Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

BMárti: ma 9 hónapos Kép A kukiját mindig megnézi a doki, hogy ok-e Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Ágci! Kedves, hogy hiányolsz, igazán jól esett! Kép Az osztállyal úgy jártam, hogy az indulásáról lemaradtam, azóta meg úgy elszalad a "szekér", hogy esélyem sincs utól-olvasni benneteket. Mostanában a hozzátáplálás témára "fáj a fogam", úgyhogy még ha idõm lesz, akkor is a második helyre szorul az osztály. Kép Mennyi igazolatlan mulasztás után rúgják ki az embert? Kép

Cory! Éppen ma?! Kép Akkor boldog 3/4 éves szülinapot! Kép Bocs, hogy szegény Balu kukiján "lovagolok" Kép, de miért nézi a doki? Lacikájé kicsit se érdekli a mi doktornõnket...

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


BMárti,
hááát...

Gabó kukiját is mindig megnézi a mi dokinénink!
Ágci

Kép
Ágci
 
 

 
 

Sziasztok!

Rég nem írtam, de (nagyjából) nyomon követtem az eseményeket!

Pocok! Kép Kép Kép Nagyon jó nektek!!! Remélem, mindenröl beszámolsz!

Minden újdonsült mamának szintén gratulálok! Fertötlenítés-ügyben egyetértek az elöttem szólókkal, csak azt tenném még hozzá, hogy kenöcsözni sem nagyon kéne, ha nem muszáj, mert néha épp az nem engedi begyógyulni a mellbimbót. (Merthogy hámosít) Többet ér a baba nyála, és a tejci, ha rászárad!

Lassan azt hiszem, átigazolok egy másik topicba, hiszen mi már kezdünk túllépni az elsö napokon... Barnabás jövö héten 9 hónapos lesz. Húha.

Most "röviden" csak annyit rólunk (de azért nem utoljára), hogy Barnabásnak 4 foga van, édin néz ki. Rakok fel a profilomba róla új képet, igaz, azon még csak 2 fogacska látszik.

Sajnos újra katasztrofálisak az esték, amikor beadtam volna a derekam, hogy mostantól cicin alvás van, azóta cicin is alig akar elaludni. Tegnap 1/4 12-ig tartott a ramazuri: röhögcsélt, forgolódott, bohóckodott nekünk, aztán persze másnap hulla fáradt. A mellettünk alvása nem zavarna amúgy (söt), de az nagyon nem jó, hogy egész éjjel ki se akarja engedni a cicimet a szájából, emiatt is fáj a hátam, hiszen elég rossz tartásban kell aludnom, vagy legalábbis próbálnom... Cumira nem akarom, és már nem is tudom rászoktatni, kezdettöl utálja, az ujjacskáját nappal szopizza, arra viszont még nem jött rá, hogy elalváshoz is jó lenne! (Most vizson alszik, és az ágyában!!!)
Ja, és amióta fölül is van foga, csikorgatja öket!!! Brrrrrrr!
És csúcsfigura: már pörög, mint a vízóra, és állandóan álldogálna. Hát ennyi. Ja, és iszonyú apás! Kép

Zafi, gratulálok a címlaphoz! Így indulnak a világkarrierek... Kép Ti ilyen nagy kosarasok vagytok? Jövö héten lesz baba-mama torna? Nagyon szeretnék elmenni, ha nem baj, mert ez nem pálya, hogy ilyen trottyos vagyok. Ma elmentem fürdörucit venni (egyrészeset Kép ), de az elsö próba után kifordultam a próbafülkéböl... Sajnos nekem is csupa csík a hasam, pedig nagyon kentem, de hát olyan hatalmas volt! De legalább a löttyedtségén szeretnék javítani. (Igaz, én se voltam soha vasalódeszka.) Jaj, és a melleim is csúnya nagy lógósok lettek, pedig az volt az egyetlen szép bennem... Tudom, hogy megérte, de miért kell ennek törvényszerünek lennie? És visszafordíthatatlannak???

Valaki kérdezte a nyilvános szoptatást. Egy idöben nálunk is kezdett gond lenni, hogy minden jobban érdekelte Babót, elkapdosta a fejét, szabadon engedve a cickót, de most újra normalizálódott. Valóban csak akkor kapja meg, ha nagyon éhes/szomjas, 2-3 perc alatt intenzíven teleszopizza magát, és aztán nézelödik. Esetleg egy nyakba türt pelenkával meg lehet oldani, bár az újabb játékforrássá válhat...

Hú, kicsit hosszúra nyúltam.

Jó babázást mindenkinek! Élvezzétek ki minden pillanatát!!!
Álmodjatok jól, és aludjatok szépeket.

