Új privát üzeneted érkezett!

Paga!
Jó utat, érezzétek magatokat nagyon jól! Aztán, ha hazaérkeztél, meséld el, hogy miket láttatok.
Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!
Kedves Bea!
Köszi a tippeket.Ti mivel foglalkoztok?
Az én Bébim 6o4o gr volt mult héten, pedig már 4 hónapos elmult! Igaz rengeteget mozog, de melyik baba nem?
Mégse lesz jó ez a módositás. Most délután adom Neki a gyümölcsöt, de nagyon éhes még utána, adnom kell tápszert is. Akkor viszont nincs értelme a változásnak, kiszámoltam, hogy pont annyi tápszert eszik, mintha össz.6x enne,ráadásul mérges is volt rám egész este. Lehet hogy maradunk a régi felállásnál? Holnap jön a doktornéni oltani, majd beszélek vele erről.
Ma megnyugodott végre, mivel visszakerült a téli gunya, már azt hitte, minden jó lesz, de sajnos csipőszürésre kellett menjünk, nem sétáltunk, iszonyú idő volt felénk.

Kedves Paga!
Visztek uszógumit Prágába? Vagy legalább gumicsizmát?
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Szia Melcsi!

Nem korai még gyümölcsöt adni? Kyra 5 hónap után kapott csak.
Szerintem egyen csak hatszor. A barátnőm kislánya 5 és fél hónapos és ő is még hatszor eszik.
Nekünk is csak azért kellene elhagyni a hetedik szopit, hogy átaludja az éjszakát.
Ti még nem voltatok csipőszűrésen? Vagy volt valami gond?

Kodak fotólabort üzemeltetünk.

Jó éjt!

Bea
beátab

Sziasztok!
Végre bejutottam a munkahelyemre.Akit én kérdeztem a buvárreflexről az is igen nagy szaktekintély ebben a szakmában, úgy hívják, hogy Sebők Zsuzsi és amellett, hogy a suliba gyógytornát tart, tanít az Elte Bárczi Gyógypedagógiai Karán szomatopedagógiát, mellesleg pedig kutatásokat végez.Õ azt mondja
-Lakatos Kati a Petőben végzett mint konduktor és ezétr álltalában a sérült agyból indul ki és ahoz mér mindent,Zsuzsa szerint hiába hívják újból és újból elő a búvárreflexet az akkor is elmúlik mikor itt az ideje, csak addigra már a baba megtanulja, hogy a víz alatt nem vesz levegőt, de az már akkor tudatos és nem reflex. Példának az érvelésére a "súlyos" oxigén hiányos gyerekeket mondta akiknél bármikor előjönnek a velünk született reflexek vagy el sem múlnak, éppen ezért nehéz őket fejleszteni.
Nagyon aranyos volt, azt mondta bármikor bárkinek kérdése van szívesen válaszol rá.

Fanny!
Az én gyógypedes tanárom Batyik István és neje aki egészségtant tanított, sokáig abban az intézetben dolgoztak a hol most te, mindketten pedagógus vonalon. Batyik tanár úr rengeteget mesélt az ott átélt élményeiről, soha semmi rosszat nem mondott a lányokról, inkább mindig viccesen adta elő az átélt helyzeteket, de azért az idő sokat szépíthetett az élményein, mert felesége elmondta mikor az infaktust tanultuk, hogy a férjének bizony nagy szerencséje volt, mikor túlélt egyet, amikor is épp ott dolgoztak.

Paga!
Nagyon jó utat kívánok én is neked.

sziasztok ildikó
kildó

Sziasztok!

Ildi!
Köszi hogy utánakérdeztél. Ez nindenesetre megnyugtató, és főképp az hogy nem csak egy "nem igaz" válasz, hanem logikus magyarázat. Ha tényleg elmúlik a reflex az aktiválás ellenére is, akkor nyilván nem okoz problémát. Köszi mégegyszer. Ez Melcsinek is jó hírKép

Bea
Már épp kérdezni akartam, hol vagy mostanábanKépMegértem, ha a tavasz jobban csábít mint a net,
és ma ismét szép idő lesz, úgyhogy talán nem is ülsz gép elé, de azért írok pár sort a kérdésedre:
A nagycsoportos szülők tipikus aggodalmát fogalmaztad meg. Ehhez először is azt fontos tudni, hogy egy jól fejlődő gyerek nem attól lesz iskolaérett, hogy részt vesz napi 20-25 percnyi foglalkozáson. Ennek a jelentőségét nem kell eltúlozni. Az ovis gyerek életkori sajátosságaiból adódóan sokkal jobban fejlődik a spontán tanulásos helyzetekben, elsősorban a játékban, ahol a belső motivációra épül - és ezért hatékony - az ismeretszerzés és a készségek fejlődése egyaránt. / Erről érdemes elolvasni Vekerdy Tamás pszichológus írásait, aki minden kötelező tanulási formát ellenez az óvodában/ . Tény, hogy a világról való tudását a gyerek számtalan helyről szívja magába, az erkölcsi-akarati tulajdonságai ( feladattudat, feladattartás, együttműködés, kitartás, figyelem, önálló problémamegoldás, konfliktuskezelés stb. ) pedig az óvodai élet megannyi mozzanatában alakulnak ki a játékon kívül is pl. naposság, játékpakolás, önkiszolgáló munkák egész sora stb. ahol feladata van, amit el kell végeznie, amire oda kell figyelnie a közösségi szabályok betartásával. Ezekben a folyamatokban alakul ki az iskolakezdéshez szükséges, érett személyiség. Akármilyen okos egy gyerek, ha ezek az akarati tulajdonságai hiányoznak, nem iskolaérett, ezt pedig nem (csak) a foglalkozáson tanulja meg, sokkal inkább az egész napi tevékenységrendszerben. Erre a vegyes csoportok rendkívül sokrétű lehetőségeket biztosítanak.
Térjünk vissza az "okosító" foglalkozásokra. Sokszor sokféle kísérlet volt már ezek csökkentésére ( a fentebb leírt pszichológiai törvényszerűségek miatt) , de teljesen nem tűntek el. Az óvónők módszertani szabadsága és az óvodák Helyi Nevelési Programja alapján az egyes ovik gyakorlatában nagy eltérések vannak ennek mértékében és formájában. Az én meggyőződésem, hogy többé-kevésbé ezekre is szükség van, mert a kósza ismeretek rendszerezése itt történik, és itt alakulnak ki olyan tulajdonságok mint pl. beszédfegyelem, szándékos figyelem, bizonyos fokú monotóniatűrés, amit elsőben elvárnak a tanítónénik, és a kötelező foglalkozásokon válik szembetűnővé ezek esetleges hiánya, ami jelzi a problémát az óvónő számára.

