Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Rég nem voltam de nem nagyon volt/van időm a lurkók mellett.
Most épp Dininek van torokgyuszija így kettővel vagyok itthon.
Nagyon hosszú volt ez a tél és a betegségeket sem viseltem vmi jól....legalábbis rosszabbul mint a gyerekek.
Sajnos ősztől dolgoznom kell és nem tudok tovább itthon maradni.Ez is nyomaszt lelkileg mert jó lett volna Kamilla két éves koráig maradni.Így most 18-20hósan bölcsis lesz.Remélem azért túléljük valahogy.
Most egyezkedem a főnökömmel,hogy csak heti 2-3napra menjek vissza vagy ha nem megy akkor lehet nézek vmi tanítást.tanári állást.
Megyek is,fő az ebéd,bocs,hogy csak magamról írtam.
puszi
nyetus76
 
 


Klarissza!
Mosolyogva mentek be, és du. haza sem akartak menni. Kép Nagyon sok volt ez az 5 hét.

Lackót most nagyon kényeztetik. Kép

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

A 2004. őszi topicos lányok nyitottak egy számlaszámot, amin gyűjtenek némi anyagi segítséget Lau családja részére. Persze bármennyi gyűlik is össze, nyilván nem pótolhat semmiféle veszteséget, ami ezzel a szörnyű tragédiával éri a családot, de ez talán egyfajta üzenet is, hogy sokan állnak mellettük a bajban...

Számlaszám: 10700660-54703140-51100005
CIB bank, Illésné Orosz Gyöngyi
Vendég
 

 
 

Ma olvastam én is vissza és ez tényleg borzasztó.
Olyan hihetetlen,hogy ennyi egy ember élet.
Köszi Kópé,hogy felraktad a számlaszámot.Kép
nyetus76
 
 


Ma olvastam én is vissza és ez tényleg borzasztó.
Olyan hihetetlen,hogy ennyi egy ember élet.
Köszi Kópé,hogy felraktad a számlaszámot.Kép
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Kópé, köszi.

Nyetus, jobbulást. Gellért is 19 hósan ment bölcsibe, és túlélte Kép Sőt, nagyon szerette. Most már Janka is imádja egyébként, lett egy nagy barátja (fiú történetesen), vígan van.

Dike, látom, nálatok is zajlik az élet Kép Vicces lehet Róza, amint kiszabadul - bár gondolom, adott pillanatban inkább a frászt hozza rád! Janka is lazán kijött az etetőszékből, így aztán inkább megtanítottam, hogyan csinálja a lehető legbiztonságosabb módon Kép

Tejet (tehéntejet) Janka 3 éves koráig nem fogadott el, kb amíg szopizott. Gellért 1 és 2 éves kora között kapott először, de pöttyös lett tőle, így kihagytunk pár hónapot, és amikor újra kezdtük, már nem lett baja tőle. Nálunk unokatesó tejallergiás, úgyhogy elvben jobban kell figyelni erre.

Sziszike, én is úgy tanultam, hogy ha az antibiotikumot már elkezdted adni, akkor nem szabad elállni vele, mert az még nagyobb bajt okozhat. Én azt szoktam csinálni, hogy elkérem a receptet, de nem váltom ki, csak ha már nagyon muszájosnak tűnik, de ha egyszer elkezdjük, akkor végig is csináljuk a kúrát. Az utóbbi 3 évben azt hiszem 1 AB-t kaptunk összesen, meg 2 receptet, amit végül megúsztunk. (Persze ezt nem önkényesen csinálom így, hanem dokinéni engedélyével Kép)

Ja, és az elmúlt 1 hónapban, mióta nem szopizunk, fogytam 3 kg-t Kép Torna nélkül. Úgy látom, hogy kétféle típus van, az egyik szopi alatt fogy sokat, a másik pedig azalatt semmit, és utána igen. érdekes dolgok ezek.

Ilon, mi van veletek? Láttam, hogy a XVI. kerületben nézegetsz ovit. Eszerint nem maradtok a Tihany-téren?

Pusz

Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Én se fogytam szopi alatt, de ezért nem fogom abba hagyni. Kép
Pocim is van, pedig nem volt még eddig, csak amikor laktak benne. Kép) Felülés se segített, izmos, de a husi alatt. Kép Engem csak a poci zavar..Jó lenne nekem is ez a 3 kiló-, de talán a futás megoldja ezt is. Kép

Én is félek a tejtől, tejtermékektől..nem szeretnék lehetőleg 2 éves koráig adni neki. Kép
Meglátjuk. Mondtam mindenkinek-ezt nem adhat senki, neki, sőt husit se és tojást se.
Igazából zölség, gyümi, amit eszünk, de ez elég is neki. Kép
Napi 2* adok neki. Nagyon ari, már egyedül enne, még nem annyira ügyi, de belejön.

Mindenkinek jobbulást, sok egészséget és kellemes hétvégét is!!!

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Klara:
mi az, h komolyabb bakteriális fertőzés? Nekünk ilyesmi még nem volt szerintem egyszer sem. Minden esetre még egyik sem kapott soha antibiotikumot. Ha olyan jel lenne, a dokinéni leoltatná, csak azután adna antibiotikumot, azt mondja.De még egyszer sem vett kenetet.
Igaz, azért 1-2-szer már felírt AB-t, de nem váltottam ki, a baj pedig napok alatt szinte magától elmúlt.

Az ovit a suli közelében keresem, és szeretnék oda is költözni, lagalább albérletbe, mert a napi 1 óra buszozás a gyerekért kiveszi az összes energiám!

Most megint tetszik a Wf, kiderült, h az én kis ártatlanom is egy mákvirág... Kép A héten izgultam, h talán nem elág kihívás neki a rajzolgatás, mesélgetés, aztán hazáig "mit visz a kishajó"t játszottunk és az öccsével ketten sem tudtuk legyőzni!
Egyébként valóban elég kihívás neki a rengeteg ritmusgyakorlat, ami sztem sokkal célirányosabban fejleszti, mint bármi más.


Sziszike:
Szerintem a futás nagyon jó ötlet, ha szereted és meg tudod oldani.
Tényleg 2 tipus van szerintem is (fogyás szopiztatástól vagy csak azután).
Még egy trükk: van egy teakeverékem, amit használtam a babák szoptatása idején. Állítólag Fitolak néven kapható a patikákban. Szerintem az segített nekem, h lemenjen a hájam (20 kg-t híztam minden terhesség alatt Kép ) , de kb. 1,5 év kell az eredetit megközelítő állapothoz.
A poci meg - nekem is maradt - normális kultúrákban a nőiesség büszke jelképe! A termékenységé, ami ma leginkább a gazdasági csődöt sugallja... Kép A széki népviseletben pl. szép szoknyákat hordanak, egyszer megkérdeztem egy nénitől, h mitől volt olyan kerek a fenekük a fiatal lányoknak, mert rajtam sehogy sem akart állni egy szoknya... azt mondta: "hát kitömték". Mint ma a tinik a melltartót. Kép

Dike:
Az én legkisebbem is kész szabadulóművész volt picinek! Addig jó, míg nem felmászós! Kép

Nagyon gratulálok minden kis gyönygyvirághoz!
- jajj nekem, lehet, h már kezd hiányozni egy következő...? Kép)

Ilon
ilon
 
 


Ilon, hát pl tüdőgyulladás, vagy tüszős mandulagyulladás, vagy hólyaghurut, vesemedence-gyulladás. Nem minden betegség vírusos.
Dike, mint szakértő? Kép

Klára
klara
 
 


Klara, kösz a bizalmat,bár azért akkora szakértő nem vagyok, meg 3 éve már csak felejtekKép
És amit írtál ezkben az esetekben valóban indokolt az antibiotikum, mert szélsőséges esetben bele is lehet halni, mint ahogy jó páran bele is haltak az AB-ok előtt.
Ilon nektek meg tök jó, hogy a három gyerkővel semmi komolyabb nem volt, mert ha pár nap alatt meggyógyultak, akkor tényleg nem is kellett volna, sajnos sokan nem ilyen szerencsések. Pl.az egy éves keresztlányunk levihetetlen 40 fokos lázzal, meg pocsék vérképpel került be a Bethesdába, vesemedence-gyulladása volt.
Persze másfelől meg tényleg rengetegszer szükségtelenül írják föl, és szedik is be őket, és nagyon jó lenne ha célzottan, tenyésztés alapján lehetne adni, csak hát ugye pénz, idő, egészségügy, nem ragozom.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Ilyen betegségeink eddig még nem voltak. Lehet, h szerencse kérdése, lehet, h a hosszú szoptatásé...?
A legnagyobbam 1 éves koráig szopizott, a második majdnem 3 évig, a kicsi is most lesz 3, és még szopizunk reggel, este.
Egy barátnőm rendszeresen kórházba jár a két kislányával, mindenféle fülproblémák miatt. Az egyiknél kiderült, h egy olyan baktériumfajta okozta a gennyesedést évekig, ami ellen 2 éves korig nem is tud !!! védekezni a szervezet. Addigra már minden létező AB-on túl voltak, még felnőtteknek valókat is kapott a kislány... (műtét, beültetett csövecske, stb), horrorok... Õ csak kb. 3 hónapig szokta szoptatni a gyerekeit, úgy gondolja, annyi elég/kell nekik.
Igaz, h a szoptatás sok időt és valamennyi energiát elvesz (fizikai munka, én néha még most is kicsit megizzadok, az elsőnél meg folyamatosan aludtam szinte), de a sok betegeskedés is elveszi az időt.
Tény, ha az utóbbi 2 hétben vigigment rajtunk is egy lázas fertőzés, de nagyobb gondok azért hála Istennek nincsenek.

De biztos tényleg van, amikor életet menthet az AB, bár régen sztem nem csak ennek hiánya miatt haltak meg a betegek. pl. C-vitamint sem ettek rendesen az emberek, ami állítólag fontos...

