Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon szép lányok! Kép
Heni

Szia Pocok!

Alakul ám már a dolog! Tegnap már határozottan úgy tûnt, mintha kezdené kapisgálni az én Drága Kisfiam, miért is rakom a szájába a meggypürét. Az 5 kanálnyiból, amit elõkészítettem neki, max. 1 kanálnyi ment dekorációs célokra. Kép Hamarosan kiderül, átmeneti volt-e a javulás, ha felébred, akkor evés! Kép
Ja, és ami a legviccesebb az egészben, hogy a meggyel összedisznózott ruhákból nyomtalanul kijött egy sima mosással minden folt. Bezzeg a meggyevés utáni kaki! Na, azt csak a meleg ecetes olló hozza ki a ruhájából, úgy tûnik, pedig azonnal beáztattam azt is! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Már megint az aggodó els? babás anya kérdései:

Ha leesett a köldökcsonk, utána hogyan kell a köldököt ápolni? Ugysnúgy, mint amíg ott volt a csonk?

Használ v.ki baba tisztitáshoz napraforgó olsjat? Ha igen mikor, hogyan, fürdetés el?tt, után, stb.?

Norci
Norci

Pocok!

Bocsi, de sajna nem egyértelmúú a válaszod kb. én is tudom a dolgokat.
Szóval ha leesett a csonk utána is alkoholozood a köldökét, u-úgy mint amig ott volt, csak éppen már nem kell hint?porozni?

Napraforgó olaj, tudom hogy a hajlatokat kell azzal, de fürdetés el?tt, vagy után? A dr.n? mintha azt mondta volna, hogy fürdetés el?tt, de ez hülyeség, mert a vízben lemosódik az olaj. Szóval nem fordítva akarta ? is mondani?
Norci
Norci

Sziasztok!

Norci!
Ezek olyan dolgok, amit mindig mindenki másképpen csinál, másképpen ajánl. Én elmondom, mi hogy csináltuk, majd alakíts ki egy nektek megfelelõ szokást, és csináld úgy.
Én feltétlenül fürdetés elõtt olajoztam csak, pont azért, amit Te is mondtál, hogy lemosódik utána. Az olaj eltömíti a bõrön a pólusokat, nem tudok a bõr rendesen levegõzni. Fürdetés után pedig a mosakodó kenõccsel kentem be szépen vékonyan, ami gyönyörûen eltûntette a száraz részeket. Az olajozást és a kenõcsözést is kb. 2 hónaposan abbahagytuk. A fiamnál tovább csináltuk.
Köldök.
Amikor Noéminek leesett a köldökcsonk, én továbbra is ugyanúgy kezeltem, mert még párszor ki-kivérzett, így amíg nem volt teljesen gyógyult, alkoholoztam és hintõporoztam. Bár a doki szerint feleslegesen, de még a víztõl is óvtam.

Hát ennyi.
BGabi
bgabi

Norci
Nalunk 26 naposan esett le a koldokcsonk es nagyon szepen beszaradt, igy nem is kezeltuk utana semmivel. Olajat sosem hasznaltunk, nem is ertem minek kell. A szoszoket furdeskor lemostuk es kesz. Ha szaraz a baba bore, szerintem a gyogyszertari furdetokenocs jo es utana nem kell kenni semmivel. (bocs, most nincs ekezetem)

udv
Gorsi
gorsi

Szia BMárti!

Köszi! Eleinte Romola is csak játszott (volna) az étellel (ha hagytam volna). A kisasszony két hete eszik fõtt krumplit anyatejjel (pici sóval) és késõbb, amikor ezt már szívesen ette, minden nap más és más zöldséget kezdtem hozzá tenni (S betûsek).
Érdekes volt, hogy eleinte nem igazán fogta fel, hogy miért jó ez a cselekedet, ami számára egyértelmûen játék volt. Pl. egyszer úgy alakult, hogy már kicsit késõbb ettünk, õ már nagyon éhes volt, és hisztizett, hogy miért játszunk ilyet (mármint a kanállal történõ vacakolás), miért nem adok neki már végre cicit.
Még egyelõre csak ebédre kap fõzeléket, ez is olyan furcsa nekem, hogy már nem tejcsit ebédel...

Szia: Laura és Romola (6,5 hónap)
p_laura

Sziasztok!

Norci!
Nekünk a 9. napon esett le a csonk. Azóta minden tisztába tevéskor kitörlöm, kicsit széthúzva, alkoholos fültisztítóval, majd kevés hintõpor. Dórinak tegnap még volt benne egy pici alvadt vér, de ma már szinte be volt gyógyulva teljesen, úgyhogy a dokibácsi szerint holnap már óriásit pancsizhatunk sok-sok vízben. Kép

Olajozni én fürdés elõtt szoktam, a hajlatokat, a nyakat, a fül mögött. Utána bekenem fürdetõkenõccsel, és úgy teszem a vízbe. Nagyon szép a bõre, nem száraz. Törölközés után szórok egy kevés hintõport a nyakára és a hóna alá. Csak keveset, hogy ne csómósodjon össze.

Mennyit híztatok már a születési súlyhoz képest?

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Heni Képköszi!
zmariann

Sziasztok!
Laura,
mi úgy csináljuk, hogy mindig kap tejcsit, aztán utána gyümit. Naponta 2x, de ha kimarad vmi ok miatt, akkor 1x. Szerintem nyugodtan adhatsz neki elõtte. Miért hagyod ki az ebédet, és csak fõzelék?
Ágci

Kép
Ágci

Szijasztok!

hat azt kell mondjam, igy 3 hetes kor fele haladva kristof meg nem elvezi igazan a pancsit Kép
Persze, amint rajon, hogy nem azert kerult bele, hogy beleoljem, akkor kicsit elcsitul Kép

m
martina

Szia Laura!

Ti rögtön a fõzelékkel kezdtétek, vagy gyümölcsöztetek már elõtte? Magad készíted, vagy bébiételt adsz Romolának? Épp most akardtam ki a bébiétel-kínálaton, de ezt inkább a Hozzátáplálás topikba írtam le.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Martina!
Tüneményes a kicsi fiad!!!! Kép
A pancsi még nálunk is elég zajos, nyugodj meg. Kép Persze Dóri is érzi az utóbbi napokban, hogy nem akarom vízbefojtani, így már vannak szünetek a visításban.
Ma még úgy látom nem, de holnap már azt hiszem sokkal több vízben fürödhetünk a köldöke miatt. Kíváncsi leszek azt, hogy viseli majd, hogy a pocakját is ellepi a víz... Kép
Nektek, hogy áll a köldöke???

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata007!

Ma voltunk mázsáláson, nálunk a születési súly 4520g volt, de nagyon lefogytunk. A kórházban a haza jövetel elõtt volt Vili 4280g, mált hét szerdán meg 4420g, ma meg 4820g.
Viszxont kiderült, hogy a hosszát a kórházban rosszul mérék, mert ma 67,5 cm-nek mérték. A kórhába meg 60-nak.

Védõnénéi azt mondta, hogy mivel eszikr Vili rendesen és jól fejlõdik ha csaak szomjas próbáljak meg neki nyugostan vizet adni csõrõs pohárból, vagy kifele hajló peremû kavés pohárból, no e utóbbival még sose találkoztam. Mindegy. Vili amúgy el van csak cicin. Gondolom ha szopi után is sír meg az öklét rágja és nem fogadja el a cicit, akkor próbálkozzak a vízzel, nem?
Egyenlõre ilyen még nem volt.

Norci
Norci

Sziasztok!

Norci: nem semmi a kislegény. Balu már 9 hónapos, de csak 69cm Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Cory no a centiket elírtam. Csak 57,5 cm-nek mérték.
Amúgy meg megsértõdött a kisfickó, (Fõnök, ahogy apa hívja), hogy a legjobb álmában mit macerálják és méricskélik mindenét. Úgy hogy jól le is pisilte a védõnénit Kép meg a mérõ bizgentyújét Kép

Norci
Norci

Sziasztok!

Petit is elmérhették a kórházban, mert 57 centivel született elvileg, 6 hetesen pedig 55 centit mért a dokinénink. Az egészet nem értem, mert mondjuk tényleg nem nagyon tudtunk 56-os cuccokat hordani, amikor született, inkább 62-eseket és nyúlánknak is tûnt a csöppség. Ugyanakkor a dokink szerintem elég pontosan mér, mert azóta mi is mérjük itthon és egyezik. Tehát halvány lila gõzöm sincs, hogy hány centivel született a kicsi fiam.

Na mindegy, most 68,5 cm és 7,7 kg, most tettem fel új képet a profilomba, ha érdekel, nézzétek meg.

Én már elõre félek a 2 hónap múlva kezdõdõ hozzátáplálás projekttõl, újabban mindenki ezen problémázik. Megyek és elkezdem olvasni a topicot, hogy tudjam, mi várható.

üdv: Gorsi és Peti (4 és fél hónapos)
gorsi

Gorsi!

Gyönyörû a kisifad.
Vilire is a 62-es cuccok jók, meg a 68-asok. Szóval én sem értem.
Mindegy.
Hol a hozzátáplálás topic?
Én meg még mindig a fejésen problémázok, majd írok a szoptatás topicba is.

Norci
Norci

Sziasztok!
Ma kaja utan atleptuk a 4000 grammot Kép

parbeszed kristof es mami kozott, szopcsi alatt. Kristof magyarhangja Tyukanyo:
Anyu: hol jartal alommano? alomorszagban alomlovacskan lovagoltal?
Kristof: csak cicikkel almodtam
Anyu: es a kiralylanyert nem kellene harcolni meg?
Kristof: haaaat ha nagy cicijei vannak....

Kép Mondtam tyukanyonak nemnormalis Kép

m
martina

Szia Mindenkinek!

Pocok, szívesen Kép! Tegnap írtam ám részletesen erröl, csak szépen elszállt, mint a postagalamb... Kép

Itthon már rendszeresen strandolunk mi is, ebben a höségben kell is, hogy lehüljön a délutáni alvás elött is.

Nagyiéknál van nekünk egy ilyen felfújható gumi strand-csodánk (nagy medence-rész, pálmafa, kosárpalánk, csúszda...), elsö alkalommal még kicsit tartózkodó volt benne Bai (mégiscsak más mint a kád meg a lavór Kép. Tegnap viszont beletettem, de én marha azt hittem, fázik (fújt a szél és remegett), ki akartam venni, de ÚÚÚGY elkezdett ordítani, mint az a bizonyos fába szorult... Gyorsan visszadobtam, és már vigyorgott is.
Most azon filózok, hogy veszek neki úszógumit, és beledobom nagyi (nekünk) derékig érö medencéjébe...

De mindenkinek ajánlom a napközbeni strandolást, itthon a nappali közepén játszunk ilyet!!! Kép

Sziasztok,

Heni + VíziBarni
gesztenye

Norci!

