Új privát üzeneted érkezett!

Köszi mindenkinek a segítséget.
Most a bölcsiben két napig szakmai nap volt, nagy okosok szemlélődtek, ellenőriztek. Nagyokosok azt mondták,hogy Lackó INDIGÓ gyerek???????? Mi a nyavalya ez? Szegénykém mi lesz még Kép Kép
Lackó ma reggel a fülembe nyávogott, még hogy nem beszél ez a gyerek Kép Kép Macskául már tud Kép
klarissza
 
 


Sziasztok!

Klarissza!
Az indigó gyerek nem rossz. Kép
http://indigogyerekek.lap.hu/
Kár, hogy mi nem voltunk. Kiváncsi lettem volna Vikire mit mondtak volna? Lehet, hogy hasonlókat?

Klára!
Mi még gyógyulunk. Lehet, hogy még a jövő héten is itthon maradunk. Zolinak nagyon sok pöttye van még. Már 4 hete nem voltunk bölcsiben, és ők akarnak már menni. Biztos elegük van belőlem. Kép

Eri
simones
 
 


Klarissza!

Van egy kihalt topic a gyereknevelés témakörön belül, indigókék gyerek témában. Most, hogy írtad, beugrott, hogy olvastam valahol itt a babanetes topicok között ezt az indigó kifejezést, de akkor nem foglalkoztam vele. Most viszont én is belenéztem, és egyből diagnosztizáltam az enyémet is! Kép

Komolyra fordítva a szót, van egy elméletem -biztos sokan nem fognak vele egyetérteni- miszerint a mai alulfinanszírozott, alkalmatlan személyi állománnyal rendelkező oktatási rendszer (tisztelet a kivételnek!!) egy csomó problémával nem tud mit kezdeni, és mivel sem anyagi sem szakmai lehetőségei nincsenek, hogy többet és másként foglalkozzon az átlagostól egy kicsit eltérő gyerekekkel, gyorsan az egészségügy hatáskörébe utalja ezeket a "problémás eseteket". Ha egészségügyi problémaként kezelik, akkor a másik kasszát terheli, hogy leegyszerűsítsem.

Miért van manapság annyi hiperaktív, dislexiás, autista gyerek?

Egy példa:
Az én öcsém máig nem tud olvashatóan kézzel írni (31 éves), akkoriban ezt megoldották, egy kettes vagy hármas írás osztályzattal, a dolgozataira azért kapott 4-est, mert a tanárok tudták, hogy biztos jókat ír, de nem tudták elolvasni. Kép Végigjárta a normál iskolarendszert kisebb-nagyobb problémákkal (túlzott igazságérzete nem mindig tetszett), OKTV-t nyert (ott gépelve adta le az anyagotKép), mára több nyelven beszélő jogász, akinek publikációi jelennek meg. Na nem fényezem tovább! Kép

A lényeg: ha ma bekerül egy ilyen gyerek az oktatási rendszerbe, egyből ráhúzzák, hogy dislexiás vagy hiperaktív, vagy bármi. Esetleg el sem jut egy normális iskolába, hanem egyből valami "modern kisegítőbe". Onnantól a gyerek azt érzi, hogy ő más, vele valami baj van... És nem tudom, hogyan vezet vissza az út a normál középiskolákba, egyetemekre stb.

Ezt én csak "fejlesztő-biznisznek" hívom, mert ebben nyilván nagy pénz van és erre mindig áldoznak a szülők, ha kellőképpen megijesztik őket.

Hangsúlyozom, hogy mindez nem a tényleg komoly szellemi- fizikai eltérésekkel küzdő gyerekekre vonatkozik, amit leírtam, hanem kifejezetten azokra, akik csak egy kicsit "mások".
Vendég
 

 
 

Sziasztok, gyors bekukk:

Kópé, ugyanez a véleményem, mi hiperaktívak és magatartászavarosak vagyunk. No comment.

Szép vasárnapot mindenkinek!
kyra
 
 


Sziasztok!
Klarissza,a barátnőm kisfia 5 lesz augusztusban és még nem beszél.Na nem mintha ez jó lenne csak megnyugtatásképp,ő sem autista állítólag.Már mindenhova elvitte és viszi a mai napig is de semmit nem tudnak mondani a nagyokosok csak annyit,hogy kommunikációs zavara van.Meg neki si ezt az indigót mondták.Hát köszi.
Szerintem Lackó még bőven időben van és csak a saját megérzéseidre hagyatkozzál.
Mi úgy tűnik minden nyavalyából kigyógyultunk(kopp) és várjuk a tavaszt.Már ez az idő is szupi!Kamilla nem ül meg a babakocsiban
inkább gyalogolna de az ellenkező irányba persze.Nagyon nagy kópé lett és igazi rosszaság de ugyanakkor imádnivaló.Az alvása még mindig katasztrófa.Napközben alszik de éjjel sokszor felsír é egyszer egy üveg tejet is benyom.Már nem idegesítem magam rajta,én is leszoktam az alvásrólKép
Nagyon ragaszkodi khozzám,idegen helyen mindig csekkolja,hogy ott vagyok e.Nem lesz egyszerű eset beszoktatásnál.
Ja és Dini nél mindent jóval hamarabb csinál.Pl.már szókincse is van.Vau-vau(kutya),szí(kígyó),vááá(dínó) és le(ha ledob vmit és ha ki akar szállni a kocsiból)
Na nem fényezem tovább magunkat.
sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Már rég voltam itt, mert sok a teendőm..
Zsolti megint beti, bárányka után most lehet skarlátos lesz azt mondják. Kép

