Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !
A tegnap délutáni net probléma engem is bosszantott, de mára végre működik.
Ancsi!
nagyon jó ötletet adtál anyukámmal kapcsolatban, mert bár még senkinek sem beszéltünk a terveinkről (kivéve két barátnőmet)de felvagyok készülve rá, hogy anyukám sopánkodni fog,mondván hogy örüljünk hogy a fiúk ilyen nagyok stb. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy engem a mamámék 2 éves koromban örökbe fogadtak, de leszámítva a fiziológiai oldalát egy terhességnek úgy gondolom, hogy ugyanakkora felelősség 46 évesen örökbe fogadni egy gyereket, mint 41 évesen szülni.Szóval evvel fogok érvelni ha nagyon sokat magyarázna.

Gyönyörűek az új baba fotók!
Paga!
Megkaptad az emilemet, mert nem hívott senki?
Egyébként középfokú végzettséggel zöldségtermelő kertészt is keresek.(közalkalmazotti munkahely, munkarend megbeszélés szerint, ha valakit érdekel írjon)
Üdv.
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Melinda
Nagyon örülök, hogy valamilyen fórumon elhangzanak ezek a gondolatok, és figyelmeztetik a szülőket. Én csak akkor egyszer hallottam a bébiúszás ilyen megközelítéséről, és azt nem értettem, hogy miért nincs ennek nagyobb nyilvánossága. Nyilván sokan meggondolnák magukat. L.K. azt is elmondza, hogy ő nem csinálhat nyilvános ellenpropagandát, mivel nem tudja bizonyítani, így mint magánvéleményét tolmácsolta nekünk. Azóta én, amerre ez szóba kerül, el szoktam mondani amit tőle hallottam, de sokan hitetlenül néznek rám, mondván hogy ha ez igaz lenne, betiltanák. Csakhogy a bébiúszás eléggé profitorientált dolog, ők nyilván nem fognak maguk ellen beszélni, s az is lehet, hogy nincs is erről tudomásuk. Lényeg, hogy ezek szerint terjed a híre, és ennek örülök. Mi volt pontosan ez a fórum ahol erről nyíltan beszéltek?
8-9 hónaposan szerintem épp idejében léptetek ki, akiről én írtam, majdnem 3 éves koráig járt.

Paga
A Te fiad az élő példa, hogy a gyerek prímán megtanulhat úszni 5 évesen is. És a megfázásos szövődményekről is osztom a véleményed.

Vajon miért akarja sok szülő hogy az ő gyereke még sokkal ügyesebb-okosabb legyen mint másé? Ez a verseny a szülők között gyakran megy a gyerek rovására.

Ma pl. lesz a Fókuszban valami riport - ilyen zseniképző szemlélet - miszerint a gyerek már az anyja hasában tanuljon angolul. Egy másik okosító szemlélet szerint 2 évesen érdemes megtanítani a betűket...Hát, ezekről is meg van a magam véleménye...Mert a gyerek ugyan sokmindenre képes lehet, de minek...Helyette pedig kimaradnak azok a dolgok, amik abban a korban fontosak lennének. Mindennek meg van a maga ideje. Amit nyer a réven, annál többet veszt a vámon.

Ancsi
A süti persze frissen a legfinomabb, de szerintem napok múltán is szinte ugyan olyan jó, ha nem hagyod kiszáradni. Szerintem nyugodtan süsd meg előbb.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Szerintem nem arról van szó, hogy okosabb és ügyesebb legyen mint más gyerek, csak a szülők megtesznek mindent, hogy a legtöbbet kihozzák a gyerekből, ami nem baj, amíg a gyerek is élvezi. Na a zseniképzés azért egy kissé túlzás. A bébiúszás valóban egy jó üzlet, mint sok más ami káros is lehet. Pl a cigit sem tíltják be, pedig az bizonyítottan káros. Na jó ez rossz példa, mert arra pl kötelező ráírni, hogy ártalmas. Amíg nem lesz bizonyított, hogy nem jó, addig nem fognak ellenreklámot csinálni, ezt nekünk szülőknek kell egymás közt terjeszteni.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta
A tel. számot megkaptam, köszi.
Ha sikerül beszélnem vele az oltásról, beszámolok.

Mandula
Annyira megértem amit a babavárásról írtál...Nekem is mindig mondták, hogy ne görcsöljek már rajta, mert annál rosszabb, de hát hogy lehet ezt megállni?? Drukkolok nagyon!

A munkahely témához:
Nálunk az oviban nagyon sok anyuka panaszkodik, hogy nem talál olyan állást, aminek a munkaidőbeosztása mellett tudná a gyereket hozni - vinni. Eleve azzal kezdik az interjút, hogy van-e aki vigyáz a gyerekre ha beteg, és tud e vállalni túlórákat. Ha ezekre nemet mond, eleve esélytelen, ha mégis felveszik, retteg a szülő hogy ki ne rúgják a gyerek betegségei, a hiányzások miatt. Ebből aztán az következik, hogy sokszor a beteg gyereket begyógyszerezve behozzák az oviba, ami persze őrá és a többire is nagyon veszélyes. Csak a gyerek elszólásaiból derül ki hogy lázas volt, és anya gyógyszert, kúpot adott be. A szülő meg tagad, mert dolgozni muszáj...Sőt, egyes gyerekorvosok hajlandók a beteg gyereket egészségesnek nyilvánítani - esetleg valami paraszolvencia fejében? - mi pedig orvosi igazolásra kénytelenek vagyunk bevenni az oviba a félgyógyult gyereket, aki ezután nyilván hamarabb visszaesik. És a szülő minél többet szorong a gyerek betegségei miatt, a gyerek annál betegesebbé válik...Ez egy ördögi kör. Nagyon nehéz helyzetben van az az család, ahol nincs a közelben nagymama, aki ilyenkor besegít.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Fanny!

Megkaptam a mailedet, köszönöm. Remélem Györgyinek lesz bátorsága felhívni téged, úgyanis elég sok kudarc érte már munkakeresés közben. De mondtam neki, hogy mindenképpen hívjon, egy próbálkozást mindenképpen megér.

Zsenge!

A kicsi lányod nagyon édes, aranyos. A nagyfiaid kevéssé látszódnak, de tényleg kész férfiak már.

Mandula!

Köszi a kimerítő választ kineziológia terén. És ezt hogy csinálják? Mitől lesz nagyobb önbizalmam, stb.

Ancsi neked is köszi e témában a választ.

Sziasztok,

Paga

Gabi
paga

Icus!

Bizonyára hallottál már a Czeizel féle Családtervezési Programról. Mi mindhárom gyerekünknél résztvettünk ebben a programban.(Péternél még vadonatúj volt a dolog) A program lényege, hogy felkészülten induljunk neki a gyerekvállalásnak. A három hónapos felkészülési idő alatt természetes módon kell védekezni, s a minél hamarabbi siker reményében minden reggel felkelés előtt hőmérsékletet mérni. Utána a grafikonok elemzése alapján megmondják,hogy a következő ciklusban mely napokon érdemes próbálkozni.Az első két fiamnál ez remekül működött(Peti a 2., Bence az 1. hónapban "összejött"), Benjinél nem volt ilyen sikeres, mert őrá többm mint egy évet várni kellett. Előnye még a programnak, hogy nagyon sok lényeges vizsgálatot is elvégeznek.(pld. rubeolaszűrés) Itt lehetett hallani először a magzatvédő vitaminról, amit 20 évvel ezelőtt még nem lehetett gyógyszertárban beszerezni, viszont a programban résztvevők ingyen megkapták.(ma már mindenki maga veszi meg)
A Családtervező Központ Zuglóban a Bolgárkerék utcában található. A központ keretein belül évente kb.4-szer egy 12 foglalkozásból álló szülői szerepre felkészitő tanfolyamot indítanak gyermeket váró párok számára. Az első két fiamnál ez még nem volt, így Benji születése előtt vettünk részt az egyik ilyen tanfolyamon. Itt szó esett a terhességről, szülésről, csecsemőgondozásról, gyereknevelésről. Nagyon élveztünk ide járni, annak ellenére, hogy mi már "tapasztalt" kétgyermekes szülők voltunk. Tudtak nekünk is újat mondani, többek között ott hangzott el egy gyógytornásztól az említett vélemény a bébiúszásról.
Egyébként még most is rendszeresen járunk a központba, mert résztveszünk egy allergiaprevenciós programban, valamint kéthetente kisgyermekes klubba is járunk hozzájuk.

