Új privát üzeneted érkezett!

Én is gratulálokKép

És hányadik hétben vagy? Azt most nem tudom felidézni, hogy volt orvosod, vagy mi ajánlottunk neked doktort?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszönöm KépKép

Ezt a hét számolást még nem teljesen értem Kép Az utolsó menstruáció szerint a 8. hét 2. napján, úgyhogy a baba kb 5 hetes.

Ti ajánlottátok a dokit (Hammersberg doktor) Kép
Tiszta izgulás volt a mai napom, de tényleg jófej. És pont úgy néz ki, ahogy egy nőgyógyásznak ki kell néznie KépKép
szamy

Sziasztok!

Szamy,
Gratula a babához! Kép Csak így tovább Kép

Flocika,
Hát engem nem az iwiw rabolt ám el... bent őrültek háza van a Gillette integráció miatt, volt olyan nap, hogy pisilni nem tudtam menni. Bár be-bejárok az iwiw-re, tény, mert ősrégi általános iskolai találka szerveződik, ahová 1-től 4-ig jártam. Kíváncsi leszek rájuk, ha el tudok menni. De oda sem írok többet, mint ide. Olvasni olvasok, csak írni nehezen megy...

Krisz,
Jaj, dehogynem kaptunk már immunerősítőt! Kezdtük a broncho-vaxommal, szart sem ért, sőt, többet volt beteg, mint előtte. Aztán ugye beruháztunk több tízezres csodákba, amit Sári szed, csak ugyebár az Aloe gél, ami igazán jó, benzoáttal tartósított és Marcus is allergiás rá, úgy néz ki. A másik kettő meg karotin és c-vitamin mellé, azt meg idáig is szedte. Most Vitacolan-t vettem, hát... de hát az rajtam sem segített annó igazán. Még a Flocika által javasolt kütyüt majd megpróbálom, de ellenőríznem kell, mi van benne. Van esetleg egyéb ötleted, hallomásból, tapasztalatból? Várom!

Cég: a logisztika költözik ki, azaz a raktár, ahonnan a termékeket szállították a vevőkhöz, állítólag. De még mindig nem publikus. Hát, kíváncsi leszek. Meg most volt a Gillette-s emberek tréningje (20 ember - egyelőre?). Feri még nem hívott?

Szirom,
Teljesen igazad van és tudod, hogy ha nem lennének bizonyos korlátok, mennék én Horányba is és építenék is tán (bár attól tartanék ám). De hát a bölcsi itt, a cég itt, anyuék itt és ők nekem sokat segítenek. Tehát ha már Káposztásmegyeren a Lakkozó utcát (4 villamosmegálló) messzinek ítéltem meg (hisz rajtam áll a család...), akkor vidéki ház még több. Pesten meg telket vagy házat venni megfizethetetlen - számunkra. Viszont most a lakástulaj visszalépett, mert a lánya albérletben lakott a gyerkőcével és egyik napról a másikra neki is megszűnt a munkája, úgyhogy ideköltöznek a szülőkhöz. Pedig Ádám már az ügyvéddel is beszélt és megállapodást is aláírták... várunk egy hót, hisz nem sürgős.

Marcus hétfő óta jár bölcsibe, de kemény éjjeleink vannak. Tegnapelőtt fél 4-kor úgy döntött, hogy reggel van és csak negyed 6-ra tudtam visszaaltatni. Meg is karmolta az arcom a cicánk, mert be akart mászni a gyerek ágyába és én nem engedtem. Felemeltem, ő meg kieresztette a karmát, mert félt és pont ott volt az arcom. Teljesen a szememig, mint egy indiánvonás. Ma meg egész éjjel köhögött.... remek.

Hát ezek vannak nálunk, tehát még nincs veszve a tavaszi kerti találka sem nálunk Kép

Puszi

H.

Kép
hanzika

Szamy!
Gratulálok én is,olyan jó új kismamákról hallani.Én nagyon szerettem pocakos lenni. (most is az vagyok,de ezt nem szeretem Kép )
Kép

Hanzika!
Amit én ajánlottam,abban nincs semmi tartósítószer,adalék.Csak tisztán gyógynövények vannak úgy összeválogatva,hogy az immunrendszert táplálva erősítik azt.Ha gondolod szaladjunk össze vmelyik délelött.A Lakkozó u. tőlunk is 3-4 villamos megállóra van(és 2db 20as megálló Kép
Macsekkal vigyázz!!
Pároddal mi újság meló ügyben?

Kép
flocika

Flocika,

háát, akkor én dupla pocakosnak számítok Kép Kép
Doki meg is jegyezte, hogy figyeljek arra, hogy ne nagyon hízzak. Bár most ezzel nem nagyon lesz gond, emelett az állandó émelygés mellett nagyon nincs étvágyam Kép
szamy

Szamy! Csak nehogy felfedezd, hogy émelygésre az a jó, ha eszelKép

Hanzi! Teljesen értelek. Tavaszi tali naggyon jó, csak lenne már tavasz.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Gyere tavasz, gyere már
Topik lakók zöme vár
Szervezzünk hát talikát!!

Kép

Kép
flocika

Szirom,
próbáltam, de akkor meg attól vagyok rosszul KépKépKép Úgyhogy inkább nem eszem Kép

A tavaszvárásba én is beszállok Kép Levegőre vágyom Kép Bár akkor meg jönnek a bacik Kép
szamy

Sziasztok!

Megvagyunk ám mi is, és folyik az élet nálunk is. Szamy, gratula a babához! Szirom, Miksa édes a képen, Flocika, a Te kisfiad is Kép

Tavaszt várjuk mi is!! A múlt heti hóesés nagyon nem esett jól így márciusban, végülis nem mentünk ki Bécsbe vásárolni.

Csenge kb. két hetente beteg, pedig még nem is jár közösségbe Kép Mi lesz itt később... Ha meg véletlenül nem beteg, akkor fogzik (három hét alatt három fog, már tíznél tartunk Kép ) A gasztro kontrollon meg amiatt papoltak egy sort hogy nem hízott a gyerek, de ha beteg és nincs étvágya, mit csináljak??? Adok neki Béres cseppet meg Cebiont, reméljük a legjobbakat.

Jut eszembe, Szirom, a múltkor írtad hogy Miksának nem 100as a lehellete. A háziorvosnak mondtad már? Mert nem biztos hogy a fogaitól van, lehet, hogy az emésztése a hunyó, nem?

Egyébként a Baross utcán is megjelent egy "madárinfluenza miatt megfigyel terület" tábla...

Mindenkinek jó éjszakát!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Nyuszi! Gondoltam már a gyomrára is, de az az igazság, hogy ez leginkább akkor van, amikor ezerrel rágja a kezét egy-egy fog miatt. Most valamelyik nap beengedett a szájába (elég nehéz benézni), és a legnagyobb alsó-hátsók is kint vannak, de a felsőknek csak a két széle. Most legközelebb mondom a dokinak (lassan mennünk kell hozzá), mert igazából én is azon aggódom egyre inkább, hogy tényleg nemcsak a foga lehet. Ha az emésztés, akkor mi a helyzet szerinted?

Jobbulást Csengének! A hízás miatt én nem aggódnék, most már nem híznak olyan ütemben azért, mint korábban. Egyébként hány kiló Csenge?

Szamy! Az jó, én állandóan ettem volna. Nagyon klassz most nekedKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Newsee!
Kislányodnak mielöbbi jobbulást kivánok.
Kép

A Baross u hozzánk is tök közel van.Azért ezt nem gondoltam volna,amikor a távolkeleti híreket hallgattuk.

Szakad a hó! TAVASZT AKAROK!!!!

Szirom!
Lehet,hogy kicsit rosszul zár a gyomorszáj és onnan jön a szag.Figyeld,hogy jellemző e vmelyik kaja után.

Kép
flocika

Flocika! De akkor kisebb korábban sokat bukott volna, nem? Nem különösebben volt jellemző. Egyetlen rövid időszakban volt ilyen, amikor kezdtük a hozzátápit, mert a kaja mellé még dudára szopizta magát. De szerintem nem tartott tovább néhány hétnél.
Kajákat majd figyelem. De most inkább úgy vélem, hogy reggel a legrosszabb.
És akkor mi a helyzet, ha rosszul zár a gyomorszáj? Tudsz erről valamit?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, nálunk Apának volt ilyen gondja, halálra terrorizálta a fogorvosát, mire rájöttek hogy a gond nem ott van. Kiderült, hogy savtúltengése van. Kapott rá tablettát, időnként rágcsál belőle párat és kész. Tudom, hogy nem fogható egy kis gyerekhez, de hátha... Egyébként ha csak fogzásnál van, akkor valszeg kinövi Kép , ilyenkor megbolondulhat az emésztés is, nem? Van, akinek a feneke véres a megváltozott nyálösszetételtől...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Eddig időm nem volt, most net nem volt, mert ugye vírusok miatt laptopra került a net, de ezt Zoli viszi magával időnként, és most nem időnként vitte, hanem állandóan. Így el voltam zárva a külvilágtól...

Hanzi:
Nem irigyellek... Az optimizmus tényleg jó dolog, de tapasztalatból tudom, hogy nehéz megérteni, ha olyan vagy hogy szereted biztonságban érezni magad és mindezt előre tervezettem. Én ilyen vagyok, Zoli pedig amolyan "férjedszerű" optimista... Szóval értem min akadtál ki. De igaza van Flocikának is, mert az optimizmus tényleg átsegít a dolgokon és munkát is könnyebben kap, akin nem látszik az elkeseredés.
Lakás ügyben én is Szirommal értek egyet, már mikor mi építkeztünk akkor is hülledeztünk, hogy a mi házunk nem volt lényegesen drágább, mint amennyiért a kollégáim vettek 50-60 négyzetméteres lakásokat. Azóta meg méginkább így látom. De az is igaz, hogy a hely sem mindegy. A nagyszülők segítsége mindennél többet ér, főleg, hogy Marcus sokat kell hogy otthon legyen. Azért remélem sikerül megfelelő otthont találnotok. Drukk megy!

