Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok!

Norci! Üdv neked és Vilinek, hatalmas baba! Lealább akkora boldogságot hozzá! Kép

Szila! Ajtónyílásba akasztható mûanyag hintánk van, olyasmi, mint a kerti mûanyag székek, csak ez nem fehér, hanem zöld, elég magas a háttámlája, a fejét ias meg tudja támasztani, van elöl illetve a lába közt korlát, hogy ne esen ki. Ezek mind stabilak, nem mozgathatók. Az elején a korláton pedig van egy duda, amire én azt gondoltam eleinte, hogy micsoda marhaság, de imádja! Mi is nagyon meglepõdtünk, hogy a hintában tud ülni, de nagyon jól tud, mozgó hintában is, sõt, ha megáll a hinta, még dölöngél is, hogy "hajtsa" magát. És sikerül is neki! Kép

Márti+Ármin
márti
 
 


Szép vasárnapot mindenkinek!

Norci!
De jó, hogy itt vagy!!! Még a minap arról beszélgettünk (irogattunk), hogy lehetne összehozni egy kis pocaklakót, aztán meg már itt vannak a fiainkKép Nagyon sok boldogságot Vilikének és neked!!!! Ugye mesélsz????? Hogy tudtál ekkora bébit hüvelyi úton megszülni???? Hogyan segitettek? Meddig voltatok bent a kórházban???
Hogy állsz tejcivel? Gondolom Vilike már most is jó adag tejcit tüntet el, ugye????
Mikor lesz kép rólatok???

Szila!
Hát bizony, növünk és növünk...Kép Nálunk is valószinûleg a fog játszik be, mint Hangánál. Nálunk is kb 1 hete éjjel (hajnali 3-4 között) felébred Donci. Nem enni, mert ahogy ráteszem a cicire, csak keveset eszik, megnyugszik, de szerencsére rögötön visszaalszik. A baj csak az, hogy innen már 1.5-2 óránként ébred. Brrrrrr. Visszatértek nálam a délutáni alvások. Muszáj valahogy bírnom az éjszakázást. Te nem tudsz lefeküdni napközben?

Laura!
Szia! Te jó ég, már féléves Romi???????
Tudok netezni, csakhát idõm nincs rá. Na majd Finnországból!!!! Nem tudtok levakarniKép

Taliról:
Jó lenne! Nekem sem tetszett annyira a Millenáris Park. Mondjuk az idõ sem volt annyira jó. Meg az is gond volt, hogy nagyon sokan voltak. (ld. iskolás korú csoport is volt.)
A margitszigeti nagyrét nagyon tetszik, sõt a Városliget is. Szívem szerint a Normafát ajánlanám, de tudom, hogy csak kocsival lehet oda eljutni, és naggyon messze van. Ugye?

Puszi nektek, megyünk anyukámékhoz!
Nyuszimanóék
nyuszimano
 
 


Sziasztok!

Pocok - gratulálok Kép Kép

Norci Kép Kép Kép - de jó hogy már Te is itt Kép És minden gratulációm a Tied a hatalmas fiadhoz Kép
Ha majd lesz idöd írd meg hogy zajlott a dolog!

Bubu - Lili biztos tudja mennyit akar enni. Ha meg több "szabadidöd" adódik így, annak csak örülj Kép HA éhes lesz, biztos kérni fog enni.

Mi tegnap elutaztunk a párom szüleihez. 160 km-ert autóztunk oda és vissza.
Máté végig aludta az utat, és nagyon élvezte a kertben levegözést lent a nagyiéknál... hazafele meg aludt megint.

Üdv. Dojika és Máté (4 hetes)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 

 
 

sziasztok!
Most csak beugrottam, olvasgattam!
Lenne egy csomo kerdesem, de mire idejutok elfelejtemKép
Puszi mindenkinek!
Tiduj es Tilda
Tiduj
 


Sziasztok

Pocok:
Gratulálok

Norci:
neked is nagy gratula, nem kis dolog ekkora babát szülni

A tali jöhet, ztaláljátok ki, hogy mikor, de most mennem kell, mert üvölt a fiam.

Különben jól vagyunk

sziasztok
Zkati
zkati
 
 


Sziasztok

Itt vagyok mégegyszer, csak közbeszóltak az esti teendõk. Ma nagy kirándulásba voltunk, kimentünk a stadionba a sportfesztiválra. Hát nem mondhatnám, hogy élvezte a Máté a tömeget, a meleget, és a nagy hangzavart. Hát így nem is bírtuk sokáig. Viszont a nyugis szabad levegõt szereti. A multkoriban nagy sírás rívás volt a babakocsizás vége, de kicseleztem, megfordítottam a tolókáját, így nem lát és nincs kinek panaszkodnia, hogy ki szeretne jönni. Azóta nem sírdogáltunka kocsiba..
Mi eddig hasonfekve aludtunk, de amióta "túl" magasra emelia fejét és forgatja, a cumi mindig kirepül, aztán megy a nyöszörgés, úgy látszik átszokunk a hanyatfekve alvásra.
Viszont a kajcsi nem megy annyira mint eddig, nem is hízunk csak heti 100gr-okat, de igazából nem foglalkozom vele mert látom, hogy nincs semmi baja, csak egyszerûen kezdi minden jobban érdekelni mint az evés. Nézelõdik nagyokat, aztán vigyorog, gagyarászik annak ami tetszik ahelyett, hogy az evéssel foglalkozna. Most is a kiságyában beszélget magában az élet nagy dolgairól.