Persze 40 fokos lázzal egyszer már én is szaladtam a Bethesdába, szerencsére semmi baj nem volt, csak a középsőm így szokott beteg lenni - akkor ezt még nem tudtam, mert addig ilyen nem történt.

Képzeljétek!
Ma bazárnak nevezett közös családi hétvége volt a suliban -a Waldorfban - és odajött hozzám az az Anyuka, akinek a gyerekével rendszeresen konfliktusa van Jaksinak. Kérte, h mondjak el minden a kisfiáról, ha gond van, h minél többet tudjon vele beszélgetni ezekről a dolgokról.
Megint megdöbbentett, h bár először különc csodabogaraknak hittem a Wf-os szülőket, tényleg a közös gyerekféltésben hasonlítunk egymásra leginkább - jó értelemben.
Ne értsetek félre, de pl. a Hunyadiban a szülőikre rendszeresen a szülőknek max. a fele jött el. Itt a 13 szülőből kb. 10-en szoktunk lenni, csak egyvalaki van, aki még sosem jött.

Egy hónap múlva kedődik a Születés Hete!
A honlapjukon rengetg érdekes cikk van, az előadások meg ezerfélék 100 helyszínen, mindenféle anyukás témáról.
www.szuleteshete.hu

Sziasztok! (Virtuális puszi minden kis pufók picurnak!) Kép

Ilon
ilon
 
 


Ilon!
Az biztos, hogy nem a hosszú szoptatás miatt úsztátok meg. Ui. én ikreket szoptattam 3 éves korukig, Zoli mégis kapott AB a füle miatt. Kép

Eri
simones
 
 


Hát igen. Gellért 27 hónapig szopott (igény szerint), Janka 37. Gellértnek 1 és 2 éves kora között (!!!) 7 tüszős mandulagyulladása volt és 1 tüdőgyulladása, valamint 3 középfül és egy hólyaghurut. Ezek mind AB-s témák sajnos. 3 éves kora előtt kivették a garat és orrmanduláit is, és azóta összesen 1 db AB-t igénylő fertőzése volt. Van ilyen is. Ezzel szemben barátaink végig tápszeres gyerekeinek alkalmasint kutya baja sem volt.
Nyilván a mi orvosunk sem ad náthára meg hasfájásra antibiotikumot (kruppra sem), csak ha muszáj.
Hozzáteszem, Janka még javában szopizott, amikor a rotafertőzés miatt kórházba került, mert annyira kiszáradt, hogy majdnem felborult a keringése.
A propaganda ellenére én biza azt látom, hogy az immunrendszer erőssége kevésbé függ a szoptatás időtartamáról, mintsem alkati, örökletes tényezőktől.
Klára
klara
 
 


Klára!
Biztos, hogy az örökletes tényezők sokat számítanak. A 2 gyerekem is nagyon különbözőképpen reagál ugyanarra a betegségre, pedig ugyanabból a génállományból kaptak, csak kicsit másképpen.Kép

Mint látható nem vagyok szoptatás ellen, de nekem nem volt kimerítő, pedig egyszerre kettő is szopizott. Kép Sőt talán néha még lényelmesebb is volt, mint cumisüvegekkel bajlódni, és mindig kéznél volt. Kép Bár más nem szoptathatta őket ugye csak én. Inkább az volt fárasztó, hogy egyszerre ketten voltak, de ezt is meg lehet oldani. Minden nehézség ellenére, ha újra kezdhetném akkor is örülnék az ikreknek. Kép
Szerintem mindenki addig szoptasson, amíg tud, ill. ő és a gyermeke is akarja. Ha van néha pici gond, azon meg lehet próbálni segíteni. Nem kell egyből feladni.

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Jövőhéten kiteszem az erkélyre a virágaimat. Kép
Megjött a jó idő, s talán egy hónapon belülitt lesz az igazi meleg is stabilan...
Tegnap tárcsás husiztunk, bográcsozás is volt.
Ma kirándulás és pihenés.
Mindkét nap jól sikerült. Kép

Nektek, hogy telt a hétvége?

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Ilon, én azt nem mondtam, hogy csak emiatt haltak meg régen sokan, csak hogy ezért IS.Kép És már mikor írtam gondolkoztam hozzátegyem-e , hogy az anyukája szoptatta még a kórházban is, és azóta is. És hogy ne csak az akut betegségeket említsem, a 6 éves keresztfiam (ígérem több kereszgyerekem nincs) fél éves korától súlyos asztmás volt pedig 2 és fél évig szopott. Mindezek ellenére én hiszem és a baráti körben is tapasztalom, hogy a szoptatás megvédi őket sok betegségtől.

Eri, ikreket, 3 évig, le a kalappal!Kép

Ha esetleg valaki tud segíteni: Nyárra szeretnénk egy hétre szálláshelyet keresni, ahol 5 család (9 felnőtt+14 gyerek)elfér. Előre is köszi.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok! Tudtok valamit Dr. Kovács Judit doktornőről a Tábornok utcából? Egyenlőre úgy néz ki, hogy Õ lesz a kisbabám gyerekorvosa, mivel itt Zuglóban nem ismerek senkit, és területileg hozzá tartozunk.

Köszi a válaszokat.

Szilvi
szilva78
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy belekotyogok a topikba.

Szilvi: nekünk ő a gyerekorvosunk, mit szeretnél tudni róla? Aranyos, szereti a gyerekeket, de inkább olyan "régimódi" doki.

Dóri

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Szia Dóri!

Köszi a választ.
Igazából ezekre lettem volna kiváncsi, hogy milyen emberileg, és mint orvos? Mennyire bízhatok benne?
Egyébként mit jelent, hogy "régimódi"?

Szilvi
szilva78
 
 


Szia Szilvi!

Lelkiismeretesnek tűnik, mert amikor a kisfiam beteg, többször is visszarendel minket, hogy meggyőződjön arról, meggyógyult-e. Kedves, idősebb doki. Régimódi, mert pl. nem gyógyít homeopátiás szerekkel, elég könnyen felír antibiotikumot és még a sima náthával is a fül-orr-gégészetre küldött minket. Ezeken kívül nem igazán voltak negatív tapasztalataim vele kapcsolatban. Mekkora a babád?

Dóri

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Szia Dóri!

Az elkövetkezendő napokban kell megszületnie az én babámnak. :-) Csak gondoltam már előre tájékozódom.

Szilvi
szilva78
 
 


Kedves Szilvi!

Akkor hát nagyon drukkolok Nektek, hogy minden rendben legyen, jó egészséget, és szép szülést kívánok!

Dóri

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!
Kép Kép Kép

Eri: Ikreidhez nagyon gratulálok!!! Annyira kíváncsi lennék, h hogyan oldod meg a köztük kialakuló konfliktusokat - már régóta szeretném tudni, hogyan lehetne kevesebb a versengés a két fiam között... Nálatok még csak most kezdődnek ezek, nem?
És 3 évig szoptatni őket! Tényleg gratulálok! Olyan szép ezt hallani.

Klára: Ezen most jól megdöbbentem. Lehet, h inkább csak szerencsénk volt? Vagy van is valami elhúzódó bajunk esetleg, amiről nem is tudok? Jobban fogok figyelni ezentúl azt hiszem. (Éjszakai bepisilésre gondolok a 6 évesemnél.)

Dike: Igen, sokszor a statisztika ellen szól a valóság - az asztmának sajna sok oka lehet, ahhez egyáltalán nem értek szerencsére.
Milyen szálláshelyet keresel? Olcsó és nomád is megfelel? Akkor esetleg próbáld ki egy hétvégén az Ágasvári túristaházat - nagyon finomakat főznek, a természetben lehettek, kisebb-nagyobb túrákhoz kiváló! Van honapjuk fényképekkel.
www.agasvar.hu

Dóri: Gratulálok a babához, én is klassz szülést kívánok. Hol fogsz szülni?

Sziasztok
Ilon
ilon
 
 


Sziasztok!

Dike! Kép Ilon! Kép
Köszi. Kép

Ilon!Kép
Konfliktusok már régóta vannak néha köztük, mint minden testvérnél. De nagyon szeretik, figyelik is egymást. Kép Amíg nem muszály, nem szólunk bele.

Szilvi!Kép
Gratulálok én is. Boldog babavárást kívánok! Kép
Nem ismerem a dokit.

Dóri! Kép
Nyugodtan kotyogj csak bele. Kép

Sziszike!
Szombaton suliban voltam, másnap pedig pihentem. Már amennyire hagytak a fiúk. Kép

Itt a tavaszi szünetKép, süt a napKép, erre most leszek náthás.Kép Ráadásul lehet, hogy a fiúk is betegek lesznek. Kép

Eri
simones
 
 


Annyira jó ez az ágasvári túristaház, csak nem lehet autóval megközelíteni Kép
klarissza
 
 


Klarissza!
Tényleg szép. Kép Már voltam ott, a réten sátoroztunk. Kép

Eri
simones
 
 


Ilon, köszi a gyors választ, a nomád alapból nem lenne gond (aludtunk mi már szénapadláson is a Hargitán), az olcsó meg pláne csak a gyerekek 3hótól 8 évig vannak, zömében 2-4 év között, és egy heti cuccal nehéz lenne a megközelítés, pedig tényleg nagyon szép. Szóval valami olyasmit szeretnénk, ami egy ház és benne mondjuk min. 5 szoba, főzési, fürdési lehetőséggel. És itt kezdődnek a gondok, mert ami nem panzió, olyat keveset találtam eddig. Elsődleges cél a Zemplén, de gyakorlatilag bármi más is lehet.

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Dike: Van egy ilyen hely a Bükkben, majd megkérdezem pontosan hol, ha még érdekel. Meg olvastam Tésenfáról: nagyon szép, bababarát hely Pécs környékén valahol. Telszám kell? Neten fennvan sztem. Kép
Ágasvárra a cuccszállítás megbeszélhető a tulajjal, de attól még saját konyha nem lesz, meg benti WC.

Eri: Mikor voltatok Ágasváron? A nátha ellen nekem nagyon bejött az esténkénti 1 gerezd fokhagymaevés. Meg napi 1 citromból limonádé. A náthám azonnal meggondolta magát! Kép)
(Meg eukaliptuszolaj szagolgatás, meg néhány ginseng-csepp vízzel higítva...)

Antibiotikumhoz még: a középsőmnek a foga volt nemrég begyulladva, a doki AB-t akart neki adni. Mondtam, h nem szedünk. Mire ő: "allergiás rá?"
Miért, mi lenne, ha allergiás lenne rá? Akkor maradna a hagyományos módszer.
Aztán kitalálgatta, h mit lehet AB nélkül tenni. 1-2 hetente visszajártunk hozzá, mert a gyulladás nehezen múlt el. (betadines vatta a fogba, fertőtlenítős átmosás, stb.) Végül felnyitotta a dudort a fogínyén - nem fájt, mert bekente érzéstelenítővel! Mostanra szerencsére elmúlt.
(((Lehet, h mégis adott neki AB-t??? Kép Rá fogok kérdezni, még egyszer kell mennünk!!!)

Egy ismerősöm nem engedte a gyereke tüdőgyusziját AB-mal kezelni. Hónapokig tartott, míg meggyógyult, de meggyógyult a kisfiú. Persze jobban kell ilyenkor figyelni, de nem lehetetlen...

És érdekes, h ugyanezt mondták az oltási ambulancián, amikor egyéni oltási rendet kértem a gyereknek: ha allergiás vmelyik oltóanyag-komponensre, akkor marad a hagyományos módszer, ami ott bizonyára az AB-os kezelést jelenti.

Persze ha a lányom vesemedence gyulladást kapna, én sem vacakolnék, adnám az AB-ot. De ne is emlegessünk ilyesmit! Kép

Dike: klassz kis társaságotok lehet, én is örülnék már egy ilyennek!!! Csak ugye, aki elefánt a porcelánboltban, az ne akarjon semmit. Kép Kép

Sziasztok
Ilon
ilon
 
 


Sziasztok!

Ezer bocs,meg egy anyamedve, hogy igy hivatlanul és kéretlenül belevauvauzok a beszélgetésetekbe, de megakadt a szemem Klarissza nevén.

Drága Klarissza,nem jönnél néha a 2003-as topikba is? Már azt se tudjuk mi van veletek, olyan régen nem irtál!!! Sokszor és sokan hiányolunk, szóval légyszi-légyszi, gyere oda is!!
(Még mindig az izgin vagyunk, de már zárt topikban, ha a nyilvánosság zavarna...)

Sziasztok, és bocsi mégegyszer

Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Sziasztok!

Hogy tervezitek a húsvétot?
Vannak bevállt ötletek?
Miket vesztek, eldugdossátok a fűben? Erkélyen?

Holnap kirakom a virágaimat végre, 7 nagy ládányi virágot. Kép

Sziszi

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Ilon!Kép
Már nagyon nagyon régen, még fiatal egyetemista lánykoromban. Kép
Köszi a tippeket. Most eszem sok-sok C-vitamint.

Nektek ez az egyéni oltásrend hogy néz ki? Később kapják, más sorendben?

Sziszi!Kép
Remélem addigra már nem leszünk náthásak. Tegnap nyuszis képeket festettek. Ma is festünk majd, üvegmatricát is. Ideje lenne már a régit lecserélni.
Viki már 2 hete hurcolja magával azt a prospektust, amiben benne van, mit kér a nyuszitól. Ezt megkapják, és csokit is kapnak (Milka, Kinder, mert azok még ehetők).
Sajnos erkély nincs, az udvarra nem hiszem, hogy lemegyünk. Majd valahogy a lakásban dugjuk el.
És Ti?
Emlékszem, mikor anyuék jöttek be a szobánkba, hogy itt van a nyuszi. Persze mire beértünk már nem volt ott, de az erkélyajtó nyitva volt. Nagyon sietett a nyuszi. Kép
Szépek lehetnek a virágok. Kép

Eri
simones
 
 


Szia Eri!

A virágok nagyrésze csak zöld, most fog virágozni, de arra jutottam kellenek már, mert szeretném, ha kiskert szerü lehetne a terasz.

Mi az erkélyre dugjuk el és vasárnap jön reggelre, nyitva az ajtó, s ezt Zsolti észreveszi, ő kellt.. Kép Nyomok vezetnek, majd kifelé..kistojások pl. kintre takarót terítek,majd és műfüvet rakok.

Aztán, majd megírom, hogy sült el. Kép

Szeretném én is minél tovább éltetni bennük ezeket..

Szép napot!

