Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Edit!
Igen én írtam,hogy Bergont vettünk és Ignisünk van.Szóval a kalaptartót ki kell venni csak úgy fér be a kocsi,de befér.
Satuk!
Már régebben raktam fel egy képet a mi babakocsinkról,ami:vízszintesig dönthető,állítható a rugózása,lehet hozzá színben ugyanolyan hordozót venni,bele bele lehet rakni,de csatlakoztatni nem lehet a megfordítható tolókar miatt,az ára 47e.volt a hordozó hozzá pedig 18e.(amit mi nem vettünk meg mert akkor jó egy olcsóbb is ha nem lehet belecsatlakoztatni).Azt,hogy befér-e a Swiftbe, szerintem biztosan,mert nekünk az Ignis előtt az volt és minimálissal nagyobb a csomagtartója.Lehet kicsit morbid amit írok,de apu tolószéke simán befért a Swift csomitartójába,de az Ignisébe már nem tudtuk betuszkolni.Ja,(nem tudom hol laktok,de)Pesten a Bergon nagykerbe 300 színből lehet választani.Ha sikerül felrakom neked a hirdetésüket,mert a honlapjukon nem sok minden van.
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Satuk!

Viszont, ha Bergont veszel, ne a márkakereskedésbe tedd, mert máshol olcsóbban is hozzájutsz. Tudom, hogy viccesen hangzik, de majd mindjárt megkeresem azt az oldalt, ahol néztem. Igaz, hogy ki kell menni a Gyáli piacra egy vasárnap, de szerintem megéri.
http://gportal.hu/portal/babakocsik/
Azt írják, hogy a legdrágább 42ezer. Mondjuk még nem hívtam fel Õket, hogy mi igaz a honlapon láthatókból, de jövőhéten megteszem.

Andi. Köszi, ezt a páromnak nem nagyon merem megmondani, mert a hangszórók miatt, nem lesz tőle happy, de nem kell neki előre mindenről tudni.Kép

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok! Kép

Túlvagyunk a tegnapi esti vendégjáráson, egész jó lett a vacsi, amit csináltam, meg kaptunk egy tök jó méhecske mintás teáskészletet, dumáltunk sokat, rámfért már egy kis kikapcs.
Viszont ma délelőtt kidőltem, nem tom mi jött rám, de alig bírtam állni, le kellett feküdnöm. Rámtört vmi iszonyatos gyengeség, a lábaim tökre fájtak. Most már alakulok, de a Félegyházára utazást áttettük holnapra.

Veráska, jó hogy újra jelentkeztél! Kép Kitartást a vizsgálatokhoz, meg a cukor problémához!Kép

Csandy, jövő héten nem leszek Pesten, így én is kihagyom sajnos a tornákat. Vettünk labdát, azon fogok lazulni addig is. Örülök, hogy a parán már túl vagy! Vigyázz magadra, és remélem akkor a következő héten már találkozunk! puszi Kép

Kanyin, utólag is boldog évfordulót! Kép

Pilchard, szép kerek a pocid! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 

 
 

Sziasztok!
Nálunk csak a csütörtök volt torkos, de már volt róla szó, hogy megint rendeznek ilyet, a férjem már le is csapott rá. Csak annyival kell okosabbnak lennem, hogy ha hirdetik, akkor már foglalnom kell asztalt a kiszemelt helyre. Kép
A férjem ma levonult a garázsba, szerintem csak este fogom látni... A jövő héten, ahogy ő fogalmazott viszont cincogni fognak az egerek, mert a főnökség megy síelni... Kép És képzeljétek, megbeszélte a főnökével a szülésfelkészítőt, és jöhet minden alkalommal úgy, hogy két órával előbb végez, és így csak két nap szabit használ el. Hepi vagyok, nagyon!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hello csajok!

Kisvirág!
A szóbeli vizsgám kb 5. alkalommal sikerült, mert lusta voltam és nem tanultam. Az 5. alkalommal 4 napot készültem rá becsületesen és nagyon segítőkészek voltak a vizsgáztatók.
A laboron pedig dolgozzatok össze ha tudtok. Sok sikert kívánok.
Az írásbelim pedig 7.-re sikerült azzal nagyon megszenvedtem de végül is azóta már a diplomámat is megkaptam és magasabb beosztásba heyeztek a munkahelyemen most március 1.-vel.

Mézgombi!
Nagyon megható volt amit írtál a pocakodról és a férjedről.
Az én férjemen is azt veszem észre, hogy amikor előtte járkálok akkor mosolyt csalok az arcára.

Megvan a cukor vizsgálatom eredménye ( kifli+2 dl tej ):4,73. Hát mit mondjak megnyugodtam.

Az én orvosom egy vizsgálatért 6.000.-ft -ot kér ez ki is van írva rendelő ajtajára.
A szülésnek nincs konkrét tarifája 3 éve 20.000.- adtunk most 30.000.- beszéltünk a férjemmel.
Az orvost nem kérdezem meg mert szerintem ciki, én ennyit gondoltam és kész.

Ti szedtek valami vaskészítményt, mert én még nem kaptam. A mostani vas értékem elég jó lett de a lymphocita egy kicsit alacsony, nem tudom, ohgy ennek van-e jelentőségge.

Kép

Kép
katus73
 
 


Üdv!
Katus, nekem az alacsony vvt-mre se mondta a doki, hogy szedjek vasat. Igaz, még annyira nem vészes, gondolom, ha szükség lesz rá, akkor szólni fog!
Az, hogy a lymphocita értéked alacsony, az még semmit nem jelent, nekem még terhesség előtt is olyan vérképem volt, hogy ezen alkotórészek aránya vagy mértéke eltért a normálistól (két-három esetben mindig). És arra se mondtak semmit, ha kóros lenne, már csak tudnék róla. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!
Arra gondolok a lymphocitával kapcsolatosan, hogy amikor levették a véremet akkor brutálba meg voltam fázva, lehet, hogy ez is befolyásolja.

Kép

Kép
katus73
 
 


Na, hát elsőre elszállt, úgy örültem: Kép

Újra próbáljuk.

Kész vannak a pocak képek. Kicsit megrettentem, mert szerintem több a háj mint a pocak, de hát ez van.

Pocak puszi előtt:

Kép

Pocak PUSZI KÖZBEN!

Kép

Kép
Kép
kanyin
 
 


Mézgombi, sajnálom, hogy nem talizunk a héten, pénteken azért én elmegyek, már egy kicsit hiányzik a mozgás. Jó pihenést, te is vigyázz magadra, puszi az otthoniaknak!
Jó a könyv? Van időd olvasni?

Kanyin, nagyon aranyosak vagytok, nagyon várhatja a pici lányod, a hugicát! Kép

Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Végre felteszek egy pocis képet KépKép

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


És a férjem segített felrakni a kutyikat is :DKép

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Helló Lányok!

Tegnap nem értem ide. Este jótékonysági bálba voltunk a Pető Intézetbe. Nem tudom mennyire tudjátok mi az, de most a vízcsappól is ez folyik

Megmértem a pocakom, 100cm kereken. (27+3)
Nagyon aranyosak a pocakok.
Csandy, reméljük a toxémia csak vaklárma marad.
Én szerencsére a boka dagadásból, kifulladásból semmit nem érzek. Szorgalmasan járok alakformáló trainingre, meg gerinctornára. Múltkor a nő, aki tartja már rámszólt, hogy most már vissza kéne fognom magam. De hát amíg bírom, miért ne. Meg 1-2 hetente járunk gögög táncházba az Almássy térre. Nagyon jó!

A pénzügyi kérdésekről én azt hallottam, hogy a 10x-ét adják a magánrendelés árának. Én ezt egy kicsit sokallottam nálunk, úgyhogy 40e-t fog kapni a doki, meg 15-20 körül a szülésznő. Fogadott lesz, úgyhogy már ctg-re is hozzá fogok menni.
További szép hétvégét!

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!

Csandy!
Édesek a kutyusok!!!Kép

Gombi!
Vajon a párod melyik rajzfilmfigurára gondolt? Gombóc Artúrra? Kép (nem sértésnek szántam ám!)

Mindenkinek nagyon aranyos pockója van!
Azért Nyanyáé vezet szerintem is... Kép
18 hetesen azzal szekáltak, hogy "csak jól bevacsiztál, vagy tényleg babát vársz"?? Azóta már nőtt egy kicsit, de még mindig nem olyan vészes. Bezzeg a hátsó futómű... apa állandóan azzal cikiz, hogy szerinte inkább ott van a gyerek, mert mintha az jobban nőtt volna, mint a pocim... KépKépKép Na azért nem kell ám vízilóra gondolni, de tény, hogy sajna mindig is fenékre hízós voltam, ezzel nem tudok mit kezdeni.

Lányok!
Lenne egy kérdésem: lehetséges az, hogy az ember érzi, hogy folyamatosan tágul a medencecsontja? Már napok óta állandó tompa fájdalom van odabent, néha, ha túl sokat mozgok, akkor szúr is a medencém és a forgóim is fájtak. Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy kell a hely Mazsolának...Kép

Dokikkal kapcsolatban én is rettentő pofátlannak tartom, ha egy doki kijelenti, hogy ennyi és ennyi. Na most, ha neki épp aznap rossz napja van, vagy bármi más okból nem úgy áll hozzád, ahogy szeretnéd, akkor is van képe elkérni egy x összeget??? Mert én azt gondolom, hogy ha már egyszer hálapénznek hívjuk, és (elvileg) önkéntes, akkor hadd döntsük el mi, kismamák (és szülő nők), hogy mennyire vagyunk elégedettek az orvossal és ezt mennyi pénzzel honoráljuk. Szerencsére az én dokim sem szabja meg, hogy mennyi az annyi... s én is 6000-et fizetek minden alkalommal, már voltam nála vagy 4-szer, meg még megyek minimum 3-szor, hát ki lehet számolni... és én sem kértem számlát egyszer sem, de nem is nyomta az orrom alá... Kép

Idősebbek!Kép (mármint nálam idősebb babások)
A 25. hétben nektek mennyit mozgott a picur? Érdekes, hogy vannak napszakok, amikor Mazsola olyan aktív, hogy csak na (de csak 10-15 percig), és akkor utána pihi van. Általában délután 2 körül és este 8 után szokott ficergőbb lenni. Tudom, hogy ő is csak emberke, és elfárad, de ma pl. kevesebbet éreztem (nnna, ez ám a rendes gyerek: most, hogy írok, majd' szétrúgja a hólyagom...Kép)!!! Közben meg biztosan alszik... Amikor mászkálunk, vagy kocsikázunk, akkor nem nagyon mocorog, szerintem élvezi a ringatózást, de ha elfekszem, akkor jobban.

Barátnőmnek írtam emilt, hogy milyen jó érzés érezni a baba mozgását. Erre ő megkérdezte, hogy nem "Alienes" egy kicsit??? (Még éretlen a drágám...KépKépKép)

Jesszus, most látom, hogy kisregényt írtam!!! Kigúvad a szemetek, mire elolvassátok a sok zagyvaságomat... Kép

Pusszancs mindenkinek, szép estét!!!

Norwell+Mazsola (24+2)

Kép
Kép
norwell
 
 


Üdv!
Édesek a pocifotók. Ez a fórum még archiváló helynek is jó. Kép
Norwell, egy idő után a babák a nap több, mint felét (sők kétharmadát) átalusszák. Tehát NE aggódj, amíg mozog, addig minden OK!
Az én dokimra nem lehet panasz, mivel az összeggel nem szállt el, legalábbis alatta maradt az általam elképzeltnek. Aztán majd meglátjuk, hogy végül mennyit fog kapni!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy van-e a Brendonnaok olyan web oldala, ahol árak is vannak? Mert megőrülök a no áras katalógusától.. Lehet, hogy vagány, de nem nekem.
Nektek milyen napotok volt? Nekem olyan nyügi.. szerintem kiakadtam már, hogy ma is ilyen rossz idő volt. Kép
De már jobban vagyok-tornáztam, ami jót tett a hangulatomnak- meg a párom kifigurázta a tornagyakorlatokat, úgyhogy végül már vigyorgok.. végreKép

satuk
 
 


Melinda!
Az Almássy téren még mindig a Sirtos játszik? Én sok éve jártam, nagyon szerettem, csak őrült nagy tömeg volt mindig, alig fértünk... Amúgy szabad nagy pocakkal ugrándozni? Vagy a harci táncokat kihagyod? Biztos csak én aggódom túl a dolgokat, de félek hogy a rázkódás beindítana valami nemkívánatos folyamatot... Bár ha zárt a méhszáj és minden OK, biztos nem lesz semmi.Kép
A görög táncház hangulata tényleg isteni, kár hogy az én páromat nem lehet rávenni.

Jó éjt mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Nem rég értünk haza, moziban voltunk a Sziriana c. filmet néztük, hát, láttam már jobbat is...
De főképp az zavart, hogy sehogy nem volt kényelmes ülni, a pocimnak minden póz rossz volt, a lábaim sem voltak jól, így végig mozogtam, mint egy sajtkukac. Gombika is beindult ezerrel, tehát ezek egy kicsit zavarták a koncentrációt.
Nálunk szinte mindig vannak mozgások, de főképp akkor érzem, ha nem annyira mozgok, pl. járás közben nem szoktam érezni. És mindig velem együtt kel, már megvan a szokásos reggeli üdvözlésünk, jobb oldalamra fordulok, a kezem pedig a hasam bal felére teszem, és Gombi meg a kis talpinkójával rugdossa. Nagyon szeretem ezeket a pillanatokat. Kép

Csandy, már a tornán is megállapítottam, hogy a pocid látható növekedésnek indult, és ezt a fotó is csak megerősíti. Kép Nekem is nagyon hiányzik már a torna, azért is viszem a lasztim, majd azon próbálok felidézni egy-két gyakorlatot. A könyvet olvasom, nagyon jópofa, az anyósomnak meg egyenesen a párjára találtam... Kép

Kanyin, nagyon aranyos a pocak-puszis kép! Kép

Norwell, megkérdeztem a férjemet, hogy melyik rajzfilm figurára gondolt, és azt mondta, hogy konkrétan egyikre sem, annál egyedibb a külsőm, inkább egy új figurát alakítok. Kép Csak a stílus hasonlít egy mesebeli szereplőre. De azt hiszem Gombóc Artúrt megközelítem. Kép

Katus, a hapsik néha tényleg meg tudnak lepni bennünket az érzékenységükkel. Egyik este meg séta közben megkért a férjem, hogy meséljem el, milyen érzés, hogy egy baba növekszik a hasamban. Mondta, hogy tökre szeretné tudni és ismerni azt az érzést, de nagyon nehéz elképzelni. Hát, leírni még nehezebb volt, de azért megpróbáltam. És nagyon jól esett, hogy megkérdezte, láttam rajta, hogy tényleg nagyon érdekli, és csodálattal hallgatott. Kép

Na elteszem lassan magunkat holnapra.
Majd megpróbálok otthonról is bekapcsolódni.

Jó éjt Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Ági,köszönöm hogy feltetted a képet!

Kisvirág:a cimem :mkriszta@freemail.hu-köszi előre is a progit.
Ez a banya baromi jó,nagyon tetszik,meg amit irtál,jót röhögtem.

Tényleg jók ezek a pocakos képek,mindenki szépen gömbölyödik.

Köszi a véleményeket a pénzügyi dolgokkal kapcsolatban.Mi 5000 ft-ot fizetünk alkalmanként,ha ezt 10-el szorzom 50,mi kb.ennyire gondoltunk,de meglátjuk milyen lesz a végéig.És Norwell jól mondtad,már a kilenc hónap alatt egy rakás pénzt otthagyunk náluk,én pl.az elején gyakrabban is jártam a dokihoz,mert áprilisban volt egy vetélésem-3 hónapra rá sikerült ez a baba és emiatt gyakrabban ellenőrzött.Szülésznőt viszont mi is fogadunk(szilvi:köszi a nevet),mert az egyik ismerősöm ott szült ahol én fogok,és mondta hogy ők nem akartak,de amikor ctg-n volt,3 szülés ment egyszerre és a szülésznő ide-oda rohangált,úgyhogy ő is 3 nappal a szülés előtt gyorsan felkért vkit.

