Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Regina
Nekem volt egészségügyi küretem, az tulképpen olyan mint az abortusz, a túl vastag nyálkahártyát kaparták le. A műtét után sokkal kevésbé véreztem, mint a mensi, és sokkal halványabb piros volt. kb.csak 3-4 napig. A házasélet felfüggesztésére a doki nekem 2-3 hetet javasolt. Mi kivártunk 1 hónapot. A nehezebb fizikai munka nekem Lucus emelgetésae lett volna, azt csak 2 napra tudtam felfüggeszteni, amíg Gyuri otthon volt, de nem történt semmi baj. Ha úgy érzed, nyugodtan "kapirgálj", de csak amíg jólesik.Kép

Mandula
A csokievésre tényleg rá lehet szokni, úgy mint a kávéra, és más élvezeti szerekre. Azt olvastam valahol, hogy szinte mindegy, hogy kávét,teát iszol vagy csokit eszel, ugyanaz a hatása, doppingol. Koffein van mindegyikben, és az endorfin ill. a boldogsághormon termelését serkenti, csak a felszívódásuk más-más, a kávé a leggyorsabban felszívódó. Én így tudom, remélem nem vezetlek félre... Szerintem bizonyos határig nem baj, ha csokit eszel, mint az sem ha vki kávézik. Én nagyon szeretem a csokit:Kép
A gyerekeknél sem baj, ha nem az evés helyett van, és ha nem vígaszatlásra használják. Úgy gondolom, azért minden nap nem kéne!

Ha vki tud még erről vmit, engem is érdekel!

Nagyon fura szemüvegben írni.

Szép estét kívánok Mindenkinek!

(Holnap szavazás!Kép)
ancsi65

Sziasztok Lányok!
Kedves Regina!
Jó volt olvasni a gondolataidat, ez a pozitiv látásmód mindenkinek követendő lehetne. Én teljesen másképp kezeltem a dolgot, és lehet hogy még most sem tudtam elengedni egészen.
Remélem hamarosan sikerül a várva-várt babát egészségben megszülnöd.
Nekem 1 hónapot mondott a doki anno, a vérzés kb 1 hétig tartott, de nagyon halvány volt. Azért vigyázz a munkával, a későbbiekre gondolva.
Kedves Mandula!
Nálunk ugy oldódott meg a csokiügy, hogy mindig van több tábla a szekrényben, lévén Dezső cukros, és néha kellhet. Ennek következtében a gyereket nem tiltottuk, de mindig elmondtuk, hogy miért van a szekrényben, és hogy szegény Apa beteg, és csak akkor eheti ha beteg. Látta sokszor az inzulinadást is, és mindennek hatására ugy megutálta, hogy a fehér Milka csoki kivételével semmi nem tudja meghatni. A Mikuláscsokik ott rohadtak el, és a szekrényből se kellett soha a csoki. Remélem Pöri hasonlóképpen lesz, mert a fentiektől függetlenül Máté elég kerek gyerek volt 13 éves koráig, rám hasonlitott. Akkor viszont nőni kezdett és nem hizni, és mára erős, de normális alkatú gyerek lett.
Mi a ma délutánt a János kórházban töltöttük, a fiacskámnak ugyanis tegnap este kedve szottyant gördeszkázni tanulni, de a müvelet jó nagy eséssel végződött, külső bokaszalag szakadása lett. 1 hét fekvő, 5 hét járógipsz. Vmint izelitőt kaptunk az eü. viszonyokról is...
Sajnos Pörikét az apájára kellett hagynom, ami nem lett volna baj, de még soha nem pelenkázta, és telefonos segitséget kért a tépőzár megkereséséhez. Gondolom a lánya rég megmondta már neki, csak a bugyuta uram nem érti a nyelvét. Ráadásul Bébi a szokottnál hamarabb felébredt, utána persze álmos és nyügös volt, ugyhogy fáradt, sirós szemekkel találtam. Lehet hogy megviselte a hiányom, már észrevettük máskor is, hogy nagyon rám van kattanva.
Az evéssel csak annyi a bajom, hogy szerintem későn van az ebéd és a délutáni szunyóka, dehát sehol sincs megirva hogy 12-kor kötelező ebédelni. Különös, hogy nem emlékeztek a részletekre Ti sem, én azt hittem, csak nálunk volt már tul régen.
Kedves Paga!
A munkaügy tényleg megér 1 interjút, de ha biztos a régi, és meg is fizetik, akkor gondold meg.
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Köszi mindenkinek!

Közben elmentünk tűzönjárásra, de most csak kétszer mentem át, mert olyan tömeg volt, nem volt kedvem annyit tülekedni.

Vittük anyukámat is és útközben beszélgettünk. Szóba került egy ismerős fiatalember, aki nálánál jóval idősebb (velem egykorú) nővel jár. A nőnek van egy 20 éves lánya. Aztán anyukám kijelentette, hogy a nő biztos nem akar az új kapcsolatban gyereket(honnan tudja???), hiszen "öreg" már, különben is, ő sem szülne 40 évesen gyereket.

Magamban mosolyogtam és komolyan az jutott eszembe, hogy: Istenem, de jó, hogy különbözőek vagyunk mi emberek, milyen rém unalmas is lenne egyformának lenni. Hát nem?

De a szülői hozzáállásnak ez a tapintatlan megnyilvánulása is elgondolkodtató. Tavaly, amikor mondtam, hogy babát tervezünk, csak annyit kérdezett, hogy: Nem vagy te túl öreg hozzá? Minden nagyképűség nélkül úgy érzem, hogy érzelmileg érettebb vagyok, mint a szüleim és a nagynénikéim-nagybácsikáim. Némelyik kész pszichológiai tanulmány.

Szóval ebből lett egy jó kis eszmefuttatásom, amit megosztok veletek.

Úgy gondolom, hogy a mi korosztályunkat babavállalásért megítélő emberekre három dolog szerintem ráillik (legalábbis próbálom megérteni az ő hozzáállásukat):
1. A tolerancia és a széleslátókörűség alacsony szintje: ha valaki más és ugyanazon dolgokat másképp csinálja, az megkritizálandó, elfogadhatatlan. A másságot nehéz megemészteni.

2. Magukból indulnak ki. Õk valószínűleg tényleg öregnek éreznék magukat erre a nemes feladatra és nem éreznének energiát, lendületet egy kisgyerek felneveléséhez és kell hogy hiányozzon az optimizmus is (vajon fel tudom-e nevelni?)

3. Lehet, hogy radikális ezt kijelenteni, de szerintem tudat alatt irigyek. Pont arra, hogy én nem érzem magam öregnek, bátor vagyok, merész, bevállalós és optimista. Ez túl fiatalos hozzáállás és nekem megadatott. Ezt nem lehet elviselni.

De távol álljon tőlem az ítélkezés (ne ítélj, hogy ne ítéltess), valóban csak próbálom megérteni őket és elfogadni a másságot, ami persze nekem sem ment/megy mindig.

S ha úgy tűnne, hogy nagyon megérintett a negatív hozzáállás, akkor őszinte leszek. Érzelmileg, itt legbelül már nem. Most az értelmi szint lázadozik egy kicsit, próbálom megérteni, hogy ők miért nem értenek meg.

Ennél már csak arra vágyom jobban, hogy bennem teljes elfogadás legyen, ne akarjam még csak megérteni sem őket, pusztán csak el tudjam fogadni, hogy ők ilyenek és kész. De attól én sosem leszek kevesebb, vagy rosszabb, ha mások rosszat gondolnak vagy mondanak rólam.
Erre van egy jó bölcselet: a Niagara vízesés semmit sem veszít a szépségéből azáltal, hogy te beleköpsz...

Kép
regina3

Melcsi!

Most olvastam. A fiadnak jobbulást. Hogy fogja kibírni azt a sok hetet? Pedig muszáj nagyon vigyázni, hogy helyrejöjjön a lába.

Az én fiamon (12) viszont kitört a hipochondria. 5 éve már volt ilyen. Nem is értem, olyan egészségmániásak vagyunk. Kire ütött ez a gyerek? Vagy mit akar ez jelenteni?
Néznem kell a fülét, hogy nincs-e benne kullancs. És a székletét, hogy nincs-e benne bélféreg.

Kép
regina3

Regina!

Velem is történt hasonló eset. Mikor januárban a munkahelyemen elmondtam, hogy meggondoltam magam, és mégis szülnék egyet, nagy csönd lett a szobában.(rajtam kívül öten vannak, mind idősebbek nálam sokkal)Ismerik a páromat, azt is tudják, hogy fiatalabb. Aztán beszélgettek róla, és elkezdtek megoszlani a vélemények. Van aki azt mondta, hogy hülye vagyok, meg nagyon bátor, van aki meg azt mondta, hogy igazam van, Õ is szülne.Különben csak azért írtam le, mert egyetértek egyik pontoddal, valószínűleg az irígység beszél belőlük!Mert szerelmesek vagyunk és boldogok! Lehet, hogy nekik már ez hiányzik az életükből??!!

Sziasztok: Majonéz
majonéz

Sziasztok!
Új gépet vettünk, de még egy csomó dolgot fel kell installálni. Majd talán a jövő héten lesz időm visszaolvasni.

Icus!
Szerinted probléma, hogy nem erőltetem Balázsnál az állva pisilést? Az oviban szóltak, hogy nem pisil állva és, hogy kellene ezzel a férfiasságát erősíteni. Én nem látom ezt problémának. Szerintem nem ettől lesz firfias, viszont nálunk visszacsapódik a wc deszka alsó része, mivel közel van a tartály és pont derékszögben van. Elég vastag és nehéz, attól félek ez jobban árt a férfiasságának, ha ráesik. Ráadásul ülve már egyedül pisil a felállójáról ügyesen fel tud ülni és nem kell ott lennem minden pisilésnél. Ez nekem elég kényelmes. Szóval szerinted tényleg probléma? Én örülök, ha szólnak mikor bármi észrevétel van, de sokszor úgy érzem feleslegesen stresszelnek, mert egy lényegtelen észrevételből problémát csinálnak. Vagy csak én fogom fel túl lazán, hogy mindennek eljön az ideje? Amúgy a szüleim nyaralójában vagy kirándulás, játszóterezés közben férfiassan állva locsoljuk a fákat Kép csak itthon ücsörgünk.

