Új privát üzeneted érkezett!

Ranpo: Ez sokszor előfordult már velem is, szerintem ez is csak egy velejárója az állapotunknak. Azért méress vérnyomást gyakran, mert nekem is tök alattomosan ment fel egyik-napról a másikra úgy, hogy előtte semmi bajom nem volt vele. Főleg, ha volt problémád a vérnyomásoddal a várandósság előtt is.

Visszér: Hogy krémet lehet-e azt nem tudom, de van rá egy csomó homeopátiás szer.
Pl. Hamamelis viginiana 9 CH, Pulsatilla prantensis 15 CH, Calcium fluoratum 9CH

lilló
 
 


Sziasztok!

Ranpo, üdv köztünk! Az ájulás meg simán lehet, velem nem fordult elő, nekem csak a szívem kezd nagyon gyorsan verni, ilyenkor inkább nem próbálom ki, hogy mi lenne, ha nem ülnék le. Ha rosszul érzed magad, ülj le, ahol vagy! Másoktól már többször hallottam, hogy a várandsósság során többször elájultak.

Indigo, Saara, köszi, hogy megosztjátok a gondolataitokat. Igazából tényleg nem tudom felfogni, hogy milyen lesz, amikor már hárman leszünk. Összeköltözünk egy pöttöm lénnyel, aki addig bennem lakott, és kibújik, és abszolút ránk lesz utalva. Álljon meg a menet, nem felelőtlenség így rámbízni egy embert???? Kép

Köszi az infókat szülésznő ügyben.

Lilló! Ha túl nagyok a képek, akkor légyszi a férjem emailcímére küldd, mert az enyém nem bírja fogadni (markov98kukachotmailpontcom). Legalábbis a jövőben, mert most nézem, hogy az első mailed átjött!!!

Indigo! Neked meg sok kitartás a diétához továbbra is!

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Lilló és Rita, köszönöm nektek a segítséget és a jó tanácsot.

Puszi: Ranpo

KépKép
ranpo
 
 

 
 

Sziasztok!!

Köszönöm mindenkinek a dicséretet:-)) Mi régen szülés után fizetünk mindenkinek:-))

Ranpo mi nevet már tudunk, csak a nemét nem tudjuk a kiskrapeknak, habár mindenki azt mondja fiúcska lesz:-)))A nevek Ákos/Zóra. Habár a lányon annyira még nem gondolkoztunk el:-))

Rita hogy vagy? Én jövő héten megyek dolgozni. Muszáj!!!! Tényleg hogy ennyit vagyok most beteg így azért kapok gyedet ez egy hülye kérdés, de én az ilyen TB-s dolgokban olyan buta vagyok. sajnos:-(((((

Puszi nektek!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Jó reggelt!

Látom ma nagyon fittek vagytok. Én 8 óra körül ébredek és csak az idő az, ami rávesz, hogy kibújjak az ágyból. Kép És ezek után még hajlok a délutáni sziesztára. Tiszta álomkóros vagyok. Remélem a lányom sírdogálására fel fogok ébredni, mert jelenleg az óracsörgés nem hat rám. KépKép

Ranpo,
Az ájulás-érzés nálam sem új jelenség, bár engem általában fektemben vagy ültömben ér utol és akkor fel kell állnom, levegőre kell mennem. Ne aggódj, de tényleg ülj le mielőbb és a friss levegő sem árt.

Brigi,
gyedet az kap, "aki a gyermekgondozási díj igénylését - a gyermeket szülő anya esetén a szülést - megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt". Erről részletes infót (az összes gy-betűsről) Kép a következő lapon találsz: http://www.babanet.hu/iranytu.php.

Szép napot mindenkinek! Ma kórházi pizsi varrás a programom. Kép

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Ki mit tud a SOTE II.-en Dr. Ujvári-ról.

Mi a véleményetek erről a korházról.

Mert én még nem jártam ott, de a férjem szétnézett és neki elég lehangoló volt.
Milyen felszerelt?
Mik a tapasztalatok?

Köszi: Lambada
lambada
 
 


Szia Lambada!

Dr Ujvari-t nem ismerem igazan, de, ha visszamész az archivumba Indigo elég gyakran fel szokott rakni egy tablazatot, amiben benne vannak a forumlakok a dokijaikkal együtt. Hatha ismeri valaki. En 2x voltam nala ultrahangon és nem volt valami aj, de szimpatikus. Kb masfél percig tartott az egész, alig valaszolt a kérdéseinkre, nem akarta felvenni videora a babat - nem tudom van-e ra lehetöség, de azt hiszem igen. Szoval kicsit bunko volt Kép Ez csak egy tapasztalat, lehet éppen rossz napja volt...

A korhaznak valoban vannak nagyon csunya részei (alagsor, ahol az UH és a labor van), de nagyon jol felszerelt, itt nagyon sok problémas esetet kezelnek, azt hiszem az egyik legjobban felszerelt H az orszagban, ha nem A legjobban felszerelt.
A szülöszobak nagyon szépek - néhany éve lett felujitva az egész szülészet. Nincs annyi alternativ szülési eszköz, mint mondjuk a Szent Imrében, de egész jo.
A CTG-s labor is teljesen rendben van, az is teljesen uj, idöpontra megy a kismami, tehat nem kell orakat varni.

A gyermekagyas osztaly kicsit lepukkant, de van fürdöszoba és wc minden szobaban. 5 agyasak a szobak és rooming in rendszer müködik.

Latogatas: a hozzatartozok nem mehetnek be a szobakba (ami nagyon jo), üvegen keresztül tudjak megnézni a kisbabakat.

Csecsemösök: Vannak nagyon jo fejek és kevésbé jo fejek. Ezt most jol megmondtam Kép! Nekem, ami nem szimpi: csap alatt fürdetik a babakat, az anyukak nem lehetnek ott fürdetésnél Kép

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Lambada, már akartam írni a másik topikban is Neked. Én a nagyobbikat itt, a klinikán, a kicsit a Szent Imrében szültem 2,5 hónapja. Pár héttel ezelőtt tettem egy rövidke összehasonlítást a két helyről, majd, ha lesz egy pici időm, akkor visszakeresem Neked.
Én elsőre dokit választottam, másodszorra pedig kórházat.Kép Miután mindkét terhességem és szülésem komplikációmentes volt, nem igazán tudok segíteni mi alapján döntsél. Ha baj van Veled vagy a babával, a klinika profizmusa kárpótol mindenért, ha pedig nincs gond, akkor a Szent Imre családias hangulata, a szülés természetes megélése teszi felejthetetlenné az ott töltött napokat. 2 különböző profilú hely, különböző lehetőségekkel és adottságokkal. Én nem bántam meg, hogy másodszorra a Szent Imre mellett döntöttem, de hangsúlyozom, az én szülésem nagyon gyors volt (1,5 óra) és komplikációmentes. Azt viszont a férjem szájába rágtam, ha valami olyan történne, hogy el kell vinni másik helyre és nem vagyok magamnál, akkor ne engedjen, csak a klinikára vitetni.

