Sziasztok Lányok!
Nos ezer éve nem jelentkeztem,de otthon nagyon nehezen szántam rá magam, hogy a gép elé üljek. Tudjátok, inkább a családdal töltöttük azt a kevés idõt.
Ebbõl ki is derült, hogy már Finno.-ban vagyunk, ismét itthon. Tehát a 2. találkáról már lemaradtam
Magunkról annyit, hogy 6.5 kiló Donci és 64cm. Mi már javában fõzelékezünk, gyümölcsözünk, kb 2 hete csirkehusit is eszik a bébi a fõzelékhez. És persze szopizik rendületlenül
Szóval ha hozzátáplálásról kérdeztek, már elég "profi" vagyok.
Olvastam, hogy elég sok téma kavarog most a topicban, mindenhez lenne egy-két szavam, de akkor még éjjel is itt ülnék, meg ti is, ha végigolvasnátok. Szóval most csak egy pár dolog.
1. Könnycsatorna-megnyitás
Nem írtam, de mi keresztülestünk rajta júni közepén
MÁV kórházban csinálta egy szuper szemészdoktornõ, Littmann Juditnak hívják. Mindenkinek ajánlom, akinek ilyen gondja van.
Szóval: a könnycsatorna-átfecskendezés nem= a könnycsatorna megnyitással!!!!Uis a könnycsatorna megnyitás elõtt van az átfecskendezés, amikor steril vizet fecskendeznek a könnycsatornába és azt nézik, az orron át ürül-e ki, vagy visszafolyik. Nekünk visszafolyt, ez jelezte, hogy zárva (ill a születés után nem nyílt meg a csatorna). Mi másfél hónapig próbálgattuk az egyes antibiotikum-szemcseppeket, direkt tenyésztés alapján. De ahogy abbahagytuk, mindig visszajött a váladék. Nem volt sok, csak éppen mindig egy tûhegynyi, de akkor is... Ehhez jött még, hogy mindig olyan fátyolos volt Donci bal szeme. Szóval a dokinõ már a kezdet kezdetén a könnycsatornára gyanakodott, de azért megpróbáltuk az antibiotikumos módot is, sikertelenül.
Szóval az átfecskendezés után egy tûvel nyitják meg a csatornát, mindig méllyebbre nyomják a tût, egészen addig, amig az a bizonyos hártya át nem szakad. Nekünk 5-ödszörre szakadt át. Azóta semmi gondunk
Heni és Laura!
Ha gondoljátok, keressétek fel az említett dokinõt, szuper!! És ha van kérdésetek ezzel kapcsolatban, akkor nyugodtan!
2. Melltartó és ruha-témát végigkuncogtam magamban
Olyan jó tudni, hogy nem csak én érzem magam trampli tejcsárdás malacnak. Pedig nekem csak 80C-s a cicim, de erre sem lehet ruhát találni. Szóval cici-társaim, nyugodjatok meg! Amíg nem vagyunk elöl deszkák hátul lécek és min 45-50 kilósak, addig bárgyú mosollyal tárják szét a karjukat az eladók és nem értik, miért akarunk ruhát venni.
3. BMárti!
Annyira élvezem az írásaidat olvasni!!!!!!! Nagyon bírom a stílusod! Bölcsész vagy netalántán???? Bocs, de azt hiszem, errõl nem beszéltünk a találkán.
4. Pocok!
Pocaklakóval mi újság?? Mekkora már??? Hogy bírod ezt a meleget? Írjál, mi van veletek!
5. Norci!
Ügyes legény Vilike! Hogy bírod az emelgetését??? Hogy-hogy 2 órán át lóg a ciciden? Nem tud betelni velük?
Na mára eldugulok, a bébiételes észrevételeimrõl majd talán holnap.
Addig is puszi nektek!
Nyuszimanó és a 7hónapos Donát