Tandera!
Még múltkor kérted, csak gépem nem volt Kép
n.kriszta@chello.hu

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Most jöttem haza, agyilag lefárasztottak a 3 napja tartó non-stop suliban, még holnap megyek aztán már csak hetente 1 nap lesz, a végén vizsga és dolgozat, azt majd kibírom. A vizsgát júliusra ütemezték, azt előbbre kellene hozatnom, mert a Picúr nem biztos hogy megvárja a kiírt időpontot. Hogy miért kell 120 órába belezsúfolni dupla akkora tananyagot?Kép Vagy csak elszoktam a napi 8 óra feszített koncentrálástól, amibe három rövidke szünet fér mindössze... Pedig nagyon érdekes dolgokat tanulunk az idegrendszerről és annak fejlesztéséről, csak kicsit sűrű az anyag.

A túlzott csokievés, kakaó és kóla ott is szóba került, okozhat túlpörgöttséget hiperaktív gyerekeknél, és agresszív tüneteket autistáknál vagy más súlyosabb idegrendszeri problémáknál.

Szia Kriszta!
Végre hallunk róladKép
A régi gépbe nem tudott életet lehelni a szerelő?
A pisiléses dolgot én egyenlőre nem látom nagy problémának, ha a nyaralóban, játszótéren a férfias módszerrel is próbálkoztok közben. De előbb utóbb azért meg kellene szoknia. Nálunk ugyan az a helyzet a WC deszka felhajthatóságát illetően, ezért sem bánom hogy nem fiam leszKép Szét kéne verni a vadonatúj csempézést.

Elmentetek Balázzsal a HRG felmérésére? Most épp az ő tanfolyamukra járok, nagyon érdekes, és szerintem nagyon hasznos, a mozgásterápiájuk felgyorsítja az érési folyamatokat és ezzel egy csomó későbbi problémát meg lehet előzni. Persze nem biztos hogy nálatok erre szükség van, de ott megállapítják, kell-e.

Paga
Az új munka közelebb lenne? Szerintem az sem mindegy, hogy nem kellene naponta 2-3 órát utazgatnod a munkahelyedre Csepelről Óbudára meg vissza. Nekem legalábbis lényeges szempont lenne, én nagyon sajnálom az elpocsékolt időt.

Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Kedves Regina!
Remélem tul fogja élni, féllábon ugrálva azért csak közlekedik, meg jönnek a barátok együttérzQ látogatásra. Csütörtökön kell viszzamennünk, remélem lekerül a fekvQ, és megbeszéltük, hogy müanyag gipszet kap, ami ugyan elég drága, de könnyü és nem törékeny. Volt már gipsze 1x, de pont esQs évszak volt és 3x tört el a járógipsze, már égett a pofám, és utoljára a szomszédunk erQsitette meg házilag, ugy nézett ki, mint 1 nagy bunkó. Alig birták szétvágni, képzelheted. Szóval ez nem kéne még 1x. A müanyaggal talán nem lesz annyi baj, és mivel nem törés, adhatják azt is, ha kifizetjük. Máté már ki is nézte rózsaszinben, a buli kedvéért.
A hipohondriához nem tudok szólni, nálunk ilyen nem volt.
Viszont a babatémához igen!
Szerintem akik furcsállják, azok irigyek inkább. Van 1 jóindulatu bérlQnk, aki mikor elment a baba, valakivel beszélgetett a boltban, beléptem, és ugyan nem tudom mirQl volt szó, de azt mondta nekem: " Mindenkinek nem sikerülhet minden, ugye Melinda" Mig élek nem felejtem el, legszivesebben felmondatnám DezsQvel a szerzQdést. aztán késQbb mikor Pöri sikerült, tettem neki 1 olyan megjegyzést, hogy ugy vettem észre, vannak olyan emberek, akik irigyek ránk, hogy 18 év házasság után gyereket akarunk és nem elválni. Savanyu képet vágott...
Igen, biztos az irigység motiválja a legtöbb rosszindulatot. Mintha attól bárkinek jobb lenne, hogy másnak igy vagy ugy folyik az élete. De nem értem, hogy az ember saját szüleit mi motiválja? Hát a világra hozott, az unokáját szülöm, és mégis igy áll hozzá?! Annyit tudnék irni az anyámékról, de bizots hogy én sem állok ugy hozzájuk, ahogy talán kéne. Ez az adjonIsten- fogadjIsten témakör, azt hiszem. De nem is tudok és nem is akarok én az lenni, aki nyal nekik, azt megteszi a hugom bQven, és imádják is ezért.
Kedves Majonéz, szerintem Téged is irigyelnek, hogy müködik egy olyan párkapcsolatod, ahol Te vag az idQsebb. Ne törQdej velük, inkább legyen sok irigyed, mint 1 sajnálód!
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!
Fiadnak kitartást a pihenéshez!

A késői gyerekvállalás témához:
Én szerencsére inkább csak nagyfokú csodálkozást látok az embereken. Rosszindulatra nem nagyon emlékszem. Én nagyon élvezem, amikor gyönyörködnek a pici fiamban. Ha nincs velem Péter akkor csodálkozni sem szoktak.(Nem jellemző, hogy a saját gyerekem nagymamájának néznének.) Csak amikor kiderül, hogy ekkora bátyja van, akkor megy az ámulás. Általában akkor is pozitív reagálásokat kapok, legfeljebb jönnek a szokásos kérdések arról, hogy ugye második házasság esetleg véletlen volt stb. Legtöbbször mindenki megjegyzi, hogy akkor nagyon jó lehet ennek a picinek, hogy ilyen sokan szeretik.
A családban is pozitív volt a hozzáállás. Talán csak inkább a nagypapák féltek egy kicsit, hogy rendben fel tudjuk-e nevelni őt. Az édesanyámnak már a tervezés stádiumában elmondtam. Õ nagyon örült. Ugyanis annak idején ő is szeretett volna 3. gyereket, de az édesapám sajnos nem volt partner ebben. Édesanyám szerint is egy kisgyerek a legjobb plasztikai sebész.
Sajnálom, hogy nálatok nem alakultak ilyen jól a dolgok, de a lényeg, hogy ott van nektek az imádnivaló pici lányotok.
Melinda
fermel

Icus!
Elmentünk a Vas utcába és belenéztünk a főiskolásoknak vetített videóba. Nagyon tetszett a foglalkozás. Másnap be is jelentkeztem a felmérésre és persze utána a foglalkozásra, de csak május 5-re kaptam időpontot, annyira tele voltak. Nem baj, ha nekünk nem szükséges, akkor is csak használhat. Majd beszámolok, de még odébb van. Sajnos elég rosszul jött ki az időpont, mert június végétől én már kórházban leszek. Valahogy azért csak megoldjuk.
Szgép sajnos totálkáros volt, csak a ház marad, minden mást cseréltek.
Wc-vel kapcs, ha találtok megoldást oszd meg velem légyszi, mert elég bosszantó, hogy a felmosóvizet is csak fél kézzel tudom kiönteni, mert ha a másikkal nem tartom a deszkát, akkor lecsapódik. És a pórszívóm is vizes alapú, ezért annak kiöntésekor is kész szenvedés. Újépítésű ház, nem is értem hogy csinálhattak ilyen vacakot.

Kép

KépKép
nyanya67

Megint itt vagyok.
Képzeljétek tegnap Benjámin nadrágjáról leszakadt egy gomb. Tűvé tettük érte a járókát, a szobáját, de sehol nem találtuk. Éltem a gyanúperrel, hogy esetleg lenyelte. Valóban, ma a kakijában megtaláltuk. Nagyon kell vele vigyázni, mindent a szájába vesz. Mondjuk ez természetes életkori jelenség. Eddig is nagyon vigyáztam rá, hogy mi kerül a kezébe, de úgy látszik még óvatosabbnak kell lennem.

Kriszta!
Nálunk egyik fiamat sem szoktattam az állva pisilésre. Mégis, már kamaszkorban állandóan veszekednem kellett Péterrel, hogy üljön rá a WC-re.(megőrülök tőle, ha nem sikerül tökéletesen beletalálni) Ezért amikor a házat építettük, két piszoárt is rakattunk be. Szerintem otthon nyugodtan pisilhet ülve a fiad, ettől ugyanúgy megtanulja, hogy közösségi helyeken hogy pisiljen, nem marad le semmiről, a leendő férfiassága sem fog sérülni.

Ma a két nagyfiammal vásárolni voltunk az egyik Outlet Centerben. Kíváncsi lennék rá, kinek mi a tapasztalata a fiatalok márkaőrületével kapcsolatban. Szerintem egyre tragikusabb a helyzet. Az rendben van, hogy törekedjünk minőségi dolgok vásárlására, de csak azért 3-szor annyit adni valamiért, mert rajta van egy kis cimke, ez borzasztó. Persze midenhonnan azt hallani, hogy csak akkor vagy valaki,ha elég trendi vagy. A fiatalok egymást hergelik. A legszörnyűbb az, hogy sok szülő erején felül próbálja a gyerekének ezt megadni, szó szerint a saját szájától vonva el a falatot. Nekem sikerült egy elfogadható kompromisszumot kötni a gyerekeimmel, bár nem ment könnyen. Bencénél most kezdődik, hogy nem jó akármi. Eddig tulajdonképpen amit megvettem neki az jó volt, de most már nagyon ad a bátyja véleményére.

Paga!
Szerintem is menj el az állásinterjúra, ez nem kötelez semmire. Nem baj, ha tájékozódsz a lehetőségekről. Amit Icus írt a nagy távolságról, nagyon igaz. Persze ez csak egy szempont a sok közül.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Nem nagyxon tudtam visszaolvasni! De remélhetőleg ma az is sikerül, csak Krisztanyanyának írnám, hogy nekem így kapásból 2 lehetőség jutott az eszembe WC-vel kapcsolatosan, de lehet, hogy van több is.

1. A WC-ket 110-es PVc lefolyócsőre ültetik (ha nem fali a WC-tek. Ennek létezik egy Z ültetőprofilja (excenter), amivel pár centivel előrébb lehet ültetni a WC-t.

2. Formailag mostanában elég sok fajta WC-csésze van, esetleg ha lemérnétek, a szükséges méreteit, akkor tudnátok keresni másikat, ami méretben jobban igazodik ahhoz a helyhez, és nem okozza ezt a problémát.

Szerintem az első az olcsóbb megoldás. de ilyen idomot szerintem OBI-ban, stb. nem kapni, gépész szerelvényboltokban kellene megpróbálni, de a legjobb ha szakember csinálja.
Mondtad, hogy új építésű a házatok, szerintem a WC így rendeltetésszerű használatra nem alkalmas, ezért élhettek esetleg garanciális lehetőségeitekkel is.

