Sziasztok!!
Kisvirág:
Api is ugyanígy volt a fiával, hogy amikor látta 4D-n és főleg hogy tuti kukis, akkor mindenkinek a videót mutogatta... és tök profin magyarázta, hogy éppen mit is látunk.
Exdeus:
Én se!! Érdekes, hogy azóta mióta Balázs itt lakik, talán egyszer chateltem, vagyis persze IRC, meg MSN-en kívül. Mert azért azok megvannak, de csak arra, hogy a messzebb lakó barátaimmal tartsam a kapcsolatot.
Ismerős!! Mármint az hogy arra ébredek, hogy Balázs ahogy fordul az ágyba fejbe könyököl, meg lerúg. Akkor úgy látom nem egyedi esetről van szó.
Csibemanó:
Én hallottam, mivel nekem 4,8 ill. 3,3 volt az eredményem. Szóval ettől is lehettél múltkor rosszul. Mert én magam is erre vezetem vissza, hogy folyton rám tör a rosszullét, és ha gyorsan eszek valami édeset akkor egy félóra múlva minden OK.
Szex eltiltás:
Háát mi sem vagyunk eltiltva, vagyis a védőnő azt mondta, hogy igen,de a dokik egyik se így nem. Pedig megvan rövidülve a méhnyak, meg a külső méhszáj is nyitva van egy kicsit(2100). De hát nem is változik szóval
.
Tomival sem voltunk letiltva, pedig 36 héten már meg volt nyílva kicsit a belső méhszáj. De gondolom akkor már úgy volt vele a doki, hogy akkor már ha megindul is jöjjön.
Amúgy eltiltásnak két oka van: Egyrészt az orgazmus miatti méhösszehúzódás, meg a spermában található prosztaglandin ami természetes szülés indítószer. (Jó nem magamtól vagyok azért ennyire okos, csak olvasgatom a Bába válaszol c. könyvet
)
Nekünk csak az amniocentézis után volt tiltás kb egy hónapig. Bár azt is nehéz volt kibírni szóval, le a kalappal mindenki előtt.
Pilchard:
Amikor 2 napja volt még csak itthon Tomi, én is mondtam apinak, hogy de hogy fogjuk mi ezt kibírni. És minden este úgy feküdtem le hogy jaj de jó ezt a napot is túléltük, de hogy fogom kibírni addig amíg 4 hetes lesz, amíg 6 hetes, amíg 3 hónapos, amíg fél éves... arra hogy maholnap 2 éves lesz gondolni se mertem, hogy addig épp ésszel kibírom. Aztán? Itt vagyunk. Igaz éjjel pl. már éppen elaludtam amikor rosszat álmodott és sírni kezdett, fel vettem, megharcoltam a hisztijével, és egy fél óra múlva már vissza is bújtam az ágyba és ott folytattam az alvást ahol abba hagytam.
Én is szeretem a kiflit így megértem!!!
Pogácsa:
Aranyos a pocid!!!
Norwell:
Amúgy a belső varratok is olyan szupira sikeredtek nálam, hogy háááát ha már úgy is témánál vagyunk, szóval szeretkezés közben is zavaróak a hegek, más pozitúrában, magánál a gát vágásnál húzódik, szóval szülés után kísérletezni kellett, hogy rájöjjünk hogyan is lehetne ez után. Bááár most meg már a benga nagy pocim is bejátszik szóval, nem lehet azt mondani, hogy nem változatos a dolog.
Melinda:
Köszi a tippet, majd kipróbálom ezt is!!!
Aranyos a babó!
Szép nagy a pocid!!!
Pocakcsíkok:
Nekem már késő. Tomival is kenegettem, már azt hittem megúszom, de szülés előtt egy héttel szépen kicsíkosodtam, nem is akármennyire. Aztán most is kentegetem, eddig csak 4-5 kb 1-1,5 cm csíkocska van, de nem áltatom magam. Ilyen alkat vagyok és kész.
Mézgombi:
Neked is csini pocid van!!!
OEP-es nyanyának meg #&@#Đđ Oda!!! Bár nem tudom még ezt is megérdemli-e.
Colett:
Aranyos lehetett a fiad!!
Ez a vizsgálós dolog változó szerintem, mivel engem a dokim minden terhesgondozáson megvizsgál. A számok amúgy a méhnyak méhszáj állapotát mutatják. Viszont pl. amikor Pesten voltam a Boros doktornőnél, akkor ő is ugyan megvizsgált, de azért mert először voltam nála, de előtte megkérdezte, hogy megvizsgálhat-e. Az itteni doki meg nem kérdez csak mondja, hogy vetkőzzek le és feküdjek fel.
Hello:
Ez valóban remek hír, hogy visszament a külső méhszájad.
Mensi fájdalmak:
Kb.16-17 évesen nekem is az a bizonyos falkaparós(vagyis hánytam-fostam egybe, és nem bírtam megmoccani) volt a dolog, meg hol 18 hol 36 napra jött és 6-7 napot maradt, de mondjuk ez ciklikus volt szóval tudtam mire számítsak. És érdekes, hogy előtte 3 évig normálisan jött. Végül az segített, hogy a nőgyógyász felírt fogamzásgátlót amitől rövidebb lett és 28 naponta jött(annyira, hogy tudtam szombat 9.10 perc Komolyan!!!) Aztán amikor beteg lettem akkor nem szedtem a bogyót, de akkor is már normi volt. Meg utána is, csak Tomi születése után lett megint kicsit fájósabb, de csak az első napon, de fele annyira se mint régen.
