Én meg ilyen topikba nem szoktam írni, de most szintén nem állom meg.
Szilvia!
Te egy állat vagy! Vagy még az se, mert némelyinek több esze van nálad
Véleményed lehet, csak nem így, és nem ott, ahol tetted.
Szerencsére nekem megadatott, hogy gyermeket szüljek, így nem vagyok érintett a témában, mint ahogy te sem. DE! Mi van azokkal, akiknek nem??? Ássák el magukat? Már ahhoz is pofa kell, hogy valaki(k)nek a fejéhez vágjuk, valószinüleg, élete legnagyobb tragédiáját... Belegondoltál már abba, hogy mi lenne, ha te lennél a helyükben?
Én igenis tisztelem azt a nőt, aki kihordja, megszüli a gyermeket, és utána képes odaadni másnak. Ezt hívják önzetlenségnek! Mert a legjobbat akarja annak, aki nem tehet róla, hogy mikor, hol, milyen körülmények közé jött a világra. Ezek az anyák igenis szeretik a gyereküket, mert lehetőséget adnak nekik egy jobb életre. Az örökbefogadó szülők viszont az én meglátásomban, az igazi ÉDESANYÁK és ÉDESAPÁK! A szó legszorosabb értelmében
MEnnyi erő, kitartás, szeretet kell ahhoz, hogy valaki sajátjaként neveljen fel egy gyereket, akit nem ő szült??? Szerintem rengeteg. Akik rászánják magukat az örökbefogadásra, végigcsinálják az egész procedúrát, akár többször, véleményem szerint sokkal több felelősségtudattal rendelkeznek, mint nagyon sok olyan szülő, aki a saját gyerekét neveli. Az örökbefogadást nem lehet elhamarkodni. A gyerekszülést viszont igen. Ez azt hiszem, meg is látszik az állami gondozottak számán
A környezetemben két olyan család van, ahol adoptált gyerekek nevelkednek, sokkal, de sokkal nagyobb boldogságban, szeretetben, és lényegesen jobb körülmények között, mint az átlag magyar gyerekek. Az Õ anyukájuk ÉDESANYA, az apukájuk ÉDESAPA! Velük nem ordítanak a szüleik, nem verik őket, apuka nem a kocsmából megy haza esténként, tudják mi a meleg étel, könyvet kapnak a kezükbe, különórákra járhatnak, és megvan a lehetőségük egy normális felnőtt életre. Rossz nekik? Nem hiszem.
Csak a legritkább esetben szoktam ilyen idiótákkal foglalkozni, mint Te vagy, mert tudom, hogy a legtöbb embernek az a véleménye, mint nekem: MINDEN TISZTELETEM AZ ÖRÖKBEFOGADÓ SZÜLÕKÉ!!! ÉDESANYÁKÉ, ÉS ÉDESAPÁKÉ!
Bea