Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pár napig nem tudtam jönni, mert nálunk dúl a betegség hullám. Marcell baba lett a legbetegebb, tüdőgyulladása van. Sajnos nem tudni mitől alakult ki nála, vagy honnan szedte össze. Kyra egy hónapig nem mehet bölcsibe, nehogy hazahozzon valamit. Danit az iskolától nem lehet eltiltani, pedig örülne nekiKép
Szóval itthon vagyok 3 beteg gyerekkel. A sok idegeskedés miatt - Marcus napi két szurit kap, vérvétel, torokváladék vétel, Kyra nem akar enni, folyamatosan nyügösködnek - kevés a tejem, alig tud szopizni a baba. Tejképző gyógyit szedek, teát iszok és gyakran szoptatok. Remélem hamarosan visszaáll a tejképződés.
Köszönöm a gyerekek dícséretét, nagyon büszke vagyok rájuk, a nagyfiamra is, de róla nem készült olyan fotó mostanában amivel meg lenne elégedve, de majd igyekszem őt is fotózni.

Üdv. az újaknak. Örülök, hogy egyre többen vagyunk.

Kriszta!
Nagyon sajnálom, hogy még mindig gond van Balázzsal. Az óvodában jól viselkedik? Próbáltál beszélgetni vele, hogy miért verekedik? Ha jól értem Téged is ver. Nem akarok okoskodni, de én megpróbálnék a lelkére hatni. Kyra nekem nagyon hisztis, sértődékeny kislány. Próbálok leülni vele és megbeszélni, mit miért csinált, elmagyarázni neki, hogy szomorú vagyok, ha rendetlenkedik. Volt eset, hogy én is a vizes fröcsköléshez folyamodtam egy hatalmas hiszti esetén, de én nem értem el vele semmit. Ha érdekel, tudok még írni jópár dolgot, mit hogyan próbálunk megoldani. Marcell születése után komoly gondjaink voltak, majd mesélek, ha úgy gondolod.
Ne idegeskedj sokat, vigyázz magadra!

Most mennem ,kell, de ma még jövök.

Bea
beátab

Kriszta
A fiadról leírt jelenethez fűznék pár gondolatot.
Teljesen igazad van abban, hogy őszinteségre kell nevelni, és ha dühös vagy rá, nem kell azt mondani hogy nem vagy az. Viszont az indulatok kezelését meg kell tanítani a gyerekeknek, és ehhez az kell, hogy a felnőtt is tudjon uralkodni a saját indulatain. Tehát nyugodtan meg lehet mondani neki, hogy most haragszom/dühös vagyok rád, mert ezt és ezt csináltad... de közben azt kell megmutatnod, te hogyan tudod kezelni a saját indulataidat, mert ő is Tőled veszi a mintát, mit tegyen ha ő dühös valakire. Nyilván nem akarod, hogy ő meg más gyereket locsoljon le egy pohár vízzel, ha megharagszik valakire...
Az ember akár gyerek, akár felnőtt, kénytelen szocializált formában kezelni a saját dühét. Természetesen helytelen, hogy rád üt, de ez azért van, mert nem tudja, hogyan vezesse le a feszültségét. Ehhez kell valamilyen követhető mintát adni, ami nagyon nehéz. Nekem is volt már olyan gyerekem, aki ránk ütött, belénk rúgott... Egyetlen mód vált be: meg kellett várni, míg megnyugszik, mert amíg dühöng, el sem jut a tudatáig mit mondok neki. És ha lenyugodott, feltétlenül megbeszéltük a történteket, indulatmentesen és aprólékosan, legfőképp arra helyezve a hangsúlyt, hogy hogyan lehetne legközelebb megoldani hasonló helyzetet. És mindezt százszor, ha kell, ezerszer... Egyik napról a másikra nem lehet csodát várni. És mindig hozzátenni, hogy feltétel nélkül szeretjük ÕT, csak a VISELKEDÉSÉRE haragszunk.
Az oviban nagyobb indulatkitkitöréseknél el szoktam mondani a gyerekeknek, hogy amíg így viselkedik, nem tudom elengedni játszani, próbáljon megnyugodni, utána megbeszéljük. De megnyugodni csak akkor fog, ha én nyugodt tudok maradni. A felnőtt idegessége csak olaj a tűzre.
Még egy gondolat : azt soha senki nem fogja tudni megmondani ( akármilyen jó szakember ), hogyan csináld, legfeljebb azt, hogy ő hogyan próbálná. De a saját útját mindenkinek magának kell kitaposni, egyszerűen azért, mert nincs két egyforma gyerek, és nincs két egyforma szülő, s legfőképpen nincs két egyforma anya-gyerek kapcsolat. Az oviban ugyan az a módszer az egyik óvónőnek működik, a másiknak nem, pedig mindketten ugyan azt a pedagógiát -pszichológiát tanulták éveken át, csak épp a személyiségük különböző. Mindenkinek a saját érzéseiből és tapasztalataiból kell okulnia, nincs kész recept. Sok sikert, menni fog, csak bízz magadban és az anyai ösztöneidben, hogy Balázs is bízhasson a feltétel nélküli szeretetedben Kép

Bea
Mielőbbi gyógyulást a gyerkőcöknek!

Ildi
Nagyon igaza van a dokibácsitoknak, sokszor éppen a szülők hurcolják be a fertőzéseket a vízbeKép
Nem is értem, ezzel miért nem foglalkoznak jobban.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a kedves fogadtatást, Pörike délutáni édes álmát alussz, próbálok válaszolni a kérdésekre.
Kedves Fanny!
Örülök, hogy a Te házasságod is kibir egy "késői" babát!Hajrá, mert az idő azért sürget,
Mi nem igy terveztük, de Máté után bennem hagytak 1 kis lepénykét,amitől majdenm elvéreztem, és 2 beavatkozást is végeztek, ami miatt mindkét petevezetékem elzáródott. Ez csak sok évvel később derült ki. Számunkra nincs más út, csak a lombik.
Kedves Szücsi, igazad van, rengeteg pénz, injekció, fájdalmas beavatkozás és veszélyes is lehet, de akinek nincs más út, és pozitiv, annak segit.Első babádat várod? Kérlek vigyázz Magadra!
Nekem elsőre sikerült, de a 22. héten elvetéltem, ez számomra a világ vége volt majdnem, de a férjem helyrerázott. A 2. nem jött össze, görcsös voltam nagyon, már tudom hogy ugy nem lehet. Aztán 3.-ra lett ez a tündér Bébi, aki megmutatta, hogy nagyon messze van a világ vége. A következő is érzem hogy sikerülni fog, mert az életem teljesen rendbejött Vele,az energiám végtelen, és nem akarok megállni itt.
Mi a Kaáliba járunk, voltunk a BMC-ben is, de nekem nem volt jó.Másról beszéltek, csak időhuzás volt.
Küldeném a paramétereimet a táblázathoz:
Melinda 39 éves, Érd, Máté 17 éves, Emese 4 hónapos, babaproject juniusi beültetés remélem.
Kedves Fermel, druszám, de jó hogy nemcsak én vagyok ilyen régi házassaggal pici babával!
Kedves Regina!
Tehát Te is babát vársz nagy gyerekekkel megáldva! Én olvastam a császárról is, mert benne volt a pakliban egy mióma és az előtörténetem miatt, de a dokim sem igy tervezte, csaakhogy ez a Bébi sarokülésbe tette Magát az utolsó héten. Akkor már mondta az én áldott jó doktorom (Parragh Attila, Szt.Imre) hogy ez igy nehéz lesz, császározni kell. De a főisten a kórházban kételkedett a 3 különböző orvos által csinált UH eredményében, mert nagyon tulsulyos vagyok, és nagy a kockázat. Mondtam neki, hogy nézzük a gyerek érdekét, én majd tulélem valahogy, de azt nem, ha elveszitem Õt.Ez a mondat hatott, és beleegyezett a császárba.Akkor már tudtam, hogy nekem az az egyetlen lehetőségem, nem is akartam szülni. A mütéttől nemcsak a fődoki félt, az aneszteziológus is leizzadt mikor meglátta hogy engem kell megszurni. A mütét nagy bizonytalanságban indult, egyedül a saját orvosom volt biztos bennünk és magában. Aztán elsőre sikerült a szúrás, el is zsibbadtam, a vágás is könnyen ment és 10 perc mulva kivették belőlem Pörikét.Szerencse hogy nem szültem, mert 2-szer a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór,és tényleg a talpa volt elöl.Nem tudtam volna megszülni.A sebgyógyulás könnyebben ment mint annak idején a gátmetszésé,1 hét mulva már ugy jöttem haza, mintha nem lenne az a vágás a hasamon.
A férjem ott volt a mütétnél, kint várta Bébit a gyerekorvossal, és végig biztatott, hogy minden rendben.Õ látta először a lányát, hát szerelem első látásra.A kapcsolatunk azóta még bensőségesebb, de Õ végig a lombikok alatt is, meg most is mindig ott volt, aztán a szülésre mégis majdnem nem mert eljönni, a császárnál viszont fel se merült hogy otthon marad.
Az én császármetszésem egy sikertörténet, és ha az asszonyok megértenék, hogy van nagyon jó indokkal elvégzett mütét is,akkor talán nem félnének annyira.
Nekem már minden szülésem császár lesz ezentul, amit nem is bánok. Láttam ebben a kórházban, hogy sokszor indokkal se állnak neki, aztán majdnem rámegy a gyerek, és életmentő céllal kell elvégezni.
Te mirét erősited a császártábort?
Lányok láttam volt téma a bébiuszás, meg is ijedtem kicsit, mert mi is elkezdtük, de azért, mert Bébi imádja a pancsolást, és mi is vizinépek vagyunk. Nem uszni akarom tanitani, csak élvezetet akarok Neki okozni ezzel. Nem kéne? Megkérdezem majd a dokinéninket, hallott-e a zavarokról amit okozhat.A leánykám nagyon boldogan pancsolt,esze ágában se volt kijönni,gagyogott és nevetgélt és kurjongatott a vizben.Az Egerszegi tanodájába mentünk, itt van Érden, doktornéni azt mondta, tiszta, vihetem.Szeretném vinni Õt hogy jó legyen Neki, de ezekről a bajokról nem hallottam semmit.Mit csináljak?
Az ekcéma is érint minket, vmilyen formában, a szopi befejezése után és az oltás után 1 héttel jelentkezett.Elmentünk egy bőrgyagyászhoz,Szondy Györgynek hivják, dokinénink ajánlotta, és az első kenőcs bevált, pedig hallottam, milyen kinlódás ez.Vmi gyógyszertári kutyulmány, de pár nap alatt elmúlt, és a 3 hónapos oltás után akart csak visszatérni kicsit. Rögtön elkezdtem kenni, és másnapra elmult.Dokinéni nem tanácsolt el a viztől, azt mondta, kenjem be előőtte testápolóval, és utána is. Nem is lett baj.Emiatt nem fognám vissza a viztől, annyira élvezi, látszik Rajta a boldogság.
Egyébként is jókedvü, boldog baba, nagyon keveset sir,és azt is el tudom feledtetni Vele,olyankor énekelek Neki. Már sok népdalt ismer, de azért gyerekdalok is vannak, a kedvence az Én elmentem a vásárba, annak is a pacit vettem c. fejezete meg a nyerités.
Máté nagyon jó testvér lett, imádja, öltözteti, játszik Vele, bohóckodik, még eteti is. Persze Õ kapta az első igazi mosolyt...
Na most hogy ilyen hosszura nyultam, hagyok másnak is helyet, még jövök este.
Ja,ird meg légyszi Regina, azt a császáros topicot, benéznék.
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Babaúszásról: én is nagyon örülök, hogy írtatok róla, mert anno mindkét gyereknél nagyon szerettem volna, van is a közelben megfelelő uszoda, de aztán csak nem éreztem késztetést...

