Új privát üzeneted érkezett!

Brigi!
Az Istenhegyi géndiagnosztikán csak 8000 Ft az ultrahang (4D) és adnak DVD-t is, meg képet is a babáról. Ezt a legolcsóbb, mert előtte mi a Megatoysban voltunk, és ott ugyanez 12500Ft volt.
Lilló

lilló
 
 


Krisszi!
Az előkészítőre nem kell külön bejelentkezni, csak odamész és kész. Április második keddjén indul az új tanfolyam, érdemes menni, mert szerintem nagyon hasznos. Illetve majd ha odamész, akkor a kisablaknál a büfénél be kell jelentkezned, hogy a felkészítőre jöttél.
Lilló

lilló
 
 


Lilló

Nagyon köszönöm!!!!:-))

Jó éjt mindenkinek!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 

 
 

Lilló!

Hány perces DVD felvételt adnak? (kb)
dóri80
 
 


Dóri: kb. 20-30 perc, de ez a Babótól is függ, hogy mennyire kooperál. Mert ha végig befelé fordul, meg nem láttat sokat magából, akkor semmi értelme sokáig kínlódni, úgyse látszik semmi a felvételen. Bár a 16 hetesen még egyben látszott, és szinte végig 4D-ben lehet látni a DVD-n, a 30 hetesen már csak néha mutatta meg a kis arcát, és főleg a fekete-fehér hagyományos ultrahang kép van a felvételen. De pl. a barátnőmnek a kislánya végig mutatta magát, és nagyon jó felvétel lett. Ez a veszélye a 30.hét körüli/utáni 4D-nek.

lilló
 
 


Lilló!

Köszi a választ!
Te mikor jártál ott? Tényleg 8.000.-Ft-ba kerül az egész????
dóri80
 
 


Dóri: négy hete voltam, akkor voltunk 30 hetesek. És valóban csak 8000Ft volt. Én is meglepődtem Kép

lilló
 
 


Sziasztok!

Hú, tényleg nagyon bejött ez a hason altatós tipp. Kép És így magától is elbír aludni. Egy picit nyekereg, közben simizem a hátát aztán már alszik is.

Pár napja mérem a kajálását 70 - 125gközött mozog ennél még nem evett többet, de azt is úgy hogy a vége felé már örjöng. Szerintem nagyon lusta. Tejem az van, mindig próbálok utána fejni, hogy magamat is megnyugtassam, hogy nem azért örjöng e mert nincs kaja. Viszont 2 óránént mindig cici csere van és akkor dől a tej. Lehet egy gyerek ennyire lusta?
És nem tudom, nem e kevés e egy 5200grammos babának ez a kaja mennyiség. Bár szépen gyarapszik.

Szed valaki Cerazettet?
Én 2 hete szedem és a második hét eleje óta vérzem. Ez normális? A leírás szerint csak jelentős és elhúzódó vérzés esetén kell szólni a dokinak. Mi számít elhúzódónak? 2 hét?
Kérlek segítsetek ha valaki hozzá tud szólni.

Köszi,
Zsófi és Boti (7 hét + 2 nap Kép )

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Zsófi!Kép

Én még csak 4 napja szedem a Carezettet, még semmi, de ezek szerint számíthatok vérzésre? Marha jó, eddig nekem nagyon kevés gyógyszer jött be, pont a közti vérzés miatt. Meg van ez a progeszteron gondom...Kép Zsombival Continuin szedtem, de az már nincs forgalomban, amellett nem volt vérzésem. Szerintem 7 nap vérzés után hívd fel a dokit.

Szabi tegnap 6300 gr volt, már a jó ég sem tudja hova akar ez a gyerek gyarapodni, és még nincs 2 hónapos. Õ is elég változóan eszik, de általában 80 és 130 gr között, szóval biztosan elég Botinak is a mennyiség, ne izgulj!Kép Én is váltott ciciből és igény szerint szoptatom, ami azt jelenti, hogy akkor szopik, amikor akar és nem az órához igazítom. Van, hogy 1,5 óra múlva éhezik meg, van, hogy 3,5 óra múlva, amikor egy jó hosszú alvásból ébred. Viszont éjjel egyre kevesebbet eszik és az én cicim egyre jobban feszül.Kép Ma 5-kor keltem fejni, mert hiába dugom álmában a cicit a szájába, csak nyammant kettőt belőle és már alszik. Remélem hamarosan a cicim is hozzászokik az éjszakai alváshoz.

Belevágtunk a textilpelusozásbaKép Eddig nagyon szuperKép Bio mosóport és fertőtlenítőt használok. Ez a mosható pelusozás már nem az, mint anyáink korában, tényleg csak pár perc többletmunka naponta. Szóval, akit esetleg érdekel, majd írok róla.

Ági Kép, tündériek a pasikáid!!!! Na, hallod, ha Peti is Szabit követi, akkor kösd fel a gatyád, de leginkább a hordozókendődet, mert tuti leszakad a hátad! Milyenek a hétköznapok, Dani hogyan fogadta a kistesót?