Ma a nagy kirándulás után miután befülledtünk mindannyian, gondoltunk jót teszünk neki egy kicsit kibontjuk a fenekét had szellõzzön. )Örült is neki, aztán modtam, hogy meg is etetem csak kibírja addig pisi-kaki nélkül.
Hát nem az ölembepotyogott az egész vasárnapi menû egy kis teával fûszerezve.

Hát ez volt a mai nap poénja.

Tali:
Szerintem legyen mondjuk június 19 szerda vagy 20 csütörtök délelõtt. Én azért örülnék a városligetnek mert az autósoknak mégsem kerülne óránként 250,-ft-ba a parkolás.

Mi a véleményetek???

Sziasztok
Zkati
zkati
 
 


Norci!

Gratulálok! Szép nagy baba :-). Hogyan lehet elkényezetetni egy babát?

Tali: Nekem a városliget ideális lenne, közel van az apa munkahelye, ha bármi gáz van odamenekülhetünk. A Margit-sziget kicsit zûrösebb a parkolás miatt. Remélem akkor nem lesz nyári zuhancs! A 17-i hét tuti jó lenne. Ha lehet választani akkor inkább a kora du. idõpont jönne be inkább a mostani rend szerint, de addig még ki tudja mi lesz... Már nagyon várom a találkozást.

Bubu és Lili
bubu
 
 


Sziasztok!

Tali: nekem 18-19-e nem az ideális, de a délelõtt még jó, csak késõ délután van programom Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Aki írtak a cumikról!

Nagyon köszönöm, hogy írtatok az Avent cumiról, a lapos ciciforma bejött nagyon! Eddig bogyós Chicco-val próbálkoztunk, de azt nagyon gyorsan kiköpte a kislány. Az Aventet el se akarja engedni, csak kicsúszik a szájából, amikor elalszik.

Bubu
bubu
 
 


Sziasztok!

Sajna nem tudlak végig olvasni, de mindenkinek köszönöm a gratulációt!

Képek rólunk megtekinthetõ:

[url=http://memebers.chello.hu/eszware/vilike" TARGET="_top]http://memebers.chello.hu/eszware/vilike[/url]

Szüléstörténet már készül. Végre tudok uszógumin ülni, csak most apa bitrokolja a gépeket. Csak picit engedett ide.

És akkor a kérdéseim:

Elég sok a tejcim, gyakran folyik is, de Vilike elég sokat is eszik. A kérdés az lenne, hogy mikor célszerû fejni a tejet, vagy kell-e egyáltalán fejni? Ja és milyen fejõvel?

Hogyan kell fertõtleníteni a kisknalat, amivel a vitaminokat beadom.?
(Csak mert doktornéni nem cécózott kért egy sima kávéskanalat és azzal nézte meg, hogy nem hoztunk-e haza szájpenészt.)

Honnan tudom, hogy Vilike hasfájós-e?
Éjjel is meg nappal is van egyszer kb. három óra amikor fent vagyunk "szórakozunk" szóval, kaki, pisi, büfi, tejci, bukás, ordítás, stb, nyüszögés, csuklás majd a cicin bealszunk. Ilyenkor mindig úgy aggódok, hogy valami baja van szegénykének.

Ha csuklik a baba ti mit csináltok?

No egyenlõre ennyi, majd jövök még.

Üdv mindenkinek.
Norci
Norci
 


Sziasztok!

Norci: ha nem akarsz betárazni a hûtõszekrénybe tartalékot, akkor csak akkor fejj, ha nagyon feszül a melled. Szerintem szoptatás után a legjobb. Nekem Avent Isis mellszívóm van.
Ha hasfájós egy baba, akkor vígasztalhatatlanul sír, és rángatja a lábát a hasához etetések után. Ha ez nincs, akkor valszeg megúsztátok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Bocsi elgépeltem a web címet.

[url=http://memebers.chello.hu/eszware/vilike" TARGET="_top]http://memebers.chello.hu/eszware/vilike[/url]

Norci
Norci
 


no mégegyszer

[url=http://members.chello.hu/eszware/vilike" TARGET="_top]http://members.chello.hu/eszware/vilike[/url]
Norci
 


Bocsi elgépeltem a web címet.

No mégeegyszer
[url=http://members.chello.hu/eszware/vilike" TARGET="_top]http://members.chello.hu/eszware/vilike[/url]

Norci
Norci
 


Norci!

Megnéztem Vilike képeit. Nagy és erõs baba. Az 56-os méretet át is ugrottátok? Kép Látom nem csak Lilinél a csúcsos fej és lapított homlok a menõ az elsõ napokban. Vili a képek szerint már az elsõ napon is változott. Olyan gyorsan átalakul a kobakjuk és az arcuk, az elsõ hetekben minden nap más és más. Valahogy mégis fiús az arca, bármennyire is kialakulatlanok még ilyenkor a vonásaik.

Norci!
Én csak a Konakionnal kiskanalazok -de nem vacakolok vele, maximum leöblítem, mert a mosogatógép szinte forró vízzel mosogat. A Vigantolt mindennap a szájába csöppentem, amikor el van lazulva.