Újvári, ha jól emlékszem, ikres specialista.

Saara, Te még mindig gondolkodsz a váltáson?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Pirus!

Hogy vagy? Hogy van Zsombi? Gyogyulgattok mar? Remélem igen Kép

Igen én még mindig a valtason gondolkodom.... Zsoldosné Eta és az elsö szülésem nagyon jo élménye huz csak a klinika felé (na meg a dokim is), de a többi, amit te is leirtal a Szent Imréröl nagyon nagyon vonz. A klinikan engem különösen zavar ez a fürdetés téma. Egyszer véletlenül pont akkor mentem be a csecsemösökhöz, üvöltött az összes gyerek, szörnyü volt Kép Igaz, hogy max 1 hetet tölt ott az ember normalis esetben, de akkor is. A kismanoknak gyengédségre van szükségük Kép!

A Szent Imrénél viszont attol tartok kicsit, hogy szülögyarra valik, nagyon népszerü hely lett és lehet, hogy ez a minöség rovasara megy sajnos... Kép

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Meg tudna valaki mondani, hogy a jovo heti tanfolyam utani tornara mit kell vinni? At lehet oltozni valahol? Koszi Dia
leander
 
 


Helló MIndenkinek!
Én most ébredtem a délutáni szunyókálásból Kép, úgy látszik itt a 3. trimeszterben megint egy kicsit aluszékonyabb lesz az ember! Annyi mindent beterveztem, de úgy látom nem sok mindere fogok haldni:dolgozatok javíása, vasalás, takarítás. HAjaj! Valaki küldjön egy angyalt!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Én meg most ébredtem a délutáni szunyókából Kép
Anid: Közben rájöttem, hogy Te ki vagy. A felkészítőn találkoztunk, és mostanra sikerült Téged beazonosítanom. Kép

Dia: A tornára kényelmes cuccot vigyél, amiben szívesen tornázol, meg esetleg törölközőt a fejed alá. Polifómot, vagy lepedőt adnak alád. Külön öltöző nincs, ott szoktunk öltözni a teremben, ahol van a torna. És nagyon jó a torna! Úgy irigyelem, aki még tud járni! Kép

Lambada: Ezzel az Ujvárival asszem én is uh-n futottam össze egyszer,mikor bent feküdtem a kórházban, akkor is épp rossz napja lehetett. Nem egy bőbeszédű fazon.
Egyébként én a SOTE2 klinikát kizárólag az orvosom és nem a körülmények miatt választottam. Nekem fontosabb az, hogy jó kezekben vagyok, mint a személyes kényelmem. Jó esetben csak pár napot tölt ott az ember, azt ki lehet bírni. A körülményektől, főleg a sok kisebbségtől befordultam kicsit, de nekem 95%-ban pozitív tapasztalatom volt az orvosokkal, szülésznőkkel, nővérekkel. A szülőszobák nagyon szépek. Mondjuk még szülés előtt állok, csak már sajnos volt szerencsém élvezni a Klinika vendégszeretetét.
Fogyókúrának remek a hely, mert a kaja számomra éhetetlen volt, ha a család nem hordta volna be a kaját, akkor tök jól lefogytam volna Kép

lilló
 
 


Sziasztok!

Nekem Dr. Ujvári az orvosom. Mi elégedettek vagyunk vele. 4 éve járok hozzá a rendelőjébe. Most 19 hetes vagyok és nála szeretnék szülni. Eddig ultrahangon mindig a rendelőjében voltunk, mindent megmutatott a babón, ha kérdeztem válaszolt és legalább 1 órát voltunk bent nála. Szóval nekem eddig jó tapasztalataim vannak, velem normális volt.
A vizsgálatokra mindig bejön a párom is és uh felvétel alatt végig neki is mutogatja, hogy hol mit lehet látni.

A klinika épülete egyes részeken tényleg nem a legszebb finoman szólva, de én is úgy tudom, hogy az egyik legjobban felszerelt kórház.

Puszi

Ranpo

KépKép
ranpo
 
 


Helló Lilló!
Én is kísérleteztem a beazonosításokkal, de nekem nem ment! Segítas nekem!Kép
A jövő hetén induló tornára akkor is lehet járni, ha nem járunk a tanfolyamra, és ugyanúgy be kell jelentkezni?

Kép
anid
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Anid: Ha jól sejtem, akkor Tőled kaptam egy doboz Elevitet az egyik felkészítő előadáskor. A dolgozatjavításokról, iskoláról asszociáltam Rád.

A tornára lehet akkor is menni, ha nem mész a felkészítőre, ezt múltkor megkérdeztük a pszichodokinénitől, amikor még úgy volt, hogy mi is szeretnénk folytatni, csak azóta jól lerobbantam. Gondolom erre is be kell jelentkezni, mert mindig azt sulykolták belénk, hogy jelentkezzünk be.

lilló
 
 


Szép napot!

Aniddal én is találkoztam elvileg a szülőszoba látogatáson... Akit tudtam, megnéztem a wiwen, de sokan vannak inkognitóban. Kép

Lambada,
A kórház tényleg nem egy most épült csodapalota, de van ennél sokkal rosszabb is és az, hogy a baba és a mama is biztonságban vannak, sokat számít. Legalábbis nekem. 2 éve voltan a Szent Imre nőgyógyászatán és hiába volt frissen felújított 3 ágyas szobákkal stb, emberileg semmivel nem nyújtott többet, sőt... Most a lepukkant alagsor ellenére is sokkal jobban biztonságban érzem magam.

Tegnap bent voltam a városban és megállapítottam, hogy egyáltalán nem kismama-barát a város. Ha nem valami nagy bevásárlóközpontba megy az ember, akkor nincs hol pisilni. Hacsak nem megy be az ember 20 percenként valami vendéglátó egységbe, vagy lemond a folyadék fogyasztásról... Kép Az utolsó 2 hónapban nem túl bíztató egyik megoldás sem.

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!
Az alábbiakat még tegnap írtam, de nem sikerült elküldenem valamiért:

Lambada!

Újvári dokinál én is voltam kétszer UH-n, és csak meg tudom erősíteni Saara tapasztalait. Nem volt valami túl kedves. De persze, ettől lehet jó szakember, az nem a társalgási képességén múlik.

A Klinka szülőszobás része valóban gyönyörű, és nagy előny, hogy van újszülött intenzív osztály. Ha baj van, nem viszik el a babádat egy másik kórházba. Mert, hogy volt olyan, aki másik kórházban szült, a babát áthozták ide, de ő nem jöhetett, mert nem volt helye. Nem lehet jó másik kórházból aggódni, hogy mi van a babáddal..

Mondjuk, az tény, hogy biztosan nem annyira alternatív a hely, mint a Szt Imre.