Heni
gesztenye
 
 


Ui: Felraktam a képet, csak kicsit nagy lett. Bocsi.
gesztenye
 
 


SZiasztok!

BMárti: Kép Lovaglás megbocsátva Kép Szóval azt nézi ilyenkor, hogy nincs-e letapadva, herék a helyükön vannak-e. De szerintem ez már csak rutin, mert Balu leszállt herékkel született, és már 4 hónaposan is tökéletesen vissza lehetett húzni a bõrt. Na, mindegy.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
Jojjon hat az elso kerdes!

Kristof bal csipeje kicsit kotott. Aszonta a dokibacsi, amugy nagyon okosan, hogy mielot elmegyunk ortopedushoz, majd 6 hetesen, kezdjuk el tornaztatni, mert ki is lazulhat addigra, ami megakadalyozza az ortopedust a felesleges vizsgalatok eloiranyzasaban. (huh, micsoda kormondat!)

Szoval torna, ok, es kellene raadni kivulre un. "rugi"-t. Ez valami gumibugyi szeruseg, aminek a labakoze kicsit szivacsos ezaltal a babacska kiforditva tartja a labat.
A kerdes: HONNAN?

nem kaptam a gyogyszertarban. Nincs valakinek otlete hol lehet kapni? Gondolom, Megatoys, de 12 naposan azert oda nem szivesen mennek meg...

csokok
M&K
martina
 


Sziasztok!

Heni! Nagyon édes Barni a két fogacskájával! Kép Mikor jött ki az elsõ? Már alig várom, olyan régen szenvedünk vele, és sehol semmi eredmény! Bár lehet, hogy ha lesz foga, és jól megharapdálja a ciciket, akkor visszasírom még ezeket a napokat. Kép Most Cory híre Balu felállásáról is úgy elgondolkoztatott. Hiszen Balu és Barni alig idõsebbek Lacikánál! Istenem, mindjárt foga lesz, feláll, és elindul a kisfiam! Tegnap kapott elõször cicin kívül más kaját, azt a pár csepp meggylét is megkönnyeztem. Az anyáról való levállás elsõ lépése... Na jó, a második, hiszen a megszületés is mérföldkõ volt... Kép


Cory! Lacika kukiján nem lehet visszahúzni a bõrt. Kép Lehet, hogy ez baj? Nem tudod véletlenül, hogy mikortól kellene visszahúzhatónak lennie?

Martina! Tartok tõle, hogy terpesz-pelust nem kapsz máshol, csak bababoltban. A Brendonban is és a MegaToys-ban is láttam. Nem tudsz megkérni valakit, hogy beszerezze neked? 12 naposan még tényleg elég nagy túra lenne.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Szia Pocok!

Ezen már én is olyan sokat gondolkoztam, hogy hogyan lesz majd, ha jön a második, hiszen PiciLaci a megfoganása óta annyira leköti minden gondolatomat, és a megszületése óta minden percemet is, hogy el se tudom képzelni, hogyan férne bele mégegy Babácska az életünkbe...

OFF: Mail íródik, íródgat... Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a kedves fogadtatást! Kép

Most már tudom, hogy lehet szopi közben netezni, Kép bár nem könnyû... KépKépKép

Sheila!
Mailt igaz még nem írtam, de mint látod elfoglaltam itt, az általad elõre lefoglalt helyemet. Kép
Nem igazán tudok még sokat ülni gép elõtt, de ígérem pótolom a lemaradásom és jelenkezek!

Martina!
Nekünk is kell terpeszbetétes rugi, mert a farvekvés miatt picit kötött Dóri csípõje. Én gyógyszertárban vettem.

Norci!
Aranyos a kicsi-nagy fiad Kép
Mi Dórival 8 naposan már a Cora-ban voltunk, és rendszeresen sétálunk minden nap.

Kata és Dóri

KépKép


KépKép
kata007
 
 


SZiasztok!

BMárti: ne aggódj ezen. A doki nálunk is csak úgy volt vele, megpróbálja, ha nem hát nem. A doki tudja, mikortól gond. Oda fog rá figyelni, ez tuti!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Kicsikristof:

[url=http://kep.tar.hu/martina/midsize/pic984138.jpg" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/martina/midsize/pic984138.jpg[/url]

;)
m
martina
 


Szia Martina!