Melcsi!
Nálam az első gyereknél minden csodásan alakult, teljesen problémamentes terhesség, jó közérzet stb. De a 8. hónap végén szólt az orvosom, hogy a baba még mindig faros (lényegében minden UH-n és vizsgálaton farosnak mutatta magát) és mivel a hetek múlásával csökken a befordulás esélye, felhívta a figyelmemet a műtétre. Én viszont nagyon bizakodtam, nagyon-nagyon. De az idő telt, a baba még nagyobb lett és a fejátmérője (BPD?) rendkívül nagy lett, ezért a 40. hét betöltésekor be kellett feküdnöm. És elvileg vártunk volna, hogy majd beindul a vajúdás. De még aznap úgy döntött a főorvos, hogy kockázatos várni stb. a gyerek érdekeire hivatkozott és másnapra kiírták a műtétet. (Pont egy hosszú hétvége következett!!!!) Nem mertem ellenkezni, tekintve, hogy születendő gyermekemnek a legjobbakat szerettem volna. Így viszont nem volt vajúdás és ezt nem tartom jónak, ráadásul (bár nem kellett kapkodni) az altatás mellett döntöttek, orvosom közölte, hogy ő azt jobbnak tartja. (????) Így a szülés "élménye" számomra az volt, hogy altatóval kiütöttek, kikapták belőlem a gyereket (essünk túl rajta módon), egy napig kába voltam és a tejem is csak a 4. nap végén indult be. De tény, hogy gyönyörű és egészséges lett a kisbabám és számomra fájdalommentes volt a szülés. Utána viszont nagyon fájt a vágás, mindaddig, míg a varratot ki nem szedték. Varratszedés után semmilyen fájdalmam nem volt.

A második gyermeknél is minden jól indult. Közben persze átpártoltam egy normálisabb orvoshoz, aki elismerte, hogy vannak kollégák, akik kényelmi okokból (hosszú hétvége nyugalma) a programozott szülés mellett döntenek. (De legalább ne altattak volna el!!!)
Megbeszéltük, hogy szülhetek normál úton, ha minden rendben lesz. A 33. hétig így is volt, de akkor a kislányom is befordult farral. De még mindig ott volt az lehetőség, hogy spinális érzéstelenítés (új orvosom nem volt híve az ok nélküli altatásnak.) A sors mégis úgy hozta, hogy ismét császár és ismét altatás, mert nagyon gyorsan tágultam, nagyon gyorsan jött a baba és kapkodni kellett. Hát ennyi. A harmadik babának viszont a hegszétnyílás veszélye miatt már szóba sem jöhet a normál szülés. De még mindig bízom benne, hogy legalább ébren élhetem át ezt a csodálatos eseményt.

Kép
regina3

Folytatom, csak az előbb kitúrtak innen a fiúk.

Szóval a mostani dokibácsim, akinél a második gyermekünk született, már korábban megmondta, hogy valószínüleg anatómiai eltérés lehet a méhemnél, ami arra készteti a gyerekeket, hogy fenékkel helyezkedjenek be. Állítólag bármelyik nőnél előfordulhat, hogy 2-3 gyerekből egy faros lesz, de az, hogy ugyanannál a nőnél mindkettő így helyezkedjek ok nélkül, az nagyon ritka.

Végül is az első esetben legalább 3 indikáció került a zárójelentésre, úgymint relatív téraránytalanság, nagy BPD, medencevégű fekvés.
A második esetben a medencevégű fekvés + a császáros előzmény. És a második esetben a méhlepénnyel is gond volt, tehát mindenképpen műtétbe torkollott volna a szülés.

Nálad is döbbenetes, hogy a műtét egy komoly tragédiától mentett meg...

A topic, amit említettem:
Fogamzás, várandósság, szülés ----Szülés --- Császárral szültem (és vannak ott egyebek is) Azt tervezem, hogy egyszer oda is leírom a történetemet a lelki vonzatával együtt. Mert az elsőnél nagyon megviselt, de azóta tudom, hogy nekem csak így születhetett egészséges (sőt talán pontosabbb így: élő, egészséges) gyermekem.

Kép
regina3

Melcsi!

Nagyon megható volt a születéstörténeted. És nagyon tetszik, hogy ennyire optimistán állsz hozzá, annak ellenére, hogy most harmadjára sikerült a baba. Én drukkolok is neked!

És milyen kicsi a világ én is jártam a Szondy Györgyhöz, de én a soroksári magánrendelésére, és pont a napokban beszéltünk róla a férjemmel, hogy fel kellene keresnünk, mert van mindkettőnknek egy-két szemölcse, amit le kellene szedetni. Remélem van még soroksáron rendelése.

Bea!

Marcellnak jobbulást kívánok! Nem lehet egyszerű, amikor egy pici ennyire beteg. De remélem a nehezén már túl vagytok, és gyógyulgatnak a gyerekek.

Tandrea!

Én is örülök, hogy ránk találtál. Írj te is nekünk. Hogy hívják a fiúkat?

Kildó!

Megvettem a Nők Lapját jó a cikk az ekcémáról, de sok újat nem ír.

Murphy!

Örülök, hogy azért tudtál egy kicsit jönni. A két kicsitől sok időd tényleg nem lehet, hiszen tudjuk, hogy még egy baba is nagyon leterheli az ember lányát, nem hogy még kettő egyszerre! De azért minden rendben ugye?

