Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Nálunk máshogy számítják a terhességi heteket: a leszívás napja - 2 hét a kezdő dátum.

Kép
lucia1

Chesti, amúgy a babanet kalkulációs programja elég jó, állítsd be úgy, hogy a fogamzás napja a petesejt leszívás napja legyen, és a végén kiadja, hogy várhatóan mkior fog érkrzni a csöppség. Na persze ezt a babák nem mindig tudják... Kép Kép Kép

Kép
lucia1

Chesti, Ria...többiek:
Itt vagyok, csak kicsit fáradt vagyok, sok volt mostanában a meló.
Ria, tök jó hogy szurizol, hogy megy az idő! Nemrég még a vizsgálatok voltak. Remélem sikerrel jártok. Én valószínűleg jövőhét pénteken megyek, addigra talán megjön.
Aztán inszem nálam is.
Mindenkinek drukk!
esperanza

Esperanza
Jó rólad hallani!Neked is ezer drukk!Tudod együtt fogunk babázni.
ria75

Jó reggelt Mindenkinek! Kép

Jövő hét csütörtök HSG!!!!!

FÉLEK!!!!!!
mot

Mot, Zuzmó Kép
Nahát a lényeget meg tényleg elfelejtettem, szerencsére minden rendben! Kép Teljesen átjárható vagyok és minden rendben! Kép Már "csak" apu kiskatonáinak kéne valahogy összeszedni magukat!! Kép Akkor spontán is jöhetne a babó.

Mot, megadod az email címed? Mert elég hosszúra sikerült, meg nem is akarom ide. De szívesen elküldöm ha még mindig akarod a részleteset. Kép De jól gondold meg!!

*

Kép
Kép
kiscsillag

boti01kukacfreemail.hu
mot

Mot
Elment!! Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Elolvastam!

Köszönöm.

Vizsgálat után pihi 1 óra és lehet hazamenni?? Zárójelentés???
mot

Jó reggelt Kép
Na csak beszóltam milyen csend van és mindenki azonnal jelezte hogy jól van, ennek örülök Kép

Zuzmó! Tudom hogy mindenki a mensitől számolja, de nem tartom fairnek, és ez csak azóta tünt fel hogy, nézegetem a baba könyveket, hogy ez a picurka itt bennem éppen hogy fejlődik. Itt ebben az időszakban pedig nagyon gyorsan változnak a dolgok és nem tartom mindegynek, hogy 4 hetest nézzek akinek épp most fejlődik a kis szivecskéje és 2 mmm-es vagy 6 hetes és már 6 mm és már agya is van meg gerince meg ilyenek. Szeretném tudni hogy áll ez a picike ott bent :D
Ezért döntöttem úgy hogy az osztodástól számolok mert ténylegesen akkor indult el az élete vagy nem? Kép

Ria hajjajj nem újdonság amit mondasz a hormonok borulnak. Akivel eddig beszéltem 3-4 kg szedtek magukra szuri időszakban Kép Én este kaja után már arra gondoltam mi lesz reggelire tiszta gáz Kép

Lucia szóval a kalkulátor szerint ha az utolsó mensit adom meg kijön a fogamzásra az az idő mikor leszívtak, de az a kis élet bennem akkor is csak 4 hetesKép és még nincs gerince Kép nekem ez most fontos, nézem minden héten milyen szerve alakul ki Kép Olyan jó látni, és nem akarom becsapni magam azzal, hogy már van mondjuk gerince meg agy kezeménye amikor még gyakorlatilag nincs. Na jó ez most hosszú volt meg hülyeségnek tünhet, de olyan jó követni ezeket a dolgokat Kép

Mot ne félj a HSG-től nyugi Kép gyors túl leszel rajta

Kiscsillag szivesen felraknálak táblázatba mit szólsz hozzá? Kép

Zsókuci Kép Figyelek és nyugi van.

chesti

Mot nálunk HSG-n semmi pihi nem volt utánna hanem várni kellett a zárójelentésre

chesti

Mot Kép
Bocsi, azt kifelejtettem. Mikor kész volt a vizsgálat utána egy kicsit kellett még várni ott a röntgennél amíg megírták. Pihi azért kell, hogy nehogy valami allergiás reakció lépjen fel vagy valami szövödmény legyen. Ja és utána véreztem még ezt kihagytam, de ez természetes. A doki 1-2 napra mondta a vérzést, de 1-2 óráig tartott max.