Eddig a tegnapi hsz-om.

Nos, ezekhez még azt fűzném hozzá, hogy lehet, ha az ember magánrendelésre jár Újvárihoz, akkor máshogy viselkedik, mert egyébként az UH-on csak egy vagyunk neki a futószalagon. Egyébként is, nekem nem ő volt a mélypont a Klinika ultrahangosai közül… Volt az a kedves doktor, aki a szívbajt hozta rám, amikor a 18. héten megkérdezte síri hangon, hogy mégis hány hetesnek kellene lennie ennek a magzatnak? Mert hogy ez nincs 18 hetes. Inkább 16. Na, én meg jól megijedtem, mert úgy beszélt, mintha valami súlyos fejlődési rendellenességet látna. Pedig semmi baj nem volt, és mindig is tudtuk, hogy 1-másfél héttel később készült a Babóca. Azóta beszéltem más kismamával, akivel ugyanezt eljátszotta, gondolom, ugyanaz az orvos. Nem tudom, ezt miért nem tanítják az egyetemen, hogy hogyan kell bánni a kedves betegekkel. (Megjegyzem, mi nem is vagyunk betegek.)

Na, jól van, nem panaszkodom.

Lilló! Én ismerhetem Anidot?
Anid, én is jártam felkészítőre! Lehet, hogy látásból ismernénk egymást. Most jut eszembe, volt egy Edina a felkészítőn, akivel torna után is beszélgettünk, az Anid akár Dina is lehet visszafelé… (Ha nem akarod nyilvánosan leleplezni magad, de te vagy Edina, és ezt velem is megosztanád, légyszi írj a somogyiritakukachotmailpontcomra! Kép )

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok,

Szorgosan végigolvastam mindent Kép
Képzeljétek eddig csak egy gépünk volt, de hát azt férjem viszi magával. Mivel most már kiírattam magam, ezért nem járok be dolgozni és kaptam egy laptopot, hogy azért mégse pihenhessek annyit. Kijött egy béna informatikus és nemhogy ezen is beállította volna a netet, hanem még a másikon is elrontotta. Tehát ezért hallgattam eddig.

Prucsök
Hogy tudod a wiwről beazonosítani az embereket? Hiszen ott gondolom mindenki más néven szerepel, nem? Nekem ez még eszembe sem jutott Kép

Rita
amit írtál, hogy el sen tudod képzelni milyen lesz hármasban, ezzel én is teljesen így vagyok. Mert hát most ketten tök jól megvagyunk, van ugyan egy fölösleges szobánk, de majd milyen furi lesz, ha gyereksírásra kell majd felkelni és nem alhatok ameddig szeretnék stb. De vajon fel lehet a gyerekre készülni előre?

Hétvégén mi is babakocsi után jártunk, kíváncsi lennék nektek milyen van.

Lilló
felmerült bennünk a gyerekszoba festése is, Lilló nektek milyen lett? Küldesz nekem is képet róla? gabi.gode(kukac)minimax.hu

Kinga
Jövő csütörtökön tuti bemegyek az irodába, tehát akkor találkozhatnánk a környéken, megcsodálnám a gyermeked és elkezdeném a málnalevél tea kúrát

sajnos azt hiszem én sem megyek többet tornára, mert messze is van és most már tényleg pihennem kellene

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Rita: Ismerheted Anidot, de ő - ha ő az akire gondolok - egy másik Edina. Gondolom Te arra a lányra gondolsz, akivel egyszer torna után hármasban mentünk a metróhoz, meg általában Gabek mellett szokott tornázni. Õ is Edina, de ő nem szokott fórumozni.

Gabek: Küldöm a mailt. Küldök képet a babakocsiról is akkor már.Mi Peg Perego Pramette-et vettünk, nekünk azt ajánlották. Számunkra ez volt a legpraktikusabb kocsi, mert nagyon kicsire össze lehet hajtani, és mindössze 9 kg, tehát fel tudom vinni a másodikra egy kezemben. Egyébként fordítható irányú, átalakítható sporkocsivá, meg mindent tud, amire nekünk szükségünk van. Nem a legolcsóbb kocsi, de remélem meg fogja érni az árát.
Akkor ezek szerint már nem mész vissza dolgozni? Jól teszed, ha így van.

Holnap megyek ctg-re, már előre parázok, mert a múltkori ctg-mnek a kórház lett a vége. Remélem most nem fognak bent, minden rendben lesz.

Lilló

lilló
 
 


wiw,
Aki megadta a profiljában a teljes nevét, így pl. Gabek, Brigi, Rita, Ranpo, ha jól emlékszem Kinga (Kgk) is, arra rá tudtam keresni. Kép Mostanában úgyis annyit netezek, hogy a kedves párom megunta és vett egy routert, hogy ő is elérje a laptopról. Kép

Gabek,
Igazán jó munkaerő lehetsz, ha még a táppénz alatt is dolgoztatnak. Kép Nem bánod? Nem lenne jobb pihenni? Mondjuk az elején én is hajlottam rá, de aztán gyorsan leállítottam őket és a kedves ügyfeleket is és egészen jól bírom az úgymond "semmittevést". Nem is gondoltam volna mennyi mindent lehet itthon csinálni babavárás közben. Kép

Családi triumvirátusunk Kép születését illetően én főleg a párom miatt aggódom, mert néha elég rossz alvó + sokat dolgozik, így remélem Blanka jó alvó lesz és nem fog éjjelente 10x ébreszteni minket. Kép Legfőbb mumusom most a köldökcsonk ápolás... a többibe még bele sem mertem gondolni. Kép De csak születik bennem egy anya is a babó mellett! Muszáj lesz, mert a család 140 km-re van innen és nem fognak hozzám rohangálni. Kép

prucsok
 
 


Prucsok
Áháááá, már rájöttem és utánad is néztem a wiwen :-) Erre még nem is gondoltam, hogy ott is utánanézhetek a kismamáknak :-)
Igazából nagyon szeretem csinálni azt ami eddig a napjaim részét kitette, és nagyon hiányozna ha már itthonról sem szólhatnék bele a dolgokba, de persze igyekszem leállni csak nem nagyon megy. Munka függőségem van :-( de már a férjem is kitalál mindent hogy ne foglalkozzak a melóval, ezért jött most ez a gyerekszoba dolog is, hogy kifessük, vagy tapétáztassuk, vagy mi legyen és inkább ezen a területen intézkedjek.

Lilló
A CTG milyen, olyasmi mint az UH? Egy orvos csinálja vagy egy nővér, vagy netán a szülésznő? Az orvosunk akkor nincs ott ugye?
Hányadik héttől is van, 36?