Nekem is Avent Isis-em van, ami bevált nálam, de nem tudom milyen a többi. Én még most is fejek, mert éjszaka nagyon megtelik és félek a mellgyulladástól, pillanatokon belül lesznek csomóim. Egyébként, ha a baba nem üríti ki a mellett és kezdõdik valami jobb ha szopi elõtt lefejsz belõle, mert akkor jobban kiszivja a baba mint bármiféle fejõ. De mivel rendszeresen fejem így nem is csökkent a tej mennyisége, viszont reménykedek benne, ha megnõ a kislány fogyasztása majd ez jól jön. Egyébként ha túl feszes a cici és nem bírja bekapni akkor is érdemes elõtte kicsit megfejni, akár csak kézzel amikor lemosod.
Szerintem amit leírtál, hogy hasfájós-e, az lehet csak attól is, hogy megtelik és elfárad addigra. A hasfájósság sajnos nem hagyja akár egész nap sem és éjjel sem aludni a babát.
Ha evés után csuklik, akkor függõlegesen tartom, vagy megtámasztom a hátát a lábammal és fogadom a bukásokat, amit a csuklás miatt produkál. Ezt meg lehet elõzni esetleg szoptatás közben gyakoribb büfiztetéssel. Egyébként semmit nem kell vele tenni.

Norci remélem semmit nem hagytam ki. Minden jót nektek!

Bubu
bubu
 
 


Bubu!

Köszi. Kipróbálom, majd a csuklásra ezt is. De eddig úgy vettem észre, hogy õ ilyenkor is inkább a cici felé "nyúl", szóval nagyokat cuppog és lassan kortyolgat utána két csuklás között, végül is logikus én is iszom, ha csuklok, csak hát utána nagyokat bukik.
Bubu és a lefejt tejjel mit csinálsz?

Szerintem nem lesz még semmi baj, ha várok egy kicsit a fejéssel és kitapasztaljam, hogy hogy jó Vilinek és nekem is, igaz?

Férjem látott v.mi olyan mellszívót, ami egyben orrszívó is, arról, tudtok valamit?

Megyek Vili felébredt.
Norci
Norci
 


Sziasztok!

Norci,
gratulálok Vilikéhez! Kép Megnéztem a honlapot, nagyon aranyos, jó nagy baba!
A fejéssel kapcs: azt az orrszívósat szerintem ne vegyétek meg! Nekem a védõnõm se mondott róla jókat. Nekem volt Avent Isis nagyon jó volt, azátn vettünk elektromos Medelát (most nem írom le miért), és szuper. Ha ajánlanék akkor utóbbit, fõleg, ha sok tejed van. Nagyon hamar meg lehet szabadulni a feleslegtõl. Bár egy kicsit drágább, de legjobb, ha steril anyatejgyûjtõ zacskóba teszed a tejcit vagy veszel mûanyag poharat, abba öntöd, folpackkal legumizod, és ráírod, mikor fejted le. Fagyasztóban (-19°) 6 hóig, hûtõszekrény mélyhûtõjében 3 hóig lehet tárolni. Ha megmarad, nem használod fel addig, eladod vagy odaadod egy kisbabának. Ha folyik a tejci akkor szerintem fejjél egy kicsit, hogy ki legyen ürítve a cicid. De nem kell feltétlenül. 2-3 hét alatt kialakul a kereslet-kínálat és akkor már nem kell.
A fagyasztott tejcit késõbb fel lehet használni fõzelékhez, gyümölcsturmixhoz (mármint a babának). És ne ijedj meg, ha nem kellemes szagú, ízû, nem romlott, csak a felolvasztott anyatej ilyen!!!

Bubu,
profi vagy már te is!Kép Ugye, milyen hamar bele lehet szokni az anyuságba?Kép

Pocok gratula a pocakhoz!KépKépKép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

BGabi! Kép

Laura! Nekünk az a fajta hordozónk van, ami autós biztonsági ülés is egyben, és én abba szoktam PiciLacit tenni, amikor eszünk. Merthogy ebbõl a buliból õt se lehet kihagyni! Kép A hordozót itthon egy kisszékre teszem, és kettõnk közé állítom az asztal sarkánál. A nagymamáknál meg mindkét helyen olyan az étkezõ berendezése, hogy az asztal két fal felöli oldalán pad van, a két pad találkozása a sarokban ideális hely a hordozónak.

Pocok! Gartulálok!!! Kép

Zafi! Szólj, ha feltetted a képet! Úgy szeretném látni!!! Kép

Norci! Gratulálok, és üdvözöllek az Örökké Aggódó Anyukák táborában! Kép
A kérdéseidre: Én se fejek, csak ha PiciLaci éhségsztrájkot tart (minden hónapban megteszi, mikor a mensim következne), hogy ne csökkenjen le a termelés. Avent Isis mellszívóm van, nekem nagyon bevállt. Próbáltam még a Madelát, elektromos és kézi verzióban is, de azt nagyon utáltam. Kézzel fejni pedig képtelen vagyok, mert több sugárban mindenfelé spriccel a tej a cicimbõl, így mindig több jut a plafonra és a falra, mint amibe fejni szeretnék. Kép A kifejt tejcsit steril Avent zacsikban lefagyasztom, jól jöhet még pótlásnak, vagy fõzelékbe. A hasfájós sírás annyira panaszos és fájdalmas, hogy semmi mással össze nem téveszthetõ. Kísérõ tünetei az ökölbe szoruló kéz és a felhúzott lábak. Nálunk a teljes tehéntej megvonás segített. Mármint tõlem, mert õ sose kapott! Kép Ja, és még a csuklás. Meg szoktam itatni, vagy csak hagyom, és elmúlik. Állítólag attól van, hogy sok levegõt nyel evés közben, de a büfiztetés nálunk ezen soha nem segített. Fertõtlenítésre én a Chicco hideg sterilizáló folyadékát használtam, amikor Lacika még nagyon pici volt, de kb. három hónapos korára teljesen felhagytam vele. Azt mondják, jó, ha minél elõbb megismeri a "családi" bacikat, amikor az anyatej még ellátja ellenük immunanyagokkal.