Én csak mandulagyulladásra tippeltem..na mindegy, holnap remélem már kiderül.
Levetettem a kenetet és azt mondták holnap érdeklődjek, legkésőbb szerdára kész.

Gégészetre mentünk, szerintem nem kell mondanom mi várt ott. Kép

Szerdán kontroll, előre félek.

Infrázzuk még Zsoltit, mert középfül gyulladás nyomait vélte felfedezni a doki..orrszívó, orrcsepp.
Anna szerencsére még nem kapta el, szoptatom rendesen, már napi, 2*kap keveset enni, utánna is szopi.
Olyan szép kiscsaj lesz..már most féltem :-D

Mindenkinek boldog születésnapot és sok egészséget kívánok.

Puszika.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike!
Jobbulást neketek!
most csak ennyi mert Kamillám szedi szét a függönyt....
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Köszi nyetus.
Képzeljétek tegnap még elvittem háziorvoshoz is..2óra várakozás után be is jutottunk.
A legszebb az egészben, hogy Annát is a betik között kellett szórakoztatnom.. Kép
Zsolti még a váróban elaludt. Kép Egésznap nyügike volt, tegnap is, ma is.
Azt mondja nincsen ereje, rosszul van.
Sokat alszik és lázas még mindig.
Dokinő nem írt fel semmit, csak, hogy nasivin meg cebiont kapjon továbbra is.
Holnap megyek a kenet eredmény miatt, s remélem jó lesz, semmi komoly.
Bal mandulája egész nagy, este néztem neki, nem igaz, hogy senki nem látja. Kép
Holnap elviszem gégészetre is, holnapom is szép nap lesz. Kép

Igyekszem helytállni.

Mindenkinek szép napot.

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak elég zűrös napokon vagyok túl. Lackó nagyon nyugtalanul alszik majdhogynem óránként felsír. Már nem tudunk mit csinálni. Mindent kipróbáltunk és semmi sem vált be. És ez így megy már pár hónapja. Nincs valami jó ötletetek?

Klarissza:
Én nem gyerekpszichológiával foglalkozom, de egyetemi tanulmányaimból emlékszem, hogy az autizmus az igencsak komoly dolog,nagyon súlyos tünetekkel. Az általad leírtak alapján Lackó nem tűnik annak. De szerintem lehet, hogy érdemes lenne egy logopédussal beszélni a beszéd ügyében. Nagyon jó beszédfejlesztési lehetőségek vannak, ha ti is úgy gondoljátok.

Sziszike:
Jobbulást a gyerkőcnek!!!

Ps: Holnap lesz az első szülinapunk !!! Kép


Mese
mese75
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam a Nevelési Tanácsadóban, nagyon kedves volt a hölgy (ő a vezető és a klinikai szakpszichomókus is).
Hát Lackóval és a kései beszédfejlődéssel nincs gond, de sajna a bölcsi és a gondozónénivel úgy tűnik igen Kép Többet nem írnék, majd ha tisztázódnak a dolgok, akkor igen.

Klarissza
klarissza
 
 


Klarissza!

Kíváncsian várom a fejleményeket! Kép Gondolom, ez az a gondozó néni, akivel már korábban sem voltatok egy hullámhosszon.
Vendég
 


Sziasztok!

Klarissza, lemaradtam melyik bölcsibe jártok, ahol ennyi "vizsgálódás" van? Nálunk nem volt semmi extra a bölcsiben.Csak egy füzet, amibe a gondozónéni kb. 3-4 havonta leírta az
észrevételeit.

Nálunk most gyógyulnak lassacskán a gyerekek.

Sziszike, mi tegnap voltunk a Bethesdában a gégészeten, iszonyú tömeg volt Kép

Nem tudtok valami jó megoldást arra, hogy a fiam füléből kiürüljön a savós válladék és ne kelljen felszúrni? Már a hallásán is látszik a dolog Kép

Köszi: Ildi
ildiko71
 
 


Ildi:
Bácskai bölcsi. Megérzésem szerint minden bölcsiben kellene ellenőrzésnek lennie, lehet, hogy csak nem tudtok róla. Végül is én sem találkoztam senkivel már délután. A sulikat már nem ellenőrzik, mint régen?
klarissza
 
 


Sziasztok!