Kb 1 hónapja mi is végigcsináltuk a csipõvizsgálatot. 2 gyerekorvos mondta, hogy kötött Donci csipõje, a MÁV ortopédiáján pedig közölte a doki, hogy egy kicsit kötöttnek érzi, de nem tudja eldönteni, hogy az izmai ilyen erõsek vagy az izület kötött-e. Felírt terpeszrugit, azt mondta 1 hónapig hordjuk. (Megjegyzem, ma már mindenkinek a biztonság kedvéért felírják és javasolják.)Ezért elküldött minket UH-s csipõszûrésre a Karolina úti Ortopédiai Klinikára. Ott is megnézték, uezt állapították meg, így végre 2 hétre rá eljuthattunk UH-s vizsgálatra, ahol közölték, hogy tökéletesek a csipõi, és mit keresünk itt, mikor a fiuk csipõje alapból egy kicsit kötöttebb. Ja és azt is mondták, hogy sürgõsen felejtsük el a terpeszrugitKép
Ha mégis szükséged van terpeszrugira, akkor a MÁV kórház rendelõintézeti részén lévõ gyógyászati segédeszközboltban van. Ill. nekünk 62-es kellett, ez a méret csak a Dózsa György úti gyógyászati segédeszközboltban volt.

De saját tapasztalatból inkább azt tanácsolnám, vidd el a bébit a Karolina úti rendelésre (Beutaló kell, hétfõn 2-tõl van rendelés) A többi napra sajna nem emlékszem.


Heni!
Csuda édes Barnabás! Már én is úgy várom, hogy kis fogas legyen Donci!

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano
 
 


Sziasztok!

Elsö fog pont a 6 hónapos szülinap után bújt ki, pár nappal késöbb a második. (Pocsék, hogy nincs hosszú ö-ü!)
A felsök pedig a 8. hónap után kezdtek készülödni, de mostmár a szemfogaknál tartunk! Barni is 3 hónapos korától nyáladzott, de nagyon egyértelmü volt, amikor valóban megindult a fogica. Szerencsére azóta sem harap. Azaz néha az államat, kezemet megharapja, de szerintem puszta szeretetböl. Cicimet nem!!! És szép szabályosaknak tünnek a fogai, legalábbis eddig.
Hogy ízlett PiciLacinak a meggy? Barni is szereti, föleg banánnal. De azt hiszem, ö már elmúlt 7 hónapos, amikor nyilvánvaló lett, hogy nem elég a tej, és igényli a hozzátáplálást. Ne értsd félre, én is imádok szoptatni, de akkor talán már picit jó is volt, hog nem lóg egész nap a cicin. Jól ki van ez találva Természetanyó által.

Pocok, te még szoptatod Mankát?
Sziasztok!


Heni
gesztenye
 
 


Szia Pocok!

Ha terhes vagy attól még lehet szoptatni? VAgy csak én vagyok rosszul informálva, hogy a hormonok miatt nem tanácsos és a gyerekeknek sem ízlik már ilyenkor?

Tikk
tikk
 
 


Szia Heni!

Mibõl volt egyértelmû, amikor tényleg megindult a fogica? Nálunk olyan furcsán hullámzó, néhány napig nagyon szenved vele, aztán néhány hétig alig, és újra elõröl. Attól kezdve, hogy tényleg megindult, mennyi idõ múlva bukkant ki?
Harapni PiciLaci is harap, és ebben kicsit se zavarja, hogy nincsenek még fogacskái. Kép Szerintem játékból csinálja. Szerencsére (kop-kop-kop) a cicimmel sosem gorombáskodik.
Nagyon ízlett neki a meggy, az elsõ félkanálnyit még csak forgatta a szájában, és bután nézett, szinte mind ki is folyt. A másodiknak már tátotta a száját, a harmadikért meg érte nyúlt, mert nem jött elég gyorsan. Kép Olyan édes volt, belenyúlt 4 újjal a kanálba, úgy markolta meg a szélét, és rántotta a szájához. Kép Persze mire odaért, már üres volt a kanál, de õ nagyon boldogan szopogatta le róla a maszatot. Kép Bevallom, nem is álltunk meg az egy fél kanálnál, adtam neki 5 (!Kép) félkanálnyit, de szerintem a pocijáig nem jutott el belõle 1-2 félkanálnyinál több.
Igazából az én érzelmeim is ambivalensek a hozzátáplálás témában, és biztosan sokáig szopizik is még majd Lacika, hiszen éppen csak játszunk néhány csepp gyümölcslével, ez még nagyon messze van az evéstõl. De ez már akkor is az elsõ lépés az önállósulás rögös útján. Kép Én nem mertem megvárni, amíg elérkezik a pillanat, hogy már nem elég PiciLacinak a tej, mert attól féltem, hogy akkor már nem lesz idõ a fokozatosságra, ha a jóllakáshoz kell a hozzátáplálás. Így ez még csak egy jó kis móka ebéd után. Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

BMárti,
1x a Kismamában olvastam, hogy 2 éves koruk körül nézik meg a dokik, hogy fel lehet -e húzni a bõrt a kisfiuk kukiján. Nekünk is mondta még anno a dokinéni, hogy ne foglalkozzunk vele, nem szabad huzogatni.