Azzal kapcsolatban, amit a nagyon korai korban elkezdett angol és olvasástanításról írtál,a napokban hallottam egy téged igazoló véleményt. Valamelyik TV csatornán modta egy szakembernek tűnő hölgy,hogy bármelyik egészséges gyermeket meg lehet tanítani 2 évesen a betűk felismerésére, de ebben a korban nem ez a gyerekek dolga, mástól veszi el az energiát.Messzemenőkig egyetértek ezzel, szerintem is iskoláskorig a gyerekeknek a legfontosabb a játék, ezen keresztül tapasztalnak meg sok mindent, így fejlődnek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem kell velük foglalkozni, de ez ne tanítás legyen. Én mindig nagyon sokat meséltem, verseltem, énekeltem, olvastam a gyerekeimnek.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Huuuu, nagyon lemaradtam.
Sok érdekes dologról írtatok.

Az anyukák elhelyezkedésével kapcsolatban tényleg áldatlan állapotok vannak. A Fotexnél dolgoztam 9 évig üzletvezetőként, csak avval a feltétellel vettek fel, hogy táppénzre nem mehetek, ha beteg a gyerek. Én vállaltam, aminek az lett a vége, hogy a férjemnek kellett GYED-re
mennie Danival, mivel folyamatosan beteg volt. És ennek már 15 éve.
Tényleg nagyon sokan rá vannak kényszerítve arra, hogy betegen vigyék a gyerekeket közösségbe. Kyra hazahozott a bölcsiből valami fertőzést, Marcellnél tüdőgyuladást okozott. Szenvedünk is tőle rettenetesen. Napi 2 szurit kap szegényem. Most kb. egy hónapig nem is viszem bölcsibe Kyrát. Talán áprilisra lemennek ezek a fránya betegségek.

Icus!
Jól vagy? Ultrahangon voltál nem voltál mostanában?
Nagyon hasznos volt számomra is a bébiúszásról leírtak.

Asztrológiával kapcsolatban ambivalens hozzáállásom van. Egyrészt őrültül vonz, de sajnos saját tapasztalatom nem túl jó. Kb.
4 évvel ezelőtt a jelenlegi párommal kapcsolatunk elején mi is felkerestünk egy "hozzáértő" emberkét. Õ azt mondta nekünk, hogy a mi kapcsolatunknak nincs jövője, a párom szerepe az én életemben csak annyi, hogy kimozdítson az állóvízből / az akkori házasságomra utalt / semmi egyéb. Közös gyerekünk nem lesz, a páromnak lesznek gyermekei, de nem tőlem. Nagyon elkeseredtem ezektől, de úgy döntöttem nem foglalkozom többet evvel a témával. Összeházasodtunk, lett azóta két közös gyermekünk, de a mai napig szóról szóra emlékszem mindenre. Mikor terhes voltam Kyrával, én is attól rettegtem, mi van ha mégis igaza lesz és nem lesz közös gyerekünk.

Rakok fel pár képet a két kicsiről.

Bea

KépKépKépKép
beátab

Ezt jól megcsináltam, bocsi a dupla képért.Kép
beátab

Paga!

Ez tul.kép nagyon hasonlít a pszichológus munkájára. Én egy hölgyhöz járok, Õ Bp.-ről szokott jönni havonta. Beszélgetünk és rávezet azokra a dolgokra amik miatt a problémáim vannak. Pl.: amikor először voltam nála akkor egy számomra nagyon fontos dologról beszéltünk. Arról, hogy én mindíg mindenkinek meg akarok felelni, de mindíg úgy érzem, hogy nem vagyok elég jó. Õ azt mondta, hogy ez valszeg azért van, mert az anyaméhben ért valami olyan hatás ami miatt nem érzem magam elég jónak. Én nem tudtam semmiről, mint írtam már 6 éves koromban meghalt az Anyukám. Aztán a Nővérem mondta, hogy Apukám már nem akart több gyereket (akkor már volt 4) és Anyukám titokban tartott meg engem. (persze később én lettem Apukám kedvenceKép)
Hát nem tudom ki lehet-e ebből hámozni amit mondani akarokKép.

Icus! Sajnos én 7 évig voltam kénytelen bármilyen munkát elvállalni, mert legtöbb helyen ha meghallották, hogy 2 gyerek van, akiket ráadásul egyedül nevelek, rögtön el is köszöntek. Ahol meg dolgoztam ott mérhetetlenül kihasználtak, tudván, hogy kénytelen vagyok mindent "benyelni".

Ja, én 26(!) évesen tanultam meg úszni, úgy hogy elmentem egy tanfolyamra ahol 8 éves gyerekek tanultakKép! Fura volt, de nagyon könnyen megtanultam.

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredtem!

KépKép
mandula35

Bea!
Gyönyörű a pici lányKép
Köszönöm jól vagyok, éppen tegnap töltöttem be a 20. hetet. Utoljára az amnio kapcsán volt UH-n 3 hete, most majd csütörtökön megyek dokihoz.

Melinda
A Bolgárkerék utcában én is voltam többször. Huszonévesen a hőmérőzős dolog, aztán a két vetélés után ott csináltak kromoszómavizsgálatot, amiből kiderült hogy nincs ilyen rendellenességem, nyugodtan próbálkozhatok a babával. Aztán amikor a jelenlegi páromat megismertem, és látszott, hogy nehezen jön össze a baba, megint elmentem, de az ottani nőgyógyász nagyon nem volt szimpatikus nekem, mert mindenféle vizsgálat nélkül hasára csapott és erős hormoninjekciókat írt fel. A betegtájékoztatóból aztán kiderült hogy ezeket csak rendszeres UH nyomonkövetés mellett szabad alkalmazni, arról viszont szó sem volt hogy bármikor vissza kéne mennem kontrollra - csak azt mondta, a ciklus közepén adassam be valakivel. Hát ezt inkább mellőztem.
Viszont örvendetes, hogy a szülői szerepre való felkészítésben ilyen alaposak és körültekintőek.

Sokat gondolkodom arról, én milyen leszek mint szülő. Azt hiszem, arra kell vigyáznom, hogy ne bújjon ki belőlem folyton a pedagógus és ne akarjam túl tudományosan nevelni szegénytKép. 20 év alatt az oviban sok tapasztalatot gyűjtöttem, kialakult egyfajta szemléletem a gyereknevelésről, fogalmam nincs mit gondolnék ilyen dolgokról ha történetesen nem ezen a pályán dolgoznék. Meg hát a saját gyereket úgyis másképp látja az ember...

