Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szirom,
szegény Miksa, ezzel a lázzal! Remélem, negatív lesz a pisiminta! Majd írd meg, mit mondott a doki!!!
Bicaj: Szentesen vettük! Kép Anyós ajándéka volt, és 14e Ft volt. Sima bicikliboltban, tehát nem tesco-ban, ott más nagyáruház nincs is amúgy.

És nagyon-nagyon drukkolok a kistesóhoz! Mikor csinálsz tesztet??? Kép

Tündér,
én is üdvözöllek itt, remélem, a párod gyorsan megszabadul a plusz kilóktól Kép A hypoxi-trénernek eddig csak a nevét hallottam, lila gőzöm sincs, hogy amúgy micsoda...
Mi itt többen norbiztunk is (lehet, hogy írták már az előttem szólók), nekünk az is bevált Kép Kampányolok, mi? Kép
Ja, a Mindmegette oldalán is vannak jó dolgok a 90 naposhoz!

Ildi,
neked pedig kitartást a szopihoz, szerintem is nagyon jó, hogy Natasa ilyen sokat cicizik, lesz tejcsi bőven! Zsoltika is nagyon gyakran kérte, úgy 3 hónapos korától ritkultak a szopik. A súlyod szerintem rendben van, a +5 kiló egy kis tartalék Kép Majd leszívja Natasa!!!

Mennem kell, ne haragudjatok, még visszaolvasnom is kell, amúgy meg álomkóros vagyok, de azért igyekszem jönni Kép És írok majd mindenkinek!

Gabi

pgaboka

Ez csak egy próba, hogy aláír-e?

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

De jó, sikerült!
Ildi, még szeretnék bebiggyeszteni az aláírásom mellé egy kis gifet, azt hogy kell??
Láttam, te már profi vagy! Kép

Na most megyek, vár hét vizes függöny! Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Én is!

KépKép
KépKépKép
beszti

Hát sajnos még nem tud mindent ez az aláírás...
Pl. eddig nem sikerült "ticker"-t beletennem.
Vagy csak én nem tudok?Kép
Rita: \ clipart { smile } mindent egybeírtva Ildié.

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Én is próbálkozom az aláírással Kép Mindjárt meglátjuk, sikerült-e.

Szirom,
mizújs???

Anikó,
korábban kérdezted: május 8-án megyünk genetikai uh-ra, legkorábban akkor tudjuk majd meg a picibaba nemét Kép

Ildi,
köszi a telefonszámot! Macipark képek? Kép

Rita,
remélem, sikerült kialudnod a náthát Kép Hú, ez a defekt tényleg ijesztő. Fő, hogy nem lett bajotok!

Köszi mindenkinek a kérdéseket, a közérzetem nagyon jó, a fejem fájdogál olykor, de nem olyan vészesen. A szemésznél - mint írtam - kiderült, hogy a szemem nem rossz és nem is romlott. De nagyon sokat beszélgettünk a doktornővel, neki is van több gyereke, volt migrénje, tehát ismeri a helyzetet Kép Azt javasolta, hogy próbáljak meg adalékanyagoktól mentesen étkezni, tehát mindenből a legtermészetesebbet fogyasztani. Már rájöttem, hogy így egy csomó kényelmes dologról le kell mondani... Semmi előregyártott cucc, konzerv, sajtszósz, semmi felvágott... Elhagytam a dobozos üdítőket is, bár azokat is ritkán fogyasztottam. Õ az ABO-étkezés híve, háááát... Megvan nekünk a könyv, de sehol nem találom, azért majd átnézem.

Azt is javasolta, hogy ne csak a vastablettáimat szedjem, hanem időnként, 2-3 naponta kapjak be egy vitamint is. A vas felszívódásához ugyanis egy csomó minden más vitamin is szükséges. A migrént okozhatja kalcium és D-vitamin hiány is, ezeket is fedez(het)i a komplex vitamin.

Dióhéjban ennyi Kép Most nagyon igyekszem, aztán majd meglátjuk Kép

Lássuk, az én aláírásom működik-e Kép

pgaboka

Sziasztok!

Megjöttünk a doktortól: sikerült eljutnunk az antibigyóig. Miksa nagyon ügyesen pisilt, és szerencsére azzal nincs is semmi gond. Az arcürege nem tisztult le az állandó orrszívások ellenére, úgyhogy most muszáj ezt beszednie. Cebiont és Rhinatiolt folytatjuk. Lassan egy hónapja szívjuk az orrát, és ezen belül volt 3 szakasz, amikor láza is volt. Azt mondta a doktor, hogy sok gyereknél elhúzódik ez a vírus. Meg hogy ne plattyanjak el, mert ahogy közösségbe kerül, természetes, hogy egyre több mindent be is nyal. pedig én most kicsit el vagyok plattyanva, már olyan régen nincs jól szegénykém. Sápadt is, pedig mindig olyan kis napbarnított, pirospozsgás szokott lenni.

Gabi! Hopp, az azért nem olcsó egy kisbicajért! Nem is tudom, mikor vesszük meg az ajándékot. Úgy volt, hogy holnap én dolgozom, az uram meg elmegy Miksával vásárolni, de most nem biztos, hogy áruházba kén hurcolni. Mindegy, majd éjjel melózok megint, mert péntek reggelre kész kell lennem.

Rita, Beszti! És hogy kell, hogy színes is legyen? Én arra nem jöttem rá.

Még azt akartam írni, hogy Miksa napok óta a Praktika magazin elején lévő többszáz ajándék matricát ragasztgatja egy könyvbe. Mindjárt veszek még egy újságot, mert fogyóban a készletKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Írd be: \ szín { aláírás }, persze szóközök nélkül. A szín az alapszínek, angolul. Pl. red, blue, green, purple, yellow.

