Új privát üzeneted érkezett!

Dike,
A puszit Nati se csak úgy össze-vissza osztogatja, volt egy szerdán és egy pénteken. Amolyan osszam be magamnak, ahogy akarom módi. De mmmmm az arcomra az sok van, az is nagyon aranyos.

Ovi nekünk még nem aktuális, kb 2008 szeptember a várható időpont. De ahogy nézem, jobb lesz, ha már most elkezdek gondolkodni.

Nem kellenek valakinek kishalak? Van vagy 15-20 kb 1cm-es narancsszínű halacska extrában. Vizinövényt is adok extrában, azok is túlszaporodtak már.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Ildi! Nagyon nagyon nagyon boldog szulinapot az egyevesednek!!! - (Nekem akkora megkonnyebbules volt az az idoszak az elso gyerekkel, hogy csak na.) Kép

Klara! Meeg mindig tetszik, bar az osszhang nagyon nincs meg meeg a tobbi gyerekkel. 1-2 nagyon gonoszkodo van, sajna ki kellvaarni, amig megszokjak egymaast... Addig marad a csufolodas. De igy is egyre szebbeket rajzol. Nem tudom leirni milyen klasszak a penteki festes ora eredmenyei. Vizfestekkel, nagy lapra, mindig csak 2 szint hasznalhatnak es kozben meseolvasas van. A rosszalkodok buntibol nem kaptak festeket a multkor.

Nem tudom mi lesz a "felveteli" eredmenye, remelem az is kiderul, ha meeg nem eleeg eerett a sulira a 6 evesem - de ez nem valoszinu. En ugy tudtam, h a fogvaltas a jele az erettsegnek, nem a 7 ev, de ezt nem kerdeztem meg. Nalunk az elso foga maar regen kiesett, 5 eves kora elott!

Lorca! Nem ismetles, mert legtobben egszeruen el sem hiszik, h ilyen van, csak hummognek. Elkezdteek nekik a nemetet es az angolt. Csak beszed, sok-sok jatek. Majd 4.oszt utan kezdik el megmutatni, h leirva igy nez ki. Nem felek attol, h osszekeverik, mert tanitoneni es tanitobacsi van a 2 nyelvre. Nagyon nehez motivalni azt hiszem. Jaksi meselte, h a tno kikuldte az udvarra a tarsasag nagyreszet. Ok meg szines (fa) halakat horgasztak, igy tanulgattak a szineket.
A magam reszerol egyebkent kaarosnak tartom a korai nyelvtanitast (maar biztos irtam), de azt mondják a hangkepzeshez jo ez - kerdes: a magyar hangokat fogjak tudni jobban felismerni vagy kesobb jobb lesz a kiejtesuk... Ha akarod, megkerdezem, de lehet szemelyesen is beszelni a tanarokkal barmikor.

Nagyon puszi mindenkinek!
Ilon
Kép
ilon
 
 


Jó estét!

Először is minden szülinapos gyereknek gratula! KépKépKép

Ilon: Örülök, hogy a fiad fejlődik a Waldorf suliban. Bár én nem tervezem továbbra sem, hogy W oviba, isibe adom a gyermekeimet, most épp egy ismerős kislány megy W oviba, azért majd beszámolok a tapasztalatokról.

Lorca: Nagyon ügyes lehet Nat a puszival, az én 3 éves fiam még mostanában is "csak" olyat ad, ami ugyan cuppan, de utána törölköznöm kell. Kép Persze nekem így is ez a puszi a legszebb!

Áprilisban egy csomó oviban lesz nyílt nap. Ha valaki szintén jön a Kerékgyártó vagy a Kincskereső ovikba nyílt napra, akkor jelezze! Kép Az Újvilág utcai oviról van valakinek tapasztalata?

Lakáskeresés: Be kell látnom, hogy túl nagyok az igényeim. Valószínűleg nem létezik olyan lakás amilyet keresek. Vagy nem annyiért amennyi pénzünk van. Ráadásul a férjem meg házat szeretne, én viszont nem szeretnék kimenni a világ végére. Ha valaki tud zuglói telket 10-15 Mft-ért, sztóljon! Na jó, csak vicceltem... Kép

Kópé
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Isten éltesse sokáig a szülinapos csemetéket, utólag is!

Kópé: Gondolom az Újvilág utcai ovi alatt az Újvidék sétányon lévő ovit érted. Egyébként tavaly volt névadója, most már Napraforgó óvoda. Bence jár ebbe az oviba.
Eddig jó tapasztalataink vannak. Én egyébként a körzeti oviba akartam eredetileg is vinni, de mivel ez két tagóvodából áll, a beiratkozásnál megkérdezték, hogy melyikbe szeretnénk inkább járni. Szóval mi a nagy, napos kertje miatt választottuk az Újvidéket.
Tavaly nyáron felújították a mellékhelyiségeket, nagyon szép lett, és most nyáron csinálják majd a tornaszobát. Remélem szeptemberre kész lesz. A csoportszobák nagyon barátságosak, az óvonénik és a dadusok is nagyon kedvesek, segítőkészek. Bár szigorúak is.
Kívülről mondjuk nem egy nagy durranás, de ha lesz alkalmatok, nézzétek meg belülről. Kiscsopiban egyelőre csak táncház van, hetente egyszer.

