Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek!

József papiknak boldog névnapot kívánok!!! úgylátszik beválik a népi jóslat mert jó idő lesz.

Az én nick nevem a lányom neve után van mert Õt Kata-ként anyakönyveztettük és katusnak szoktuk becézni a 73 pedig a születési évszámom.

Pelus: először Pampers newborn-t használtunk azután pedig sima pamperst.Később rájöttem, hogy ugyanolyan jó minőségű a lila tescós pelus és a vége felé pedig a Lidl-ben kapható 14 db-os pelust használtuk ami ugyanolyan minőségű mint a pampers csak kb fele annyiba kerül.

Marsi Anikó: Hát tényleg jól megerősödött bár ő azt mondja, hogy csak 2 kilót hízott. remélem, hogy tud majd szoptatni a cicijében lévő szilikon miatt. mert ha jól emlékszem talán R.Rékának is gondjai voltak a szoptatással. Lehet, hogy nem emiatt, akkor bocsi Réka.

Na megyek főzőm az ebédet mert itt vannak anyósómék Székesfehérvárről és a férjem két fia úgyhogy gürizek.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!
Pogácsa, nálunk szerintem nem csinálnak vizelet tenyésztést. Nekem a védőnő, amikor a legutóbbi pisieredményt látta (volt benne fvs), akkor kérdezte, hogy a doki vett-e kenetet. Ugyanis, ami belekerül, az a hüvelyből kerül bele, legalábbis ilyenkor erre nagyobb az esély, mivel ált. ilyenkor több a hüvelyváladék, és ugye nem nagyon lehet elválasztani a két "kimenetet". Kép
Gondolom, ha ez nem vezet eredményre, de a probléma még mindig fennáll, akkor jön a vizelet-tenyésztés.
És Józsefeknek boldog névnapot!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hahó! Nem nagy a ma reggeli pörgés...

Ex, ha a védőnőnél lepisilt csíkról beszélsz, igen, ott általában a belekerült hüvelyváladékra gondolnak, ha magas a fehérje mondjuk. De a pisielemzéshez leadott mintánál nem. Ott nem küldenek kenetre, mert feltételezik, h fürdés utáni, reggeli első pisi. Ha rossz, akkor jön a tenyésztés. És a sztrepto B, ami ugye a legrosszabb, az biza hugyuti fertőzés, nem pedig hüvely-beli. Legalábbis nekem ezt mondták. Kenetet a doki vett néha nálam, csak úgy. Bár a józan parasztim azt mondaná nekem is, h ha hugyutim van, az valahogy talán csak kimutatható a hüvelyváladékból is... nem tudom.

Amúgy nekem a védőnő minden alkalommal nézte a pisim, és mondom, amikor magas lett a fehérjém, vállat vont, h biztos csak hüvelyváladék került bele, annak meg alapból magasabb a tartalma, nem küldött sehova, csak a pisielemzésből derült ki, h gond van, és a tenyésztés mutatta ki, hogy pontosan mi is.
Nézni szokta még a haskörfogatot, a babaszívhangot, a vérnyomásom, a súlyom... meg beszéltet jó sokat, h hogy vagyok. Legalábbis amíg tudtam járni, ez volt, de most már vagy két hónapja nem voltam, mert én fekszem, ő pedig nem tud idejönni, mert papíron a II. ker-ben lakom, így oda kell járnom, de ugye gyakorlatilag messze nem ott vagyok. Majd ha végre hivatalosan beköltözünk az új lakásba, át kell jelentkeznem az ottani védőnőhöz, aztán majd meglátjuk, ott mi a szokás.

pogacsa
 
 

 
 

Sziasztok!

Apa nevében köszi mindenkinek a köszöntést Kép

Ex: szóltam az uramnak hozza a meleget. Nálunk most gyönyörűen süt a nap. Úgyhogy szót fogadott. Kép
Ahogy Pogi is írta a vizelettenyésztés tök más. Nekem a terhesség legelején egyszer már rutinból nézték és elég vicces volt, mikor egy kisujjnyi vastagságú kémcsövet adtak, hogy pisiljek bele. Hát vicces művelet...
És ezt nekem nem a védőnő csináltatta, hanem az első vér/vizelet alkalmával a doki.

Pilchard: jópofa a cica, de én nem ismerem ezt a mesét. A pocid érdekes formát vett fel. Én nem értek hozzá, de azt mondanám rá a baba tolja ki valamijét.

Szilvi: a párodnak is boldog névnapot Kép
Tényleg jópofa ez az iwiw. Egész du. keresgettem az ismerősöket. Sajna nekem sem megy ez a meghívós dolog Kép
Nem akarom a párod szomorítani, de még jó sokáig érezni fogja a lábát. A páromnak is volt hasonló este, és néha most is érzi.
Nem mondod, hogy a Marsiék így választanak nevet. Elég vicces. Azt nem hiszem, hogy csak 2 kg. hízott. Én szedtem fel annyit, és szinte nincs is pocim.

Iwiw t-ma: Sajna nekem sincs meghívóm. Többször rákattintottam a meghívó küldésre, de azt írta: "Nincs rendelkezésre álló meghívód." Írtam a helpeseknek, hogy miért nem működik, de még nem válaszoltak. A FAQ-t is végignéztem és ott sincs ezzel kapcsolatban infó Kép
Látom Poginak több infója van, így a fenti pötyögés tárgytalan.

Megyek felkeltem apát. Szegénykém éjszakából jött haza.
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


A védőnőm nekem is minden alkalommal nézi a vizeletet. Õ is azt szokta mondtani, hogy biztos a hüvelyből van benne egy kis fehérje.
Nekem a mostani bacijaim a műtét előtti labor eredményeképp jött ki. Szerencsére a műtét elmaradt, és kaptam antibiotikumot a bacikra.
Ha beszedtem a gyogyit, akkor megint vesznek mintát és újra megnézik mi a helyzet. Aztán meglátjuk mi lesz.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág, :-D Hát igen... én a zuhany alatt ügyeskedtem a kis kémcsővel... fuuuujjj...

Amúgy fura dolog az a keményedés, mert nekem csak akkor csálé a hasam, amikor keményedik, egyébként szép kerek. Majd teszek fel én is képet, ha sikerül elkapni! (Amíg nem szedtem rá gyógyszert, volt, h fél vagy háromnegyed óráig is keményedett, akkor könnyebb lett volna elkapni...)

pogacsa
 
 


Sziasztok!!!

Na most belefogok egy kis maratoni reagálásba. Kép

Pilchard:
Pl. a kezdte kezdetén mi úgy oldottuk meg a fürdetést, hogy a szobába vittünk be két széket az ebédlőből és arra tettük a kádat, és vödörben vittünk be vizet. Mert az első hónapokban azért nem járt akkora panccsal a dolog.