KépKép
KépKépKép
beszti

Na jó, de hová írjam be?Kép A profilba, ahová az aláírást? Síkhülyének tűnhetekKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Igen,. a profilban kell beírni, de a bal fölső sarokban a dokumentációban van egy formázás rész, ott minden benne van.

Én már csak egyet nem tudok: Szeretnék az aláírásom mellé beszúrni egy kis gifet, ami a gépemen el van mentve. De nem engedi az image-formázást.
MIÉRT???

Szirom, hogy van Miksa?
Tényleg ne aggódj, az enyémeknek az elmúlt két tavasz volt rémes, most meg, amikor először közösségben vannak (Maja is most kezdte), tulajdonképpen kutya bajuk. Szóval ez most nehéz nektek, de túllesztek rajta, és minden év egyre jobb lesz.

Függönyök kivasalva, én kipurcanva... Nem múlt el egy nap alatt ez a nyavalya, olyan vagyok már, mint egy nagyon öreg őszi légy Kép.

És csokit eszem (mást meg nemigen). Tök gáz, a gyerekek nyuszitojásait, holnap mehetek megvenni a pótlást Kép. De most ezt a nehéz napjaimnak tulajdonítom.

Írjatok valami vidámat, én is plöttyedt vagyok, mint Szirom...

Beszti, köszi!!! Kép

Írj magatokról is!!

Többiek??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Észrevettétek, hogy más a betűtípus is?? Kép
Már csak a gif kéne mellé...Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

abbahagyom már Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

Az nekem sem ment. Én is szerettem volna képetKép...
Ok, később írok!Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

El vagyok keseredve, ez se a mi hónapunkKép Vettem egy tesztet, de már nem kellett... 15.-e helyett 11.-én, nem is értem. És azért bánt, mert annyira úgy éreztem, hogy igen, hogy majdnem biztos voltam benneKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Nagyon sajnálomKép.

KépKép
KépKépKép
beszti

Szirom,
ne aggódj! Majdcsak vége lesz végre ennek a nyavalyának! Sajnálom nagyon az ab-t, de ha kell, kell. Most már jön a jobb idő is, legalábbis reméljük Kép Ma rettenetes nagy szél volt, vacak idő a napsütés ellenére, pedig csak délután mentünk ki egy kicsit levegőzni.

Bicaj: hát, nem olcsó. De ajándék anyóstól Kép És tényleg nagyon jó. Azt nem tudom, hogy a bev.központosok milyenek, mert én azokat élőben nem láttam, meg kell nézni.

Ja, a Te mobilszámodat is elkérhetném? Elvesztettem valahol... Kép Pedig ezer százalékosan emlékszem, hogy benne voltál a mobilomban, és most már nem vagy Kép Küldd el nekem légy szíves! TEgnap a bicaj miatt akartalak hívni, oszt nem tudtalak.

Ildi,
még azt mondd meg nekem, mit csinál Olivér, amíg Te szoptatod Natasát? Le tudod foglalni egy kis mesével vagy legóval? Nagyon érdekel, már gyűjtöm a tippeket Kép

Jó éjt mindenkinek!

pgaboka

Jajj Szirom, most olvasom KépKépKép Nagyon sajnálom! Már úgy örültem! Hajrá következő hónap!!!

pgaboka

Sziasztok,

Szirom,
hát ez igazán nem szívderítőKép nagyon sajnálom... de biztosan így kellett lennie, nem jött el még az Õ ideje, de, ami késik, nem múlikKépKép Elég beteg is voltál és Tibi is, nem volt toppon a szervezetetek... és sokat is idegeskedtél Miksa miatt, jobb ez így, hidd el.... Ne szomorkodj, jó?? Új hónap, új erőKépKép

Most búcsúzom, sajnos nem tudok maradni, csomagolnom kell. Holnap megyünk ZalakarosraKépKép Úgy örülök, hogy végre együtt lesz a családKép (Árpit 3 napja csak hajnalban látom, amikor szegény készülődik dolgozni és előtte is nagyon későn tudott csak hazajönniKép és nekem is nagyon sok volt már mindig egyedül a gyerekekkel, de most feltöltődünk egy picitKép
Szombaton érkezünk.

Szép napokat Nektek!
puszi,

Anikó
pupi5

Köszi, köszi, aranyosak vagytok. Tudom, hogy ha így van, akkor ez a legjobb, de micsináljak, nem örülök.

Anikó! Jó utat nektek! Érezzétek nagyon jól magatokat!

Gabi! Dobom a számot majd emilben, jó? Bár most már nem én fogom megvenni a bicajt, hanem az uram, mert a munkával még sehol se állok. És tojást se festettem mégKép Meg húsvéti kalácsot is szoktam sütni, de mikor?

Szegény uram még mindig lázas, Miksa viszont jobban van. És most én is bevettem egy ACC200-at, akkor legalább gyógyuljak megKépKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jó reggelt!

Szirom, csak a többiekhez tudok csatlakozni: Persze, hogy nem örülsz! De: akiknek a baráti körömben sokat kellett várni egy kisbabára, olyan tökéletes gyerekeket "kaptak" hogy utólag mindig látja az ember, miért nem sikerültek azonnal. Ki kellett várni őket.
Ne aggódj, a ti kisbabátok is készülődik már! Már csak két hét! Kép

Bicajt most már én is drágát vennék, mert a tavalyi tapasztalatból tanultam. Nem nézed meg te is a bababörzén?
A nyuszinak ez úgyis nagy falat! Kép
Majd megverekszünk a legjobb bringáért Kép.

Iszonyúan fáj a torkom, ma megyünk Tücsökzenére, biztos szépen fogok énekelni Kép.
Nem baj, ott lesz Maja-Bernát is, majd ők. Kép

Tojásfestés, kalácssütés: SZOMBATON!!! Én is akkor fogok!
Nagytakarítás kipipálva, a függönyök szépek Kép.
De holnap de. a két nagy nem lesz itthon, még a végén takarítani is sikerül Kép.