Üdv, K
kyra
 
 


Kyra,

Köszi, arra az ovira gondoltam! Kép Mindjárt felhívom őket és megkérdezem mikor van nyílt nap.

Kópé
Vendég
 


Fusimisi!

Te voltál valamelyik böcsiben elojelentkezni? Mi ma voltunk az Ilosvaiban, a közelsége miatt. Most megnyugodtam lesz helye a lányzóimnak. A nagyobbikat alig lehetett kihozni a mosdóból, úgy tetszett neki a kis wc. Kép(szobatiszta és most pisilt eloször kis wc-n.)

Üdv
Noémi
noémi
 
 


Sziasztok!

Kb. egy hónap múlva már én is Anyuka leszek, és lassan gyermek orvost kéne választanom, viszont itt Zuglóban nem ismerek senkit. Tudnátok nekem segíteni ill. ajánlani valakit?

Köszönöm.

Szilvi
szilva78
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gratulációkat a szülinapos nevében Kép
A tortája feketeerdő volt (nem én készítettem), de ő nem is kóstolta meg, csak széttrancsírozta Kép
Küldök egy képet róla, épp megtanult mutogatni.
Ha esetleg valaki a Narancs oviról szeretne infót, szívesen írok , mi oda járunk.
Szilvi gyermekorvos ügyben a miénket ajánlhatom, ő a Csertő parkban rendel, ha az neked jó helyileg.

Üdv: Ildi

Kép
ildiko71
 
 


Sziasztok!

Boldog születésnapot a pici lánynak.
Nagyon helyesek a képek..most olvasgattam vissza..sok mindenről lemaradtam. Kép
Nagyon sűrűek voltak a napjaink mostanság.Kép

Szilvi: a Thököly u-on Sal Pétert javaslom.
Merre fele laksz? Érdemes lenne lakhelyed közelében körül nézni, ki a szinpatikus..mindenhol van jó doki. Kép

Többiek: Elkezdtünk infrázni, mert Zsoltinak azt javasolta a doki a fülészaten. Igaz ezt sem meséltem: fájlalta a fülét, így elvittem 1 hete..2 óra után be is hívtak. Kiderült lát valamit, kezdetleges középfülgyuladás..infra, nasivin..
Amióta csináljuk, folyik az orra folyamatosan.
Én meg igyekszem helyt állni.
Annának csütörtökön beadattam az oltást, nem kötelezőt. Minden rendben ment..s nem is bántam meg. Kép 79cmesek vagyunk. Kép)

Vaílaki adjon tanácsot, aki használ infrát: mikor használjátok reggel vagy este? Napi 1*? vagy 2*?
Köszi.
Most mennem kell, de holnap benézek. Kép
Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Minden szülinaposnak nagyon boldog szulinapot!
KépKép
bocsi, de csak most jutottam géphez, és annak sem jó a billentyűzete Kép csak a képernyő bill. tudom használni
zoli most lett bárányhimlős,igy újabb 2 hét itthon
klára 8-án eszembe jutottatokKép
ha zoli meggyógyul mi is megyünk cirkuszba, nagyitól azt kérte névnapjára

eri
simones
 
 


Szia Noémi!
Az én kis Manóm még picike, 7 hónapos és 2 éves koráig itthon maradok vele, szóval a bölcsi nekünk majd csak jövőre lesz aktuális. Én azért kezdtem szétnézni, mert pont az Ilosvai egyik gondozónője rámijesztett, hogy már most tavasszal nézzek szét, ha konkrét bölcsibe akarom tenni a gyereket, akkora a túljelentkezés. Õ mondta, hogy már tavaly év végén egy csomóan jelentkeztek idén szeptemberre. És nekem azért is kell tudnom, mi lesz, mert a munkahelyemen módosítanom kell az eddigi munkarendemet (eddig este 6-7-ig dolgoztam) és ahhoz tudnom kell, melyik bölcsiben meddig lehet otthagyni a gyereket. De a Mályvában azt mondták, azért ennyire nem durva a helyzet, de azért tényleg nem árt, ha nyáron egyszer bemegyek körülnézni. SZóval inkább előrelátó vagyok, minthogy kapkodjak aztán.
fusimisi
 
 


Ilon,
A hangképzéssel igazuk van. Egy idő után "lezár", pedig egy csecsemő minden hangot ki tud ejteni. Itt nem egy pörgős r-ret értek persze. Én se vagyok túlságosan híve a korai nyelvtanításnak, de még nem hallottam igazán meggyőző érveket egyik oldalról sem, még várok. A nyelvek összekeverése még nekem is megy, pláne, ha németül próbálok beszélniKép

Kópé,
A lakáskérdés nálunk is hasonló. Egyszer leültünk férjemmel és egy Bp térképpel, hogy hova is kéne költözni. Szépen vettük sorba a kerületeket, és szépen kizártuk az összeset.