Pogácsa:
Kép Akkor majd szépen szerdán megyek a laborba. Úgyis akkor van tanácsadás a mi körzetünknek, és ha akadékoskodnak akkor felhívom a védőnőt, hogy magyarázza ki. Bááár a magyarázókám nekem is jól működik szóval.
De mondjuk nekem a pisivel nem volt eddig semmi gond. És a vesém se rendetlenkedik,

Nyugi én sem leszek egyedül a szülőszobán. Részben ezért is fogadtam magam mellé dúlát. Végül is a párom nem segíteni nem akar, hanem tehetetlennek érezte magát, és láttam rajta hogy szar neki, szóval utólag rengetegszer bocsánatot kértem hogy ilyen helyzetbe hoztam. A véres jelenetek nem zavarták, azzal ohne probléma. És még akkor is sokat segített amikor itthon vajúdtam, még az elején a kórházban is. Mert csak tágulni kellett(volna ) és kész. Csak amikor már azt látta csupán, hogy az oxitocinos infúziótól vonaglok a fájdalomtól és nem tágul a méhszájam, de a baba feje már látszik, és az a parancs hogy nyomni nem merjek, és tartsam vissza a toló fájásokat órákig és félre beszéltem már kínomban… akkor besokallt.(amúgy ez csak az én véleményem, hogy szerintem azért is fáj most már mindenem Adéltól, mert akkor szülés közben elég rendesen megszadizódott a cucc odabenn ) És ilyen élmények után hogy legyen második gyerkőc csak úgy volt hajlandó belemenni, ha neki nem kell végig néznie. De talán az István kórházban más lesz a dolog, és direkt úgy írom a szülési tervemet, hogy ha akar bejöhessen. Meg azt mondtam neki, hogy a végére szeretném, ha most is ott lenne. Kép
Szóval egyedül nem bírnám ki ezért kerestem olyan embert akiben maximálisan megbízom, de még sem hozzámtartozó így talán nem borul velem együtt össze ha gond van.

Kóci:
Kép Én is valami ilyesmiben reménykedem, mert pl az én családomnak nem tetszik. Ki is lettünk röhögve… meg anyukám kategorikusan kijelentette, hogy ő huginak fogja hívni. De szerintem majd Adél saját maga ki fog alakítani egy képet és akkor már nem lesz olyan fura idegen. Kép Mert én akit ismerek és Adél az mind aranyos, szóval nekem jó élményeim vannak, de anyum egy Adélt se ismer.

Tesófellépő ára nekem is nagy megrázkódtatás volt. És főleg hogy barátnőim szerint pl. a esernyőre csukható kocsinkhoz nem is jó… és az eladó azt sem tudta garantálni, hogy a Graco kocsinkhoz jó-e és csak ezért nem fogom elvinni azt a batár kocsit se Pécsre, se Fehérvárra ahol hozzánk legközelebb Brandon bababolt van hogy kipróbáljam és kiadjak érte 15E ft-ot és aztán kínnal-keservvel használom, mert állítólag ha a tesó fenn áll akkor már sokkal nehezebb manőverezni és tolni. Nem a súlya miatt elsősorban, de pl. egy járdáról fel és le a tesónak le kell szállnia(ismerős gyakorlati tapasztalata)
Így úgy döntöttem, hogy ha már úgy is veszek hordozókendőt, akkor meg van oldva. Adél csücsül abba, Tomi meg amíg kocsizni akar kocsizik. Mondjuk magunk között legyen mondva már tudna sétálni is… csak annyira önfejű hogy ha én balra ő jobbra, és ha valami nem úgy megy ahogy neki tetszik akkor jön a hiszti. De remélem idővel kicsit alább hagy ez a dolog és meglehet vele tárgyalni a dolgot. Vagy max ha api is jön, akkor egyikünk az egyik kocsival másik a másikkal.

Pogácsa:
A két külön tolókás kocsinkat apa ezért nem is szereti tolni, mert nem lehet egy kézzel, és mivel ő a családunkban a cigis így néha séta közben meggyűlik vele a baja, nekem csak akkor
ha telefonálok, és közben sietnem is kéne. ;)

Norwell:
Vagyis már csak 50 nap. Kép Mert 57 nap van vissza a kiírthoz képest, de 50 nap múlva kerülök kórház közelbe. Amúgy nem keményedés vagyis nem mindig kemény a hasam(szép is lenne…) hanem olyan mint mikor izomláza van az embernek a hasizmába de csak a pocakom alján. Vagyis mintha egy kb. 10 cm széles övet szorítanának oda és attól égne fájna.

Kisvirág:
Csatlakozom hozzád a kérdésben. Mennyi idővel a vizsgálat előtt kell hívni a Praxis Uh-ot? Mert ahogy körbe kíváncsiskodtam ott a legolcsóbb. Vagy tévedek?
Mert én Pest közelben csak a 37 héten leszek egy napot szóval akkorra kéne besüríteni, egy 4D uh-t, egy NST-t, meg egy kenetvételt.

Fókusz: jaj de jó jaj de jó akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy mindig ugyan az a fazonú felső van a Marsi Anikón csak más,más színbe. Mondjuk márc 15-én azt hittem mégse, de jobban megnézve a felső ugyanaz (fekete) csak adtak hozzá egy kis bolerót. Kép Szóval…
Amúgy én csak azért vagyok fenn akadva, mert nem létezik, hogy csak ilyen kismama felső van… és főleg hogy ez amiatt hogy feszül sokkal jobban kiemeli mennyivel nagyobbak a mellei. De (jó más csatorna) de a TV2-n a csoki meterológus csaj mindig más cuccba volt, és tök csini kismama volt.

Pilchard:
A baba taj számának intézését azt a kórház indítja el, és a címedre küldi ki a TB. Anyasági segélyt meg vagy a munkahelyen keresztül ha kifizető szerv, vagy pedig az államkincstártól kell igényelni.

Exdeus:
Kép Nem azt mondom, hogy én nem vásárolgatok. Mert pl. amikor Tomit vártam, még nem is látszott hogy babás vagyok de már tök sok mindent vettem. Csak most így a másodikkal már nem kell annyi mindent meg venni, de ahányszor valahol vásárlást rendezünk akkor Adél mindig kap valamit. Kép Már meg van az első babája is. ;)
Azt hogy majd az utolsó pillanatban jövök rá még mi kell azt arra írtam, hogy pl. szülés előtti nap(vagyis akkor még nem tudtam hogy másnap születik Tomi) mentem el baba fésüt, meg haj kefét venni, ja meg cumis üveget, mert akkor esett le hogy az is kellhet. De most már az se kell, mert igaz Tomi napi rendszerességgel pakolássza, de igyekszem, hogy nehogy elvesszen. Kép Szóval nálunk a Bermuda 3 szög effektus miatt lehet a végén kapkodás. Meg így elosztva vásárlásban az is jó, hogy nem veszek annyi mindent egyszerre, de mégis mindig kapok valamit(tisztára mint a gyerekek).

Pilchard:
A nicknevem onnan jött, hogy anno jó régen amikor freemail-es címet akartam csinálni, sehogy se akarta elfogadni amit beírtam. Aztán bedühödtem és beírtam hogy blackrose01, mert az akkor pasinak simán a blackrose volt a címe. ;) És mert éppen előtte nap viccelődtünk, hogy ha lenne zenekarunk akkor valami ilyen legyen a neve, mert hogy ez utal arra, hogy Guns’N Roses, meg arra is hogy állandóan fekete cuccokba járunk. Végül is sikerült a regisztráció. És ezzel a címmel feliratkoztam egy levelezőlistára és ott a mailcímem alapján Blackroseként szólítottak, és rajtam ragadt. Ami nem is annyira gond, mert fel is fedeztem magamban a dolgot. Szóval jobban szeretem, mint az eredeti nevemet. (sokan nem is tudják az ismerősök közül hogy is hívnak valójában)

Pelus kérdésben: Köszi a tippet én a Tescoban csak fehérzacsisat vettem… végre már elfogyott, de az nem jó. Majd kipróbálom a lilazacsisat is. Amúgy nappalra Tomi is Lidl-ös pelust hord(látszik, hogy api ott dolgozik) próbáltam a nagyobb csomisat, de attól kiütéses lett a hátsója így a kicsi zacsisat vesszük. Éjjelre meg Pampers!!