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Paga!
Megvan még a magánrendelése, péntek és talán kedd is, azt hiszem egész nap. Nekünk nagyon bejött.
Jobban vagy már lelkileg?
Mikor próbálkoztok ujra?

Nyanyuska, látom baba lesz, remélem jól vagytok!
Dina és Rabkri teljesen eltüntek?

Akarnék én képeket feltenni, de hogyan? Nincs digitális gépünk, csak rendes papirképeink, de az rengeteg.Olyan szép ez a lány, nem azért mert az enyém, de tényleg. A telcsimen viszont szintén diszlik, de ahhoz meg nincs vap előfizetés. Akkor hogy kéne csinálni?
Elfelejtettem azt is, hogy kell mosolyt tenni a szöveghez, próbálkoztam kutfőből de elszállt az egész hosszú irományom. Pedig nincs nagyon sok időm, csak este, mert kb fél 9-től alszik Pörike, és 11-kor etetek Rajta egyutolsót, addig meg még a család többi tagja is akar engem néha.
Paga, olvastam hogy nehéz a fiacskáddal.
Nem tudlak vigasztalni, csak nehezebb lesz 1 darabig. 4-5 kemény év, aztán felnőnek kicsit és lehiggadnak.
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!

Nem vész a fiam, csak néha kiakadok rajta, mert flegma, és a végtelenségig lusta. De amúgy nekünk ő egy tündér. Csak meg ne hallja mert így is olyan nagy az arca. Szóval tipikus pasi. Már most is!

Amúgy amit írtál a szoptatás elhagyásáról úgy voltam vele én is, anno. A Barna 2-3 hónapos korában egyik napról a másikra átszokott tápszerre, s az addig nyűgös, sokat síros picim egyből átaludta az éjszakát, teljesen rendbe jöttek a dolgaink. És nekem sem volt szükségem semmi mellkezelésre, egyből mintha nem is szoptattam volna soha, nem gyulladt be, nem folyt többé. Most viszont megszenvedtem vele, habár 10 napig szedtem a tejelapasztó gyógyszert, és egész nap hideg vízes ruhával borogattam a melleimet, mégis mint a kő, olyan kemény volt, és érzékeny nagyon, de persze ez eltörpült a lelkem fájdalma mellett.

Dina és Rabkri valóban nem szoktak már írni. Bár Kriszta idén egyszer már írt, s akkor azt gondoltam, hogy mostantól ő is fog néha jelentkezni, de végül is nem lett folytatása. Sheila viszont - sajnos ő is elvetélt - szokott írni egy másik topikba. Egyszer olvasgattam itt-ott, és rátaláltam, oda rendszeresen ír, de azt mondta, hogy minket csak olvasgat. Készül, hogy nyár elején megint belekezdhessenek a babaprojektbe.

Mi még nem döntöttünk, bár ez a többieknek már lerágott csont, mert annyit írtam már róla, ezért csak röviden. Nagyon félek a csalódástól, az újabb kudarctól, és ezért nagyon bizonytalan vagyok. A munkahelyemet is kissé bizonytalannak érzem, ezért bár szívem mélyén szeretném, de még gondolkodó állásponton vagyunk.

Paga

Gabi
paga

Kedves Regina!
Látod mégis jó hogy van egy ilyen szükségmegoldás. A császárom óta én másképp látom már a mütéti megoldást, vannak nagyon jó és szükséges mütétek. Szerintem a mieink ilyenek voltak. Spinállal csinálták nekem, az jó mert végig ébren voltam és tudtam mi történik. A dokim szuper volt, és a mütő csapata is, vittem is nekik 1 nagy ajándékkosarat, és a mütősnő ugy meg volt hatva, azt mondta, nemigen szoktak rájuk gondolni a mamák. Én meg ugy éreztem, a kezükben volt az életünk.
Én sem igy terveztem az elején, de tudom, hogy igy sokkal kisebb a kockázat a babának, és aki már csalódott párat, az értékelni tudja ezt.
Melcsi

melcsi1967

Kedves Paga!
Én is féltem nagyon, de az uram végig verte belém a lelket, hogy minden oké lesz, és Neki lett igaza! Ha végleg elijedtem volna, most nem lenne ez az imádnivaló kis nőci rám bizva!
Annyira tiszta nő, pedig még olyan pici! Amikor az apjára nevet, szégyenlősen elforditja kicsit a fejét, és a szeme sarkából les. Tud már hisztizni is, akkor is lesi a reakciót és visit ha nincs. Ilyeneket Máté nem csinált...
Bébi az első naptól végigalussza az éjszakát, persze kezdetben csak éjfél utántól kb.6-ig. Mostmár estétől alszik, én ébresztem fel, mert pár hete elkezdte hajnal 5-kor már a kiabálást, hogy éhenhal, és ezért visszaálltunk az éjjeli evésre.Ugy kell felkeltenem, ki is van akadva, de azért eszik rendületlenül.íaztán 6o-7o g. után alszik ujból, és reggelig béke van.
Órákat vagy napokat tudnék mesélni Róla...
Ne félj és ne add fel, ha megszületik majd az a baba, érezni fogod hogy érdemes volt!
Melcsi

melcsi1967

Lányok, asszonyok, jó éjt mindenkinek, látom már alusztok is...
Megyek én is táplálni és utá
na alukálok, mertez a nőcike nappal teljes anyát kiván nem holdkórosat.
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!
Örülök, hogy visszatértél. Sok szomorú dolog történ azóta a topikban.Kép Hívtam az üzletet kiságy ügyben. Te épp a galérián babáztál Kép Sajnos a mérete miatt nem volt jó, mert én kimondottan alacsony emeletes és két különálló ággyá szedhető ágyat kerestem.
Én most 20 hetes terhes vagyok. Már alig várom, hogy újra babázhassak Kép
Ha időd engedi, tegyél fel képeket.

Mandula. Először szaladt előlem, de utolértem és zutty. Órdított és meglepődött, mert szerintem nem számított rá, hogy tényleg nyakonöntöm. Azóta csak annyit mondok, hogy hozom a vizet és rögtön lecsillapodik. Na azért nem mindig.

Tandera!
Nagyon örülnék, ha leírnád a véleményed ill. a tapasztalatodat a vizes dologgal.

Bea!
Köszi a tanácsot, de hidd el ezeket már mind próbáltam.

Icus!
Köszi, hogy leírtad az oltást, a linkeket is megnézem, ha kicsit több időmm lesz. És annak a per komponensnek mi a szerepe? Gondolom, ha nem egy fontos összetevő, akkor alapból kihagyják.

