Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is nagyon mérges vagyok a politikai nagygyűlések miatt. Tegnap is alig tudtam közlekedni az útlezárások miatt, a mai nap pedig a parkolással akadtak gondjaim, mivel mindenki itt tette le a kocsit ahol én lakom, innen már csak gyalog lehetet menni a Kossuth térig. Aztán du. lementünk Zsófival sétálni,pont akkor lett vége a nagygyűlésnek, és iszonyatos tömegbe kerültünk, ott az fogalmazodott meg bennem, hogy irigylésre méltóak azok az emberek akik ennyire elkötelezettek egy párt vagy egy ember iránt, mert én hülye, mindig mikor ilyet hallgatok csak jól felidegesítem magam, de biztos én vagyok a nemnormális mikor most is azt gondolom, hogy amennyibe ez kerül, inkább 3-4 kórházat újíthattak volna fel az árából.

Icus!
Tényleg nagyon ügyes vagy, nekem már az is gondot okoz, ha fel kell hajtanom egy nadrágot v. szoknyát, nagy nehezen megcsinálom, de nagyon nehezen veszem rá magam.Persze, ha ilyen csinosruhát tudnék varrni, akkor én is bizti szívesebben tenném. Nagyon csinos menyasszony voltál.

Melcsi!
Sajnálom az elmaradt NOX-ot, de csak te miattad, én ugyse mentem volna, de azért ne legyél nagyon szomorú, Pöribabának vidámanyuka kell.

Fanny!
Nekem is mikor terhes voltam, mindig mindenki kislányt kívánt,( a férjem is) mivel nekünk is fiunk volt, csak én és érdekes módon a fiam akartunk fiút másodszorra is,de lányom lett és ma már nem adnám 10 fiúért sem. Persze az igaz, hogy az én szerelmem a fiam, és a lányunkba apa szerelmes, de szerintem ez így jó.

Elujzi!
Én is kíváncsi vagyok, hogy kit ábrázol a kép? Egyébként nekem is nagyon tetszik.

Mandula!
Köszi a választ, ma kaptam egy kineziológus címet, holnap fel is hívom, hát remélem jó lesz.

Rabkri!
Nagyon szép a mottód!

Zsenge!
Buli? tegnap elmaradt?
kildó

Sziasztok!
KIldó! Hát pontosan ezt érzem én is , tehát Te is azt erősíted amit én írtam ,a kislányba, az apja szerelmes és viszont.De engedtessék meg nekem az az önzés, hogy ha 41-42 évesen vállalok egy gyereket azt magamnak szüljem, (tehát fiút)Ezeken az érzelmi dolgokon túlmenően el kell hogy mondjam, én egy nagyon tudotosan élő ember vagyok - előre átgondolom az életem, tetteim következményeit akár 10 - 15 évre is, munka tanulás, gyerekek továbbtanulása, építkezés stb. Így azon is gondolkodtam -és ezeket az érveket ugyan nem mondtam a férjemnek , de az érveimben benne volt, hogy- most 41 éves vagyok, gyakorlatilag felnőttek a gyerekeim, vezető beosztásban dolgozom,nagyjából biztos anyagi háttérrel rendelkezem, ez mind szép és jö, de mi lesz 10-15 év múlva? mindig azt fogom lesni, hogy mikor látogatnak meg a gyerekeim, elhozzák- e az unokámat, fog-e engem szeretni, hisz azért legyünk őszinték egy nő mindig a saját anyjához viszi a gyerekét, és lévén nekem két fiam van, mindig azt lessem, hogy jönnek-e a gyerekeim, unokáim.És még egy gondolat: amit a férjem fogalmazott meg nagyon bölcsen, anyuka az a gyerek nem a te gyereked lesz.És nagyon igaza van, és ettől még inkább úgy gondolom, hogy vállalni kell még egy gyereket, és még inkább úgy gondolom, hogy - lehet hogy önzésnek fogjátok tartani, de igenis kisfiút szeretnék. Engedtessék meg ez az önzés nekem. Egyébként - majd elmesélem az sztrológus dolgot - én csak és kizárólag a férkem miatt gondoltam úgy, hogy tegyünk meg mindent azért hogy lány legyen, hisz tudom, hogy a kislányok a papáért vannak oda, és azt éreztem, hogy, ha a férjem - ennyi év után - beleegyezett a baba projektbe, akkor megérdemli azt a gesztust, hogy lány legyen. De engem lepett meg legjobban a dolog, mikor 2-3 alkalom után azt mondta, higy "nem kell evvel foglalkozni, mindegy, hogy mi lesz", ha meg neki mindegy akkor legyen fiú.........Egyébként neki (és nekem is) meggyőződésem, hogy a természet tudja, hogy hova milyen nemű gyerek kerül ( lsd. feljebb az eleve elrendeltetésről kifejtebb nézeteim)Jó éjt mindenkinek!A férjem most szólt rám: Mit irsz, ennyi erővel már könyvet is írhatnál.(Ha lenne időm és olyan gondolatom,ami közfigyelemre számíthat , írnék is.)
Üdv:Fanny
fanny01

"Mit irsz?Az emberek a rövid velős leveleket olvassák el,erre senki sem kiváncsi, egy ilyen hosszú újság cikkbe bele sem kezdenek" mondja a férjem.
Ugye elolvassátok???????
fanny
fanny01

Sziasztok Lányok!
Kedves Fanny!
Én szivesen olvasok hosszú irományokat, sőt mint biztos észrevetted, én sem vagyok kevés beszédü.
Amig csak fiam volt, pont igy gondolkodtam, mint Te, csak fiut akartam, a környezetemben meg mindenki azt mondta,aki tudott a dologról, hogy biztos akarunk 1 kislányt. Nem akartam, nagyon fiut akartam. Mikor mondták az UH-n, hogy kislány, napokig kellett emésszem, és titokban abban biztam, hogy elnézték.
De mióta megvan, látom, milyen más a kislánytermészet.Már nem adnám 1oo fiuért sem, és titokban abban bizom, hogy a következő is lány lesz. A férjem viszont azt mondta, nagyon imádja a lányát, de 1 elég 1 családban, mert a nevet vinni kell tovább, szóval fiu legyen.
A mi viszonyunk az anyukámmal kicsit hüvös, erről régen irtam már, szóval nem nagyon várhattam Tőle más hozzáállást. Ezért is nem akartam kislányt. De érzem, hogy én soha nem tudnék rideg lenni Hozzá. Az anyukám biztos szeret engem a maga módján, és én is Õt a magam módján, de a mi kapcsolatunk inkább nagyon felszines, és nem tul őszinte.
Jellemzően csak annyit irok, hogy Õ 60 éves, nyugdijas, jó erőben. A császár után 2 hétig jött hozzánk segiteni, majd bejelentette, hogy mostmár oldjam meg az életünket, mert az apukámnak is szüksége van rá.
Még jó hogy jól voltam nagyon, alig vártuk már a bejelentést, mert rettenetesen rosszul főz szegény, csak nem akartuk visszautasitani.

Lányok, hát most akkor mi volt Csepelen, hogy Republic meg volt???

Kedves Lujza!
Üdv a csapatban, majd az Icus csinál uj táblát.
A fotó gyönyörü, gondolom saját. Mekkorka gyerekeid vannak?

A kislánykánk ma nagyon boldog volt, 3x is voltunk odakint, ebből 1 hosszu séta, amikor direkt a fák alatt toltuk.Hatalmas szemekkel meredt felfelé, még a száj is nyitva maradt, és hangosan kinyilvánitotta, hogy mennyire tetszik a látvány.
Nem tudom irtam-e, hogy az apjával álltunk egymás mellett, éppen teát ivott az uram, Pöri meg eltátotta a száját, megfogta a poharat és huzta Maga felé. El is kezdtem tanitani a poharazást. Egyelőre fürdünk emiatt...
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Nekünk elég sűrű hétvégénk volt. Péntek délután átjöttek a barátnőm gyerekei, itt is aludtak és csak másnap délben mentek haza. Tehát már sokadik alkalommal volt 4 gyerekem, de tudtam tőlük házimunkát végezni, netezni, mert olyan jól elvoltak.

Aztán szombat délután vendégségbe mentünk, ezzel el is ment a nap.
Vasárnap előadás 4-ig, utána rögtön vendégség, de 7-kor hazajöttük, hogy egy kicsit zavartalanul lehessünk együtt négyesben. És egyszerűen kiültünk a hintaágyra és csak élveztük a jóidőt, néztük a naplementét és hallgattuk a madarak csicsergését.

Mostanában szívesen eltöltenék pár napot egy lankás-dombos vidéken és csak henyélnék a napon...

Egyébként érdekes dolog történt. Milyen is a sors...
Ma délelőtt ketten is megkérdezték, hogy nem vagyok-e kismama (persze a biztonság kedvéért nem tőlem, hanem a férjemtől). Az ok nyilvánvaló: valami látszik a hasamon, ugyanis a méhem már jócskán nőtt és nyomja előre a hasamon sajnálatosan ott leledző hájat. Ezért látszik, ami ilyenkor még nem látszana(kivétel a deszkahas).

Aztán mindkét nap kiborult egy pohár ital, tegnap a férjem elé, ma én elém, mondták is, hogy keresztelő lesz. De mit lehet ilyenkor mondani? Már nem lenne titok, de erről a némileg "nyomorult" helyzetemről nincs kedvem az ismerősöknek beszélni.
A pénteki UH-n is a kis asszisztensnő olyan szánakozva bámult az arcomba, miután legépelte a diagnózist. Hát sajnálatra végképp nincs szükségem, az aztán semmire sem jó, csak lehúzza az embert.

Kép
regina3

Sziasztok!