Ha nem sír szopi után nem kell még a víz sem.
Dóri azért issza a teát mert különben a sok tejcsi kijön belõle. Próbáltam, hogy nem adtam teát miután elmúlt a sárgaság csak cicit. Így viszont állandóan bukott és jött kifelé a tej. Szóval visszaálltunk, hogy néha mehet egy kis tea szomjoltónak. Kép

A méret kicsit furcsa nálunk is. Dóri 55 cm-el született, de az 56-os cuccok szinte nagyok rá. Kép
Mellesleg egy hülye kérdés. Kép Nekünk tegnap nem mérték a hosszát tanácsadáson. Mettõl meddig kell mérni?????? A feje búbjától a lábujja végéig? Csak mert én megmérném itthon.
A Dóri súlya most 4150 g.

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

A centik és a ruhaméretek között szerintem nem sok összefüggés van. Balu jelenleg 80-asokat hord, és mint írtam, csak 69cm Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Heni!
Mi jelenleg Dallas,Texas-ban lakunk egeszen julius 6.-aig, utana mar San Jose, California-ban. Mar elore egnek all a hajam az ujabb koltozestol, de ott sokkal jobb lesz.
Barnabas nagyon aranyos! Mikori a kep?

Norci!
Ujabb valtozat, koldokcsont-ugyileg, mi egesz addig kezeltuk amig le nem esett. Meg utana par napig. Majd csak szepen kimosom naponta, es ha valami van benne, azt alkoholos fultisztitoval szedem ki.

Martina!
Probaltatok mar a kozos furdot? Madike sem elvezte az egyedul furdest, mindig sirt, de bezzeg a kozos furdest, ha vetkoztetem a furdoben, szelesre tatott szajjal mosolyog. Imad furdeni.

Pocok!
A pancsizas a nagy melegben nagyon jo a picuroknak!!! Ezzel egyetertek.

Kata007!
Olvasom Dorika jol van, es remelem te is jol vagy mar (marmint ami a csaszart illeti) Tok jo volt olvasni a szules story-t.Mar megneztem a kepeket is Dori babarol, nagyon szep kis lany, igaz milyen is lehetne?! Kép Babakocsi ugyileg mi is hasonloan vagyunk, Fatime, az aki tolja. Mi ugy merjuk Madiket, hogy a kisagy vegehez rakjuk a fejecskejet, kibontjuk teljesen meztelenre, es kinyujtjuk a labat es a sarkaig merjuk.

Mi kedden voltunk dokinal, Madikenek eldugult a konnycsatornaja, kapott ra kenocsot, mar meg is gyogyult. Igaz meg szombat estig kenni kell. Es buszke vagyok ra, hosiesen viseli, minden szo nelkul.
Es ha mar ott voltunk lemertuk a kisasszonyt, Madike 6940!!!!!! gr. es 62 cm. Ez azt jelenti, hogy meg harom honapos kora elott (harom honapos lesz szombaton) megduplazta a szuletesi sulyat. (3393 gr. volt es 48,5 cm volt) A doktor bacsi szerint nagyon szep formas baba. Csak a karom szakad le, ha belerakom a hordozhato autoulesbe, es azzal cipelem (boltba be, boltba ki, garazsbol lepcson emeletre) A teljes ruhatarat lecsereltuk mar, de most megint kezdhetjuk elorol a cseret. Kép

Megyek hagyok mast is szohoz jutni!

Andysj es Madike
andysj

sziasztok,

Csak gyorsan két kérdésem lenne:
Szandival/3hó/ nagyon úgy látszik , hogy nem ússzuk meg ezt a fránya könnycsatorna átfecskendezést. A múltkor én írtam le, hogy is csinálják ezt, mivel úgy volt , hogy visszük a pici lányt és megcsinálják neki, de akkor kaptuk a 2 hónapos oltást és kicsit soknak véltem volna együtt ezt a 2 dolgot. Szóval halasztottuk, halaszottuk, reménykedtünk, de hiába, állandóan csípás a pici szeme. Volt valaki mostanában ilyen beavatkozáson? Hogy viselte a pici?

A másik, ezeken az instant hipp teákon az van, hogy 4 hónapos korttól adhatóak. Ebben a melegben a kicsiknek is több folyadékra van szükségük, s mi ráadásul tápszert is adunk neki, az ugye sûrûbb is. A kérdésem az lenne, hogy 3 hónaposan adhatok-e neki ilyen teát, vagy várjam meg míg betölti a 4-et. Elutazunk és sokkal egyszerûbb lenne ezt elkészíteni, mint a hagyományossal pacsálni.
köszi, most sietek, de este benézek
Heni
heni

Sziasztok!

Heni,
mi voltunk 3 hete. Nálunk nem engedik be a szülõket, nem is baj, szerintem te se menj be! Utána nagyon gyorsan megnyugodott Gabó, egy félóra múlva meg elszundított a babakocsiban. Utána még cseppenteni kellett a szemébe. Még két hétig kínlódtunk, úgy néz ki nem kell megismételni, és tök jó, már nem kínlódik. Másnap még egy kicsit piros volt a szeme, de aztán elmúlt.
Szoktad reggel-este egy kis kamillás vattával lemosni? Masszírozni is lehet óvatosan benntrõl kifelé.