Sara Kép, megkaptam a méled, írok is majd, csak egyszere keveset tudok a gép előtt lenni.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Brikancs
A XVII. kerületben a Medical Centerben.
Dvd-t mindíg nekem kell vinni. Nekem majdnem az összes ultrahangot dvd-re vette a dokim.
Szerintem is a Picitől függ, hogy mennyi időt vesznek fel.
Az enyém nagyon szégyenlős volt, csak a kezeit mutogatta leginkább.

Szerintem próbáld meg, amit a Lilló ajánlott.

Viszont próbáld úgy csinálni, hogy ne túl korán,és ne is későn, kb. 22-26. hét körül menjél. Akkor már hasonlít magára, de mégsem olyan nagy.

Az utolsó heetkben ha az arcát szeretnétek látni, akkor érdemes menni.
Bár nem biztos, hogy meg is mutatja.

Dorka

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok lányok!


Tegnap írtam, de úgy látszik, nem tette fel a rednszer. :-( Szóval akkor még egyszer: köszi a szoptatós párnával kapcsolatos infókat. Ági, ezek szerint neked bevált, és hasznosnak tartod, ugye?

A szoptatásról: Ági, Pirus, Joe: egyszerre mindig csak 1 ciciből szoptatttok? Van ahol azt olvasom, hogy egy szoptatáson belül is váltani kell, van ahol meg azt, hogy egyszer egyik - egyszer másik. Akkor most mi a követendő?

Az igény szerinti szoptatásnál mennyi idő telik el minimum két szopi között? Az nem fordulhat elő, hogy mindig csak félig eszi tele magát, és megfájdul a pocija? Összesen kb. hányszor szopiznak naponta?

Ha jól értem, Carezette az valami fogamzásgátló? Már ilyenkor neki kell állni szedni? ???

Bocs a sok kérdésért!
Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Rita, én megmondom őszintén, azért szoptatok 1 cicből, mert egyrészt elég, másrészt, ha nem szívja ki a hátsó tejet rendesen és átrakom a másik cicire, akkor megint sok első tejet fog szopizni, amitől csak jobban fáj a hasa. Az első tej az cukorban gazdagabb és puffasztóbb. Azért lényeges, hogy rendesen ürítse a cicict a baba, hogy a gazdagabb, táplálóbb hátsó tejhez rendesen hozzá jusson.
Én úgy gondolom, hogy a min. 1,5 óra legyen meg a két szopi között, de van úgy hogy Szabi is csak komfort szopizik 2 'nagy' szopi között, mert nem fogadja el a cumit és ilyenkor nyammog 2-3-at és bealszik.

A Carezettet a 6. heti kontrol után szokták felírni.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Zsofi, ha Boti szépen gyarapszik nincs gond, nem? Vincus is ennyit evett ilyen korban, bar ö sokkal kisebb volt Kép

Pirus, milyen bio mososzert hasznalsz? én pont most keresek ilyet. A kezembe került egy Tudatos vasarlo cimü kiadvany a haztartasi vegyi anyagokrol.... Csak ajanlani tudom mindenkinek! Nagyon durva, hogy mennyire szennyezö és artalmas az összes haztartasi szer, amit hasznalunk Kép és, ha belegondolunk azelött nem halt meg senki attol, hogy nem domestos-ozta agyon a lakast.... Közben meg megy le a lefolyon ez a rengeteg méreg Kép Kép

Rita - bar engem nem kérdeztél Kép - én is csak 1 ciciböl szoptatok egyszerre, ez szerintem attol függ, mennyi tejed lesz. Ha egy cicivel nem lakik jol a baba odaadhatod a masikat. Szopizasonként azért kell cicit valtogatni, hogy mindegyikbe termelödjön tej (kereslet-kinalat alapjan müködik a dolog) és azért is, hogy ne durranjon szét az elhanyagolt cici! én mostmar felirom, hogy melyikböl szopizunk, hogy ne legyen gond, ha sok idö telik 2 szopi között...

Szerintem érdemes legalabb 1 orat varni 2 szoptatas között, de ezt majd ugyis kitapasztalod Kép Eleinte "idealisan" 3 oranként szopiznak, de minden gyerek mas.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!!

Az Istenhegyi úton még mindig 8000ft a 4D UH, most beszéltem velük áprilisra kértem időpontot a 18. hétre, ők adják a dvd lemezt, így nem kell vinni:-)

Mindenkinek köszönöm a segítséget a 4D-s UH-al kapcsolatban!!!

Puszi nektek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Pirus, Saara!

Köszi a válaszokat. Bocs, Saara, hogy teged nem kerdeztelek, de csak azert nem, mert a tobbi lanyt lattam a temaban dumalni. :-) Koszi a valaszt, mindenesetre! :-)

Jó hétvégét babáknak és mamáknak!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Piroska Kép
terhesség előtt nekem is nehéz volt gyógyszert találni mert nekem is mindig köztes vérzést okoztak. Most aztán fogalmam sincs hogy mi lesz ha a Cerazett nem jön be, mert állítólag ez az egyetlen fog. gátló amit szoptatósan lehet szedni.
Én is úgy 7-10 napra gondoltam ami belefér vérzés terén. Hát nem tudom. Egyre jobban vérzek. Kép
Nekem a 8. tabletta bevételét követően kezdődött pecsételő jelleggel ami egyre jobban felerősödött.

