Sziasztok!
Ilyen betegségeink eddig még nem voltak. Lehet, h szerencse kérdése, lehet, h a hosszú szoptatásé...?
A legnagyobbam 1 éves koráig szopizott, a második majdnem 3 évig, a kicsi is most lesz 3, és még szopizunk reggel, este.
Egy barátnőm rendszeresen kórházba jár a két kislányával, mindenféle fülproblémák miatt. Az egyiknél kiderült, h egy olyan baktériumfajta okozta a gennyesedést évekig, ami ellen 2 éves korig nem is tud !!! védekezni a szervezet. Addigra már minden létező AB-on túl voltak, még felnőtteknek valókat is kapott a kislány... (műtét, beültetett csövecske, stb), horrorok... Õ csak kb. 3 hónapig szokta szoptatni a gyerekeit, úgy gondolja, annyi elég/kell nekik.
Igaz, h a szoptatás sok időt és valamennyi energiát elvesz (fizikai munka, én néha még most is kicsit megizzadok, az elsőnél meg folyamatosan aludtam szinte), de a sok betegeskedés is elveszi az időt.
Tény, ha az utóbbi 2 hétben vigigment rajtunk is egy lázas fertőzés, de nagyobb gondok azért hála Istennek nincsenek.
De biztos tényleg van, amikor életet menthet az AB, bár régen sztem nem csak ennek hiánya miatt haltak meg a betegek. pl. C-vitamint sem ettek rendesen az emberek, ami állítólag fontos...
Persze 40 fokos lázzal egyszer már én is szaladtam a Bethesdába, szerencsére semmi baj nem volt, csak a középsőm így szokott beteg lenni - akkor ezt még nem tudtam, mert addig ilyen nem történt.
Képzeljétek!
Ma bazárnak nevezett közös családi hétvége volt a suliban -a Waldorfban - és odajött hozzám az az Anyuka, akinek a gyerekével rendszeresen konfliktusa van Jaksinak. Kérte, h mondjak el minden a kisfiáról, ha gond van, h minél többet tudjon vele beszélgetni ezekről a dolgokról.
Megint megdöbbentett, h bár először különc csodabogaraknak hittem a Wf-os szülőket, tényleg a közös gyerekféltésben hasonlítunk egymásra leginkább - jó értelemben.
Ne értsetek félre, de pl. a Hunyadiban a szülőikre rendszeresen a szülőknek max. a fele jött el. Itt a 13 szülőből kb. 10-en szoktunk lenni, csak egyvalaki van, aki még sosem jött.
Egy hónap múlva kedődik a Születés Hete!
A honlapjukon rengetg érdekes cikk van, az előadások meg ezerfélék 100 helyszínen, mindenféle anyukás témáról.
www.szuleteshete.hu Sziasztok! (Virtuális puszi minden kis pufók picurnak!)
Ilon