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Nyuszi: nálunk szerencsére sok rokonnál van kert, így pl. a Nagymamámnál, Velencén. Oda megyünk hétvégén és oda jön a mi nyuszink is a fiúknak.
Itt Zuglóban laknak Bence keresztszülei és náluk egyik évben úgy volt a nyuszi, hogy a bejárati ajtótól sorakoztak a cukortojások, mint nyomok. Azok vezették Õt az ajándékokhoz, amik különböző bokrokban voltak eldugva. Kapott egy vödröt és abba gyűjtötte a cukrokat és ballagott tovább. Akkor Ákos még nem volt meg. De nagyon ötletes volt és Bence nagyon élvezte.
Lehet, hogy idén én csinálom meg nekik ugyanezt.
A Bosnyákon van a csokiárusnál félkilós vegyes drazsé, veszek egy olyat, amiben több a tojás.

Hétfőn Anyósomékhoz megyünk, ott is van kert, meg lesz összesen 5-6 gyerek. Az is jó móka, mikor minden bokor alatt ajándék van és persze soha nem a sajátjukat találják meg. Aztán magyarázkodhatunk. A csomag pelenka persze egyik gyereknek sem kell. (Idén már csak Ákos pelenkás, úgyhogy azt tudni fogják, hogy kinek adják oda a nagyok.)

Ma voltunk délelőtt a piacon, de alig fértünk be, szombati forgalom volt, rémes, megkockáztatom, babakocsival reménytelen.

Most nézem, hogy mégiscsak meleg lesz hétvégén és talán esni sem fog sokat.

Békés, boldog húsvétot kívánok Nektek!

Kyra
kyra
 
 


Sziasztok!

Lipi, üdv itt! Te ugye az a Lipi vagy, aki nyárra várod a kistesót, és egy kisfiad van? Kép Gyere többször!
Szilvi, jó babavárást neked is! Kép
Tojáskeresgélés nálunk a lakásban szokott lenni, mindenféle sarkokban, az összes helyiségben. Nagyon izgi, főleg, amikor magam is elfelejtem, hová dugtam őket, és hetek múlva kerül csak elő némelyik Kép Nagy ajándék húsvétkor nincs, csak vmi kifestő vagy ilyesmi, meg a csokik. Kép
Ilon, attól, hogy Gellért beteges volt, a tieidnek még nem muszáj Kép Sőt, annál nagyobb szerencse, hogy kimaradtatok ezekből. Janka is stramm, csak ez a rusnya rotavírus fogott ki rajta decemberben. Tényleg, ti azt is megúsztátok? A bölcsiben volt járvány, nálunk sokan kerültek kórházba a csoportból, és a gondozónők is elkapták.
És az egyéni oltásrendhez a bölcsiben mit szóltak? Mi úgy egy hónappal később adattuk be Jankának a 3 éves kori oltást, mert előtte folyamatosan enyhén taknyos volt, és már ez is elég kínos volt, pláne, ha egyéni oltásrendünk lenne... Az oviban nem ilyen kényesek.
Apropó ovi, ha valaki a Lengyel utcai ovit szeretné megnézni belülről, ápr. 22-én, szombaton 10-12-ig lesz a játszódélelőtt. Lehet, hogy mi is megyünk Jankával, bár ő elég jól ismeri már az ovit a bátyja révén Kép
Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Eri, Klara!

Köszi a szíves fogadtatást, néha akkor bekukkantanék hozzátok is. Klara, honnan ismersz? Igen augusztusra várjuk a kistesót és van egy imádni-égetnivaló 22 hónapos kisfiam, Gergő.

Kyra: ma délelőtt én is pont a Bosnyákon voltam sonka-tojás vásárlás miatt, rettenetes volt. El is szontyolodtam egy kicsit, mert a virágos bácsi át akart vágni.

Sziasztok: Dóri

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Dóri, az izgiről Kép
klara
 
 


Köszi szépen mindenkinek! Majd jelzem, ha már végre megszületett a kis picur!

Szilvi
szilva78
 
 


Sziasztok!
Szeretnék KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNNI mindenkinek!
Én is a kertbe fogom elrejteni az ajándékokat(csokik),kiváncsi leszek mit szólnak majd.
Sajnos ismét lebetegedtünk,most Dini és én így nem nagyon tudtam jönni.Jó kis torokgyulladást kaptunk ki.Nem tudom mi van velünk de ez a február-március katasztrófa volt.Talán most már jobb lesz.
Klára,köszi a biztatást bölcsivel kapcsolatban.Már nem látom akkora tragédiának ha megy csak a betegségektől félek de tulajdonképpen így is úgy is szinte ősztől tavaszig náthás volt és mindent elkapott amit a Dini hozottKép
Lehet mire közösségbe megy már edzett csajszi lesz.
Nem is tudtam,hogy Gellért már 19hósan ment.
pusza
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Nagyon kellemes húsvétot kívánunk mindenkinek!!!