A szülés előtti parából nekem is jut elég. Hiába második,de Tominál nem féltem ennyire, talán mert nem tudtam mire száímtsak, most viszont egy irtó rossz élmény van a tarsolyban. Kép

Nah megyek mert a fiatalúr ébredt!!! Kis hét alvó!!

Évi(31+6)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Ha a védőnőnél a tesztcsik fehérjét mutat,el kellene hogy küldjön titeket laboros vizeletvizsgálatra,mert az hogy lehet a hüvelyből került oda az édeskevés.De mi működik itt ma rendesen?Nem sok minden.Még ahogy olvastam Pogácsának elég jó védőnője van/volt.

Köszi a véleményeket,hogy a bébi e vagy keményedés,ma eddig nem volt ilyen,és jobban is birok.

Kisvirág:most már Téged is tudlak archoz kötni,és ez tök jó.Szuper hogy ilyen jó idő lett errefelé.Ja,hány centi vagy?Jó magasnak tünsz,és pocid szinte alig,bár nem tudom az mikori kép.

Szerintem a Marsi többet hizott mint két kiló,csak nem tudom miért kell ezt szégyellni?Mondjuk azt sem tudom hány hetes,de a bestben azt nyilatkozta hogy amit megkiván azt megeszi,és nem csinál belőle nagy ügyet.

Ti szoktatok más topicocat olvasgatni?Mondjuk én itthon vagyok,van időm.Az őszi kisbabásoknál most volt téma a súly,és alig hiztak egy két kilót4-5 hónaposan,de már cseszegetik Õket!
Amúgy egy csomó hasznos infót le lehet szedni,van egy másik ahol most született rengeteg baba,ott meg olyan édi képek vannak róluk.
Már régebben szülőknek irtam egy pár sort,hogy használ e vki olyan légzésfigyelőt amit én kinéztem,mi a véleményük stb..és válaszoltak emailban többen is,nagyon jó fejek voltak.

Summa summárom:KIRÁLY EZ A BABANET!
Örülök hogy Rátok találtam és itt lehetek Köztetek!

Annyira örülök,mert most teszik le a szőnyeget a hálószobánkba,végre szoba kinézete lesz,és mire megjön a kiságy minden a helyén lesz.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Ha jól emlékszem Palik Lászlóné júniusban fog szülni Liptai Claudia pedig májusban.
Claudiának nincs nagy hasa szerintem, mondjuk van szép nagy csípője meg popija ami befogadja ill. ellensúlyozza a pociját.

De azért Ancsa ügyes volt, hogy egyből és gond nélkül lerakta a cigit ahogy megtudta, hogy babát vár.

Fürdetés: Katust mi a szobába fürdettük egy komódra tettük a kiskádat. Később ( még nem tudott ülni) olyan vadul kalimpált a lábával, hogy az apja berakta a kiskádat a nagykádba és úgy pancsolt. Nálunk apa fürdeti a gyerekeket legalábbis csecsemőkorukban.

Szülés: nálunk bennt lesz apa, persze a császárra már nem jöhet be de a babát ott fogja várni a műtő ajtajába.Nekem a nagyon jó volt, hogy az első szülésem 22 órán tartó vajúdásában végig velem volt, a műtétre nem jöhetett be.

Aszisztensek figyelem! Szerintetek mivel tudom majd csillapítani a köhögési ingert amit az altatáshoz használt torkomon ledugott cső okoz majd?

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus, miért fognak téged altatni? Miért nem spinális érzéstelenítés lesz?

pogacsa
 
 


Sziasztok!
Most jöttem a dokitól, volt UH, meg megvizsgálta a méhszájat.. rendben van minden, Olivér már majdnem 2 kg, láttam 2Dben a kukiját- doki mutogatta, mert magamtól ne igazán sikerülne..Kép
Szóval minden OK.
Nevem: Kata vagyok, Katusnak is szoktak hívni, vicces sógorom elnevezett ezért Satuknak- Kissé felcserélve a betüket.. A párom, aki Atus: Õ a Nagysatuk, én a Kissatuk, és most jön a Legkisebb Satuk.. ugye. Legalábbis hugom szerintKép
No mentem lefekszem.. éppen az ágymra süt a nap, jó lesz...
Zsu11?? Hol vagy?
Üdv: Satuk (30+6)

satuk
 
 


Sziasztok!
Pogi, ad 1. nálunk a vizeletvizsgálathoz nem KELL vizeletet vinni, hanem amit ott alkotsz, vagy viszel, ha akarsz, de nem KÖTELEZÕ. Ad 2. én pl. nem fürdök reggel max. nyáron. Tehát, ha vinnék is reggeli első pisit, akkor sem lenne "tiszta".
Na arról nem is beszélve, ha mégis fürdenék, és pisilnék egy elsőt, mire beérnék vele, már kerülne bele ez-az...tehát igazából tökre mindegy.
És nálunk nincs tesztcsík, laborban van a pisivizsi. Kép
Na most csak erre akartam reagálni...

Ja, nálunk már nem süt a napocska.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Pogácsa: Azért fognak altatni mert a mi vidéki kórházunkban így szokás.Modjuk így, hogy tudjuk előre a császárt lehetne epidurál de nekem tökéletesen megfelel az altatás udyanis nem kívánom végig hallgatni a vágást és érezni a húzást rángatást. A babát meg így is úgyis elviszik tőlem az apja meg egyből megfoghatja.
Bennem nem okoz törést, hogy nem teszik a hasamra a gyereket amikor megszületik ettől függetlenül is jó lehet a kötődés.
Ez az én egyéni vélenyem.

Kép

Kép
katus73
 
 


Ex, én sem fürdök reggelente mindig, de a tenyésztés bekérésekor külön mondják ezt. Tenyésztéshez nem adhatsz ott, már küldtek vissza haza emiatt, h vigyem másnap Kép. A sima pisinél persze nem, ott biztos belekerül más is. Meghát a fürdés sem nyújt teljes tisztaságot ugye, de ők tudják. Egyébként most olvastam, h egy csomó helyen nem is szürnek bacit, mondván, h úgysem lehet teljesen kizárni negatív lelet esetén sem, így minden kismamába nyomják szülés előtt az antibigyót... úgy látszik, ez is helyenként változó szokás.

Katus: Értem. Nálunk az a szokás, h akinél lehet, ott spinális. Nálam nem biztos, h lehet, mert még nem tudják pontosan, h hol van a deréktáji porckorongsérvem, és hogy hova lehet szúrni emiatt, így lehet, h engem is altatni fognak. Amikor először mondták ezt nekem, én eléggé kiakadtam, mert egészen addig tömték a fejem olyanokkal, h milyen fontos, h a baba rögtön az anyjához kerüljön, de azóta már beszéltem egy csomó mindenkivel akit altattak, és teljesen megnyugodtam. Kép Igazából azóta ugye kiderültek más bajok is, és már ott tartok, h mindegy, hogy hogy, csak szedjék ki épen és egészségesen azt a babát, aztán majd ráérünk utána feldolgozni a történteket...