Natinak volt egy kis fürdésszrájkja, ami megoldódott, mivel apucival fürdik. Most kajasztrájka van. Nem akar pépeset enni, villával összetörtet, nem akarja, hogy etessem. Csak akkor jó, ha ő eszik és maga tömheti a szájába a hamit. Egyre ügyesebb, már viszonylag kevés landol a padlón, főleg mióta oda is terítek és szépen felszedegetem a párolt cukkinikat. Nem korai ez még egy kicsit? Még csak 9,5 hónapos.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Óvinézegetők figyelmébeKép
A Narancs oviban most indult játszóház csütörtökönként, az oviba készülő gyerekeknek. 2 éves kortól várják a manókat a szülővel együtt. Bővebb infó az óvitól kérhető , akit érdekel.
Ildi
ildiko71
 
 


Sziasztok. Egy rendezvényre szeretném felhívni a figyelmeteket:

ZUGLÓI BABABÖRZE!

Rozgonyi Zoltán alpolgármester és a Mező Tandem Egyesület

április 1-jén, szombaton 10-14 óra között
használt bébi- és gyermekruhavásárt rendez a
Dr. Mező Ferenc Általános Iskola aulájában
(1144 Budapest, Ond vezér park 5.).

Eladóknak kapunyitás 9 órakor.
Szeretettel várjuk azokat a szülőket, nagyszülőket, akik vennének, eladnának bébi- és gyermekruhát, játékot, könyvet, diafilmet és egyéb hasznos felszerelést.

Asztalfoglalás
a szigetigabo@freemail.hu e-mail címen, vagy az
Egyesület 06/30-517-1618 telefonszámán.


Alacsony árak várhatók, a vásárlóknak a belépés ingyenes.
A vásár idején büfé is a kedves vendégek rendelkezésére áll.
Kereskedők jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.

Mindenkinek jó vásárlást kívánunk!

Rozgonyi Zoltán és a Mező Tandem Egyesület
gabó
 
 


Sziasztok!

www.auchan.hu
Auchan oldalán március 17-én, azaz ma feltöltve 20 db ingyenképet lehet előhívattatni.
A ma kapott 20 kép ingyen kóddal márc. 24-ig lehet feltölteni a képeket Kép

Eri
simones
 
 


Sziasztok!
Minden újnak üdv!
Én megint eltűntem mert a pech széria folytatódott nálunk.
Kamilla is folytatta a hasmenést,Dini után.Aztán láz majd semmi és pár napra rá ijesztő foltos kiütés a gyerek arcán és később a testén is.Pont március 15-én történt mindez.Apa rohant vele a Heim Pálba ahonnan 1 hétig ki sem akartak engedni,mondván meg kell figyelni.Minden lelete negatív,persze nem hagytuk ott és kopp két nap alatt le ment neki.Én gyanítom,hogy asinupret csepp ütötte ki amit náthára adtunk neki.Szóval most figyelni kell meg újfennt diétázni.A legszebb az egészbe,hogy még mi voltunk a gondatlanok,hogy a semmire nem hagyom ott az egy éves gyerekemet egyedül bevágva egy rácsos vaságyba.Anyuka persze nem alhat bennt.Mondtam is a férjemnek,hogy hozza el és inkább vigyük a Bethesdába mert ott úgy tudom bennt lehet vele maradni.Szerencsére erre nem került sor.
Szóval kimerülten de lassan talán visszaáll a régi kerékvágás.
Bölcsire visszatérve,én is voltam a Mályvában mert közben leesett a tantusz,hogy ha én 2007jantól dolgozom akkor már most kell neki helyet találni.Engem annak ellenére,hogy Dini odajárt elhajtottak,hogy majd május elején jöjjek.Most akkor mi van...én anno márciusban irattam be Dinit.Szóvak az igazgatónő elég bunkó volt.A helyettesét kéne elcsípnem.
Csak jöjjön a jó idő.
Na megyek
sziasztok
nyetus76
 
 


Nyetus!
Tavaly a Heim Pál toxikológián ott lehetett aludni az anyukának. Ágy pénzért volt, de ha nem akartam volna ágyat, akkor is ott maradhattam volna velük ingyen.

Eri
simones
 
 


Nyetus!

Mi is voltunk már a Heim Pálban, ahol csak azért sikerült anyás szobába kerülnünk, mert amikor megkérdeztem az oszály recepcióján(?), hogy van-e erre lehetőség, épp egy anyuka állt ott, és mondta, hogy ők most költöznek ki abból a szobából. Erre a nővér fintorogva válaszolta, hogy most már úgysem mondhat mást. Mindenesetre a szerencsén múlt. Még jó, hogy elvileg jogunk van ehhez.

