Csajok!
Ekcéma és allergia ügyben sajnos van pár év tapasztalatom
Szóval diéta jó, csak nem segít....
Én majdnem éhenhaltam szó szerint, mert egy bőrgyógyász anno kitalálta, hogy fehérjeallergiám van, és no kaja, meg pia,csak víz, alma és zsíros kenyér. Ezt egy hétig ettem, amikor már szinte nem tudtam lábra állni olyan alacsony volt a cukorszintem, de a kiütések száma csak nem akart elmúlni (sőt megduplázódott), na ekkor visszamentem, hogy tessék és közölte, hogy akkor mégsem ez, hanem amaz...
Alapvető gond, hogy nagyon sok E-betűs kaját fogyasztunk (szoptatós anyák!), mivel ez mindenben benne van, nem csak a kakaóban, csokiban, hanem mindenben.
A bio zöldségről is annyit, ha a termesztés melletti kertben a szomszéd az udvaron mossa a kocsit, akkor a földbe jutó anyagokat szépen elfogyasztjuk.
Mindent lehet (kivéve gumicukor és hasonló természetes kaják...
), csak mértékkel, ugyanis az egyoldalú táplálkozás sokkal rosszabb.
A másik ez a sok génmanipulált zöldség- gyümölcs sem tesz túl sok jót, tehát ha lehet kerülni az almánál is nagyobb méretekben pompázó paradicsomokat és társait
Szóval gyermekeket nem kínozni, ha van pénz kis szigetre elköltözni a jó levegőre, ott tuti nincs ekcéma.
A másik, hogy a mosó és mosakodó szerek is ludasak lehetnek, aki teheti ne használjon semmit a kicsihez.
Én amúgy nem foglalkozom vele, tavasszal és ősszel mindig előjön télen és nyáron nem, pedig ugyanazokat eszem...
Amíg nincs nagyobb bajom, csak a kiütés addig maradhat, sima testápolóval kenem.
A másik, hogy mindeki másban hisz, ezért ne adjátok fel, mivel mindenki más és minden allergia is más ezért hátha nektek bejön valamelyik módszer...
Ami még fontos, hogy aki szoptat annak ugyanúgy nem szabad mesterséges kajákat enni-inni!
Dóri