Remélem segítettem, tudod én is építőipari kivitelezésben dolgozom, a férjem meg épületgépész.

Jó hogy most már tudsz jönni!

Ugye minden rendben veletek?! Baázzsal is?!

Paga

Gabi
paga

Kicsit visszaolvasgattam.

Köszönöm mindenkinek a munkahely váltással kapcsolatos tanácsokat. Segítettek! És tényleg egy megbeszélést megér. Már telefonáltam is, majd visszaszólnak, és adnak időpontot.

Melcsi!

A fiadnak jobbulást kívánok én is!

Ancsi!

Szemüveg témában és is hasonlóan vagyok. Nekem is már két éve mondogatja a munkaorvos, hogy olvasószemüveget kell csináltatnom. De még nem szántam rá magam, hogy elmenjek szemdokihoz. Gondolom a szemüveg egy vagyon. A férjemnek nemrégiben csináltattunk szemüveget, és az az érdekes dolog történt velünk, hogy vittük a receptet a Vision Expresszbe (azt hiszem így hívják), és így is 30 e. forinton fölül fizettünk, de a végén visszaadták a férjemnek a receptet, nem is értem az egészet, ha nem recept elfogadóhely, akkor miért nem mondták?

Mandula!

A cégünk nincs felszámolás alatt, csak pénzügyi nehézségekkel küzd. Nem tudom, hogy ez mennyire komoly, mert elég nagy cég vagyunk, ráadásul nem a központban dolgozom, hanem egy építkezésen, ezért nincs rálátásom. Csak néha ez egy kicsit elbizonytalanít.

Regi!

A tűzönjárás mire jó?
Az emberek szerintem is irigységből szólják meg a későn szülőket, mert szerintem nincs olyan nő, aki ne élné át ismét azt az érzést, hogy egy bársonyos, pihebörű pici babát tartson a kezében!

Icus!

Én is irigy vagyok, mert van időd, energiád tanulni, én is nagyon vágyom rá. Terveim közt szerepelt, hogy amikor otthon leszek a babával, akkor egy nyelvet elfogadható szinten megtanulok, mert sajnos engem is hasonló kudarcok értek az angollal, mint téged, pedig annek idején oroszból jó voltam, egy kis ideig tanultam németet, azzal sem volt semmi gondom.

Szép napot mindenkinek! Állítólag holnaptól megint jön a rossz idő!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Elsősorban azért írok mert vettem ma reggel egy tesztet és pozitív lettKép! Nagyon örülök, bár icipici félelem is van bennem! Tehát Lányok, elkezdtem a sort, lehet követniKép!

Melcsi! Jobbulást a fiadnak! Az jó, hogy van már olyan gipsz amivel könnyebb mozogni!

Regina! Engem is érdekelne a tűzönjárás!
Az irigységgel kapcsolatban: sajnos tényleg elég sok az írigy ember, de nekünk nem kell velük foglalkoznunk, és a mi életünkben nincs jelentősége, hogy ők mit mondanak és gondolnak. Nekem ez a véleményem!

Nyanya! De jó, hogy újra itt vagyKép!

Melinda! Sajnos ezt a márkamánia dolgot én is tapasztalom. Leginkább a fiam osztálytársai olyanok, hogy mindent leszólnak ami nem márkás. Mostanra sikerült (úgy tűnik) megértetni a fiammal, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy minden évszakban több tízezer ft.-ért váltsunk ruhatárat.

Icus! Csatlakozom PagáhozKép! De hátha egyszer én is tanulok még! Egyébként én is valami nyelvet kéne, hogy tanuljak. Angolt leginkább. Csak nincs bennem túl sok kitartás!

Paga! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az állásinterjún.

Köszönöm a csokival kapcsolatos véleményeiteket. Most itt van a tavasz, megpróbálok édesség helyett gyümit enni!

Szép napot mindenkinekKép!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Hűűűű Mandula! Gratulálok a teszteredményhez!KépKépKép
Ez nagyon-nagyon klassz! Vigyázz Magadra, és egyél sok gyümit!Kép Biztosan minden rendben lesz...Kép

Melcsi
Az én fiam is deszkázott, de már elmúlt Neki...Kép
Már alig várom a húsvéti Pöribaba képeket! Nincs ám elfelejtve!Kép

Paga
Mi egy ismerősnél csináltattuk a szemüveget, ráadásul beszerzési áron, de így is egy vagyon volt, nem is az enyém, főleg a férjemé, mert neki "speciálisan" rossz a szeme, vagyis úgy kell csiszoltatni vhol a lencsét.
Én mostanában, ha állásinterjúról hallok, szorongani kezdek, annyira jól érzem magam itthon, de erről már írtam...Szóval hajrá!
Jól olvastam, amikor arról írsz, hogy tanulni akarsz, ha otthon leszel a babával? Ezek szerint eldöntötted, mármint a Babócát?Kép

Icus
Én most jöttem rá, hogy teljesen elfeledkeztem az angolos dologról, bocsi!Kép
Ennek az is az oka, hogy a tanfolyam, ahová jártam feloszlott, mert kevesen voltunk, és így másik településre kellett volna járnom, de azt így most nem vállalom. Annyi mindent csináltam, csinálok a kertben, hogy mikor Lucussal bejövünk, akkor meg a bent elmaradt munkák kötnek le. Az ovi is lekötött nagyon, de már DÖNTÖTTÜNK! Mégpedig ovónéni mellett. Remélem bejön...Kép
Biztosan érdekesek az előadások, ügyi vagy , hogy belevágtál!Kép

Kriszta
Én is örülök, hogy itt vagy! Szép nagy lehet már a pocid!Kép A pisilésről annyit, hogy Matyi itthon mindig ülve pisilt, - mostmár nem tudom -, de máshol nem engedtem Neki tisztasági okok miatt, hogy leüljön. Ki fog alakulni!

Üdv Mindenkinek, Ancsi
ancsi65

Mandula!
Gratulálok a pozitív teszthez, vigyázz magadra!Ígérem követni foglak! Majonéz
majonéz

Helló Lányok!

Nap Hőse, drága Mandula!
Nem csak a tavasz van itt, hanem a BABA is!KépKépKép
Nagyon örülökKépKépKép!
Én is imádom a csokit, (látszik is rajtamKép), és tudom, nem egyszerű, de most előre a babóért, rengeteg gyümölccsel!

Aranyos vagy, hogy érdeklődsz Apukám iránt! Most találtam másik orvost, másik kórházat neki, de nagyon nem akar befeküdni még egy kivizsgálásra sem - ugyanis most kutya baja sincs. De nagyon kemény a diétája, nem tudom, meddig bírja tartani. És valami magyarázat is kéne a történtekre...

Kedves Majonéz!
Amit a párod és a lányod kapcsolatáról írtál - mintha én írtam volna István és Dorka kapcsolatáról...Kép
Nálunk azóta normalizálódott a helyzet, mióta koleszos a kisasszony, sokkal kevesebb lehetőségük van konfrontálódni. Dorka soha nem is fogja őt szeretni, már nem is vágyom rá, csak normális, egymást tiszteletben tartó egy fedél alatt élésre. Érdekes módon ez eddig a lányomnak jobban ment, István sokat provokálja őt, nehezen tolerálja a kamaszkorát, a másként gondolkodását. Ezért várom kissé szorongva a nyári szünetetKép Bár az utóbbi időben István mintha valami különleges tisztelettel tekintene Dorkára: nem hitte, hogy ennyire önállóan, talpraesetten rendezi az életét tkp. egyedül. Azóta viszont Lucával van több összetűzésükKép
Dorka 9, Luca 6 éves volt, amikor István "belépett" az életünkbe - azóta nagyon sok minden megváltozott körülöttünk, és sajnos nem csak előnyére.
Ami az apjukkal való kapcsolatukat illeti, teljesen normális viszony az övék: mennek, amikor menni akarnak, nyaralni hordja őket, de nem az istenük! Dorka teljesen reálisan látja az apjukat, hibáival és erényeivel együtt, olykor keményen kiosztja őt. Luca emocionálisabban közelít az élet dolgaihoz, és mivel tiszta apja, a szétszórtságával, az állatimádatával együtt, köztük még nem voltak konfliktusok.
Persze én megint perben állok vele, de ez más kérdés...

Melcsi és Icus!
Bocsánat, hogy hülyeségnek tituláltam egy publikált, tudományosnak tűnő feltételezést!Remélem, semmi alapja nincs!
Én 15 éves, Dorkával egyidős, nagyon okos és szép "lombikbabát" is ismerek. És elő a pozitív gondolatokat!

Melcsi!
Fiadnak jobbulást! Szegény, pont a jó idő beköszöntekorKép Mondjuk inkább most, mint nyáron...Kép

Icus!
SuliKép, így, pocakkal - nem semmi!
Szándékosan nem írsz a babócáról? (lehet, nem figyeltem, akkor bocs) Ha nem, akkor engem mondjuk érdekelne, hogy mekkora, miket művel, milyen a napirendje, hogyan viseled? Tudjátok-e már a nemét, nevét?
Ha valamilyen okból nem akarsz róla beszélni, akkor bocsánat a kíváncsiságomért!

Paga!
Meló ügyben én is úgy gondolom, jól döntöttél! Egy beszélgetés semmire nem kötelez, de sok minden lehet belőle... Mellesleg pillanatnyilag én még a pályát is otthagynám egy jó ajánlatért - és elsősorban nem anyagi okok miatt!

Ancsi!
Az én Lucám szemüvege is közel 30 ezer Ft volt. Semmi extra, bár nem is SZTK-keret. Ráadásul ő olykor ráül, a Megasztár után abban-azon aludt, úgyhogy elég gyakran kell cserélniKép
Jó döntés, hogy óvónénit, és nem óvodát választottatok, én az iskolával kapcsolatban is ezt szoktam javasolni!

Druszám, kedves Nyanya!
Állva pisilés ügyben sajna nem tudok hozzászólni, de örülök, hogy megvagy! Írj magatokról, Balázsról és Blankáról is!

Kedves Melinda!
Nekem is kamasz a két nagyobb lányom, de minket elkerült ez a márka-imádat/őrület. Szerintem ebben is, mint oly sok másban, a kortárs csoport a meghatározó... Nekünk eddig szerencsénk voltKép Sőt, ahogy Dorkát olykor elnézem, és hallgatom, ő éppen a "trendiség" ellen lázad...