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek: ctg-n magzati szívhangot néznek, meg fájáserősséget. Fekszel egy szobában egy ágyon, a pocidon két kis tappancs, hallod ahogy dobog a Babó szíve. Kb. félóráig, 20 percig tart. Előtte nem árt ha kajálsz valamit, olyasmit, amire belendül a gyermek, mert azt is nézik, hogy mennyit mocorog. Kezedbe adnak egy kapcsolót, és ahányszor érzed, hogy megmozdul nyomni kell.
Nekem a 35. héten kellett mennem először, aztán a 38. héttől már heti kettő van, addig heti egy.
Nincs ott se az orvosunk, se a szülésznő, egy hölgy van ott, aki nagyon kedves. Aztán az eredményt majd az orvosnak kell megmutatni.
Előre be kell jelentkezni telefonon, és várni sem kell. 3 ágy van.

lilló
 
 


Sziasztok Kép
Látom már tudjátok, hogy megszülett kisfiúnk Petike Kép
2006.03.31-én este 20 óra 20 perckor természetes úton 3420 grammal és 55 cm-mel.
A szülésznőm segítségével sikerült gátvédelemmel világrahozni a fiam Kép

Nagyon boldogok vagyunk Kép

Kép

Annácska+Petike

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Annácska,
Igazán gartulálok! Gyönyörűűűű baba! Kép Tényleg nagyon sok tejcsit és jó egészséget nektek!

Gabek,
A munkafüggőségedet megértem, én is kicsit nehezen szakadtam el. Szerencsére már 4,5 éve csináltam és kezdtem unni. Kép Meg volt/van egy nagyon jó kis csapatom, akikre rá tudtam hagyni a dolgokat.

Akkor most mindneki fedje fel a becsületes nevét, aki fent van a wiwen és jól nézzük meg egymást! Kép Vagy találkozzunk... Kép

Prücsök

prucsok
 
 


Szia Annácska!

Nagyon édes kisbabád van.
Ahogy nézem a kisfiadról a képet arra gondolok, hogy ez tényleg egy csoda. Istenem, teljesen megbabonázott. Nagyon szép babó.

Szívből gratulálok és kívánok jó egészséget nektek és sok tejcsit!!!

Annyira hihetetlen számomra, hogy 4 hónap múlva egy pici emberkének adhatok életet, aki itt növekszik a pocimban. Azt hiszem, most értettem meg igazán azt amiről beszéltetek. Bocsi, én egy kicsit későn érő típus vagyok, de talán soha nem késő.

Puszi

Ranpo

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Annacska még egyszer gratulalok! Nagyon édes Petike Kép! Hogy vagytok? Elmeséled majd a szülésedet Kép?

Lillo, NYUGI! Ne, hogy sztresszesen menj be CTG-re! Biztos rendben lesz minden, tessék ugy indulni neki!
Amugy végre megtalaltam egyik patikaban a homeopathias könyvecskéket, nagyon jok, még egyszer köszi az infot Kép

Gabek, Kinga ma irt nekem sms-t, hogy elutaznak(de nem tudom mikor jönnek vissza). Talan irj neki e-mailt, az a biztos! Megvan a cime?

Na akkor én most kijelölök mindenkit, akit tudok a wiw-en Kép

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok lányok!

Elég régen jártam erre, de azért nagyjából nyomon követem az eseményeket. Először is nagyon-nagyon gratulálok a február óta született új gyerkőcökhöz, és új családokhoz!! Egyébként hihetetlen, de ezen a fórumon mindenkinek annyira gyönyörű gyerkőce születik! Szerintetek nem?
És persze kitartást mindenkinek, akinek pihenni kell!!
A sok új fórumozónak pedig üdv és gratula a babákhoz!

Rólunk annyit, hogy egy iszonyú családi tragédiából próbálunk visszatérni a normális kerékvágásba, ami lassan-lassan sikerül. Az élet persze nem áll meg, azóta Bence már beszokott az oviba, nagyon szereti. Dorka pedig kis gombóc lett, már mindjárt 9 hónapos, nagyon boldog mosolygós baba.

Gabek, a CTG-ről még annyit, hogy semmiképpen ne késs el, mert azt az egyet nem szereti a tényleg nagyon kedves néni. Kép

A babakocsi témához akartam még annyit írni, hogy amíg pici a gyerkőc, nem szabad a hordozóban sétáltatni, mert nagyon rosszat tesz a gerincének. Úgyhogy olyat nézzetek mindeképpen, amit teljesen vízszintesbe lehet dönteni!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Helló! Akkor most lebuktam!KépKépKépRita, Prücsök, Lillo
Edina a rendes nevem, valóban adtam egy doboz Elevitet, remélem használt! A wiwet kihagyom,a férjem tart a kéretlen levelektől ,de majd meggyőzöm, informatikus és vannak parái!
Prücsök!
Hasonló cipóben járunk, család messze, és számomra is az egyetlen gyenge pontja a rendszernek(most úgy tűnik) a köldökcsonk ápolás! de abban bízom, hogy a csecsemős nővérek majd segítnek, ill. a szobában lévő anyukák, akik egy-két nappal hamarabb születk és már profik!
Az alvással úgy tünik nem boldogulok, nem megy!
Mindenkinek szép napot, lassan készülődök dolgozni!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!!

Engem aki megtalál nyugodtan bejelölhet a wiwen:-))

Ágibosz remélem jól vagytok, küldtem mailt:-))

Annácska gratulálok!! Gyönyörűű kisfiad van!!!!! :-)
Jó egészséget!! Sok tejcsit kivánok nektek!!!:-)))

Puszi mindenkinek!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sára,
Jól láttam a wiwen, hogy vincének fürdetődézsája van? Sokat olvastam róla és nézegettem, de olyan fura... Kép Mik a tapasztalatok?
És melyik patikában voltak meg a homeos könyvecskék? Nekem a Gazdagréti téri patikát ajánlották, mert az állítólag nagy Homeopátiás patika, de én arra nem járok... Most az egyik erdélyi barátomat ugrasztottam rá "A bába válaszol" című könyvre, mert Romániában még kapható.

Anid,
Azért csak próbálkozz az alvással, amíg lehet. Esetleg este igyál egy fél pohárka vörösbort, engem az el szokott pihenteteni. Kép Tegnap olvastam, hogy este időben kell lefeküdni, mert a baba az anya ritmusát veszi fel. Úgyhogy 9-kor kéne lefeküdni... Hát ez nem fog menni.

Most megyek hintaszékezni, mert hanyagoltam az utóbbi időben, pedig azt mondják nagyon jót tesz a gyerek egyensúly érzékének és a későbbi szellemi fejlődésének. Kép És direkt ezért nyúltam le anyósomtól az egyik hintaszéket. KépKépKép

Szép napot mindenkinek! Remélem hétvégére tényleg jó idő lesz, mert ma hideg van. Kép Brrrrrrr.