Icus!
Nagyon szép volt a ruhád!
Igazán jó izlésed van és remek kezed hozzá.
Nálunk anyukám varr csodálatos ruhákat. Én nem örököltem tőle kézügyességetKép
Voltunk Kyrával óvi látogatáson. Nem tetszett túlságosan.Hát nem volt lehetőségem megkérdezni a vegyes csoport napi beosztását, mivel ebben az óvodában csak tiszta csoportok vannak. Evvel nem is volna baj, de kicsit erőltetettnek éreztem az óvónők "kedvességét". Nem a gyerekekkel foglalkoztak,hanem velünk szülőkkel. Pl:Kyra és egy másik kislány összeveszett egy babakocsin és a négy óvónő közül egyik sem törődött velük, meg sem próbálták megoldani a dolgot. Pedig Kyra elég hangosan kiabált is. Aztán én nyugtattam meg őket.

Melcsi!
A Sony jó választás, a 6 megapixel természetesen jobb, min a 4, de otthoni felhasználásra a 4 is megfelelő. Gondolom nem akarsz a fotóidról poszter méretű képeket.

Kriszta!
El vagyok ájulva a kislányodtól. Ilyet én még nem hallottam, hogy valaki 4 évesen olvasni tudjon. És tényleg nem tanítottátok?
Viszont az aggasztó lehet, hogy nem játszik az óviban. Más gyerekekkel más helyszínen játszik?

Ancsi!
Gyönyörű a lányod!
A könyv nekünk is megvan, Danié volt anno.
Kyra is kezdi már a "nőcis" dolgokat. Múltkor kisminkelte magát és indult a szomszéd kisfiúhoz mutogatni magát.
Szerintem is jó lenne fotót látni egymásról. Én próbáltam felrakni magamról, de sajnos túl nagy felbontású volt és nem fogadta el a babanet. Majd csinálunk másikat.
Lányok! Ti is mutassátok meg magatokat! Jó lenne megismerni egymást!

Elujza!
Üdvözöllek közöttünk!
Írj magatokról! Mekkorák a gyerkőceid?

Bea
beátab

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknakKép Aki szeretne bekerülni a táblázatba, írja meg az adatait.

Most jöttünk haza a Republicról, nem volt senki közületek? Én is csak ma láttam meg az újságban...
Jó volt a koncert, utána tüzijáték is volt, igazán gyönyörű, de hogy miből...? A számítógéppel vezérelt Szökőkút amit felavattak a tér közepén, az újság szerint a csepeli vállalkozások közadakozásából épült. Hát, kíváncsi lennék, mire is adakoztak azok a vállalkozók? Nem hiszem, hogy direkt szökőkútra... Az jutott eszembe, amit Kildó is írt a politikai gyűlések kapcsán, hogy ennyi pénzből hasznosabb dolgot is csinálhatnának. Mert jó, szép a szőkőkút, de a kerület harmadában még mindig nincs csatornázás, nincs aszfaltburkolat... és még sok minden más, a kórházat bezárták, és a polgármester másról sem beszél mint a költségvetés nehézségeiről és a pénzhiányról...Kép

Rabkri
Nagyon okos lehet a kislányodKép
Az oviban a WC probléma inkább pszichés eredetű lehet, talán nem érzi még ott eléggé otthonosan magát. Ez végül is egy intim dolog... Viszonylag gyakori a kicsiknél, hogy eleinte nem hajlandók hsználni a WC-t; az ottani óvónénik mit mondanak erről?
Jó olvasni, hogy van olyan szülő is, aki elégedett az óvónőjükkelKép
Nekem is nagyon tetszik a mottód, nagyon igaz. A munkádban is így érzed?
Az jutott eszembe róla, hogy a mi ovinkban többen azt valljuk: ha egy gyerekkel baj van és nem boldogulunk vele, nekem kell megváltoznom, hogy segíteni tudjak neki. És ez - őszintén szólva - nagyon nem könnyű...

Kildó, Bea
Köszi a dícséretet, szerintem leginkább ihlet és kedv kérdése, hogy valaki belejön-e a varrásba, vagy feladja. Én sem így születtem. Látnátok, mennyit elszabtam már életembenKép

Bea
Elég gáz, amit az óvónénikről írtál. Egyáltalán mit keresett 4 óvónő egy csoportban?

Holnap még írok a fiú lány témáról, de most már muszáj mennem alukálni.

Jó éjszakát mindenkinek!Kép

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Gyönyörű - zsúfolt hétvégénk volt. Olyan kár, hogy hétvége után "egyedül" maradunk Lucussal. Szeretem nagyon, ha Gyuri is velünk van. A két nagyot is szeretném, ha többet lennének itthon, de hétvégén ez már eléggé ritka. Matyi barlangászni volt a barátaival, Anna még Prágában van. Mi szombaton kirándultunk a vácrátóti botanikus kertbe, bár kb. 2 hét múlva lesz igazán gyönyörű, ha virágba borulnak a bokrok, fák. Sűrűn járunk oda. Kicsi gyerekkel ideális sétáló hely, és közel van hozzánk.
Estére meghívónk volt egy kurdisztáni estre, amely az itt élő kurdok új évi bulija volt tul.képpen. Õk, mint a közelkeleti népek - országok, március 21.-én ünneplik az un. NEW ROZ-t. A "roz" perzsául, kurddul napot jelent. Már 4-5 éve mindig ott vagyunk ilyenkor. Az egyik barátnőm férje kurd nemzetiségű. Nagyon fergeteges bulit tudnak csapni, engem teljesen elvarázsol. Luca sokat játszott, szaladgált a gyerekekkel, akikből volt bőven. A Ferencvárosi Műv. Házban volt a rendezvény.
Vasárnap dédi látogatáson voltunk vidéken, szép volt együtt a 4 generáció...

Mosolyogva olvasom a fejtegetéseiteket, hogy ki mit szeretne, fiút vagy lányt, és miért. Érdekes olvasni, nekem még a 3. babánál sem volt fontos. Most sem tudom igazából melyik gyermekemmel jobb a kapcsolatom, ez is változó nálunk. Ezért jó a több gyerkőc, mert ha vmelyik kicsit eltávolodik egy kis időre, a másik éppen közelebb kerül talán. Ha lenne még egy baba, akkor sem lenne a nemével kapcsolatban kívánságom, még most sem.Kép

Bocsánat, ha túl sok voltam ma reggel!Kép

Nagyon szép napot kívánok Nektek!

Ancsi
ancsi65

Sziasztok

Zsenge is bejelentkezikKép

Drusszám mijne bulirol beszélsz? ja hogy szombaton volt a Bolondok napja?Kép) erre gondoltálKép
amugy Én is "imádlak"

Hát nem tom nekem a nézet amit osztoztok a gyerek nemében mármint csak fiu csak lány kicsit furi.Nekem vn két fiam és annyira de annyira boldog voltam mikor kiderült lánykám lesz else tom mondani,komolyan mikor kiderült a genetikábol és megkaptam az eredményt ott helyben sirva is fakadtam ,még kérdezte a fiam anya mért sirsz baj van? és alig tudtam meg gyözni nincs baj de az ember néha örömében is sirva fakadKép
Nekem anyukám elég korán itthagyott alig voltam 14 éves és mindig jo volt vele a kapcsolatom szoval ijen gondom nem volt,hogy nem értett meg.Még most is igy "öreg fejjel" sokszor hiányzik söt szerintem ha velünk lenne egész másképp élnék ebben biztos vagyok.
Azt vallom szerintem attol függ egy gyerek és szülö kapcsolata ahogyan voszonyulnak egymáshoz.Jelen esetben az elsö lépéseket az anya teszi meg a gyereke felé és amit kap csak azt tudja a gyerek vissza adni. Nekem hál istennek remek a kapcsolatom a "nagy fiaimmal" Söttt... ha valami gondjuk van nekem és nem az apjuknak mesélik el.remélem ha megélem mire lánykám ebben a korba fog érni Ö se külömb.
Bár megjegyzem egy lány és egy fiu viselkedése már kezdetektöl fogva nem egyforma,persze csak a magam példáját tudom felhozni.

picit más téma...Nikim csuda aranyos kedves gyerek tele van szeretettel amit egy vdidegen felé is képes továbitani értem ez latt mindnkire mosolyog mindenkinek puszit dobál és itt jön amit sose fogok megérteni....némely ember pl a buszon leülünk mellé NIkim probál felé közeledni mosolyog rá és az illetö még arra sem méltatja hogy Nikire nézzen........hogy lehetnek ijen köszivüek az emberek? egy kisbaba tele van tiszta érzelemmel,még nem ismeri az "utálatot" és ez bánt engem lehet fura a gondolkodásom de bánt4 mennyiböl tartana bárkinek egy mosolyt a baba felé küldenie? olyan ngy dolog? és Látjátok egy tiszta gyermek ebböl csak azt fogja levonni mert van eszük már ebben a korban is ,hogy mogorva lesz,nem lesz barátságos szal szép lassan minden tiszta érzelmet kifognak ölni Belölük! Lehet innen alakul ki a befelelé fordulo Gyerekek sokasága. Nézzétek el nekem nem tok szakszavakat csak saját szavaimmal tudom leirni amit gondolok,lehet nem is jol fogalmazok de a lényeget biztos Értitek!
Na most ennyi még jövök pápusza Mindnekinek Zsenge

Kép
zsenge

MÛSOR
Hátha érdekel valakit.
Keddenként a M2-n 21 órától Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában. Már a 4. rész jön, de van még belőle és külön-külön is érthető.

Egyáltalán nem elvont, szerintem egy kicsit még tudományos is.

Kép
regina3

Én lemaradtam a politikai naggyűlésekről.
S.O.S.!!!Összefoglalná valaki a lényeget??? (jó, csak vicc volt)

A minap ráléptem a gereblyére és a nyele orrba vágott + a szám is feldagadt. Azt hittem, ilyen csak a Tom és Jerry-ben történik...