Marcusnak jobbulást!

Arcod jól van már?

Szamy:
Gratulálok!!! Írd majd meg folyamatosan a híreket!

Nyuszi:
Jobbulást Csengének! Gyógytorna hogy megy? A hízás miatt meg ne aggódj szerintem. A betegség is indokolhatja, de nem hiszem, hogy ha amúgy nincs vele gond, akkor miért lenne baj, ha ép nem hízott. Komolyan mondom, hogy néha kedvem lenne egy nagyot ordítani, amikor előjönnek ezzel a súly dologgal az orvosok. Én is mit görcsöltem mert Viki az elején nem hízott annyit mint az átlag. Aztán semmi baja nem volt én meg feleslegesen görcsöltem. Szóval szerintem engedd el a füled mellett.

Flocika:
Én alapvetően szeretem a telet és a hóesést is, de most már nekem is elegem van. Végülis március van.

Jaj, el is felejtettem a múltkor gratulálni a nagyfiadhoz! Tök jó lehetett nálatok is a farsang.

Szirom:
Szájszagot szerintem is említsd meg a dokinak, az a biztos. Vagy mégsem? Nyuszi példája alapján lehet, hogy mégse, szegény Csengét is agyon vizsgálgatják a semmiért, meg még idegörlő megjegyzéseket is tesznek. Bocs' Nyuszi, ha máskép vagy ezzel.
Bár Szirom, ahogy a Ti dokitokról írtál, talán nem küld ide-oda feleslegesen.
Bocs', de időnként előbukkan belőlem az orvosokkal szembeni szkepticizmusom.

Krisztocs:
Tök jó, hogy végeztetek fogicanövesztéssel. Mondjuk Vikivel nem kínlódtunk, most se tudom hány foga van, nem is nagyon nézegetjük. A dokinéni bakaristolta a múltkor, hány van neki, de én akkor pont nem voltam ott (angolon voltam ép), Zoli meg ilyeneket nem jegyez meg... Sajnos Nikinél lehet, hogy észre kellene vennünk, de ő olyan nyűgös feszt, hogy szerintem már tök mindegy nekünk, hogy adott esetben ép miért kiabál egész álló nap... Neki még látjuk, hogy jövögetnek a fogai, mert az elsők észrevehetőek, most 5-nél járunk, de ő is olyan, mint Viki volt, hogy egyszerre többet növeszt.

Vikivel túlvagyunk élete első farsangján, ami irtó jól sikerült. Alig tudtuk elhozni.
Képzeljétek, ha ovi mellett megyünk el és kint vannak a gyerekek, vagy sétáló oviscsoportot látunk Viki iszonyatos hisztit vág le, hogy ő oviba akar menni. Én hülye meg úgy mondtam neki, hogy előbb le kell venni a pelust ehhez. Na, most ennek eredményeként üvölti, hogy leveszem pelusomat, bemegyek oviba... Most mit csináljak szerintetek? Õ még csak annyit lát a dologból, hogy ott van mászóka, meg csúszda, meg sok gyerek, meg együtt sétálnak, s ezt ő is mind szereti, pláne a sok gyereket. Remélem majd a tavasz meg a játszótérre járás elég lesz neki.
Niki meg feszt hisztizik, de egész álló nap. Már kishíjján megőrülök tőle. Vikinél is volt olyan periódus, hogy állandóan az ment monoton hangon, hogy he-he-he, de az csak két hétig tartott. Nikinél ez most már lassan egy hónapja megy, de egyre többet kiabál egész nap, szóval nem csökken, csak nő. Volt olyan nap, hogy felkeltek 7-kor és 8-kor már fájt a torkom a veszekedéstől, mert Viki már elég nagy gyereknek találja Nikit a bírkózáshoz és szabályos bírkózó dobásokat hajt végre rajta, plussz ráfekszik, meg még ami csak eszébe jut. És hiába szólok rá csak nem hagyja abba, csak ha ráüvöltök. Így szerencsétlen ha ép nem lenne nyűgös akkor Viki tesz róla, hogy az legyen.
Amúgy meg inkább megyünk sétálni amikor csak tudunk, mert Niki a hordozóban jól elvan, Vikit meg be se lehet hozni. Valamelyik nap 3 és fél órát sétáltunk és hisztizve kellett berángatnom, mert Nikinek meg már kopogott a szeme az éhségtől. De állandóan nógatnom is kell hazafelé, mert direkt, mintha egyet lépne előre és kettőt hátra, mikor hazafelé jövünk, Niki meg ott nyüglődik, mert mondjuk éhes. Na ilyenkor aztán ki tud hozni a sodromból. Mégis mit lehetne ilyenkor csinálni? Mert én szívesen kint lennék még Vikivel, de Nikit se lehet fél napokat babakocsiba tartani, neki is van mozgásigénye, meg hát ő egész nap enne, szóval éhes is lesz. Tipikusan melyik ujjamat harapjam meg eset. De ráadásul annyi van mostanában az ilyenekből, hogy tényleg őrület. Viki gyurmázna, meg zsírkrétázna, meg játszana a kirakós könyvével, de nem lehet, mert Niki rástartol és már a szájában is van. Egyszerűen olyan gyors, hogy az egész abból áll, hogy állandóan a szájában kell járkálnom. De sorolhatnám a példákat Niki oldaláról is. Szóval nem könnyű.

Na, mindenkinek szép napokat!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Először is: Nildikó, nagyon boldog névnapot kívánok!

Marycus! Már azt hittem, nem is jösszKép
Nem lehet semmi a két kiscsajjal. De ha már lehet játszózni, tényleg egyszerűsödik majd a helyzet.
Viki játéka: Miksát sokszor beleteszem az etetőszékébe ilyeneket játszani, mert különben állandóan elrohangál közben, és összekeni a fél lakást. A kirakós darabok pedig nehezebben vesznek el, legalábbis abban az adott pillanatban. A tálcán mindent meg tud csinálni, általában közben kap egy kis zenét is, és akkor még dúdolgat is közben. Jól emlékszem ugye, hogy nektek is PP van? Ebben talán nem zargatná Niki.

Kép

Rossz lehellet: persze, hogy megemlítem, de leginkább azt várom, hogy kint legyenek a fogai, mert ha akkor is marad, akkor nem attól volt. A dokink tényleg jó fej, és nem úgy ismerem, hogy küldözgetne feleslegesen.

Nyuszi! De már ugye nem úgy nézik a gyomorsavat, mint régen, hogy le kellett nyelni azt a csövet? Mer nekem olyan volt, és olyat Miksával nem csinálnak. Egyébként gondokodtam azon, hogy egyáltalán nem kér gyümölcsöt, és ez lehet-e öszefüggésben, de talán nem. Mert például a narancsra kóstolás nélkül mondja, hogy "zossz", de a narancslét simán megissza. Az is elég savas. Sima uborka nem kell, de a csemegét falja. Ha viszont önkéntelenül is savat pótolna, akkor kérné a gyümölcsöket, nem? Vagy mittudomén.

szirom

Jaj, Marycus! Még azt akartam írni, hogy nem tudom emlékszel-e, de Miksa huhogott, majd megőrültünk tőle. Legalább fél évig csinálta.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Most jól megnyugtattál... Amúgy tényleg rémlik valami a huhogásról. Azért remélem Nikinél már nem tart sokáig az üvöltözés, bár úgy vettem észre, hogy azért is csinálja, hogy felhívja magára a figyelmet, hogy hé, én is itt vagyok ám, kéretik gyerekszámba venni. No és szeretne mindenben részt venni, ha kell, hát cipeljék...

Az etetőszék jó ötlet lenne (köszi a tippet), de csak egy van belőle és örülök, hogy Viki minden gond nélkül kiszoktatható volt belőle. Nem szeretném visszaszoktatni. Arról nem is beszélve, hogy Viki tudja, hogy csak és kizárólag az asztalnál használhatja ezen játékszereit és nem maszatolhat és eddig be is tartotta. Nekem fontos, hogy ezt tudja. Ha meg elszalad közben akkor elszalad ezzel nekem soha nem volt bajom. Általában az asztalon hagyja vagy ha mást talál ki, akkor elpakolja amivel addig játszott. És ami nagyon lényeges, hogy ahogy anno Vikit nem hagytam ki semmiből, úgy Nikit sem szeretném kirekeszteni, mégha ez időnként hatalmas bonyodalmakat okoz. Persze háborgok miatta, meg dühít, hogy egyenlőre nem tudom igazán jól kezelni a dolgot, de csak ez is megoldódik. Meg úgy voltunk anno Vikinél is, hogy mi nem pakolunk el semmit, hanem inkább próbáljuk megszoktatni arra, hogy ami az övé azzal játszhat, ami a miénk azzal nem. Ez bejött és most már Viki neveli erre Nikit. Szóval ezt az utat szeretnénk Nikivel is bejárni, csak most még jobban kell figyelni, mert ketten vannak és mindkettőenk vannak egyéni igényei. Mondjuk az sem baj, ha megtanulnak alkalmazkodni, sőt. Hol Niki érdekeit, hol Viki érdekeit kell néznem. Csak nehéz nekem túltenni magamat ezen, mert ugye én mindkettőnek jót szeretnék. De összesimulnak majd a dolgok csak idő kell. Meg hát ők is változnak és mindig új és új problémák elé nézünk. De ez egy gyerekkel is így van, nem igaz?

Na, szóval kiakadok, de megy tovább az élet.

Szerintem ha egy gyerek szervezete igényel valamit, akkor azt nem utasítja vissza. De pl.: Viki ránézésre nem eszi meg a spenótot, meg se kóstolta eddig. Most a napokban rávettük és megkóstolta, de közölte: "Nem finom nekem." Én így voltam a tejbegrízzel. Nem tudom hogy működik ez, de szerintem lehet bízni az ösztönükben. Bár egy szakember, most tuti rámförmedne...

