Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Icus,
igen ez az a cikk, Gyurinak is eszébe jutott. Sajnos Lucával kapcsolatban már én is drukkolni fogok, hogy inkább kisfiúkat szüljön, és ha kislányt fog várni, azthiszem félni fogok kicsit...
A két nagy gyermekemmel én is játszóteres anyuka voltam, és nagyon élveztük. Sohasem voltunk egyedül.Kép Most, hogy kertünk is van, és vidéken lakunk, ahol szinte mindenki otthon marad a gyerkőcével, nem olyan eseménydús. Nekünk is lett kisházunk, csúzdánk, hintánk, homokozónk, régen erről álmodtam. Most hiányzik a fiatalkori nyüzsis játszótér, ezért is járok Lucussal az itteni babaklubba hetente legalább egyszer. Szóval mindkét verziónak megvan a varázsa...Én szerettem a játszóteret.Kép

Paga,
nehéz most Neked, tudom. De azért próbálj pihenni és szépet álmodni, a holnap hamar eljön, és mindent másképp lát az ember reggel.Kép

Mindenkinek szép álmokat kívánok! Ancsi
ancsi65

Melcsi!

Ideollózóm neked, amit egyszer már írtam a kicsinyitésről, remélem segít:

Nekünk Fuji Fine Pix gépünk van, aminek a programjával lehet kicsinyiteni a képet. Meg kell nyitni a képet, majd az Image menűpont Image Size pontját választva tudsz képméretet állítani, nekünk angol nyelvű a program, sajnos nem tudom a magyar megfelelőjét. Én a prágai képeknél a nagyobbik méretét állítottam 500 pixelesre, a másik méretet automatikusan hozzáállítja, hogy ne torzuljon a kép. Utána Save as (mentés másképp)elmentem valahová, ahonnan később be tudom illeszteni a képet.

Paga

Gabi
paga

Icus!

Köszi az infót! Lehet, hogy csepelen volt régen, nem tudom. Nem nagyon ismerem, párszom voltam nála, elég alaposnak tűnt, minden vizsgálatot megcsináltatott, és kb. havonta 1x megyek hozzá, 5000-et kér. De így már elgondolkodom rajta, hogy maradok a régi dokimnál, aki ugyan rendes, de a tájékoztatást csak úgy kapom meg, ha kérdezek. Magától nem nagyon mond semmit! Majonéz
majonéz

Sziasztok!

Mandula!
Én is gratulálok!
Csokival kapcsolatosan. A kakaó legális drog, viszont a minap a tv.-ben pont azt láttam, hogy a csokit méregtelenítésre használják és még pakolást is raktak fel az egésztestre belőle.Állítólag gyönyörű lesz a bőr tőle. Környezetemben "csokifüggőt" nem ismerek, annál inkább coca-cola függő embereket, biztos, hogy abban van valami amitől rászoknak.

Melcsi!
Mi ősszel voltunk Gyulán, nekem sajnos azért nem tetszett olyan nagyon, mert, hogy gyógyvízbe elvileg nem lehetne vinni babát, de mivel a gyerekmedence kb. 1m.X1m.-es volt, amit nagyon hamar megunt, így én is bevittem Zsófit a gyógyvízbe, pedig tudom, hogy nem tesz jót neki.
A te fiad se semmi, ahogy olvasom lassan profi gipszhordó lesz.Legalább is nekem úgy jött le , hogy nem ez az első eset.

Icus!
Én is szívesen olvasok " pocaklakokról",én hülye meg azért nem kérdeztelek, mert azt hittem, hogy te nem szeretnél beszélni róla.

Paga!
Munkával kapcsolatban megértelek az a helyzet, hogy én is nagyon ragaszkodom a megszokott dolgokhoz, legyen az munka vagy bármi más.Mindig csodálkozom, hogy emberek képesek átrendezni a lakást félévente, nekem meg az is megerőltető,ha veszek valami újat és helyet kell keresnem neki, és ha ezért esetleg valamit kikell "dobnom" akkor teljesen oda vagyok. Férjem azt mondja több kacatom van mint a bolhapiacon található árusoknak.

Sok mindent akartam még írni, de befejezem mert Zsófitól nem tudok írni, most azt játsszuk, hogy egy sort írok én , aztán ő is, amit én persze kitörlők, de így elég hosszadalmas lenne mgírni.

Legyen szép napotok!
Ildikó
kildó

Szia Andrea!

Akkor neked a gyerekek closti nélkül sikerültek olyan hamar? Akkor miért kaptál clostit? Lehet, hogy én kavartam össze valamit! Nekem nem jött megg a fogigátló után magától, ezért kaptam norcolutot majd clostit, hogy beálljon a ciklusom 28 naposra. A hónap végén kiderül, hogy sikerül-e! A clostitól nem volt semmi bajod? Üdv: Majonéz
majonéz

Fanny!
Megnéztem a wc-t és arra a következtetésre jutottam, hogy nem a beszereléssel van gond, hanem alapból közel ül a tartály a deszkához és fixen rá van erősítve. Másik esetleg keskenyebb tartály jó lenne ha van egyáltalán. Én fel is hívom a közös képviselőnket, mert közben kiderült, hogy ez nem csak az 1 hanem a 3 éves garanciába is belefér. Hátha nálatok is garanciális.

kórház: Nagyon egyet értek veled, hogy már most keresgélsz. Én pont fordítva gondolim, mint Paga, kórházat nézzél és ott keress orvost. Anno én is még a terhesség előtt kerestem dokit, barátnőket kikérdezve. Aztán a terhesség alatti problémák (cukor) miatt nem szülhettem abban a kórházban, ahol Õ volt, pedig fél évet jártam a magánrendelésére és végül az utolsó 2 hónapban egy idegen dokinál szültem. Azóta Õ a dokim és ismét nála fogok szülni a Szabolcs u.-ban. Ez a kórház mindennel fel van szerelve, ha komplikáció lenne és sok a jó orvos. A lényeg, hogy minden eshetőségre fel legyen készülve a kórház a kismama és a születendő baba részére is. Meg a körülmények, személyzet sem elhanyagolandó. Minden kórházban van jó és rossz orvos is.
Amiket semmiképp sem ajánlok: Shöpf-mérei, István - ezekről sok rosszat hallottam, olvastam

Ancsi!
Down-os babával kapcs, még én sem hallottam az idős anyukára visszavetített okokról, de nagyon érdekelne, ha mégis megtalálod a cikket, mert 39 éves leszek mikor a lányom megtszületik.
Közben látom Icus már megtalálta Kép El is olvasom.
Én is inkább a játszóteret választanám, bár nekünk nem is volt más lehetőség, mert nincs kertünk. A társaság sokat számít a gyereknek is és nekünk anyukáknak is. Azért az is jó, ha csak fél óránk van és addig gyorsan kimegy a kertbe, nem kell elbaktatni a játszótérig. A legideálisabb az lenne, ha lenne kert és a közelben játszótér Kép Nekem annyiban szerencsém van, hogy a társasháznak ahol lakom van udvara homokozóval, hontával, csúszdával és rengeteg a gyerek a házban. Ritkán vagyunk egyedül az udvaron Kép

Tandera!
Nálunk már az összes ajtó és a falak is össze vannak firkálva. Most készülünk festeni, hogy legyen hely Blankának is Kép

Paga!
Remélem összejön a munka és végre minden jó lesz. Azért nem lehet könnyű egy ilyen rendes főnököt otthagyni, de első a Te érdeked, ebben igaza van. Jó hogy említetted a garanciát, mert Tegnap pont összefutottam egy munkással, aki a szomszéd csempéjét cserélte garanciában. Én azt hittem erre csak 1 év, de kiderült, hogy nem annyi.