Munkahelyre visszatérve: nekem ebben végül is szerencsém van, úgy értem nálunk ha beteg lesz a gyerek, nyugodtan elmehetek táppénzre, tudom hogy nem fognak kiutálni. Mondjuk ez az adott főnökön is múlik, volt nálunk is olyan tendencia, hogy a kolléganőim betegen behozták és valahol elkülönítve lefektették a saját gyereküket, úgy dolgoztak, mert a csoport ellátását nehéz volt megoldani. Most sokkal emberibb a szemlélet. Pedig most sincs könnyű helyzet: képzeljétek, egyszerre hárman várunk babát - táppénzen - ezen kívül egy kolléganőm kilépett, egy eltörte a sarokcsontját, egy ősz óta beteg. 16 óvónőből 6 hiányzik, a többiek hosszúznak folyamatosan, és helyettesítik plusz a vizsgaidőszakban a 2 főiskolára járó kollégát. A szülőket nem érdekli hogyan, csak minden meglegyen, a 8 csoportot el kell látni- hát, nem éppen egyszerű ilyen helyzetben türelmes, nyugodt, kiegyensúlyozott óvónéninek lenni. Sajnálom is a kollégáimat ezért a helyzetért, de hát ez van.
Bocs a regényért.
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea ,

nem baj, hogy dupla a kép, így duplán édes! Nagyon tündéri, vidám kisbaba!
Az én rossz tapasztalatom a jóssal, még most is sokszor belémnyilall, nem múlt el nyomtalanul, főleg, most hogy a téma felvetődött.Lehet, hogy ez is olyan, amiről Mandula ír, hogy régi sérelem, félelem, amit "oldani" kellene?

Melinda,

olyan aranyos, hogy résztvettetek egy ilyen tanfolyamon "gyakorló szülő" létetekre. Nekem nagyon tetszik!Kép Melinda, voltak a Családtervező Központban ilyen idősebb babát akaró anyukák is? Milyen a hangulata?

Mandula,

én nagyon elszomorodtam, hogy ilyen korán elvesztetted a Mamádat. Annyira jól tette az Anyukád, hogy titkolódzott egy kicsit, nagyon bölcs asszony volt...Kép
Szorítok én is, hogy minél előbb összejöjjön!KépKépKép
ancsi65

Farmel!
Én is elmentem annó a Bolgárkerék u.-ba. de nekem nem jött be. Nem mondtak semmi infót, csak idióta prospektusokkal traktáltak, hogy ne igyon, ne dohányozzon, ne drogozzon, stb. Állandóan azt erőltették, hogy a férjemet küldjem el kivizsgálásra. Rólam még semmit nem tudtak, pedig először egy alap kivizsgálást szerettem volna magamon. Azt kérdeztem tőlük, hogy a peteérést figyelő mikroszkópom miért mutat másodszorra is peteérést. Erre csak annyit mondtak, hogy lehet több peteérés egy hónapban. Pedig a valódi ok az volt, hogy akkor már terhes voltam. Ez utánam két másik barátnőmnél is beigazolódott, akik ezt a mikroszkópot használták. Ezt azért tudniuk kellett volna.

Ez az allergiaprevenciós program miről szól?

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Bea!
Először azt hittem, hogy ikrek, de aztán gyanúsan egyforma volt minden részlet a képen Kép Nagyon aranyosak.

Kép

KépKép
nyanya67

Bea!

Nagyon vidámak a kicsi, és szépek igazán.
Nagyon jó, hogy leírtad az estetedet az asztrológussal. Én ezek után nem vállalnám, hogy elmegyek, csak ha biztosan olyant ajánlanának, akiben megbíznék, de ismeretlenül semmiképp. Egy rettegés lenne az életem, ha bármi rosszat mondana, és a végén ezzel mennék a családom eszére, s ettől igazolódna be a rossz jóslat. Ezt nem kockáztatnám. És mint a te eseted is mutatja, nem feltétlenül lesz úgy ahogy a "szakember" mondja.

Icus!

Már túl vagy a félidőn? Hogy repül az idő! Ripsz-ropsz és már itt is lesz az a baba!

Mandula!

Azért megnéztelek volna amikor 26 évesen gyerekekel együtt tanultál úszni. Ez nagyon tetszik!
Én is nagyon sajnálom, hogy ilyen korán meghalt az édesanyád! Ez olyan szomorú!

Holnap nem kell menni dolgozni!!!Az élet apró örömei!

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Ancsi!

A tanfolyamon rajtam kívül volt még egy anyuka , akinek szintén két nagy gyermeke volt már, egy kismamának pedig már volt egy három év körüli kisfia. A többiek mind az első gyermeküket várták, de nem volt mindenki "20" éves. A hangulat rendkívül jó volt, okos dolgokat hallottunk, bármit meg lehetett kérdezni, jókat beszélgettünk. Volt, aki mindig egyedül jött, volt akinek néhányszor jött a párja, az én férjem és még jónéhány apuka mindig ott volt. Néhányszor Bence is eljött, s rendkívül élvezte, hogy őt is nagyon komolyan vették, elvégre ő a kistestvére megszületését várta. Nálunk addig ő volt a "kicsi"(a két nagy között is 7 év korkülönbség van),s ő egyszeriben nagytestvérré változott.
Sokakkal még most is tartjuk a kapcsolatot, elsősorban a kisgyerekes klubbon, de pld. nyáron volt olyan alkalom, hogy nálunk tartottunk babapartit.

Kriszta, Icus!

Sajnálom, hogy negatív tapasztalatokat szereztetek a Családtervező Központban.

Az allergiaprevenciós programban való részvételt azoknak ajánlják, ahol a szülők között előfordul az allergia valamilyen formája.(Nálunk sajnos én vagyok az ok.) Kimutatták ugyanis, hogy azoknál a gyerekeknél, ahol az egyik szülő allergiás, ott 30%, ahol mindkettő, ott 50% az esélye, hogy a gyermek is valamilyen allergiás megbetegedésben fog szenvedni. Az allergia bekövetkeztét azonban megfelelő diétával meg lehet előzni vagy legalábbis a mértékét lehet csökkenteni.
Van egy gyermekorvosnő a központban, aki teljesen erre szakosodott. Szülés előtt kb. 2 hónappal tartott egy előadást, amelyben elmondta, hogy mit takar a mama és mit a baba diétája.(Én pld. amíg szoptattam, szinte egyáltalán nem fogyasztottam tejet és tejterméket. Benjámin pedig 1 éves koráig egyáltalán nem kapott tejet.) Kaptunk tájékoztató anyagot is. A kicsi megszületése óta pedig bizonyos rendszerességgel járunk a doktornőhöz, aki megvizsgálja Benjámint és megbeszélhetjük az esetlegesen felmerült problémákat.
Sajnos ilyen elővigyázatosság mellett is Benjinél nyáron jelentkeztek az atópiás ekcéma tünetei. Most szerencsére rendben van, jelenleg nincsenek tünetek, pedig egy, a doktornő által felírt testápolón kívül semmit nem használunk. Persze erre mondhatja bárki, hogy akkor mit ért ez az egész, de én úgy gondolom, hogy nem tudhatjuk, hogy milyen mértékben, milyen módon jelentkezett volna az allergia, ha nem vigyázunk ennyire.
Még egy lényeges dolog,amit eddig nem említettem.
A programban való részvétel teljesen ingyenes, egyedül a babaklubbon szoktunk fizetni alkalmanként 500Ft-ot.
Melinda
fermel

Lehet, hogy a százalékokra nem jól emlékszem. Most, hogy újraolvastam, amit írtam, úgy rémlik, hogy 50% és 70% a két valószínűség, de azt hiszem ez a lényegen nem változtat.
Melinda
fermel

Fermel!
Atért kérdeztem az allergia dolgot, mert nálunk meg a férjem allergiás és a fiamnak atópiás ekcémája van. Én 14 hónapig szoptattam és addig nem ittam tejet, pedig amúgy tej(kakaó) függő vagyok. Nekünk eddig semmi krém nem jött be, csak a szteroidos. Kipróbáltuk a homeopátiás holicar-t is de az sem hatott. Most 1 hete viszont az egyik bőrgyógyász ajánlott egy krémet, a neve ELIDEL krém és láss csodát használt. Csak ajánlani tudom, ha még nem próbáltátok. Az a szép benne, hogy semmi szteroidot nem tartalmaz.
A tejes dolgon kívül mondtak még valami hasznosat az allergia megelőzésről. Mondjuk, hogy pl az ekcémánál a hosszú fürdés nem tesz jót, stb.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Az ELIDEL a nagyfiamnak is bevált,neki is atópiás ekcémája van sajnos 1 éves kora óta.
ancsi65

Ancsi, Nyanya!