Klarissza, azért megnyugodtatok kicsit nem, hogy nem Lackóval van a gond. A fejleményeket is várjuk.

Ildi, mi kb. 3 hónappal ezelőtt küzdöttünk ezzel, minket is szúrással riogattak, nálunk ez vált be :thermosapka (ha csak pár percig is naponta többször) ,lámpázás (mi kaptunk kölcsön egy kis bioptron lámpát), meg antibiotikum, és mivel nálunk az arcürege volt a forrás, orrszívás ezerrel+ antibiotikumos orrcsepp. És lekopogom lassan 2 hónapja kutya baja, pedig előtte kb. 2 hetente jött az aszthmatikus bronchitis. Úgyhogy vagy ez a kúra volt tényleg a nyerő, vagy hogy azóta szed egy vitamint, amit több ismerősünk is dicsért.

Mese, mikor felsír mit szoktatok csinálni?
Egyébként meg boldog szülinapot Lackónak! Végül milyen tortája lett?

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Tegnap mi is voltunk gégészeten, de mi du. 4 után mentünk. Ügyeletbe. Kép
Igaz kellett várni, de nem kétórákat csak 20 percet. Mit szóltok?
Váladék teszt negatív lett, de mandulagyulladása van és fülére húzódott a takony.
1 hét múlva kontroll aztán kiderül mi lesz.
Sok volt a gyógyszertár, napi9 félét kellene szednie, napi 3* dúrva.

Majd írok mi lesz. Kép

Tudtok olyan dokit, aki ki is jön? Most telt be a pohár, mikor hétfőn 2 órát vártam a beteg lázas gyerekemmel..még el is aludt..és közben az egészségest is el kellett cipelnem a betegek közé.
Időpontot is kérek, de ugye ez sem jelent semmit.
Nagyon rossz a helyzet, szombat óta lázas folyamatosan és nincs ereje, nem eszik semmit csak alszik és iszik. Miért nem tud kijönni ilyenkor valaki????
Nekem olyan doki kellene...

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszi:
Az ügyeletet hívd ki, ha másképpen nem megy a dolog. Ha kicsit túlzol, akkor még sietnek is.

Klarissza
klarissza
 
 


Sziszi!

Maximálisan egyetértek! Pontosan ebben a helyzetben vagyok - érthető, hisz a dokink is ugyanaz! Annyiban szerencsés a helyzetünk, hogy idén télen nagyon nem voltak betegek, egyszer, amikor meg igen, kijött. De nem nagyon szeret kijönni, azt érezteti, pedig nem voltam hálátlan, hogy finoman fogalmazzak...
Múlt héten, amikor e gyereknek láza lett (magas, és közben reszketett, meg remegett, teljesen ijesztő volt), már fel sem hívtam, egyből vittem a Bethesdába. De ez azért mégsem megoldás!
Vendég
 


Kópé, nem értem Kép
A mi gyerekorvosunk hétvégén is kijön, ha olyan beteg a gyerek.
Sőt volt olyan, hogy ő nem tudott és megadta az anyukája számát (szintén gyermekorvos)és ő jött ki, ráadásul hétvégén.
Lehet el vagyok kényeztetve a doktor néninkel? Kép

Dike, nekünk teljesen tünetmentes egyébként, tehát most nem fáj a füle. Nem kapott antibiotikumot sem, csak fenistil cseppet, meg nasivin.......
Lehet, hogy ettől nem fog megjavulni?
Milyen vitamint szedtek?

Ildi
ildiko71
 
 


Ildikó!

Ki az? Vállal más körzetből is gyereket? Kérdezd meg, léccci!!! KépKépKép
Vendég
 


Szia!
Engem is érdekel Ildi!Kép

Ki az?? Adjál elérhetőséget..priviben?

Klarissza: ügyeletszámát megadod? Kép

Az igazság, hogy ez a doki nem megoldás, nagy gond nincs vele..csak a bejutás. Mi is a Bethesdába cipeltük ügyeletbe a gyerkőcöt vasárnap reggel.Ott csak max 20percet vártunk eddig. Ott a fülészet a katasztrófa, de, ha ők vannak ügyeletbe, akkor mész szinte senki. Kép De segítséget onnan sem kaptunk, majd tegnap a gégészeten adtak rcepteket: Acc-100, cebion, cataflam, fenistil, Aktil, CA sandoz pezsgőtabletta, lázcsillapító, bérescsepp, homeobogyó..szóval kész gyógyszertár.

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sziszi, a múltkor nem Te ajánlottad Sal Dr.-t? Vagy rendelőn belül azért nem akarsz váltani, azt mondjuk megértem.
Múltkor pont a Ti doktornőtök helyettesítette.
Õ ha hívtam hozzánk mindíg kijött, és ha időpontra mentünk max 5 percet kellett várni, pedig neki is sok betege van szerintem.