Amúgy a barátnőim pár hónapja azon szenvedtek, hogy milyen rossz nekik, és nekem milyen jó. De mondtam, hogy addig rendben van, hogy nekem most nincs meg, de én májusban egy összegben fizetek, mert hát a szülési fájások, meg aztán a gyermekágyi folyás, plusz utófájások. Szóval nem tudom kinek jobb. Mondjuk persze, hogy élvezem, hogy nincs meg, de tudom meg lesz még ennek a böjtje. ;)
Kanyin:
Lépcsőzni már én se nagyon bírok.
Édesek a kis nacik
!!!
Szavazás:
Én majd még meglátom, hogy megyek-e szavazni. Mert nálunk a családban a szavazni menés egyet jelent azzal, hogy egy bizonyos pártra KELL szavazni, de nekem is meg a Balázsnak is elegünk van mind a politikából mind az politikusokból.(mert lehet arra szavaznánk, magunktól is, de így nem valami jó száj ízzel teszi az ember) Így egy pocikám se kívánja.(Éljen a demokrácia!! Hajrá Magyarország!) Mivel a tesóm annyira elvakult és fanatikus, hogy amikor a kettős állampolgárságról meg a kórházakról volt népszavazás, még azzal is megfenyegetett, hogy ránk gyújtja a házat, mert ilyenek-olyanok vagyunk ha nem úgy szavazunk ahogy kell. Sőőt volt hogy olyan maflást kaptam, csak azért mert valamiben más volt a véleményem és nem a kedvenc pártnak adtam igazat, hogy úgy neki estem Tomi kiságyának, hogy beszakadt az oldala. Szóval nálunk a napi politika meghatározza a családi életet és nekem ebből annyira elegem van, hogy nem nagyon szeretnék részt venni. Max. ha hétfőn nem jelentkezünk akkor meg lettünk lincselve. Bocsi!! Majd az adott pillanat eldönti.
Szőrtelenítés:
Én múlt héten dokihoz menetel előtt leborotváltam a lábikóm. Szenvedtem is vele nagyon.
Fazonilag itt is a kislányos lenne a divat, de mivel nem látom így nehézkes, tükörrel meg nem nagyon tudok tájékozódni. Asszem, majd apai segítséget fogok kérni. A borotvától vakaródzom, de gyantát, vagy epilátort bevetni se merek ott.
Tali:
Háááát nekem inkább a már megbabásodott állapotban lévő tali tetszik vagyis, hogy Adél már kívül van. Ha nem változtak volna a tervek, akkor mondanám azt, hogy május 9-től bárkivel szívesen taliznék Pesten, de így.
Ja mert igen anyukám megcsinálta a nagy balhét(éhség sztrájk, meg öngyilkász fenyegetőzés), amiatt, hogy én milyen vagyok, hogy az ő édes drága Tomikáját nem hagyom itthon neki amíg szülni megyünk vagyis május 9-től kiindulva míg meg nem szülök, és haza nem hozom Adélt vagyis, ha május 15-ös kiírásra 2 hetet húzok akkor is(15+14=29 + 3 , 4, 5 vagy passz ameddig nem jöhetünk haza). Vagyis akár június elejéig. Mert hogy ő már semmit nem ér, és hogy én egy utolsó senki vagyok, hogy nem bízom meg benne stb. Így aztán Balázzsal megbeszéltük, és persze előtte a dúlámmal is (hiszen rá is hárul így nem kis feladat), hogy akkor szépen akkor megyünk fel Pestre amikor megindul a szülés (igaz így sokkal veszélyesebb, de ha neki ennyit számít az én vagy Adél élete akkor legyen, csak már erre az utolsó pár hétre hagyjon békén ezzel) Mert ami a legszínesebb az egészben, hogy amióta tudja, hogy babát várok folyton kitalál valamit ami miatt cseszegethet, vagy oda bökhet valamit ami szarul esik. Pl. Tominak ilyeneket dumál, hogy azért lesz tesója mert mi már nem szeretjük, meg hogy majd ha meg lesz az Adél akkor már az ő kis babája lesz teljesen, mert nekem nem lesz rá időm, meg amikor tök rosszul voltam akkor is ilyeneket mondott, hogy ne játszam meg az agyam úgy is tudja, hogy nincs semmi bajom, csak lusta vagyok mint a bűn és nem akarok semmit csinálni, pedig lenne munka a ház körül is. Aztán amióta tudja, hogy Pesten szeretnénk szülni, azóta meg azon megy a hacáré, már azt is megkaptam, hogy neki mindegy hol döglöm bele a szülésbe, csak Tomit ne vigyem el. Pedig hát akkor is mi így vagyunk egy család hárman, aztán majd négyen. De ezt valahogy nem fogja fel.
De mostanra telt be a pohár, és inkább választom ezt a megoldást, mint azt hogy kitartok és közben idegileg rámegyek, meg Adélnak is valami baja esik abból, hogy én állandóan bőgök, meg ki vagyok.
Na jó hosszú lettem és jól kipanaszkodtam magam!!
Szép napot!!