Bergon kocsi érdeklődők!sajnos a honlapjuk tényleg elég gáz,én kép alapján beleestem,mondtam csak olyat akarok,de sehol nem tudtam élőben megnézni,ám múlt héten voltam babalátógatóban,és nekik az van.
A pólus mellett vették,pontos cim nincs,de azt mondták meg lehet találni könnyen.55 000ft volt,plussz táska hozzá 4-5000,plussz esővédő 2000körül.Ami van hozzá,téli lábtakaró-záró-ezt nem tudom hogy hivják,ha nagyobb már, akkor meg fel lehet tenni a babának egy italtartó müanyag előlapot.Átforditható a tolókar,plussz annak is állitható a magassága,és teljesen vizszintesig dönthető. Lehet venni szinben hozzáillő hordozót,de ezeket nem lehet bepattintani mint pl.a preg peregonál-igaz az árát sem lehet összehasonlitaniKép
közbe voltam nézelődni,és van egy másik kocsi-symbaba,ami nagyon hasonlit a bergonhoz felépitését tekintve,annyi minusszal hogy nincs hozzá az italtartó tálca,a többi ugyanaz,ill.itt az esővédő jár hozzá.Viszont nem 55 000,hanem 40000.Úgyhogy most én is elbizonytalanodtam hogy megér e az a plussz müanyag tálca 15000 ft-os különbséget.Logikusan nézve nem,de nincs tapasztalatom,de mégis inkább hajlok arra hogy marad ez a symbaba.

Én szedek vasat+ folsavat-Maltofer néven,kb.1,5 hónapja,és azt mondta a doki hogy ezt végig szedjem.Hozzáteszem lelet nélkül irta fel,gondolom ez megint olyan lehet,mint ez a sok eltérés a vizsgálatokkal,cukorterheléssel kapcsolatban ,hogy kórházanként más a szokás.

Nálunk hajnal óta szakad a hó,gyönyörűek a fák,meg minden de én már TAVASZT szeretnék!!!!!!!!!
Szép napot Mindenkinek!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!
Tegnap du. nálunk borús volt az idő, de este kilenckor, mikor elindultunk az ismerősünkhöz, meglepődötten nyugtáztam, hogy MELEG szél fújt!
Most meg egész szép idő van kint, igaz, a napocska még nem süt.
Havazás: egész hónapra ilyen időjárást jósoltak az okosok.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Remélem Exdeus nem lesz most igazad, mert akkor én megőrülök, de naggyonKép.

satuk
 
 


Melinda!
Régen én is sokat jártam görög táncházba az Almássy térre, bár elég bot lábam van, de a hangulat és a zene (Sirtos) nagyon jó volt.

Satuk!
A Brendon katalógus végén, ha jól emlékszem van egy árlista a cikszámm (vagy v.milyen szám) alapján vissza lehet keresni, de nincs benne minden. Engem is nagyon idegesített anno, de most már nem is vásárolok náluk, mert minden 10x-esébe kerül. Én 1x felhívtam telefonon őket, mert kinéztem v.mit és bediktálták az árát.

Itt is szakad a hó Kép Megint söprögethetem az autót és később lehet a latyakban mászkálni. De innen az ablakból nézve nagyon szép.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Nálunk is esik a hó... A kutya enné már meg a telet! A mieink most épp a havat zabálják ezerrel, tehát rajtuk igazán nem múlik...KépKépKép

Mocorgás: köszi a válaszokat, azt hiszem, tényleg kialakul most már nálunk is a napirend...Kép Szerencsére nem volt (s remélem, nem is lesz) olyan napszak, hogy ne éreztem volna a kicsit, úgyhogy aggódás befejezve...Kép
Tegnap este meg aztán nagyon megmutatta, hogy mit tud: szó szerint ki akarta rúgni a hasamat... Apa is nézett elkerekedett szemekkel, mikor mondtam neki, hogy "most gyorsan tedd ide a kezed", és akkor egyszercsak puff... apa keze megemelkedik...KépKépKép Õ is meglepődött!

A szülésznő-fogadás azt hiszem, hogy nálunk elmarad, mert a kórházban minden szülésznő kedves, aranyos és segítőkész. Meg ráadásul a dokim is népszerű a körükben, úgyhogy ezek szerint ez sem mindegy...Kép

Puszika mindenkinek, szép napot!

Norwell+Mazsola (24+3)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!
Nálunk most nagyon elborult az idő. Az előző üzim után kisütött a napocska, de az utóbbi egy órában több, mint 4 fokot hűlt a levegő.
Babakocsi: ma voltunk a Tescoban, és kíváncsiságból megnéztük a 13 ezres akciósat. Teljesen lefektethető, átfordítható a karja, könnyű, és ahogy néztük, még egy Mini Morrisba is beférne! Igaz, lábzsák nincs hozzá, de az legyen a legkevesebb...
Szülésznő: így, hogy dokim van, a választása elmarad, de én még rosszat nem hallottam róluk. Az más, hogy ha hirtelen egynek sok dolga van, akkor jól jöhet a saját.
Mocorgás: ma az apukám mosolygott jót Ficergőnek. Feküdtem az ágyon, és úgy járt a hasam, mintha szambázott volna a gyerek benne.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Milyen gyakran történik az meg, hogy a doki megállapítja a baby nemét és a születéskor derül ki, hogy hoppá mégsem olyan, mint amilyet mondtak. Tudtok ilyenről?
Nekem egyetlenegy ismerősömmel történt ez meg de ott lányt láttak és mégis fiú lett. Fordítva gondolom nem nagyon fordul elő. Mert ha egyszer már látják, hogy lóg ott valami akkor az csak az lehet nem?
Edina
edina77
 
 