Prücsök

prucsok
 
 


Sára,
Jól láttam a wiwen, hogy Vincének fürdetődézsája van? Sokat olvastam róla és nézegettem, de olyan fura... Kép Mik a tapasztalatok?
És melyik patikában voltak meg a homeos könyvecskék? Nekem a Gazdagréti téri patikát ajánlották, mert az állítólag nagy Homeopátiás patika, de én arra nem járok... Most az egyik erdélyi barátomat ugrasztottam rá "A bába válaszol" című könyvre, mert Romániában még kapható.

Anid,
Azért csak próbálkozz az alvással, amíg lehet. Esetleg este igyál egy fél pohárka vörösbort, engem az el szokott pihenteteni. Kép Tegnap olvastam, hogy este időben kell lefeküdni, mert a baba az anya ritmusát veszi fel. Úgyhogy 9-kor kéne lefeküdni... Hát ez nem fog menni.

Most megyek hintaszékezni, mert hanyagoltam az utóbbi időben, pedig azt mondják nagyon jót tesz a gyerek egyensúly érzékének és a későbbi szellemi fejlődésének. Kép És direkt ezért nyúltam le anyósomtól az egyik hintaszéket. KépKépKép

Szép napot mindenkinek! Remélem hétvégére tényleg jó idő lesz, mert ma hideg van. Kép Brrrrrrr.

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Jutka, nagyon sajnalom, ami veletek történt! Remélem azért jol van a kis csaladod. A tavasz, a szép idö biztos segit majd tuljutni a nehéz perioduson. Es az idömulasa talan az, ami a legjobban segit... Egyébként többször jutottal eszembe az utobbi hetekben/honapokban, örülök, hogy jelentkeztél Kép!
Nem tudom mi lehet azokkal a lanyokkal, akik erre jartak még néhany honappal ezelött, Emma, Marti, Zsu, jol vagytok??? Na meg Agi! Te valoszinüleg babazol ezerrel, remélem jol vagy Kép!

Prücsök mi imadjuk a tummy tubot!Probalkoztunk hagyomanyos kaddal is, de az nem tetszett a kis csomagnak, mindig sirt. Ami nagyon jo a tummy-val, hogy magzatpozban ül benne a gyerek, az megnyugtatja, nem fél, hogy hanyatesik, vagy, hogy elejtik és ugyanugy tud pancsolni benne, ha mar nagyobb. Tegnap is uszott a fürdöszoba Kép Ami jo még, nem kell annyira tartani benne a gyereket, mert az oldalaba tud tamaszkodni, igy mindenkinek kényelmes a fürdetés. Lassabban hül ki benne a viz+kis helyen elfér. A gyerekhez hozza lehet férni a mosakodashoz és nagyon vicces a kad oldalabol figyelni a kis labikokat Kép

A homeos könyveket a Németvölgyi uti patikaban talaltam, de biztos csomo mas helyen is megvan csak kérni kell. Nekem is a raktarbol hoztak ki.

A köldökcsok apolasa nem olyan nagy dolog am, de fontos jol csinalni, hogy ne gyulladjon be. Nekem nagyon bénan mutattak meg a klinikan szerencsére résen volt a védönéni és ö megmutatta, amikor mar itthon voltunk. Ha igy tartotok töle nem részletezem inkabb Kép

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Annyi érdekes témát vetettetek fel, hogy nem is tudom, hol kezdjem!

Gabi!
Ami a munkából való leállást illeti: teljesen együttérzek Veled, nekem is nehezen megy. Főleg, hogy azt hiszik, hogy itthon unatkozom, és már a harmadik fordítással keresnek meg, de nem merem elvállalni, mert mi lesz, ha megszületik a Babóca, és itt állok egy halom fordítanivalóval? Az a baj, hogy az egyik kifejezetten érdekes anyag, úgyhogy azt sajna elvállaltam. Kép A laptop az jó, mert úgy ágyból is tudsz dolgozni.

Egyébként szerintem sem lehet felkészülni erre a a "hárman leszünk" dologra. Egyszerűen annyira más, hogy hiába képzeli el az ember, biztos nem olyan lesz.

Babakocsi: még nem vettünk, csak nézegettünk. A Bergonok nagyon nagynak tűnnek, a Pierre Cardin-ek nekem nem szimpatikusak, mert a sógornőmnek az van, és próbáltam néha, nekem soha nem sikerült irányba tolni. Más márkát még nem láttam, de majd még nézegetünk.

Lilló! Jól sejtetted, én a másik Edinára gondoltam. Sebaj. És tényleg ne parázz a CTG miatt! Attól csak felmegy a vérnyomásod. (Vagy ezt csak mondani könnyű?)

Annácska! Gyönyörű a kisfiad! És azt ugye tudod, hogy mennyire hasonlít Rád? Tündéri!!!

Ranpo! Ne aggódj, soha nincs késő Kép Kép, meg aztán Neked még 4 hónapod hátra van. Bár, nem hiszem, hogy nagy a különbség, nekem kb 6-7 hetem van vissza, de igazán hihetetlen még most is, hogy van bennem valaki...

Jutka! Így látatlanban is együttérzek veled ami a családi tragédiát illeti. A sógornőméknél is most "fut" egy hasonló dolog, ott is két kisgyerek van mindemellett. Csak azt akarom írni, hogy kitartás.

Prucsok!
Érdekes, amit írsz arról, hogy a gyermek az anya életritmusát veszi fel - én pont az ellenkezőjét hallottam. Nem is bánnám, ha nem így lenne, mert mindig akkor csapja a legnagyobb bulikat a hasamban, amikor a legédesebben aludnék...

Esetleg az erdélyi barátodat nem tudnád rávenni, hogy 2 db-ot vegyen A bába válaszol-ból? Itt nálunk sehol nem lehet kapni, és nekem csak kölcsöm volt meg, vissza kellett adnom. Kifizetem, meg minden, de jó lenne, ha meglenne az a könyv.

Ezt a hintaszékes dolgot sem hallottom még - de jó ötlet!

Na, megyek, mert nagyon hosszú vagyok ma!
Üdv mindenkinek!
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Hát, lányok, köszi szépen mindenkinek a biztatást! Nagyon aranyosak vagytok! A gyerekek és az idő valóban segít, bár még mindig kétségeim vannak affelől, hogy hogyan lehet egy 3,5 éves gyerekkel megértetni ezt a dolgot... hiszen még a napszakokat is keveri, hogy foghatná fel a véglegességet??

Más. Lányok, van egy ingyenjegyem a 22-i babaruhabörzére, akit érdekel, jelentkezzen. E-mail a profilomban van.

A baba elfogadása egyébként szerintem sem azonnal történik; tapasztalatom szerint az a legritkább, hogy valaki már a szülőágyon átlényegül anyává... Nekem konkrétan hónapokba telt, mire teljesen felfogtam, és főleg elfogadtam ezt az új "helyzetet"! Apró dolgok kellenek hozzá szerintem. Nekem pl. nagy megdöbbenés volt látni a kiváltott lakcímkártyáján az "anyja neve" rovatot. KépKépKép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Annácskáéknak nagy gratula!

