Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Na utánaolvastam kicsit ennek a toxémiának... fura egy dolog... szinte nincs is oka.
Meg most belegondoltam, h olyan, mintha én három hét mulva szülnék... huuuhúúúú...

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Ma is teleírtátok az oldalt. Kicsit nem figyel az emberlánya Kép

Ex és Pogi: majd kipróbálom a szerkesztő progikat.

Satuk: tényleg jó alacsony a vérnyomid. Ezek szerint alvajáró vagy Kép

Melinda: megkuksiztalak benneteket. Nagyon helyesek voltatok Kép
Nekem kézi vizsgálattal állapította meg a doki a rövidülést. Be is írta a könyvbe, hogy C2000. Én kedden megyek vissza ellenőrzésre. Csinál UH-t is Kép De várom már.

Pilchard: igen sokan keverik a tesómat. Kép Vicces lehet amikor a dirit hívják szerelni Kép

Kari: sajnálom a történteket Kép Csatlakozom a többiek véleményéhez. Bármennyire nehéz is most, de próbálj kikapcsolni. Próbálj sokat pihenni és beszélni a babához. Hallgassatok relax zenéket. Sétáljatok és beszélgessetek nagyokat a pároddal!

Szücsi: Örülök, hogy egészséges a kiscsaj Kép
Az Iwiw-re úgy tudsz bejutni, ha van meghívód. Én Extől kaptam. Sajna csak egy volt neki. Ha lehet majd meghívót küldeni akkor küldök neked

Kanyin: drukk megy neked

Doren: neked is drukk, hogy jókat mondjon az orvos.

Mézgombi: ha beszélsz Csandyval, akkor gratula Gergőhöz. Szorítok és drukkolok százezerrel, hogy minden rendben legyen velük. Ha van valami híred róluk akkor írj! Puszi nekik.

Norwell: nagyon klassz ez a kép.

Megyek pihizni, mert ma megint Pesten voltunk. Amióta fekszem egyre puhányabb vagyok és hamar elfáradok.

Jó éjt mindenkinek.
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Üdv!
Megnéztem a táblit. Csandyék győztek. Kép Drukk még egyszer nekik!!!!!! +++++++++++++++
Na megyek pihizni, PötiPeti is ébredezik.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

 
 

Megjöttünk, vacsizni voltunk, kajáltam egy jót, úgyhogy most gurulok.
Engem eléggé megviselt, ami Csandyval történt, egész nap ő járt a fejemben. Mondjuk én hallottam a hangját, biztosan jobban átéreztem, és nagyon sajnálom, hogy így kellett megszületnie a kisbabájának. Nagyon remélem, hogy rendben lesz a kicsi, és túl lesznek ezen a nehéz kezdeten.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Gombi, tényleg mondd neki, h itt ilyen sokan drukkolunk ezerrel, biztos jól fog esni neki!
Épp visszaolvastam, hogy mit írt, és ugye még egy hete is azt írta, h csak a vérnyomása magas és nem toxémia gyanús... szegényt biztos nagyon meglepte.

pogacsa
 
 


Egyébként van itt valaki belvárosi? Ugye jövő héten remélhetőleg végre költözhetünk a VIII. ker lakásunkba, és még sosem laktam ott, jó lenne majd valakivel együtt tologatni a babócát! Kép

pogacsa
 
 


Pogi, holnap megírom neki feltétlenül. Biztosan nagyon kész lehetett, próbálták még húzni az időt, de csak ki kellett már venni a babát. De a lényeg, hogy időben!

Jó éjt, elteszem magam holnapra!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


sziasztok!

már két órája nem tudok aludni,inkább nem is szenvedek tovább a kisérletezéssel.
Ráadásul annyira hullámzik a hasam,totál ki vagyok néha,mert attól félek ez már nem is normális mozgás amit a babóca csinál,remélem nincs semmi baja,mert 1 mp-re nem áll le már több mint egy órája.

Mézgombi:én nem ismerem Csandyt,de még igy is megviselt a hir,mondd meg Neki hogy nagyon szoritok én is hogy minden rendben legyen !!!!

Kari:részvétem.Sajnos semmi okosat nem tudok irni,de nagyon vigyázz Magatokra!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Jó reggelt lányok!

Kari: Õszinte részvétem, nagyon vigyázz a babádra most ő a legfontosabb!!

Úgylátszik Csandy nyert. Nagyon drukkolok de szerintem nem lesz semmi baj sok baba születik meg ilyen korán és teljesen egészségesek lesznek.
Drukk-drukk-drukk!!!

Ma reggel akartam menni a terhesgondozóba de ezerrel esik nálunk az eső ezért elhalasztom jövő hétre.

Lányok!
Mi az az iwiw? Én is szeretném megnézni.tegyem fel a neve a profilba?

Pilchard!
Nincs azzal semmi gond, hogy hullámzik a hasad jobb minha napokig nem mozdulna akkor attól kapnál idegbajt.
Kisvirág!
Szerintem nem a fekvéstől vagy fáradt, hanem azért mert kisbabát vársz. Egyébként semmi más dolgod nincs most csak az, hogy minnél többet pihenjél és aludjál.
én mostmár délelőtt is alszom egy fél órát és ebéd után is egy órát.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!
Annyi levelet írtam már Csandy miatt, de teljesen kikattyantam, nem küldtem el.. szóval Gombi, mond Neki, hogy várjuk a híreket, megy Nekik a drukk. És nem tudom..
Nagyon megrázott a dolog.
Majd még jelentkezem.
Puszi!

satuk
 
 


Sziasztok!
Pilchard, jó korán kelő vagy! Remélem, azért visszafeküdtél pihizni! Mozgásügyileg egyetértek Katussal, ha nem mozogna, akkor azért lennél ideges. Így meg legalább tudod, hogy él és virul, és kifejezetten élvezi, hogy "kínozhat" téged. Kép
Csandy babájával kapcsolatban még annyit, hogy tegnap belegondoltam, hogy a mi babánk most kb. 2 kilónál kicsit több mindenestől (ugye az UH gép csak a csontszerkezet súlyát becsüli) és vasárnap leszünk 30 hetesek. Ehhez képest én a 36. hétre 2,5 kilóval bújtam elő, és élek-virulok! Tehát Gergővel tutira minden OK lesz.
Katus, az iwiw egy ismerőskereső oldal - jobban nem tudom leírni. Csak úgy tudsz regisztrálni, ha valaki meghív, ugye ezen lovagolunk már egy ideje, de hamarosan lesznek új meghívók, és akkor kialakítjuk a mi kis csoportunkat, igaz?

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Hát visszafeküdtem 5-kor,de 6-kor megint felébredtem,és tökre szédültem,RR jó volt,lehet a kiscsaj elnyomott vmi eret,most már kicsit jobb.

beszéltem a barátnőmmel,akinek a férje a rókusban dolgozik,azt mondta hogy ilyen szempontból a legjobb helyen szült(a táblázatból néztem ki hogy rókusban szült),mert mindenféle szempontból nagyon jó háttérrel rendelkezik,babára és mamára nézve is.nekem 30 hetesen 1500 gr volt a baba,igy nehéz megjósolni hogy mekkora lehet,de azt mondta a barátnőm(munkatársam is)hogy Õ ott már sokszor látott 600-700 gr-os babákat,akik nem is mindig voltak lélegeztetőgépen,úgyhogy szerinte se lesz semmi gond.Nagyon reméljük,és bizzunk benne.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Jó reggelt!

Szerintem sem lesz gond Csandy babájával, olvastam többször ilyet, de még sokkal korábban megszületett bébikkel sem volt aztán probléma. Aztért nagyon megrázott engem is a dolog, mert igaz én csak 4-5 héttel előbb szűltem, de teljesen kivoltam, hogy mi lesz szegény picúrral. Meg úgy felborul most náluk a rend. Mindenki elképzeli, hogy eljön a várva várt nap előbújik a kisember, akit lehet szoptatni és szépen el kezd cseperedni. Nekik viszont még van egy nagyon nehéz szakasz és nyílván semmi nem úgy van ahogy "eltervezték". Sajnálom Õket tiszta szívemből és azt kívánom, hogy minél hamarabb mehessenek haza a kórházból, hogy a kis életüket élhessék tovább. Csak ennyit akartam még ehhez hozzátenni.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!!