Majd még jövök.

És ez milyen??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

Szuper!Kép
Szólj ha rájöttél a képfeltevésre...

Húsvét: én nem fogok készülni, mi csak pihenünk. Jövő héten szerdától szombatig megint elutazik a párom, ezt előre pótolni kell.Kép Ráadásul minden gyerek lesz, tavaszi szünet van.

Anikó!

Adatok? Anélkül nem megy?KépKép
162 cm, +5-6 kg (egyenlőre ennyi is elég lesz), Norbi.

KépKép
KépKépKép
beszti

Hahó!

Hajnalban akartam kelni a munka miatt, de nem tudtam felkelni, csak mostKép

Ok, csajok, én se csinálnék nagy műsort a húsvétból, de jönnek a szüleim meg a tesóm pénteken este. Anyám érti, hogy nem nagyon van időm, de apám az kritikus és beszólogat időnként. Inkább jobban járnék, ha meglenne minden. Most is 2 hete nem beszéltünk, mert legutoljára 3 napon át megkérdezte minden délelőtt, hogy mi lesz az ebéd, és az utolsónál azt mondtam, hogy nem tudom még, erre fölhördült, hogy de hát már 10 óra van. Erre én is fölhördültem, hogy és akkor mi van, aztán kiabáltam is kicsit. Előzmény az is, hogy az egyik esetben nem tetszett neki a köret, és ajánlott mást. A tesóm a háttérből rákontrázott, ő is javasolt, és már akkor is fölhúztak. Namindegy.

Rita! Tudom, Miksára is vártunk több mint egy évetKép De meg kell mondjam, az uram nem volt olyan szomorú, mint én. Sőt. Inkább ezért vagyok elkeseredve. Nagy meccs lesz ez mégKép.

Vegyél be valamit, mert nem múlik el magától! 2 hétnél tartunk, ma egy kicsit jobb lett reggelre, de most meg álomkóros vagyok.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

jó reggelt!!

szirom, tök sajnálom, annyira jó lett volnaKép
meg Miksa betegsége is már elhúzhatna a ...-ba.Sok-sok gyógypuszi nekiKép
Uradnak is jobbulástKép

Gabi, amikor szoptatok Olivér eljátszadozik, vagy hozzánk dőlve nézi a tv-t, múltkor rajtam ültKép(fekve szoptattam, és a csípőmön üldögélt)
amikor legelőször szoptattam,amikor a kórházból hazajöttünk, el akarta venni a cicitől, és nyikogott hozzá, hogy baba, babaKép
Most már hozzászokott, hogy itt van.Ja, és általában akkor kakil beKépKép
Most is nálam van Natasa, sírt, enne megintKép
Tegnapelőtti 3 hetes súly 3500 grammKép
Viszont 2 napja nem kakált.
De hízik, pisil sokat, nem fáj a hasa.Mit csináljak vele?
Nem is aggódnék, mert tudom, hogy anyatejes csecsemők nem kakilnak mindennap(némelyik), de Olivér amikor nem kakilt a 3. hónap tájékán(csak hetente egyszer), utólag kiderült, hogy ő nem is hízott, fejlődöttKép
De Natasa hízikKép
Adjak neki kamillateát?

anikó, jó pihit ZalakarosonKép
az tök jó helyKép

Rita, tegnap már nekünk se volt itthon csoki, elvonási tüneteim voltakKép
de volt fagyi!!!!!!!
és benyomtam egy csökkentett koffeintartalmú light-os fagyiból készült jegeskávétKép
vas

Nem mondjátok, hogy húsvét lesz?????
vas

bakker, nekem még tojásfestékem sincs, sőt a gyerekeknek sem vettünk semmitKépKépKép
vas

Húsvét leszKép De neked szabad nem észrevenni, 3 gyerekes anyukaKép Én meg az uram nevenapját számoltam el, azt hittem, húsvét után leszKép

Ildi! Szerintem ne csinálj még semmit Natasával, 2 nap nem a világ. Ha pisil, nem fáj a pocija, akkor majd úgyis kakil. Ha fájna, masszírozd kicsit, vagy végülis egyébként is tornáztathatod, biztos élvezni fogjaKép Miksánál egy hét volt a csúcs. Ha adsz neki teát, az lemossa a bélfalról az anyatej jótékony védőrétegét.

Húznom kell dolgozni.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

ILdi Kép Kép Kép

UHHH a jegeskávé nagyon jó ötlet! Nincs pofám több tojást enni, ma akkor az lesz a nassss. De jó!

Én szeretek ünnepekre készülődni, csak magasan van a léc (magamnak raktam fel Kép), és gyerekek mellett nehéz átugrani. De most már nem görcsölök én sem, (régebben nagyon), csak ami sikerül. Meg a tojásfestés-kalácssütés... az már ünnep maga.Kép

De ha külső elvárások lennének, az biztos rosszabbul érintene.

Szirom, együtt lesz a család húsvétkor? Az jó, nem? Mi is megyünk Kecskemétre, meg persze az anyukámékhoz is, szeretem az Itáliát Kép.
De azért már nagyon-nagyon elutaznék egy kicsit kettesben is az urammal Kép

Anikónak jó pihenést így utólag. Remélem aludni is tud majd egy kicsit, félelmetes, hogy bírja az éjszakázást, nem??