Ági Kép
nagyon megható a két testvér együtt!
Mi is vettünk Infacolt, de még egyszer sem kellett használnunk. Fogalmam sincs, hogy és mennyit kell beadni belőle. Elolvastam az útmutatót, de nekem furi hogy szopi előtt adjuk be? Dehát csak szopi után derül ki hogy fog e fájni a hasa vagy sem?
Botinak csak 1x volt hasfájása mikor bolond anyája fincsi újhagymát evett! ;)

Rita, általában én is egy mellből szoptatok. Csak újabban, mióta talán a gyógyszer szedem? van az hogy az elején mikor szőkőkutazom addig eszi, aztán meg csak nyamnyog és szunyókál. Mikor már reménytelenül szunyókál, szóval semmi esélyt nem látok arra hogy szívjon, és a másik cici meg nagyon feszül és amúgy is fejnék egy picit akkor átteszem a másikra. Persze ott meg hatalmasakat nyel!! Aztán meg szunyókál tovább.....
A min 2 órát mi is ki szoktuk várni, hacsak nem altatni akarom cicin. Kép Ami a tapasztalat szerint hülyeség, de mégis olyan jó.
Szerintem az én gyermekem újabban soha nem eszi tele magát, ezért is éhezik meg ilyen sűrűn.
Állítólag ha naponta 6-8 szor szopizik a baba, védett vagy de gondolom biztos ami biztos alapon kell fog.gátlót szednünk.

Piroska! Tényleg te nem vetted észre hogy van vmi változás szopi ügyben mióta szeded a gyógyszert? Én este szoktam bevenni úgy 6 körül és a fél8as szopinál újabban hatalmas örjöngés, visítás van. Kiköpi a cicit, majd vissza, szóval megy a nyüglődés. Kép Eltellik másfél óra mire így megkajál és bealszik, de nincs nagy konfort érzése szopi közben csak úgy vonaglik. Aztán a hajnali szopinál már minden rendben van. Most kísérletezgetek, próbálom tologatni a gyógyszer bevételét, hogy mikor nem megy át a tejbe a legkevésbé. Na, ez értelmes mondat lett! Kép

Saara Kép
Igen én is így gondolom, csak mostanában azért kezdtem el mérni mert újabban elég sokat sír. Kép
Már 1 napja nem produkált kakit, pedig idáig napi 4-5 pelust is telepakolt. Fáj is sztem a pocija. Próbáltam tornáztatni meg simizni de egyenlőre semmi. 11:30 óta önkívületben alszik. Ilyen még soha nem volt. Remélem azért éjszaka is fog aludni!
Te adsz cumit a kis dednek? Kép

Tegnap vettem a Kikában pihenőszéket Botinak.
Reggel beletettem, hatalmasakat vigyorgott! Nagyon tetszik neki! Kép Fél órát simán elvolt amíg a konyhában ügyeskedtem, közben meg magyaráztam neki, hogy épp mit csinálok.

Jó pihit mindenkinek!
További jó pocakosodást és babázást!

Joe & Boti

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Piroska! Ezek szerint Te is mindig cicin altatod Szabit? Vagy Õt simán másképp is eltudod altatni?
Csak azért írtam, hogy hülyeség mert Boti nagyon rákapott. Volt olyan hogy cicin csüngve tettem a kiságyba, nehogy fölébredjen kb 2 percet görnyedtem mire kivettem a szájából.
Aztán mikor ezt meglátta az apja, mondta, hogy na ezt már neeee! Hülyét csinál belőlem...Kép

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Hello!

Zsofi, én nem adok cumit a gyerköcömnek, az ujjat szopizza Kép
Szerintem ne aggodj a pelusok szama miatt, nalunk is van olyan, h kevesebb, ez ugy fejezödik be altalaban, h a következönél nyakig szaros lesz :>
Esetleg probalj aszalt gyümölcsöt enni, az hasznalni szokott...
Tök jo, h Boti ilyen nagyokat alszik Kép éjszaka is biztos menni fog.

Mikor jön mar a tavasz?????!

Jo hétvégét mindenkinek

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!!

Hát én is nagyon várom a tavaszt. Most is esik az eső:-(

Régen nekem is Lili a cicin aludt el és sokáig ez miatt külön is aludtunk a párommal. Aminek ő kevésbé örült.Nagyon nehezen de leszoktattuk róla.


Puszi

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Dorka24 2006.03.16 39+3 Első Kisfiú Dr. Mericli ? 24
Huncut 2006.03.29 37+3 Első Sándor Dr. Tahy ? 27
Annácska 2006.04.04 36+5 Második Donát Dr. Várbíró ? 25
Lilló 2006.04.29 33+3 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 30
Pöttöm_Panna 2006.05.18 30+2 Második Patrik Dr. Bánhidy ? 30
Rita81 2006.05.12 29+3 Első Kisfiú Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 29+3 Első Kisfiú Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 29 Második Áron Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Anid 2006.07.11 22+4 Első Kata/Kolos Dr. Mercel ? 33
Timici 2006.07.21 21+1 Második ? Dr. Radványi ? 31
Brikancs 2006.09.06 14+3 Második ? Dr. Valent ? 27</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Brikancs Lili (1999.04.30) 27 Dr. Valent Nem volt Hüvelyi Pocakban
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 29 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Timici Bence (2003.01.22) 31 Dr. Szendei(Sote I.) Nem volt Császár Pocakban
Piroska <table>
Zsombor (2003.01.23)
Szabolcs (2006.01.15)</pre> 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi <table>
Dani (2003.12.09)
Péter (2006.02.24)</pre> 39 Dr. Matányi/Dr. Szabó Zsoldosné Eta Császár Nem
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine <table>
Ádám (2004.06.04)
Zétény Pál (2006.02.08)</pre> 29 Dr. Vermes Dömötör Margit/? Császár/Hüvelyi Nem
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 30 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 30 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Osyne Fanni Noémi (2005.12.12) 30 Dr. Bánhidy ? Császár Nem
Joe Botond (2006.01.18) 23 Dr. Ács ? Hüvelyi Nem
Mesa Luca (2006.01.18) 24 Dr. Ács ? Császár Nem
Kgiulia Dorina Ilona és Lívia Mária (2006.01.28) 24 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Szia Indigo! Hogy vagytok?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2006. május 5. Margitsziget

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató&#8230; sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.) vagy az Országos Bábaszövetség honlapján, a www.babaszovetseg.hu címre kérjük.


Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve:

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

A beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük és semmilyen célra nem használjuk fel.
nováky_rita
 
 


Jó estét Lányok!

Egy jó hírrel érkeztem közétek ma:
Tegnap (március 11-én)reggel, megszületett Dorka kisbabája. Norbi 3300 grammal, 56 cm-rel és sűrű fekete hajjal érkezett a világra KépKépKép

Nagyon sok boldogságot és jó egészséget Nekik!

Lilló (33+5)

lilló
 
 


Szia Lilló!!

Köszönjük ezt a fantasztikus hírt!!!:-))

Dorka sok boldogságot nektek!!! Jó egészséget és rengeteg tejet!! Gratulálok!:-)
Sok puszi nekik!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Helló!
Dorka Nagy gratula nektek!! Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!
Fentebb szó volt arról, hogy a szoptatás alatt szedtek fogamzásgátló tablettákat. Hát én ezen elgondolkodnék, szerintem az az aprókis kellemetlenség elviselhető, hogy óvszert használtok addig, míg a gyerkőc szopizik. Nem vagyok híve semmilyen gyógyszeres, spirálos védekezési módszereknek(bár én könnyen beszélek, természetes védekezésem van), elég nagy kellemetlenségeket tudnak okozni a női szervezetben. Én átgondolnám, hogy a babóca érdekében nem tűrnék e egy kicsit. Nem olyan sokáig szoptat az ember lánya.

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Dorka, hatalmas gratula!Kép Sok boldogságot, tejcsikét!

Anid, sajnos mi nem vagyunk híve a zoknis és 60-nál kiszállós szex-nekKép Kép Szerintem ezek a gyógyszerek nem árthatnak, nem hiszem hogy felírnák szoptatós anyáknak. Én sajnos nem tudok a természetre hagyatkozni, PCO-s vagyok, nincsen rendszeres ciklusom, Szabolcs is valamikor a 35. ciklusnap környékén fogant. Zsombit pedig valahol a Diane 35-nek köszönhetjük.
És szeretnék sokáig szoptatniKép
Bár úgy néz ki, a Carezette nem fog beválni, más pedig nincsKép

Zsófi, én is elkezdtem barnázniKép Tegnap elfelejtettem időben bevenni a gyógyszert, 9-kor szoktam és csak éjfélkor riadtam fel álmomból és vettem be. Azt olvastam valahol, hogy ezeket a kis hatóanyag tartalmú gyógyszereket mindig ugyanabban az időben kell bevenni. Amikor elkezdtél vérezni, Te mikor vetted be? Ha beszélsz a dokiddal, rákérdeznél? Kíváncsi vagyok mit mond.

Csajok, tudtok nekem segíteni aranyér-ügyben? Megint vérzikKép

NA, most gyorsan csak ennyi, mert ma viszem Szabit a Heim Pálba koponya és vese UH-ra.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Pirus: Az Arnica Montana nevű homeopátiás szer, többek között, erre is jó. Ez enyhíti a vérzést is és segít a gyulladás, zúzódás gyógyulásában is. Ennek a 9-es vagy 15-ös potenciálját ajánlják aranyérre, 4*5 golyót kell bevenni.

Neked ez a várandósság alatt alakult ki vagy a szülésnél jött ki, esetleg volt már korábban is? Félek tőle én is nagyon, mert hajlamos vagyok az aranyérre.

Lilló

lilló
 
 


Hali4
Pirus: fentebb valaki írta, hogy a gyerkőc gy kicsit nyugtalanabb a gyógyszer bevétele utánni szopizásnál, én csak erre gyondoltam. A természetes védekezést én nem a kiszállós bulira értettem, hanem miet nekem természetes úton, simán nem lehetne most a pocaklakó a hasamban. De azt nem én sem tudom, hogy a szülés után kell e majd védekeznünk vagy sem, Úgyhogy egyelőre nagy a szám! Lehet, hogy a szervezetme rájön, hogy tudja ő ezt, csak kellett egy kis segítség, a minta megvan, s most minden megy majd mint rendesen! De ez csak az én női magyarázatom ,illetve reményem!