Tikk,
nyugodtan lehet szoptatni, sõt. A lll honlapján van néhány érdekes cikk a tandem szotatásról!Kép Csak nem minden gyermek folytatja a megváltozott tejci íz miatt, vannak, akik elválasztják magukat.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

BMárti: amíg nincs foga PiciLacinak, addig nem is tudod milyen az harap Kép Balu múltkor megharapta az apja kezét, és vérzett. Szóval elég durva tud lenni a hegyes fogaival. De szerencsére a mellemet nem harapta még meg Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
Szia Pocok!
Csak gratulálni szeretnék!!!Kép
Mi is rajta vagyunk a dolgon,de még nem jött összeKép
Van aki azt mondta,hogy amíg szoptatok,nem is fog.
Van aki meg azt hogy ha jön a tesó,azonnal abba kell hagyni a szopitKép mert vetélést okozhat.
Jó lenne ha egy tapasztalt tandem szoptató anyuka írna valami megnyugtatót!!!
Pusza,
zmariann
zmariann
 


Zmariann

Tul elso napokon temaba van olyan mama aki most szult par hete es vegig szopot nagyobbik gyerkoce.

Napocska
napocska
 
 


ZMariann!
Az én nagyon kedves és felvilágosult védõnénim azt mondta, hogy:
szoptatás mellett is lehet teherbe esni, ha két szopi közt legalább 8 óra telik el (sõt még úgy is, ha mellette fogamzásgátlót (Continuin) szedsz). Ekkor ugyanis elkezdõdik a peteérés. És nem is kell messzire mennem, hogy alátámasszam, mivel anyukám is szoptatott még engem, szedte a gyogyit és megszületett nemsokára hugim annak idején.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ágci! Megnyugtattál Kép (kuki ügyben) és meg is rémítettél Kép (teherbeesés ügyben). Az utóbbi témában: akkor mi a biztos?! Persze tudom ám a választ: PiciLAci a legjobb fogamzásgátló, mert ha napközben nem sikerült úgy kikészítenie, hogy félúton az ágy felé már aludjak, akkor felsír, amint az Apja kinyújtja felém a kezét. Kép Most éppen már egy hete nem aludtam egyfolytában egy teljes órát, az ágyról már tényleg csak az alvás jut az eszembe, viszont ami a kistestvérrõl eszembe jut, azt inkább nem írom le, hiszen érzékeny lelkû kismamák is vannak a csapatban... KépKép

Cory! Ok, pontosítok, PiciLaci úgy tesz, mint aki harap. Kép Én meg úgy teszek, mint akinek fáj. KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Virág!
Most olvastam végig a leveleimet.
Igen megkaptam a kb. két hete érkezett mailodat, de ugye nem baj, hogy nem válaszoltam. KépKépKépKép Mentségem, hogy más elfoglaltságot találtam! Kép

Hidd el, nekem is hihetetlen még a mai napig is, hogy reggel elmentem itthonról NST-re, aztán már haza sem jöttem, s aznap este már a karomban tarthattam Dórit... Kép
De hát ember tervez, baba végez!

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!
Tegnap setaltunk 50 percet! Pocok ugy bealudt Kép

Es kiderult hogy szeret hason aludni Kép Ja a vedoneni azt mondta, hogy altalaban 6 hetig, de nekunk kulonosen jo ha egyutt alszunk. Szoval, hivatalosan is ossze kell bujnunk, mert amit ateltunk azok utan nem szabad hogy azt erezze, en is elvesztem, elhagytam Kép

Persze ez nekem csak jo, mert olyan joszagu es edes a tejcipofijaval Kép

m
martina
 


Sziasztok!

Martina,
ezt az összebújást én is naggggggggggggyooooooon imádomKépKép Ahogy szuszog...Kép.
Napközben úgy alszik el, hogy a fülemet, orromat markolássza, arcomat simogatjaKép.

BMárti,
az ágyról nekem is hasonló gondolataim vannak.Kép

Kistesóval meg egy kicsit még várni szeretnék.


Üdv
Szila
szila
 
 


Sziasztok!
Napocska!
Köszi,benézek!
Ágci!
Örülnék ha nálam is összejönne,bár még csak 3 hónapja vagyunk a "dolgon"!Kép
Írtam Erazmusznak hogy neki mi a véleménye,majd kiváncsi leszek.
Pusza,
zmariann
zmariann
 


BMárti!

Hogyan adtad PiciLacinak a meggyet? A héja rajta volt?

