Sziasztok!
Nem beszél Lackó, a nem-et már régóta mondja. Ha valami leesik, vagy ő maga elcsúszik, akkor mondja, hogy hoppáá. Ezzel ki is merült a szókincse
Nézegettem a neten a dolgokat ebédszünetben és inkább hasonlít egy Asperger szindrómáshoz, akik nagyon türelmetlenek, de az meg nem igaz, hogy magányos típus, mert húz bennünket játszani. A játszótéren barátkozik, illetve barátkozott, még a bölcsi előtt, mostanában nem is voltunk még. Viszont kitud olyan bonyolult képkirakókat is rakni, aminek a bölcsiben is csodájára jártak.
Valszeg a következők lettek gyanúsak a nevelési tanácsadó vezetőjének, aki maga is klinikai szakpszichológus: 1. nem beszél, ha valami nem sikerül, vagy ellenkeznek vele,a mit nagyon szeretne, akkor kisebb dührohama van (dobálózik, vagy földreveti magát), ha szólunk hozzá hosszas kérlelés után nézz ránk, mintha süki lenne. De nem autista, az tuti.
Mindennap odajön hozzám, rám mászik, az arcocskáját odadúgja az enyémhez és sokáig ott vigyorog a képembe, magyaráz, halandzsázik, leveszi a szemüvegem, húzza a szempillámat stb.
Állítólag az autisták nem igazán bírják a tesi közelséget. A kommunikációját nem is tudom megítélni, amit akar, annak a végére jár. Ha éhes, szomjas vonszol magával bennünket, mutogat, mondja a saját nyelvén, ha azt akarja, hogy vegyem le a pulcsiját, mert ő nem tudja, akkor odajön és mutatja mit szeretne. Tegnap mutatott nekem az utcán egy macskát
, a repülőkre is mindig felhívja a figyelmem. Viszont nem beszél
Ja és borzalmasan türelmetlen, meg eléggé érzékeny, nagyon megviselte a bölcsi. Tulajdonképpen azóta lett ilyen türelmetlen, dührohamos. De ezek a dührohamok is gyorsan elmúlnak, pékdául ledobál néhány könyvet a polcról, ezzel bosszulja meg, amit nem engedünk neki. Nagyon ritkán sír, ezt a gondozónénik is mondták.
Egyébként mostanában nagyon szeret bölcsibe járni, mindig olyan jókedvűen megy be, alig tudom elhozni, az első 2-3 hónaphoz képest sokkal nyugodtabb stb.
Ha belegondolok még sem olyan hisztis, mint a szomszéd kisfiú, ő napi 2-3 alkalommal akkora csinadrattát csinál
Szomszédasszony szerint Lackó nyugodt kisbaba
Szóval nem is tudom. Ja és a hangképzését is furának találták, de ez nem tudom mit jelent.
Úgyhogy várjuk a keddet, hogy mit mondanak majd.
Klarissza