Icus!
Én is sokat gondolkodtam, hogy mikor menjek 4D UH-ra, aztán megkérdeztem a dokimat és Õ mondta, hogy ha csak 1x akarok menni, akkor a 30. héten. Aztán a Praxis visszahvott, hogy időpontot változtassanak és így lett 31. hét. Én mar olyan izgatott vagyok. Addigra már az arcocskája is szépen kivehető. Amilyen aktív mostanában, remélem nem alszik majd az UH alatt sem.
Köszi a cikket.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi
Ha a fényképezőhöz nincs szerkesztő program amiről Paga írt akkor kell valamilyen képszerkesztő program ami fut a számítógépen, és azzal lehet kicsinyíteni kb. úgy ahogy ő is írta pl. Photo Shop vagy Paint Shop Pro stb. nekünk ez utóbbi van. Ebben megnyitom a képet, aztán a menüből: Image>Resize (átméretezés) és ott be lehet állítani a képméretet. Az előugró ablakban a Pixel size mutatja az aktuális méretet, alatta a Percentage of Originál-nál beállítod hány százalékkal kicsinyitsen. Ahogy ezt változtatod, úgy változik a kép mérete, addig variáld amíg egyik érték sem lesz nagyobb 600-nál. Ha a kicsinyítés kész, elmented a gépre és a továbbiakat a feltöltéshez Paga leírta. A többi képszerkesztő program is hasonló módon működik, rá lehet jönni a leírtak analógiáján.
Ha a profilodba akarod feltenni, nyisd meg a profilodat ( rákattintasz a nevedre a hsz. mellett) aztán felül a profil címszóra, beírod az azonosítót, jelszót, és akkor szerkesztheted a profilodat. A listából kiválasztod a "képek" linket, akkor lejjebb felkínál egy ablakot ahol tallózással (browse) kiválasztod a gépedről amit fel akarsz tenni, végül elmented a változtatásokat.
Remélem tudtam segíteni.

Ancsi
Az igaz, hogy a játszótérben benne van a közösségi kapcsolatok lehetősége is és ez jó, de annyira szeretnék egy ici-pici kertet ahol egy árnyékos fa alá nyáron kiraknám a kicsit én meg elnyúlnék mellette a fűben... És csak belépek a házba ha valamire szükség van, ahelyett hogy komplett túlélőcsomaggal felpakolva lebumlizunk a harmadikról, aztán újra fel...
Na jó, nem nyavalygok... Én kertes házban nőttem fel, de akkor nem értékeltem különösebben, sőt elegem volt a kerti munkákból, mert ezzel telt a vakációm java. Aztán a szüleim elváltak és eladták a házat, én meg eleinte örültem az emeletes háznak is, mert nem kellett folyton locsolni, gazolni, stb. De ahogy telnek az évek, megint hiányzik a kert, amikor megérkezik a jó idő, húz a szívem ki a szabadba, de hát csak üljek a parkba egy padra és ott lógassam a lábom?

Ildikó
Jó hogy írsz, érdekes lehet így levelezni mikor már Zsófi is ki akar bontakozniKép
Én gyerekkoromtól kezdve kakaómániás voltam, aztán pár éve megijesztettek egy csontritkulás-vizsgálaton, azóta tejeskávéra váltottam és a colát is mellőzőm. A tejes italokat azonban nem tudom elhagyni reggelire.
A kávé szerintetek árthat terhesség alatt ( egy kanál nescafé a tejbe)?

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Én is elolvastam azt a bizonyos cikket a Down-kórról és eléggé elgondolkodtat, mert én is késői gyerek vagyok, az enyém is az lenne ugyebár és itt jön az én dilim a jelek!! , ami megint arra figyelmeztet, hogy nekem nem szabad kislányt szülni. Ma ha hazamegyek megnézem az asztrológus napjait és tuti nem akkor fogunk gyereket gyártani. Egyszer ígértem,hogy majd még az asztrológusról meg a fiú-lány dologról írok. Szóval miután két nagy fiam van mindenki -még az is a ki nem is tud a terveinkről - arról sóhajtozik, hogy jaj egy kislááááány! Ezért amikor jött a hirtelen döntés hogy legyen még egy baba elmentem az azstrológushoz, akihez évek óta elmegyek egyszer-kétszer. Õ már régebben mondta hogy 40 éves korom körül lesz még egy baba, de erről már írtam egyszer, lényeg a lényeg azt mondta, hogy ő tutira meg tudja mondani, hogy melyek azok a napok amikor lány fog megfoganni,( elég ritkák ezek a napok) az első két napot be is tartottuk, aztán mondta a férjem, hogy ne foglalkozzunk ezzel a hülyeséggel, mert így sose lesz gyerek.Szóval azóta nem figyelem ezeket a napokat.De most, hogy elolvastam azt a cikket lehet,hogy azt kéne figyelnem hogy a lányos napokon még véletlenül se legyünk együtt, egyébként is én fiút szeretnék.
Ez csak azért kár, hogy így alakult, mert igazán kiváncsi lennék rá, hogy tényleg be jött volna-e az asztrológus előrejelzése a gyerek nemét illetően. De ezt már nem fogom megtudni.
Icus! 1-2 csésze igazi feketekávé sem árt, -főleg ha hajlamos vagy az alacsony vérnyomásra- de a nescafé meg főleg nem árt. Nyugi.
Üdv: Fanny
fanny01

Sziasztok!

Melcsi!
Nekem van MSN címem. Vagy csak a fiacskád ötlete volt? Szívesen beszélgetnék Veled. Szeretek MSN-en dumcsizni, sok ismerősömmel tartjuk így a kapcsolatot. Ha gondolod vegyél fel partnernek, a profilomban megtalálod az email címemet. Te milyen címmel vagy regisztrálva?

Marcellt tegnap mázsálták, már 6,7kg.
Napok óta nagyon nyügi, nem tudom mi lehet a baj. Talán a szelet nem bírja.

Icus!
A mai nyílt nap nagyon jól sikerült. 3 órán át az óviban voltunk. Végigjártuk a csoportokat. Kyra választott magának óvónénit. Abból a csoportból ki sem akart jönni, majd vissza kellett oda mennünk.Nagyon örültem a helyzetnek, valahogy így képzeltem a dolgot, csak nem hittem, hogy ilyen szerencsém lesz. Nekem is nagyon szimpatikus volt mindkét óvónő. Bábszínház volt az óviban 11-kor még oda is vitték magukkal Kyrát.
Beszéltem a vezetőnővel is, aki sajnos elszomorított. Mivel nem ebbe a körzetbe tartozunk, így csak akkor tudja felvenni Kyrát, ha marad szabad hely. Várólistára kerültünk. Már 40-en voltak a listán.Kép 60 gyereket tudnak felvenni. Gyorsan beszéltem egy ismerősömmel aki óvódavezető egy másik óviban, hogy próbáljon segíteni. Már hívott is, hogy előre raktak a listán. Talán szerencsénk lesz. Jövő héten kiderül.
Egyébként sima kiscsoport lesz abban a csoportban ahol a Kyra kedvenc óvónénije van. A Te tájékoztatásod szerint pedig már a vegyes csoport mellett döntöttem, de Kyra nem így gondolta.Kép És nekem az ő véleménye a legfontosabb.
Most mennem kell. Majd írok az óvis munkámról is.

