Melcsi!
Örülök, hogy visszatértél. Sok szomorú dolog történ azóta a topikban.
Hívtam az üzletet kiságy ügyben. Te épp a galérián babáztál
Sajnos a mérete miatt nem volt jó, mert én kimondottan alacsony emeletes és két különálló ággyá szedhető ágyat kerestem.
Én most 20 hetes terhes vagyok. Már alig várom, hogy újra babázhassak
Ha időd engedi, tegyél fel képeket.
Mandula. Először szaladt előlem, de utolértem és zutty. Órdított és meglepődött, mert szerintem nem számított rá, hogy tényleg nyakonöntöm. Azóta csak annyit mondok, hogy hozom a vizet és rögtön lecsillapodik. Na azért nem mindig.
Tandera!
Nagyon örülnék, ha leírnád a véleményed ill. a tapasztalatodat a vizes dologgal.
Bea!
Köszi a tanácsot, de hidd el ezeket már mind próbáltam.
Icus!
Köszi, hogy leírtad az oltást, a linkeket is megnézem, ha kicsit több időmm lesz. És annak a per komponensnek mi a szerepe? Gondolom, ha nem egy fontos összetevő, akkor alapból kihagyják.
Lehet, hogy igazad van az indulatokkal kapcsolatban, de mit lehet tenni, ha a higgadt beszéd, amit Te is írtál, hogy nyugodtan megbeszéljük, nem jön be. Azzal nem értek egyet, hogy soha senki nem mondja meg a megoldást. Azért fordultam szakemberhez, mert gond van és nem megerősítést várok a "tünetekre", hanem "kezelést", ami ebben az esetben konkrét tanács. Valóban nincs 2 egyforma gyerek és 2 egyforma szülő sem, de mi haszna a pszichológusnak, ha nem tud segíteni. Te is tudtál konkrét tanácsokat adni, bár sokmindenen már túlvoltunk közüle, de sok új hasznos is volt. Ezt várnám a szakembertől is. Azt azért remélem belátod, hogy a neurólógus ötlete az arcmosással képtelenség. Egy dühös verekedős gyerek nem fog besétálni velem a mosdóba. Amúgy mindig elmondom neki, hogy akkor is szeretem, amikor rossz, csak olyankor szomorú vagyok. És mindig megdícsérem, ha valamit jól csinál. Egy barátnőm azt mondta, hogy szerinte az óvónőkkel is baj van, nincs türelmük. Most így utólag én is így látom, de hozzátenném, nem az Õ hibájukból, egyszerűen nem normális dolog, hogy 28 gyerekre 2 óvónő van és ha közülük csak 1 gyerek egy kicsit problémás akkor szinte tehetettlenek. A bajok már ott kezdődtek, hogy még ki sem próbáltuk az ottalvást, de már számonkérték, hogy miért akarom, hogy ott aludjon, mindez két hét után. És ez a küzdelem a gyerek előtt zajlott, ráadásul akkor nekem is problémáim voltak, csak magyarázkodni nem volt kedvem. Most meg szó nélkül ott alszik és imádja az óvodát. Szerencsére ott már egy kisangyal, de most pl azért szóltak, hogy nem húzza fel a bugyiját és miért nem tanítom meg neki. Mondtam, hogy tudja, csak lusta és hagyják letolva. Ez tegnap volt. Ma már úgy fogadtak, hogy felhúzta
Amúgy én úgy látom, hogy Balázs egyszerűen csak később érik meg dolgokra. Nagyon sok gyerekes barátnőmmel járunk össze és mind azt mondja, hogy semmit sem csináltak másképp mint én. Én pl hiába könyörgök már egy éve, hogy vegye le a cipőjét vagy húzza le a gatyáját vagy pakolja el a játékait. Most kezdte el ezeket. A barátnőim meg nem is mondták, csak egyszerűen a gyerek elkezdte levenni a cipőt, ruhát, mert meg akarta mutatni, hogy már ilyen nagy. Remélem a mozgásterápián majd kiderül, hogy ezeknek mi az oka vagy ha nem hát behozza a korosztályát. Majd beszámolok, hogy mi volt. Kedden megyünk L.K. előadásának az elejére, ahol egy vetítés is lesz a szakembereknek a mozgásterápiáról.
Óvódával kapcs még annyi, hogy a barátnőm kislánya egy drága magánovodába jár és van egy barátja, akivel az óvodán kívül is összejárnak. Na Õ ketten az elalváskor állandóan zavarják a többieket. A kicsaj odamegy a fiúhoz és elrángatja, hogy buli van és mindenkit felkeltenek. Az óvónők azt mondták, hogy majd kinmövi ne aggódjon anyuka. Nekem meg azt, hogy mit mondok a többi 27 szülőnek. Hát ez a különbség a fizetős és nem fizetős óvoda között és ezért várok változást a fizetős terápiától az állami neurológussal és pszichológussal szemben, akik amúgy nagyon kedvesek aranyosak, csak nem történt semmi változás és okosabb sem lettem. Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam.