Sziasztok!!!
Na most belefogok egy kis maratoni reagálásba.
Pilchard:
Pl. a kezdte kezdetén mi úgy oldottuk meg a fürdetést, hogy a szobába vittünk be két széket az ebédlőből és arra tettük a kádat, és vödörben vittünk be vizet. Mert az első hónapokban azért nem járt akkora panccsal a dolog.
Pogácsa:
Akkor majd szépen szerdán megyek a laborba. Úgyis akkor van tanácsadás a mi körzetünknek, és ha akadékoskodnak akkor felhívom a védőnőt, hogy magyarázza ki. Bááár a magyarázókám nekem is jól működik szóval.
De mondjuk nekem a pisivel nem volt eddig semmi gond. És a vesém se rendetlenkedik,
Nyugi én sem leszek egyedül a szülőszobán. Részben ezért is fogadtam magam mellé dúlát. Végül is a párom nem segíteni nem akar, hanem tehetetlennek érezte magát, és láttam rajta hogy szar neki, szóval utólag rengetegszer bocsánatot kértem hogy ilyen helyzetbe hoztam. A véres jelenetek nem zavarták, azzal ohne probléma. És még akkor is sokat segített amikor itthon vajúdtam, még az elején a kórházban is. Mert csak tágulni kellett(volna ) és kész. Csak amikor már azt látta csupán, hogy az oxitocinos infúziótól vonaglok a fájdalomtól és nem tágul a méhszájam, de a baba feje már látszik, és az a parancs hogy nyomni nem merjek, és tartsam vissza a toló fájásokat órákig és félre beszéltem már kínomban… akkor besokallt.(amúgy ez csak az én véleményem, hogy szerintem azért is fáj most már mindenem Adéltól, mert akkor szülés közben elég rendesen megszadizódott a cucc odabenn ) És ilyen élmények után hogy legyen második gyerkőc csak úgy volt hajlandó belemenni, ha neki nem kell végig néznie. De talán az István kórházban más lesz a dolog, és direkt úgy írom a szülési tervemet, hogy ha akar bejöhessen. Meg azt mondtam neki, hogy a végére szeretném, ha most is ott lenne.
Szóval egyedül nem bírnám ki ezért kerestem olyan embert akiben maximálisan megbízom, de még sem hozzámtartozó így talán nem borul velem együtt össze ha gond van.
Kóci:
Én is valami ilyesmiben reménykedem, mert pl az én családomnak nem tetszik. Ki is lettünk röhögve… meg anyukám kategorikusan kijelentette, hogy ő huginak fogja hívni. De szerintem majd Adél saját maga ki fog alakítani egy képet és akkor már nem lesz olyan fura idegen.
Mert én akit ismerek és Adél az mind aranyos, szóval nekem jó élményeim vannak, de anyum egy Adélt se ismer.
Tesófellépő ára nekem is nagy megrázkódtatás volt. És főleg hogy barátnőim szerint pl. a esernyőre csukható kocsinkhoz nem is jó… és az eladó azt sem tudta garantálni, hogy a Graco kocsinkhoz jó-e és csak ezért nem fogom elvinni azt a batár kocsit se Pécsre, se Fehérvárra ahol hozzánk legközelebb Brandon bababolt van hogy kipróbáljam és kiadjak érte 15E ft-ot és aztán kínnal-keservvel használom, mert állítólag ha a tesó fenn áll akkor már sokkal nehezebb manőverezni és tolni. Nem a súlya miatt elsősorban, de pl. egy járdáról fel és le a tesónak le kell szállnia(ismerős gyakorlati tapasztalata)
Így úgy döntöttem, hogy ha már úgy is veszek hordozókendőt, akkor meg van oldva. Adél csücsül abba, Tomi meg amíg kocsizni akar kocsizik. Mondjuk magunk között legyen mondva már tudna sétálni is… csak annyira önfejű hogy ha én balra ő jobbra, és ha valami nem úgy megy ahogy neki tetszik akkor jön a hiszti. De remélem idővel kicsit alább hagy ez a dolog és meglehet vele tárgyalni a dolgot. Vagy max ha api is jön, akkor egyikünk az egyik kocsival másik a másikkal.
Pogácsa:
A két külön tolókás kocsinkat apa ezért nem is szereti tolni, mert nem lehet egy kézzel, és mivel ő a családunkban a cigis így néha séta közben meggyűlik vele a baja, nekem csak akkor
ha telefonálok, és közben sietnem is kéne. ;)
Norwell:
Vagyis már csak 50 nap.