Visszaolvasok és jövök!! Kép

Évi(32+3)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Üdv!
Kriszta, ahhoz az 1500 grammhoz még tegyél hozzá vagy fél kilót, és az a gyerek súlya. Ahogy írtam, az csak a csontváza, és azon a babán van már izom és zsírréteg is. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


sziasztok!

Ex:köszi,ezt elfelejtettem.Szerintem nekem óriásbébim lesz,akkora lett reggelre a hasam ,mint egy hordó,és csak ennék,meg ennék egyfolytában..
Azt olvastam hogy most sok fehérjét,kalciumot kell enni,mert most fejlődik nagyon az agya.

Jurem:akartam már irni,hogy azok akiktől választ vársz doki kérdésben nem irtak nem tudom mióta,de legalábbis azóta hogy én idetaláltam,és ez már egy hónapja,vagy még több.Ahogy néztem összességében 15 körül lehetünk akik rendszeresen irnak.

Doren:már én is csökkentettem a vasat napi egyre,tegnap meg egy kis paradicsomlével próbálkoztam,kis eredménye volt.Kép

Norwell:biztos nem direkt nem válaszolsz,gondolom elkerüli a figyelmed,végül is sokan vagyunk már,nem láthatnánk Rólad képet?

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


na már megint elszállt az üzikém. Még szerencse, hogy csak azt írtam, hogy jó lett a terheléses cukrom. A számokat nem tudom, de a dokim ezt mondta és én hiszek neki. Kép Majd ha megyek hozzá megkapom az eredményt.

Mindenkinek további szép napot!

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok és köszönöm a jó szavakat!:-)Nagyon jól esett és megerősített! Igazatok volt, tegnap is sétáltam a csodaszép napsütésben munka után és sokkal jobb volt, meg férjem is nagyon vigyázz ránk:-)Most nem is bánom, hogy még 2 hetet dolgozom és utána megyek táppénzre, mert így gyorsan megy az idő.

Csandy-nak nagyon gratulálok és drukkolok neki és köszi a híreket Gombi és mondd meg neki, hogy minden jót kívánunk nekik!!!:-)

Utána olvastam gyorsan én is, hogy mi is az a toxémia és eléggé bonyolult, hogyan és miért pont kismamáknál jön elő. De állítólag a mai koraszülött ellátás mellett a 28 .héttől már jól el tudják látni a babákat és meg tudnak erősödni, csak hosszú korházi ellátásra szorulnak.
Tudtok valamit, hogy Csandy hogy van? hogy viseli az egészet?

Mindenkinek szép napot és vigyázzatok magatokra és a babákra is!
Kari
(30+3)
kari
 
 


sziasztok!

Megjöttem cukor kontrollról, holnapra lesz eredmény. Remélem, jó lesz, nem szeretnék inzulinozni is...

Aludni én se tudtam az éjjel, csak olyan 4-5 órát, de ezt annak tudtam be, hogy D&B buli volt itt a koliban, és füldugón keresztül is teljesen felhallatszott... már nagyon várom, hogy kiköltözhessünk innen, nem nekem való már ez Kép A baba nekem is egész éjjel rugdosott, gondolom érezte, h ideges vagyok hogy nem tudok aludni.

pogacsa
 
 


Pogi:honnan költöztök hová?Mekkora lesz a lakásotok?
Mikor lesz a nagy nap?De vigyázz Magatokra,max.a szép szoptatóspárnádat viheted.Kép

Itt nálunk még elég jó idő van,süt a nap is,megyek kicsit levegőzök,hál istennek már nem szédülök.
Pogi:ird már le légyszi mit eszel egy nap_mennyiségileg-mert én most vhogy nem birom ezt a diétázást.Tudom már unjátok,de az éhség bontja azt a kevés agysejtemet is ami van.Ird ide,hogy ne untassak ezzel másokat.köszi
mkriszta@freemail.hu

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Kb. 3-4 hete már rendszeresen olvasom a hozzászólásaitokat, nagyon szimpatikus az oldal, ezért úgy gondoltam csatlakozom hozzátok.

Egy kis bemutatkozás az elején: 29 éves vagyok, Szombathelyen élünk a férjemmel, tavaly július 23-án volt az esküvünk.
Első babánkat várjuk, aki már 22 hetes és nagyon mozgékony (a szülés időpontja elvileg 2006. júl. 25-re van megállapítva).
A 18. heti UH-on megállapították, hogy KISFIÚ, de ha nem mondta volna a doki, akkor sem lehetett volna letagadni.

Próbálom felvenni a beszélgetés fonalát, remélem sikerül.

Amit szerettem volna már régen megkérdezni, hogy meddig dolgoztatok Ti, mert ahogy a levelekből ki lehet venni, már otthon vagytok táppénzen.
Igaz, hogy a legtöbben már jóval előrehaladottabb állapotban vagytok, mint Én.

Üdv. mindenkinek!

Marcy

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat a kiscsajszihoz!

Norwell
Apának nincs konkrét ötlete lánynévre, eddig kizárólag fiúneveket soroltKép, és az Annán csak azért hezitál hogy a férfiúi méltóságán ne essen csorba Kép De tudom hogy így is boldog, mert a lényeg hogy egészséges, és biztos vagyok benne hogy imádni fogja.
Gyönyörű a sziklás kép. Lehet tudni hogy hol található a valóságban?

Kisvirág
Éreztem, hogy nem olyan könnyű bejutni az iwiw-re, bár csak homályos infóim vannak róla. Azért ha tudnál küldeni meghívót, megköszönném.

Lányok!
Szerintetek mikor érdemes 4D UH-ra menni? Amikor már elég nagy, hogy jól látszódjon a babus, de még elég aktív, van helye mocorogni és nem alussza át a napot? MOst vagyok a 22. hétben.

Csandynak ismeretlenül is kívánom hogy minden alakuljon a lehető legjobban!!!

Pilchard
Nekem is van néha ilyen éjszakám, főleg ha front van. Lehet a baba is azt érzi.

Szia Marcy
Üdv itt. Gartula a kisfiúhoz, hamar megmutatta magátKép
Mi majdnem egyszerre fogunk szülni, én júli 31.re vagyok kiírva. Én már régóta táppénzen vagyok, mondjuk én a korom (39 Kép ) és a lombik miatt.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Üdv közöttünk Marcy. Mi kb. egyidősek vagyunk én 23-24 hét körül. Még dolgozom, és szeretnék május végéig. Szerencsére csk 6 órát és nem megterhelő, max. amíg beérek a munkahelyemre az visel meg. Gratula a kisfiúhoz.

Szia Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!

Már én is gondolkodtam azon az éjszaka, hogy odaülök a gép elé, fél 3-ig még semmit nem aludtam, utána is minden órában felébredtem. Nem tom, mi van velem, régebben soha nem volt gond az alvással, de mostanában sehogy sem kényelmes, fájt, égett a gyomrom is, ami mondjuk a tegnap esti vacsinak volt betudható. Tehát, Pilchard, legközelebb bekapcsolom a gépet, max dumcsizunk egy kicsit, míg el nem álmosodunk...Kép

Marcy, örülünk minden újnak, üdv közöttünk! Kép

Kanyin, szupi, hogy jó lett a cukrod! Kép

Csandyval kapcs., nem a Rókusban szült végül. A baba súlya meg még az egy kilót sem érte el, tehát érthető, hogy nem nagyon akar még többet mondani vele kapcsolatban... Szóval emiatt is voltam ki szerintem éjjel, nagyon nehéz volt másra gondolnom. Az üziket továbbítom!
Ex, szerintem az átlag adatok a súlyra vonatkozóan azokra a babákra értendők, akikkel semmi probléma nincs, nem ilyen korán születnek meg.

