Új privát üzeneted érkezett!

Regina,

biztosan az egész család nagyon fog örülni, ha bejelentitek a Ti boldogságotokat!Kép Az én szüleim is boldogok voltak mikor Lucát elmondtuk, bár anyukám nagyon féltett...

Kriszta,

igazad van, mindenféléről lehet beszélgetni, és kell is, csak ha itt vagyok, akaratlanul is a babák jutnak eszembe, talán ezért akartam "menekülni". De ez nagy marhaság volt...
Jó nagy lehet már a pocid!Kép

Paga,

Te is szeretsz sütni? Velem az a baj, hogy mostanában túl jó az étvágyam, és egyre jobban szeretek sütni, főzni.
Te mennyi ideig "engedsz" Magadnak gondolkodási ill. várakozási időt a babóval kapcs.?

Fanny,

Tőled is megkérdezhetem ugyanezt?
Szorítok Nektek, na meg magamnak is!

Mostmár tényleg jó éjszakát kívánok!
ancsi65

Ancsi!

Örülök hogy meggondoltad magad. Hogy sütni szeretek-e? Valahogy régen sokkal jobban volt időm mindenre. Igaz akkor kevesebbet dolgoztam. Sajnos most alapból napi 10 órát dolgozom, s erre jönnek még a túlórák, amik elég gyakran vannak. Ja és Óbudára járok dolgozni Csepelről BKV-val. SZóval ez annyira elveszi az energiámat, hogy hétvégén meg ha tehetném csak pihennék, de akkorra maradnak az otthoni feladatok. De nem panaszkodhatom, mert főzni nem nagyon főzök, szerencsére a családom belátó, és legalább is hétköznap csak a legszükségesebbeket teszem otthon. Tehát ritkán sütök. De ha rászánom magam, akkor jó ha van valami egyszerű, de fini süti recept talonban.

Babával kapcsolatosan nem tudom még meddig gondolkodunk a dolgon. Teljes bizonytalanságban vagyok. Nagyon megviseltek a tavaly történtek, és félek nagyon. Akkor tervezett, és nagyon várt volt a babánk. Ennek ellenére nem sikerült neki köztünk maradnia. De mint ahogy most is, még mindig sírva fakadok, ha rágondolok.Az ember nem gondolja hogy vele is történhetnek bajok, amíg azok be nem következnek. A tavalyi év amúgy is ilyen tragédiákkal volt teli. És mindig azzal vigasztalom magam, hogy ettől csak jobb lehet, de ekkor az is bevillan, hogy akár még rossazbb is lehet, és most már betegesen kezdem félteni a kis családomat is.

Na nem csinálom itt a hangulatot, kicsit negatívra sikeredtem.

Gabi
paga

Ancsi!
Örülök, hogy meggondoltad magad Kép
Ez a várakozási idő érdekes kérdés. Én annó azt mondtam, hogy még 1 év, aztán mikor a baba elhalt azt mondtam, hogy még 1x megpróbáljuk, majd a második elhalt terhességem után azt mondtam, hogy még 1x utoljára. De mindig azt mondtam, hogy max 40 éves koromig szülök, mert az olyan szép kerek szám. Most 39 éves leszek, mikor megszületik, de ha nem jött volna össze, ki tudja hány még 1x lett volna Kép A lényeg, hogy Te úgy érezd szükséged van rá. A környezet véleménye nem számít. Érdekes én soha nem kaptam negatív visszajelzést, amiért ilyen idős koromban vállalok gyereket, de lehet, hogy csak nem hallottam meg, mert nem arr volt kihegyezve a fülem. Ha félsz a negatív véleménytől, akkor azonnal észreveszed a legapróbbat is, amit aztán jól fel lehet fújni. Sőt lehet, hogy ezért nem jön össze a baba, mert tudat alatt tiltakozol ellene. Lehet, hogy a szíved kívánná, de az eszed azt mondja, hogy öreg vagy hozzá. De az is lehet, hogy a környezeted hitette el veled. Pedig nem vagy öreg, ha úgy érzed. Ne a személyidet nézd, hanem nézz a tükörbe és önmagadba, mert az elárulja az igazi korodat. Láttam én már 50-nek látszó 30 évest és 30 évesnek látszó 50 évest is. Tényleg nem az számít, hogy mi a hivatalos korod.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Régen írtam én is ,de rendszeresen olvaslak titeket.
Mindenkit üdvözlők, akivel még nem találkoztam, jó látni, hogy milyen nagy élet van itt.
Icus!
Téged a jó Isten is óvó néninek teremtett, legalábbis nekem így éteren keresztül ez jön át rólad.
Én nem is tudom, hogy nekem írtál-e a táblázat miatt, vagy más Ildinek, mert Ildik vagyunk itt jó néhányan. Útólag Boldog Névnapot nekik is, ha nekem írtál, akkor köszi,hogy gondoltál rám, és igen, örülnék, ha betennél a táblázatba.
Ildikó-Kildó/36/Budapest XIIIker./
Anti 1993okt./Ildikó Zsófia2004júl./Babaprojekt
Férjemmel tárgyalás alatt van a dolog!
Az igazság az, hogy egyik gyerekünket sem terveztük, de mikor jöttek örültünk nekik, és ha jönne harmadik annak is biztos, nagyon örülnénk.

Paga!
Olyan jó, hogy leírted az Alexandrás vásárlásodat, mert, hogy én könyvet kértem névnapomra, de nekem eszembe se jutott megnézni a honlapjukat. Igaz én itt lakom a nyugatinál, az Alexandra könyváruház mellett, de 25%-ért inkább rendelek. Azért bemegyek mert imádok ott nézelődni, csak sajnos soha nincs rá elég időm, hogy végig járjam.

Regina!
Én is gratulálok a pozitív teszthez.

Ancsi!
Annyi sok bölcs dolgot írtak neked, hogy én már ezt nem is ragoznám tovább.
Sajnos magamon is észre vettm, hogy az elmúlt napokban nekem is rossz kedvem volt és mintha egy kicsit én is depisebb lettem volna, na de ma , illetve már tegnap, olyan tavaszféle idő volt, így mi egész nap sétáltunk, még a Csodák palotájába is benéztünk, amit mi is és a gyerekeink is nagyon élveztek.
Szóval, ha itt a tavasz már is jobban érzi magát az ember, és ha jobban érzi magát az ember,akkor megint lehet álmodozni, és ha álmodozik, akkor már mért ne válthatná valóra az álmait.
Ildi és Zsófi
Kép
kildó

Szép jo reggeltKép

Köszönöm a Névnapi infokatKép K.Ildi Neked is Boldog Névnapot(még8 napig) beleférKép
Adataim Ildikó zsenge 44
ádám 1989 04,27
dániel 1992 01,07
Nikolett 2005 08,14
Hát ennyit a Késön valo szülésrölKép
Igazatok van állandoan rohanok,de igérem mihelyt több idöm lesz bekapcsolodom HozzátokKép
puszi

Kép
zsenge

Paga!

A bejelentéssel megvárjuk, hogy a dokibácsi is igent mondjon, na és persze jó lenne UH-n látni, hogy tényleg ott van a kicsike a pociban. Biztos emlékeztek Ti is, hogy az első UH milyen megható!!!

Egyébként az első kettőnél rögtön elmondtuk, amint pozitív lett a teszt. Főleg a férjem volt közlékeny, én még vártam volta 2 hetet. Általában azt mondják, hogy érdemes megvárni, amíg a második mensi kimarad. Akkor már tuti a dolog. Igaz ez a teszt nélküli világban volt bevett szokás. De van benne valami...

És tekintve, hogy az első gyerekünk véletlenül jött, a második rögtön az első ciklusban, most viszont csak a 10.-ben, így jogosnak érzem az elővigyázatosságot. És nem is megy nehezen. Korábban az volt a jó, hogy az egész világgal megosztottuk az örömhírt, most viszont az a jó, hogy van egy közös titkunk a férjemmel. És a titkos erősítik a kapcsolatot... szóval van benne valami izgi. Van valami, amit csak mi tudunk (még 1-2 hétig).