Ildi, ne aggódj, szerintem még mindenhol lehet kapni mindent, mi is ma este megyünk pótolni a hiányokat Kép.
Olyan békés lehet nálatok az élet, úgy irigylem, hogy ennyire laza vagy, meg nyugodt! Hogy csinálod? Mindenre van időd? Na majd a negyediknél én is profi leszek talán...Kép

Bár most éppen nem tudom, alkalmas vagyok-e egyáltalán újabb gyerekre, mert most a Bernáton azt érzem, nem kap kellő figyelmet. Vagy legalábbis úgy érzi. Nagyon nehéz vele, nem játszik, csak lézeng, pedig régebben valóban órákig eltücskörészett. Mindenre hisztizni kezd, nem figyel arra, amit mondok, mindenre nemet mond, nem öltözik... Jaj. Úgy sajnálom szegényt. Kép
Nehéz na.

Ildi, még valami, a kaki miatt szerintem se aggódj! És ha egy kicsit esetleg, majd, talán, neadjisten... nem hízik, szerintem az sem nagy gáz! Hidd el, hogy az anyatej CSAK jót tehet vele, látod, milyen profin megy ez neked!! Kép

Beszti, pihenjetek! Mit csinál a férjed, hogy ennyit utazik? Vagy már kérdeztem? Kép Esetleg már mondtad is? Kép Nem emlékszem... Kép

Most búcsúzom, megyek aludni Kép (Jó lenne)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szirom!

Ja, a rokonság...
Mi inkább megyünk, és pár napra otthagyom a két nagyobbat.

Ildi!

Én is csk ismételni tudom a töbieket: mindenarra mutat, hogy semmi gond Natasával. Hagyd, ne adj neki semmit.

Rita!

Nem utazik sokat a párom, max. országon belül. Csak most több külföldi is összejött.
Egyébként ügyvezeti a számítástechnikai cégét.

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Naggggyon feszült vagyok egész nap Kép Valahogy semmi sem sikerül Kép Ma megint voltunk játszóházazni, igazán mehetne megint együtt a csapat, nem? Na majd ha Anikó is itthon lesz, akkor megbeszéljük Kép

Szóval a gyermek már ott sírós volt, nem akart hazaindulni, pedig ezzel nem is szokott gond lenni. Na mindegy. Itthon persze nem volt hajlandó aludni, engem nem engedett főzni, egy sima tejfölös krumplilevest is vagy 2 órán át készítettem... Éhes voltam, fáradt és türelmetlen. Persze kora estére Zsoltika is fáradt lett (nemalvás miatt), de pancsi után feléledt. Igazán semmi baj nem történt, csak az órát verte le az éjjeliszekrényről, meg leesett az ágyról Kép De nem is ütötte meg magát, a kezével támaszkodott, úgy esett, nem is nagyot. Szerencsére.

Az is a bajom, hogy Apa jó későn ért haza, mint mostanában mindig (3/4 8-kor). Akkor persze lerakja magát, vacsorázik, ez ugye érthető. Mondom, hogy menjenek aludni, mert késő van (8 óra már elmúlt, és a gyerek is 12 órája ébren volt). De hogy ő még nem is játszott vele, legalább egy kicsit hancúroznak. Éktelen visítás, ugrálás hallattszott ki a kisszobából... Ez szép meg minden, de én nem így képzelem a nap befejezését. Szép nyugis meseolvasás, hogy a gyerek ráhangolódjon az ágyra, csöndes beszéd, ha már játék akkor kirakós vagy ilyesmi, nem? Mindjárt fél 10, reggel tuti soká ébred Zsoltika, megint nem fog aludni délután, és én is fáradt vagyok, napközben nekem is kéne pihenni! Nem én tehetek arról, hogy a munkahely kizsigereli az embert! Meg messze is van... Szegény Apa, persze dolgozik, és persze értünk (tehát nem sörözni vonult el), igazán nem szemrehányásként mondom, mert tudom, hogy neki sem könnyű. Na mindegy.

Bocsánat a kirohanásért. Bizti a hormonok Kép

Mielőtt elfelejtem: beszéltem Mártival, és mindenkit puszil!!! Nagyon sok neki is a munka, ugye itt többet kell dolgoznia, mint az előző helyén, és ezt nagyon megérzik. Amúgy jól van Kép A múltkor meg nagyon megfázott, mikor futni ment, úgyhogy most nem próbálkozik újra a kocogással, csak ha jó idő lesz végre.

Ildi,
nem gond a kaki! Anyatejes babáknál ez simán van így, 5-6 nap is kimaradhat, de több is! Nálunk Zsoltika sokszor kakilt, naponta többször Kép De szépen gyarapodott, nem volt gond. Emlékeim szerint volt olyan baba annak idején, akit láthatóan zavart, hogy régóta nem volt kaki, egy kis tornáztatás tényleg segíthet, legvégső esetben a hőmérő vagy szélcső. Mi sosem alkalmaztuk egyiket sem! És semmiképp ne adj teát szerintem sem!

Rita,
milyen magasan van az a léc? Kép Az aláírás szerintem jó Kép

Anikó,
jó pihenést!

Szirom,
nagyon jó ötlet volt ez a Praktika-magazin! Megvettem én is, tényleg rengeteg rajta a matrica, mi holnap ragasztjuk majd a tojásokra Zsoltikával Kép De jópár darabot már felragasztott a kiságyára is Kép
Számod várom Kép

Csajok, milyen az a húsvéti kalács? Sütnék én is Kép Mi itthon leszünk, a szüleim és a tesóm jönnek, az biztos. Anyós majd húsvét után jön hozzánk, jövő hét kedden, mert szerdán megyek vérvételre, és ő vigyáz majd Zsoltikára Kép

Megyek, még mindig nincs alvás, a lámpa is ég. Ghrrrrr... Kép

Jó éjt!

pgaboka

Sziasztok!

Most végeztem... A papa elaludt a kanapén, hortyog, úgyhogy benéztem.