Most lépek takarítani, holnap beugrik anyós, nehogy szó érje a ház elejét...Kép

Kisüthetne ma is a napocska...
Hátha ezzel előcsalogatom:
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Pilchard:
Most a 11.ker-ben lakunk a BME egyik kollégiumában, a párom nevelőtanárként kaphatott itt szobát, így tudtunk gyüjtögetni lakásra önrészt. A VIII. ker Auróra utcába költözünk, egy 42 nm-es kis lakásba, ami két szobás, így beígérhettünk rá két kis gyerkőcöt, remélem, h el fogunk férni, mert a szocpol miatt vagy 10 évig nem adhatjuk majd el. A környéknek nem annyira örülök így előre, bár egy kolinál sztem bármi nyugisabb... aztán majd legfeljebb sokat járunk kirándulni, h ne hiányoljuk a zöldet.
Küldöm mailben a mai kajám! Kép

Marcy, üdv! Kép Én nem vagyok táppénzen, mert PhD hallgató vagyok, így nincs olyan, itthonról dolgozok amit tudok és a párom tartja meg helyettem az óráim, mert feküdnöm kell sajnos.

pogacsa
 
 


Sziasztok!
Kanyin, grat. a jó eredményhez!
Pogi, drukk, hogy minden OK-és legyen a cukorral kapcsolatban!
Marcy, üdv köztünk! Ha a másik gép előtt fogok tespedni, akkor beteszlek a táblába téged is!
Szücsi, nekünk a 23-24. héten lett a legjobb a 4D-s felvételünk, a múltkor már egy kicsit nagy volt a dologhoz, persze azért meglestük úgy is. Kép
Pilchard, az, hogy "zabálsz", még nem jelenti azt, hogy épp most fejlődik a baba jobban. Vagy a fene se tudja...ha magamból indulok ki, hogy sehova nem mozdul alattam a mérleg, akkor nem tudom, mit is kéne írjak.
Ill. mégis a kálciummal kapcsolatban: az utolsó időkben (kb. a 34-35. héttől) már nem szabad, mivel akkor nagyon kemények lesznek a baba csontjai, és a szülés alatt nem tudnak alakulni - tehát nem bírod kinyomni.

Most ennyi, megyek, átnézem a mai napilapot.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Marcy!
Üdv a csapatban! Gratulálok a kisfiadhoz!Kép

Pilchard!
Ne haragudj, elkerülte a figyelmemet a kérésed. Igazából fogalmam sincs, hol vannak az esküvős képeink, apa cd-re tette őket, kerestem, de nem találom... Jó béna vagyok... Ha meglesz, akkor csinálok egy albumot, jó? (Igaz, hogy szerettem volna inkognitóban maradni, de azért szeretném azt is, ha Ti is tudnátok archoz kötniKép...) Sajna digigépünk nincs, így pocakképet nem tudok küldeni, de határozott szándékunk, hogy Mazsola kibújásáig mindenképp veszünk egyet!

Szücsi!
Ha jól emléxem az emilre, akkor Burmából... De a babaprojektes csajok szerint valószínűleg inkább egy profi digitális trükk... Kép

Kanyin!
Gratula a jó cukorhoz!!!!Kép

Csandyról mi hír? Nagyon szorítok értük!!!

Pusszantás mindenkinek!

Norwell+Mazsola (27+0, jesszusom...Kép)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Ex:hát csak zabálnék,de olyankor ha nagyon nem birom mondjuk egy almát eszek,vagy egy kefirt,lehet ez a baj.Akkor ne idjak tejet,sajtot,ilyesmit most már annyit?

Pogi:köszi,még nem jött meg,de várom.
Nos én nem ismerem a VIII.kerületet,de biztos hogy csak jobb lehet egy kolinál.mi is bevállaltuk a két gyerkőcöt előre,mert épitkeztünk és máshogy nem men volna,igy is vettem fel munkahelyi kölcsönt,plussz az otp-től egy horror (11 milla)összeget,viszont zöldben,és elég nagy házban lakunk.
De Sok szerető ember kis helyen is elférKép

Szücsi:mi a 4d uh rendelőben voltunk,kárpátia utca,9e volt a vizsgálat,1 e a fénykép,és 3 e a dvd.nem tudom ez drága e,mert nekem ezt ajánlották,meg sem kérdeztem máshol mennyi.Felhivtam előtte őket hogy mikor érdemes menni,ott azt mondták hogy ha inkább vizsgálat jellegű legyen akkor 20 hét,de akkor már én is 22 voltam,ha meg látványra megyünk akkor 24-26 hetesen.Minden jól látszott,ill.látszott volna,ha a kiscsaj nem aludt volna mint a bunda,mert igy befúrta magát a méhlepénybe,és csak a fél arca látszik,de az nagyon jól,sőt még mosolygott is.
Azt hallottam utána,hogy csokit kell előtte enni,és felébred,nem tudommennyire válik be,ha előbb tudom én is kipróbálom.
Lehet igazad van,ezek a frontok tudnak mindenfélét csinálni,de erre nem is gondoltam.

Marcy:üdv a babanet legjobb csapatában!
Én azóta nem dolgozom hogy megtudtuk a jó hirt,mert műtőben dolgozom,és igy nem lehet.Persze nem is bántam,,jó nekem itthon!!

Mézgombi:sajnálom,mert mint irtam az jó hely,de reméljük ott is nagyon jó kezekben vannak ahol most vannak.Hú,tényleg nagyon picike.egész nap ez jár a fejemben,és amiket Kanyin irt,biztos nagyon nehéz...
Úgy látom nemcsak nekem nem ment az alvás..

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Mézgombi: irigyellek, hogy apa ilyen sokszor elvisz vacsizni titeket Kép
Csandyék biztos jó kezekben vannak tuti mindent megtesznek értük az orvosok. Pár hétig biztos bent lesznek a kórházban, és utána gyönyörű képekkel fog minket elárasztani. A drukkkkk megy folyamatosan nekik. Ha nem titok melyik kórházban vannak?

Pogi: a költözéskor nehogy bármit is megemelj!!! Nagyon vigyázz magadra! Tényleg csak a szopispárnát viheted! Drukk, hogy holnap jó híreket hozzál.

Pilchard: sajnálom, hogy egyre rosszabbak az éjszakáid. Én nem is merem ideírni, hogy mennyit alszunk éjjel... Lassan a medvét is kialszom a barlangjából Kép

Katus: itt szépen süt a napocska Kép Bár hűvösebb van, mind tegnap, de azért kellemes.

Jurem: én sem láttam már ezer éve a két lányt, pedig elág sokat lógok itt Kép

Kanyin: örülök, hogy jó lett az eredmény. Érdekes nekem nem mondta a dokim, hogy kellene mennem még egy cuki vizsgálatra. (16. héten voltam) Majd rákérdezek kedden.

Marcy: üdv a csapatban Kép Mi majdnem egyidősek vagyunk Kép Én holnap leszek 24 hetes. Grat a kisfiúhoz. Nekünk is az lesz. Én már a 6. héttől otthon vagyok, immáron lassan 20 hete Kép
Hú de hosszú így nézve, pedig annyira gyorsan mennek a napok.

Szücsi: én a betöltött 25. hét után pár nappal megyek. (ápr.3-án) remélem nem fogja átaludni Mogyika. Már most mondom neki, hogy akkor szépen bohóckodjon a hülye szüleinek Kép Remélem meg is érti.

Megyek tanulok egy kicsit.
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Csandynak és a kisbabájának én is nagyon drukkolok, remélem, a mai modern orvosi eszközökkel (és Isten segedelmével Kép) szép és egészséges nagy fiú válik a most még iciri-piciri babából!

Marcy! üdv itt. Gratulálok a kisfiúhoz! Kép Én az előző babámmal a 38. hétig dolgoztam, most pedig vele vagyok itthon még mindig gyed-en, de ez sokkal kimerítőbb, mint mikor napi 8 órában az irodában ültem. Kép

Szücsi! Neked is hatalmas gratula az egészséges kislányhoz!!! Kép

Pilchard, rólam van valahol az archívumban egy fotó, ha tényleg kíváncsi vagy rám, keresd meg! Kép Kép Kép

Satuk, akartam kérdezni Tőled, hogy a párod mivel indokolja, hogy (bármennyire szeret is) nem vesz el?

Norwell, tényleg nagyon szép ez a fotó amit feltettél! Vajon igazi, vagy "megcsinálták"?

Kari, fogadd részvétemet. Sok erőt kívánok Neked!