A teát nyugodtan adhatod neki, de azért csak módjával, mert a szopi rovására mehet. Nem mindenkinek olyan a babája mint Kata007 Dórija, van akit nagyon gyorsan megzavar a cumisüveg, édes íz. A sok teát pedig null kalóriát tartalmaz, attól nem nõ, viszont eltelíti a gyomrát és kevesebbet fog szopizni. Amúgy a granulátumos tényleg jó!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Andy!
Köszi már jól vagyok én is. Nagyon szépen begyógyult a sebem, mától már apa is dolgozik.
Megfogadtam a tanácsodat és ma már egy jót napoztunk. Teljesen csupaszon, Dóri annyira élvezte, hogy öröm volt nézni. Kép
Látom minden kislány szereti tolni a babakocsit! KépKép

Heni!
Szerintem is adhatsz!
Viszont nem tudom milyen szopizó a babád, de tényleg vigyázz a cumisüveggel. Dórit nem zavarta meg, ugyanolyan szépen szopizik.

Ágci!
A mi teánk inkább forralt víz egy kicsit "megbolondítva". Én meg nem innám olyan íztelen, de Dórinak ízlik. A kórházban is ilyet kaptak, azért csinálom én is így. Megkóstoltam a kórházit, az is éppencsak ízesítve volt.
Ma pl. még egyeltalán nem kellett neki a tea, csak a cici. Kiköpte a cumisüveget és bújt a cicimhez. Ez tök jó, mert ma még nem kellett fejnem, nem volt mit... KépKépKép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Norci! Kifelé hajló szélû kávéspoharat néhány hete vettem a Cora-ban. Szóval létezik még modern világunkban is. Kép Egyébként PiciLaci nem hajlandó inni belõle. Kép Azóta minden méretben nagyjából megfelelõ kotlit kipróbáltam az itatására, és láss csodát, a hajszálvékony porcelánból készült, kézzel festett, nászajándékba kapott méregdrága kávéskészlet bögréjébõl úgy iszik, mint a nagyok! Kép Kis sznob a lelkem... Kép

Heni! Nem merem megkockáztatni, pedig PiciLacinak biztosan tetszene a nappali közepén pancsolás Kép, de az Apja kitekerné a nyakam, ha feljönne a parketta... Kép
Mi vasárnap (nagy meggyezés után) fürödtünk elõször napközben, méghozzá együtt, a nagy kádban. PiciLaci csudára élvezte, azóta locsa-pocsál fürdetés közben is. Kép Úszik a fürdõszoba, csurom víz az Apja, õbabasága meg hangosan kacag. Kép Ja, és énmamaságom se állja meg vihogás nélkül, mikor az Apja csöpög-dörmög, és bizonygatja, hogy én tanítottam a gyereket a roszcsontkodásra. Kép

Heni! Én azt a Hipp granulált teát még most se adnám oda PiciLacinak, pedig már 6 hónapos. Cukrozott, és szerintem egy csomó mesterséges anyagot tartalmaz. De ha már végképp ilyesmit akarsz adni neki, akkor a kamillásat vedd meg, az már 1 hónapos kortól adható (a gyártó szerint). Errõl meg annyit, hogy a 4 hónapos kortól ajánlott bébiételek között van olyan, amelyik tejet (!) tartalmaz, szóval nem kell mindet készpénznek venni, amit a gyártók a termékeikre ráírnak. Végül is nekik eladó... Kép
Én gyümölcsteát szoktam csinálni PiciLacinak, igazi gyümölcsteát, olyat, ami feketeteát egyáltalán nem tartalmaz. A Gárdonyi teaháznak vannak ilyen termékei, mi az erdei gyümölcsöset és a barackosat isszuk (én is Kép), olyan finomak, hogy semmi plussz ízesítés (cukor) nem kell hozzájuk. Szerintem nem is macerásabb megcsinálni, mert a Hipp teához is forralt vizet kell adni, ha meg már felforralod és lehûtöd a vizet, igazán nem kaland egy teafiltert belelógatni.
Én azt tapasztaltam, hogy ebben a melegben PiciLacinak igen is kell a tea. Ha nem adok neki, csak cicit gyakrabban, akkor teljesen felborul az evési rendje. Merthogy õ egy kis Hakapeszi, ha cicit lát, jóllakásig eszik. Az meg nem jó, ha két óránként jóllakik, sosem éhezik meg igazán, és mindig csak a tejecske elejét hörpöli le. Szóval én két szopi között, kb. félidõben megkínálom gyümölcsteával, amióta ilyen melegek vannak.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Heni: mi nem mosattuk át Romola könnycsatornáját, de meggondolandó. Ugyanis amikor elõször voltunk a szemészeten, a dokinéni adott valami speciális (kristályos penicillin alapú, ha jól tudom) szemcseppet. Ettõl valóban szebb lett Romi szeme, de nem nyújtott igazi megoldást. Aztán valahányszor visszavittük a kisasszonyt, minden vizsgálat után azt a következtetést vonta le a dokinéni, hogy Romolának valószínûleg genetikailag szûkebb a könnycsatornája, vagy közelebb van hozzá az orrmandula, és picit nyomja, ettõl szûkebb (bár nem értem, hogy ezt ránézésre mibõl látja). Tehát szerinte így jó, ahogy van, az átmosás nem nyújtana megoldást.
Hát, lehet, de én látom minden nap a lányomat, akinek a bal szempillája még életében nem volt száraz, állandóan váladékozik és kb. hetente van egy olyan ébredés, amikor alig tudja kinyitni a szemét a sok-sok csipától.
Ja, és amikor múlt héten úgy mentünk oda, hogy most már igenis mossa át, akkor közölte, hogy már túl idõs ahhoz, hogy így a rendelõben ezt a beavatkozást meg lehessen csinálni.
Éppen ma reggel gondoltam, hogy kellene keresni egy másik szemorvost, mondjuk egy klinikán.