Létezik, hogy Csepelen vannak még burkolatlan utcák????

Kép
regina3

Sziasztok!

Regina
Csepelen sajnos vannak burkolatlan utcák, és nem is kevésKép. A kerület egy jelentős része, amit Királyerdőnek neveznek - amúgy nagyon klassz, csendes, jó levegőjű, családiházas övezet - nagyrészt homokos, kavicsos, gidres gödrös utakból áll, sok-sok kilométeren át. Három párhuzamos fűútvonala amin buszok járnak, aszfaltozott, és akad itt ott egy-egy összekötő burkolt mellékút keresztben, a főúvonalak között. Az utcák nagy része nyáron poros, ősszel esőben sokfelé térdig ér a sár, csatorna nincs, és a felületi egyenetlenségek miatt száraz időben is csak lépésben lehet autóval közlekedni rajtuk...mindez a XXI. században, a fővárosbanKép Csepel mindig is mostohagyeremeke volt a főváros fejlesztési terveinek, a kerület pedig önerőből képtelen megoldani. Tény az is, hogy a helyi önkormányzat gazdálkodása kritikán aluli...de legalább van számítógéppel vezérelt szőkőkút a központban, az Önkormányzat előttKép Kép Kép

A fiú lány témához:
Az ovis tapasztalataim szerint mindkét nemnek vannak olyan tulajdonságai, ami miatt őket szeretjük. A fiúk csibészek, s amíg ez a normális határon belül van, addig ezért imádnivalóak is egyben. És általánosságban igaz, hogy sokkal jobban vág az eszük, mint a lányoknak ( vannak persze kivételek ), és általában szolidárisabbak egymással. A lányokkal általában kevesebb a magatartási probléma, alkalmazkodóbbak, cicásabbak-hízelgősebbek, de sok köztük az elkényeztetett hercegkisasszony - ezt nem kedvelem. A hozzám való viszonyukat nem tudnám nemek szerint kategorizálni, sokkal inkább személyiségfüggő, mint nemek által meghatározott, és ezért azt gondolom, az anya gyerek kapcsolatban is így lehet ez. A "nagykönyv" ellenére én az apámmal nem voltam különösen szoros kapcsolatban, és anyám sem a bátyámmal.
Most első babánkat várom. Ha kérdezték, mit szeretnék, mindig azt mondtam - mert tényleg úgy is gondoltam: mindegy, csak egészséges legyen. És úgy gondoltam, boldog leszek ha 1 egészséges gyereket megkapok a sorstól. És amikor kiderült hogy kislány lesz, nagyon boldog voltam, de a kövezkező pillanatban belémhasított: azért jó lenne egy fiú IS. És biztos vagyok benne, ha fiú lett volna, most a lányt hiányolnámKép
Én nem vagyok olyan bátor, mint Melcsi, ha ez a baba rendben megszületik, még egy lombikba nem kezdenék, mert vannak komoly kockázatai. De volt már olyan csoda a világban, hogy valaki meddőségi kezelés után spontán terhes lett...
Bár az észérvek ellene szólnak, 40 leszek ősszel és ez még csak az első gyerkőc. A gyerekszoba is picike, két gyereknek nagyon szűkös lenne. De ez a gondolat sokat motoszkál bennem...

Fanny
Ne zavarjon, ha hosszúra nyúlik amikor egy gondolatodról írsz, én sem tudom két szóban kifejezni, mi játszódik bennem. A többiek biztos elnézik nekünkKép

Szép napot mindenkinek!

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Zsenge!

Még az általad felvetettekhez is lenne hozzáfűznivalóm.
Buszon, villamoson a pici babákkal én nagyon szeretek kommunikálni, édesek, bájosak, nyíltak. A legtöbb kismama elnéző mosollyal nyugtázza ezt, ritkán ők is megynyilnak. DE olyan anyuka is akad, aki nem veszi jó néven, ha a gyereke idegenekre mosolyog.
A gyerekek pedig attól, hogy a közeledésükre egyesek nem reagálnak, nem fognak különösebben sérülni. Ha nem is esik nekik jól, de már most tanulják, hogy az emberek sokfélék, s ahogy a mesékben is van jó meg rossz, a társas környezetükben is erre kell számítani. És ez nem baj. El kell fogadni, hogy nem lehet minden emberben feltétel nélkül megbízni, és nem muszáj mindenkit szeretni - de illik tolerálni. Nem baj ha pici korától szerez erről tapasztalatokat. Ettől válik árnyalttá az emberekhez való viszony, és ettől tanulja meg hogy különböző emberekkel különböző módon lehet kapcsolatot teremteni. Az oviban is van olyan gyerek, aki "sündisznóként" fogadja mások közeledését, és ki kell érdemelni a bizalmát. Ezekből a kapcsolatokból lehet a legtöbbet tanulni. Mint a Róka és a Kisherceg...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
A politikai nagygyűlések röviden összefoglalva:
IGEN IGEN IGEN ! - Hajrá Magyarország !

(Számomra egyébként,- mint előadó - Viktor most meggyőzőbb volt)

Regina!
Most tulajdonképpen mi a diagnózis.Egyébként,ha tényleg baj van szerintem se kössétek mostmár senkinek az orrára, mert a sajnálkozásokat tényleg borzasztó végig hallgatni.Ha így alakul akkor, minél előbb az új terhességre koncentrálj.
Ancsi! Persze ez a gyerek neme téma csak és kizárólag azokat érinti érzékenyen akiknek csak egy nemű gyerekeiek vannak.Akinek fia is és lánya is van ( főleg ha jönnek egymás után, mint nálad is hogy a nagyok "vegyesek")azoknál már a 3. és sokadik gyerek neme már mindegy,hisz - tudom én is - a fiúkat és a lányokat is egyformán imádja az ember.Egyébként amikor én a 2. gyereket vártam és kiderült,hogy megint fiú lesz, én abba majdnem belepusztultam,(jó fél évbe telt mire úgy éreztem, hogy tudom szeretni ezt a babát - de ez egy másik történet) annyira lányt akartam.Ebből is látszik, hogy mennyit változik idővel az ember, és én most is hangsúlyoztam, hogy csak a körülöttem élő (igazából felnőtt)lány-anya kapcsolatok negatív példáiból indultam ki.
A pénzszórásról csak annyit, hogy amikor arra az ominózus időkerékre gondolok (200millió!!!) a guta tudna megütni, és nem akarom elhinni, hogy a döntést meghozók között egyetlen egy normális ember is lenne.
Na mostmár egy kicsit dolgoznom is kell.
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Úgy látom ez a fiú-lány kérdés mindenkit foglalkoztat! Nekem van fiú is, lány is, nagyjából egyidősek. A fiamba én is szerelmes voltam, de én a lányomba isKép! Nagyon különböznek, de mindkettő nagyon szeretnivaló, és tényleg nagyon jó a kapcsolatunk. Talán ez azért van mert sokáig voltunk hármasban és talán jobban rám voltak utalva. (az édesapjukról inkább nem is ejtenék szótKép) Amíg kicsik voltak a fiamat közelebb éreztem magamhoz, akkor még az apjuk valamennyire foglalkozott velük, a lányom apás volt. Kitti nagyon hisztis volt, de mostanra egy tündér. Illedelmes, alkalmazkodó, kedves, el sem tudom mondani mennyire jó gyerek. Most Alex kicsit távolabb került tőlem, talán most kezd nagyfiú lenni. Most is sokat beszélgetünk, csak most inkább kérdezni kell.
Amikor terhes lettem, nagyon kislányt szerettem volna, a férjem is. Aztán, hogy megtörtént ami megtörtént, (Õ fiú volt) nagyon szégyelltem magam amiért egy percig is foglalkoztam a nemével. És mostmár tényleg mindegy, csak egészséges legyenKép!

Icus! Mi kell a nyakkivágás varrásához? Most épp azzal küszködök, hogy beszegjek egy nyakat, de össze-vissza tekeredik, nem tudom megcsinálni! Ha tudsz segíts légyszi!

Ildikó! Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy gyerekre milyen hatással van a kinez. Ha nem túl személyes kérés, írd már meg majd légyszi, hogy mi volt!

Zsenge!Kép De jó, hogy jössz néha! Én is tapasztaltam amit te az emberekkel kapcsolatban amikor az enyémek kicsik voltak. Elég szomorú, és nagyon jól megfogalmaztad.

A politikai gyűlésekkel kapcs. én is egyetértek!!!

Fanny! Nagyon szívesen olvasom amiket írsz, ha hosszú is, de érdekes!Kép

Paga mikor jön haza? Tudja valaki?

Regina! És sírtál vagy nevettélKép? Ez tényleg Tom és Jerrys!

Lujza! Üdv. köztünk! Írj kicsit többet magadról!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula

Ismerem a problémát, nekem is sok kínlódást okozottKép
Többféle megoldás van, szerintem az egyik legjobb és nem túl nehéz a stircelőpánt. Tehát egy ugyanolyan ívű, 2-3 cm széles pántot vágj ki ugyan abból az anyagból. Felrakok egy rajzot ( kicsit ronda lett, bocsi ), remélem így egyértelmű lesz, a besatírozott rész a stircelőpánt, kell egy az eleje nyakkivágáshoz és egy másik a háta nyakkivágáshoz. A két pántot vállánál varrd össze, ha az anyag foszlik, a külső, nagyobb ívet cikkcakk-kal előre tisztázd el és vasald le.

