Új privát üzeneted érkezett!

Banya,
ebédelni voltam, ezért reagálok csak most.
Hát sajnálom, hogy ilyen a főnököd. Most biztos pocsék érzés lehet dolgozni.Kép Sajnos én sem nagyon vagyok képbe, hogy mi jár és mi nem, ki fizet...stb. Azt tudom, hogy ha visszamész dolgozni, akkor a felhalmozódott szabijaid x%-át ki kell, hogy adja, ahogy Jurem is írta. Azt nem is tudtam, hogy nem kötelesek visszavenni. Ez biztos?
Járj utána a dolgoknak, hátha megtudod nyugtatni a főnököt.
Azért akkor is egy Szemét Kép! Még hogy kiszúrtál vele! KépKépKép Azért az államnak is ott a felelősége, hogy összeugrasztja a "természet rendjét" a maszek-világgal! Sőt, ha jobban belegondolok a rendszerrel van baj. KépKépKép
Mikor jelentetted, be a babát? Azt írtad, hogy nem fogod elkapkodni, de gondolom már látszik.
Azért nyugodj meg, most a babád a legfontosabb!
Köszi a toxoplasma infót! Kép
adi77
 
 


Jurem
Nagyon sajnálom a barátnődet, részvétemKép
Hány hetesen császározták?

Csibemanó
csibemanó
 
 


31 hetes volt és semmi problémája nem volt egészen a 28. hétig. Persze folyamatosan tájékoztatott, de erre igazán nem számítottunk. Ráadásul mindkét baba 39 cm született csak az egyik Boglárka 1200 g, Henriett 2850 g lett. Most beszéltem vele, persze amennyire tudtam, természetes, hogy teljesen kivan és azt mondta, hogy a placenta több véráramot jutatott a nagyobbik babához és az erei nem bírták, azért kapott agyvérzést. Ilyenkor azért nagyon fáj a lelkem.

Kép

Kép
jurem
 
 

 
 

Köszönöm a válaszokat Lányok!
A helyzet így alakult időrendben:
Múlt héten jelentettem be a babát a főnökömnek, nagyon fáztam a dologtól, mert elég dilis fajta, de tök jól reagált. Azt mondta, hogy gratulál, ez milyen szép dolog, stb. Hatalmas kő esett le a szívemről. Erre tegnap, mikor elkezdtünk beszélni a helyettesítésemről, kifakadt, hogy én mennyire kitoltam vele, és miért nem maradtam inkább az előző munkahelyemen, ha tudtam, hogy gyereket akarok. (fél éve dolgozom itt). Mert ő beszélt a könyvelővel, és a könyvelő felvilágosította arról, hogy milyen sokat kell majd utánam fizetnie...
Elmeséltem otthon a dolgot, apa is nagyon felhúzta magát, és mondta, hogy ezek után rákérdez a saját könyvelőjüktől, hogy mi ilyenkor a teendő. Az a csaj meg azt mondta, hogy ez egy nagy hülyeség, mert a főnökömnek nem kell fizetnie semmit utánam, az állam fizet.
Most tök össze vagyok zavarodva, rosszul érzem magam a bőrömben. Rossz így dolgozni, és nem tudom kinek higyjek. Olyan szívesen odavágnám a főnök képébe, hogy sötét, és rosszul tud mindent.
Kitől lehetne pontosan megtudni mi a helyzet?

Kép
Kép
banya1
 
 


Csibemanó,
a dokimat egyáltalán nem nevezném felelőtlennek, egyszerűen nem szereti a felesleges uh-okat. Csak hát a leendő mamák szeretik tudni, hogy biztosan minden oké e a babával (ezzel persze én is így vagyok Kép). A kötelező genetikai uh-ok itt is megvannak, csak a 2. uh a 16-17héten az AFP-vel egyidőben van.
Ráadásul a megyében (Baranya) egyedül itt van ez a kockázati szűrés a 12. héten amiről az előbb Szőkemelinda feltett egy cikket és amelynek eredményét boncolgattuk a Banyával tegnap.

Szőkemelinda,
Köszi a cikket Kép! Most már kicsit érthetőbb számomra mit is néztek a 12. héten.
adi77
 
 


Banya! Anyukámmal nekünk is könyvelőirodánk van és nagyon sok ilyen helyzettel találkozom. Azt viszont végképp nem értem, hogy mit kell sokat fizetni? A táppénz 1/3 részét igen. De utánna semmi nem terheli, mivel a THGY-t 6 hónapig, majd utánna GYED-et, és végül 1 évig GYES-t ( ezt már az államkincstár hatálya alá tartozik)fogsz kapni, azt pedig a területileg illetékes TB-től igényled és a TB folyósítja minden hónapban, a fizetésed után. Mivel én is ebben a helyzetben vagyok és nemsokára le kell zongoráznom majd végig (magamnak szoktam intézni), ha valami konkrét kérdésed van, kérdezd nyugodtan.

Kép

Kép
jurem
 
 


Adi
Bocsi, akkor szerintem valahol elsiklottam a felett, hogy csinál a 16-17. hét környékén UH-t. Visszavonom a kijelentésemetKép
A babanézés meg tényleg tök természetes, mindenki szeretné látni a csemetéjét ahányszor megy a dokihozKép

JuremKép

Banya
Hát nem tudom, hogy ilyen légkörben milyen lesz dolgoznod, remélem meg tudjátok beszélni a dolgokat. Én személy szerint (ha nem tudnám tisztázni vele és továbbra is így állna a dolgokhoz), akkor már most elmennék táppénzre...

Csibemanó
csibemanó
 
 


Köszönöm!
Jurem!
Lenne konkrét kérdésem. Az a helyzet, hogy augusztus 12-re vagyok kiírva. A júniust még szeretném végigdolgozni, júliusban már nem szeretnék jönni. A fizetésem 70.000.-Ft. (hatalmas összeg) A szülés után amint befejeztem a szoptatást, visszajönnék, mert most veszünk lakást, és bizony a hitelt valamiből fizetni kell. Tehát legkorábban a baba születése után fél évvel, ha szopik még, akkor kicsivel később újból dolgoznék. A kérdés az, hogy mit kell fizetnie, és mennyit a munkáltatómnak?
Ne haragúdj hogy ilyen kérdésekkel bombázlak, de a főnököm könyvelője, meg az apukámék könyvelője teljesen mást mondott és nem tudom kinek higyjek.
Tényleg segítenél? (Ha valamilyen adat még hiányzik, csak szólj, nem csinálok belőle titkot. De a végére akarok járni ennek az ügynek, mert úgy érzem felrobbanok Kép)

Kép
Kép
banya1
 
 


Banya!