A foglalkozások szervezése vegyes csoportban nagyobb körültekintést igényel és jobb munkaszervezést, mert időnként csak a csoport egyik része vesz részt egy-egy tevékenységben. Nálunk pl. többféle formában zajlik. A nagytornát eleve két csoportban tartjuk a tornateremben, míg a kisebbek tornáznak addig a nagyok a csoportszobában a dadus felügyeletével játszanak, aztán csere. Éneket, verselést részben játékidőben kezdeményezünk, részben udvarra indulás előtt kötelező formában is szervezünk. Kb. 10 perc után a kicsik a dadussal kimennek mosdani, öltözni, az ő figyelmük ennél tovább nem tartható fenn ( és így legalább nincs tumultus az öltözőben), a nagyok bennmaradnak még 15 percre, ilyenkor kerülnek elő a csak nekik való versek, dalok, hallás és ritmusfejlesztés stb. A nagyok így később mennek a mosdóba, de mire a kicsik a maguk lassú tempójában pisilnek, mosdanak, öltöznek, addigra a nagyok is utolérik őket, és irány az udvar.
A leginkább "okosító" foglalkozás a matematikai ismeretszerzés. Nálunk ez úgy van, hogy a nagyokat kivisszük a csoport előterében kialakított asztalokhoz, a kicsik bennmaradnak játszani a dadussal a teremben. A vegyes csoport előnye itt nagyon is érvényesül, mert sokkal kevesebb gyerek matematikai ismeretszerzését kell megszervezni, segíteni, ellenőrizni így, mint egy tiszta nagycsoportban ahol 20-25 gyerek dolgozik egyszerre és az sokkal kevésbé átlátható. Nálunk viszont van idő a 6-8-10 gyereknél kivárni a megoldást, segíteni a gondolkodási folyamatokat, és ez sokkal hatékonyabb.
Remélem, érthetően írtam le, lehetne erről oldalakat írni, de egyenlőre ennyit, ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Nem is tudtam hogy oviban dolgoztál. Mesélj kicsit, milyen tapasztalataid voltak, miért hagytad ott?

Ancsi
A fénykép szkennelése folyamatban, de még túl nagy, kicsinyíteni kell, majd felrakom.

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

A helyzetem változatlan.

Szerdán kellett felhívnom az orvost, miután csináltam egy tesztet. Nos a teszt rögtön erős pozitív lett, de állítólag ez önmagában kevés. Ha magzatelhalás történt, akkor még közel 2 hétig kering az anyai szervezetben a HCG hormon.

Úgyhogy holnap kell UH-ra mennem, így az előzőhöz képest 10 nap telik el, és ha később fogant, akkor látszania kell már.

Egyébként vasárnap és kedden is csináltam tesztet, gondoltam, hogy ha a kedvezőtlen állapot áll fenn, akkor csökkenő tendenciát mutatna a HCG, és talán látszana a teszten (halványabb csík formájában). De ugyanazzal a teszttel, ugyanakkor ugyanígy rögtön erős pozitív eredményem lett.
Persze ez elég gyerekes dolog. Mindegy.
Holnap este már okosabb leszek ezügyben és akkor leírom nektek is - bármi lesz is a sorsom.

Kép
regina3

Sziasztok!

Icus
Sokat segítenek az ovis írásaid nagyon! Ahogy olvaslak, egyre közelebb kerülök a megoldáshoz. Felbukkant még egy segítőm, egy védőnő, aki csak évfolyamtársam volt az általánosban, de megkerestem, és pont annak az ovinak a védőnője, ahol a vegyes csoport van, és az ovónéni nagyon jó lenne, kiderült, hogy nagyon sokan állnak sorba, hogy hozzá kerüljön a gyermekük. Ez az az ovi amiről tegnap írtam, hogy nem engednek be, csak a beiratkozáskor lehet szétnézni, és mi tulképpen oda tartozunk. A védőnő ismerősöm ebben az oviban csak ezt az ovónőt tudná ajánlani, aki a párjával együtt nagyon népszerű. Ha nem hozzá kerülne Lucus, akkor inkább menjünk máshová - ezt ajánlotta. Megnézte, hogy idén abba a csoportba összesen csak 5 gyereket vesznek fel, mert sok a nagy. Igérte, ha emelett az ovi melett döntünk, segít, hogy Luca az említett ovónőhöz kerüljön.
Ha máshol is megtudják oldani a vegyes csopos foglalkozásokat, ahogyan Te leírtad, az nagyszerű lenne, és azt választanám.
Kiderült az is, hogy azért nem lehet bemenni az ovikba itt Dkeszin, mert annyi a gyerek, hogy nem engedik válogatni a szülőket, mindenkinek kötelező a helyi hovatartozását igénybe venni. Ezt a rendeletet nem az ovónők hozták. Most úgy gondolom, ha ennyire jó híre van az ovónőnek és párjának, akkor a vegyes csoportot választanám, és reménykedem, hogy van is alapja a "szóbeszédnek".
Hát ilyen infokra vagyok kénytelen támaszkodni! Bocsi, megint ezzel terheltelek, de minden pillanatomat most ez tölti ki, hogy Lucusnak nagyon jó helye legyen, ahol majd mindennapjait tölti.
Kíváncsian várom a ruhát, számomra az kész művészet, ha valaki magának varr!Kép

Üdv, Ancsi
ancsi65

Szia Regina!

Egyáltalán nem gyerekes, amit csinálsz! Én ugyanígy lennék!
Szorítok Neked!

Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Icus!
Köszi a gyors választ, nagyon sokat segítettél. Ma délután megint megyünk egy óviba, rá fogok kérdezni náluk hogyan történik a nagyok és a kicsik foglalkoztatása.
Biztos igazuk van azoknak akik nem helyeslik az óviban történő foglalkozásokat, viszont a mai iskolai követelmények ennek ellentmondanak. Ha tegyük fel úgy kerül be az első osztályba egy gyerkőc, hogy abszolut nem volt felkészítve az iskolai elvárásokra,- gondolok itt a figyelemre, fegyelemre, kötelező feladatokra,- akkor komoly problémák adódhatnak.
Véleményem szerint jobb előbb elkezdeni hozzászoktatni a gyerekeket a tanuláshoz - természetesen játékos formában, nem túl hosszú ideig- mint, hogy meglepetés érje az iskolában.
Én csak addig fogalalkozom Kyrával amíg neki ehhez kedve van. Ha látom, hogy lankad a figyelme, befejezzük. Így vagyok a meseolvasással is. Nem mindig hallgat végig egy mesét, de van amikor többet is.
Nagyon szereti a gyerekdalokat. Úgy tanulta meg az énekeket, hogy játék közben bekapcsoltam neki, azt hittem nem is figyel oda,aztán már ő is énekelte. Sokat énekel Marcellnek is, a kicsi imádja. Ha nagyon nyűgös a baba, Kyrát szoktam megkérni énekeljen neki, attól mindig megnyugszik.

Az óvódai munkámról is írok majd, most mennünk kell a bölcsibe a csajsziért.

