Leírtam az esetet a tavaszi topikba, gyorsan átmásolom, aztán megyek a dolgomra
Puszi
Szóval hétvégén már olyan erős fájásaim voltak, és jöttek is 10 percenként(hiszen ezt írtam is akkor), azt hittem már mehetünk szülni
Ha valaki az első gyerekét várja tuti ilyen fájásokkal rohan a szülőszobára.
Aztán elmúltak.Így telt el a szombat, vasárnap, hétfőn is fájdogájlt
Aztán hétfőről keddre virradó éjjel fél egykor megint csak elkezdődött valami
De ezt a sok jósló után nem tudtam eldönteni, hogy miféle fájás is pontosan.
Fél órát elkínlódtam magamban, de egyre jobban fájt.
Aztán el kellett mennem nagy wc-zni(háromszor), na ekkor gondoltam, ez már valami jel
De közben is görcsöltem.Ekkor már az uram is felket, mondtam, szerintem menni kéne.És egyre erősödtek a fájások, meg sűrűsödtek, egyik pillanatról a másikra átváltottak 5-4-3-2 percesekbe.Felöltöztem, felhívtam fél 2-kor a szülésznőt, hogy megyünk, és elfolyt a magazatvíz is
Most abba már nem vagyok képbe, hoyg előtte folyt el, mielőtt felhívtam, vagy nem
Totál kiesik.
Gábor átvitte Olivért a szomszédba, levente meg nem akart menni, hát beszállt a kocsiba, mire az uram visszaért a szomszédból, majdnem elájultam.
Kikászálódtam a lépcsőig, ott leültem a hideg kőre, annyira fájt.
Mindenki beszállt a kocsiba, megérkezett az első tolófájás(kb 1 órás fájások után), na,ekkor bepánikoltam, elkezdtem rohangálni az utcán félig felhúzott cipzárral, hogy én már nem megyek sehova, megyek a szomszédba, ott orvos a csaj.
De Gábor beparancsolt a kocsiba, még egy baromi fájás.Oké, Tézényibe biztos nem érünk be, irány KIstarcsa, szélvédő lefagyva, tiszta párás belül minden, apa nem lát semmit, de 120-al száguld, stop tábla kit érdekel, behajtani tilos, mi is az???
Aztán mivel kőkemény tolófájásaim voltak, már Kistarcsát se láttam esélyesnek, irány a mentőállomás.
Odaértünk, apa kiszállt orvosakat hajkurászni, sehol senki, felhívta a 104-et, ők aztán értesítették az ottaniakat(először azt mondtaák, megnézik, van-e egyáltalán ott valaki)köszi!!!
Na, mire azok kiértek, jött egy újabb tolófájás, amivel nekem annyira nyomnom kellett, hogy kitoltam a fejét
Szóval mire kiértek találtak egy félig levetkőzött nőt egy bébifejjel a lába közt, egy másik gyerekkel a hátsó ülésen(Levente)aki közben azt dumálta, hogy"szeretlek , anya".
Szóval mire kiértek, már csak egy tolófájásom volt, amivel kijött a kis teste is
Aztán elvágták a köldökzsinórt, és be is raktak a mentőbe, vittek Kistarcsára.
A méhlepény már ott született meg a kórházba, meg a két tök minimális repedésemet is ott varrták össze.Amit szerintem tök felesleges volt, mert 2 nap múlva kiesett belőlem a két darab kb egy centis cérna.
Úgyhogy szinte nem is repedtem, egy-egy öltés volt csak.
Sajnos a szülésznő szerepét a gátvédelemnél nem tudtam átvenni, elég volt a kitolást levezetnem.Ide nekem egy szülész diplomát!!!
Két lábbal szálltam le a szülőszékről, így sétáltam be a szobába.
pár óra múlva már ültem.
Szóval kutya bajom nem volt.
Egy óriási fájdalmam volt csak, a szoptatásoknál a méhösszehúzódások.Felértek egy szülési fájdalommal.Persze a kedves nővérek nem adtak semmit, pusztuljak meg görcseim közt
Közben, mikor tolófájásaim voltak a kocsiban, meg a mentőudvaron, annyira tanácstalan voltam, ott voltam tök egyedül, magamra utalva, nyomnom kellett, és nem tudtam eldönteni, hogy visszatartsam-e vagy nyomjam.Az volt bennem, ha visszatartom, neki lesz baja, ha kinyomom egyedül, akkor meg szétrepedek kívül-belül, mint állat.
De inkább én repedjek szanaszét, mint neki legyen baja
egyszer tartottam csak vissza.
Meg amikor nyomtam kifele, végig ott volt a kezem, éreztem, ahogy csúszik kifele a kis fejecske, ahogy préselődik át.
Szóval irtózatos élmény volt
de hála isten minden jól sikerült!!!
Bőven ennyi.
Most mennem kell, mindjárt itt a gyerekorvos
ILdikó