Bubu! Nálunk is így van az Avent cumival, csak annyi a különbség, hogy ha álmában kiesik PiciLaci szájából, akkor felébred, és üvölt. Hogy mimindent kitaláltunk már a cumi kiesés megelõzésére! Éppen csak a pillanatragasztót nem próbáltuk még ki... Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Megnéztem Vilikét, tündéri! Nagy-nagy gratula nektek! Kép Kép Kép

BMárti, köszi!

Sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Norci!
Én is Avent zacsiba teszem a fagyasztóba a tejet.
Én kiszámoltam nagy fogyasztásnál egy-két hónap múlva mennyi kellene egy hétre és annyit tartalékolok - ha beütne valami krakk nálam akkor így átmenetileg bírnánk, a többinek meg valahogy mindig akad gazdája Kép.

Ágci!
Köszi ez nagyon jól esett.

BMárti!
Tegnap este én is vagy ötször tettem vissza a szájába a cumit, mert mindig felébredt rá hogy nincs meg, aztán meguntam és karba véve bealtattam, utána már nem volt gond.
Én ma azt próbáltam ki, mivel napközben az alvásnál nálunk is hasonló a helyzet, hogy hasra fektetem és odateszem a cumi elé a kezecskéjét, többé-kevésbé mûködik. Dupla haszon így a hasa se fáj annyira, mert hason van és nem rugdos a hasfájás miatt, így gyorsabban elalszik és kevésbé lökdösi ki a cumit. Eddig szerencsére csak az elalváshoz kell, utána már nem hiányolja csak ha felébred valamire.

Bubu
bubu
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok hasznos infot. No akkor, hol lehet kapni azt a mellszívót és mennyibe kerül?

Ja köszönöm a gratulációkat.

Pocok! Azt mondja a férjem, hogy karbantartás van, vagy ti nem tudtok felrakni v.mit , de ezt én nem értem. Vagy nekünk céges elõfizetésünk van és azért mükszik?

Még egy kérdés a mell lemosása. Anyám idejében még minden szopi elõtt alkoholos vattával fertõtlenítettek. ÉN idõnként lemosom a cicit, de semmi más. De pl. éjjel félálomban már nem, meg hát a kórházban senki se mosta a normál zuhanyzáson kívül, mert hát felállni alig tudtunk. Ti hogy vagytok ezzel?

MÉg egy kérdés nektek ennyi idõsen, hogy aludt a pici. Kórházba mondták fektessem oldalra, eleinte aludt úgy, de itthon az addig tornázik mig a hátára nem kerül, és csak a feje van oldalt.
A doktornõ meg azt mondta, hogy nappal nyugodtan altassam a hasán, mert különben már nem fogja emelgetni a fejét, mint most és tónustalan lesz a gerince, az izomzata. Csak hát mindig bealszik etetés után, vagy a cicin, vagy valamelyikünk vállán. (egyedül még nem megy neki). Egyszer próbáltam ilyenkor hasra fektetni, de akkor meg akkorát bukott, amit megértek. Én se szeretek teli gyomorral hason feküdni. No ezzel a kérdéssel hogy vagytok?

Ezek szerint Vili nem hasfájós, a lábát azt húzogatja, de nem sír közben, meg grimaszol meg a kezét is emelgeti, és néha csenden nyög, majd belehúz a cici utáni kapkodásba, ezek szerint ilyenkor éhes még? Mindig félek, hogy túletetem, mert olyan kis mohó és nyilván attól is bukik.

Norci
Norci
 


No jutnak eszembe a kérdések.

Azt már nagyon jól tudom, hogy mit nem lehet enni szoptatás alatt. No, de akkor mégis mit lehet. Szóval nálatok mi a repertoár?
(Sajna én imádom a fûszeres kajákat, szegénykémet már edzettem a pocimban is, no hát most ezeket számûzöm, így idõvel lehet hogy három felé kell fõznöm, majd mellétáplálsnál Vilinek, külön nekem és külön apucinak, ajjaj, de mindkettõjük miatt megéri Kép )

A hastokkal mi volt a helyzet szülés után. Ma 10 napos Vili, a hasam még nem ment le teljesen, de nem is az zavar igazán, hanem hogy nagyon megnyúlt a bõr (nagyon nagy pocim volt), tiszta csíkosno meg véralaáftásos lett a köldökm körül, és a terhességi csíkok mellett van egy nagy most már barna csík az is véraláfutás szerû. Meg az egész olyan ráncos (bocsi, de hát mint valami öregasszony aszott melle) no ezzel mit lehet csinálni? Van valami tippetek, amivel meggyorsíthatjuk a regenerálódást?


No jó mára eldugulok és elõre is köszi mindenkinek a segítséget.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Norci,
korábban Pocok írt egy krémet csíkokra, bõrgyógyász írta fel neki, biztos elárulja a nevét.