Bea
beátab

Sziasztok Lányok!
Megörjit a fényképező! Nincs rajta (vagy nem találom) kicsinyitő program, és a számitógépen sem sikerült kicsinyiteni. Jól értem hogy fel kell tölteni rá egy szerkesztő programot? A fiam barátaival majdcsak kitalálunk valamit, addig megtanulok rendesen fényképezni vele.
Bea, még nincs MSN-em, de Máté fog csinálni. Õ már tudott azon képeket küldeni. HP R607 gépet vettem.
Tele van a tudatom ezzel a géppel!!! HELP HELP HELP! Már órák óta olvasom a haszn.ut-ot, semmit nem csináltam és mégse megy!
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!

Amikor vettétek a gépet, szerintem kellett hogy kapjatok hozzá CD-n képszerkesztő programot is. Ezt kellene feltelepíteni, és ezzel tudsz kicsinyíteni.

Paga

Gabi
paga

Beadtam a felmondásomat, megegyeztem a leendő főnökömmel. Remélem sikerül békességben elválni innen, és beilleszkednem az új helyen.

Paga

Gabi
paga

Helló Lányok!

Gyorsan csak annyi, hogy dögrováson vagyunk Lilivel, hányás, hasmenés, orr- és fülfolyásKép.

Vigyázzatok magatokra!

Paga!

Gratulálok a bátor döntésedhez, irigyellek...

Sziasztok, holnap jövök!

R.Kriszta
Vendég

Bravó Paga !
Így kell ezt csinálni!
fanny01

Sziasztok!

Most jöttünk a dokitól, jó volt újra látni a kisbabust az UH-n. Már rá sem fér egyben a képre, úgy nőKép Fejátmérő 63 mm, épp mint a nagykönyvben. Jövő héten terheléses cukorvizsgálat, glükózsziruppal, brrrr... majd viszek hozzá citromot.

Bea
Én leginkább mindig azt javasoltam, hogy óvónőt érdemes választani, ha lehet, és csak másodsorban érdekes hogy az tiszta vagy vegyes csoport. Alapvetően az óvónőn múlik, nem a csoportösszetételen a dolog, a jó óvónő bárhol jó, a rossz bárhol rossz. Ez a legjobb ha az ösztönös szimpátiára lehet hagyatkozni, ez a legtutibb. Biztos sikerülni fog, egy kis protekció sosem ártKép

Paga
Hajrá új munkahely, nagyon bátor vagy,de hát bátraké a szerencse! Mennyi felmondást kell letöltened?

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Paga, ez gyorsan ment! Akkor mégis megadták amit kértél? Gratulálok!

Icus, köszi az ötletet, kipróbálom. Egyébként ha bármit összefirkál, rögtön mondja hogy: "papírra, papírra", tehát tudja a bestia hogy nem jó az amit csinál. Tudom hogy a fiúk később kezdenek el beszélni, de Dávid tényleg jó sokat váratott minket. De most nagyon nekilódult, nagyon édes.
Gratulálok az UH-hoz, nekem mindig tejes-zsemlés cukorvizsgálatom volt, nem tudom milyen a szirup.
Szerintem (ill. az orvosaim mindig ezt mondták) sem árt a kávé kis mennyiségben, nyugodtan igyál.

Rabkri, jobbulást!

Bea, szerintem a frontváltozások keserítik szegény gyerek életét, ők még nagyon érzékenyek erre. Legalábbis én mindig erre fogtam a nyűgösködést.Kép

Majonéz, az első fiú rögtön összejött, a második kb. 7 hónap próbálkozás után. Az akkori orvosom végzett pár vizsgálatot, ő mondta hogy nincs már minden hónapban peteérésem, hiába az én koromban... A harmadik gyereket nem terveztük, már 6 hetes terhes voltam mire észbekaptam hogy jé, késik a menstruációm. Banális történet, mindig hülyének néztem azokat akik késve vették észre hogy terhesek, erre tessék velem is ez történt. Kicsit bizonytalan voltam a dologban, hogy mit szól hozzá a férjem, de nagyon boldog volt és ez el is döntötte a dolgot. A minap azt álmodta hogy bejelentettem hogy megint terhes vagyok.Kép Azt mondta hogy nem volt az felhőtlen boldogság mint az elsőnél, de örült így is.O Szerencsére nem lesz több.

Játszótér: míg lakótelepen laktunk, én is vittem a gyerekeket, nyáron naponta kétszer is. Valóban túlélőfelszerelés kellett hozzájuk, meg a homokozójátékok, labda, autók, stb., esetleg kismotor. A végén már valósággal gyűlöltem a játszóteret. Nekünk is volt jó kis társaságunk, sajnos az idők során sokan elköltöztek, egyre kevesebben maradtunk. A környékünkön van játszótér, szoktunk is menni, de nekem iszonyú boldogság hogy nem KELL menni csak ha kedvünk van.

Mindenkinek szép estét!
Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok!

Paga,
sok sikert kívánok az új munkádhoz, gratulálok!Kép
Mikor kezdesz?

Fanni,
szabad-nem szabad, én is kislányt szültem "váletlenül" 38 évesen, ne félj!Kép Ha bízol a sorsban, mint ahogyan írod általában, akkor bízd rá Magad nyugodtan.Kép
Fanni, az édesanyád idősebb korban szült Téged? Mert azt írtad, hogy az anyukád 85 éves, de amikor kérdeztem, hogy áll a "késői" babavállalásodhoz, hiszen ő még később szült, azt írtad, hogy Õ örökbe fogadott Téged, és Õ a nevelő anyukád.?Kép

Icus,
Gyerekkoromban én is irigyeltem az emeletes házban lakó barátnőmet. Az olyan "bulisnak" tűnt.Kép És nekem is ki kellett vennem a részemet a "kapirgálásból". Amikor először férjhez mentem végre beköltözhettem egy emeletes házba, és amikor újból páromra találtam, végre kertes házba költöztünk.Kép Én az előzőt is szerettem, addig, amíg a harmónia tartott... És itt most nagyon jó.
A vágyadat az ici-pici kert után azért megértem.Kép

Mindenkinek jó éjszakát kívánok! Ancsi
ancsi65

Jaj,de aranyosak vagytok! Mindenkinek köszönöm a gratulációkat. Remélem minden a reményeim szerint fog alakulni!

Icus!

A számlázandó pénzen egy kicsit alkudoztunk! De ha tartják a megbeszélteket, akkor így is jól járok!

Örülök hogy minden rendben a picivel

Andrea!