Hello (30+2)
hello
 
 


Szia Kismamik!

Mindenek előtt gratula Mindenkinek a babócájához!! Én a 2006 őszi babák topikból pillantottam át Hozzátok. Már alig várom azt az időt, ahol most Ti már tartotok...

Igazából Pilhardnak írnék; szeretném megköszönni, hogy a mi topikunkban felajánlottad
a tapasztalatátadást a Nyírővel kapcsolatban, én is nagyon vevő lennék ezekre a gondolatokra. Főleg a szülésznőhelyzet érdekelne, ha tudnál írni róla. emilem: depinyije@citomail.hu Előre is nagyon köszi!!

Mindenkinek további szép örömteli várakozást, és jobb időt magunknak!

Üdv.: J.E.
macifülke
 
 


Sziasztok!

Sokat nem voltam, visszaolvastam, de képtelenség (legalábbis most nekemKép) mindenre reagálni!

Csandyéknak naggyon, de naggyon szorítok és kérek minden Erőt,hogy segítse Õket!

Szépek az esküvői képeitek, meg a feltett pocis képek is. Nekem így a 22 hétben is már hatalmas, igaz ez várható is volt, mert anyukámnak is mind a négyünkkel hatalmas hasa vokt. Napról napra látom, ahogy nő....Kép) Na persze, kép nélkül mondhatok bármit...majd megpróbálkozom feltenni egyet.

Hétfőn voltam vércukor vizsgálaton, az eredmény valószínűleg jó lett.

Marcy üdv közöttünk!

Nekünk három és fél éve volt az esküvőnk, és mivel aug 6-ra vagyunk kiírva, még az is lehet, hogy a negyedik házassági évfordulónkra aug. 3-ra érkezik meg a ManónkKép
Kb. 100-an voltunk, és életem egyik legszebb napja volt! Hagyományos zenére vonulós falusi esküvő volt a polgári és az egyházi része is. Utána pedig egy közeli városban egy Hotel éttermében volt a lagzi, rengeteg meglepetéssel, és nagyon jó hangulatban. Nálunk a vacsorát a szülők állták a többit mi, de a "bevétel" a miénk maradt.Kép

Én már a harmadik hónaptól nem dolgozom, de hivatásosként azt hiszem ez érthető.

Most megint nem leszek egy darabig, de majd igyekszem utolérni Titeket!!!!!


Zsu 21+6

Kép
zsu11
 
 


Sziasztok!!

Pilchard:
" Szerintem a Marsi többet hízott, mint két kiló,csak nem tudom miért kell ezt szégyellni"

Háááát ez az!!! Mondjuk szerintem is többet hízott mint 2 kiló. Mert ahogy emlékszem akkor kb. 4 héttel "fiatalabb" mint én és 28 hetesen már a baba meg a víz, meg a hozzá tartozó cuccok vannak 2 kiló, és akkor még a megnagyobbodott melleiről nem is szólva.

"Ti szoktatok más topicokat olvasgatni?Mondjuk én itthon vagyok,van időm. Az őszi kisbabásoknál most volt téma a súly,és alig híztak egy két kilót4-5 hónaposan,de már cseszegetik Õket!"

Óóóó engem a dokim 8 hetesen teremett le, hogy legyek szíves diétázzak, mert a 68 kiló az sok. És hogy mire szülni megyek olyan leszek, mint a disznó. Kép Marhára kiborultam!! Főleg, mert az első hetekben annyit hánytam, meg émelyegtem és olyan étvágytalan voltam, hogy fogytam 6 kilót. És akkor még úgy is dagadtnak titulált. Sebaj még eddig csak 5 kilót szedtem vissza így még most 32 hetesen se vagyok annyi súlyban, mint mikor teherbe estem.
Persze aztán meg az volt a gond, hogy nem hízom vagyis pár héttel ez előttig szépen stagnáltam a 69-70 kiló körül. Szóval semmi se jó ezeknek.
Amúgy Tomival ilyenkor 10 kilónál tartottam.

"alapból altatást kérnék mert a spinálnál attól félek hogy bepánikolnék attól hogy nem érzem a lábam,az altatástól meg nem félek,mert elalszok és nem tudok semmiről(hogy lásd milyen gyenge vagyok,tavaly a mandulaműtétemet is csak altatásban engedtem)"

Én is anno 5 éve. Vagyis az anesztes-el meg volt beszélve, meg a vizsgálatok is meg lettek, be is feküdtem a kórházba, aztán amikor vittek fel a műtőbe oda jött a gégész doki, hogy ne legyek már gyerekes, sitty-sutty meg lesz érzéstelenítéssel, és nem fogok hányni, mint az altatástól. Mondtam, de hogy engem csak altassanak.. erre hogy azt nem lehet már, mert mondta az altatóorvosnak, hogy mégse kell altatni. Szóval így jártam. Életem egyik legdurvább élménye, a dolog. Ennyit a betegjogokról ;) utólag meg már nem pattogtam örültem, hogy túl vagyok rajta vissza már nem lehetett csinálni.

"http://www.babazene.hu
A másikat is nézzétek meg,állítólag a babák nagyon szeretik!"

Kép Babazenét mi szoktuk Tominál alkalmazni. 2-3 szám erejéig le is foglalja, meg keresi, hogy hol van a baba. Sajna tovább nem nagyon érdekli.(Bár ez az egyik olyan dolog, ami hosszabban lenyugizza) Majd Adélon is tesztelem neki már babakorban elkezdem és akkor talán jobban leköti. Tomi túl aktív hozzá.

Mézgombi:
"A dokim még utánam szólt, mikor jöttem el, hogy két hét múlva, mikor újra megyek, akkor köntöst meg papucsot is vigyek, mert a szülőszobában is lesz vizsgálat. Hú, kicsit fura volt ezt hallani, már nagyon szülés-közeli hangulatot idézett.."

Fúúú az a pillanat még mindig előttem van amikor a 37. héten Tomival mentem a dokimhoz gondozásra, és mikor már mindennel végzett, azt mondta: " Ha elfolyna a magzatvíz, vagy rendszeres fájásai vannak akkor irány a szülőszoba!" Ez olyan elemi erővel ért, hogy alig bírtam felállni a székről és kievickélni az uramhoz. Mert persze vágtam, hogy úgy nem maradok, de akkor szembesültem a ténnyel, hogy a közel jövőben szülni fogok.

Kisvirág:
Végülis pontosan tudom, hogy mikor megyek fel, vagyis ápr. 21-én szóval még egy hónap de majd most úgy is egyezetnem kell a dúlámmal, hogy hogy is lesz a vizsgálatok, meg minden egyéb és akkor annak ismeretében tudok időpontot kérni. Hiszen a kenetvétel, meg az NST fontosabb mint a babamozi. Viszont nem szeretnék előtte nap felmenni BP-re csak ezért, de ha máshogy nem lehet akkor kénytelen leszek.

Doren:
"Pilchard, édes olvasni az üzieidet, hogy mennyire parázol a kórházban, szakmabeli lévén! "

Naná hogy!! Én is parázok. A párom állandóan azon cikiz, mikor valamit mondok, hogy jaj de fáj itt vagy ott, hogy:" de persze felesleges is elmenni dokihoz, mert úgy se tudnak ezen segíteni." Mert mindenre ezt mondom szerinte. Mármint mindenre ami velem kapcsolatos... mert annyira nem csípem az eü. intézményeket.

Katus:
" kérdés: Kiváltottátok már a Várandós mamák könyvébe található Felicitas ingyenes termékcsomagot?
Mi van benne? mert az első gyerekemnél elég tartalmas kis csomagot állítottak össze, a kórháziról ( ezt a kórházban adják szülés után) nem is beszélve."