Anyukámmal együtt könyvelőirodánk van. Elég sok ilyen helyzettel találkozom a munkám során, mivel sok cégnek könyvelünk. Per pillanat is, mert a NYENYI lapokat most kell leadni a hónap végén, és most már a GYEd,GYES összegét is fell kell tüntetni. Azt végképp nem értem, hogy a főnököd könyvelője szerint mi az a sok fizetnivaló. A táppénz 1/3-ad részét azt igen, fizetni kell. De a többi már nem rá tartozik, mivel a THGY-t (6 hónapig) a GYED-et : területileg illetékes MEP-nél igényled és ez is folyósítja minden hónapban és a GYES-t:- ezt az utolsó 1 évben kapod és már az államkincstár hatáskörébe tartozik - ezeket tulajdonképpen az állam finanszírozza.
Előtte viszont már 3-4 hónapos terhesen elmehetsz táppénzre, a táppénz ideje alatt ahogyan már írtam is a munkáltató nem mondhat fel!! Ha felmond, akkor is jár alanyi alapon a táppénz.

Tehát: pl. ha én 2006.07.24-én megszülök, akkor már 2006.07.01-től jár a THGY, ezért 2006.07.01-2006.12.01-ig THGY jár, ezután kell igényelni a GYED-et, ami 2006.12.01-2008.07.24-ig jár a GYED, és ezután szintén igényelni kell a GYES-t, amit sajnos egy éven keresztül mindenki egyformán kap, függetlenül a fizetéstől. Ennek az összege: 25.800 forint.Tehát a GYES 2009.07.24-én jár le. Jelenleg a THGY, és a GYED felső határa 125.000 forint és ennek a 70%-a adható maximálisan, függetlenül attól, hogy esetleg több a fizetésed (bruttó) 125.000 forintnál. Ez most 2006-ban:87.500 forint. De például a rendőrségnél 100%-os jár, ha jól tudom, de ugye ebben nem vagyok benne. Csak a vállalkozásokra irányadó jogszabályokat ismerem!!!
Csak így képletesen. Remélem mindent jól írtam le, mert ha nem egy kicsit égő lenne. Na de akkor nézzétek el.
Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok.

Kép

Kép
jurem
 
 


Edina: Én 29+1 és 4kg.

Banya, állati bunkó egy főnököd van... viszont a válasz engem is érdekel, már hallottam olyat is, hogy a munkahely fizeti a kórház első két napját... persze nem tudom, h igaz-e. Mindenesetre ha igen, kétségbe leszek esve, mert én a PhD mellett egy ismerőshöz jelentkeztem be, hogy legyen gyesem és magam fizetem magam után a munkáltatóit... és nincs plusz nemtudomhány százezrem...

Jurem, nagyon szomorú ami történik a barátnőddel! Kép Szegény pici babák Kép.

Csajok, ugye nem akarjátok hülye csillagjegyek alapján előre elkönyvelni, hogy milyen kapcsolatotok lesz a babával????? A horoszkóp komolyan mondom a világ legkártékonyabb dolga, még akkor is, ha tényleg van köze annak, hogy ki mikor születik ahhoz, hogy milyen személyisége lesz (egyébként sztem van, mert minden hat mindenre, de hogy ez tök független a csillagoktól, az holt ziher).

pogacsa
 
 


Jurem,
gondolom azt csak elírtad, hogy a THGY 2006.12.01-én jár le. A hat hónap az 2007.01.01. Mit jelent a THGY? Szülés után kell igényelni? És hol?
adi77
 
 


Pogácsa,
én nem írtam a horoszkópokról, de a csillagászatban azért hiszek. Na persze azért ezen a kérdésen nem fogunk összeveszni Kép. Nekem erre a legjobb pl-ám a hold vonzásával függ össze (apály-dagály). Ebben hinni sem kell, ugyanis bizonyított Kép.
adi77
 
 


Sziasztok!

Melinda, de jó, örülnék, ha küldenél nekem meghívót az iwiwre! Cím a profilomban van! A pocakod szép formás, nekem is pont ilyesmi alakja van!

Satuk, jó hely az I. kerület, de azért a XII. sem rossz! Kép

Encus, üdv itt és gratula a kislányodhoz! A Győrfinél mi is voltunk 2 éve a Praxisban, és én sem voltam elájulva tőle. Mi ez a "Maszat" ország a profilodban? Amúgy mivel foglalkozol?

Edina, én 31 hét alatt 10 kg-ot híztam.

Jurem, így ismeretlenül is, részvétem a barátnődnek. Kép Ne sírj többet, mert nem tesz jót Neked sem és főleg a babádnak sem. (Mondom én, aki szintén bőgtem már ma, mert tök depis vagyok mostanában... Kép)

Banya! A főnököd tényleg egy sötét bunkó ürge, aki tényleg nem tud semmit, ráadásul még a könyvelője is egy seggfej! Valóban, van 1-2 (számára) kellemetlen dolog egy terhes munkavállalóval kapcsolatban, de azért azt túlzásnak érzem, hogy ez több százezer ft-jába kerülne! Ráadásul, ha nem is akartál táppénzre menni, csak a szülés előtt egy hónappal, akkor meg olyankor már elkezdheted a szülési szabadságodat (amire már igényelheted a tgyás-t) és azt nem ő fizeti!!! De a legjobb az lenne, ha ezen a fórumon érdeklődnél, mert itt van 1-2 igazán hozzáértő emberke (közülük is az első Szakbarbár), aki minden kérdésedre kimerítő választ fog adni! http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=40311626
Fel a fejjel! Ne hagyd magad elkedvetleníteni! Kép

Hello (30+2)
hello
 
 


Bocsi, fiatalítottam magam, már 31+2 vagyok... Kép
hello
 
 


Na, Adi, pont ezért írtam, hogy a csillagoknak semmi köze, legfeljebb egynek, a Napnak, a Hold meg ugye bolygó... szóval ezek közelebb vannak, és biztosan hatnak is mindenre. De sztem nem csak ezek, hiszen itt a földön is annyi minden van, időjárás, lakókörnyezet, stb amik mind kihatnak, és nem hinném, hogy a többezer fényévnyire levő csillagra kéne fogni. Én sem a csillagászatról beszéltem, mert az egy tudomány.

Erről a kórházi kifizetésről csak én hallottam (tév)infókat ezek szerint?

pogacsa
 
 


Bocs! Azért mondtam, hogy lehet elírok valamit, főleg a dátumok területén, mert igazán nem számoltam teljesen utánna. Most nagyon sietek, ezernyi dolgom lenne, de hát ebben a jóidőben nem sok kedvem van a gép előtt ülni.