Mellszívó: Brendon, Megatoys, DM. Az Avent Isis 14000,- pótalkatrészekkel, cumisüveggel. Az elektromos Medela is ekörül van. Szerintem megveheted használtan is, jóval olcsóbb, fertõtleníteni pedig úgyis kell. Akár itt a neten vagy babás újságokban is találsz telcsiszámokat.
A mellemet én sohasem mostam, sõt még szappannal sem, inkább csak tiszta vízzel. Lehet kapni vitaminos kendõt, szájpenész ellen, most nem jut eszembe a neve, nekem jó volt, van akinek nem használ. Mamilla a neveKép

Alvás: mi háton illetve oldalán altattuk Gabót. Anyukáméktól kaptunk bölcsõpárnát (Kenguru GOld), amivel meg lehetett támasztani és egész sokáig tudott így feküdni az oldalán. Hason is fektettük, fõleg napközben, és valóban nagyon jól erõsít!Kép Napközben azért jobb ha büfizteted, mégha közben alszik is a válladon, mert akkor kevésbé lesz hasfájós (fõleg, ha sokat eszik).

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Norci
Elõször is gratulálok a kis lurkóhoz! Kép
Én sosem mosom/tam a mellem szopik elõtt, csak amikor amúgy is zuhanyzok. De valahol olvastam, hogyha mosod, akkor csak sima vízzel, ne szappannal, mert kiszárítja és még érzékenyebb lesz a bimbó.

üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Norci - nekem is az Avent mellszívóm van és én is Avent tejgyüjtözacskót használok. Már én is csak akkor fejek ha nagyon feszül a cici, vagy amikor kimarad egy szopi, mert Máté átalussza (hol 2 óránként, hol 3 óránként eszik, elöfordult azonban már 4-5 óra szünet is).

Kiskanalat én se fertötlenítem, meg inkább közvetlen a szájába csöpögtetem a vitaminokat.

Aludni, Máté is háton vagy oldalt alszik, de néha azért hasra teszzük, hogy erösödjön a háta a nyaka - bár már annyira forgatja emeli a fejét, hogy a doktornö azt mondta, nagyon erös a dárgám, korán el fog indulni...

Sok puszi: Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

Bubu! Nálunk mindig van mûben egy negyed textilpelenkányi szájtörlõ kendõ, azt szoktam összehajtogatni cumi-támasznak. A keze nem nagyon jön be, mert azzal örökké kalimpál, még álmában is. Sokszor éppen ezzel ébreszti fel maga magát.

Norci! Az Avent cuccokat a Pro-Mama Kft. importálja, és nekik van is egy szoptatási szakboltjuk a XIV. kerületben, a Dorozsmai u. 52. szám alatt. Elvileg ott lehet a legolcsóbban megkapni az Avent termékeket. A 2002. évi árlistájuk szerint náluk 13.132 Ft a mellszívó. Van honlapjuk is, bár elég hümhüm volt, mikor legutóbb arra jártam. Egyébként Cora-ban és Tesco-ban is láttam Avent cuccokat, elég jó áron.
A ciciket én se mosom külön, a napi tusoláson kívül, kivéve, amikor szájpenészünk volt, de az más lapra tartozik.
PiciLaci eleinte mindig a hátán aludt, azóta alszik néha az oldalán, mióta magától oldalt tud fordulni. Hasra fektetni szinte soha nem mertem (tudod, bölcsõhalál), ezzel el is értem azt, hogy mostmár utálja, ha hasra fordítom, és üvölt. Nem tudom, hogy lesz ebbõl kúszás-mászás... Kép
Hasfájás ügyben (Pocok prímán emléxik Kép) nálunk csak a tej bizonyult ludasnak, én azon kívül szinte bármit ehetek, és tejtermékek közül is jöhetnek a savanyítottak. Mire kitapasztaltam, addig persze nálunk is izgalmas diétázások mentek. Fõtt, párolt és grillezett sovány husik mentek rizzsel, és azzal az egy-két féle zöldséggel, ami tévedésbõl nem k-betûs. Szegény férjem eleinte nem értette, miért keztem el szegény mezei krumplit elõkelõen burgonyázni... Kép
A hasam nekem is eléggé elnyúlt, és sajna nekem nem is húzódott vissza teljesen, pedig PiciLaci lassan fél éves. Igaz, már a tehesség elõtt se volt az a kimondottan lapos... Kép ja, és még azt is be kell ismernem, hogy iszonyúan sokat nasizok, szóval nem csoda, hogy a pocim nem akar lemenni. Kép Szerencsére csíkjaim nem lettek, pedig eléggé hébe-hóba használtam csak terhességi krémet.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Norci: hasfájás. Balu nagyon hasfájós volt. Én a 3. hónap végére már csak krumplin éltem, de így is fájt neki. Próbálj meg keveset enni a tiltott dolgokból, ha nem bántja, akkor ehetsz nyugodtan.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Norci! Én a cici lemosását nem tartom fontosnak. Sõt, szerintem ez egy fölösleges és eltúlzott higiéniára való törekvés. Gondolj bele: a cigányasszonynak, aki az utcán szoptat és valszeg. hetek óta nem fürdött, olyan egészséges és ellenálló gyerekei vannak, hogy - már bocsánat, de - agyoncsapni sem lehet õket. Mi azért naponta fürdünk, fölösleges még ezen kívül is mosogatni a cicit. Még jó, hogy annak idején nem fõzték ki. Kép

Alvás: mi kezdetben háton altattuk Romolát. Aztán egyszer, kb. két hónapos lehetett, amikor nagyon nyûgös volt és semmivel sem lehetett megvígasztalni, Papamackó egyszer csak hasra fordította (más már nem jutott eszébe), mire Romola azonnal elaludt. Óvatosan betettük a kiságyba és azóta hason alszik. Sõt, ha hanyatt fektetjük, láthatóan nyugtalan.