Mi az az atópiás ekcéma?

Gabi
paga

Paga!
Az atópiás dermatitiszt hívják ekcémának és ez a bőr krónikus, viszkető, felszínes gyulladása.
Szerencsére nekünk enyhébb száraz, piros bőr viszketés szokott lenni főleg a hajlatokban )kéz, láb), de van ennek durvább változata is. Álltalában a gyerekek kinövik és elsősorban télen jelentkeznek a tünetek. Nyáron szinte semmi.

Kép

KépKép
nyanya67

Folytatom:

nekünk is enyhén száraz, nem nedvedzik, azt mondták, Matyi majd kinövi kiskamasz korára. Nem nőtte ki, 17 éves. Ha beteg, vagy vizsgázik, fáradtabb, idegesebb stb.,akkor sokkal rosszabbak a tünetei. Most, hogy már hiúbb és "udvarol", néha nagyon zavarja szegényt. Igazából senki sem tudott olyan életmódot ajánlani, amival teljesen kiküszöbölhető. Egyébként egészségesen él. Sajnos több ilyen ismerősünk is van. Az ELIDELLEL jobban kordában tartható, csak néha már nincs türelme végigkenegetnie magát.
Ha vki tud vmi megoldást, köszi.

Lucával de. a veresegyházi maciparkban voltunk, kokárdásan. A nagyok, mint a márciusi ifjak, a városban kavarognak. Annakidején én is azt tettem...

Szép délutánt Mindenkinek!Kép
ancsi65

Ancsi!
Sajnos megoldást nem tudok, nekünk is az Elidel az első ami valamit használ is. Remélem Balázs kinövi. Én csak annyit tudok, hogy a víz nem jó hatással van rá. Sokat kell krémezni, mert az is jó a szárazságra és natur tusfűrdőket használni. Hát ez nem sok infó. Ha előbb jutsz valami használható megoldáshoz nekem is áruld el. Férjemnek meleg allergiája van (lehet, hogy nem ez a hivatalos megnevezés). Ha meleg van vagy túl van öltözve, akkor apró pöttyök lesznek az egész testén és csak a szteroid használ nála is. Õt is nagyon zavarja. Nyáron nem bírom rávenni, hogy a pólóját levegye.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta,
én is csak ezeket tudom. Kisiskolás koráig baba fürdőkrémmel fürdött, most is speciálisat használ. Remélem a kisfiad tényleg kinövi.
A férjedet megértem, bár én is arra bíztatnám, hogy ne törődjön vele. Nekem kis hajszálereim lettek a lábamon, és azóta a rövid szoknyát és nadrágot utálom, néha legszívesebben csadorba bújnék, pedig mindenki bíztat, hogy ne törődjek
vele. Szerintem nagyon ronda, de érdekes módon máson észre sem veszem, és ha látom is, akkor sem zavar. Furcsa az ember lánya, és fia...Kép
ancsi65

Kriszta!

A megelőző program elsősorban a megfelelő étkezésről szól. A tejtermékeken kívül voltak a tiltólistán más ételek is. Fokozatosan vezetjük be ezeket, most például a tojáshoz szoktatom Benjámint. Ennek a bevezetése most különösen fontos,mert a 15 hónapos oltást tojásfehérjén tenyésztik, s nem lenne jó,ha esetleg az oltás váltana ki nemkívánatos reakciót.
Természetesen szó esett arról, hogy minél kevesebb "porfogó" legyen a lakásban.(szőnyeg, plüssállatok stb.)
Beszéltek a lakásban tartott állatokról is.(kutya, macska)

Érdekes, hogy Benjáminnál nyáron, a legnagyobb melegben kezdődtek a tünetek, s most télen már jóideje gyakorlatilag tünetmentes. Pedig én is úgy tudom, ahogy te leírtad, hogy télen rosszabb és nyáron jobb. Egyébként a víz negatív hatását mi is észleltük.
Melinda
fermel

Fermel!
Ezt a fokozatos szoktatás a különböző kajákhoz minden babánál így kell, de ezt a védőnő vagy a gyerekorvos is mondja. És egyszerre csak egy kaja. Porfogó meg mindenhol van ez elkerülhetettlen, erre van a pórszívó Kép Ezek elég álltalános dolgok. Nekem pont ez volt velük a bajom, hogy semmi infót nem kaptam tőlük, csak álltalánosságokat, amiket az aki már veszi a fáradtságot és felkeresi őket van annyira intelligens, hogy tud róla.

Érdekes, hogy nálatok nyáron jött elő, nekünk ha jön a jó idő rögtön enyhül.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Bea nagyon szépek a gyerkők, először én is azthittem, hogy ikrek,és gondolkodtam is, hogy vajon mikor vesztettem el fonalat? Kép

Tényleg rossz volt (talán nem ez a legjobb kifejezés), hogy nem volt Anyukám, de egy remek Édesapám volt, erről már régebben "beszélgettünk".

Tegnap mutatta a kislányom, hogy a combján televan pici pöttyökkel és nagyon száraz a bőre. Lehet, hogy neki is valami ekcémája van?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!
Lehet más allergia, vagy csalánkiütés is. Esetleg valami kajától? Nekünk összefüggő száraz területek vannak, de lehet, hogy van pöttyös változata is az ekcémának. Bőrgyógyásznak meg kéne mutatni.

Mi ma voltunk másodszor a neurológusnál. Nem sokkal lettünk okosabbak. Elmondta, amit mi is tudtunk. Ügyetlen és figyelmetlen, nem lehet bevonni játékokba, mert nincs türelme hozzá. Jövő héten megyünk a HRG-hez, de még csak gyerek nélkül körülnézünk

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya!

Az, hogy ügyetlen, az egy dolog, az egy adottság is lehet, mondom én ezt laikusan. Az én fiam is mindig az volt. Mindenesetre azt javaslom, hogy ezt előtte ne mondjátok, mert mi sajnos mondtuk előtte is , amiknek az a következménye, hogy most, rafinált 11 évesként, ha valamit nem akar megcsinálni, akkor azt mondja, hogy tudod anya ügyetlen vagyok, nem tudom ezt megcsinálni. Rájátszik a dologra. Pedig nem nagyon ügyetlen már! Most inkább már lusta azt mondhatom róla.