Na, még így utoljára egy Viki megnyilvánulás:
Ma elmentek Zolival a szervízbe, hogy megcsináltassák az egyik gumit az autón, mert szög ment bele. Viki persze informálva lett a tényekről. Aztán kiderült, hogy nem lehet megcsinálni, hanem két gumit újra kell cserélni. Mivel céges a kocsi, előbb meg kellett tudni, hogy az üzembentartó kivel van erre szerződésben, és persze nem azzal, ahol voltak, így Zoli dolgavégezetlenül elkezdett kihajtani a szervízből, mire Viki kiabálni kezdett: "Ne menj ki, nem csinálták meg autót!" és ezt vagy 3-szor is megismételte kiabálva. Na, ehhez mit szóltok? Hihetetlen nekem. Olyanokat tud mondani, hogy eszméletlen.

Na, mindenkinek szép napot!
Marycus
marycus

Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2006. május 5. Margitsziget

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató… sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

Várjuk a gyakorló bábák megjelenését, és a Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu, ; 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.)
nováky_rita

Sziasztok!

Hogy veletek mennyi minden történik Kép
Tündériek a gyerekeitek Kép Olyan fantasztikus, amiket tudnak mondani. A húgom 3 éves kislányától is elájulok amilyen szövegeket le tud vágni a telefonban Kép

Velem egyelőre semmi nem történik, kedden megyek védőnénihez. Kíváncsi vagyok nagyon.
Amikor anyukám terhes lett velem, nagymamám állandóan cukkolta, hogy milyen lusta, meg bele fognak fulladni a koszba. Erre anyukam azt mondta, hogy majd felgyorsul Kép Ezt a családi hagyományt követve elkezdtem én is átalakulni jó háziasszonnyá Kép

Olyan fura most, mert ugye azon kívül, hogy émelygek, semmi jele annak, hogy babát várok, és tudatosan figyelnem kell arra, hogy ne feledkezzek meg róla Kép

szamy
szamy

Sziasztok!
Szamy,
gratulálok a babához!

Szirom,
köszönöm a köszöntést!
Jó ez a Miksás kép! Hát én nagyon régen tudtam megnézni a Tomi fogait. Fogalmam sincs hogy állunk. Nálunk még mi mossuk, egyedül még rágicsál csak.

Flocika, Kriszta,..
mi az a iwiw ???

Marycus,
én mindig úgy olvasom, amit a gyerekekről írsz, mint egy esetleges jövőkép. Persze a gyerekek természetétől függően másképp lehet. De pl. én meg se mertem volna próbálni az együttalvást, ha te nem írsz róla, hogy működik. S örültem, mert nálunk is bevált. A kezdetektől.
Az etetőszék leszoktatáson egy kicsit meglepődtem, de rögtön eszembe is jutott, hogy ha Julcsi elkezd ülni, neki is kell enni majd valahol. Lhet hogy nekem is le kell róla
szoktatni Tomit??? Vagy még egy szék??

Hanzi,
köszi, megkaptam az sms-t!!
Hát megértelek!! Én alapvetően optimista vagyok, de hasonló bejelntéstől kiakadnék, főleg egy lakáscsere előtt!!! (hát ezzel most nem vigasztaltalak meg, bocsi)
Marcusnak jobbulást! Emlékszel Domi is ilyen volt tavaly!!

Rólunk. Részben azért tűnök el mert egy gyerek mellett sem voltam állandóan aneten, hát meg kettőnél. De most okom is van, kinn voltunk Olaszországban "síelni". Pontosabban én a gyerekekkel csak jó levegőt szívni. Bár betettük a léceimet is, hátha. Aztán nem lett belőle persze semmi, mert Julcsit evés és alvásilag felkavarta a dolog. Indulás előtt egy nappal elkezdett éjjel kétszer is kelni, s ezt a formáját odakinn is hozta, meg a délutáni hosszúalvás se ment. Valszeg a tejem is kicsit kevesebb volt. Aztán az utolsó napon visszatértünk a régi kerékvágásba.
920 kilométerre mentünk, de állítom, a gyerekek jobban bírták mint mi. Odafelé Julcsi miatt nem a szokásos úton, hanem végig autópályán mentünk. Hiba volt. Három dugó, és két és fél három óra elvesztegetett idő. Kétszer emiatt a kocsiban, a dugóban araszolva szoptattam.
Tomi nagy dumás, be nem áll a szája. S rájöttünk, hogy mindig többet tud annál, mint amit mutat magából. pl. az öreg néne őzikéjét amikor el kezdte mondani, már oldalakat tudott belőle. Biztosra megy. Ismeretlen játékot játszótéren akkor próbál ki, ha látta már másoktól. De tündéri kis kölyök!!! Nagyon tudja magát szerettetni!
Julcsi elkezdett forogni oldalra, hasra, meg a szájába venni a dolgokat. Közben rengeteget mosolyog, nevetgél, kinyújtott nyelvvel mondja hogy "e". Nem egy szomorú gyerek!!
Nemsokára lesz unokatesójuk is, Emma.

na kb. ennyi most megyek aludni!!
sziasztok
Nildikó
nildikoka

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szamy:
Nehogy azt hidd, hogy nyugis időszakod lesz. Állandóan adnak feladatot. Ilyen vizsgálat, olyan vizsgálat, védőnő stb. Meg a pocaklakók is tesznek róla, hogy legyen az embernek újabb és újabb élménye. Szóval nemsokára lesz miről beszámolnod, elhiheted nekem.

Nildi:
Megkésve, de boldog névnapot kívánok!

Jövőkép... Hát valóban minden gyerek más és tőlük függ, hogy milyen helyzetek alakulnak ki és hogyan állnak a dolgokhoz. Persze vannak élethelyzetek, amelyek mindentől függetlenül vannak, mert a fejlődésükkel jár együtt. Szerintem ilyen az is, amikor egy eszközt pl.: etetőszék, mindkét gyerkőc használ, de nem kell belőle kettő, mert van megfelelő korkülönbség. Mi már nem akartunk beruházni egy etetőszékre, meg a sok kacattól már lassan el se férünk, pedig még azt sem mondhatom, hogy kicsi a lakás. Szóval az elején nem volt gond, mert Niki még nem tudott enni, nemhogy etetőszékben. Aztán elkezdett enni, de még nem ült jól, akkor a hintaszékben volt etetve. De elkezdett üldögélni benne és eljött az a pont amikor kellett neki az etetőszék, de az nem megoldás, hogy külön etetem őket, mert Viki ugye azonnal ott termett, hogy ő is, no és ha őt etettem meg előbb, akkor is jött, ráadásul addig Niki óbégatott. Szóval egyszerre kellett őket etetni. Úgy kezdtük, hogy Viki kapott egy rendes széket, amit odatoltam az etetőszék mellé, Niki pedig az etetőszékben ült. Mind a kettőnek a tálcán volt az étel. Működött a dolog, csak nekem kellett megtanulni két kézzel egyszerre etetni, mert ugye ha Nikit etetem, akkor Vikit is... önállóság ilyenkor nem játszik... Ez ment addig, amíg Niki el nem érte a kezével a tányérokat. Innentől kezdve nem volt jó, mert borult minden. Akkor átköltöztünk a konyhaasztalhoz. Viki "ül" (leginkább térdenáll, áll, ha rászólok leül, de végülis működik) az asztalnál, Niki meg az etetőszékben és persze anya etet van, úgyhogy kétfelé egyszerre etetem őket. Most már jegyzik azt is, ki mit kap és bizony előfordul, hogy nem ugyanazt kapják, akkor van, hogy Viki reklamál.
Szóval mi így oldottuk meg. Nem mondom, hogy nem volna jobb százas szöggel leszögelni Vikit, mert időnként olyan pozícióban eszik, hogy azon csodálkozom, hogy az étel a gyomrába jut. Persze ez inkább akkor van, ha nemigazán éhes éppen. Ha éhes, akkor ha nem jön megfelelő gyorsasággal a z étel elkezd magától enni. Ilyenkor legyőzi az éhség a féltékenységet.

Nálatok nagyobb a korkülönbség, így lehet, hogy Tomi már kifejezetten önálló lesz, mire Julcsi ebbe a korba ér. Szóval pl.: etetés féltékenység nem is biztos, hogy lesz. Meg úgyis látni fogod, hogy szerinted tudna-e Tomi az asztalnál ülve enni, vagy nem. Akkor tudsz arra a kérdésedre válaszolni, amit feltettél.

A tornán van egy kislány aki két hónappal fiatalabb Vikinél és anyukája most várja a kistesót és a múltkor mondta nekem, hogy figyel ám ezerrel, hogy mit mikor kivel kell kezdeni csinálni, pl.: öltözést. Aztán mondtam neki, hogy ezt nem annyira érdemes csinálni, mert ami nálunk bejön az egyáltalán nem biztos, hogy másnál is, meg van olyan is, hogy nálunk is változik a sorrend, mert ép úgy tűnik jónak. De ezek a dolgok valahogy kialakulnak. Ezt már biztos Te is tapasztaltad.

Gratula gyerkőcökhöz, hogy bírták az utazást. Mi lemondtuk az egyhetes üdülésünket, anyuék mentek el, mert Niki olyan szinten nyűgös tud lenni, ha idegen környezetbe kerül, hogy nem vállaltuk a mások nyugalmára való tekintettel.

Szerintem nem baj, ha Tomi ilyen biztonsági játékos. Nehogy azt hidd, hogy más gyerkőc nem ilyen. Viki is ha új helyen vagyunk először bámul, szinte mozdulatlanul áll, s kell neki valami, ami ebből kibillenti, s akkor nincs már semmi gond. De ez akár egy szál ropi is lehet. Mesét, vagy mondókát, márha meghallgatja, akkor is csak akkor mondja, ha már tudja tökéletesen és akkor is csak akit kiválaszt annak mondja el. Pl.: a bóbitát még csak apának mondta el, senki másnak.

Kocsiban szopit én is kipróbáltam az M3-ason, szintén dugóban. Én nagyon utáltam...