Úgyhogy bármennyire is fájdalmas, szerintem mosassátok át.

Ágci: mennyi idõs is most Gabó?

Ágci, BMárti: válasz a Hozzátáplálásban.

Sziasztok: Laura
p_laura

Kata007!

A szoptatásról topicban leírtam, hogy hogy telt nálunk a mai nap. Szerineted az alapján Vili szomjas volt. ? igazából nem sír szopi után csak hamar felébredt és cupogott, majd "ezik" astán jön a sírás.
A cumi kérdése. Szerintem - lehet hogy kicsit maradinak fognak tartani néhányan - kicsit túl vam misztifikálva a dolog, azért nemzedékek n?ttek úgy fel hogy cumiból itták a teát és mellesleg jó sokáig szopiztak, nem? Mindenképp meg fogom próbálni a csak cicit, ha nem válik be, akkor a poharat, cs?r?s poharat, ha meg az sem és a kölköt szomjasnak látom akkor csak a cumi marad.

Ezeket a poharakat, hogy célszerú fert?tleníteni?

Kata007 még valami. Nem egészen értem az összefüggést a bukás és a szomjúság között. Tegnap este Vili is jó nagyot bukott, de utána ú.úgy kérte a cicit.

Nórci
Norci

Heni!
Konnycsatorna atfecskendezes?? Biztos szukseg van ra? Nalunk Madikenek kedden nagyon csunya volt a szeme, tele volt valadekkal, elmentunk dokihoz, aki egy kenocsot adott a szemere. Azt mondta,hogy vannak gyerekek akik szukebb konnycsatornaval rendelkeznek, es kb. egy eves korukig kinovik. Addig mi kaptunk egy szemkenocsot, ami megszunteti a dugulast. Azt mondta, hogy hasznaljuk ha szukseg van ra. Most mar gyonyoru a szeme!!

Kata007!
Orulok, hogy jol vagy! Es persze hogy a lanyok is jol vannak! Szerintem nem is a napozast elvezik annyira ezek a kiscsajszik, hanem a meztelenkedest!!Kép Madike most mar annak is orul, ha elkezdem vetkoztetni. Itt mar az Andysj alairast hasznalom, hisz itt mar tobb Andi is van (kicsit mas mint anno a Friss kismamakban Kép ), tehat most mar nem csak az azonositom ez, hanem mar az alairasom is.

Kepzeljetek ma Madike iszonyu sokat aludt!!! Tegnap este fel 10- tol ma reggel negyed tizig!!!

Norci!
Az elejen Madike is sokat bukott, mig ra nem jottunk, hogy tobbszor meg kell szakitani az evest egy-egy bofi idejere. Miota ezt a modszert alkalmazzuk mar nem bukik. Tehat kinel ez, kinel az a megoldas!

Andysj
andysj

Lányok!

Segítsetek!!!!!
Dórikám arca tele van apró pici kiütéssel.
A doktorbácsi szerint a tejcsitõl van, nem kell vele foglalkozni. Ha nagyon csúnya írnak rá valamilyen kenõcsöt, de ez még állítólag nagyon is szép.
Nincs valami csodaszer ellene??????
Lehet, hogy a dokibácsi szerint nem, de szerintem olyan kis csúnyácska így a pofija. Holnap aerobic fõpróba Dancsinak mert szombaton szerepelnek. Mivel még nem látták Dórit mindenki vele fog foglalkozni, tudom. Olyan ciki, hogy ilyen kiütéses a kis pofikája.

Andysj!
Ok, ezentúl így szólítalak meg. Kép
Mellesleg ma Dóri is olyan sokat aludt. Reggel fél 5 után szokott ébredni, de ma fél 6-kor kelt. 5-kor már nézegettem, hogy mi van vele, mert ugye a cicim is jelzett, hogy "idõ van". De úgy általában egész nap sokat aludt ma.

Norci!
Mi mindig kétszerre szopizunk. A kezdeti mohóság után, kb. 10 perc múlva elveszem a cicit és büfizünk egyet.
Viszont én a bukást csak akkor vettem észre amikor gyakrabban kapott tejcsit, vagyis tea helyett. Úgyhogy azóta inkább megkínálom teával két szopi között.
A cumiról az a véleményem, hogy gyereke válogatja. Ha ügyesen csinálod igenis el lehet venni tõle, hogy ne cumisüvegezzen még 3 éves korában is. A cumisüveg cumijára viszont figyelj. Én NUK-ot vettem, teásat, a legkisebb méretet. Azt hiszem 0-6 hónapig. Olyan pici a luk rajta, hogy igenis meg kell dolgoznia a teáért, nem fog emiatt leszokni a cicirõl.
Nálunk a pohár nem jött be, a csõrõs pohárból pedig nagyon sok jött neki amikor megszívta.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Szia Kata!

Nálunk is voltak ilyen pöttyök, rengeteg, ronda. A doktornénik felírta rá azt a gyógyszertári kenõcsöt, 2-3 nap alatt elmúltak tõle, és attól, hogy teljesen kiiktattam az étrendembõl minden tejet és tejterméket. Most kezdek lassan újra joghurtozgatni, meg óvatosan sajtokat nasizni, már nem okoz gaondot, dehát PiciLAci vasárnap már fél éves lesz! Kép
Szóval nálunk a csodaszer a teljes tejmegvonás volt. Még a hasfájások is elmúltak tõle, mintegy varázsütésre! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!