Cory! Ha jól emlékszem, ti Baluval nagy bajnokok vagytok a házon kívüli szoptatás terén. Amíg Romola kicsi volt, nálunk sem volt gond, de amióta minden érdekli, azóta nagyon nehéz idegenben enni. Ti hogy csináljátok, hogy ne kizárólag bámészkodásból álljon a házon kívüli szoptatás?

Sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Szia Laura!

A megoldást nem tudom, csak csatlakozni szeretnék! Ugyanez megy PiciLacival, ha nem a megszokott környezetében van, akkor minden sokkal érdekesebb, mint a cici. Én meg dilizek befelé, mikor pl. a hétvégén a nagyszüleinél örökké a falon futó virágot leste, sõt, amikor büfizettem, meg is próbált legalább egy levélkét megszerezni róla, de enni alig evett. A csúcs az volt, amikor egy parkolóban megálltunk szopizni, és minden elhúzó autó hangjának utána kapta a fejét. Csak a cicit nem mindig jutott eszébe elõtte elengedni... Kép Amikor hazaértünk, akkor szétnézett a saját kis szobácskájában, egy elégedett sóhajjal nyugtázta az édes otthon ismerõs látványát, és rászívta magát a cicimre, mint egy kis pióca, fel se nézett, amíg horpadtra nem szlopálta.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Megint én.

Ugyanis a párom új képeket tett fel Mátécskánkról a netre.
Akit érdekel a cím [url=http://kep.tar.hu/byk" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/byk[/url]

Szóval akinek van kedve gyönyörködjön... én is azt teszem egész nap Kép

Üdv. Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

Laura: többféle próbálkozás van. Az egyik, hogy erõszakkal magam felé fordítom, és támasztom. Max fél percig kell támasztani, utána rájön, hogy a kaja fontosabb. Aztán próbálkoztam már azzal is, hogy eltakarom a szemét, de ez nem jött be. Általában ha nézelõdik, akkor elveszem tõle a cicit. Elég hamar rájön, hogy éhesebb mint kiváncsi Kép

Ja, én is csak a szájpenész idején mostam a mellemet. Az utcán úgysem tudom Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Norci,
fejés: csak ha el akarsz tenni késõbbre a fagyasztóba, vagy ha nincs elég. Egyébként a rabja leszel. Kézzel.
Hasfájás: mikor úgy sír a kicsi, hogy közben össze-összerándul, felhúzogatja a lábát a pocijához. Meg lehet különböztetni könnyen az éhes vagyok sírástól. Elsõ babások, bocsi ha akkor még nem könnyû, nem emléxem. Szoktad masszírozni ilyenkor? Nekünk is a tejtermékek teljes elhagyása segített. 2 hónapos korától újra eszem, iszom ilyesmiket, már nem zavarja.
kiskanál:soha nem fertõtlenítem. Nem szükséges. KépEz a smiley azoknak szól, akik nem értenek velem egyet. Kép
csuklás: semmit. Kép
alvás: szerintem hagyd úgy aludni, ahogy neki jól esik. A hátán talán azért nem jó, mert még visszanyelheti, majd egy hónapos kora után. Amit meg a gyerekorvosotok mondott, bocsi, de szerintem butaság. Nem lesz tónustalan attól, hogy nem fexik hason. Ráhel soha nem feküdt hason (talán egyszer, OK), de már magától kezd felülésbe húzódzkodni, ami ugye a fej emelésével is jár. Ez a tapasztalatom a másik 3-mal is.
poci: lehet kapni bõrfeszesítõ krémet, asszem az AVONnak is van. A piros csíkok el fognak halványodni, az enyémek szép gyöngyházfényûek KépKép, de nem tûnnek el soha többet. Sajna. De ez ne keserítsen el. Én éppen úgy kellek életem párjának csíkokkal (na meg a csíkok alatti hurkákkal, igaz BMárti? Kép), mint azok nélkül.
szájpenész: nem ajánlom az állandó törölgetést, sterilizálást, ettõl ugyanis kialakulha maga a penész. Elég akkor, ha megkaptátok. Soha nem kapjátok el... Ha esetleg penész gyanús a kicsi, azonnal írj ide, nekem sok butaságot mondott a gyerekorvos, itt viszont kikupáltak a lányokKép.
cici: ne mosd! Az alkohol csak kiszárítja, és lemossa a bõr természetes védekezését. A bórvíz is. Nem kell vele semmit sem csinálni.
Lazíts. KépKépKép

Puszillak, és gratulálok a kicsihez:

Virág

Kata007 mikor jön már át????????????
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Norci!
Anno a nagyobb lanyomat is oldalt vagy haton altattuk, most Madikevel is ugyanezt csinaljuk. A nagyobb lanyom nagyon utalt hason fekudni, minek az lett az eredmenye, hogy kihagyta a maszast. Het honaposan felallt, 11 honaposan elindult. Maszni korulbelul egy evesen kezdett, de jobban tetszett neki a jaras. Madikevel most kicsit maskent csinaljuk, ha alszik akkor tobbnyire hason vagy oldalt van, de nappal tartunk poci idot. Ami az jelenti, hogy leteszem a foldre egy vastag jatszopledre es hasra teszem. En meg lefekszem szinten hasra vele szembe es beszelek hozza, jatszok vele. Igy el van egy darabig. Majd megunja es hatrafordul. De haladas! Lehet, hogy anno 8 eve ezt kellett volna a nagyobbal is csinalni.
Kanalat mi sem fertotlenitunk. HA mindennel tul ovatosan banik az ember nem lesz a gyereknek semmi ellenallokepessege.