Kedves Regina!
A "késői" gyermekvállalással kapcsolatos megfigyeléseiddel teljes mértékben egyet értek!
Én speciel nagyon büszke lennék, sőt, leszek magamra, ha összejön a 4.! Azt hiszem, már eljutottam odáig, hogy ha nem is értem meg (mert nem akarom megérteni), de elfogadom, ha valaki, pl. a szüleim másként gondolkodik erről, sőt, a rosszindulatú megjegyzéseken is képes vagyok egy mosollyal túltenni magam - de nekem belül még fáj, engem még megérint!
Nekem eü-küretem volt, utána kevés vérzés, és mindent úgy csináltam, ahogy a szervezetem engedte - gyorsan túljutottam rajta. Neked inkább lelkileg kell túljutnod rajta, de azt hiszem, jó úton jársz!
A hipochondriáról: Lucus állandóan "beteg" volt 1-2 évvel ezelőtt. Kivizsgálások, rengeteg, hányással, ájulással kísért vérvétel - minden negatív. Akkor leültünk vele beszélgetni, mert egyrészt talán ez hiányzott neki leginkább, másrészt tudnia kellett a pásztorról, aki farkast kiáltott... Azóta csak akkor szól, ha tényleg van valami gond.

Most Lilivel van gondKép. Éjszaka gyakran belázasodik, de reggelre általában semmi baja. Most azonban reggel se ment le a láza, ráadásul ma az órarend szerinti két órám helyett öt volt, úgyhogy be kellett mennem. Apával volt itthon, most megyünk a dokihoz, mert most ébredt fel, és úgy érzem, most is lázas. Azt mondja, mindene fáj, bár a kedve szerencsére nem ezt mutatja.

Szép napot nektek, még jövök!

R.Kriszta
Vendég

R.Kriszta!
Köszi, legalább egy kicsit megnyugtat, hogy nem csak az én gyerekem "ilyen",tudom ez Téged nem vígasztal.Szerintem (legalább is remélem), hogy túl a kamaszkoron majd másképp fognak erről gondolkodni.

Icus!
Ha nem veszed tolakodásnak Engem is érdekelne, hogy mekkora most a babócád, milyen nemű lesz, meg ilyesmi. Meg maga az egész terhesség. Hogy viseled (bocs, hogy nem tudom, de spontán jött?, mik a tapasztalatok orvossal, kórházzal. Hol fogsz szülni? Majonéz
majonéz

Sziasztok!

Mandula!
Nagy nagy gratula a pozitív teszthez!Kép Kép KépHányadik ciklusnapon vagy? Beírnám a tesztet a táblázatba, ha áldásod adod rá, vagy csak akkor ha az orvos megerősíti?
Természetes, hogy kicsit aggódsz; akinek már volt szomorú tapasztalata, mindenki így érzi. Remélem az orvos mielőbb megnyugtat, én nagyon drukkolok!

Rabkri, Majonéz
Köszi az érdeklődést. Régebben írtam néha a babusról, de aztán egyre több tagunk lett aki szeretne pocakosdni, és nem akartam a terhességem részleteivel azok szívét fájdítani akiknek ( még) nem jött össze, ezért inkább más témákról írogattam... pedig az ismerőseimmel szinte másról sem tudok beszélni...Kép
Röviden annyit, hogy lombik baba, (az előző házasságomban két régi vetélésem volt), most pedig a lombik is csak harmadik próbálkozásra sikerült. Szinte el sem mertem hinni, amikor kiderült. Ikerterhességnek indult, de aztán az egyik meggondolta magát. Az első 3 hónapot végig idegeskedtem, pedig panaszaim nem voltak. Még hányingerem sem volt soha, pont ez volt az aggasztó, mindig féltem hogy a következő ultrahangon kiderül hogy talán nincs is már baba a pocakomban...a 15. hétig egy centit sem nőtt a hasam, semmi visszajelzésem nem volt, csak az UH, de azon minden eredmény jó volt /baba méretei, mozgás, szívdobogás, tarkóredő stb./ A korom és a lombik miatt amniocentézist csináltak, ebből kiderült hogy kislány lesz. Talán Anna lesz a neve, bár a párom még nem adta áldását rá. Ha szóba kerül, azt szokta mondani, még ráérünk eldönteni. ( Neki csak fiúnévre voltak elképzeléseiKép, de tudom hogy a lánynak is nagyon örül)
Azóta nyugodtam meg, mióta megjött a vizsgálat negatív eredménye, és amióta rendszeresen érzem a mocorgását. Ma töltöttem épp a 24. hetet, most már kezdek láthatóan gömbölyödni ( bár Krisztanyanya már két hónappal ezelőtt nagyobb pocakkal büszkélkedhetett, holott kb. egyszerre fogunk szülni ) és ezt naponta büszkén konstatálom a tükör előttKép Jól vagyok, remélem a babus is, szerencsésen megúsztuk az amniót, most szerdán megyünk UH-ra. Már épp ideje lesz, mert 1 hónapja nem láttam a kis drágát Kép De minden nap többször jelzi, hogy ő bizony egyre ügyesebb és virgoncabb – legaktívabb este amikor én aludnék, de ezt valahogy nem bánomKép A János kórházban fogok szülni, mert ott van a dokim aki összehozta a lombikot, nagyon rendes, és nagyon kedvelem. Néha még mindig hihetetlen, hogy megtörtént velem, amiben már hinni se nagyon tudtam. Akinek ez könnyen összejön, nem is tudja, mit élnek át mások, 40 felé baba nélkül, mikor már az idő is nagyon sürget... Minden nap hálát adok az orvosomnak és a sorsomnak ezért a csodáért.
Azt a feltételezést amúgy én is hülyeségnek tartom, mert anélkül riogatják az embereket, hogy tények lennének a kezükben ...
Bocs hogy ilyen hosszú lett, de ha már kérdeztétek... remélem a babára vágyóknak mielőbb teljesül a vágyuk!!!

Aki emlékszik még Hogyi történetére /archív febr. 22/ nekik írom hogy jól van, negatív lett az onkológiai vizsgálata, így most kezdhetik majd az utolsó lombikos lehetőséget a kistesó-projekthez.

Majd vacsi után még írok másról is, de most megéheztünkKép

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Fermel!
Köszi a megnyugtató választ állvapisilésről. Akkor nem aggódom miatta.
Márkaőrület szerintem is borzasztó. Én azért veszek magamnak márkás cuccot, mert tovább tart és jobb minőség.
Viszont nekem már nem változik az izlésem és nem növöm ki. Szerintem egy kamasz, aki 1 év alatt kinövi a ruháit meg cipőit megelégedhetne egy olcsóbb de mégis divatos cuccal is. Fogalmam sincs hogy fogom kezelni a témát, még odébb van, de szerintem megveszi a zsebpénzéből vagy hordja az olcsóbbat. Esetleg szülinap,

karácsony játék és szgép helyett?

Paga!
A tartály a kerámiára van ráhelyezve és nem mozdítható, pedig még 2 cm-t is tolhatnám a fal fele, de oda van csavarozva a wc-hez. Igazából a kerámián hátramenő rész, amire rá van ültetve ez a tartály, hátrább kéne, hogy lógjon és akkor jó lenne. Csak nem tudom, hogy létezik e ilyen. A garanciális javítással próbáltam élni, de bejött egy pasi és a wc deszkán igazított, amitől kb 4 használatig jó volt. Nagyon necces. Pont 45°-ban áll meg, ami inkább 44° és igazítás után 45,2° Ha ráülünk elmozdulhat, így minden felhajtás után igazítani kéne (a deszka csavarral rögzített részénél erősen magam fele húzom) Még így sem mindig marad ott. Eredetileg olyan wc-t raktak be, amiben loccsan a termék, de mivel én olyat kértem ahol fennakad, mivel gyereknél még utána kell nézni az eredménynek, így uólag cserélték. Hivatalos nevük elöl vagy hátul öblítős, csak keverem, hogy melyik melyik.

Mandula!
Köszi Kép

Ancsi!
Neked is kösziKép Jól esik ez a fogadtatás.
Nyílvános helyen én sem engedem leülni.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Köszi, hogy megosztottad a történetet velünk, nagyon jó olvasni.Ha lehet kérni, folyamatosan mesélj a vizsgálatokról. Milyen volt az amniocentézis? Majonéz
majonéz

Mandula!
Teljes szívemből gratulálok a pozitív teszthez. Vigyázz nagyon magadra és csak az elkövetkezendő hónapok szépségeire gondolj, amelynek a végén kezedben tarthatod 3. gyermekedet. Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű hónapok, majd évek várnak rád.
Melinda
fermel

Ez a WC-s helyzet elképesztő. Én a teli vödröt nem tudnám fél kézzel kiönteni. Nálam a kézzel-lábbal kiöntés működne. A lábammal tartanám a deszkát, hogy a két kezemet használhassam. Bár így van némi hanyatt-esés-veszély....

Icus!
Én is szívesen olvasgatom, amit a kis pocaklakódról írsz, de sejtettem, hogy eddig tapintatból fogtad vissza magad. Engem ösztönöz, mert talán hamarosan velem is megtörténik.

Délután kertészkedtünk a gyerekekkel. Egy kicsi szögletet a ház mellett (2 x 2 m) feltúrbóztunk. Eddig csak egy fácska és két orgonaágacska volt ott. Most ültettünk középre egy virágzó babért, ami állítólag évelő, a virágja nagyon hasonlít a lila organáéhoz.
A szélekre sötétpiros verbénát és mézvirágot felváltva ültettem, még kicsik a palánták, de pár hét múlva gyönyörű lesz. (ez tavaly is nagyon bevált) Végül a fiamat megkértem, hogy fahánccsal szórja le. Nagyon klassz lett.

Tűzönjárás
Egyrészt bátorságpróba: hogyan küzdöd le a félelmedet ill. a tűzelemet hogyan győzöd le.
Másrészt az aurán lévő "szennyeződéseket" szedi le. Ez fotón nagyon jól látszik, mert fehér gömb formájában távoznak a negatív dolgok.
Egyébként inkább parázs mint tűz, de azért az is elég meleg tud lenni.

Kép
regina3

Sziasztok Lányok!
Kedves Icus!
Köszi hogy irtál végre a babácskáról, és az amnio engem is érdekelne. Nem féltél? Pont ma hallottam, hogy Angliában nagyon dolgoznak rajta, hogy veszélytelenebb, de ua. pontos eredményt adó vizsgálatot fejlesszenek ki, mert az amnio sajnos nem veszélytelen. Ráadásul a beteg gyerekek 75 %-a 35 éven aluli anyáktól születik...

Kedves-Drága Mandula!
Hogy Te hogy hallgattál... Nagyon-nagyon örülök hogy sikerült! Remélem szépen végigviszed és egészséges gyönyörü kis babád lesz!