Köszi!
Akkor tûrjük, mert én semmilyen tejterméket nem ettem legalább két hete. Ha reggel is csúnya, legfeljebb újra elmegyünk a dokibácsihoz.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Lányok, köszi a hozzászólást a könnycsatorna átmosást illetõen, bármennyire is ockodom tõle, el kell vinni a kisasszonyt.Most elmegyünk egy hétre nyaralni, de utána túl kell esnünk rajta. Már most egybe van a gyomrom.

Andysj!
Mi is kaptunk szemcseppet, de sajnos nem használt Szandrának. Hiába is kérdezném, hogy milyen kenõcs az ami Nektek elmulasztotta, itt biztos nincs ilyen. De ha a könnycsatorna van eldugulva, akkor azt egy kenõcs hogy mulassza el? Egyáltalán hova kented?

Szerintetek létezik az, hogy Szandinak jönnek a fogai? Legalábbis valahol... Annyira nyálzik, állandóan az öklét rágja és csak 3 hónapos ( lesz 25-én).
A másik problémám, amióta így nyálzik legalább 2 naponta egyszer félrenyel. Ez úgy néz ki, hogy egyik pillanatról a másikra elkezd visítani!!!! az egész gyerek megmerevedik, ilyenkor persze gyorsan felkapom arccal lefelé, hogy a nyála kifollyon. Szegénykém úgy megijed ilyenkor és kapkod levegõ után, megérem utána megnyugtatni. Gondolhatjátok, hogy mindig a frászt hozza rám, fél percre sem merem egyedül hagyni. Volt valakinek ilyen?

Laura,
mi az, hogy Romola túl idõs? Mennyi az a Túl?
Nekünk azt mondta a dokinõ, hogy jobb ezt minél elõbb megcsináltatni, mert idõsebb korban már csontosodik az a porc, de ilyet, hogy már túl idõs????????

Bmárti!
Milupa gyógynövényteám van itthon - erre gondoltál, hogy kamillás, vagy az valamilyen más? Vagy van a Hipp-nek kamillás teája?
Azt a teát amit Ti isztok, hol lehet venni?

Heni
heni

Végre megcsináltam a profilomat, akit érdekel raktam fel képet Szandiról. ( Igazság szerint 3-at, de eltûnt a másik kettõ. Hogy csináljátok, hogy több kép fentmaradjon? Bocsi a lökött kérdésért, de most csinálok ilyet elõször )
Heni
heni

Sziasztok!
Könnycsatorna ügyben:
Ezek az orvosok!: nekünk meg azt mondta a dokinénink, aki különben tök jó fej, hogy várjunk vele, hátha megszûnik magától a probléma. Mármint hogy csepp, stb. A szemészeten meg jól leszúrtak, hogy miért kínoztam eddig a gyerkõcöt. Mintha én írnám a beutalót!Kép
Heni, tudom könnyû mondani, hogy semmi aggódás, mert tényleg vége lett, délután pedig már ugyanolyan mosolygós volt, sõt utaztunk haza, több mint 2 órás út, és semmi probléma nem volt. Szerintem meg minél kisebb, annál könnyebben viseli. Az én kisfiamat alig tudták lefogni, olyan mint egy kis bivaly, megdolgoztak 3 hete a dokik az aznapi betevõért!Kép

Laura,
június 4-én volt féléves. Szerintem próbáljátok még megcsináltatni!

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Heni! Úgy emlékszem, hogy Milupa volt, a kismama-csomagban kaptuk a kórházban a termékmintát. Volt ez a bordós színû 4 hónapos kortól ajánlott gyógynövényes, és volt sima kamillás, (sárgás színû csomagolásban sárgás színû granulátum) lehet, hogy nem is 1 hónapos, hanem 1 hetes kortól ajánlották...
Az, amit mi iszunk, a nagyobb élelmiszer boltok tea-kínálatában szokott szerepelni. Szóval ne a babás cuccok, hanem a teák között keresd, ha érdekel. Gárdonyi-teaház emblémával kétféle gyümölcstea is kapható. Az egyikben ömlesztve vannak a szárított gyümölcsdarabok (magamnak inkább ilyet szoktam csinálni, és kinasizom a teából a finomabb falatokat), a másik meg filteres (Lacikának ilyet csinálok, hogy ne kelljen szûrögetni). Én régebben a Kaisers szupermarketben vettem, de most legutóbb Tescoban.

Azt, hogy (látszólag) több kép legyen fenn, úgy lehet megoldani, hogy valamilyen képszerkesztõ programmal egy képet csinálsz belõlük. Tehát kisebb méretben egymás mellé illeszted õket egy új képben. A profilban egyszerre csak egy képfájl lehet, és amikor a másodikat próbálod feltenni, az felülírja az elõzõleg felrakottat. Viszont egy fájlban akárhány kép lehet, ez már csak szerkesztés kérdése.

Csodaszép a kislányod! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Kata007!

A pöttyökrõl. Vilin is kijöttek, de már elmúltak és ugyanúgy eszem tejterméket. Kérdeztem a doktornénit szabad-e, mondta hogy mivel a családban nincs senkinek semmiféle allergia, hát bátran. De napi fél liter tejnél ne igyak meg többet. Elsõsorban sajtokart, tejfölt, túrót és joghurtokat eszem és múlnak a pöttyök, meg Vili szerencsére nem hasfájós.