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

A "hogyan etessünk több gyereket egyszerre" kérdésre a mostohaanyamnak volt egy sztorija, ami egy kicsit megdöbbentett először, de mostmár tetszik (persze nem valószínű, hogy ki fogom próbálni Kép)
Neki 3 gyereke van, a legkisebb a sztori idején még csak négykézláb mászott. A legnagyobbat már megreggeliztette, öltöztette, hogy viszi oviba. A középső meg épp az asztalnál ült, és reggelizett. És amikor odanézett látta, hogy az asztalnál ülő dobálja le a falatkákat a kishúgának, aki ott mászik körülötte, és szedi fel a földről a kaját. Kép

Ma voltam védőnéninél, mostmár nekem is van kiskönyvem Kép Kép Bár lehet, hogy korai még, mert azt olvasgattam másik topikban, hogy többeket csak a 12. hét után küldtek el. Nagy megkönnyebbülésremre, egy fiatal nőhöz tartozom (még az is lehet, hogy fiatalabb nálam Kép ), nem valami vén banyához, aki még az előző évezred téveszméit próbálná rámerőltetni Kép

Mindenkinek kellemes "minihétvégét" Kép

szamy
szamy

Sziasztok lányok!

Jó régen nem jártam erre.Andris egyre kevesebbet alszik napközben és nem enged a géphez. Kép
Este,pedig apa uralja.
Velünk minden renben,szerencsére mostanában elkerülnek a betegségek.Andris szombaton volt 7hónapos.7900g és 70cm.Sokat közlekedik a szobában,de még nem mászik.Foga nincs,nem is kell,anélkül is tud harapni Kép Nagyon édes,vigyorgós gyerek.
A nagyok szintén jól vannak.Kicsit izgulok,Tomi kedden megy az ÁMK-ba felvételizni,remélem sikerül.Nem szeretném kétfelé suliba hordani őket.
Tavasz-nyári babaruha börze elindult,akit érdekel angliából extra minőségű gyerekruci írjon a privimre.

Nildikoka!
Az iwiw egy ki kicsoda,ki kinek az ismerőse stílusú honlap.Sajnos csak meghívóval lehet regisztrálni így én is csak hallomásból tudom.

(Ez egy burkolt célzás a tagoknak,hogy küldjetek nekem is meghívót!!!! Kép )

Sielés!De jó!Nekünk ez idén kimaradt.De lehet,hogy azt az összeget bedobjuk a nyári üdülésbe és idén egy tengerpartos szünidő lesz belőle.

Szamy!
Gratula a kiskönyvhöz!Én is 10-12 hét körül mentem dokihoz,majd védőnőhöz.Te most hol is tartasz?A fiatal védőnéni nekem nem jött be.Az idős lehet,hogy rég végezte a sulit,de ha vannak gyerekei rengeteg trükköt,tanácsot tud mondani a gyakorlati dolgokat illetően.De te nagyon szerencsés vagy mert neked itt vagyunk MI Kép Kép

Kép
flocika

Kép

Adrisom már nagyon várja a tavaszt.

Kép
flocika

Sziasztok!

Flocika,
Édes a kisfiad Kép Az iwiwre a nagy létszám miatt csak tagonként egy meghívót adtak mostanában, azt meg már felhasználtam, így sajnos nem tudok küldeni... Annyira egyébkénr nem nagy szám ám, bár az kétségtelen, hogy ha az ember nekilát ismerősöket kutatni, az azért sok időt el tud vinni.

Szamy,
Nekem a 12. hetes UHra már vinnem kellett a kiskönyvemet, sőt amikor a 8. héten elballagtam a védő"néni"hez, azt mondta hogy ez már egy komoly terhesség, sokan jönnek a 3-4-5 hétben, az meg olyan korai, hogy soknak nem is lesz az egészből semmi... A fiatal védőnő szerintem azért jobb, mert közvetlenebben el lehet vele beszélgetni.

NIldikó,
Boldog névnapot így utólag!
Tök jó lehetett a "síelés", azért a környezetváltozás is jót tesz néha az embernek...

Marycus,
Képzeld, ma séta közben véletlenül megtaláltuk a Gyulai téri játszóteret Kép. Elég közel van nekünk, csak egy utcával beljebb kellett mennünk mint rendesen séta alatt szoktunk. Tényleg szimpi a játszótér, ha egyszer valaha jobb idő lesz, ki is próbáljuk Kép

Ha minden jól megy, holnap kiugrunk Bécsbe vásárolni, meglátjuk, megéri-e egyáltalán...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Mi is itt Kép Látom nagyon nem hiányoztam mondjuk Kép Kép
Voltunk apával lazulni Zalakaroson, aztán kimentem vele a Cebitre Németországba. A gyerekek anyósoméknál voltak másfél hetet, már nagyon hiányoztak!! Kép De szerencsére jól elvannak ott, úgyhogy nem volt gond.

Nyuszi,
Sok sikert a vásárláshoz, hova mentek? Mi is voltunk vásárolgatni, mikor még karoson voltunk, Parndorfba a Nike-ban nagyon jó leárazások voltak, máshova nem is nagyon mentünk ott be, meg a Humában voltunk a HM-ben, de ott nem igazán volt, csak a "szokásos". Németországban is kb uaz volt, talán vmivel több, azért sikerült vásárolni. Na meg a német CundA-n haltam be, hogy 5 emeletes volt, és minden emelet akkora, mint egy fél Tesco Kép Persze, lehet, csak nekem volt új, eddig csak Ausztriában voltam még, de ott is kisebb volt. Na, jó "kis" sztori lett, a lényeg, hogy majd írj, mit sikerült vadászni Kép

Szamy,
Gratulálok én is! Kép

Ildi,
Hú, nem lehetett semmi ez az út két gyerekkel! Mi most ugye 3000 km-t nyomtunk le oda-vissza, de kész voltam, már kínunkban néha csak úgy sírtunk a röhögéstől Kép
Visszafelé meg mi is dekkoltunk másfél órát Ausztriában az autópályán, mert két kamion "enyhén" összetalálkozott Kép

Szirom,
Alig maszat Miksa nagyon édes a képen Kép

Flocika,
Sajna még mindig nincsen meghívó Kép Andrisod viszont nagyon vidám fickó lehet Kép Milyen színű a szeme? tök olyan a képen, mintha szürke lenne..de nagyon szép!

Bocsi, ha nem írtam mindenkinek, de még ki kéne rámolnom, csak már "elvonási" tüneteim voltak, úgyhogy mindenképp benéztem Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Andris nevében köszönöm a bókokat.A szeme kék,csak belesütött a nap és ilyen furcsa lett a képen.

Krisztocs!
Persze,hogy hiányoztál,de tudtuk,hogy jó helyen vagy és nem izgultunk miattad Kép

Newsee!
A babanet is elég időrabló.Már ott tartok,hogy muszály benézni mit írtatok.De ha már benéztem írni is kell. Kép
A Gyulai játszótér -ha az amelyikre gondolok- tényleg jó és árnyékos.Ha már végre itt a tavasz majd mehetünk mi is veletek túrni a homokot?Kép
Majd írj mit láttál a bécsi út másik végén Kép

Manókám megint felsírt,megyek.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
flocika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Flocika:
Ne mond, hogy már 7 hónapos Andris. Hihetetlen..., bár Niki is már 10 elmúlt, de amikor olvastam ez eszembe se jutott. Tényleg vidám kis fickó - Krisztocs után szabadon - a kép alapján.

Egyetértek, tényleg időrabló a babanet is, főleg, ha nincs ideje az embernek, de azért szerintem jó, hogy van, nem? Nekem hiányoznátok mindannyian!

Nyuszi, Flocika:
Mi biztos tényezők vagyunk a Gyulai téri játszón, bár szerintem tavasszal még az Ugró Gy. játszón leszünk megtalálhatóak, meg a Káp.m. lakótelepieken, mert akkor még jól fog esni a napsütés, de nyáron átteszzük a telephelyünket a Gyulai térre. Most a Káp. I-en felújítottak egy csomó játszóteret. Egy hibájuk van, hogy homokozni nem engedném őket, mert nincsenek bekerítve, de a játékok teljesen újak.

Kriszta:
Jó lehetett a pihi a gyerkőcök nélkül, de azt elhiszem, hogy már hiányoztak.

Szamy:
A fiatal védőnővel tényleg közvetlenebbül lehet talán beszélgetni, bár ez szerintem inkább az adott ember természetétől függ, mint a korától. Viszont azzal csak egyetérteni tudok, hogy az jobb, ha van már gyereke, mert amúgy elég vad dolgokat tudnak mondani. A másik, hogy majd tapasztalod, de ma annyi megkötés van, hogy győzd számon- és betartani, és nálunk nemannyira jöttek be. Nekünk egy idősebb dokibácsink van a koragondozáson és sokszor jobban bejött vagy inkább betarthatóbb volt amit ő mondott. A második gyerkőcnél meg már nem paráztunk, parázunk annyira, így aztán sokkal könnyebben vesszük az akadályokat. Mondjuk szerintem a mi dokink is sokat fejlődött...
Egyszóval én azt gondolom, hogy egyenlőre az a jó, ha legalább nincs ellenszenved védőnéni terén. Szerintem sokat tudnánk itt mesélni arról, hogy mi mindenre nem jó ez a védőnői rendszer. De ahogy Flocika mondta Te már nem vagy egyedül. Ide mindig betérhetsz egy kérdés erejéig és garantálom a töbiek nevében is hogy lesz tanács, nem is egy és abból lehet próbálkozni melyik válik be. Ez vonatkozik a terhesség idejére is, hogy ne szaladjunk előre, mert ugye téged még ez fog érdekelni.