Bea
beátab

Ez a legújabb fotó Marcellről, most csináltam.Kép
beátab

Õ pedig Kyra az új bicajával.Kép
beátab

Sziasztok!
Regina, egyáltalán nem vagy gyerekes, tök normálisan reagálsz a dolgokra és örülj neki, hogy van már több pozitív teszted.Írtam én is hogy olyan türelmetlen vagyok hogy már a 29. napon csináltam egy tesztet, ami negatív lett, kellőképp el is keseredtem, most meg már kezdek ideges lenni, hogy ha negatív a teszt akkor meg miért nem jön meg? Nekem ez már a 32. nap, ami tudom,hogy nem túl sok még -ennyit akár késhet is, de nekem nagyon pontosan 28 napra szokott megjönni, esetleg egy évben 1-2-szer fodult elő, hogy 30-31 napra jött meg.Úgy hogy tök ideges vagyok, de most elhatároztam,hogy ha hétvégén nem jön meg akkor én is csinálok hétfőn még egy tesztet, az már a 36. nap lesz. Úgyhogy nagyon irigyellek a pozitív tesztért, biztos nem lesz semmi probléma,ne aggódj.
Üdv. Fanny
fanny01

Jajjjjjjjjj, ez már szadizmus ilyen gyönyörű babákkal fájdítani a szivünket, eszméletlenül aranyosak.
Fanny
GYEREKET AKAROK !!!!!!!!
fanny01

Szia Bea!

Nagyon helyesek a gyerekeid!KépKép

Én is megpróbálok Lucáról vmi frisset feltenni.
ancsi65

Sziasztok!

Regina! Ha te gyerekes vagy akkor mindannyian azok vagyunkKép! A helyedben nekem is lenne már néhány tesztem! Nagyon szorítok neked, hogy holnap mindent rendben találjon az orvos!!!!!

Bea! Nagyon aranyosak!Kép

Fanny! Én is, én is, ééén iiis!!!!!!!Kép

Szép napot mindenkinek!

Remélem prágában is ilyen szép idő van mint miskolcon!.)

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Kedves Bea!
Gyönyörü kisgyerekeid vannak!!!
Pöri már több mint 1 hónapja kap gyümölcsöt és főzeléket is, a doktornénink rendelte el, mivel már csak tápszert evett és azt mondta, hogy minden jobb mint a tápszer.
17 éve Máté is kapott már 3 hónapos korától mindenfélét.

Kedves Ildikó!
Köszi hogy ezt leirtad,egyébként megkérdeztem a doktornénit és nem hallott ilyesmiről, viszont arról igen, ha kimarad a mászási fázis akkor lehet dyslexiás a gyerek.
Meg volt elégedve Pörivel, beadta az oltás is, a lánykám egyáltalán nem sirt. Vizsgálat közben pedig a mosolyával büvölte a doktornénit.

Kedves Regina!
Persze hogy aggódsz, ez nem hülyeség, szoritok a holnapi napra Neked!
Melcsi

Ui: A táblát ma ki kellett raknom, pláne a Kenguru Goldban, ahol nem is sirt még sose! Nem kommentálta senki...

melcsi1967

Bea
Gyönyörűek a gyerekeid Kép Jó olvasni amit írsz róluk, helyes lehet a kislány ahogy énekelget az öccsének.
Az elsős követelmények miatt írtam én is, hogy van helye a kötelező foglalkozásoknak az oviban, bár a szakmában ez most eléggé vitatott álláspont. Elvileg az iskolai követelményeknek kéne közelíteni az ovi felé, de ez utópiaKép

Ancsi
A védőnő szerinetm jó ajánló, elég sok benyomása lehet az oviról. Ennél még jobb a már oda járó gyerekek szüleivel való beszélgetés. Ha sokan akarnak abba a csoportba kerülni, az nem lehet véletlen.
Érdekes, hogy ilyen sok gyerek van felétek. Nálunk kerületi szinten nincs túljelentkezés, persze vannak felkapottabb óvodák/csoportok de összességében nincs túl sok gyerek. Én nem is bánom, hogy a létszám nincs a csillagokban. Abban az oviban milyen csoportlétszám van?

Regina!
Drukkolok hogy az UH-n minden rendben legyen.

Melcsi
Hogy hogy nem sírt a kislány, mikor megszurizták? Ilyen is van? Kép Így biztos sokkal könnyebb egy anyának.
A mászás azért fontos, mert az a testhelyzet és a kétoldali végtagok ellentétes mozgása bizonyos idegpályákat ingerelnek, ami a tanulási részképességeket befolyásolják. Nem csak dislexiában nyilvánulhat meg, csak az a legismertebb tünete a tanulási zavaroknak.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Ancsi

Beszkenneltem pár képet, de nem lett valami jó a minősége, azért a lényeg kivehető.
Szóval a ruhavarrás úgy indult, hogy a hagyományos esküvői ruhák habos-fodros stílusa nem illett sem a koromhoz, sem a 2. házassághoz, azt akartam hogy egyszerű legyen, de elegáns. S mivel a kölcsönzőkben nem találtam, gondoltam, jobb lesz ha varrok egyet, ami jó esetben olyan lesz, amilyet elképzeltem. A másik lényeges dolog az volt, hogy a fazon előnyös legyen az alkatomhoz. A derékban húzott, bő ruhák nem állnak jól, viszont szeretem ha táncnál pörög a ruha. Így született a nagy ötlet: karcsúsított fazon, ami egyenes vonalúnak indul, de az alját térd fölött ferdén szabott lokni dísztíti. Így csípőben nem erősít, viszonylag vékonynak tűnik benne az ember, de a lokni szépen pörög, és imádtam táncolni benneKép A ruha felső része ujjatlan, de rövidujjú csipke bolero teszi kicsit ünnepélyesebbé. Szerintem elég jól sikerült, legalábbis mindenki dícsérte. Vagy csak nem mertek mást mondaniKép.
Nagyon szép, kicsit fényes, vajszínű anyagot kaptam. A varrás nehézsége az volt, hogy muszáj volt alábélelni, hogy ne látsszon át, ez megnehezítette a dolgot mert a bélést nagyon pontosan kell szabni és a ruhához varrni hogy ne húzódjon sehol. Volt vele majd két heti munkám, (ebből vagy 2 nap a szabásminta szerkesztés), de nem bántam meg.
Ilyen szemből, egyben:
Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Közelről a bolero és így pörög a lokniKép
KépKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Na, mosmár nem csak a kisbabásokra vagyok irigy, hanem azokra is akik így tudnak varrni.
(persze, nem komolyan)
Nagyon elegáns voltál,(ténylegfantasztikusan pörög a szokny alja) és a csokor is gönyörű.Gratulálok!
Üdv.Fanny
fanny01

Szia Icus!

Nagyon köszönöm, hogy felraktad a képeket! Csinos-elegáns vagy benne nagyon! Az én ízlésemnek is pont megfelelő!Kép És az is jó, hogy láthatunk.
Szóval tényleg nagyon ügyes vagy!

Az ovira visszatérve: azért van ennyi gyerek, mert Dkeszi ugye teljesen Pest mellett van, és sokan költöznek ki ide. Rengeteg családi ház és lakópark, társasház épült, épül folyamatosan. Az óvodákról, bölcsikről elfeledkezetek. A csoport létszám kb. 26 gyerek, de lehet, hogy mem jók az információim. Nem is tudom mi lenne az optimális?

Lányok!
olyan jó lenne, ha láthatnánk képet mindenkiről!

