Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Regina!

Engem is megdöbbentett a diagnózis, sajnos nem is nagyon tudok hozzászólni, én ilyet még nem hallottam. Talán a lányok között lesz vki aki többet tud erről.
Nagyon együtt érzek Veled, és szorítok Neked, hogy minden jóraforduljon és ne legyen ebből semmi baj!

Üdvözlettel, Ancsi
ancsi65

Szia Regi!

Hát ilyent még én sem hallottam, és megértem az aggodalmadat. De ha a doki azt mondta, hogy még lehet minden rendben, akkor az biztos úgy is van. És én is azt kívánom, hogy jöjjön minden rendbe. Nagyon vigyázz magadra!

Paga

Gabi
paga

Kedves Regi!
Ilyet még én se hallottam, csak az "üres petezsák" fogalmát, amit nekem is szokott nézegetni Krizsa doki, de az teljesen más szerintem. Remélem minden jóra fordul, és hamarosan a genetikai vizsgálaton üldögélhetsz!
Kedves Mandula és Paga, Nektek is ezt kivánom szivből és minél hamarabb!
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Regina!
Ehhez én sem tudok hozzászólni. Nagyon-nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen.
Melinda
fermel

Regina!
Ehhez én sem tudok hozzászólni. Nagyon-nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!
Melinda
fermel

Már megint nagyon ügyetlen voltam. 20 percig vártam, de nem jelent meg az üzenet, ezért írtam újra.
Melinda
fermel

Köszönöm mindenkinek!
Azt hittem, hogy valakinek lesz infója a dologról, de tényleg olyan fura az egész.
Bevallom továbbra is jók a megérzéseim, a férjemnek is (ő nagyon intuitív), de tény hogy mindketten jócskán elfogultak vagyunk és lehet, hogy ezért semmit sem jelent a megérzés.

Latolgatom az esélyeimet, ami persze hülyeség, mert az ember csak agyal, és abból semmilyen megoldás nem születik, ugyanakkor úgy el tudja vinni az energiát, szabályosan leszívja. Úgyhogy leírom nektek, aztán elhessegetem az egészet.

Talán mégis később fogant és még kicsi.
Vagy lassabban fejlődik és ezen a héten belehúz.
Vagy tényleg van ott egy folyadékrés, vagy ciszta vagy akármi, ami takarja a lényeget.
Vagy egyszerűen csodával határos módon jövő szerdán tökéletes lesz a petezsák jól kivehető embrióval. (pozitív agykontroll)

Végül is nincsen görcsölés, vérzés, de még barnázás sem...
És kívánós vagyok, émelygek stb. És kedd óta nem tudom meginni a kávét. Ugyanúgy mint az előző kettőnél. Pedig én nagyon nagy kávés vagyok ám...

Szóval ezek pörögtek az agyamban.
Milyen gyarló is az ember, ugye?

Nos, mindenkinek jó hétvégét!
Aztán szerdán csinálok egy tesztet, addig nem is irok erről.

Kép
regina3

Sziasztok!
Végre végig olvastam a lemaradásomat.
Melcsi, én legszívesebben csendéletet varrok, az utóbbi időben már újítottam és életképeket, festménymásolatokat is varrok.Már olyan sok van hogy sokat még be se kereteztettem, de én nem igazán tudnék megválni egyiktől sem, legfejebb ha ajándékozási szándékkal varrtam.
A férfi-nő szerepekhez nem szólok hozzá, mert még meglincselnétek, ha tudnátok, hogy az én férjem főz, mosogat, porszívózik stb.és ráadásul mindezt önszántából és előzékenyen. Sokszor már én vagyok ingerült, hogy ne csinálja már meg az "én dolgomat".Én nem vagyok az a tipikus gyerek-férj-család rabszolgája, természetesen én is főzök, takarítok, mosok, vasalok(azt csak én!)de ezek a dolgok nem kizárólagosan az én "előjogaim".Én például a fiaimat is arra szoktattam már 13-14 éves koruk óta, hogy a szobájuk, ruhájuk, szekrényük rendbentartása az ő dolguk.Nem értek egyet avval, hogy a férj elmegy dolgozni (elvégre én is elmegyek)és evvel részéről le van tudva a családi élethez ezen kívül kapcsolódó kötelezettség, azt meg már nem is sorolom ide, hogy részt vesz a gyerekek körüli teendőkben mert az már szerintem olyan evidencia ami teljesen egyértelmű.( És ha valaki otthon van 1-2 kisgyerekkel akkor ez az elvem még fokozottabban érvényes.)Azt szoktam mondani mikor ilyesmiről esik szó, hogy attól hogy szültem 1-2 gyereket még én is EMBER vagyok.
Regina, biztos vagyok benne hogy nem lesz semmi baj!!!!
Üdv.Fanny
fanny01

Fanny!

Miért köveznénk meg ezért, ez tök rendben van így. Attól színes a világ, hogy nem vagyunk egyformák. Nálunk alapfelállásban a férjemmel együtt mindeketten borzasztó rendetlenek vagyunk, de ezt nem is dörgöljük egymás orra alá. Ha valamelyikünknek van kedve, energiája, az neki áll, és megcsinálja az otthoni dolgokat. Mindketten alapból nagyon sokat dolgozunk. Régebben heti egyszer járt hozzánk egy néni takarítani, pénteken, hogy hétvégére legyen rend, és ne azzal töltsük a hétvégét, amikor végre otthon vagyunk, hogy suvickoljuk a lakást. Amikor a terhességem miatt otthon martadtam, akkor viszont lemondtuk, mert ha otthon vagyok, akkor viszont belefér, hogy rendet rakjak. Most január óta dolgozom, de nem kerestünk még a néni helyett mást, őt meg már nem szeretnénk, mert nem voltunk vele elégedettek. Hozzáteszem nem vagyunk gazdagok, sőt... , de ha mindketten reggel 6-kor elmegyünk otthonról, és alapból este 6-7 óra előtt nem érünk haza, de az is előfordul, hogy később. A férjem sokszor hétvégén is dolgozik. Esténként én még tanulok a fiammal, vacsizunk, és bizony előfordul, hogy hetekig még egy filmet sem nézünk meg a tévében annyira fáradtak vagyunk, hogy bedőlünk az ágyba és 1 perc múléva már alszunk is. Előfordul, hogy napközben telefonon beszéljük meg a dolgainkat egymással, mert annyira keveset találkozunk. Szóval ezek után hétvégére még szokott maradni egy nagyobb tanulás a fiammal, a mosás, a családlátogatás, tavasztól őszig a kert. Nekem arra már nincs energiám, hogy a lakást csillogjon.

Más: A fiunktól sikeresen elkaptuk a megfázást, rendesen folyik az orrom, lázas vagyok, de már tüsszögök! És ez nálam a gyógyulás jele. Remélem hétfőre kicsit jobban leszek, mert nem jó így dolgozni, de nem vagyok egy betegállományba menős.

Ma nálunk nagyon szép idő volt! Remélem mindenkinek jól telik a hétvége.

Paga

Gabi
paga

Fanni, Paga!

A családi munkamegosztás szempontjából nekem is jó dolgom van. Nálunk a házimunkát én végzem ugyan, mert többet vagyok itthon és alapvetően jobban meg tudom csinálni. (a férjem amolyan szőnyegalá söprős típus - szinte szó szerint) A kertben viszont ő dolgozik többet, füvet nyír, fát metszeget, gazol, locsol. De a virágokat én szoktam elvetni-elültetni-gondozni. Tehát ez olyan klasszikus felállásnak tűnik, de olykor történhet szerepcsere: locsolok, ha későn jön haza, ő pedig a főzésnél szokott segíteni, vagy bevásárol. A legnagyobb segítség az, amikor megvesz több kilo csirkehúst, kicsontozza és bepanírozva lefagyasztja, mert én utálok a hússal bajlódni. A másik nagy segítség, hogy bármikor rábízhatom a gyerekeket, ez soha semmilyen gondot nem okozott neki (kivétel a fürdetés, amíg kicsik voltak, arra nem volt hajlandó).