Mi is ma voltunk a Barnával ideggyógyászaton.Sokat fáj a feje. Mondjuk ez kb. két hónapja volt kritikus. Akkor a gyerekorvos elküldte szemvizsgálatra, meg laborvizsgálatra, s mivel minden rendben volt, de a fejfájása csak nem akart múlni, akkor kaptunk beutalót a fejfájás ambulanciára, ami az ideggyógyászaton van. És mára kaptunk időpontot (jó igaz, két hónap múlva már meg is nézik a gyereket), szerencsére a fejfájás múlóban, legalább is nem panaszkodik annyit. De azért elmentünk. Nem vagyok egy dilidoki párti, de egy nagyon kedves doktornővel hozott össze a sors. Jól viselte a fiam nyegle stílusát. Alaposan megvizsgálta, több mint fél órát voltunk bent nála, és szerencsére azt mondta, hogy neurológiailag minden rendben van nála, azt sejti hogy az állandó köhögése, és a fejfájása között lehet összefüggés. Nagyon csúnya, fület sértő, ugatós köhögése van már kisgyerek kora óta, amivel már jártunk minden felé. ami hirtelen eszembe jut, orr-fül-gégészet, tüdőgyógyászat, allergológus, látóember, kinai természetgyógyász, sóbarlang, orrmandula kivétel stb., de a mi gyerekorvosunk szerint egyszerűen "szőke, és kék szemű, fehér bőrű , majd kinővi". Három hét múlva kell visszamennünk, a dilidokihoz, és el fog küldeni minket orrmelléküreg CT-re, mert azt sejti, hogy ott lehet a baj. Az nekem már öröm, ha egyáltalán egy dokinak ötlete van, hogy mi lehet a baj, mert sajnos eddig senki nem találta a baj okát. És az sem úgy tűnik, hogy kezdené kinőni.

Az ekcémára meg azért kérdeztem rá tegnap, mert az én fiamnak is érdes, apró hólyagos a felkarja, ésaz arcbőre, de leginkább télen. Nagy jelentőséget nem tulajdonítottunk neki, mert nem viszket neki, és nem vészes, kevéssé látszik (bár most kissé piros a bőre), inkább érezni. De mivel ma a Heim Pál rendelőben időben vgégeztünk, és ma emiatt úgyis szabin vagyok, elmentünk bőrgyógyászatra, mondjuk ezt inkább magam miatt, mert egyre gyakrabban vagyok herpeszes, havonta már mostanában tuti, de van, hogy éppen elmúlik az egyik helyen és már jön is elő máshol. Most is tegnap este előjött az orromnál. És gondoltam megmutatom, és kérek rá valami gyógyszert belsőleg is mert a kenőcsök már nem igazán használnak. Kaptam is gyógyszert, és a mivel a Barna is ott volt megmutattuk az ő arcát, kerját is, az volt amit az általatok leírtak alapján gondoltam is, atópiás, de a doki szerint, ha nem viszket, és nem vakarja, akkor nem igényel kezelést, és kinővi valószínűleg. AZ apjának mondjuk nem sikerült, az ő karja még mindig olyan.

Jó hosszúra sikeredtem!

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Fanny!

Megtennéd, hogy ha jelentkezett a barátnőm, akkor szólsz. Õt nem akarom megkérdezni, mert olyan görcsösen áll hozzá ehhez a témához. ÁÉs kudarcként éli meg, ha nem sikerül neki, hogy nem zaklatnám ezzel.

Köszönöm

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga,
látod írtam, hogy sajna a Matyi sem nőtte ki, de mivel mindig azt mondják, hogy kinövik, lehet, hogy mi a kevés kivételhez tartozunk, úgyhogy van remény.Kép Egyébként lehet, hogy a fiacskád halmozottan allergiás vmire, gondolok a köhögésre, és a bőrproblémára. Lehet, hogy az arcüregben van vmi, ami ott lerakódott, és az okozza a légúti tüneteket, mint allergén. Az én anyukám 2 évig volt asztmás, hogy aludni sem bírt, szanatóriumokba utalták, gyógyszerezték, semmi. Azután egy új orvos észrevette, hogy orrsövényferdülése van, és az onnan kiürülni nem tudó góc okozta a megfázástól független állandó asztmatikus tüneteket. Meg is műtötték, és egyszeriben elmúlt a köhögés. Bocsi, ha hosszú voltam!
Nagyon éredekelne, hogy mit mondtak Neked a sok herpeszre, mert mostanában én is ezt tapasztalom. Régen 1-2 évente, hogy előjött, de mostanában szinte havonta. Lehet, hogy le van gyengülve az immunrendszerünk? Nekem a Zovirax ami bevált, de csak a gyógyulást segíti elő. Te milyen gyógyszert kaptál?

Kriszta,
nem lehet könnyű Neked most, hogy ennyi mindent megjártok Balázskával! Szorítok, hogy végre ejussatok egy olyan helyre, ahol végre megfelelően lesznek segítségetekre a problémák megoldásában.Kép

Üdv, Ancsi
ancsi65

Sziasztok!
Nagyon le vagyok törve, nem tudom hallgatjátok-e napközben a rádiót, de ma kora délután történt egy hatalmas baleset az 51-es úton. Egy minisztériumi autó ütközött egy teherautóval, a sofőr és a mögötte ülő főosztályvezető meghalt , az államtitkár és még egy kolleganő életveszélyes állapotban van. Személyesen ismertem őket, mert mi is az Esélyegyenlőségi Minisztériumhoz tartozunk. Két hete még mindhárman itt voltak nálunk vendégségben, jókat viccelődtünk. Szóval nagyon sziven ütött ez a dolog. Egyébként én is nagyon szeretem a munkám és hajlamos vagyok túlságosan előtérbe helyezni a munkahelyemet- már mostanában azon járt az eszem, hogy ha lesz még egy baba mennyi idő múlva jöjjek vissza dolgozni,- de ahogy öregszem egyre inkább rájövök, hogy igazából egy olyan dolog van az életben aminek igazán van értelme és ez a gyerek. Szóval most egy kicsit szomorú vagyok,de még erőssebben hiszem hogy kell nekem még egy baba.

Paga !

A barátnőd nem hívott, (le fog csúszni!!!)
Üdv.
Fanny
fanny01

Ancsi!

A herpeszemre Telviran 200 mg-os tablettát írt fel a doki. Napi 5*1 db-ot kell szedni 5 napig, pont annyi is van a dobozban 25 db, úgy látszik ez így egy kúra. A doki egyébként nem mondott semmit, jószerivel a tablettát is nekem kellett kikönyörögnöm, mert először csak azt mondta, hogy kenegessem amivel szoktam, és amikor rákérdeztem, hogy nem írna e valami gyógyszert, mert nem normális hogy ilyen sokszor szokott herpeszem lenni, mert nálam újabban az már jó, ha csak havonta van, mert sokszor még el sem múlik az egyik, már jön ki arrébb egy másik. Majd szólok, hogy hogyan reagáltam a gyógyszerre.

Anyukádnál az orrsövényferdülést milyen doki állapította meg? Orr-fül-gégész? Jó, hogy egy kisebb műtéttel megoldódott a probléma. De azért az felháborító, hogy amikor azt sem tudják a dokik, hogy mi a baj, és csak adják a rengeteg gyógyszert, közben meg sötétben tapogatóznak, lehet, hogy többet ártanak mint használnak.

Fanni!

Nem hallottam a balesetről! Nagyon sajnálom, ez még akkor is megrázza az embert, ha idegenekkel történik, de sokkal jobban, ha jó ismerősökkel. Jaj, nagyon sajnálom! Csak remélni lehet, hogy a túlélő sebesültek szervezete erősnek bizonyul és felülemelkedik a sérülésen.

A barátnőmnek segíteni szerettem volna. Azt gondoltam, hogy legalább egy telefont megér neki. Mindig panaszkodik, hogy ő már nem fog munkát találni magának. Ha így áll hozzá a témához, akkor nem is! Pedig nagyon a lelkére kötöttem, hogy próbálja meg, adja meg magának az esélyt! Nincs vesztenivalója! Ha nem sikerül, hát nem sikerül, de legalább megpróbálta! Sajnálom!

