nagyon fájlalta a hasát. Elment az ügyeletre, ahol a doki azt mondta, hogy lágyéksérv és beküldte a kórházba. Ott megvizsgálta egy belgyógyász aki kizárta a sérvet, hívtak hozzá sebészt és végül kiderült, hogy vakbélgyuszi. Most jegelik neki, ha reggelre elmúlik, akkor hazajöhet, ha nem akkor műteni kell.
Tiszta ideg vagyok.
Az én párommal mindig történik valami. Januárban elesett a motorral. Akkor is kórházban volt egy hétig. Most meg ez.....

Ana

Kép
gyomberana

Oli a szerelőKép

Kép

Ana

Kép
gyomberana

Gyomberana

milyen címre küldjem? A profilodban nincs emilcím Kép

Bannamari Kép, Smicirobi Kép- küldtem a meghívót!

Sziszike! Megérkezett már? Furcsállom, h. ilyen soká tart.

Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian

Szia Mariann!

Köszi megérkezett. Kép
Szilbee, bocsi, remélem nem vetted bántásnak. Kép
Oli, aranyos kis szerelő, Zsolti is állandóan szerel.
Anna meg nem a babákkal játszik, hanem a kisautókkal..nagyon ari.

Bannamari: te is közel laksz. Kép

Találkozókat szoktatok szervezni?

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziszike,
Mi a Kassai téren lakunk, nagyon közel hozzátokKép

Ana,
Jó ez a szerelős képKép Zalán is minden kis pöcköt bizgerálni kezdKép
Jobbulást a férjednekKép Nekem is jegelték már a vakbelem, ősrégi módszer, már nem is alkalmazzák. Furcsállom, hogy hallok még róla. Azóta 2 évente begyullad a vakbelem, de nem elég erősen ahhoz, hogy kivegyék...
Ja, és szintén katonagyerekKép
Mennek a drukkok a kislegénynek első fogorvosi látogatása alkalmából!!!

Smici,
Gratula! Mehettek étterembeKépKépKép
Én a helyedben nem gondolkodnék az olasz úton, hanem este vacsi után bevágnám a gyerkőt a kocsiba, és nagy rá az esély, hogy reggelig szunyál. Esetleg át is alussza az egész utat.

Nem is meséltem...
Tegnapelőtt vettünk Zalánnak egy ágyikót az Ikea-ban, este rákötöttük a kocsi tetejére, és elindultunk. A Nagy Lajos k. útján leszállt (szó szerint, levitte a szél) a kocsiról a doboz, egyenesen rá a villamos sínre... Mikor kiszálltam megnézni, hogy mi is történt, nem láttam sehol a pakkot, elég mókás voltKép Aztán jó messze meglátta a férjem, odament, de ahogy felemelte, szétszakadt a csomagolás. Kicsit volt csak idegesKép Aztán darabokban bepakolásztuk a kocsiba, remélem minden darabját, mert még nem raktuk össze. Viszont SEMMI BAJA NEM LETT, hiába repült egy csomót!!! Jó kis töréstesztet csináltunk az Ikeá-nakKépKépKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Kmariann,
köszi, megkaptam.
Most rohanok tovább...

Kép
smici_robi

Smici_robi
Tökre irigyellek benneteket. Mióta próbálkoztok már a kanalazással és hogy csináltátok először? Ha vannak trükkjeid azok is érdekelnének. Leventét ugyanis egy cseppet sem érdekli a kanál, csak a tányér, meg hogy könyékig belemásszon a papiba. Kép Mindig úgy meglepődik, amikor kezén van a kaja.

Sziszike
Természetesen nem vettem bátásnak. Kép Csak hát vannak olyan dolgok amiket akkor is tud mindenki, ha nem mondjuk ki. Kép
szilbee

Sziasztok!

Rayo,
az Istvános topikból vagyok, nekem is refluxos a lányom, most 8 hónapos és 6 kiló 80 deka. Ehhez képest bőven jó szerintem a ti súlyotok! Egy refluxos gyerek nem hízik olyan ütemben, mint a többiek.
Nekünk azt mondták 3 hetes korában, hogy vagy kinövi 4 hónapos korára vagy 1 évesen. Hát, a 4 hónaposról már lecsúsztunk...
Inni Lívia sem nagyon tud, mert rögtön kijön belőle, sűrített tápszert (AR-es) iszik reggel-este, délben meg főzeléket kap sajnos 4 hónapos kora óta, az legalább megmarad benne...
Jobbulást Reginek!
Bocsi a bepofitlankodásért, csak olvasgatlak Titeket is néha!

Kis súly ide vagy oda, azért nincs rossz bőrben, ugye?Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Még pocakosként tagja voltam a topicnak,aztán néha irogattam a családira,ahova a többiek költöztek.
Volna 1 kérdésem,mert tanácstalan vagyok,és a dokinénink szabin van.
Szóval,kisfiam kb, 2 napja kissé keményet kakil,ami még nem is baj,de a szine az nagyon meglepett,ugyanis az fekete.
Volt/van valaki,aki tapasztalt már ilyet?

Köszi ha segitetek,ilyen még sose volt egyik gyereknél se.

Most visszaolvasok kicsit,hátha találok hasonló esetet.

Kép

Kép
tündérke26

Hahó!
rengeteget iortatok, éljen éljen, most viszont nem nagyon tudok reagálni, csak gyorsan Tündérkének (elveszett bárányka)
Mit evett elözöleg? LKaptok valamit pluszban (pl vasat? mertaz szinezi) Próbálj meg neki több vizet adni és valami gabonát (kölespép, buzakorpa, bármi) tenni a kajcsiba, a sok rost elvileg lazitja a székletet, illetve még a szilva is jótékony hatású lehet (én fagyasztva veszem)
Kicsit hülyén jön ki, hogy most a husváét, de ha utána sem javul, feltétlenül vidd el dokihoz!

pusz mindenjkinek

Ui: szerintem egyébként enyémgyerek a legkisebb súlyú,most 11 hós és max 9 kg lehet... Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

MinyuKép
Köszi!
Kölesgolyót eszik,meg sinlacot is,szilvát is kapott,vizet szerintem eleget iszik.Vasat nem kap,úgyhogy fogalmam nincs mitől van.Ja,inni ásványvizet kap,mert nálunk nagyon rossz a csapvíz,attól pl. ment a hasa,napokig fosott(szó szerint).Lehet,ma kipróbálom a kamillateát,hátha...Bár azért nem nagyon rajong,de egy próbát megér.

Hiába keresgéltem,semmi infót nem találtam erről a furcsaságról.

Kép

Kép
tündérke26

Mariann,kérhetnék én is iwiw meghívót?
Cserébe tudok ajánlani myvip-re meghívót.

moschino@citromail.hu

Megyek még kutakodok.
Sziasztok!

Kép

Kép
tündérke26

Mariann

anagyomber@t-online.hu
ide küld légyszi a meghívót.Kép
Előre is kösi!

Ana