Tehát kezdjük Banyánál:
Ha jól értelmezem, akkor bruttó 70.000 forint fizetésed van. Ennek sajna csak a 70 %-a jár, ami 49.000 forint. Ez pedig nem sok. Mindig az előtte lévő egy év számít. Ez az irányadó időszak. (Ha máshol is dolgoztál előtte, akkor az előző munkáltatótól is bekérik a keresetet.)Természetesen a táppénzt is ezután az összeg után fogod kapni. Ha csak egy hónapig leszel táppénzen, akkor a 70.000 forintnak is a 70%-át kapod. (Ha valaki kórházba kerül akkor csak 60%-ot.)Visszamehetsz dolgozni, ha a főnököd visszavesz. De azt tudnod kell, hogy a gyermek egyéves kora után 4 órában vállalhatsz munkát, így a fizetés mellett jogosult vagy az ellátásra is. A Gyed az érvényes jogszabályok szerint egyszer megszakítható. Bár ez most így elég zűrös, mert ugye éppen választások előtt vagyunk, és valamit csavarni akarnak ezzel kapcsolatban!!!
Az első hat hónapra terhességi-gyermekágyi segély jár. A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70 százaléka. Az ellátás pedig adóköteles. A THGY 168 napra jár.
A kismama választhat, hogy a szülési szabadságot a szülés várható időpontját megleőző 28 napon belül vagy a szülés napjától kezdi meg.

Ádi77! A THGY terhességi-gyermekágyi segély, és a területileg illetékes TB-nél (MEP) igényelhető. Erre külön nyomtatvány van, amit ki kell tölteni értelemszerűen, persze mindenhol készségesek, és segítenek a kitöltésben.

Kép

Kép
jurem
 
 


Bocs! Azért mondtam, hogy lehet elírok valamit, főleg a dátumok területén, mert igazán nem számoltam teljesen utánna. Most nagyon sietek, ezernyi dolgom lenne, de hát ebben a jóidőben nem sok kedvem van a gép előtt ülni.

Tehát kezdjük Banyánál:
Ha jól értelmezem, akkor bruttó 70.000 forint fizetésed van. Ennek sajna csak a 70 %-a jár, ami 49.000 forint. Ez pedig nem sok. Mindig az előtte lévő egy év számít. Ez az irányadó időszak. (Ha máshol is dolgoztál előtte, akkor az előző munkáltatótól is bekérik a keresetet.)Természetesen a táppénzt is ezután az összeg után fogod kapni. Ha csak egy hónapig leszel táppénzen, akkor a 70.000 forintnak is a 70%-át kapod. (Ha valaki kórházba kerül akkor csak 60%-ot.)Visszamehetsz dolgozni, ha a főnököd visszavesz. De azt tudnod kell, hogy a gyermek egyéves kora után 4 órában vállalhatsz munkát, így a fizetés mellett jogosult vagy az ellátásra is. A Gyed az érvényes jogszabályok szerint egyszer megszakítható. Bár ez most így elég zűrös, mert ugye éppen választások előtt vagyunk, és valamit csavarni akarnak ezzel kapcsolatban!!!
Az első hat hónapra terhességi-gyermekágyi segély jár. A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70 százaléka. Az ellátás pedig adóköteles. A THGY 168 napra jár.
A kismama választhat, hogy a szülési szabadságot a szülés várható időpontját megleőző 28 napon belül vagy a szülés napjától kezdi meg.

Ádi77! A THGY terhességi-gyermekágyi segély, és a területileg illetékes TB-nél (MEP) igényelhető. Erre külön nyomtatvány van, amit ki kell tölteni értelemszerűen, persze mindenhol készségesek, és segítenek a kitöltésben.

Kép

Kép
jurem
 
 


Jurem, nekem azt mondták, h az összeget csak fél év alapján számítják, vagyis hogy 180 nap alapján, és az egy év csak a biztosítottsági státuszhoz kell... most akkor mivan?

pogacsa
 
 


Jurem!
Köszönöm szépen!
Hello!
Köszi a linket, most sajna nem műkszik, de holnap írok nekik.
Köszi Lányok mégegyszer!

Kép
Kép
banya1
 
 


Ja és még valami!

A THGY az anyát a szülési szabadság időtartamára- a munka törvénykönyve alapján tehát 168 napra illeti meg (naptári napra). A kismama választhat, hogy a szülési szabadságot a szülés várható időpontját megelőző 28 napon belül vagy a szülés napjától kezdi meg. Ezt már egyszer leírtam, de így pontos.

Változás január 01-től!!!: A gyesben részesülő szülő a gyeremek egyéves korától nyolcórás elfoglaltságot jelentő állást is vállalhat ( a korábbi négy óra helyett). Jogosultságát nem zárja ki, ha a gyermeket óvodában, bölcsődében helyezi el.
Ezt most találtam a jogszabályban.

Banya! Mivel ha minden igaz hamarabb fogok szülni, ezért már hamarabb utánna kell néznem, mert a kislányom már most 5 éves lesz április 11-én és azóta is rengeteg minden változott. Folyamatosan tájékoztatni foglak, ha bármit megtudok. De jelenleg ez az érvényes álláspont, amit leírtam.


Azért az egyszeri anyasági támogatásról se feledkezzetek meg! Ezt szülés után kapjuk, a kiskönyvvel kell menni szintén a területileg illetékes MEP-hez.Feltétel a 10 terhesgondozási bejegyzés. Ennek az összege 2006-ban gyermekenként 25.800 forint 225%-a??? ha jól tudom.

Kép

Kép
jurem
 
 


Basszus, pont most karbantartják az indexen a fórumot. Kép Na mindegy, előbb-utóbb majdcsak működni fog. Viszont addig is, Jurem, 1-2 dologban tévedtél, de sebaj... Kép Ha Banya aug. 12-re van kiírva, akkor 2006.07.15-től lesz jogosult a TGYÁS-ra (ugyanis legkorábban 28 nappal a szülésre kiírt időpont előtt lehet elkezdeni). A másik meg - bár ez Banyát nem érinti - hogy a TGYÁS-nak nincsen felső határa, csak a GYED-nek, az a bizonyos 87.500 Ft amit írtál is. A 6 hónap pedig, amit a TGYÁS időtartamára írsz, az pedig egészen pontosan 24 hét, vagyis 168 nap (ami kevesebb, mint 6 hónap). A GYES-t Banya már tuti nem fogja kérni, mert addigra már rég dolgozni akar... A többi nagyjából stimmel! Kép

Üdv, Hello

Ja, és még egy nagyon jó link! Itt minden infó le van írva, naprakészen!!!

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam?mohu_location=C _Advisor
hello
 
 


Najó, én kiszállok ebből a témából! Látom Jurem, Te is tudsz mindent. Kép

Már csak ezt az anyasági támogatást nem tudom, honnan vetted... Kép Márminthogy a kiskönyv meg a benne lévő 10 pecsét kell? 2 éve legalábbis még úgy volt, hogy egy teljesen különálló orvosi igazolás kellett ahhoz, hogy a szülést megelőzően a jogszabályban előírt számban részt vettél terhesgondozáson. A kiskönyvet erre a célra nem fogadják (-ták) el!!! No de mindegy. Lehet, hogy azóta másképp van.
hello
 
 


Pogácsa:
1 hónapja voltam bennt a TB-nél ismerősnél, elég sokat kell ide is járnom ügyintézni. Van egy kedves ismerősöm, Tőle kérdezek mindig, mert ő kifejezetten ezzel foglalkozik. A 180 nap a minimális biztosítási napok száma. Ennyi minimális munkaviszony szükséges, legalább 180 napi járulékköteles rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni!!! Ha nincs meg a 180 napi jövedelem, akkor a THGY és GYEd alapja a jogosultság kezdőnapján érvényes mindenkori minimálbér kétszeresének (ez most 2x62.500 )a harmincadrésze!.

Kép

Kép
jurem
 
 


Hello:

Lehet,hogy igazad van, mert 5 évvel ezelőtt tényleg adtak ki valami orvosi igazolást ahol valóban 10 alkalmat igazoltak le, de kérték tőlem a kiskönyvet is. Erre határozottan emlékszem. Akkor Pesten szültem a SOTE-n, valahová a VIII. kerületi ... kellett elmenni. Már pontosan nem emlékszem. Azért mertem így leírni, mert most novemberben szült az unokahugom, és tőle is kérték a kiskönyvet. Lehet, hogy változott, ezt nem vitatom. Ha hülyeséget mondtam, hát bocs.

Kép

Kép
jurem
 
 


Banya, már működik az a bizonyos fórum!!!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=40311626

(Ja, Jurem, még annyi, hogy a 10 pecséten azért csodálkozom, mert a törvényben 4 (koraszülés esetén legalább 1) orvosi (és nem védőnői!) vizsgálat van előírva.)
hello
 
 


Jurem, semmi gond.... Kép
hello
 
 


Hello: Pontosítottam.

Kép

Kép
jurem
 
 


Jurem, köszi! Értem. De akkor ugye a 180 nap alapján átlagolnak, és nem az egész évre?

pogacsa
 
 


Hello: Itt most az a trendi, hogy a kiskönyvemben mindent írnak, az orvos is pecsétel ezerrel. Egyik sor a doki, másik sor a védőnő. Ez most nekem azért is furi, mert az első gyerkőcnél, jó ha van 2 sor a kiskönyvemben. Persze az előzményeket le sem írtam, Sote-n szültem, és nagyon nagyot csalódtam. Majdnem mindketten ottmaradtunk, pedig fogadott orvosom is volt. Nem szívesen gondolok vissza, de közeleg az április 11 és ilyenkor mindig előjönnek a rossz emlékek. Sajna így 5 év távlatából is.

Kép

Kép
jurem
 
 


Pogácsa: Ha csak 180 nap biztosítási időd van, akkor igen, de ha folyamatos munkaviszonnyal rendelkezel, akkor beleszámít az előző időszak is ( általában visszamenőleg egy évet vesznek figyelembe.)

Kép

Kép
jurem
 
 


Jurem, nagyon sajnálom, de tényleg. Õszintén. Kép Ha ez vígasztal, az én előző szülésem is pont ugyanilyen borzalom volt. A kisfiamat 3 percig élesztették újra, 6/10 volt az apgarja. Én kívül-belül szétszakadtam, borzalmas volt a varrás. Mindez egy teljesen felesleges burokrepesztés és az azt követő viharos lefolyású szülés miatt.... Kép Kép Kép Sajnos nekem sem fog ez az emlék sohasem kitörlődni, és hamarosan ismét szülni kell.... Érdekes, mindennek ellenére nem igazán félek tőle.
hello
 
 


Sziasztok!

Edina: Én a 23.hétig híztam 10kg-t, és azóta (31) csak 1et, így 11kg-nál tartok. Most vagyok 71kg (168 cm).

Doren, Csibemanó, én is bika vagyok, csak az áprilisi határon.Kép

Jurem: a babák miatt Kép Kép Képjól értettem, hogy a nagyobbik baba halt meg? Ez gáz, de az 1200g már szép súly, ha lemegy a láz, szerintem minden rendben lesz. Lélegeztetni meg azért kell, mert nem elég fejlett a tüdeje, és gonolom sürgősségi császár volt, tehát steroidozni sem tudták előtte. (Most szigolatozom kórtanból). A tüdő meg a 8. hónapban fejlődik ki teljesen. (hörgőcskékkel együtt)- Bocsi, ha hidegnek tűnik a leírás, én is együttérzek a mamával, de rengeteg agyvérzéses babát láttam, akik életben maradtak. Ilyen gyerekekkel, és felnőttekkel foglalkozom.
Kérdés! Az egyszeri anyasági segély állampolgári jogon jár? Mert én ugye külföldön dolgozom, onnan kapom a gyes, gyedet, viszont a 10 bejegyzésem a kiskönyvbe megvan. Illetve nem is egészen kintől kapom, de ez elég bonyolult.

Ápr. 8-án nyit a soroksári Auchan mellett a Buy Way, ahol lesz Brandon. Egy csomó akció lesz. Kiságy 8000, Babakocsik 25-35e, kiskád 3e, tutyik 990, stb.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Lindus:Igen a nagyobbik baba.Most beszéltem vele, hát már amennyire tudtam vele beszélni, és azt mondta, hogy már hamarabb tudta, mert állítólag méhen belül kimutatható volt a fejkörfogat alapján, hogy agyvérzést kapott a baba. A placenta több véráramot jutatott a nagyobb babához, és nem bírták az erei. Hát így magyarázta. Van már egy 1,5 éves kisfia, most beviszik hozzá délután, mert már most meg azért is sír, mert hiányzik Neki, 2 hete nem látta.

Szerintem igen jár, ha meg nem is egészen külföldről kapod, akkor meg főleg. Ez szerintem éppen olyan, hogy az uncsitesóm barátja szintén külföldön dolgozik, mégis Mo-ra is be kell nyújtania az adóbevallást.

Hello: Hát éppen ez az. Nemsokára szülni kell. Illetve hát nem tudom, hogy szülök-e, mert csaszis voltam. Persze nem lett volna rá szükség, ha nem b..... el a dolgokat. Az én kislányom is 6/10 apgart kapott, és azonnal rohantak vele az intenzívre, oxigénre tették.Nem is láthattam. A férjemet akkor és azóta sem láttam sírni. Én nem mondok a klinikára semmi rosszat, csak nekem nem jött be. Rosszkor voltam rossz helyen - mint mondják. Soha nem lehet tudni, lehet, hogy egyszer a kényszer...( De remélem, hogy nem)Csak az az elkeserítő, hogy 2,5 hónapig bennt feküdtem (ezt sem tudom mai napig, hogy miért, mert ezt világosan senki nem közölte velem)és azért elvártam volna, hogy odafigyeljenek rám egy kicsit, és nem 2 napig hagynak lennt a szülőszobán vajúdni kínok között. Amikor meg már 40 fokos lázam van, akkor meg mindenki szaladgál mint gólya.... a levegőben..Tényleg Isten kezében voltunk. Most lejöttem Nyíregyházára, remélem minden más lesz. A dokimnak mindezt elmeséltem, és nagyon rendes velem, ha valami gondom van, mindig meg tudom vele beszélni.

Kép

Kép
jurem
 
 


Adi77

Látom többen írtak neked a toxoplazmáról még annyit tennék hozzá hogy ha negatív vagy - tehát még nem fertőződtél meg - érdemes havonta ellenőriztetni, mert a friss fertőzés veszélyes lehet, de gyógyszerrel ki lehet védeni a kockázatot.

A Babanet Rendelőben ezt írták róla:

"Ha valaki fogékony a fertőzésre, akkor a terhesség során többször ellenőrizzük, hogy nem kapta-e el a betegséget."
"Ha a terhesség során friss Toxoplasma fertőzés alakult ki, akkor a terhesség végéig Rovamycint kell szedni . A magzatok egyébként kb. 50 %-os eséllyel fertőződnek meg, de, ha az anyai fertőzést korán észlelik, akkor a magzati fertőződés esélye jóval alacsonyabb. Ha a magzatok fertőződtek is, az említett antibiotikum a kórokozó által kiváltott károsodást megelőzi. A magzatok fertőződésének vizsgálata egyébként magzatvíz mintából, vagy köldökzsinór vérből történhet. Dr. Ács Nándor"

Egy másik honlapon ugyanerről:
"Kérdéses esetben pl. a XIV. Hungária krt. 70 szám alatti Interlabnál lehet kontrollt kérni, ez általában 1 max 2 nap alatt megvan. Kb. 2000 Ft-ba kerül. Megbízhatóak és gyorsak. "

Szerintem kérdezz rá a dokidnál.

Szia Encus
Én is a 23. hétben vagyok, kb. egyszerre fogunk szülni.Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Jurem, úgy érted, a szülés előtt már 2,5 hónappal befektettek a kórházba? És miért hagytak 2 napig vajúdni? Mi történt voltaképpen, miért lett császár? Nekem meg mint írtam, pont az ellenkezője volt: nem hagytak békén vajúdni, hanem behívták a dokimat mikor megérkeztem a kórházba, aki amint megjött, azonnal burkot repesztett (3 ujjnyi méhszájnál). (Rutinból.............) Azután pedig - nem tudni miért - azonnal elindult kifelé a kisfiam. A többit gondolom már el tudod képzelni. Kép Végigordítottam az egészet... Kép (Amúgy az első szülésem 14 évvel ezelőtt teljesen normálisan zajlott le.)

Szívszorító, ami a barátnőddel történik. Nagyon sajnálom szegényt. Talán egy picit jó hatással lesz rá, ha láthatja a kisfiát. Szegény... Kép
hello
 
 


Sziasztok!

Most jó sokat olvastam vissza, és látom az egyik téma volt a Tgys. és társai.
Most én is pont ezekkel vagyok elfoglalva, és hiába tanultam, meg hiába bújom a jogszabályokat már pár napja, hát ember legyen a talpán, aki eligazodik rajta! Én főleg azt nem vágom, hogyan kell számítani, hogy mennyit kapok majd.
Jurem, így nekem is lenne kérdésem, és azt hiszem én vagyok itt a legbonyolultabb eset. Már érdeklődtem munkaügyistől aki elméletileg ért hozzá, mégis vannak kétségeim azzal kapcsolatban, amit mondott. Remélem nem nagyon zavarlak ezzel, leírnám a storymat, és kíváncsi lennék a véleményedre.
2005. szeptembertől november végéig dolgoztam, próbaidő után kirúgtak - nem tetszett, hogy terhes lettem -, 120.000,- Ft volt a fizum. Utána elmentem táppénzre decembertől február végéig. Na már most a Tgys-hez szükséges 180 nap biztosítási időm megvan, plusz még van 5 év egyetem is, ezzel nincs is gond, viszont a szülés időpontjának a biztosítási jogviszony megszűnését követő 42 napon belül kell lennie. Az OEP-ben azt mondták, hogy csináljunk egy határozott idejű munkaviszonyt, és akkor ez is rendben lesz. Tehát apósom cégéhez leszek bejelentve április és május hónapra, majd május 2-től elmegyek terhes állományba, mert máj. 26-ra vagyok kiírva. Így erre az időre már a Tgys-t kapok, nekem azt mondták, hogy ilyenkor a munkáltatónak már nem kell utánam járulékot fizetni. Meg azt is tanácsolta munkaügyis ismerős, hogy minimum 125.000,- Ft-ra legyek bejelentve, mert ez a minimálbér kétszerese, és így már egész jó Tgys-t kapok. Szóval apósom azt mondta, hogy ő 150.000,- Ft-re fog felvenni. Az lenne a kérdésem, hogy valóban ezt a fizetést fogják alapul venni a Tgys. és a Gyed. számításánál? Mert nekem ez gyanús, a jogszabályban nem találok konkrét választ, sőt, inkább ellentmond azzal, amit nekem mondtak. Kicsit bizonytalan vagyok, mert azt sem szeretném, hogy apósom befizesse ilyen fizu után a járulékokat, és még meg se érje, mert nem ezt nézik. Pl. a táppénzt sem az előző fizum, hanem a minimálbér után kaptam, azt mondták azért, mert nem dolgoztam 180 napot. Ez a Tgys-nél nem így van?
Ne haragudj, hogy ilyen hosszú voltam, és ha esetleg van valami ötleted, azt megköszönöm! Kép
Eléggé parázok, hogy miként intézzük el...
Nagyon sajnálom,ami a barátnőddel történt! Kép
Az anyasági segélynél én úgy tudtam, hogy az kell, hogy minimum 4-szer megjelenjen terhes gondozáson, és ezt a kiskönyvbe pecsételik bele, azt szokták kérni.

Encus, én is üdvözöllek közöttünk! Kép

Edina, én 10 kg plusznál eddig úgy tűnik megálltam, holnap töltöm a 32. hetet.

Pilchard-Peti, köszönjük az infókat! Kép És remélem megbocsátottál már az autódnak! Kép
Várjuk már nagyon Pilchardot!

Már biztosan írtam, hogy a Rókusba járok terhestornára szerda és péntek délelőtt, és nagyon szeretem, jól átmozgat, és nem a legdrágább, 500 Ft egy alkalom. Viszont szomorúan vesszük tudomásul, hogy nincs utánpótlásunk, már csak 3-4-en maradtunk. Szóval, csábítok Mindenkit egy kis mozgásra, aki ráér, és van kedve! Kép
Jó a csapat, a gyógytornász nők rendesek, bármit lehet tőlük kérdezni, főképp az egyik, már egy csomó tanácsot kaptunk tőle.
Az egyik csaj múlt héten búcsúzott, mert már a 38. hétben van, csinált pár fotót, gondoltam rakok fel belőle. Egy kis kedvcsináló pocakos csapatunkhoz! Kép

Na lelövöm magam...

Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Encus!
Üdvözöllek köztünk én is!

Jurem!
Nagyon szomorú, ami a barátnőd babáival történt... És főleg az elkeserítő, hogy ha az uh-n látták, hogy mi a baj, akkor miért nem tettek valamit ellene egy kicsit előbb???

Pilchard-apa!
Köszönjük a tájékoztatást, reméljük, anyát minél előbb hazaengedik!

Banya!
Asszem, a főnöködnek kijárna egy jól irányzott jobbegyenes! Hogy volt képes ilyet mondani???? Szemét alak... Fogalma sincs arról, mit jelent babát várni! Jujj, örüljön, hogy nem az én főnököm... Rohadt anyagias világ és emberek...
Enyémfőnök, mikor bejelentettem, hogy kiírt a doki táppénzre, azt mondta, ne törődjek semmivel, megoldanak mindent, csak vigyázzak magamra és a babára. Pedig suliban dolgoztam, elsősökkel (napköziben), és iszonyú lelkiismeret-furdalásom volt, hogy "cserbenhagyom" őket. De döntenem kellett, és hát nem volt kérdés...
Egyébként én is úgy tudom, hogy mindent a tb fizet, a már befizetett járulékok után, tehát a munkahelyednek max. a bennmaradt szabidat kell kifizetnie.

Edina!
A kezdő súlyom kb. 63-64 kg lehetett, de a kiskönyvemben az első adat 66 kg 80 dkg, most pedig 71 kg 40 vagyok (és ehhez sajna csak 164 cm...)

Képzeljétek, sógornőm már kedd óta benn van a kórházban (20-ára volt kiírva!!!), de a doki a mai vizsgálaton azt mondta neki, hogy ő szeretné, ha minél kevesebbet kellene beavatkoznia. Ma reggel kétujjnyira volt nyitva, de még holnapig vár, aztán kap egy infúziót... Szerintem én itthon jobban izgulok, mint ő ott benn! KépKépKép Ja, és nekem is ő a dokim! Kép
Mesélt egyébként sógornőm egy nagyon durvát: állítólag van valamilyen ballon, amit föltesznek a méhszájhoz, és kitágítják vele a méhszájat (1-2 nap alatt). De ez olyan fájdalmakkal jár, hogy iszonyú!!! Volt egy kismama, aki mire oda ért, hogy szüljön, alig élt, mert előtte ez a ballon két napon át borzalmas fájdalmakat okozott neki... Sógornőm meg közölte a dokival, hogy köszöni szépen, de ő ilyet nem kér ám! Ja, és az oszt.vez. prof kijelentette, hogy csak a legvégső és legszükségesebb esetben végeznek császárt, merthogy nem akarják rontani a statisztikát (inkább ilyen ballont alkalmaznak...)!!! Na, erre varrjatok gombot!

No, befejezem, sok lesz mára belőlem!

Puszi mindenkinek!

Norwell+Kende baba (28+0Kép)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!
Itt volt szó régebben valami kuponról,ami valamelyik ujságban volt és beváltható a bababoltokban egy csomagra? Vagy nem jól emlékszem?
Most találtam meg azt az ujságot amit a 11.héten a védőnő a kiskönyvvel együtt adott, de abban nem találtam semmilyen kupont.

Edina
edina77
 
 


Sziasztok!

Szuper idő van ma Kép Kint ültem a napon. Kitettem a pocimat is Mogyika nagyon élvezte Kép
Most meg igyekszem visszaolvasni és reagálni Kép

Voltam ma védőnéninél. Nagyon örül, hogy végre híztam egy kicsit Kép A cukrom épphogy benne volt valami zöld határba. Nem nagyon tudom mi ez. Mindegy.

Kérdeztem tőle az anyasági támogatást. Azt mondta, hogy az orvosnak kell kiadnia az igazolást szülés után, hogy min. 4-szer jártam nála. Azt kell az illetékes TB-be vinni a baba születési anyakönyvi kivonatával együtt. A kiskönyvet nincs joga a TB-nek nézegetnie, mert a személyes orvosi adataid vannak benne. Egyébként ezt írja a Várandós kiskönyv is (52-53.o)

Nálunk a kórházba 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. Akinek több, mint 300 nap, annak kell új 30 napnál nem régebbit beszerezni.

Szücsi, Jurem: úgy emlékszem reggel 8 vagy 9-14-ig vannak a Praxisba. Majd hétfőn megnézem.
De van egy másik 4D-s hely is itt egész estig van rendelés. És több embertől hallottam, hogy ez is jó hely. http://www.4dultrahang.hu/

Melinda: szép a pocid. Már én is nyúzom apát az újabb képért, de ma biztos nem lesz belőle semmi. Majd holnap...

Csibemanó: te a Praxisba mész 4D-re? Ha nem is oda, akkor is mindenképp számolj be mi volt. És ha lehet képet is kérünk Kép

Edina: az én dokim olyan édes volt most kedden is. Megkérdi mikor is szül, mondom júliusban. Erre oké akkor nem megyek szabira, vagy ha mégis akkor magával együtt szaladok a kórházba Kép Azt mondta max. a Balcsira megy és ha kell hipp-hopp ott lesz ő is. Hát remélem is...
Kilók: 24+6 hetesen +3 kg

Encus: üdv itt és gratu a kiscsajhoz Kép

Banik: ha gondolod írj mail címet és lepötyögöm valamikor, hogy miket mondtak a felkészítőn. A többieket nem akarom ezzel fárasztani. Amúgy te mikorra várod a babót, mert a táblában nem találtalak.

Adi: örülök, hogy minden rendben volt a dokinál

Banya: tényleg bunkó a főnököd. Azt hiszem Jurem részletesen válaszolt a kérdésedre Kép

Jurem: hát a te főnököd se semmi Kép
Nagyon sajnálom ami a barátnődékkel történt. Kép
Köszi nekem is hasznosak voltak az infók, amiket Banyának írtál. Nekem egy kérdésem lenne az egészhez. Nekem van Tb kifizető hely a munkahelyemen. Nekem akkor oda kell az összes igényemet benyújtani ugye (Thgy, gyed, gyes)?

Hello: köszi az infót. Nekem az anyasági támogatástól azt mondta ma reggel a védőnőm, amit te is írtál. (Igazolás a dokitól)

Zsu: hát nem csodálom, hogy kinyúltál a sulitól. Csoda, hogy annyi erőd van, hogy eljárj. Nem lesz semmi a 8. hónapban vizsgázni, de biztos meglesz Kép

Pilchard Peti: jajj de jó, hogy holnap hazajöhetnek a csajok. Ugye milyen jó, hogy nem lökted az árokba a kocsit Kép

Mézgombi: nagyon arik vagytok így hárman Kép

Norwell: ez a ballon szörnyen hangzik. Én sem kérném.

Jó sokat írtam lesz mit olvasni Kép
Üdv: Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Edina: nekem a Várandós mamák könyvének az utolsó oldalán van ilyen kupon.
Nekem 2005. tavasz-nyári a kiadvány.
Ha jól emlékszem Szilvinek sincs benne semmi.
Lehet, hogy ti már újabb kiadványt kaptatok.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!
Jó sokat írtatok! Nekiállok válaszolni, aztán lehet, hogy már van olyan, akinek más írt, de most így egyszerűbb. Kép
Banya, elvileg a táppénz úgy néz ki, hogy ha eddig nem voltál beteg, akkor amit kapsz, az 15 napon keresztül a fizud 80%-a (kb), ezt teljes egészében a munkáltatód állja (tehát olyan, mint a fizetés). Ezek után van tényleges táppénz, ami a fizud 70%-a, és ennek az 1/3 részét fizeti "vissza" a TB-nek a munkáltatód.
Katus, azt nem tudom, hogy a nem helyben házasodottakkal mi a helyzet, de én a körzetes védőnőt kérdeztem, és azt mondta, hogy elég az eredeti.
Pilchard apu, akkor tessék szép ajándékokkal, sok-sok puszival bepótolni a szülinapozást, de csak óvatosan!
Edina, én 30+4 létemre kb. +1-1,5 kilónál tartok. Tegnap a védőnő szó szerint félelmetesnek titulálta ezt, hogy szinte nem is híztam.
Adi, nálunk pl. a bnőm toxoja negatív lett (engem nem is szűrtek, szerintem a barátnőmet is azért, mert takarítónőként dolgozott), pedig gyerekkora óta állatokkal volt körülvéve, és mégsem esett át a fertőzésen. Ha valaki átesett, az pozitív eredményt jelent, de akkor néznek valami összetevőt, amiből megállapítható, hogy friss vagy régi-e a fertőzése adott emberkének.
THGY=TGYÁS=terhességi-gyermekágyi segély. A www.magyarorszag.hu oldalon vagy a www.oep.hu oldalon találsz róla konkrét infokat (mikortól jár, meddig jár, mennyi az összege, stb.).
Az AFP-vel egy időben történő UH-val csak annyi a gond, hogy az eredmény (még ha megbízhatatlan is) nincs a kezedben. Mert ha mégis magas vagy alacsony az érték, akkor a doki tudja, hogy mit nézzen meg jobban! Nem véletlenül találták ezt ki. Szóval a dokid nem felelőtlen, de ez az UH egyáltalán nem felesleges, viszont a 16. heti az!!!! (szerintem)
Melinda, nem igazán értettem ezt amit átmásoltál. Ugyanis tény, hogy a magzatvíz mintavétel kockázattal jár. Az egyáltalán nem igaz, hogy csak a 35. év felettieknek ajánlják fel a lehetőséget (legalábbis itt nem ez a jellemző), mivel a nálam 1,5 évvel idősebb barátnőmnek is mondta az orvosa, hogy csináltasson, mivel mikor összejött náluk a baba, akkor épp antibiotikumot szedett. Persze az más lapra tartozik, hogy a 12. heti UH-n minden OK volt, jó az AFP-je, így én lebeszéltem róla. Húszhetes UH-ra meg ápr. 11-én megyünk.
A dolog másik része az, hogy létezik vérből történő szűrés is, de az most még a fizetős kategóriára tartozik, és gondolom nem kell részleteznem, hogy sokaknak nincs erre valójuk... Kép , de azért ez mégis csak veszélytelenebb, mint az az 1%, ugyanis a doki könnyen kijelenti, hogy 2500-ból csak 25 vetélés van, de mi van akkor, ha ez a 25 épp olyan, hogy nagy nehezen összejött első baba???
Na ehhez ennyit, de ne kövezzetek meg!!!!
Melinda, az anyasági támogatás alanyi jogon jár, akkor ha itt szültél, és megvannak a pecsétjeid, tehát ettől szerintem független, hogy a munkahelyed hol van.
Jurem, ez nagyon szomorú hír, főleg, hogy köztudott, hogy az egypetéjű ikrek nagyon kötődnek egymáshoz --> fennáll a veszély, hogy a másik bébi is meghal.
Csibemanó, nálunk apu és anyu is bika, és jelentem, még bírják egymást! Kép
Mézgombi, akkor nálatok pont fordított a helyzet a tornán, mint nálunk. Itt ugyanis mindig rengetegen vagyunk, igaz, már jó rég nem voltam, de akárhányszor igen, akkor mindig tele volt a terem.
Tgyás és a többiek. A jogszabály szerint, a TGYÁS kezdőnapját megelőző évben van 180 napi jövedelem, akkor a TGYÁS-t a megelőző év keresete alapján számolják. De ha te csak szeptembertől dolgoztál (és előtte nem volt járulékköteles jövedelmed), akkor nálad ez nincs meg, tehát a minimálbér kétszerese után kapsz pénzt. Én azt mondom, hogy apósodnak felesleges nagy pénzzel bejelentenie, mert az átlagodat csak nagyon kis mértékben rontaná a későbbiekben, amikor már lesz a megelőző évre eső 180 napi jövedelmed (tehát 2007-ben, a GYED esetén).
Norwell, nálunk a Klinikán van egy doki, aki csak az utolsó utáni esetben császároz. Valahol egyetértek ezzel a ballonos dologgal, mert biztosan jobban fáj, de egy kicsit természetesebb, mint a császár, nem????
Kisvirág, ha a céged TB kifizető hely, akkor minden papírt ők intéznek!!!

Más: tegnap jót játszottam TörPetivel. Bekopogtam - visszarúgott. Legalább 5-ször 6-szor eljátszotta ezt, én meg vigyorogtam rajta ezerrel. Kép

Na lelövöm magam, mert ez kicsit hosszú lett.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus

A vérből történő mintavétellel szerintem nem is az a legnagyobb baj, hogy fizetős, hanem az, hogy csak 80-90%-ig megbízható, és jó eredmény mellett is születnek beteg babák. Tehát nem mehetsz biztosra, akkor meg minek? A kétség végig ott marad. Én ezért nyugodtam bele a magzatvíz mintavételbe, ami valóban kockázatos de 100%-os eredményt ad. Én szerencsésen megúsztam. Mindenképp nagy dilemma, és nagy felelősség, hogy az ember melyiket válassza.
A vérből történő szűrés részleteiről a www.downszures.hu oldalon vannak részletek.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Ex!

Igen, természetesebb, és azt is megértem, hogy a doki a programozott és felesleges császárszülések számát akarja csökkenteni. De vannak azért kicsit finomabb módszerek, pl. egy zselészerű anyag, ami szintén elindítja a fájásokat. Ezzel a ballonnal az a gond, hogy a kismama szerint, akinek feltették, nem fájásokat indított el, hanem iszonyú görcsei lettek tőle a méhnyak és a méhszáj körül, és a fájások csak ezután következtek... Volt egy másik, akinek ugyan kitágult a méhszája, de aztán ahogy kivették a ballont, szépen vissza is záródott...áááááá!
Meg kell beszélnem Kende babával, hogy ő legyen szíves egyéb brutális beavatkozások nélkül kibújni...KépKépKép Ja, és TörPetinek is üzenem ugyanezt!Kép

Norwell+Kende

Kép
Kép
norwell
 
 


Ex, sajna a jogszabály ennél sokkal bonyolultabban írja le a Tgys. számítását... Ha ilyen egyszerű lenne, akkor már én sem agyalnék... Én sem úgy vettem ki, mint ahogy nekem mondták, de apósommal is beszéltem azóta, és őneki is úgy mondták, ahogyan nekem, és igenis számít, hogy mennyivel vesz fel. Már napok óta ezen pörög az agyam, és nem tudtam eligazodni, ezért kértem tanácsot, na már most eddig két elméletileg hozzáértő mondta, így maradt az, hogy reménykedem, hogy igazuk van. Egyébként nemcsak 3 hónap jövedelmem lesz, mert most lesz még két havi. Na, mindegy, nem is agyalok tovább, mert előrébb nem jutok, csak kikészítem magam.

Kisvirág, az anyasági támogatást én is úgy tudom, ahogyan Te!

Na megyek vacsit rittyenteni!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Mézgombi, én ezt az OEP-ről néztem, szerintem nem bonyolult! Mindenféleképp a tavalyi keresetet nézik, ha megvan 180 napi, akkor átlagolnak, ha nincs, akkor minimálbér kétszerese. Kép De talán az lenne a legjobb, ha bemennél az OEP-hez, fizetésadatokkal felvértezve, csak segítenek rajtad!
Norwell, biztosan vannak jobb módszerek, nem is azt mondom, hogy szendvetessék meg az anyukákat! Persze vannak brutáldokik...
Szücsi, szerintem 100%-os eredmény nincs... Ismerősömék is voltak ilyenen, és a doki közölte, hogy 99%, hogy lányuk lesz. Kérdem én...az XX, hogy lesz XY abban az 1%-ban???? Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gombi, még valami! Én a tavalyi fizudról beszélek! Mivel a kezdőnapot megelőző év az 2005., nem??? Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex, tudom, az OEP honlapon így van, viszont az 1997. évi LXXXIII. tv. szerint, amelyben a Tgys. is szerepel, már sokkal több féle számítási módot írnak. Nyilván ha csak ezzel az egy szabályozással találkoztam volna, akkor nem lenne bonyolult. Az Oep-esek segítőkészségét meg inkább hagyjuk...
Tehát ezért is kértem meg olyat, aki munkaügyi és TB dolgokkal foglalkozik, hogy mondja meg, a gyakorlatban, konkrét adatokkal mikre vagyok jogosult. Mert mindenhol olyan "egyértelműen" le van írva, csak aztán nézed a számládon az átutalt összeget, mint ahogy én is lestem, mikor a táppénzt megkaptam, és egyáltalán nem annyira számítottam.
Na de lezárom ezt a hülye témát, mert lassan átnevezhetjük a topikot, és nem akarok másokat untatni. Kép

Fini chilis babot csináltam, most megyek befalni! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Ex!
Brutáldoki, ez jó!!!KépKépKép
Erről jut eszembe: kérdeztem a dokimtól, hogy mivel 4,5-es kontaktlencsét hordok, mit gondol, nem lesz-e probléma (nagy dioptriánál megvan az esélye a retinaleválásnak). Erre mondja, hogy ő csak 7-8-as dioptriánál szokott egyáltalán erre gondolni, és akkor azt mondja: "Ne aggódjon, nem fogunk ám azért mindenféle horror-szülésbe belemenni!" Kép

Jaj, lenne egy kérdésem: szokott Nektek olyan érzésetek lenni, mintha a kicsi a medencéteket gyakorlatoztatná és rúgdalná? Nagyon érdekes érzés...Kép

Norwell+Kende

Kép
Kép
norwell
 
 


Norwell, én is úgy hallottam, hogy csak magas dioptriánál kell szemvizsgálatra menni, hogy okoz-e majd esetleg gondot a szülés. Aztán a héten mondta egy csaj a tornán, aki 5-ös lencsét hord, hogy ő császárral fog szülni a szeme miatt, volt szemorvosnál. Azt mondta, hogy nem a dioptria nagysága számít, hanem a szemfeneket (vagy szemnyomást? már nem emlékszem) vizsgálják. Nekem is van lencsém, igaz csak -1,75-ös, de gondoltam, hogy elmegyek szemészetre, megnézetem, meg a dokimat is megkérdezem.
A mi Julcsikánk meg csomószor csuklik, úgy sajnálom érte, én annyira utálok csuklani! Meg reng is a hasam...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Norwell: nekem 4+1 dioptriás a szemüvegem. Kedden kérdeztem erről a dokim, és azt mondta 6 felett lehet gond. Biztonság kedvéért engem is beutal szemészetre és ahogy Mézgombi is írta a szemfenék / szemnyomás vizsgálat fogja eldönteni, hogy császár vagy sima szülés lesz.

Nekem farosan fekszik Mogyoró. Néha akkorát rúg az alhasamba, hogy úgymond a hüvelyemben is érzem. (Bocsi, de nem tudom másképp írni.) Nagyon hülye érzés...

Mézgombi: nekem egyszer csuklott szegénykém. Én jót mosolyogtam rajta, de közben sajnáltam is őt.

Jól kiszúrtam magammal. Hat körül ettem egy kis kalácsot kakaóval, aztán rágcsáltam egy kis kekszet. Úgy teleettem magam, hogy alig bírok mozdulni. A savam meg fel-le-fel-le... Borzalom, mintha sósavat ittam volna Kép
Holnap beszerzem a Renniet, nincs mese.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?