Sziasztok!!
Pilchard:
" Szerintem a Marsi többet hízott, mint két kiló,csak nem tudom miért kell ezt szégyellni"
Háááát ez az!!! Mondjuk szerintem is többet hízott mint 2 kiló. Mert ahogy emlékszem akkor kb. 4 héttel "fiatalabb" mint én és 28 hetesen már a baba meg a víz, meg a hozzá tartozó cuccok vannak 2 kiló, és akkor még a megnagyobbodott melleiről nem is szólva.
"Ti szoktatok más topicokat olvasgatni?Mondjuk én itthon vagyok,van időm. Az őszi kisbabásoknál most volt téma a súly,és alig híztak egy két kilót4-5 hónaposan,de már cseszegetik Õket!"
Óóóó engem a dokim 8 hetesen teremett le, hogy legyek szíves diétázzak, mert a 68 kiló az sok. És hogy mire szülni megyek olyan leszek, mint a disznó.
Marhára kiborultam!! Főleg, mert az első hetekben annyit hánytam, meg émelyegtem és olyan étvágytalan voltam, hogy fogytam 6 kilót. És akkor még úgy is dagadtnak titulált. Sebaj még eddig csak 5 kilót szedtem vissza így még most 32 hetesen se vagyok annyi súlyban, mint mikor teherbe estem.
Persze aztán meg az volt a gond, hogy nem hízom vagyis pár héttel ez előttig szépen stagnáltam a 69-70 kiló körül. Szóval semmi se jó ezeknek.
Amúgy Tomival ilyenkor 10 kilónál tartottam.
"alapból altatást kérnék mert a spinálnál attól félek hogy bepánikolnék attól hogy nem érzem a lábam,az altatástól meg nem félek,mert elalszok és nem tudok semmiről(hogy lásd milyen gyenge vagyok,tavaly a mandulaműtétemet is csak altatásban engedtem)"
Én is anno 5 éve. Vagyis az anesztes-el meg volt beszélve, meg a vizsgálatok is meg lettek, be is feküdtem a kórházba, aztán amikor vittek fel a műtőbe oda jött a gégész doki, hogy ne legyek már gyerekes, sitty-sutty meg lesz érzéstelenítéssel, és nem fogok hányni, mint az altatástól. Mondtam, de hogy engem csak altassanak.. erre hogy azt nem lehet már, mert mondta az altatóorvosnak, hogy mégse kell altatni. Szóval így jártam. Életem egyik legdurvább élménye, a dolog. Ennyit a betegjogokról ;) utólag meg már nem pattogtam örültem, hogy túl vagyok rajta vissza már nem lehetett csinálni.
"
http://www.babazene.hu A másikat is nézzétek meg,állítólag a babák nagyon szeretik!"
Babazenét mi szoktuk Tominál alkalmazni. 2-3 szám erejéig le is foglalja, meg keresi, hogy hol van a baba. Sajna tovább nem nagyon érdekli.(Bár ez az egyik olyan dolog, ami hosszabban lenyugizza) Majd Adélon is tesztelem neki már babakorban elkezdem és akkor talán jobban leköti. Tomi túl aktív hozzá.
Mézgombi:
"A dokim még utánam szólt, mikor jöttem el, hogy két hét múlva, mikor újra megyek, akkor köntöst meg papucsot is vigyek, mert a szülőszobában is lesz vizsgálat. Hú, kicsit fura volt ezt hallani, már nagyon szülés-közeli hangulatot idézett.."
Fúúú az a pillanat még mindig előttem van amikor a 37. héten Tomival mentem a dokimhoz gondozásra, és mikor már mindennel végzett, azt mondta: " Ha elfolyna a magzatvíz, vagy rendszeres fájásai vannak akkor irány a szülőszoba!" Ez olyan elemi erővel ért, hogy alig bírtam felállni a székről és kievickélni az uramhoz. Mert persze vágtam, hogy úgy nem maradok, de akkor szembesültem a ténnyel, hogy a közel jövőben szülni fogok.
Kisvirág:
Végülis pontosan tudom, hogy mikor megyek fel, vagyis ápr. 21-én szóval még egy hónap de majd most úgy is egyezetnem kell a dúlámmal, hogy hogy is lesz a vizsgálatok, meg minden egyéb és akkor annak ismeretében tudok időpontot kérni. Hiszen a kenetvétel, meg az NST fontosabb mint a babamozi. Viszont nem szeretnék előtte nap felmenni BP-re csak ezért, de ha máshogy nem lehet akkor kénytelen leszek.