Ildi, ha tünetmentes, akkor szerintem még várhatsz, hogy javul-e. Mondjuk a füle Rózának sem fájt, csak a gégész mondta, hogy tele van savós váladékkal. És ő pár nap után mindíg odáig jutott, hogy éjszaka nehézlégzés, állandóan felsírt, és nézni is borzalmas volt, meg persze nem aludtunk, napközben meg csak az ölemben, tök bágyadtan. Nagyon elegem volt már belőle. A vitamint meg nem tudom ide írjam-e, de végül is mindegy, nekem semmi érdekem nem fűződik hozzá, az FLP Kids nevű vitaminja. Mi ajándékba kaptuk apósom testvérétől, az ő unokájának is nagyon bevált. A netem rákerestem az árára kb. 3500/120 db, nem olyan vészes. És ami furcsa, megkóstoltam, szerintem pocsék az íze, de Róza eleinte hisztizett, hogy még kapjon. Nem tudom ni lehet benne Kép

Ovi: ha még gondolkodtam volna a Hétszínvirágban, a mai nap meggyőzött. Egy ismerőssel találkoztunk, aki egy év után elvitte onnan a gyerekét( és még négyet a csoportjukból), azt mondta bár vitte volna hamarabb.

És a végére a büszkeségem: Róza szobatiszta lett.Kép nem hittem, hogy ez nyár előtt sikerülni fog.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Már semmi nem zavarna..amúgy Sal dr- nem vállal új betegeket most. Mehetünk a rendelésére, de nem fog elküldeni, de nem vállal be senkit.Kép

Jövőhéten megyek csak a dokinőhöz, ha zsolti jobban lett, mert nem fogok a betegek közé menni és várni ott megint. Kép
Kicsit szomorú, hogy ilyenek a dokik..közben a barátnőm meg meséli elsőre kijön neki a dokinő, sőt volt magától ránézett, meg, hogy tanácsokkal látja el..stb.
A mienk miért nem ilyen? Nekem csak az kellene, ha időpontra megyek, akkor fogadjon is akkor, tartsa magát hozzá. Vagy, hogy kijöjjön, ha a szülő, úgy érzi szüksége van segítségre. Ez az, amit nem kapok sajnos meg itt. Kép

Kicsit tanácstalan vagyok, mert a rendelő közel van és jó lett volna és a dokinővel sincs, úgy gond, de ezek nagyon hiányoznak!!

Gratula Rózának!

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Én is úgy tudom, hogy nem vállal új betegeket a Sal Péter...

Az a baj, hogy Zuglóban rengeteg az új család gyerekekkel (mármint ez nem lenne baj Kép), de egyetlen praxissal sem bővült a háziorvosok köre.

Továbbra is várok olyan doki-ajánlatokat aki kijön, ha kellKép

Dike

Én is gratulálok! Az én fiaacskám is most lett félig-meddig szobatiszta, csak hát ő egy fél évvel idősebb! Kép (a kakihoz továbbra is pelus kell, egyszerűen nem hajlandó se bilibe, se WC-be), de a pisi már teljesen ok, már pelus nélkül is el merek indulni sétálni.

Klára! te merre? rég jártál itt...
Vendég
 


Kópé, Sziszike, privátban megírom a doktornéni nevét, telefonszámát, rendelési idejét, jó?
A helyzet az, hogy régebben biztosan vállalt más körzetből, sőt másik kerületből is betegeket, most nem tudom......

Hívjátok fel, mert mi pont szerdán voltunk és most nem készülünk hozzá, legalábbis remélem egy ideig Kép

Nagyon-nagyon sok gyerek van nála.

Már van, hogy az egészséges rendelés előtt egy órával bent van és vannak nála gyerekek. Viszont a betegrendelésen a bejelentkezetteknek elősőbbsége van, és ha be vagy jelentkezve, akkor max. 1/2 óra csúszás szokott lenni, legalábbis mi ezt tapasztaltuk.

Dike, megnézem ezt a vitamint. Nekünk is a gégész mondta a savós válladékot, na meg a hallásvizsgálat Kép

Viszont időről-időre begyullad a füle, de szerencsére eddig még megúsztuk antibiotikummal, ha kellett.

Ildi
ildiko71
 
 


Sziasztok!

Hát ezt nem tudtam, úgy látszik 3 éve mi még szerencsések voltunk a dokival.
Ildi, a hallásvizsgálatra (ahol megállapították, hogy szinte nem is hall a gyerek, nekem mondjuk nem tűnt föl) pont a dokink mondta, hogy egy ilyen hurutos gyereknél kár is ilyet csinálni, mert természetes, hogy nem lesz jó eredménye.