Laura
p_laura
 
 


Sziasztok

Babnetes találkozóról részletek a Társalgó/Ismerjük meg egymást/Babnetesek találkozója topickban

aki tud jöjjön
Névtelen
 


Zmariann,
az illetõ tandemszoptatót Pelének hívják, de kipurcant a gépe. Addig is látogass el a szoptatás topicba, szakemberek tudnak válaszolni neked. Pele végig szoptatta a babáját terhesség alatt, most mindkettõt szoptatja. Mindkettõnek van elég. De errõl majd õ ír. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


BMárti! Úgy egy-két hét, de inkább egy. Akkor már csak cici kell este, és kifehéredik az ínye. Talán a hullámzó nyügösség az idötöl vagy mástól van, de az is lehet, hogy nálatok ez valóban hosszadalmasabb, mint nálunk.
Pocok, Barninak is inkább csak este kell cici, hajnalban, meg elalváshoz.
Muszáj mennem, balhé van...
Heni
gesztenye
 
 


Sziasztok!

Elõször is gratulálni szeretnék Katának és Martinának a babákhoz! Katára emlékszem még régebbrõl a friss kismamák topicból. Sok tejcit nektek és átaludt éjszakát!

Harapás, fogzás:
én onnan éreztem, hogy jön a foga, hogy Dorka szopiknál (akkoriban írtam is ide) isszonyúan harapott, pedig akkor még nem is volt foga. Mire kinõtt a foga, megtanulta, hogy hogyan kell fogasan szopizni és azóta csak ritkán harap meg :-( ami elég kellemetlen. Meg úgy próbáltam ki, hogy a foga nõ-e, hogy mikor nagyon nyûgõs volt, bekentem az inyét krémmel és ha erre megnyugodott, akkor biztos volt, hogy a foga fáj neki.

Dorka tegnap óta ül, sõt felül!!!

Terheszoptatás:
a kismamák többsége azt mondja lehet szoptatni, az orvosok pedig, hogy nem. Úgy hallottam, hogy az elsõ hetekben vetélést okozhat, mivel a szoptatáskor oxitocin termelõdik, mely méhösszehúzódást eredményez és vetélést okozhat. A másik ok ellene, hogy a kismama nem bírja elegendõ energiával, vitaminnal ezt a kettõs megterhelést és hogy az újszülött teljesen más tejcit fog szopni az elsõ napokban, mint amire igénye lenne.

Ágci:
köszi a mailt, áttanulmányozom!!!

Friss kismamák: régen itt ajánlották nekem ezt a weblapot, szerintem nagyon hasznos, a fejlõdési szakaszokról, a hozzátáplálásról és más egyéb problémákról ad felvilágosítást:
[url=http://krea.bke.hu/~gabo/gyereksarok.html" TARGET="_top]http://krea.bke.hu/~gabo/gyereksarok.html[/url]

mindenkinek kellemes hétvégézést!
üdv:
zsuzsi és Dorottya(6,5 hónapos)
zsu26
 
 


Sziasztok!

Sok idõm nincs, de jövök már megint az örökké aggógód anya kélrdéseiimel:

Martina, Kata éa a többi nyári babások:

Újszülöttnek ebben a kánikulában sem kell tejcin kívül más?
Ti pl. adtok neki vizet? Ha igen cumibül, vagy pohárból?

Mikor mentek ki sétálni, olyankor milyen rucit adtok rá ebben a melegben? És mit éjccaka,mit nappal a lakésban?

Norci
Norci
 


Norci!
Nem feltétlenül szükséges itatni, lehet, hogy az elötej is elég szomjoltónak. Olyankor sürübben szopizik, kevesebbet. Ahogy megtudtam a kismamáktól, babája válogatja. Inkább kiskanállal próbálj forralt vizet adnni, ha mégis úgy gondolod, feltétlenül szükséges. A cumi megzavarhatja a szopási technikát! (Bár bevallom, mi ha megyünk valahova, cumisüvegben viszek Barninak vizet, de ö már 9 hónapos lesz.)
Ruha: minél kevesebbet! Mindig mondják, hogy jobb, ha kicsit alulöltözött a baba, mint ha túl-. Éjszaka Barnin csak egy rövidujjú body van, most reggel még azt is levettem. Sétához is elég az szerintem, vagy egy kis póló + rövidgatyó. Föleg arra vigyázz, le ne égjen. Jól kend be, és esetleg takard be egy pelenkával.

Sziasztok!
H.
gesztenye
 
 


Szija Norci!

Kép
Nem itatom, bar van keznel laza teacska (3 kamillavirag 1 deci vizben fozve), de nem tudja mit kell csinalni a cumisuveggel! halistennek.