Nálunk ezerrel zajlik az élet. Alig volt vége a farsangnak, voltunk a Jövő házában, meg a Csodák palotájában - nem kicsiknek való, de Viki jól elszaladgált - most voltunk táncházban, ajánlom mindenkinek aki a közelben lakik az ÁMK-s Szederinda táncházat. Én nem vagyok egy népitánc, meg népzene imádó, sőt, de Vikinek annyira bejött, hogy még én is jól éreztem magam. Aztán kint voltunk tegnap a Lánchíd környékén, és bár fél 7-kor már kukorékoltak, 10-től fél 3-ig kint voltunk, és Viki meg se állt, ment mint a gép, én meg csodálkozom, hogy 3 és fél óra kintlét után hisztizve hozom be őkelmét. Niki meg tömte a fejét pereccel egész idő alatt. Majd benyomott itthon egy adag kajcsit, aztán evett a mi kajcsinkból , meg ráugrott a pattogatott kukoricára, aztán még kis vacsi, és alvás előtt a 240 tápi úgy nasinak. Hihetetlen mennyit eszik. De legalább csendben elvolt és nézelődött. Jó napunk volt tegnap. Szombaton meg beneveztünk egy cirkuszi előadásra Vikivel, kiváncsi vagyok, érdekli-e majd. Mondjuk mi nem nagyon vagyunk oda a cirkuszért, de Vikinek talán bejön. Majd meglátjuk.

Ja, Viki aranyköpés Március 15-én: "Lovacska bepisilt, nincsen pelusa." és nem tudott napirendre térni felette, még ma is mondogatta, sőt kiegészítette azzal is, hogy "Lovacska bekakilt..."

Na, most már én is jövök néhány képpel, annyi elmaradásom van:

Ezt a libikókát kapták karácsonyra:
Kép

Farsang:
Kép

Kép

Kép

Kép

Táncház:
Kép

Kép

Kép

Kép

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Én is jó régen jártam már errefelé!!! Kép

Zsuzsa lányom már 6 hónapos, még mindig szopizik, most kezdünk el más ennivalókat is kóstolgatni, hát még egyelőre nem nagy lelkesedéssel. Kb úgy néz ki, hogy gőgicsél az etetőszékében, a szájába rakom a kaját, ő tovább gőgicsél, észre se veszi, hogy változás történt. Mikor végre leesik neki, hogy jé, itt valami változott, akkor meg leginkább nyújtogatja a nyelvét meg öklendezik. De nem baj, mi próbálkozunk. Kép

Most sajnos elkapott egy náthát és csúnyán köhög meg taknyol. Tulajdonképpen ebben kérnék segítséget. Újpest központnál lakunk, és olyan gyerekorvost keresek, aki egyrészt házhoz jön (bár igazság szerint még nem kérdeztem rá konkrétan a doki néninktől, de nem is ajánlotta fel) és másrészt tud annyira angolul hogy a párom is tudjon kommunikálni vele, ha kell, mivel ő eléggé töri a magyart, és egy ilyen helyzetben szerintem nem boldogulna magyarul.

Előre is köszi!!

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Marycus!
Milyen nagyott nőttek.És azok a szemek.... Lesz bajod neked is pár év múlva. Kép
Már alig várom a tavaszt,hogy kitegyem magunkat a térre.Legjobban a Tomit viseli meg ez a szottyos idő,neki a legnagyobb a mozgástér igénye.Brigi most nagyon rákapott az olvasásra.Már nem is tudom hányadik könyvet olvassa ki szilveszter óta.
A táncház nagyon jó lehetett.Már én is készültem többször,de apa erre nem vevő és hétvégén együtt vagyunk.Meg persze a rengeteg családi program is közbejön.

Rokica!
Örülök,hogy itt is látlak.Még egyszer köszi a buli lehetőségét,nagyon jól éreztük magunkat.
Vártunk 14.-én a közösségi házban.Eszter megint nagyon érdekeseket mondott a szoptatásról.Április második keddjén jön megint,majd gyere.
Doki ügyben sajnos nem tudok segíteni.

Kép
flocika

Flocika! Kép

Köszi szépen a szép szavakat, örülök hogy jól éreztétek magatokat. Azért nem mentünk kedden, mert Zsuzsa baba beteg. Kép Vasárnap mentünk vele a Bethesdába ügyeletre, mert azt hittem, kruppos. De "csak" gégehurut. Vasárnap este magas láza volt, az iszonyú volt, főleg mert fordítanom is kellett mellette, és csak úgy tudtam végül megoldani, hogy magamra kötöttem a lázas gyereket, hogy tudjon valamelyest aludni. Aztán szerdán újra belázasodott estére, de az nem volt olyan vészes. Még mindig köhög és taknyol, de remélem már kifelé lábalunk belőle.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Kéréssel-kérdéssel fordulok hozzátok. 2éves Balázsomnak fogorvosra lenne szüksége. A körzeti fogorvos "fémtöméssel" riogatott minket ezért most magán-gyermekfogászt keresünk Újpesten aki ért az ilyen picikhez, h minél kevesebb traumával ússzuk meg a helyzetet. Ha tudtok egy kedves, de jó szakembert ajánlani, írjátok meg. Köszönöm.
Egyébként mi Kápmegyer I-en lakunk. Két kisfiam van, Gergő 5 éves, és az újpestiben született Balog László dr.-nál, BAli 2 lesz májusban és a MÁV-ban született- elsősorban az ottani 24 órás rooming-in miatt.
Flocika, a kápmegyeri topikban írtam kicsit bővebben.
atiz

Sziasztok!

Nagyon édes Miksahaver, Andris és Vikó a képen, főleg ő fogott meg, hogy mennyit változott, mióta utóljára láttam Kép

Most csak gyorsan írok - megint hozom a formámat, de tanulni kell, mert ha aug-ig nincs kész minden, nagy bukta lesz...

Atiz,
Kérdezd meg Újpest-Kp-ban lévő fogászatot. Lehet, hogy elvállalják. Kovács doktornő, mikor hozzá jártam, azt mondta, hogy ő vállal gyerkőcöket. Próbát megér és kultúráltak, kedvesek. Neki is kicsi gyereke van - úgy vettem ki a szavaiból.

Ildi,
Sejtettem.... mivel otthon sem vettétek fel Kép Majd hívlak (ja egyébként Domi is beteges továbbra is).

Rokica,
Jobbulást Zsuzsinak Kép Nálunk hasonló van, láz nélkül, már egy hónapja. MOst már csak a csoda segíthet, mert már mindent, de mindent vettem a gyereknek (bár még Flocika által ajánlott Sundrider-es cuccot nem. Előbb fogyjon el a többi más). Sajnos házhoz járó gyerekorvost, aki ráadásul angolul is jól tud, nem ismerek. De szerintem hívd fel a rendelőt és érdeklődj!

Newsee,
Csenge jobban van már? Gasztrón minden keresnek valamit, amivel riogathatnak.... ne foglalkozz velük, ha allergia szinten minden rendben és a gyerek jókedélyű.

Szirom,
Ha Miksa lehellete reggel rosszabb, az érthető, mert akkor ugye éjjel kevesebb a nyál, bulizhatnak a bacik a szájban. De egy gyerekfogászatot megér Kép

Marycus,
Ház: hát nálunk az építkezés nagyon rizikós lenne, ahogy magunkat ismerem, még a házasságunk is rámenne :D Így marad a keresgélés. Most Káp II-n a Megyeri úton láttunk egy gyönyörű lakást, 10 em. cseréptetős panelban.... meg itt mellettünk egy 74 m2-est felújítandót, de az Ádámnak nem jön be. Már odáig vetemedtem, hogy új építésűeket is kinyomtattam a József A. u.-ban.
Arcomon a heg még látszik, a bőrömet ismerve meg is fog látszani sokáig Kép

Krisz,
Hétfőn vagy kedden beszéljünk cég ügyben, kivi vagyok! Kép

És egy kérdésem lenne a Káp-on élőknek. Mennyire jó ott lakni? Mennyire kötött az élet? Vagy én vagyok szkeptikusabb a bölcsi miatt, hogy minden nap hurcolászni kéne a gyereket, meg ha beteg, anyuékat rángatni vagy a lázas gyereket cibálni.. nem tudom..

Jó hétvégét!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Atiz:
Fogorvos: Anno ovis koromban találkoztam a fogorvossal, akihez most is szoktam járni. Szóval ő tuti gyerekfogorvosként kezdete a pályáját, de nem kérdeztem tőle még sohasem, hogy vállal-e gyerkőcöket is, bár Vikivel kapcsolatban már kérdeztem tőle és nem rökönyödött meg, úgyhogy lehet, hogy vannak gyerek páciensei is. Amúgy én elégedett vagyok vele, csak kicsit drága, meg elég nehéz időpontot is kapni szerintem. Ha gondolod azért hívd fel és kérdezd meg, hogy vállalná-e a fiadat. Dr. Merényi Gábor, 370-0196, 06-30-9443-943. Rendelő: Bp. 1042 Árpád út 41-43 I. em. 7.

Sok sikert!

Hanzika:
Mi tudod, konkrétan nem a lakótelepen lakunk, de szinte minden nap ott sétálunk és a hugom is ott lakik. A hugom pl. imád itt lakni. Csendes, nyugis, sok a zöld, sok a kutya(g)... Van több bölcsi, ovi, iskola, ha esetleg váltanátok. Játszótér is doszta, csak kevés, ami be van kerítve, de felújítottak. Bár ezek elsősorban Káp. I-re vonatkoznak. Közlekedésileg szerintem már gázabb a dolog. Van a 14-es villamos, és a fekete, piros 20-as. A központig bejutni az reggelenként olyan 15-20 perc biztosan van villamossal. Busszal ha a központ és a metró a lényeg, akkor nem érdemes próbálkozni.
Élelmiszer szempontjából szerintem megfelelő a kisbolti ellátottság, meg közel az Auchan.
Mi a közlekedést nem számítva nem bánjuk egyáltalán, hogy errefelé lakunk.

Rokica:
Gyere sűrűbben! Jobbulást Zsuzsa babának! Aki nagyon aranyos babócának tűnik a kép alapján. És még megmarad abban az alacsony kiságyban? Nem félsz, hogy megpróbál kimászni?
Orvos ügyben sajnos nem tudok segíteni.