Köszönjük a gratulációkat. A kaki mondjuk nekünk sem ment simán, először 3 napig nem is ment, mikor nem volt rajta pelus, aztán már inkább én javasoltam, hogy vegyük föl, miután megetettem vele fél zacskó aszalt szilvát.Kép
És ez így volt két nap, már épp beletörődtem, hogy ez így marad, mikor nagy büszkén mutatta mit produkált a bilibe. Sajnos a baráti körünkben volt egy kisfiú, aki kapott a fenekére, ha bekakilt, a végén már a kakis gatyót is neki kellett kimosni, most négy és fél évesen lett szobatiszta, ez enkem elég intő példa volt, hogy ne is erőltessem. Mert persze a nagyszülők jöttek a szöveggel, hogy bezzeg ti már másfél évesen szobatiszták voltatok...
Másfelől meg épp ma villant át az agyamon, miközben egyedül toltam a bevásárlókocsit a két gyerekkel a Tesco-ban, ha most szólna, hogy pisilni kell, mit is csinálnék. Szerencsére csak a parkolóban szólt.
Kicsit hoszzú lére eresztettem a témát, bocs
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!
Ildi, szerintem nekünk azonos a doktornénink, legalábbis a leírtak nagyon ráillenek.
Hozzánk is mindig kijön, illetve telefonon is jól tud távgyógykezelni. 2 éve Horvátországban nyatraltunk, ott lett beteg a nagyobbik és remekül távkezelte.Én sem tudom, hogy vállal-e újabb gyerekeket, de mindig úton vagy telefonvégen van. Nem is tudom, hogy, és mikor tud sajátjaival törődni.

Dike! Gratulálunk Rózának!

Nálunk az oviban, a szomszéd csopiban bárányhimlő kezdődött és mi egy hét múlva elutaznánk, most reszkethetek, hogy megússzuk vagy sem.
Ancsa szombaton volt 4 éves, hogy múlik az iő.

Minden kis betegnek jobbulást , anyukáknak sok-sok türelmet kívánunk.

Sztike
sztike
 
 


Sziasztok!

Kópé, köszi a hiányolást, olvasgatok, vagyok Kép
Mi most jó ideje csodamód tök egészségesek vagyunk, kopkopkop, ezzel meg nem akartam itt villogni Kép Semmi különös nem történik, zajlik az élet, dolgozgatok a szótárban, meg fordítok itthon, meg a szép időben játszózunk vacsoráig.
Ja, és mindkettő megkapta végre az aktuális oltását is. Kép

Klarissza, Lackó kapcsán gondoltam is, hogy nem a gondozónő traumatizálja-e, és szimplán ezért a dührohamok? Ez az autizmussal való ijesztgetés meg gyík dolog volt. Kép Rá se ránts, tuti semmi ilyesmi nincs nálatok. Kép

Dokinénink szintén nem jön házhoz, mondjuk még nem is kértem soha, viszont amikor rotával vagy lázasan bevittem őket, akkor soron kívül, elkülönítve hívott be mindig, és ez nekem elég. Kép De sajnos ő sem nagyon vállal új beteget... Rengeteg a gyerek Zuglóban.

Szti, a könyvvel hogy állsz? Nézegeted? Már kezdik reklamálni a kiadóék.

Eri, bariból kijöttetek már?
Nyetus, ügyes kiscsaj Kamilla! Kép
Sziszike, jobban vagytok?
Dike, Kópé, szobatisztáknak gratula!
És minden ünnepeltnek boldogot!

Puszi mindenkinek,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára! Olvasgatom a könyvet és igyekszem, szerintem a tavaszi szünetben végzek vele.Milyen formában kell leadni a lektorálást?
Fordítást vállalsz, magyarról franciára? Egy tanárjelöltünk keres a szakdolijához segítséget, kb. lo oldal.

Jucus beteg lett.
2 hete volt Ancsa, rá egy hétre Juci, ő szerdáig szedte az antibiotikumot és ma újra lázas lett és fájlalja a torkát. Persze neki ez az időszaka. Csak az a rossz, hogy 9-én utaznánk tavaszolni lefoglalt szállásra és így nem tudom mi lesz.

Szti
sztike
 
 


Sziasztok!

Klára!
Hétfőtől ismét mehetünk bölcsibe. Kép
Legalábbis remélem. Már 5 hete vannak itthon, márciusban egyáltalán nem is voltunk bölcsiben. Zolinak nagyon sok kiütése volt. Most már ők akarnak menni. Kép

Utólag is mindenkinek boldog szülinapot, névnapot! Kép

Jobbulást minden betegnek! Kép

Eri
ui. pár napig nem volt erőm írni, csak olvastam a babanetet.Kép
simones
 
 


Sziasztok!