Ez szerintem változó, hiszen összeállítanak egy fajtát és ha az elfogy akkor már nem biztos, hogy a következő adagban is ugyan az van.. Én pont az nap váltottam ki mikor írtad, abban a reményben, hogy talán lesz benne egypár értelmes termékminta(2 éve volt benne pelus, baba fürdető, popsi krém, tea, mosópor, öblítő + újságok): de csak egy öblítő volt benne, meg egy nívea testápoló(meg talán popsitörlő is), meeeeg egy játszó cumi Kép Igyekszem jó mélyen elrejteni , nehogy anyám kezébe kerüljön, mert Tomit is ő szoktatta rá a cumizásra(2 egymás utáni nap bíztam rá a gyereket amikor CT-re kellett mennem). De Adél nem szeretném ha cumizna vagyis azt nem szeretném, ha bezavarna neki a szopásba.
Jó persze meg voltak benne újságok is. Tavaly októberi. Na de sebaj. Remélem a korházi azért jobb lesz. Mert nem vagyok ingyen élő de akkor is...

Szgoron:
"A pockóm:107cm!!!! Nektek???
Már nem tudom hány hetes vagyok,talán olyan 32!"

Az enyim: 111 cm. És ma vagyok 32+3

Ja és ha már a dátumoknál tartunk akkor: Én május 15 re vagyok kiírva. A tesóm május 10 én született, a legjobb barátnőm 11-én, a párommal május 22-én ismerkedtünk meg(de ez már egy hetes túlhordás) egy jó barátom 25-én( de addig nem óhajtom húzni) szóval summa summarum én 13-án szeretnék szülni. Aztán majd kiderül Adél mikor akar születni.
Amúgy mi névnapilag leszünk egy kupacon. Mert Tomi dec. 21, én dec.24 és Adél is.
Api a kis különc a feb. 3-mal

Pogácsa:
Dejó hogy betetted ezt a várandós csomis linket. Mi nem is vettük át a kisbaba csomagot 4 hónap múltán. Ejjj ezt elspórolták elmondani.

Esküvő témakör: Kép Mi meg még előtte állunk a nagy eseménynek. És szerintem nálunk is az lesz, hogy veszünk fel kölcsönt és azt szépen lassan visszafizetjük( mert Balázs már volt nős vagyis hirtelen felindulásból elmentek az exével és összeházasodtak aztán 3 hónap együttélés után beadták a válókeresetet, mert a csaj állandóan veszekedett vele, meg állítólag csalta is a Balázst, és apósom azt mondta hogy ő ezek után egy fillért se(az más kérdés, hogy amikor ezt mondta akkor még csak éppen hogy összeköltöztünk Balázzsal és nem tudta az öreg, hogy lesz egy csudi vagány Tomi unokája, meg hogy lesz egy Adél unokája... aki ugyi lány és az ő családjukban ez ritkaság számba megy), ;) enyim szülők meg férjül adták a két bratyómat vagyis mindkét tesóm olyan lányt vett el akinek a szülei szinte semmit nem járultak hozzá a murihoz, és ahogy elnézem a dolgok állását ők még engem is nem tudnak már férjhez adni). Meg arra is gondoltunk, hogy végül is már mi nem frissen összekerült pár leszünk(hiszen szeptemberben már 3 éve lesz hogy együtt vagyunk) hogy mindenki amit arra szánna pénzt azt bele egy kalapba és abból is lehetne valamennyit finanszírozni. nekünk nincsenek nagy terveink, mert lesz egy polgári ceremónia(Balázs nem nagyon komázza a templomokat, főleg nem a papokat), max egy álló fogadás, és aztán bele a haverokkal az iccakába(max. "elkérjük" arra az estére a helyi rock-klubbot(hisz a tulaj is haver számba megy) és akkor mindenki tuti befér, mert azért haverokból barátokból nincs hiány, sőőőőt ha nagyon szépen nézünk akkor még a zene is megoldható, ha már az embernek vannak zenész barátai) és buli hajnalig. Mert a kimondott lagzit én magam se nagyon kedvelem. Balázs még öltönyt se nagyon akar húzni, én meg nem nagyon szeretnék habosbabosba( mondjuk 2 gyerek után nem is lehet kicsit visszásan is tűnne, a hófehér ruha)
De akkor már várunk pár évet, hogy akkor a gyerekek is bulizhassanak. ;) addig meg , hogy apit idézzem: " papír nélkül is szeretlek, és jó veled lenni, kitudja ha lenne papír... lehet veszekednénk";)

Exdeus:
Majd ha kövire frissíted a táblát, akkor ha gondolod bele teheted, hogy én Dr. Boros Juditnál szülök a Szt. Istvánba. Kép

Norwell:
Nálatok nincsen a 28 héten UH? (vagyis ami 28-30 között van) Mondjuk itt Keszthelyen meg 28. héten van aztán meg a 36. héten egy utolsó. Bár asszem Tomival voltam a 32-33 hét táján. Genetikai 4D uh-n de az soron kívül volt, mert a dokim ragaszkodott hozzá. Bezzeg most is ragaszkodhatna, és akkor nem kellene megint fizetni ;).

Amúgy szintén zenész!!! Mármint enyim api is fantasy kedvelő!! Kép És ő is szokott ilyen és ehhez hasonló neveket kitalálni amikor szerepjátékozik. Sőőőőt múltkor a gyereknek is kitalált valami eszeveszett nevet, csak már nem tudom mit. Tomi jót virult rajta!!

Exdeus:
Front Page-el próbáltam megcsinálni a honlapomat vagyis meg is csináltam, de feltöltés után azt írta ki hogy hibás aztán api jó két napot szenvedett mire azzal a progival ami neki bevált átszerkesztette és úgy meg szépen bejött.
Csak frissíteni kéne de arra meg soha nem jut idő.
Amúgy akit érdekel : http://www.blackrose.dox.hu

Vérnyomásról:
Múltkor a mikor dokinál voltam 100/70 volt erre megkérdezi: Éva ideges hogy ilyen magas a vérnyomása? Mert nekem a szokványos az a 80-90/60

Melinda:
Kép nekem nem akar bejönni az oldal így nem tudtam megnézni a képeket Kép.

Kari:
Õszinte részvétem!!!

Csandynak gratu és megy a szorítás ezerrel!!!

Norwell:
KépGyönyörű a kép!!!

Marcy:
Üdv itt!!
Igaz most GYED-en vagyok, de amikor a fiamat vártam akkor én 30. hétig dolgoztam, igaz 12 órába, de a munkatársaim nagyon rendik voltak és oda figyeltek, és szinte csak papírmunkát kellett csinálnom, meg beteget vizsgálnom a dokival, meg egyéb olyan dolgok ami nem nehéz. Ágyazni, meg beteget fürdetni nem kellett attól fogva hogy kiderül babás vagyok.
De pont mondtam apinak, hogy amikor dolgoztam több időm volt magamra meg a babóra figyelni, meg pihenni, mint most. Mert most a napom nagy részét Tomi köti le. Ezért néha lelkifurdim is van, de nem tudok mit tenni.

Alvás:
Tudom nem vígasztal senkit de mostanában én se nagyon tudok aludni. Adél lehet, hogy előtreníroz a megérkezésére.

Na aztán most már befogom a bagólesőt!! Mert már a 4 oldalon tartok wordbe és az sok!!! Kép

Na még egy poci képet besuvasztok ide a végére!!!

Kép

Hétfőn csinálta apa, szóval pont 32 hetes pocak!
És az ügyes szemű megfigyelők láthatják, hogy mennyire repedtke a pocim... de szerencsére Adéllal eddig csak 4-5 db 1-1,5cm repedést szereztem a többi az Tomiról maradt!

Blackrose(32+3)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Köszi Mindenkinek a választ 4D uh ügyben. Én 23-24 hét környékén gondoltam, csak a 24. hét körül lesz rendes UH is, szerintetek nem baj ha közel van egymáshoz? Úgy értem, nem árt a babának?

Pilchard, én is hasonló árakról hallottam. A csokis trükköt majd kipróbálom. Az én lányom inkább estefelé szokott aktív lenni, legalábbis én olyankor érzem, nem tudom hány órára kapunk időpontot. De a múltkor a sima UH-n is mocorgott, pedig azt nem is éreztem. Én úgy hallottam hogy ilyen nagy szunyák amit írtál csak a 30. hét körül vannak, de akkor úgy látszik, ez sem igaz.

Kisvirág
És hallgat rád?Kép Végül is idejében kell kezdeni a neveléstKép

A sziklás kép akár igazi is lehet, de ha preparált akkor is nagyon klassz! Zakopánéban a Gievont ha nem is ennyire látványos, de jól kivehető lelőle a fekvő lovag profilból. Akkor ez miért ne lehetne eredeti?

