Sziasztok!
Üdv a Prágából hazatérőknek!
Paga, a lányom is hazaért tegnap éjjel, Õ már nyáron vissza akar menni. Beleszeretett, mint én annak idején...
Regina
Szorítok Neked továbbra is, a holnapi vizsgálat miatt, akár jól, akár rosszul sül el. Vigyázz Magadra addig is!
Melcsi
Sajnálom, hogy a szüleiddel ilyen a kapcsolatod. Nekem sem könnyű, de már azthiszem sikerült "kiharcolnom", hogy önálló felnőtt nőnek tartsanak ennyi idős koromra, és ne akarjanak folyton irányítani. Egyszerűen nem mentem bele a játszmáikba. Nem volt könnyű, könnyek is voltak mindkét fél részéről is. De közben rájöttem, azért, hogy idáig fajuljon a dolog, nekem is szerepem volt benne, bár régebben dacból nem ismertem ezt el. Mára már sokkal jobban "tiszteljük" egymás döntéseit. Az unokákat imádják. Abból van a baj, hogy szerintük ritkán látják Õket. 1 héten kb.3-4x
De újabbról hallani sem akarnak!
Kriszta
Az én nagylányom az Anna sem "piskóta". Õrült egy nőszemély. Õ 19. Pár éve még hasonló ruhadaraboknak hódolt. Az kissé már szelídült, de a fejében még mindig "baj" van, néha úgy érzem. és imádni való, legalábbis nekem!
Szóval kitartás!
Icus
Minden napom, minden percem kitölti az ovi keresés. Már jó úton járunk, úgy érzem. Valószínűleg a védőnő által ajánlott ovónénit célozzuk meg a vegyes csoportban.
Nekem is kellene cipőt vennem. Mióta Lucával itthon vagyok nem is vásároltam, főleg edzőcipőben mászkálok. De már néha szeretnék "rendesen" felöltözni!
Fanni
Semmi baj a "kurdjainkkal" Õk telejesen legálisan élnek az országunkban. Régebben politikai menekültek voltak. Sokuk azóta már magyar állampolgár. A barátnőm férje orvos egy vidéki kórházban. A fiatalok általában főiskolán tanulnak, a gyerekek sokan már itt születtek, és nem hinném, hogy nem a magyar az anyanyelvük, úhgy megtanulnak az óvodában, iskolában. Vannak vegyes házasságok is, de a többség maguk között házasodik. Van köztük újágíró és gyógyszerész és kétkezi munkás is. Van egy család, ők most építkeznek. Sajnos még most is érkeznek menekültek, hiszen még most sincs saját országuk, és nagyon gyenge az a védőháló amit az őket "megtűrő" közelkeleti országok nyújtanak. Itt Budapesten van a Kurd Iroda, ahol megpróbálják az "újakat" szállásolni, munkát adni nekik, ha már kikerülnek a menekült táborokból. Ezeket az embereket a mi hazánk már nem utasítja el, hiszen ezek a gyerekek, nők, férfiak szinte a halálból menekünek, ahol csupán a legfőbb bűnük, hogy kurdok, és szeretnék újra, hogy legyen saját hazájuk , ahol az anyanyelvükön beszélhetnek és ne megtűrt idegenek legyenek idegen országokban. A környező országokban is élnek kurdok. Nagyon hálásak az országnak, rengeteg rendezvényt szerveznek, kultúrális programokat, van kurd tánccsoport is, még új. Lelkesek, Az életüket fotókban is "elmesélik", vannak kiállításaik viseleteikből, versesköteteik is vannak már magyarul is, sőt 2 éve megjelent az angol-német-MAGYAR-kurd szótár is. A Kurd Iroda sok segítséget kap különböző országok szintén kurd képviseleteitől is. Ebből futja a rendezvény. Volt már kurd ételkóstoló is. Isteni, az arab ételekhez hasonlít a főztjük.
Ismét elnézést kell kérnem Mindenkitől, hiszen ez a Babanet, de számomra ez a téma kimeríthetetlen. Inkább ne is kérdezzetek ilyesmit, mert nehéz abbahagynom!
Üdv, Ancsi