Utána színt színére forditva gombostűzd a helyére és varrd össze vékony varrásráhagyással. A legívesebb részekben a varrásráhagyást be lehet vágni itt-ott a varrás vonaláig óvatosan, így simul ki a legszebben.
Ezután a stircelőpántot fordítsd át és vasald le az egészet. A nyakkivágást kívülről körben le is tűzheted 7-8 mm szélességben.
Ugyanígy szoktam az ujjatlan blúzok karöltőjét is eldolgozni.
Remélem, tudtam segíteni, igyekeztem érthetően írni de ha van még kérdésed írd meg nyugodtan.
Nekem van egy nagyon jó könyvem: Szabás varrás Burda módra a címe, tele van képekkel és trükkökkel, mit hogyan lehet szépen megcsinálni. Én is abból tanultam, nagyon ajánlom.

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Köszi a gyors választ, egy angyal vagyKép, azt hiszem értem! Megyek ki is próbálom!!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
A mi hétvégénk is elég mozgalmas volt.
Szombaton az Állatkertbe készültünk. Már éppen indulófélben voltunk, amikor egy ismerős megijesztett, hogy az egész város le van zárva, minden megközelíthetetlen. A politikát eddig se nagyon kedveltem, de ezen aztán jól felháborodtam. Milyen alapon korlátoznak engem a mozgásszabadságomban!? Szerencsére a férjem sokkal higgadtabb és tudta is, hogy a lezárások egyáltalán nem érintik a mi utunkat. Valóban, teljesen normális idő alatt odaértünk. Parkolni persze bármelyik szombaton nehéz a Városligetben, de végül találtunk helyet. Gyönyörű idő volt, nagyon jól éreztük magunkat.A legszebb az volt, hogy teljes létszámban voltunk. Még Péter is velünk jött, ami manapság már igen ritka. Benjinek minden állat vau-vau volt. A nagyoknak meg az okozott igazán örömet, hogy figyelték a kicsi reakcióit. Bár Bence amúgyis nagy állatbarát, ő mindig szívesen megy az Állatkertbe. Megtaláltunk egy elveszett 4 éves kisfiút, akit a nagyok vittek az információhoz. Utána nagyon büszkék voltak magukra. Egészen zárásig maradtunk.
Bár induláskor megbeszéltük, hogy a Vidámparkról szó sem lehet, végül mégis ott kötöttünk ki, s egészen este 8-ig ott voltunk. Kiderült, hogy éppen nyitónapi kedvezmények vannak. Nem kellett belépőt fizetni és 5 játékra ingyen lehetett felülni. Még így is elköltöttünk több ezer forintot. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy sok többgyerekes család ezt nem tudja megengedni magának és ez milyen igazságtalanság azokkal a gyerekekkel szemben. Persze hol van ez még attól, hogy vannak gyerekek, akik szó szerint éheznek. Most olvastam, hogy mióta a gyermekvédelmi támogatást beépítették a családi pótlékba, azóta sok gyereknek nem fizetnek be ebédre a szüleik. Korábban ugyanis azt tették a gyermekvédelmisek, hogy a támogatás egy részét nem adták oda a szülőnek, hanem befizették az ebédet, vettek tanszereket stb. Ez az új rendszerben már nem működik.

Visszatérve a hétvégénkre. Vasárnap Halász Judit koncerten voltunk, ami mint mindig most is nagyon színvonalas volt. Azt hittem Benjámint jobban le fogja kötni. Végigülte az előadást, de állandóan változtatta, hogy hármónk közül kinek az ölében üljön.(Peti persze már itt nem volt velünk.) Mivel még a kicsi nem megy önállóan, így sajnos nem tudtuk csak kézben tartani őt. Én nem szeretem ilyen helyeken letenni, hiszen nincs olyan tisztaság, hogy négykézláb mászhasson. Persze van,akinek más erről a véleménye, volt olyan kisfiú, aki vígan mászott az előtérben.

Délután a szüleim jöttek át hozzánk, hogy megnézzék a pekingi képeket és videokat és meghalgassák Bence élménybeszámolóját. Ebből aztán semmi sem lett, mert majdnam 3 órán keresztül próbáltuk Bence német házifeladatát négyen megcsinálni. Végül felhívtuk Bence osztálytársát, akinek a nővére tavaly igen jól érettségizett németből. Tökéletes megoldást azonban ők sem tudtak. Erre feladtuk maximalista elveinket és Bence is írt egy nem teljesen jó házit. Egyébként még most sem tudjuk, hogy mi lett volna a helyes verzió.( Megadott szavakból kellett 3 kérdést és 3 választ írni úgy, hogy minden megadott szót pontosan egyszer használunk fel.)
Már 7óra is elmúlt mire szüleimmel és Bencével leültünk egy kanasztapartit lejátszani. Bence ugyenis imád a nagyszüleivel kártyázni. Szerintem jó agytorna és jó játék. Úgyhogy az élménybeszámoló elmaradt. Majd legközelebb!

A fiú-lány kérdéshez majd később én is hozzászólok, ha lesz egy kis időm.
Melinda
fermel

Helló Lányok!

Ma Apuval MRCP vizsgálaton voltam, nemrég értünk haza.
Itt (a Csepel-sziget alján) továbbra is gőzerővel folyik az árvízi készülődés. Tegnap Apuéknál, Gödön már csak kb. egy méter vízszintemelkedés fért el, a gát mögött közvetlenül házak - ijesztő volt. Nálunk magasabbak a gátak, átbukni nem fog a víz, de hogy bírják-e a terhelést, az nagy kérdés. Tassnál már átszakadt a nyári gát, itt a helyi okosok kissé gondterheltek, én pedig nagyon nem vagyok nyugodt.Kép

Képzeljétek! Tegnap vettem Dorkának cipőt!!! És azt mondja, ma már azt is vette fel!!! Sőt, vettem neki szoknyához való cipőt is, bár szoknyája - na, az nincs... (ill. csak az iskolai ünneplős). Kinéztek minket két cipőboltból is, mert ez a lökött kölök nekiállt tűsarkút próbálni... Én nem mertem röhögni, de ők Lucával marha jól szórakoztak...

Kedves Melcsi és Mandula!

Remélem, igazatok van, és tényleg csak átmenetileg kell elviselnem Dorka őrült öltözködését!

Nálunk baba-ügyben szeptember óta szabad a pálya. Az biztos, hogy negyedszerre is császár lesz, de már a terhességet is fokozottan kell felügyelni. Háromszor nem volt gond, úgy állok hozzá, hogy negyedszerre sem lesz, csak jöjjön már össze!
Nekem Melcsi időbeosztása megfelelőKép Mandula, pocakosodunk júniustól hárman együtt? Ki csatlakozik még?Kép

Melcsi! Nálunk sincs "nagy családi hurrá" a baba-projekt miatt... Sőt, a szüleim kifejezetten őrültnek tartanak, ők már Lilit is elleneztékKép Most már persze imádják, de ők úgy tervezték az életemet, hogy ha már nagyok a gyerekek, akkor építsem a karrieremet - persze nem a pedagógusit... Nehezen értik meg, hogy én másként gondolom, sőt engem bánt is, hogy nem felelek meg az elvárásaiknak, de akkor is: gyereket akarok! És igen, Fanni, én is talán az első irományomban írtam, hogy gyereket, és nem - három lányom után - fiút! Nekem speciel tök mindegy, fiú lesz, vagy leányzó, csak legyen már!

Kedves Ancsi!

Teljesen megértelek, néha én is őrültnek gondolom magam... Három jól sikerült gyerkőc, meg a lassan 37 évem, és még mindig babázni akarok? De nem tudom magamból kiölni a vágyat! De tudjátom, majd GYES-ről megyünk nyugdíjba!

Jaj, most mennem kell, pedig még annyi mindent akartam írni, de majd holnap folytatom!

Sziasztok!
R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk ám, és nagyon jó volt! Az igaz, hogy katasztrófa túrizmus miatt nem kellet volna Prágába menni, mert a Duna most csúnyább dolgokat művel nálunk, mint a Moldva ott. Kicsit még be vagyok havazva, de igyekszem visszaolvasni és jövök még!

Mindenkinek szép estét!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Nem győzök olvasni!
Keedves Kriszta!
Az még hagyján hogy nyugdijba, de ha meglesz a 3 kiskoru gyermek, főállásu anya lehetek, kapunk ingyen tankönyvet meg ebédet, és elmegyek segélyért is, mint a nálunk élő kisebbség!
Persze nem ezért akarom! Már 1 gyerekünk felnőtt testvér nélkül, és nem akarom hogy Pöri is igy járjon. Ezért mindent, ha lehet megteszünk még 1 gyerekért. És mivel 5 lombik ingyenes, és nekünk még 2 van, logikusan lehet még 2 gyerekünk!
Azt gondolom, hogy ez egy olyan értelmes és jó cél, ami talán kap támogatást fentről is, és akkor sikerül a vágyunk. Nem születnének olyan rossz helyre azok a babák.
Látod a lánykád máris puhult, ez jó!
Az én szüleim olyanok, mintha nem is a gyerekük lennék, de tényleg! Nem tudom hogy lehet hogy teljesen más a felfogásom az élet minden területén,(politikai felfogásban is) mint nekik. Mintha nem is az ő gyerekük lennék. Olyan távol állunk egymástól, néha ugy érzem csak képmutatás és felesleges udvariaskodás a kapcsolatunk. Eljönnek megnézni Pörit minden héten 1x, kb fél órára, de sietniük kell, mert fél hétkor vacsoráznak, és a hugom már várja őket(együtt laknak),közben mondják, hogy milyen aranyos, de még nem kérdezték meg, hogy nem akarom-e hogy vigyázzanak Rá kicsit. Nem mintha akarnám, de nem is számithatok rájuk. Az anyósomék öregek és messze is laknak, igy tul.képp nincs is segitségünk. De már megszoktam, Mátéval is igy volt, csak akkor még dolgoztak, most meg már nyugdijasok. Erről napokig irhatnék, 1 biztos hogy én nem akarok ilyen viszonyba kerülni a gyerekeimmel.
Kedves Druszám!
Micsoda eseménydus hétvége! Már én is alig várom, hogy lehessen ennyi programot csinálni, bár a terveimet elnézve ez még várat pár évet magára.
Kedves Fanny!
IGEN,IGEN,IGEN, HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
Nemigen van más perspektiva.
Kedves Paga!
Örülök hogy emgjöttetek, várjuk az élménybeszámolót!