Edina, azért fordítva is előfordul. Mert a doki a köldökzsinór egy részét is nézheti fütyinek. Kép
Én ismerek ilyet is, olyat is...
Szvsz, dokifüggő is. Én már kezdek bízni abban, hogy tényleg fiú, mert az elején három doki is látott, és egymástól függetlenül mindegyik fiút mondott. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


sziasztok!
Remélem, még lehet csatlakozni! Június közepére várom az első babám, aki állítólag kisfiú, és Gergő lesz a neve. Kép
Sajnos a várandósság maradék részét ágyban kell töltsem, mert a pocakom a 16. hét óta folyamatosan keményedett, gyógyszert is szedek rá (Salbutamol, ismeri vki?). Köztetek vannak ilyen keményedősek?
Pogi

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Nyanya: hát igen mázlista vagyok. Abban is, hogy évente kb. 2-szer jön 2 hétre, és abból is csak 1-2 napot talizunk. Nem vagyunk rosszban, csak valahogy így alakult ki. Amit persze nem bánok Kép

Mézgombi: reméljük, csak valami múló rosszullét tört rád. Vigyázz magatokra!

Katus: köszi a bíztatást. Nekem szerencsém volt az írásbeli elsőre sikerült. Most is tanultam 1 hétig. Többet nem tudok tenni az ügy érdekében. Kidolgoztam mindenféle hülye témát, hátha segít, próbáltam szavakat is tanulni. Remélem segítőkészek lesznek nálunk is a vizsgáztatók. A labortól fosok nagyon, mert ma hallgattam szöveget és semmit nem értettem belőle. Grr...
Neked gratula a kitartásért mindegy hányadszorra sikerült a lényeg, hogy megvan Kép
De jó, hogy a cuki eredményed jól lett Kép
Én folic-ferrograd-ot szedek, de nem minden nap, hanem olyan 2-3 naponta. Nekem mindig alacsony volt a vasam. Bár a mostani leleten jó volt, de a doki nem mondta, hogy ne szedjem.

Kanyin: nagyon édes a kicsi lányod Kép A pocakod is szépen nő.

Csandy: a pocak kép nagyon jó, és a kutyik is édesek Kép

Edina: a sógornőmnek 9 hónapig mondták, hogy kislány és egy szép egészséges kisfiút szült Kép

Pogácsa: üdv itt Kép Pihizz nagyon sokat és vigyázz magatokra!!!

Megmértük és a pocim körmérete most 85 cm. Azt hiszem elbújhatok mögöttetek. Fel se teszek pocis képet. Majd, ha kicsit hajlandó lesz nőni. Kép

Itt is egész nap szakad a hó. Tanulhattam meg a havas témát is. Gr...

Mindenkinek előre is köszi a holnapi drukkot!!!

Puszi nektek
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Üdv!
Kisvirág, azért tehetnél fel pocis képet.
A barátnőm holnap tölti a 16. hetet, de a vékony testalkata miatt úgy néz ki, mint aki lenyelt egy meggymagot. Kép Pedig 49 kg...
Pogi, üdv itt. Nekem a párom használt Salbutamol aerosolt, az asztmájára. A bogyó is erre való, akkor ennek mi köze a keményedéshez??? :S
Na mennem kell, anyukám haját kell megmosni - neki még nem megy.
Én már pancsiztam, vettem egy jó kis kádfürdőt. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus, az van a tájékoztatóján, h tüdőhörgő-görcsre is jó,és méhizomösszehúzódást is gátol. Gondolom mindkettő egyfajta görcs...

pogacsa
 
 


Sziasztok!
Pogácsa, asszem ki fogok akadni TőledKép bizti, hogy minden alkalommal megkívánom a pogit, mikor olvasom a neved..Kép Mint a Tarhonyaanya esetében.. tényleg, velük mi lehet.. hmm, nem tudom, bár most hogy leírtam a nevét, tudom, hogy holnap mit fogok csinálni ebédreKép
Annyira lesokkoltam magam az idő miatt, hogy mindjárt tornázom egyet, hátha segít, tegnap beváltKép
Ja, és fáj a torkom is.Kép Azt hiszem, most el vagyok anyátlanodvaKép
Mindenkinek sok jót, én addig összeszedem magam!!

satuk
 
 


Sziasztok!

Pogi!
Üdv köztünk! A keményedésre nem szeded a Magne B6-ot? Vagy már próbáltad, és nem segített?
Ezt találtam a Salbutamolról a neten (ahogy Ex írja, asztmára adják általában):
"Ezek a gyógyszerek hörgtágító hatásúak. Elernyesztik a légúti simaizmokat, és ez által javítják a légáramlást. A rövid hatású hatóanyagok ezt a hatást szinte azonnal kifejtik, ezért akut asztmás roham esetén a leghatékonyabb hörgtágítónak számítanak. "
Mivel a méhben is simaizmok vannak, gondolom, ezért kaptad ezt a gyogyit. Vigyázz Magatokra! Mikorra is vagy kiírva pontosan?

Ex!
Én nem merek fürdeni...Kép vagy csak megint túlparázok valamit???KépKépKép Mióta Mazsola beköltözött, nem mertem egy jó fürdőt venni, csak zuhizni szoktam (persze azért azt jó sokáig...Kép)!
Anyukádnak jobb már a keze?

Edina!
Én is úgy hallottam, hogy a fiút kevésbé szokták eltéveszteni, mint a lányt, mert hát ami ott van, az ott van...Kép Ettől függetlenül anno az öcsémre mondták 9 hónapig az anyukámnak, hogy bizony kislány lesz, anyu meg váltig állította, hogy ő érzi és tudja, hogy fiú...KépKépKép

Virág!
Én is megmértem a pocimat tegnap! Kép Úgy látszik, egyre gondoltunk... Az enyém 96 cm-es...
Igaz, három héttel Előtted vagyok.

