Új privát üzeneted érkezett!

A corionbiopsziát is csinálják később, hiszen én már elmúltam 20. hetes, amikor nálam megcsinálták, és azt mondták, hogy ez még belefér.

Melcsi!

Én is azt kívánom, hogy úgy történjen minden, ahogy leírtad, eltervezted.

Tényleg szép idő van ma!

Jó napot kívánok mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Icus!
Cumival kapcsolatban lehetnek meggyőződéseink, de az a helyzet, hogy legtöbbször a bébi dönti el, hogy melyiket választja, minket már kész tények elé állít Kép Az ujjszopósoknak szerintem nem anyuka tömködi a szájába a pici ujjacskát.

Paga!
Tuti Choriont csináltak neked? Olyan hihetettlen, hogy olyan késői időpontban ezt csinálják. Még nem hallottam ilyet.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi! Nagyon ügyes már a kislányod! Olyan jó Téged olvasni, rám nagyon pozitív hatással van! Remélem a jövőre nézve minden úgy fog sikerülni ahogy szeretnétek!

Fanny! Hamar eltelik ez az 1 hét és megtudjukKép! Remélem úgy van ahogyérzed! Igen, ha kiválasztod a képet, küldés és ha sikerült akkor azt kiírja! Ha nem azt is és azt, hogy miért nem sikerült. Max 600*600-as lehet.

Fermel! Én is keresem a riportot, még nem találtam meg. A lányom is jelentkezett hatosztályosba, már megvolt a felvételi, még értesítést nem kaptunk, de a pontszámai alapján nem hiszem, hogy felvették. Igaz, nem is nagyon készült és nem is nagyon akar elmenni a mostani iskolájából.

Sajnos itt elég borongós az idő, bár még nem esik!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Chorionbiopszia ügyben mindenkinek köszönöm a véleményeket, megjegyzéseket.
Elgondolkodtam ezen a vizsgálaton és arra jutottam, hogy a megérzésem alapján minden rendben van nálunk és talán fölösleges stressz ez a beavatkozás.
Ha elég elszánt lennék és nem félnék, akkor nem csináltatnám meg. De akkor nem is izgulnék a 40.hétig, hogy rendben lesz-e. Szóval, ha....
Viszont nem vagyok elszánt és félek és nem szeretnék a következő hónapokban stresszben élni és állandóan feszengeni emiatt.
Végiggondoltom pro-és-kontra hogy miket hallani. Hát kb. kétharmad rész biztat és elmenne és csak egyharmad lenne merész. Ami furcsa, hogy egyik ismerősömet kimondottan a szülésorvosa beszélte le a vizsgálatról, pedig 40 évesen esett teherbe. Egyik barátnőmnek viszont sok éve (jóval 35 alatt) kellett megcsináltatni az amniot, mert az AFP nagyon rossz lett. Hiába mondta, hogy szerinte rossz időpontban vették le a vért, a tények beszélnek. (neki nagyon rendszertelen a ciklusa).De végül teljesen rendben volt minden és tökéletesn egészséges gyereke született.
És van egy másik barátnőm, akinek a sógornője 26 évesen szült Down-kóros kisbabát, mert a "fiatalokat" még nem szűrik. Számomra ez elég közeli eset.
Azért biztos mindenki megérti a helyzetemet, aki már átesett ezen. Szeretem meghallgatni mások élményét.
Ha túl leszek rajta, akkor a másik topicba én is leírom az esetemet mások okulására.

Fermel!
Nekem egész furcsa (de azért életképes) elképzeléseim vannak az átképzéssel kapcsolatban.
Szintén heti egy képzési napot venne igénybe,amit kinéztem. Engem a magyarságtudomány érdekel. (az egyik szakom a magyar, de azért itt nem ugyanarról van szó). Egy ideje járok a JogArt polgári egyesület előadásaira (Platánus szálló), ahol többnyire Szántai Lajos és Pap Gábor az előadók. Szenzációs! Mindenkinek ajánlanám, akiket érdekelnek ilyen témák: Fehérlófia meseelemzés, Hunyadi Mátyás, József Attila (magyar költő - táltos költő), a pilisi Pálos rend, ősrégi Buda stb.
A másik elképzelésem az életmódtanácsadói képesítés megszerzése (ennek állítólag van jövője az iskolákban). Pár éve elvégeztem egy természetgyógyász tanfolyamot (2 éves), szereztem egy egyszerű szakot, de akkor is érdekelt ez az egyébként diplomához kötött képzés, ami még + fél év, csak akkor nem volt már energiám bevállalni. És a nyelvtanulást is elővettem, mert úgy elfelejtődött. Most önszorgalomból angolozok. Ennek látom hasznát. A német és pláne az orosz... mintha száz éve tanultam volna, pedig az egyikből nyelvvizsgám is volt (most már az csak papír)

Kép
regina3

Sziasztok Lányok!
Ma megint voltunk pancsolni, ezért a kislánykámnak a szokásosnál is jobb kedve van. Részletesen elmesélte Apának hogy mi volt, majd jóizüen megebédelt(sütőtök pipimell-lel), és most édes álmát alussza.Babakocsival járunk, igy még extra levegőzés is volt, mert az ut kb 40 perc gyalog.Persze délután mindig kint alszik.
Ma a levegővételt tanultuk, nem tudom mennyire volt eredményes, mert állandóan a többi bébit leste ahelyett hogy figyelte volna az anyja szavát.Nagyon élvezi ha ringatózunk a vizen, ezért az oktatói utasitásokat nem mindig követjük, mert sokszor csak ugy lóg a lében, és kalimpál a lábával, közben meg kurjongat.
Kedves Mandula, remélem is, hogy + hatással vagyok, Te tudod, hogy mi is megszenvedtük a magunkét, de nemhiába! Talán sosem ismerném ezt a kis Pörit! Nektek is sikerülni fog, meglátod!
Kedves Icus!
Tényleg leirva milyen egyszerü! De nekem a Kaáliban a valóságban is az volt.Juniusban kezdték el a vizsgálódást, és szeptemberben már punkció volt. Igaz, kézenfekvő és egyszerü a bajom, nincs mód kisérletezni.És tul.képp a 3 beültetésből 2 sikeres volt, tehát a dokim számára ez sikertörténet.
A saját pici lánykádon megtanulod majd a 0-3 éves korosztály nevelését is. Azt hiszem a hiszti már képes elkezdődni fiatal csecsemőkorban.Mintha Pörit is érintené az ügy az utóbbi napokban... Ma pl. hatalmas visitozások közepette hagytuk el a medencét, ugy hiszem Õ még nem akart kijönni, de már 1 órája áztunk megint.És kitartott egész öltöztetés alatt, kell 1 uj táblát gyártanom, HISZTIS TYÚK VAGYOK! felirattal.(Ma nem voltunk a Sparban, de a tábla készenlétben, a babakocsiban) Igaz, az uszodában senki nem gondolta, hogy éhes, hiába, mindenki picivel van, és mások is képesek orditani.
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Nyanya!

Tuti, tuti, hogy CVS volt az 100 %. Én is furcsálltam, és szóvá is tettem, de azt mondták, hogy 20 hetes korig ezt is csinálják, az a pár nap amivel ezt is túlléptem nem számít, ez van.

Sziasztok,

Paga

Gabi
paga

Regina

Engem nagyon érdekelne a Szántai féle meseelemzés, volt már szerencsém hozzá továbbképzéseken, nagyon szeretem. Írj légyszi részleteket, mikor, hol, mennyiért. Köszi.

Melcsi
Elképzeltelek a táblákkal felszerelve...Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Melcsi hova jártok bébi úszásra? Nekem már akkor is nagyon tetszett a "bébi-pancsoltatás" amikor még szó sem volt babáról, mindig úgy sajnáltam, hogy amikor még az enyimek ilyen kicsik voltak semmi ilyesmi nem volt.(bébi úszás, zene-ovi,kismama torna stb)Persze akkor nemcsak,hogy nem voltak ilyesmik, de talán én sem voltam ilyen fogékony ezekre a dolgokra.Most alig várom, hogy részt vehessek ilyeneken.
A képzésekkel kapcsolatban én is pont ilyen állapotban voltam,mint amit többen írtatok,felnőtt fejjel, gyerekek mellett két diplomát szereztem, a másodikat már csak élvezetből, mert humán érdeklődésű vagyok.Most júniusban fogok végezni Pécsen a bölcsészkaron, nagyon éleveztem ezt a négy évet. Angolra is jártam ősszel.Teljesen egyetértek azokkal, akik család mellett is igénylik az agytornát. Számomra olyan szomorú, hogy azt látom a környezetemben,hogy a legtöbb nőnek a munka és a háztartás az egész élete. Én ezt elképzelhetetlennek tartom. Persze vannak olyan élethelyzetek, - mint amilyenben most én is vagyok - hogy az embernek nincs kapacitása többre, de ez csak átmeneti állapot lehet.Én is hallottam már ezekről a magyarságról szóló előadásokról, állatira dicsérték.
Hétfőig eltünök, mert megyek Pécsre, remélem ilyen gyönyörű marad az idő.
Üdvözlök mindenkit Fanny
fanny01

Sziasztok!
Nemrég jöttünk haza a repülőtérről. Bence az édesapjával délután elrepült Pekingbe. Mielőtt bárki azt hinné, hogy nálunk az a szokás, hogy távoli tájakra röpködünk,jelzem, hogy az utat a férjem kapta jutalomból. Én semmiféleképpen nem akartam a kicsit több napra itthagyni, főképpen nem, hogy ilyen óriási távolságról van szó. Így végül úgy döntöttünk, hogy Bence kapja meg a lehetőséget, mert ő mostanában sokkal többet tett le az asztalra, mint a bátyja. Engem már az nagy örömmel tölt el, hogy Bencének így milyen hatalmas élményben van része.(még sosem utazott repülőn) Talán még többet is tanul az útból, mint én tanultam volna. Nagyon érdeklődik a történelem iránt,s a természetismeretet is nagyon szereti. Tervezik, hogy az állatkertbe is elmennek. Pandát nem sűrűn látni Magyarországon.
Úgyhogy most kis családunk hétfőig három főre apadt. Azért szeretnék néhány nappal öregebb lenni, izgulok értük, hogy minden rendben menjen.
Melinda
fermel

Sziasztok!

- Hát lányok mi császárosok is vagyunk itt jó néhányan, én ennek örülök, mert legalább ide én is bekerültem, ha már a csepeli érdekeltségűek közzé nem tudok bejutni.

Tandrea!
Az igazság az, hogy a 20-hónapos lánykámat még én is szoptatom, nekem is a fiamnál voltak gondjaim.
Anyós beszólása "tetszett", az ilyenek miatt írtam,amit írtam. (ha nem tudsz szoptatni, nem is vagy jó anya)

Regina!
Én is a vizsgálat miatt írok neked.
Most egy kicsit az ördög ügyvédje leszek. Teljesen egyet értek az orvosoddal.
Úgyanis, én is egy iskolában dolgozom,(Mozgás Javító Ált. Iskola) itt többnyire mozgás sérült, de halmozottan fogyatékos gyerekek is vannak. Éjszakásként gyakran olvasgattam a beteglapjukat, amin szerepel a terhesség lefolyása, számomra megdöbbentő, hogy manapság mikor viszonylag "könnyen" szürhetőek egyes betegségek mennyi sérült gyermek születik, és ha megnézitek inkább a 35-év alatti szülőknek lesz ilyen sérült gyermeke, mivel náluk még nem kötelező ez a szűrés.
És hogy mért is vagyok én az ördög ügyvédje, hát csak azért, mert én az elmondottak ellenére nem egyeztem bele a vizsgálatba, de csak azért nem, mert mikor én kértem a genetikai vizsgálatot be sem engedtek a genetikushoz, mikor meg a Szabolcs utcai Klinikára kerültem ők ragaszkodtak hozzá, de mire a vizsgálatra sor kerülhetett volna, 30-hetes terhes voltam, akkor meg már azt gondoltam nincs mit nyernem a vizsgálaton.
Az én döntésem jónak bizonyult, neked is kívánom, hogy találd meg a legjobb és legbiztonságosabb megoldást.

Paga!
Tudom már mért akarsz Prágába menni! Tegnap láttam egy férfit a tv.-ben, egy hónapja egész nap knédlit eszik és sört iszik, na nem egy korsóval azt mondta legalább 5-6 korsóval meg kell inni mindennap. Ezek után egészségessebb mint valaha és még 10 kilót le is fogyott.Hajrá Prága!

Icus!
Cumival kapcsolatban. Az én lányom nem cumizott, sem az ujját sem a cumit nem volt hajlandó bekapni, pedig én cumit is vettem neki és az ujja is megvan.

Melcsi!
Ezek a táblák szuperek.

Szép estét kívánok: ildikó
kildó

Sziasztok!

Regina,
38 évesen szültem Lucát, én nem egyeztem bele a genetikai vizsgálat egyik módjába sem. A genetikus orvosnő nem is nagyon marasztalt el emiatt, sőt, mintha megértette volna...A többi vizsgálat, AFP,orrgyök, nyakredő, ultrahang rendben volt. Az AFP értékeim ugyanolyanok voltak mint a két nagy esetében. Én nagyon féltem az esetleges vetéléstől, tudtam, ha megtörténik, nemigen lehet újra babám, a korom miatt. De ennek ellenére nagyon jó, hogy van ilyen vizsgálat, senkit nem beszélnék le róla!Kép
Írod, hogy elvégeztél egy 2 éves természetgyógyász tanfolyamot. Engem érdekelne, hol és milyen feltételekkel lehetett beiratkozni? Írnál róla egy kicsit?

Szép estét Mindenkinek!
ancsi65

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a táblák iránti megkülönböztetett figyelmeteket! Jelzem, hogy a fenyegetés nem tisztességes, de nagyon hatásos nevelési módszer (egyelőre). Most majd megcsinálom amit még gondolok, az egészet berakom a kocsiba és ugy sétálunk, aztán mindig előveszem az aktuálisat.Mert szörnyen zavar néhány anyának kinéző nő okoskodása, mintha az övék sose sirt volna.És tényleg megcsinálom, nem érdekel hogy hülyének néznek-e. Aztán meg ugy látom, ez a kis némber direkt éget néha, mert itthon ritkán produkálja Magát, de ha elmegyünk, annál nagyszájubb. Bár ma este, épp vacsoráztunk mi nagyok, Õ meg mellettünk a járókában bohóckodott, de nem érte el a kacsáját.Hát ahelyett, hogy kinyujtotta volna a kezét, elkezdett visitani kis szünetjelekkel(tipikus hiszti szerintem), a szeme sarkából meg minket lesett hogy mikor segitünk. Pedig máskor addig ügyeskedik, mig eléri amit akar.

Lányok, a vizsgálat mindenkinek a maga döntése és felelőssége. Van aki csak ugy nyugszik meg, és van aki fél a vetéléstől, és inkább izgul végig. Én az utóbbiak közé tartozom, de hangsulyozom, ha valami is utalt volna rendellenességre, megcsináltattam volna.
Kedves Druszám!
Máté Shotokanra jár, zöld öves. Tavaly váltott, előtte 8 évik Shito-Ryuzott, csak elment a városból az edző és feloszlott a csapat. Ezen az ágon tett 1 vizsgát, és ugyanazt az övet megkapta, mint a régiben volt. Majdnem ugyanugy csinálják ezt is mint a régit. Máté nagyon szereti.
Szóval Kina! Kár hogy olyan rövid idő,5 nap ha jól értettem? Biztos hogy én is odaadtam volna a gyereknek.

Tényleg Lányok, mi a helyzet a madárinfluenzával? Félek hogy a választási majomkodások miatt nem jutunk infohoz, és egyáltalán nem jutunk a valós tények megismeréséhez. Vagy lehet hogy nem kéne igy felfujni?

Irigyellek Benneteket, hogy tanultok. Én bizony már nagyon régen nem csináltam ilyesmit, ahogy vki irta is, munka-háztartás. De most babázás!
Ennek ellenére nem untam meg, sőt ugy gondolom, az én dolgom valójában az hogy itthon béke legyen. Annak idején igy is beszéltük meg, az uram azt mondta, Õ megteremti a lehetőséget, de nem mosogat. Csak aztán felnőtt Máté és nem lett másik. Most viszont...
Nyanyuska kedves!
Eszembe jutott hogy mit akartam! Az ágy! Nem tudom, kivel beszéltél, van szétbontható ágyunk, a magasság felül kb.13o cm matracmagasság. Ennél alacsonyabb már nem hiszem hogy van.
Kedves Ildikó!
Szerintem véletlen hogy ennyi a csepeli köztünk!
Mától az oldal a császárosoké is!
Kedves Regina!
Örülök hogy ezzel a témával foglalkozol, sőt ugy látom mások is érdekeltek. Én itt csendben elfogult vagyok a saját nemzetemmel, és büszke hogy magyar vagyok. Remélem mindenki igy van ezzel itt. Emese névválasztása is a nemzetem iránti tiszteletünk jele. Sosem választanék idegen hangzásu nevet.Remélem nem bántottam meg senkit, nem akarok politizálni!
Melcsi

Ui: az emilemet betettem a profilomba, öná
llóan sikerült!!!

melcsi1967

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásaitokat a cumizással kapcsolatban.
Végül én arra a következtetésre jutottam, döntse el a baba mit szeretne. Egyenlőre úgy tűnik a drágám még gondolkodik rajtaKép
Egyszer tömi a szájába a kezecskéit, egyszerre mind a kettőt, máskor üvölt és ha odaadom a cumit szívja ezerrel.

Regina!
Én mindkét vizsgálaton átestem. A chorionbiopsziát nálam is 20 hetesen csinálták. Nehezen tudtuk eldönteni mi is, hogy mit akarunk, ezért kicsit kicsúsztunk az időből.
Sokat vívódtam akkoriban, rettegtem én is a vetéléstől, de még jobban attól, hogy beteg babám szülessen. Így ez volt a döntő.
Tavaly már időben jelentkeztem és nem volt kétséges, hogy mindenképpen kérem a vizsgálatot, amniot csináltak. Nekem egyikkel sem volt problémám, pedig nem sok időm jutott pihenésre, hamar vissza kellett mennem dolgozni.
A genetikai tanácsadóban azt mondta az egyik orvos, ha van egy ilyen lehetőség, véleménye szerint a nőknek élniük kell vele, mert sokkal nehezebb lenne egy életet leélni egy beteg gyerekkel.
Hát nem könnyű dönteni, megértelek. De még van időd gondolkodni rajta. Jól teszed, hogy több véleményre is kiváncsi vagy.

Melcsi!
Nagyon ügyes a kislányod, az én kisfiam még csak ott tart, hogy néha sikerül neki hasáról a hátára fordulni, de lehet, hogy véletlenül. Viszont nagyon szépen ül az ölünkben, jól tartja már magát. És imád is ülni, a fekvést kevésbé kedveli. Vettünk neki csecsemőhintát, azt nagyon élvezi. A babaúszáson én is gondolkodtam, de elbizonytalanodtam Icus írásától.
Örülök, hogy Te is úgy gondolod kell testvér a kicsi mellé. Én is ezért vállaltam ennyi idősen még egy babát. És nagyon boldog vagyok, hogy van nekem két ilyen édes pici gyerkőcöm. A nagyfiam olyan önálló, már külön élete van. Ha a két kicsi nem lenne nekem, biztos nehezebben élném meg Dani "elszakadását" tőlem.
Na, úgy hallom kiesett a cumi Marcell szájából és nem találja a kezecskéjét.Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Bea
beátab

Kildó!

Magam sem tudom, hogy mit eszek iszok Prágában. A knédlit, a sört nem szeretem. Pedig fogyni nem is volna rossz, ezért még lehet hogy hajlandó is lennék megbarátkozni ezekkel. csak az a baj, hogy én ezektől csak híznék.

Ancsi!

Én sem terveztem a genetikát, illetve sokat tépődtem rajta, és végül is a dokimmal egyetértésben azt gondoltunk, ha minden más vizsgálat rendben, akkor nem megyek. Azért is került sor ilyen későn erre a vizsgálatra, mert a rossz AFP eredmény csak 18 hetesen lett meg, addig minden vizsgálat rendben volt. Akkor a vizsgálat elmaradt, kisebb vérezgetés miatt, s 20 hetes pár nappal elmúltam amikor végül is elvégezték. AZ eredménye végül is jó lett. De nem vagyok pártatlan a vizsgálatot illetően, ugyanis onnantól kezdődtek a görcsölgetéseim, ami végül is 24 hetesen a vetéléshez vezetett. Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam-e ezt most, amikor Icus a vizsgálat előtt áll, de a döntése előtt nem baj ha ilyent is hall, mert lehet hogy én az 1 %-hoz tartozom. De ez nyilván nem bizonyított!
Más: Hagy kérdezzem meg mi az az orrgyök. Erről a vizsgálatról még nem is hallottam.

Látom a gimnáziumról beszélgettek. Nekem is van véleményem, de nem a 6. osztályosról, hanem a 8 osztályosról, de gondolom hasnoló a kettő. Ti teljesen másképp gondoljátok, de én most azon az állásponton vagyok, hogy mivel ezek nagyon teljesítmény orientált iskolák, elveszik a gyerekekink további gondtalanságát. Ha nem tanul teljes erőbedobással, akkor bukdácsol, nincs sikerélménye, ha meg nagyon hajt, idegesíti ha nem úgy sikerül valami ahogy szeretné, akkor azért stresszel. Én szeretném ha délutánonként a tanulás mellett, egy-egy sportedzés, játék is beleférne (bele is fér) a fiam életébe még egy darabig. Nem kell mindenkinek egyetemet végeznie, csak szülői nyomásra, ha neki magának semmi készetetése erre. Rengeteg diplomás ember van, de kevés igazán jó, inteligens, művelt, nagy szaktudású szakember. Rájuk nagy szükségünk lenne. És én annak örülnék, ha a fiam jól érezné magát, boldog felnőtt lenne. Nem stresszes, görcsös, gondterhelt, fiatalon kiégett ember. Egy diplomától nem lesz boldog ember. Nagyon szeretném, ha vele közösen megtalálnánk az érdeklődési körének, adottságainak leginkább megfelelő szakirányt neki. Nem ragozom tovább, és mindezt annak ellenére mondom, hogy a fiam kitűnő tanuló.

Szép álmot mindenkienk!

Paga

Gabi
paga

Bocsi az előzőben történt elírásért természetesen nem Icus, hanem Regina van genetika előtt!

Gabi
paga

Kedves Paga!

Mindíg elszomorít, amikor elolvasom a "történetedet", ezt csak az idő múlása enyhíti majd, ha enyhíti. Sajnos én hajlamos lennék a vizsgálatot "okolni" a történtekért, de ez mégsem bizonyosság.

Az örrgyök vizsgálatról annyit tudok, hogy igazából nem vizsgálat, hanem úgy mint a nyakredőt, megnézték UHn. Ezt is a Down szindróma kizárása miatt. A doki csak annyit mondott, hogy orrgyök, nyakredő norm, talán az előbbinek nincs is mm-ben mért értéke. Akkor annyira boldog voltam, hogy nem kérdeztem rá. Nekem minden vizsg. annyira új volt, hiszen a két nagynál még semmi ilyesmit nem csináltak, csak volt 3 kötelező UH és AFP.
Ja az AFP! Igazából nekem nagyon alacsony volt, ha így utólag vkit. érdekel, megkeresem mind a 3 gyerekemét, de mivel a 2 nagy így is egészségesen született, és Lucánál is annyit mértek, az orvos azt mondta, vannak "ilyen" alkatú nők. Tehát, ha nincs a 2 nagyobbik gyerkőc, és nincs mihez viszonyítanom, hát nagyon féltem volna, és biztosan megcsináltatom a vizsgálatokat.
Paga, neked milyen értékre mondták, hogy rossz az AFP?
Sok nőnek ez nagyon nehéz döntés, hogy legyen vizsg. vagy ne. A barátnőm is "későn" szült, ő szinte dalolva ment az amnióra. Hát ilyen különbözőek vagyunk!Kép

Kedves Melcsi,

én is most, hogy Lucussal itthon vagyok újra annyi év után, nagyon élvezem, hogy "háziasszony" lehetek. Sokkal többet adok így a családomnak, mindíg van meleg étel, néha süti, a nyugalom is nagyobb talán, annyi mindent lehet itthon csinálni, hogy szinte rövid a nap! A baba ill. mostmár kislányillatról nem is beszélve! Mi kertes házban lakunk, és tavasszal elkezdődik kint is a "munka", de nekem most az is szórakozás. Sokkal többet vagyok együtt a nagyokkal is, és a szüleimet is többet látom. Egyszóval gyönyörűséges!Kép
De mindezek ellenére, folytatom tovább az angol tanulását, járok egy tanfolyamra, megpróbálom idén a középfokot. Most tavasszal kitaláltam, jó lenne tornázni is egy jó hangulatú helyen. Körülnézek itt Dunakeszin. Nem vágyom az izzadt szagú konditermekre, inkább vmilyen kellemes női tornát keresek. És most kezdett érdekelni a természetgyógyászat is. Szóval kezdek kinyílni!Kép

Szép napot Mindenkinek!

Ancsi
ancsi65

Sziasztok Lányok!
Kedves Fanny!
Uszásra Egerszegi Krisztina uszótanodájába járunk, ami a házuk alatt van itt Érden. A doktornénink azt mondta, hogy nyugodtan vihetem hozzájuk, mert tiszta hely, és nem erőszakosak. Remélem.
Kedves Ancsi!
Igy van ahogy mondod, mióta gyesen vagyok, itthon minden rendben van, mindenkire van időm, és ezt nagyon élvezem. Már csak ezért is kell még 2 gyerek! Meg aztán akkor már a 3 kicsire megkapunk minden támogatást állam apánktól, ugymint ingyenes tankönyv,adókedvezmény, és csomó évig nem én fizetek SZTK-t hanem kapok valamit és telnek az éveim! Nekünk ez se mindegy, mert a várható események miatt magas fizetéssel voltam bejelentve és rengeteget fizettünk csak az én bérem után. Ez igy dupla haszon.
Én a szabad időmben, ha van, gobelint himzek, vagy kötök, nekem ez az önmegvalósitás. Na meg jártam énekelni egy igen sikeres nőikarba, de ezt most felfüggesztettem bizonytalan időre.Jobb hiján Pöri a közönségem, lelkesen hallgat.
Kedves Bea!
Bébi nekem 3 hete produkálta a hasra fordulást, ugyhogy lassan Nálatok is eljő. Először méregből csinálta, szerintem véletlenül, de mostmár ezen a héten állandóan, nehézség és rákészülés nélkül fordul át.
Viszont, és a kérdésem minden kismamához szól: melyik lenne az a pelus, ami nem folyik ki hátul? Vagy én vagyok a béna? Régen, amikor Máténak még textilpelusa volt, levétve sikerült kicsurgatni belőle, de Pörinél napi rendszerességgel fordul elő az utóbbi időben. Vettem egy csomag Pamperst, de soha többet! Azóta folyik ki állandóan.

Lányok, irigyellek Benneteket hogy a gyerekek jól tanulnak, és azon kell gondolkoznotok, melyik gimi lenne jó. Én örülök, ha a kis fiacskám átmegy majd az érettségin! Pedig szereti a sulit, a tanárokkal is jó a kapcsolata, mindenben benne van, csak tanulni ne kelljen! Már ott tartunk, hogy az apája minden este 1 órát olvastatja Vele az aktuális tananyagot, 17 éves létére! Õt csak az érdekli, hogy átmenjen, nem baj ha kettes. Mivel ugyse nézik a jegyet csak a papirt, mondja Õ, egyetemre meg nem akar menni. Mondjuk ez már ált.isk.2. osztályában világos volt előttem, mert odaállt és közölte, hogy utálja az iskolát. Sajnos nem volt sok sikerélménye.
Megyek, Bébi tizóraizni szeretne a reggeli pihi után.
Melcsi

melcsi1967

Szia Melcsi,

én Lucusnak Liberót használok, szinte soha nem folyt ki, lehet, hogy szerencsénk volt?
A gobelineket nagyon szeretem, anyu szokta csinálni.
Figyelj, Melcsi! Nem kell mindenkinek egyetemre mennie! Biztosan találtok vmi. jó és szép szakmát, amit érettségi után tanul majd a fiacskád, és jó kedvvel. Az a lényeg, szeresse amit csinál! Majd meglátod, az érttségi után hogy felszabadul!
Addig ki kell bírni és kész!Kép
ancsi65

Sziasztok!

Bea
Nem feltétlenül elbizonytalanítani akartam senkit a búvárreflex-témával, csak gondoltam nem árt ha ilyen véleményt is hallanak a mamák. Aztán végiggondolja mindenki, hisz benne vagy nem...
A BHRG honlapján most is ki van emelve, hogy ők a búvárreflexre SOHA nem építenek, mert szakmai hibának tartják, pedig ők Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztikával (is) foglalkoznak, direkt a fejlődési zavarok megelőzésének, leküzdésének okán. Szóval abszolút szakemberek.

A babafalva honlapján indult egy babaúszós topic, ha érdekel:
http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=135&mode=& order=0&thold=0
Ez a szakértő általános tájékoztató cikke. Én írtam neki emailt, kifejezetten a búvárreflexre kérdeztem rá, ő hogyan látja. Nem válaszolt...Kép

Ildi
Most néztem a profilodban, hogy gyógyped. asszisztens vagy. Te mit tudsz/gondolsz erről a témáról?

Paga
A továbbtanulásról csak annyit, hogy tegnap hallottam a Klub rádióban, hogy a diplomások 87%-a, a középfokon végzettek 63 %-a, a 8. ált.-t végzettek 23%-a talál munkát, tehát ha a diploma nem is boldogít, a munkavállalást jelentősen megkönnyíti. Amúgy messzemenően egyetértek veled, hogy ne csak a tanulás töltse ki a gyerek életét, különösen ne a görcsös igyekezet, amitől könnyen neurotizálódhat gyerek felnőtt egyaránt. Fontos hogy maradjon idő értelmes hobbíra pl. sport vagy művészet stb. amiben élvezetet talál. Én egyébként ezt azért is tartom fontosnak, mert így legalább egy értelmes közösséghez tartozik, és ha van hova tartozni, nem kerül rossz társaságba. Ez a mai korban szerintem a kamaszokra leselkedő legnagyobb veszély.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Nekem is eszembe jutott, hogy megint tanulhatnék valamit. Minél tovább olvasgatom a HRG honlapját, annál jobban érdekel a téma. Régen általános továbbképzésükre jártam, de most életkorspecifikus tanfolyamaik vannak. Gondoltam egy korai fejlesztőt elvégezhetnék, csak 90 órás, szülésig még épp beleférne, és ha meg lesz a baba, nála is hasznos lehet. Kérdeztem a főnökömet, sajnos az idei továbbképzési keretünk elfogyott már, de lehet hogy saját zsebből is belevágok. Szülés után már gondolom hogy nem lesz rá energiám...Kép

Ancsi
Irigyellek hogy van erőd angolt tanulni. Én többször belevágtam, de mindig feladtam, legutóbb az intermediate szinten. Egyszerűen nincs sikerélményem. Az írott szöveget jól megértem, beszélni is viszonylag jól ment, de a fülem egyszerűen nem áll rá, a tanárt úgy-ahogy, de az eredeti angol szöveget egyáltalán nem értem...Kép Meg hát pár év kihagyás alatt iszonyú, hogy mit felejt az emberKép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi!

Az utazás valóban csak 5 nap. Ezen én is csodálkoztam, mert ilyen messzire nem érdemes ennyire rövid időre menni. Nem mi szerveztük, ez számunkra ajándék. Egyébként meglepően "hamar" odaértek. 8 és fél óra volt az út, pedig úgy tudtuk, hogy közel 11 óráig fognak utazni.

A gyerekek tanulásával kapcsolatban. Nálunk sem fenékig tejfel. Péter fiam azért fog csak idén érettségizni, mert "sikerült" 10. osztályban három tárgyból is megbuknia, így osztályt ismételt, ami iskolaváltással is járt. Most ott tartunk, hogy arra azért ügyel, hogy a kettes meglegyen, de ezért ugyanúgy szinte semmit nem kell tennie. Ezt azért nekünk szülőknek igen nehéz feldolgozni, különösen, hogy tudjuk, hogy a gyereknek abszolút nem a képességeivel van a baj, egyszerűen utál tanulni. Õ is sokat olvas, a világ dolgaiban igen tájékozott, de az iskolában nem erre kiváncsiak. Ugyanakkor látható, hogy ma már az érettségi az alapvető minimum. Biztos mi is elrontottuk valahol, éppen ezért Bencénél már igyekszünk résen lenni. Benne egyébként is sokkal nagyobb az ambíció, de azért ő is szereti halogatni a leckeírást. Õ sem sokat tanul itthon egyelőre, de ő órán 100%-ig ott van, s mivel egy értelmes gyerek így szinte ott megtanulja az anyagot. Persze ez később már kevés lesz. Ezért kell nagyon résen lennünk.
Paga!
Teljes mértékben egyetértek veled, hogy a gyereknek meg kell hagyni a gyerekkort, ugyanakkor az elvárások viszont egyre nagyobbak.(A diploma egyre általánosabb, s ahogy Icus írta, könnyebb diplomásként elhelyezkedni.) Ezért vagyunk még bizonytalanok, hogy mi lenne a helyes döntés.
Melinda
fermel

Melcsi!

Az utazás valóban csak 5 nap. Ezen én is csodálkoztam, mert ilyen messzire nem érdemes ennyire rövid időre menni. Nem mi szerveztük, ez számunkra ajándék. Egyébként meglepően "hamar" odaértek. 8 és fél óra volt az út, pedig úgy tudtuk, hogy közel 11 óráig fognak utazni.

A gyerekek tanulásával kapcsolatban. Nálunk sem fenékig tejfel. Péter fiam azért fog csak idén érettségizni, mert "sikerült" 10. osztályban három tárgyból is megbuknia, így osztályt ismételt, ami iskolaváltással is járt. Most ott tartunk, hogy arra azért ügyel, hogy a kettes meglegyen, de ezért ugyanúgy szinte semmit nem kell tennie. Ezt azért nekünk szülőknek igen nehéz feldolgozni, különösen, hogy tudjuk, hogy a gyereknek abszolút nem a képességeivel van a baj, egyszerűen utál tanulni. Õ is sokat olvas, a világ dolgaiban igen tájékozott, de az iskolában nem erre kiváncsiak. Ugyanakkor látható, hogy ma már az érettségi az alapvető minimum. Biztos mi is elrontottuk valahol, éppen ezért Bencénél már igyekszünk résen lenni. Benne egyébként is sokkal nagyobb az ambíció, de azért ő is szereti halogatni a leckeírást. Õ sem sokat tanul itthon egyelőre, de ő órán 100%-ig ott van, s mivel egy értelmes gyerek így szinte ott megtanulja az anyagot. Persze ez később már kevés lesz. Ezért kell nagyon résen lennünk.
Paga!
Teljes mértékben egyetértek veled, hogy a gyereknek meg kell hagyni a gyerekkort, ugyanakkor az elvárások viszont egyre nagyobbak.(A diploma egyre általánosabb, s ahogy Icus írta, könnyebb diplomásként elhelyezkedni.) Ezért vagyunk még bizonytalanok, hogy mi lenne a helyes döntés.
Melinda
fermel

Melcsi!

Paga!
Melinda
fermel

Bocsánat! Kicsit türelmetlen voltam.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Icus!

Nekem sem könnyű az angol, nagyon régóta tanulom. Nekem is kiesett pár év, hogy nem használtam. A jelenlegi munkahelyem előtt 6 évig egy olyan banknál dolgoztam 25 éves koromtól, ahol feltétel volt, hogy minimálisan tudjak kommunikálni. Rákényszerültem, és tanultam. Minden nap volt olyan ügyfelem, aki,-tekintet nélkül a nemzetiségére,- angolul beszélt. Jártam akkor is nyelviskolába megszakításokkal, de igazán az ügyfelektől, az éles helyzetekből tanul az ember.
Régebben nagyon szerettem a nyelveket, tanultam hobbiból olaszul, sőt perzsául ill. ahogyan Õk mondják fársziul. Az olasz nem ment nehezen, mert középiskolás koromban latint tanultam. Nem jutottam el említésre méltó szintre, de a fiamnak, aki most kezdte tanulni, még tudok segíteni. De tudom, hogy nemsokára lehagy. A fárszinak külön története van. Ügyfelekhez és rokonsághoz is kapcsolódó. Nagyon érdekelt mindíg is a közelkeleti kúltúra, van egy félig török unokatesóm a Leila, kislánykoromban többször jártunk kint a rokonoknál, azóta elvarázsol az a világ, bár ezt sokan nem értik meg. Tehát egyik nap, egy érdekes nyelven beszélő család jött a bankba. Annyira muzsikált a dallamos nyelvük, hogy öröm volt hallgatni. Kiderült, hogy a férfi egy hazánkban élő perzsa emberke, aki az Eltén iranisztikát tanít. A felesége magyar hölgy , a gyerekek csuda édesek voltak. A vége az lett, hogy bejártam az óráira amikor csak tudatam iranisztikát hallgatni. A nyelvórákat akkor az Iráni nagykövetség finanszírozta, ingyen jártunk, nagyon kevesen voltunk. 2 év után már fizetni kellett volna, és ennek már kb.10 éve. Akkor lett volna 1 óra 3500 Ft. Nem bírtam volna finanszírozni, akkortájt maradtam egyedül. De így is sokat tanultam. Írni, olvasni, kicsit beszélni még mindíg tudok. Tul.képpen minden ilyesminek a válásom vetett véget. Rossz, hogy mindenből csak egy kicsi jutott, azért szeretném az angolt végre megtanulni. Annyira jók voltak a perzsa órák, annyira másképpen nézek azóta a más kultúrájú emberekre. Amit a médiából az emberekhez eljuttatnak, az nagyon felszines sajnos. Részt vehettünk a gyerekeimmel a rendezvényeiken, vacsoráikon, megismerkedtem nőkkel, családokkal akik huzamosan vagy átmenetileg élnek hazánkban. Ha másra nem is, arra jó volt, hogy a gyerekeim játszottak más nemzetiségű gyerekekkel, sőt barátaik is lettek, és Õk már sohasem fognak bőrszín alapján ítélkezni.
Bocsánatot kérek Mindenkitől, ha túl hosszú és nem idevaló dolgokról írtam, de annyira jólesett az emlékimet kicsit újra átélni.Kép

Üdvözlettel, Ancsi
ancsi65

Sziasztok Lányok!
Kedves Druszám!
Látom a tanulásban is 1 hajóban evezünk! Pont ez a helyzet nálunk is, minden tanár hangsulyozza, hogy nem a képességeivel van baj. És mégse tanul rendesen! Amugy értelmes, rendes gyerek, tele tervekkel, felnőttes gondolkodással. De 7.oszt. óta hangsulyozza, hogy "a tanulás a gyerekkor elrontója". Az élet minden más területén viszont lehet Rá számitani, az üzletben rengeteget segit az apjának, Rá lehet bizni a boltot 1-2 órára, jogsit akar szerezni nyáron, hogy az áruszállitásban is részt vehessen, és a hugával nagyszerüen viselkedik, gondozza, szeretgeti.
Remélem egyszer megjön az esze a tanuláshoz is.
Melcsi

melcsi1967

Ancsi!

Nagyon érdekes volt, amit a nyelvi tanulmányaidról és a keleti kultúrával kapcsolatos élményeidről írtál! Jó hogy leírtadKép

Nekem sajnos pont az a bajom az angollal, hogy soha nem volt rá szükségem, így nem is gyakoroltam, cak a tanfolyamon, aztán gyors felejtés...Kép csak hobbiból tanulgattam, meg azért hogy ha néha külföldön nyaralunk, képes legyek egyszerű információkat megkérdezni. A kérdezéssel nincs is baj, de a választ vagy megértem, vagy nem... A férjem pl. egyáltalán nem beszéli, viszont egészen jól megérti - alapfokon. Így ebben némileg kiegészítjük egymástKép
Nekem élményként annyi van a nyelgyakorlásból, hogy a válásom után a barátnőmmel nyaraltunk Görögországban. Egy nap megismerkedtünk egy svéd fiúval, aki angolul megkért a tengerparton, hogy nézzünk a holmijára amíg úszik egyet. Nagyon helyes fiú voltKép. A barátnőm épp aludt a parton, én meg gyorsan felráztam és együtt vártuk míg a fiú kijön a vízből... Felületes nyári románc szövődött köztük, én meg tolmácsolgattam, mert a barátnőm egy szót sem beszélt angolul. Remekül szórakoztunk, és az a két hét számomra többet ért mint egy egyéves angoltanfolyam. Egy angoltanár ugyan hasát fogta volna, ha hall minket, de napról napra jobban belejöttem, és szépen előjöttek a beporosodott ismeretek. Nagyon élveztem. Kár, hogy most nem találok igazi motivációt a nyelv folytatásához.
Esetleg nem volna kedved privátban angolul levelezni max. heti 1-2 rövidebb levélváltással?
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kedves Ancsi!
A közel-keleti kultura engem is nagyon vonz, a fáma szerint a nagymamám egyik felmnenője 1 török nő volt, Bocskai István szeretője, szóval lehet vmi ilyen vérvonalam. A nagymamám vezetékneve egyébként Török... Lehet hogy ezért. Sok ilyen témájú könyvem van, persze női szemszögből vonz ez a dolog. Lenyügözött mikor Isztambulban jártunk, ennek kb 14 éve már, talán ott még nem történtek azóta sem változások a társadalmi szokásokban. Ugy gondolom, a hagyományok tiszteletben tartása miatt, az emancipáció hiánya miatt tartanak még mindig össze arrafelé annyira a családok. Szoktam mondani, amikor vki megjegyzést tesz maradi gondolkodásomra, hogy nem én harcoltam a nők jogaiért.Hogy mi történik a családban, a férfi és a nő között, az szerintem ugyis a nőn mulik, ha emancipált, ha nem. Meg lehet és kell is adni a tiszteletet a férfinak, és cserébe szeretetet és megbecsülést kapunk. Végülis nem esik le az ember ujjáról a gyürü, ha odateszi a férje elé a vacsorát, mikor hazajön a munkából, és nem neki kell keresgélni a kaját. Szerintem a jó családi légkör ennyivel kezdődik.
Erről mi a véleményetek Lányok, maradi vagyok? Nálunk minden házimunkát én végzek. És a fiamat sem arra neveltem, hogy zoknit mosson esténként, de lehet hogy ez hiba volt, a mai lányok talán már másmilyenek.
Viszont Pöri nevelése, vagyis egy nő nővé nevelése most az én kezemben van.És Õt is arra akarom tanitani, hogy a család legyen Neki az első, és ne 3o évesen akarjon férjet keresgélni, mivel addig önmegvalósit.
Ezért minden házimunkát meg fogok tanitani Neki, de nem azért, hogy nekem segitsen, hanem hogy ne asszonykorában szakácskönyvből tanuljon huslevest főzni, mint én.
Kedves Paga!
Ujból visszaolvastalak, és átéltem a saját emlékeimet is megint. Ennek nem igy kellett volna történnie...
Talán emlékeztek az inszemes, 3 babát váró barátnőmre, akiről irtam, hogy a 28.hét határán megszülte a babákat, és 1 meghalt. Tul,képp neki is az amnio óta voltak görcsei, csak szigoru fekvéssel kórházban őrizték, és igy kibirt 8 hetet. Ezek az esetek lennének az 1 %, gondolom. Ez szörnyü. Paga, kezdjétek ujból! Szoritok hogy sikerüljön!
Kedves Szücsi!
Pont kérni akartalak, hogy ismétlésképpen, néha tedd fel megint a táblázatunkat, mert olyan pörgős ez az oldal, hogy kell az agyi frissités.
Melcsi

melcsi1967

Kedves Szücsi!
Megnéztem a babafalvát, regisztráltam is, de igy első látásra nem érzem olyan jónak mint a babanet. De majd meglátjuk. Végigolvastam a babauszásról szóló cikket.
Én abban bizom, hogy nem lesznek agyi zavarai ettől Pörinek. Csak azt akarom elérni, hogy valóban szeresse a vizet, és élvezetet akarok okozni Neki. Ugy látom, mindkettő bejött eddig.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Melinda!(Fermel) Biztos nagy élmény lesz mindkettőjüknek ez az utazás, bár ez tényleg nem sok idő. Ne aggódj biztos minden rendben lesz!Kép

Ancsi, Icus! Én is szivesen tanulnék valamit (mostanában gondolkodtam ezen én is), de még nem találtam olyat ami igazán érdekel. Ill. túl sokminden érdekelKép.

Melcsi! Szerintem nagyjából igazad van! Nálunk is minden házimunkát én végzek, ill. mostmár besegít a kislányom is. És ha a férfi megteremti az anyagiakat akkor szerintem is a mi dolgunk a családot rendezni. Mi legalábbis így működünk.
Amikor újra jöttél közénk, akkor eszemben volt, hogy rákérdezzek a barátnődre, de annyi téma volt, hogy elfeledtem. A másik két kicsi hogy van? Velük minden rendben van?

Paga! Én is csatlakoznék Melcsihez, kezdjétek újból! Nem szólhatok bele tudom, de azért mindíg várom, hogy azt írd, hogy elhatároztátok magatokat...Kép

Én is néha beleolvasok a régiekbe, nagyon jó lenne hallani RabKrisztáról, Dináról, Sheiláról....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Itt ülök Pécsen az egyetemen, épp informatika óránk van és nem bírtam megállni, hogy sutyiba ne lépjek be a babanetre,most nem tudom végig olvasni, de pont Melcsi üzenetében olvastam hogy gobelint varr, úgy megörültem, mert nekem is ez a hobbim. A férjem azt mondta,hogy ez már betegség!!! Szóval majd még erről váltunk eszmecserét.
Üdvözlök Mindenki, mostmár be kell kapcsolódnom az órába.
Fanny
fanny01

Mandula!

Ha Sheilaval szeretnél beszélni, akkor itt a Szülészetek, kórházak/Telki kórház topikba szokott írni, én nem régen oda írtam neki, és nagyon kedvesen válaszolt.

Paga

Gabi
paga

Kriszta, megírnád az e-mail címedet, sajnos már kitöröltem a régebbi levelezésünket.
Köszi
tandrea

Szücsi!

Nézd meg ezt: http://w3.enternet.hu/maca/jogart
A meseelemzést Pap Gábor tartotta és ősszel volt azt hiszem, de idén ősszel újra indul és szerintem lesz megint. Fél éves kurzusok vannak, havi 1 néha 2 előadással (téli és nyári szünettel).

Kép
regina3

Ancsi65!

Én 8 éve végeztem term.gyógy. sulit, akkor az volt a neve, hogy MTU - Magyar Természetgyógyászok Úniója. Akkor nagyon jó volt a képzés és anyagilag is elfogadható, havi sőt akár alkalmankénti fizetési lehetőséggel. Ezt persze hamar meg is változtatták félév-tandíj-előre-fizetve módozatra. Sok átalakulás történt azóta, az oktatók nagy része saját stúdiót vagy iskolát indított, vagy gyógycentrumot vezet.

Egyébként 3 modulból állt: egészségügyi (ilyen végzettségűek felmentve), természetgyógyászati (ez volt a legérdekesebb és igen sokrétű) végül szakmaválasztás és annak kitanulása szakmai gyakorlattal.

A neten nézz utána a Gizella Stúdió - Elemental 5000 Bt-nek. Webcímet nem találtam, de a keresőben bejön. Szerintem ez lett az MTU-ból.

A másik hasonló: www.edenkozpont.hu

Kép
regina3

Sziasztok Lányok!
Kedves Mandula!
Mostmár jól vannak a gyerkőcök, de a kisfiunak agyvérzése volt és beültettek a fejébe 1 csövet ami leviszi a vizet a gyomrába. Állitólag nyomtalanul gyógyul majd, a cső marad élete végéig. Nem látszik rajta eltérés, mindent csinál amit ilyen idősen kell. A kislánynak sérve volt, de ez sürün előfordul, megmütötték és már ő is jól van. Nem volt egyszerü az életük, de lassan rendeződnek a soraik. A kicsik a várható - novemberi- születésük szerinti fejlődési stádiumban vannak, kb 2 éves korukra érik utol a 2 éves fejlettséget.
Örülök hogy nemcsak mi müködünk régi elvek alapján.
Kedves Fanny!
Ez időnként már nálam is beteges, de mostanában nem jeleskedem, egyéb fontos elfoglaltságok miatt. Milyen képeket szeretsz csinálni?
Melcsi

melcsi1967

Melcsi
A babafalva nekem sem jön be igazán, de néha beleolvasok. Akadnak rajta érdekes infók, csak a kezelőfelülete nem tetszik, számomra nem logikus, vagy csak nem működnek még bizonyos funkciók.

Regina
Köszi, megnézem.

Melcsi
Nálunk is hagyományos szerepelosztás van. A férjem felújít, barkácsol, én főzök, takarítok. Azért néha besegít a konyhában ha nagyon be vagyok havazva pl. vendégeket várunk stb. Szerintem a gyerekeknek is fontos a nemi identitás kialakulásához hogy hagyományos férfi-női szerepeket lássanak maguk körül. Emellett persze megfér az alkalomszerű besegítés a másiknak. Viszont hogy a mai lányok mit várnak a mai fiúktól azt nem tudom, sajnos tendencia hogy a nemi szerepek felcserélődnek ill. összemosódnak. Engem személy szerint zavar, ahogy pl. a lányok futnak a fiúk után.
Ja, és a táblázatot igyekszem minden oldalra feltenni, már ha eljut a tudatomig, hogy új oldalt tördelt a szerkesztőKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi!
Ma kölcsön akartam kérni a Hisztis tyúk táblát, mert a lányom rászolgált. Olyan hisztit rendezett vásárlásunk alatt,hogy az hihetetlen.
Most, hogy apája nincs, elég nehéz mindent nekem megoldani, ilyen pl. a vásárlás alatti mozgólépcsőzésünk is, amit ugye egy darabig engedtem neki, de aztán mikor már gondoltam vásárolni is kéne,na elég annyi,hogy lánykám nem így gondolta és olyan produkciót adott elő, hogy a sziníakadémiára felvételi nélkül vették volna fel, drámaszakra.

Ancsi!
Nagyon szép emlékeid vannak!

Icus!
Mint írtam minket doki bácsi nem engedett úszni, de most, hogy kérdeztél, megpróbáltam utána nézni, hogy mit is tudok erről. Még a könyveimet is előszedtem, de sajna semmit nem találtam a témával kapcsoltban(ellenben olyat találtam, hogy " az emberi öregedés pszichológiája", hogy ezt mikor tanultam?), meg azt is tudom, hogy Melcsi amit leírt iker kisfiúnak söntöt ültettek be, amit azért MRI vizsgálatokkal mindig ellenörizni kell, és, igaz, hogy mindent csinálhat, de mindig nagyon kell vigyáznia, ne hogy megüsse a fejét, mert esetleg elmozdul a sönt.
Melcsi ezt azért is írtam, hogy ha esetleg ezt elfelejtették volna mondani a szülőknek.
Vissza térve a bébiúszásra, elolvastam amit írtál, azt hiszem értem is, de most nem akarom elmondani a véleményem,(mert az is van)megfogok kérdezni gyógytornászokat aztán leírom, hogy mit gondolok és, hogy ki mit mondott, de azt tudnod kell, hogy ez is olyan téma, hogy ahány gyógytornászt fogok megkérdezni , valószínű annyiféle választfogunk hallani.

Jó éjszakát: Ildikó
kildó

Sziasztok.....

Drusszám nem tudsz aludni?Kép
Annyi téma van hozzá se tudok szolni,vagyis nem is tom melyikkel kezdjemKép
Uszni nem járunk sajnos,habár ha lett volna a környéken leehtöség rá biztos megprobáltuk volna de ház ez vidékKép
Pelushoz csak annyit nekünk teljesen mindegy pepmpers vagy libero mindkettö átázik reggelreKép
De ha szavazni lehetne inkább libero mint pempers ugyanis utobbinak elfelejtették a derekát meggumizniKép
De ha rám hallgattok a célnak tökééletesen megfelel a tesco (gazdaságos) pelus is:D
Hát nem tom Én valahogy fenemod kezdem már unni az itthon létet.ugyan az a monotom munkament.Amugy én se vagyok se maradi se ujhullámos a NÖ-férfi munkamegosztás terén de sok férj igenis összekeveri a feleség és a cseléd fogalmát.És most lehet szidniKép
Ugy gondolom dolgozom otthon eleget egésznap mig a párom elmegy meloba hazajön és semmi dolga akkor legalább annyit tegyen meg hogy magának szed ki kaját.Mert gondoljatok bele elmegy melozni(kaját csomagolok),haza jön eléteszem az ételt..és akkor mi dolga otthon? se mosnia se föznie se takaritania nem kell akkor legalább ennyit megtehet magának nem?Kép Hát lehet az Én felfogásommal van a bajKép
na most ennyi
pusza Zsenge

Kép
zsenge

Zsenge!

Szerintem egyáltalán nincs baj a felfogásoddal. Mindenhol mások a kialkult szokások, feladatok, és ha ez a család minden tagjának megfelelő, akkor az úgy jó ahogy van. Az a lényeg, hogy nektek legyen jó úgy ahogyan van.

Jól vagytok?

Paga

Gabi
paga

És jó, hogy most nem csak bekukkantottál!

Gabi
paga

Sziasztok!

Folyamatosan olvaslak Benneteket, de mire a végére érek már nincs időm írni.Kép

Melcsi!
Nekünk a Libero és a Huggies pelus vált be. A Pampers nekünk is átázott. Én általában a nagyobb méretet szoktam venni. Marcell 6 kg és 5-8 kg pelust veszek, pedig még jó lenne a 4-7 kg is. Lehet, hogy nem teljesen jó kg-ot írtam, már nem emlékszem fejből a méretekre.

Családi szerepekkel kapcsolatban nekem szerencsém van, a férjem nagyon segítőkész. Hétközben én takarítok, hétvégén a férjem és Dani alaposan végig takarítják a két szintet.
Én kiszolgálom a férjem, ha hazaér a munkából, de ha pl.valamelyik gyerekkel vagyok elfoglalva, nem hagyom félbe, ő megterít magának. A férjem sokáig élt kettesben az édesapjával, ezért lett ő ilyen házias. Ha későn ér haza akkor is foglalkozik a gyerekekkel, mindig együtt fürdetjük őket. Hétvégén pedig minden figyelme a gyerekeké.

Kérdés:
Többen írtátok, hogy foglalkoztok gobelinekkel.
A férjem nagymamája rengeteget készített, februárban meghalt és anyósom eladná őket. Nem tudjátok hol lehetne értékesíteni?

Ennyi időm volt, mennem kell Kyra nem bír az öccsével.Kép

Szép napot!

Bea
beátab

Helló Lányok!

Üdv mindenkinek, ismerősnek és ismeretlennek egyaránt!

Általában olvaslak Titeket, bár az utóbbi 2-3 hétben Apukám betegsége miatt kissé lemaradtam a történések követésében.
Most nem tudtam megállni, hogy írjak, mert megláttam Melcsi nevét az archívbanKép!

Drága Melcsi!

Még nem tudtam mindent végigolvasni, de amit olvastam, annak nagyon örültem! Örülök a boldogságotoknak, nagyon megérdemlitek! Egy "étvágygerjesztő" Pöri-fotó?