Gabi! Értelek én, nagyon is. Nálunk is baj sokszor, hogy az ember halálfáradtan, későn ér haza. De ő mielőtt elkezdene hancúrozni, elalszik a kanapén, és a gyerek sokszor már nem is reméli, hogy játék lesz. Tudom én, hogy ő szeretne vele játszani, és ha nem hulla, akkor szokott is, de mostanában többször hulla. Ma viszont elmentek együtt vásárolni, és voltak a Decathlonban meg az Auchanban. Igaz, hogy hatvanhárom kisbicikli kipróbálása után végül nem vettek bicajt, de szinte minden mást igen, és a gyerek olyan kiegyensúlyozottan ért haza, hogy csak néztem. Ja, a kikötői büfében is voltak hazafelé, Miksa rendelt egy narancslét és szépen megitta, meg is köszönteKép Este 3 perc beszélgetés után az uram ki tudott jönni a szobából, és Miksa egy kukk nélkül el is aludt. Nálunk meg az a baj, hogy Miksa igazából engem szivat, aki a nap 24 órájában vele van. Minden rezdülésemet ismeri, tudja, hogy ha kiabálok, az se komoly, és a fejemre sz...k sokszor. A papával meg nem így ment, és nagyon örülök ennek, mondtam is az uramnak, hogy többször kéne ilyet csinálni. Én is kipihentem magam bizonyos szempontból annak ellenére, hogy dolgoztam.

Telcsiszámot elfelejtettem, de a kalácsot most beírom neked. Mi ezzel esszük húsvétkor a sonkát és a többi sós cuccot, szóval ez olyan kalács:

50 dkg liszt, 1,5 kk só, fél kocka élesztő, 1 teáskanál cukor, 6 dkg margarin, 2,5 dl tej, 1 tojás, olaj, zöldfűszerek.

Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral langyos tejben, majd összegyúrjuk az alapanyagokat és dagasztjuk. Akkor jó, amikor leválik a kézről és a tálról. Fél órát pihentetjük, ezalatt a duplájára kell feljönnie. Tepsi méretűre nyújtjuk és megkenjük olajjal. Rászórunk 8 evőkanál apróra vágott zöldfűszert (petrezselyem, metélőhagyma, zeller, stb.), majd feltekerjük, mint a bejglit, és koszorú alakúra összefogjuk vizes kézzel. Kívülről késsel meghasogatjuk. 20 percet pihentetjük, majd megkenjük felvert egész tojással. Kicsit előmelegített sütőbe tesszük, 20-25 percet sütjük. (Nem emlékszem a fokra, talán légkeverésen 170-180, majd meglátomKép)

Beszti! Mi 2 hét múlva megyünk, és nem akartam ennyi idő belül kétszer utaztatni a kölyköt 170 km-t, főleg most, hogy tengeribeteg lett újabban. És az uram szombaton dolgozik is. Így meg apám segít megmetszeni a leandert.

Rita! Háát, ez az együtt lesz a család azért túlzás, mert a szüleim elváltak, apám újra nősült, csak most apám elhozza anyut meg a tesómat és a kislányát. Kulturált viszonyban vannak, főleg, mióta van unoka. A tesóm közben elég magányos, mert elhagyta a felesége, aki újra férjhez ment, és tegnap éjjel fiúgyermeknek adott életet. A kiscsaj most épp nálunk (illetve a tesómnál, aki együtt lakik anyuval) soros, úgyhogy ő is jön. De haza kell vinni, mire hazamegy a jóanyja vasárnap a kissráccal a kórházból. Az uram meg mint írtam, dolgozik szombaton. Nem annyira Itália, mint nálatokKép

Viszont jó hír, hogy előkerült a taknő, az emeletet ma meg is csinálta ablakpucolásostól és holnap délelőtt befejezi a földszintet is, teraszajtóstól, mindenestől. Aztán rohanás bicajt venni még, majd kalácsot sütni, mire ideér a család.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Egész nap nem működött ez a Babanet! Nektek igen? Bár látom, csak Szirom írt Kép Gondolom más is szívott.

Délelőtt meg a net sem volt jó Kép

Szirom!
Nagyon köszi a kalácsreceptet Kép És azt is, hogy leírtad, nálatok hogy vannak a dolgok. Bár már sokszor írtad is, hgoy a Papa fáradtan ér haza. Nálunk tegnap naaaagy beszélgetés volt Kép Ránkfért. Na de a lényeg, hogy jól kisírtam magam, ez is kell néha, már az idejét sem tudom, mikor bőgtem utoljára. Lehet, hogy a fejfájásoknak ez is az oka, hogy nem adom ki valahogy a feszültséget, csak gyűlik-gyűlik... Na mindegy, tényleg jobban vagyok lelkileg, Apa meg ma is sokat dolgozott, de telefonált is nekem, hallottam a hangján, hogy marhára elege van, és jönne már, de nem tud... Mindegy, 3 napig együtt leszünk végre Kép

Mi is megbeszéltük, hogy kerítünk takarítónénit, főleg ha már itt lesz a kisbaba is Kép

Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!!!

pgaboka

Gabi, ne csak akkor, most is kerítsetek taknénit! Nagyon sajnállak hogy sírtál, bár az embernek tényleg jó néha kibömbölnie magát! A te férjed mivel foglalkozik? Ha nem titok...
És azt is megértem, hogy nagyon nehéz egész nap mindig egyedül lenni. Anyukád nem pesti?
Hidd el, ahogy nő Zsoltika, egyre könnyebb lesz, meg kettővel is jobb mint egy gyerekkel, több felé kell figyelni.Kép

Szirom, téged is sajnállak!
Szerintem nem jó ez a világ így, hogy a papáknak ennyire sokat kell dolgozni, ezekben az években kéne igazán a segítség is, meg az együttlevés is. Én nem panaszkodhatok, de azért a három nap egyben nekem is ajándék!
Ráadásul tegnap délután óta egygyerekes szülők vagyunk, a nagyok tegnap az unokatesóméknál aludtak. Ma kimentünk értük, de sírva kérték, hogy hadd maradjanak még egy napot Kép.
Így ma is hármasban vagyunk.