Ráadásul eszembe jutott két barátnőm, akik vetéléssel kezdték a családalapítást és érdekes módon utána mindkettő csak úgy 9 hetesen tette közhírré az eseményt. A csalódás óvatossá teszi az embert. Nekem az a 9 hónap üresjárat volt a csalódás.

Kép
regina3

Kildó, és zsenge!
Ildik!

Engedjétek meg, hogy így utólag én is boldog névnapot kívánjak nektek!

Kildó!

Nagyon édes a kicsi lányod a fényképen, na és kettesben is a nagyfiaddal a profilodban.
A Csodák palotájában mi is voltunk párszor, de nemrégiben új helyre költözött. Hol is van most?
A Millenáris parkban talán?

Regina!

Az elővigyázatosságodat megértem, én sem voltam ezzel másként.

Nekünk nem túl fényesen indult a mai nap. El akartunk menni útlevelet csináltatni, mindhármunknak. Csekken az illetéket már befizettem. A Barna születési anyakönyvi kivonatát nem találtam, pedig a gyerekeknek az is kell. Na ezek után csak kettesben folytattuk, a fiamnak a jövő héten előtte csináltatni kell egy új születésit. Minden rendben is volt, bejutottunk az ügyintézőig, ahol adategyeztetés során kiderült, hogy két helyen különbözőképpen van az anyukám lánykori neve, egyik helyen rövid o-val, a másikon meg hosszúval. Így aztán jöhettünk haza az én születési anyakönyvi kivonatomért, mert az lesz a döntő, és 1/4 1-re megyünk vissza. Még jó, hogy csak a mienk sürgős, mert hónap végén mennénk ki Prágába, és oda Barnát nem visszük. Remélem most szerencsével járunk. Lassan indulunk is, hogy időre odaérjünk.

Szép vasrnapot nektek, a borongós idő ellenére.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok,
remélem Mindenkinek jól telik a vasárnap!Kép
Azthiszem, Lucusnak jön a szemfoga, ezért nagyon sírós, és náthás is lett szegénykém. Semmi sem jó ilyenkor...

Paga!

A nagylányom is hó végén megy Prágába az osztálytársaival, 30.-án indulnak és 6.-án jönnek vissza. Téged is és Annát is nagyon irígylem, szeretem Prágát, a háztetők városát. Fiatalabb koromban többször voltunk, csupán a hangulata miatt, én így vagyok vele.
A munkahelyi gondjaidat is megértem, mármint a hosszú munkaidőt. Mellette tényleg nincs sok idő a házimunkára. Én mielőtt Lucus megérkezett, 26 éves koromtól 37 éves koromig bankokban dolgoztam. Végigéltem a privatizációkat, fiók építéseket, beindításokat, vezérigazgató cseréket, átképzéseket, továbbképzéseket, leépítések félelmeit, kedves kollégáktól vett igazságtalan búcsúkat, stb..., és mindezt két kisgyerekkel, válással, 5 év egyedülléttel, félelemmel a betegségektől, hogy nehogy kirúgjanak. Nyaranta alig vehettem ki a szabimat, néha 1 hetet. A napi átlag munkaidő az kb. 10 óra volt. Nem is tudom, Anna és Matyi hogyan nőtt fel, Anyu nagyon sokat segített, bár Õ is dolgozott még...És a munkahelyem, ahonnan szülni jöttem, ismét vezért váltott, már nincs egy régi kollégám sem, még a munkaügyist sem ismerem már, ráadásul kétműszakos lett a nyitvatartás.
De úgy emlékszem, a hosszabb munkaidő mellett, Te azért jól érzed bent Magad, vagy rosszul tudom?
Az útlevél mizérián mi nyáron estünk át.

Kriszta!

Végül is elutaztok tavasszal? Lehet?

További szép napot Mindenkinek!Kép
ancsi65

Igen jól érzem magam ott, és szeretem amit csinálok.

És nézzétek milyen hamar túlestünk az útlevél készítésen, nem is megyek többet a kerületi okmányirodába, ahol már reggel 7-re ott kell lenni, hogy egyáltalán sorra kerüljünk, de még így is órákat kell várni. Tudom mindenkinek ajánlani, ez a Lurdy Házban van, és szombat vasárnap is nyitva, és ma kétszer is voltunk, először csak 1 ember volt előttünk, másodjára pedig senki nem volt. Az most olyan XXI. századi volt, pörgött minden, 5 percnél nem tartott tovább az egész, fényképezéssel együtt, és a habár én előre befizettem csekken az illetéket, de volt a bevásárlóközpontban most is nyitva tartó posta, tehát azt is tudtuk volna egyben intézni.

A Prága még nem tuti, már egyszer tavaly is belefogtunk a szervezésbe, de mire már meglett a szállás, csak az előleget kellett volna fizetni, akkorra lemondták az ismerősök. Most is 9-en indultunk neki a szervezésnek, jelenleg 4-en vagyunk, akik mennénk, de még nincs foglalva szállás, és egyenlőre egy kis bizonytalanság a mi útlevelünk is, de azt mondták, hogy az 2 héten belül megjön.

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

kellemes vasárnap délutánt Mindenkinek!
Voltunk egy kicsit csavarogni a férjemmel, hazafelé egy kínai étteremben megkajáltunk, most éppen "csendes pihenőt" tartunk, így én átolvashatom a legújabb leveleket. (Lehet hogy függővé válok?)
Végre egy újabb baba kép. Miért nem tesztek fel több képet, olyan jó nézegetni? Az én gyerekeim már olyan nagyok hogy nemigazán férnek bele a babafotó kategóriába, bár - főleg az idősebbik - ritka szép kölyök a kék szemével, szőke hajával.
Olvasgatom itt a munkahelyi problémákat, hát én ilyenekről szerncsére nem tudok beszámolni.Milyen érdekes, pont tegnap jutott eszembe, hogy meg kéne veletek osszam a problémámat és láss csodát a munkahelyi dolgokról kezdtetek el írni. Szóval nekem egy politikus se jöjjön azzal (mint tegnap este fél percig belehallgattam egy Orbán beszédbe)hogy a kisgyerekes anyukák,meg az 50 felettiek, meg a részmunkaidőre vágyók nem tudnak elhelyezkedni.Én 13 éve vagyok gazdasági vezető egy kölségvetési intézményben és állandó problémám, hogy a megüresedett álláshelyekre nem jelentkezik senki.Kín-szenvedés szakácsot, konyhalányt, kertészt találni.Jelenleg keresek egy admimisztrátort 6órában,(régen munkaügyisnek hívták ezt a fajta munkakört, semmiféle extra tudás nem kell hozzá) már az sem feltétel, hogy valamilyen végzettsége legyen elég egy érettségi, csak AKARJON dolgozni, a kolleganőim mindenre megtanítanák. Azt hiszitek, hogy lehet ilyen embert találni? HÁT NEM ! Ha valakit részletesebben érdekelne megadnám az e-mail címem. Mi a XV. kerületben vagyunk, 8-14-ig tartana a munkaidő, kortól függően kb Br 95-100 eFt.Lehet fiatal, 50-es,anyuka,nyugdíjas az sem érdekel, ha egy lába van csak akarjon dolgozni.Szóval nekem ilyen problémáim vannak.

Ancsi!

