Sziasztok!
Írok nektek kisregényt!
Eddig sajna nem volt időm elolvasni a mai termést, most pótoltam. Délelőtt hajat festettünk a bnőmmel, most szőke vagyok.
Aztán ebéd a mamáméknál, és háromra mentünk a szülés felkészítőre. Majd a végén leírom, hogy a védőnő szerint mit tegyünk a kórházi csomagba (legalábbis itt Szegeden ez az ajánlott és szükséges).
A férjem már húzza a lóbőrt, a család 3/5 része beteg, összeszedtek vmi fosós-hányós (bocsi) vírust. Csak apu és én bírjuk a strapát.
Adi, a rövidítéseket már láttad, köszönjük Szücsi a kimerítő elemzést.
Mi 16 hetesesen bőven előrébb jártunk a korunknál, a többi vasárnap kiderül. Akkor leszünk 28 hetesek, kíváncsi leszek, hogy mekkora Ficergő.
Edina, a 18. hetes UH a genetikai UH lehetett, ahogy Norwell is írta. Az én papíromon olyan is szerepel, hogy a .... szerint a magzaton rendellenesség nem látható. (vagy vmi hasonló) Én már hallottam a Magnexről, magnéziumos készítmény. A barátnőmnek a védőnő a MagneB6 helyett ajánlotta, mivel neki a B6-tól volt székrekedése.
Kari, vas ügyben nem tudok segíteni. Ha gondolod, nézz fel a
http://drinfo.eszcsm.hu oldalra, ott a keresések\gyógyszerek menüpontra kattintva, pl. a Ferro...-ra, mint hatóanyagra rákeresel, ott találsz sok érdekességet. Remélem, segít a döntésben!
Pogi, én meg még nem híztam semmit. Épp ma mondtam is a felkészítőn, hogy talán ez az, ami aggaszt egy kicsit még akkor is, ha tudom, hogy a babánk jól fejlődik. Erre a felkészítős azt mondta, hogy örüljek neki, a RR meg mennyit görcsölt, hogy ne hízzon sokat.
Moncsi, a hízást mint olyat, tényleg alkata válogatja. Én azt mondom, hogy ha nem hirtelen jött fel rád a 15 kg, akkor az alapból nem aggasztó, csak a dokik szeretik azt mondani, hogy x kg az optimális. Aztán ez vkinél bejön, vkinél nem. Szvsz ez olyan, mint hogy azt mondják, hogy Mo.-n x Ft az átlagkereset, aztán van aki ennél jóval többet visz haza, van aki jóval kevesebbet.
Katus, átírtam Pannára a lánynevet.
Eddig ennyi.
Most leírom, hogy a védőnő szerint mi kell(ene) a kórházi csomagba.
Nekünk:
-1 zacskó (20-22 db) Tena normál betét
-2-3 db hálós bugyi (Tena rögzítőnadrág)
-pamut melltartó (nálam ez top, mivel a melltartók ugye "lógnak" rajtam, legyen akármilyen márkás)
-melltartó betét vagy tejgyűjtő kagyló (utóbbi állítólag jóval kényelmesebb)
-hálóing vagy pizsama (itt utóbbit is lehet bevinni, a védőnő azt mondta, hogy mindenki azt vigye, amelyikben kényelmesebben érzi magát, nálam ez a pizsi lesz)
-hálóköntös (lehetőleg ne fehér vagy fekete)
-bokazokni (a folyosók hidegek)
-gumipapucs a tusoláshoz
-sima papucs a járkáláshoz
-tusfürdő és testápoló (ne legyen nagyon erős illatú, utóbbi nem is fontos, csak aki úgy érzi)
-intim szappan
-WC papír
-papír WC ülőke (a DM-ben lehet kapni)
-1 nagy törölköző, ami átér, és 1 kéztörlő (arc és kéz törlésére)
-evőeszköz és pohár
-szoptatós tea (már aki gondolja, van ahol adnak hozzá forró vizet, van ahol nem, ilyenkor a látogatók viszik be termoszban)
-a gyerekágyas napokra a maradék terhesvitamin (gyorsan javítja a vérképet)
A babának:
-kis sapi
-kesztyű (nálunk mindkét helyen kérik)
-ha kicsit hűvösebb az idő (ami ugye nyáron is előfordulhat), akkor egy kis takaró
Más nálunk nem kell, mivel kórházi ruciban vannak.
A hazamenetelkor:
-1 db pelenka (állítólag a New Born pelenkák nagyon szorosan gumírozottak, célszerűbb a 3-6 kilósat venni első körben - jókor derül ki, még jó, hogy nincs nekünk olyan sok
)
-hosszú ujjú body vagy rugi
-ha pólyában viszik haza, akkor ehhez 2 textilpelenka.
Most ennyi. Gondolom, beterít egy fél oldalt, amit írtam, bocsi a hosszúért.
Ági