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Zsenge!

Most megint egy kicist nosztalgiáztam, és visszaolvastam. Most esett csak le nekem, hogy te vagy Tifics. A picid egyéves képei nagyon édesek. Az a piros sapis nagyon tündéri, na meg ahogy rácsodálkozik a macis, tűzijátékos tortájára, hát zabálni való.

Paga

Gabi
paga

Nyanya!

Nem akarok okoskodni, csak tapasztalat. A kislányom is rendkívül ügyetlen volt. Most hogy már nagyobb, jöttem rá,hogy ez leginkább a figyelmetlenségéből adódik. Sajna én is nagyon kis ügyi-fogyi voltam kiskoromban, és elnézték nekem, aranyosnak tartották. Csak sajna nem bíztattak, hogy próbáljak meg többször dolgokat amik nem mentek. És hát így sajna sokat szégyelltem magam az iskolában. Én Kittit bíztatom sokat és tényleg nincs semmi probléma, évről-évre ügyesebb lett, mostmár uaz. mint a többi "ügyes" gyerek.

Paga! Remélem Barnával minden rendben lesz, szerencse, hogy pont egy normális doktornővel találkoztatok! Nem semmi, hogy mennyien nem tudták kideríteni, hogy mi a baj! Hátha mostmár a végére értek!

Fanny! Sajnálom ami az ismerőseiddel történt!

Sziasztok

KépKép
mandula35

Paga!
Azért valami zsíros krémmel kenegessétek a szárazság miatt. Mi körömvirág krémmel szoktuk.

Régebben nekem is sokszor volt a számon herpesz. Én is kaptam rá valami lórugás gyógyszert és évekig nem is jött elő. Azóta is ritkábban. Azt hiszem izoprinozin volt a neve. Ez valami immun erősítő, de már 10 éve volt.

Ancsi!
A Zovirax nekem is bejött. Én még bioptron lámpával szoktam lámpázni és az is gyorsítja a gyógyulást.

Fanny!
Nagyon sajnálom a kollégáidat Kép

Mandula!
Balázsnál is elsősorban a figyelmetlenségéből adódik az ügyetlensége és ehhez még lusta is. Természetesen bíztatom, de az sem használ. Sőt ha valamit jól csinál nagyon megdícsérem.

Orvosokkal kapcsolatban én most nagyon csalódott vagyok. Most estére végiggondoltam a napot és arra a következtetésre jutottam, hogy tök fölösleges volt a neurológus. Bár Balázs élvezte a játékos foglalkozást és nagyon aranyos volt a doktornéni, de nem jutottunk előrébb. Az óvónő a pszichológus a neurológus mind ugyan azt mondják. Először is a tényeket, amiket mi is tudunk, hisz ezért kerestünk fel szakembert, majd azt, hogy hintáztassuk sokat amit minden nap megtettünk, csak most télre szünetel a hintázás. Aztán rajzoljunk, gyurmázzunk és építsünk vele sokat. Ezek mind megtörténtek illetve sok próbálkozás van rá, mivel a gyerek nem hajlandó közreműködni, csak ott ül és mondja, hogy mi csináljuk. Õ inkább rombolni szeret. Úgy érzem azt gondolják, hogy nem eleget foglalkozunk vele. Megoldást senki nem mond. Használható tanácsot még nem kaptunk. A verekedése miatt tegnap kapott egy fél pohár hideg vizet az arcára. Előtte odahívtam és megbeszéltem vele, hogy ha még1x üt akkor jön a hidegvíz. És ütött. Ezt meséltem a neurológusnak, aki szerint ez nem jó, mert ne mutassam a gyereknek, hogy dühös vagyok, inkább mossam meg az arcát hideg vízzel. Hát ebben csak két bökkenő van. Az egyik, hogy tényleg dühös vagyok és ha mást mutatok azzal becsapom magamat és a gyereket is én viszont őszínteségre nevelem és hogy mondja (mutassa) az érzéseit és ez nem csak a szeretetre vonatkozik. Igen is tudja a gyerek, hogy ha verekszik az rossz és én haragszom érte. A másik bökkenő, hogy egy felpörgött verekedős gyerek nem fog önként odasétálni a csaphoz, miután rámütött, hogy megmossam az arcát. Még nem terhesen se könnyű egy tiltakozó gyereket elrángatni a szobából a fürdőszobáig. A vizet viszont könnyen behozom. Na azért tettünk egy kört, mert szaladt előlem. A lényeg, hogy mindenki okos és megmondja mit csináljak, de senki nem mondja meg, hogy hogyan.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok! Ha még emlékezket rám páran, Melcsi vagyok, végre megjavult a gépünk és remélem ujra sokat irhatok majd.
Látom soka új asszonyka csatlakozott közénk, csak épp átfutottam néhány iráson, mert időm az nincs nagyon sok.De majd visszaolvasom apránként.
Szóval mióta nem irtam, Pöröntyke megszületett, 2oo5.nov.17. 9.4o-kor, császárral, aminek a történetét majd egyszer leirom ha érdekel vkit.
Kislány, Emese, Pöribébi, Bébi és Linuska névre hallgat, és egy angyali ficánka lányka. Leirhatatlan boldogságot hozott nekünk, tündéri kislány, éjjel alszik, nappal nagyon aktiv, már 3 hete hasrafordult (éppen elmúlt 3 hónapos), nevet állandóan,gügyög, kiegyensulyozott, kedves baba. Kb 10 évet fiatalodtam, és minden bajomat elfeledtette. Már a vetélésemre is ugy tudok gondolni, hogy anélkül nem lenne nekünk Õ.Majd irok még Róla sokat, de most azt is szeretném tudni, mi van Veletek?
Nem látom irogatni Rabkrit.
Paga, Te nem vártál babát?
Nyanyuska, lesz még egy baba?
Kedves Zsenge, láttam a kislánykádat, gyönyörü gyermek!
Mandula, Te is babát vártál nem?
Mi van Dinával, nem ir már?
A többieket még nem ismerem, de majd visszaolvasok.
Rólam annyi a tudnivaló, hogy 39 éves leszek, 1 db 17 éves fiam és 1 db 4 hónapos kislányom van,aki lombikkal született.
Májusban megyünk és csináltatunk magunknak ujabb babát, mert Pöribébi nagyon jól sikerült, kell Neki kistesó.Nem baj ha lány lesz.
A két gyermek azonos apától származik, ezt le kell szögeznem, mert az utcán sokan megállitanak és azt hiszik, hogy Máténak nem Dezső az apja...
Még azt is szokták gondolni, hogy Pöri véletlenül csúszott be. Arra senki nem gondol, hogy 18 év házasság után szándékosan akartunk még egymástól gyereket!
Egy távolabbi ismerősöm pedig azt hitte, hogy Máténak született véletlenül gyereke és azt tologatom.
Remélem a régiek gyorsan reagálnak feltámadásomra, mert 11-kor még megetetem Pörit, hogy reggelig béke legyen.
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Hát érdemes volt lefekvés előtt még egyszer idenézni.

Szia Melcsi!

Nagyon-nagyon örülök, és biztos még mások is, hogy megint itt vagy! Hiányoltunk ám! De azt hallottuk, hogy szerelmes a fiad, és ezért nem ér rá megcsinálni a számítógépeteket. Azért remélem még mindig szerelmes, csak szakított időt erre is.
Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek. Kérnénk fotókat rólatok, na és a kis Emeséről. Nagyon jó olvasni rólad, érezni a soraidból a boldogságot.