Na tényleg Lányok, a junius jó lesz mindenkinek? Szép tavaszi babák lennének.

Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Jó volt titeket olvasni. Mostana visszaolvastam a távollétem alatt írottakat.

Icus!

Sikerült már valami jó kis tavaszi cipőt venned? Én most vettem 2 párat is, de hozzáteszem én nem szoktam drága cipőket venni, most is a kinaiban vettem, és tényleg nagyon olcsó volt. Aztán a nővéremtől is kaptam egy párat. Õ cipőmániás. A férjem szokta is mondani, hogy ha százlábú lenne, akkor is tudna minden lábára cipőt húzni. Nekem ez csak jó, mert néha én is kapok a cipőiből.

Szupcsi a menyasszonyi ruhád! Nagyon ügyi vagy!

Melcsi!

Sajnálom hogy elmaradt a Nox koncert. Hiszen annyira készültél rá. Remélhetőleg nemsokára lesz a közelben, és pótolhatod.

Fotó masina ügyében hogyan állsz? A 4,1 Mpixel szerintem is jó, az optikai zoom legyen szerintem minél több nem tudom, de szerintem a mienknek vagy 6, vagy 9. szeres, de a férjem még így is használ néha teleobjektívet is. A digit zoom ront a képminőségen, de még így is lehet jó képeket csinálni, és hasznos lehet ha az is van rajta (de szerintem az mindegyiken van).

És igazad van Prága tényleg sokkal tisztább mint Budapest, és szép is. Ja és uszógumit nem vittünk, meg gumicsizmát sem, de nem is volt rá szükség, mindent meg tudtunk nézni amit akartunk. De esernyő nem ártott volna. Mindenesetre a második nap már meg sem áztunk, mert ha jött egy felhő, akkor beültünk egy kávézóba, sörözőbe, vagy cukrászdába, és az eső ahogy jött, úgy ment is, fél óránál tovább nem tartott egyszer sem, és utána már sütött is a nap.

Folyt köv.

Paga

Gabi
paga

Fanni!

A diagnózis először az volt, hogy vagy korai terhesség, vagy elhalt terhesség.
10 nappal később az UH-n az látszott, hogy sokat nőtt a petezsák, de benne sem a szikhólyag sem az embrió nem különíthető el biztonsággal. Úgyhogy holnap lesz még egy UH délelőtt és ha nincs lényeges változás, akkor csütörtökön műtéti befejezés... Csináltatnom kellett a háziorvossal vér és vizelet vizsgálatot, úgyhogy nagyon élesben megy a dolog. Én szinte a csodában bízom, meg abban, hogy valamitől csak nőtt az a petezsák (és a hasam is).
"Odafentről" azt üzenik, hogy még itt van és egészséges, de én vagyok ennek a helyzetnek az oka (görcsösen akartam + van egy nagyfokú bizonytalanság is bennem) Bevallom ez igaz is. De azért péntek óta sokat változott az érzelmi hozzáállásom és az agykontrollt is elővettem.
Elfogadó vagyok, végül is úgy is az történik, aminek valamilyen okból meg kell történnie velem. De ebben azt hiszem hasonlóan gondolkodunk.

Kép
regina3

Szia Paga!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Képek vannak?

Majd még jövök, csak megláttam hogy megjöttél és üdvözölni akartalak!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi! a politikai összefoglalómban én mindkét pártot összefoglaltam (az MSZP jelszava az Igen,igen, a Fideszé meg a másik)de egyébként teljesen egyetértek!!
Miért pont június, nincs az még túl messze? Bár nekem az asztrológus csak nyári teherbeesésről beszélt, de azért reménykedem,hogy előbb sikerül.
Melinda! csak egy szó erejéig a "megreformált " családtámogasi renszerről, - amire olyan rohadt büszke az MSZP - az hogy felemelték duplájára a csp-t, az egyáltalán nem duplázás volt, hanem az anyagi eszközök más szisztéma szerinti elosztása, ami azt vonta maga után amiről te is írtál, hogy gyakorlatilag a legrászorulóbb rétegtől vontak el támogatási lehetőséget és "terítették" az összes gyerekes családok között. Ami egyfelől nagyon jó mert sokan jobban jártak( személy szerint én is)másfelől nagyon sok család esett el egyfajta segélyezési formától - általában a legszerencsétlenebb emberek. Azon lehet vitatkozni, hogy nem voltak jók a segélyezési rendszerek és hogy nem segélyt kell az embereknek adni, hanem munkát, de addig is ki fizeti be ezeknek a gyerekeknek az ebédet?Vagy várják ki amíg fellendül a gazdaság és újra lehet osztogatni a családoknak? Ez szerintem pont egy szocialista párttól igen furcsa felfogás a családpolitikáról.....
Szóval ennyi jutott eszembe az általad is felvetett témáról.
Melinda! Mi is részesülünk majd a pekingi élmény beszámolóból, legalább képek formájában?
Ancsi! A kurd barátaitok kapcsán nem ért még atrociás, már nem úgy értem,hogy pl. az utcán, hanem nem keltették fel bizonyos emberek érdeklődését ezek a kapcsolatok?
fanny01

Regi!
Valóban a görcsösség nem tesz jót, de én mostmár úgy érzem,hogy átestél a holtponton és még ha rosszul is fog végződni ez a folyamat, lelkileg megerősödve fogsz kikerülni belőle.Meglátod nyáron már minden másképp lesz, mindekettőnknél és igazából az már csak 2-3 hónap.Aminek meg kell történni az meg is fog!!
fanny01

Regi!
Még azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mivel kapcsolatban van benned a bizonytalanság? Vagy már erről írtál csak én nem figyeltem?
Érdekelne.
Üdv.Fanny
fanny01

Sziasztok!

Paga
Szívesen nézegetnénk fotókat az útról. Az idővel azért még szerencsétek volt, ha fél óránál tovább nem tartott a zápor. Mi egyik évben Zakopánéban 4 napon át az esőkabátot le sem tudtuk venni, s volt hozzá 12 fok - júliusban.
Kényelmes cipőt még nem kaptam, bár egyet kinéztem csak nagyon drága, még nem döntöttem el megvegyem-e. Ez volt az egyetlen ami belelépve rögtön jó érzés volt a lábomnak, viszont az árán 3 másikat vehetnékKép. Viszont egyre fontosabb számomra hogy kényelmes legyen, de ez nagyon ritkán sikerül igazán, a boltban 5 perc alatt nem derül ki. Nekem nem kell sok cipő, mert úgysem fér el, de az a néhány pár ami van azt szeressem, és le tudjak gyalogolni benne a térképről...meg nézzen is ki valahogy. Jó a családban egy ilyen cipőmániás tesóKép

Regina
Tudom min mész keresztül, hasonló történt velem is, csak az már nagyon rég volt.
Drukkoloka holnapi vizsgálathoz, még minden rendeződhet.

Melinda
Pekingi képeket mikor láthatunk?

Mandula
Sikerült a nyakkivágást megcsinálni?
Kinek varrsz?

Én hétvégén 25 éves osztálytalálkozón voltam az általános iskolai osztályunkkal. Még kimondani is sok, 25 év... A barátnőmmel szerveztük, majdnem mindenkit el tudtunk érni, hála az internetes tudakozóknak. Délután 2-kor kezdtük, és utólag többen jelezték hogy "nagyon rövid" volt az idő estigKép. Jó volt látni, ki milyen lett, sokukat ballagás óta nem láttam, de az alapvető arcvonásokban szinte senki nem változtott.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

RKriszta! Azért remélem hamarabb összejönKép! Apukádnak mit mondtak a vizsgálaton? Vagy itt is várni kell az eredményt? Remélem minden rendben lesz!! Na, látod, nem olyan vészes Dorka, és biztos nagyon aranyosak voltak Lucával! Nálunk mindenki nagyon várja, hogy legyen baba, anyósom már minden héten megkérdezi, hogy mi újság. ( ez egy kicsit zavar is)

Melinda! Tényleg jó mozgalmas volt a hétvégétek, sajnos a mi városunkban túl sok lehetőség nincs, az a kevés dolog meg ami itt van már unalmas.

Melcsi! Ez tényleg fura a szüleidtől. Amikor a gyerekek kicsik voltak, sőt még most is, ha nem vittem hétvégén őket a volt férjem szüleihez már telefonáltak, hogy mi van. Pedi akkor már elváltunk. A fiamnak a mai napig az apai nagymamája az egyi legfontosabb ember az életében.

Regina! Tudom mit érzel. Én is azt vallom, hogy semmi nem történik véletlenül. Amikor elvesztettük a babánkat, azt mondta a kinez., hogy talán azért történt mert nem voltam igazán felkészülve és, hogy boldogabban várjuk majd a másikat! Bennem is volt bizonytalanság és félelem és nem voltam igazán boldog abban az időben, a félelmeim miatt. Aztán meg sokáig azt gondoltam, hogy biztos ezért nem maradhatott velünk. Most már nem így gondolom. Vigyázz magadra, és várjuk, hogy mit mondtak az UH-n!

Icus! Hála neked sikerült! Igaz nem lett tökéletes, de elfogadható. Egyébként azt a pizsit kellett átalakítanom amit Kittinek varrtam, mert szűk lett a nyaka.