Térjünk inkább vissza a baba projekthez, az sokkal kellemesebb - bár én imádom a munkám -, szóval nálunk nagyon friss az elhatározás, ahogy azt már régebben írtam én már 5-6 éve duruzsoltam a férjemnek, hogy kéne még egy gyerek, de mindig rövidre zárta szt a témát, hogy elég ez a kettő. Kicsit el voltam keseredve, de arra gondoltam, hogy ami el van rendelve (lsd. feljebb)az úgyis meg fog történni, ha meg nincs benne a sorsomban akkor meg kár kepeckedni.Szóval tavaly betöltöttem a 40 évet, pont ebben az időben lett a nagyobbik fiamnak barátnője és akkor én is úgy éreztem,hogy ez atéma számomra lezáródott és egy jó fél évig nem is gondoltam rá, tényleg megnyugodtam. Szóval a gyerekeim egyre önállóbbak, mi meg egyre inkább magunkra maradtunk, én ezt már régebben is érzékeltem,de a férjemnek ez csak most vált világossá, hogy igazából megint ketten vagyunk, szóval nem húzom, nyúzom a dolgot egy fél mondat elindította a lavinát. Éppen megjött a menzeszem, és utána megtörtént aminek meg kellett történnie.Úgyhogy ez a próba hónap.Most úgy gondolom, hogy egy fél évet szánok a dologra, ennyi időt adok a sorsnak.Ha meg van írva....(de ezt már tudjátok)
Kiváncsi leszek, hogy ha hónapokig nem jön össze akkor is ilyen laza tanácsai lesznek-e a férjemnek.
Legközelebb beszámolók arról, hogy jártam asztrológusnál.(Mert azért mindenki bele akar látni egy kicsit a sors könyvébe.)
Üdv.
Fanny
fanny01

Kedves Fanny01

Bocsi, csak véletlenül elolvastam az utolsó mondataidat, s felvillanyozódtam. 44 éves vagyok, 4 gyermek boldog anyukája. Az elős 23, majd 20, 11 és az utolsó 2 éves és 5 hónapos. Pontosan éreztem a késztetést ezelőtt majd 3 évvel, hogy még akarok gyereket. Álmaiban a karjaimban ringattam, vagy csak terhesen járkáltam, de vissza-visszatért majd minden este. A család elé tártam a kívánságomat, eleinte nevettek, majd a nagyobbak őrül lelkesedéssel biztattak egy picurka vállalására. Szóval mentünk orvoshoz, hogy mit szól hozzá? mármint a kor-meg minden, de rendben volt minden. Én is adtam magamnak egy fél évet, s a második hónapban már terhes voltam. A kolléganőimnek amikor elmondtam a tervemet, csak nevettek, azt hitték, valami jó kis vicc. Elmondtam, hogy öreg is vagyok, kövér is, szóval nem sok esély van a teherbeesésre, de számoljanak a lehetőséggel. Nos, csak biztatni akarlak, vannak ilyen "kései anyukák" is, a kórházban találkoztam ilyenekkel, meg a genetikai vizsgálatokon, mert azt azért megcsináltattuk. Nagyon sok sikert kívánok nektek, megpróbálok beszúrni egy képet a gyerekekről, ha sikerülKép
tabaanpepa

Kedves Tabaanpepa!

Nagyon vidám, szép családod van, gratulálok hozzájuk. Nagyon helyesek a gyerekek, akik közül ketten már nem is gyerekek.

Paga

Gabi
paga

Fanny!

A munkahellyel kapcsolatosan, engem érdekelne. Pontosabban van egy barátnőm, aki 50 felé közeledik, és rendre nem sikerül neki elhelyezkednie. Sajnos nekik (legalábbis azt hiszem) nincs internetük. De ha megteszed, hogy a profilomban található e-mail címre elküldesz egy telefonszámot és nevet, hogy kit kellene keresnie, és esetleg hogy van-e valami egyéb tudnivaló, amit át kellene neki adnom, akkor én azt továbbítom neki, és a többi már csak rajta/rajtatok múlik.

Előre is köszönöm.

Paga

Gabi
paga

Szia Tabaanpepa!
Mi az, hogy csak az utolsó mondataimat olvastad el véletlenül???? tessék elolvasni amiket irka-firkálok, azért, mert Ancsinak küldtem az üzenetet természetesen mindenkinek szól!
Gyönyörűek a gyerekeid. Boldog vagyok, hogy nem vagyok egyedül evvel az eretnek gondolatommal, hogy 41 évesen újra gyereket szeretnék.Ha van időd meg kedved írhatnál részletesebben magadról, hogy élted meg a terhességet, a szülést.Azért is örülök, hogy tettél fel képet,mert -hasonló testfelépítésűek vagyunk - így erőt ad nekem,hogy mások is nekivágtak a terhességnek és "túlélték". Ezt csak azért írom,mert egy dolog a kor, de akinek súlyfeleslege van (mint nekem) annak már itt fáj-ott fáj, hátha még hízik 15-20 kg! (mert én mindkét terhességemmel ennyit híztam) Szóval én nemcsak a kor miatt aggódom, sőt az aggaszt kevésbé, mert én nagyon bízom a rendellenességeket kizáró vizsgálatokban (erről a témáról is érdekelne a véleményetek)hanem a attől tartok inkább, hogy hogy fogom fizikailag bírni.
Üdvözlettel
Fanny
fanny01

Ildiknek én is boldog névnapot kívánok.

Ancsi!
Sajnos nem utaztunk el, mert az orvosom nem javasolta Kép

Fanny!
Az asztrológusról a beszámolódat nagyon várom. Én anno látnoknál voltam és minden bejött amit mondott.

Kép

KépKép
nyanya67

Még mindig nem hagyom abba!
Visszatérve az álmaidra, ez tipikusan az amiről én írtam.neked ez volt előre megírva, és jelet kaptál, azért, hogy a karmádat be tudd teljesíteni.(HÚÚÚÚ!!!)
Vigyázni kell az ilyen mondatokkal, mert még hülyének néznek.(aztán ki akar majd egy ilyen hülyéhez jönni dolgozni?)Egyébkéntaz én helyzetem most arra is jó lesz, hogy meglássam, hogy mennyire jönnek be a megérzéseim, mert nekem meggyőződésem, hogy 1-3 hónap alatt terhes leszek. Ezt az első hónapot még csak "próbának" szánjuk,(majd később elmesélem, hogy milyen értelemben lsd. asztrológus) de ha most nem jön össze, akkor a következő hónapban mindent bele alapon fogjuk a projektet folytatni.
Paga
Holnap a munkahelyemről küldök egy üzenetet az elérhetőségemmel és azt szeretném kérni, hogy ha érdekli az ismerősödet, minél előbb hívjon fel, hogy megtudjunk beszélni egy személyes találkozót.

Üdvözlettel
Fanny
fanny01

Fanny!

Köszönöm.

Gabi
paga

Szia Tabaanpepa!

Gyönyörűek a gyerkőcök, gratulálok!

Kriszta!

Sajnálom, hogy elmaradt az utazás, de ha nem lehet, hát nem lehet. Lényeg az, hogy egészségesek legyetek mindketten, majd együtt bepótoljátok!Kép

Fanny!

Nekem nincsenek jótapasztalataim az asztrológusokkal, pedig az egyik barátnőm is foglalkozik vele ill. vannak kliensei. Hát nem tudom....Én nem tudnék hinni nekik, félnék, hogy nagyon befolyásolná az életemet.
ancsi65

Fanny!

Asztrológusnál még nem jártam, és igazából ezeket olyan misztikus dolgoknak hittem egészen addig, amíg egy úgymond "látó" emberrel össze nem hozott a sors. De olyan dolgokat mondott rólam, a férjemről a fiamról, amiket nem tudhatot, mert aki odavitt mindket ő sem tudhatta. Az ámulattól teljesen a hatása alá kerültem, és azóta nem mondom, hogy nincsenek olyen emberek akik tudnak rólunk kivülről nem látható dolgokat, hogy ők nem tudnak segíteni nekünk, és azóta azt sem mondom, hogy nem igaz amit az asztrológia mond. Mindenki abban hisz, ami neki jólesik. És a hit már fél siker. De azt hiszem, hogy ezeket a dolgokat sok ember saját önös érdekből haszonszerzésre, csalásra használ, és ez nem tetszik.

Paga

Gabi
paga

Lányok!

Az asztrológia nagyon jó, csak profinak kell lennie annak, aki elkészíti. A baj azoknál van, ahol egy számítógépes programmal készítik (ehhez nagyon kell az ember) vagy nem alapos az asztrológus tudása. Családomnak 3 különböző alkalommal 3 különböző emberrel csináltattam és egybevágtak az adatok...

Látónál én is jártam már, nem is egyszer, de tudni kell, hogy főleg a jelenre tud jókat mondani, a jövő képlékeny és sok információ nem is jön át, ha még nem vagy érett rá, vagy hátráltatna a fejlődésben.