Egyébként a spinálishoz mélyebbre szúrnak, mint az epidurálhoz, mert ez utóbbinál csak a gerincfolyadékba nyomják a trutyit, így kimaradhatnak foltok az érzéstelenítésből (belegondolni is rossz...) Csak azoknak szoktak epidurálban császározni, akiknek már bekötötték, mert azt hitték, h menni fog természetes úton, és közben derül ki, h császár kell, akkor nem szúrnak mégegyet.
(Bocs, h ennyit okoskodok, de elég parázós fajta vagyok és mindig jól kikérdezem a dokit az engem esetlegesen érintő dolgokról (biztos az agyára megyek néha...), szóljatok, ha uncsi, akkor nem írok ennyit! Kép )

Itt hétágra süt a napocska, mindjárt megint megszegem a fekvést és kimegyek beleszagolni egy pár percecskét...

pogacsa
 
 


Sziasztok!



Eladó Maxi Cosy 3 kerekü sport kocsi hordozóval. Aluminium.
Gumi fujható kerekekkel.Nagyon fordulékony. Rendkívül könnyű tolni, nagyon jó terepre.
Sérülésmentes. Klippel csatlakoztatható a hordozója. Fekete.
Kicsire összecsukható.
Bővebb információ:20/482-7352 és a hajnalka01@freemail.hu-n.
40000 ft-ot szeretnék érte.
http://www.babanet.hu:81/album/albumimages/6444/178649.jpg

Ha esetleg valakit érdekel.

Mindenkinek további jó pocakosodást.

Hajni
Vendég
 


Sziasztok!

Katus.én mint anesztes asszisztens biztos nem az altatást választanám,de a spinálistól is fosnék úgyhogy tök mindegy.vagyis ez igy nem korrekt,én alapból altatást kérnék mert a spinálnál attól félek hogy bepánikolnék attól hogy nem érzem a lábam,az altatástól meg nem félek,mert elalszok és nem tudok semmiről(hogy lásd milyen gyenge vagyok,tavaly a mandulaműtétemet is csak altatásban engedtem)de meggyőztek a kollégáim/orvosok,asszisztensnők is/hogy ha császárra kerül a sor,mégis a spinált válasszam.De remélem tudok rendesen szülni,ha meg közben van gáz akkor nem is biztos hogy van idő szúrásra,akkor meg mindegy.a köhögési ingert nem étrtem,utána volt ahogy kivették a tubust?

Satuk:ez nagyon tetszik,mármint a néveredet.

Blackrose:köszi az infókat_taj,anyasági!

Pogácsa:haragudnál ha azt irnám hogy Pogi?mindig az jön a számra.Nekem 3x1 magnéziumot kell szedni,az sok szerinted?Hogy a fenébe birod ezt a sok fekvést? Nem is főzhetsz?Már amiatt gondolom hogy ott azért kell állni egy kis ideig.

33 hetes vagyok,te jó ég,mindjárt szülünk!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!
Pogácsa, hát igen, ez az egész mindenhol más. Én azért a szülés előtt (kb. a 35. hét táján) kérek még egy hüvelykenet vizsgálatot, mert igazából a babára az a veszélyesebb, mert Õ onnan kapja meg a szülés során.
A csasziról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de én valszeg nem altatót kérnék...most még. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Pilchard, nyugodtan hívhatsz Poginak, eredetileg azzal akartam regisztrálni, de már foglalt volt.Kép
A spináltól én is fosok, de azt mondta a dokim, h kevésbé megterhelő a szervezet számára, mint az altatás, bár ugyanúgy feküdni kell utána egy napot, és addig nem nagyon hagyják ott a babát, mert nem tudnád felvenni.
Ha a 3x1 magneB6, akkor az nemhogy nem sok, hanem szinte kevés, mert egy egészséges felnőtt napi Mg szükséglete 300 miligramm, és egy tabiban 48 mg van csak. A dokim azt mondta, h napi 2 grammig növelhetem szabadon a magnézium adagom, de afölé ne menjek, mert az már megterhelő lehet a vesének.
A fekvés nem olyan vészes, hogy feltalálták a laptopot meg az internetet, és fórumozhatok veletek Kép. Nem, főzni se állhatok fel, de a férjemről mióta feküdnöm kell, kiderült, hogy házitündér, megkérdi, ha nem tud valamit, de egész szívesen főz amikor ráér. Azelőtt meg szinte soha nem főzött Kép. Olyan édes! Kép

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Hát, már vagy egy órája csak olvasok...Kép Csak ezért rossz, ha otthon vagyok, hogy annyit kell pótolnom.Kép Így most csak én is azokkal kapcsolatban írok, amik még eszemben vannak.

Szombaton voltam dokinál, most uh. nem volt, mert elromlott a monitor. De élmények voltak bőven...
Anyukám kísért el, főképp azért mert a dokimnak is aznap volt a névnapja, vittem neki ajándékot, de nem akartam, hogy rögtön meglássa a kezemben, így anya volt a fegyverhordóm. Nagy nyüzsi volt a kórházban, ketten is a szülőszobán voltak, a folyósón is vagy három mindenórás kismama flangált, földig érő pocakkal, terpesztett lábbal. Tehát már kezdett sok lenni az élmény, mire végre el tudott szabadulni a dokim. Aztán mondta, hogy most uh nem lesz, de már úgyis egy hónapja voltam védőnőnél, így nézünk súlyt, vizeletet meg vérnyomást. Hát, nekem most volt az első pohárkába pisiléses élményem, mert a védőnőhöz menetel előtt máskor már otthon betermeltem egy kis üvegbe. Persze nem is jött össze elsőre, zavart, hogy görnyedek a klotyó felett, meg előtte pisiltem is otthon. Így kikullogtam egy pohár vizet kérni a nővérkétől, végül az megtette a hatást. Viszont az izgalmak hatására kétszer kellett vérnyomást mérni, mert kicsit felment, de én tudtam, hogy ez csak átmeneti, mert sosem szokott magas lenni.
A súlymérés eredménye viszont abszolút pozitív lett, mert nemhogy híztam volna, hanem fogytam is egy kilót!Kép Pedig nem is tettem az ügy érdekében, talán kevesebb édességet eszek. Így most 9 kg plusznál járok. Egyébként anyukám ennek örömére egész hétvégén tömött, mint egy kacsát, direkt a kedvenceimet főzte.
Szóval, vizelet tiszta, vérnyomás, súly rendben. A dokim még utánam szólt, mikor jöttem el, hogy két hét múlva, mikor újra megyek, akkor köntöst meg papucsot is vigyek, mert a szülőszobában is lesz vizsgálat. Hú, kicsit fura volt ezt hallani, már nagyon szülés-közeli hangulatot idézett... Na de van még idő, én május közepére tervezek, szerintem előbb jön egy picit Julcsika.

Kisvirág, én is örülök a jó hírnek! Kép Tényleg bejött a drukkolásunk! Kép

Pelussal (textil) kapcsolatban az én nővérem (egyébként csecsemő-és gyermekgyógyász orvos, tanácsadást is tart, így gondolom van némi tapasztalata) is a cseh tetra pelenkát javasolta, és szerinte kb. 20 db kell belőle. Nálunk gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni, de gondolom Pesten már máshol is árulják.

Kik iwiw tagok közülünk? Én is szívesen néznék képet. Egyébként én is fent vagyok, de nekem sincs most meghívóm, pedig lenne rá jelentkező.