Egyébként mikor kezdik el mérni a védőnénik a pocakméretet??? Nekem még egyszer sem mérték, pedig már látszik...Kép
El is felejtettem mesélni, hogy még csütörtökön voltunk EKG-n, és ugyebár ahhoz le kell vetkőzni, föl az ágyra, majd öltözés vissza. Ezek után a doktorbácsi megmérte digigéppel a vérnyomim, ránézek a gépre: 148/81!!! Úristen, soha nem volt ennyi a vérnyomásom, már kezdtem megijedni, de közölte velem, hogy legyek szíves, és OTTHON(!) mérjem már meg még egyszer, mert szerinte a mozgástól volt... Nem tudom, honnan szedte, hogy meg tudom mérni otthon is... mindenesetre ráhibázott Kép, megmértük és 125/79 lett, úgyhogy csak a sztriptíz miatt volt egy picit magasabb, meg lehet, hogy izgultam is kicsit. Belgyógyászati vizsgálat letudva...Kép

Pusszancs és szép estét!

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell
 
 


Satuk!
Gyógysimi megy Neked!!!Kép

N+M

Kép
Kép
norwell
 
 


Kép
Köszi, hatott.. Megnyugodtam, már vigyorgok..Kép

satuk
 
 


Üdv!
Pogi, igen, tudom, mire való a gyógyszer, de arról még nem hallottam, hogy méhgörcsre is adnák... Mindig tanul az ember vmit. Kép
Norwell, anyukám keze javul, kedden megy varratszedésre, de gyanítom, hogy a jövő hetet még itthon fogja tölteni.
Én se állandóan fürdőzök, de ma jól esett. Igazából akkor lehet gond, ha nagyon forró vízbe ülsz bele, mert az görcsöket okozhat. De egy kézmeleg vízbe való belecsüccsenés - főleg, ha még a mamának is jól esik, a babának sem árhat!
Én mikor EKG-n voltam, egy néni volt bent. Kép Mondjuk én még nem vettem észre magamon, hogy "gátlásaim" lennének a pasidokik előtt. Igaz, nem is sokkal volt még dolgom, inkább sosem, a körzetim is nő, a belgyógyászom is. Egyedül a nőgyógyim nem, de ez nem meglepő. Kép

Ági (27+0)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


sziasztok!
Satuk, írjak álnéven? ;)
Norwell, napi 1 gramm Mg-ot szedek, de az se segített önmagában. A MagneB6-ban tablettánként csak 48 miligramm van... szóval az kb semmit sem ér Kép Most Magnesii Citrici-t eszek, abban tabinként 500 mg van, és egy doboz csak 300 Ft, receptre meg szinte ingyen van. Amúgy ezzel az emelt adag Mg-al csináltam olyat, h fél óra keményedés, tíz perc szünet, majd ismét...
Amúgy fürdeni én se mertem, mióta bérbe van adva a pocim Kép. Júni 14-re vagyok kiírva, csatolok pocakos képet. Kép
Egyébként fura dolog az a pasidoki előtti szégyellősség... én egyedül a hallgatóktól vagyok ki, amikor elözönlik a vizsgálót, és te meg ott állsz kb meztelenül... egyszer történt velem ilyen, még 13 éves koromban, azóta sosem engedtem be őket... nagyon nem volt jó élmény...Kép

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Üdv pogi közöttünk, a lánnyom imád "Téged". De szerintem még nagyon sokan. Helyes pocód van.

Voltunk 4D-n tegnap. Annyira, de annyira megnyugtató volt. Hajdú Krisztinát mindenkinek csak ajánlani tudom. Annyira aranyos volt. Õ egy szóval sem mondta, hogy szükség lenne az amnióra. Végig nézte a babát, azt mondta, teljesen hibátlan. A Erika végig bokszolta az egész vizsgálatot. Ja, Õ is azt mondta, hogy kislány. Szóval az egyik lába meg a két keze szinte végig az arca előtt volt, de azért lett egy két jó kép. Persze azért már a 30. héten sokkal szebbeket lehet csinálni. De Õ még most így gyönyörű. Teszek nektek egy-kettőt ide. Apa ezeket ollózta ki a DVD-ről. De majd még átnézem.
Na kinek húzzak be egyet:

<!--attachment: Erika-374797.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*191.1**Erika%2ejpg --><center><pre>
Kép
Erika.jpg (191.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
Kép
kanyin
 
 


Na, ez asszem nemjött össze? De miért nem? Segítség!!!!!

Kép
Kép
kanyin
 
 


Havas reggelt!
Kanyin, a DVD-ből kiollózott kép, bmp, azt egy képszerkesztővel kell átkonvertálni JPG képpé, vagy pl. a Paint is jó szolgálatot tehet.
És a max. méret 600*600 lehet!
De ha nem boldogulsz, akkor küldd át a képeket, megcsinálom. Kép
Pogi, szép pocid van. Nekem ruhában nem látszik ennyire, nem tudom, miért...
Na megyek, mert fel kell kockáznom a pulykahusit, ma tejszínes-gombás pulyka lesz makarónival vacsira. Csak a husihoz nem tudom, hogy lenne-e du. időm, így most nekiállok.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex. Tudom, de én valamit csináltam vele, amitől jpg-ként jelentkezik és úgy is nyitja meg, nem értem, hogy ide miért nem teszi be. Egyébként Te, hogy konvertálod át.Na, most megint megpróbálom.