Az én barátnőm is 30 hetesen szült mint Csandy, de minden rendben van a gyerekkel, már iskolás. Mondjuk pici korában kicsit lassabban fejlődött, de szépen behozta.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!!

Azóta a cumi kérdést fiam megoldotta!! Vagyis megtalálta... és kibontotta, hiába mondtuk neki, hogy az az Adélé, és hogy neki már kicsi. ragaszkodik hozzá. És amikor anyum elvette tőle és eldugta, oda jött a pocimhoz és bekiabált: "Cujidat lészi!" Szóval rövidre zárta a témát. Kép Mondjuk nem is bánom annyira!!Kép

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Tök jó,már fél órája csak olvasok,imádom.
Blacrose jól belehúztál,még engem is lehagytál,mert nekem 109 és 34-35 hét.Kép
Azért engem vigasztal hogy tudom más is bagolykodik.

Norwell:nem akarom ám kierőszakolni,mint irtam tiszteletben tartom az inkognitóságot.Majd még eldöntöd!

Hello:hát jó kis feladat elé állitottál,de kitartó voltam.Igaz a fiad félig takarja az arcod,de igy is jó.Hát a fiad vmi tündér,találtam egy 19 hónapos képet,nagyon cuki.

Szücsi:pedig a doki bökdöste is a hasam hogy felébredjen,és még úgy sem akart.KépKis akaratos volt már akkor.Drukkolok hogy mindent lássatok és tényleg mozizás legyen.

Kisvirág:akkor Te alszol helyettünk is!
Holnap megkapom végre az áhitott grillcsirkét.

Most kezdek kivánós lenni,mi lesz velem a szülés után?Tegnap kérdeztem a párom hogy ha pesten laknánk elugorna e most az auchanba grillcsirkéért,és azt mondta:ugorna a fene.
Szépen kezdett lefelé görbülni a szám,mikor mondta hogy csak viccel,de hát lehet ilyennel viccelni?Ejnye-bejnye!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Zsu!
Csak nem te is rendőr vagy?

Egyébként én is 3 hónapos korunk óta vagyok tápéppénzen.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Blackrose!
Enyémapa is Balázs...Kép Meglestem a honlapodat, szerintem a zenei ízlés is hasonló!Kép Most, hogy mondod, egy jó kis rock-buli a lagzi helyett??? Szerintem a haverok benne lettek volna... Pocakod nem semmi!Kép
A protokoll szerint nálunk csak a 32. héten van uh, de én "kisírtam" a soronkívülit a doktorbácsitól!Kép Úgyhogy hétfőn mehetünk kuki-vagy nuninézőbe... majd kiderül! Ha tudok, hozok képet.

Pilchard!
Tudom, csak a kíváncsiság beszél Belőled!Kép Majd teszek valamit az ügy érdekében. Grillcsirke, nyammmi!!!!! De rég ettem már! Köszi a tippet!!!Kép

Hello!
Én olyan kis naiv vagyok, hogy eszembe sem jutott, hogy mű lehet...Kép de a babaprojektes csajok szerint profi trükk... Mindenesetre akkor is szép!

Sziasztok

Norwell+Mazsola
(most nézem, tele van Kép-szmájlikkal az üzim. Nem, még nem őrültem meg teljesen...KépKépKép)

Kép
Kép
norwell
 
 


Már kezd csilli-villi lenni a kecó, már csak a kajafőzés van hátra, de kezdek kidőlni, tök nyomi voltam ma az éjjeli kukorékolásnak köszönhetően...

Blackrose, hú, Te aztán belehúztál a termelésbe! Kép De jó volt olvasni! Szép méretes a pocid, én holnap töltöm a 31. hetet, és 2 cm-el vagyok lemaradva, de valahogy nemcsak annyival tűnik kisebbnek.
Egy rock-lagzi is biztosan jó lehet, jó nagy hepajt lehet csapni, én sem vetem meg a bulikat (sőt, alig várom, hogy majd alkalmam lehessen rá), de én az esküvőnél a hagyományokhoz ragaszkodtam. Vannak ilyen dilijeim, alapvetően modern vagyok, de vannak bizonyos dolgok, amikhez ragaszkodom, és talán kicsit maradinak is tűnik. De az a jó, hogy sokfélék vagyunk! Kép
Én már régebben megnéztem az oldalad, már a Babaszobán láttam. Kép
Az én férjem szintén "fantasys" és szerepjátékozik, majd összeeresztjük őket Norwell férjével, rájuk bízzuk a lurkókat és közben még témájuk is lesz. Kép Hihetetlen egy pasi, most szóltam neki, hogy még két apuka szerepjátékozik, és rögtön itt termett, hogy kik azok, mutassam...Kép Egyébként "imádom", mikor összejön a csipet csapat játszani, minimum két napig tart, én csak főzök rájuk, hogy közben éhen ne haljanak, de még evés közben is megy a "téma", én meg a falat kaparom, mert lövésem sincs az egészhez, és így olyan, mintha pár középkori kitalált lény eszmecserélne számomra idegen nyelven...

Kisvirág, tegnap apósom vitt el bennünket, mert szülinapja volt. Egyébként ő sokszor szokott elhívni minket, mert amikor átmegyünk hozzá, akkor általában ez lesz a program. Egyedül él, ill. nincs asszony a háznál, nem nagyon főz, tehát így vendégel meg bennünket.
Ha jól emlékszem a SOTE I-ben vannak, újabb infóm nincs róluk, de az üziket átadtam neki.

Lenne egy körkérdésem. A sógornőm az Erzsébeti Jahn kórházban fog szülni, nem hallottatok esetleg erről a kórházról ill. a szülészetéről valamit? Ott van a dokija, de a kórházat nem ismeri még, nem túl régen költöztek a környékre.

Hú, irány a konyha! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Most értünk haza, egyszerre bekapcsoltam a gépet, és megnéztem, mennyi hozzászólás volt, mióta nem néztem az oldalt.
Megmutattam a férjemnek is, nagyon tetszett neki is.

Pilchard: olvastam, hogy műtőben dolgoztál. Elég izgalmasan hangzik.
Én áprilisban még dolgozok, de már várom, hogy csak saját magamra és a babára figyelhessek.

Mi a véleményetek a szülésre felkészítő tanfolyamokról, kismama tornákról?
Én még nem járok, éppen ma bosszankodtam, mert betelt 2 csoport és nem fértem be... A védőnőm nem mondta, hogy ez így működik, gondoltam ráérek még...
Töltöttem le légzőgyakorlatokról és tornáról leírásokat, de azért egyedül nem az igazi. Na mindegy, indul egy másik tanfolyam is ebben a témában, talán az is bejön...

Pogi: a költözést nem irigylem, de amikor már minden a helyén lesz, az az érzés nem cserélhető fel semmivel, úgyhogy hajrá!

Pilchard: Én még eléggé az elején vagyok, de már Én is érzem, hogy sokkal éberebb vagyok, mint korábban és kevesebb az alvásigényem. Igaz, hogy este valamivel korábban fekszem, de éjszaka többször felébredek és reggel is kipattanok az ágyból.

Kisvirág: amikor még csak olvasgattam az oldalt, mindig figyeltem a táblázatot, hogy ki az, akivel nagyjából egy időben várjuk a babánkat. Örülök, hogy Te is közöttük vagy. Jó neked, hogy otthon lehetsz, bár Én döntöttem úgy, hogy 6 hónapig dolgozni fogok, de azért most már érzem, hogy szivesen pihennék néha egy kicsit.
Voltál már cukor vizsgálaton?
Én 2 hét múlva megyek, már nagyon várom.

Hello: nagyon kitartó voltál, ha 38. hétig bírtál dolgozni, bár ez teljesen egyéntől függő. Azt hiszem Én is inkább azért nem szeretnék tovább dolgozni, mint 6 hónap, mert egy kicsit rá szeretnék hangolódni a babavárásra és nem a munkahelyről menni szülni. De mindennek megvan az előnye és a hátránya is, ezt most nem fejtegetem inkább.