A mi közvetlen környezetünkben nincsen ami áradjon, de azért eléggé be vagyok tojva. Mi lesz ebből? És errefelé most is esik az eső!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!Kép

Üdv a Prágából hazatérőknek!
Paga, a lányom is hazaért tegnap éjjel, Õ már nyáron vissza akar menni. Beleszeretett, mint én annak idején...Kép

Regina
Szorítok Neked továbbra is, a holnapi vizsgálat miatt, akár jól, akár rosszul sül el. Vigyázz Magadra addig is!

Melcsi
Sajnálom, hogy a szüleiddel ilyen a kapcsolatod. Nekem sem könnyű, de már azthiszem sikerült "kiharcolnom", hogy önálló felnőtt nőnek tartsanak ennyi idős koromra, és ne akarjanak folyton irányítani. Egyszerűen nem mentem bele a játszmáikba. Nem volt könnyű, könnyek is voltak mindkét fél részéről is. De közben rájöttem, azért, hogy idáig fajuljon a dolog, nekem is szerepem volt benne, bár régebben dacból nem ismertem ezt el. Mára már sokkal jobban "tiszteljük" egymás döntéseit. Az unokákat imádják. Abból van a baj, hogy szerintük ritkán látják Õket. 1 héten kb.3-4xKép De újabbról hallani sem akarnak!KépKép

Kriszta
Az én nagylányom az Anna sem "piskóta". Õrült egy nőszemély. Õ 19. Pár éve még hasonló ruhadaraboknak hódolt. Az kissé már szelídült, de a fejében még mindig "baj" van, néha úgy érzem. és imádni való, legalábbis nekem!Kép Szóval kitartás!

Icus
Minden napom, minden percem kitölti az ovi keresés. Már jó úton járunk, úgy érzem. Valószínűleg a védőnő által ajánlott ovónénit célozzuk meg a vegyes csoportban.
Nekem is kellene cipőt vennem. Mióta Lucával itthon vagyok nem is vásároltam, főleg edzőcipőben mászkálok. De már néha szeretnék "rendesen" felöltözni!Kép

Fanni
Semmi baj a "kurdjainkkal" Õk telejesen legálisan élnek az országunkban. Régebben politikai menekültek voltak. Sokuk azóta már magyar állampolgár. A barátnőm férje orvos egy vidéki kórházban. A fiatalok általában főiskolán tanulnak, a gyerekek sokan már itt születtek, és nem hinném, hogy nem a magyar az anyanyelvük, úhgy megtanulnak az óvodában, iskolában. Vannak vegyes házasságok is, de a többség maguk között házasodik. Van köztük újágíró és gyógyszerész és kétkezi munkás is. Van egy család, ők most építkeznek. Sajnos még most is érkeznek menekültek, hiszen még most sincs saját országuk, és nagyon gyenge az a védőháló amit az őket "megtűrő" közelkeleti országok nyújtanak. Itt Budapesten van a Kurd Iroda, ahol megpróbálják az "újakat" szállásolni, munkát adni nekik, ha már kikerülnek a menekült táborokból. Ezeket az embereket a mi hazánk már nem utasítja el, hiszen ezek a gyerekek, nők, férfiak szinte a halálból menekünek, ahol csupán a legfőbb bűnük, hogy kurdok, és szeretnék újra, hogy legyen saját hazájuk , ahol az anyanyelvükön beszélhetnek és ne megtűrt idegenek legyenek idegen országokban. A környező országokban is élnek kurdok. Nagyon hálásak az országnak, rengeteg rendezvényt szerveznek, kultúrális programokat, van kurd tánccsoport is, még új. Lelkesek, Az életüket fotókban is "elmesélik", vannak kiállításaik viseleteikből, versesköteteik is vannak már magyarul is, sőt 2 éve megjelent az angol-német-MAGYAR-kurd szótár is. A Kurd Iroda sok segítséget kap különböző országok szintén kurd képviseleteitől is. Ebből futja a rendezvény. Volt már kurd ételkóstoló is. Isteni, az arab ételekhez hasonlít a főztjük.

Ismét elnézést kell kérnem Mindenkitől, hiszen ez a Babanet, de számomra ez a téma kimeríthetetlen. Inkább ne is kérdezzetek ilyesmit, mert nehéz abbahagynom!Kép

Üdv, Ancsi
ancsi65

Folytatom (csak közben dolgoztam)!

Fanni!

Mi általában úgy nyaralunk, hogy többen megyünk. Most is négyen mentünk, és mindig fizetett valaki, minden este írtuk a költségeket, és azt a végén osztottuk néggyel. Ebben benne voltak a kajálások, sörözések, cukrászdák, garázs, lakás, benzin, biztosítás, autópálya matricák, a 3 napos bérlet, stb., és független volt attól, hogy ki mennyit evett, ivott, ezen nem szoktunk vitatkozni, és nem is hagy rossz emléket senkiben, hiszen én nem sörözök, de a cukrászdák az én kedvemért voltak, stb. Így összességében fejenként 40-42 ezerre jött ki a vége, pedig semmivel nem spóroltunk. Szerintem nem vészes.
És igen vadidegenként mentünk oda, egyikünk sem volt még, de útikönyvet vittünk többet is, ha érdekes, akkor előkeresem, hogy nekünk melyik vált be leginkább.

Melinda!

Nagyon jó, hogy így társasággal mentek nyaralni. Biztosan nagyon jól fogjátok magatokat érezni. Milyen szállást találtatok Siófokon? Étkezés is benne van? Hány napra mentek?
És tényleg jó húzás volt a matektanártól hogy megadta Bencének az ötöst. Ez biztosan lelkesség teszi a fiadat.

Ancsi!

A lányod már hazaért? Jól érezték magukat?
Nagyon szép a kicsi lányod! Itt tényleg lehet irigykedni!

Beátab!

Neked is nagyon helyesek a gyerekeid. És milyen nagy Marcell.

Regina!

Minden tiszteletem a higgadtságodért. Én nagyon drukkolok neked hogy holnap minden rendben legyen!

Lujza csak egyszer jött, és azóta sem!? Pedig szerintem mindenkinek örülünk itt.

És Rabkri te se gondold, hogy nem vagy idevaló. Naná hogy idevaló vagy! Szerintem mindenki akit érdekelnek az itt felmerült témák, szeretne beszélgetni velünk, az korra és a gyerekek korára számára való tekintet nélkül igenis idevalók!
Nagyon ügyes Lili lányod, hogy már olvas, és Lucus is ilyen hamar olvasott, ti egy nagyon okos család vagytok. Dorka is lenyugszik, szerintem nagyobb baj ne is legyen vele, mint hogy nem a mi izlésünk szerint öltözködik. Mi is ilyenek voltunk fiatalon. És a táblába nem akarsz Icusnak adatokat adni?

Szia Mandula!

Nagyon jó volt Prágában, majd írok a városról teszek fel egy pár képet is. Csak napközben kevés időm van, az estéken még nem igazán értem utól magam. De igyekszem nagyon!

Látom politizáltok! Élőben barátok közt én is szoktam, nem mintha nagyon értenék hozzá, és nagyon beleélném magam, de véleményem van róla. De soha nem tennék kockára barátságot azzal, hogy megsérsek vele másokat. Annyira nem ismerek senkit itt, hogy élcelődni, viccelődni mernék ezzel, mert fonotsabbak vagytok nekem annál, mintsem megsértselek benneteket, hogy sértőt írnék valamelyik politikusról, erről mást nem is írnék.

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!
Ancsi!
Nagyon érdekes amit a kurdokról írtál, engem minden különleges téma érdekel, pont azért kérdeztem rá, mert az ismeretségi körömben nekem is vannak olyanok, akik pl. irániakkal barátkoznak. Egyáltalán nem gondolom, hogy egy babanet oldalon csak a babákról lehetne beszélgetni.
Paga! Nagyon irigyellek, hogy baráti körrel tudtok menni nyaralni, mi is egy baráti házaspárral jártunk össze évekig, csak mostanában ők elég ramatyul vannak egymással, úgyhogy ritkulnak az együtt csavargások.Nagyon várom a képeket!Egyébként szerintem nem politizáltunk, csak az ebédpénzt befizetni nem tudókról jutott eszünkbe egy-két gondolat, sem nem élcelődtünk, sem nem viccelődtünk, sajnos ez olyan téma amivel nem lehet. Én a magam részéről tényeket írtam le, ráadásul olyan témában amihez értek és olyan döntéshozókról, döntési mechanizmusokról, folyamatokról amelyekre többé-kevésbé rálátásom van.A mi családunkban az anyukám megrögzött....-s, a férjem megrögzött ....-es, szóval ha valaki tudja mi az a politikai érzékenység, akkor az én vagyok.Jómagam pedig megrögzötten tanácstalan vagyok politikai meggyőződésemet illetően, de erről már írtam.
fanny01

Jaj begépeltem egy csomó mindent és nem küldtem el.Megpróbálom újra.
Ancsi!Nagyon érdekes, amit a "kurdjaitokról " írtál, engem nagyon érdekelnek az ilyen érdekes dolgok, ezért is kérdeztem rá, mert nekem is vannak ismerőseim csak nekik irániak a barátaik.Szerintem azért mert ez babanet még lehet egyéb témákról is írni.
Paga! nagyon klassz ha valaki társasággal tud nyaralni menni, mi is hosszú évekig egy családdal jártunk csak ők most elég nyavajásak egymással így ritkultak a közös csavargások.
Gondolkoztam azon, hogy megismételjem-e ( ha már véletlen nem küldtem el) a politizálásunkra tett megjegyzésedet és én már csak ilyen vagyok, nem vagyok rest újra leírni.
Szóval, sem nem viccelődtünk, sem nem ironizáltunk csak az ebédet befizetni nem tudókról jutott eszembe egy pár gondolat, a megemelt családi pótlékról.Ráadásul olyan folyamatokról, döntéhozókról, döntési mechanizmusokról írtam le a tényeket amikről, akikről elég közeli tapasztalataim vannak.És nem ez az egyetlen dolog amiről negatív véleményem van és ez a vélemény független a párt szimpátiától. Másra ne utaljak csak az árvíz védelemre elkülönített pénzeszközökre, amiket azért nem lehetett felhasználni, mert olyan nagy mértékű a költségvetés hiánya, hogy minden költségvetési szervnek -tevékenységére tekintet nélkül- kötelezően kellett tavaly a költségvetési főösszegének 1+ 3 %-át "megtakarítani", tehát visszatartották a pénzeket.Nem megyek ezekbe a dolgokba bele, de sajnos én többet látok-tapasztalok annál amit a TV híradóba bemondanak.
Az én 86 éves anyukám megrögzött ...-s, a férjem megrögzött ...-es, szóval, ha valaki tudja, akkor én tudom mi az a politikai érzékenység.Jómagam pedig megrögzött tanácstalan vagyok politikai nézeteim tekintetében.
Üdv Fanny
fanny01

Na csak elment mindekettő. Láthatjátok milyen kitartó vagyok, ha véleményem van akkor aztán nincs menekvés
Mostmár rohanok haza.
Fanny
fanny01

Fanni!

