Sziasztok,
Mesi,
Meg ne halljuk, hogy nem idevaló vagy! Most teljesen megleptél. Te tartottad az emberekben a lelket! Most Neked van szükséged Ránk. Gyere csak, mert hiddel mi tudunk leginkább segíteni Neked!
Juci,
Azért kérdezték, hogy kaptál-e már vért, mert akkor nem kell kutakodniuk és "szenvedniük". Képzeld, nekem a fiamnál hasonló volt a gond, de most semmi probléma nem volt. Szóval állítólag mostanában kezdenek rájönni, hogy nem csak a vércsoportban szereplő betűk és a rhesus faktor a meghatározó, hanem a különböző alélek is. Nálad ez azért különösen fontos, mert 0 Rh- vagy. Ez azt jelenti, hogy minden más vércsoportra reagálna a szervezeted.Szóval Te csak 0 rh- vért kaphatsz, viszont mindenkinek adhatsz vért.Mivel ez a 2. terhességed (ugye jól emlékszem?) bizony már lehet kár 2-féle "ellenanyag" a szervezetedben, viszont valahogy ezeknek is kellene stimmelniük ha vért kapsz. Na, azt hisem eléggé bonyolultul írtam le. Nekem az volt a szerencsém, hogy én B- vagyok, fiam meg B+ lett, így a "-"-ra kaptam ellenanyagot, és nem volt gond. Most lányom 0+ lett, megint ellenanyagot kaptam és nem lesz problem. Szóval érted? Az anti-D-t a rhesus összeférhetetlenségre adják és nem a "betűsre". Szóval ne aggódj, Babónak nem lesz semmi baja. És neked sem, csak tényleg több vizsgálatot meg kell csinálniük.
Tudod a végzetes az Rh összeférhetetlenség, de azért kell figyeljenek a többire is.
A sárgaságnál meg pont fordítva van. Nálunk abból volt lánynál a probléma, hogy én B-s vagyok, Õ meg 0-ás. És mivel a sárgaság (ha jól tudom) többek között az anyai vér lebontásánál fellépő probléma, ott volt "összeférhetetlenség". Szóval nálatok elvileg a sárgaságnál nem biztos lesz probléma, de azért majd szólj a kórházban a csecsemősöknek többször is. Mert annak ellenére mindenen hova fel lesz írva, hogy Te Rh- voltál nem nagyon figyelnek rá (legalábbis a Margit kórházban).
Huh. még mindig nem volt időm virágot ültetni. Na, mindegy. Majd hétvégén
Szombaton a Moszkva-téren bemutatják az új villamost. Tudjátok Párom villamos vezető, Gyerkőc meg "vonat" buzi, szóval biztos megyünk. És lesz Gáspár Laci koncert is.
Tényleg, sikerült megszereznem az eddigi megasztáros énekléseit Rúzsa Magdinak és Póka Angélának. Akinek kell írjon mélt és küldöm. Nem biztos, hogy ma, de küldöm...
Titi,
ne féljél, van néhány szülésznő, aki első szülésnél már próbál gátvédelmet alkalmazni. De tényleg ne izgulj. Még császár után is azért kellemetlen volt először, úgyhogy óvatosan, de nem lesz gond
Koda,
Ez tök jó, hogy így tudjátok kezelni a helyzetet!
Bufo,
Ti is azért szerintem jó úton jártok, csak ne add fel.
Na, írtam ám litániát.
Zseppy