Chesti Kép
Köszi szépen!! Milyen adatok kellenek???

*

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag életkor lakhely doki megjegyzésbe amit akarsz azt irok be nézd meg feljebb a táblázatot Kép és ha akarsz képet is küldj, én megcsinálom ilyen picire Kép

chesti

Chesti Kép
29. Bp. kaáli dr.Krizsa. 1 inszemináció március.
Köszi szépen Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Most jöttem vérvételről, a pajzsmirigyhormonokat is ellenőrizni kell nálam ,mert alulműködnek. És hát a baba miatti ilyenkor duplán kell...

Látom Chesti nagyon érdekel téged a fejlődéstan, megpróbálom előkaparni, amire tanulmányaimból emlékszem. Sőt, idehozom a Szentágothai könyvet, jó? Amúgy a terhességi hetet tényleg úgy számolják, ahogy írtam, de ilyenkor az elején még valóban van úgynevezett magzati nap (hét) is, ennek kb. az első 60 napban van jelentsősége. Viszont a szülést úgy tudod meg pontosan, ha akkor ezek szerint az utolsó menstruációtól számolsz.

Na mindjárt visszatérek hónom alatt a Szentágothaival.

Kép
lucia1

Kiscsillag felvittelek Kép

Lucia Kép
Én is úgy gondolom, hogy tényleg csak a kezdeti szakaszban fontos ez nekem, mert a 12. hét után már csak nőnie kell a picurnak, de addig annyira érdeks mikor mi fejlődik neki éppen Kép Aranyos vagy, nekem is van jó pár könyven, lapozgatom is őket és le vagyok többenve hogy milyen picike de már micsoda nagy tetteket hajt végre Kép

chesti

NNa itt vagyok.

Szóval a terhességi hét az tuolsó menstruációtól számít, vagy punkció-2 hét, a babóca korát meg az elején embrionális napnak/hétnek hívják, ez értelemszerűen 2 héttel kevesebb, mint a terhességi hét.

A megtermékenyítés utáni 5. napon az akkor már kb. 16 sejtes babóca beágyazódik a méh nyálkahártyájába. Tovább osztódik és hólyagcsírává alakul. Ilyenkor már megindulnaka differenciálódási (sejtelkülönülési) folyamatok, amelynek során a különböző sejtekből más-más szövet feljődik majd ki. Majd kialakulnak a csíralemezek. Belőlük 3 van, a külső (ebből fejlődik ki az idegrendszer és a bőr) a középső (ebből lesznek a belső szervek) és a belső (ebből lesz a bélnyálkahártya, stb).

Majd a 21. embrionális napig (vagyis a fogantatástól számított) a külső lemezen belül elkülönül az idegtelep és kialakul a velőcső, ami a 21.naptól kezd bezáródni és kb. 25 nap alatt záródik össze. Ugyancsak a 21. embrionális napon kezd el differenciálódnia középső csíralemez is.

Mivel a babócának nagyon kevés tartalék tápanyaga van, ezért gyorsan kell fejlődnie a keringésének is. A szív kezdeménye, a páros szívcső a középső csíralemezből fejlődik ki, a vérkeringés a szív ritmusos összehúzódásainak következtében a harmadik embrionális hét végére beindul.

Szóval zajlanak az események rendesen.

Kép
lucia1

Jaj lehet hogy kissé összevissza voltam. Ha a velőcső összezáródik, az lesz a gerinvelő, és az agy.

Kép
lucia1

Lucia Kép Hát erről van szó leirtad te is a foggantatástól számitott.....szóval 6 hetes vagyok Kép oké de a fejlődéstanban még csak 4 hetes Kép Amúgy a monitoron még csak azt láttam hogy van egy kis fekete folt, de tegnap már a volt benne egy fehér pötty Kép

chesti

Igen, az elején kétféle terminológiát használnak. Ennek kb. az első 8-10 hétben van jelentősége.