A nálunk a fal van összefirkálva, amit a nővérem 4 éves kislánya követett el. Szerencsére zömében csak színes ceruzával, amit leradiroztam, de még így is maradt belőle elég irka-firka.
Az én fiam is későn kezdett el beszélni, két évesen még csak szavakat mondott, közel 3 éves lett mire összefüggően beszélni kezdett. Az r betűvel még most is van gondunk, de ahány logopédus csak hallotta mind azt mondja, hogy ki tudja mondani, csak jobban oda kellene figyelnie.

Kriszta!

Jobbulást neked és Lilinek.

Melcsi!

Most hogy már van fotómasinád még türelmetlenebbül várom a képeket a pici babáról. Biztosan sikerülni fog feltenni a képeket, ha egyszer megoldódik, utána már mindig fog sikerülni.

Szép estét mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Ancsi!

Olyan sokáig sikerült írnom a levelet, hogy közben ott termett a tied is. Válaszom, nem tudom mikor kezdek, mert még nem kaptam rá választ a főnökeimtől, hogy igénylik-e, hogy a felmondási időt végig ledolgozzam. Gondolom a jövő hét elején ki fog derülni.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
Hű-Ha nagyon bátor vagy! Jó szerencsét kívánok az új munkahelyedhez.

Rabkri!
Te egy rendes tanító néni vagy, pont a szünetben leszel beteg, neked és kislányodnak is jobbulást.

Icus!
Szerintem nyugodtan kávézhatsz, mert az se jó ha mindenről lemond az ember.
Mikor én 4D UH-on voltam nekem is aludt a lányom, hiába keltegették nem volt hajlandó megmozdulni, akkor kiküldtek, hogy sétáljak és közbe egyek meg egy csokit.

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én mostanába olyan vagyok mintha megcsípett volna a cecelégy, mindig tudnék aludni, jobban vártam már a tavaszi szünetet mint a fiam, most megyek is aludni.

Jó éjszakát!
Ildikó
kildó

siasztok.....

barátném a cecelégy is belaudna.. ijenkor már (lévén éjfél elmult)Kép akkor mit szoljak Én ahogy lánykám alszik rá megyek én is Ki korán fekszik korán kellKép
Na Lányok alig tudlak Benneteket követni..

megproba kkcsit összeszedni magam...szal játszotér...nálunk annak idején nagyon bejött mostanrol nem tok nyilatkozni mert itt a környéken sajnos egysem:nincs!Kép De biztos vagyok Nikim nagyon élvezné mert nagyon barátságos baba .Kép A játszotereknek van egy varázsa szerintem a gyermekek is és az anyukák is barátkoznak.
De lehet csak lusta vagyok elmenni messzeb játcoteret keresni,igy marad a szomszéd babaKép

Majonéz annak idején hude rég is volt 1988ban Én is szedtem a clostilbegidet és nálam tuti három honap után bevállt ugyanis nekünk akkor már 8 év házasság után se volt gyermekünk,De rátaláltam egy csodálatos dokira aki kezelt és olyan hamar terhes lettem elsem akartam hinni de még a doki is csodálkozott hogy ijen gyorsan összejött. Na azota meg jönne......
Amugy nem tom nagyon vitába szállnák azzal aki olyan következtetést von le ha idös az anyuka akkor majd a lánygyermekénél nagyobb lesz a doankoros gyermek.Honna veszik? kifigyeli a statisztikát 45évre visszamenöleg? ugyan már....
ezen az alapon akkor megkéne tiltatni minden 30 fölötti anyukának hogy vállaljon gyermeket nem? mert ha igy lenne akkor 25év mulva csak beteg gyerekek fognak születni?
Én részemröl az ijen dolgokba nem hiszek de hát mindneki egyénileg dönti el miben hisz.simán pániknak nevezném nem többnek!
Ugy gondolom a természet igenis szelektál és most elnézést mindnekitöl akit megbántok vele) de ha egy negyvenes Nö teherbe esik az annak a jele hogy egézséges, a szervezete képes befogadni egy uj életet.És ha véghez is tudja vinni azt csodának kell megélniKép
nem kell mindenen parázni no.....Kép
a beszédröl....szerintem egyáltalán nem törvényszerü hogy egy 20honapos baba beszéljen sajnos sok anyuka belesik abba ahibába ha van akörnyezétebe olyan gyermek aki ijen korban már beszélt ,hogy kétségbe essen jaj az enyém még nem beszélKép de igenis beszélnek a maguk kisnyelvén csak ember legyen aki megérti ÖketKépKép

Mandula nagyon sok drukk NekedKép

Nyanyuska Neked is sok sikert és kitartást nem lehet könnyö az életed Én is lehuztam 9 hetet zsinorba a szabolcsba hát nem volt álmaim netovábja,de mindig a babo volt a szemem elött az Ö érdekében történik minden.Amugy kicsit tobbet is mesélhetnél magadrol .

Paga sok sikertKép

Tandrea nem tom ha vigasztal mikor Nikim pár honapos volt és éjszakákat átsirt elég volt kinéznem az ablakon hogy észre vegyem mennyire fujj a szél,ugyanis Ö tökéletesen megérezteKép
Söt ez a mai napig megvan tegnap is kissé gyagyás volt egésznapKép

Na most ennyi remélem elég hosszu voltamKép
sziasztok Zsenge egy kissé idös anyuka aki sose félt a statisztikátolKépKép

Kép
zsenge

Zsenge!
Köszönöm szépen a bíztatást! Nagyon jól hangzik.

Kriszta!
Jobbulást neketek!

Icus!
Neked jó volt látni a babust az Uh-n, nekünk meg jó olvasni!

Paga!
Minden elismerésem a Tiéd! Bátraké a szerencse! Sok sikert az új helyhez!

Majonéz
majonéz

Sziasztok!

Icus,
gratulálok az Uh-hoz!Kép

A betegeskedő Mamiknak és gyerkőcöknek jobbulást kívánok, Húsvétra tessék meggyógyulni!Kép

Szép napot kívánok Mindenkinek! Ancsi
ancsi65

Paga!
Gratulálok az új munkádhoz és sok sikert hozzá. Tényleg bátor döntés.