Doren:
"Pilchard, édes olvasni az üzieidet, hogy mennyire parázol a kórházban, szakmabeli lévén! "
Naná hogy!! Én is parázok. A párom állandóan azon cikiz, mikor valamit mondok, hogy jaj de fáj itt vagy ott, hogy:" de persze felesleges is elmenni dokihoz, mert úgy se tudnak ezen segíteni." Mert mindenre ezt mondom szerinte. Mármint mindenre ami velem kapcsolatos... mert annyira nem csípem az eü. intézményeket.
Katus:
" kérdés: Kiváltottátok már a Várandós mamák könyvébe található Felicitas ingyenes termékcsomagot?
Mi van benne? mert az első gyerekemnél elég tartalmas kis csomagot állítottak össze, a kórháziról ( ezt a kórházban adják szülés után) nem is beszélve."
Ez szerintem változó, hiszen összeállítanak egy fajtát és ha az elfogy akkor már nem biztos, hogy a következő adagban is ugyan az van.. Én pont az nap váltottam ki mikor írtad, abban a reményben, hogy talán lesz benne egypár értelmes termékminta(2 éve volt benne pelus, baba fürdető, popsi krém, tea, mosópor, öblítő + újságok): de csak egy öblítő volt benne, meg egy nívea testápoló(meg talán popsitörlő is), meeeeg egy játszó cumi
Igyekszem jó mélyen elrejteni , nehogy anyám kezébe kerüljön, mert Tomit is ő szoktatta rá a cumizásra(2 egymás utáni nap bíztam rá a gyereket amikor CT-re kellett mennem). De Adél nem szeretném ha cumizna vagyis azt nem szeretném, ha bezavarna neki a szopásba.
Jó persze meg voltak benne újságok is. Tavaly októberi. Na de sebaj. Remélem a korházi azért jobb lesz. Mert nem vagyok ingyen élő de akkor is...
Szgoron:
"A pockóm:107cm!!!! Nektek???
Már nem tudom hány hetes vagyok,talán olyan 32!"
Az enyim: 111 cm. És ma vagyok 32+3
Ja és ha már a dátumoknál tartunk akkor: Én május 15 re vagyok kiírva. A tesóm május 10 én született, a legjobb barátnőm 11-én, a párommal május 22-én ismerkedtünk meg(de ez már egy hetes túlhordás) egy jó barátom 25-én( de addig nem óhajtom húzni) szóval summa summarum én 13-án szeretnék szülni. Aztán majd kiderül Adél mikor akar születni.
Amúgy mi névnapilag leszünk egy kupacon. Mert Tomi dec. 21, én dec.24 és Adél is.
Api a kis különc a feb. 3-mal
Pogácsa:
Dejó hogy betetted ezt a várandós csomis linket. Mi nem is vettük át a kisbaba csomagot 4 hónap múltán. Ejjj ezt elspórolták elmondani.
Esküvő témakör:
Mi meg még előtte állunk a nagy eseménynek. És szerintem nálunk is az lesz, hogy veszünk fel kölcsönt és azt szépen lassan visszafizetjük( mert Balázs már volt nős vagyis hirtelen felindulásból elmentek az exével és összeházasodtak aztán 3 hónap együttélés után beadták a válókeresetet, mert a csaj állandóan veszekedett vele, meg állítólag csalta is a Balázst, és apósom azt mondta hogy ő ezek után egy fillért se(az más kérdés, hogy amikor ezt mondta akkor még csak éppen hogy összeköltöztünk Balázzsal és nem tudta az öreg, hogy lesz egy csudi vagány Tomi unokája, meg hogy lesz egy Adél unokája... aki ugyi lány és az ő családjukban ez ritkaság számba megy), ;) enyim szülők meg férjül adták a két bratyómat vagyis mindkét tesóm olyan lányt vett el akinek a szülei szinte semmit nem járultak hozzá a murihoz, és ahogy elnézem a dolgok állását ők még engem is nem tudnak már férjhez adni). Meg arra is gondoltunk, hogy végül is már mi nem frissen összekerült pár leszünk(hiszen szeptemberben már 3 éve lesz hogy együtt vagyunk) hogy mindenki amit arra szánna pénzt azt bele egy kalapba és abból is lehetne valamennyit finanszírozni. nekünk nincsenek nagy terveink, mert lesz egy polgári ceremónia(Balázs nem nagyon komázza a templomokat, főleg nem a papokat), max egy álló fogadás, és aztán bele a haverokkal az iccakába(max. "elkérjük" arra az estére a helyi rock-klubbot(hisz a tulaj is haver számba megy) és akkor mindenki tuti befér, mert azért haverokból barátokból nincs hiány, sőőőőt ha nagyon szépen nézünk akkor még a zene is megoldható, ha már az embernek vannak zenész barátai) és buli hajnalig. Mert a kimondott lagzit én magam se nagyon kedvelem. Balázs még öltönyt se nagyon akar húzni, én meg nem nagyon szeretnék habosbabosba( mondjuk 2 gyerek után nem is lehet kicsit visszásan is tűnne, a hófehér ruha)
De akkor már várunk pár évet, hogy akkor a gyerekek is bulizhassanak. ;) addig meg , hogy apit idézzem: " papír nélkül is szeretlek, és jó veled lenni, kitudja ha lenne papír... lehet veszekednénk";)
Exdeus:
Majd ha kövire frissíted a táblát, akkor ha gondolod bele teheted, hogy én Dr. Boros Juditnál szülök a Szt. Istvánba.