Jaj már én is szeretném látni!!! Mi jövő hét pénteken megyünk UH-ra, akkor leszek kb. 6 hetes terhes (4 embrionális hét). Már szeretném látni!!!

Kép
lucia1

Kiscsillag, sajnálom, hogy fájt a HSG, de nekem sem volt kellemes, szerencsések, akiknek igen. De megéri, erre gondolj, na, meg, hogy túl vagy rajta! KépAki pedig még előtte van, akármilyen nehéz is, próbáljon majd jól ellazulni, az állítólag nagyon sokat segít, na meg mindvégig arra gondolni, hogy mások is túlestek rajta.
És az a jódos "lögybölés" még a spontán babucinak is jó táptalaj lehet...

Nálunk az a szitu most, hogy nekem Bromocriptint kell szednem a magas PRL-em miatt :-( Már 2 hete szedem, folyamatosn növelve az adagot negyedekkel, és így valahogy egész jól bírom, sőt, teljesen jól. Az 1. napokban nagyon rosszul voltam, pedig csak napi egy negyeddel kezdtem.

Remélem, hogy hamar lehúzza a PRL szintemet és semmi sem állhat akár a spontán baba elé akkor már. Ugyanis mi kezdetben pár ciklus spontán próbálkozást tervezünk, mert a sperma rendben van. Hátha összejön. Bár én már annyira szeretném, ha nem "hátha", hanem "biztos" lenne minden.
edua

Chesti,
És amúgy hogy érzed magad???

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Nviki Kép
Sokan kérdezik hogy vagyok Kép lelkiekre gondolsz vagy testileg? Valakit ez érdekel valakit az.
Lelkileg olyan hogy anyaság...nem merem még beleélni magam, majd ha már biztos lesz. Egyenlőre csak érzékenyebb vagyok, de ez már a hormon injekciónál is igy volt, megnőttek a melleim és fájnak Kép
Amúgy teljesen rendben vagyok nem zavar és nem érzem hogy van még bennem viz, csak a reggeli görcsök aggasztanak. Remélem ezek is hamarosan elmúlnak.Köszönöm kérdésedet Kép

chesti

Hali,
Chesti,
Igen, mindkettőre kiváncsi vagyok.Kép)
Majd írjad, hogy milyen változások állnak be a szervezetedben. Engem érdekel, gondolom a többieket is.KépKépKép
Mikor kell orvoshoz menned? Lemaradtam Kép

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Nviki Kép
Hát én majd a lelkiekre leszek kiváncsi. lehet hogy majd le sem tudom irni szavakkal Kép
Ja azt elfelejtetem, hogy a szagok egyre erősebben irritálnak és még mindig fáradékony és álmoska vagyok,de már nem alszom annyit.
2 hét múlva kell mennem, amúgy Sz ügynök 2 hétre sielni megy jővőhéttől Kép

chesti

Chesti,
Mondjad meg neki ám, hogy most ne síelgessen, hanem veled foglalkozzon!KépKépKép

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Chesti: Lombik babáknál úgy kell számolni, hogy a petesejt leszívás, minusz 2 hét, mert van olyan akinek ez nem biztos, hogy a mensi első napja. Nekem se így jött ki, ezért csusztam is egy hetet anno.
klimon

Nviki!
Had sielgessen sokat dolgozik neki is jár a pihi Kép

Klimon itt már Lucia-val letárgyaltuk hogy embriológia hétben számolok egyenlőre amig fejlődik a picurka, hogy lássam mikor milye fejlődik éppen. Kép

chesti

Halihó csajszik!