Lehet, hogy igazad van az indulatokkal kapcsolatban, de mit lehet tenni, ha a higgadt beszéd, amit Te is írtál, hogy nyugodtan megbeszéljük, nem jön be. Azzal nem értek egyet, hogy soha senki nem mondja meg a megoldást. Azért fordultam szakemberhez, mert gond van és nem megerősítést várok a "tünetekre", hanem "kezelést", ami ebben az esetben konkrét tanács. Valóban nincs 2 egyforma gyerek és 2 egyforma szülő sem, de mi haszna a pszichológusnak, ha nem tud segíteni. Te is tudtál konkrét tanácsokat adni, bár sokmindenen már túlvoltunk közüle, de sok új hasznos is volt. Ezt várnám a szakembertől is. Azt azért remélem belátod, hogy a neurólógus ötlete az arcmosással képtelenség. Egy dühös verekedős gyerek nem fog besétálni velem a mosdóba. Amúgy mindig elmondom neki, hogy akkor is szeretem, amikor rossz, csak olyankor szomorú vagyok. És mindig megdícsérem, ha valamit jól csinál. Egy barátnőm azt mondta, hogy szerinte az óvónőkkel is baj van, nincs türelmük. Most így utólag én is így látom, de hozzátenném, nem az Õ hibájukból, egyszerűen nem normális dolog, hogy 28 gyerekre 2 óvónő van és ha közülük csak 1 gyerek egy kicsit problémás akkor szinte tehetettlenek. A bajok már ott kezdődtek, hogy még ki sem próbáltuk az ottalvást, de már számonkérték, hogy miért akarom, hogy ott aludjon, mindez két hét után. És ez a küzdelem a gyerek előtt zajlott, ráadásul akkor nekem is problémáim voltak, csak magyarázkodni nem volt kedvem. Most meg szó nélkül ott alszik és imádja az óvodát. Szerencsére ott már egy kisangyal, de most pl azért szóltak, hogy nem húzza fel a bugyiját és miért nem tanítom meg neki. Mondtam, hogy tudja, csak lusta és hagyják letolva. Ez tegnap volt. Ma már úgy fogadtak, hogy felhúzta Kép Amúgy én úgy látom, hogy Balázs egyszerűen csak később érik meg dolgokra. Nagyon sok gyerekes barátnőmmel járunk össze és mind azt mondja, hogy semmit sem csináltak másképp mint én. Én pl hiába könyörgök már egy éve, hogy vegye le a cipőjét vagy húzza le a gatyáját vagy pakolja el a játékait. Most kezdte el ezeket. A barátnőim meg nem is mondták, csak egyszerűen a gyerek elkezdte levenni a cipőt, ruhát, mert meg akarta mutatni, hogy már ilyen nagy. Remélem a mozgásterápián majd kiderül, hogy ezeknek mi az oka vagy ha nem hát behozza a korosztályát. Majd beszámolok, hogy mi volt. Kedden megyünk L.K. előadásának az elejére, ahol egy vetítés is lesz a szakembereknek a mozgásterápiáról.
Óvódával kapcs még annyi, hogy a barátnőm kislánya egy drága magánovodába jár és van egy barátja, akivel az óvodán kívül is összejárnak. Na Õ ketten az elalváskor állandóan zavarják a többieket. A kicsaj odamegy a fiúhoz és elrángatja, hogy buli van és mindenkit felkeltenek. Az óvónők azt mondták, hogy majd kinmövi ne aggódjon anyuka. Nekem meg azt, hogy mit mondok a többi 27 szülőnek. Hát ez a különbség a fizetős és nem fizetős óvoda között és ezért várok változást a fizetős terápiától az állami neurológussal és pszichológussal szemben, akik amúgy nagyon kedvesek aranyosak, csak nem történt semmi változás és okosabb sem lettem. Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
Ne gondolkodj sokat, mert szalad velünk az idő. Vágj bele, még akkor is ha félsz, mert sikereket csak így érhetsz el. Nekem is két kudarc után jött össze a baba. Csak el ne kiabáljam. Én már bízom benne, hogy nem lesz gond, mert a kritikus időszakot bőven túlléptem. Megértem, hogy félsz, de ha szeretnél babát, akkor lépj túl a félelmeden egy kicsit, aztán ha összejön úgyis végigaggódod a terhességet, de ez mindenkinél így van. Sajnos már csak ilyenek vagyunk, ez is biztos a korral jár Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi, Nyanya!

Köszönöm a biztatást. Természetesen sokat jár a babán az eszem, és az egyik éjszaka például, amikor álmatlanul forgolódtam, akkor határozottan azt gondoltam, hogy eldöntöttem, nem lesz baba. Akkor így éreztem, de reggelre ez már megváltozott. Nagyon határozatlan vagyok, de hamarosan el fogom dönteni is, és egyből fogom mondani nektek is. Hiszen ti bátorítotok, öntitek belém a lelket! Amúgy még nem vagyok semmiről lecsúszva, hiszen van még 2 hónapom mire letelik a fél év várakozási idő, próbálkozni úgyis csak ezután lehet, de ki kellene vizsgáltatnom magam addig, és ezt már bizony el kellene kezdeni. Szerencsém, hogy eddig legalább is könnyen estem teherbe, először első, másodszor a második hónapban.

Nyanya!

A dilidokikról nekem is megvan a véleményem. Tisztelet a kivételnek, és szerencsére nekem magamnak még nem volt hozzájuk szerencsém, de több ismerősöm járt már neurológiai szakrendelésen, és bizony elborzadok, amit hallok róluk, szerintem ezek egy idő után becsavarodnak, és őket kellene diliházba csukni. A férjem régen, amikor néha szédült, és a házidokink elküldte neurológushoz, attól kapott valami didigyógyit, amit szerencsére nem szedett be, mert később kiderült, hogy magas vérnyomás miatt szédült. Szóval ekkor elmagyarázta a férjemnek a doki, hogy az esti gyógyszert akkor vegye be, amikor a maci este fogat mos a tévében, és kétfajta gyógyszerhez egy táblázatot rajzolt, mintha nem tudná megjegyezni a gyógyszerre amúgy is ráírt beszedési időpontot. SZóval röhejesek. És a megoldásra a legritkább esetben tudnak javaslatot adni. Szerintem! De neked legyen szerencséd. És próbálj meg nem idegeskedni, a gyerekeknek is vannak nehezebb időszakaik, amikor türelmetlenebbek, feszültebbek. Nekik sem könnyű. Nálunk mindig akkor jött egy nyugis időszak, amikor már úgy gondoltam "nem bírom tovább", már borzasztóan kivoltam, idgesített a fiam viselkedése, és nem tudtam már megoldást, akkor mintha megérezte volna, megjavult a fiam, és egy tök nyugis időszak következett.

Na most már bedugulok!

Jó hétvégét mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Paga!
Én már a probléma kezdete óta azt hajtogatom minden dokinak, óvónőnek, hogy szerintem átmeneti és most határozott javulás indult el, ami egyre jobb. Ennek ellenére a mozgásterápia csak használni fog.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Jó sokáig tudtok ébren lenniKép!

Melcsi! Annyira jó olvasni amiket a Kicsilányról írsz! Sugárzik belőled a boldogság és ennek nagyon örülök, de tényleg!!

Paga! Remélem a baba mellett döntessz! Igaz, mi biztosak voltunk benne, hogy akarunk, de azért én is nagyon félek! Nem tudom ha terhes leszek ez fokozódni fog-e, de azért már elég optimista vagyok,és el tudom hinni, hogy nem lesz semmi baj.

Nyanya! Az azért már nagyon jó, hogy az ovit szereti Balázs! Nekem anno a gyerekorvos azt mondta, hogy ha a gyerek verekszik vissza kell ütni, ha harap vissza kell harapni (?). Nálunk nem volt ilyen probléma, de szerintem ezt nem próbáltam volna ki. Minden orvos mást mond, nekem még a védőnő is az ellenkezőjét mondta annak amit az orvos mondott!

Bea! Jobbulást Marcellnek! Remélem mostmár lassan túl lesztek rajta, nagyon rossz lehet ha egy ilyen pici baba ennyire beteg!

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi
Igen, én az első babámat várom, mert ez egy viszonylag új kapcsolat, a második házasságom. Nekem az egyik petevezetékem van elzáródva, s ettől elvileg - a másikon - teherbe eshetnék, de éveken át nem jött be, ezért mondta az orvos, hogy lombik. Érdekes, amit a BMC-ről írtál, hogy csak az időt húzták, nekem az orvos rögtön a lényegre tért, s mondta hogy a koromra való tekintettel ne húzzuk az időt az inszemmel mert annak sokkal kisebb az esélye, vágjunk bele a lombikba. Májusban kezdte a kivisgálást és júliusban már túl a long protokollon, beültetés volt, sajnos nem sikerült és nagyon ki voltam borulva. Neked szerencsésen indult a beültetés, az hogy elsőre megtapad elég ritka, és nagyon sajnálom ami vele történt. Én mindig azért fohászkodtam a sorshoz, hogy csak akkor adja meg nekem, hogy terhes legyek, ha sikerül rendben kihordanom. Rettegtem, és még mindig félek a vetéléstől, huszonévesen már kétszer átéltem azt, az első házasságomban.
A bébiúszásról: ha a baba szereti a vizet, és nem beteges, szerintem járjatok nyugodtan tovább az usziba, én csak a búvárreflex fenntartását tartom veszélyesnek, aminek lehet rossz következménye... De ha nem erre alapoztok, csak a pancsolás örömére, miért kéne abbahagyni?
Olyan sugárzó boldogsággal írsz a kislányról, érezni minden szavadból hogy imádod Kép

Felrakom az új táblát az adataiddal. A gyerekeknek a szül. évet, hónapot szoktam beírni, mert a koruk túl gyorsan változikKép

Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kriszta
A nyugodt, higgadt megbeszélést én a gyerek lecsillapodása után tartom fontosnak, amikor már nyugodt és lehet vele beszélni, muszáj végigpörgetni, mi volt, és hogy kellen mésképp, mert ebből fog tanulni. Ezt sose hagyd ki. A szakemberekre visszatérve azért írtam hogy úgysem tudnak konkrét tanácsot adni a hiszztire, mert én ezt tapasztaltam számtalan pszichológussal kapcsolatban, ha én nem boldogultam egy gyerekkel az oviban, és segítséget kértem tőlük. Minden megbeszélésünkből az sült ki, hogy nekem kell rájönnöm, kinél mi válik be.
Az óvónők türelmetlenségéhez annyit, hogy hidd el, 28 gyerek között tud az élet olyan dolgokat produkálni, amire néha bizony elszakad a cérna...Aki nem próbálta, nem is hiszi, milyen jelenetek tudnak előfordulni, főleg ha a csoportban van több súlyos magatartászavaros gyerek is van egyszerre. És igaz persze, hogy ez a dolga, és ezért kapja a fizetését - de vannak nagyon nehéz helyzetek és hát az óvónő is csak ember. Másrészt vannak sajnos valóban sokan, akik nem valók a pályára, és alapból türelmetlenek. Örülök, hogy az ottalvás ilyen szépen rendeződött.
A magánóvodáról annyit, hogy én nem dolgoztam ott sosem, de két régi kolléganőmnek volt hozzá "szerencséje". Õk sem bírták sokáig, mert az alapkoncepció az, hogy a szülővel szemben a pénzéért mindent "le kell nyelni", nem lehet neki ellentmondani semmiben, és ez sokszor a pedagógia rovására megy. Mert a nevelésben nem az a lényeg, hogy mindent megengedjenek a gyereknek, akkor sem, ha egy-egy szülő ezt várná. Ott szinte alig mertek rászólni a gyerekre, nehogy a szülő megsértődjön. Vegyük az alvós példát. Szerinted az normális, hogy az a gyerek (direkt!!!) mindenkit felkelt, mert "buli van" és ezt majd "kinövi"? Önámítás. Ha ezt hagyják, csak azt tanulja meg, hogy neki mindent lehet, mert a szülei elég sok pénzt leperkáltak...