Végre jobban vagyunk..kopp-kopp-kopp
Ma már ki is mentünk levegőre..ezt a szép napot vétek lett volna kihagyni.Kép
Köszi mindenkinek a szorítást és a dokinevet is.
Nincs közel, de, meglátjuk. Kép
Jövőhéten beszélek a dokinőnkkel és adok még egy esélyt neki, ha nem úgy reagál a szemébe mondom és szerintem azon a héten válltok is.
Pedig tényleg nem vele van baj, csak a tempójával, telefonálgatásaival, csúszásaival és a ki nem jövetelével!

Sziszike

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sztike, szerintem a leírásod alapján igen. Minket is szokott távkezelni Kép
Dike, majd lesz olyan is, hogy rohanni kell a bevárárlókocsit hátrahagyva Kép Kép

Ildi
ildiko71
 
 


Sziasztok!

Dike!
Miert gondolod, h a Pgyár és a babák kizarjak egymast?
Kép Ugye rosszul ertettem?

Sziszike!
Tenyleg gyonyoru a kislany! En is iszonyuan féltettem mar picikoraban is a lanyt, ugy, ahogy a fiukat sohasem... Magam reszerol biztos, h psziches oka van: annyira azonosultam vele, es - ugy latszik - annyira szar gyerekkorom volt, h alig birtam elviselni az elso 2 evet. Folyton feltem, h elveszitem valahogy, stb... Hagyjuk is.


Dokinenirol: a sajatomat csak annak ajanlom, aki nem hive az antibiotikumoknak, mert o anelkul gyogyit. Aki meg maar minimum egy kezelesen atesett, annak a termeszetes immunrendszere sajna evekre nullara csokken. Ilyen esetben nehez a babaat gyogyitani.

Klarissza!
Sajnalom, h csak most olvastalak titeket. Rovid ideig foglalkoztam autistakkal. A fiad termeszetesen egyaltalan nem az. A "gyik dolog" igen enyhe kifejezes arra, h ez egyaltalan felmerult. Az en kozepsom is csak 3 evesen kezdett rendesebben beszelni, addig max. 1-1 szotagot mondott. Kép


A Waldorf es a csufolodas temakore meeg napirenden van. Szuloin sokat beszeltunk errol, a tanitono szerint most maar sokkal jobb a helyzet,mint ev elejen - akkor ugye meeg nem ide jartunk... Nem vigasztal igazaan. De ki kell vaarni a beilleszkedes idejeet, ez biztos.

Gratulalok az egy eveseknek es a baranyhimlon tulesett Anyukaknak!
Kép

Ilon
ilon
 
 


Ilon, persze, hogy nem erre gongoltam, csak arra céloztam, hogy a férjem osztálytársam voltKép

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Igen nagyon féltem már most is, de én Zsoltit is féltettem, mert első baba volt.Kép

Klarissza: Vannak könyveim, amit szívessen kölcsön adok neked, mi is későn kezdtünk el tisztán beszélni..
Ide a Csantavér köz 9-11-be is elvittem, ahonnan elküdtek abeszédvizsgálóba.
Nagyon jó hely egy ovi. Kép
Ha kell priviben adok adatokat, mi két éves kora után vittük oda.
Kérdezz, ha gondolod, sokat tudok a témáról, profilomban a mail cím. Kép

Puszi mindenkinek.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Bocsi sok a munka, de hősiesen olvaslak Benneteket Kép
Köszi minden hozzászólást Lackó dolgával kapcsolatban.
Most már biztosak vagyunk benne, hogy teljesen normális gyerek, kései beszédfejlődéssel.

Tegnap Debrecenben hagytuk egy hétre Lackót, kicsit izgulok, mert sohasem volt távol tőlünk még, max. 3-4 órára. Anyukám szerint nagyon jól érzi magát és jókedvű, nem keres bennünket.
Igaz még csak 1 nap telt el.

Klarissza
klarissza
 
 


Sziasztok!

Tutti nincs baj, de könyveket tudok adni, amivel fejlesztheted, ez az ovi is ilyen, de, ha ezt nem akarod írok, majd címeket, Damijanics u-ban lehet megvenni őket a könyves boltban..

Védőnő, volt itt, s mondott valamit, hogy Annának miért nem adok natur joghurtot, már kaphatna kora szerint. teljesen kiakasztott, nem adok neki semmi tejterméket, mert alergizálhat, csak cicit kaphat megmondtam neki.
Sőt hamarabb fogok növényféléket is adni neki..húst sem kapott még, mire pedig ő: ezt is adhatnék neki kicsit!
Szerintem meg mindenre ráérünk, eleget ehet még ilyet!!!
Furcsa, mert lisztről lebeszél, hogy rántást, ne csináljak neki, de natur joghurtra rábeszélne..mert, hogy élőflórás.. Kép kit érdekel ez???

Szóval nem adok neki!!! És lisztből pl. kukoricaliszt szerintem nem rossz. Tejcimmeg még mindig sok van. Kép

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Szti, tavaszi szünet után jó lesz! Köszi! KépFormátum legjobb lenne, ha a gépen javítanád, magát a file-t, és majd én összevetem a változatokat. Van egy ilyen funkció a Word-ben.
Lányok jobban vannak?

Sziszike, ne is törődj a védőnővel! Csináld úgy, ahogy a szíved diktálja! Kép

Ilon, ha antibiotikumot nem használ a dokitok, viszont nem is homeóztok, akkor mivel gyógyít komolyabb bakteriális fertőzést?

Eri, fiúk bölcsiben?

Klarissza, Lackónak jót tesz egy kis bölcsitlen pihi biztosan! Kép

Képzeljétek, került egy vevő a lakásunkra, de sajnos nem merem még elkiabálni, mert a társasház-albetétesítés a házunkon még nem történt meg, és ez lehet, hogy elriasztja. Nagyon izgulunk.

Pusz,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára!
Igen, végre bölcsiben. Kép Már nagyon akartak menni. Kép
A lakás miatt drukkolok. Kép
Akartam írni levelet, hogy mész-e jövő csütörtökön?

Sziszike!
Már Klára írta, ne törődj vele. Csak szopizzatok sokat. KépA fiúk 3 éves korukig szopikáztak.

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok.
Van itt még valami, ami bánt.
Párom azt kérdezte, meddig akarom szoptatni még Annát, Zsolti is csak 11 hónaposkoráig kapott. Erről tudni kell, hogy Zsolti nem is igényelte annyira, ahogy kapott kajcsit. A másik a tapasztalatlanságom, mert, ha mégegyszer tehetném őt is tovább szoptatnám.
Tudom mi a gondja páromnak..a súllyfelesleg. Kép
Rajtam maradt még párkiló, ami engem zavar és ezt tudja. Viszont azt is, addig nem fogyózok, amíg szoptatok.
Viszont szerintem hétvégétől elkezdek futni hajnalanta.
Jobbat nem tudok!
Akartam venni elektromos Medelát, nekem csak kézim van, ami nagyon jó, de egy idő után fárasztó mostanság, kajcsihoz szedek le neki folyamatosan.
Az a helyzet kapásból elutasított..szerinte felesleges.
Viszont nekem ez jó és Annának is. Megvédi őt a betegségekkel szemben és kiegyensúllyozott, boldog baba. A feleskilók, meg csak lemennek futással. Kép
VAgy van jobb ötletetek?
Nektek gyorasan lementek a feleskilók?
Elsőnél, nem volt, de most igen, s ez zavar..

Oviban nincs tavaszi szünet, illetve leállás se.
Annyira nem érint, mert Zsoltus még velem lesze gy darabig..Kép Kép

Szép napot.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Eri, nem is tudom. Én nem ismertem személyesen őt, de annyira sajnálom, hogy szívem szerint mennék a temetésre. Te?
Többieknek: a XV. ker. topikból az egyik anyuka pár napja meghalt. Mi is szoktunk oda írogatni Erivel, és nagyon megrázott minket, ami történt.

Sziszike, rajtam is vannak fölös kilók, kb 6. És szintén nem mentek le, míg szoptattam. Janka amúgy kicsivel több, mint 3 évig szopott, nemrég hagytuk abba. Kép Kíváncsi vagyok, vajon most megindulnak-e lefele, mármint a kilók... Futni nem tudok, max. tornázni. Fejni miért akarsz most? Azzal csak szaporítod a tejcsit még tovább, ha nem muszáj, sztem se kéne.

Klára
klara
 
 


Jézusom, ez borzasztó. Én csak az uzsokis topikot olvastam egy időben. Szegény Lau, olyan nagyon bízott a felépülésében. Erre nem is lehet mit írni...
klarissza
 
 


Sziasztok!

Lau-történet: bár én sem ismertem, csak a napokban olvastam, nagyon megrázottt, napokig szinte másra sem tudtam gondolni. Kép
De ami a 2004 őszi topicot illeti, le a kalappal előttük! Kép

Sziszike:
Nekem meg épp addig mentek le a kilók, amíg szoptattam Kép, aztán jöttek vissza.... Na nem sok, csak amennyi hiányzott!
Fejni szerintem is felesleges. És ha van energiád hajnalonta futni... Hajrá! Kép
Vendég
 


Klára!
Ha mész, menjünk együtt.

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Nem írtam, de aznap nagyon ki voltam!!!
Párom volt koleganője 1 hete kedden meghallt, párja részletesen mindent megírt a munkahelyére!
Jövőhéten csütörtökön lesz a temetése!

Két gyermeke van, annyira megrázott egész, még most is könnyezek. Kép
Ismertem, többszőr beszélgettünk, aranyos volt.