Mi felnőtt-felnőtt viszonyban állunk, partnerként kezeljük egymást, tényleg mindent megbeszélünk és nagyon jól működik a dolog. Sok ismerős vagy rokon irigykedik a helyzetemre, pedig így leírva nem is olyan extra. Inkább csak az a feltűnő, hogy tényleg mindenben számíthatok a férjemre és, hogy ő fontosnak tart minket, vagyis nagyon családcentrikus.

Ha jól belegondolok, a környezetemben a pasik vagy isznak, vagy csavarognak, vagy csajoznak, vagy begubóznak, de akad munkamániás is.
Én igyekszem megbecsülni, hogy jó dolgom van.

Egyébként ez egy szinte kimeríthetetlen téma.

Paga!!!
Olvasod már a könyvet (Emberi játszmák)???
Nekem nagyon tetszett!

Kép
regina3

Sziasztok!
Regina!
Örülök hogy ilyen példát is lehet hallani, hogy a házastársak partnerként tekintenek ehymásra, mert nekem is az a tapasztalatom amit Te írtál. Bár, ha csak a kolleganőimre gondolok, ők is csak szájtátva hallgatják mikor én a férjemről mesélek, de ők még arra sem képesek, hogy azt elérjék hogy a felnőtt gyerekük ne cselédnek tekintse őket.Úgy látom,hogy sokan pótcselekvésként bújnak a házimunka és a mindennapi főzés mögé, evvel leplezik, hogy igazából nem együtt élnek csak egymás mellett, egy lakásban.
Paga! Mi - időben - ilyen sokat nem dolgozunk, többet vagyunk itthon, ez annak köszönhető, hogy én fix munkaidőben-közalkalmazottként- dolgozom, ráadásul vezető beosztásban, ami még több szabadságot enged - bár én nem élek evvel vissza, a férjem vállalkozó itthon van saját fényezőműhelye van. Az hogy itthon dolgozik annak van előnye is meg hátránya is.Szóval több időt töltünk itthon, több időnk van, mégsem vagyok én sem a lakásom rabja. Én nem ismerem azt, hogy péntek van - pórszívózni kell, én akkor takarítok amikor kedvem van.Persze azért nem minden kedv kérdése, de nem csinálok semmiből drámát.
Szóval mi így élünk!
Jó éjszakát mindenkinek, mostmár "kötelező" program van: Híradó, Megasztár.
Fanny
fanny01

Fanny!Paga!

Eddig nem nagyon akartam hozzászólni a női szerep, férfi szerep témához. Most viszont kicsit felbátorodtam, mert én sem arról vagyok híres, hogy imádnám ezeket a dolgokat. Mosni, vasalni csak én szoktam. Megjegyzem a vasalást, az átlagtól eltérően még szívesen is csinálom. Viszont takarítani nagyon nem szeretek, de a rendet és a tisztaságot viszont igen. Úgyhogy ebben nekem is van segítségem egy héten egyszer, s én a hét többi részében igyekszem fenntartani a szintet. Így is állandóan pakolok a fiúk után. Péter fiamnál még azért is állandóan könyörögni kell, hogy a koszos edényt tegye bele a mosogatógépbe. Egyébként visszatérve a segítségre. Nekem erről az a véleményem, hogy ha egy családban valaki dohányzik (esetleg ketten is), akkor a cigaretta árából bőven megfizethető a segítség. Én például nem dohányzom, egyáltalán nem iszom alkoholt, nekem ez a segítség a luxusom.
Nagyon szeretek itthon lenni, csodálatos dolog látni a pici fiam fejlődését, de azért néha nekem is hiányzik egy kis agytorna. Ezért is gondolkodom rajta, hogy tanulnom kellene.

Paga! Mihamarabb gyógyuljatok meg!

Melinda
fermel

Látom azóta még hozzászóltatok a témához. Az én férjem is bármit megcsinálna, de sajnos nagyon kevés ideje van, rengeteget dolgozik. Főzni például remekül tud, nagyobb vendégeskedéseknél ő a szakács. Rendkívül kreatív ember, bármihez hozzá tud szólni,a házban is bármit meg tud javítani, meg tud csinálni. Csakhát állandóan az idővel küzd, most is van egy-két munka, ami rá vár, mert valóban igaz, hogy egy családi házban mindig van mit csinálni. Mostanában a legfontosabb feladat Benjámin számára biztonságossá tenni a házat.(szekrényzárak, rácsok stb.)
Melinda
fermel

Sziasztok!

Hetek óta vacakolt a gépünk, férjem szerint unja a BabanetetKép Ezt persze kikértem magamnak... Lényeg, hogy végre a párom is megunta és új konfigurációt rakott össze. Ilyenkor mindig elszörnyedek, mi pénzbe kerül némileg tartani a lépést ezzel az irdatlan ütemű technikai fejlődéssel...

Kildó
Köszi hogy utánanézel a búvárreflexnek. Tulajdonképpen arra vagyok kíváncsi, van-e még valaki aki hallott az általam idézett ellenvéleményről. Ha jól emlékszem, talán Fermel írta hogy az Optimális Családtervezőben beszéltek erről. Szerintem baj, hogy kevesen hallanak róla, mert egyetérteni ugyan nem kell vele, de legalább át lehet gondolni - ha van mit. Azt azért furcsállomm, hogy a Babafalva bébiúszás szakértője válaszra sem méltatta a kérdésemet erről. Na, leszállok a témáról, mert biztos unjátok, de Ildi légyszi majd oszd meg velünk, mire jutottál.

Nálunk többnyire hagyományos szerepelosztás van, a férjem felújít, barkácsol, én főzök, takarítok. Mindezt persze nem mereven, besegítünk egymásnak ha úgy adódik. Pl. én csiszoltam-festettem az ablakokat, mikor ő csempézett, lambériázott, hogy hamarabb kész legyen a lakás. Õ pedig bevásárol, néha besegít a konyhában pl. ha vendégeket várunk, vagy kiporszívózik. Jól esik ha észreveszi hogy néha be vagyok havazva... Szerintem ahol mindkét fél dolgozik, ott ez természetes. Ha meglesz a baba, biztos vagyok benne hogy a gyerek körüli dolgokban is aktívan részt fog venni. Amúgy jónak tartom a hagyományos szerepelosztást a gyerekek nemi identitásának alakulása szempontjából is, de ennek nem kell merevnek lenni, fontos a kölcsönös segítőkészség a másik dolgai iránt, ha olyan a helyzet.

Melcsi
Hogy a mai lányok mit várnak el egy fiútól, azt nem tudom, de tendencia ( sajnos) hogy a szerepek összemosódnak, felcserélődnek, engem leginkább az zavar, ahogy futnak a fiúk után.

Fanny
Tetszik amit a fiúkról írtál, hogy az ő dolguk a szobájuk rendbentartása. Szerintem fontos, hogy a gyereknek is legyen dolga a családban. Még a kisebbnek is, az ő szintjén. Könnyebb lesz neki később, ha ezt szokja meg.

Regina
Én is még csak üres petezsákról hallottam... Drukkolok hogy minden rendben legyen!

Ancsi
Megkaptam, köszi, ha lesz időm válaszolok de most csak épp egy kicsit ideengedett a férjem a géphez, még tart a konfigurálás...

Kézimunkához nem tudok hozzászólni, én varrni szoktam, az nagy sikerélmény számomra...
Mandula, talán te írtad régen hogy pizsit varrtál a gyerekeidnek? Azóta is varrsz?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kriszta
Hol vagy? Rég nem írtál...

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Regina!