Ma voltunk kint a piacon. Katasztrófa, mindenhol tömeg és kígyózó sorok. Mindenki, úgy vásásrol, mintha egy hónapra kellene vennie.
Egy darabig most elment a kedvem a piactól..este még egy tescon gondolkozunk..de szerintem erről is lemondunk.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Klara, megtaláltalak az izgin! Te ott ugye zárt fórumba írsz? :-)

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Kedves Anyukák, Apukák, Kismamák, Kispapák !

Mostantól a pelenka házhoz jön!
Szeretnél időt és pénzt megtakarítani?
Szeretném figyelmedbe ajánlani új pelenkafutár szolgáltatásunkat.
Kedvező áron vásárolhatók Libero és Pampers minőségű légáteresztő pelenkák.
Mini: 2 kg-6 kg = 33 .-Ft /db
Midi: 4 kg-9 kg = 35.-Ft/db
Maxi: 8 kg-16 kg = 37.-Ft/db
Junior: 12 kg-25 kg-ig =38.-Ft/db

Minimum rendelés 100 db. Az első,úgynevezett próba csomag amit a cég összeállít 10 , a kért méretnek megfelelő, de különböző mintájú pelenkából áll. Így több féléből tudsz válogatni a következő rendelés esetén. Szállítás 2-3 hetente. Fizetés a pelenka átvételekor a futárnak. Készpénzkezelési költség: 200 .-Ft/ szállítás
Ha felkeltettem az érdeklődésedet kérj bővebb információt Holló Krisztinától írj a hollokrisztina@invitel.hu ra, esetleg a hollokrisztina@hotmail.com MSN címre.
Vagy látogass el honlapunkra a www.pelenkacsomagkuldo.tar.hu ra.
Az ország bármely részéről veszek fel rendelést.

Köszönöm,hogy megtiszteltél figyelmeddel:
Holló Krisztina

Kellemes Ünnepeket Kívánok

Kép

málna2162
 
 


Sziasztok!

Lipi, mondjuk inkább úgy, hogy írtam Kép De néha szoktam nyíltakba is. És a múlt héten pl hozzátok is betettem egy képet Kép Szilvi meg Jami miatt szoktalak olvasgatni benneteket ott, velük együtt voltunk anno a zártban is. Kép

Mindenkinek boldog Húsvétot kívánunk mi is! Gyerekeknek sok-sok nyuszit, felnőtteknek meg egy kis pihit is! Kép

Klára
klara
 
 


Sziasztok Lányok!

Végül itthon maradtunk, mi is valami brutál torokgyulladással. Tegnap még úgy nézett ki, hogy skarlát, de vélülis a torka meg a nyelve alapján nem, viszont a kiütések a nyakától a talpáig beborították Bencét. Borzasztó nehezen nyel és 38,0 folyamatosan a láza, se több, se kevesebb.
Doktornő szerint inkább allergiás reakció lehet, meg persze a torokgyuszi. Úgyhogy most 3 napig fekvés és diéta (csokimentes). Szóval ennyit a nyusziról. Azért egész jó a hangulata.

Ma kiszaladtam a piacra, hogy egy kis csirkehúst vegyek diétás leveshez, de kb. 11-re minden csirkés ki volt fosztva. Nem semmi, ilyet itt még nem láttam.

Mindenkinek áldott, békés, boldog húsvétot kívánok!

Üdv, K
kyra
 
 


Sziasztok!

Mi is mindenkinek áldott, boldog húsvétot kívánunk!
KépKép
Eriék
simones
 
 


Sziasztok!

Hogy telik az ünnep?
Tegnap szüleimnél húsvétoltunk, Hugomék is átjöttek. Ma reggelre itthon is mejött a nyuszi..erkélyre. Kép Nagyon jól sikerült.
Aztán Lajos forrásnál voltunk kirándulni 10-3 ig Kép voltunk el, nekünk elég is volt, de Anna kialudta magát az autóban, Zsolti nem volt álmos, így én sem aludtam, na majd este.
Holnap locsolkodás és anyósékhoz megyünk.

Nektek, hogy telik?

Iwiw-en ki van fennt?

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Lorca, simones ,kyra megtaláltalak titeket. Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Mi az, mindenki piheg így Húsvét után? Kép Sehol senki?
Nálunk családiasan telt, szerencsére utaznunk nem kellett. Locsolkodás megvolt, ez volt az első igazi locsolkodós Húsvétunk, mert tavaly a Zsolti még nem nagyon értette, mi is ez az egész.Kép

Kyra, Remélem már jobban vagytok!

Ovi: Tud valaki valamit a Szugló utcai oviról?
(Nekünk az a körzeti) A múltkor voltunk nyílt napon és tulajdonképpen sokkal jobban tetszett, mint amire számítottam, de egy ilyen alkalom nem biztos, hogy elég a megismerésre.

Más ovi nem nagyon jön szóba, max. elméletileg, bár többet is megnéztünk. Mindenhol azzal "kecsegtetnek", hogy első körben a körzeti gyerekeket veszik fel és azokat, akiknek odajár a testvérük, majd akinek a szülei a körzetben dolgoznak, és esetleg ezután lehet a körzeten kívüli gyereket felvenni. Pl.ebbe az oviba tavaly 24 helyre 100-an jelentkeztek... És vajon mi van akkor, ha több gyerek jelentkezik az adott körzetből mint ahány hely van?