Csendélet 9-kor: Adél alszik, szól a tv, Zsolt alszik a kanapén. Kép

Szirom, férjednek boldog névnapot!

Ildi, húsvét???? Kép

Nálunk rend van, látszattisztaság Kép, holnap délelőttig. Akkor hazajön a banda, és rend nem lesz, "csak" élet Kép.

Gyertek lányok!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Ejha, még péntek van!

Szirom,
nagyon boldog névnapot a Papának Kép

Rita,
az én férjem informatikus, játékprogramot készít egy fejlesztő team tagjaként. Nagyon szereti a munkáját, mindene a számítógép: munka, hobbi már 11 éves kora óta. Nincs is ezzel baj Kép Csak annyira rossz, hogy este későn ér csak haza, minden nap!
Hát igen, nálam is kiborul olykor a bili, de egyébként elég ritkán. Alapjában nagyon jónak látom a helyzetünket Kép Anyukám pesti, de vele nem könnyű. Erről majd máskor írnék, jó? Most fáradt vagyok, és ez hosszú téma... Kép

Ma mi is takarítottunk Zsoltikával, de holnap még vár a vásárlás...

Puszi,

pgaboka

Sziasztok!

Kellemes húsvétot kívánunk mindenkinek!

Most igazából nem tudok jönni, el vagyok havazva a családdal, majd ünnep után írok többet. A köszöntéseket köszöni az uram!Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!!!!

Kép
vas

Kellemes ünnepeket mindenkinek!KépKépKép

KépKép
KépKépKép
beszti

Szirom, papának két nappal megkésve boldog névnapot!!!!

Kép
vas

Sziasztok Lányok!

Csak tegnap jöttünk meg, ráhúztunk még egy napotKép
Bekukkantottam, mert hiányoztatok ámKépKép
Majd jövök élménybeszámolniKép
Nagyon szép Húsvét hétfőt kívánok Mindenkinek!

Kép
puszi,

Anikó
pupi5

Sziasztok!

Hazaértünk, pakolok ezerrel, mert minden tele van koszos ruhávalKép
Remélem, mindenkinél jól telt az ünnepKép Mi nagyon jól éreztük magunkat, fogyni nem fogytam semmit, de legalább nem is híztamKép
Délelőtt bemegyek Pestre a bingáért, meg vásárolni, délután majd olvasok, meg írok.

Szép napot mindenkinek!Kép

Bea
Vendég

Jó reggelt,

Zalakaros tényleg jó kis helyKép Nagyon feltöltődtem a kis családommalKép pihenés is megvolt, egyszer mindenki aludt délután 2és fél órátKép A többi napokon kihagytuk a délutáni sziesztát, mert akkor semmire nem lett volna időnkKép A szálloda szép volt, de nem szeretem az ilyen nagy "gyárakat", rengetegen voltak... Szerencsémre nem főztek valami túl jólKép
Gyönyörű medencéi vannak, fincsi meleg vízesek is, a gyerekek imádtákKép Barnabást ki sem lehetett hozni, gondolom élvezkedett,hogy a kis bálna testét a vízben könnyűnek érezteKép
A szaunákat sajnos nem tudtam kipróbálni, mert végig megvoltKép
Kirándultunk isKép szóval éltünk, mint Marci HevesenKép
(csak egy picit volt fárasztó, mert sajnos az éjszakázás itt is folytatódott és azért nem kis szervezést igényelt az időben elkészülés, az etetések, a programok kitalálása, mert Árpi nem szeret szervezkedniKép, szereti ha a dolgok úgy spontán alakulnak, de ezt már ennyi gyrekkel nem lehetKép)

Húsvét: meséljetek légy szíves,hogyan telt Nektek,gyerekek örültek az ajándékoknak? Én még nem tudok, mrt nálunk szerdán lesz csakKép

Szirom,
Apukád meg volt elégedve??? Lett bicaj?
Tibinek, nagyon megkésve,bocsi, de add át jókívánságaimat a névnapjáraKépKép
Miksa buci meggyógyult?

Rita,
köszi, hogy gondoltál rám, a nem alvás miattKép nekem sokszor eszembe jutsz éjjel, hogy most kéne alkalmaznom a módszeredet és sétálgatnom vele, hogy leszoktassam a szopiról, de még az ágyából is alig bírom kiemelni, hogy magam mellé fektessemKép Te, hogy bírtad 6! hétig....? Én még bizakodom, hogy leszokik, már csak háromszor van kelés és abból az egyik 11-korKép
A csendélet ismerősKép
Húsvét, hogy sikerült?Kép Szerintem, ahogy így megismertelek, biztos sikerült most is egy kicsit magasabbra tenned azt a lécetKépKép

Ildi,
gondolom azóta már rendeződött a kaki-ügyKépKép Nálunk a 6 kakimentes nap volt a csúcs, én néha használtam szélcsövetKép

Gabi,
nagyon megértelek, hogy elszomorodtál... de fantasztikus dolog az, hogy meg tudjátok beszélni és Te ki tudtad adni magadból a feszültségetKépKép Talán legközelebb ne várj eddig, hogy ennyire sírj a problámktól, hanem a Téged zavaró dolgokat csírájában próbáld meg elfojtani, megoldani, de legfőképpen a felszínre hozniKép nem kell nyelni, főleg, ha ilyen rendes párod van, hogy meg lehet vele beszélni a dolgokatKép

Beszti,
a táblát majd aktualizálomKép köszi az adatokat, Neked kell a legkevesebbet fogyniKép

Fifianyu,
Te meg merre járszKép?