Blackrose: Én is gondolkodtam már rajta, hogy nem lesz egyszerű, amikor már a 2. babát várjuk, hiszen ott lesz egy csöppség, aki még nagyon ránk lesz utalva és közben ha nem tervezünk túl nagy korkülönbséget megszületik a kistesó és akkor már meg kell osztani a figyelmet... na de mindegy, most az első babára koncentrálok.

Gondoltam mellékelek Én is néhány fotót magunkról és a babáról. Imádom ezt a képet a babáról, a számítógépen a háttérkép is ez, mindig jó érzéssel tölt el, ha ránézek.

Megpróbáltam bekapcsolódni a beszélgetésbe, remélem sikerült...

Mindenkinek szép estét és pihenést holnapig!

Ui.: mellékeltem néhány fotót, hogy a névhez arc is tartozzon, a babáról nem is beszélve!!!
KépKépKépKépKépKépKép

Eni
marcy
 
 


Bocs,

nem gondoltam, hogy a képeket egymás mellé rendezi...

sorry

Eni
marcy
 
 


Szóval menjünk neki másodjára....

Ma a felkészítőn kiderült, hogy a kórházban nem mindig vágnak első babánál, és hogy a beöntés kiment a divatból. Kép A gerinc melletti érzéstelenítést előre le kell beszélni az anesztessel, de én maradok az elgázosításnál, vagy ha nagyon muszáj, akkor a sima injekciónál.

Blackrose, nekem a freeweb nem küldött hibaüzit, csak némi módosítást kellett anno eszközölni, hogy minden szép és jó legyen. Kép
Pilchard, egyél tejterméket, én arra gondoltam, hogy pótlást ne vigyél a szervezetbe (pl. pezsitabi).
Mézgombi, a környezetünkben a miénkkel együtt nyárra 3 baba lesz, majd küldjük apukákat tologatni. Kép Az biztos, hogy Peti mellett lesz egy Fanni, a 3. baba neme még kérdéses.
Szücsi, mi a 16. hét táján voltunk úgy, hogy a két UH között nem sok idő telt el. Szvsz nem árt, csak a babák nem rajonganak érte. De remélhetőleg megértik a szülői hóbortunkat. Kép
Marcy, jók a képek! Ha azt akarod, hogy egymás alatt legyenek, a képek szövege után nyomj egy Entert. Sajna egyébként ez lesz belőle.

Most ennyi. Szép estét!
Még kismamák:

<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház nem/név testvérek
Veráska 30 Siófok 35+1 2006.04.26 Várpalotai kh. Dávid elsö baba
Pilchard 29 Kosd 33+3 2006.05.08 Nyírő Gy. Kórház Amelita első baba
Caroline 32 Budapest 33+1 2006.05.10 Péterfy kh. Lili első baba
Kóci 34 Bp. II. ker 33+1 2006.05.10 MÁV kh.
Dr. Szabó Gy. Lóránd Adél
(2004.02.18.)
Blackrose 24 Keszthely 32+3 2006.05.15 Szt. István kh.
Dr. Boros Judit Adél Tamás
(2004.04. hó)
Melanie77 28 Bp. XII. ker. 32+2 2006.05.16 Szt. Imre kh. Áron Anna
(2004.01.16.)
Clair 32 Bp. III. ker 32+1 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 32+0 2006.05.18 Nyírő Gy. Kórház Renáta elsö baba
Acer 32 31+3 2006.05.22 Szt. István kh. fiú fiú
(2004.10. hó)
Satuk 30 Bp. I. ker. 31+3 2006.05.22 Kútvölgyi kh. Olivér elsö baba
Tjuca 27 Budapest 31+2 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Colett77 28 Budapest 31+1 2006.05.24 János kórház Míra Máté
(2004.03.22)
Gabek 30 Bp. III. ker 31+1 2006.05.24 II. sz. Női Klinika fiú első baba
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 31+0 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt Dominik elsö baba
Mézgombi 24 Bp XIV. ker. 30+6 2006.05.26 Kiskunfélegyh. Julianna elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 30+5 2006.05.27 János kórház
dr. Baltschik Virág Laci
(2004.01.20.)
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 30+3 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László Balázs 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 30+3 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. Nikolett elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 30+2 2006.05.30 Budai Honvéd kh. lány Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 30+0 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 29+6 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004.06.26.)
Szőkemelinda 26 Bp. XX. ker. 29+5 2006.06.03 István kh. Máté első baba
AnnAnn 30 Hatvan 29+4 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003.11.04)
Exdeus 23 Szeged 29+4 2006.06.04 II. Kórház
dr. Czank Zoltán Péter László elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 28+2 2006.06.13 B.csabai kh. Panna Kata
(2002.10.23)
Lreta 28 28+1 2006.06.14 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Pogacsa 24 Budapest 28+1 2006.06.14 Szt. Imre kh.
Dr. Bálint Balázs Gergő első baba
Norwell 24 Tét 27+0 2006.06.22 Győr P.A. kh. Kende Kálmán elsö baba
Babszem27 27 26+6 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003.09. hó)
Veraa 30 25+6 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Emy82 23 Szigetszt.m. 25+5 2006.07.01 István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 25+3 2006.07.03 Újpest
szülőotthon lány Levente
(2005.01. hó)
Bogosz Bp. XVIII. ker. 25+0 2006.07.06 Szt. István kh. Emma első baba
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 24+1 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 23+6 2006.07.14 Schöpf-Merei fiú elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 23+2 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. Erika lány (2,5 év)
Tokajkincse 26 Miskolc 23+0 2006.07.20 Semmelweis kh.
Miskolc Bodza Csenge első baba
Csibemanó 27 Tatabánya 22+3 2006.07.24 Bajcsy kórház Levente Réka (19 hó)
Jurem 31 Nyíregyháza 22+3 2006.07.24 Nyíregyházi kh. fiú Janka
(2001.04.11.)
Nyanya67 38 Budapest 22+3 2006.07.24 Szabolcs u. Blanka Krisztina Balázs
(2002.12. hó)
Marcy 29 Szombathely 22+2 2006.07.25 fiú első baba
Szücsi_66 39 Bp. XXI. Ker 21+3 2006.07.31 János kórház
dr. Wiegandt lány első baba
Noémi22 27 Budapest 20+6 2006.08.04 elsö baba
Edina77 28 Debrecen 20+5 2006.08.05 Debreceni Klinka Milán első baba
Zsu11 28 Bp. XXIII. ker. 20+4 2006.08.06 Kútvölgyi kh.
Dr. Tóth Ferenc első baba
Banya 25 Pécs 19+5 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Fénysugárka 26 Csíkszereda, Erdély 19+2 2006.08.15 Megyei kh. Csíkszereda Hanga vagy Tétény első baba
Gira 24 Szeged 19+2 2006.08.15 szegedi Nöi Klinika Réka
(2005.04.18)
Zsebecske 29 Szsztmiklós 19+1 2006.08.16 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László első baba
Déé 29 Budapest 18+6 2006.08.18 Szt. Imre kh.
Dr. Bálint Mihály első baba
Adi77 29 Pécs 18+5 2006.08.19 Pécsi Sz.Kl. első baba</pre>


Már anyukák:

<pre>
Nick ék. Lakhely szülés ideje kórház név testvérek
Csandy 34 Bp. XIV. ker. 2006.03.21 Szt. Rókus kh. Gergő első baba</pre>

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Marcy, nagyon klasszak a képek! Mind az esküvői, mind a babáról készültek! Kép
Nagyon szépek vagytok! Kép
Tökre kedvet kaptam én is, hogy rakjak fel esküvői képet, teszek egy kísérletet, hátha sikerült lekicsinyítenem őket. Sz'al nyomok némi önreklámot, rámtört a nosztalgia. Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Mézgombi, érdekes arca van a férjednek, teljesen más szemből, mint félprofilból... Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


A tiédnek is!
Ádám

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Hát, Ex, pont meglátta a férjem, és valószínűleg nem értékelte az érdekes jelzőt...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


sziasztok!