Igen el kezdtem olvasni a könyvet, de még nincs kialakult véleményem róla. Az eleje nem nagyon fogott meg, de aztán kezdett érdekes lenni. Azt gondolom, hogy az eddig olvasottakkal egyetértek,olyan dolgokat ír, amiket én is így gondolok, csak még nem fogalmazódott meg bennem. Többet vártam tőle, de ez valószínűleg azért van, mert a rengeteg ajánlás hatására, sokat vártam tőle. Most mindenesetre nem olvasom, mert kaptam Prága könyvet, és azt bújom. Mivel az idegenvezetés ára elég húzós volt, úti könyv alapján fogunk nézelődni, ismerkedni a várossal. Oda viszek magammal másik könyvet is, de nem ez lesz, hanem valami könnyedebb. Majd Prága után előveszem utazás alatt úgy egymagamban jó lesz elmerengni rajta.

Fanni!

Én is Megasztározok, csak közben néha idenézek. Szeretem nagyon, de ebben a szériában sajnos úgy alakult, hogy csak az elsőt láttam, meg most ezt.
És a Queent is szeretem.

Icus!

Köszi a táblát! Én is pont ma délután néztem hogy Nyanya nem volt már pár napja. Remélhetőleg csak egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott idejönni, és nincs semmi baja.

Melinda!

Köszi azért nem vész. Nem írtam, de tegnap tegnapelőtt sokkal rosszabbul voltam, már szerintem gyógyulgatok. Nagy ügyet nem szoktam csinálni ebből. Úgy általában gyógyszert sem szedek, mert tapasztalatom szerint nem gyógyulok akkor sem hamarabb, csak valami torokfertőtlenítőt szopogatok néha, bár nem sok értelme, mert amikor elszopogatom, akkor utána olyan késztetést érzek az evésre, ivásra, hogy nem tudok neki ellenállni, pedig ugye ennek az a lényege, hogy utána legalább 1 óráig no evés, ivás, hogy hasson. Na erről ennyit! Ha nagyon belázasodom, vagy fáj a torkom,. fejem, egyebem, akkor 1-1 db algopyrint beveszek, kb. ennyi, és akkor bírom a gyűrődést.

Mandula!

Építkezéssel hogy álltok. Elkezdtétek már?

Kérdésem lenne mindenkihez. A férjemnek a névnapjára szeretnék akváriumot venni, mert régi vágya, de mivel nincs mire rakni bútorosat vennék, vagy hengerakváriumot. Nem tudjátok hol lehet reális áron kapni ilyent?

Még lehet, hogy idenézek, mert úgyis nézem a Megasztárt, meg várom a párom, mert még nem ért haza a munkából.

SZiasztok,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Regina! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!

Nálunk sajna a férjem reggel kb. 8- este 7-ig dolgozik, így itthon már nem nagyon van ideje a házimunkában segíteni. De nagy ezermester, és ha olyat kell csinálni akkor hétvégén megcsinálja. Tul. kép. én sem ragaszkodom mereven a szerepekhez, de tényleg nagyon összemosódtak mára... Én nagyon szívesen csinálok mindent, meg ugye itthon vagyok. A gyerekeknek elvileg nálunk is rendben kéne tartani a szobájukat, de erről nagyon nehéz meggyőzni őket Kép.

Paga! Jobbulást! Még csak most jött létre a végleges terv, most tervezőnél van, aztán engedélyeztetés (kb. 1 hónap) és aztán kezdődik a "gyönyör".

Icus! Igen, én varrtam pizsiket a gyerkőknek, de azóta még nem volt időm. Pedig nagy sikerélményKép!

Nálunk is szép idő volt, egy barátunknál voltunk gulyás-partin, jól el is fáradtam.

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Most látom, hogy az itthoni munkamegosztásról egyszer már írtam, szinte szó szerint ugyan azt mint ma. Elnézést, nem direkt volt, csak írtam nektek hogy vacakolt a gépünk, és úgy emlékeztem, épp azzal a hsz.-sal szállt el véglegesen, de ezek szerint az még felment. Bocsi.

Mandula
Nálam a varrás úgy kezdődött, hogy 14 éves koromban anyám beíratkozott egy szabás-varrás tanfolyamra, és azt mondta nekem: gyere el teis kislányom, neked sem fog ártni... Õ azóta sem tud varrni, én viszont hamar kedvet kaptam, 8. oszt. koromban volt hogy abban mentem suliba amit én kreáltam, a barátnőim meg csak hüledeztekKép A sikerélmény itt kezdődött. Azóta sokat varrtam, klassz anyagoknak nem tudok ellenállni. Varrtam estélyit is, legbüszkébb pedig a menyasszonyi ruhámra vagyok... ha egyszer nem találtam a kölcsönzőkben olyat, amilyet elképzeltem Kép (2. házasság lévén), egyszerűt de elegánsat.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi!
Köszi a tippet az újságról. Az anyósom akart adni mindenkinek a gobelinekből, de mi mondtuk, hogy inkább adja el, mert nem a mi stílusunk.
Én még "csak" szoptatok, remélem még sokáig.
Marcell elég nagy baba, szerintem már több is mint 6 kg, kb 63 cm.
Szerintem nem rosszak az üzletben vásárolható bébiételek. Kyra jobban szerette, mint amit én csináltam neki.

Regina!
Én is remélem minden rendben lesz, ilyenről én sem hallottam.
De ha a terhességi tünetek még mindig vannak,szerintem nincs semmi baj. Amikor nekem volt egy 12 hetes magzatelhalásom, megszüntek a rosszullétek, álmosság, én még örültem is neki, milyen hamar vége. Aztán ultrahangon közölték a rossz hírt, egyből rájöttem miért szünt meg minden tünet hirtelen.
Tehát fel a fejjel!!!!!!!

Bea
beátab

Látom itt a jó idő. Mindenki a szabadban van, s csak én ülök a gép előtt.
Egyedül maradtam, a férjem még dolgozik, fiam versenyen van. Akváriumot kerestem a neten, de nem nagyon jártam sikerrel. Elég borsos áruk van. Lehet, hogy nem kap a férjem meglepiből akváriumot, de úgysem tud róla, ezért nem fáj majd neki, ha nem kapja meg. Én viszont eléggé elkedvetlenedtem, hogy nem jártam sikerrel, mert tudom, hogy örülne neki.

Hát további jó hétvégét nektek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Látom elinditottam a lavinát a házimunkával...
Az az igazság, hogy nálunk is besegit vki heti 1 nap, takarit, ez még az első lombik idején kezdődött, aztán maradt is igy. De nem bánom, mert takaritani nem nagyon szeretek, de a rendet igen. A két takaritás között fent tudom tartani. És mivel én sem dohányzom, nem kávézom, nem iszom,ez a pénz nem vág földhöz.
Az én uram ugyan a háztartásban nem segit, de a gyermeket Rá tudom bizni, és Õ szokta fürdetni, meg a naggyal is Õ olvas esténként.
Viszont amikor feküdnöm kellett lombik meg mütét után, némi távirányitással főzött. Akkor a fiam mosogatott, be-ki rakta a mosnivalót, kiteregetett. Viszont hetekig nem volt vasalás, mert arra alkalmatlanok a családtagjaim. Én viszont szeretek vasalni, mióta gyesen vagyok, sosincs vasalnivalóm, mert a száritóról egyenesen a vasaló alá kerülnek szinte. Már tanitgatom Pörit, élvezettel figyeli, főleg az tetszik Neki mikor száll fel a gőz a vasalóból.
Viszont minden háziasságot elfelejtettek a fiuk, amint felkelhettem. De engem ez nem zavar. Szeretem eléjük rakni az ételt, sőt nálunk én szedek mindenkinek. Nem szeretem ha nem vagyok otthon mikor eszik valamelyik, elképzelem milyen rossz lehet megmelegiteni és egyedül megenni az ételt.
A férjem nálunk is itthon van, mivel a bolt alattunk van, sokszor fel is jön, ezért is tudunk mindig együtt enni.
Tényleg hol van Nyanyuska???
Icus, a babafalván semmi nincs arról hogx károsodást okozhat az uszás.
Fanny, én tájképeket szeretek varrni. Erzsébet királynéról is készitettem 1 szép portrét.
Viszont amire nagyon büszke vagyok, egy keresztszemes kép Velencéről. Iszonyu munka volt, de csodaszép lett, de örökké emlékeztet az ott átélt boldog napokra. A vetélés után vitt el Dezső oda, talán gyógyulni, nagyon romantikus volt. Hálókocsis vonat, szállás a Szt.Márk tértől 1 percre,3 éjszakára, és hajó és séta meg minden, 4 napon át... Aki csak fél napot tölt egy tulzsufolt nyári időszakban ott, az nem is tudja milyen a város valójában. Mi láttuk a napfelkeltét, ahogy felszáll a pára,és mindent elönt a verőfény, és este a vöröslő Napot ahogy eltünik a Lido mögött.És micsoda hangulat van éjszaka! A Szt. Márk téren a zenekarok, az utcán táncolnak az emberek, a vendéglők késő éjszakáig nyitva.
Szóval erről az emlékről szól nekem az a kép.
Bea! Milyen jó Neked, vagyis Marcellnek! Sajnos Pöri nem volt ilyen szerencsés. De remélem ez nem hagy majd nyomot az egészségén.
Én még nem adtam kész bébiételt, magam főzök.Szeret mindent, remélem később is igy marad. Máté sem tul válogatós, csak a zöldbabot nem eszi meg, mert azzal megtömték az óvodában ,és máig sem heverte ki.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Vagyok ám csak a barátnőm szakdogáját viszem a gépre, ezért nincs kedvem még mást is írogatni, de azért olvaslak benneteket.