Anikó
pupi5

Sziasztok!!

megpróbálok írni, ha hagynakKépKépKép
Anikó, jó lehetett Zalakaroson.
Melyik szállodában voltatok?
Én voltam egyszer a Mendan-ban, na ott tuti volt a kaja is.
2 nap alatt biztos híztam 2 kilótKép
Én őszintén átérzem az éjszakázásaidatKép
Nekem annyira mázlim van most Natasávan,max. 2-szer ébred, de van hogy csak egyszerKép
És szopizik, és alszik is visszaKép
Kaki még aznap este megoldódott, akkora adag jött, mint a csudaKép
Mi az a szélcső?????
Lehtet, hogy csak én vagyok tudatlan, de gőzöm nincs, mi azKép

Szirom, elment a vendégsereg??
Ember meggyógyult????
És Miksa?
Annyira rossz, hogy már nem akar elmúlni az örökös betegség.
De nem akarlak elkeseríteni én sem,de amikor Levente elkezdett bölcsibe járni, ősztől áprilisig 2 hetente otthon volt betegenKép
Aztán utána ősszel már minden ment simánKép

Gabi, jó, hogy megbeszéltétek papával a dolgot, De ne sírjál, legyél happy!!!!KépKépKép
Mikor kapjuk az első pocifotót?????
Én már ilyennel nem tudok szolgálni, max. meg tudom mutatni, mekkora maradtKép

Rita, Beszti, Bea, milyen volt a húsvét?
Rita, lett kalács??
Rend????Kép

Nálunk vasárnap voltak vendégek, megint grilleztünk egy jótKép, és híztam a sok csokitól, nyuszitól.Na, meg sütöttem rákóczi-túróstKép
Nem kell mondanom, ki ette meg mindetKép

Na, puszi
(ma 4 hetes a kis mucikaKép )
vas

ma mindenki alszik még????

itt egy kép rólunkKép
Kép
vas

Ildi!

Nagyon szépek vagytok!KépKép

Anikó!

Tudod hogy ez semmi mást nem jelent, csak annyit, hogy én vagyoka legkevésbé szigorú önmagamhozKépKép.

Este jövök!

KépKép
KépKépKép
beszti

No, most mentek el a vendégek, most leteszem Miksát aludni, és ha el nem alszom én is, akkor jövök!

Ildi! Szépek vagytok!Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

De jó kép, Ildi! Nagyon cukik vagytok!

Húsvét nagyon jó volt, minden szuper jól sikerült. Szombat este nálunk volt nagy vacsora, 13-an voltunk. Nem csak én főztem, de azért így is éppen hogy kész lettem 6-ra... Másnap jött a nyuszi, Bernátnak tojt egy gitárt, a lányoknak filctollat-ceruzát, meg persze egy rakás csokit.
Aztán lementünk Kecskemétre a férjem szüleihez, ott is jött a nyúl persze, igazából, a bokrok alá Kép. Hétfőn a fiúk hideg vizes ébresztőjével indult a nap Kép, aztán sétáltunk, szüleimnél ebédeltünk, kertben voltunk Kép.
Jó volt Kép.

Gabi, Anikó, a "lécről" Kép: Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak ha ünnep van, szeretem a rendet. De egyre nehezebb kiszámolni, mit mikor kell elkezdeni, ahhoz, hogy meg is tudjam csinálni a gyerekek mellett. Most azt gondolom, hogy egy nagy lakást nehezebb végigtakarítani, de talán eloszlik a rendetlenség, nem? Majd ha nagy lesz, biztos arra fogok panaszkodni..Kép
De egész jó lett, hála az unokatesóméknak, akiknél a gyerekek a csüt-pénteket töltötték, így két napig rend volt.Kép
Mániákus vagyok, igaz? Kép

Fogyás: hízásKép. Felugrott egy kiló...Kép
De: mától szigorú leszek magamhoz. Kitaláltam egy jó módszert: csak akkor ihatok délután szuperlight jegeskávét, ha előző nap nem rontottam el a diétát. Ha volt nass, nincs kávé...

A mait megelőlegeztem magamnak Kép.

De remélem, hogy ez az egy kiló hamar lecsusszan, csak az bosszant, hogy most már három hete ezzel küzdök: ez az egy kiló mászik fel-le...
De tényleg úgy van, ahogy írtad Szirom, többször is, van, hogy nem megy...
Csak Ildi bírja öt hónapig! Kép

Ma elvittük Adéllal a régi babakocsit szervízbe. Régi: egy éve vettük, 26000.- volt, és lötyög a kereke Kép. Kicsit reklamáltam is, hogy egy ilyen drága kocsi egy év alatt szétesik (sportkocsiról van szó, Bébé Comfort...), de nem hatódtak meg... Ma derül ki, mennyi lesz. Na mindegy, megcsináltatjuk asszem, mert ezt leszámítva jó kis kocsi.Kép
Szóval ma utazgattunk Adéllal, békávéztunk egész délelőtt. Délután játszótér + doki (még mindig köhécsel a Maja), este meg szeretnék még jönni.

Uhhh, megint mennyit beszéltem!

Ildi, nálatok milyen volt a húsvét?

Anikó, jó lehetett a nyaralás! Éjszakák: akkor sétálgattunk, FELVÁLTVA A FÉRJEMMEL, amikor már minden éjjel és nappal bőgtem a kimerültségtől... Addig én is szoptattam háromszor.

Beszti Kép.

Pussz!

(Nem nagyon hivalkodó ez az aláírás??) Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Picit aludtamKép De nem nagyon mertem, mert várom a szippantyúst.