Egyébként évek óta foglalkozom ezotériával, járok tanfolyamokra és sok könyvet olvastam (pl. Osho, A.J. Christian, Kurt Tepperwein stb.) Ezek jó dolgok, mindenkinek bele kéne kóstolni. Nem tudom mennyire számít ez "eretnekségnek" a mai világban, inkább sokan divathullámnak tartják, de sokkal több annál. Régen az emberek templomba jártak imádkozni, gyónni és a lelki békéjük helyre állt. Ma viszont olyan káosz van, annyi a "zizi" fazon, sokan nem találják a helyüket a világban.

Ajonlok egy könyvet, ami szerintem jól emészthető, sokat talán hallottatok róla:
Kurt Tepperwein: Szellemi törvények. És azt írja, hogy ezek a törvényszerűségek működnek és hatnak, függetlenül attól, hogy mi hiszünk-e bennük. Ezért érdemes "Felismerni, megérteni, alkalmazni tudni" őket, ahogy az alcím mondja.

Konzervatívabb nőtársaim most tutira kiutálnak innen.

Kép
regina3

Sziasztok

Regina!

Talán még elolvasod. A férjem nem rég találkozott egy asztrológiával foglalkozó nővel, aki azt mondta neki, hogy van 3 szelleme akik mindig rajta, vagy inkább vele vannak és, hogy ezek csak hátráltatják, lekéne vetetnie magáról őket. Persze az én férjem nem hisz benne,de azért rám bízta, hogy járjak utána, nekem meg fogalmam sincs kitől kéne megkérdezni, hogy mit is kell csinálni, vagy, hogy egyáltalán kell-e valamit csinálni?
Én is voltam már látónál,nagy élmény volt számomra is.
Ildikó

ui: Névnapomra Müller Péter jóskönyvét kértem, mi a véleményed a könyvről?
kildó

Regina!
Gratulálok a + teszthez Kép
Mi megőrizzük a titkodat, rajtunk és a világhálón kívül senki nem tud róla Kép Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki.

Én hiszek a látóknak, de csak profihoz érdemes menni, mert sok a csaló is. Nekem annó megmondta, hogy a jelenlegi barátommal szakítok és az új munkahelyemen ismerem meg a férjem és két gyerekünk lesz 1 fiú és 1 lány. És a férjem természetét is körbeírta. Még megvan a felvétel kazettán és visszahallgatva elég döbbenetes. Minden stimmel. és most lányt várok Kép Pedig már azt hittem ezen az egy ponton tévedett.
Nekem is elég jók szoktak lenni a megérzéseim. Egyszer egy asztrológus azt mondta, hogy érzékem van az okkult tudományokhoz. Én ezt azért nem mondanám, de néha nagyon bejönnek az érzéseim. Én azt hiszem, hogy hagyhatjuk, hogy megtörténjenek velünk a dolgok, de el is kerülhetjük a sorsunkat. Pl. mikor egy egyedülállónál a szép szőke hercegről beszél, az nem azt jelenti, hogy majd becsönget, nekünk kell elé mennünk, különben elkerül és rossz címre megy.
Az biztos, hogy aki nem hisz ezekben, az totál buggyantnak néz minket. Amúgy én nem vagyok megszállott a témában, csak érdekel és szórakoztat. Ha nem lenne olyan drága 2 havonta eljárnék jósnőhöz vagy látóhoz. Én kb 6 éve voltam.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Na most van több időm írni.Először is köszönöm a köszöntést mindenkinek.

Regina!
Miért utálnának meg a konzervatívok.Én a hitemmel teljesen össze tudom egyeztetni ezeket a dolgokat, asztrológusnál még nem voltam, de a látnok mellett agy aura fotózásra is elmentem, számomra mindkettő nagyon érdekes volt.

Paga!
A csodák palotája a Millenáris parkban van, egy épületben van a Jövő háza kiállítással, de idő hiányában mi oda nem mentünk, így most az ufók és a klónok kimaradtak az életünkből.
Én minden évben Erdélybe szerettem volna kijutni,aztán végre 2004-be megígérte a férjem, hogy megyünk, de ugye akkor meg terhes lettem, azóta is csak álmodozom Erdélyről.
Egyébként az én férjemet nagyon nehéz rávenni az utazásra, mert ő a munkája miatt rengeteget utazik, most is kedden elmegy és csak május közepén jön haza.

Fanny!
Kertészt, szakácsot, konyhalányt valóban nehéz találni, és szerintem egyre nehezebb is lesz, Hisz ebben az országban a szakmunkás képzést majdnem egészében sikerült felszámolniuk a hozzáértő politikusainknak,csak csendben kérdem én, mit fogunk csinálni, ha már mindenkinek minimum 2 diplomája lesz, és senki nem akar majd kertész lenni, fát nevelni.

Tabaanpepa!
Nagyon szép családod van!

Drága Zsenge!
Szerintem Niki baba még nem akarja letagadni a korát, 2005 az 2004 volt. a többi stimmel. Puszi

Jó éjszakát! Akik holnap munkával kezdik a napot azoknak Jó munkát!
Ildikó
kildó

Sziasztok
Drussa.....látod kezdek szenilis lenniKép Tud be a koromnakKépKépKép
De akkor javitok Nikolett 2004.08,14Kép
Még jövök de most meg Én vagyok beteg.ugy látszik ragáloys nyavalyát kaptunk el,már mindnekin végig mentKép
Szép napot Nektek pusza

Kép
zsenge

Sziasztok!

Én senkit sem nézek buggyantnak, amiért hisz a jövendőmondásban, jóslásban, hiszen én is kb. 9 éve elkeseredésemben a válás miatt, felkerestem egy "híres" embert, a nevét nem írom inkább le, de ha Ti jártasak vagytok a témában akkor tudni fogjátok kiről írok. Hazánkban élő, indiai származású, közismert jós, médiából is ismert, J.B. Szóval 9 éve nagyon hinni akartam, és látni a kálváriám végét. Kártyából, tenyérből jósolt.Az asztrológiai paramétereket is eltudtam mondani részletesen . Nem "látta" a két gyerekemet, akik akkor 10és 9 évesek voltak. Amikor szóltam , azt mondta, azért nem, mert Õk nem karmikus gyerekek. Akkor én 33 évesen egy olyan jövőképet kaptam Tőle, hogy mindentől elment a kedvem. Azt mondta, nem lesznek már az életemben, csak futó kapcsolataim, azért, hogy vmit. megtanuljak. 3. gyereket egyáltalán nem látott, a munkanélüliséget annál inkább, persze ennek ell.rogyásig volt munkám, amiről írtam. Tehát ennek hatására,-mivel akkor volt életem legsebezhetőbb időszaka,- minden férfitekintetet elkerültem, csak ne jöjjenek létre a "futó" kapcsolataim, mert a szakításból már elegem volt.
A jóslat ellenére mégis lett szerető férjem, igazi kölcs. szerelemmel,-igaz sok évre rá. Amikor állapotos lettem Lucával, végig attól rettegtem, hogy biztosan azért "nem látta" a jós, mert hiába van most, de majd nem lesz. Komolyan szorongtam, sokat sírtam. Ezt a nőgyógyászom is tudta, persze azt nem mertem elmondani, hogy egy régi jóslástól félek. Ebből probléma is lehetett volna, arról nem is beszélve, hogy Lucus a pocakomban érezhette a szorongásomat, ennek ell. nagyon vidám kislány.
Én így jártam, szerencsére jó vége lett. A jós nem tudta, hogy én ezt akkor mennyire megjegyzem, és hiszek benne. Sztem felelőtlenség, mert nem ismerheti az előtte ülő személyiségét.
Mostmár a megérzéseimben bízok, és igen jól működnek. Szeretem megfigyelni az embereket, ebből levonni a következtetéseket, de ez hosszú folyamat.Hiszek a természetben, ahol minden a jó felé "igyekszik", hiszen önmagát semmi sem akarja lerombolni, csak sajnos az ember.
Ezek az én tapasztalataim, mindenkinek más-más.
Talán az a megoldás, ha képesek vagytok csak játéknak, érdekességnek felfogni, és az sem mindegy m,hogy az életed mely stádiumában mész el. Csak kíváncsi vagy, vagy segítséget vársz, mert elveszettnek érzed magad. Ebben van a jósok részéről a felelősség.
Az asztrológiából érdekel azért sokminden, a Nap és Hold viszonya természethez, emberhez, a bolygók állásiból eredő állapotok stb.
Bocsi, ha túl hosszúra nyúltam. Mennem kell Lucushoz, szegényke nagyon náthás, most ébred.