Kedves Nyanyuska!
Máté is sokáig ülve pisilt, csak kint a fákat tisztelte meg a kertben a hozzáállásával. Sőt sokszor még most is... De azért férfi lett...

Kedves Druszám!
Minket elkerült a márkaőrület, illetve cipők terén jelen van, de az azt hiszem jogos, mert a normális edzőcipők (Vans, Etnies) azért elég tartósak és nem büdösek. A ruhák nem érdeklik, farmert, pólót, pulcsit én veszek Neki, vagyis cipőn kivül minden mást.

Ma megvettem a fényképezőt. Persze cd-n van a magyar nyelvü haszn.ut., igéretet kaptam Mátétól hogy holnap de. kinyomtatja. Aztán indulhat a fényképezés, olyat vettem amelyik automata is, meg 2 cm-ről is lehet fényképezni vele. 512-es memória kártyát vettem hozzá. Szóval már nincs messze a gyönyörködés, remélem megfogja a film.
Vmit emlitettetek itt, hogy kicsinyiteni kell, stb, erről olvasnék bővebben. Mert hogy lefényképezem, addig ok. de utána hogy jut el mindenkihez?
A kisfiacskám elég jól tür, ma csak 4-en jöttek meglátogatni. Még nem tört el a gipsze.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok, megint itt vagyok.

Kriszta
Nálunk annyival jobb a helyzet, hogy a WC deszka kb. 46 fokban megáll, így nem szokott lecsapódni, de egy kisfiúnál ezt nem érezném elég biztonságosnak.
Május 5-én lehet hogy összefutunk,ha a Baross utcai központba jöttök a felmérésre, én akkor épp ott leszek a tanfolyamon. Amúgy előzetesen annyit kell róla tudnod - nem tudom volt-e szó róla - hogy a mozgásterápiának csak akkor van értelme, ha a megfelelő intenzitásban és az előírt ismétlésszámban vesz részt benne a gyerek. Ez azt jelenti, hogy ha épp nincs kedve hozzá, sír, akkor is csinálni kell ( ez néha előfordul, egyszerűen csak azért, mert erőfeszítést, szándékos figyelmet kíván a gyerektől és van aki arra nem hajlandó). Ezt szülőként nem lehet könnyű megélni, de ezzel az a cél, hogy a gyerekekben alakuljon ki a kitartás, mert különben az iskolai feladatvállalás elöl is ki fognak térni. A szemlélet szerint inkább most egy kis sírás, mint később kudarcok sorozata. Csak gondoltam jó ha ezt tudod. De remélem nem kedvetlenítettelek el, a módszer nagyon hatékony és én nagyon jónak tartom.

A suliban pénteken, szombaton még három szünetünk volt, tegnap csak kettő -azt hittem ez véletlen - ma meg már csak egy. 9től 17 h-ig folyamatosan töltötték a fejünkbe az anyagot, s mindössze 1 óra körül volt egy kajaszünet. Elég ciki volt, hogy óra közben is többször ki kellett mennem pisilni, mert a gyerkőc épp a hólyagomat rugdostaKép

Paga, Mandula
A nyelvtanulási elhatározást meg én irigylem tőletekKép Én mindenkit becsülök, aki képes tisztességesen megtanulni egy nyelvet, de erről már írtam. Nekem a nyelv azért fájó pontom, mert amúgy sosem volt semmilyen tanulási nehézségem, hozzá voltam szokva világ életemben hogy amit akarok azt könnyen megtanulok, diploma után is egymást érték a szakmai tanfolyamok (viselkedésrendezés, dyslexia, dyscalculia, fejlesztő pedagógia, szenzomotoros integráció stb), hát az angolnál viszont tripla energiával negyedannyi eredményKép. Én meg nem vagyok ehhez hozzászokva...

Ancsi
Szemüveget mi a férjemnek csináltattunk tavaly. Jó drága volt, mégsem lett túl jó. Kettőt csináltak, egyet tartalékba ( az végül is tűrhető lett), a másik ami elvileg ugyan olyan lenne, attól megfájdul a szeme és a feje. Visszamentünk reklamálni, nem sok eredménnyel.

Végül is a védőnéni által ajánlott óvónőt választottátok?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Május 5.-én 8-1/210-ig leszek ott a vizsgálaton. Itt még csak felmérik, hogy milyen csoportba osszák és gondolom megmondják, hogy milyen sűrűn kell járni. Remélem heti 1 alkalom elég lesz, mert elég húzós lenne időben és pénzben is a gyakrabb. De lehet, hogy heti 2-őt mondanak. Gondolom ott is van nyári leállás és akkor kár is elkezdeni a foglalkozást, mert csak visszaesne a szünetben. Vagy nem így van? Nem tudod véletlen, hogy mikor van nyári szünetük. Én annak örülnék a legjobban ha nem is lenne, de ilyen szerencsém nem lesz. Pedig legalább lenne egy fix programunk oviszünet idejére és én is pont kórházban leszek a nagymama meg nem tud vele olyan szinvonalon foglalkozni, ahogy kéne.

Kép

KépKép
nyanya67

Már megint én...

Melcsi, Majonéz
Az amniótól nagyon féltem ( februárban épp ezzel a kérdéssel léptem be a topicba), de még jobban féltem hogy esetleg baj lehet a babával. Az oviban most is volt Down-kórós gyerekünk, s bár a maga módján aranyos, nem lehet összehasonlítani egy egészséges gyerekkel. Az a legnagyobb baj, hogy hiába tesz meg a szülő, az óvónő és a gyógypedagógus minden lehetségeset, mégsem tudják legyőzni a hibás géneket, egész életében szembesül a család a mássággal kapcsolatos elutasításokkal, mert ennek általános elfogadásától még nagyon messze van a társadalom. És mi lesz vele, ha a szülők már nem lesznek...
Úgy éreztem, muszáj a vizsgálat rizikóját vállalnom, mert ha mégis baj lenne, utána már nincs visszaút, csak verhetem a fejem a falba egy életen át. És persze mindent megtettem azért hogy minden rendben legyen: pihenés, agykontroll, autogén tréning. A beavatkozás futószalagon ment a Szabolcs utcában, én mondjuk nehezményeztem hogy utána le sem lehetett feküdni (van ahol befektetnek ehhez) de a doki profi volt, kedves és megnyugtató. A kórházban viszont még annyi hely sem volt, hogy nyugodtan átöltözhessünk, egy pici vizsgálóban öltöztünk 20-an egymást váltva, de a cuccot nem lehetett otthagyni, a férjem hurcolta magával a folyosón.
A lelkem mélyén éreztem hogy nem lehet baj, de nem tudnám most nyugodtan várni a babust ha ezt a vizsgálatot nem csináltattam volna meg. Valóban sok fiatal is szül beteg babát, de míg náluk az arány 1:1500, addig 35 évesen 1:380, 40 évesen 1:110, 45 évesen 1:30...aggasztóan nő a kor előrehaladtával / www.downszures.hu /
Tulajdonképpen annyiból nem baj, hogy nem voltam fiatalabb, mert így eléggé egyértelmű volt, hogy ezt meg kell csináltatni, 10 évvel ezelőtt viszont valószínűleg kihagytam volna, és nem biztos hogy szerencsém is lett volna. Senkit nem szeretnék riogatni, a vizsgálattal kapcsolatban mindkét döntés nagy felelősség, a következmény nem kiszámítható. Az egyéb vizsgálatok viszont nem adnak biztos eredményt.

Majonéz
A Clostys kérdésedre kaptál választ a másik topicban?

Szívesen beszámolok majd a további eseményekről a babussal kapcsolatban, ha ezzel nem bántom meg senki érzékenységét.
Olyan jó olvasni, hogy 2-3 nagy gyerkőc mellett még ilyen sokan újabb babára vágytok...Kép

Melcsi
Várjuk a fényképeket!Kép
Szerintem a gép beálításakor tudsz olyan képet csinálni, ami nem nagyobb 600x600 pixelnél. Olvasd el a használati utasítást, aztán ha nem megy írj.

Jó éjt mindenkinek

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kriszta
Az egész rendszert még nem látom át, de úgy tudom párhuzamosan szokott menni az egyéni fejlesztés amit otthon a szülőnek kell csinálnia a gyermekével (ezt megtanítják, és heti 3-4 kell belőle(!)mert csak akkor eredményes), közben néhány hetente egy kontroll. Ez így nem kerül sokba. Később, vagy ezzel párhuzamosan (nem tudom milyen rendszerességgel) van csoportos foglalkozás is, de ezek aránya mindenkinél más. Lehet hogy csak csoportost ajánlanak, annak gyakoriságát nem ismerem. Én most csak az egyénit tanulom, a csoportos az külön tanfolyam. Nyári leállás nem biztos hogy van, mert a gyerekeknek folyamatos fejlesztésre van szükségük, de erről semmi biztosat nem tudok,legközelebb jövő pénteken megyek, majd megkérdem.
Az árak nem olcsóak, de iskoláskorban a magántanár sokkal többe kerülne...
És a helyzet nagyságrendekkel javul, minél korábban elszánják rá magukat a szülők.
Amúgy meg nincs értelme találgatni,előbb mondják meg, mit látnak, mit javasolnak.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
A clostiról kaptam 1-2 infót, de az első adagot már beszedtem, csak várom a "hatást". 14.-én és 16.-án kell akciózni, a hónap elején meg kiderül az eredmény. Az amniot Én is meg fogom csináltatni mindenképp, ha ott tartok majd! Maga a beavatkozástól félek! Fáj? Nagyon félek a tűtől! Majonéz
majonéz

Szia Majonéz!
Délelőtt UH-val kezdenek, aztán genetikai tanácsadás 1 perc, majd "szabadprogram" 2 óráig. Utána átöltözés, és fel a kisműtőbe. A beavatkozás maga nem vészes, 1-2 perc az egész. Felfekszel, fertőtlenítés, szúrás, szívás, mehetsz. A szúrás egy pillanat, a magzatvíz kiszívása kellemetlen, vákuum-szerű érzés, de ennyit igazán megér az egészség. Közben a babát ultrahangon figyelik, nehogy megszúrják, de amúgy is odébbugrik reflex szerűen. 1 óra múlva konrtoll UH, hogy lássák és te is megnyugodj hogy minden rendben.
A tűtől én is félek, de a lombik alatt volt időm hozzászokni, az 50-60 injekció java részét magamnak kellett beadni a hasamba Kép Az azért más, az csak épp bőr alá megy, ez pedig mély szúrás a méhen át, de amint a hasfalon átmegy a tű, utána már érzed ugyan ahogy megy lejjebb át az egyes rétegeken, de ott már nem okoz fájdalamt.
Ne aggódj, minden rendben lesz, hajrá akciózás!Kép

Kép

Kriszta
A kis Blankával mi újság? Mi két hét múlva megyünk a Praxisba. Mekkora már a pocakod?