Másnap mi is hazajöttünk, mivel a gyerek tök jól volt, de nagyon nehéz volt vele (pont a kúszó-mászó korszakában volt), a leletei jók lettek ami miatt bekerültünk, de valami egyéb vérvételen volt valami gond, ami miatt szerintük még benn kellett volna maradnunk (megjegyzem hétvégén semmi nem történt). Én meg hazavittem, hogy majd bemegyünk hétfőn ambulánsan. Rá is írták a záróra, hogy a saját felelősségünkre hazavittük, és engem is felelőtlennek neveztek.

1-2 nap idegeskedés után kiderült, hogy egy rosszul levett - bealvadt vérminta miatt kellett volna bennmaradnunk, és emiatt voltunk frászban 3 napig!

Jut eszembe: gyerekkoromban meg 2 hetet a Lászlóban töltöttem - szintén egy gyógyszerkiütés miatt, amit a Heim Pálban kanyarónak tituláltak, és gyorsan átküldtek a Lászlóba.

Kópé
Vendég
 


Ahogy így olvasom ezeket a kórházas dolgokat, van egy sanda gyanúm. Szerintem szándékosan tartanak ott. Mint ahogy gyermekágyon is napokig, mivel az egészségbiztosító így fizet. Így szépen kikényszerítik, hogy saját felelősségre döntsön anyuci, így mossák kezeiket. Félrediagnosztizáltak? Semmi gond, hiszen más vállalta a felelősséget. Grrrrrrr. Csak oda ne jussunk valódi kényszerből.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk haza Zalából, kicsit "tavaszoltunk" ott a gyerekekkel, vagy inkább csak teleltünk? Szép volt, jó volt, alig akartak hazajönni.
Lorca, sajnos sokszor tényleg csak a fejkóta miatt tartják benn a kórházban a betegeket. Akkor van gond, amikor az ember nem tudja igazán, hogy merjen-e hazamenni saját felelősségre... Mert azért nem mindig csupán ez az ok, lehet tényleg baja az ember gyerekének...
Nálunk a fiam háromszor, a lányom egyszer feküdt eddig kórházban (persze a szülést leszámítva), szerintem minden esetben indolkoltan, és mindig rendesek voltak velünk, szerencsénk volt. Mondjuk a Heim Pálba nem vinném ügyeletre, csak a Bethesdába - vagy van, amikor innen Zuglóból is a Heim Pálba kell menni? Azt tudom, hogy a sebészeti ügyelet háromnaponta máshol van, de a belgyógyászati?
Nyetus, remélem, jobban vagytok már!
Lorca, hogy mi korai, a párolt cukkini? Sztem nem. Husi-ügyben mit döntöttél? Adsz már Natnak? Ez a 9-10 hós kor emlékeim szerint ilyen macerás kajailag, aztán talán egy darabig jó evők voltak, aztán oviban megint nem... Nálunk jelenleg Janka mindenevő, Gellért meg vega. Alig tudok pár falat húst a pocakjába varázsolni. Aggódom is, hogy vashiányos lesz. Kép
Eri, köszöntést köszi és viszont kívánjuk, bár már jól elkésve... Barisok jól vannak?
Sziszike, mi nem szoktunk infrázni.
Szilvi, a mi gyerekorvosunk a Ráskayban rendel, nagyon meg vagyunk vele elégedve.
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára, valóban máshol van az ügyelet 3 naponta és sajnos nemigen lehet megúszni a Heim Pált sem. Mondjuk eddig sebészeten voltunk HP, Madarász és Bethesda is, mondhatom, hogy szerencsénk volt, mert elég hamar sorra kerültünk minden alkalommal.
Viszont pl. a fülészet ügyelet is változó, meg biztos van még 1-2 szakág. (Hp-ben volt szerencsé(tlensége)m egyszer a fülészethez, fél nap simán és iszonyú tömeg. Pedig szórják a népet rendesen.)
Voltunk már a Lászlóban is rotával, hát azt nem kívánom senkinek, de azóta szerencsére tudjuk kezelni itthon a hasmenést.

A Heim Pálba vesegondozásra járunk, azt kell mondjam, hogy nem irigylem azokat akik pl. vidékről jönnek fel vizsgálatra. Ha a férjem reggel 7,00-kor bejelentkezik a recepción, akkor talán 11-12 körül elsőként mehetünk be. Ha nem, akkora esetleg 2-3 körül.

Szóval nem egyszerű a magyar egészségügy, mint tudjuk.

Nem tudjátok, van még vascsoki? Klára, esetleg azzal is próbálkozhatnál.