Sajna nálunk baba-ügyben semmi említésre méltó nem törénik, bár mindent megteszünk a cél érdekébenKép. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, mert mindhárom lányra 2-2 évet kellett várni, de most türelmetlen vagyok és kissé elkeseredettKép.

Legyetek jók!

R.Kriszta
Vendég

Szia KrisztaKép!

Épp tegnap voltál eszemben, és Paga írta is, hogy egy másik topicba néha írsz! Nagyon örülök, hogy hallok rólad Kép! Ha van egy kis időd és kedved, írj néha egy pár sort! Hogy vagytok? Látom Apukád megint beteg, sajnálom...
Remélem nemsokára sikerül a baba is, bár nem csodálom, hogy türelmetlen vagy, én is az vagyok, pedig még csak 2 hónapja próbáljuk összehozni.

Szia

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Rabkri!

Nagyon-nagyon örülök, hogy tudtál időt szakítani ránk. Apukád hogy van? Remélem minden rendben vele! Dorka lányodnak hogy jött be a kolesz, és a gimi? És a többiek jól vannak? A suliban minden rendben? AZt tudod remélem, hogy amig nem voltál, azalatt ez a topik egy félig pedagógus topikká alakult, több ovónéni, és tanár is van közöttünk. Na és sok kis- és nagygyerekes anyuka. Tehát itt a helyed neked is. Szeretnénk! És mivel közel egy időben elég sokan csatlakoztak hozzánk, ezért Icus felajánlotta, hogy csinál egy táblázatot, hogy jobban képben legyünk egymással kapcsolatban. Arra szeretnélek kérni, hogy te is add meg az adataidat, hogy Icus berakjon téged ebbe a táblába. És ugye most már jössz te is többször?!

Mandula!

Sheiláról írtam.

Olyan nagyon drukkolok mindkettőtöknek, na és persze Fannynak meg a többieknek is akiik nagyon várják már hogy egy baba legyen a pocakjukban, hogy mielőbb teljesüljön ez a vágyatok!

SZép, jó estét mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Kedves Kriszta és Zsenge!
De jó hogy előkerültetek! Már csak Dina hiányzik a régiek közül.
Egyébként, nemcsak pedagógus oldal, hanem CSÁSZÁROS is!
Sajnos még nem tört be a technika, igy egyelőre Pörit csak leirni tudom.e leirhatatlanul szép és boldoggá tesz bennünket.
Olvasom, hogy apukád betegeskedik megint. Mi a hir Róla? És hogy van a kis családod? Néha irj ha tudsz.
Zsenge kedves!
A lényeg hogy mindkettőtöknek jó legyen a beosztás, nem? Hogy van a pici lánykád, láttam a fotót milyen szép!
Kedves Paga!
Én is megtaláltam Sheilát, mejd megnézem hogy válaszolt-e nekem is.
Kedves Ildikó!
Érdekelne amit gondolsz az uszásról. De nem szivesen mondanék le róla, mert látom, hogy Pöri mennyire élvezi.
Félek hogy ez a kis nőci fog még olyat produkálni mint a lánykád. Fenyegesd meg a táblával, nálunk ez bevált! Ma sem sirt a Sparban, sőt jókedvüen beszélgetett a lámpáknak.
igaz, hogy a héten a vizszintesről egy fokozattal feljebb emeltem a kocsit, igy jól kilát.Élvezi is a sétákat, nem győz nézelődni, ha ébren van.Nagyon kiváncsi mindenre.
Kedves Bea!
Én is ugy érzem hogy a márkával nem stimmel vmi, ugyhogy ez az utolsó csomag belőle!
Már 6 kiló Marcell?
Pörit is tegnap mázsáltuk (csütörtök volt), 6,o4 kg, végre tulléptük a büvös számot. Nagyon is szeret enni, mégse hizik olyan gyorsan. Talán lemozogja, azért.
Kaptam ma 1 ismertetőt Milupáék bébikajáiról.
Az a gyanum, hogy a legjobb lesz, ha továbbra is azt eszi amit személyesen készitek Neki. Valahogy olyan érzésem volt, hogy ezek mükaják, mint a krumplipürépor. Ha krumplipürét akarok enni, akkor megfőzöm a krumplit 1. lépésként, nem igaz? Ha pedig alma-banánpürét adnék a bébinek, akkor Frutapura helyett veszek fél almát és fél banánt.
Lányok, mi a véleményetek? Vajon nem ártalmas ezeket a készitményeket adni rendes ételek helyett? És hogy csinálnak bébikonzerveket tartósitó nélkül??? Pláne gyümölcsöt.
Ildikó!
igen, ezeket mind tudja a barátnőm, köszi.
Bea!
Van 1 ujság, cime: Keresztszemes. Abban vannak hirdetések himzéssel kapcsolatban, lehet hogy vásárolnak valahol.Meg talán régiségboltokban,talán.
De ezek elég értékes dolgok, nem akarja anyósod kiosztani a családtagok között?
Pelusról még: én is a nagyobbat veszem. Szoptatsz?
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Jaj, nagyon figyelmetlen vagyok! De azért nagyon-nagyon örülök KrisztánakKépKép!

Paga! Köszi a drukkot! Én is remélem, hogy sikerül hamar!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Melcsi!

Örülök, hogy jól vannak a barátnőd babái! Így ismeretlenül is nagyon jó egészséget kívánok a babáknak és természetesen neki is!

KépKép
mandula35

Lányok, Sheila nekem is válaszolt! azt igérte, jön majd ide is!
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Szerdán este az UH elég lesúlytó dolog történt. Akkor nem is volt kedvem írni róla.
Szerintem nektek nem is lesz ismeretlen a helyzet, ha régóta neteztek biztos hallottatok már ilyet, de engem megdöbbentett a diagnózis.

Először is leírom, hogy hétfőn (pont 7 hetesen) manuális vizsgálaton a dokibá azt mondtam, hogy minden rendben és a méh mérete alapján 8 hetes is lehetne. Két nap múlva (szerdán) mentem hüvelyi UH-ra, ahol gondterhelt arccal nézte a monitort és kérdezgette, hogy biztosan 7 hetes vagyok-e. Mert sokkal korábbinal tűnik. Én viszont ebben eléggé biztos vagyok, mert hőmérőztem és LH tesztet is csináltam, a ciklusom pedig 28 napos és nem hosszabb.

A lapra ezt írta:
...nyh vastagsága 20 mm, benne szabálytalan ellaposodott 12 mm-es petezsáknak imponáló képlet, melyben szikhólyag, embrió nem különíthető el.
Először meg sem döbbentem, olyan volt mint valami téves info, ami nem is rólam szól. Az orvos viszont mondta, hogy ez sajnos nem túl jó, de még bármi lehet. Várjunk 1 hetet, csináljak egy tesztet és hívjam fel.

Itthon döbbentem rá, hogy talán itt vetélés is történhet, ezért felhívtam és azt mondta, hogy itt nem valószínű, hogy ez fog történni és valami műtétet emlegetett (ezt gondolom nem kell részletezni).
Most utána néztem és látom az orvos vagy védőnő válaszol rovatokból, hogy ilyen mással is megesik, csak sajnos a végkifejletet nem írják le, pedig érdekelne, hogy hánynál végződött jól...
Viszont sok esetben utalnak arra, hogy 1 hét alatt sokat változhat.
Azt olvastam, hogy a szabályos petezsák még jelenthetne jót, de az enyém nem az. A szikhólyag sem látszik, ez is gáz.
Azért bizakodó vagyok, és a tehességi tüneteim is működnek még (émelygés, szédülés, fáradékonyság).

Ezt találtam egy helyen:
Korai terhességben egy ellapultnak vélt petezsák sokszor csak egy kis folyadékrés a normál petezsák mellett. Ha vérzés vagy más fenyegető jel nincs, többnyire jelentőség nélküli....
Nálam ilyen fenyegető jelek nincsenek, az orvos is rákérdezett a vérzésre.

Hát, bevallom, most szívesen ülnék a genetikai vizsgálaton. Gondoltátok volna? De az azt jelentenené, hogy pár héttel előrébb vagyok és rendben fejlődik a magzatom.

Kép
regina3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?