Zsenge!
Mit meséljek? Kérdezz nyugodtan Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok! Akit nem érdekel a hosszú történetem nyugodtan UGORJA ÁT!
Ancsi! Nagyon jó, sőt mi több meglepően jó érzés, hogy nem csak össze-vissza írkálok az éterben, de van aki figyel is rám.Szóval az én történetem gondolom elég ritka. Nem akarom túl hosszúra fogni,de azért elmesélem, ha már szóba hoztad.Szóval csak az érthetőség kedvéért a továbbiakban az örökbefogadó anyámat fogom anyukámnak hívni.Én tényleg aranyos, jó tanuló kislány voltam, kiegyensúlyozott sok barátnővel szerető nagy családdal (mármint a tág család )körül véve. Azt ugyan észre vettem, hogy anyukám idősebb mint a nagy átlag, de nem nagyon érdekelt a dolog. (Ahogy most visszaemlékszem papának-mamának hívtam a szüleimet.) Emlékszem egyszer még alsós voltam mikor egy osztálytársnőm nálunk volt ( a szomszéd utcában laktak, tehát a szülei biztosan ismerték az én szüleimet és otthon téma volt ez a dolog)és valamin összevesztünk, és a vita hevében ő azt vágta a fejemhez, hogy téged csaak örökbe fogadtak a szüleid. A továbbiakra nem emlékszem csak arra, hogy ez annyira szöget ütött a fejemben, hogy amikor elment én odamentem a nagy szekrényhez ahol tudtam hogy az anyukám az iratokat tartja, és fogalmam sincs hogy honnan volt annnyi eszem ( de ezt most nagyon komolyan gondolom, 2.-3. osztályos voltam, amikor egy gyerek azt sem tudja mi az a születési anyakönyvi kvonat) szóval határozottan benyúltam a szekrénybe és megnéztem a születési anyakönyvi kivonatomat. Minden stimmelt... a kiállítás dátuma...( én 65-ben születtem - 1969 ! És én abban a pillanatban tudtam,hogy az osztálytársam igazat mondott. Senkinek nem szóltam, nem kérdeztem .( jó kislány voltam)Teltek-múltak az évek, betöltöttem a 18. évemet ( közben apukám már régen meghalt) férjhez mentem, elváltam, ez az örökbefogadás téma még mindig tabu volt. Aztán szép lassan kezdett megtörni a jég először anyukám testvére, aztán már anyukám is tudott erről beszélni. De ez annyira lassú folyamat volt, hogy talán 1-2 éve kérdeztem rá konkrét dolgokra, így az eredeti nevemre, meg az örökbefogadás körülményeire. Anyukám szerintem még a mai napig is tart attól hogy valaki "elvesz" tőle, ezért szinte csak egy-egy morzsányi információt árul el, így derült ki az is, hogy én késői gyerek( 42 évesen szült az anyám) voltam.Nagy igazság van abban,- amit a szakirodalom is mond - hogy bármilyen szeretetben nő fel egy gyerek kiváncsi arra, hogy honnan, kitől származik valójában. Ezzel én is így vagyok, csak az anyukám érzékenységét még mindig jobban figyelembe veszem, mint a saját érzéseimet.De a lelkem mélyén van egy neheztelés bennem amiért még mindig titkolózik előttem. Manapság már van un. nyílt örökbefogadás, amikor az adatok nyilvánosak a résztvevő felek előtt. Régen ilyen nem volt, de az én örökbefogadásom nagyon sajátságos volt, ezért az anyukám biztos vagyok benne sokkal több információval rendelkezik, mint amennyit elárul, egy hatalmas gyárban dolgoztak mindketten, én a gyári oviba jártam,akkor még hétvégére is bent lehetett hagyni a gyerekeket hiszen sokan munkásszálláson laktak.Engem is ritkán vittek haza a rossz körülményekre való tekintettel - hivatalosan apukám nem volt -,és mivel az "egész" gyár tudta, hogy anyukám gyereket akar örökbefogadni mindig mondták,hogy vigyen engem haza. Sokszor haza is vitt hétvégére, de akkor még nem hivatalosan. Aztán egyszercsak meghalt az anyám - újra terhes lett és csinált magával valamit és vérmérgezést kapott -, így hivatalosan is örökbefogadható lettem.Mivel az anyukám bérelszámoló volt mindenkit ismert és az igazi nagyanyám ott intézte a meghalt lányának a papír dolgait ezért gondolom, hogy ő sokkal több információnak van birtokában mint amennyit elmond.A nagyanyám volt az egyetlen közeli rokon aki szóba jöhetett volna, hogy örökbefogadjon, tehát ő hivatalosan lemondott erről a jogáról innen gondolom, hogy azért itt mindenki tudott mindent, csak ez előttem volt egy hatalmas titok. Azt még valahogy megértem hogy gyerekkoromban ezt az egész dolgot anyukám nem akarta az orromra kötni, de hogy ennyi év elteltével miért kell még mindig titkolózni, azt nem értem és megmondom őszintén ez egy komoly tüske bennem.Na nem élek vissza a türelmeddel csak azért meséltem el, mert rákérdeztél, egyébként lehet hogy jól esett elmondani valakinek.
Ma se sokat dolgoztam!
ÜdvFanny
fanny01

Sziasztok!

Paga! Nagyon gyors és bátor döntés voltKép! Drukkolok, hogy minden jól alakuljon!!!

RKriszta! JobbulástKép!

Icus! Gratu az UH-hoz! Brrr..., ez a cukorterhelés tényleg nem lehet túl jó! Remélem minden rendben lesz!

Zsenge! Azért néha csak feltünsz köztünk....Kép

Melcsi! Remélem hamarosan megtudjátok a megoldást és végre láthatjuk Pöribabát!!!!!!

Fanny! Tényleg nagyon jó kislány lehettél, és nagyon intelligens, ha ezt magadban tudtad tartani! Furcsa, hogy még most sem akar Anyukád beszélni róla! Pedig ha Õ nem mondja el, akkor sajna nem fogod megtudni....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Fanny!

Biztosan nagyon szeret téged az anyukád. Néha nehéz őszintének lenni, ezt szerintem mindannyian tudjuk. De ha érdekel azért egy jó pillanatában csak ki kellene faggatnod, ha meg akarod ismerni a gyökereidet.

Nekem van egy barátnőm, hasonló korú mint én, és ő pár éve tudta csak meg, hogy az anyukájának volt egy előző férje, amely házasságból született egy baba, aki sajnos meghalt. Aztán hárman születtek már anyukája második házasságából, de az anyuka nem látogathatta a fia sírját, nem beszélhetett a gyerekeinek az előző életéről. Egy fénykép kapcsán derült csak minez ki, mert a fényképen a barátnőm anyukája volt fiatalkorában, s a hátuljára az előző férjezett neve volt írva. S mindez azért, mert az apuka szégyenlette hogy elvált asszonyt vett feleségül.
Lehet, hogy a te anyukád attól félt, ha megtudod hogy nem ő az igazi anyukája, akkor nem fogod szeretni, vagy nem annyira.
Én nagyon örülök, hogy megtiszteltél minket azzal, hogy leírtad az anyuka történetedet.

Paga

Gabi
paga

Mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Legyetek sokat a gyerekeitekkel. Szerintem nincs nagyobb boldogság, mint az ő örömüket látni. Mi holnap elutazunk. Végül rokonok, barátok összesen 18-an megyünk. Majd, ha visszajöttünk, mesélek. Tudom, hogy még tartozom fényképekkel(Kína, gyerekek). Remélem mihamarabb lesz valaki a családból, aki segít feltenni a fotókat.
Melinda
fermel

Melinda!

Jó nyaralást nektek!

Paga

Gabi
paga

Szia Fanny!

Köszönöm, hogy megosztottad velem, velünk ezt a mély és titokzatos történetedet, kedves Tőled. Nekem tényleg felkeltette az érdeklődésemet, amit régebben írtál erről, ezért meg is jegyeztem. Remélem nem vetted tolakodásnak, hogy rákérdeztem. De ha komolyan jól esett elmondanod, akkor örülök....Kép
Valahogyan tényleg meg kellene tudnod egy kicsit többet erről, ha módod van rá. Én is úgy gondolom, az Anyukád féltett és meg akart kímélni a megrázkódtatástól, de mint tudjuk, minden titok előbb-utóbb kiderül....

Melinda,
én is jó pihenést kívánok Nektek!Kép

Szép estét Mindenkinek! Ancsi
ancsi65

Helló Lányok!