Melcsi!
Örülök, hogy kiváncsi vagy az én véleményemre is a bébiúszással kapcsolatban, de ahogy egyre többet gondolkodom rajta annál jobban úgy érzem, hogy nagyon nagy butaság lenne olyanról véleményt mondanom amit nem is ismerek.(Mert nem tudhatom, de az is lehet, ha egyszer elmennék egy bébiuszodába, akkor én lennék a legnagyobb rajongója a bébiúszásnak)
Egyébként meg úgy gondolom, hogy a babáknak az a legjobb, amikor az anyukájuk boldog és azt teszik ami örömet okoz nekik, mert akkor a babájuk is nagyon boldog lesz, márpedig a te leveleidből sugárzik a jókedv és szerintem Pöri babának ez a legjobbKép!

Na most jön a feketeleves, ezeket persze még mindíg úgy mondom el, hogy a búvárreflexről változatlanul keveset tudok, épp ezért:

Icus!!
Nagyon szívesen megkérdezem, hiszen a munkahelyemre nagyon szeretek bejárni, ahol sok gyógytornász található, remélem tudnak némi infóval szolgálni a dologról, ahogy készen vagyok a barátnőm szakdolijával, ami remélhetőleg ma elkészül, akkor rögtön akcióba lépek.

Mandula!
Szeretném megkérdezni, hogy szerinted a 13 éves "fogszabályzós, kissé molett, szemüveges, szóval szerintem igazi nők bálványa Kép" kisfiamat érdemes lenne-e elvinni kinezológushoz, mert, hogy a tanulással kapcsolatban nagyon stresszes, és igazából minden apróságra rágörcsöl, sokat beszélgetek vele, de néha azt gondolom, hogy kellene némi segítség.

Paga!
Aqváriumos bútort, ha jól emlékszem valamelyik bevásárlóközpontban (Auchan, Cora, Tesco) láttam elfogadható áron, De lehet hogy ez még karácsonyi emlékeim egyike Kép, viszont arra gondoltam, hogy ha ilyen helyen jársz és eszedbe jut nézd meg hátha a nyuszira is gondoltak már a gyártók.

További szép napot mindenkinek!
Ildikó
kildó

Sziasztok!
Melcsi!
Mostanában nekem sem volt időm gobleinezni - különben isnálam ez téli elfoglaltság -, de most hogy beszéltünk róla, kedvet kaptam és tegnap este előszedtem és varrtam egy kicsit. Olyan jó volt..!!!!!
A keresztszemes elő volt rajzolva? mert én csak olyanokat csinálok ami elő van festve. A Keresztszemes kézimunkák c. újságban gyönyörű képek szoktak lenni, de kinek van idegzete azt számolgatni? A velencei képet ott vetted vagy itthon?
Egyébként én is utolsókat rúgom szakdolgozat ügyben, de talán holnap már a formázással is kész leszek.
Isteni idő van -látom hétvégén nemcsak én nem kuksoltam a gép előtt, alig volt forgalom.
(Képzeljétel el az a kolleganőm-barátnőm aki tud a gyerek projektről, ma reggel nem hagyott békén,hogy ha ez már a 29 . nap csináljak egy terhességi tesztet. Hozott a gyógyszertárból egy "3 napos" tesztet, megcsináltam.....és semmi, úgyhogy valószínű meg fog jönni - bár nekem 31 napnál hosszabb ciklusom még nem volt. De hát még az is két nap. Úgyhogy újúlt erővel állhatunk neki a "dolognak".
fanny01

Hol vagytok????
fanny01

Fanny!

Azt nem tudom, hogy egy teszt mennyire biztos, mert én még soha nem csináltam, de szerintem az nem tuti. Hátha mégis!

Szép estét mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Kedves Ildikó!
Azért érdeklődj,de én is megkérdezem a doktornéninket, csütörtökön jön oltani Bébit.
Kedves Fanny!
Elő volt rajzolva, másképp nem is álltam volna neki.
1x csináltam 1 keresztszemest rajz nélkül, de azt én találtam ki és nem is volt tul nehéz, ugyanis a Tizparancsolatot irtam le keresztszemesben Máténak az első áldozására.
A velencei képet a Camponában vettem észre és megkaptam Karácsonyra az uramtól.
Hol vannak a többiek? Kihalunk megint?

Pöribébi imádja a tavaszt!
Nem győzi lesni a fákat séta közben. Az arca szép napsütötte már most. Csak kissé megzavarta hogy nem vettük fel a téli gunyát, azt hitte nem is megyünk sétálni. Aztán megörült mikor betettem a babakocsijába.
Itthon pedig, hasrafekve megfogja az egyik kezével a járóka rácsát, és huzza a testét fél kézzel. Felhivtam a figyelmét, hogy 6 kiló+surlódást fél kézzel nem bir el de nem hitte el, sőt bemutatta hogy de igen.

Hol vannak a többiek? Kihalunk megint?
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Kis családom ismét teljes létszámban itthon van. Ma reggel szerencsésen megérkezett Bence és a férjem. Most már teljesen nyugodt vagyok és piszokul álmos. Ugyanis ebben a néhény napban nem valami jól aludtam, pedig egyébként nagyon jó alvó vagyok. Bence tele van élménnyel. Sokat fényképeztek, videoztak. Nagyjából már meg is néztük őket, de azt hiszem még hosszú ideig lesz mit mesélni.
Ma kiderült, hogy holnap matematika dolgozatot írnak, nagyjából pont abból, amit ebben a néhány napban tanultak. Úgyhogy délután még ezt is át kellett vennünk. Remélem Bence nem lesz nagyon fáradt. Úgy tűnt, hogy megértette az anyagot, volt, amiről már előkészítőn hallott.
Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Melinda!

Igazán nagyon jó is volt a te kis családodnak, de téged megértelek. Én sem tudnékl aludni, ha a szeretteim olyan távol lennének tőlem, de most aztán pihend ki magad.

Melcsi!

Pöri nagyon ügyi. Tényleg nagyon jó lenne már képet látni róla.