Flocika:
Elhiszem, hogy Tomit megviseli, hogy nem tud eleget mozogni. Mi is várjuk a tavaszt. Minden nap megnézzük a játszótereket és ha vizes, akkor Viki kiköveteli, hogy töröljük le, és alig tudom neki megmagyarázni, ha nagyon vizes, hogy ezt képtelenség szárazra törölni. Úgy sajnálom amikor mindent megnézeget és semmire sem tud felülni vagy lecsúszni. Olyan szomorúan tudja mondani, hogy "Vizes"...
Az nem baj, ha Brigi szeret olvasni, sőt... ma inkább az szokott a gond lenni, hogy a gyerekek nem olvasnak. Legalább ez már nem lesz probléma.

Mi családi progiként fogtuk fel a táncházat, és bevált, de ha valakinek túl nagy az ellenérzése, akkor nem biztos, hogy bválik, meg nagyobb gyerekeknél már játszhat, hogy nem állnak be játszani, mert ugye ciki, akkor meg megint nem jó. Mondjuk én nem vagyok oda a népi témákért, de ellenérzésem az egy percig sincs ezzel kapcsolatban ezért is mertük megpróbálni. Vikinek meg minden tetszik ami mozgás...

Megjártuk a cirkuszt Vikivel. Írtóra figyelt, meg tapsolt, meg kurjongatott. Szóval alapvetően tetszett neki, de nagyon elfáradt. A kínai erő vagy tornaművészeknél viszont elfogyott a türelme. Mondjuk az nagyon nagy dolog amit képesek megcsinálni, de kevésbé látványos és mozgalmas, szóval nem csodálom, hogy akkor elunta magát, de szerencsére utánna volt a szünet, futott kicsit, aztán jöhetett a 2. "félidő".

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Marycus, Hanzika!
Köszönöm a fogdoki-tippeket, biztosan érdeklődni fogok náluk. HAnzika, a Pozsonyi úti fogorvosi rendelőt említetted? Vagy van másik fogászat is Újpest központban?
Hanzika:
Mi 2,5 éve lakunk Káposztásmegyeren, előtte Újpest központban laktunk. Az ottani nyüzsihez képest sokkal barátságosabb, családiasabb... A közösségi házban sok babás és gyerekes program van, ez nagy pozitívuma a lakótelepnek. Ami problémás, az ahogy Marycus is írta, a közlekedés. Amikor kiköltöztünk,azt gondoltam "mi az a húsz perc villamossal?". Most már tervezem h megszerzem a jogsit, mert két gyerekkel elég macerás bevillamosozni a különböző rendelésekre h egyéb programokról ne is szóljak. És apát sem lehet mindig hazarendelni h a sofőrünk legyen.. Kép
Ti merre laktok egyébként?
atiz

Sziasztok!

No, jövök már én is kicsit. Néhány napig nem tudtam, mert benyaltunk valami ronda vírust a gépre, de most már jó, és hasít is rendesenKép Csak az a kérdés, nem én vagyok-e riasztó, mer amikor tudok jönni, akkor nem ír senki, most meg...Kép

Marycus! Gyönyörű Vikóca! Nagyon-nagyon megnőtt, és nagyon sokat változott is! Vagány és kiscsajos is egyszerre, büszkék lehettek rá!

Hanzi! Mi történt az arcoddal? Erről lemaradtam.

Kápmegyeren csak ott élőket ismertem régebben, és szerettek ott lakni. De ők autósok voltak. Viszont közelebb lennétek hozzánkKép És anyudék nem akarnak költözni? Tuti elégedettek a lakásukkal?
Miksa: nagyon sokat javult a lehellete, talán tényleg a fognövés volt. Most úgy nézem, kint vannak a fölső-hátsók is, és már csak reggel érezni egy aprócskát, hogy nem tuti tiszta az illat. Dehát reggel senki se patyolat, és a reggeli fogmosás után tökéletes. Remélem, így marad.

Atiz! Én sajnos nem tudok segíteni fogdoki-ügyben, nem lakunk Újpesten. Üdv közöttünk egyébkéntKép

Ildi! Azért irigyellek az út miatt! Jó lehetettKép
Miksa elvileg egyedül mossa a fogát, de az persze nem elég, így a végén én is beszállok, és akkor igyekszem mindenütt megcsutakolni egy picit.

Flocika! Aranyos Andris, nagyon kis huncut ezen a gépenKép

Rokica! Akkor most már gyere többetKép Édes a kiscsajszi nagyonKép

Kriszta! De nekem hiányoztál, csak én is lógós vagyok kicsit mostanában, és kevesebbet jövök, mint régenKép. Ezekkel a vásárlásokkal felkelted az érdeklődésemet, eccer bizisten kiugrunk most már mi is.
Azt ígérted, mesélsz az útról!

Nyuszi! Voltatok végül vásárolni? érdekelne engem is a dolog.

Lányok, most tűzök, mert nálunk még mindenki (Miksa és énKép) pizsiben van, pedig már a kertben lenne a helyünkKép Én annyira örülök a tavasznak, hogy nem bírom elmondani. Már kezdtem elviselhetetlen lenni az utóbbi időben, de ez a napocska jó terápiaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Marycus,
Nagyon édes Vikó, meg persze Niki is!! Hatalmasat nőttek a csajszik, és az az elszántság, amivel nyomja Vikó a népi lépéssort a táncházban Kép

Rokica, Atiz,
Üdv a fedélzeten, sajnos se fogdokit se sima dokit nem ismerek a kért paraméterekkel...

Hanzika,
Akkor az Attila útról lemondtatok és Káposztásmegyeriek lesztek? Arcoddal mi történt? Erről én is lemaradtam.
A gasztrora majd április 10.én megyünk legközelebb, addig hízlalom a csajszit hogy végre elégedettek legyenek... Most szerencsére jól eszik, pedig egy örlője meg egy szemfoga is mozgolódik.

Flocika,
Igaz, a babanet is lehet időrabló, de én itt már csak Benneteket látogatlak jó ideje ;)

Szirom,
Nagyon jó hogy rendeződni látszik Miksa lehellete Kép A napfény nekünk is jól esik ám, már nagyon vártuk! Tényleg, mikor illik először elvinni fogászatra a törpéket?

Na, megjártuk nagy bécsi bevásárlást, többet nem megyünk Kép. Szóval a mi tapasztalataink alapján ami minőségi, az kb. ugyanannyiba kerül mint itthon, pár száz forintos eltéréssel (úgy 300-500 Ft), így elég sokat kellene ahhoz vásárolni hogy visszajöjjön az utiköltség. Azért hoztunk pár cuccot, főleg Csengének, de nem volt egy nagy élmény. Viszont ami tetszett, hoztunk hátihordót, amivel tudom tömegközlekedtetni a csajszit. Hétvégén teszteltük is, Csengének tetszett a dolog Kép De pl. autósülés vagy etetőszék pont annyiért volt mint itthon, ruha is. Pl. kinéztem Csipinek a CundAban az Örsön egy kivehető béléses tavaszi-nyári kabátot, ott 6900 Ft volt. Nos, azt kint 6300ért vettem meg végül, tehát annyira nem volt nagy árkülönbség. De lehet hogy csak rossz időpontban voltunk Kép Minden esetre megbeszéltük hogy legközelebb úgy megyünk ha arra járunk (pl. ha megyünk nyaralni vagy ilyesmi), külön túra törölve.

Jó éjszakát mindenkinek!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Köszönöm a szíves fogadtatást! Kép

Zsuzsa baba jobban van, és élve a jótanácsokkal, felhívtam mind a saját rendelőmet, mind az Erdősor utcait, ahonnan javasoltak egy-két doktornőt. A mi (Kiráy utcai) rendelőnkben azt mondták a telefonba, senki nem tud angolul. Az Erdősor utcában kapásból rámondták, hogy az egyik doki néni hivatásosan fordít is, biztos tud annyira angolul hogy elvállalja. Szóval holnap megyünk oda megismerkedni vele.

Ma meg a még mostani doki néninknél voltunk mindhárman, és rá is kérdeztem újra, hogy tud-e annyira angolul, hogy elkommunikáljon a párommal. Rávágta, hogy persze, hiszen párom tud magyarul is. Na de pont azért keresek angolul beszélő orvost, mert a párom NEM tud annyira magyarul hogy egy vészhelyzetben kommunikálni tudjon! Akkor meg mi lesz? Viszont most lelkiismeretfurdalásom van, hogy faképnél hagyom a doki néninket. Mindenesetre azzal nyugtatom a lelkiismeretemet, hogy sokkal de sokkal nyugodtabban hagyom úgy a páromra a lányunkat, hogy tudom hogy van olyan orvos, akihez minden további nélkül fordulni tud, ha baj van. Ennyit talán megér az, hogy "szakítani" kell a doki néninkkel.

Most azért lett aktuális, mert részidőben megyek dolgozni, és javarészt a páromra lesz bízva Zsuzsa. Pont ma kaptam meg a beosztásomat, hát a hét napból négy délelőtt nem én leszek a kislányommal, és emiatt is lelkiismeretfurdalásom van. Egyelőre abban maradtunk, hogy hétfő-szerdán David fog vigyázni Zsuzsára, kedd-pénteken pedig bölcsibe adjuk, időleges megőrzésre. (Az I. kerületben, ahova hivatalosan be vagyok jelentve, van ilyen lehetőség.) De most emiatt is ingadozom, mert eleinte úgy terveztem, csak 1-2 órára adom Zsuzsát be bölcsibe, de a mostani felállás szerint ez 10 is lenne. Még mindig szopizik, igény szerint, és vagy kenguruban vagy cicin alszik csak el. Mi lesz vele egy bölcsis csoportban??? Anyatejet tudok vele adni, de nem hiszem, hogy a két bölcsisnéni közül bármelyik magára kötné kendőben vagy kenguruban csak hogy tudjon aludni :P Jajjj. Most nagyon meginogtam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!
De pörgős lett a topik! Jól van,ügyesek vagyunk.Kép

Kicsit lemaradtam.Párom Sándor (és a szülinapja is aznap van) két napig vagy mi mentünk,vagy hozzánk jöttek.Szombat este az ÁMKban voltunk bálozni.Minden évben csinálnak egy alapítványi bált aminek a bevételéből a suli egyes részeit korszerűsítík.Nagyon jó volt,csak most kevesebben voltunk mint tavaly.
Ma leszabadultunk a térre és Andris jó nagyot aludt a friss levegőn.Sajna későn vettem észre,hogy megkapta a napocska az arcát.Szegény olyan mókás,mert ahogy oldalt hajtva aludt csak a fél arca piros a másik hófehér.Vigyázzatok!már most is erősen süt.