Lilló szurkolok én is.
Nem sok az a 3 hét, de elég nehéz.

Dr. Ujvárit én a Szt. Istvánból ismerem, de lehet nem ugyanaz.

Az anyává válással kapcsoaltban:
Örülök, hogy nem csak én éreztem így.
Amikor a pociban volt az is hihetetlen volt, inkább akkor tudatosult, amikor mocorgott.
Miután megszületett nagyon jó érzés volt, de igazság szerint még nem fogtam fel, hogy ő az én pici fiam.
Még most is hihetetlen, de csodálatos dolog.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Jutka, irtam mailt Kép.
Ebben nincs tapasztalatom, de szerintem a gyerekek ilyenkor idövel talan megszokjak a helyzetet és ahogy nönek és fejlödnek lassan felfogjak és megértik. De nagyon nehéz lehet nekik ezt elmagyarazni... Felnöttként is nehéz felfogni ugyhogy...
Nagyon édesek a gyerköceid, Bence olyan nagy fiunak tünik a korahoz képest, Dorka meg olyan édes kisgomboc Kép Szopizik még?
Mi kb egy honap mulva kezdjük az "evést"... Hat kivancsi vagyok, hogy fog sikerülni....

Elövettem Vince lakcimkartyajat, tényleg nem rossz Kép!

Lillo, mi a helyzet? Ugye hazaengedtek??!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Annácska: Gyönyörű a gyermek! Mégegyszer hatalmas gratuláció!

Sára: De aranyos vagy, hogy aggódsz Kép
De egyébként is mindenkinek köszi a bíztatást! Itthon vagyok szerencsére Kép Most értem haza, mert úgy felbátorodtam a jó ctg-től, meg a jó vérnyomás értéktől, hogy még összefutottunk az egyik kismami barátnőmmel egyet dumcsizni, meg fagyizni a Westendbe. Kép Olyan jó volt végre találkozni a barátnőmmel, egy időre vagyunk kiírva, és olyan jó, hogy valaki hasonló cipőben jár,mint én, és nem kell semmit elmagyarázni Neki, amiről beszélek, mert ugyanazt éli át. De ezt itt Veletek kapcsolatban is gyakran érzem Kép csak hát a mai beszélgetés mégis élőben volt, nem virtuálisan.

Én a wiw-en csak Ágiboszit és Gabeket találtam meg, meg a Rita engem. De majd jól utánatok nézek KépAki engem megtalál nyugodtan bejelölhet Kép

Jutka: Akármi is történt Veletek fel a fejjel, a csodálatos gyermekeid biztos segítenek valamelyest áthidalni minden nehézséget!
Olyan jó, hogy néha jelentkeztek Ti "régi" sotés kismamik is, mert azért jó hallani ám felőletek. Jó lenne, ha a többiek is benéznének, Joe, Mesa, akiket Sara sorolt, mindenki... Bár gondolom legfoglalnak Benneteket a gyerkőcök, remélem néhány hét múlva már nekem se lesz időm irogatni Kép Azért majd néha felnézek. Kép

Prücsök: Ezt a hintaszékes dolgot én is hallottam! Lehet benne valami, mert mikor hazaengedtek a kórházból az egyik nővér is mondta, hogy hintázzak sokat.

Iszonyat lassan megy az idő. Mindenkinek ilyen lassan teltek az utolsó hetek, vagy csak én vagyok ilyen türelmetlen?

Szebb napot! (Napsütésesebbet)
Lilló (37+2)

lilló
 
 


Sziasztok!

Látom a wiwes ismerkedés is beindult Kép, bár nálammost épp lefagyott valamiért... Na majd később újra próbálkozom vele.

Rita,
A baraátommal bezséltema könyv ügyében. Még nincs fejlemény, de Húsvétra megy haza és azt mondta utána jelentkezik. Ha találnak, hoz +1 példányt. Kép
A gyerek-anya életritmusa kapcsán a Raffai Jenő írta talán épp a legutóbbi baba magazinban. De lehet, hogy ezt csak a kapcsolat analízisre járó mamák és babáik esetén érvényes... Majd átolvasom megint.

A hintaszékezés tuti igaz. Állítólag a gyerekek is azért szeretnek hintázni, mert ennek öngyógyító hatása van. Én néha kicsit szédülök a hintán, meg az nincs is a környéken (vagy nem férek bele Kép)), ezért jobb a hintaszék. Kép. Ma Weöres Sándor verseket énekeltem/mondtam közben a lányomnak. És még komolyzenét is hallgattam ma! Virgonc is ma a lány. Kép

A ctg kapcsán: mely ételek mozgósítják a bébit? Mert a szülésznő azt mondta múltkor, hogy colát, azt lehetőleg ne igyak, mert az általánosságban sem jó. Kép Én nem vagyok egy nagy megfigyelő és nem tudom, hogy az étkezési szokásaim mennyire befolyásolják a pocaklakó mozgását.

Mi a hétvégén megyünk babakocsi nézőbe. A tesóm Gracoja elég jónak tűnik, csak kicsit lestrapált. Kép Valamiért a babakocsi nekem nem szívügyem, így ebből egyelőre nem tervezek valami csúcsmodellt beszerezni, de majd meglátjuk milyen a kínálat. Terveim szerint megnézzük az Baby Outletet - ha a párom is úgy akarja. Kép

Lilló,
Kitartás! Biztos csak a ronda idő miatt érzed úgy, hogy lassan telik. De a hétvégére már jót mondott, igaz még tegnap. Kép

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok Lányok!


Állandóan olvasgatlak benneteket csak mire írnék nektek állandóan fölkel a kisfiam és megnnem kel hozzá. Én is a Sote-n szültem Novemberben a kisfiamat Bánhidy doktornál.
Muszály elmondanom hogy velem iszonyat bunkók voltak a csecsemősök: Kezdődött azzal hogy két napig nem is tudták hogy én ott vagyok, és mindenre magamtól kellett rájönnöm. Nem mutatták meg hogy fogja a gyerekem , hogy pelekázzam hogy ápoljam a köldökét és egyáltalán semmit sem. 3. nap jött be hozzám a csecsemős főnővér hogy ki is vagyok én. Akkor kaptam olyan csomagot ami mindenkinek jár megmutatta hogy hogyan kell köldököt ápolni, ja és akkor mutatta meg hogy hogyan használjam a mellszívót, hogy mégis induljon már meg a tejem. Megjegyzem ekkor már annyira ki voltam hogy egész nap nem ettem nem ittam olyan ideges voltam.
Utána persze rájöttem hogy ha kicsit támogatom őket(tudjátok mire gondolok) akkor kicsit normálisabbak.
Egyébként szerintem sokminden függ attól hogy ki melyik szobába kerül Én a hátsó szobák egyikébe voltam és arra cscsemős nővér csak akkor járt ha hoztak egy gyereket.
Ezt muszály volt leírnom,hogy a szülés előtt álloknak ne legyen ilyen rossz mint nekem, mert lányok nekem pokoli volt az az öt nap amit ott kellett lennem.Annak ellénre hogy a gyerekem soha nem sírt, még akkor semamikor a fürdetésből hozták őpket és mindenki üvöltött mellette.
Valószínű az is közrejátszott hogy a választott szülésznőm nem tudott bejönni mert vizsgázott, és akinek átadott bár nagyon kedves volt és maximálisan elégedett voltam vele, a szülés után természetesen nem jött hozzám mint a többiekhez.
ja és egy olyan szobába kerültem ahol rajtam kívül csak egy lány volt akinek koraszülött volt a gyereke és az intenzíven volt, tehát tőle sem tudtam segitséget kérni.
Én is jártam a felkészítő tanfolyamra és nagyon hasznos is volt, csakhát korántsem van minden úgy a klinikán ahogyan azt a pszichológusnő mondja. De én is mint sokan mások orvost választottam és nem kórházat.