Végre hazaértem a nagy csavargásból. Reggel megvolt a vérvétel( 5 kémcső) aztán leléptem jogsit intézni, délre mentem vissza az eredményért és UH-ra. Eddig minden oké, vékonyka kis mnyh.-m van már, 4. napon vagyok és mintha azt mondta volna a jobb oldalon 3 van, de lehet, hogy félrehalottam valamit. 8-án kell visszamennem, persze a jogsim is aznap lesz kész, úgyhogy utazhatom át megint az egész várost, de nem baj, legalább lesz mit csinálnom a köztes időben. Lehet, hogy hazaugrom az autómért és már azzal megyek vissza. Lassan kezdenek elvonási tüneteim lenni, hogy nem vezethetek. 1 hete vizsgáztam, de már a fene megesz, hogy nyomhassam a gázpedált, de megígértem a papamacinak, hogy addig már nem vezetek sutyiban sem amíg nincs a kezemben a jogsi. Így csak mindíg megsimizem a kisautómat ahányszor elmegyek mellette és mondom neki, hogy már csak kicsit kell kibirnia nélkülem. Gyagyás vagyok?Kép
Na mindegy. W. egyébként tök jó hangulatban volt ma, bár egyébként sem szokott morcos lenni, de most cinkosan vigyorogva elmesélte, hogy a kis kínai csajszi aki utánnam következett UH-ra, milyen nyomulós, simán felugrig a vizsgálószékre még mielőtt bárki mondaná neki, hogy jöjjön.
Szóval mától már megy a Puregon is és este a Merional, három napig 1, azután fél ampulla.
Csajok, ugye jól emlékszem, hogy a Puregonban nem 350 hanem 400 van?!
Chesti, Lucia1 jó hasnövesztést. Vigyázat jövök!!!
Zsókuci, Ria, Kiscsillag, Esperanza, Mot, Nviki nektek is hajrá!Juc hol vagy?
Manda drága, remélem a munka jól telik! Hajrá Görögország! Idénre mi is azt terveztük, de remélem a nyarat már pocakkal várom, úgyhogy ha kimarad az sem baj, majd merítünk a Te élményeidből!
Remélem nem hagytam ki senkit, ha mégis neki külön pusz
Majd még jövök este, most megyek palacsintatésztát keverni.Kép

Kép
Kép
zuzmó

Szia Zuzmó!

Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok... Kép Kép Kép
Én is néha döbbenten nézem, mennyi kínai jár a BMC-be. Nem mintha rasszista lenék, csak furcsa. Valahogy azt hittem, arrafelé másmilyen gondok vannak! Kép

Igen, a Puregonból többet lehet kisajtolni, mint 300 E, nekem eddig kb. 360-at, 370-et sikerült, de múltkor tényleg majdnem 400 E kijött belőle. Ezek szerint március 8-án mész UH-ra? Akkor nézik meg, hogy hány tüsző? Vagy már a punkció időpontját is eldöntik? Neked lombik lesz? Bocs ha tudatlan vagyok! Kép

Kép
lucia1

Szia Lucia

Igen 8-án megyek újra, reggel vérvétel, dél körül eredmény és UH. Szerintem akkor még csak az fog látszani, hogy "hányan " indultak növekedésnek, jó lenne a tavalyi eredményt újra produkálni, akkor kilenc tüsző volt, abból 7 petesejt lett, mendegyik meg is termékenyült.
Punkcióra március közepe körül számítok. Gondolom a fentiekből már rájöttél, hogy lombikozunk. Ez lesz a második. Az elsőből 3 transzferre futotta, amásodik sikerült, de csak a 6. hétig.Úgyhogy most újra kezdjük és remélem végre sikerrel járunk.

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok!
Hallom nem lesz SZ. ügynök, és ki lesz helyette? Nem tudjátok? Mert én jövőhéten mennék hozzá pont. Kép
esperanza

SziasztokKép

ZuzmóKép
Nekünk a Puregonból 420 jött ki és úgy emlékszem Sz. ügynök is megerősített benne. Most legutóbb tuti annyit szedtünk ki belőlük, mert még 20-30-at is adtam volt hogy kétszer, minden cseppje aranyat ér!Kép
Drukk megy továbbra is +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!
Puszi Mindenkinek!

manda

Mot mikor lesz a hsg-d?? És melyik kórházban??

*

Kép
Kép
kiscsillag

Zuzmó
Miért kellett 5 kémcső vért levenni tőled?? Milyen kisautód van??

Lucia
Ez a kínais dolog nagyon érdekes, mert a Kaáli intézet is tele van velük. Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Jó reggelt Kép

Zuzmó szíven döfött a 6 heted...tudom nem azért irtad de beleborzongtam Kép
Remélem jó sok tüszöcskéd indul neki a fejlődésnek, na azért nem annyira sok, de legyen legalább 10 Kép

Lucia én is meglepődtem a kinaiakon, de még jobban amikor cigányt is láttam, nem is keveset....