Setalni 6-7 kozott mentunk, de most a kanikulaban attettuk reggelre. 8-9 kozott jartunk ma is egy nagyot.

Nappal csak egy body van rajta, ejjel is (de tegnap elott volt meg rajta rugi, de most mar nagyon meleg van ejjel is) van nyari takaronk, de eleg ra egy pelus. Igaz, nem tudok 26 foknal kevesebbet csinalni a lakasban.

Azt nem tudom tejci van-e eleg... ezen most stresszelek egy jot, a nalamnal okosabbak meg nyugtassanak meg, es irjanak tejcicsinalo vudu varazslatokat.

m
martina
 


Sziasztok!

ZMariann, ezeket találtam:
LLL cikkek - írások
... Tandem szoptatás. Élményeim a tandem szopizásról; Szoptatás
egyidõben két gyerekkel; Csoda történik velem; Tandemszoptatás. ...
http://www.lll.hu/archiv/ujsag/cikkek.htm - 15k - Tárolt változat -

Tandem szoptatás
... Tandem szoptatás. Sok kérdést kapunk az úgynevezett tandem szoptatásról.
Itt most olvashattok róla és terveim szerint az ...
http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0102/0102_01.htm - 14k - Tárolt változat

[url=http://www.babanet.hu/szak/sz58.htm" TARGET="_top]Szoptatás várandósság alatt[/url]
... Ha tovább szoptatsz, annak sincs akadálya, hogy szülés után is folytasd a nagy
testvér szoptatását a kicsi mellett (ez a "tandem szoptatás"), de ekkor ...

Ja, még annyi az orvosokhoz: a védõnéni mondta a fenntebb említett dolgot a teherbeesésrõl. A dokik nagy többsége azt mondja nem lehet teherbeesni szoptatás alatt. Hááát, azt hiszem itt a neten is meg tudnák cáfolni jónéhány! Szóval ezt a tandem szoptatást több oldalról is meg kell vizsgálni. Nem olyan rég a Kismama újságban is volt errõl szó, ha gondolod szívesen megkeresem. És még vmi: a természet mindig a gyengébbet támogatja. Tehát a kicsi igényeihez fog alkalmazkodni tejtermelés. Miyen jó a nagyobbnak, micsoda "menõ" tejcit fog kapni szülés után!KépKépKép

Martina,
biztos elég a tejci, ha megadod az e-mail címedet, írok "boszorka trükköket".

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Zsuzsi!

A közös dokink ( Dr H. Sz.) mondta, hogy az õ felesége szoptatott és a szülés után 7 héttel esett teherbe. Azt ios mondta, hogy elvileg okozhat vetélést a szoptatás, de õ még soh nem találkozott ilyennel, úgyhogy nyugodtan szoptassak ha így alakul. Anyukám is legalább még 3 hónapig szoptatott bennünket, amikor kiderült, hogy jön a baba és nem volt semmi probléma! Kép
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Norci!
Mi teázunk. Nagyon sokat. Mivel sárga volt Dóri, amikor hazajöttünk a lelkünkre kötötték, hogy teáztatni kell. Szóval Dóri szereti, cumisüvegbõl iszik, és mellette gyönyörûen szopik.
Az utóbbi napokban próbáltam, hogy cicit adok neki tea helyett, de azzal viszont egy idõ után telítõdik a pocak és kijön belõle. Szóval visszaálltunk a teára.

Napközben rajta is csak egy body van, vagy semmi ha nagyon meleg van. Se ruha, se pelenka. Éjszaka egy nagyon vékony hálózsákban alszik, vékony takaróval.

Sétálni viszont változó, hogy mikor megyünk. Minden nap kétszer alszik a levegõn az biztos. Ha nagyon meleg van, akkor csak az erkélyen, mert ott hûvös van.
Ehhez azért ragaszkodom, mert Dancsi is így volt anno. Akármilyen hideg volt naponta legalább 1-szer aludt a levegõn még télen is. Hááááát nem is ismerjük olyan nagyon a gyerekorvosát. Kép


Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata 007!

Mennyire volt sárga? Élettani sárgaság, vagy kékfényezni is kellett?

Norci

Ui. Vili is sárga volt, de nem kellett kékfényezni csak én láattam sárgának, arra azt mondták, hogy normális élettani sárgaság.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Teáztatás: én úgy tudom, hogy nem jó, mert megbontja azt a védõréteget a belekben, amit az anyatej csinál, de errõl a szoptatás topicban többet tudnak mondani.

Martina: mibõl gondolod, hogy kevés a tejed? Írj minél elõbb, és ne stresszelj!! (tudom, könnyû mondani! Ha nagyon gáz van, hívj fel!)