Tandrea, Kildó, Bea hol vagytok?

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bocs, az előbb nem mentettem el a változtatást

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nagyon szépen megfogalmaztad az amnióval kapcs. dolgokat. Abszolút egyet értek veled.

HRG ár valóban drága, de remélem megéri. Egy próbát mindenképp. Én is pont ezzel érveltem magamnak, hogy később többe kerül és nagyobb szenvedés a gyereknek. Az biztos, hogy nem kidobott pénz lesz.

Blanka jól van, bár a cukrom elég sz@r és a dokim szigorú pihenésre ítélt, amit próbálok is betartani több-kevesebb sikerrel, de eddig nem nagyon sikerült. 11-15 óráig nem mehetnék el itthonról, mert ez idő alatt esik leginkább a cukorszint és elég alacsonyak a déli értékeim. Pont mikor a gyerek oviban van és intézhetném a dolgaimat, csavaroghatnék. Pocakom hatalmas, majd megkérem a férjem, hogy csináljon képet. Elég eleven kiscsajszi, állandóan rugdalózik. Balázs olyan lusta volt már a pocakomban is. Most a 24. hétben vagyok és a 31. hétre kértem időpontot a praxisba (Hajdú Krisztához) Már nagyon várom. Regisztráltál a babaneten a praxishoz? Mert akkor 1000Ft kedvezmény jár.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Köszi az infót.Én mindentől parázok, de majd megszokom a dolgokat. Az előző terhességem alatt annyit szúrtak, hogy a végén már fel sem tűnt! Minden kijött belőlem, így állandóan infúzión voltam, minden nap újraszúrtak, ahelyett, hogy beépítettek volna valami kütyüt. Csomót lefogytam, de így is megéri!!! Kép Majonéz
majonéz

Sziasztok!

Icus!
Folyamatosan olvasgatlak Beneteket, sok mindenhez hozzá is szólnék, de mire a végére érek, már nincs több időm. Ma reggel nagyon sokat írtam, mindenkinek, de mire elküldtem megszakadt a kapcsolat és elszállt az egész. Kép
Örülök, hogy minden rendben Veled. Az Anna nagyon szép néz. Ha lányunk lett volna a legkisebb fickó, Anna Liza lett volna a neve.
Én is a Praxisba jártam a két kicsivel, nagyon jó képeink vannak. Én a Györfi Mátyásnál voltam, nagyon szimpi volt.
Még mindig óvi keresőben vagyunk. Már választottam egyet, de állítólag nem könnyű bejutni. Holnap megyünk nyílt napra.

Mandula!
Gratulálok a pocaklakódhoz! Gondolom férjed is nagyom boldog, hisz neki ez lesz az első bébi.

Szia Majonéz!
Az én második férjem is fiatalabb nálam, én egy babát igértem neki, és kettő lett belőle.
Engem mindenki hülyének nézett amikor terhes lettem, 35 éves voltam akkor, egy válás után, új kapcsolat elején. De én biztos voltam a kapcsolatunkban, és az idő bennünket igazolt. A második közös babánál már senki nem lepődött meg körülöttünk.
A nagyfiam is nagyon nehezen fogadta el a páromat. Éveknek kellett eltelnie mire normalizálódott a kapcsolatuk. Persze sok türelem, tolerancia kellett hozzá. Ma már baráti közöttük a viszony.

Melcsi!
Máté hogy bírja a gipszet?
Kiscsajszi jól van?
Kérdezted a napirendünket. Hát nem a legjobb. A 4 óránkénti evést is csak most szokjuk. Nagyon rövideket alszik babócám napközben. Max. 45 perc.
Ha sétálunk kicsit több.
Még mindig szopizik éjszaka, nem tudom leszoktatni róla. Igaz már tolódik az ébredés 3-4 óra között kel. Utána alszik 7-ig. Visszük Kyrát bölcsibe, majd séta. Délután is kimegyünk, ha az idő engedi.
Viszont az udvaron nem szeret. Pedig milyen jó lenne csak kirakni őt. Kyra sokat homokozik, de Marcell csak azt szereti, ha megy alatta a babakocsi.

Nem tudja valaki, hogy hol tudnék Pesten venni műanyag fedeles homokozót? Szombaton megyünk a férjem rokonaihoz látogatóba, gondoltam körülnéznénk, mert itt Győrben nem találtam sehol.

Puszi Mindenkinek!

Bea
beátab

Sziasztok!
Alig győztem végig olvasni a lemaradásomat.
Mandula! Gratulálok a babához ICUS neked is, mert én nem is tudtam hogy Te már terhes vagy. Írjatok nagyon-nagyon sokat magatokról, szerintem ez nem hogy bántana valakit, hanem nagyon jó más öröméről olvasni.
Én mindig hangsúlyozom, hogy milyen tudatlan vagyok, most is csak nézek,hogy ti miről írkáltok. Mi az a praxis??? (az orvosnak van praxisa, de az ugyebár más...)
Olyan sok helyen olvasok a Down-kórral kapcsolatos szűrésekről és mindig megdöbbenek, hogy sokan - különböző okokra hivatkozva- nem végeztetik el a vizsgálatot.Én ezt nagy meggondolatlanságnak tartom,talán olyan emberek bíznak ennyire a természetben akiknek a közelében nem született beteg baba.Az én sógornőmnek 5 (!) lánya van, ebből egy hármas ikerpár és sajnos mindegyik babával voltk problémák, de az egyik nagyon súlyosan fogyatékos, valószínű egy rubeolás fertőzöttel került kapcsolatba a korai terhesség idején, és nem volt hajlandó elvetetni, pedig az orvosok figyelmeztették.(egyébként csak ezután derült ki, hogy hármasikrek lesznek)Szóval én nagyon tartok a betegségektől,csúnya dolog ilyet írni,de én bármilyen stádiumú terhességet megszakíttatnék, ha biztosra mondanák,hogy beteg a baba.Na, de erről többet nem is írok.
Fantasztikus dologra döbbentem rá. Nem vagyok egyedül a WC ülőke problémámmal!!!!!! Nekünk is új a családi házunk, több klotyó is van, de az egyiknek a WC deszkája( ami egyébként valami porcelán ami igen súlyos, amiből az következik, hogy ha lecsapódik eszméletlen hangja van, félek, hogy eltörik stb)az istennek nem akar megállni felhajtva. Én is minden egyes felmosóvíz kiöntésekor hülyét kapok, mert csak két kézzel áldott meg a természet és hát ugye egyikkel fogom a vödröt...., de ezt a problémát úgy látom többen ismerik.
Sziasztok Fanny
fanny01

Icus !
Olvastam,hogy a János kórházban fogsz szülni? ugye egyre gondolunk, ez az a kórház, ami ott fönt van a Moszkva tér felett?
csak azért kérdezem, mert gondban vagyok a nőgyógyász kérdéssel, csak ezt itt azért nem említettem, mert ahogy látom senki nem lakik a környékünkön,így gondoltam ugysem tudtok segíteni, de hátha mégis...
Szóval én aXVI. ker.-ben lakom, de a maszek dokimnak, akihez évente elmegyek 1-1 rákszűrésre ( DrKaszás -a férjem azt mondta, hogy már a neve sem jó omen!!)a Délnél van rendelője és a Jánosban "dolgozik". Nekem ezzel csak az a problémám, hogy bár a doki nagyon szimpatikus csak elég drága (egy rákszűrés 8500Ft)tőlünk a János kórház marha messze van és ráadásul, ha napközben kell menni mindig dugó van és hát a János kórház szülészetéről sem olvastam sok jót. Bár én csak a babanet János kórházas topicjából informálódtam.Szóval úgy döntöttem, hogy nem ott akarok szülni- de mivel még terhes sem vagyok odébb van még a döntés, csak én szeretem a dolgaimat jó előre eltervezni.Szóval doki ügyben minden infot szívesen fogadok bárkitől.
Icus ha egy kórházról beszélünk akkor szívesen venném a személyes tapasztalataidat, mert lehet, hogy mégiscsak annál a dokinál kéne maradni akihez pár éve járok???
Sziasztok Fanny
fanny01

Sziasztok Lányok!
Kedves Bea!
A fiacskám egyre jobban van, és a gipsz még egyben, szerencsére. Már csak 2 nap, és remélem lekerül a fekvő,mert azért nem annyira bir feküdni.
Azt vettem észre Bébivel kapcsolatban, hogy nyugodtabban alszik délután idebent, mint kint. Elvinni du. már hetek óta nem mertem, mert minden kis zajra-zökkenőre felébred, de ha kirakom,szépen alszik. Viszont pár napja kint felébred sokkal hamarabb, mint bent. Igy azt találtam ki, hogy bent alszik, de az ablakot kitárom és alátolom az ágyát.Igy délelőtt megyünk ki, akkor csak keveset alszik ugyis.
Kedves Fanny!
Szülj a Tétényiben, ott minden körülmény és a teljes személyzet nagyon a helyén van, kétágyas szobák, gondos nővérek, és a csecsemősök is jók. Bármelyik doki jó, de én persze a sajátomat tudom leginkább ajánlani, csak sajna a XXII.ker-ben van rendelése SZTK, és Érden a magán. Hát elég messze van Tőletek az biztos. Szerintem a legjobb kórház mostanában BP-en, legalábbis én az utóbbi időben 4 szülészeten megfordultam, és ez az egy ami normális.
A Praxis az 1 rendelő, a XI.ker-ben, 4D UH-t végeznek, és komplett nőgyógy. rendelő is egyben.
Én is Győrfi Mátyásnál voltam, és nagyon-nagyon rendes alapos ember, mondhatom.
Melcsi

melcsi1967

Bea!
homokozó: Hívd fel a Cora-t, Auchan-t, Tesco-t, Metro-t. Mindegyiknek van weboldala és ott találsz telszámokat. Lehet, hogy a Brendonban vagy Mega Toys-ban is van csillagászati áron.