Nálunk kádállványos fürdetés lesz, mert a fürdőszobában nem férnénk el. Szintén örökölt állványunk lesz, és meg ez sem csuklott össze.

A pocim nekem is szokott néha ilyen furin kidudorodni, csak nálam a bal oldalon. Ott is szokott rugdosni, arra vannak a lábacskái.
Szombaton fúvószenekari hangversenyen voltunk, hát volt akkor pörgés odabent! Főleg, amikor hangosabb lett a zene, le is takartam a pocakomat a kardigánommal, mert biztos nem tudta mire vélni a nagy "lármát". Kép Anyukám mondta, hogy lehetett látni, hogy valaki mozog a pocakomban, mert jöttek a dudorok...Kép

Na, így hirtelen ennyi, mert még meguntok...
Egyébként én bírom a hosszú hozzászólásokat olvasgatni. Kép Pötyögni már fárasztóbb...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Mézgombi, a nővérednek mi a véleménye a textil kontra papírpelus ügyben? És melyik papírpelus a legjobb szerinte?

pogacsa
 
 


Pogácsa, épp beszéltem telefonon tesómmal, így meg tudtam kérdezni. Õ Babylove pelust használt (DM-es), mert ez viszonylag olcsó volt, és jó minőségű. Az első két gyerekénél még csak textil pelus volt, de nagyon megörült, hogy a harmadiknál már lehetett papírpelust használni, neki eszébe sem jutott visszatérni. Szerinte a mosás és egyéb macera miatt pénzben is ugyanott van. Azt mondta, hogy azt tapasztalta, hogy pici babáknál ajánlatos ugyanazt a márkát használni, mert ha cserélgetik (pl. rokonoktól különbözőeket kapnak) kiütéses lesz a popsijuk. Ugyanez vonatkozik a törlőkendőre is. Ezek nagyrészt egyfoma minőségűek, ő azt szerette, amit egy kézzel ki tudott szedni, az praktikusabb volt a pelenkázásnál.
Egyébként, ha vannak még ilyen kérdések, összegyűjtöm, és egyszerre rázúdítom, azt mondta, szívesen segít. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Pilchard!

Természetesen arra gondoltam amikor már kivették az ödémás torkomból a tubust és felkeltem az altatásból. utána még kb3-4 napig ingerelte a sérülés a torkomat és hiába ittam rá nem hozott átütő sikert.Aztán gondoltam, hogy szopogatok egy kis negrót de a császár miatt 3 napig nem ehettem szilárdat. ( Persze én ezt mosztmár máskápp gondolom ugyanis a császár után nem voltak emésztési problémáim már másnap mentem kak..ni beöntés nélkül)

ha már itt tartunk, volt már valakinek katétere( pisi)?
Mert nekem a császár után még bennt volt talán 24 óráig és nem nagyon akart megtelni. Én azt gondoltam, hogy az magától megtelik. Aztán mondtam a nővérnek, hogy én érzem hogy pisilnem kell erre ő azt mondta akkor pisiljek, de attó féltem, hogyha nyomom akkor ki fog csúszni a katéter. Aztán végül is termeltem a zacsiba. Ezt azért írtam le mert a mai napig nem igazán tudom, hogy hogy kell működni a katéternek hátha valaki tudja a választ.

Bocsi, hogy ezzel fárasztalak benneteket de szerintem hasznos lehet hátha más is így jár mint én.

Mézgombi!
Király vagy a 9 kg miatt!!! A sóval még mindíg fukarul bánsz vagy tényleg csak édesség sztornó. Részleteket akarok.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus, az az igazság, hogy a sószegény kajálásról néha megfeledkezem. De az édesség bevitel tényleg jóval kevesebb, mint régebben. Meg úgy alapvetőleg kevesebbet eszem egyszerre, lehet, hogy azért is van, mert nem fér már annyi belém. Kép Tényleg nem volt tudatos, de valahogy úgy jött ki mostanában, hogy nem kajáltam akkorákat. Úgy alapjáraton kevesebb ételt kívántam.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


SZiasztok!
Mézgombi, akkor a mi gyerekünk valószínűleg hülyét fog kapni.
1. ok: szegény alapból kétféle pelusban fog flangálni, értsd, itthon textil, estére és elmenetlhet eldobható, arról nem is beszélve, hogy ezek sem egyfajták.
2. ok: még a popsitörlőink sem egy gyártótól származnak. Van Baby Bruinos és van Gabi.
3. ok: mi öblítőből sem egyfélét használunk, talán csak a mosópor az, ami mindig ua, legalábbis az esetek nagy többségében.
Csak győzze. Kép Persze, ha kijön rajta valami, akkor majd nekiveselkedünk a kísérletezésnek... Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Katus:
Igen,sajnos a torkod fájhat utána,de nem igazán tudom mi segitene,gondolom ilyen strepsils és társai,mert abban van kis lidocain is.
én meg töled akartam már kérdezni hogy diétázol e,és hogy megy?
holnap súlymérésem lesz,már elöre rettegek!!!!
Ha sokat hiztam itt fogok Nektek zokogni...
Ja,katéter:csak el kell engedni a pisit,kicsúszni meg nem tud,mert van egy kis ballon rajta amit feltöltenek és megakadályozza hogy kicsússzon.

Mézgombi:képzeld irtam egy Rádi Andreának az iwiwen,mert azt hittem Te vagy.De akkor most megkereslek!

Pogi:köszi!Magnézium citrit szedek,de igy megnyugodtam,mert akkor az én 3-am 1500 mg.
Annyira felnézek Rád hogy igy meg birod állni a fekvést,na ez értelmes mondat lett.mondjuk nyilván a baba érdekében mindent kibir az ember,de akkor is.A párodnak üzenem hogy nagyon-nagyon rendi!!!!!!!
az én párom is tündér,de fözni nem tudna,ha feküdnöm kellene valszeg anyósom főzne ránk,mondjuk szomszédok vagyunk igy nem lenne nagy gond.

Szép álmokat!Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pilchard, sose tudhatod, lehet, h a Te párod is megtáltosodna kényszerhelyzetben Kép
Amúgy neked adott receptet a dokid a Mg Citricii-re? Az enyém közölte, h nem ismeri, és inkább Magnerot-ot írt fel. Ezzel kb csöbörből vödörbe, mert ez meg recepttel együtt kerül annyiba, mint a Citricii recept nélkül... viszont NEM SAVANYÚ, nem kell széttörni, csak szétrágni, szóval kicsit kevesebb strapa. Csakház a pénz... persze még mindig sokkal olcsóbb, mint a MagneB6...

Mézgombi, majd tuti lesznek kérdéseim!!!

pogacsa
 
 


Pilchard, végül megtaláltuk egymást! Kép

Jó éjt Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Hello!

Pogi:
Igen ,nekem felirta,pont ma néztem hogy mindjárt elfogy,irathatom megint.jó fejek ezek a dokik,mert nem neki kell fizetnie.
Neked nem fáj a szemed a gépezéstől?Az enyém már majd kifolyik,bár lehet azért mert eleve rossz,távollátó vagyok,szóval állandóan kell a szemüveg.
Úgy látom már csak mi vagyunk talpon,de én is kezdek elpilledni!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Már elhatároztam, h legközelebb viszem neki az üres dobozt és bemutatom őket egymásnak... Kép
Nekem nem fáj a szemem, mert a laptopnak TFT monitora van, ami nem bántja annyira. Bááár most hogy mondod, így estére azért elfárad...

pogacsa
 
 


Jó reggelt!