A cumisüveg, nem cumisüveg kérdésérõl. Tesóm elmesélt a saját kislányával kapcsolatos hátborzongató történetet. Ezt most megosztom veletek, mert ez meggyõzött arról, hogy nem minden helyzetben szabad mereven ragaszkodni, az éppen aktuális trendhez, amit a védõnõk orvosok, aktuálisan szajkóznak.
Nos. Unokahúgom 9 évvel ezelõtt született, az István kórházban, amelyik már akkor felvilágosult kórház volt szopi ügyben, meg cumis üveg ügyben is. Éppen front volt, a kórház tele + járvány, tehát bemenni sem lehetett hozzájuk. Nõvéremnek nehezn indul meg a teje (befele forduló mellbimbó), azt mondték vizzel itassa pohárból!!! Segítség nélkül, egyedül, egy rohadtul fájó gétsebbel le föl pattogott. Cumit tilos volt használni. Tesóm közben a szar kórházi kaján él, mert a járvány miatt nem lehetett bemenni. A gyerek közben ROTA vírust szedett össze, hasmenéssel jár. Azt mindenki tudja milyen veszélyes ez egy csecsemõnél ráadás alig evett. No a gyerek majdnem kiszáradt!!! Szóval két hétre a László kórházban infúziókon kötött ki. Anyuci teje az idegességtõl elapadt, az egész család ki volt akadva, hogy a kislány életben marad-e egyáltalán!!! no ebben a helyzetben nem adekvát lett volna a cumisüveg használata? Megjegyzem barátnõm tavaly a SOTE I. szült és neki mivel nem indult be a teje, cumiból kellett teáztatnia a gyereket, a kiszáradás elkerülése miatt, de a baba azóta is szopizik cicibõl!

Visszatérve nõvéremhez a kislány tápon élt a végén, nem lett allergiás, azt elismerem hogy a fogai nem a legszebben nõnek, de az lehet genetikus is, mert pont úgy ahogy anyukájának is.

BMárti!

V.melyik topicban visszaolvastam mikor a védõnõ tesódról panaszkodsz, hogy szerinte kezd már el a hozzátáplálást.
Szerintem nem lehet rá haragudni, mert most más a trend, mást mondanak ma mint régen. Nekik mikor évekig azt mondogatták, hát elég nehéz lehet elfogadni az új dolgokat.
Másrészt szerintem itt sem lehet egységes szabályt kitalálni ami minden babára igaz lehet, mert õk sem egyformák. Van aki egy éves kor elõtt jár, van aki csak mésfél évesen. Talán ez igaz lehet a szervezetükre is.
Nõvéreméknél mondom kilenc évvel ezelõtt a védõnõ már két és fél hónaposan azt mondta, hogy kezdje el a hozzátáplálást, tehéntejes pépes fõzelékeket fõzött neki. A A kislány hasmenéses idõszakának addigra lett teljesen vége (mert néha visszatért) és nem lett allergiás, egszséges, értelemes gyönyörû kiscsajszi.

szóval ezek után nehéz okosnak lenni.
A könnycsatornás dolog is mutatja, hogy az orvosoknak is mindig más a véleménye. Pedig az ember azt hinné, hogy az orvostudomány egy ekzakt dolog, de mindig rájön, hogy még sem.

Ne értsetek félre, Vili is csak cicit kap, még vizet sem adtam neki. De mint elsõ babás anya szeretnék mindent úgy csinálni ami Vilinek a legjobb, de olyan nehéz eligazodni.

Norci
Norci

Kata007!

Nekünk hasonló nap és meleg okozta kiütésre a Fenistil tökéletes volt.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Norci!
Nálunk nem lehet a tejtõl. Imádom a tejet és a tejtermékeket, de kb. két hete rá sem tudok nézni semmire amiben tej van. Kép

Bubu!
A Fenistilt kipróbálom. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

A Fenistillel óvatosan van olyan kölök aki arra allergiás. Ha azzal kened utána eszetekbe ne jusson napra menni!

Norci
Norci

Szia Heni!

Romola 6,5 hónapos volt múlt héten, amikor már "öregségre" hivatkozva nem mosták át a könnycsatornáját.
Megnéztem a profilod, Szandi egyszerûen gyönyörû! Kép Kép Kép
Sajnos olyat én sem tudok csinálni, hogy egyszerre több kép legyen a profilban. Tégyleg, lányok, hogy kell?

Szia: Laura és Romola (6,5 hónapos)
p_laura

Lányok!

Nektek is alszik a picúr egész nap ebben a melegben???
Én azt hittem, hogy ezt már nem lehet elviselni, de Dórikám lazán viseli, egész nap aludt.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Lili is meglepõen sokat aludt, de az hogy egész nap azért túlzás lenne. Különben meg tegnap kapta meg a 2 hónapos oltást, úgyhogy attól is lehetett. Na meg én is aludni szerettem volna, így magam mellé vettem és együtt vertük be a szunyát.

Hát ez az oltás dolog, ha mindig így lesz, elég megrázó az anyjának. Szegény babó úgy sírt... Teljesen csalódott a világban, este elaludni is csak velem volt hajlandó és ma is le se vette rólam a szép szemét és a kedve se volt olyan rózsás, pedig olyan édes amikor gügyög. Remélem a hétvégén visszanyeri régi önmagát.

Van valaki akinek a babája nem fogadta el cumisüvegbõl a tejet? Mit lehetne csinálni? Persze nem sürgõs, de azért néha jó lenne egy kicsit hosszabb idõre elszabadulni.

Mindenkinek jó hétvégét! Remélem alább hagy a kánikula.

Bubu
bubu

Pocok!

Nem mondtam, hogy kellett itatni, de szóval ott behoztak cumit is, hogy itasd, ha kell. Noaz Istvánban anno még "vészhelyzetben" sem engedték.
Szerencse, hogy nekem nem voltak ilyen élményeim.

Norci
Norci

Elegem es melegem van.
En sem tudok igazan enni, es Kristof sem porog annyira.... esz, esz nem mondom, de ehetne tobbet....
Az nyugtat, hogy egy het alatt hizott 300 grammot Kép
3 hetes, es szuletese ota fel kilot felszedett, plusz azt amit a korhazban fogyott....

m
martina

Bubu! Romola lányomnak nem kellett a tej cumisüvegbõl.
A többiek már halálosan únják a témát, de gond volt az epémmel, és amíg részletes kivizsgáláson voltam kb. fél napig (pont Bananetes tali volt akkor Kép ), anyukám vigyázott a kisasszonyra aki fél napig semmit nem evett. Ja, és nem is aludt szegény. Nem tudom, ez miért lehetett, talán érdemes lenne a szoptatás topicban megkérdezni Ibolytól.

Szia: Laura
p_laura

Heni!
Megneztem a profilodat nagyon szep a kis Szandi! Kép

Kata007!
Engem is zavartak anno a pottyocskek Madiken, de hamar elmultak szerencsere. Es teljesen mindegy hany potty is van Dorikan, senki sem fogja azt figyelni, hanem a gyonyoru kispofiat fogjak nezni, es mindenkit levesz a labarol azaz levett biztos! Hisz mar tul vagytok a nagy bemutatkozason.

Mostansag Madike rajott, hogy egyre hangosabban tud gagyogni, es allandoan probalgatni akarja a hangjat. Meg eves kozben is. Kép Nagyon edi.

Andysj
andysj

Sziasztok!

Norci! Neked ennyi idõd van, hogy archívumokban bogarászol?! Kép Vili nagyon jó baba lehet! Hogy én hogy irígyellek téged!!! Kép
A védõnõkrõl annyit, hogy ha a hívatalból kirendelt védõnõnkrõl (túl van a nyugdíjkorhatáron) írtad volna, hogy nézzem el neki, régen másként tanították, és hogy nehéz elfogadni az új dolgokat, akkor teljesen egyetértenék veled. De a nõvérem azért nem ez a korosztály. Õ még fiatal ahhoz, hogy begyepesedett legyen. Kép Egyébként azóta már túl is vagyunk ezen a problémán, húztam az ügyet, amíg komolyabb nézeteltérés veszélye nélkül húzhattam, aztán mikor 11 nappal Lacika féléves "szülinapja" elõtt küldött nekünk (Lacikának!) Anyámmal egy nagy szatyor finom édes, tuti bio meggyet, akkor szépen elkezdtem gyümölcsöt adni a gyerkõcnek. Lacika egészsége azon a 11 napon már nem múlhat, csak éppen a családi béke múlhatott volna.
Az, hogy egy 9 éves kislány még nem allergiás, nem jelent semmit. Életem Párja 19 éves koráig nem volt allergiás, utána meg olyan befulladásos rohamot kapott, hogy majdnem meghalt a mentõben, mire a kórházba értek vele. Aztán ott van a Sógorom, akit feles (higított) tehéntejjel itatott csecsemõ korában az Anyukája. 30 éves volt, amikor a köszvény utolérte, és 35 körül, mikor cukorbeteg lett. Ez mindkettõ visszavezethetõ a nem megfelelõ csecsemõkori táplálásra. Kép Sajnos ezek a dolgok sokkal alattomosabbak annál, minthogy megetetem a gyerkõcöt valamivel, aztán másnap meglátom, hogy hasmenés vagy kiütés jelentkezik-e.
Abban sajnos teljesen igazd van, hogy nehéz eligazodni. Amit az egyik könyv ajánl, az a másik újság kerülendõnek tartja, és ajánl helyette valami mást, ami pl. az LLL-es honlap szerint tilos. Aztán mikor valamiben végre minden szakértõ véleménye megegyezik, hogy pl. nem való a tehéntej a kisbabáknak, akkor megnézem a bébikajákat, és még a 4 hónapos kortól ajánlottakban is van tehéntej. Kép

Az Unokahúgoddal történtek tényleg eléggé elképesztõek. Kép Tudod mit csináltam 30 évvel ezelõtt egy kis világvégi szülõotthonban teáztatás helyett azokkal a kisbabákkal, akiknek az Anyukájuknak késõn indult be a teje? Megszoptatta õket az egy nappal korábban szült anyuka... Kép Pl. az enyém. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!

Vili nagyon jó baba, tényleg. Két órát lóga cicin, aztán 3-4 órát csendben van, alszik, néha beszél álmában "eee", néha kéri hogy fordítsam hasra és akkor megnyugszik. Ha éhes szól Kép
A vizet meg a teát nem szereti, próbáltuk, mikor próbáltam neki adni, igaz cumisüvegb?l (legkisebb lukú nuk, Coryéktól kaptuk Kép ) úgy nézett rám, hogy "hülye vagy anyám ezzel akarsz etetni, add azt a cicit, de gyorsan" Kép

A ozzátáplálásról még annyit, hogy utánanéztem és anyaejes kölköknél tényleg másként van a dolog, mint tápszereseknél.

A hat hetes kontorllt ti, hogy oldottátok meg, vittétek magatokkal a babát igaz? Csak nekem innen elég messze van az orvosom rendel?je Kép ebbe a melegbebár remélemaddigra már nem lesz az, nem szívesen autóztatom a fiatalurat.

Norci
Norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?