Üdv, K
kyra
 
 


Sziasztok zugloi anyukak!
Szeretnek erdeklodni hogy kozuletek volt e valakinek negativ tapasztalata Gelleri Julianna ful orr gegesszel az Ors Vezer teri Szakorvosi rendelobol. Nekunk oly annyira az volt, hogy nincs mas valasztasom de irni az intezmeny igazgatojanak, mert az a no nem egeszseges idegileg, es errol tudniuk kell. Ilyen allapotban nem lehet gyerekekkel foglalkozni.
Sajnos aki jart mar nala mind horror sztorikat mond rola, de erdekes modon a maganrendeleserol pedig csupa pozitiv viszajelzes szol. Letezne hogy teljesen mas arcat mutatja azoknak akik a maganrendelesre mennek? Vagy ott az anyagiak miatt visszafogja magat?
Es az a vicces az egeszben hogy engem aztan igazan nehez felhaboritani, de ennek az orvosnak TELJESSEGGEL MEGENGEDHETETLEN a viselkedese, sot mi tobb remiszto.
Ugyhogy kerlek irjatok, gyujtom az infot amit levelembe fogok foglalni.
Koszi szepen, es elnezest hogy nem valami kellemesebbel inditottam.
Jo napot nektek,
Kata
kikata
 
 


Sziasztok!

Kata, mi nem jártunk még az említett doktornőnél (szerencsére...) Kép Mi történt?

Kyra, mi az a vascsoki??? Kép Sose hallottam hírét. De ha igazi csoki, akkor jöhet, mert igen édesszájú az én kisfiam. Kép
Azt tudom, hogy a sebészeti meg szakrendelési ügyeletek 3 naponta más-más kórházban vannak, de szerintem a rendes gyerekorvosi ügyeletet Zuglóban a Bethesda biztosítja. A Heim Pálban mi is jártunk már, de csak röntgenen. Nem traumás esetben nem nagyon vinném oda. Kép A Madarászban is voltunk sebészeti ügyeleten, enyémek is potyognak és törik magukat össze-vissza, főleg Janka. De a Bethesdában ügyeleten kívül is megnézték egyszer, ott nagyon rendesek.
Lászlóban is jártunk, szintén rotával, nemrég. De sztem nem lehet sajnos minden hasmenéses nyavalyát otthon kikezelni, legalábbis infúziónk nekünk itthon sajnos nincsen Kép Szerencsére ott benn lehetett maradni ingyen a gyerekkel, és általában véve is nagyon rendesek voltak a nővérkék meg az orvosok is.

Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Kata, már engem is érdekelne, hogy mi volt a gond a doktornővel. Mi sem jártunk még ott, csak a Bethesda fülészetén.

Mi azért kötöttünk ki többször a Heim Pál kül. ügyeletein, mert a doktornőnknek ott vannak kapcsolatai, ezért előszeretettel utal be oda. Ha csak a sima gyerekorvosi ügyeletre volt szükség, mi is a Bethesdába mentünk. Várni persze ott is kellett. Hol nem?

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Kata, nekünk alapvetően pozitív tapasztalataink vannak a doktornővel kapcsolatban. Mindkét fiúnak Õ vágta fel a nyelvét (lehet, hogy túlságosan?), kedves volt és úgy tudom, hogy Õ egyébként homeopátiával is foglalkozik (magánrendelésen).
De volt olyan is, hogy a férjem vitte be Bencét, aki fájlalta a fülét. Egész úton mondogattuk, hogy a doktornéni csak belekukucskál, belevilágít a fülébe, nem fog fájni. Persze a gyerek végigüvöltötte a vizsgálatot, mint kiderült kutya baja. De azért azt megkaptuk, hogy miért nem készítettük fel a gyereket a vizsgálatra, nem kell itt ordítozni, az nem fáj, igazán megbeszélhettük volna vele. Na ennyi.

A hasmenéssel meg az a helyzet, hogy Bencének a rota 6-7 napig tartott, ebből 3 nap kórház. Aztán Ákosnak itt lett hasmenése, kezeltük ahogy tudtuk, kapott táplálékkiegészítőket. Doktornő mondta, hogy nem fog kiszáradni. Mivel B-nél 7 napos volt, Ákosnál a hetedik napon megtörtem és bevittük egy ismerőshöz a Lászlóba, nézze meg. Tényleg nem száradt ki, azt mondták, hogy teljesen normális állapotban van és végül a 9. napon abba is hagyta. Azóta túl vagyunk még egy körön. Mondjuk lázasak nem voltak és mindkettőnél csak 1-1 hányás volt.

Szóval nagyon hálásak vagyunk a házi doktornéninek, mert azért mégiscsak a legjobb itthon. Kép

K
kyra
 
 


Bocs, a vascsokit kihagytam.

Régen lehetett kapni, kis téglalap alakú csokik egyenként csomagolva zacskóban, ha jól emlékszem, a Duna csokigyár csinálta. Vastartalmú csoki volt, nekem bejött az íze (bár csokoládé függő vagyok, úgyhogy ez nem mérvadó), nem tért el sokban a tejcsokiétól. Anyukám azért vette, mert folyton elájultam.

Jó ötlet, mert a gyerekek tutira megeszik.

...rákerestem a google-lal, nem sok találatot hozott, lehet, hogy már nincs ilyen?