Kép
anid
 
 


Anid, én pedig a természetes védekezést arra értettem, hogy nálam kiszámíthatatlan a peteérés, sokszor peteérés nélküli a ciklusom. Lombikod volt? Vagy inszem? Hol végezték? Én a Kaáliba jártam. Sajnos nekem sem egyszerű teherbe esnem, és a PCOS miatt a magzat megmaradása is nehezebb, ahogy sajnos már volt példa rá.Kép Most is kellett szednem sárgatest hormont, mert nagyon alacsony volt a progi szint Szabolccsal.
Nem vagyok benne biztos, majd Joe dokija úgyis megmondja, de szerintem Náluk a 6 hetes szopisztrájk zajlott le. Nálunk is volt ilyen, de én még akkor nem kezdtem el a gyógyszert. Persze, lehet a gyógyszer miatt is.
Lehet, hogy Nektek is szükség lesz a védekezésre Kép, mert nem egy esetben láttam már én is, hogy x. lombik után spontán lett babás az anyuka. Sőt, egy másik topikban, ahol PCO-s lányok írnak, azt hiszem 2 kivétellel (azok is inszemek voltak), mindannyiunknál spontán fogant a baba.

Lilló, köszi szépen, a homeos bogyó jó ötlet, mert kissé irtózom a kúptól és a kenőcstől. Ma úgyis mennem kell a patikába. Meddig kell szedni? 3-4 napig? Vagy amíg a tünetek nem szűnnek? Sajnos nekem már Zsombinál kijött, először a 19. héten vérzett be, de nagyon, rohantunk a klinikára, mert azt hittem elvetéltemKép Utána folyamatosan előjött és elmúlt, a szülés után is volt, majd elmúlt, és most Szabolcsnál is előjött és a szülés óta nem múlik, többször is bevérzett. Csinálnom kellene a Kriston-féle intimtornát ott is, csak mindig elfelejtem.Kép De nagyon nem szeretnék a sebészeten kikötni, így inkább tornáztatom, meg megpróbálom a homeos bogyót.

Csak 14h-ra kell mennünk, én meg itt állok a gyerekkel pucban-parádéban, még jó, hogy megnéztem mielőtt elindultunk. Mióta Szabi megvan, tiszta szita az agyamKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus: Eleinte napi 4*5 golyót kell bevenni, aztán ahogy múlnak a tünetek le lehet csökkenteni napi 2*5-re, amíg teljesen el nem múlik. De ezen kívül is van még 5 féle homeós szer a szülés utáni aranyérre, de a tünetek alapján Neked ez lesz a jó, mert ez a vérzéscsillapító,meg egyébként is ezt ajánlják a legjobban, akik használják. A 15-ös potenciál az erősebb, esetleg vehetsz mindkettőböl, és az elején használj 15-öst, aztán a végén 9-est, amikor már mérséklődik. Remélem segít! Azért ajánlottam ezt, mert én sem vagyok kúp és kenőcs párti... Fuj.

Szerintem én is ebből szerzek be egy csomót, mert ez jó a szülésnél is a vérzéscsillapításra, meg minden vágott sebre (gát, császár).

Lilló

lilló
 
 


Pirus: Eleinte napi 4*5 golyót kell bevenni, aztán ahogy múlnak a tünetek le lehet csökkenteni napi 2*5-re, amíg teljesen el nem múlik. De ezen kívül is van még 5 féle homeós szer a szülés utáni aranyérre, de a tünetek alapján Neked ez lesz a jó, mert ez a vérzéscsillapító,meg egyébként is ezt ajánlják a legjobban, akik használják. A 15-ös potenciál az erősebb, esetleg vehetsz mindkettőböl, és az elején használj 15-öst, aztán a végén 9-est, amikor már mérséklődik. Remélem segít! Azért ajánlottam ezt, mert én sem vagyok kúp és kenőcs párti... Fuj.

Szerintem én is ebből szerzek be egy csomót, mert ez jó a szülésnél is a vérzéscsillapításra, meg minden vágott sebre (gát, császár).

Lilló

lilló
 
 


Sziasztok!

Dorka, gratulálok Norbi babához sok boldogságot és sok tejcsit kívánok Nektek!

Anid, én is sokáig szeretnék szoptatni és bízom benne hogy nem ártok a fog.gátlóval a babának.
Ha állandósult volna a szopisztrájk akkor leálltam volna a bogyesszal, a Baba az első nálunk is!

Piroska, azt hiszem én is akkor kezdtem el barnázni mikor 2-3 óra csúszással vettem be a bogyeszt. Kép Úgy tűnik múló félben van a vérzésem, így valszeg nem hívjuk a doki bácsit 1 hét még nem a világ sztem. Viszont az esti szopizások helyre jöttek teljesen. Van ilyen hogy 6 hetes szopisztrájk? Lehet, hogy ez volt nálunk is???
Nagyon érdekes. Kép
......nem értek hozzá, segíteni sem tudok, csak mielőbbi jobbulást kívánhatok!!