Üdv, Ancsi
ancsi65

Kép

Ez a legfrissebb kép Lucáról,tegnap csináltam. Apával könynézegetés pancsi előtt. Most ez a legújabb szokása, és visszakérte a babakádat is.Kép
ancsi65

Sziasztok Lányok!
Kedves Ancsi!
Milyen szép a kislányod!
A könyv pedig milyen ismerős, nekünk is megvan, még Mátéról, nagyon hasonló állapotban.
Kedves Icus!
Bizony nem sirt, lehet hogy megértette amit mondtam Neki, hogy fájni fog 1 kicsit, de nem leszel beteg. Egyébként anno Máté se sirt már a 4 hónapos oltásnál.
Az is lehet, hogy szereti a doktornénit, mert nemcsak oltáskor látta még. Egyfolytában mesélte neki az életét, és mindenáron meg akarta szerezni a hallgatóját, mindezt széles mosolyokkal kisérve.
Különben nálunk is annyi a gyerek, hogy itt Érden csak az 5 éveseket veszik fel, meg aki igazoltan dolgozik, annak a gyerekét, na jó még 1-2 csókost. Vagy annyi itt a csókos? Lehet...
Itt füt-fát óvodát-iskolát igértek 4 éve, aztán semmi... Most meg fényképezteti magát a "képviselő" az előtt az iskola előtt, amit a Széchenyi tervből bővitettek... Ennyit a politikáról.
És még azt, hogy el kellett volna törölni a boritékot, mert az ad lehetőséget a legnagyobb manipulációra.
Már 4 szavazáson voltam szavazatszámláló...
Melcsi

melcsi1967

Csajok!

A helyzetem továbbra is változatlan.
Ha nem lennék ilyen stabil érzelmileg, lehet hogy megzakkannék egy kissé. És hát a férjem is nagy segítség lelki ügyekben.

Voltam UH-n és megint az a helyzet, hogy a korához képest kicsi a babám és a monitoron nem látszott a szívhang (nem pulzált). Ez elég aggasztó. Viszont nőtt a petezsák, ami reménykeltő. Valamitől csak nőtt. Erre a doki is azt mondta, hogy ebből a helyzetből akár még egészséges gyerek is lehet, de nagyobb az esély arra, hogy gond van. Úgyhogy felkészített arra, hogy jövő szerdán délelőtt UH és ha akkor sem lát egészséges magzatot abban a petezsákban - hát este be kell feküdnöm és csütörtökön reggel műtét. Addig pedig csináltatnom kell a háziorvossal teljes vérkép-vizelet vizsgálatot.

És van egy miómám (ez teljesen új info), ami bennem azt a gondolatot keltette fel, hogy esetleg az árnyékolja a lényeget, de a doki határozottan tiltakozott.

Hát összességében rosszul áll a szénám, de van még némi remény. Mindig ilyenek jutnak eszembe, hogy: innen szép nyerni, meg hogy: meglátjuk miből lesz a cserebogár.
Vagy nem látunk meg semmit és ez van.

Végül is mindennek oka van, s lehet, hogy genetikai rendellenesség az az ok és a természet ezért nem ad lehetőséget a kifejlődésre.

De bevallom a legrosszabb a bizonytalanság, mert nem érzem meggyőzőnek az UH-n látottakat. Az a kényszerképzetem van, hogy minden rendben csak ez valamiért nem látszik. De ennek csütörtökig megpróbálok utánajárni, persze nem hagyományos módszerekkel, de erről majd később.

Addig is olvasgatlan benneteket, jó témák vannak. Az ovihoz is lenne mondandóm, a tanuláshoz is, de most nincs kedvem annyit írni.

Mindenkinek jó hétvégét! Holnap állítólag szép idő lesz, de vasárnap-hétfőn megint eső!

Kép
regina3

Ez a borítékos dolog felkeltette az érdeklődésemet. Bár én csak szavazóként szoktam részt venni a választásokon, de nem igazán tudom elképzelni,hogy hogy lehet csalni, hisz elkérik a személyigazolványt(eltekintve attól hogy esetleg van egy csomó hamis személyi és megyek egyik körzetről a másikra)Én azt sem értettem,hogy most kezdenek a médiában valamit mondogatni, hogy bevezetnek (vagy eltörölnek?)valamit ami majd megakadályozza a "láncszavazást" (ezt a kifejezést sem értem)mert az előző választásokon ez volt a legdivatosabb visszaélési forma.Nem tartom magam egy tájékozatlan embernek de ez a politika őrületes dolog.Arról meg hogy kire kéne szavaznom már végképp fogalmam sincs, mert ahogy közeledik a választás egyre jobban megrémülök bármelyik pártra gondolok.
Na, de el ezekkel a csúnya gondolatokkal, sokkal izgalmasabb,hogy vettem egy tesztet és holnap reggel megcsinálom.
Ancsi, nagyon szép a kislányod, az előző kép óta nagyon sokat változott,már kész nő!
Üdv:Fanny
fanny01

Kedves Regina!

Nagyon sajnálom, hogy a probléma nem oldódott meg.
Nagyon nehéz lehet most. Továbbra ia szorítok Neked, vigyázz Magadra!

Üdv, Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Melcsi!
Igen, a könyv a nagyoké volt, Lucusnak nagyon sok mesekönyve van, amit "örökölt", mert szépen megőríztem azokat. Imád "olvasni", okos kislány, magától is sokat mesél nekünk.
Tényleg nagyon ügyes volt Pöribaba!

Fanny!
Valóban úgy viselkedik néha mint egy kis nőci. Múltkor Anna a nagylányom lakkozta a körmeit, és neki is ki kellett kenni. Anna nagy élvezettel avatja be Õt a nőcis dolgokba, öröm nézni Õket!
Én is kíváncsi vagyok ám a teszt eredményére! Drukkolok, és írj!Kép

Ancsi
ancsi65

Sziasztok Lányok!
Kedves Icus!
Hát a lényeget, a ruhát elfelejtettem! Nagyon szép! Milyen ügyes vagy! Tényleg szépen pörgött, kár hogy azt a képet csak félig tetted fel.
Különben van 1 óvónéni ismerősöm, aki pont igy néz ki mint Te, csak sötét hajjal. Olyan óvónénis arcod van.
Kedves Regina!
Nem könnyü ebben a helyzetben optimistának lenni, de hátha jól végződik. Nagyon drukkolok Neked!

Kedves Fanny!
Az ugy megy, hogy bemegy az első csalni akaró és kiviszi a szavazólapot a zsebében, üres boritékot dob be. Kint vki kitölti, odaadja vkinek, aki bent azt bedobja, és kihozza a saját üres lapját. És ez igy megy.
Az üres boritékkal, vagy kevesebb szavazólappal nem kell foglalkozni, mert "emlékbe hazavihetik" szólt a tanitás a felkészitésen.
Ezt a bandát egytő-egyig ki kéne rúgni, és csak teljesen uj arcoknak szabadna indulni. Szerintem sokan megcsömörlöttek már, és a hócipőm tele van a közvélemény kutatási eredményekkel is!!!