Itt a tavasz! Tényleg elég pangás van itt, de remélhetőleg ez csak átmeneti.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok !
Kész van a szakdolgozatom! Most nyomtatom, nem akarok dicsekedni de szerintem állati jó lett.
Tegnap este még el akartam olvasni a babanet üzeneteket. SEMMi új üzenet nem volt. Mondta is a férjem kajánul(nem szereti ha este a gép elé ülök): Na, végre ennek is vége, mindenki babakocsiba tologatja a gyereket és a játszótéren beszélget, nem a géppel.
(Egyébként, ha a teszt megbízható (márpedig úgy tudom hogy az)akkor meg miért nem jön meg?
Nektek van tapasztalatok ilyen teszt ügyben? Valóban kimutat 3 napos terhességet?
A babakocsi tologatóknak kellemes napot, a dolgozóknak jó munkát!
Üdv:Fanny
fanny01

Sziasztok!

Pár napja meghalt a gépem, ezért nem jelentkeztem. Ma viszem szerelőhöz alaplapcsere stb, szóval eltart pár napig. Csak jelzem, jól vagyok, de nem tudok netezni. Most a tesómnál netezem, de visszaolvasni nincs már időm.
Üdv. mindenkinek
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Ildikó! Szerintem nyugodtan elviheted a fiatalembert , akihez én járok az is foglalkozik gyerekekkel. Ha úgy érzed, együtt tud működni akkor menjetek csak el. Ártani meg semmiképpen nem árthat!Kép

Icus! Én is szívesen elmennék egy tanfolyamra, régen olyan sok indult, most meg nem bírok találni itt egyet! Nagyon írigyellek ám, hogy ilyen ügyi vagyKép!

Fanny! Én úgy tudom, hogy a beágyazódás után 3 nappal már kimutatja. De nagyon sok olyanról hallottam, ill. olvastam itt is a b.neten, hogy a 29. napon nem mutatott ki semmit, és a 32. napon már igen! Úgyhogy még bármi lehetKép!

Melinda! Örülök, hogy rendben hazaértek a fiúk! Mostmár pihend ki magad!

Melcsi! Még én is alig hiszem el, hogy nem kell télikabátot felvenni. Olyan hosszú volt a tél, hogy el sem hiszem, hogy vége! Én már gyorsan el is pakoltam a meleg cuccokatKép! Pöribébi tündéri lehet! Légyszi szerezz valahonnan egy digigépet!!!!Kép

Kriszta!Kép De jó, hogy jelentkeztél, bár én biztos voltam benne, hogy csak valami géphiba lehet! Remélem hamar megcsinálják!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Fanni!

Gratula neked a szakdolgozatodhoz. Ha úgy érzed, hogy szupi lett, akkor az biztosan úgy is van. Írtad már azt hiszem, de lusta vagyok visszakeresni, hogy miből is írtad?!
Ha még mindig nem jött meg, az jó jel.

Krisztanyanya!

De jó, hogy bekukkantottál, legalább tudjuk, hogy nincs semmi baj, csak a gép beteg.

Tényleg nagyon szép nap van ma megint! Drukkoljatok nekem, hogy Prágában is jó idő legyen, mert az előrejelzés nem sok jóval kecsegtet, végig esős időt mutat.

SZiasztok

Paga

Gabi
paga

Szia Paga!

Mikor is mentek? Most hétvégén?

Én reggel úgy láttam a tv-ben, hogy csüt.-től megint jó idő lesz, igaz csak az itthonit néztem!

Azért drukkolok ezerrel, remélem nagyon jól fogjátok érezni magatokat bármilyen idó is lesz!!

KépKép
mandula35

Én is remélem, hogy az idő nem ronthatja el a kedvünket. Igen, most csütörtökön reggel indulunk, és vasárnap érkezünk. Befizettük a szállást. Sikerült jó helyen lévő (Vysehrad) apartmant találnunk. Ami legalább is az internetre feltett képeken jól néz ki. Béreltünk garázs, de még bizonytalan, hogy kinek a kocsijával megyünk, mert a legtágasabb a mienk lenne, de az nem biztos hogy befér a bérelt garázsba. Igértek visszahívást a garátzskapu és a garázs méreteivel kapcsolatosan, de még ez nem történt meg. Így lehet hogy egy Yaris-szal megyünk, mondjuk 4 embernek kényelmes az is, meg 4 napra a csomag sem olyan sok. Ott majd buszozunk, metrózunk, így senkinek nem kell lemondania a sörözésről, bár nekem nem esne nehezemre, mert nem szeretem, viszont az én vezetési képességeimmel vannak problémák, így ezzel nem igazán lennénk kisegítve. SZóval vettünk 3 napos bérletet is. Így már erre sem lesz gondunk.

Nagyon várom már! Olyan ritkán megyünk gyrekek nélkül, eddig összesen kétszer voltunk 3-4 napot.

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Tegnap olyan gyönyörű idő volt, hogy csavaroghatnékom támadt. El is indultam vásárolgatni, tavaszi cipőt vennék, de nem találtam egy kényelmeset. Ellenben úgy elfáradtam, alig bírtam hazavonszolni magam... Vagy csak ellustultam?Kép

Fanní
Gratulálok a szakdolidhoz. Írhatnál róla részletesebben, milyen témát dolgoztál fel?

Megjött a visszaigazolás a HRG tanfolyamról. A honlapon lévő infókhoz képest sok az eltérés, pl. nem is 90 órás henem 120, ennek megfelelően az ára isKép. A főnököm azt mondta, 10 e-Ft-tal tudná támogatni. Viszont ha a munkahely támogatja, épp 10 e.-rel drágább, mintha nem, így aztán nem oszt, nem szoroz... nem is hallottam még ilyet.
Elég húzós a tematika, de nagyon alapos és érdekes. Áprilisban kezdődik, 7,8,9,10-én reggel 9-től 17ig, aztán hetente egy egész nap. A végén záróvizsga, szakdolgozat. Mondjuk most ráérek, itthon vagyok, de egy pedagógusnak munka mellett az év végi hajtásban még ezt bevállalni... Viszont kapok érte 120 kreditpontot, ami most jól jön. Az ott tanultak pedig saját gyerekemnél is hasznosak lehetnek majd, a korai (0-3 éves korig) szenzomotoros fejlesztésről szól.

Mandula
Mit tanulnál? Írtad hogy sokminden érdekel, de mégis milyen témában?

Fanny
A teszthez nem tudok hozzászólni, sosem csináltam, mert úgy gondoltam, addig lehet reménykedni...viszont egy negatív teszttől nagyon elkeseredtem volna.

Paga
Jó utat és szép időt nektek. Majd várjuk az élménybeszámolót.

Kriszta
Jó hogy benéztél, már aggódtunk mi van veled. Örülök hogy amúgy minden rendben, csak a technika ördöge ...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Délután irtam volna 1-et, de elszállt valahova az irományom, és a net is olyan lassu volt. Tehát megismétlem az infot:
A NOX javitott, a koncert valóban a Szt.Imre téren lesz. Jön valaki? Én mindenképp ott leszek, nem tudom magam lebeszélni, pedig nagy a csábitás hogy itthon maradjak fürdetni. De talán nem marad koszos a kis bányászunk.

A vége tényleg az lesz, hogy veszek 1 digit.gépet. Lányok, ért vki hozzá, hogy mit jelentenek azoom meg ilyesmi, ami mellé van irva? És az árak tényleg a minőséget mutatják? A fiam azt mondja, olyan ze mint a Trabant-Merci viszonylat. De én eljutok mindenhova a Trabival is, csak 1 kicsit lassabban. Szóval olcsóbb géppel is lehet rendes képeket csinálni? Tanácsaitokat várom ez ügyben.
Nyanyuska, végre hogy megvagy, már azt hittem, én riasztottalak el...
Fanny!
Én sajnos nem csináltam ilyen teszteket csak amit a doki adott és megmondta mikor kell. Nem tudok hozzászólni. De hátha mégis!
Paga!
Biztos jó idő lesz! Már mi is tervezzük Prágát, hallom milyen szép és tiszta város. Jó utat, szép élményeket Nektek!
Mi lehet Reginával?