Kép

KépKép
nyanya67

Kedves Fanny,

Én is a János kórházban szültem 2 éve Lucát, rosszat nem tudok mondani róla. Ott szültem, pedig Dunakeszin lakunk. Mindig simán eljutottam odáig, még a szüléskor sem volt baj. Én azért választottam, mert különösen odafigyeltek a terhességemre, biztonságban éreztem magam, bár spontán jött össze és probléma mentes volt a viselése. Én csak jót tudok írni róla, és a nővérekről is.Kép
Tudod, különbözőek vagyunk, 38 évesen szültem Lucát, és mégsem végeztettem el azt a bizonyos vizsgálatot, de megvoltak az egyéb vizsgálatok, amik tökéletesek voltak. A környezetemben született Down szindrómás baba, sajnos. A férjem fiatal kollégájának a kisfia, még most is sokszor találkozunk. Õ most 6 éves, az anyukája 26 évesen szülte....Én ugyan nem hiszek tőlem független dolgokban, mint pl. asztrológia, de bíztam az egyéb vizsgálatokban, és magamban.Kép( Egyébként Luca születése óta egyre jobban bízok, hiszek magamban.) Ettől függetlenül, mint már többször leírtam ha erről volt szó, nagyon jó, hogy van ilyen vizsgálatra lehetőség.

Olvastam régebben A Down szindrómával kapcsolatban, hogy újabb kutatások eredményei láttak napvilágot. Kíváncsiak voltak arra, hogy miért születik fiatal korban is ilyen baba néha, hiszen ott még nincs elöregedett petesejt. Megfigyelték, hogy azoknak a nőknek születik ilyen babájuk,( akár fiatal korukban is) persze nem minden esetben, akik idősebb, 40 feletti anyától születtek, és az ő magzatkorukban érte olyan hormonhatás a leendő petesejtjeiket, amikből felnőtt korukban Down-os baba születhet, persze nekik sem minden petesejtjük "sérült". Tehát, ha az "idős" anyuka lánygyermeket szül és egészségeset, az Õ hormonháztartása, ami már nem olyan mint az un. aktív szülőkorban lévő nőknél, az van kihatással a lányunokájára.
Az a baj, hogy nem tudom miben olvastam, megpróbálom a férjem megkérdezni, mert arra emlékszem, hogy együtt olvastuk megdöbbenten. De lehet, hogy ez csak nekem újság, és Ti is hallottatok erről.

Üdv, Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Ancsi!
Érdekes amit írtál, nem hallottam róla, de nagyon érdekel. Kyrát 36 évesen szültem, érdemes lesz ezt észben tartani.

Kriszta!
Köszi az tippeket, megpróbálok utánanézni.

Melcsi!
Én meg azt vettem észre, hogy ha nem viszem ki naponta legalább egyszer, nagyon nyügös lesz délutánra. Mint pl. ma. Egész nap esett az eső, fújt a szél. Most kicsit nyugi van, hintázik. Azt nagyon szereti.
Képzeld adtam neki almalevet, nagyon ízlett, cuppogott őrültül.

Bea
beátab

Sziasztok!

Olyan jó olvasni titeket! Én is vacilálok két doki között, az egyikhez évek óta járok szűrésre, a másikhoz most kerültem, Õ kezelget clostival. Neki különben a meddőség a szakterülete, Õ is a Tétényiben van (asszem Szent Imre?). Petróczi Istvánnak hívják, de a kórházban még egyáltalán nem voltam nála, nem ismerem a kórházat. A másik doki Péterfys, ott már voltam, de csak a nőgyógyászaton.Még van időm dönteni, egyébként a lányomat az Uzsokiban szültem, azzal sem volt semmi bajom.

Üdv mindenkinek: Majonéz
majonéz

Sziasztok!

Elsősorban is Mandulának megy a nagy-nagy gratula. És a további minden jót neked!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Olvasgatlak Benneteket, de íráshoz már nincs időm. Ha jó idő van sokat vagyunk a kertben, szerencsére minden földi jó van nálunk: hinta, vár, csúzda, homokozó, kisház. Sétálni is szoktunk a környező utcákban, Dávid imádja az autókat és a buszt. Reggel már közli hogy: "sétálni, öltözni, cipő, autó". (Szerintem) későn kezdett el beszélni, két hónap múlva már 2 éves lesz. A szavakat elég tisztán ejti, mondatokat még nem mond. Viszont nagyon ügyes a keze, jókat lehet vele játszani. Imád "rajzolni", sajnos a parkettára is.
Délután már itthon vannak a nagyok is, velük is kell foglalkozni.
Én az ELO-nál tanulok weboldalkészítést távoktatásban, eléggé le vagyok maradva a sok betegeskedés miatt.

Mandula, gratulálok a babához! Vigyázz nagyon Magadra!

Majonéz, szia, mi még nem "találkoztunk". Én eddig csak jókat hallottam a Szent Imre Kórházról, de olvasd el a topikjukat. Engem is kezeltek clostival a középső fiam előtt, az akkori orvosom szerint öreg voltam a teherbeeséshez (35 éves). Hamar otthagytam (az orvost). Egyébként az első és harmadik fiam is azonnal "sikerült", ráadásul a harmadik baba nem is tervezett volt.

Én is a Praxis-ban voltam Győrfi Mátyásnál, nagyon alapos, kedves, figyelmes volt.

Kriszta, remélem barátnőd jobb óvónőket fog ki a Madarászban mint mi. Bár én most Balázs óvónénijére is ki vagyok akadva, mintha mást mondana és mást csinálna.

Örülök hogy Blanka jól van, próbálj azért pihenni, még csak most jön a neheze. Remélhetőleg nem lesz nagyon meleg nyár. Én kicsit tartok a három hónap szünidőtől itthon a 3 fiúval.

Icus, nekem is a Szabolcs u-ban volt az amnio, nekem elég rossz érzés volt. Tényleg furcsa volt hogy 20 perces széken való ücsörgés után hazaengedtek. Balázsnál viszont nem csináltattam meg, az akkori orvosom annyira mondogatta hogy higgyem el hogy látná ha valami jel arra mutatna hogy beteg a baba, hogy elhittem neki. Szerencsére neki lett igaza.

Nekem szerencsére mindig jól ment a nyelvtanulás, amíg dolgoztam, mindig olyan cégnél voltam ahol angol volt a kommunikáció nyelve, lévén sok küldöldi dolgozó volt. Valaha még német nyelvvizsgám is volt amit persze elfelejtettem mert nem használtam.

Most ennyire tellett, mennem kell altatni...

Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok!

Állásügy: Köszönöm a biztatásokat, hétfőn reggel telefonáltam a volt kolléganőmnek, és mondtam neki, hogy mennék, meghallgatnám mit mondanak, ajánlanak. Pár perc múlva már telefonáltak is, de már tegnap délre kellett mennem, mert sürgősen kellene nekik ember. Hát végül is szimpi volt az ember, de pénzben nem igazán tudtunk megegyezni, pedig nem is kértem többet, mint amit most keresek. AZ a lényeg hogy ennyit hivatalosan nem tud fizetni, de lehetne egy része bér, és egy részét számláznánk havonta. Kérte, hogy számoljuk ki, hogy mennyit szeretnénk számlázni. Beszéltem könyvelővel, és ma reggel adtam választ. Hát sokalta! Megszakad a szívem az egyik legnagyobb magyar építőipari cégről van szó. Kérte, hogy gondoljam meg és még ma szóljak, hogy kevesebbért mennék-e. Nem mennék, mert így is teljes idegbeteg vagyok, még sírtam is úgy kiborultam, hogy otthagyom a kollégáomat, félben a házat amit eddig építettünk, a nagy sírás közepette a főnökömnek is elmondtam, hogy mi a sírásom tárgya. Nagyon rendesen állt hozzá, azt mondta, hogy nagyon szeretné ha maradnék, de csak a saját érdekeimet nézzem, rájuk ne legyek tekintettel. Szóval este hazafelé, lemondtam az új állást, megköszöntem hogy rám gondoltak, de ennyiért nem mennék. Monta a pasi, hogy rendben, és elbúcsúztunk. Nem telt el fél óra, és hívott, hogy az előbb nem gondolta át rendesen, még gondolkodna a dolgon, és holnap hív. Már az sem érdekel, ha azt mondja, hogy nem kellek, de nagyon kikészített ez az egész. És tudom, hogy ez ha össze is jön még egy-két hónapig így is lesz, hiszen először idegeskedhetem azon, hogy biztos kivárják-e amíg letelik a felmondásom, és nem vesznek fel helyettem valakit, hiszen sügősen kell valaki, és ráadásul szerintük sokat is kérek. Na meg aztán ott az első hónap is rázós, amíg meg nem szokom az új munkahely sajátosságait. Na szerintem már túlragoztam ezt a dolgot!

Melcsi!

Várom már nagyon a Pöri képeket.

Regi!

Tényleg nagyon bátor vagy, én biztosan nem mernék parázson átmenni. És még a kertészkedésnek sem nagyon álltunk neki, de ha hétvégén az idő engedi, akkor mi is kertészkedéssel töltjük a szabadidőnk egy részét.

Rabkri!

Lili jól van? Voltatok vele dokinál?

Fanni!

Szerintem a dokiválasztás olyan, mint az oviválasztás, itt is dokit kell választani és nem elsősorban kórházat. Pesten nincsenek nagy távolságok, nagy eséllyel mindegyik kórházba odaérsz, amikorra kell. Gondolj bele sokat élnek vidéken órányi, esetleg több órányi távolságra a kórháztól,. esetleg nincs is autójuk. És többnyire ők is eljutnak a kórházba. Így aztán azt javasolom, hogy ha bízol egy dokiban, akkor ne válts. De persze a döntés a tied. Érdekes ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy a 2006. tavaszi babások között van egy nagyon aranyos lány, akinek sikerült autóban szülnie, a férje segédletével, mert harmadik babaként azt gondolta, hogy mint azt előző kettőnél, olyan ütemben jön majd a baba. HÁt a babus másképp gondolta, és olyan hirtelen jött, hogy egy autóban látta meg a napvilágot, télen, és egy 3-4 éves körüli tesóval melletük. De szerncsére egészségesek mind!

Ancsi!

AZt hiszem te kérdezted, de baba ügyben még gondolkodunk, az előző terhességemnél terveztem úgy, hogy majd itthon leszek és nyelvet tanulok. Ehhez képest állás változtatáson töröm a fejem! Sajnos! Ilyen az élet!

Hosszúra sikeredtem, de szép estét nektek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratukatKép! Még azért elég óvatos vagyok, valszeg csak akkor lesz igazi az öröm ha orvos is megerősít. Majd 3 hét múlva.