Rokica!
Mi is az Erdősorra járunk.Kit ajánlottak onnan?
Nem korai még Zsuzsit bölcsibe adni?Legalább addig maradj,amíg szopizik.Ha nem létfontosságú én nem mennék.A gyerekem lelke többet ér.

Hanzika!
Én még az újpesti részen,az izzón lakom,de sokat sétálunk Kápon.Vannak nagyon hangulatos részek és jó kis üzletek,könyvtár,DM,posta,stb.Én szinte mindent el szoktam intézni ott.Még az önkormányzatnak is van kihelyezett irodája és ott soha nincs tömeg.Két dolog van ami nekem nem szimpi.A sok kutyagumi (máshol is rengeteg van) és a magas távhő számlák.Ja és én nem tudnék villanyon főzni. Kápon nincs gáz.

Newsee!
Köszi a beszámolót az útról.Nagyon régen nem jártam arra,de ezek után már nem is vágyom.

Jaj,de nehezen megy most az írás.Vibrál a szemem a monitoron.Majd holnap folytatom. Jó éjt.

Kép
flocika

Sziasztok!

Maycus,
Eszméletlen gyönyörűek a csajok, és Vikó tényleg rengeteget változott!!!! Nagyon szép, és milyen hullámos haja van Kép

Rokica,
Egyetértek Flocikával, ilyan korán én se adnám még be Kép De persze mindenhol mások a lehetőségek, körülmények, így csak te tudod eldönteni Kép

Szirom,
Hát amiket mesélni akartam, az homlokegyenest más tapasztalat a vásárlásról, mint Manónak pl. Valóban nem voltak nagy leárazások, de azért Parndorfba mindig megéri elmenni. Most nem vállveregetésből, de a Nike-ben, Máténak olyan cipőt vettünk, hogy megszólal 20 euroért (itthon 10 fölött láttam), nekem nacit szintén ott, 20 euroért, kardigánt megint annyiért. Pumában felnőtt pólókat 8-10 euroért stb. stb. A Mexxben is voltak most nagyon jó áron, csak én a HM-re tartogattam már a többi pénzt Kép És az meg igaz, hogy középáron van (bár sztem olcsóbb, mint az itthoni), de tény, hogy sose fog szembejönni az utcán. Úgyhogy én még mindig imádom ezeket a kimeneteleket, és a toys'r'us-ban is mindig van akció. Ja, és igaz, hogy az Németország, de egy itthoni 30 ezres Graco gyerekülés kint 12 ezer volt. Szóval nem tudom, Manó ti merre voltatok, de sztem ne vegye el a kedveteket! Mert nagyon sok helyen jócskán ki lehet fogni! Esetleg mielőtt mentek, érdemes a Toys'r'us honlapját figyelgetni, én mindig több ezerrel olcsóbban veszem a játékokat és ott vannak üléstől kezdve kocsik is, minden.
Elvileg jövő hónapban is megyünk, ha már lesznek nyári cuccok.
Zalakarosra visszatérve isteni volt, és rájöttem, hogy csak hétköznap szabad elmenni ilyen helyre pihenni, mert alig voltak a szállodában, péntek du. viszont megjött a tömeg. Németország is nagyon jó volt, de azért hosszú kocsival...viszont gyönyörű képeket csináltunk Kép

Hanzi,
Most tényleg, mi lett az arcoddal? Bár ma úgyis hívlak Kép

Tegnap voltam bent a cégnél, még tuti fix helyet nem tudtak mondani, csak azt, hogy lesz, megkérdezték, hogy miket szeretnék, miket nem. Úgyhogy pozitívan csalódtam, mert azt hittem, hogy kész tényekkel áll elém az új főnök, aztán nem lesz beleszólásom. De az igényeimnek megfelelő helyet próbál majd kereseni. Az már fix, hogy október 1-jétől kezdhetek. (persze plusz-mínusz 1-2 hét belefér Máté szoktatása miatt) Jó volt újra bent lenni, és dumálni a régiekkel Kép

Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Rég jártam erre...és sajn még olvasni se nagyon olvastam, bevallom. Elég kemény munka volt a cégnél, mostanában már ráéregetek azért.

Látom hanzi költöznétek, hát sok energiát hozzá. Kép Borzasztó egy időszak amíg az ember túlvan rajta.
Barátnőmék laknak Káposztáson, ők szeretik, bár költöznének, mert csak 1 szobás a lakás és kicsi már a babával nekik, de nem tudják vagy fél éve eladni, ami számomra érthetetlen mert a kis lakások gyorsabban el szoktak menni. Pedig nem adják drágán, igaz 10. emeleti.

Én azért bevallom nem mennék vissza kert nélkülibe, még úgy sem hogy még mindíg egy szobában vagyunk Emmával. Most itt a tavasz és nagyon élvezi.
Pénteken meg jön az építész végre és felméri a terepet, remélem semmi akadályát nem találja a tetőtérnek és végre beindul valami.

Emma jól van, szerencsére nem betegs továbbra sem, szóval járja az ovit.

Most beirattam angolra, holnap kezdjük, kiváncsi leszek. Még balett-jazzbalett van a műv házban, azon is gondolkodom mert annyi az energiája hogy iszonyú.

Valaki kérdezte a fogorvost: Bár mi nem újpesten lakunk, de nemrég voltunk fogorvosnál, mert Emma egyik rágófoga sajnos pici korától túl barázdás és nem lehet rendesen tizstítani, és most be kellett tömni. Sima sztk-ban voltunk, ingyenes volt és mégis rendes fehér tömést tettek bele. Ezt csak azért írom, mert igenis jár a fehér tömés ha azt kérjük, teljesen a fogdokin múlik. Ahol régen laktunk a X. kerületben ott is most mesélte egy ismerős anyuka hogy nekik is amalgán tömést tettek a gyerek fogába és hog ymi fizettünk e a fehérért. Hát nem. Szóval csak határozottan. (Egyébként abszolút nem volt semmi gond, kb 3 mp-ig fúrták neki 3x, közte öblített, nem sírt és nem is fájt neki, hiszen csak felszini luk volt, épp ezért kell időben betömni a tejfogat is)

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Köszönöm a bölcsis hozzászólásokat! Nem egész napra megy bölcsibe, hanem egy héten pár órára. Illetve még kiderül pontosan hány órára, de 10-nél nem többre. Ma voltam bent a bölcsiben, már izgatottan várják a "kisbabát" és újonnan megfenyegettek, hogy el fogják kényeztetni. Hát tegyék. Kép Nem hiszem hogy annál jobban el tudják kényeztetni, mint mi itthon. Aztán majd meglátjuk. Ha nem jön be a bölcsi, akkor megoldjuk máshogy.

Más:

Átjelentkeztünk Dr. Péter Ágneshez, mert ő tud angolul. Van valakinek tapasztalata vele?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Elmaradtam én is rendesen. Olvasgatlak benneteket, de nem volt erőm írni.
A másik topikban, amit olvasgatok, az egyik lánynak elment a babája, úgyhogy kitört rajtam a "mi van ha.. " depresszió, a férjem meg is fenyegetett, hogy kitiltja a babanetet. Kép Ráadásul borzasztó érzékeny vagyok, ha már kicsit is megható egy film, elsírom magam, úgyhogy csak vígjátékokat nézek Kép

Voltam ma vérvételen a szakorvosi rendelőben (most voltam először ott). Hát.. érdekes volt Kép Nagyon durva lehet órákon keresztül folyamatosan, futószalagon vért venni. Meg volt ott egy nő, aki nem várta meg, hogy befejezzék a vérvételt, hanem fogta magát és kiment. Ennek az lett az eredménye, hogy hatalmas vércseppek voltak mindenfelé Kép Utólag még az is kiderült, hogy azt sem várta meg, hogy azt a gumi szorítót levegyék róla Kép

Nagyon édesek a gyerekeitek. Azok a farsangi képek tündériek Kép Olyan kár, hogy a nagyobb gyerekek/felnőttek már cikinek érzik a jelmezbe öltözést. A farsang olyan jó dolog Kép

szamy
szamy

Sziasztok!
MAnó:
Én keresek gyermekfogászt Balázs fiamnak,aki 22 hónapos, és a fölső két rágófogával van a gond, ill. már kibújt még kettő felül és attól félek azokkal is gond lesz mert egyszerűen nem hagyja h megmossam. Már sokféleképp trükköztem: együtt fogmosás velem, bátyussal, kádban, tv előtt, erőszakkal... Adjatok léci ötleteket!
BAzsival az a baj h az a típusú kisgyerek akire nem lehet meggyőzésés módszerrel hatni. Vagy ha igen, akkor még nincs meg hozzá a kódunk Kép Épp ezért tartok a fogorvososditól: ahhoz h kezeljék a fogait, el kellene érni hogy biz. ideig nyitva tartsa a száját... NAgyfiammal sosem voltak ilyen gondjaim, ő amolyan jó gyerek. Öccs pedig a kisördög. Pedig muszáj megcsináltatni a fogait, a fogmosási gondjaink miatt a barázdazárás sem lenne haszontalan.
Rokica:
Bölcsi: szeretnék melletted állást foglalni a dologban. Írtad h férjed amerikai.Ott egész mások az elvárások egy anyával és a munkavállalásával kapcsolatban. Nehéz lehet megfelelni "kétfelé", és míg mi ált. azt halljuk itthon családban, stb. h természetes minél tovább itthon lenni, te nem kapsz efelől 100%-os megerősítést... Szóval Ha Zsuzsa rosszul bírja a bölcsit, még mindig nézhettek más megoldás után, de az is elképzelhető h minden flottul megy majd. Ismertem egy anyukát akinek a 6 hónapos kislánya simán beszokott a bölcsibe. Úgy olvastam 8 hónapos korban rizikósabb, addigra viszont elvileg be is szoktattad...
atiz

Sziasztok!