A lánykám mostmár biztosan tudja követni időnként a napi eseményeket. Régebben mindig sirt evés előtt, ha nem jött gyorsan. Ma is elkezdett türelmetlenkedni, de mikor adtam Rá a partedlit, nem sirt hanem zgatottan hadonászott és széles mosollyal türte a megkötést. Biztos tudja már, hogy akkor jön a bébihami,kár kiabálni.
Még mindig hiányérzete van öltözés közben, de hamar beletörődik hogy nincs annyi macera.
Fanny, gratula a szakdolihoz.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!
Paga - majd, ha hazajöttök érdekelne,hogy 2 főnek mennyiből lehet kihozni egy ilyen kiruccanást.Teljesen vadidegenként indultok el? Már úgy értem,hogy senki nem odavaló, vagy nem élnek ott ismerősök.Érezd jól magad!
A szakdolgozatom címe: Fiatalkorú bűnelkövetők - a javítóintézeti nevelés mint szankció.
Tekintettel arra, hogy munkahelyem az országban egyetlenként működő - fiatalkorú leányokat fogadó javítóintézet, úgy gondoltam, hogy ez nem mindennapi téma, érdekes sok szempontból körbe járható és nem utolsó sorban házon belül is sok anyagot találtam hozzá, illetve a gyermekvédelemben ez egy speciális, mégis az utóbbi időben nagyon "divatos" téma, így elég sok tanulmány, vizsgálat, felmérés készült, úgyhogy volt miből meríteni.Szerencsém volt olyan tekintetben,hogy én már az első évben tudtam hogy a javítóintézettel kapcsolatos témát fogok feldolgozni, így "nyitott szemmel" jártam és ha találtam olyan irodalmat amiről úgy gondoltam,hogy jó lesz azt elolvastam és félre tettem, így azért nem volt olyan megterhelő a szakdolgozat összeállítása és még élvezetes is volt.(Van olyan évfolyam társam aki még most vadássza az irodalmakat, március 31 a leadási határidő!!!szóval az úgy biztos egy rémálom, nem élvezet)
Üdv: Fanny
fanny01

Fanny!
A lányok miket követnek el?
Melcsi

melcsi1967

Melcsi

Nemvagyok zseni a fényképezők ügyében, de annyit mondhatok,hogy az árak többé-kevésbé követik a minőséget.
A fotózásban is óriási a szórás a minőséget tekintve, kérdés hogy ki mit nevez jónak. Olcsóbb géppel is lehet viszonylag jó képeket csinálni, de amit az egyik jónak nevez, az a hozzáértőknek gyenge minőség. A digitális fényképkidolgozó cégek munkái között is van minőségi különbség, de ez nem mindenkinek tűnik fel. Szóval a dolog abszolút szubjektív, szerintem ne vedd meg a legolcsóbb gépet mert idővel meg fogod bánni, de a legdrágábbat sem érdemes, ha csak nem vagy fanatikus fotós. Szóval legjobb szerintem az arany középút, mint mindig...A zoom azt jelenti, hogy mennyire tud a gép ráközelíteni a témára.
Egy kicsit olyan ez, mint a zenében: a botfülűeknek egy sima kis olcsó hifitorony is prímán szól, a vájtfülűek viszont a sokszázezres spéci cuccokra esküsznek.
A NOX-ra lehet hogy kimegyek, még függ a párom kedvétől (egyedül nem szívesen) és az időjárástól. Valaki szólhatott nekik hogy Csepelen nincs FőtérKép

Fanny
Nagyon érdekesnek tűnik a téma. Nem is tudtam hogy javítóintézetben dolgozol.Vagy írtad már, csak elkerülte a figyelmememt...?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Paga, Mandula!
Köszönöm. Tegnap éjjel már nagyon jól aludtam.

Paga!
Biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat Prágában. Ha jól értettem, akkor a fiatok nélkül mentek. Kell néha gyerek nélkül is kikapcsolódni.
Amíg nem született meg Benjámin, néha mi is elmentünk kettesben néhány napra. Pár évet még várnunk kell, mire nélküle elmegyünk valahova. Bár érdekes, hogy most valahogy nem is vágyom rá, hogy nélküle utazzak el. Annak idején,amikor Bence féléves volt, 3 napra elutaztam egy szemináriumra. Emlékszem akkor jólesett kicsit kiszakadni otthonról. Ma el nem tudnám képzelni, hogy a kicsit több napra itthagyjam. Lehet, hogy ez a korom miatt van?
Egyébként pont ma akadtam egy nagyon jó ajánlatra a Népszabadságban. A húsvéti ünnepeket Siófokon fogjuk tölteni. Sikerült úgy fellelkesíteni a rokonokat és barátokat, hogy végül 12-en megyünk, de lehet, hogy még egy család jön. Persze Péter itthon marad, neki már nem nyerő szülőkkel üdülni.

Bence ma megírta a matematika dolgozatot, s rögtön ki is javította a tanárnő. Mivel volt benne egy kisebb hiba, így 4/5-t akart rá adni. Aztán rájött, hogy Bence ott sem volt, amikor ezt tanulták, s ma jött először iskolába. Így végül ötöst adott és megdícsérte Bencét, hogy így felkészült. Szerintem nagyon jól csinálta a tanárnő, a gyereknek nagy lökést adott.

Fanny! Gratulálok a szakdolgozathoz!

Azt hiszem rajtam kívül már mindenki alszik, további jó éjszakát!
Melinda
fermel

Szép reggelt kívánok Mindenkinek,

bár itt nálunk esik az eső sajnos. Na de nincsen tavasz eső nélkül!

Kriszta
örülök, hogy jól vagy, gyere ha tudsz!

Fanny
én sem tudtam, hogy ott dolgozol, egészen másra emlékeztem. És Te nem Pécsett a bölcsészkarra jártál, csak a szakdoli témája miatt kérdezem, mert vhogy nem tudom összeegyeztetni a kettőt, de lehet, hogy teljesen el vagyok tévedve, ritkán jövök most...Akárhogy is, gratulálok!Kép
Nekem is volt már úgy, hogy késett pár napot, és olyankor mellfeszülés és egyebek is voltak. De még nem kizárt a babó. Tényleg, mi újság ez ügyben?
A tesztet én Lucusnál próbáltam, kb.a 35. nap. Megjelent a nagyon halvány csíkocska...Isteni érzés volt...

Icus
természetes, hogy néha jobban elfáradsz.Kép
Szerintem, ha a feltételek kedvezőek, vágj bele a tanulásba!
Ovit keresünk Lucusnak, ebben az évben tölti dec.-ben a 3. évét, ápr.-ban be kell iratkoznunk. Tudom, igazából ovónénit kellene "választanunk", de nagyon nehéz. Itt dunakeszin 6 ovi van, de csak egy olyan "régi fajta", a többi vegyes csoportos. Szerinted melyik a jobb egy kisgyereknek? Gondolom, mindkettőnek van előnye, hátránya.
Olyan ovónőnek örülnék igazán, mint amilyen Te vagy!Kép

Melcsi
ne csigázz már, kérünk egy képet Pöribabáról!

Paga
Mikor indultok? A nagylányom holnap hajnalban!
Mindenkinek drukkolok, hogy ne csak eső legyen, bár ott egy kicsit mindig hűvösebb van mint nálunk!

Melinda
gratulálok Bence dolijához, ezektől én is olyan boldog tudok lenni, jobban mint a gyerekeim!Kép

További szép napot kívánok! Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Melinda
Látom te sem vagy egy korán fekvőKép
Klassz amit a fiad dolijáról és tanárnőjéről írtál, biztos jó pedagógus, ez a gesztus legalábbis jó ráérzés volt tőle. Ettől kapnak szárnyakat a gyerekek.