Pilchard!
Köszi az infokat én is így gondoltam, az egyik ismerősöm talán Mebucaint szopogatott de majd megkérdezem pontosan.
A katéteres pisilésnél nekem egy kicsit nyomnom kellett és ezért féltem attól, hogy kicsúszik a cső.
Sajnos a diéta nem nagyon megy sőt lecsúszott 1-2 vaníliás jégkrém is.Csütörtökön megyek a védőnőhöz és addig visszafogom a zabálást hátha még adok is le mint Mézgombi.
Ez olyan borzasztó, hogy így kell fosni ettől a súlyméréstől. Elhiszem, hogy káros a sok hízás a vérkeringésre meg a többi nyavalyára de hát gondolom te sem 20 kg +-nál tartasz.
Na megyek visszafekszem egy kicsit lustálkodni.

( Reggeleire egy danone Actívit ettem és egy pohár teát ittam hozzá édesítővel.)Kiváncsi vagyok meddig bírom.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok lányok!

Hétvégén írtatok sokat azt még nem sikerült végig olvasnom de bepótolom majd:-)és írok még!

Szombaton voltunk 4 D Uh-n és a kicsilány már 34 cm-es és 1400-1500 grammos, így 30 hetesen. Doki szerint mindene szépen fejlődik és nagyon édes a pofija is, megpróbálok majd képet feltenni:-)

Lenne egy kérdésem hozzátok:
Nálunk nagyon száraz a levegő és ajánlották hogy vegyünk hidegpárásítót majd. Tudtok ebből jó márkát vagy fajtát véletlenül?

Mindenkinek szép napot mára!
Kari
(30+0:-)
kari
 
 


Sziasztok!
Jó sokáig bírtátok.... Kép Én a MI 2 után úgy bealudtam, hogy csuda. Viszont kb. fél hét óta ébren vagyok, igaz, az ágyból csak nyolckor másztam ki. A férjem mától dolgozik.
Mézgombi, jó, hogy rám találtál. Kép
Kari, epekedve várom a kicsi lány képeit!
Katus, én ma reggel lemértem magam, egy hét alatt rámjött majd 1 kiló, de még így is kevés. Igaz, a hét végén az én diétámat sem lehetett diétának nevezni.
Ma terhestanácsadás, meglátjuk, hogy ott mennyi leszek. Kép
Hirtelen ennyi.
Szép napot (itt már süt!).
Ági (29+1)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Na, csajok, a fekvés meghozta gyümölcsét, én is magamrakaptam mégegy kilót, így mostmár 3kg+ban vagyok. Komolyan, nem tudom, mi lenne, ha nem kéne a 150 grammos szénhidrátdiétát csinálnom... Egyébként nem tudjátok, ezt a diétát csinálhatják azok is, akiknek nincs cukorbajuk? Mert lehet, h segítene a gyorsan hízókon is, és nem olyan nehéz betartani, rendszeres többszöri kevés evésre szoktat.
Kari, KÉPEK! De jóóó! Kép

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől és nagyon-nagyon jó kedvem van,mert nem hiztam!!!!!!!!!Még fogytam is 1,5 kilót,de ez nem is érdekelt,a lényeg hogy felfele nem jött.Kép
Igy legalább nem fogok sirni itt Nektek.

Viszont a vásárlásról le kell tennem,mert nem birok állni,menni,mire hazaértem majd össze estem,szakad le a szeméremcsontom.pedig el akartam menni az auchanba pénteken a párommal,de igy nem merek.
Nálatok milyen idő van?Itt gyönyörű napsütés,meleg,most lehetne nagyokat sétálni-most meg nem birok.Hát ez van.

Ex:én nem talállak,pedig kiváncsi vagyok Rád is!
akinek teljes neve fent van,mindenkire rákerestem.
ja,király a hóembered!(2005-ös,tegnap ráakadtam)

Csajok akik kezdetektől vagytok:a tábla alapján a fele társaság nem is ir régóta,Õk csak úgy spontán szó nélkül maradoztak el?

Szép napsütéses,madárcsicsergős napot Mindenkinek!Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pilchard!
Gratulálok a fogyáshoz.

Pogácsa:le a kalappal azok előtt akik diétáznak, valószínűleg ha én is azt tenném akkor én sem híztam volna már 10 kilót így a 28 hétig.
velem az a gond, hogy én inkább hiú vagyok a súlyomat illetően viszont kettősség van bennem mert félek attól, hogy ha éhezem akkor az a babámnak is árt. Mert ha én nem érzem magam jól akkor a babám sem, legalábbis én így gondolom.
Akaraterőm van mert az első szülésem után 20 kg fogytam ( ebből 14 jött rám a terhesség alatt).

Jelentem Békéscsabán is hét ágra süt a nap leis megyek a boltba.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus, ezzel a szénhidrát diétával nem kell éhezni, legfeljebb ha arra használod az épp megengedett szénhidrátot, hogy bekapsz egy csokigolyót... pedig helyette ehettél volna mondjuk szénhidrátban ugyan annyi tejfölöstúrót kenyérrel paradicsommal és kolbásszal ;).
De persze csak a szám nagy, mert ha nem kéne, én se diétáznék... a párom tegnap csinált palacsintát Kép brühühü...

pogacsa
 
 


Sziasztok!Kép

Tényleg gyönyörű időre ébredtünk ma! Még szerencse, hogy tegnap este feltettük a sötétítő függönyt a hálószobába, mert már nagyon korán kidobott volna bennünket az ágy, tökre besütött a nap.
Nem is ártott, hogy szép időre ébredtem, mert az éjszakám meg borzasztó volt. Nem tudom, hogy mi történt velem, de nem sokkal azután, hogy elaludtunk, felriadtam, hogy nagyon fáj a gyomrom és szurkál is, közben meg azt hittem, hogy kiugrik a szívem, olyan gyorsan vert, és tök gyenge lettem. Felkeltettem a férjemet is, de hát az aggódó tekintetén kívül so kmindent nem tudott tenni, majd egyszer csak kipattantam az ágyból, és kidobtam mindent, amit vacsira ettem... Tehát egy gyomorrontás-féle lehetett rajtam, de még utána is elég nyugtalanul aludtam, Gombika sem értékelte az akciómat, alig hagyott aludni, úgy rugdosott. Anyukám szerint a front hatása lehetett. Most már jól vagyok, csak még kicsit álmos... A vacsim viszont abszolút diétás lett. Kép

Pilchard, örülök, hogy sikerült nem híznod, sőt! Kép Gratula!Kép
Az viszont nem túl jó, hogy a sétálás nem megy. De hátha majd a szép időben, és szép lassan! Kép
Mi tegnap este sétáltunk egyet, és megpróbáljuk ezután rendszeresíteni a vacsi utáni sétákat, a férjem is itthon gubbaszt, tanul egész nap, valamit kell mozognunk.

Ex, így már meg tudtuk nézni egymást! Kép

Lassan elkezdek főzőcskézni, ma rántott husi, meg rántott sajti lesz. Nyami! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Ezt most találtam,nem tudom mennyire használható,egy tábla amibe beirod a kaját,meg az adagot,és kiszámolja a kalória és szénhidrát tartalmat.a honlap tetején van a tábla letöltés.
http://kszucs.tripod.com/dieta/index.htm
http://www.babazene.hu

A másikat is nézzétek meg,állitólag a babák nagyon szeretik!