Te tényleg képes voltál kétszer leírni, én feladtam volna az biztos. Biztosan sokkal több mindenről tudsz és látsz mint mi.

Az jó, a itt sokan szeretnek járni kirándulni, nyaralni, akkor majd szervezünk közösen babanetes kiruccanásokat, babatalálkozókat.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Kedves Paga!
Kicsit féltem ettől, hogy valaki találva lesz talán politikai téren. Igazad van, nem is kéne már erről ennyit beszélni! Nálunk is 2 pártra szakadt a család, csak az a furcsa, hogy az anyukám, aki minden héten a templomban üldögél, és az unokái (a hugom gyerekei) egyházi suliba járnak, meg se hallja, amit a templomban erről beszélnek. Megrögzött, az apukámnmal együtt. Szinte süt belőlük az undor felénk, hogy mi máshogy gondoljuk. Tényleg megronthatja a kapcsolatokat, ugyhogy hagyjuk inkább...
Viszont a találkozó jó lenne már tényleg. egyszer már majdnem sikerült, talán ez a nyár elhozza nekünk ezt. Lehet hogy először valami semleges helyen kéne összejönni, mégse lehet tudni mi lesz belőle...
Hallottam egyszer a rádióban hogy az ilyen internetes kapcsolatok gépen keresztül müködnek igazán, mert irásban azért mindenki más egy kicsit mint élőben. Lehet hogy igaz, de azért jó lenne tudni, milyenek vagytok párostól-gyerekestől.
Az is lehet hogy müködne, és alakulhatna 1 uj baráti társaság, hiszen sok a közös bennünk, kor, gyerekek, szóval lehetne valami.
Régebben mi is jártunk társasággal nyaralni, de nem igazán müködött. Eddig 1 családdal voltunk mindenben egy hullámhosszon. Viszont van 1 másik házaspár ismerősünk(Dezsőnek a srác jó barátja), akik amikor fizettünk a vendéglőben, kiszámolták, hogy ők mennyit fogyasztottak, és csak annyit adtak bele. 3 család volt együtt...
Az a baj hogy olyan rizikósak az ilyen közös nyaralások. Más néha pár órát eltölteni, és más 1 hétig együtt csinálni mindent. Ezért mi mostanában már csak magunk megyünk, pedig néha jó lenne mással is, de ha a kis ütközetekre gondolok, akkor belátom hogy jó igy.

Kedves Fanni!
Én nem láttam a szoci gyülést, de a másikra 3x igen, tényleg!
Mostmár igérem hogy nem politizálok többet, és remélem hogy be is tudom tartani. Csak szerintem sorsdöntő lesz ez a szavazás.

Kedves Regina!
Minden tiszteletem a higgadtságodért!
Ez az ami nekem nem ment, elfogadni egy feljebbvaló akaratát. Még a mai napig nem nagyon törődtem bele azt hiszem, ha arra gondolok, hogy az időbe belefért volna az a baba és Pöri is.
De lehet hogy akkor nem lenne nekem ez a kislány. Ezt viszont nem lehet tudni. Nem egyszerü kérdések ezek.
Azt hiszem, a jelek sajnos arra utalnak, hogy nem lesz jó vége, és ugy érzem, fel is készültél már rá. Azért van még esély, ugyhogy nagyon szurkolok a holnapi UH-ra.

Kedves Ancsi!
Irjál nyugodtan a kurd barátaidról, mint irtam korábban, engem pl.érdekel. Amint látod, ebbe az oldalba sokminden belefér.

Lányok, azt hiszem, megtaláltam a megfelelő éjszakai pelust! Volt ui. a dm-be 1 Huggies utalványom, amit kinomban elhasználtam, bár gondolkoztam rajta, mivel utalvány nélkül is olcsóbb bármi más pelus. Viszont 1 hete nem áztunk be reggelre! Ugyhogy ha ez igy marad, meg fogom venni utalvány nélkül is éjszakára. A nappali helyzet nem olyan gázos, rájöttem, hogy talán nem rögzitettem elég szorosan, ugyhogy már a Pampers sem ázik be olyan sürün, de azért előfordul!
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Megpróbálkozom egy kis képes összeállítást idevarázsolni, hogy izelítőt kapjatok ti is Prágából, persze ezer más helyen is jártunk, és még rengeteg szép dolgot felfedeztünk, és nagyon nehéz volt a közel 500 kép közül válogatni. És voltak olyan gyönyörű épületek is, amiket az eső miatt nem tudtunk lefényképezni, vagy éppen a nagyon borús idő miatt nagyon sötét, rossz lett a felvétel, amit nagyon sajnálok:

Hát íme:

A Reprezentációs ház
Kép

Az Óváros téren lévő Tyn templom
Kép

Szintén az Óváros téren lévő Szt. Miklós templom
Kép

A Moldva partján álló Táncoló ház
Kép

és a kiöntött Moldva
Kép

A várhegyen (Hradzsin) lévő Prágai vár és benne a Szent Vitus Székesegyház
Kép

Károly tér, nagyon szép tér körben gyönyörű épületekkel, de ebből itt nem sok látszik inkább csak azért tettem be ide azt a képet, mert ez azon kevesek egyike, ahol mind rajta vagyunk, kevés helyen mertük ott hagyni a gépet, állvánnyal, mert általában nagy volt a tömeg, de itt nem. és így meg tudom mutatni magunkat is, a barátnőink, és a férjemmel én.

Kép

A Károly híd
Kép

A Vencel tér és a Nemzeti Múzeum
Kép

Kilátás a Vysehradról. Innen gyalogosan kb. 10 percnyire volt a szállásunk. Ez szintén egy várhegy erődítménnyel, ami a 12. sz. elejéig királyi lak volt. Ma egy olyan körpanorámás kilátó, mint nálunk a Citadella, minden irányban gyönyörű kilátással, benne egy nemzeti sírkerttel, ahol rengeteg hírességnek található a sírja.
Kép

Ez pedig egy közúti híd, ami egy völgy két oldalát köti össze, és csak azért raktam ide, mert számomra nagyon érdekes, hogy benne (a belsejében) jár a metró - felette 2*4 sávos közút van - s az csak a völgy két oldalán megy be a földbe. Nagyon szép korszerű Siemens metró jár ezen a vonalon, valószínű ez a legújabb metró vonal, mert a másik kettőn a nálunk is ismert orosz csodák járnak.
Kép

Majd mindjárt folytatom egy kis írással még, de előtte megpróbálom, hogy ilyen sok képet el tudok e küldeni.

Gabi
paga

Sikerült:

remélem nektek is tetszik. És összességében azt mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat. Prága nagyon szép, gyönyörű épületei vannak, de Budapest is gyönyörű csak nálunk elhanyagoltabbak az épületek. Egyébként is hasonlít Budapestre, de ezzel nem mondok új dolgot szeintem ezt mindenki megjegyzi aki ismeri a két várost.
Ami viszont jobb ott, az az hogy tisztább. Az utcai szemetesek felett ott van kifüggesztve a kutyapiszok zacskó köteg, és nem is található kutyapiszok, nem úgy mint nálunk. Az autósok a gyalogosokkal előzékenyebbek.És ezek mind olyan dolgok, ami nem pénz kérdése, van mit tanulnunk az biztos. Habár én ezt nehezen mondom ki, hiszen ez az én hazám, de egy kicsit előttünk vannak.

Szép estét mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkokat és az együttérzést.

Mára már elfogadtam, hogy velem ilyen szomorú dolog fog történni. Tegnap még azt gondoltam, hogy megpróbálok még egy hét haladékot kérni az orvostól, de ma győzőtt a józanság.

Most az foglalkoztat, hogy nekem szerda este be kell feküdnöm, hogy felrakjanak valami tágító pálcikát, mivel nem volt még hüvelyi szülésem (2 gyerek - 2 császár). És kicsit félek, hogy talán olyan görcsöket okoz, mint a vajúdás. Egy kicsit az altatástól is tartok, mindkét császárnál volt benne részem, nem kellemes.

Egyébként visszaolvasgattam a topicot és láttam, hogy itt néhányótoknak volt már vetélése. Tanácsot bárkitől elfogadok.

Egyébként kitört rajtam a nátha, de lehet, hogy influenza, de egyelőre még nem vagyok lázas. Nem tudom, lehet-e így altatni-műteni valakit, de ezt holnap megtudom.

Délelőtt UH, utána estig itthon leszek, majd jelentkezem.

Mindenkinek jó napokat!

PAGA
Jó, hogy ismét itt vagy!