Laurának hívták akiről írok..daganatja volt, s ezt későn vették észre sajnos..
Nekem a kisgyerekei miatt fájt ennyire, bár az is rossz, ha valakit elveszítünk, akit szerettünk. Tavaly meghalt az alttunk lakó(aki rokon is volt..rák) És március 17-én volt egy éve, hogy kereszt apukám is meghallt. Kép 42 éves volt. Kép Neki meg 4gyereke volt+1 , aki a feleségéé volt.

Szőrnyű dolog a halál, s kiszámíthatatlan.
De, akit szeretünk a szívünkben őrizzük és sosem feledjük, így örökké velünk lesz. Kép

Visszatérve Laurára, páromék mennek egy páran a temetésre, én még nem tudom. Szeretnék, de ez is gyerek függő. Ha Zsolti megy oviba ott a helyem.

Képzeljétek párnapja még az iwiwen nézegettem a gyerekeivel...szegény pasi, de legjobban a gyerekeket sajnálom..nem tudhatják meg milyen egy szerető anya mellett felnőni. Kép
Nagyon átéreztem. Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Itt megint én!
Fejés: azért akartam fejni, hogy kajcsihoz rakhassak neki..pl.krumplipüréhez.
A kézivel is lejön a mennyiség, de néha elég lassan.Kép Valamelyik nap néztem, olyan 2dl tejcit tudtam 1 nap alatt. De erre már nincs energiám.
Szóval egyszerű a szoptatás, steril és a legjobb Annának, szeretném sokáig szoptatni őt.Kép

Zsolti egyre lelvenebb, harcolniakr velem is állandóan. Hiányzik neki az ovi. Mindenben megnyílvánul ez.

Már nem adom neki az antibiotikumot..nagyon ellenzem. Napi 3*5ml. kellene kapnia. Ez sok! Vettünk neki homeos bogyókat, immunerősítőset is.

Ti hogy álltok a kérdéshez?

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Egésznap senki...Kép
Hol vagytok???

Megyek lassan föürdetés, eteté lesz. Kép

Szép etét nektek!

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike:
Én olvasok és mindig reagálok=magamban motyogok, csak válaszolni nincs időm Kép

Választások után írok majd Neked privit, érdekelnek a tapasztalataid a Korai Fejlesztővel kapcsolatosan Kép

Klarissza
klarissza
 
 


Sziasztok!

Én is olvasok, csak mire egy mondatot leírtam, mindig történt valami. Regina kész szabadulóművész, kimentem ebéd közben Rózával a fürdőbe, mire visszajöttünk, az etetőszék tálcáján ült és vigyorgott, pedig be volt kötve. A kiságyból a két rácsot is simán kiszedi, a fal felé van direkt fordítva, de a múlkor eltolta magát én meg csak a sírásra mentem be, meg hogy a könyökével tartotta magát, szerencsére nem fejjel előre indult neki. Szóval zajlik az élet.
Sziszike, a tejtermékekkel én is így voltam/ vagyok, egy éves kor előtt nem adok. Sajnos nálunk mindkét ágon van allergiás tényező (nem tudom mennyit számít, de anyósom mondta, hogy férjem 5 hósan már epret evett, persze erről akkor még nem tudták, hogy nem kéne). Úgyhogy szerintem se foglalkozz a védőnővel. Az első gyerek szoptatásával is épp így jártam, mire észbe kaptam, szabályosan elválasztottam, pedig nem ez volt a célom, de úgy látszik csak a reggel-esti szopitól kimerült a készlet. Õ 12 hónapig szopizott, Regit jó lenne tovább. A plussz kilókról meg inkább nem is írok semmit, nem szeretnék senkit sem elborzasztani. A reggeli futás jó lehet, én úszni szerettem volna néha, de Róza a 6-os kelésével ezt lerendezte. Az antibiotikumot viszont, ha már egyszer elkezdted adni, szerintem ne hagyd abba idő előtt, mert ezzel csak a baci-rezisztencia nő.
Na most kisregényt írtam Kép
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Ma napközben nem voltam gépközelben.
A plussz kilók rám most jöttek, hogy végleg abbahagyták a szopit. Ui. nekem szülés után, mikor hazajöttünk ua. volt a súlyom, mint a terhesség előtt. Persze a hasam térfogatán ez nem látszott. Kép

Eri
simones
 
 


Kilók:
Én 30 kg-ot híztam a terhesség alatt, 1,5 évig ment a szopi, fogyókúra, sport nélkül ezalatt, lassan visszaállt a régi rend Kép
Én kétéves koráig nem adtam tejet, pedig nálunk senki sem allergiás.

Eri:
A fiúk, hogy mentek be a bölcsis szobába az első reggel?

Lackó iszonyatosan jól érzi magát Debrecenben, már előre látom, hogy sírás lesz a bölcsiben Kép

Klarissza
klarissza
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?