De gyönyörű rab!
Angol gyerekruhákat én is nagyon szeretem, nálunk holnap lesz börze, már élezem a pénztárcámat
. Én sajnos fiú-lány ruhát egyaránt szívesen vásárolok, a börzén mindig fékeznem kell magam, nagy a kísértés.
De azért még mindig sokkal olcsóbb, mint ha újat vennénk...
A kenyérsütő gépet én is csak kelesztésre használom újabban, a nagyon profi nagynéném tanácsára.
Ez a kalács is úgy készült, a gép dagasztotta-kelesztette, én meg bedugtam a sütőbe, és ma az icike-picikék (majdnem) mind megették...
Ja, és a fő-fő trükk: eddig csak porélesztőt használtam, most kipróbáltam (szintén nagynéni-tanács) a rendeset, hát ég és föld!! IGAZI kenyér és kalács lesz belőle.
Ami a legjobb: nincs benne semmi E-adalék.
És büszke is vagyok, dacára annak, hogy igazán nem sok érdemem van benne
.
A recept:
5 dkg olaj
3 dl tej
1 kk só
50 dkg liszt
2-3 ek cukor
fél élesztő
Ebben a sorrendben kell bedobálni a gépbe, hagyni hogy dolgozzon. Én őzgerinc-félében sütöttem, nem tudom, mi a neve, magas, hosszú és nem hullámos az alja
. kivajazni-lisztezni, bele a tészta, majd kb. egy órán át sül, 180-200 fokon. A tetejét kicsit letakartam, hogy ne legyen túl barna, ezek az elkényeztetett kölykök így is csak a belét ették
. Kénytelen voltam a héját megenni.
Vagyis nem kénytelen, de így esett.
Hát így nem bírom ki, Anikó! De ez volt az első szép siker, többet nem kóstolok!
A kekszre és a kis csokira nincs mentségem, az igazi vétek
De legalább délelőtt...
Ebéd:
Nekem Findus zöldségkeverék füstölt mozzival, gyerekeknek meg leves és palacsinta (................)
Szirom, ma este megnézem a tulipános oldalt, amiket írtál azok nagyon tetszenek!
Lehet, hogy megcsináljuk a füvet is, csak az rengeteg pénz, mert az uram azt mondta, kb 10 cm földet kéne hozatni az egész kertre, mert nagyon kemény, agyagos, sz*r a talaj. Tök jó lenne, mert nagyon jó lenne a fűben heverészni, de kb 100 rugó...
Bea a hasfogyás miatt rettttttenetesen irigy vagyok!!!
Nekem mell, arc, kar, lábujj
, nemtommi, nemtommi végül icipici has-fenék a sorrend, szerintem a combom meg soha sem fog eltűnni...
De miért sírok, ha csokit eszem????????
Megyek, takarítok, az is olvaszt
Ja, és tegnap-tegnapelőtt is voltam tornán, lehet, hogy ma is megyek. Szerdán kipróbáltam a 3/4 wellnwst, 3/4 ritmusú zene szól és step-padon tornázunk. Állatira nem bírtam követni, mindenki vérprofi volt rajtam kívül, kicsit roszzul éreztem magam, míg egy lány oda nem jött :"Mi sem így születtünk ám!"
Ez nagyon kedves volt tőle, jólesett, megyek megint...
Namostmár eltűnök...
Rita