Húsvét: jól sikerült, bár a takarítás az a végére eléggé bedurvult. Volt ablakpucolás, bútorelhúzás meg minden. A taknő csinálta, én meg tisztítottam előtte a terepet, pakoltam el a kacatokat, mütyüröket, papírokat, számlákat, feljegyzéseket, izébizéket, amikkel ő nemt ud mit kezdeni. Meg szétválogattam Miksa járókáját, a hatféle összerakóst, mert már semmit nem talált meg, és akkor még nagyobb rendetlenséget csinált. Tiszta hulla voltam, mire pénteken estefelé végeztünk, aztán nekiugrottam a kalácsnak meg később az ünnepi asztalnak, és háát a kalács még sült, amikor megjöttek anyuék. De több kellett neki, mint ami a receptben voltKép Jó lett különben. Miksa annyira izgatottan várta őket, hogy ezerrel terített, kért abroszt a kisztalára, meg kispoharat, meg minden kellékért reklamált, még mielőtt odatettem volna. Majd tolta ide-oda az egész kisasztalt, hogy itt fognak ülni, nem, mégse, inkább amott, aztán az Anna ideül, vagy amoda? És átrakta százszor a terítékeket. Töltött Annának és magának is, mire ideértek a tesómék a kiscsajjal, Miksa megivott egy halom jegesteát a nagy töltögetésbenKép Együtt fürödtek és majdnem éjfél volt, mire elaludt, őrület, hogy fölpörgött. Másnap megsütöttem életem első rozmaringos báránysültjét, tuti lett, úgyhogy este meg kellett ismételni, mert az uramnak nem maradt (dolgozott), meg báránymájat sütöttünk hozzá. Anyuék vasárnap (kacsasült) mentek el, tegnap pedig báránypaprikás főtt itt az udvaron 9 vendéggel. Kicsit el is "fáradtunk", én különösen, szóval erre nem vagyok büszke. De az uram ügyesen megfürdett a 3 gyereket meg beágyazott, mert én estefelé szundítottam kicsitKép A srác és a két gyerek, akik gyakori vendégek nálunk, maradtak is, ők mentek el ma délután. Úgyhogy nem voltunk zenebölcsiben sem, de Miksa imádja a két gyereket, volt homokozás, bicaj, mindem, ami kell.

Fogyókúra viszont nem volt, mérlegelni nem volt időm és erőm, majd holnap reggel. Gyanítom, hogy adatot kell javítaniKép

Anikó! Klassz, hogy jól éreztétek magatokat! Megesküdtem volna, hogy ráhúztok egy napot legalábbKép

Rita! nem hivalkodó az aláírásKép
A babakocsin nem volt garancia? Én is kíváncsi leszek az árára.

Ildi! Már egyszer megdicsértelek, de mégeccer megteszemKép Nagyon kis figyelmes Natasa, te meg tök jól nézel ki!

Miksa jól van, ma beszéltem a dokival, még az esti adag antibigyót meg kell kapnia, aztán vége. Csak a vitamint hagyom, meg kap majd bélflóra javítót, mert az étvágya a gyógyszerek miatt katasztrofális. Meg egyébként is vitatkozik mindenen, úgyhogy mostanában nem könnyű a táplálása. Ma hiába ettek a gyerekek nutellás palacsintát, amit szerntem minden gyerek szeret, ő minden kenhetőtől meg van rettenve (ketchup, majonéz, vaj, egyik se megy)és nyekergett, majd azért sírt, hogy tekerjem ki a palacsintát, végül egy kakaóst hajlandó volt enni, meg egyet üresen.

Keresek nektek bicajos képetKép Nem bírja még tekerni, majd délután gyakorolunk. Képkeresés elmarad, felébredt, majd még jövök.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Miksa anyukámmal, aki nem nagyon látszik, nem az ő alkatát örököltem... (asszem 54 kg most)

Kép

Még azt akartam mondani, hogy az uram levágta Miksa haját, itt-ott nem tökéletes, mindig vigyorognom kell rajta. A hajvágás felénél a gyerek közölte, hogy tegyük visszaKép De aztán meggyőztük, hogy az már rossz haj.

Meg még annyi, hogy tudjátok, én a múltkor tökre úgy éreztem, hoyg terhes vagyok. Az most már kiderült, hogy nem, de folyamatosan érzek ott valamit belül, a vágásomnál pedig furán zsibog, de el sem tudom dönteni, hogy kívül vagy belül. Mi a fene ez? Beképzelek valamit, vagy tök normális folyamatok is lehetnek? Nagyon kéne mennem dokihoz is már, mert 1,5 éve nem voltam rákszűrésen, és most úgy beparáztam, hátha gáz van. De ma már nem érünk oda, csütörtökön meg dolgozik az uram. És Miksa a múltkor olyan patáliát rendezett, hogy azért is nem voltam, mert vele tudtam volna...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó!

Mi van már, csajok? Most lenne időm, Miksa még alszik, aztán el kell mennünk ügyintézni! Tessék jönniKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Itt vagyok!

Menj el orvoshoz, Szirom! Nem hinném, hogy baj van, de nyugtasd meg magad!

Ma nem iszom jegeskávét Kép, viszont majdnem lement az egy kiló Kép.

Mai ebéd: tökfőzelék virslivel. Gyanítom, én eszem majd a főzeléket a gyerekek meg a virslit Kép.

Nekünk ma nyugis délelőttünk lesz Adéllal, aztán a szokásos: ebéd, balett, játszótér, torna (remélem!) meg kis munka.

Szirom, tegnap vettem virágmagot, lehet, hogy ma délelőtt még azt is elvetem. Van valami különleges tudnivaló a magokkal kapcsolatban? Vagy csak beleszórom a földbe?
Elmondom, miért vettem: mert nagyon kellett pisilnem Kép.
Mentünk Adéllal a babakocsiszervízbe Dél-Pestre, és nagyon-nagyon kellett. Az Obi nyitva volt, bementünk, de szégyelltem volna rögtön a mosdót keresni, ezést bementünk, és összecsavart lábbal vettem gyorsan négy zacskó virágmagot.Kép
Hát így...

Itt vagy még, Szirom??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Itt vagyok RitaKép

De milyen virágmagot vettél?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom