Sziasztok!
Norci! Kifelé hajló szélû kávéspoharat néhány hete vettem a Cora-ban. Szóval létezik még modern világunkban is.
Egyébként PiciLaci nem hajlandó inni belõle.
Azóta minden méretben nagyjából megfelelõ kotlit kipróbáltam az itatására, és láss csodát, a hajszálvékony porcelánból készült, kézzel festett, nászajándékba kapott méregdrága kávéskészlet bögréjébõl úgy iszik, mint a nagyok!
Kis sznob a lelkem...
Heni! Nem merem megkockáztatni, pedig PiciLacinak biztosan tetszene a nappali közepén pancsolás
, de az Apja kitekerné a nyakam, ha feljönne a parketta...
Mi vasárnap (nagy meggyezés után) fürödtünk elõször napközben, méghozzá együtt, a nagy kádban. PiciLaci csudára élvezte, azóta locsa-pocsál fürdetés közben is.
Úszik a fürdõszoba, csurom víz az Apja, õbabasága meg hangosan kacag.
Ja, és énmamaságom se állja meg vihogás nélkül, mikor az Apja csöpög-dörmög, és bizonygatja, hogy én tanítottam a gyereket a roszcsontkodásra.
Heni! Én azt a Hipp granulált teát még most se adnám oda PiciLacinak, pedig már 6 hónapos. Cukrozott, és szerintem egy csomó mesterséges anyagot tartalmaz. De ha már végképp ilyesmit akarsz adni neki, akkor a kamillásat vedd meg, az már 1 hónapos kortól adható (a gyártó szerint). Errõl meg annyit, hogy a 4 hónapos kortól ajánlott bébiételek között van olyan, amelyik tejet (!) tartalmaz, szóval nem kell mindet készpénznek venni, amit a gyártók a termékeikre ráírnak. Végül is nekik eladó...
Én gyümölcsteát szoktam csinálni PiciLacinak, igazi gyümölcsteát, olyat, ami feketeteát egyáltalán nem tartalmaz. A Gárdonyi teaháznak vannak ilyen termékei, mi az erdei gyümölcsöset és a barackosat isszuk (én is
), olyan finomak, hogy semmi plussz ízesítés (cukor) nem kell hozzájuk. Szerintem nem is macerásabb megcsinálni, mert a Hipp teához is forralt vizet kell adni, ha meg már felforralod és lehûtöd a vizet, igazán nem kaland egy teafiltert belelógatni.
Én azt tapasztaltam, hogy ebben a melegben PiciLacinak igen is kell a tea. Ha nem adok neki, csak cicit gyakrabban, akkor teljesen felborul az evési rendje. Merthogy õ egy kis Hakapeszi, ha cicit lát, jóllakásig eszik. Az meg nem jó, ha két óránként jóllakik, sosem éhezik meg igazán, és mindig csak a tejecske elejét hörpöli le. Szóval én két szopi között, kb. félidõben megkínálom gyümölcsteával, amióta ilyen melegek vannak.
BMárti