Ma bünöztem, mert fekvés helyett elmentünk a Kikába, mert kinéztünk "pár" dolgot az új lakásba, pl kanapé... erre kiderült, h hiába, mert csak száz év mulva tudják szállítani Kép De még így is elvertünk 90e Ft-ot lámpákra, komódra, szárítóra, erre-arra... aztán most olyan hulla vagyok, hogy azt elmondani nem tudom, pedig amíg válogattunk és üres volt a tilitoli, a párom tolt, így sétálni sem kellett...

Blackrose: nem semmi mennyiséget írtál ma Kép meglestem a képeid is Kép szép nagy már a pocakod!!! Amúgy a mi lagzinkon sem lagzizene szólt, azzal engem a világból ki lehet kergetni... fúúúj.... volt népzene, mert az egész táncegyüttesem ott volt, no meg egy DJ zenegéppel, kívánságra bármit! Kép Gombi, az én férjem is fantasy-s, na ezt is elég nehezen viselem néha, mert annyira el tudja magát varázsolni vele, nade hadd játsszon, amíg még lehet :-D

Pilchard: én egész múlt héten grillcsirkéztem... na, azt is meg lehet unni sajnos, pedig olyan jól kitaláltam, h finom és nincs benne szénhidrát Kép... Megérkezett már a levélkém?

Marcy, nagyon szép menyasszony voltál! Kép

Gombi, a te fényképeid is szupik, bár már láttuk őket Kép

puszi, Pogi

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Blackrose: de jó, hogy ennyit írtál Kép Igazán nagy pocid van. Kép
Szerintem is a vizsgálatok fontosabbak, mint a "mozizás". De, ha sikerül megszervezni tuti érdemes lesz megnézni a babót. Bár mi most megyünk először 4D-re Kép
Esküvő: a sógoromék úgy csinálták, hogy megvolt a polgári esküvő, utána egy szolid ebéd csak szűk körben szülők és tesók. Este pedig Tequilla partyt tartottak. Ez arról szólt, hogy mentünk úgymond kocsmáról-kocsmára és felittuk a Tequilla készletet Kép A végén egy discoba kötöttünk ki és fergeteges bulit csaptunk. Nagyon sirály volt az egész.
Bár a mi esküvőnk hagyományos buli volt, de nekünk ez így volt szép.

A szülés utáni kismama csomagot mindenki kapja? Mert én a felicitas oldalán azt vettem ki, hogy ha szerencséd van és épp abban a kórházban osztogatják a Felicitas Lady-k csomagot ahol szülsz.

Szücsi: nem tudom árt-e a babának a sok UH. Nekem eddig is sűrűn volt főleg az elején. És megyek jöv.héten a dokimhoz, aki mindig csinál, bár csak 2D-st, utána 1 hétre rá megyek a 4D-sre, aztán szerintem esedékes lesz a 28. heti nagy UH. Szóval az elkövetkező időben is sokszor megyünk.
Azt még nem tudom mennyire hallgat ránk a kölyök, majd ápr.3-án kiderül. Kép

Marcy: sajna nekem gond volt a 6. héten és utána nem javasolta a dokim a munkát. Én Vácon lakom, de Pesten dolgoztam. Erről jut eszembe holnap megyünk be a munkahelyemre. Azért már várom, hogy lássam a kollégákat Kép
Én járok szülésfelkészítő tanfolyásra a kórházba. Szerintem érdemes. Sok hasznos infót lehet szerezni. Sajna én tortázni nem járhatok így arról nem nyilatkozok.
Igen a dokim csináltatott a 16. héten az AFP-vel egyidejűleg cukor vizsgit is. Én is néztem hülyén, de hát nála ez a szokás. Nem tudom csináltat-e még. Bár én szívesen kihagynám.
Nagyon szépek vagytok a képeken. A babád is édes Kép

Pilchard: 4D előtt akkor befalok egy tábla csokit + egy kis kólát. Azért még Mogyival is beszélek, hogy bohóckodjon Kép Majd úgyis beszámolok mit művelt.
Vicces a párod! Jó étvágyat a holnapi csirkéhez Kép

Mézgombi: apósodnak Boldog Szülinapot Kép

Pogi: vicces lehetett, ahogy apa tologatott a kocsin Kép

Lakás: mi egyenlőre 60 nm panelben tengődünk. Nagyon hiányzik a kert, de hát ezt tudtuk venni. Persze hitelből. De legalább a miénk Kép
Ha minden igaz még baba előtt szétverjük a lakást és átalakítjuk. Már előre félek az egésztől. De tudom utána szebb lesz Kép Csak azt nem nagyon tudom elviselem, hogy én majd nem tudok segíteni.

Jajj csajok ma kicsit hülyéskedtem Mogyival. Ebéd után mikor ő szunyókált legalábbis nagyon nyugton volt bekapcsoltam neki egy kis babazenét. Fejhallgatóra tettem a zenét és a fejhallgatót a pocakomra raktam. Nem tele pár perc és heves rugdosásba kezdett Kép Szerintem nem tetszett neki.
Aztán kaptam a bosszút. Du. kicsit elpilledtem és ledőltem szunyókálni. Hagyott is a drága kb. 20 percet és utána elkezdett rugdosni Kép Gondolom mondta magában: Édes a bosszú anya Kép Szóval jól elvagyok időnként...

Hú jó sokat írtam. Megyek is pihizni.

Kép
Jó éjt nektek!
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy régen jelentkeztem, de beteg volt először a férjem (vesekő), aztán a lányom elkapott valami hurutos vírusos nyavalyát, amit sikeresen én is elhappoltam tőle, szerencsére én nem voltam lázas, csak köhögtem és még köhögök isKép

Mézgombi: Csandynak én is gratulálok, sok erőt és kitartást, rendben lesz minden.
A sógornőm kislánya 34. hétre született és még a PIC-re sem került, az egyik ismerősöm kisfia pedig a 28. hét betöltése után született meg, igaz sokáig kórházban volt és lassabban fejlődött, de hamar behozta a társait.

Ex: légyszi ha lesz időd javíts majd a táblázatban, mivel nagyon úgy néz ki, hogy a kisfiúnk megtréfált minket ugyanis a legutolsó UH alapján 24 hetesek vagyunk, tehát a nagykönyv szerinti mensihez viszonyított időpont jön be, a szülés várható ideje akkor: 07.12.

Csajok, nagyon szépek az esküvői képek és a pocakosok is.
Az én pocim is most hirtelen növekedésnek indult. Kedden voltam védőnőnél másfél hónap alatt 5 kg-t híztam (én nem vettem észre, csak azt hogy a hasam nagyobb), a védőnő majdnem leesett a székről. Mondtam is szerdán a dokinak, mikor mondta, hogy milyen szép pocakom lett, hogy hát túlságosan is megnőttem, meséltem neki a védőnőt és letolt. Kérdezte, hogy néztem-e tükörbe, hogy szép formás kismama vagyok, nem vagyok elhízva és különben is vékony alkat vagyok, ne törődjek a kilókkal, na erre varrjatok gombot, ilyen doki is van. Pedig anno a lányomál is volt egy időszak amikor hirtelen több jött fel, akkor leállított, hogy fogjam egy kicsit vissza magamat, de az előbb volt jóval. Szóval lelkifurit féretettem és továbbra is eszem amit megkívánok!Kép

Ja az utolsó előtti Uh-n kiderült, hogy hátul nagyon mélyen tapadt a placenta így kímélnem kell magamat. A tegnapi UH-n is ugyanez volt, kicsit rálóg a méhszájra, de még mindig azzal bíztatnak, hogy feljebb vándorolhat, hát majd meglátjuk, ha nem akkor császár.
Attól nem parázok, hanem inkább attól, hogy ha elkezdenék kinyílni akkor ugye ott levállik a placenta és hát a legjobb esetben is 1 óra mire felérünk a kórházba, szóval a végétől fosok nagyonKép

Na jó éjt mindenkinek:
Csibemanó
24+1
csibemanó
 
 


Az Uh-ról: úgy hallottam, hogy károsnak a tudomány mai álláspontja szerint nem káros, de a babák azért nem szeretik, mert kelthet hallható, sőt a babának nagyon is hangos hangokat bent a magzatvízben, így azt nem szeretik, amikor a fülüket akarjuk "megnézni", de ha a tappancsát, akkor semmi kifogása.

pogacsa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?