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Norci!
Épp a határon volt. Nem kellett kékfényezni, de a lelkünkre kötötték, hogy annyi teát igyon amennyit csak bír.
Szóval iszik is rendesen. Kép A tejcsivel tényleg telítõdik egy idõ után, de a teát szereti. Szopni is gyönyörûen szopik a cumisüvegtõl függetlenül. Igaz a teás cumink olyan, hogy éppúgy meg kell dolgoznia érte, mintha szopna. Ebben a melegben én nem is csodálom, hogy szomjas.

Cory!
Én elhiszem, hogy sokan a teáztatás ellen vannak, de nekem nem egy sima nõvér mondta a kórházban, hanem orvos. Mellesleg nekem mindkét lányom nagyon teás volt, és semmi gond velük. Igaz sokáig anyatejet kaptak, de orvost is ritkán láttunk-látunk.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


SZiasztok!

Kata: amit mondtam, az azokra igaz, ahol semmi gond nem volt/nincs. Ahol ennek a lehetõsége is felmerül, ott kitérdekel egy kis tea! Ugye, érted? Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Szia Laura!

Elõször pár napig csak a levét kapta PiciLaci a meggynek, egyszerûen 3 ujjammal kinyomtam pár cseppet minden szembõl, és a maradékot bekaptam. Kép Tegnap viszont már a teljes meggyet megkapta (na jó, a magját persze nem Kép) jól leturmixolva.
Viszont kár volt azt írnom, hogy ez még csak játék az ízekkel, mert komolyan vette. Kép Két nap egészen ügyes nyamnyizás után rájött, hogy a meggybõl sokkal izgalmasabb buborékokat lehet börrögni, mint a saját nyálából. Azóta ha a kanalat meglátja, fülig szalad a szája, és már berreg is. Tegnap mindketten megfürödtünk meggyezés után. Kép
Azt hiszem, még nem ismerte fel a kanállal a szájába tett dolgokban az ennivalót. Tetszik neki a játék, ízlik neki a meggy, de az, hogy lenyelje, egyszerûen meg se fordul a fejében.
Ti hol tartotok az evéssel? Adtál már Romolának mást cicin kívül?

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok,

Egykereseel fordulok hozzatok a szomszedbol (Friss kismamak....)
Szeretnek vennek egy biztonsagi ov terelot es mivel eleg draga gondoltam eloszor megkerdezlek titeket akiknel mar ovterelo helyett babajuk vanKép
Szoval ha valakinek lenne e elado azt utanvettel megvennem es nagyon megkoszonnem.
A profilomban van email cim amin elerheto vagyok.

Mindenkinek szep nyarat a babaval egyutt.
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata007!
Megneztem Dori babat, nagyon aranyos!
Nem mondta a doki, hogy egy kis nap nagyon hasznal a sargasag ellen. Nekunk itt azt mondtak, hogy naponta par perc napoztatas meggatolja a besargulast. Mikor meg nem olyan eros a nap, akkor ki kell tenni picit a napra, ugy hogy minnel nagyobb testfelulet legyen szabadon. Madike masfel napos volt mikor kijottunk a korhazbol (es ugye altalaban a babak a 3.-4. napon sargulnak be), mi mar aznap megnapoztattuk egy kicsit. Es folytattuk egeszen 10 napig. Szerencsere Madike nem sargult be, pedig meg volt az esely, mivel Fatika a nagyobb lanyom egy ejszakat kek feny alatt volt.Kép
Nalunk is ugy volt anno Fatival, ahogy nalad Dancsival, meg telen is kint aludt az erkelyen, most 8 eves es doki alig latta, egy kezemen meg tudom szamolni, hanyszor volt beteg. Kép.
Sajna Madikevel most mas a helyzet, nem tudom kivinni setalni este fel nyolc elott a nagy meleg miatt(nalunk 36-39 C fok), az erkelyunk iszonyatosan meleg egesz nap, igy o a lakasban van estig, es akkor megyunk ki setalni.

Zsuzsi!
Gratula Dorka felulesehez!

BMarti!
PiciLaci nagyon aranyos lehet. A lanyom anno a spenottal jatszotta el ugyanezt.

Ami a szoptatast es a teherbeesest illeti, csak az aktivan kis(3-4 oras)kihagyasokkal szoptat es szedi mellette a Continuin-t annak nyujt valami vedettseget, a teherbeesesi arany igy is eleg magas 1:200-hoz. Ezt egy orvosi oldalon olvastam. Az orvosom is azt mondta, hogy anelkul is teherbeeshet valaki a szoptatas alatt, hogy meg nem is volt egyszer sem havi verzese. O mar nem egy ilyen esettel talalkozott.

Akit erdekel raktam uj kepeket a profilomba.