Esperanza azt nemtom ki helyettesíti Sz.ügynököt de szerintem 2 hét alatt nem egy doki fogja hanem összevissza. Valószinűnek tartom többször a Zeke lesz.

Kép

chesti

Jó reggelt Mindenkinek! Kép

KiscsillagKép
jövő hét- Rókus!
mot

Lányok ha valaki változtatni akar a megjegyzésen szóljon javitok Kép (ha már kb tudja mikor lesz inszem,vagy beültetés)

Kép

chesti

Zuzmó Drága!

Megosztanád velem, hogy eddig hányszor és milyen időközönként kellett menni tüszőt nézni??

Le kell ülnöm a főnökömékkel és transzferig hány napot mondjak????
mot

Zuzmó,Lucia,Kiscsillag
A legutóbb mikor HCG-re mentem pont egy kis vietnami csajt hívtak be előttem, persze neki sikerült nekem meg nem. Nem voltam nagyon ideges 6 órás várakozás után erre a látványra.
És amikor kijött a dokitól nem is volt nagyon feldobva a dologtól. Legszívesebben lerugdostam volna a lépcsőn. Ha az indulatok elszabadulnak....Kép
Mondjuk nem tehet róla, de akkor is.

Amúgy nem vagyok rasszista, de menjenek haza!Kép

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Mot tüszőnézésre minden másnap kell menni, úgy szokták, hogy hétfő, szerda, péntek általában, attól függ meddig kell járkálnod hogy mikor érnek meg a tüszőcskéid

chesti

Sziasztok!

ChestiKép
Örülök, hogy mostmár minden rendben veletek, sajnálom a másik babót, de gondolj arra, hogy azért így sokkal könnyebb terhességed lesz, és marad még egy csomó lehetőségetek majd tesóprojektre!

Hát szíven ütött, hogy nem lesz Sz. ügynök. 2 hónapja várom, hogy végre mehessek a fagyis transzferre, hétfőn megyek, akkor leszek a 13. napon, péntekre saccolom a transzfert, erre megszökik a dokimKép

De ugye nem fogják azt mondani, hogy várjak még egy hónapot? Én azt most nem bírnám ki, úgy rákészültem erre, főleg hogy a múlt hónapban sem jött össze.
mary78

Chesti Kép

Azt már hallottam, hogy repeszés előtt 2 naponta kell, de a stimu kezdetétől (cn 20.)-tól érdekelne engem!
mot

MotKép

Nálam úgy volt, hogy elkezdtem a Decapeptyl-t, 2 hét után kellett menni először, utána kb.3-4 alkalom, aztán a punkció meg a transzfer.
mary78

Kiscsillag!

Nem tudom miért vettek 5 csővel, biztos sok mindent kellett megnézni. Nem bántam, csak a központi laborban mindíg morcosak azok a kik veszik a vért és csak 1 kis papírdarabot kaptam, hogy öt percig szorítsam, de örültem volna ha leragsztják.Mindegy.
A kisautóm egy postászöld Skoda Felícia, ugyanis postás autó volt. Először kicsit furcsának tartottam a színét, de már megszoktam és így legalább tudjuk, hogy rendesen volt szervízelve és tök jó állapotban van. Amire szükségem volt az van benne, ez a szervókormány, grátiszként szinezett üveg, elektromos tükör, központizár. 1.3-as ami nekem bőven elég. Nagyon könnyen kezelhető és jó vezetni. Egy új Opel Astrán tanultam vezetni(diesel) az sem volt ördöngösség de a kiscica(így hívjuk, a férjemé a nagycica, szintén Skoda Felícia csak kombi)annál is sokkal sokkal jobb. Mintha nekem találták volna ki.Hát igen a papamaci Skodamániás mióta csak vezet.
Ami az etnikumokat illeti, hasonló a véleményem, de nem szabad ítélkeznünk, aki gyermeket szeretne és nem sikerül neki csak így, ugyanazon megy keresztül mint mi, származásra való ttekintet nélkül. Legyünk toleránsak. Az sokkal dühítőbb amikor valaki, bár lehetősége lenne a felnevelésére eldobja magától a babát. Valamelyik topikban azt olvastam nemrég jótanácsként, hogy akkor érkeztél el ahhoz a periódushoz, hogy egy baba téged válasszon, ha már tudsz örülni más terhességének és nem vált ki irígységet belőled. Ez nagyon nehéz és kevésbé irányítható dolog, semmiképp nem szeretném ha ebből vita kerekedne, hogy de amikor az és amaz...stb.Túl kell tenni magunkat ezeken a dolgokon, hiszen a picik már csak arra várnak, hogy ide költözhessenek hozzánk a megfelelő időben, amit persze nem tudunk előre, hogy mikor lesz. Na jó érzelgős lettemKép