Nem is baj, hogy kimaradtál a tavaly év végi tragédiákból, mert úgy jöttünk sorra, mind, de majd mindenki elmondja a sajátját. Viszont ahogy olvastad Krisztanyanya babát vár. Rabkri és egy páran sajnos már nem nagyon írnak ide. De sok új emberke van itt, akikkel sokat, és jókat tudunk beszélgetni. Van több kisgyerekes anyuka is! Hát majd bővebben legközelebb, mert ugye most már amikor időd/picur engedi jössz te is?!

Nagyon örülök!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Megvettem ma a nők lapját, és van benne egy cikk az ekcémáról, én nem értek hozzá, de lehet, hogy érdemes elolvasni, hátha van benne valami okosság.

Bébiúszással kapcsolatban!
a mi dr.-bácsink nem ad igazolást, hogy a gyerköc mehet úszni, mert azt mondja még neki igazolnia kell, hogy a gyerköc egészséges, addig a szülőket semmilyen orvosi vizsgálatra nem küldik.Pedig szerinte itt aztán nagyon fontos volna bőrgyógyász és nőgyógyász igazolása, így ha nem fejlsztő célja van az úszásnak akkor ő nem támogatja.

Regina!
Köszi. Férjem ugyan nem hisz benne, de azért alig bírta kivárni a válaszod.

Beátab!
Nagyon helyesek a képek,kisfiad nagyon szépen mosolyog, kislányod is tündéri

Fanny!
Én a híradóban láttam,engem is mindig megráznak az ilyen balesetek,nagyon sajnálom őket.

Melcsi!
Mi még nem ismerjük egymást, de gratulálok a kicsi lányhoz.Nagyon aranyosakat írtál.Gondolom nagy fiad tiltakozott mikot azt hitték, hogy az ővé.
kildó

Kildó!

Köszi. Megyek és veszek egy Nők Lapját, na persze csak holnap reggel, de érdekel mit írnak.

Gabi
paga

Szervusz druszám!(Melcsi)

Én még csak egy hete írogatok ide. A fiaim 19,12 évesek és a legkisebb 14 hónapos lesz a jövő héten. Nagyon tetszett, amit írtál. Akárcsak magunkat láttam volna egy évvel ezelőtt(illetve még most is elő szokott fordulni), hogy magyarázkodunk másoknak, hogy mindhárom gyerekem ugyanattól az apától van és a legkisebb sem véletlenül született. Mi már 21,5 éves házasok voltunk, amikor Benjámin született és én már betöltöttem a 42. évemet akkor.
Örülök, hogy mások is bátran vállalkoznak ilyen korkülönbséggel, ennyi év házassággal újabb gyerekre.
Drukkolok a harmadik gyerekhez!
Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!
Köszio hogy igy örültök nekem, irok még gyorsan, aztán megyek Bébit etetni, utána meg alszik a mama is...
Visszaolvasgattam pár régi oldalt, tényleg rémes dolgok történtek ahogy látom! Lányok, a szörnyüségeket csak egy ujabb babavárás és szerencsés születés feledtetheti, én tudom ezt! remélem a legjobbakat, fel a fejjel mindenkinek, persze fél éve még én is kicsit máshogy gondoltam, de mióta megvan Pöri, megváltozott minden!
A fiam már másba szerelmes, a gépet végül egy szerelő csinálta meg.
Máté nem hallotta hogy az Õ gyerekének nézték Pörit, szerencsére.
Megyek Bébit etetni, jó éjt mindenkinek, holnap jelentkezem bővebben.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi! Nagyon-nagyon örülök, hogy végre hallunk rólatok!!!!!! Persze hallottuk ám, hogy megszületett a KislányodKép! Örülök, hogy jól vagytok, biztos nagyon sok boldogságot hozott a bébi ha már a következőn gondolkodtokKép! És persze nekünk jó példát mutattok! Gyere ahogy időd engedi, és ha lehet mutass nekünk képet is Emeséről!

Nyanya! És a vízre hogy reagált? Előbb-utóbb gondolom kinövi, de neked addig is elég nehéz lesz vele.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Már elég régen nem írtam, de az ikrek nagyon lefoglaltak az utóbbi időben. Az ekcémáról írtakat figyelemmel olvastam, mivel az egyik kisfiam arca szintén tele van kiütéssel és viszket is neki. A Halicar kenőcs nem nagyon használ, azonban a doktor nénink ajánlotta a calcium carbonicum nevű homeopátiás golyócskákat (ami a fogzást is segíti és a csontok fejlődésére is jó )és ezzel szinten tudom tartani ezt a problémát. Teljesen nem múlt el az ekcéma, de egyre több a tünetmentes napokok száma (szép, tiszta az arca és a viszketés is szünetel). Az Elidelt még nem próbáltam, bár a védőnőnk már ajánlotta.
Próbálom figyelemmel kísérni a fórumot, de most is be kell fejeznem, mert a fiúk éhesek.
Sziasztok!
murphy

Sziasztok!

Ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok. 41 éves vagyok (rémes így leírva látni), három kisfiam van: 8 éves, 4 éves és 21 hónaposak.

Krisztával régebben leveleztem priviben (szia Kriszta, örülök hogy sikerült a baba, gratulálok!).

A legkisebb kisfiam is ekcémás 6 hónapos kora óta. Pár orvosnál mi is voltunk, most a Heim Pál Kórházba járunk, sajnos ott is szteroidos krémet adnak. Az Elidel állítólag csak 2 éves kor után írható fel, én is csak jókat hallottam róla.

A legnagyobb fiam másodikos, szerencsére nagyon jó tanító nénit fogtunk ki. Alapjában véve nincs baj a gyerekkel, de.... Szóval azért vannak gondok, főleg ha belegondolok hogy még csak 8 éves!

A középső fiú szeptemberben kezdte az ovit, rekordsebességgel beszokott, a gondok pár hónapja kezdődtek. Anyukám óvónő volt, mindig belőle indultam ki hogy milyennek kell lennie egy óvónőnek. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják hogy - legalábbis akikhez nekem szerencsém volt - meg sem közelítik őt.

Kriszta, az én fiaim is rendkívül hisztisek, ezt a vizes dolgot én is kipróbáltam, ha nem haragszol leírom a véleményemet/tapasztalatomat.

Remélem befogadtok.
Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok Lányok!
Gyorsan olvasgattam kicsit a régi irásokból amig Pörike kipihente az éjszakai fárasztó alvását ( még reggeli után belehuz kb. 1 órát alszik). Iszonyatos amik történtek Veletek Lányok, nem találok szavakat.Remélem már kicsit jobb a helyzet mindenkinél, hamarosan ujabb babák várhatóak majd. Csak ismételni tudom, az egyetlen gyógyir egy egészséges baba, de az minden bánatot elmulaszt.
Bébikém ma 4 hónapos, tegnap este mázsálás volt, eredménye 5830 g, 64 cm, fej 41 cm.
A kórházban rosszul mondta a doki Dezsőnek, nem 58 csak 54 cm volt, de az is szép a fiam 49 cm-e után.
Az egyetlen bajunk és nagy bánatom a szoptatás sikertelensége volt, 2 hónapig ment a dolog kiegészitéssel, és 3 nap alatt a Linuska ugy elválasztotta magát, mintha sose szopott volna. Az én mellem is olyan volt, mintha sose lett volna tejem, nem fájt, nem volt csomós, és mérhetetlen volt a fejés eredménye. Igy tápszeres lett Pörike, aztán elkezdtük a gyümölcsöt-főzeléket, mostmár meg ugy látom, jobban szeret kanállal enni mint üvegből. Nagí gíönyörüséggel tátja a száját, eddig mindent szeret, amit kapott. A mandarin és a sütőtök abszolut befutó Nála,ezekre számit a legjobban. Mindig mondom Neki, hogy ma mit eszünk, de mindig a sütőtököt várja. Amikor bekapja az első falatot, vág egy nagy fintort, de azért lenyeli, majd mikor rájön, hogy finom, lelkesen tátog a következő falatért. Tehát már számit bizonyos izekre.
Tud már hangosan nevetni, kacag ha azt mondom Neki, Nagykislány, és már kukucsot is játszunk, magára huzza a pelust és várja hogy keressem. Aztán lehuzza a fejéről és hangosan nevet.
Megyek mert felébredt és éhezik.
Melcsi

melcsi1967

Szia Melcsi!