5330 gramm Boti, 3300-ra fogyott vissza szülés után 3510-ről. Viszont a múlt héthez képest csak 140 grammot gyarapodott. Valahol azt olvastam, hogy heti 150 gramm gyarapodás alatt tápszert javasolnak. Én szoptatni akarok!! És van tejem is!!! Szerintetek aggódnom kéne?

Ma először aludta át Boti majnem teljesen az éjszakát. Fél8-tól fél4-ig aztán visszaaludt még 8-ig- Most meg megint alszik.
Tündér baba. Egyre kevesebbet sír, csak sikogat meg kiabál, gőgicsél. Aztán ha nem reagálunk a sikogatásra akkor kezdi el hergelni magát. És egyre többet mosolyog! Kép Kép Kép

Joe & Boti 7hét + 5 nap

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Dorka, gratulalok Norbihoz és sok boldogsagot kivanok, remélem minden rendben ment és jol vagytok! Kép

Rita, most olvastam vissza, amit irtal: remélem nem gondolod azt, hogy megsérdödtem v. ilyesmi!! Kép

Lillo, nem tudsz egy jo homeopatias könyvet ajanlani?? A baba miatt nem nagyon van idöm könyvesboltokban idözni, nézegetni.... Kép

Anid, most minden rendben a pocaklakoddal ugye??

Fogamzasgatlo: nekem a dokim anno azt mondta nem ajanlja a Carezette-et....

Tiszta januari idö van Kép

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Szeretnénk megkerszteltetni Botit. Tudna valaki segíteni, hogy ezt hogy szokás? Hogy kell megszervezni? Meg kell utána mindenkit hívni ebédre? Mi nem akarnánk nagy kiadásba verni magunkat. Hogy szokott ez lenni?
És mennyivel előtte érdemes az Atyával egyeztetni?

Előre is köszi a válaszolóknak! Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Zsófi, akkor itt lehet a bibiKép Ezek szerint annyira érzékeny ez a gyóygszer, hogy nagyon kell ügyelni arra, hogy minden nap ugyanabban az időben vegyük be.

Gratula az átaludt éjszakáhozKép

Ki mondta ezt, hogy 150gr alatt tápszert kell adni? Mit mondjak én? Zsombi 6300 gr volt 6 hónaposan, 3 és 6 hónapos kora között összesen 1 kilót gyarapodott. Ha megvan a megfelelő számú pisis pelus naponta, kiegyensúlyozott és szopik, akkor szerintem egyáltalán nem kell aggódnod. A babák nem AZONOS ütemben fejlődnek, ezt is figyelembe kell venni. Egyébként a mi dokinénik eljárása volt szimpatikus, mielőtt felírta volna a tápszert Zsombinak, kivizsgáltatta rendesen, hogy hol lehet a baj. Valószínűleg Zsombinál a tetemes mennyiségű bukás volt a bűnös.Kép
Szabi sem gyarapszik már olyan ütemben, mint az első hónapban, szép is lenneKép Ahogy korosodnak, a gyarapodásuk is visszaesik, 6 hét után változik a tejcsi összetétele és éjszaka is kevesebbet szopnak. Én nem aggódnék a helyedben és mielőtt tápszert adnál a babának, kérd ki az orvos véleményét, de leginkább ajánlom Sarlai doktornőt a Szent István kórházban! Nagyon sok babának és anyukának segített már szopi ügyben!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Saara:persze, rendben van minden, csak nehezen indultunk! A gyerkőc meglehetősen élénk, s szépen növöget!

Kép
anid
 
 


sziasztok

Én szedem a cerazettet és semmi bajom sincs tőle. Laci 9 hónapos lesz. Tejem van vérzés nem volt.Pedig volt hogy 1 napig elfelejtettem bevenni és másnap vettem be 2őt. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
Lányok lenne egy kérdésem. Aki szoptat az ugyanugy kívánja a sexet?


Lini

Kép
lini
 
 


Sara: Van egy "Homeopatia babáknak, mamáknak" c. kiadvány, aminek az első része a várandós kismamáknak van, a második pedig a szüléstől a gyermekkorig. Ezt elvileg - a védőnő szerint - ingyen el lehet kérni a gyógyszertárban, de én eddig egy gyógyszertában sem kaptam, mert ahol volt is, ott azt mondták, hogy összesen egy db van nekik, és azt nem adják oda. Aztán végülis anyósom szerezte meg, mert ő gyógyszerész, és sikerült valahonnan szereznie. Szóval ha van gyógyszertáros, vagy gyógyszerész ismerősöd akkor tudsz hozzájutni. De azért próbáld meg patikákban, hátha én rossz helyeken kerestem Kép
A köteteken van egy webcím: www.boiron.hu , lehet itt tudsz kérni tőlük. Ha nem sikerül megszerezned, akkor szóljál és lefénymásoljuk az enyémet, aztán valahogy eljuttatom Neked.