A tegnapi mélyponton túljutva, újult erővel...
Remélem, tényleg vége, mert rémálom volt. Ágyneműcsere négyszer - egyetlen éjszaka alattKép

IldikóKépKépKép rendes tanító néni KépKépKép
Ráadásul még csak nem is vagyok az, mert nálunk a jövő héten lesz szünet...

Ez egyébként őrület: Dorkának mától jövő hét végéig, Lucának tegnaptól jövő keddig, nálunk meg jövő héten van tavaszi szünet...
Ráadásul Luca, amilyen kelekótya, kedden leckét írt, tanult, aztán leült msn-ezni, és így valamelyik osztálytársától megtudta, hogy másnap már nincs is suli... Gyors telefon szülő-társnak - és tényleg!Kép Megőrjít a szétszórtságával - de így imádom!

Icus, Kriszta, és most már Mandula is!

Írjatok, mert mint látjátok, szívesen olvasunk pocakos-híreket! Tudom, vannak a topicon nehezebb-szomorúbb pillanatok is, de úgy gondolom, mindannyian tudjuk, miről és mikor kell hallgatni. Egyéb helyzetekben azonban inkább erőt és reményt ad a példátok - talán nem csak nekem!

Icus!
KépUH!Kép
Én még soha nem ittam ilyen cukros löttyöt, csak hazaküldtek reggelizni. Miért jobb ez a lötyi?
Anna - néhány éve a kedvenc nevem, sőt, tkp. Lili is (elsősorban) AnnaKép

Bea!
Kagylóhomokozó és pancsoló az Auchanban 2.590Ft! (Persze kettőt kell venni, hogy le lehessen fedni.)

Ancsa!
Azt írtad, hogy a legkisebb lányod születése óta egyre jobban bízol, hiszel magadban. Én mindhárommal ezt éreztem: hitet, erőt, önbizalmat adnak!

Fanny!
Le a kalappal Anyukád előtt, de akkor is: ismerned kell a gyökereidet! Fantasztikus, hogy felnevelt, de mégis, tudnod kell legalább azt, amit Õ tud! Gyermekkorban, így megtudni - talán ez a legnehezebb. Nehezebb, mint első pillanattól tudni, és nehezebb, mint felnőttként megtudni.
Pedig titkolni, szerintem, nem szabad - rengeteg buktatója lehet annak, ha nem ismered a múltadat! Persze az is eszembe jut, hogy olykor jobb hülyének lenni, de ha már így alakult... Annyira fél Anyukád, hogy arra sem hajlandó, hogy leírja, amit tud, hogy aztán később elolvashasd? Nagyon nehéz...

Falfirka - nálunk még cipőpaszta-graffity is van az egyik pulton! Nyáron festünk, remélem, két év múlva újra össze lesz firkálvaKép

LÁnyok! A down-kóros cikket én is olvastam, de én úgy értelmeztem, hogy a mi leendő unokáink a veszélyeztetettek - vagy Ti is így értettétek? Vagy én értelmeztem rosszul?

Kórház-keresőknek - csatlakozom a Tétényit (Szt. Imrét) javaslók táborához! Mindhárom csajszi ott született, csak jót tudok mondani róluk!

Ma lejöttek Anyuék, "kölcsönkérték" Lucust.
Dorka az előbb Lilivel bújócskázott. Ez a lökött, 175 cm magas nőszemély befeküdt a fürdőkádba, aztán amikor a húga megtalálta, visított, mert Lili lezuhanyozta Õt.Kép Holnap lesz 15 éves!

Melinda!
Jó pihenést nektek!

Mi is lelépünk, bár csak húsvét hétfőn, de most még nem tudjuk, hova megyünk. Majd meglátjuk, mit enged az időjárás, mert a család, gyerekek közelébe még nem szívesen mennénk.

Sziasztok!
R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gratukat az UH-hoz, majd a 4D-s-re leszek nagyon kíváncsi, ha szerencsénk lesz jól fog látszani már a kis drága. A profilja most is jól kivehető voltKép

A cukoreterhelésről: van ugye a tej+zsemle változat ( a szerencsésebbeknek) és a glükózszirup a kevésbé szerencséseknekKép . Megkérdeztem a dokit, mitől függ hogy ki melyiket kapja? Azt mondta, hogy a glükózos intenzívebb terhelés, jobban kimutatja ha valami gond lenne tehát megbízhatóbb. A fiataloknak az első is elég...viszont az én koromban (!) - (hogy ezt már hanyadszor hallom?) - nagyobb az esélye a cukorproblémának ( is), ezért kell pontosan látni, mi az ábra... először éhgyomorra vesznek vért, aztán szirupivás után 1, illetve 2 óra múlva, s nézik hogyan bontja le a szervezet.

Talán írtam hogy az Anna név még nem végleges, a férjem nem adta rá az áldását. Mert nem lehet becézni, így meg túl komoly. Pedig szerintem magában is szép, nekem még az Annus is tetszik, de szerinte az öreganyámos.
Most az Emese merült fel, mint altarnatíva. Ez is régi magyar név, jelentése: anyácska.

R. Kriszta
A down-os cikket én is így értelmezem: az én lányomnak a gyermeke lesz veszélyeztetve - ha igaz a megállapítás. De a 69 esetből szerintem nem lehet messzemenő következtetést levonni.
Jó a fürdőkádas storyKép

Holnap elutazunk az ünnepekre anyósomékhoz. Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok és sok locsolót, hogy el ne hervadjatokKép

Aki süt valami finomat, ossza meg a receptet velünk. Apropó, recept: Ancsi, Mandula: kipróbáltátok a múltkor a túrós/mákos/meggyes pitét?

Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Fanny!
Csodálatos anyukád lehet, de ezt akkor sem lehet titkolni. Jogod van tudni és lehet, hogy egyszer a Te gyerekeid kérdeznek az ősökről és akkor majd Te sem tudod tovább adni. Valahogy ki kéne derítened, hogy miért fél beszélni róla. Most már nincs tétje.

R.Kriszta!
Nálunk semmi változás ezért nem írok sokat. Állandó orvoshoz mászkálás és szigorú diéta. Egyáltalán nem élvezem a terhességem ezért inkább nem írok, mint panaszkodjam. Azért a 31. héten majd teszek fel UH-ot a 4d-ről.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Most végre visszaolvastam az elmaradásokat, amiket ez a vacak gép okozott.
Tényleg 2 cd-t adtak hozzá, csak nem a másikon van az a program?
Megnézzük holnap Mátéval, sajnos most nincs itthon, ill. a másik házban van szemben, ünneplik a gipsz lekerülését. Persze kicsit megrepedt ez a fekvőgipsz is, de csak kicsit. Mert nem birt a fenekén maradni. Vettünk müanyag gipszet, ugyhogy ez már nem fog eltörni. Valóban nem az első eset, pont ugyanezen a jobb lábán zsinórban történt mindenféle. Volt lótaposás az ágyéka körül; biciklibaleset; térdenrugás;külső talpcsont törés; meg ez a szakadás. Csak a 2. gipsz a mostani. Vajon benő valaha a feje lágya?
Pörike a mai mázsálásnál 6,36 kg-t mutatott.
Mindig tudtam hogy kiváncsi, de ma ujabb jelét adta. Apája uszni ment és pakolta a cuccát, mi persze ettünk. Abbahagyta az evést, kinyomta Magát az ölemből, alig tudtam tartani, és tátott szájjal leste a készülődést. Lehet hogy irigykedett, pedig mi is voltunk tegnap, csak nem jött össze, nagyon álmos volt és kb. fél óra mulva ki kellett jönnünk, mert félig aludt, elringattam a vizben.
A szél minket különösebben nem visel meg, ennek a lánynak ilyesmi meg se kottyan, csak zaj ne legyen, mert attól megijed.
Kriszta, jobbulást Nektek!
Az utazóknak jó utazást, kellemes pihenést!
Mi vasárnap megyünk a jó Krizsa doktorhoz!!!
Ki irta az Emesét? Emese még Álmos vezér anyja is volt, a jelentése mellett.
Annát szerintem legszebben Pankának is lehetne becézni, jó az Annuska is.
Icus, örülök a jó hireknek! Én is a löttyöt ittam, mert öreg vagyok, de ki lehet birni.
Ha valakit kihagytam, tudjátok be a gépnek légyszi!
Hátha azt hozza a nyuszi, hogy tudok feltenni képet!
Melcsi