Kriszta!
A náthával kapcs. Balázska mikortól tanulta meg kifújni az orrocskáját, mert én akárhogy igyekszem, Luca nem akarja. Olyan borzasztó lefogni az orrszippantáshoz. Már túl nagy és erős.
Tanácsokat elfogadok!

Szép napot kívánok Mindenkinek!
Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Nem mondhatnám, hogy rövid idő alatt el tudtalak olvasni benneteket!Kép

Ancsi! Nagyon örülök, hogy mégsem hagytál itt minket!!! És annak is, hogy nem mondtál le a babavállalásról. Már többször is írtam, hogy nekem ti adtok erőt, és általatok sikerült elhinnem, hogy tényleg nem vagyok "öreg" a babavállaláshoz. Persze nekünk azért is fontos mert nincs közös gyerekünk.
Lucának jobbulást!

Az asztrológiában és hasonlókban én is hiszek, persze nem az újságban olvasható kétsorosban, ami félévente ismétlődik.

Én kineziológushoz járok (azt hiszem ez a neve), nekem sokat segít, most szerdán is megyek.

Fanny! Tegnap voltunk egy barátunknál, akinek megszünt a régi munkahelye és most új helye van. Fizikai munka, napi 9-10 óra, havi 70 ezer ft.-ért. És ebben a régióban egy férfinak örülnie kell, hogy egyáltalán van munkája és ennyit megkeres. Csak azért írtam ezt le, mert nálunk épp ez volt most a téma, hogy mennyire elkeserítő itt a helyzet!

Tabaanpepa! Igazán nagyon szép családod van!Kép Ha van kedved gyere máskor is közénk!

Bocsánat, ezzel kellett volna kezdenem: BOLDOG NÉVNAPOT AZ ILDIKÓKNAK!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Jó reggelt Mindenkinek!
Na, jó kis lavinát indítottam el... Mindnyájatok hozzászólásában volt olyan rész amit akár én is írhattam volna. Ancsi, nagyon sajnálom, hogy rossz tapasztalataid voltak, de őszintén hozzá kell tenni, hogy tényleg nagyon sok - és egyre több - kókler van a piacon.A mindenféle kártya jóslást én inkább a játék kategóriának tartom.Ha átfogóan tekintünk erre a témakörre (tenyér, kártyajóslás, számmmisztika, jövőbelátás,asztrológia) mindegyikről elmondhajuk, hogy hagyományokra épülő, a több száz (az asztológia több ezer) éves múltra visszatekintő "tudomány", melyek, mint minden más tudomány bizonyos fokig mindenki számára elsajátítható, a történelmi időkben csak a kiváltságosok részére, napjainkban szinte bárki számára megtanulható. Ezért is van az, hogy nagyon sokan csak pénzkereseti lehetőségnek tartját, evvel nagyon sok embert becsapva és félrevezetve.Én sem hiszek elvakultan ezekben a dolgokban, de nagyon sokat olvasok erről a témáról (ezért mondom, hogy bárki megtanulhatja, hisz pl.a számmisztika egy nagyon könnyen elsajátítható dolog és én is voltam a BP. TV-ből ismert nőcinél jósoltatni - ez külön megérne egy levelet, csak a végét mesélem el, engem nem húzott le a csaj 10 eFt-tal, viszont "jól" feltartottam 1 óra hosszáig.DE az asztrológia az más ! Tudom, hogy az is tapasztalati adatokon, megfigyeléseken alapuló általánosítás, mégis nagyon sok minden ( ezért is maradt fenn ilyen hosszú ideig )valóban előre megsejthető. Az asztrológiára is igaz, az amit valamelyikőtök írt, hogy ez csak egy útmutató, nem bizonyosság, de arra mindenféleképp jó hogy odafigyeljünk életünknek arra a részére amiről információkat kaptunk. Én több éve (évente 1-2-szer, tehát nem vagyok függő)járok egy csajhoz a XIII. kerületbe, számomra az volt a meggyőző, hogy amikor először mentem el hozzá ő ténylegesen maga rajzolta fel, szerkesztette meg körzővel, vonalzóval az én képemet.Olyan konkrétan kérdezett rá életem fordulópontjaira, hogy így még azt is ki tudta számolni hogy pontosan hány óra hány perckor születtem(mert én nem tudtam)ha nem untatlak benneteket csak egy példát mondok el avval kapcsolatban hogy mire gondolok amikor azt mondom, hogy jó odafigyelni arra amit "jósol " az asztrológus, mert evvel befolyásolhatjuk a sorsunkat.
fanny01

Szia Mandula!

Sajnos a munkahelyekkel kapcsolatosan nekem is ez a tapasztalatom az ismerősök körében, hogy nagyon nehezen taláknak állást és még igazán nincs is korhoz kötve ez a probléma. Az én esetemben is rendes emberekről van szó, akik nem félnek a munkától, el is vállalják, pedig egészen mást csináltak addig, de az "új" fizetés általában méltóságon aluli.
Te még egyáltalán nem vagy öreg Mandula!Kép
ancsi65

Szóval,az én anyukán idén januárban múlt 86 éves.
Említettem már, hogy 4 éve ősszel költöztünk családi házba. Anyukám külön élt egyedül egy kis lakásba, tőlünk nem messze. Amikor kész lett a házunk szeptemberben beköltöztünk, szó sem volt arról, hogy az anyám hozzánk költözik.(Amikor előzőleg voltam az asztrológusnál azt mondta, hogy várhatóan 2004-ben komoly gondok -ebben a korban ilyenkor az ember már tudja hogy ez mit jelent- lesznek a mamámmal.Szóval mi elköltöztünk, az én anyám meg egyre rosszabbul volt - lelkileg. Addig-meddig, hogy kénytelen voltam odaköltöztetni hozzánk.Eljött a november a nagy hányásos-hasmanéses influenza járvánnyal. Az én anyukámnak is ment a hasa, kihívtuk az orvost, azt mondta influenza feküdjön. Feküdt,már nemcsak hasmenése volt hanem hányt is, görcsölt.Újabb telefon az orvosnak, influenza, feküdjön.Ez így ment napokig, egy pénteken én még a munkahelyemről mielőtt indultam haza újból felhívtam a mamát és megnyugtatott hogy már sokkal jobban van. Mondtam,hogy jó, akkor beugrom receptért az orvoshoz- mivel állandó gyógyszereket szed a férjem csak ki szokták adni a receptet be se kell menni- egyáltalán nem állt szándékomban bemenni az orvoshoz,miután a mama telefonon megnyugtatott, hogy jobban van. Nem tudom miért, mikor bementem a rendelőbe egy hirtelen elhatározással bekopogtam és mégicsak bementem, beszélgettem az orvossal, természetesen a mamáról is és nem tudom miért, de a beszélgetés végén megkértem, hogy a rendelés végén nézzen már be hozzánk mert jön a hétvége és én nem vagyok nyugodt.El is jött, lényeg a lényeg, hogy kizáródott sérve volt, még aznap éjjel mentő, kórház,műtét.Abban én ezer százalékig biztos vagyok, hogy ha őt a saját lakásában éri ez a dolog ma már nincs velünk.Szóval én nem tudom hogy mi miért történik és persze lehet legyinteni ezekre a dolgokra, de én ahogy öregszem egyre inkább elmerengek ezeken a dolgokon.
Ja és hát egy sokkal aktuálisabb példa. 38 éves voltam amikor már nagyon izgatott ez a gyerek téma (akkor a férjem hallani sem akart róla)az asztrológus azt mondta,hogy 40 éves korom körül lesz még egy gyerekem. Gondoltam magamban ez nem normális, a férjem hallani sem akar róla, ráadásul ki az a marha aki negyven évesen szül gyereket.Magam sem gondoltam, hogy ez a téma még aktuális lesz, és egyik napról a másikra (de azt szó szerint értsétek)megváltozott a baba körüli helyzet, most a férjem van legjobban rajta,hogy legyen.(Én is "elégedetlenkedtem" mikor a barátnőmmel beszélgettem erről, mondván,hogy mi az hogy 40 körül, elvégre az idén már 41 leszek, erre azt mondta Képés milyen igaza van)te hülye, az nem negyven körül van? Na ennyit az asztrológusról, nem kell halálosan komolyan venni, de érdemes odafigyelni - megbízható- emberek és legfőképp a saját megérzéseinkre.
legközelebb a fiú lány kérdésnél térek ki az asztrológusra! Gondolom erről is van mindenkinek tapasztalata, véleménye. Érdekelne!!!Írjatok.
üdv:
Fanny
fanny01