Azért még keresgélek, hátha van, nekünk is jól jönne.
kyra
 
 


Sziasztok!

Kikata:Mi is voltunk már nála. A modora borzasztó ezzel egyet kell értenem. Tiszta kioktató stílusban adja elő. Mintha én nem szeretném, hogy a gyerekem minél előbb meggyógyuljon.
A homeopátiás magánrendeléséről viszont én is csak csupa jót hallottam. (Lehet, nem véletlen, hiszen magánrendelés .......)
Mi történt veletek? Érdekelne a dolog........

A Bethesdában viszont attól eltekintve, hogy rengetegen vannak a fül-orr-gégén jó orvost sikrült kifogniKép
Ildi
ildiko71
 
 


Eri!

Ha erre jársz esetleg. Írtam egy privi levelet Neked. Ha van időd nézd meg lécci-lécci.

Klarissza
klarissza
 
 


Sziasztok!

Teljesen eltuntem, de semire sincs idom, mióta dolgozom, de azért olvasok, persze. Ma betegség miatt itthon vagyok vele ismét, sajnos, ez hetente kéthetente ismétlodik.

Kikata- az a drno a Ida utcából kerult át ugye, mi is voltunk nála, és én is erosen gondolkoztam egy panasztételen, annyira gusztustalan, folényes, pokhendi ember is ritkaság, nemhogy orvos.
A mi dokinénink is óvott, hogy odamenjek, bár nem mondta meg miért, én meg elmentem, gyanútlanul.
Végig csúfolódott, mivel a férjem is velunk volt, bár végul kinnmaradt, hogy mi van apuka félti a picilányát? Picilány nyolc hónapos volt, valóban pici. Végul elkezdett telefonon beszélgetni a haverjával és még arra se vette a fáradtságot, hogy elmondja mit talált a gyereknél, csak a diagnózist adta ide az asszisztens-majd elolvasom!!!

Hasmenés ugyben- Nekunk tavaly sokszor volt ilyen gondunk és egyszer tényleg legyengult a gyerek, már alig lézengett, de a Lászlóba nem akartam sehogysem bevinni, és végul a Bethesdában egy doktorno, otthon, porban beadható infúziót adott nekunk-Normolyt a neve. Szerintem ez egy szuper megoldás.

Klarissza-még mindig olyan makkegészséges Lackó?

Újak-Udv Nektek!

Sziasztok

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Szia Bella!

Próbáltalak hívni, csak ki voltál kapcsolva.
Ma reggel szólt a Zsuzsi néni, hogy holnap reggel 10 percig feltartana bennünket (férjet is), mert szeretnének valamit mondani, vagy megbeszélni. Frászban vagyok, olyan sejtelmes a dolog....

Lackó hétvégén kicsit köhögött, amitől meg is ijedtünk, de valahogy úgy átmegy rajta minden pikk-pakk. Szóval idén még 3 napot volt távol a bölcsitől.
Viszont a bölcsiben nem fogad el kaját Kép Lehet, hogy erről akarnak velünk beszélni...

Klarissza
klarissza
 
 


Klarissza.
mi tegnap kaptunk értékelést a gyerekrol, írásban. Elolvastam ott és aláírtam, lehet, nektek is el kell olvasni ezt és megbeszélni.
Amúgy nem vagyok kikapcsolva, lehet nem jól adtam meg a számom?
Majd emilen elkuldom.

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Bella:
Oksi! Köszi a megnyugtatást, itt messengerezünk a férjemmel, hogy mi lehet a baj, ha így behívnak bennünket. És a végén mindig megállapítjuk, hogy majd reggel megtudjuk...

klarissza
klarissza
 
 


Sziasztok Anyukak!!!

Dike90!
Csak most esett le,mit irtal a Patronarol! Kép
Ilyenkor mindig felmerul: lehet, h jobban jartal... Kép

Waldorf meeg mindig jo, most epp a betutanulast folytatjak. Csufolodas tovabbra is kemeeny sajna. Viszont a nagyfiu annyira nincs leterhelve, h el tudja meselni, mi volt vele aznap. Nala ez nagy eredmeny, mert ezt szinte sosem tudja - mindig csak a regebbi dolgok jutnak eszebe.
Es el tudtunk kezdeni sportolni jarni - mindharman mennek Kép (Judo, ha valakit erdekel, reszletezem majd)

Lorca!
Most maar azert keveri a ket nyelvet Kép . Meglatjuk mi lesz, ennyit kibirok, ha a tobbi bevalik.

Az ELSO osztalyba 30 gyerek jon majd kb! Maga a Wf -pedagogia tamogatja a nagy letszamokat,mert ez is nevelo hatassal van a gyerekekre, de a tanitobacsinak nem lesz konnyu dolga... Kép

Kikata!
Engem is erdekel, mi tortent a rendeloben. Meg az is, h hogyan tudtal panaszt tenni - kinel, stb. Mi is jartunk mar rosszul dokival - de ezt a fajta magatartast meeg csak bepanaszolni sem tudom kineel, hiszen a bunkosag nem kizaro ok az orvosi palyarol!