Icus! Megvárom az első vizsgálatot, majd aztán javítunk! Az amnióról egyezik a véleményünk.

Paga! Hát ez tényleg elég nehéz kérdés! Kíváncsi vagyok mit fog holnap mondani. Gondolom úgy érzi, hogy érdemes érted "harcolni", ha nem hagyja annyiban elsőre. A főnököd tényleg nagyon rendes, én is biztos szenvednék, hogy mit tegyek!

Melcsi! Nagyon várom már a képeket! A fiadnak biztos könnyebb lesz ha lekerül a fekvőgipsz!

Ancsi! Érdekes amit a downról írtál! Ha esetleg eszetekbe jut, hogy hol olvastátok, utána néznék én is!

Nem tudtam mindent végigolvasni, remélem holnap lesz időm!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szia Paga!
Érdeklődéssel olvastam az állással kapcsolatos leveleidet. Én is azt mondtam volna, hogy egy beszélgetést megér. De most nem ezért írok. Az utolsó üzeneted utolsó mondataid nagyon elgondolkodtatóak."Ehhez képest állás változtatáson töröm a fejem!" Én pont fordítottan érzem mostanában. Imádom a munkám, imádok dolgozni járni, szeretek főnök lenni, izgatnak az új kihívások, utálom az unalmat, így 6-7 évenként "igényem van rá" hogy új munkahelyem legyen.Tavaly ősszel jött el ez az idő,hogy nyitott szemmel járok, mikor jön szembe a lehetőség.Csakhát az államigazgatásban a közelgő választások azért nagyon lelassítják a folyamatokat. Eltelt egy pár hónap - lassan túl vagyunk a választásokon - és engem nemhogy nem érdekel az új munkahely keresés, de még a munkám sem nagyon érdekel. És ez jel, jel hogytalán nekem most más feladatom van.Csak azért mesélem el mindezt, mert a Te érzéseidben pont ugyanez jelent meg csak épp pont fordítottan.Én természetesen mégcsak véleményt sem formálok, hogy mit kéne csinálnod, hisz nem ismerlek sem téged, sem a helyzetedet, de ha foglalkoztat ez a gondolat, az nem véletlen.
Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok nincs msn-címetek mert azon könnyebben el tudnánk beszélgetni meg képeket küldeni egymásnak??
Vagy esetleg el tudja valaki magyarázni hogy helet képet feltenni??
köszi mindenkinek aki segít.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Bea
Én is jártam már úgy, hogy elszállt egy hosszú üzim. Ezért rájöttem, érdemes küldés előtt elmenteni legalább a memóriába, de van amikor Word-be írok, elmentem és onnan másolom át, az a legtutibb.
Ígértél beszámolót az óvónői tapasztalataidról. Nem felejtettem ám el...
Majd mesélj a nyílt napról, milyen volt.

Fanny
Pedig a táblázatban benne van, hogy júliusra váromKép
A János kórház a Moszkva tértől 3 villamosmegálló. Nekem is messze van, BKV-val kb. 1ó 20 perc tőlünk. A lombik egyes stádiumában 2-3 naponta kellett mennem... Aztán maradtam ott, mert a dokim ott vezet szüléseket, és nem akartam orvost váltani. Jó orvos, a " János kórház, szülészet" topicban Mezsu is nagyon áradozik róla, egyébként az egész szülészetről jó véleménye van, egy hónapja szült ott. Az én dokim csak a meddőségis pácienseit vállalja, mert nagyon túlterhelt. A kórházat amúgy nem nagyon ismerem, mert eddig csak a meddőségi centrumban voltam, de hamarosan el fogom kezdeni az ottani szülésfelkészítő tanfolyamot, akkor talán jobban belelátok majd a kórház lehetőségeibe. Én amúgy nem igényelek nagy extrákat, csak pár jó szót és egy kis figyelmességet, az szerintem rendben lesz.

Kriszta
Én nagyon gondolkodtam, mikor menjek a Praxisba mert állítólag a 30. hét körül már sokat alszanak a babák, ezért talán kevésbé lehet látni. Holnap úgyis lesz rendes UH, ehhez tettem 2 hetet, így jött ki a 26-27. hét. Amikor bejelentkeztem, én is Hajdú Krisztinához akartam kérni magam mert sok jót hallottam róla, de végül elfelejtettem ezt megemlíteniKép Fő szempont az volt hogy azon a héten reggel 8-ra legyen időpont, mert a férjem akkor tud jönni velem. Így nem is tudom, ki fog vizsgálni, de a Győrffiről is jókat hallottam
Valószínűleg hamarosan kell mennem cukorvizsgálatra, és nagyon remélem hogy jó lesz, nagyon utálnám a szénhidrátokat számolgatni naponta 6x, minden elismerésem a tiéd.

Majonéz
Ez a Petróczi vajon nem az, aki azelőtt Csepelen dolgozott? Mert ha az, régebben nagyon pénzéhes volt, és én sosem bírtam. Persze lehet más is, vagy meg is változhatott.

Ancsi
Szörnyű lehet a családban ilyet látni... Sajnos több ezer féle rendellenesség létezik és a szűrés csak néhány gyakoribb problémát tud feltárni.
Azt a cikket én is olvastam, az Indexen volt pár hónapja. Indiai kutatásról van szó, ahol 69 esetet vizsgáltak meg – ez szerintem nem sok – és ez volt a lényege:

" ...Az oociták (a leendő petesejtek) első osztódása ugyanis akkor történik, amikor a leánygyermek még az anyaméhben van. Márpedig ekkor alakulnak ki a helyes vagy helytelen kromoszómák. Az anyából az embrióba jutó anyagok befolyásolhatják az embrió ivarsejtjeinek fejlődését. A lányok teljes oocita készlettel születnek, ezek már átestek az első osztódáson, s bizonyos százalékuk már magában hordozza a felesleges, 21. kromoszómát. Ha pedig ilyen petesejt termékenyül meg, down-kóros gyerek születik. Az újszülött lány hibás petesejtjeinek aránya pedig az anyja (a leendő nagymama) életkorától függ... "
Aki az egészet szeretné elolvasni, itt a link:
http://index.hu/tech/ihirek/?main:2006.01.26&251828
Ez tehát egy ok lehet, de nem az egyetlen. Az anya életkora, az apa kora, és a rokonsági fokuk jelent még kockázatot. Nem voltam boldog a cikktől, mert így majd az unokám születésekor lesz min aggódni...Kép
A vizsgálatot illetően pedig senkinek nem mernék tanácsot adni. Ismerni kell a lehetőségeket és a kockázatokat, mérlegelni és dönteni, és aztán a döntés minden felelősségét viselni. Aki megcsináltatja, a vetélést kockáztatja, aki nem, az a betegséget.. .Azt kívánom mindannyiunknak, hogy soha ne kelljen egy rossz döntés következményeivel szembenézni...

Andrea
Irigylem a " minden földi jóval " felszerelt kerteteket...KépMi csak a játszótérre fogunk járniKép
A fiúk általában később kezdenek beszélni, mint a lányok, emiatt ne aggódj, nincs elkésve.
A rajzoláshoz piciknél érdemes leteríteni a földre jó nagy csomagolópapírt. Egyrészt ők még jobban érzik magukat a földön, mint az asztalnál, másrészt viszi őket a lendület, ezért könnyebb nekik a nagy felületre rajzolni, mint a papírlap adta kereteket betartani. Oviban a kicsiknél még sokszor csinálunk ilyet és nagyon élvezik.

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Az előző üzenetet a fiacskám szemtelenkedte ide, egyelőre nem tudtuk elküldeni a képeket, nem megy a kicsinyités. Tippek esetleg?
3 képet csináltunk, 2 Pöri velem, 1 Mátéról nem az igaziak még, de már valami. Hogy lehetne a profilomba berakni?
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!

Először is a képet kicsinyitsd le és mentsd el valahova a gépen. Utána amikor a leveledbe be akarsz szúrni képet, akkor kattints a melléklet feltöltése feliratra, és a tallózásnál ki tudod választani a feltenni kivánt képet, jelöld ki, kattints a megnyitásra (ekkor beteszi a tallózásbe a kép elérhetőségét), utána klikk a feltöltésre, majd megjelenik egy számsor kapcsos zárójelben, ezt kell leokézni, amikor írod, akkor még csak ez a számsor jelenik meg, majd amikor elküldöd nézetbe, akkor ott már megkjelenik a kép is, a képek közé tegyél entert, akkor egymás alá rakja őket. Remélem értelmes voltam.

Fanni!

Nem tudom magam sem, hogy jól gondolod-e. Azért minden gondolatomban benne van az, hogy az esély meglegyen arra, hogy jöhessen a baba. Most is az egyik szempont az volt, hogy magasabb lenne a bejelentett bérem, ami a tgyásnál, gyednél jó. Olyan munkahelyre kerülnék, amelyik decemberig tart, tehát tiszetességesen végig tudom csinálni még akkor is, ha közben jönne a baba tudok dolgozni addig(bár az előzmények miatt ez nem biztos, de azért bízom benne, hogy az csak egyszeri dolog volt). De, szinte erőszakkal fojtom el magamban, hogy ne minden a baba gondolata körül forogjon. Mert a mostani munkahelyemben egy folyamatosan romló helyzetet érzek, ha csak arra gondolnék, hogy pár hónapot kell itt letöltenem, mert utána otthon leszek úgyis, akkor biztosan nem váltottam volna. De mi van ha nem jön össze, ha nem lehet, vagy bármi, nem hagyom hogy eluralkodjék rajtam a csak túlélni a dolgokat vágy, pedig tudom, hogy ez kényelmesebb, egyszerűbb, de ez nem visz előre, merni kell váltani, még ha ebben rizikó is van. De a váltást persze nehezíti az is, hogy az új helyen van három hónap próbaidő, ami alatt simán indok nélkül megválhatnak őlem, és akkor állás nélkül, pénz nélkül, azt sem tudom, hogy milyen járulékokra lennék jogosult. Józan ésszel ennek kicsi az esélye, mert közel 20 éve dolgozom, de még ilyen nem történt velem, de benne van a pakliban.
Ezt olyan jó volt leírni, szerintem inkább magam győzködöm, mint bárki mást.

Mandula!

Tényleg szenvedek egy kicsit, de utána lehet hogy jobb lesz. Te sem panaszkodhatsz, biztos izgulsz, hogy minden rendben legyen, és nagyon hosszúnak fogod érezni azt a három hetet amíg dokihoz fogsz menni. És biztos úgy is lesz!!! Szupcsi, hogy sikerült! Nagyon megérdemled!

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?