Sziasztok!
Bocs mindenkitől, most láttam, hogy kétszer sikerült magvas gondolataimat elküldenem.
Lilló!
Én úgy találkoztam össze Gönczi Katival, hogy ő volt az egyik ügyeletes aznap, mikor szülni mentünk.
Mivel előre tudtuk, hogy császármetszés lesz, az ő dolga elsősorban a műtéti előkészités volt, de bent volt velem a műtőben is, ő mutatta meg a babát
.
Először ugye a vajúdóban vett kezelésbe, elmondott mindent részletesen, hogy milyen fázisai vannak a műtéti előkészitésnek, mikor fogok sorra kerülni / aznap rengeteg csaszis szülés volt/, mi van az infúzióban, amit éppen belém nyom
, szóval nem volt olyan kérdés, amit válasz nélkül hagyott volna, igy a legnagyobb nyugalommal csak az órát kellett néznem, mikor jönnek értem, hogy közeleg a nagy pillanat.
A férjemmel is nagyon kedves volt, neki is elmondta, hogy az apuka mikor mit csinál és hol várakozik.
Rendszeresen jött és ellenőrizte, hogy vagyok, nincs-e szükségünk valamire, úgyhogy abszolút éreztem a biztos szakmai hátteret.
Amikor megszületett a baba, nem vitte el rögtön, hanem visszamentünk a vajúdóba és pár percig engedte, hogy babázzunk, aztán felvitte Botit a csecsemőosztályra, mert elkezdett fázni szegényke.
Később Katalin lejött egy adag polaroid fotóval, amit a babákról készitett, akik aznap születtek, igy azonnal lett egy képem a piciről, amit nézegethettem
.
Szerintem nagyon profin végezte a dolgát és abszolút kedves volt, nem éreztem rajta semmi olyat, hogy " na, ne nyafogjon már, nem is fájhat az annyira". Remélem, érted, mire gondolok.
Szerintem jó döntés, ha őt választod, gondolom, hogy hasonló empátiával és gondossággal dolgozik normál szülésnél is.
Rita!
Botit sem a területileg illetékes gyerekorvos gondozza, hanem egy ismerős doktor nénit kértem meg. Mivel ő fogadott orvosként jár hozzánk, ráadásul tök más kerületből jön, 3000 forint egy vizit. Amikor először beszéltünk, én kérdeztem rá, hogy mi a vonzata annak, ha házhoz hivom.
Jogi akadálya nincs a dolognak, ezért a védőnőnek semmi kifogása nem volt ellene, csak arra figyelmeztetett, hogy körzeti orvos legyen az illető, ellenkező esetben nem adhatja be a védőoltásokat és nem veheti fel az anyukát táppénzre, ha majd beteg lesz a gyerek.
Ahogy Sára irta, be kellett diktálnom a védőnőnek a dokinéni paramétereit és kész.
Sziasztok!
Kinga