De amiért irok:
sajnos a NOX honlapján nem látom a vasárnapi koncertet, félek hogy elmarad a politikai gyülések miatt talán. Nem láttam semmi infot, de majd felhivom a szervezőt, van 1 tel.számom, remélem mondanak vmit.
Mi lesz velem a NOX nélkül? Pörifürdetés.
Melcsi

melcsi1967

Én most egy kicsit irigy vagyok azokra, akiknek már megvan a harmadik gyerkőc. (Fermel, Ancsi,Beátab). Most is ránéztem a gyerekeimre, olyan klasszak, én nagyon élvezem az anyaságot még az időnkénti nehézségeivel együtt is. Naná!
Azért is gondoltam, hogy mégegy babóca elférne itt nálunk, jó dolga lenne...

És az bosszant, hogy 2 éve, amikor rámtört a vágy, miért nem vágtam bele rögtön. Az eszemre hallgattam a szívem helyett. Közben meg idősebb lettem és a gyerekek közt is csak nő a korkülönbség.
De amin nem lehet változtatni, azon kár rágódni.

Szavazás
Én a Zöld pártra szeretnék szavazni!!! Szerintem ez az egyetlen normális csoportosulás, akik valószínüleg tényleg jót akarnak az országnak és az embereknek. De nem tudni, lesz-e valaha is esélyük a porondra jutni.

Kép
regina3

Sziasztok!

Ancsi, Fanny, Melcsi
Köszi, bezsebeltem a dícséreteket, híztam is vagy 2 kilótKép

Ancsi
A 26-os létszám tűrhető, az oktatási törvény 25 főben maximalizálja a csoportlétszámot. A törvény persze senkit nem érdekel, nálunk is 30 gyerek volt amikor annyi jelentkezett, az önkormányzat kötelezte az ovikat hogy 120%-ra töltsenek fel. A munka eredményessége, hatékonysága persze ott senkit nem érdekel. Nálunk most 23-24 gyerekünk van, ami végül is jó, 20 körül ideális. A túl kevés gyerek sem jó (gondolok a magánóvodákra) mert kevés lehetősége van a gyereknek megfelelő barátot találni pl. 10 fős csoportban.

Nagyon helyes a kislányod. Nem szoktál neki varrni? Gyerekeknek nagyon könnyű, 1-2 egyszerű ötlettel szívesen segítenék. Legegyszerűbb a pörgős szoknya, azt imádják a kislányokKép

Melcsi
Az én monitoromon teljesen látszik a pörgős kép...
Én is voltam szavazatszámláló, de elég fárasztó volt. Aztán egy darabig nem is voltam szavazni, mert egyik pártban sem bíztam. Most csak azért fogok szavazni az egyikre, mert tragikusnak tartanám, ha a másik győzne...
A NOX-ról ha megtudsz valamit, írd meg légyszi.

Regina
Amíg van remény, bízni kell. És tenni érte: agykontroll stb, de ezt te jobban tudod nálam. Szorítok!

Fanny
Hajrá tesztelés! Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
nem bírtam tovább idegekkel ( meg a férjem megkínált egy kis vörös borral és nem akarta elfogadni csak úgy ha biztos, hogy nem jön a baba)és megcsináltam a tesztet. Jelentem SEMMI, tök negatív.
Akkor meg mi a fene van velem??? Most megint mehete dokihoz?. Már az is jobb lenne, ha megjönne, mert ez így nagyon rossz érzés.
(A vörös bort azért megittam!)
Na. csak ezt akartam elújságolni. Eléggé le vagyok törve.
Üdv Fanny
fanny01

Fanny!

Szióka,
ne légy letörve, még csak most kezdtétek! Mi egyidősek vagyunk, és nekem még 3 hónapig próbálkoznom sem szabad, tudod a műtét miatt. Tudom, ez Téged nem vígasztal talán, csak úgy leírtam, de tényleg vígasztalási szándékkal!Kép

Icus,
megint megnyugtató dolgokat írtál a csoport létszámról! Így közösen, csak meg lesz az az ovi!Kép
A varrást néha én is szoktam "próbálgatni", vannak "jó", hordható darabok is, de már csak a régebbi időkből, amikor a nagyok kicsik voltak. Vannak régi Burdáim, és gyerek szabásmintáim is, egyik nap nézegettem és előjöttek régi emlékek is, jók is, rosszak is. Lucusnak is kéne varrnom...(Persze úgy mint Te, sohasem tudtam.)

Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Regina! Gondolom elég nehéz most, de fel a fejjel, és amíg semmi biztosat nem mondanak addig van remény!

Icus! Húúú, most már tényleg nagyon írigy vagyok (persze jó értelembenKép)!! Tökéletes a ruha!! És nagyon csinos voltál benne! Én a kislányomnak szeretnék tavaszi-nyári nadrágot, szoknyát varrni, de nekem a szabás tűnik nagyon nehéznek. A pizsiket úgy csináltam, hogy Kittinek egy régi melegítőjét szétszedtem és körberajzoltam. Most kaptam kölcsön ruhakészítő szakrajz (?) könyveket, de én az ilyen száraz micsodákat nem tudom megérteniKép. Hol tudnék konkrét szabásmintákat venni, nem tudod? Olyat ami a gyengébbeknek vanKép!

Fanny! Hanyadik napon vagy? Ez elég furcsa. Lassan csak összejön nekünk isKép!

Ancsi! Nagyon édes a kishölgy! Nagyon aranyosak lehetnek a lányok együtt!

Melcsi! Pöribaba nagyon bátor kislány Kép! Remélem azért lesz NOX, nagyon készültél rá! Már várom ám a húsvétot, de csak azért, hogy lássunk végre fotót! Megvetted már a gépet?

Én is a zöldekre szeretnék szavazni! De én már nagyon utálom ezt a kampányt. Egyébként sem nagyon szeretem a politikát, én ha hallok egy politikust beszélni mindíg olyan mellébeszélés íze van.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok, de ha nagyon őszinte akarok lenni nem is azért vagyok elkeseredve, mert nem jött össze, hanem mert négy napja olyan mintha megjött volna csak nagyon lájtosan. Szinte csak pisiléskor van egy kis jelzészszerű vérzés, ami szinte semmi.Ma van a 33. nap ( de nekem nagyon rendszeresen 28 napra jön meg). Viszont a második negatív teszt szerintem azért már biztos.Így most azért vagyok egy kicsit ideges, feszült, hogy akkor most mi a fene van. Ráadásul mehetek megint dokihoz.(á: 8.500Ft-ért !!, szerintetek ez manapság sok vagy kevés pl. egy szimpla rákszűrésért?)
Olyan jó, hogy nem érzem magam egyedül a problémámmal.
Sziasztok Fanny
fanny01

Fanni!

Engem is érdekelne, hogy mennyibe kerülnek a vizsgálatok!
Az én orvosomnál 6.500 Ft a rákszűrés és ebben benne van egy esetleges UH is (ha valaki kismama, vagy olyan problémája van, hogy meg kell nézni UH-val). És úgy tudom, hogy ennél drágább tarifák vannak. Az én orvosom adjunktus, és mostanában csak a kórházban (X.ker) és a magánrendelésén érhető el, SZTK-ban már nem rendel.

Kép
regina3

Fanni!

Én Dkeszin, itthon járok magánrendelőbe, alkalmanként, a rákszűrést is beleértve 6000 Ft-ért.
Sajnos amit írsz, a menses előtti tüneteidről, azok engem is érintenek kb.1 éve. Kb. 1 héttel előbb jelentkező mellfeszülés, fáradtság, kissé levert, ingadozó hangulat, pecsételő maszatolás,- ezek a PMS (premenstruális tünetegyüttes)- tünetei, a dokim ezt mondta. 40 éves kor körül gyakoribb állítólag, mint fiatalon. Nekem azt mondta, hogy itt már vmi hormonszint változás van, az okozza. Nem a klimax kezdete, de annak az "előszobája", és lehet, hogy csak 10 év múlva kezdődik el. Tudod hányszor gondoltam én is azt, hogy terhes vagyok? Aztán nagy nehezen megjött. De ennek ellenére lehet, hogy neked összejött. Szerintem ha nem jön meg még 1 hétig, fordulj orvoshz, hátha...

Ancsi
ancsi65

Sziasztok Lányok!
Kedves Fanny!
Együttérzek Veled. Én is voltam már ugy hogy azt hittem és mégse.Nagyon rossz.
Az én dokim most februárban UH-val együtt 8.ooo Ft-ért csinált rákszürést.
Kedves Mandula!
Még nem vettem gépet, de nézegetem az ujságokat már. Bea tanácsait követem.
Nem várod a locsolókat?! Én sem, de félek hogy nem uszom meg, tekintve, hogy van 1 ifju hölgy a családban.
Kedves Icus!
Tényleg fárasztó volt a számlálás, de én pártdelegált voltam, ugyhogy számomra fontos volt. De már nem az, ill.nem annyira, hogy erre ennyi időt áldozzak.
Én legszivesebben az MDF-re szavaznék, de ugy érzem reménytelen, csak elvész a szavazat. Persze ha más is igy gondolkodik, akkor tényleg nem jutnak be.
Csak azért megyek el, mert kötelességemnek érzem, hogy elmondjam a véleményem ha már megkérdezik.
Kedves Ancsi!
Milyen mütéted volt?
Kedves Fanny!
Nekem például orvosi utasitás volt napi 1 dl vörösbor a 12.hétig. Ugyhogy 1 pohártól még semmi baj nem lenne.
Melcsi

melcsi1967

Ancsi! Nagyon széo a kislányod. Gondolom az apukája "szerelmes belé" és viszont.

Icus! Nem kis dolog egy ilyen ruhát varrni. Nekem is nagyon tetszik. Szerintem remekül eltaláltad a stílust, messzemenőkig az alkalomhoz illő volt.

Regina, Fanny! Nagyon szorítok mindkettőtöknek.
Nekem nem jött össze olyan könnyen Benjámin. 15 hónapig dolgoztunk az ügyön. Volt amikor én is nagyon elkeseredtem, de aztán nem adtam fel és minden újabb hónapnak bizakodva mentem neki. Most pedig a két nagy mellett van egy gyönyörű, okos, kiegyensúlyozott kisfiam. Tudom, hogy így utólag már könnyen beszélek.
Nagyon remélem, hogy néhány nap múlva már mindkettőtök jó hírről tud beszámolni, de ha nem így lesz akkor se keseredjetek el.

Melinda
fermel

Mandula
Köszi Kép
A szabás valóban alapvető, mert ha jól van kiszabva, könnyű varrni. Én is varrtam régen úgy, hogy szétszedtem egy kedvenc ruhámat aminek klassz volt a fazonja, és körberajzoltam. Fontos a megfelelő varrásráhagyás. Jó szabásminták vannak a Burdában ahogy Ancsi is írta. Ki kell választani az egyszerű fazonokat, ugyan az a modell különböző méretekben is megtalálható. Van direkt gyerek Burda ( folyóirat), ebben meg van jelölve a nehézségi fok is. És lehet külön tasakban is Burda szabásmintát kapni. A varrás nehézsége a részletekben rejlik, nekem évekbe tellt míg rájöttem hogy pl. egy íves nyakkivágást stircelőpánttal lehet szépen eltisztázni ( ugyanolyan ívű 2-3 cm széles pánt, rávarrva és átfordítva. Én sokszor elszabtam dolgokat, de mindenből tanul az ember. Máig is előfordul hogy nem úgy sikerül valami, ahogy elképzelem.
Gyerekeknek sokkal könnyebb varrni, mert rajtuk még minden jól áll, nem kell trükkös szabásvonalakkal eltűntetni a zsírpárnákatKép
Én már tervezgetem, miket fogok varrni majd a lányomnakKép
Nekem is van szakrajz könyvem, de csak bonyolult esetekben használom.

Ancsi
Én sem így kezdtem. De sok gyakorlással sokat fejlődik az ember, és engem a sikerélmény doppingolt.

Fanny
Az én dokimnál 5000 ft egy vizsgálat, és az UH külön 2000.
A tünetekhez nem tudok hozzászólni, szerintem még bármi lehet. Kitartás!

Melcsi
Az én gépem SANYO, az is elég jó, én még Sulinet-re vettem, de azt hiszem már nem lehet arra. Egyes gépeknek a kezelése is túl bonyolult,erre esetleg vigyázz. Vásárlói tapasztalatokról érdemes a neten olvasgatni, ki mit tapasztalt pl. mennyit fogyaszt - van amelyik zabálja az akkut, és hamar lemerül, mennyire értelmes a menüje stb.

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melinda
Köszi, már kezdem nagyon elbízni magamKép

Most látom csak, megint új oldalunk van

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok.............Jo éjtKép Jo hajnaltKép

Nem fogjátok elhinni mért is irok ijenkor.........kislánykám ugy döntött ugy kb fél1 felé hogy nem alszik továbbKépaz anyaság örömeiKépKép
Most éppen a Jégkorszak cimu rajzfilmet nézi,nem is tom mérgelödjek vagy nevessek.megjegyzem fél1kor feküdtem le...volnaKépNa asszem ma nem alszunk hisz Ki sokat alszik kevesett él!
Holnap meg mint a mosott......olyan leszek

Amugy se a foga se semijen nem fáj mert tök jol érzi magát,kacarászik,táncol szal totál feldobodott,,,,nem tom lehet a lilahagyma volt ijen hatással rá?Kép ugyanis ma azt ettem és amit eszik abbol Neki is kell. Na csak ennyi volt a bejelntkezésem

Jo pihnést annak akinek MegadatikKépKép

Kép
zsenge

Sziasztok Lányok!
Mindenkinek akit érdekel: felhivtam a NOX-ot, és sajnos a politikai banzájok miatt marad el a holnap esti koncert!!!
Uj időpontról még nem tudnak, fent lesz a neten ha lesz.
UTÁLOM A POLITIKÁT!!! NOXOT NEKÜNK!!!

Kedves Icus!
Hát ez az, olyan kell, amit még kezelni is tudok!
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok, Lányok!

Van egy kis időm, meg szabad a gép, úgyhogy most nem ússzátok meg, írok!

A régieknek köszönöm, hogy emlékeznek rám, az "újak" meg majd lassan megismernek...Kép

Õszintén szólva nem annyira az időhiány az oka hallgatásomnak, mint inkább a félelem, hogy csak a korom miatt tartozom ide, mert a lányaim már nagyok, nem "babák". De remélem, hogy inkább MÉG nem tartozom ide - és ez hamarosan változni fogKép

Érdeklődtetek Apukám iránt: két hétig feküdt az intenzíven, az őszi probléma jött elő, csak sokkal súlyosabb formában. Most már otthon van, még nagyon gyenge, de már metszi a fákat, nem fér a bőrébe.

Dorkának tetszik a kolesz, bár gyakran panaszkodik, hogy nem tud tanulni - de ez szerencsére nem látszik az eredményein. Az öltözködése miatt azonban kicsit ki vagyok bukva: vett magának egy Vörös Október Ruhagyár-cédulával ellátott, legalább 20 évvel ezelőtt készült gatyót, ami egyébként tök jól állna rajta, de ő letolja a csípőjéig, úgy, hogy az ülepe majdnem a térdét veri, ráadásul ehhez egy ezer Ft-os, szakadt, koszos, fekete kínai tornacsukát hord... Mindig van nála pénz, a számláján is, de nem hajlandó magának másik nadrágot venni, cipőt meg, azt mondja, nem kap olyat, ami neki is tetszene, meg jó is lenne rá (42-43-as lába van). Azt hittem, meghalok, amikor tegnap így jött haza az én szép, szőke kislányom, aki röhögve hajolt le hozzám, hogy puszit adjon... Egyébként érett, megbízható csajszi lett, tkp. nem is tudom, kire hasonlít.

Lucus most beteg, összeszedett valami kórságot. Gyűri a sulit, lelkesedés nélkül ugyan, de jó eredményekkel. Viszont ugyanolyan szétszórt és rendetlen, mint volt...

Lili komoly óvodás, nagyon szereti, kitűnő óvónénit fogtunk ki. Viszont mióta ovis, itthon nagyon sokat változott: hisztis és akaratos, pedig soha nem volt az. De ha néhány napot csak úgy itthon vagyunk, visszanyeri régi önmagát, ezért azt gondolom, inkább idegileg fárad el. Néha azt gondolom, még éretlen az óvodára (júniusban lesz négy), de ő nem akar itthon maradni, szereti az ovit. Ugyanakkor nem játszik a gyerekekkel, csak az óvónénikkel beszélget, és nézi a többieket. Ráadásul nem hajlandó elmenni az oviban wc-re, mert szerinte büdös van - úgyhogy azon az egy napon, amikor ott alszik, akkor itthon 9 körül pisil utoljára, majd 4 óra körül legközelebb... Nem tudom, mit csináljak, már vittem illatosítót is az oviba, de az sem segítettKép
Egyébként meg elkezdett olvasni... Azt tudtuk, hogy ismeri a betűket, de úgy két hete kicsit meglepődtünk, amikor össze is olvasta azokat. És ugyanazt mondja, mint Luca négy és fél évesen: "mindig is tudtam olvasni".

Melcsi!

Szerinted ha már ketten szavazunk a "normális Magyarországra", akkor lesz belőle valami? Erről egyébként én is úgy gondolkodom, mint Te! Pöri-fotót!

Zsenge!

Tegnap mi is lilahagymáztunk vacsoránál!
A Jégkorszak nálunk is menő, na de éjszaka... Jó fej a kiscsajsziKép! Ha Lili felébred, közénkbújik (a legjobb fogamzásgátló...), és ha nem is alszik el, csendben figyel, szopja az ujját és "bőrözik", úgyhogy tudunk tőle aludni - de csak aludniKép.

Persze túl egyszerű lenne Lilire fogni, hogy nekünk miért nincsenek még babás gondjaink... Pedig nagyon szeretném már! És lehet, hogy éppen ez a baj? Lili is akkor jött össze - két év után -, amikor már letettünk róla... Na, próbálok én sem görcsölni - nagyon szimpatikus a hozzáállásotok, Fanni és Regina! Fel a fejünkkkel!

Paga - prágai katasztrófa-turista?
Nálunk éjjel-nappal mennek a teherautók, hordják a gátra a homokot. Felháborító, hogy mindenki tudta, hogy gáz (vagyis víz) lesz, itt mégis csak tegnap kezdtek el utat építeni(!) a gáthoz...

Na, eldugulok, mert megint úgy lesz, mint volt: ritkán jövök, de akkor nagyon!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!
Kedves Kriszta!
De jó hogy előkerültél!
Apukádnak jobbulást kivánok. Most elképzeltem magunkat 15 év mulva, lehet hogy hasonló gondjaink lesznek Pörivel? Miért csufitja el magát szándékosan egy gyönyörü kislány? Remélem ez csak átmeneti állapot lesz. Máté is rocker lett 2 évre, de nemrég azt mondta, már nem az, ugyhogy ne vegyek Neki több fekete cuccot. Hát fel a fejjel, majd abbahagyja a lázadást.
Kicsi Lilikéd mióta jár az ágyatokba? Ez lányszokás?
Az a baj hogy félek nem lesz belőle semmi hiába adnánk a szavazatot. Ezért én 1 másik konzervativ pártra fogok szavazni. De legszivesebben nem mennék el, csak azért megyek mégis, hogy magamnak ne tehessek szemrehányást ha balul sül el, hogy rajtam is mult volna.
Remélem hamarosan összejön Nálatok is a baba. Végül mit mondott a doki, megszülhetnéd vagy eleve császár?
Az árviz Titeket is veszélyeztet?

Kedves Paga, majd ha hazaérsz, remélem vizen kivül Prága érdekességeit is láttátok.

Kedves Bea!
Sony 4,1 megapixel az jó szerinted?
Vagy mennyivel lenne jobb a 6-os?
Amatőr szinten fotóznék csak.
Melcsi

melcsi1967

Kedves Ancsi!
Visszamentem az archivba és elolvastam az első irásaidat.
Bizony lenne közös témánk ez az "öregkori" babavállalás. A mult héten megemlitettem az anyukámnak, hogy Husvét vasárnap megyünk a dokihoz megbeszélésre, hát olyan képet vágott, és fanyalogva mondta, hogy tényleg? Hogy lehet az ember anyja ilyen? Igaz köztünk sose volt nagy egyetértés, ezért is féltem tőle, hogy lányom legyen. De már látom, hogy nekem Pörivel sose lesz ilyen gondom.
Na majd váltunk még erről 1-2 szót. igenis, hadd jöjjön az a baba Nálatok is!
Melcsi

melcsi1967

Szia Melcsi!