Norwell:
Nálatok nincsen a 28 héten UH? (vagyis ami 28-30 között van) Mondjuk itt Keszthelyen meg 28. héten van aztán meg a 36. héten egy utolsó. Bár asszem Tomival voltam a 32-33 hét táján. Genetikai 4D uh-n de az soron kívül volt, mert a dokim ragaszkodott hozzá. Bezzeg most is ragaszkodhatna, és akkor nem kellene megint fizetni ;).
Amúgy szintén zenész!!! Mármint enyim api is fantasy kedvelő!!
És ő is szokott ilyen és ehhez hasonló neveket kitalálni amikor szerepjátékozik. Sőőőőt múltkor a gyereknek is kitalált valami eszeveszett nevet, csak már nem tudom mit. Tomi jót virult rajta!!
Exdeus:
Front Page-el próbáltam megcsinálni a honlapomat vagyis meg is csináltam, de feltöltés után azt írta ki hogy hibás aztán api jó két napot szenvedett mire azzal a progival ami neki bevált átszerkesztette és úgy meg szépen bejött.
Csak frissíteni kéne de arra meg soha nem jut idő.
Amúgy akit érdekel :
http://www.blackrose.dox.hu Vérnyomásról:
Múltkor a mikor dokinál voltam 100/70 volt erre megkérdezi: Éva ideges hogy ilyen magas a vérnyomása? Mert nekem a szokványos az a 80-90/60
Melinda:
nekem nem akar bejönni az oldal így nem tudtam megnézni a képeket
.
Kari:
Õszinte részvétem!!!
Csandynak gratu és megy a szorítás ezerrel!!!
Norwell:
Gyönyörű a kép!!!
Marcy:
Üdv itt!!
Igaz most GYED-en vagyok, de amikor a fiamat vártam akkor én 30. hétig dolgoztam, igaz 12 órába, de a munkatársaim nagyon rendik voltak és oda figyeltek, és szinte csak papírmunkát kellett csinálnom, meg beteget vizsgálnom a dokival, meg egyéb olyan dolgok ami nem nehéz. Ágyazni, meg beteget fürdetni nem kellett attól fogva hogy kiderül babás vagyok.
De pont mondtam apinak, hogy amikor dolgoztam több időm volt magamra meg a babóra figyelni, meg pihenni, mint most. Mert most a napom nagy részét Tomi köti le. Ezért néha lelkifurdim is van, de nem tudok mit tenni.
Alvás:
Tudom nem vígasztal senkit de mostanában én se nagyon tudok aludni. Adél lehet, hogy előtreníroz a megérkezésére.
Na aztán most már befogom a bagólesőt!! Mert már a 4 oldalon tartok wordbe és az sok!!!
Na még egy poci képet besuvasztok ide a végére!!!
Hétfőn csinálta apa, szóval pont 32 hetes pocak!
És az ügyes szemű megfigyelők láthatják, hogy mennyire repedtke a pocim... de szerencsére Adéllal eddig csak 4-5 db 1-1,5cm repedést szereztem a többi az Tomiról maradt!
Blackrose(32+3)