KépKép
Na, né má, sikerült!Kép
Akkor kinek húzzak be egyet?

Kép
Kép
kanyin
 
 


Kanyin!
Nagyon édesen vigyorog a kislányod!! Hihetetlen..

Képzeljétek, lehet, hogy csak nekem újdonság, akkor bocsi, hogy mesélem, de naggyon megható, amit küldött a barátnőm (aki most eltünt, de már jönni fog vissza a topikra, Zsu11ről van szóKép) .. eleinte sokat gondolkodtam, de szerintem elmesélem.. Ha valakinek nincs hozzá gyomra.. attól nagyon bocsi, csak szerintem KOMOLY. Szóval egy fotóról van szó, amit egy magzatműtét közben csináltak.. A kismama az 5. hónapban volt, és komoly gerinc rendellenességet fedeztek fel a babójánál- aki már egészségesen meg is született, tehát nem horror story- szóval meg kellett műteni Babót, mert különben nem maradt volna életben.. De a műtétet fejletlenségéből adódóan csak az anyukája méhén belül tudták megoldani.. miközben fotózták őket. ÉS MÛTÉT KÖZBEN A BABÓ KINYÚLT A MÉHBÕL ÉS MEGFOGTA A SEBÉSZ KEZÉT!! Nem semmi a kép, és az sem, a törénet sem.. egyébként abortusz ellenesek ezt tartják elsődleges képüknek és érvüknek..
Fúúú naggyon gyönyörű a kép, csak nem akarok senkit lesokkolni vele..
Felrakjam? Tudjátok mit? a következő üzimbe felteszem, azt pedig tekarjátok le, ha valaki nem akarja látni.
Satuk- aki ma kerek 29 hetesKép

satuk
 
 


Üdv!
Satuk, én már láttam azt a képet, nem is egyszer. Szerintem nagyon hihetetlen...
Kanyin, nekünk ACDSee progink van, én azzal szoktam konvertálni. Vagy, ahogy írtam, a Paintben is van.
A kislányod nagyon édi!!!!
Mindjárt kész a husi. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Akkor felteszem.. mégsem... kicsinyíteni kell. majd akkor tanítás után, délután megy a kép
meg akkor megnézem a reakciókat.. senkit sem akarok kiakasztani vele. Bár szerintem nem rémisztő a kép, inkább megható.

satuk
 
 


Sziasztok!

Üdv közöttünk Pogácsa! Van ám nekünk táblázatunk amit Ex csinál,szerintem alig várja, hogy beírhasson titeket is.
A tánc milyen tánc?

Sajnállak, hogy feküdnöd kell.

Ex!
Király vagy, hogy te főzöd a vacsorát!

Pogácsa imádóknak!
van egy nagyon egyszerű pogácsa receptem akit érdekel:

1/4 kg túró
1/4 kg liszt
1/4 kg margarin
2 tojás sárgája
pici só

Az egészet össze kell gyúrni, egy picit ( kb 1/2
óra ) pihentetni, kínyújtani kiszaggatni tojás sárgájával megkenni a tetejét és megsütni.
Én egyébként nem szoktam pihentetni és a legkisebb pogácsa szaggatóval szokta kiszaggatni.

Nagyon finom még a nagymamám receptje volt.

Doki pénz!

Szerintem attól is függ, hogy vidéken vagy pesten szülsz és az is számít, hogy mennyire népszerű az orvos.

Képzeljétek el néha megkívánom a cokrozott sűrített tejet, tudjátok amit a kávéba kell tenni.
Ez még nem is lenne baj de most is ott van egy tubus a hűtőben.

Az én pocak körméretem most 98 cm.
Az előző gyereknél csak szülés előtt mérték meg akkor 105 cm volt.
Egyébként mindenkinek más az alkata és a pocakja is úgyhogy szerintem ezt kár összemérnünk.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Még esélyem sem volt visszolvasni az elmúlt két hetet, de pótolni fogom. Most röviden: Satuk említette a sztorit meg a képet a kicsi kézről, ami kinyúlt az anyaméhből....ami miatt nekem ez ennyire megható, mert a mi Manónk most pont ennyi idős, és szombat óta érzem a mocorgását is!!! Fantasztikus élményKépKépKépKép

Zsu (19+3)

Kép
zsu11
 
 


Sziasztok Lányok!

Annyit írtatok a hétvégén, hogy nem tudtam még végigolvasni, de a pocis képek+ baba 4 D-s fotók is szuperek:-)!

Azért poci méretekből már látszik, hogy tartunk erőteljesen a finis felé:-)!

Tegnap voltunk a Bp-i nagy Bergonba és nekünk is tetszettek a babakocsik, de azért összecsukva sem kicsik. Elég nagy a színválaszték valóban.

Babamozgás: lehet hogy megérzik a frontokat vagy légnyomásváltozást, mert tegnap pl. nagyon aktív volt. Férjem is simán érezte + már a pocakom felületén is látszott éppen merre szambázik:-)

Jövő héten megyünk a 29-30 hetes 4D-s UH-ra már nagyon várom, mert állítólag ilyenkor már olyan a pofijuk mint amikor meg fognak születni:-)

Kisvirág,
ügyes lény ma!!!! Drukkolok nagyon!
Persze fussunk össze szerdán a szülésfelkészítőn a másik Schöpf-is leányzóval is, csak kéne tudni miben lesz vagy valami, hogy megismerjük.

Lányok nem tudtok Bp-en olyan helyet ahol lehet kismama-fürdőrucit kapni, megyünk fürdős helyre a hétvégén és nagyon kéne????