Már szült anyukák! Holnap töltöm a 34.hetet, és a hétvégén látványosan lejjebb ment a pocim. Azóta valahogy nehézkesebb a mozgás, mert nyomást érzek a szeméremcsontomnál minden lépésnél (viszont levegőt könnyebben kapok).Azt mondják, hogy ez a 36. hét környékén szokott bekökvetkezni első babásoknál, mikor elindul lefelé a Baba. Ehhez még vasárnap társult egy jó kis görcs is, amit a méhem két oldalán és tetején éreztem, olyan erős volt, hogy mozdulni nem bírtam, a párom vitt be lefektetni a szobába, és kb. 5 percig fetrengtem. Ez lehetett a jóslófájás? Elvileg mindenki a mensi görcshöz hasonlítja, de nekem olyanom nem nagyon volt soha. Szóval nem tudom, h mit kéne éreznem. És ha tényleg elindult a Babó lefelé, akkor mennyi időnk lehet egyben? 4 hét?

Lilló

lilló
 
 


Sziasztok!

Lillo, köszönöm, nagyon rendes vagy! Megprobalom patikaban és a Boiron honlapjan is.
Szerintem bizony joslofajasod volt! Nekem abszolut nem hasonlitottak a mensis görcsökhöz, olyan volt, mint Neked: teljesen megkeményedett a hasam, de kökeményre, van amikor fajt is (föleg a vége felé). Arra viszont nem emlékszem, pontosan, hogy mikor kezdödtek... talan nekem is a 34.-35. hét környékén. A 34. héten szerintem belefér, de azért kérdezd meg a dokidat, az a biztos. Hmm...kezd izgalmas lenni a helyzet!

Anyukak, nem tudjatok hogyan zajlik egy repülö ut kisbabaval?? Hordozoban kell utaznia a manonak? Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én egyre nehezebben viselem a bezartsagot, olyan mehetnékem van! Ha eljön végre a tavasz biztos jobb lesz... Kép
Még egy kérdés: Kiprobalta valaki közületek a MOM parkban a babauszast??

Köszi: Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Lányok
S.O.S kérdés
Egy barátnőm eltörte a karját és nagyon fáj neki. Van valami homeos bogyo ami jó fájdalom csillapító?

Lini

Kép
lini
 
 


Saara!
Dehogy gondolom, hogy megsértődtél, csak biztos, ami biztos, reagáltam rá. :-)

Joe!
Szerintem a keresztelő abszolút plébánia függő - nem hiszem, hogy egy kisebb plébániánál nagy torlódások lennének, és sokkal előbb be kellene jelenteni. Ha viszont nagy hely (Bazilika, Mátyás templom, ilyesmi) ott biztos többen várnak a sorukra, ott talán érdemesebb előbb intézkedni. Meg arra számíts, hogy a keresztszülőknek kérnek valami igazolást, hogy lehetnek keresztszülők (azt hiszem, hogy voltak bérmálva, azt kell igazolnia a "hazai" plébániájuknak). De lehet, hogy ez is változó - a Bazilikában nekünk kellett vinni egy papírt, amikor mi voltunk a keresztszülők.
Azt, hogy utána milyen "bulit csaptok", csak rajtatok múlik, szerintem. Sógornőmék mindenkit meghívtak magukhoz- de nekik nagy a lakásuk, megtehetik.

Lilló!
Ez nagyon izgalmasan hangzik, szerintem biztos érzi Bálintka, hogy előbb ki kell jönni, mint ahogy apa elutazik. :-)

Lányok!
Érdeklődve olvastam ezt a kis polémiát a fog.gátló verzus óvszer ügyben(szülés után). Van valami olyan "mechanikus" jellegű probléma, ami miatt az óvszer nem ajánlott??? Bevallom, nekem eszembe sem jutott volna fogamzásgátlót szedni szoptatás alatt - hiszen annyi egyébre figyel az ember, hogy mit eszik meg, meg mit nem, akkor pont egy ilyen mesterséges, hormontartalmú izét szedjek be? Lehet, hogy nem megy át a tejbe, de jobb a biztonság javára tévedni, azt hiszem.

Homeopátiás ügyben: van egy könyv Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol. Ebben minden problémára ad homeos megoldást is. Azt nem tudom, hol lehet beszerezni, én kölcsön kaptam.

Üdv mindenkinek
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok,

Piroska, Joe, Saara
Én valami olyasmire emlékszem, hogy amíg szoptatsz addig úgymond védett vagy és nem eshetsz addig teherbe, vagy ez hülyeség?
De az első 6 hétben még biztosan nem ügye? Vagy akkor csak azért nem mert még annyira fáj mindened, hogy nem is kívánod a másikat?

A jóslófájás nem csak egy percig tart?

Lilló
Nekem sem volt szinte soha semmiféle görcsöm havonta, ezért én is attól félek, hogy mi lesz ha nem fogom felismerni a fájásokat. Honnét fogom tudni, hogy melyik milyen fájás?
Te már csak 3. vagy a táblázatban!!!!

Nekem eddig sikerült átvészelnem a terhességet mindenféle megfázás nélkül, de ez a fránya tél addig elhúzódik, míg mindenki el nem kap valami bacilust :-(, így sajnos most én is beleestem, de nagyon, ugyanis már 3 napja csak szenvedek.