Nagyon puszi mindenkinek!
Ilon
ilon
 
 


Sziasztok!

Van valakinek olyan ismerőse, akinek a gyermeke autista?

Klarissza
klarissza
 
 


Szisztok!

Klarissza!
http://www.esoember.hu/

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Klarissza, nekem van, bár annyira nem közeli ismerős. Miért? Ugye nem személyesen érdekel? Kép
Ilon, azért ez a csúfolódás... Azt gondolnám, h waldorfiában jobban toleranciára nevelik őket, de mások is mesélték már, h annyira nem sikerül ott sem. Sőt. 30-as osztálylétszám számomra rendkívül ijesztő. Középsődet már be is irattad jövőre?
Bölcsiben én még soha nem kaptam és nem is írtam alá értékelést a gyerekről! Oviban nemrég végigmutogatták, de aláírásra ott sem emlékszem.
Hasmenésről utoljára: Normolytról is csak akkor lehet szó, ha egyáltalán bármi benne marad a gyerekben "per os", vagyis szájon át bevive. Nálunk sajnos nem ez volt a helyzet. Máskor ilyet még nem láttam élőben a 6 év alatt. A bölcsiből a fél csoport a Lászlóban kötött ki, és a gondozónőket is legyűrte, pedig ők elég sűrűn találkoznak mindenféle vírusokkal a gyerekek között. Ez vmi szuper-rota lehetett. Kép
Klára
klara
 
 


Klára- ez egy ilyen dokumenálós bolcsi.
Leírják, hogyan szokott be, hogyan viselkedik a társaival, milyen gondok vannak, hogy fejlodik...

Persze ezt szóban is megtehetik, vagy megteszik, hogy írásban ki felé kell beszámolni, nem tudom.

Valami nagyon gusztustalan lehetett az a rota, tényleg. Én mindenesetre a Normolytot, ami maradt, úgy õrzöm most mint az aranyat.

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Még nem tudjuk, hogy mi van Lackóval, mindenesetre kedden kiderül, hogy mit talált "gyanúsnak" a nevelési tanácsadó vezetője, aki klinikai szakpszichológus is.

A bölcsiket látogatják és rendszeresen ellenőrzik valakik, ezért kellett aláírni a füzetet nekünk is. Olyan lehet, mint régen a tanfelügyelő a sulikban? Kép

Klarissza
klarissza
 
 


Klarissza, a nevtan vezetője járt a bölcsitekben, és ő talált vmit? A nemevés miatt hívták ki? De eddig evett, nem? Beszél már Lackó? Vagy ha nem, akkor jól kommunikál? A szemetekbe néz, ha beszéltek hozzá? Eddig nem írtál semmi olyat lackóról, ami különösebben gyanús lett volna. Reméljük, csak vmi átmeneti dolog lesz nála.
Füzet nálunk is van a bölcsiben, de még sosem láttam, mi áll benne. Kép Sőt, a fiam 2 évig járt anno, és a végén sem kaptam meg, minden dokumentáció ott maradt. Kép Sajnálom is, később nosztalgiával olvasgathatnánk.
Normolytot szvsz házi gyerekorvos is felírhatja. De remélem, egyikünknek sem lesz rá szüksége a közeljövőben...
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klarissza, nekünk az egyik másodunokatesónál merült fel ez. Végülis annyit mondtak, hogy autisztikus, ő most 6 éves lesz.
Nálatok mi a probléma? Mennyire beszél Lackó? Jól emlékszem, hogy kb. Rózával egy idős? (Õ 2 és fél )
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


sziasztok!

Egy cikket ajánlok figyelmetekbe, cime: Kész a rotavírus elleni oltás,Forrás: Népszabadság március 14.

Klarissza! Csak szakember ismerősöm van, autista osztálynál tanítónő. Ha gondolod, érdelkődhetek nála!

Készülünk Ancsa 4. szülinapjára a hétvégén, holnaptól megint jár oviba, eg kis torokgyuszi után.
Sztike
sztike
 
 


Sziasztok!
Nem beszél Lackó, a nem-et már régóta mondja. Ha valami leesik, vagy ő maga elcsúszik, akkor mondja, hogy hoppáá. Ezzel ki is merült a szókincse Kép
Nézegettem a neten a dolgokat ebédszünetben és inkább hasonlít egy Asperger szindrómáshoz, akik nagyon türelmetlenek, de az meg nem igaz, hogy magányos típus, mert húz bennünket játszani. A játszótéren barátkozik, illetve barátkozott, még a bölcsi előtt, mostanában nem is voltunk még. Viszont kitud olyan bonyolult képkirakókat is rakni, aminek a bölcsiben is csodájára jártak.