Szep napot mindenkinek
Andysj
andysj
 
 


Sziasztok!

Andysj: az 1:200-hoz egesz jo arany. Az atlagos fogamzasgatlok 96% korul vannak.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory!

Bocsi, egy kis reszt kihagytam, 1:200-hoz az eselye az egy even beluli teherbeesesnek. De ez olyan feltetellel igaz, hogy minden nap ugyanabban az oraban kell bevenni, ha az ember kesik par orat a bevetellel, akkor az arany mar valtozik.

Tenyleg nem tunik rossznak, de ahhoz, ejjel is szoptatni kell, amint az ejszakai szoptatas kimarad, a teherbeeses lehetosege nagyon megnoKép. pl.: a baratnom most szulte a masodik gyereket penteken, az elso pedig jovo honapban lesz masfel eves.
Csak tajekoztatonak irtam le amit tudok, engem mar nem erint.

Andysj
andysj
 
 


Sziasztok!

Cory még egyszer köszi a segítséget!

Végre megszabadultam! Mostmár csak a kis családomnak élek, nincs több dolgozat.

A lányom egyre jobban nyílik a világra, szövegel és már megvannak a maga kis jelzései. Van akinek lelassult a gyarapodás a második hónapban? Az elõzõ hónapban még nagyon belehúzott, most pedig egyre ügyesebben szopizik, de csak fele annyit nõtt a súlya. Persze olyan nagyon nem csodálkozom, mert minden érdekli, alig alszik, és szopizás közben is sokat elmélázik a látványon. Hosszra meg nõtt 5 cm-t. De biztosan nincs baja, írtó édesen vigyorog böfizés helyett, így hiába szopik gyorsan az etetések még mindig ugyanolyan hosszúak.

Szia Kata007!
Milyen az anyaság így harmadjára? Mert így elsõre nagyon jó.

Bubu
bubu
 
 


Sziasztok!

Cory!
Természetesen értem! KépKépKép

Andy!
Köszi!
A napozást mi csak a napokban kóstolgatjuk. Kép Megelõzni azért nem tudtuk, mert mi 6 napig voltunk a császár miatt kórházban. Azóta persze már minden rendben van, teljesen elmúlt a sárgaság szerencsére.
Tüneményesek a lányaid. Kép Fati már kész kishölgy!!!! Büszke lehetsz rájuk!

Bubu!
Csodálatos! Kép
Még mindig nem bírok betelni Dórival! És persze Dancsival sem, hogy mennyire imádja a kishugát. Kicsit féltem a féltékenységtõl, de átvészeltük. Nálunk abban nyilvánult meg, hogy amikor hazajöttünk, Dancsinak mindig fájt valamije. Keze, lába, foga, hasa. Természetesen nem volt semmi baja, de kellett neki az érzés, hogy vele éppúgy foglalkozunk mint Dórival. Még a mai napig is ott ül amikor Dórit szoptatom és nézi, hallgatja. A babakocsit pl. csak Dancsi tolhatja... KépKépKép

Pusssz!

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!
Menta,Zsu26,Virág,Ágci,Andysj,meg aki még írt nekem!
Köszi a hozzámszólásokatKép!
Azt hiszem ti vagytok többen,akik meggyõztek arról hogy nem kell abbahagyni a szopit a tesó javáraKép
Én is úgy gondolom hogy ha a babának nincs semmi baja,akkor meg fog születniKép
És remélem minél elöbb összejön.
Pusz nektek,
mariann
zmariann
 


Sziasztok!

Mariann! Nagyon szorítok!

Lányok, milyen volt a tali? Hányan voltatok? Odatalált mindenki? Nem föttetek meg? Szegény Bai csupa pötty a melegtöl, pedig tegnap egész nap pucéran volt, pancsizott, meg minden. Pedig szívesen ott lettünk volna, de apu nem tudott elvinni. (Sajnos, én is a jogsis, vezetni képtelenek táborába tartozom... Nagyon frusztráló.)

Andysj, másik államba is költöztök? Hova? Mindjárt megnézem a képeket!

Nálunk most az a nagy helyzet, hogy Bai nem eszik szinte semmit, csak szopizik megint egész nap. Mondjuk van tartalék Kép, eröltetni sem akarom (rendszeresen megkínálom mindenfélével, max 2 kanálnyi csúszik le, vagy 3 szem fött rizs), de az sem lenne jó, ha valami baja lenne. Szerencsére megint sok a tejci. Kép

Jön a 6. fog (ez kicsit lassabb), remélem, ezután megint nyugtunk lesz egy picurkát...

Megyek, nyüglödik megint Kép

Sziasztok!

H.
gesztenye
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?