Szóval,az én anyukán idén januárban múlt 86 éves.
Említettem már, hogy 4 éve ősszel költöztünk családi házba. Anyukám külön élt egyedül egy kis lakásba, tőlünk nem messze. Amikor kész lett a házunk szeptemberben beköltöztünk, szó sem volt arról, hogy az anyám hozzánk költözik.(Amikor előzőleg voltam az asztrológusnál azt mondta, hogy várhatóan 2004-ben komoly gondok -ebben a korban ilyenkor az ember már tudja hogy ez mit jelent- lesznek a mamámmal.Szóval mi elköltöztünk, az én anyám meg egyre rosszabbul volt - lelkileg. Addig-meddig, hogy kénytelen voltam odaköltöztetni hozzánk.Eljött a november a nagy hányásos-hasmanéses influenza járvánnyal. Az én anyukámnak is ment a hasa, kihívtuk az orvost, azt mondta influenza feküdjön. Feküdt,már nemcsak hasmenése volt hanem hányt is, görcsölt.Újabb telefon az orvosnak, influenza, feküdjön.Ez így ment napokig, egy pénteken én még a munkahelyemről mielőtt indultam haza újból felhívtam a mamát és megnyugtatott hogy már sokkal jobban van. Mondtam,hogy jó, akkor beugrom receptért az orvoshoz- mivel állandó gyógyszereket szed a férjem csak ki szokták adni a receptet be se kell menni- egyáltalán nem állt szándékomban bemenni az orvoshoz,miután a mama telefonon megnyugtatott, hogy jobban van. Nem tudom miért, mikor bementem a rendelőbe egy hirtelen elhatározással bekopogtam és mégicsak bementem, beszélgettem az orvossal, természetesen a mamáról is és nem tudom miért, de a beszélgetés végén megkértem, hogy a rendelés végén nézzen már be hozzánk mert jön a hétvége és én nem vagyok nyugodt.El is jött, lényeg a lényeg, hogy kizáródott sérve volt, még aznap éjjel mentő, kórház,műtét.Abban én ezer százalékig biztos vagyok, hogy ha őt a saját lakásában éri ez a dolog ma már nincs velünk.Szóval én nem tudom hogy mi miért történik és persze lehet legyinteni ezekre a dolgokra, de én ahogy öregszem egyre inkább elmerengek ezeken a dolgokon.
Ja és hát egy sokkal aktuálisabb példa. 38 éves voltam amikor már nagyon izgatott ez a gyerek téma (akkor a férjem hallani sem akart róla)az asztrológus azt mondta,hogy 40 éves korom körül lesz még egy gyerekem. Gondoltam magamban ez nem normális, a férjem hallani sem akar róla, ráadásul ki az a marha aki negyven évesen szül gyereket.Magam sem gondoltam, hogy ez a téma még aktuális lesz, és egyik napról a másikra (de azt szó szerint értsétek)megváltozott a baba körüli helyzet, most a férjem van legjobban rajta,hogy legyen.(Én is "elégedetlenkedtem" mikor a barátnőmmel beszélgettem erről, mondván,hogy mi az hogy 40 körül, elvégre az idén már 41 leszek, erre azt mondta Képés milyen igaza van)te hülye, az nem negyven körül van? Na ennyit az asztrológusról, nem kell halálosan komolyan venni, de érdemes odafigyelni - megbízható- emberek és legfőképp a saját megérzéseinkre.
legközelebb a fiú lány kérdésnél térek ki az asztrológusra! Gondolom erről is van mindenkinek tapasztalata, véleménye. Érdekelne!!!Írjatok.
üdv:
Fanny
fanny01

Olyan lassan ment el ez a hosszú üzenet, hogy türelmetlenül megnyomtam mégegyszer.
Bocsi
Fanny
fanny01

Fanny,

én most olvasom csak, hogy az Anyukád hány éves!
Gratulálok! És a másik, hogy Õ Téged 45 éves korában szült, ugye? Hát akkor nyugi, hol vagy Te még a 45-től?!Kép Beszélgettél Vele erről? Neki mi a véleménye a babavágyadról?

Ancsi
ancsi65

Sziasztok!
Látom nagyon pezsgett itt az élet hétvégén.
Elolvastam a véleményeiteket, amiket írtatok az asztrológiával kapcsolatban. Én túlságosan racionális gondolkodású vagyok ahhoz, hogy ebben hinni tudjak( bár túl sokat nem is tudok róla).
Számomra nagyon ijesztő volt, amit Ancsi írt.
Példa arra, hogy milyen nagy a felelőssége egy ""úgymond" szakembernek. Ugyanakkor igaz ez pld. egy pszichológusra, tanárra is. Pályám során nagyon sok olyan gyerekkel találkoztam már, aki a pedagógus felelőtlensége miatt kudarcok sorozatát éli át az iskolában. Olyan tárgyat tanítok (matematika), amit sajnos nagyon sokan nem szeretnek. Meggyőződésem, hogy erről nagyban tehetnek azok a kollégák, akik nem kellő türelemmel magyaráznak (ha kell, akkor sokadszor is), s nem tudják elfogadni,hogy adott esetben valaki nem ért valamit. Nagyon fontos, hogy legyen sikerélményük a gyerekeknek, hisz ez motiválja őket abban, hogy érdeklődéssel forduljanak a további témák felé is. Sajnos nagy igazság az, hogy sokszor nálunk nem arra kíváncsiak a pedagógusok, hogy mit tud a gyerek, hanem arra, hogy mit nem tud. Természetesen nem szeretnék általánosítani, csak példát szerettem volna arra hozni, hogy milyen nagy a felelősségünk azon a területen, ahol dolgozunk.

Tabaanpepa!
Gratulálok a családodhoz! Nagyon jó látni, hogy máshol is előfordul, hogy felnőttkorú gyereknek születik testvére.

Fanny!
Egyik hozzászólásodban felvetetted a genetikai vizsgálatok kérdését. Én megcsináltattam a biopsziát , mert úgy gondoltam, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy egészséges gyerekünk szülessen. Engem nagyon megnyugtatott,amikor kiderült, hogy minden rendben van. Természetesen a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhatnak problémák, de ezek már nem függnek össze az anya életkorával, tehát már nincs jelentősége, hogy mennyi idős az anya.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Egyfolytában elszáll, amit írok, pedig az aktív hétvégi eszmecseréhez többmindent akartam hozzáfűzni.

Itt a tábla, nézzétek át, remélem jól írtam be mindent. Zsenge, e lakhelyed titkosKép vagy csak lemaradt?

Kép

Paga
Szélesebbre nem tudom csinálni a táblát, foglalkozás nem nagyon fér be, legalábbis vízszintesen.

Majd jövök még, recept, stb, most megpróbálom ezt elküldeni, hátha végre sikerül.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Paga, Ancsi

Almás/túrós/mákos pite

50 dkg liszt
1 tojás
1 sütőpor
15 dkg porcukor
20 dkg ráma
kevés tej - amennyit felvesz.

Ezeket összegyúrjuk, két cipóba osztjuk, és két vékony lapot nyújtunk belőle. Ez az adag nagy tepsibe elegendő.