melcsi1967

Icus!
Nálunk meg pont az volt a cél, hogy ne lehessen becézni Kép Azt hittük Balázst sem lehet, amig valaki nem hívta Balunak. Na gyorsan leállítottuk.
Remélem Blankát tényleg nem lehet.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Lehet, hogy lemaradtam v.miről? Miért nem élvezed a terhességet? A cukor miatt? Majonéz
majonéz

Sziasztok!
Kriszta én is lemaradtam, hogy mi a probléma?
Anna: legédesebb szerintem a Panna, Panka becézés, de csak amíg kicsi utána nagyon szép magában az hogy Anna.
A nevekről jut eszembe, hogy az ember az első gyerekkel -általában fiatalon - még mennyire másképp van mint később.Mikor én az elsőt vártam, gondolkodtunk a neveken nekem akkor is tetszett a Csaba, Balázs, Ádám stb. Mit gondoltok, hogy dőlt el a névválasztás? A férjem Sándor, -soha nem hívtam így, mert nem tetszik,- anyósoméknál beszélgettünk a nevekről és mit mondot???-Kisfiam csak nem hagyod a kutyára a nevedet? Na, evvel eldőlt az én gyerekem keresztneve, mert nem mertem megmondani, hogy nekem nem tetszik.A másodiknál már nem bonyolódtunk ilyen fejtegetésekbe, bejelentettük, hogy Gábor lesz. Arra meg azt mondta az anyósom: Jáj, nálunk a családban még senki nem volt Gábor! (gondoltam, 'hál istennek!)Már három éves is volt a gyerek még mindig volt, hogy megkérdezte: Jaj, nem jut eszembe a neve, na,.. hogy is..?Mindenesetre a nagyobbiknak találtunk már egész pici korában becenevet, Benő, Bence, Bencike, mindenki így hívja a családban, az ismerősök.Ezt még elmesélem,mert sokan mondták hogy hogy lehet egy gyereker Benőnek hívni? Nem tudom de nagyon jól áll neki és teljesen azonosult vele, már alsós korában ha elment táborba és levelet írt, úgy írta alá, hogy Benő. Tavaly kezdett el dolgozni itthon az apja műhelyébe, mint fényező és mindenkinek - így természetesen neki is - alá kell írni a jelenléti ívet.Direkt behozta az apja nekem megmutatni, hogy úgy írta alá a jelenlétit, hogy: Benő. Én azt hittem elájulok, olyan aranyos volt.Nem édes egy jelenlétiívet úgy aláírni, hogy Benő? Ebből gondolom, hogy ő teljesen azonosult a nevével.Egyébként a mai eszemmel már simán adnék a gyereknek ilyen különleges hangzású nevet. Bár ma már szinte semmi nem különleges.
Vércukor vizsgálat: 1-2 éve engem is elküldtek és szirupot kellett inni.Tudni kell hogy én nagyon bírom az édeset, imádom! Nagyon aranyosak voltak az SZTK-ban, mondták, hogy nyugodtan álljak a mosdóhoz, hogy ha öklendeznék nem probléma mert negyon rossz. És nagyon sajnálkozva néztek rám. Hát én egy húzásra megittam és olyan finom volt, hogy még mikor lenyeltem még sóhajtottam is, mikor valami nagyon jól esik.Úgy néztek rám mint egy ufóra, kérdezték, hogy nem émelyeg a gyomrom? Mondtam,hogy nem isteni finom volt!
Egyébként nálunk ez az örökbefogadás annyira tabu téma, hogy a gyerekeim nem is tudnak róla.
ÜdvFanny
fanny01

Fanny!

A Benő szerintem is nagyon jó név, gyereknek is, de felnőttnek is. Szerintem!

Nyanyus!

Mi a baj? A cukroddal kapcsolatos macera? Olyan jó volna ha megírnád!

Melcsi!

Biztoasn az a 2. CD lesz az igazi! Már nagyon várom, hogy Pöri bab képeket láthassunk.

Ma főnökmentes, és remélem ehhez mérten egy nyugodt napunk is lesz!

Sziasztok

Gabi
paga

Segítségeteket szeretném kérni! Van egy barátnőm, akinek novemberben lesz 2 éves a kislánya. Be akarta íratni a kislányát bölcsödébe, de oda cska akkor veszik fel, ha van munkahelye, szeretne is elmenni dolgozni, de amikortól beszoktatja a kicsijét a bölcsibe, utána tud munkahelyet keresni, tehát nem tud vinni a munkehelyről igazolást. Ha tud szerezni máshonnan munkáltatói igazolást, akkor azt a bölcsöde leellenőrzi-e lehet e ebből gondja akár az anyukának, akár annak a cégnek, aki kiadta az igazolást?

Ha tudtok, akkor segítsetek!

Köszönöm!

Gabi
paga

Sziasztok!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!!Kép

Az utazóknak jó pihenést!

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

A jókívánságokat köszönjük! A változatosság kedvéért most szegény, ma 15 éves Dorkám kapta el ezt a hülye nyavalyát, de Luca sincs jobban, bár Õ Gödön, Anyuéknál szenvedKépKépKép

Icus!
A "fürdőkádas-story" vége (de erre csak este jöttem rá, amikor szortíroztam a szennyest): a kádat tegnap délután befújtam domestossal... Dorka zöld pulcsija helyenként furcsánsárga lett... (hogy lehet vicsorgó smile-t írni?...)

Fanny!
Csaba, Balázs - a két öcsémKép
Egyetértek: az Anna elegáns, nagylányos név, annak pedig gyönyörű! Ha komoly dolgokról beszélgetünk Lilivel, akkor "annázzuk".
Becenevek: amikor először férjhez mentem, '90-ben, nehezen vette tudomásul az anyakönyvvezető, hogy nem veszem fel a férjem nevét, semmilyen formában. Amikor kijöttünk tőle, belenéztünk a személyimbe, és ledöbbentünk: a vezetéknevemet meghagyta, de a keresztnevemet megváltoztatta: Krisztinából Gizella lettemKép Ezután volt férjem előszeretettel hívott Gizinek, sőt, a Luca nevet kezdetben nehezen tudomásul vevő környezetünknek is gyakran mondtuk, hogy szólítsák (Lujza v. "Lúcsia" helyett) inkább Gizinek. Másodikos korában aztán az osztályfőnöke panaszkodott, hogy nem tudta, ki az a Gizi - mert ezt írta egy dolgoztára...
A Benő egyébként nagyon aranyos! Ezzel kapcsolatban is van egy storym, ha nem megyek még az agyatokra...
Dorkával voltam terhes, amikor kérdezte egy fősulis csoporttársnőm, hogy hogyan fogják őt hívni. Ha lány, Dorottya, ha fiú, Márton, mondtam. Milyen idétlen név az a Márton! - mondja Õ. Mondom, hogy Apukám is Marci, szerintem aranyos, de hogyan hívják a Te Apukádat? XXX Benő - mondja ÕKépKépKép
Luca meg Bendegúz lett volna, ha fiúnak születik...
Az örökbefogadással kapcsolatban, kicsit össze-vissza:
- Nyanya-Krisztával teljesen egyetértek!
- Nem tudom, szabad-e tabutémának lennie egy családban?
- Nincs a családban más, aki tud, aki beszélhetne erről, megtörhetné ezt az "omertát"?
- Ugyanakkor tisztellek azért, ahogyan tiszteletben tartod Anyukád kívánságát, mégha ez "komoly tüske" is benned!

Druszám!
Az én Balázs öcsémet olykor Bazsinak, Bazsikának is hívták-hívják (hogy kell vicsorogni?)
Amit a terhességedről írtál, Kép!
Ugyanígy volt Balázsnál is?
Ha a "kibeszélés" segít, írd ki magadból nyugodtan, hátha jobb lesz!

Paga!
Nem merek semmit mondani...

Melcsi!
Pöri-fotót kérünk a Nyúltól! (Rajta lehetsz Te is!...)
Vasárnap - Krizsa doki - tesó-projekt?KépKépKép

Ha holnap jobban lesz Dorka, megfűzöm, segítsen felrakni képet - én sem értek hozzá.

Mandula!
Ugye, minden rendben?!KépKépKép

Mi is kellemes Húsvétot kívánunk mindannyiótoknak!

Sziasztok!
R.Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!
Ne haragudjatok, nem isok mást most, csak azt, hogy a profilomba sikerült feltennem 1 képet, amin én baromi ronda vagyok, de a gyerekemből látszik valami. Még nem tudom hogy csináltam, de próbálkozom jobb képet is idetenni. Hogy kell az üzenethez képet feltenni?
Melcsi

melcsi1967

Kedves Nyanyuskám!
Sajnálom hogy nem élvezed, a cukrod miatt van?
Én már alig várom, hogy ujból babát várjak, olyan nagyon boldog érzés volt Pörivel. Ma este beszéltük Dezsővel,hogy milyen hamar eltelt, és ha minden jól megy, jövő ilyenkor akár ujabb bébit ringathatunk.
Kriszta kedves!
Nem volt semmi a fürdőkád, kár a pólóért, de lehet belőle avantgárd darab, ha teljesen kidomestosozod. A névtörténet is jó volt, ugy birom hogy mindig tudsz vmi vicceset irni.
Kedves Paga!
Szóval másik munkahely. Meddig maradsz a régiben?
Sok sikert, de azt kivánom leginkább, hogy mihamarabb babát várjál.
Melcsi

melcsi1967

Drága Melcsi!

Ezen a képen semmi ronda nincs: gyönyörűek vagytok mindketten!!!KépKépKép

Köszönjük!!!

R.Kriszta
Vendég

Melcsi!

KépKépKépavantgárdKépKépKép

Úgy tűnik, kiismerted Dorka öltözködési stílusát...

R.K.
Vendég

Kép
Ez Máté, most raszta. Majd holnap csiná
lok Pöriről és felteszem. Már tudom hogy kell!!! Jöhet a nyuszi!
Melcsi

melcsi1967

Lányok, nem tudok magamhoz térni a gyönyörtől hogy sikerült!

melcsi1967

Melcsi!

Nagyon ügyes vagy!

A képek jók nagyon lányod tündér.

Gabi
paga

Sziasztok Kép

Na szóval amiért nem élvezem a terhességet. Napi 7x mérem a cukromat, 3x inzulinozok, napi 7x eszem pontosan maghatározott időpontban és pontosan meghatározott mennyiséget, amit szigorúan be is kell tartanom. Ha kevesebbet eszem összeeshetek (hypozhatok), ha többet akkor nagyon fel megy a cukrom, ami árthat a babának és nekem is. Az időpontnál max. 5 perc csúszás lehet, különben borulhat az egész. Ha elindulok itthonról végig kell gondolnom, hogy mit mennyit vigyek és akárhol vagyok enni, szúrni, mérni kell. Meleg kajáról meg ne álmodozzak, mert nincs olyan kajálda (kivéve a MacDonalc) ahol a szénhidrát tartalmát is írják a kajának. Ha egész nap nem vagyok itthon, akkor max. hideget ehetek, amit csomagoltam. Amúgy meg 11 és 15 óra között nem is mehetnék el itthonról, mert nagyon alacsonyak a cukraim délben és a dokim eltiltott ez idő alatt a mászkálástól. A gyerek 9-15- ig van oviban. Utána már amúgy sem tudok csavarogni meg a dolgaimat intézni. Szóval ezt nem tartom be, viszont így többször mérek, hogy időben észrevegyem, ha gond van és gyorsan tudjak enni, mielőtt baj történik. Eddig szerencsére semmi nem volt. A 35. héttől szülésig be kell feküdnöm a kórházba, mert akkor már annyira ingadozhat a cukorszint, hogy nem engednek szabadlábon rohangászni. Hosszabb kirándulásra nem tudok menni, mert akkor görcsölök. Külföldre egyáltalán nem mehetek, ettől el vagyok tiltva.

1 napom:
reggel 6-kor megmérem a cukrom és beadom az inzulint, majd visszafekszem egy negyed órára.
1/4 7-kor ennem kell. Ezután megint alszom egy picit, ha Balázs nem kelt fel az első óracsengésre.
1/4 8-kor megmérem a cukrom.
8-kor eszem.
10-kor eszem
12-kor mérem a cukrom és beadom az inzulint
12 óra 15-kor eszem
1 óra 15-kor mérek
2 óra 45-kor eszem
17-kor mérem a cukrom és beadom az inzulint
17 óra 15-kor eszem
18 óra 15-kor mérek
19óra 45-kor eszem
22 órakor mérem a cukrom

Minden tevékenység után előrébbállítom az órámat, hogy el ne felejtsem.

Kész őrület ez az időbeosztás

Balázsnál azért nem volt ilyen vészes, mert ott nem görcsöltem és az inzulin is csak az utolsó 2 hónapban kellett. Nála egy kis vakbélműtétem volt 5 hónapos terhesen.

Viszont Blanka nagyon eleven kis csajszi, állandóan ébren van és mocorog Kép Balázs végigaludta a terhességemet.

Kép

KépKép
nyanya67

Bocsi kicsit hosszú lettem, de hát Ti akartátok Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?