Sziasztok!
Hetek óta vacakolt a gépünk, férjem szerint unja a Babanetet
Ezt persze kikértem magamnak... Lényeg, hogy végre a párom is megunta és új konfigurációt rakott össze. Ilyenkor mindig elszörnyedek, mi pénzbe kerül némileg tartani a lépést ezzel az irdatlan ütemű technikai fejlődéssel...
Kildó
Köszi hogy utánanézel a búvárreflexnek. Tulajdonképpen arra vagyok kíváncsi, van-e még valaki aki hallott az általam idézett ellenvéleményről. Ha jól emlékszem, talán Fermel írta hogy az Optimális Családtervezőben beszéltek erről. Szerintem baj, hogy kevesen hallanak róla, mert egyetérteni ugyan nem kell vele, de legalább át lehet gondolni - ha van mit. Azt azért furcsállomm, hogy a Babafalva bébiúszás szakértője válaszra sem méltatta a kérdésemet erről. Na, leszállok a témáról, mert biztos unjátok, de Ildi légyszi majd oszd meg velünk, mire jutottál.
Nálunk többnyire hagyományos szerepelosztás van, a férjem felújít, barkácsol, én főzök, takarítok. Mindezt persze nem mereven, besegítünk egymásnak ha úgy adódik. Pl. én csiszoltam-festettem az ablakokat, mikor ő csempézett, lambériázott, hogy hamarabb kész legyen a lakás. Õ pedig bevásárol, néha besegít a konyhában pl. ha vendégeket várunk, vagy kiporszívózik. Jól esik ha észreveszi hogy néha be vagyok havazva... Szerintem ahol mindkét fél dolgozik, ott ez természetes. Ha meglesz a baba, biztos vagyok benne hogy a gyerek körüli dolgokban is aktívan részt fog venni. Amúgy jónak tartom a hagyományos szerepelosztást a gyerekek nemi identitásának alakulása szempontjából is, de ennek nem kell merevnek lenni, fontos a kölcsönös segítőkészség a másik dolgai iránt, ha olyan a helyzet.
Melcsi
Hogy a mai lányok mit várnak el egy fiútól, azt nem tudom, de tendencia ( sajnos) hogy a szerepek összemosódnak, felcserélődnek, engem leginkább az zavar, ahogy futnak a fiúk után.
Fanny
Tetszik amit a fiúkról írtál, hogy az ő dolguk a szobájuk rendbentartása. Szerintem fontos, hogy a gyereknek is legyen dolga a családban. Még a kisebbnek is, az ő szintjén. Könnyebb lesz neki később, ha ezt szokja meg.
Regina
Én is még csak üres petezsákról hallottam... Drukkolok hogy minden rendben legyen!
Ancsi
Megkaptam, köszi, ha lesz időm válaszolok de most csak épp egy kicsit ideengedett a férjem a géphez, még tart a konfigurálás...
Kézimunkához nem tudok hozzászólni, én varrni szoktam, az nagy sikerélmény számomra...
Mandula, talán te írtad régen hogy pizsit varrtál a gyerekeidnek? Azóta is varrsz?