Valszeg a következők lettek gyanúsak a nevelési tanácsadó vezetőjének, aki maga is klinikai szakpszichológus: 1. nem beszél, ha valami nem sikerül, vagy ellenkeznek vele,a mit nagyon szeretne, akkor kisebb dührohama van (dobálózik, vagy földreveti magát), ha szólunk hozzá hosszas kérlelés után nézz ránk, mintha süki lenne. De nem autista, az tuti.
Mindennap odajön hozzám, rám mászik, az arcocskáját odadúgja az enyémhez és sokáig ott vigyorog a képembe, magyaráz, halandzsázik, leveszi a szemüvegem, húzza a szempillámat stb.
Állítólag az autisták nem igazán bírják a tesi közelséget. A kommunikációját nem is tudom megítélni, amit akar, annak a végére jár. Ha éhes, szomjas vonszol magával bennünket, mutogat, mondja a saját nyelvén, ha azt akarja, hogy vegyem le a pulcsiját, mert ő nem tudja, akkor odajön és mutatja mit szeretne. Tegnap mutatott nekem az utcán egy macskát Kép, a repülőkre is mindig felhívja a figyelmem. Viszont nem beszél Kép Ja és borzalmasan türelmetlen, meg eléggé érzékeny, nagyon megviselte a bölcsi. Tulajdonképpen azóta lett ilyen türelmetlen, dührohamos. De ezek a dührohamok is gyorsan elmúlnak, pékdául ledobál néhány könyvet a polcról, ezzel bosszulja meg, amit nem engedünk neki. Nagyon ritkán sír, ezt a gondozónénik is mondták.
Egyébként mostanában nagyon szeret bölcsibe járni, mindig olyan jókedvűen megy be, alig tudom elhozni, az első 2-3 hónaphoz képest sokkal nyugodtabb stb.
Ha belegondolok még sem olyan hisztis, mint a szomszéd kisfiú, ő napi 2-3 alkalommal akkora csinadrattát csinál Kép Szomszédasszony szerint Lackó nyugodt kisbaba Kép
Szóval nem is tudom. Ja és a hangképzését is furának találták, de ez nem tudom mit jelent.

Úgyhogy várjuk a keddet, hogy mit mondanak majd.

Klarissza
klarissza
 
 


Klarissza,

Bár egyátalán nem vagyok szakember, de a leirtak alapján nem tűnik autistának, már amennyit tudok az autizmusról.
Hülye kérdésnek tűnik, de a hallása rendben van?

Kópé
Vendég
 


Ajajj, túlságosan is jól hall Kép
Tulajdonképpen mindenre felfigyel, kisebb hangokra is, de gondolom majd esetleg ezt is megvizsgálják.
klarissza
 
 


Sziasztok!
Klara, látom egyszerre írtunk Kép

Klarissza, amit leírtál az alapján én sem gondolom. Nálunk az unokatesó már kicsi korától kezdve elég gáz volt, és rá sem merték egyértelműen kimondani. Remélem csak a késői beszédfejlődés lesz nálatok ami ha belegondolok a baráti körünkben jónéhány kisfiúra jellemző.

Eri, köszi az Auchanos tippet. Anyósom úgyis mindíg fotókért nyúz.

Ilon, ebben biztos vagyok, különben nem lenne most két szép lyányom Kép.

Róza tegnap megkapta az agyhártyagyulladás elleni oltást, és nem is sírt. Olyan büszke voltam rá. Doktorbácsi azt mondta öröm neki szurit adni. Kép

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Kezdünk megnyugodni itthon.
Tegnap direkt szólítgattuk az apjával
időnként és visszavonom azt, hogy nem figyel ránk. Most, hogy figyelgetjük tök normális gyereknek tűnik Lackó. Bár nem tagadom kicsit hevesebb vérmérsékletű Kép reggel a kiflijét levágta a földre, mert az apja otthagyta játék közben, elment a gonosz apa zuhanyozni.

Viszont én tuti autisztikus Asperger-es vagyok Kép Kép

Klarissza
klarissza
 
 


Klarissza, szerintem itt a megoldás: a gyerek simán csak az anyjára ütött Kép.....

Kép

Kép
mzx
 
 


kedves férj is mindig ezt mondja Kép
klarissza
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az infokat a gyerek orvossal kapcsolatban.Mi a Francia úton lakunk, közel a Thökölyhez.
(Bocs, hogy idáig nem jelentkeztem, de gond volt a számítógépünkkel)

Szilvi
szilva78
 
 


Klarissza,
Nálunk unokaöcsi 3 évesen kezdett beszélni, de senkiben nem merült fel, hogy ez gond (na jó, hivatalos helyen). Most 7 lesz és normálisan beszél. Felnőtt ismerősöm 4 volt, ő most sem igazán beszél, nem szeret, nem az a csacsogós fajta. A nem evés is elég gyakori szerintem. Olyan könnyen mondogatnak ki ilyeneket, hogy döbbenet. Majd jön a hiperaktivitás és a hasonló okoskodó elméletek, hiszen annyi van belőlük, ne hagyd magad!

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?