Szerintem csak félt Téged az Anyukád, De tudom mit érzel, én is így vagyok. Az eszemmel felfogom, de akkor is rosszul esik. Jó Nektek, hogy történik vmi konkrét ebben az ügyben. Én nem vagyok ilyen optimista velem kapcsolatban, hiszen közben becsúszott egy eü.küret, vérzési rendellenességek, lelki megingás - emiatt, hiszen ezeket először rendbe kellene tenni, és ez hónapok kérdése, és csak egyre idősödöm, talán már teherbe sem esem, és ha mégis, mikor? Szóval én most sajnos megint egy mélypontomat élem, már lassan feladom. Végül is sokan csodálkoznának ezen az íráson, hogy mit is akarok, hiszen van már 3 csodálatos gyermekem. Néha magam sem értem. Látod, most is kijön belőlem a panasz, a Többiek már lehet, hogy unni fogják, hiszen leírtam már ezeket a gondolatokat. Gondolkodtam már azon is, hogy lehet, hogy el kellene mennem pszichológushoz, ha végül is nem bírom egyedül feldolgozni. A férjem nyugtat, mellettem áll, és azt tanácsolja, hogy tűzzünk ki egy ésszerű időhatárt, ameddig próbálkozunk, és vagy összejön, vagy nem. Ha igen, az szuper, ha nem, bele kell törődni, és lelkileg így berendezkedni, elfogadni a helyzetet. Ez szerintem is normális felfogás, de olyan "férfias". Tényleg így kellene gondolkodnom, de nem értem mi van velem!?
Nektek csak azt kívánom, és a többieknek is, hogy HAJRÁ!

Szép napot kívánok, Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Rabkriszta! Nagyon örülünk ám neked!Kép Ide nem csak babások írnak, hanem tényleg 36 éven felüliek, kicsi és nagy gyerekkel, pocakkal, anélkül! Édesapád nagyon erős ember lehet, ha már dolgozgat! Kívánom,hogy sokáig egészségesen metsze még a fákat! Most egy kicsit én is elgondolkodtam, nem tudhatom, hogy az én szép szőke kékszemű kislányom pár év múlva hogy állít haza. Gondolom Dorkának is átmeneti állapotKép.
Mi is nagyon szeretnénk már babát, sajna még nem jött össze, persze igazából még csak két hónapja próbáljuk összehozni. Csak most nekem is olyan távolinak tűnik ez a dolog. Ha látok egy kisbabát mindíg azon gondolkodom, hogy mikor lesz nekünk, lesz-e. Igaz nekem van már 2 nagy, de férjemnek még nincs, és ez olyan érzés mintha őt megfosztanám valamitől.

Hát néha nekem is ilyen rossz gondolataim vannak, néha meg tök pozitív vagyok.

Bocs Lányok a hülye gondolataimért!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szép napot Nektek,
Most találtam Rátok, érdekes hogy ebböl a nézöpontbol (36 felett) még nem találtam topikot.
Nekem van kis és nagy gyerekem és lesz is még és nyáron leszek 36.
Szivesen járnék ide!

ildkioKép
elujza

Sziasztok!
Üdvözlök minden régi és új tagot.
kedves "lujza", hogy szólítsunk? Lujza vagy Ildkio. A kép amit feltettél gyönyörű, találtad a neten vagy saját? Bocs ha fura a kérdés, csak annyira művészi, hogy ritka az ennyire eltalált maszek kép.
tegnap azért nem jelentkeztem, mert reggel arra ébredtem,hogy (végre) megjött (csak az újak kedvéért írom, azért végre ,mert már napok óta vérezgettem, viszont, a tesztek negatívak voltak, így egy pár nap múlva újra próbálkozhatunk és az orvost is megúsztam)szóval megjött és állatira rosszul voltam, be se kapcsoltam a gépet egész nap, de ma már jobban vagyok.
Melcsi! Hát amit az anya-lány lapcsolatól írtál, azt én is írhattam volna, bár imádom a mamám és (biztos) ő is engem még se egyeztünk soha.Abba bele se merek gondolni, hogy mit fog szólni, ha megtudja hogy még egy gyereket akarunk.(Ez is jellemzi a viszonyt, hogy 41 évesen még mindig tartok a 86 éves anyukám reakciójától)Egyszer amikor az asztrológus témáról beszélgettünk írtam ,hogy még a lány-fiú baba kérdésére még majd visszatérek,(nekem két nagy fiam van)már most rosszul vagyok attól,hogy aki tud a baba projektről az mind elkezd áradozni, hogy hát igen milyen jó lenne harmadikra egy kislány ÉN NEM AKAROK LÁNYT!!!!! És NEM azért akarok még egy gyereket, hogy legyen egy lányom.Múlt héten voltam a háziorvosnál (ők is tudnak a dologról)és a nővérkével együtt kórusban áradoztak,hogy jaj egy kislány... és lehet hogy nem szép dolog, de elég nyomatékosan modtam neki is (értsen a szóból) nem lányt szeretnék, hanem GYEREKET.Visszatérve Melcsi írásához, szóval több okból is fiút szeretnék,(imádom a fiúkat,)vagányak, jó fejek, lazák, és nem utolsó sorban imádják az anyjukat és emellett eltörpül, hogy nem lehet olyan édi-béni módon öltöztetni őket.Tudom,hogy nehezebb velük az iskolában nem olyan kötelességtudók, sokszor hangosak,sokszor keverednek bajba (saját tapasztalat, volt, hogy hajnali 2-kor rohantunk a rendőrségre, mert "begyűjtötték" a gyereket, persze semmi komoly nem volt)mindezek ellenére úgy érzem ,hogy sokkal őszintébbek mint a lányok. Én csak azt látom a környezetemben hogy a lány-anya kapcsolat sehol nem olyan harmónikus (presze nem a kisgyerekekről beszélek)mint az anya-fiú kapcsolat. És itt természetesen nem az érzelmek hiányáról van szó, ( én is imádom az anyám) hanem valami olyan ősi ellentétről, ami nem tud felóldódni, nincs az a mindenek feletti elfogadás mint a fiúknál.(Az e havi Kismama újságban van egy cikk egy színésznőről, akinek 13 éves a kislánya és 45 évesen szülte a fiát, aki most egy éves, ő mondta, hogy a lányát imádja, de a fiába szerelmes, hát valahogy én is így gondolom.)Természetesen ha véletlenül lányom lesz biztos el leszek ájulva a gyönyörtől- főleg a kisgyekekkori szépségei miatt- de a félelem akkor is mindig bennem lesz, hogy vajon milyen lesz a viszonyunk kamasz és felnőtt korában.Elég hosszúra nyúlt a levelem és tulajdonképpen az asztrológussal kapcsolatban nem ezt a témát akartam felvetni, hanem azt hogy befolyásolható-e a gyerek neme. De ezt most már tényleg majd később!
Sziasztok
Fanny
fanny01

Figyelem!

Csak most került kezembe a Csepel újság, miszerint

MA ESTE 8-kor REPUBLIK KONCERT

lesz Csepelen a Szent Imre téren - nyilván ingyenes.
Előtte 7-kor ünnepi beszéd egy szökőkút és egy térplasztika átadása kapcsán, utána zenés ünnepi műsor, ebben lesz fellépő a Republic, talán mások is, nem tudom.
Mondjuk érdekes, hogy a NOX-ot lefújták, de Republic lehet... mondjuk én őket is szeretem.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?