Ancsi
Az oviról biztos írtam már, hogy én leginkább vegyes csoportban dolgoztam és én azt tartom jobbnak, de alapvetően nem a csoportösszetételtől, hanem az óvónénitől függ minden. Tiszta csoportban egyszerűbb az élet, mindenki mindig ugyan azt csinálja, de épp ezért kisebb a húzóerő. A vegyesben a kicsik sokmindent hamarabb megtanulnak, a nagyokat látva és utánozva, és egyszerűbb a beszoktatás is, a nagyok szívesen pátyolgatják a kicsiket. Viszont előfordulhat, hogy egyes dolgokban korlátozottabbak a lehetőségek, mert a tevékenységek szervezésében tekintettel kell lenni a másik korosztályra is (ez inkább a nagyokat érinti) - bár ezért kárpótol az eredményesebb szocializáció, a fejlettebb együttműködés és alkalmazkodás. De leginkább a személyes szimpátiádra és ösztönös megérzésedre hallgass, az ovik általában engedik hogy a leendő szülők többször bekukkantsanak és megismerjék az óvónéniket. Ha teheted feltétlenül élj ezzel a lehetőséggel, beszélgess velük és figyeld meg hogyan működik a csoport, milyen a légkör. Rá fogsz érezni, melyik csoportban olyan az atmoszféra, hogy nyugodtan rábíznád Lucust az óvónénire. Azt meg lehet érezni, ha valaki csak "kirakatot" mutat a szülőknek. Majd mesélj, miket tapasztalsz.
Kedves Tőled, amit rólam írtálKép

Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Itt is bejött amit általában tapasztalni szoktam, hogy ha valaki megtudja, hogy hol dolgozom, rögötn érdeklődni kezd. Szóval ez egy olyan intézmény ahová bírósági ítélettel -illetve az előzetes letartóztatás idejére- kerülnek a fiatalkorú lányok. A bűncselekmények általában közepesen erőszakos bűncselekmények közül kerülnek ki. (lopás, rablás, csoportos rablás, zsarolás,mostanában jelent meg a fiatalok között az un. megalazásos cselekmények)A súlyos - testi erőszak, emberölés stb- bűncselekménnyel vádoltak ill. elitéltek nem ide, hanem egyenesen börtönbe kerülnek. Mi nem is a büntetés végrehajtáshoz tartozunk, hanem az Esélyegyenlőségi minisztériumhoz. Itt csak és kizárólag pedagógiai elvek alapján foglalkoznak a lányokkal, igazából a mindennapi élet úgy zajlik mintha állami gondozott gyerekek lennének itt, csak a szabad mozgásukban vannak korlátozva valamelyest.Pl: az előzetesek nem mehetnek ki a városba, de aki már javítóintézeti nevelésre van ide ítélve azok rendszeresen járnak kirándulni, színházba, moziba, szánkózni, strandolni. Bent az intézet falai között is rengeteg szakkör, program, belső iskola van.Igazából úgy tekintenek ezekre a fiatalokra, hogy nagyon sok dolgot (anyagi és érzelmi is)nem kaptak meg gyerekkoruktól a családtól (már akinek van családja)és ezért nem alakultak ki náluk a társadalmi normáknak, értékek megfelelő szocializáció.Na, szóval ez így kapcsolódik a pécsi egyetemhez, mert én ott a bölcsészkaron pedagógia szakra járok.Bár az én indíttatásom elsősorban nem pedagógiai - mert én nem pedagógus vonalon dolgozom - pusztán szerettem volna egy egyetemi diplomát, az alapdiplomám szerint közgazdász vagyok, de felmértem, hogy nekem már egy egyetemi közgadász diploma megszerzéséhez már se időm, se energiám,és alapvetően mindig is humán beállítottságú voltam így döntöttem Pécs mellet és nem bántam meg. Az egyetem is nagyon jó volt és hát az a havi egy csüt-péntek meg egyszerűen isteni. (új ismerősök, nagy beszélgetések, vacsorázások, vörös borozás, éjszakába nyúló röhögcsélések..)
Az az igazság, hogy pont időben lettem kész a szakdolival, mert a gondolataimat már egész más köti le, ma éjjel is egy olyan gyönyörű babával álmodtam,hogy az nem igaz. De pontosan emlékszem, hogycsak oda adta valaki hogy egy kicsit fogjam (isteni érzés volt)aztán az a valaki eltűnt én meg azon izgultam, hogy hogy adom vissza - a pelusából már folyt ki a pisi. Aztán felébredtem.Isteni volt!
Na ennyit magamról.
Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok

Melcsi gratulálok a kislányodhoz.KépKép
Üdv mindenkinek,
Mikor és hol lesz NOX leirod lányommal elmennénk.
Puszi Rebaron
rebaron

Sziasztok!

Icus
Köszönöm a válaszodat,de
én nem tudtam, hogy be lehet menni bekukkantani és megnézni, hogyan működik a csoport. 2 ovira vagyunk esélyesek, az egyik ahová tartozunk, ott eleve azt mondták, a csoportokba nem lehet bemenni, a gyerekek biztonsága érdekében és csak a vezető ovónővel beszélhetünk. A másik az amelyikben hagyományos csoportok vannak, az kívülről nagyon tetszene, be is engedtek, beláttunk a csoportokba a nyitott ajtókon át, de ovónőket megismerni így sem lehet. Ide csak úgy vennék fel Lucát, ha lakcímet változtatunk. Anyuék laknak arra, akkor hozzájuk ideiglenesen átiratkoznánk. Ezt az ovit többen dícsérik, de persze csak hallottam róla, ezen gondolkodunk most, de így is egy lutri. Volna még egy alapítványi ovi, ott is voltam még ősszel, ott dolgozik egy volt osztálytársam mint ovónéni és nagyon szereti, ajánlaná. Csak az a baj, hogy havi 30000-ért. Ugye szerinted sem jó jel az ha nem engednek betekintést nyerni? Tanácstalan vagyok.Az ismerőseim gyerekei már nem ovis korúak, és egyik sem Dkeszin járt régen oviba. Mit lehet ilyenkor tenni?! Ezt leginkább nem is Tőled kérdem Icus, csak kihallatszik a fejemből. Nem is akarlak terhelni ezzel, hisz csak megoldjuk vhogy. Ha kisütöttem vmit úgyis megírom!
Annyira lefoglalt az ovi, hogy az angolt elfelejtettem! Pótolom hamarosan!
Ugye Te írtad, hogy megvarrtad az esküvői ruhádat? Hát ez csúcs!Kép Úgy szeretném látni! Írnál róla egy kicsit? Van estleg képed is?Kép

Fanny
Mostmár mindent értek!Kép
Még mindig semmi?

Üdv, Ancsi
ancsi65

Icus!
Hát, valóban nem vagyok agy korán fekvő, de egy korán kelő sem. Szerencsére Benjámin nagyon jó alvó. Éjszaka 11 órát alszik általában, reggel 9 körül ébred. Péter megy el legkorábban, Bence pedig általában az apukájával megy. Persze mindig felébredek, amikor készülődnek, mert mindig van valami, ami miatt aggódom, hogy rendben van-e. Viszont miután elmentek, aludhatok még 9-ig.

Bence matematika tanárnőjével eddig nem nagyon voltam megelégedve. A gyerekekkel nem igazán bánik kedvesen, nem tud fegyelmezni, s ez kihatással van a tanítás hatékonyságára is. Ezt a mostani lépését viszont helyesnek tartom. Egyébként pályakezdő pedagógus. Lehet, hogy idővel kialakul. Bár az a véleményem, hogy az igazi pedagógusról már pályakezdőként is látszik, hogy erre a pályára való. Tudok erre is jó példát Bence tanárai között. Persze módszerekben, ötletekben az ember még 40 évesen is hall újat, s ezeket én is örömmel alkalmazom, de az alapvatő hozzáállást nem lehet megtanulni.

Ancsi!