Kép
regina3

Paga!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.Nagyon szépek a képek. A cukrászdával "sajnos" nagyon egyetértek, imádom az édességet.(ez sajnos a kiloimon is meglátszik) Szerencse, hogy alkoholt egyáltalán nem iszom, attól is csak híznék.
Budapest valóban gyönyörű város, de nagyon jó lenne, ha a tisztaságra nálunk is jobban figyelnének. Nagyon-nagyon bosszantó a sok kutyapiszok. Én például semmi pénzért nem laknék a város belsejében. Ezt volt a véleményem akkor is, amikor lakótelepen laktunk.
Siófokon az Ezüstpart Hotelbe megyünk. 3 éjszaka félpanzióval, úszoda-, szaunahasználattal felnőtteknek 18600Ft, Bencének a fele és Benjinek grátisz. Most váltottak tulajdonost, s húsvétkor nyit a szálloda. Gondolom ez afféle bevezető ár. Néztem más lehetőségeket is, de minimum a duplájába kerülnek. Remélem nem fogunk csalódni. Ígértek még különböző gyerekprogramokat is. Egyébként évekkel ezelőtt kétszer is üdültünk ott pont a tavaszi szünetben.
Melinda
fermel

Sziasztok!
Szerintem jó ötlet a nyári találka. Tényleg azt mondja a "szakirodalom", hogy az emberek neten mások, de szerintem ez inkább a chat-elésekre igaz, főleg ott, ahol direkt ismerkedési céllal beszélgetnek a fiatalok. Bár az én nagyobbik fiam is így ismerkedett meg a barátnőjével és eddig úgy tűnik, hogy nagyon egymásra találtak.Bár az igaz, hogy a fiam is "lebukott", hogy nem mindig a valóságnak megfelelően tűntette fel magát, de ezt már csak utólag mesélte a barátnője.
Ráadásul szerintem pont azért kell olyan témákról beszélgetni ami foglalkoztatja az embert, mert így kapunk képet a másikról. Én amikor tudatosan kerestem egy fórumot (babás) bekapcsolódás céljából, akkor nagyon sokat megnéztem, beleolvastam és borzasztóan sok olyan semmit mondó fórumot találtam amibe semmi huzalmam nem volt bekapcsolódni.
(Példa üzenetváltásra:esik az eső, nálunk is, hazajöttünk az oviból babusnak kicsit folyik az orra, Tényleg folyik az orra? Jobbulást szegény babucikának, Babucikának már nem folyik az orra, és így tovább a végtelenségig)Én mindenképp egy szimpatikus társasághoz akartam kapcsolódni. És sikerült is. Arról meg nem tehetek,hogy nekem mindenről eszembe jut valami és azt meg is osztom veletek (igaz arról már tehetek!)
Megszületett Holló Márta kisfia: 61 cm és 4,5 kg. Hogy tudnak egyesek ilyen szerencsések lenni? Iga elég nagy hasa volt, de nem hízott el, nem folyt szét, nagyon szerencsés alkat. Én is 4 kg-val szültem a kisebbik gyereket, de majdnem 20 kg híztam.
Még a találkával kacsolatban az jutott eszembe, hogy láttam a neten a kutyások fórumán ( mert nekünk az is van) hogy a havanesee-sek szoktak rendszeresen találkozni és a képek alapján nagyon jól érzik magukat.
Na nem dumálok ma már többet.
Jó éjszakát mindenkinek
Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok!
Szerintem jó ötlet a nyári találka. Tényleg azt mondja a "szakirodalom", hogy az emberek neten mások, de szerintem ez inkább a chat-elésekre igaz, főleg ott, ahol direkt ismerkedési céllal beszélgetnek a fiatalok. Bár az én nagyobbik fiam is így ismerkedett meg a barátnőjével és eddig úgy tűnik, hogy nagyon egymásra találtak.Bár az igaz, hogy a fiam is "lebukott", hogy nem mindig a valóságnak megfelelően tűntette fel magát, de ezt már csak utólag mesélte a barátnője.
Ráadásul szerintem pont azért kell olyan témákról beszélgetni ami foglalkoztatja az embert, mert így kapunk képet a másikról. Én amikor tudatosan kerestem egy fórumot (babás) bekapcsolódás céljából, akkor nagyon sokat megnéztem, beleolvastam és borzasztóan sok olyan semmit mondó fórumot találtam amibe semmi huzalmam nem volt bekapcsolódni.
(Példa üzenetváltásra:esik az eső, nálunk is, hazajöttünk az oviból babusnak kicsit folyik az orra, Tényleg folyik az orra? Jobbulást szegény babucikának, Babucikának már nem folyik az orra, és így tovább a végtelenségig)Én mindenképp egy szimpatikus társasághoz akartam kapcsolódni. És sikerült is. Arról meg nem tehetek,hogy nekem mindenről eszembe jut valami és azt meg is osztom veletek (igaz arról már tehetek!)
Megszületett Holló Márta kisfia: 61 cm és 4,5 kg. Hogy tudnak egyesek ilyen szerencsések lenni? Igaz elég nagy hasa volt, de nem hízott el, nem folyt szét, nagyon szerencsés alkat. Én is 4 kg-val szültem a kisebbik gyereket, de majdnem 20 kg híztam.
Még a találkával kacsolatban az jutott eszembe, hogy láttam a neten a kutyások fórumán ( mert nekünk az is van) hogy a havanesee-sek szoktak rendszeresen találkozni és a képek alapján nagyon jól érzik magukat.
Na nem dumálok ma már többet.
Jó éjszakát mindenkinek
Üdv Fanny
fanny01

Ez most tök véletlen ment el kétszer, marhára le van lassulva a gépem, biztos a gyerek is MNS-ezik fent a szobájában.
Tényleg bocsi.
Fanny
fanny01

Sziasztok Lányok!
Kedves Paga!
Prága tényleg gyönyörü! Én még képeken sem láttam soha, de hallottam hogy milyen szép, én is szeretnék már elmenni.Nagyon jók lettek a képek.
Kedves Regina!
Ugy tudom, a tágitótól nem lesz semmi fájdalom. Amikor elvetéltem, pont olyan szobába raktak, ahova abortuszra érkeztek a nők (hadd legyen még jobb nekem), és aki még nem szült, annak tényleg ilyet raktak fel. Nem panaszkodtak fájdalomra.
Azt hiszem az altatás sem mély, mert az egész kb 10 percig tart.
De hátha nem is lesz rá szükség... Megy a drukk!
Nem tudok Neked semmit irni, mert az én babám 22 hetesen ment el... Az már más történet.
Kedves Fanny!
Én is ugy tapasztaltam, hogy ez az a topic, ahol hozzászólások is vannak. Nincs értelme az 1 mondatos leveleknek, arra ott a chat,nem?
Szoktam irni 1 másik topicba is, a Kaális babás oldalra, még az is jó, bár nem folynak ilyen mély eszmecserék mint nálunk.
Melcsi

melcsi1967

Regina!

Nekem is volt művi befejezés vetélés után, de ahogyan azt Melcsi is írta ez nem mély altatás. Én is náthás voltam, amit mondtam is az aneszteziológusnak, de ez nem volt akadály. De remélhetőleg nem fog erre sor kerülni.

Én is voltam olyan kórházi szobában, ahol egy fiatal lány kapott ilyen tágítót, de neki görcsöket okozott és fájt. Gondolom ezt is különbözően élik meg az emberek.
Holnap napközben megpróbálok minél többet idenézni, és várom nagyon a híreket rólad!

Melcsi!

Anyukámmal én is hasonlóan vagyok, pedig én is érzem hogy szeret, és persze viszont, de ahogy látom nem vagyunk ezzel egyedül. Sajnos! Én mindig azt szoktam mondani, hogy ez csak rosszabb lesz, mert ahogy idősödünk, és a szülők is, egyre kevésbe tudunk alkalmazkodni a másikhoz, egyre kevésbe toleráljuk a másik vélt és valós hibáit, a tűrésküszöbünk a fennálló feszültség miatt pedig még kisebb. Sajnos! Ördögi kör. Én is küzdök ellene (nem sok sikerrel!).

Paga

Gabi
paga

Mandula!
Úgy láttam Miskolcon laktok. Péter fiamnak egyik kedvenc városa, főképpen a környéken található szépségek miatt (Miskolctapolca, Lillafüred).
Szoktatok ezekre a helyekre kirándulni?

Fanny, Icus!
Köszönöm az érdeklődést.
Bence megígérte, hogy segít képeket feltenni. Remélem hamar realizálódik.
Icus!
Nekem a 25 éves érettségitalálkozóm lesz a hónap végén. Hát akkor én mit szóljak! Nem baj,a pici gyerek fiatalon tart!

Melinda
fermel

Melinda!

Nagyon jó áron sikerült találnotok szállást. Nagyon ügyes vagy! Biztosan jól fogjátok érezni magatokat.

Paga

Gabi
paga

Paga!
Köszönöm.

A fényképekre visszatérve. Már régóta szerettem volna Benjiről fényképet feltenni, de ehhez én kissé ügyetlen vagyok. Eszembe jutott, hogy a Babapatika tavaly szeptemberi számának 4. oldalán lévő cikkhez Benjámin volt az illusztráció.(A Neten is megnézhető) A képen fél éves volt. Azóta csak még gyönyörűbb lett.
Remélem a fiúk segítségével rövid időn belül fel tudok tenni képeket. A nagyokról csak akkor, ha ők is hozzájárulnak.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Szia Melinda!

Megnéztem a fiadat, ugye a "Mozgók, csörgők, zörgők" cikkről van szó. Nagyon szép baba Benji. Gratulálok hozzá!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!
Paga, gyönyörű helyeken jártatok. Egyik-másik kép olyan mintha mesekönyv illusztráció lenne.
A cukrászda látogatást meg tudom érteni, én is nagyon édesszájú vagyok.(veled ellentétben viszont a jó fajta sört is szívesen megiszom)
Üdv Fanny
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?