Én már nagyon várom a tavaszt, ugyanis már nem nagyon tudom behúzni egyik télikabátomat sem :-(

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Indigó!
Anid szülészorvosa nem Dr.Melczer Zsolt? Csak azért, mert úgy emlékszem, de most a táblázatban Mercelt látok!Talán elírás!
Anikó
virÁg
 
 


Gabek!

Bár még nem vagyok gyakorló anyuka, de úgy tudom, 6 hétig az orvos nem javasolja a szeretkezést, mert hogy az elején még vérzel egy ideig, meg fertőzésveszély, meg ilyenek vannak. Aztán elmész a 6 hetes kontrollra, és ott rámondja az áment, hogy újra lehet. Azt hiszem, a La Leche Liga honlapján (www.lll.hu) fent van, hogy mikor vagy védett szoptatás közben. Csak akkor, ha igény szerint szoptatsz, és nem kap (még) semmilyen pótlást a baba.. vannak még egyéb feltételek. De ott fent van, hogy azon feltételek betartásával a tablettához hasonló %-ú védettséget élvezel.
Te mész ma az órára? Én csak a tornára megyek, asszem.

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!
Most volt a tévében egy műsor az orvosi mítoszokról, sajnos a "szoptatás alatt nem lehet teherbe esni" téma is benne volt. Nyilatkozott egy nőgyógyász, ő azt mondta, hogy elvileg, ha a baba csak tejet kap és a mamának nincs ciklusa, akkor valóban LEHET a szoptatásnak fogamzásgátló hatása, de ez nem biztos! így olvastam egyébként a kismama könyveimben is...

Kérdeztem már, de nem találtam választ: az ambulanciának nem tudjátok véletlenül a telefonszámát?

Sziasztok,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

Gabek, ez tévhitt, hogy szoptatas alatt védett vagy! Akar igény szerint szoptatsz akar nem. Lehet, van akinél igy müködik de abszolut nem 100%. Ismerek egy csaladot, ahol igy gondoltak és varatlanul fogant meg a kisteso miközben csak 6 honapos volt a mar meglévö baba és szopizott még, nem kapott potlast...
Ja és Ritanak igaza van, szülés utan 6 hétig no szex!

Joslofajas: mindenkinél mas. Van, aki érzi, van aki kevésbé, de ne félj, a "rendes" fajasokat fel fogod ismerni Kép!

Rita, akkor minden rendben Kép! Köszönöm a könyv tippet, meg fogom nézni.
Nekem hasonlo a véleményem a f.gatlorol. Lehet hülyeség, de én igy nyugottabb vagyok... Semmilyen "mechanikus" ellenjavaslat nincs, ami miatt nem ajanlott az ovszer. Mi azt hasznalunk. Annyi, hogy nem olyan "kényelmes", mint a f.gatlo, de azt gondolom Te is tudod Kép

Lini, sajnos nem tudok segiteni homeopatia ügyben... Ugy tudom az arnica fajdalomcsillapito, de fogalmam nincs hany CH-s bogyobol mennyit kell szedni...

Ma délelött iderendeltem a nagyit és elmentem kicsit maszkalni, vasarolgatni, nagyon jot tett :-) Vincus azota is alszik.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Krisszi, asszem 210-0290 az ambulancia szama

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Gebek! Kép
Én 2x mentem be a kórházba szülés előtt téves riasztással, hogy szülök. Kép Előtte 3 álmatlan éjszakám volt 5 perces fájásokkal. A párom egyfolytában be akart vinni, félt nehogy itthon szüljek meg. Én is ugyanúgy mint Te, féltem, hogy nem fogom felismerni hogy tényleg mikor is jön el a pillanat. Utólag annyit, hogy mikor szülsz valóban akkor nem lesznek kételyeid! Ha kételkedsz akkor az még csak jósló! Kép
Amikor úgy igazán benne van az ember az olyan meditatív állapothoz hasonlítható. Legalábbis én így éltem meg. Szóval nyugi! Kép
Amikor már annyira befelé fordulsz, hogy nem foglalkozol a külvilággal és izgulni sincs kedved már, hanem eláraszt a nyugalom. Érzed hogy a tested vmi nagy dologra készül.
Remélem sikerült eloszlatnom a kételyeidet!Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Bocs az elírásért, Gabek! Kép

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Lini: Symphytum 5CH-t ajánlják a csonttörés után, azt írják róla, hogy a csonthártya sérülése miatt a töréskor éles fájdalom jelentkezik, ezt múlasztja. Saranak igaza van, mert az Arnica-t is ajánlják csonttörés után, abból a 15CH-t.

Gabek: Ez csak egy mítosz, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. Lehet. A barátnőm még javában szoptatta a kisfiát, mikor már úton volt a következő kisfia. Jobbulást Neked! Vigyázz Magatokra! Tényleg lehetne jobb idő, mert nem nagyon vásároltam be a fiamnak bundacuccokból.

Rita: Remélem nem hiába beszélgetünk Vele annyit, és tényleg megszületik, mielőtt az apukájának el kell mennie. Kép Kép Egyelőre a jelek erre utalnak.
Amúgy az óvszert is nyugodtan lehet használni szerintem védekezésre, csak sokan nem szeretik.

Lilló

lilló
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?