Mindenkinek jó pocakosodást a megszületett babóknak pedig jó egészséget kívánok

Üdv Edina
Mindenkinek jó pocakosodást
rochas
 
 


Prücsök!
Elvileg a cukros dolgokra indulnak be a babák, de ez mindenkinél változó szerintem, hogy mit szeret a Baba a pociban. Az enyém pl. az ananásztól nagyon élénk lesz, de bírja a kakaót is. Ma reggel 8-ra mentem, és ilyenkor annyira nem kívánja a szervezetem ezeket a kajákat, úgyhogy csak simán megittam fél liter rostos multivitamin levet, hatásos volt, mert mozgott tőle. Igaz nem őrült iramban, ahogy szokott, de azért produkálta magát. Kép Colát akkor ne igyál, ha baj van a vérnyomásoddal, mert azt is mérnek utána.
Még van pár heted, kísérletezd ki, hogy mit bír Blanka Kép

Edina: Köszi a beszámolót. Remélem szerencsésebb leszek, mint Te ezekkel a nővérekkel. Majd harcolok, ha mégsem!

lilló
 
 


Sziasztok,

Edina
És a szülésed az milyen volt? Mert én is annál a dokinál fogok szülni hamarosan, ő meglátogat, vagy a szüléssel letud mindent.


Wiw
Bocs, lányok de én csak azokat igazolom vissza, akiket valóban ismerek. Nekem azok számítanak ismerősnek, aki ha szembe jön velem az utcán akkor felismerem, sőt szóba is elegyedek vele. Szerintem pont ez a lényege, hogy akárkit ne jelölj meg, csak azt akihez fűz valamilyen viszony, ami nem csak virtuális.

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Elnézést a betolakodásért. Segítségeteket kérném. Egy külföldi barátnőm nemrég tudta meg, hogy babát vár, és megkért, segítsek neki angolul beszélő szülész-nőgyógyászt keresni Budapesten! Se ő, se a férje nem beszél annyira magyarul, hogy elboldoguljanak, tehát fontos lenne, hogy angolul igen jól tudjon az orvos. Ha tud valaki ajánlani, megköszönném! A rokica kukac yahoo pont com címre küldjétek el légyszi az orvos nevét, elérhetőségét, hogy melyik kórházban dolgozik, és bármi más infót, amit fontosnak tartotok róla!

Előre is köszönöm!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szia Gabek!


A szülés maga csodálatos élmény volt. A dokink nagyon profi. Minden akkor és úgy történt ahogyan ő mondta, és emiatt teljesen nyugodt voltam. Annyira áradt belőle a nyugalom, a magabiztonság és a profizmus hogy amikor vajudtam és azt mondta hogy jó akkor most feküdjek fel az ágyra szülünk és nyomjak. Megkérdeztem tőle hogy most máris?
És hála neki az első fájástól 3 óra alatt a vajudásaal együtt meglett a gyermekem. Mert ahogy ő akkor vizsgál az nem kellems viszont nagyon hatásos.
Szóval nyugi, szerintem nagyon jó kezekben vagytok te és Lilló és Pöttöm Panna is.
No meg biztosan a többiek is csak a többi orvost egyáltalán nem ismerem. (Hála Istennek)
A doki nagyon jó fej volt szülés után is és pénteken szültem de szombaton, és vasárnap is bejött hozzám megnézni engem és a gyereket is. és amikor láta hogy padlón vagyok leültetett és megvígsztalt, pedig nem is mondtam neki semmit. Ja és másnap jött be hozzám a csecsemős főnővér. Valószínűleg nem véletlenülKép
Ha szeretnétek még valamit tudni akkor szívesen válaszolok ha tudokKép


Edina
rochas
 
 


Sziasztok!

Tényleg nagyon aranyosak vagytok! Irtó jól esik a biztatás!! Kép A gyerekekkel kapcsolatban sajnos inkább az a baj, hogy nagyon hamar elfelejtik a hozzájuk nagyon közel állókat is, ha nem találkoznak vele. Így sokat kell róla beszélni, és ez bizony nem könnyű... Ráadásul nem tudhatod, hogy igazából mennyire viseli meg, mert ugye ők még nem mondanak ki feltétlenül mindent, csak belül kombinál a kis sajátos logikájával, és hát ez az egész neki elég homályos, azaz félelmetes. Ehhez még hozzájön, hogy minden pillanatban figyeli minden reakciónkat, és nyilván látja, mennyire megviselnek minket a történtek, és emiatt is aggódik. Ha még nem lenne elég, Bence ráadásul nagyon érzékeny, még attól is kiborul, ha lerombolnak egy házat... Szóval nem egyszerű gyereknek lenni... Ezek miatt gondolkodom is rajta egyébként, hogy szakemberhez fordulok a témában. Nektek van tapasztalatotok ebben?

Köszi a gyerkőceimre vonatkozó dícsérő szavakat!! Szerintem is gyönyörűek. KépKépKép Dorka még főleg szopizik, de kb. 3x eszik mást is. Mindent szeret, és a kanállal evést is nagyon élvezi! Sara, az elején mindenképp a kóstolgatáson legyen a lényeg, nem kell még kiváltani egy szopizást sem még sokáig. Ezért ne is előtte add a kaját, mert az az elválasztást segíti!

Lilló, de jó, hogy jó lett a ctg!! Kitartás, az utolsó hetek telnek a leglassabban, pedig mindenki akkor a legtürelmetlenebb. Engem az utolsó hónapban már mindenki sürgetett, hogy mikor szülök, attól őrültem meg. Mindenképp pihenj és sokszor csak úgy nézz ki a fejedből! KépKép Az nagyon jó! Kép

Prücsök, én is úgy tudom, hogy mindegy mit eszel/iszol előtte, de sok baba az édesre mozdul. Bár lehet, hogy ez csak a mama édesség miatt keletkező boldogsághormonjai miatt van! Kép

Edina, sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid voltak. Én is voltam abban a bizonyos hátsó szobában (1 napig) és szó szerint ugyanez történt velem is. Szerencsére utána lett hely babás-mamásban, de engem is nagyon megviselt az a közöny.