Atiz! Az én fiam is olyan, hogy ha valamit nem akar, akkor nála az NEM (még akkor is, ha már közben vonzza). Már megszületni se akart annak idejénKép
Naszóval fogmosás: nekünk volt olyan szettünk, amibe 3 különböző fogkefe volt, mármint 3 különböző méretű, keménységű. Az első kettő inkább csak rágóka, azt nagyon szerette Miska rágicsálni, és valahogy ráállt a keze tőle a fogkefére. De nem fogmosási környezetben adtam neki feltétlenül, hanem csak úgy is. Nem próbáltátok? Lassan 2 éves képKép

Kép

Szamy! Nyugi! Miért lenne baj? ne gondolj ilyenekre!

Rokica! Nem ismerlek benneteket, te tudod, hogy miért olyan fontos a munka, szóval tedd úgy, ahogy gondolod. De fél sort azért írok, mert kijön belőlem: szóval én nem tenném még, szerintem az ilyen pici babáknak nagyon fontos még a mama. És viszont. De visszatérek oda, ahol kezdtem, el tudom képzelni, hogy valaki olyan helyzetben van, hogy visszamegy dolgozni. Meg írtad is, ha nem jön be Zsuzsának a helyzet, akkor újra átgondoljátok.

Kriszta! Csodaszép a testvérpárKép
Vásárolni meg csak eljutunk már egyszer mi is, bár jelenleg az a helyzet, hogy együtt az emberrel még az Auchanba se jutottunk el vagy fél éve.
Ja, csak azt akartam még mondani, hogy nem Manóék voltak kint, hanem NyusziékKép

Nyuszi! Klassz a hátihordozó! Én is akartam, de az ember be volt parázva, hogy nem látjuk, mit csinál a kölök mögöttünk. De persze próbálni nem próbáltuk. Csenge nyugiban van benne?

Rólunk annyit, hogy Miksa ma másodszor hányt autóban, még a végén tengeribeteg lesz, mint én. Pedig mióta autózik... Ma én is rosszul voltam, mert szaggatottan haladtunk,de persze siettünk, az ember meg nyomja neki. Ha én vezetek, akkor semmi gáz se velem, se a gyerekkel. Visszafelé már vigyázott, és akkor nála se volt baj. Volt valakinél ilyen?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok lányok!

Tegnap nem tudtam jönni,kicsit rumlis napunk volt.
Tomi túl van a felvételin.Egy teremben két tannéni várta a lurkókat és 5 ilyen terem volt.Mi nagy szerencsétlenségünkre egy olyanba lettünk szólítva,ahol még látásból sem ismertem a tanárnőket..A protekció minden lehetősége elszállt.Akkor már gombóc volt a gyomromban,de próbáltam nem mutatni a gyerek elött.Aztán a fél óra leteltével egymás után jöttek ki a gyerekek,hogy milyen jókat játszottak és milyen érdekes volt.Erre az én fiam majdnem sírva: „Kettőt elrontottam,anyaKép ” Na gondolhatjátok.A víz kiver azóta is. Kb 180-190 gyerek megy a héten felvételizni és csak két osztályt indítanak.(52-56 fő)Eredményt kb egy,másfél hét múlva tudjuk meg.
Miket kellett csinálni?Ritmust viszzatapsolni, bemutatkozni, logikai sort folytatni, egy hosszú összetett mondatot szó szerint visszamondani, képeket időrendi sorba tenni, hang azonosságot és különbséget felismerni pl doboz-toboz,méz-kéz, ének, vers mondás,azonos db számú állatokat összepárosítani,

Ma a lépcsőn cipekedve úgy emeltem meg a babakocsit,hogy bekattant a derekam.Alig tudok itt ülni.Van valakinek egy jó gyógymasszőre?

Krisztocs!
Nagyon helyesek a gyerekeid.Tényleg ilyen jó testvérek mint a képen?

Manó!
Gratula a kis hősnek.Én is utálom ha a számban matatnak,nekik még rosszabb lehet.Kép

Rokica!
A mi dokinénink is ő.Nekem eddig nem volt rossz tapasztalatom vele,csak annyi,hogy Andris kb 1-2 hetes volt amikor le”tyúkmellű”zte az én édes kis kakasom.Aztán szépen kikereked és eltünt ez a mellkasi probléma.De nem is értem,mert neki befelé hajlott a csont,a tyúknak meg domború.

Szamy!
Hesegesd el a rossz gondolatokat. Kicsit megbolondulnak a hormonok és sírósabbak vagyunk.Jön a tavasz,napsütés,pihenj sokat és várd türelemmel a kisembert.
Kép

Szirom!
A napokban betévedtem a DMbe és én is vettem már ezt a 3dbos fogmosót. Pedig még híre-hamva sincs a fogacskának.A legnagyobb buzogányt már a kezébe adtam rágni,de olyan mélyen letolja a torkán,hogy fulladozik tőle.Nem hagyhatom vele egyedül.

Na jó éjt,már tényleg nagyon fáj a derekam.

Kép
flocika

Flocika!

Van hozzájuk egy kerek izé lyukkal a közepén, ha azt ráhúzod (mindháromra ráillik), akkor olyan lesz, mint a kard markolata, és nem tudja bedugni a torkába, csak mintegy 2-3 cm-t birtokolhat. Ha ilyen a tiétek is, akkor lennie kell hozzá ennek a tartozéknak!

Derékra nincs igazi tippem, pedig én is szenvedek időnként hasonlóval. Legutóbb olyan 3 hete. Fastum géllel meg hasonlókkal kísérleteztem, de szerintem mint a halottnak a csók...Kép Ajánlottak egy csontkovácsot az Örsnél, de végül nem mentem. Megkérdezzem neked?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom
Köszi,a csontkovács fáj.Már volt részem benne.Inkább egy lazító masszázsra vágyom Kép
Van itt egy pasi,de még nem mertem a keze közé keveredni.Háááát,meg pasi....
Olyan kerek izé a miénkhez sajnos nincs.

Kép
flocika

Sziasztok!

Krisztocs,
Babákok tündériek, és milyen jó testvérek Kép Ugye szerinted is jobb ha az idősebb a lány?
Nem akarok ám senkit lebeszélni a bécsi kirándulásról, csak nekünk annyira nem jött be. Pedig utánanéztünk a neten az akcióknak, csak a boltokban nem láttuk nyomát sem hogy bármi le lenne árazva Kép Na jó, hoztunk pár 5 eurós akciós pizsit Csengének, az tényleg jó Kép Az üléseket meg az etetőszéket a babyone-ban néztük, mert a honlapjuk szerinti akciós áraik jók voltak, ehhez képest a valóságban a Concord Ultimax 265 euró volt ott is, az etetőszék meg 125 euró, mint itthon. A gyengülő forint mellett ezért inkább nem költöttünk rá valutát Kép

Szirom,
Hátihordóról majd rakok fel képet. Eddig egyszer teszteltük, akkor jól viselkedett benne Csenge, nagyon élvezte hogy olyan magas mint anya Kép Mondjuk olyat vettünk, amiben ötpontos biztonsági öv van, just in case Kép. Azért volt ez szimpibb mint az "oldaltáska", mert könnyebb vinni, olyan mintha egy csővázas hátizsák lenne a hátamon. És ami másik elvárás volt, Csenge feje az én fejem magasságában van, így nem kócolom le alkalomadtán, ha alacsony helyre kell bemennem vele Kép.
Tuti a kép Miksáról, annyira édes kis mókus, és ez mindig is így volt, ahogy elnézem...

Flocika,
Nem semmi felvételi volt!! Az meg, hogy a kisfiad kettőt "elrontott" nem jelent semmit, lehet hogy sokan sokkal többet rontottak, csak észre sem vették Kép Egyébént milyen suli ez??

Szamy,
Anno az első vérvételemet nekem is az újpesti szakrendelőben "követték el". Aztán a dokim megnézte a végeredményt, mondjuk nem volt nehéz nem észrevenni, mert nagy tűvel vették a vért és teljesen szétrobbant a vénám, ezért megkért szépen, hogy inkább a Péterfy (ott szültem) rendelőjébe járjak ezután... Ott is egész nap vért vesznek, mégis max. öt percet kellett várnom (jó, mondjuk 8 után jártam, nem reggel 6ra mentem, állítólag olyankor ott is tömeg van), mindig jutott egy jó szó, arról nem is beszélve, hogy soha meg nem éreztem, hogy levették a vért, a szakrendelőben meg elájultam Kép
Egyébként a mai napig érzékenyen érintenek a hülye témájú filmek, pl. a múltkor nem bírtam végignézni egy akciófilmet, ami úgy kezdődött hogy elraboltak egy kislányt. Na ott fel is álltam és elmentem aludni, nem bírok ilyeneket nézni. Amikor meg pocis voltam, a Vészhelyzetben akkor ment el Weaver babája és pont annyi idős volt a film szerint mint az enyém. Egy fél óráig bőgtem, ezért Apa a Szülőszoba után megtiltotta a Vészhelyzet nézését is Kép Úgyhogy dolgoznak a hormonok, semmi gáz! Csak pozitívan gondolkodj, nem lesz semmi baj!

Rokica,
Ha menni kell hát menni kell! Egyébként több helyen is olvastam, hogy a gyerekek a tényleges szükséget sokkal jobban reagálják le mintha "csak úgy" rakná az ember bölcsibe... És biztosan nem lesz ott rossz dolga, ő lesz a gondozók szeme-fénye Kép Egyébként úgy tudom, Marycusék is Péter doktornőhöz tartoznak. Mi is az Erdősor útra járunk, csak Tóth doktornőhöz, ő meg homeopátiával is foglalkozik.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Bocsi, csak egy gyors...ezt elfelejtettem megmutatni Kép

Kép

Kriszta
krisztocs

Jézusom, Kriszta, kiráz a hideg, én már látom lelki szemeim előtt, ahogy fejreesnek!Kép Biztos én vagyok a paramama, de nem nagyon veszélyes ez?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?