Mézgombi:köszönöm.
Rántott sajt??Hmmm...már csorog is a nyálam.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Nem csalódtam bennetek, tegnap is volt termés Kép

Pogi, Pichard: azt hiszem jól jártunk a férjeinkkel. Szegények csinálhatnak helyettünk mindent. Bár a főzésbe egy kicsit besegítek, de alapból most nálunk is ő csinálja. Mindkettőtök férjének üzi, hogy nagyon rendik csak így tovább.

Pogi: nekem pechem volt, mert a kórház Wc-jében kellett bravúrkodnom a kémcsővel. Hát izgi volt Kép

Pilchard: csak 164 cm vagyok sajnos. Pedig szeretnék kicsit magasabb lenni. De hát így sikerült.
Azon a képen 19 hetes a kicsikém és a pocikép is. A héthez képest elég kicsi pocim van.
Engem sem a dokim, sem a védőnőm nem cseszeget, hogy csak 2 kg jött rám.
Grat, hogy lement 1,5 kg Kép Ügyi vagy. Sajnálom, hogy nem bírsz állni Kép Pedig rendeltem a jó időt.

Blackrose: de jó, hogy írtad mit-hol-ki intéz Kép
Én ma hívtam a Praxist és ápr. 3-án megyek akkor leszek 25 hetes. Ha tudod, hogy mikor jössz fel Pestre, akkor érdemes minél előbb lefoglalni az időpontot. Ha jól értettem minden nap 8-14-ig vannak ott.

Satuk: örülök, hogy minden rendben veletek.

Mézgombi: sajnálom, hogy nem láttad Julcsát. Az viszont jó, hogy rendben vagy Kép Mi az a szülőszobás vizsgálat? Erről még nem hallottam.
Szegényke rém rossz éjszakád volt Kép
Rántott sajtot küldhetnél.

Kari: szép nagy már a "kis" lány és szupi, hogy rendben vagytok Kép Várjuk a képeket.
Nálunk a cégnél vettek ilyen párásítót, de nagyon utáltuk, mert nagyon fújta a hideg levegőt. Nem is használtuk, csak a sarokban porosodott. A márkájára már nem emlékszem.

Iwiw: annyira jó, hogy megleltelek benneteket Kép Mindenkinek szuperek a képei. Kép

Cseh Tetra pelust lehet ósanba, corába kapni, de szerintem a tesznyóba is van. Már akartam is venni, csak egy utolsó csomi volt és szét volt szaggatva. Milyen parasztok az emberek, miért jó szétcincálni egy pelusos zacsit? Nem értem...

Katéter: mindenki kap vagy csak akik császárral szültek? Én nem kérek!!! Egyébként fáj, ha beteszik vagy mikor kiveszik?

Kisviárg

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!
Gyönyörű idő van.. imádom.. csak a gáz az, hogy tanítanom kell.. Szerintetek mit fogok kezdeni ilyen gyönyörű időben egy kamasz érettségizővel.. még kéne győznöm, hogy a matek mindenek fölöttKép
Hát szeretem a matekot, de ez nekem is fals lenneKép
Meg különben is, tök jó lenne hunyni egyet, ha nem mehetek ki.
Ja, tegnap voltunk a Megatoysba, végülis jó volt, vettünk 4990ér Anita fürdőrucit- az eladó csaj jófej volt, nem úgy, mint a márkaboltjukban, ahol 2*ennyibe kerültKép, ja, és van kismama melltartó, 1000 Ftér, bordó, szép, csak nekem kicsiKép 90D asszem a legnagyobb.
Vettünk pelenkázót, valamiért -25% volt, teljesen új, meg 300 Ftér kiskesztyűt, szóval jó volt.
Még mindig meglepődöm az árakon, nem semmik, bár most megúsztunk sokat.
Engem mikor műtöttek bokaszallag szakadással, akkor kaptam gerinc érzéstelenítőt, és csak azért kaptam katétert, mert nem ment magától a pisilés.. bár akkor nagyon örültem neki, mert a hólyagom szijjel akart szakadniKép
No megyek pihizni, mindjárt itt a kölök, és hajrá matekKép!!!
Ja, ma pontosan 31. hetes vagyok.. és szerintem a gyerekem időnként fel akar állni a hasamban. bár talán fel is áll.-én meg.. hmmmmmmmmm
Puszi!

satuk
 
 


Kajoltunk egy jót, úgy látom a sajtit nemcsak mi imádjuk. Kép Nyissátok ki az ablakot, és küldöm! Kép

Kisvirág, én sem tudom, hogy mi lesz a szülőszobán... Már nem volt időm megkérdezni, mert úgy szólt utánam a doki, meg eléggé meg is lepődtem, később kezdtem el gondolkodni, hogy mi lesz ez. Talán ráraknak vmi gépre ami nézi a babát, meg ilyesmik, lehet, hogy ez már a fájásvizsgálat? Juj! Na, majd megtudom...
Egyébként én is magasabbnak gondoltalak nálam, pedig én 169 cm körül vagyok. Viszont nem olyan vékony...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!
Pilchard, én megleltelek. Így már tudni fogod, hogy minek neveznek... Kép
Pogácsa, végül is kipróbálhatod ezt a diétát, de ne 150 grammal, hanem 200 gramm körüli értékkel. Egészségeseknél szvsz ez is hozhat eredményt!
Hízás: itt mindenkit azért szidnak, mert hízik, rám meg azért néz ferde szemmel a védőnő, mert nem... Kép Persze szerinte is az a lényeg, hogy Ficergő jól van odabent. Hozzáteszem, én sem értem, hogy mi a fenéért nem jött rám eddig semmi.
Satuk, gratula a kerekhez. 90D neked kicsi, de irigyellek... Matek: én tegnap ismerősék 3. osztályos lányának próbáltam magyarázni. Az a poén, hogy olyan leckét adott fel, amit még nem is csináltak, szegény kislány meg kötötte az ebet a karóhoz, de a végén csak boldogultunk valahogy...
Mézgombi, ctg elvileg a 36. (?) héttől van. Rántott sajt? Nekem is nyami, de én ma húslevest és rakott kelt ettem.
Pilchard, én utoljára akkor hallgattam Petivel babazenét, amikor a férjem vidéken volt. Azóta se. Edződik a tam-tam zenéhez. Most pl. Mc Haver szól... Kép A táblázatot meg lementettem. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Szülésről: első várandósságom előtt azzal biztattak, hogy mire a szüléshez érek, már nagyon elegem lesz, nagyon kíváncsi leszek, és nagyon akarni fogom, és nem fogok elszaladni a szülőszoba elől. És ezzel biztatok én is minden nyári elsőszülőt. Meg azzal, hogy én végül is kíváncsian mentem be, és még túlságosan izgatott sem voltam, mentem, mert menni kellett. És nem féltem, pedig várandósság előtt viszont egyfolytában féltem, és mielőtt teherbe estem, százszor megkérdeztem magamtól, hogy van-e elég bátorságom.
A szülés pedig hatalmas és csodás élmény volt. Most is sokszor átgondoltam, le merjem ezt így írni, mert ki tudja mi lesz másodszorra. És különben is mindenkinek másmilyen. De azért az biztos, hogy amikor már megszületett Adél és eleinte nagyon fáradt és néha tehetetlen voltam, és mint első anyuka túl aggódó és nagyon felelősségteljes, gyakran megvígasztalt az a fénykép, ahol a férjem elvágja a köldökzsinórt, és Adél a hasamon fekszik magzatmázasan. A szülés akkor olyan könnyűnek, rövidnek tűnt a babázáshoz képest, pedig én is oxitocinnal szültem és epidurál nélkül.
V.
kóci
 