Chesti
Eszedbe se jusson! Te más vagy és tudod, tilos negatív történeteket olvasni.

Mot!
A tavalyira nem emlékszem, tegnap voltam, legközelebb jövőhét szerda, 8-a. gondolom onnantól gyorsulnak fel az események. Tőlem W. mindíg megkérdezi: Tud jönni ...-án? A vége felé szerintem is minden másnap lesz belőle, hogy jól el tudják találni a punkció időpontját.

Nviki!
Te mikor kezdesz?

Kép
Kép
zuzmó

Mary nyugi nem fogják halasztani szerintem emiatt, hanem másik doki fogja csinálni.

Mot akkor leirom nekem hogy volt mert naptárban vezettem.
2 hét decapeptyl után doki akkor kezdődött a menopur és puregon aznap volt UH,nagy rutin, vizelet. (ez csüt volt)
Hétfőn UH
Szerda vérvétel, UH
Péntek UH, vérvétel
Hétfő punkció, csüt transzfer

Remélem kielégitő volt Kép

chesti

Zuzmó, engem is eltalált a 6. hét. Az még olyan messze van... Igaz mi szülés előtt 2 héttel veszítettük el a babát, ilyen alapon az egész terhességemet végigizgulhatom majd. Na ebbe bele sem gondolok. Egyelőre kitűzött céljaim vannak, 6. hét, 8. hét. Ez a maximum.
Nagyon drukkolok neked, hogy ezúttal sikerüljön!

A kínaiaknak is lehet babaigényük, csak valahogy szeretném ha inkább ottthon tennék. Annyi illegális kínai van itten, szép lassan többen lesznek, mint mi. Mert ugye olyan egyformák, 6-8-10 kínai is benn lehet az országban ugyanazokkal a papírpkkal. Ki mondja meg, hogy melyik Chung Cheng és melyik Wu Fu? Senki. Hát ez zavar. Nem az, hogy gyereket akarnak, ha azt a gyereket hazaviszik. De nem fogják. És ez a mi otthonunk, nem az övék. Már elnézést, nem rasszista vagyok, csak tényleg előbb-utóbb többen lesznek mint mi. És ez zavar.

Kép
lucia1

Mary márc 17re tervezed a transzfert? beirjam táblázatba?

chesti

ChestiKép

Szerintem, ha lesz transzfer, akkor 10.-én lesz, ugyanis akkor leszek a 17. napon, a hétfő már késő sztem.

Ugye jól értettem, ügynökünk 6.-ától nem lesz?

Egyelőre még ne írd be, nehogy elkiabáljuk, majd hétfőn, jó? Akkor már okosabb leszek.

Egyébként azt gondoltam, hogy ma még megpróbálom felhívni Sz. ügynököt, és rákérdezek, hogy most akkor velem mi lesz, nyugtasson megKép
mary78

Lucia1

Teljesen igazad van, ezzel egyetértek én is. De nem éri meg, hogy ezen cukkold magad, van elég bajunk amúgy is. Úgysem tudunk tenni ellene semmit, akkor meg jobb elfogadni. Én azt tartom igazságtalannak, hogy amíg minden külföldit így "dédelgetünk" a határon túli magyaroknak azt mondtuk, nem adunk lehetőséget, hogy magyarok legyenek. Pedig ők igazán nem tehetnek róla, hogy ilyen helyzetbe kerültek. De nem akarok politizálni, mert ettől mindíg felforr az agyvizem, vitázni sem szeretnék senkivel, úgyhogy hagyjuk is a témát!

Kép
Kép
zuzmó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?