Mert 57 nap van vissza a kiírthoz képest, de 50 nap múlva kerülök kórház közelbe. Amúgy nem keményedés vagyis nem mindig kemény a hasam(szép is lenne…) hanem olyan mint mikor izomláza van az embernek a hasizmába de csak a pocakom alján. Vagyis mintha egy kb. 10 cm széles övet szorítanának oda és attól égne fájna.
Kisvirág:
Csatlakozom hozzád a kérdésben. Mennyi idővel a vizsgálat előtt kell hívni a Praxis Uh-ot? Mert ahogy körbe kíváncsiskodtam ott a legolcsóbb. Vagy tévedek?
Mert én Pest közelben csak a 37 héten leszek egy napot szóval akkorra kéne besüríteni, egy 4D uh-t, egy NST-t, meg egy kenetvételt.
Fókusz: jaj de jó jaj de jó akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy mindig ugyan az a fazonú felső van a Marsi Anikón csak más,más színbe. Mondjuk márc 15-én azt hittem mégse, de jobban megnézve a felső ugyanaz (fekete) csak adtak hozzá egy kis bolerót.
Szóval…
Amúgy én csak azért vagyok fenn akadva, mert nem létezik, hogy csak ilyen kismama felső van… és főleg hogy ez amiatt hogy feszül sokkal jobban kiemeli mennyivel nagyobbak a mellei. De (jó más csatorna) de a TV2-n a csoki meterológus csaj mindig más cuccba volt, és tök csini kismama volt.
Pilchard:
A baba taj számának intézését azt a kórház indítja el, és a címedre küldi ki a TB. Anyasági segélyt meg vagy a munkahelyen keresztül ha kifizető szerv, vagy pedig az államkincstártól kell igényelni.
Exdeus:
Nem azt mondom, hogy én nem vásárolgatok. Mert pl. amikor Tomit vártam, még nem is látszott hogy babás vagyok de már tök sok mindent vettem. Csak most így a másodikkal már nem kell annyi mindent meg venni, de ahányszor valahol vásárlást rendezünk akkor Adél mindig kap valamit.
Már meg van az első babája is. ;)
Azt hogy majd az utolsó pillanatban jövök rá még mi kell azt arra írtam, hogy pl. szülés előtti nap(vagyis akkor még nem tudtam hogy másnap születik Tomi) mentem el baba fésüt, meg haj kefét venni, ja meg cumis üveget, mert akkor esett le hogy az is kellhet. De most már az se kell, mert igaz Tomi napi rendszerességgel pakolássza, de igyekszem, hogy nehogy elvesszen.
Szóval nálunk a Bermuda 3 szög effektus miatt lehet a végén kapkodás. Meg így elosztva vásárlásban az is jó, hogy nem veszek annyi mindent egyszerre, de mégis mindig kapok valamit(tisztára mint a gyerekek).
Pilchard:
A nicknevem onnan jött, hogy anno jó régen amikor freemail-es címet akartam csinálni, sehogy se akarta elfogadni amit beírtam. Aztán bedühödtem és beírtam hogy blackrose01, mert az akkor pasinak simán a blackrose volt a címe. ;) És mert éppen előtte nap viccelődtünk, hogy ha lenne zenekarunk akkor valami ilyen legyen a neve, mert hogy ez utal arra, hogy Guns’N Roses, meg arra is hogy állandóan fekete cuccokba járunk. Végül is sikerült a regisztráció. És ezzel a címmel feliratkoztam egy levelezőlistára és ott a mailcímem alapján Blackroseként szólítottak, és rajtam ragadt. Ami nem is annyira gond, mert fel is fedeztem magamban a dolgot. Szóval jobban szeretem, mint az eredeti nevemet. (sokan nem is tudják az ismerősök közül hogy is hívnak valójában)
Pelus kérdésben: Köszi a tippet én a Tescoban csak fehérzacsisat vettem… végre már elfogyott, de az nem jó. Majd kipróbálom a lilazacsisat is. Amúgy nappalra Tomi is Lidl-ös pelust hord(látszik, hogy api ott dolgozik) próbáltam a nagyobb csomisat, de attól kiütéses lett a hátsója így a kicsi zacsisat vesszük. Éjjelre meg Pampers!!
A szülés előtti parából nekem is jut elég. Hiába második,de Tominál nem féltem ennyire, talán mert nem tudtam mire száímtsak, most viszont egy irtó rossz élmény van a tarsolyban.
Nah megyek mert a fiatalúr ébredt!!! Kis hét alvó!!
Évi(31+6)