2002.06.20 20:47
Szerző: Anonymous
Mai Demokrata.
Ungváry Zsolt: Könyvhét
A Vörösmarty téren forgolódott a könyvhét alkalmából a Medgyessynek mondott Péter. (A tér névadója meg a sirjában, ha ezt látta). Sok könyv jelent meg, úgymond a miniszterelnök (tudniillik az övék, a miénket majd nagybetûvel irom, hogy meg lehessen különböztetni), tehát sok könyv jelent meg, és ez jó. Sok ember is megjelent a pvilonok között, ez viszont nem jó, mert igy a fütty erõsebb, a tiltakozás hangosabb lett, amit Péter sjnos hál istennek nem értett. "Hogy cserepedett ide ez a sok, én megértem, dühös, hatalmát vesztett, de ezért demokráciában, én nem értem, miért nem törõdik bele, hiszen mi pártoljuk, ha nincs foga, mert a könyv drága, mondta is mindig drága édesapám: Péter, a könyv, a betétkönyv, hej, ilyen könyvhétre szeretnék én egyszer eljutni."
Odébb Kende dedikált, a könyveit lehányták. (Már úgy értem, a szállitók, csak úgy lehányták a kupacokat, nem rakták szép rendbe, kérdezte is a Kende az egyik vevõjétõl, aki kötetet választott: "Hány?"
"Még nem, felelte a vevõ, majd csak ha elolvastam."
Az új oktatási miniszter rendeletére új tankönyv is napvilágot látott (úgynevezett "kisokos"), amely a másság tiszteletére nevel. Szerkesztette Fodor Gábor. Cime: Az okos homokos. Elõkészületben: Az okos drogos.
Mizsei Zsuzsanna KDNP-s tótumfaktum, a Millenáris Park MSZP által kinevezett igazgatója apró füzetkét dedikál, amibõl kiderül, hogy a szerzõ a kereszténység történetébõl Júdás munkásságát tanulmányozta elmélyülten és komoly eredménnyel.
Görgey Gábor is aláir, bár ezúttal nem regényei elejére, hanem kinevezések és felmentések végére teszi a szignót.
Cicciolina is felbukkan, és pajkosan minden ex librist szex librisre javit.
A Miniszterelnök (már úgy értem a miénk) pedig a mûvelõdéssel kapcsolatban világosan megmondta: mindenki vegye és olvassa a Demokratát, továbbá a Magyar Nemzetet és aHeti Választ. Aztán szûk körben még hozzátette (csak sajnos errõl a hirügynökségek elfelejtettek beszámolni) , hogy "és mindenki olvasson el legaélább egy Ungváry könyvet."
Bravó! Ez egy magyar hetilap!!Büszkék lehetünk rá! Méltán!