Mindenkinek szép napot!
Kari
(28 hetes kereken:-)
kari
 
 


Sziasztok!

Tegnap jöttünk le Félegyházára, itt egész délutántól szakadt a hó, este el is mentünk sétálni, meg hógolyóztunk. Elég durva így márciusban! Már láttunk egy-két kirakatban kitéve, hogy pl. tavaszi újdonságok, hát, vicces volt nézni a hóesésben...
Csütörtökön megyünk át Kecskemétre 4D-re, remélem akkor már jobb idő lesz.

Kanyin, nagyon tetszik a mosolygós kislány! Kép

Pogácsa, üdv közöttünk! Kép Helyes pockód van! És tök jó, hogy olyan képet raktál fel, ahol Te is látszódsz! Egyszer én is tettem fel egész alakos képet, de én csak telcsivel tudok csinálni, így nem igazán jó a minősége.
Nagy vágyam egy digitális gép, jó lenne, ha Gombika születéséig be tudnánk egyet szerezni, mert sok képet szeretnék róla csinálni.

Kicsit megfáztam, éjjel is be volt dugulva az orrom, nem aludtam valami jól. Gombika meg most egészen lent, a hólyagomnál mocorgott, de néha szinte fájt...

A dokinak adott lóvé nagyságát szerintem is befolyásolja, hogy hol szül az ember lánya. Én vidéken szülök, és azt hallottam, hogy kb. 20-30 ezret szoktak adni. Erre felé nem szokás a szülésznő választás, én úgy gondolom, hogy azért az ő munkáját is meg szokták köszönni, pl. ajándék csomaggal, vagy 10 ezerrel. Tehát nekem az lesz a szülésznőm, aki éppen akkor dolgozik, mikor én szülök. Ebben a körházban 3 szülésznő van, állítólag mind rendes, remélem nekem is jó tapasztalatom lesz velük kapcsolatban. A dokim meg olyan, hogy bármikor felhívhatom, vagy mehetek hozzá, ha vmi problémám van, egyébként hétvégente megyek hozzá, várnom nem kellett sosem, szóval eddig meg vagyok elégedve. Ezért is maradtam nála, és járok le hozzá Pestről, sokan biztosan csodálkoznak is ezen, viszont nekem nagyon fontos, hogy mag tudok benne bízni, és számíthatok rá mindig.

Kisvirág, tőlem már ment a drukk, számolj ám be, hogy sikerült!Kép

A magzat-műtétes képet én is láttam, tényleg nagyon megható!

Lassan megyünk át anyukámékhoz ebédelni, rántott gombát készít, nagyon szeretem! Kép

Sok puszi! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Kari!

Milyen vízbe akarsz belemenni, remélem nem valami meleg gyógyvízbe.
Próbáld meg a fürdőrucit a kismamaruhát árusító üzletekben.
Szülésznő: ha sima szülésem lenne akkor biztosan megfogadnék egy szülésznőt de miután tuti a császár ezért nem lesz rá szükségem mert a férjem addig is velem lesz amíg meg nem műtenek.( mert azért én is fogok vajúdni)

katus 26+0

Kép

Kép
katus73
 
 


Szia Katus!

Nem akarok meleg vízbe menni, csak férjemmel lemegyünk még egy utolsó hosszú hétvégére kettesben Sopronba(2-ő áráért 3-an megyünk:-)))és wellness szálló és a jacuzzi meg ilyenek engem is izgatnának+ szeretek úszni is és van medencéje is. Ne aggódj túl melegbe nem megyek.

Tényleg Lányok szerintetek infra szaunázni vagy sima szaunázni 5-10 percet lehet vagy egyáltalán ne kockáztassak?

Köszi előre is a választ!
Kari
kari
 
 


Szia Kari!

A szaunázást nekem a doki kifejezetten nem ajánlotta. a legelején (mikor még nem tudtam...Kép) szaunáztam és kb öt percet bírtam, pedig előtte rendszeresen heti többször is szoktam. Mikor kijöttem 1 órát feküdnöm kellett hogy kiheverjem.
A többi mehet! Jó pihizést!

zsu 19+3

Kép
zsu11
 
 


Sziasztok!

Satuk!

Ez a babás műtét amit írtál volt a tv-ben 2-3 évvel ezelőtt valamelyik chanellen dokumentumfilm formájában, mutatták a műtét folyamatát, nagyon megható volt és szinte hihetetlen. Volt riport a fotóssal is, aki az említett képet csinálta. Képzeljétek, annyira hatott rá az élmény, hogy ennek hatására beiratkozott az orvosi egyetemre - ötven évesen! Tedd fel a képet légyszi, szívesen megnézném mégegyszer.

Azt hiszem, ebben a topicban írta valaki nemrégiben az Élet az anyaméhben c. filmet. Rendszeresen ismétlik a Nationale Geographic-on, legközelebb márc. 10-én, 9 órakor lesz, 1 órás. Aki még nem látta, érdemes megnézni, nagyon aranyos film, fogamzástól a szülésig végigkíséri a folymatot. Abban is van egy magzati műtét, egy új eljárást mutat be, az is nagyon érdekes, bár nem ennyire látványos. Hihetetlen, mire képes az orvostudomány! De azért remélem, nekünk nem lesz szükségünk semmiféle beavatkozásra Kép

Kisvirág!
Már biztos túl vagy rajta, remélem sikerült a vizsgád!
Én az angollal vagyok úgy, hogy az írott szöveget viszonylag jól megértem, csak a tanárt nagyjából, de a magnóról hallgatott eredeti szöveg szinte reménytelen...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?