 


Sziasztok,

Caroline, nekünk PegPerego Veneziánk van, teljesen kiszolgált, sőt a hugi is azt örökli. Nézegettem a kocsikat, de ami nálunk is mindennek megfelel, az ez. Így ez marad Kép

Pilchard, édes olvasni az üzieidet, hogy mennyire parázol a kórházban, szakmabeli lévén! A neved eredetét én sem ismertem...
Nekem a keresztnevemből ered az azonosítóm Kép de nem azért mert a való életben így becéznek, csak a többi már foglalt volt...
Gratula a mínusz kilókhoz. De jó, akkor nem bömbölsz itt nekünk Kép
Babazene nagyon jó, mi még most is szoktuk hallgatni, főként autóban, mert az ugye uncsi egy kicsi babának.

Hello, igen-igen, már nekem is eszembe jutott, hogy nem mindent úgy kell majd csinálni egy kislánnyal, mint a fiúkkal Kép

Kisvirág, "a rád varrják a házat" fantasztikus beszólás! Fél órát röhögtem rajta! Kép

Kari, nekünk a Boneco ultrahangos hidegpárásítónk van, bevált, de azt hiszem nem egy olcsó fajta. Még nászajándékba kaptuk, két és fél éve..

Katus, le a kalappal az akaraterődhöz. Nekem ez nem megy. Mindig eszembe jut valami, hogy tulajdonképpen miért is vagyon nagyon szerencsétlen, amiért meg kell jutalmaznom magam egy fagyival, vagy sütivel, vagy...

Satuk, szerintem az én lánykám is néha feláll Kép De szombaton tuti, mert nagyon megkínzott.

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok! Üdv Mindenkinek!

Remélem jó helyen járok. Július 24-re várjuk második babánkat. Az első kislány 2001.04.11-én született a SOTE I. klinikán. Jankának hívják. Hát szó mi szó, a másik babát nem fogom itt szülni, nagyot csalódtam.Ha minden igaz, most kisfiúnk lesz. Az időpont azért is különleges, mert az én szülinapon 22-én van, ráadásul a házassági évfordulónk is, ezen a napon ismerkedtem meg a férjemmel, és hát ezen a napon is kérte meg a kezem. Hátha a pocaklakóm is meggondolná magát és 2 nappal hamarabb jönne. Na de persze teljesen mindegy, hogy mikor, csak ne legyen semmi probléma.

Tehát 4D-s ultrahang, valakinél olvastam, hogy most volt. Ha információval szolgálna ez ügyben, azt nagyon megköszönném. Nekem a Praxist ajánlották a Bartók Béla úton, persze már több helyen is végzik Bp-en. Tehát mikor kell előtte bejelentkezni, mikor érdemes elmenni (hányadik terhességi hét), telefonszám stb....

Látom azért az ország minden pontjáról vagyunk, hát akkor most gazdagítom "egy kis Nyíregyházával".

Kép

Kép
jurem
 
 


Ex, nem magamra gondoltam, mert nekem a cukrom miatt amúgy is csinálnom kell a 150 grammos diétát Kép csak gondoltam hátha másnak jól jönne.
A matekról nem nyilatkozom, örülök a "szabadságnak" Kép

Doren, az én babám utálja az autó rázását, végigtiltakozik minden egyes utat Kép Mondjuk megértem, mert egy-egy kátyúnál teljesen önálló életet él a hasam, néha azt hiszem, h leszakad...
Nálunk pont fordítva lesz: habár nekem első baba, de a hugaimmal nagy korkülönbséggel születtünk, így én már bőven pelenkáztam a pici hugim... és most ugye fiú lesz. Ja, és mivel Anyunak sem volt fiú testvére, amikor kiderült, h fiúcskát várunk, a nagymamám nekiállt sopánkodni, hogy juuuj, azzal meg hogy kell bánni... Kép

Jurem, üdv itt, jó helyen jársz! Kép Kép Ez jó, az én férjem is az összejövetelünk évfordulóján kérte meg a kezem!Kép

pogacsa
 
 


Ja, elfelejtettem: Pilchard, köszi a táblázatot! Nekem valamiért nem jól müködik, azt irja oda néhány szénhidrát érték helyett, hogy Error 502... nektek is ezt csinálja, vagy csak az én openoffice-os progim béna?

pogacsa
 
 


Üdv!
Jurem, üdv itt. VAn egy kis házitáblink, ha megírod, hogy most hol tervezel szülni és hogy hány éves vagy, akkor beteszlek szívesen! Kép
Pogi, akkor jól értelmeztem, csak közben az iwiw-vel is bajlódtam, és ezek szerint ez a két dolog nem megy együtt. Kép
A mi babánk jól viseli az autókázást, főleg, hogy közben mindig szól a rádióból valami. Kátyúkról nem nyilatkozom, mivel Pestre is a pályán mentünk, és most szombaton is a győri út is pályás lesz, ott ugye nincsenek gödrök. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Pogi:most megnéztem,nekem úgy tünik működik,amiket beirtam mindent kiszámolt.

Ex:meglestelek!!Kép
És jó a babazene?én nem ismerem,csak találtam a honlapot.Melyik a legjobb?

Doren:hát igen,talán mert tudom milyen a magyar eü!Sajnos!
Neked melyik lemez tetszik?Ill a babának?gondolkozom hogy rendelek.

Kisvirág:ha nem ülnék is leülnék,ez tök furi,olyan magasnak tünsz.Én is annyi vagyok.
az az igazság hogy nálunk nincs szülészet,és a gyakorlat meg most a babóca miatt kimarad,igy nem tudtam a katétert,de tesóm azt mondta-szintén anesz aszisztens-hogy császárhoz mindenképpen tesznek be.
sima szülésn után csak ha nem tudsz pisilni,de akkor is azt kell(ene )alkalmazni,hogy nem benthagyni a katétert,hanem csak leengedni a pisit!De hogy hol mi a szokás!
Azt nem tudom fáj e,nekem még nem volt!

Satuk:irigyellek nagyon a vásárlás miatt.

Lányok:azt mondta ma a védőnő hogy mivel a mellbimbóm nem emelkedik ki élesen,vegyek már most bimbókiemelőt és ha itthon vagyok használjam.Van vmi tapasztalatotok e téren?

Jurem:üdv itt,majd meglátod milyen jó kis csapat gyűlt itt össze.
Most hol szeretnél szülni?

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!
Pilchard, ahogy írtam, mi csak akkor hallgattuk a Babazenét, amikor apa vidéken volt. Azóta a rádióhoz van a baba szoktatva, ha tesómból indulok ki, muszáj is neki. De jól viseli. Kép
Én egy szoptatós kiskönyvben láttam, hogy van a bimbókiemelésre egy módszer, de igazából nem néztem meg, mivel ez engem nem érint.
Viszont azt tudom, hogy a tejgyűjtő kagylók közül az Aventes segítheti a bimbók kiemelkedését. Gondolom, a többinél is így van, hogy használat közben egy kicsit emelik kifele a bimbókat, és talán van rá esély, hogy később jó lesz.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?