Madike jol van, szepen fejlodik es szepen alszik, nincs semmi kulonos. :-) Csak az, hogy egyre szebb!!!!!!!!!:-)

Andysj
andysj
 
 


Köszi Csajok a sok infót!

Igazság szerint elég laza vagyok, csak azon aggódtam, hogy túlságosan is.
Kanalat nem fertõtlenítettem végül úgy adtuk ba a K vitamint, a ruháját sem külön mosom, cicit se mosom külön neki, sõt szegénykém a garmasten kenõcsöt is szereti.

Az esték kicsit hûvösek a szobácskájába ilyenkor befûtünk kicsit.
Ha oldalra fektetem, addig tornászik míg a hátára nem kerül, de ma napközben aludt hason is élvezte, amikor már nem volt jó, szólt.

Csuklás rájöttem ha nem veszem fel idõben büfiztetni, akkor kezd el csuklani. Magától csak nagyon ritkán engedi el a cicit, így idõnként én veszem ki, ha ilyenkor nyüszög picit (de nem sír) és a hasikójához húzza a lábát (erre hittem hogy hasfájás) akkor türelmesen kivárjuk a büfit. No ez ma bejött. Biztos a dologhoz hozzátartozik, hogy én is fel tudok már kelni. Így a három órás szopi, pisi kaki, büfi dolgot, már egy órára leredukáltuk és a lefektetéshez képst 3-4 órára ébred fel. Azt hiszem mindketten egyre ügyesebbek vagyunk Kép Ja és mióta rájöttem erre már nem is bukik Kép

Holnap elviszem a rendelõbe lemázsáltatni. Ilyen idõbe mibe öltöztessem kint?
(Bár kocsival megyünk), a gyerekorvos meg a védõnõ szerint is várjak még a levegõztetéssel mert fokozatosan kell, (elõször csak szellõztessek a szobájába mikor õ nincs ott, majd szellõztessek úgy is hogy jól felöltöztetem és õ is ott van) de én már úgy mennék vele sétálni és nekem is jót tenne.

A fejésrõl, igazából szopi után is spriccel belõlem a tej, de nem érzem annyira feszesnek a mellem. (Bár lehet, hogy csak azért mert a terhesség alatt sõt elõtte is végig, meg különösen menstruáci elõtt nagyon feszes volt)
No akkor most fejek vagy ne fejjek?

Köszi a segítséget mindenkinek.

Norci
Norci
 


Ja a gratulációkat köszönöm, a szüléstörténetet meg megírtam tegnap a friss kismamákba.

Norci
Norci
 


Norci:
K vitamin: úgy a legegyszerûbb beadni, ha szerzel egy injekciós tût, és a szájába nyomod Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Corykám!

Mármint fecskendõre gondolsz! Kép

Norci
Norci
 


Norci! Úgy is lehet mondani! Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Hát akkor én is bejelentkeznék hozzátok, ha van még egy üres hely... Kép

Dórikám 2002. május 29-én 16.50-kor született császármetszéssel, 4000 g-al és 55 cm-el. Apukája végig velünk volt, ami nagyon sokat jelentett, fõleg nekem. Kép

Holnap leszünk 2 hetesek.

Mióta itthon vagyunk még (lekopogom) nem éjszakáztunk. Este 10-kor szopizunk, aztán reggel 5 - 1/2 6 körül ébresztõt csinál a kisasszony pocija.
Tejcsink is van, azt nem mondom, hogy bõven, de neki elég, és még tartalékolni is tudunk a szûkösebb napokra.
Fejni kézzel fejek, mert nekem így könnyebb. Vettem mellszívót, de azt csak akkor használom, ha annyira kemény, hogy nem bírok hozzáérni. Ilyen mondjuk minden reggel van... Kép

Dórika nagyon jó baba, nem sokat sír. Ezt persze a fürdésnél pótólja, de remélem azt is megszokjuk majd, ha már nem kell vigyázni a köldökére, és jöhet a több víz... Kép

Új képek vannak az apuci által készített oldalon, de még nem teljes az oldal, pl. hiányoznak a szövegek, stb.
Attól azért meg lehet nézni, hogy milyen a leányzó mióta hazajöttünk. Kép
A piros ágynemû ne zavarjon meg senkit, a kisasszony nem a mi ágyunkban alszik, csak a reggeli szundikálás van neki nálunk megengedve. Amivel õ tökéletesen tisztában van, hiszen az esti elalvás szó nélkül történik a saját kiságyában. Kép

[url=http://www.doribaba.tk" TARGET="_top]http://www.doribaba.tk[/url]

Kata és Dórika

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata!