Én is nagyon tudok örülni, amikor a gyerekeim sikeresek. Nem beszélve arról, hogy eredményes volt a vele való tanulás.
Melinda
fermel

Ancsi!
Az elég furcsa és elgondolkodtató, hogy a csoportba nem lehet bemenni, nekem sem tetszene...Kép A gyerekek biztonságára ez nincs hatással, elég rossz kifogás. Esetleg megzavarhatja a napi tevékenységet egy alkalmatlan időpontban való látogatás pl. foglalkozás közepén, ezt aláírom. Általában ha nincs is folyamatos bejárkálás, legalább a beíratkozás hetében meg szokták engedni, hogy a szülők kicsit "beleszimatoljanak" az ottani légkörbe. Erre esetleg kérdezz rá, hogy mikor lenne nekik alkalmas, amikor nem zavarod meg a foglalkozást, elsősorban szabad játék idején. További lehetőség, hogy szép időben amikor az udvaron játszanak, oda biztos be tudsz menni kb. 10 és 1/2 12 között, akkor viszonylag nyugodtan tudnál az óvónővel beszélni egy kicsit, és közben azért lehet érzékelni, milyen a viszony az óvónők és a gyerekek között.
Az óvoda nyitottsága elsősorban a vezetőn múlik, de nekem furcsa hogy ilyen merevek. Nálunk a szülők elég szabadon jönnek-mennek, volt olyan aki kifejezetten kérte hogy megnézhessen egy foglalkozást. Mondjuk ez azért túlzás, úgysem azon múlik a dolog, de hogy legalább pár percre, pár mondatnyi beszélgetésre ne engedjenek be...nem tudom, mit írhatnékKép
Az alapítványi ovi drága és sokszor az sem jobb, legfeljebb vannak extra szolgáltatások, viszont az óvónők nemegyszer kénytelenek feladni a pedagógiai meggyőződésüket azért, hogy a szülőnek - a pénzéért cserébe - mindig igaza lehessen. Ez szerintem nagyon rossz tendencia, a nevelés rovására megy, de nyilván ez sem általános. Ha az osztálytársad ajánlotta, lehet hogy tényleg jó, és mint a te ismerősöd, biztos nem festene hamis képet. Ha van rá havi 30000...

Az esküvői ruhámról vannak fényképek, de nem digitális csak hagyományos. Ha sikerül beszkennelni párat, teszek fel szívesen Kép

Melinda
Igazad van, a fegyelmezési gondok erősen rontják a tanítás hatékonyságát. Van aki ösztönösen ráérez, van aki évek alatt tanulja meg. Pályakezdőként nekem is sok gondom volt a nagyon problémás gyerekekkel, hozzátartozik a dologhoz, hogy akkor még Óvónői szakközépiskolával 18 évesen el lehetett helyezkedni, a Főiskolát munka mellett végeztem. Ezt csak azért írtam, mert erre a pályára egy kicsit meg kell érni, én is rengeteget változtam pár év alatt.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Kedves Rebaron!
Hát Te is megkerültél?
NOX koncert: április 2.vasárnap este 8 óra, Csepel Szent Imre tér. Ingyenes szabadtéri koncert. Biztosan nagyon jó lesz, én már 4 koncertjükön voltam és mindegyik maradandó élmény!

Kedves Druszám!
Azért Ti szerencsések vagytok. Az én gyerekemnek nemigen voltak sikerélményei, hát meg is utálta az iskolát rendesen. Itt a borászatiban viszont jobban értékelik a tanárok, és szinte jobban is áll hozzá, mint általánosban.

Kedves Ancsi!
Az szerintem is gyanus, hogy nem engednek be! Erről már többször volt is szó a Vendég a háznál-ban.

Kedves Szücsi!
Azt gondolom, megfogadom a tanácsodat és az arany középutat választom. Mi azért amatőrök vagyunk, fontos szempont pl. hogy tudjunk vele fényképezni.
Szeretném Husvétra meglepni vele a családot, szóval már nem sok idő és láthatjátok is Pörit.

Mi most napirendváltoztatási próbán vagyunk, második napja, ugy látom be fog válni. Az volt az érzésem, hogy napi 6 evés már talán sok, igy a tizórait korábbi ebédre váltottuk, mert az esti 11 órás etetést az éjszakai nyugalmunk érdekében még nem merem elhagyni. Persze az Apukája máris aggódni kezdett hogy talán kevés lesz Neki mégis az élelem. Majd a mázsálásnál kiderül, ha igen, ujabb kisérlet jön. Jó kis egerünk van, türi békével.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Kevesebb időm van jönni, sokat vagyunk kint. Ma megint rosszabb idő lett, gyorsan átnéztem az írásokat.

Melcsi!
Fényképezőgép ügyben az a legfontosabb, hogy min. 4 MP-es legyen a gép. Optikai zoomja is legyen ne csak digitális. Márkátlan gépet semmiképp ne vegyél, nagyon megbízhatatlanok. Mi már nem forgalmazunk fényképezőgépeket, annyira nem ismerem az új gépeket, de ha ezt a két szempontot figyelembe veszed már jó gépet kapsz. Nikon, Canon, Sony, Samsung, Yasica, Fuji, Kodak
ezek jó márkák. Ha kinézel valamit utána tudok Neked nézni.
Nekünk is kellene csökkenteni az evések számát, Marcell még mindig 7-szer szopizik. Próbáltam az éjszakait kihagyni, vettem csőrös poharat, adtam volna neki vizet, de nem jött beKép. Õrült visítozásba kezdett, követelte a cicit.
Pedig már 6250 g., nem kellene ennyit ennie, de mit csináljak, ilyen "zabagép"Kép

Ancsi!
Mi is óvoda választás előtt állunk. Több óvodában szerveznek nyílt napokat, ilyenkor be lehet menni a csoportokba ismerkedni az óvónőkkel.
Mi voltunk az egyik kiszemelt óviban Baba Mama klubban, szerencsénk volt, pont a kiscsoportos óvónénik voltak ott. Igaz 3 csoport közül lehet választani, egy tiszta kiscsoport /Õk voltak a játszóházban/ 2 vegyes csoport /Õket még nem ismerjük/. Én sem tudom még eldönteni melyik lenne jobb Kyrának. Én két évig dolgoztam óvónőként, ebből egy év kiscsoportban,vegyes csoportról nincs tapasztalatom. Dani fiam is tiszta csoprtba járt. Mostanában egyre többen a vegyes csoportokat kedvelik. Elgondolkodtató.

Icus!
Ha iskola előtt álló gyerekekkel foglalkozol a csoportban, nem hátráltatnak a kicsik? Tudom, hogy a kicsiknek először biztos jobb a vegyes csoport, de 6 évesen is? Érdekelne a véleményed.
Kyra nagyon okos kislány,a bölcsiben ő tudja a legtöbb verset, mondókát, éneket,a gondozónők azt mondták nagyon könnyen tanul, legtöbbször ő kezdi a verselést. Itthon is sokat foglalkozom vele, minden nap hozza a mondókáskönyveit. Én úgy gondolom először biztosan jól érezné magát a vegyes csoportban, gyorsan fejlődne. De később?

Paga!
Jó időt és kellemes utat kívánok Nektek! Mi is szeretnénk eljutni Prágába, élnek ott barátaink, de mi gyerekek nélkül mostanában biztos nem tudunk elmenni.

Majd még folytatom.

Bea
beátab

Fanny!

Én legutóbb két tesztet is csináltam, mert az első negatív lett, pedig határozottan éreztem, hogy terhes vagyok. Túl korai lehetett, a másodikat már a menstruáció várható ideje körül csináltam, az lett pozitív. Örömömben elsírtam magam, iszonyú jó érzés. Ezt kívánom Neked is és MINDENKINEK, AKI BABÁT SZERETNE!!!!!!!!!!
Ha nem ennyi idős lennék, én is bevállalnék még egy babucit.
Olyan nagy boldogság gyereket nevelni, minél több a gyerkőc, annál több az öröm, boldogság.

Most mennem kell, kezdődik a fürdetés.

Bea
beátab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?