Az oltásban a "Per" a szamárköhögés komponense.

A Lakatos Kati-féle előadásról és terápiáról szívesen hallhatnám majd a beszámolóidat, nagyon érdekel.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Látom éledeztek!
Kedves Nyanyuska, gratula, a 20 hét már biztató, de azért légy óvatos!
Olvasom a gyermek milyen kis erőszakos lett. Nem tudok tanácsot adni, Máté sose volt ilyen, és hisztis se. De félek hogy Pöri a hiszti terén pótolni fog, ennek vannak már jelei ugy látom.
Szerintem az a fontos, hohy következetes legyél, ha egyszer vmire reagálsz, arra ugyanugy reagálj legközelebb is.
De azért az óvónéni hozzáállása furcsa...
A mozgásterápia hátha beválik.

Kedves Paga és Mandula!
Fel a fejjel, és elkezdeni ujból, csak ez ad enyhülést a fájdalomra! A férjek sokat tudnak segiteni, ha Õk is szivből akarják a babát.Nyugodtan beszéljétek ki a rossz érzéseket,másképp nem mulik el!

Kedves Regina!
Mikorra várod a babát?
Tényleg nehezen emésztik meg a népek az ilyen sorból kilógókat, mint mi. Még a szüleim is, akik tudják hogy nem igy terveztük. Az meg egyenesen megütközést váltott ki belőlük, hogy akarunk még gyereket Pörin kivül is.
Mi eredetileg 4-et akartunk, csak akkoriban nem jött össze, de most még van esély. Gyorsan lezavarjuk a hátralévő kettőt, ugy tervezem, 3 éven belül, akkor 42 leszek mire meglesz mind.
Voltál amniocentézisen?
Melcsi

melcsi1967

Kedves Szücsi!
A gyerekek adatai: Máté 1989.dec.21.
Emese 2oo5.nov.17.
A BMC-ben ugy látták, csak az egyik vezeték van elzáródva, és inszemet ajánlottak. De mire arra akart kerülni a sor, azt mondták, hogy először le kell fogynom, mert igy nem maradok terhes.(a versenysulyom 115-12o közötti) Ezt elég bántó, számomra bántó hangnemben közölte Koncz doki.Jó igaza van, de én ennek érdekében már 2x voltam kórházban, rengetegszer fogyókuráztam, és ennek az eredménye ez a súly. Na mindegy. Eldöntöttem, többet nem állok neki, mert a jojó mindig bejön nálam. És amikor elmentünk a Kaáliba, rögtön megmondtam, hogy ez a sulyom, és akkor tárgyaljunk, ha ez mégse jelent akadályt. Ott nem jelentett, bár elmondta a jó doktorom a hátrányokat, de azt is, hogy az utasitásokat betartva igy is lehetünk eredményesek. Lettünk is, 3 kiló hizással meglett Bébi, és most láss csodát,szülés után 2 héttel 17 kiló minuszt mutatott a mérleg.
Szóval maradunk a Kaálinál és drága jó Krizsa doktornál, akinek mindig, mindenhol imába foglalom a nevét és boldog vagyok, hogy Õ csinált nekem gyereket.
Melcsi

melcsi1967

Icus!
Azért azt a magánovodát csak nagyvonalakban ítam le, amiket mesélt a barátnőm az nagyon tetszik, csak én nem tudnám megfizetni. Amúgy a mienkel is meg vagyok elégedve a konfliktusok ellenére. Hallottam még egy nagyon igaz és találó megjegyzést. Az a szülő aki 100%-osan meg van elégedve az óvodával és az óvónőkkel, nem problémás a gyereke.
A szakember meg minek, ha az óvónő vagy a szülő oldja meg a gondot. Én még csak rávezetést sem kaptam tőlük. Az óvónők valóban sokkal többet tudnak és segítenek, mint a pszichológus vagy neurológus, csak túl vannak terhelve.

Melcsi!
Egyet értek veled és elméletben mindent tudok, de a gyakorlatban sajnos nem mindig sikerül következetesnek lenni Kép Pedig nagyon próbálom.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi! Nem tudom miért, sosem találkoztunk, de én ha rád gondoltam, magam előtt mindíg egy szőkehajú, kékszemű törékeny asszonykát láttamKép! Nagyon aranyos, hogy már a 4. testvért is elterveztétekKép! (most, hogy jobban belegondolok amikor elvesztettük a babánkat azt mondtam, hogy azért is lesz még 7!)

KépKép
mandula35

Icus, Kriszta!

Magánóvodát közelebbről nem ismerek, de magániskolához "volt szerencsém". 5 évig tanítottam egy 12 évfolyamos magániskolában, s ezzel az idővel szinte rekordernek számítottam.
A fő probléma a tanárok "kizsákmányolása" volt. Nekem még aránylag szerencsém volt, mert a határozottságom és a szakom miatt úgy-ahogy elismertek. Nagyon sok kiváló pedagógus megfordult az iskolában, de sokáig egyik sem bírta. Igy a tantestület összetétele állandóan változott, ami a gyerekeknek nagyon rossz. Mindig új pedagógusok szokásaihoz, elvárásaihoz kellett alkalmazkodniuk. Jó iskolát csak stabil, szinte állandó tanári gárdával lehet csinálni!
A tárgyi feltételek meg sem közelítették egy átlagos budapesti önkormányzeti iskola szinvonalát. Egyetlen előnye volt, hogy rendkívül kicsik voltak az osztálylétszámok, de az a tapasztalatom, hogy az önkormányzati iskolákban sem feltétlen magasak.(kivéve egy- két nagyon felkapott iskolát) Bencééknél pld. mindössze 18-an vannak az osztályban. Nem beszélve arról, hogy hatalmas tornacsarnokuk, színháztermük, könyvtáruk van. A magániskolában még könyvtár sem volt, a tanárok számára nagy kegy volt, ha számítógépet, esetleg internetet használhattak.

Az önkormányzati óvodákról csak jó tapasztalataim vannak. Péter és Bence két különböző óvodába járt(lakóhely változása miatt), de mindkét óvodával 100%-ig meg voltam elégedve, pedig csak "egyszerű" lakótelepi óvodák voltak. Persze nem megfelelő pedagógus bárhol előfordulhat.
Úgyhogy szerintem nem feltétlenül az a jobb, ami fizetős.(természetesen kivételek vannak)

Melinda
fermel

Melcsi!

Az a mondatod nagyon aranyos, hogy örülsz amiért neked a Krizsa doki csinált gyereket. De a te esetedben ez nemhogy igaz, de ennek még a férjed is örül. Azért furcsa így hallani.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Melcsi
Még 2 babát akartok? Úgy tudom, a TB 2 élveszülésig támogatja a lombikot, akkor nektek még egyet fizet. Vagy saját erőből finanszíroznátok?
Jó hallani, hogy így meg vagy elégedve a dokiddal. Én is meg vagyok az enyémmel, de én nem a "főnökhöz" jártam, a Konczról hallottam több negatív visszajelzést másoktól is. Egyébként a Kaálinak nagyon jó híre van, két régi osztálytársamnak is ott segítettek, esküsznek rá. Én azért kötöttem ki a BMC-ben, mert az én ottani dokimat személy szerint ajánlották, és eddig nem is bántam meg.