Eddig nagyon hamar elkészül, a töltelék szabadon választható. Én ha nagy tepsiben sütök, fele fele arányban kétféle tölteléket teszek egymás mellé, az adagokat eszerint írom:

Túrós: 75 dkg túró ( úgy jó ha sok van benne Kép)
ízlés szerint cukor, reszelt citromhéj, mazsola, tojássárgája.

Almás: 75 dkg reszlelt alma levét kinyomkodjuk, utána tesszük bele a cukrot, őrölt fahéjat, darált diót ízlés szerint.

Fontos! A túrós és almás töltelék alá grízt szórunk, esetleg 1-2 kanállal keverhetünk is bele, ami felszívja a nedvességet, különben elázik a tészta!

Mákos: 25 dkg mákot 20 dkg cukorral megdarálunk, reszelünk bele két almát, vagy lekvárral összekeverjük, hogy ne legyen száraz.

Az egyik lapot kivajazott tepsibe tesszük, rá a tölteléket, beborítjuk a második lappal.Villával megszurkáljuk, közepes sütőben 15-20 perc alatt megsül.

Ebben a sütiben az a legjobb, hogy mindig sikerül, nem lehet elrontani. Amúgy nincs benne semmi különös, de finom.

Jó étvágyat!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Ancsi!
Sajnálom, hogy nem volt jó neked a jós. Anyukám is volt nála az Ilka utcában és szerinte jó, de biztos nem mindenkinek jön be.

Orrfújás: Balázs már régóta tudja fújni, de igazán erősen csak pár hónapja, bár szerencsére ritkán van lehetőségünk próbálgatni, mert ritkán beteg. Én mindig mondom neki, hogy ha nem fújja erősen akkor muszáj orrszívózni. Ez álltalában hatásos.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Van már eredménye a genetikának? Úgy izgulok, mint ha a sajátomat várnám Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!

Köszönöm a süti receptet. Ha kipróbáltam megírom, hogy hogyan sikerült.

Paga

Gabi
paga

Icus!

Köszi szépen a recepteket, most hétvégén meg is sütöm a sütiket, kipróbálom élesben, mert jönnek a sógornőmék. Mindig úgyis nehéz kitalálnom, milyen új finomságot készítsek!Kép
Köszönöm, hogy beillesztettél a táblázatba!
Még azt is írd le légyszi, hogy melyik nagytepsibe való a tészta, a sütőhöz valóhoz, amelyiknek minden oldala egyforma, vagy a nagy téglalap alakúba, ami egy kicsit kisebb? Bocsi, hogy értetlenkedek!

Köszi, Ancsi
ancsi65

Kildó!

Müller Pétertől még nem olvastam,nem tudok véleményt mondani. Nagyon sok író képviselteti magát a témában és rengeteg könyv van a "piacon".
Nálam az válik be, amivel azonosulni tudok. Ha valamilyen könyvvel kapcsolatban ellenérzésem van, akkor hiába dícsérik és hiába tudom, hogy szakmailag nagyon jó - nem erőltetem az olvasását. Vagy nem nekem szól, vagy még nem vagyok érett rá, esetleg később találunk "egymásra".

Nekem a jól emészthető kategóriába tartozik Osho, rengeteg könyve jelent meg (főleg az Amrita és az Édesvíz kiadónál)és igazán jól érthető. A másik ilyen élményt a Christian könyvei nyújtják. Õ az a szimpatikus magyar fiatalember aki a közelmúltban vált nagyon népszerűvé.

Legutóbb pedig Deepak Chopra: Kvantumgyógyítás c. könyvét olvastam. A címe alapján nem gondoltam, hogy ilyen érdekes. És a könyvből kiderül, hogy ő eredetileg endokrinológus, én pedig erősen spirituális írásairól ismertem eddig (pl. A varázsló mágiája).

A férjednek pedig - ha zavarná a dolog, illetve ha tényleg úgy van - nyilván lehet segíteni. De leginkább nem kell foglalkozni vele, főleg ha nem is hisz benne.

Ancsi és Fanny!
Nagyon jól leírtátok a lényeget, én is így gondolom.

Kép
regina3

Mandula!

Mi aza kineziológia?
A vidéki munkalehetőségek tényleg nagyon szűkösek, munkalehetőség sok helyen a nullával egyenlő, a bérek nagyon alacsonyak, de az még örülhet, akinak van munkája. Azt viszont hiszem, hogy Budapesten ez nem így van. Aki akar az talál magának munkát. Végszükség esetén lehet, hogy nem igazán ilyant, amitszíve szerint csinálna, és az is lehet, hogy a bérével sem elégedett, de talál munkát az biztos. Itt mindig van lehetőség. Sajnos ez vidéki viszonylatban nem mondható el.

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Kriszta
Köszönöm kérdésed, a genetika eredménye még nincs meg. Viszont nem telefonáltak, és merem remélni hogy ez is eredmény...
Kicsit belenéztem a HRG honlapjába –hááát, elég borsosak az áraik, de a módszer szerintem nagyon jó, ha tudjátok finanszírozni. Ha mozgásterápiában gondolkodsz, érdemes megnézni az Ayres (Érísz) terápiát is, a HRG is abból indult ki. Ayres terápiát sokfelé csinálnak nevelési tanácsadókban is, és biztosan olcsóbb.
Lakatos Kati mobilját ha elküldenéd magánba ( h-szucsilona@freemail.hu ) nagyon megköszönném. Még a továbbképzésen beszélt nekünk egy gyerekkori oltásról és annak szövődményéről, kivédhetőségéről, csak nem emlékszem jól, a jegyzeteimet pedig költözés óta nem találomL. Pedig most a babavárás kapcsán nagyon aktuálissá vált a téma számomra, régóta tervezem hogy megkeresem és beszélek vele. Ha sikerül, majd beszámolok nektek, nagyon tanulságos.

Ancsi
A bébiúszásról:
Ugye mindnyájan tudjuk, hogy ez nagyon felkapott, reklámozott dolog, csak sajnos a lehetséges szövődményeiről nem nagyon hallani. Előrebocsátom, hogy az összefügés nem bizonyított, de szerintem az okfejtés roppant logikus. Megpróbálom összefoglalni –nem szakszerűen, csak laikus szinten - emlékeimből, amit közel 10 évvel ezelőtt a továbbképzésen hallottam, remélem érthető lesz.
Az idegrendszer fejlődése során az emberben különböző reflexek alakulnak ki, illetve a fejlődés meghatározott szakaszában ezek le is épülnek, hogy átadják a helyüket egy magasabb rendű idegműködésnek, ami magasabb szintű tanulást tesz lehetővé. Ilyen pl. a csecsemő kapaszkodóreflexe, vagy a Moro féle karolóreflex, ami a törzsfejlődés egy szakaszán az életbenmaradás feltétele volt, de ma már nincs rá szükségünk, ezért néhány hónapos korban ezek el is tűnnek. További ilyen reflex a búvárreflex, azt nyilván tudjátok, hogy a bébiúszás erre épít. A búvárreflex velünk születik, és azt teszi lehetővé, hogy a csecsemő a víz alatt nem vesz levegőt. Ezáltal az úszás tanulásában valóban jó szolgálatot tehet, csakhogy...A búvárreflex kb. 8 hónapos korig váltható ki, utána leépül, ha nem kap megerősítést. A bébiúszás során viszont ezt a reflexet újra és újra aktivizálják, és itt jön a bökkenő. Ezzel nem hagyják, hogy leépüljön, ami az idegrendszer fejlődésének normális folyamata lenne, hanem mesterségesen fenntartják, ezáltal mesterségesen beleavatkoznak az idegrendszer fejlődésébe. Ez a mesterséges beleavatkozás viszont előre nem látható következményeket hozhat magával. Persze az összefüggés nem nagyon bizonyítható, hiszen ki tudja, milyen lenne a gyerek, ha nem járt volna bébiúszásra... De szerintem az érvelés rendkívül logikus, és egy olyan, máig is sok rejtélyt tartalmazó területen, mint az idegrendszer, én biztosan nem kockáztatnék...Én személyesen 2 gyereket ismertem, akik bébiúszásra jártak. Az egyiknél iskoláskorban derült ki, hogy súlyos dyslexiás, olyan fokú olvasási zavara volt, hogy még negyedikes korában is az anyja olvasta fel neki a tananyagot, mert képtelen volt értelmezni amit ő maga olvasott, pedig egyébként ép értelmű kislány. A másik gyerek 3 éves korában még egyáltalán nem beszélt, és nagycsoportos korára is komoly beszédnehézségekkel küzdött. Hangsúlyozom, nem tudhatjuk, mi lett volna, ha nem járnak bébiúszásra...És nyilván van sok olyan gyerek is, akinél nem okoz nagyobb zavart a fejlődésében – ellenkező esetben nyilván nagyobb nyilvánosságot kapna ez az aggodalom. De engem ez a gondolatmenet a tudományos bizonyítás hiányának dacára is meggyőzött. És a szülők, akik nyilván jót akarnak, lehet hogy többet ártanak ezzel, mint használnak. Persze nem kell egyetérteni ezzel, de szerintem érdemes elgondolkodno rajta.

A süti tésztáját szerintem bármilyen alakúra nyújthatodKép, ha téglalap alakú tepsid van , az is jó, ha négyzetes, az is. Csak azért írtam a tepsit hogy nem kicsibe, hanem nagyba való a mennyiség. Az én tepsim - most megmértem- kb. 30x38 cm, de ettől eltérő méretűre is lehet nyújtani természetesen. Ez csak támpont, mert kicsi tepsihez túl vastag lenne a tészta.

Nálatok volt délután Babanet? A receptküldés után már nem tudtam elérni ezt a topicot.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nagy érdeklődéssel olvastam, amit írtál a bébiúszásról. Benjámin születése előtt a férjemmel résztvettünk egy szülői szerepre felkészítő tanfolyamon.(mint afféle "kezdő" szülők) Ott hangzott el szóról-szóra ugyanez, mint amit te leírtál. Méginkább megerősítettél engem abban, hogy jól tettük, hogy Benjit nem vittük bébiúszásra. Ugyanis Bencét 12 évvel ezelőtt vittük úszni,s a férjemmel terveztük, hogy majd a kicsit is visszük. Viszont a tanfolyamon elhangzottak miatt mégsem mentünk.
Szerencsére Bencénél semmi olyan nem mutatkozott, amit leírtál. Rendkívül hamar és nagyon szépen beszélt és "értőn" olvasni is minden nehézség nélkül megtanult.Igaz ugyan, hogy csak 8-9 hónapos koráig hordtuk, tehát pont az általad jelzett időn túl már nem kapott megerősítést a búvárreflex.
Biztos, ha annak idején is hallom ezt a számomra is rendkívül logikus érvelést, akkor Bencét sem visszük úszni.Szerencsére így sem lett negatív következménye. Mindenesetre nagyon egyetértek veled, ha majd tartózkodtok a bébiúszástól.
Melinda
fermel

Icus!

A bébiúszásról általad leírtak tényleg meggyőzőek. Érdemes ide járni, mindig okosodik az ember. Én mondjuk amúgy sem vinném bébiúszásra leendő gyermekemet, de eddig más okból gondoltam ezt. Egy ismerős család hordja a kicsijét, (annak idején hordta a nagyot is, és tényleg elég kezelhetetlen a nagyfiú, bár nagyon okos, tehát bár ez is igazolhatja az általad leírtakat, de én sem mondanám hogy ez ettől, vagy csak ettől alakult így) na és a kicsi rendszeresen összeszed valami nyavaját, megfázást, lázat, stb. Amúgy meg kb. 10. alkalom után már nem is visitott a gyerek, hogy a víz alá nyomják. Hát én ezt nem tudnám végigcsinálni. Inkább tanuljon meg később úszni, kedvvel, amikor ő is akarja, és szeresse a vizet. Mondom ezt én, akinek a fia versenyszerűen búvárúszik, és imádja a vízet, de csak 5 évesen tanult meg úszni.

Szép napot nektek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok

Néhány foto kis zsengérölKép pusziKépKépKép

Kép
zsenge

Icus,

köszi a fáradozásod, hogy leírtad ezeket a gondolatokat a babaúszásról. Elgondolkodtató...
Az lenne a tiszta, ha a szülők mielőtt döntenek, minden lehetőséggel számolhatnának ezzel kapcs.
Amikor Anna született, kezdett divattá válni, mi is gondolkodtunk, olyan jól hangzott, és a legjobbat akrtuk a picinek. Egyéb okok miatt mégsem mentünk. Azután úgy jött ki a lépés, hogy egyik gyerköccel sem. Mostmár nem bánom.

Én is kíváncsian várom a genetikai eredményed!Kép

Igen, a tésztavastagság miatt kérdeztem. Szerinted előző nap elkészíthetem? olyan féle süti, vagy jobb teljesen frissen?

Paga!

A kineziológia azthiszem, "oldást" jelent, a régen cipelt sérelmeket, félelmeket, amiket nem tudunk elengedni, próbálják felszínre hozni, oldani. De lehet, hogy nem jók az infrmációim, így inkább nem is kontárkodom, megvárjuk amíg Mandula válaszol!
ancsi65

Természetesen a két nagy fiu a két báttyoKép
KépKépKép
Na asszem mára ennyi elég a fotoalbumbolKép pusz
Zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok!

Icus! Köszi az infókat a bébiúszásról, nagyon érdekes és szerintem is megfontolandó! Én is akartam a nagyokat vinni annak idején, de miskolcon nem volt ilyen lehetőség.

Paga!

MIBEN SEGÍT A KINEZIOLÓGIA?
A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában...
A vitalitás és energiaszint növelésében...
Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében...
Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában...
A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában...
A stresszek és félelmek kezelésében...
A kommunkikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában...
Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában...
Kapcsolataink mélyítésében...
Munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében...
Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában..
Életminőségünk fejlesztésében...

De egyszerűbben én is azt mondanám erről amit Ancsi írt!

Zsenge! Nagyon édes a kicsilány!Kép A fiúk meg már inkább férfiak!

Lányok!
Lehet, hogy kezdek begolyózni,de nekem mostmár mindenről az jut eszembe, hogy milyen jó lenne már babát várni! De tényleg olyan mintha csak ez lenne a fejemben. Pedig nem akarok ennyire rákoncentrálni, mert mindenkitől azt hallom, hogy ha nagyon akarod akkor nehezen jön össze. Dehát hogyne akarnám nagyon....

Fanny! Nagyon elgondolkodtató amit írtál. Én hiszek abban, hogy semmi nem történik véletlenül, valahol mindennek meg van az oka!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Icus!
Köszi, utána nézek az Ayres terápiának is.
Tel számot átküldtem.
Ez az oltási szövődmény engem is érdekel. Januártól a 3 éves oltás már olyna aminek kevesebb a szövődménye, de azért azt is érdemes kivédeni, ha lehet.
Nekem két barátnőm is vitte bébiúszásra a gyerekeket és sokkal ügyesebbek a mozgásban, hamarabb kezdtek el mindent és egyenlőre sokkal kezelhetőbbek mint Balázs. Én vittem volna, de Balázs téli baba volt és autónk akkor még nem volt én meg utálom a hideget, szóval ezért elmaradt, de a leírtak alapján nem is bánom. Én is hallottam már hogy nem jó ezért a lányomat már amúgy sem vinném, de most megerősítettél, hogy jól teszem.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Köszi, utána nézek az Ayres terápiának is.
Tel számot átküldtem.
Ez az oltási szövődmény engem is érdekel. Januártól a 3 éves oltás már olyna aminek kevesebb a szövődménye, de azért azt is érdemes kivédeni, ha lehet.
Nekem két barátnőm is vitte bébiúszásra a gyerekeket és sokkal ügyesebbek a mozgásban, hamarabb kezdtek el mindent és egyenlőre sokkal kezelhetőbbek mint Balázs. Én vittem volna, de Balázs téli baba volt és autónk akkor még nem volt én meg utálom a hideget, szóval ezért elmaradt, de a leírtak alapján nem is bánom. Én is hallottam már hogy nem jó ezért a lányomat már amúgy sem vinném, de most megerősítettél, hogy jól teszem.

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?