Én még csak pár hete levelezek itt, abban a reményben, hogy nem sokára ismét kisbabás anyuka leszek (na, nem a levelezéstől lesz kisbabám).Nagyfiaim 19 és 16 évesek és én is az "eredeti" férjemtől szeretnék újból babát.Azt szeretném kérdezni, hogy miért lombikkal lett a babátok, hosszú ideje próbálkoztatok vagy csak azért mert az idő előrehaladtával "biztosra" akartatok menni? Szóval érdekelne ez a lombik dolog, (írod, hogy májusban újra mentek)az ember csak elmegy és "leadja a rendelést" egy babára, vagy kell valami orvosi indok.Én ilyen ügyekben nagyon tudatlan vagyok. Remélem, hogy nekünk spontán sikerül 1-2 hónap alatt,(soha nem szedtem fogamzásgátlót, semmi egészségügyi problémám nincs, nem volt soha abortuszom stb)de mi van ha nem? És hát az idő engem is sürget miután az idén nyáron betöltöm a 41. évet.
Tegyél fel a gyerekekről fotókat!!!!!
Üdv.
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Fanny
A kérdésed ugyan Melcsihez szólt, majd biztos válaszol, én csak annyit fűznék hozzá - mivel én most lombikos babát várok - hogy ha nem muszáj, inkább maradjatok a természetes útnál. A lombiknak vannak kockzatai, rengeteg hormoninjekció szükséges a beavatkozáshoz, és van aki erre nagyon rosszul reagál ( ha visszaolvasod az archívban Hogyi történetét - febr. 20 - láthatsz rá példát ). Anyagilag és elég megterhelő ( több százezer ft is lehet ), és közel sem mehetsz biztosra, 40 év felett a lombik sikerének esélye 5-10 százalék.

Szia Melcsi
Ne haragudj hogy kérdezetlenül belekotyogtam a témába. Örülök hogy van köztünk egy sorstársam. Melyik intézetbe jártál, és hányadik próbálkozás sikerült? Én a BMC-ben, a harmadikra lettem terhes, most töltöttem be a 20. hetet. A soraidból sugárzik a boldogság, édes lehet a pici lányodKép

Tandrea
Üdv köztünk.

Myrphy, Melcsi, Tandrea
Szerencsére egyre többen vagyunk a topicban, ezért készült egy tábla ami segíti az eligazodást. Ha szeretnétek bekerülni írjátok meg a hozzá szükséges adatokat.

Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Hajnalban rémálmom volt. Azt álmodtam, hogy a barátnőmmel elmentünk a nőgyógyihoz, de rengetegen voltak nála: egy előadóterem tele nőcikkel. És mire kivártam a sorom, addigra a doki eltűnt...Húú, még most is nyomaszt. De remélem ez nem jövőbe látás inkább csak egy kis félsz. Hétfőn este megyek a magánrendelésre és mitagadás, jártam már úgy hogy csúszás volt, sőt egyszer elhívták a kórházba szüléshez. Hát majd meglátjuk.

Kildó!

Nem semmi a férjed....

Kép
regina3

Sziasztok!

Ígértem hogy beszámolok ha sikerül beszélnem Lakatos Katival egy gyermekkori oltás szövődményéről. Felhívtam a mobilján, valószínűleg elég rosszkor, kapkodva válaszolt a kérdésemre ( ez a baj a mobilokkal, az ember sosem tudhatja, épp milyen tevékenység közben zavar meg valakit ).
Egy fél mondatnyi utalásból rögtön tudta hogy miről akarok kérdezni. A DiPerTe oltás egyik hatóanyaga váltja ki a néha életveszélyes allergiás reakciót, és azt lehet tenni ellene, hogy a szülő előre kérheti hogy az egyik komponenst, a Per-t hagyják ki belőle, így a gyerek DiTe oltást kap. Előre nem lehet tudni, ki lesz allergiás rá, de vannak hajlamosító tényezők, ezért lelekiismeretesebb orvosok kikérdezik erről a szülőket. Az allergiás sokkot jelzi a fejtető erős lüktetése és a magas, fejhangú, sikításszerű sírás, amit a gyerek nem tud abbahagyni, ez az agyhártya érintettségére utal. Most, a csecsemőkori oltási rendszer átalakításának idején sok cikket is lehet ezekről olvasni, ide copyzok pár linket amit találtam, hátha valakit érdekel. Nem akartam senkit megijeszteni ezzel.

http://www.tabulas.hu/boros/index.html

http://www.babanet.hu/szak/friss01.php

http://www.babazo.hu/szakertok/20050929magyarorszagon.html

http://web.axelero.hu/nyitottk/

Nehéz téma ez az oltás-kérdés, mert egyrészt fél az ember a szövődményektől, másrészt ha az oltás kimarad, annak is meg van a veszélye, a gyerek védtelenné válik a betegség iránt...

Az ekcémához: volt nálunk egy kisfiú az oviban, akinek a könyök-és térdhajlataiban, és az ujjai között volt csúnya piros, gyulladt a bőre. Neki ez mindig tavasszal-nyáron volt súlyosabb, és emlékszem, szegényt nem engedhettük be a homokozóba, mert a homokkal való érintkezés nagyban fokozta a tüneteit. Az édesanyja kolléganőm, a gyerek már 17 éves, úgy tudom, kinőtte.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi és Fermel!

Érdekes dologról írtatok (a legkisebb gyerek fogadtatása), de bevallom, amíg nem fórumoztam itt, bennem is az merült fel, hogy ilyen nagy korkülönbséggel esetleg új házasságban született a legkisebb. De azért, mert ez a gyakoribb, sok családban azért van 3 vagy 4 gyermek, mert az asszonyka újra házasodott és az új partnerrel is akart közös gyereket. Érthető. Aki pedig eleve sokat tervezett, az gyorsan "lezavarta" kis korkülönbségekkel. De hozzá teszem: a saját környezetemben látom ezt, de lehet, hogy általános.

Egyébként azt vettem észre, hogy az emberek nehezen fogadják a másságot. Sok ellenszenvnek vagy utálkozásnak a legfőbb oka ez. Valaki kilóg a sorból, nem illik a nyájba. Mondjuk nagy korkülönbséggel vállal gyereket, mert egyszerűen így hozta kedve. Vagy 40 körül szül, mert úgy alakult. És ezzel nagyon más mint a többi.

Megígértem és le is fogom majd írni Nektek, hogy nálunk hogyan fogadják a gyermekáldást...

Melcsi
Engem érdekel a szülési sztorid. Érintve vagyok. Mindkét gyerekem császárral született. Számomra ez is egy kicsit a "kilóg-a-sorból" kategória volt. Sok-sok ismerős közül csak egy volt, aki azt mondta, hogy utána olvasott a témának még kismamaként, mert ki tudja, talán vele is megeshet.Mindenki más valahogy úgy viszonyult ehhez, hogy vele azért ilyen nem eshet meg. Persze én sem választottam volna önszántamból, de így alakult. Persze erről van egy külön topic.

Kép
regina3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?