Bocs, hogy regényt írtam! Ja, gazdára talált a jegy.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!!

Jutka nagyon szép gyermekeid vannak!!!!! :-)) És én szorítok neked, hogy minden okés legyen mostmár!!!!:-)) És minden problémátok mgoldódjon.

Képzeljétek még nem jött meg az AFP-m és nem tudok menni UH-ra, csak a jövő héten, de hétfőn megyek 4D-re szorítsatok hogy egészséges legyen és hogy lássuk a nemét!!! Úgy izgulok!!!!:-))

Lilló remélem jól vagytok!!Én is úgy voltam hogy az utolsó hetek olyan lassan telnek:-)) Szülés után meg minden olyan gyors:-))) Kivéve az a 10 nap amit én úgy éreztem bent a kórházban hogy soha nem telik el:-))

Puszi nektek!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!
Köszi a bíztatást, már tényleg annyira türelmetlen vagyok, hogy már néha én kiakadok saját magamtól. Már alig várom, hogy olyan görcseim legyenek, hogy fetrengjek, de nem nagyon akarnak jönni, csak szép lassan görcsölgetek, keménykedek.
Pedig ha Bálint már pocin kívül lesz, akkor meg biztos onnan fog hiányozni, hogy nem lesz, aki csak nekem rugdos, csak nekem jelez. Olyan jól összeszoktunk Kép

Edina: Örülök, hogy ezt írtad az orvosunkról, én is csak jót hallottam Róla a szülésekkel kapcsolatban - mert a rendelőjéből már ismertem Õt régebben - ezért is választottam Õt.
Kép

Brigi: Drukkolunk Neked nagyon! Mostmár biztos látszani fog a neme, nálunk már 16 hetesen tök jól látszott a kuki meg az egész csomag. KépÉs persze, hogy egészséges lesz. Hová mentek 4D-re?

Gabek: A 4D-ről jut eszembe, hogy tegnap mikor voltam ctg-n láttam a Lintnert a Klinikán, orvosi cuccban lófrált, és az volt kiírva a táblájára, hogy klinikai orvos. Akkor most megfejtődött a rejtély. Kép

Szép napot Mindenkinek!
Lilló

lilló
 
 


Hellóka!
Miújs? Ma annyit aludtam, hogy alig bírok felébredni! Éljen!
tegnap voltam orvosi vizsgálaton és adoki szrint szép nagy a pocim, ahhoz képest, hogy még csak a 26. hetet töltöttem be! mi lesz itt kérem? leht, hogy óriás van a pocimban? Kép
kicsit félve mentem, mert a súlyom -szerintem - sok, de nem kaptam fekete pontot. 57-ről 68-ra híztam, pedig naponta 3szor kajálok, mozgok, nem eszem édességet, változatosan kajálok, sok gyümi és zöldség! nem vizesedek! Hogy mitől? Van valakinek ötlete, mert ha így folytatom 80 leszek mire befejezem a terhességet! Segítség! Előbb utőbb nem bírja a lában ezt a terhet, 4 éve műtötték a térdem, s nincs semmi kedven ágyban tölteni az utolsó heteket! A doki szerint nincs gáz, de én aggódom.

Kép
anid
 
 


Szia Lillo!

Köszönöm!!!:-)) Hát reménykedem:-)) Nem tudom hirtelen kimondta az Istenhegyi Klinikát oda megyünk UH-ra. Úgy be vagyok sózva mint egy kisgyermek:-))
Nem tudom ki volt már ott, de oda bejöhet a kislányom és az apukája? Mert nagyon szeretném!!:-)))

Puszi

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Anid: Rossz hír, hogy úgy is vizesedhetsz, hogy Te azt még nem is látod magadon, mert belül van benned a víz, és egyelőre még nem a végtagajaidba. Nem akarlak elkeseríteni, és lehet Nálad nem is így lesz, de nálam ugyanígy volt. Semmi nem látszott még rajtam, tök egészségesen kajáltam, és mégis jöttek a kilók. Aztán előbb-utóbb elkezdett dagadni a kezem meg a lábam is. De a jó hír az, hogy ha ez tényleg víz akkor szülés után hamar lemegy. Kép

Brigi: Mi Gabekkal az Istenhegyin voltunk. Te is a Lintner Balázshoz mész? Nagyon jó lesz, majd meglátjátok! Persze a párod bemehet, van egy tök nagy tv, azon mozizhatjátok a Babát végig. Biztos nagy élmény lesz! Kép

KÖZÉRDEKÛ:



Érdekel valakit egy 120*60-as kókuszmatrac, ami vadiúj, kibontatlan? 6000 Ft-ért eladó!

lilló
 
 


Sziasztok,

Rochas
Köszi a megnyugtató sorokat a szülésről. Nekem ez az egész még mindig kicsit misztikus és félelmetes, annak ellenére hogy sokat olvasok róla meg minden, de az mégiscsak más ha egy olyan anyuka állítja ezeket aki már átment ezeken a nehézségeken és ráadásul pont az én orvosomnál.

Anid
Szerintem ne aggódj a vizesedés miatt ha folyamatosan jönnek rád a kilók, tehát ha nem hirtelen ugrik meg a piszok kilók száma. Ha az orvosd nem szólt, akkor ne parázzál. Egyél ami jól esik, majd szülés után úgyis le kell adni, akkor meg mindegy lesz, hogy 2 vagy 3 kilóval több van rajtad. Lényeg hogy érezd jól magad!! Én 56 kilóról indultam, és már 70 vagyok, és most vagyok a 33. héten, de engem nem érdekel, mikor megszülök utána úgyis itt a jó idő és lehet egy csomót kint sétálni, mozogni, most inkább a pihenés a lényeg.

Brigi
Valóban az Istenhegyi Klinika nagyon jó, nyugodtan bemehet a családod is :-)
Ha jól emlékszem, mi valamelyik kedden voltunk, ha Te is ezen a napon mész, akkor nagyon jó fej dokit fogsz ki

Lilló
Én amíg bent feküdtem a kórházban, egyszer ő volt az ügyeletes orvos, és képzeld megismert, hogy nála voltam 4D-n!!! pedig jó sok kismama járhat hozzá. Állítólag az apja is ott dolgozik a Klinikán és valami nagy prof.
Még nincs kókuszmatracunk, de sajna nekünk más az ágy mérete pedig nagyon kedvező az ár

Tudja valaki, hogy a Baby Outlet pontosan hol van? Esetleg van weboldaluk?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?