Gratulálok KépKépKép Csodaszép a kisasszony KépKépKép
És természetesen gratula és üdvözlet a friss apukának is KépKép

BGabi
bgabi
 
 


Na akkor hogy teljes legyen a banda, en is jovok!
2002.06.01-en szuletett meg Kristóf Kép

parameterei szerint 3400 gr, 54 centi. A korhazban 11 napot voltunk, tegnap delelot volt neki egy cintigrafias (izotopos) vizsgalata, de mindent rendben talaltak nala, 7 perc utan megjelent a kontrasztanyag a belcsatornaban, majd 23 perc utan megjelent az epeholyag is!

Mostantol leszek es probalok majd en is alkalmasint naaaaagy marhasagokat kerdezni Kép
martina
martina
 


Sziasztok!

Kata, martina: gratulálok és üdv itt! Kép

Balu ma reggel felállt a polcba kapaszkodva. Voltunk dokibácsinál. 9,38kg, 69cm és azt mondta a doki a kukijára, hogy akár már most mehetne a lányokhoz Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Kata, szija! Örülök, hogy te is átjöttél hozzánk! (Ki csinálja most a friss kismamáknál a táblázatot? Kép ) Megnéztem a képeket, nagyon aranyos Dórika!
Martina, szia neked is! Mindkettõtöknek nagyon jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok! Kép Kép Kép

Cory: Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Na végre, KATAAAAAAA és MARTINAAAAAAAA!!!!!!
Azt hittem már soha nem találtok ide! KépKépKép Kata, mélemet megkaptad úgy 2 hete?

Norci,
az Isten áldja meg a begyepesedett védõnõket és orvosokat! Kép A lakások portartalma 60%-kal nagyobb, mint kint. Ráhel egyhetesen jött velünk az Auchanba, 10 naposan istentiszteletre 50-100 ember közé, pár órásan volt a húgom, anyósom, anyukám kezében (nem is beszélve az apukájáról és a testvéreirõl.)Egy naposan órákat töltött a kicsi a kertben. Nem lett tõle semmi baja. Vidd sétálni. Írnám, hogy szvsz, de nem szerény ez a vélemény. Nem kell szoktatni. Jó sétálást! KépKépKép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok

Kata, Martina:
Üdv köztünk!

Már hiányoztatok ám nekünk!

Martina:
csak bártan a kérdésekkel

Zkati
zkati
 
 


Norci!

Ami a setalast illet, nalunk a korhazban azt mondtak az orvosok, hogy hazamenetel utan akar rogton ki is vihetjuk. (akkor Madike Masfel napos volt). Viragnak teljesen igaza van! A lakasban tobb allergizalo anyag (kulonfele por) van mint kint!
Madike igy mar ket naposan friss levegon volt. Nagyon elvezte! Tobbnyire az elso heteket telen a nagy hidegben nem ajanljak. Kar lenne jo idoben bent lenni a lakasban.

Kata007 & Martina!
De jo, hogy itt vagytok!
Hogy vannak a csemetek?

Andysj es Madison
andysj
 
 


Sziasztok!
Bár mi már túl vagyunk az elsõ heteken Liliána 2OO2 január 21-én született és van egy 3 éves bátyja is (Dávid), de mégis olyan jó egy kicsit kirándulni a mindennapokból.

Bubu!
A lányod Lili vagy Liliána?
Nem akarlak elkeseríteni, de az én lányom most túl a 4. hónapon gyakrabban eszik, mint az elsõ 1-2 hónapban. Napközben 2-3 óránként, éjszaka is rendszerint kétszer szopizik. Pedig 2 hónaposan már több mint 8 órát aludt éjszaka. A fiammal ugyanígy volt annak idején.Mindettõnél 3 hónapos korukban volt a váltás. A fiamra már nem emlékszem, de a lánynál tudom, hogy most egy alkalommal nem eszik olyan sokat, mint eleinte.

Altatás:Dávid 8 hetes korától, Liliána 1O hetes korától alszik hason fekve, elõtte oldalt fekve aludtak. A kislány hanyatt fekve el sem alszik. Mióta hason alvós sokat erõsödött. A fiamnál pedig nagyon látványos volt a mozgásfejlõdés, õ hason is játszott.

Csuklás: meg szoktam szoptatni a kicsit ilyenkor.

Sterilizálás: Én csak külön mostam, mosom a baba étkezõs dolgait - a lánynál ez még csak a kiskanalat jelenti- bár nem volt tápszeres a Dávid. Idõnként forró vizet engedtem csak a cumisüvegbe.

Igy ismeretlenül is gratulálok a friss anyukáknak és babáiknak is.

Üdvözlettel:Andi
pocaklakó
 
 


Akkor holnap megyunk setalni Kép

Martina, Kata!
Gratulalok, jo hogy ti is itt vagytok mar.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Kata007! Na végre, hogy itt vagy!!! KépKépKép Dórika egyszerûen gyönyörû! Kép

Marina! Te is légy üdvözölve! Kép Jöhetnek a kérdések! KépKépKép

Cory! Ez fantasztikus! Milyen gyorsan ügyesedik Balu! Most volt, mikor írtad, hogy felült, és már áll! Kép Milyen idõs is most? A kukija miért volt "napirenden"?


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


BMárti,
hiányoztok az osztályból!
(Gyermekek/2001. június 1.-2002. május 31. topic)
Ki fogja igazolni a hiáyzást?KépKépKép
Ágci

Kép
Ágci
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?