Kriszta
A találó megjegyzésed igaz, én is ezt tapasztalom.Bár most már egyre többször fordul elő, hogy problémás esetekben is jó és eredményes az együttműködés, és a szülő ajánlja az ovinkat másoknak is. És egyetértek a Melcsihez írottakkal, miszerint elméletben sokkal könnyebb, mint a gyakorlatban megvalósítani.Én sem merném állítani, hogy minden hisztis kirohanás alkalmával képes voltam megőrizni a nyugalmamatKép, ezt meg kell tanulni. Sőt be merem vallani, hogy pályakezdőként néha még azt is gondoltam, hogy a "rossz" gyerekek azért vannak ott, hogy megnehezítsék az életemet. Erre ugyan nem vagyok büszke, de tény hogy ezen túl kellett jutnom. S láss csodát, ha az ember másképp látja a problémát, egészen más eredményt tud elérni...

Melinda(Fermel)
Érdekes amit a tanárok kizsákmányolásáról írtál. Az ember azt gondolná, hogy magániskolában jobb a fizetés. Vagy szakmai-érzelmi értelemben gondolod? A vezetés,vagy a szülők részéről?Érdekelne még a téma, ha van kedved írj róla részletesebben. A fiad az ÁMK-ba jár?( csak mert ott van színházterem, könyvtár Csepelen) Én Csillagtelepen dolgozom, azt hiszem Te kérdezted egyszer.

Mandula
Csak így szabad hozzáállni a babaprojecthez! Minden rendben lesz, ha hinni tudsz benne. Nekem az agykontroll és az autogén tréning is segített.

Írjak be neked keresztnevet a táblába? Erzsébetet vagy a Zsókát?

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Lányok ,akit érdekel, április 2. 20 óra Csepel Fő tér, ingyenes NOX koncert.
Lehet hogy most először itthagyom Bébit az apjának, és elmegyek. Mert Õt mégse vihetem magammal este 8-kor! Akkor Õ már ágyikóba készül.
Nagyon szeretnék elmenni, de Bébit hogy hagyjam itthon?
Szücsi, én is ezt tudom a lombikról, de kifizetnénk a 3.-at is, csak legyen. De vajon össz. hány beültetést támogat? Ugy tudtam, 5-öt, aztán vki azt mondta, gyerekenként 5-öt.Tudsz erről vmit?
Ó kedves Mandulám, köszi, de ezek a paraméterek sajnos nem hozzám tartoznak, barna, zöüld szemü és finoman szólva molett vagyok, de az a baj, hogy ez engem nem zavar. Biztos ezérti s nem tudtam sose lefogyni. Viszont hallottam már többször olyan mondatot, ha vkit kértem a telefonba, hogy azt mondták az illetőnek, szőke női hang.
Remélem is hogy lesz még több gyereked, ha belefér, 7 pont jó lesz! Hajrá!
Majd vmi segitséggel teszek fel 1-szer képeket rólunk. Nem vagyunk azért nagyon csúnyák, Pöri és Máté kifejezetten szép gyerekek.
Hát tényleg a Krizsa csinált nekünk gyereket, nem?!
Melcsi

melcsi1967

Nyanyuska, persze hogy nem megy a következetesség mindig. De az ilyen kicsinél máshogy nehéz rendet tenni.A nagyobbnál is, csak azt legalább ki tudod magyarázni neki vhogy, hogy most miért hagytad rá a hülyeséget.
Melcsi

melcsi1967

Szia Melcsi

A TB max. 5 beültetést támogat, de ebbe nem számítanak bele a fagyibabák ( ha vannak). Tehát pontosabban 5x-i punkciót. De max 2 élveszülésig, tehát akinek 2 babája megszületett, annak a többi lehetőség elvész. Remélem érthető voltam.
Most olvastam, hogy saját zsebből 240 e. ft maga a beavatkozás, plusz a gyógyszerek mondjuk long protokollal... kb. 400 e. ft., egy beavatkozás. Elég húzós.

Te is csepeli vagy? Csak a NOX miatt gondolom...

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kedves Icus!
Én ugy hallottam, 35o ezer a lombik, plusz gyógyszer.Huzós, nagyon. De kifizetjük.
Érdi vagyok,de a NOX-ra az nem távolság. Az urammal már meg is beszéltem, mondta hogy enyém
az este, Övé Pöri. Majd Mátéval elrendezik.
Nem jösz el? Voltam szeptemberben, Pöri 7 hónapos volt, nagyon birta, de én is.
Melcsi

melcsi1967

Mármint a terhességem volt 7 hónapos

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi drága!
A Fortéban vállalnak negatív scannelést,cd-re felírják a képeket és onnantól kezdve digitalizálva vannak a fotók.kedves férjem azt mondta hogy postai rendelésnél is elvállalják.Postán kérsz olyan borítékot és max. 2 hét alatt elkészül szerintemKépBoltjuk a Deák térnél a Mérleg utcában ill. a Pólus centerben vanKépÉn is kíváncsi vagyok ám Pöri Bébire Kép
Pussz Kép

Vera

ui:küldj egy emailt légyszi!Vagy maradta régi címed?

KépKép
viranka

Sziasztok!

Végre megkaptam a szövettani eredményt. Emlékeztek irtam, hogy januárban még mindig nem kaptam meg. Miután február végén, ahogy mondta az orvos, hogy addigra kész lesz, nem tudtam visszamenni a törésem miatt, ezért csak most mentem. Kedden elküldtek, hogy már nincs ott senki. Ez volt kb. fél 5-kor, menjek vissza 8 és 3 óra között. Vissza mentem csütörtökön inmár ötödszörre. Vártam másfél órát, de még mindig nem hivtak be, holott az orvos januárban azt mondta nem kell időpont, csak menjek oda megkapom. Oda jött a férjem, mert velem volt a kisfiam és nekem mennem kellett dolgozni. Amikor megtudta, hogy már másfél órája várok és semmi, felment egyenesen az igazgatóhoz és ott orditozott. Képzeljétek, valahogy egyből behivtak, utána felmentünk az igazgatóhoz együtt. Elkezdte magyarázni a leletet. Mondtam neki, azt már elmondták lent, nem ezzel van a gond, hanem, hogy október óta most kaptam meg az eredményt. Mondta igazam van ő sem érti, és majd utánanéz, hogy fordulhatott ez elő. Hát szerintem nem igazán fog ezzel törödni. Közölte, ha esetleg még szeretnék babát és oda kerülök, gondoskodni fog róla, hogy ez ne fordulhasson elő. Mondtam neki, ha rajtam múlik ebbe a korházba az életbe többet be nem teszem a lábamat.
Egyébként a baba teljesen egészséges volt, ahogy gondoltam a méhlepényemmel volt gond. Lent az orvos azt mondta azért történt, mert levált a méhlepény, közben amikor meg voltam az utolsó ultrahangon, ahol kiderült, hogy nem él a baba, azt irták a papirra, hogy a lepény a mellső falon tapad. Most akkor hogy is van ez?
Az biztos, hogy a lepényem nem volt egészséges, de nem tudják mengmondani mitől.
Az a baj, hogy nagyon ritkán jutok ide, és már nem nagyon tudom követni az eseményeket, de azért próbálom.

Kati
kata34

Szia Verácska!
Maradt a régi, ill.ugyanazt csináltuk ujra.
És ha megvan a CD akkor berakom és felteszi vhogy a gép? Tudod nem vagyok nagyon zseni ezen a téren.
Kedves Kata!
Nem ismerlek, de szomorú hogy hülyének néznek némely orvosok, én is tapasztaltam régebben ilyesmit.
Remélem nem mondtál le a babáról, csak az feledtetheti a sikertelenséget ha lesz még 1 egészséges bébid.
Melcsi

melcsi1967

Szia Kata!

A napokban jutottál eszembe, hogy mennyire régen jártál erre. A törésed telejesen rendbe jött már? Hogy tudtál vele dolgozni? Nagyon sajnálom ahogy bántak veled a kórházban, szégyelhetik magukat, megértem hogy nem akarsz többet odamenni.

Nem tudom mennyire nézted, de Icus csinált egy táblázatot, hogy jobban képben legyünk egymással, és ne kelljen mindig visszakeresni. Ha leírod az adataidat, akkor téged is betesz a táblába.

Jó lenne ha tudnál jönni.

Olyan nagyon rossz, hogy a profilokba nem nagyon írtok e-mail címet, mert ha valaki nem tud jönni, még e-mailt sem lehet írni neki, ha érdekelne, hogy mi történt vele.