Ami még foglalkoztat, és ebben is várom a véleményeket az ovis gyerekek anyukáitól, hogy mikor célszerűbb beiratni, idén kiscsoportba, vagy ráér még egy évet, ha úgyis itthon vagyok. (De akkor még kevesebb hely lesz, hiszen a középsős csoportok már nyilván tele lesznek... Kép)
Vendég
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, Húsvét jól telt, nem utaztunk és nem locsoltunk, ellenben kirándultunk. Na ez elég szerencsétlenül alakult, Gellért egy nagyon nagyot esett biciklivel, hiába volt rajta bukósisak, sajnos a fejét ütötte meg, a homlokán lett egy ijesztő púp, megjártuk a Bethesdát, törést nem találtak, hazamehettünk. Remélem, megússzuk ennyivel... Kép
Kópé, a Szugló utcai ovi alatt melyiket érted? Mert szvsz 3 van ebben az utcában. A Kincskereső vagy milyen nevűre gondolsz, a Nagy Lajos előtt pár házzal? Azt sajna nem ismerem...
Szerintem a körzetes gyerekeket mindenképp felveszik, ha idejében jelentkeznek. Sajnos sok helyen csak elvben 24 fő egy csoport, láttam már 30-as létszámot is. De nyugodtan próbáljatok máshova is jelentkezni, ha van olyan ovi, ami nagyon tetszene. Ezeket a lebeszélő dumákat muszáj elmondaniuk, de élesben szvsz nem eszik olyan forrón a kását.
Hogy kiscsoport vagy középső: hát, ez nagyon a gyerektől függ. Hogy ő milyen típus, otthonülős vagy barátmániás, nyughatatlan rohangálós... Vegyes csoportba mindegy lenne, mikor kapcsolódik be, de osztottba sztem talán jobb kicsoportba, akkor könnyebb beilleszkednie, mintha már kilakault a közösség.
Szizsike, én is vagyok az iwiw-en. Lorca meg Eri ismerősei között pl megtalálsz.

Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Kópé, köszi jobban vagyunk. Végül nem skarlát volt, "csak" torokgyulladás. Tegnap voltunk vérvételen, meg pisit is kellett vinni. Nagyjából rendben van minden, dokinéni szerint vírus. Még azért tegnap is felment 38,1-re Bence hőmérséklete, de este visszament 37,5-re. De azt hozzá kell tennem, hogy vasárnap óta nem bírok vele. Feküdnie kellett volna, de az persze szóba sem került. Tegnap azért este megbicikliztettem. Mindezt csak azért írom le, mert homeon kívül semmit nem kapott. Még lázcsillapítót sem, bár 38 fölé csak az első napon ment.

Na ennyit rólunk. A Szugló utcai Kincskeresőbe jár a szomszédunk kislánya. Õk azért választották, mert nekik is nagyon tetszett, matatós ovi, meg van hitoktatás is a kicsiknek, bár sajnos a csoportba végül nem fértek be. Azért szeretik nagyon, kevésbé puritán belül, mint a miénk és nagyon sokat alkotnak. Sokszor látom, hogy Panka hurcolja haza a kincseket. Húsvét előtt is minden nap csináltak valamit. Nekem csak az nem tetszik, hogy hiába van kertje, betonfallal van körülkerítve és mögötte ott a borzasztó forgalom kétfelől. De ettől még lehet jó.
Onnan pl. kijöttek az óvónénik családlátogatásra, még nyáron. Hozzánk nem. (Mondjuk nem bántam.)


Nem tudom, Zsolti milyen, de ha azt érzed, hogy mondjuk a játszótér meg a séta már nem elég neki, vagy az a 2-3 gyerek akivel a játszin barátkozik, akkor érdemes vinni, még ha otthon is vagy. Nálam az is szempont volt, hogy ha most az első évben átesnek egy-két egyszer elkapható nyavalyán, akkor talán mire megyek dolgozni, addigra kicsit már erősebbek lesznek. Bár lehet, hogy ez csak illúzió.

Ezennel berekesztem, de ha érdekel valami a Kincskeresővel kapcsolatban, szívesen megkérdezem a szomszédasszonyt. Õk egyébként nem oda tartoznak, protekcióval kerültek be.

K
kyra
 
 


Sziasztok!

Kópé: Én azt javaslom írasd be, vissza mondani bármikor lehet Kép, ha esetleg mégsem mennétek.

A mi ovinkban (Narancs óvoda) a héten vannak a nyílt napok (bár azt hiszem ez az itt lévők közül senkinek sem jó helyilegKép).
Nálunk 25 fő a maximim, úgy néz ki be is tartják.
Pl. Áprilisban is jött 3 új gyermek - tehát év közben is vesznek fel, ha van hely.

Kópé, sziszike : sikerült a doktor néni váltás, vagy maradtatok?

Ildi
ildiko71
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?