Gabi
paga

SziasztokKép

Vagyogatunk mi is, csak sok időm nem jut netezni. Végig olvastalak nagyjából titeket, nagyon jó témákat feszegettetek, jó belőle tanulni, egyetérteni. Jó látni hogy nem csak én vagyok bizonyos témákban más nézeten, mint az átlag. Számomra nagyon pozitiv, hogy többen az AK és társait is használjátok és nem hisztek a véletlenekbenKépKépKép

Asztrolóigával kapcsolatban hasonló a véleményem: csak is megbizható szakemberhez érdemes fordulni, mert a félre magyarázott képletek többet rontanak az ember önbecsülésén, mint javítanak.

Jóslással és tisztánlótokkal kapcsolatban is ezt a véleményt hangoztatom, főleg hogy egy két jóst belülről is megismertem, mikor tanultam egy két kártyahasználatot. Attól, hogy valakinek "jó" neve van a szakmában, attól még nem biztos hogy jó is lásd: J.B., sokan panaszkodtak rá.

Kinezólogiát csak ajánlani tudom, nagyon sok dologra fényt tud deríteni az életünkből, ami lehet hogy apróságnak tűnik, mégis sok problémánk forrása lehet, mind egészségügyileg mind akár a karrierünk sikertelenségének okozója.
Anno még Carol Ann Honztól tanultam én is 95 ben, és én azóta is használom, beleépitettem az életem egyes területeibe. Mikor elfelejtem esetleg, hogy milyen segitőeszköz van a kezembe, akkor utólag is képes vagyok rá, hogy kielemezzem, mit kellett volna tenni, és sokszor már ez is segit feldolgozni a stresszhelyzeteket.

KrisztaKép
Lehet hogy nektek is sokat segitene a fiad kezelhetőségének, hisztieinek megoldásában egy kineziológus meglátogatása. Mivel most hasonló helyzetben vagyok ebben a témában mint Te, ez már sokszor megfordult a fejemeben. Dani baromi problémás lett, pedig még csak 27 hónapos, de nagyon durva tud lenni: csíp, rúg, harap, sőt az utóbbi időben köpköd is, ez még nem volt akkora probléma mig Peti a pocakomban volt, de most nagyon felerősödött. Egy másodpercre sem lehet őt felügyelet nélkül hagyni, mert bántaná a kicsit, bár ez igy első blikkre nem is teljesen igaz, mármint a bántás, hanem először szépen simogatja majd gondol egyet és megszoritja a kezét vagy a lábát, vagy éppen egy hirtelen felindulásból megharapja... Egyszerűen már nem tudok mit kitalálni hogy ne csinálja... Kiváncsi leszek hogy holnaptól hogy oldom meg a problémát,mert letelik apa szabija és mennie kell melózni...

Paga Kép
Nagyon megértem a dilemmádat, és drukkolok hogy a számodra lehető legjobb megoldást találd meg.

Amúgy azén anyósomék és a párom csepeliKépKépKép

KataKép
azért nem semmi egy korház hozzááállása KépKép Ritka felháborító amikor ennyire tesznek az emberreKép Remélem találsz magadnak olyan helyet ahol megbizható a doki is és az intézmény is.

Hu nem maradt több időm mert Petya ébredt és éhes...

Kép

puszi
Ági Peti Dani

Ui: a táblázathoz az adatok:
Dani 2003. dec. 9.
Peti 2006. febr. 24.
39 éves vagyok és BP XXII. ker

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szisztok!

Felraktam a prifilomba az e-mail cimemet.
A babaprojektnél a táblázatban mit jelent az, hogy "beindult" vagy "folyamatban"?Kép
A fen...kem még néha fáj, de már sokkal jobb.

Kati
kata34

Sziasztok!

Ági!
Jó hogy jöttél, beírtalak a táblába is. Daninak nincs most könnyű helyzete a kistesó mellett. Kívánok sok türelmet hozzáKép

Kata
A babaprojekthez mindenkinek azt a kifejezést írtam be, ahogy ő fogalmazott. A beindult és a folyamatban van mindkettő azt jelenti hogy próbálkoznak a babával. Rólad írhatok be valamit?

Kép

Paga
Jó ötlet az email a profilba, én is beírtam.

Melcsi
A beavatkozás árát a BMC faliújságján olvastam épp a héten. Nem tudom, van-e eltérés az intézmények között.
A NOX jó ötlet, lehet hogy kimegyünk, bár a párom nem bírja a tömeget. Azért próbálom rávenni, majd meglátjuk. Jó fej a férjedKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Én is szívesen jönnék gyakrabban, tényleg olyan jó témák jönnek elő, csak sajnos a 3 gyerek eléggé lefoglal.

Kriszta, nagyjából minden elhangzott amit a témáról írtam volna. Icus nagyon jókat írt.
A legnagyobb fiamnál én is többször használtam hogy hideg vízzel megmostam az arcát. Pillanatnyi megoldást hozott csak, és még dacosabbá tette. Szerintem csak a türelem és szeretet hoz idővel megoldást. Ez most elég banálisan hangzik, én is sokszor kiborulok a gyerekektől, sokszor kiabálok velük (utána persze lelkiismeretfurdalásom van). Három igen eleven, hisztis, akaratos fiam van.
Igen, meg kell beszélni a dolgokat hogy miért viselkedik így de a Te kisfiad még nagyon kicsi ahhoz hogy meg tudja fogalmazni hogy mi bántja (szerintem). Marci fiam 8 éves, de még most sem tudja elmondani hogy miért viselkedik úgy amikor belébújik a kisördög. Folyamatosan keresem a válaszokat, a gyerekek mozgatórugóit.
Szerencsére Marcinak nagyon jó tanító nénije van, akivel nem csak a tanulmányi eredményekről lehet beszélgetni.

Nem emlékszem hogy ki írta, hogy egy pszichológus azt mondta hogy vissza kell ütni a gyereknek... Számomra ez több mint felháborító.
Kriszta, ha tanácsolhatom, hogy ezt ne tedd. Ha ilyenkor lefogod a kezét és elmagyarázod neki hogy ezt nem szabad, az nem használ? Bizonyára az első pár alkalommal nem, de hosszú távon talán..
Ha belegondolsz pár változás következett be a kis életében, amit nem biztos hogy fel tudott dolgozni: óvóda, kistestvér, anya változása. Lehet hogy tele van szorongással, bizonytalan.
Csak tippelgetek, én már kétszer is átestem ezen, bár verekedni egyik fiam sem verekedett.
Szóval szerintem szeretet és türelem, és minél több dologba bevonni.
Remélem nem voltam bántó vagy kioktató, a világért sem akarnék az lenni.

Kriszta, látom hogy a XIII. ker.-ben laktok, remélem nem a Madarász oviba jár a kisfiad?

Melcsi, annyira jó olvasni hogy így imádod a kislányodat! Milyen volt a NOX koncert?

Hú, annyi mindent írnék még, de már így is nagyon sok voltam. Bocsánat.

További jó hétvégét!
Sziasztok
Andrea
tandrea

Adataim:
41 éves vagyok, IV. ker.
Márton, 1998.02.18.
Balázs, 2001.10.26
Dávid, 2004.06.10.

Marci és Dávid:

Kép

Balázs:
Kép
tandrea

Sziasztok!

Melcsi! Nagyon várjuk ám a képeketKép! Jó szórakozást a NOX-hoz!!

Kata! Végre, hogy megkerült az a lelet! Gondolom, hogy az igazgató nem nagyon fog utána nézni, hogy mi tartott eddig, de remélem találsz olyan korházat amivel elégedett leszel! Hogy döntöttetek, lesz még baba? Gyere többször ha van egy kis időd!

Icus! ZsókaKép.

Ági! Nagyon édesek a gyermekekKép! Mint írtam én járok kineziológushoz, nekem is nagyon jót tesz. Õ mondta, hogy foglalkozik gyerekekkel is, és nagyon sok kismamával. Szerencsére az én gyermekeim nem problémásak ( egyenlőreKép), de inkább hozzá vinném ha baj lenne mint pszichológushoz.

Szép vasárnapot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Melcsi, Regi
Én is a császárosok táborát erősítem, mind a kát gyerekem így született, A fiammal 20 órás vajúdás után közölte a doki, hogy nekem a fájásaim pont olyan erősek,mint mikor més éppen szül, csak,hogy én semmit nem tágultam, viszont a magzat vízem már 20 órája elfolyt, így készüljek fel a császárra.
Számomra 20óra után megkönnyebbülés volt a császár.
A lányommal programozott császárom volt, mivel retardált terhesség lett diagnoztizálva szóba se jöhetett más, utólag már én is örülök neki, mivel neki is kétszer volt a köldökzsinór a nyakára tekeredve.
A lányomnál talán a vajúdás hiányában, nehezebben ment a császár elfogadása, viszont, ha belegondolok, hogy mi lehetet volna,ha nem császároznak akkor bizony hálát adok Istennek, hogy így alakúlt a sorsunk.
Talán, ha a médiából folyton nem azt hallanánk, hogy csak természetesen kell szülnünk,és minimum 5éves koráig szóptatnunk a gyereket, mert különben nem is lehetünk jó anyák, vagy, hogy a legtöbben csak kényelemből választják a császárt,(azért vannak valóban ilyenek is) nekünk akiknek talán csak így lehetet egészséges babánk, könnyebben menne a császár elfogadása.

Icus!
Szerintem az nem úgy működik( szerencsére), hogy csak mert valaki azt ajánlotta, hogy kihagyhatom az egyik komponenst az oltásból, akkor ki is hagyhatom. Én úgy tudom, ha bármilyen okból kikell hagyni, akkor ezt legjobban Bp.-en a László kórházban működő védőoltási szaktanácsadóban lehet kérni, de annak azért sajnos vannak előzményei, ha már kikell hagyni az egyik komponenst.Ilyen pl., ha apa vagy anya epilepsziás, de ezt a védőnőknek is tudniuk kellene és, ha bármi olyan adat felmerül ami miatt nem adhatják be az oltóanyagot azonal jeleznie kell.Szóval mielőtt bárki döntene kérdezze meg orvosát, védőnőjét( esetleg gyógyszerészét)

Tandrea!
Nagyon helyesek a fiúk!

Beátab!
Jobbulást a gyerekenek, neked is kitartást nem könnyű a helyzeted.
kildó

Sziasztok!

Tandrea
Épp kérdezni akartam hol a harmadik gyerkőc, mert az alsó képen lévő fiúcska úgy hasonlit a legnagyobbra, mint két tojás. Aztán rájöttem hogy ők két különböző kisfiú, végül aztán csak felfedeztem hogy a nevük is ott van, ez eldöntötte a kérdést... Nagyon helyesek Kép
Tetszik amit írtál a hisztiről és főleg az hogy folyamatosan keresed a válaszokat és a mozgatórugókat. Lehet hogy kicsit félreérthető voltam, a megbeszélésen nem azt értem hogy miért viselkedik úgy - ezt még nagyobbak se nagyon tudják szavakba foglalni, csak azt érzik, hogy valami bajuk van a világgal - hanem elmondani neki, hogy hogyan vezetheti le az indulatait, hogyan próbálja meg elfogadható formában kifejezni, hogy mit szeretne.

Mandula
OK. Kép

Ildi
Igazad van, el is hangzott L.K. válaszában a László kórház, hogy ott kell ezt intézni, valóban ezt nem írtam le. A baj leginkább az, hogy az orvos/védőnő gyakran nem hívja fel a figyelmet az ellenjavallat lehetőségére-okaira, a szülő meg nem is tudja hogy van ilyenféle kockázat.

Szép napot mindenkinek!

Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Én is felkerülhetnék a listára?
35 éves vagyok, két fiam van Dávid 1992, Peti 1996, Budapestem a III. ker-ben lakom.
Baba valószinüleg már nem lesz. Félek is, meg mondtam, hogy nem is terveztünk harmadikat. Meg a férjem nem is akarja most már. Én meg teljesen bizonytalan vagyok. Persze ha jönne, maradna!!!!!!!!!!!!
kata34

Sziasztok!

Ági!

De jó, hogy tudtál egy kis időt szakítani arra, hogy meglátogass minket. Picur jól van? Nem hasfájós? Nagyon helyesek a fiúk! Dani viselkedése szerintem teljesen érthető, még ha nehéz is neked most. Nem könnyű elfogadni, hogy mostantól nem egyke, nem körülötte forog a világ, és bizony a rokonok is elsősorban most a kicsire kiváncsiak, vele törödnek többet. Nehéz neki! Mondom ezt mindamellett, hogy tudom nagyon nehéz most neked, nehéz kezelni ezt a helyzetet. Hisz te mindkettő fiút nagyon szereted!

Tandrea!

Szépek nagyon a kölykök, jól sikerült gyerekek.

Melcsi!

Az a bizonyos NOX koncert pontosan mikor és hol lesz?

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
NOX KONCERT: ÁPRILIS 2. VASÁRNAP 20 ó.CSEPEL FÕ TÉR. Ingyenes rendezvény
Mindenki jöjjön akit érdekel!
NOX honlapja: www.nox.hu
Remélem tudjátok, hogy a NOX a legjobb!
Kedves Ági!
Gratula a kisbabához, jó egészséget Nektek! Nagyon szépek a kisfiaid.
Kedves Tandrea!
A gyermekek nagyon szépek! Majdnem összetévesztettem a középsőt a naggyal, de aztán láttam a nevüket a képek fölött.
Kedves Kildó!
Ez engem is nagyon bosszant! Tele van a hócipőm az ilyen cikkekkel, már nem is veszem meg a Kismama magazint! Mintha szándékosan választottuk volna a császárt. Bár én utólag örülök neki, és nem is bánom, hogy nekem már csak igy lehet. Annyi rosszat lehet hallani ujabban, amikor kellett volna a császár, de mégis kierőszakolták a gyereket és baj lett.
A szoptatás meg a másik! Mintha minden anyából dőlne a tej! Tudtam én nagyon is, hogy a lombik miatt különösen fontos lenne, és akartam is, mert Mátét nem tudtam szoptatni a betegség miatt. De nem is indult be rendesen, csak ugy-ahogy. És már épp kezdtük volna élvezni mindketten, mikor vége lett. Nem hiszem hogy egyedül vagyok ezzel, mégis, a Kismamában szinte semmi értelmes nincs a mesterséges táplálásról, csak a szoptatást hajtják. Mintha parancsra lehetne teljesiteni!
Na befejezem a témát, mert mást is akarok irni, ezt meg ragozzuk máskor ha akarjátok.
Kedves Kata!
Biztos okotok van arra, hohy nem akartok többet, de ha mégis, hidd el, olyan különösen jó érzés hogy van 1 nagyon nagy és 1 nagyon pici gyereked!
Különös a nagy korkülönbség, de olyan jó látni, ahogy a nagy imádja a picit, és persze forditva méginkább.
Az én Pörikém ma, amikor végre elraktuk a hasa alatt lévő állatot és meg tudott fordulni, körülnézett nagy elégedetten, és azt mondta: Jaj!
Mostmár naponta többször is hasrafordul, a fejét magasra tartja,és néz a szép szemével, hogy látjuk-e milyen ügyes. Ha megdicsérjük, nevet, jár mindene, majdnem elrepül örömében. Olyan boldogság látni ahogy napról napra ügyesedik!
Melcsi

melcsi1967

Icus!

Most jutott eszembe, hogy a genetika eredményét még nem is tudjuk!? De gondolom írtad volna ha már meglenne!

Gabi
paga

Melcsi!

Tényleg, most hogy újra leírtad már emlékszem, hogy írtad. És a Fő tér biztosan valami fő helyen van, de hiába vagyok csepeli fogalmam sincs hogy hol van az, de majd megnézem a térképen! Mi sajnos, illetve nem sajnos, de nem leszünk itthon Prágában leszünk, illetve este 8-ra már biztosan hazaérünk, de biztos hulla fáradtak leszünk az utazás miatt. Így mi nem megyünk, de ez a Fő tér most már érdekelne hogy merre van?!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga
A genetika remélem már nem sokáig várat magára, bár 5 hétre ígérték, abból 3 és fél telt el.

Csepelen nincs Fő tér, én legalábbis még soha nem hallottam róla pedig itt születtem. Lefogadom hogy a Szent Imre térről van szó, ami Csepel központja. A Csepeli Napok keretében szokott ott lenni ingyenes koncert, gondolom ez is ilyen rendezvény lesz.

Kata
A következő frissítéskor benne leszel a táblában.

Tudom hogy a Babaneten lehet regisztrálni a Praxis 4D UH rendelőbe, de nem találom a linket. Légyszi segítsen aki tud. Köszi előre is.

Jó éjszakát mindenkinek.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

A babanet főoldalán az "ultrahang galéria új képekkel" képre kattintva bemégy az últrahangos részre, és ott már meg fogod találni, hogy hol lehet regisztrálni a kedvezményes 4D UH-ra.

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Nincs Fő tér Csepelen? Ezt a cimet irja a NOX oldala!
Kedves Paga!
Nem is tudtam hogy csepeli vagy, akkor nem vagyunk egymástól messze.
Jó utat Prágába!
Ma reggel felhitam a jó Krizsa doktoromat a Kaáliban, és meg is beszéltünk egy husvéti randit.Remélem a hormonjaim jók lesznek, és minden a terv szerint halad majd az ujabb baba felé!
Melcsi

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?